Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snelle paella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden:

    -rijst van bosto voor paella en risotto (125gr vr 2 personen)
    -erwtjes (1 kop)
    -4 scampis (grote)
    -1kipfilet in blokjes
    -1 rode paprika in blokjes
    -1 ui in blokjes
    -teentje knoflook geplet en gehakt
    -1/2kl gerookt paprikapoeder
    -beetje chilivlokjes of verse peperkes of piment espellette
    -visboullion van blokje (300ml)
    -scheut witte wijn
    -zout en peper en citroen
    -peterselie
    -olijfolie

    bereiding:

    -neem een grote pan, doe olijfolie erin en voeg ui, look en paprika toe,
    laat even aanstoven,
    voeg erwtjes toe (diepvries)

    -bak kip aan, die je bestrooid met kippekruiden
    -voeg rijst aan groentemengeling toe en meng
    -voeg wijn en bouillion toe
    -laat 10 minuten sudderen,
    voeg laatste minuten kip toe
    -bak scampi's en leg erbij
    -versier met partjes citroen en peterselie

    vlug en zo lekker!

    smakelijk!

    27-05-2011 om 16:32 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges met coquilles

    De lente is er weer en de eerste belgische asperges zijn te koop.

    Weliswaar nog uit serre, maar als het weer zo blijft zullen er volgende week bij onze aspergeboer uit de volle grond zijn, nog lekkerder dus.


    Het belangrijkste is om deze edele groente goed te schillen met een dunschiller,
    dus extra controleren of je alle harde delen mee hebt weggenomen.

    Verder stoom ik de asperges in een stoomkoker gedurende 25 min voor niet te dikke exemplaren, maar moet erbij zeggen dat wij de asperges graag zacht eten,
    mensen die liever "al dente" hebben, gewoon een paar minuten minder

    Coquilles zijn hier heerlijk bij,
    behandel deze ook met veel liefde,
    dep ze droog met keukenrol,
    kruid met peper en zout
    en bak in hete boter, 2 minuten aan elke kant.

    Smakelijk!

    07-04-2011 om 17:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkerste gerookte zalm
    Al lang ben ik geen fanaat meer van gerookte zalm.

    Vond het echt niet meer zo lekker welke soort ik ook kocht.

    Tot ik de zalm proefde van EUROVIS in de VESTINGSTRAAT te ANTWERPEN

    Man , man je weet niet wat je proeft.

    Wordt huisgerookt en met de hand versneden

    een feestje op je bord

    Vanavond aten wij hem met een slaatje met een wasabimayonaise en wat garnaaltjes

    Dus als je enigzins kan, ga zeker een keer naar deze winkel, echt de moeite.

    25-02-2011 om 19:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tongreepjes in panko



    Heerlijke gepaneerde tongreepjes in een speciaal jasje

    Benodigdheden:

    -panko (= japans broodkruim, te koop in oosterse winkels)
    -een eitje losgeklopt met een beetje water, zout en peper en wat viskruiden
    -wilde tongfilet (= een goedkoper alternatief vr echte zeetong, maar voor dit gerecht echt lekker
    (je kan het natuurlijk ook met "echte" tong maken
    -olie en echte boter
    -tartaarsausje

    Bereiding:

    -Doe in één bakje de panko
    in een ander bakje het eimengsel
    -snij de tongfilets in stukken van ongeveer 5 cm
    -maak de stukken droog op een beetje keukenpapier en kruid ze ook met peper en zout
    -wentel de vis door het ei en daarna door de panko
    -doe dit op het moment dat je de vis gaat bakken
    -verwarm de olie en boter tot het schuim verdwenen is en bak de vis aan elke kant 2 a max. "min
    -serveer met dikke handgesneden fritten en de tartaar
     
    Ik geef er een lekker tomatenslaatje bij (met een mosterdvinaigrette)

    smakelijk!

