Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatta
    Wat is Taggliatta?

    Dat is een dik stuk rundsvlees (ik neem entrecote)
    Met dik bedoel ik toch een 3 tot 5 cm

    Leg het vlees een halfuur voor gebruik uit de koelkast

    Kruid met peper en zout

    Verhit een grillpan tot zeer heet en schroei beide zijden van het vlees dicht

    wikkel in alufolie, sluit die goed, en wacht 10 tot 15 minuten

    Maak intussen een gemengde salade zeker met rucola erin,
    wat halfgedroogde tomaatjes en balsamicovinaegrette

    Snij het vlees in dunne plakken en leg rond de sla

    Geef er eventeel een gebakken aardappeltje bij

    Het voordeel van deze bereiding is dat het licht is, en dat het vlees
    door de rusttijd in de alufolie al zijn sappen behoudt,
    zalig!

    Smakelijk!

    05-03-2011 om 19:46 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reeragout
    Een heerlijk winters gerecht dat je huis doet geuren naar wildfestijnen.
    Hihi, ja zo van die kasteelkeukens waar ze de opbrengst van de jacht naartoe brachten....

    alleen kook ik in een klein keukentje maar wel met heel veel plezier

    Het recept heb ik gehaald bij http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten 
    De heerlijke recepten van Jeroen Meeus

    Je zoekt bij recepten

    en dan bij de letter W= wildragout

    superlekker echt waar, en veel werk, helemaal niet

    smakelijk!

    01-02-2011 om 12:29 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenslapje stroganov

    Benodigdheden:

    -600gr varkenslapjes in kleine stukjes gesneden
    -200gr champignons
    -1 rode paprika, geschild en in blokjes
    -1 ui in halve ringetjes
    -2 dl room
    -scheutje cognac
    -1kl gerookt paprikapoeder
    -zout-peper
    -olijfolie

    Bereiding:


    -verwarm wat olijfolie in een diepe pan
    -bak hierin het vlees, gekruid met paprika, P+Z
    -voeg de groenten toe en laat even meebakken
    -voeg de cognac toe en laat even koken
    -voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte
    -kruid nogmaals af

    dien op met Ebli (tarwekorreltjes) pasta of puree

    smakelijk!



    20-01-2011 om 08:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastabake met champignons en kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden:

    -500gr kleine pasta, zoals bijvoorbeeld penne
    -zout en peper
    -olijfolie
    -teentje knoflook geraspt of fijngesneden
    -500 gram champignons (witte of mengeling met boschampignons)
    -500 gram mascarpone
    -1 kippeboullionnetje of porciniblokje (italiaanse winkels)
    -klein beetke chilivlokjes
    -scheutje marsalawijn of sherry of witte wijn
    -1 kippefilet ij kleine blokjes of 1 bakje gerookte kippestukjes (zeker in delhaize)
    -100 gram VERS GEMALEN parmezaan
    -peterselie

    bereiding:

    -pasta koken volgens gebruiksaanwijziging
    -olijfolie in pan
    -indien je kipfilet gebruikt deze bestrooid met kipkruiden aanbakken
    -champignons in stukjes erbij
    -look+P+Z
    -aanbakken tot lichtbruin
    -dan sherry erbij
    -10 minuutjes sudderen zonder deksel!
    -dan mascarpone erin laten smelten
    -peterselie aan toevoegen
    -pasta mengen met saus, helft kaas en peterselie
    -in ovenvaste schaal+bestrooien met andere helft kaas
    -oven 180graden-30 minuten bakken

    smakelijk!!!

    TIP: dit gerecht kan je perfect een dagje op voorhand maken en afgedekt in de koelkast bewaren, reken dan een 15 minuutjes meer tijd in de oven

    02-12-2010 om 11:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    06-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
     

    benodigdheden:

    -een everzwijnfilet in stukken van een 4cm gesneden
    -een bussel worteltjes, geschraapt en in schuine stukken gesneden van 2cm
    -peterselie (gehakt)
    -chermoulakruiden (marokaanse mengeling-te koop in delhaize)
    -honing
    -3 lente-uitjes in schuine stukjes gesneden
    -2 koffielepels wildfond
    -beetje boter en olie
    -1 appelsien (zeste en sap)

    bereiding:
     
