Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    03-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.advokaat voor koude winteravonden
    Dit heerlijke spul maak ik telkens in de zomer, zodat tegen de koude winteravonden,
    alles lekker "gerijpt" is.

    Ik bewaar de advokaat wel in de extra ijskast die we hebben.


    Snel klaar en ook heerlijk in desserten te verwerken.


    -1 blik gesuikerde gecondenseerde melk

    -18Ogr witte suiker

    -150gr pure alcohol (in delhaize te verkrijgen)

    -8 eidooiers 


    -Meng de eidooiers met de suiker en laat zeker 10 minuten mixen , 

    controleer of het mengsel goed is, door een beetje tussen je duim en wijsvinger te nemen en te wrijven, je mag absoluut geen korreltjes meer voelen.


    Als dit zo is, voeg je melk en alcohol toe,

    nog even mengen en dan in uiterst zuivere potjes bewaren.


    knuf mieke

     

    03-07-2011 om 11:20 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eersteling...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vorig jaar kocht ik een piepklein  struikje, "braamframboos"




    en kijk dit jaar de eerst vrucht,

    ze zijn zo groot, 

    het is een kruising tussen een braambes en framboos,
    zoals de naam doet vermoeden.
     

    Wou jullie dat niet weerhouden

    Ik had het nooit eender gezien


    knuf mieke

    02-07-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupcakes door Elke
    Onze dochter Elke is een echte krak in het maken van "cupcakes"

    Kijk zelf maar,

    zelfs de versieringen op de creme maaktte ze van icing




    en ze waren superlekker

    Ze gebruikte een 4/4de deeg
    en de creme maakte van mascarpone gemengd met een light-versie van philadelphia

    super meid, ben trots op je

    15-05-2011 om 12:47 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafeltjes bij de thee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit zijn bewaarwafeltjes, dus wil zeggen in een goed afgesloten doos kan je ze een dag of drie bewaren,
    bij ons halen ze dat nooit maar misschien hebben jullie meer geluk

    benodigdheden:

    500gr bloem
    300gr boter gesmolten
    300 gr suiker of 150gr tagatesse (vervangsuiker)
    3eieren
    1/2 tl bakpoeder
    zout
    1/2 pakje vanillepudding

    bereiding

    Doe alle droge ingredienten in een kom en meng en maak een kuiltje
    meng de gesmolten boter met de eieren en doe bij de droge massa
    Met een garde goed mengen,

    als je het geduld hebt enkele uren laten rusten
    maar ik bak ze meestal direct

    wafelijzer vrij warm zetten,
    even uittesten want hangt natuurlijk van toestel af.

    En bakken maar.

    Ik doe de helft gewoon
    onder de andere helft meng ik chocoladeparels

    TIP:

    je kan eindeloos varieren

    -mini blokjes appel en wat kaneel
    -mini blokjes ananas en kokos
    -kokos alleen

    enz....

    07-04-2011 om 17:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke rijstpap
    Op donkere, koude, mistige dagen is dit een super verwarmend dessert.

    Enfin voor mij is eigenlijk elke gelegenheid goed om dit te maken.
    Ik noem het "troosteten" omdat het me zo"n "goed gevoel" geeft.


    Je brengt een liter melk aan de kook waar je een klein beetje van afpakt en daar enkele draadjes saffraan in laat weken.

    Als de melk kookt voeg je een grote kop dessertrijst of arboriorijst (die je gebruikt voor risotte) en roert alles door mekaar

    Ik voeg nog een klein snuifje zout toe en de melk met saffraan en doe dan deksel op de pan en zet alles op een heel zacht vuurtje

    Af en toe roeren en na zo'n 35 minuten is de rijstepap klaar, voeg nog suiker naar smaak toe.

    Om het helemaal af te maken serveer je dit met een schepje bruine suiker en een al dan niet gouden lepeltje

    smakelijk!

    01-02-2011 om 12:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzen met chorizo en krokante kip
    Dit linzenreceptje komt van onze dochter Elke
    Ze had het met kerstavond gemaakt als hapje met gebakken kamschelpjes

    Ik maakte er een hoofdgerecht van deze keer



    Benodigdheden:

    -1 blik linzen of verse Puy linzen gekookt (die zijn het lekkerst)
    -1 pakket voor minestronesoep (delhaize) (als je er een sneller recept van wil
      maken zoals ik op vrijdag, haal wel de bonen eruit want die garen niet op  korte tijd
    (je kan ook zelf aan de slag met wortel, courgette, ui, look......heel fijn te snijden
    -beetje tomatenpuree
    -beetje witte wijn
    -5 sneetjes chorizo, fijngesneden
    -zout-peper en beetje piment espellette of chilivlokjes
    -olijfolie

    -gebraden kip (liefst in de oven zodat alles krokant wordt

    Bereiding:

    -verwarm olijfolie en stoof hierin de groentjes, voeg de chorizo mee en stoof kort mee
    -bevochtig met de wijn en laat ongeveer 7min stoven onder deksel

    dien op in een apart potje samen met de kip

    smakelijk!