    12-02-2011 om 18:52 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmtartaar met oosterse dressing


    benodigdheden:

    -een mooi stuk zalmhaasje
    -sojasaus
    -vers geraspte gember
    -een streepje wasabi
    -een beetje rijstazijn
    -beetje cotroensap
    -zout
    -verse koriander, gehakt

    bereiding:

    -snijdt de zalm in blokes, dit kan van heel klein tot iets groter
    -maak een dressing van alle ingredienten
    -meng met de zalm net voor het serveren
    -geef er warm toast bij of zoals hier een gegrild bagnatbroodje

    smakelijk

    04-12-2010 om 07:45 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauwhaasje in de oven
    benodigdheden:

    -15Ogr kabeljauwhaasje P.P
    -handvol verse spinazie p.p.
    -1 verpakking Boursin natuur
    -1 tomaatje p.p. in dunne schijfjes
    -klein beetje olijfolie
    -currypoeder
    -zout -peper
    -1/2 teentje look in fijne schjfjes

    bereiding:

    -doe de gewassen spinazie in de vervarmde olijfolie en de look in een hete antikleefpan, laat 2 minuten stoven. (laat flibk uitlekken en doe dan alles nog in een oude keukenhanddoek, draai die errrond en knijp al het vocht eruit)
    (moest je diepvriesspinazie gebruiken doe dit dan zeker ook)
    -leg in een vuurvaste schaal een laagje spinazie, kruid, P+Z
    -daarop de vis, kruid met currypoeder
    -verdeel de boursin over de vis
    -beleg met de tomaatjes


    -zet in een oven van 200 graden gedurende 15 minuten

    een gewoon gekookt aardappeltje smaakt hier heerlijk bij
    smakelijk!

    22-09-2010 om 08:22 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto

    Een paar posts geleden schreef ik over een dip van "miss Dahl"waar ik mijn eigen twist aan gegeven had.

    Ik serveerde hem toen als dip bij tacochips

    Dit keer gebruikte ik hem voor het echte doel,
    het vullen van een zalmforel.

    Je laat je visboer een mooie zalmforel fileren met het vel aan en maakt dan de dip

    Benodigdheden:

    -Een handvol cashewnoten (ongezouten)
    -Peterselie
    -Basilicum
    -Koriander
    -citroensap en citroenrasp
    -1 look
    -5 ansjovisfiletjes
    -1/2 balkje philadelphiakaas
    -scheutje melk
    -scheutje olijfolie
    -eventueel wat zout

    Bereiding:

    -doe alles in een cutter of blender, mix fijn en je hebt een heerlijke lichtgroene , romige dip

    Je besmeert je forel met een dikke laag dip
    Legt de andere helft van de vis er bovenop en bindt het geheel op met keukentouw
    Dan ziet het er zo uit...

    Dan plaats je hem in Dan plaats je hem in een voorverwarmde oven van 21Ograden voor zo"n 20 a 25 minuten, zeker niet meer.
    Laat even uit de oven onder een vel alupapier een beetje afkoelen

    Verwijder de touwtjes en snij in porties
    Ik serveerde hem met een aardappel-knolselderpuree.
    En dan ziet het er zo uit:


    v
    Tip: je kan dit ook lauw of zelfs koud serveren met garnituur naar je keuze

    smakelijk!

    06-08-2010 om 07:40 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pissalladière

    Onze dochter Elke toverde deze heerlijke provencaalse taart uit haar oven,
    zalig als hapje,
    maar met een slaatje erbij ook een heerlijkheid.