    -doe de worteltjes samen met een klontje boter, de chermoulakruiden naar smaak, lente-ui en zout en peper en een beetje water in een potje en laat zachtjes aan de kook komen, laat 10 minuutjes onder deksel sudderen (indien je de worteltjes de dag voordien kan maken is deze gaartijd voldoende anders 5minuutjes langer laten opstaan)
    Voeg de zeste van een halve sinaasappel toe en een beetje sinaasappelsap en als laatste de peterselie.
    -verwarm boter en olie in een kleefpan en bak de gekruide everzijnfilet aan beide zijden 5 a 6 minuten voor een cuisson "rosé"
    -haal uit de pan leg op een warm bord en dek af met alufolie
    -voeg het sinaasappelsap en de fond toe aan de pan en roer flink los, laat even inkoken met een scheutje honing tot gewenste dikte
    -kruid met peper en zout en laat een klontje echte boter smelten voor een mooie glans en binding van de saus
    -dresseer de borden en dien direct op

    06-11-2010 om 20:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reenootjes met wildsaus


    Het wildseizoen is weer aangebroken en dan gaan we daar natuurlijk mee aan de slag, want het is hier een geliefd product.

    Hier maakte ik reenootjes met een wildsaus,
    gepocheerde peertjes met besjesconfituur
    en gebakken boschampignons

    benodigdheden:

    -2 reenootjes p.p.
    -een potje wildfond
    -een potje besjesconfituur, meestal te koop bij je poelier
    -boschampignons
    -water+suiker (1/1)=suikerstroop
    -1 peertje p.p.
    -enkele druppels voedingskleurstof
    -scheutje cognac
    -boter
    -z+P

    Bereiding:

    -maak je bospaddestoelen schoon met een borsteltje, doe dit zorgvuldig

    -breng je suikerstroop aan de kook en doe de geschilde peertjes erin samen met enkele druppels rode kleurstof (rode wijn kan je ook gebruiken moest je die bij de hand hebben)pocheer tot je een mesje er makkelijk kan inprikken

    -haal de peertjes uit de siroop en laat deze siroop inkoken tot bijna caramel

    -smelt boter in een kleefpan en bak hierin op hoog vuur de boschampignons

    -tegelijkertijd bak je de ree gekruid met P+Z zeer kort, 2 a 3 minuutjes tot mooi gekorst aan de ene kant even draaien en nog een 2 minuutjes aan de andere kant

    -haal uit de pan en leg ze op een warm bord onder alu-folie om te rusten

    -blus de pan met een scheut cognac en de wildfond,
    roer flink en monteer met enkele klontjes koude boter-kruid met p+z

    -voeg bij de saus de champignons om nog even te warmen
     
    -dresseer zoals op de foto te zien is

    -dien op met verse aardappelkroketjes

    smakelijk!
    -

    28-10-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciabatta complet
    Een vrijdag's broodje,
    ja dat is hier zo de gewoonte

    op vrijdag wordt er niet echt gekookt
    maar wel altijd een lekker iets gemaakt


    Deze keer werd het een ciabatta die ik "aankleedde"

    Je snijdt een ciabatta in twee (voor 2 personen dus)

    Je besmeert hem met een olijventapenade (zelfgemaakt of gekocht)
    daarop leg je een mooie plak parmaham
    Je grilt twee dunnen varkenslapjes tot je mooie grillstreepjes hebt
    en legt ze op de ham

    Je mengt een beetje rucola met een dressing van olijfolie, mosterd, citroen en wat alprosojaroom en leg hiervan een flinke toef op het vlees

    De rest van de dressing meng je met kleine blokjes zoutzure augurk
    en daarvan leg je een schepje naast het broodje

    smakelijk!

    08-09-2010 om 08:34 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippetje in de oven

    Een doordeweeks gegrild kippetje.

    Altijd een lekkernij in ons gezin.

    Toch kan je dit stukje gevogelte nog meer smaak geven door de buikholte te vullen met lekkere dingen als een halve citroen, paar teentjes knoflook(ongepeld), rozemarijn (verse) en zout en peper.

    Bestrooi de kip met kippekruiden en wat olijfolie en laat hem heerlijk grillen in de oven


    Haal hem na de gaartijd uit de oven en laat hem onder alu-papier rusten, zo is hij heerlijk sappig nadien

    Haal alles uit de buikholte, dit heeft zijn dienst bewezen en kan weg.


    Versnij de kip en geniet van dit heerlijk stukje vlees.

    smakelijk!

    02-09-2010 om 08:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    22-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde tomaatjes


    Tomate farcie, zoals de fransen het noemen kan soms heel zwaar uitvallen,
    wanneer je voor de vulling enkel en alleen gehakt vlees gebruikt.
    Ik doe het zo...