    22-01-2011 om 15:22 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cake, gewoon simpel
    Na alle kerstbuches, nieuwsjaarsharten, pralines is dit gezin weer toe aan een gewone lekkere cake.

    Lekkere kopje koffie of thee erbij en laat de regen maar tegen de ramen kletteren.



    benodigdheden:

    -300gr alprosoja bakken en braden
    -300gr suiker (of 150gr tagatesse (suikervervanger)
    -5 eieren
    -100gr amandelpoeder
    -200gr zelfrijdend bakmeel
    -1 buttervanille (=klein glazen buisje van colruyt)
    -scheutje gewone vanille

    - 1 tulbandvorm (een moeilijke vorm om je cake te storten vind ik,
    maar ik gebruik nu een spuitbusje om te sprayen (ook van colruyt) en dat gaat super

    bereiding:

    -mix boter en suiker
    -voeg eieren één voor één toe
    -meng meel met amandelen en voeg toe in drie delen met mixer op lage snelheid
    -voeg de twee soorten vanille toe

    -bak in een voorverwarmde oven (warmelucht) 15Ograden voor 40min
    -laat 10min afkoelen en stort op een rooster om af te koelen
    -bestrooi eventueel met bloemsuiker

    smakelijk!



    13-01-2011 om 08:13 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappeltjes gevuld
    In deze drukke dagen voor kerst is iedereen al volop aan t voorbereiden voor het kerstmenu, doch er moet de rest van de dagen voor het grote feest ook eten op de plank.

    Daarom dit eenvoudige gerechtje, een gevuld aardappeltje
    snel, klaar, lekker warm en je kan er je restjes uit de koelkast in kwijt



    Je wast een aardappel per persoon goed schoon en legt ze op een stukje keukenrol in je microgolfoven.

    Je zet op volle kracht (onze is 1000watt) voor 8min draait de aardappeltjes om en dan nog 5min. Prik voor alle zekerheid even want niks zo erg als een ongaar patatje.

    Als ze een beetje afgekoeld zijn snij je ze in de lengte doormidden en haalt het vruchtvlees eruit.

    Meng dat in een kom met een eetlepel mayonaise of zure room en dan kan je fantastie de vrije loop laten.

    Ik gebruikte stukjes parmaham, zongedroogde tomaatjes en kaas

    Kruid flink af en vul de aardappeltjes met dit mengsel

    Bovenop nog een beetje kaas en 20 min in een voorverwarmde oven van 200gr

    Slaatje erbij en klaar.

    smakelijk!

    19-12-2010 om 12:39 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.panna cotta met appeltjes


    Benodigdheden:

  • 2 gelatineblaadjes van 2gr elke
  • 6 dl room
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestok (open gesneden)
  • 1 1/2 el bruine rum
  • 2 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • boter


    bereidingswijze:

    Laat de boter smelten en bak hierin de appels met een beetje suiker, laat ze afkoelen en leg ze onderaan in de glaasjes.

    Week de gelatine blaadjes in koud water.

    Meng de room met de suiker, het opengesneden vanillestokje en de rum en breng dit op een zacht vuurtje aan de kook.

    Haal het vervolgens van het vuur en verwijder het vanillestokje.
    Smelt de gelatine in koud water en knijp goed uit
    Roer de gelatine onder het room mengsel

    Giet de panna cotta bovenop de appeltjes en laat opstijven in de koelkast.

    als garnituur kan je gedroogde appelschijfjes maken,
    je snijdt dunne plakes appel (met een mandoline gaat dit perfect) legt ze op een bakpapier op je baklaat en zet ze 2u in een oven van 8Ograden-
    controleer of ze echt droog aanvoelen (als chips) anders nog wa langer laten drogen

    een feestelijk dessertje dat je volledig de dag ervoor kan maken,
    dus waarom niet voor kerstmis of nieuwjaar?