    Dus een dikke pluim voor een prima kokkin




    benodigdheden:

    -1 rol kruimeldeeg
    -2 teentjes look
    -40ml  olijfolie
    -3 uien
    -Half blik geplede tomaten uit blik
    -1/2 el tomatenpuree
    -Beetje bladpeterselie
    -1/2 el tym gehakt
    -Z en P
    -75gr ansjovis uit blik uitgelekt en in de lengte gehalveerd
    -18 kleine zwarteolijven

    Bereiding:

    -verhit olie in een pan voeg ui en look toe en smoor ze onder geregeld roeren onder deksel gedurende 40min
    -De uiringen moeten zacht zijn maar niet gekleurd
    -haal deksel van de pan en roerbak ze nog 30min tot ze goudbruin zijn
    -laat ze afkoelen
    -
    dit is een lang proces maar loont 100% de moeite

    -doe de tomaten in pan en laat indikken,
    roer er dan de tomatenpuree en kruiden onder
    -meng met de uien

    -verwarm de oven op 220gr
    -bestrijk deeg gelijkmatig met het tomatensmengsel,maar laat een smalle rand vrij
    -leg de ansjovisfilets er kruiseling op en op elke kruispuntje leg je een olijf (zie foto)
    -bak ze 20minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn

    je weet echt niet wat je proeft.

    smakelijk!
    -

    25-07-2010 om 16:34 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met paddestoelen en coquilles


    Een gerechtje dat altijd succes heeft en toch wel een korte beredingstijd vraagt,
    Bak vooral je coquilles niet te lang,
    maak je antibkleeefpan met een klein beetje olie zeer warm en schroei de coquilles een minuutje aan elke kant, ze mogen binnenin nog glazig zijn.

    smakelijk!

    26-03-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lenteslaatje met gerookte makreelfilet

    Als bron gebruikte ik een gerechtje van www.lekkervanbijons.be
    IK was zeker dat ik anijszaadjes had, maar ze bleken toch wel een beetje te oud,
    is ook een kruid dat nie dagelijks in je keuken wordt bovengetoverd.
    Doch ik had een heerlijke mengeling van thym-rozemarijn en lavendel die ik kocht in de provence en moet zeggen die deden het ook prima.

    De vis kan je vervangen naar hartelust door gerookte zalm, forel of zelfs een gerookt sprotje.

    wat heb ik nodig:

    500 g vastkokende aardappelen
    2 staven prei
    2 sjalotjes
    2 sinaasappelen
    2 gerookte makreelfilets
    1 pakje friséesla
    50 g zure room
    olijfolie
    1 dl koolzaadolie
    1 el anijszaad of andere droge kruiden


    Hoe maak ik het:

    -Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukjes en stoom ze gaar.
    -Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze glazig in olijfolie. 
    -Voeg het sap van de sinaasappelen toe en laat inkoken tot zeker de helft 
    -Voeg er de anijszaadjes bij en roer er de koolzaadolie door.
    -Giet deze dressing over de warme aardappeltjes. (Die zullen mooi alle smaken opslorpen.)
     -Kruid met zeezout. 
    -Snijd de gewassen prei in een groffe jullienne en rooster ze 2 minuten op beide kanten in een niet te hete grillpan en kruid met zeezout. 
    -Meng als de salade wat is afgekoeld, de friséesla erdoor.
    -Werk af met de in stukken gescheurde makreel, de prei en enkele lepeltjes zure room die je al dan niet in quennelles kan doen.

    smakelijk!



    10-03-2010 om 13:19 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (2)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
    wt heb ik nodig:

    -een filet van skrei p.p.(vis)
    -aardappelpuree die flink afgekruid is met peper, zout en een eetlepel mosterd met honing
    -bakje mini-spinazieblaadjes
    -boter
    -citroensap

    Hoe maak ik het:

    -Verwarm de boter zacht in een antikleefpan
    -leg hierin de skrei die je gekruid hebt met zout en peper
    -bak zachtjes gedurende een 4 tal minuten
    -keer de vis om en zet vuur uit (de resterende warmte zal de vis net genoeg verde garen zodat hij sappig blijft
    -meng de aardappelpuree met de rauwe spinazieblaadjes

    -doe de puree in een ringetje op het bord
    -leg er een mooie visfilet naast


                                 smakelijk!

    25-02-2010 om 08:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pappilot van de midi

    Zo na feestdagen een lekker licht gerechtje, met veel groentjes en een aardappeltje of stukje brood erg lekker.