    Je neemt een aantal smaakvolle tomaten, die er nu volop zijn.
    Je holt ze uit, ik doe dit met een meloenboortje
    dat gaat prima en zet de omgekeerd op keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken

    Bak gehakt rul en kruid flink met zout, peper, en verse kruiden zoals basilicum, tym, rozemarijn, beetje munt, wat je maar wil
    .Kook ook een  builtje witte rijst en meng de beide door elkaar

    Laat een beetje afkoelen en meng dan met geraspte mozarella (te koop in zakjes in Delhaize) en een handvol parmezaan.

    Maak een lekkere groente-tomatensaus,
    dit kan je doen met verse groentjes zoals ui, look, paprika, courgette....
    Ik nam een zakje voorgesneden groenten voor spaghetti-mengeling en een doos gepelde tomaten
    Kruid deze saus ook weer flink

    Zet de gevulde tomaten in de saus en zet voor 20 minuten in een oven van 200 graden.

    Heerlijk en makkelijk.

    Smakelijk!

    22-08-2010 om 10:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    24-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagine express

    Na een dagje werken wil een mens een lekkere maaltijd op tafel,
    maar niks dat nog uren werk vergt....

    dus een express-tagine met kip , gekonfijte citroen en groene olijven


    benodigdheden: (2 personen)

    -1 grote kipfilet in stukken flink bestrooid met ras el hanout (marokaansekruidenmengsel)
    - 1 pakje aardappelschijfjes uit diepvries
    -1/4 de geconfijte citroen (alleen de schil) in kleine  blokjes, (te koop aan de marokaanse kramen op de markt of zelf te maken)
    -een handvol groene olijven
    -1 ui in ringetjes
    -1 teentje knoflook gehakt
    -beetje kippeboullion
    -olijfolie, P+Z, enkele draadjes saffraan

    bereiding:

    -verwarm een tagine met wat olijfolie erin en bak de kip goudbruin
    -voeg ui en look bij en bak even mee,
    -doe de aardappeltjes erbij (ik spoel ze even onder koud water in een zeef-dan zijn ze al half ontdooid)
    -doe boullion erbij en de citroen, Z+P en de saffraan
    -zet deksel op tagine en laat 15 min zacht sudderen
    -voeg de olijven toe en warm even mee

    -dien op met lekker brood

    Zo klaar dus en de avond die is dan nog lang genoeg om heerlijk te genieten van dit gerecht en een lekker glaasje wijn

    smakelijk!

    24-07-2010 om 15:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.escalope con salsa de ricotta
     
    Voor 2 personen:

    benodigdheden:

    -2 kalfsschnitsels
    -1 sjalot + 1 teentje look gesnipperd
    -1/2 glas droge wijn
    -1/4de glas water
    -3 el ricotta
    -3el zure room
    -zout,peper, italiaanse kruiden
    -1/2 kippeboullionblokje
    -verse gehakte kruiden
    -spaghetti
    -parmezaan
    -olijfolie

    Bereiding:

    -zet een grote pân water op en voeg als het kookt zout toe en kook de pasta
    -bak de escalopes gaar
    -stoof ui en look aan in wat olijfolie,voeg wijn toe en kook in tot de helft, voeg water en bouillion toe, en kruid flink af.
    -voeg ricotta en zure room en gemalen parmezaan toe en meng kort
    -zet van het vuur af en voeg de op het laatst gehakte kruiden toe

    Schaaf op het bord nog wat verse parmezaan over de pasta

    smakelijk

    18-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.couscousslaatje met kruiden en groentjes
     


    wat heb ik nodig:

    -2 kopjes couscous (ik neem de losse couscous-geen builtjes- die je in delhaize kan verkrijgen)
    -1/2 tabletje kippeboullion
    -zout-peper
    -1/2 Kl gemalen koriander
    -paar saffraandraadjes
    -1/2 Kl gedroogde munt
    -wat goudgele rozijntjes
    -kokend water



    -komkommer, geschild en in miniblokjes
    -tomaat, ontveld, ontpit en in miniblokjes
    -eventueel paprika's ontpit en in miniblokjes
    -paar halfgedroogde tomaatjes in kleine stukjes en 3 koffielepels van de olie waarin je ze bewaard
    -vers gehakte korianderblaadjes

    hoe maak ik het:

    -doe alle ingredienten boven de lijn in een flinke kom en meng even, overgiet met kokend water, tot couscous iets meer onder staat
    -dek af met plasticfolie en laat 1Ominuten staan
    -haal folie weg en maak couscous los met twee vorken, dit duurt even omdat je moet zorgen dat je geen klontertjes meer hebt maar losse korreltjes
    -voeg de groenten en gehalte koriander toe en proef, voeg eventueel nog wat kruiden toe en een scheutje citroensap.

    dit is een ideaal slaatje voor bij de BBQ, als lichte lunch of zoals hier als voorgerechtje met wat krab en garnaaltjes, of in kleine glaasjes als borrelhapje

    -je kan er dan het sausje van de asperges met kingkrab van deze blog bijgeven.