  • 03-12-2010 om 07:59 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediteraanse hartige taart
    Deze hartige taart ontstond, zoals zo dikwijls gebeurd, na een etentje de dag voordien
    je hebt allerhande restjes,
    niet genoeg om op zichzelf als gerecht te dienen,
    dus ga je "een beetje toveren vanuit je koelkast"

    Ik deed het zo:


    Nam een rol bladerdeeg en bedekte er een taartvorm van 30cm mee
    Strooide broodkruim over de bodem zodat dit het vocht kan opnemen dat kan vrijkomen tijden het bakken.
    Beleg de bodem met koude ratatouille, daarop wat restjes aardappelpuree in kleine hoopjes,
    enkele lepels pittige tomatensaus en een restje fetablokjes en groene olijven
    scheur een bol mozarella in stukjes en verdeel die over de taart
    strooi er nog een flinke eetlepel kappers over en kruid met provencaalse kruiden, en P en Z
    besprenkel met olijfolie en bak in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25minuten

    Dien op met een lekkere salade van rucola en tomaatjes aan gemaakt met gewoon olijfolie, P en Z en een beetje citroensap.

    26-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toveren met abrikozen
    In deze tijd van het jaar is het heerlijk om desserts met abrikozen te maken
    Bij een etentje greep ik deze kans en maakte er een duo van.


    Je begint met een compotte van een kilo abrikozen te maken.
    Je snijd de ontpitten abrikozen in hapklare brokjes, doet ze in een pan met de zaadjes van een vanillestok (en doe het stokje er ook maar bij) en suiker naar believen en enkele EL water

    Stoof dit onder voortdurend roeren tot een lekkere compote
    Laat afkoelen

    Dan deed ik het volgende:

    glaasje met verse kaas en abrikozencoullis

    -pureer per persoon een EL van je compotte en schep in kleine mooie glaasjes
    -meng zachte kaas met bloemsuiker, een klein beetje verse tym en munt zeer fijngehakt
    -schep op de coullis
    -bak een beetje pijnboompitjes lichtbruin en strooi ze op de glaasjes

    gebakje met abrikozencompotte en frangipane 

    Je kan best individuele gebakjes maken, in vormpjes met losse bodem
    Gebruik bladerdeeg om je vormpjes te bekleden
    Bedek de bodem met een laag compotte
    Maak een frangipanedeeg (zoals op dit blog reeds beschreven)
    schep dit op de compotte en bestrooi met geschaafde amandelen
    bak in een oven van 200graden gedurende 15 a 20 minuten

    Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker

    Dien samen op, liefst op een lang bordje


    26-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    05-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
    Al het lekkers in een mooi glas,
    een quenelle platte kaas erbij
    beetje bloemsuiker
    smullen maar..........

    05-06-2010 om 21:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.abrikozen-semifreddo met meringue


    Benodigdheden:

    1/2 liter room
    100gr suiker
    3 eieren gesplitst
    Merengues (ik koop ze in een zakje bij delheize, bij de bakproducten) je kan ze natuurlijk ook makkelijk zelf maken)
    verse abrokozenconfituur

    Bereiding:

    Sla de eidooiers met de helft van de suiker tot je een witte massa bekomt
    sla het eiwit met de rest van de suiker zeer stijf
    klop de room stijf
    Meng het eiwit onder de eigelen, spatel er zacht de room onder en vervolgens een deel van de meringues die je in grove stukken hebt gebroken
    neem een cakevorm die je bekleed met plasticfolie
    begin met een laagje confituur
    dan een laagje van je roommengsel,
    verkuimel nog wa merengue erover en vul zo verder op tot de vorm bijna vol is
    vouw de plasticfolie er volledig over en zet alles een nacht in de diepvries
    Haal de semifreddo uit de diepvries als je aan je hoofdgerecht begint
    Snij hem in de dikke plakken en geloof me er zal gevraagd worden naar meer........

    Neem in dit seizoen echt de moeite om verse abrikozenconfituur te maken, het kost je weinig werk en loont absoluut de moeite

    Variatie: natuurlijk kan je confituur maken van allerhande fruit en dat gaan gebruiken
    succes en vooral smakelijk!



    02-06-2010 om 12:54 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    19-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
     


    benodigdheden:

    2 nectarines
    2dl water
    100gr suiker
    eventueel scheutje fruitsiroop (ik gebruikte vijg)


    Voor Frangipane:

    1 rol brokkeldeeg
    2 eitjes
    100gr boter
    100gr witte suiker
    75gr gemalen amandelen
    90gr zelfrijzende bloem



    Hoe maak ik het:

    -Doe het water, suiker en siroop in een pannetje en breng tegen de kook aan, doe hierin de nectarines en laat zacht pocheren tot je er net met een mesje in kan prikken tot tegen de pit
    Haal ze uit de siroop (deze moet je niet weggooien, kan je inkoken en gebruiken bij pudding of ijs)
    Pel de nectarines en laat afkoelen

    Voor de Frangipane:
    smelt de boter en voeg ei, suiker, amandel en bloem toe en meng goed
    -klop de eiwitten tot sneeuw en meng zorgvuldig onder mengsel

    Snij met een bordje rondjes uit de deeg en beleg er kleine taartvormpjes mee
    vul met een eetlepel frangipane en leg hierop een kwart van een nectarine
    bestrooi eventueel met amandelschilfers of zoals ik deed met kokosschilfers
    bak gedurende 15 minuten in een oven van 18Ograden
    Laat afkoelen
    Dien op met een kleine quennelle van zure room en een takje munt

    smakelijk!