    Ook een heel hanig gerechtje om te maken als je bezoek krijgt, je maakt de pappilotten helemaal ovenklaar en terwijl je een aperitiefje drinkt doet de oven de rest.

    Ik gebruik hier de Q-bag, een speciale stoomzak, die een venstertje heeft, waar je dus mooi je gerechtje inziet en zo op tafel kan,
    maar kan evengoed met bakpapier o alufolie waar je een stoomzakje van vouwt.




    wat heb ik nodig voor 4 personen:

    -4 mooie stukken kabeljauwfilet, of mooie rougetfiletjes, of victoriabaars
    -een grote rode paprika in kleine blokjes gesneden
    -een grote ui in kleine blokjes gesneden
    -2 teentjes look in kleine blokjes gesneden
    -een grote handvol boontjes in kleine blokjes gesneden
    -3 wortelen in hele kleine blokjes gesneden
    -een soeplepels kappers op azijn
    -een eetlepel van de azijn van de kappers
    -15 zwarte olijven in vier gesneden
    -een glas droge witte wijn
    -olijfolie
    -zout
    -peper
    -provencaalse kruiden
    -citroen
    -Q-bag of alupapier

    Hoe maak ik het:

    -snij alle groentjes op voorhand klaar

     

    -leg in elke Q-bag een visfilet en bedek rijkelijk met de groentjes en een scheut wijn

     

    -vouw de Q-bag of pappilot goed toe en  bak in een voorverwarmde oven van 18Ograden gaar

    -leg de pappilot op borden en open pas aan tafel, zodat iedereen kan genieten van de heerlijke geur die vrijkomt
    -geef er een aardappel ij de schil en een stukje brood bij

    Vergeet natuurlijk het glas frisse droge witte wijn niet dat hier heerlijk bij smaakt

    10-01-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pladijsfilet in tempuradeegje
    Image Hosted by ImageShack.us


    Hou je van vis in een krokant korstje??
    Dan is dit een aanrader,
    Je kan het gebruiken voor witte vissoorten, als pladijs, tong, schar maar ook voor groentjes als  plakjes courgettes, courgettebloemen, champignons enz..........

    Tempuradeeg:

    -15Ogr bloem
    -130gr ijskoud water
    -1 ei

    alles flink mengen ,
    laagje olie van zo'n 3 cm verwarmen in pan, vis (ik gebruikte pladijsfilets zonder vel) dan door deeg halen en langs beiden zijden krokant bakken.

    Opdienen met een puree gemengd met aangebakken mini shitake of andere paddestoelen, wat zongedroogde tomaatjes en grof gesneden rucola.

    smakelijk

    07-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
    Image Hosted by ImageShack.us
    benodigdheden:

    -1 grote aardappel p.p.
    -25Ogram grijze garnalen
    - eetlepel mayonaise
    -scheut olijfolie
    -zout, peper
    -fijngehakte bieslook
    -parmezaankaas of een andere gemalen kaas naar wens

    hoe maak ik het:

    -stoom de aardappeltjes gaar in de microgolf
    -snij de in de lengte doormidden en hol uit zonder de schil te beschadigen
    -meng aardappelpulp met mayonaise, zout, peper, 3/4de vd garnaaltjes en wat gesnipperde bieslook de kaas en een scheutje olijfolie.
    -plaats in een vuurvaste schaal en zet in een voorverwarmde oven van 18O graden gedurende 20°minuten of tot goudgeel

    dien op met een frisse salade aangemaakt met olie en balsamicoazijn en pijnboompitjes

    smakelijk

    21-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    09-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken zeetong
    Image Hosted by ImageShack.us

    neem een mooie schoongemaakte zeetong per persoon,
    kruid met peper en zout,
    bak ze aan in echte boter, 4 minuten ongeveer aan elke kant.

    Dien op met een aardappelpuree gemengd met rucola en halfgedroogde tomaatjes.

    smakelijk!