    -Tip: je kan er (lams)gehaktspiezen bijmaken,
    kruid je gehakt kruiden met chermoullalruiden , is een marokaanse mengeling te koop in delhaize) en dan geef je er sausje bij van geraspte komkommer die je uitknijpt in een zuivere keukenhanddoek en mengt met een geperst teentje knoflook, volle yoghurt , peper en zout


    09-07-2010 om 11:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolgratin met mascarpone
    Tja .....hoe onstond dit gerechtje....
    Je stoomt de dag ervoor een bloemkool omdat het warm weer is, smaakt altijd,
    beetje coctailsaus erbij, gebakken aardappeltje, lekker.........

    Maar ja je woont in Belgie, dus regent het pijpestelen de dag nadien en is het 10 graden kouder....dus koude bloemkool....nee dank u



     
    Wat deed ik dan wel:

    -Ik nam 400 gehakt en bakte die rul met zout, peper, een beetje currypoeder en een beetje piment d'espellette (kan je vervangen door beetje cayennepeper)
    -Ik maakte een gewone aardappelpuree
    -Ik deed 2,5dl melk, 125 gr mascarpone, 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel ketchup, zout en peper in een pannetje en bracht dit aan de kook, deed er nog 2 el maizena roux bij en een handje gehakte peterselie en enkele druppels citroensap

    Dan nam ik een diepe ovenschaal en deed een laagje gehakt, daarop de puree en bovenop de gestoomde bloemkool
    Ik overgoot alles met de saus en geraspte kaas

    Dan de oven in op 18Ogr voor 20 minuten en moet zeggen,
    smaakte heerlijk.


    11-06-2010 om 15:52 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
     

    Voor het bewerken van mijn foto dank aan de anonieme assistente

    Benodigdheden:

    - lamskoteletjes p.p.
    -25Ogr erwtjes,  vers gedopt zoals ik deed, of uit diepvries , even gekookt gaat ook prima
    -stukje feta van een 100 gram in blokjes
    -zout-peper-wat oregano(vers) of gedroogde provencaalse kruiden
    -citroensap

    Bereiding:

    -Bestrijk de koteletjes met de kruidenolie (olie en zout, peper oregano, of de prov. kruiden)
    -grill ze aan beide kanten mooi bruin
    -laat even rusten
    -leg ze op een mooi bord
    -meng de erwtjes snel met olijfolie-zout-peper en citroensap
    -schep over de koteletjes en garneer met de blokjes feta

    Een heerlijkg gerechtje, dat je ook prima bij een BBQ feestje kan geven

    Smakelijk

    02-06-2010 om 12:26 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes

    Zomaar een lekker slaatje



    Rucola gemengd met geraspte worteltjes en knolselder en olijfolie, balsamicostroop, zout en peper
    Rundsreepjes die ik gemarineerd kocht, krokant gebakken
    Aardappelschijfjes lekker gebakken met wat provencaalse kruiden
    alles bestrooid met wat geroosterde pijnboompitjes
    erbij nog een trosje gepofte kersttommaatjes

    smakelijk
    !

    23-05-2010 om 13:18 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vidée op Italiaanse wijze

    Dit gerechtje ontstond deze week spontaan....


     
    Benodigdheden:

    -1 dubbele kipfilet in reepjes gesneden
    -kipkruiden
    -1 rode ui in partjes
    -Italiaanse kruidenmix
    -1 bakje champignons, schoongemaakt en in de helft gesneden
    -2el tomatenpesto
    -1 blik tomatenblokjes (ik nam met groenten van Delhaize)
    -3el mascarpone
    -aardappelpuree
    -olijfolie

    Bereiding:

    -verwarm olijfolie in een pan en bak hierin zacht de kipfilet een beetje aan, voeg dan de ui, en iets later de champignons toe, kruid met kippekruiden en Italiaanse mix.
    -Voeg dan pesto en tomaat toe en laat inkoken tot bijna sausdikte
    -laat de mascarpone smelten in de saus en smaak af met eventueel nog wat zout en peper
    -Doe dit alles in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree
    -bestrooi deze eventeel met wat paneermeeel en enkele druppels olijfolie
    -bak gedurende 20 minuten in een oven van 18Ograden

    smakelijk!

    14-05-2010 om 15:40 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIp-wok-curry in


    Ken je dat,
    thuiskomen van je werk...........en toch zin in iets pittigs,
    dat niet te veel tijd vergt en geen bergen afwas??