    19-05-2010 om 11:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.culimieke go's to barcelona
    culimieke is voor een 4daagse naar barcelona,
    culinaire ideeen opdoen en genieten van haar lievelingsstad

    knuf

    06-04-2010 om 08:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla


    Wat heb ik nodig:

    -3 rougetfiletjes p.p.
    -1 bussel jonge worteltjes geschild en in de lengte in de helft gesneden
    -1 eetlepel confituur
    -chermoullalruiden (te koop in delhaize)
    -beetje water
    -olijfolie
    -Ratteaardappeltjes (voorgekookt in de schil)
    -zout en peper

    Hoe maak ik het:

    -Doe een beetje olijfolie en chermoullakruiden in een schaal en leg de vis erin , dek af en zet in de koelkast
    -Verwarm olijfolie in een kookpan en doe hierin de worteltjes met de chermoullakruiden, de confituur en 1dl water, peper en zout, laat stoven gedurende 8minuten,
    hou wel goed in t oog of er vocht genoeg opblijft, anders beetje water toevoegen.
    -bak de voorgekookte aardappeltjes in olijfolie, kruid peper en zout
    -doe de worteltjes in een tefalpannetje en laat ze even karameliseren
    -verhit olijfolie tot zeer heet en bak  de rouget 2 minuten aan elke kant
    -strooi nog een beetje peterselie over de worteltjes en dien op

    smakelijk!

    01-04-2010 om 11:28 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding met appel en speculoos


    Neem p.p. een appel en schil die en ontdoe vna klokhuis
    Zet in een vuurvast schaaltje en strooi in de holte wat suiker en kaneel
    Zet 8minuten in microgolfoven, tot de appel echt zacht is
    Maak een pakje vanillepudding (doe ik ook in de microgolfoven)
    en giet deze rond het appeltje
    Verkruimel p.p. een speculaasje over de appel
    Heel lekker warm, maar koud ook niet te versmaden.

    01-04-2010 om 11:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.charlotte gevuld met chocolademousse


    wat heb ik nodig:

    -een charlottevorm van 15cm diameter

    voor de mousse:

    -25Ogr pure chocolade in stukjes gehakt
    -100gr boter
    -4 eidooiers
    -40 eiwitten
    -6 eiwitten

    -smelt chocolade en boter samen au bain marie
    -roer de eidooiers één voor één door de gesmolten massa
    -klop de eiwitten tot pieken en voeg halverwege de suiker toe
    -spatel 1/4 de van de eiwitten kort maar krachtig door de mousse en spatel er dan voorzichtig de rest door
    -laat minsten een uur opstijven in de koelkast

    voor het bekleden van de charlottevorm:

    -12 boudoirs
    -een beetje boter om de vorm in te smeren
    -een stukje bakpapier dat op de bodem past

    -beboter de vorm
    -leg het rondje bakpapier op de bodem en strijk ook in met boter
    -zet de koekjes met de bolle kant naar buiten gericht tegen de wand van de vorm
    -vul op met de chocolademousse
    -bedek met de resterende koekjes en leg hierop een bord dat in de vorm past
    -wikkel alles in plasticfolie en laat minsten 4u in de koelkast opstijven

    Voor het opdienen hou je de onderkant van de vorm even in heet water en stort de charlotte op een mooie taartvoet
    -wikkel er je mooiste lint rond en maak een mooie strik

    smakelijk

    25-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (3)
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
    Feest, feest, onze jongste dochter wordt 25 jaar. 

    Elke jaar proberen we een beetje iets origineels te bedenken en deze keer werd dat rijstpap (voor 90 collega's) en nog wat zelfgemaakte cake (een botercake met amandel, een appelcake met speculaaskruiden en een chocoladecake.

    Collega's van silke , geniet ervan en een berichtje in mijn gastenboek maakt me altijd blij.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us

    28-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vijg in marsalawijn
    Image Hosted by ImageShack.us

    Snij een aantal verse vijgen in de helft
    Maak een suikerstroop van 2/3de water, 1/3de marsala en evenveel suiker, breng aan de kook met een beetje kaneel en zet op zacht vuur,
    pocheer hierin de vijgjes.
    Haal ze voorzichtig uit pocheervocht en laat dit inkoken tot stroperig, giet over de vijgen en laat afkoelen.

    Geef vijg per persoon (2helften) met een quennelle van mascarpone en een zandkoekje.

    snel, makkelijk en heeeerlijk.

    10-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!