    09-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    18-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sushi home made
    Prettig om te maken, zalig om te eten.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Je kan alle ingredienten kopen bij delhaize al zijn ze in de supermarkt als Sun Wah veel goedkoper.
    Probeer het een keer, je zal versteld staan hoe leuk het is om te maken.

    Image Hosted by ImageShack.us

    18-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's de la mama
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -5OO gram scampi's
    -1 rode + 1 gele paprika in kleine blokjes
    -2 tomaten ontpit en in kleine blokjes
    -1 ui fijngesnipperd
    -1 teentje look fijn gesnipperd
    -3 lenteuitjes in ringetjes
    -2 eetlepels ketchup
    -2dl room
    -zout, peper, chilivlokjes, 1 eetlepel curry, enkele draadjes saffraan,
    1 groenteboullion-blokje,
    -olijfolie

    Hoe maak ik het:

    -verhit wat olijfolie in een tefalpan en stoof de ui, look en paprikablokje zachtjes aan, kruid met peper en zout en al een beetje curry
    -haal uit pan en bak de scampi's net niet gaar,
    -voeg de groenten en alle andere ingredienten bij en laat even opkoken,

    -klaar

    Erg lekker met tagliatelli en een stukje stokbrrod

    16-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (4)
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.visgerechtje van vroeger
    Image Hosted by ImageShack.us

    Smelt een beetje boter in een tefalpan en leg daarin bevroren  blokjes kabeljauw (iglo). Kruid met peper en zout en wat viskruiden.
    Laat 5minuutjes garen, bestrooi dan met paneermeel op de blokjes vis.
    Draai de visjes een keer om en om zodat een beetje van het paneermeel in de boter komt.
    Voeg een beetje water en citroensap toe en laat nog even doorwarmen.
    Dien op met spinazie of zeekraal (zoals ik deed op de foto)

    TIP: je kan de blokjes vis garen en dan in ovenschaal leggen (zonder paneermeel dan wel)lepel er een eetlepel spinazie met room (iglo) over en bestrooi met gemalen kaas en gratineer.

    Lekker met aardappelpuree

    Kindjes zijn hier dol op.

    15-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
    Image Hosted by ImageShack.us


     wat heb ik nodig:

    -12 coquilles
    -1 potje sjalottestukjes op wijnazijn (delhaize)
    -room
    -melk
    -zout en peper
    -olijfolie
    -beetje bindmiddel (indien nodig)
    -allerlei groentjes in miniblokjes die je laat stoven in olijfolie tot net gaar en kruid met alleen zout en peper.
    -aardappelpeterselie-puree

    Hoe maak ik het:
    -doe evenveel room dan melk in een pannetje en laat tot de helft inkoken,
    voeg 2 eetlepels uitgelekte sjalottenblokjes toe
    -kruid met zout en peper
    -naargelang de dikte kan je nog een beetje bindmiddel gebruiken, creme moet een zalfachtige structuur hebben
    -mix en duw door een fijne zeef
    -bak de coquilles in de hete olijfolie en kruid met peper en zout
    -leg op elke bord 3 lepeltjes van de sjalottencreme, daarop telkens een coquille
    -dien op met de groentjes en de puree

    smakelijk!
    -

    13-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen de la casa
    Image Hosted by ImageShack.us


    Wat heb ik nodig:

    -4 kl mosselen
    -1 groene selder
    -4 wortels in schijfjes
    -een grote ui in partjes
    -een bussel krulpeterselie
    -een glas witte wijn
    -boter
    -zout, peper
    -1 soeplepel madrascurry

    Hie maak ik het:

    -laat boter smelten en doe er de grof gesneden groenten bij en stoof flink aan, kruid met peper en zout
    -voeg de gewassen mosselen en de wijn toe en kruid met de curry
    -zet vuur zo hoog mogelijk en laat ongeveer 4minuten koken
    -schud de mosselen op en laat nog 2 minuten koken
    -dien gloeiend heet op met brood en echte boter

    smakelijk!

    15-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!