    Wel daar is dit een geknipt receptje voor.
    Start....hier gaan we:

    Wat hebben we nodig:

    -1 kipfiletje p.p.
    -1 pakje wokgroentjes
    -1 gesnipperde ui
    -1 gesnipperd teentje look
    -scheutje ketchup en sojasaus
    -een blikje ananasschijfjes
    -pakje currysaus van knorr
    -melk
    -peper-zout
    -olie

    Hoe maken we het:

    -Verhit in een grote pan een scheutje olie
    -roerbak hierin de ui en knoflook gevolgd door de wokgroentjes, kruid met peper, zout, een scheut ketchup en de sojasaus
    -Doe de groentjes even uit de pan en bak in een beetje olie in dezelfde pan de kipfilet tot net gaar.
    -Los in de melk de currypoeder op 
     -voeg de currysaus en groentjes toe en laat even opkoken,
    -voeg als laatste de ananas toe

    Dien op met witte rijst

    29-03-2010 om 20:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.calzone a l'improviste


    wat heb ik nodig: (voor 4 éénpersoonscalzone"s)

    -2 pakjes pizzadeeg
    -1 rode paprika in kleine blokjes
    -1 sjalot en 1 teentje knoflook fijnegesnipperd
    -15O kippegehakt
    -italiaanse kruiden, zout, peper
    -chilivlokjes of piment d' espellette
    -scheut tomatenketchup
    -scheut marsalawijn
    -olijfolie
    -75gr belegen kaas in kleine blokjes
    -grof gehakte baldpeterselie

    Hoe maak ik het:

    -verwarm een beetje olijfolie in een pan en stoof de ui, look en paprika even aan,
    -voeg gehakt toe en kruid goed af
    -bak rul
    -voeg marsala en ketchup toe en laat even verderstoven tot gebonden saus
    -laat volledig afkoelen
    -snij de pizzadeeg in de helft en beleg op één helft met een flinke lepel vulling, maak randjes nat met beetje water, vouw dicht en duw dicht met een vorkje
    -bestrijk met olijfolie
    -bak in voorverwarmde oven van 200graden (warmelucht) en bak 20 minuten

    -dien op met een frisse salade

    smakelijk!


    19-03-2010 om 20:09 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges

    Wat heb ik nodig: (als hoofdgerecht voor 2 personen)

    -2 konijnfiletjes p.p.
    -2koffielepels stroop van "vrolingen" of appelstroop
    -2 flinke sjalotten
    -8 asperges, geschild en hard uiteinde verwijderd
    -groentebouillion (blokje of pasta)
    -echte boter
    -zout-peper-verse-marjolein (3takjes) of oregano
    -peterselie
    -2,5dl water
    -verse aardappelpuree (aangemaakt met echte boter en melk die je op de gekookte aardappelen doet en eerst flink laat meewarmen en dan pas plet (voor een smeuïge puree)

    Hoe maak ik het:

    -zet het water op met een koffielepel groenteboullion en marjolein, zout en peper , voeg de sjalotten in partjes toe en laat tot de helft inkoken
    -voeg dan 2 kl stroop toe en laat smelten
    -snij de asperges in "siflette" = schuine stukjes en bak ze in een tefalpan zachtjes aan in echte boter, tot net gaar en licht gekleurd- kruid peper-zout
    -verwarm wat boter tot nootkleurig en bak de filetjes 3 minuten aan elke kant tot licht gekleurd
    -haal uit pan en leg op warm bord onder alufolie
    -meng je puree met de peterselie
    -voeg de ingekookte sjalotten toe aan je bakvocht van je vlees (let op dit mag  absoluut niet verbrand zijn) en laat even doorkoken, proef of je nog moet bijkruiden
    -dresseer je borden en geniet

    smakelijk!

    -Doe

    13-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waalse salade

    Wat heb ik nodig:

    -vastkokende aardappeltjes in blokjes
    -fijne princesseboontjes
    -veldsla
    -gerookt spek in blokjes
    -beetje water
    -olijfolie
    -zout-peper-blasamicoazijn

    Hoe maak ik het:

    -kook de aardappelblokjes net gaar
    -kook de princesseboontjes ook beetgaar
    -bak spek tot mooi gekleurd, voeg beetje water toe tot aanbaksel loskomt, voeg dan wat olijfolie en balsamico toe
    -meng heeeeeel voorzichtig aardappel, boontjes, gewassen veldsla, spek en saus ervan (=is je vinaegrette) tot een mooi geheel

    Dien op warm of zelfs lauw is dit in de zomer heeeerlijk lekker.

    smakelijk!

    06-03-2010 om 09:25 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!