Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soesjes op vrijdag
    Na lange tijd hier weer een receptje,

    Ik kook nog altijd even graag en veel,

    maar er is een nieuwe passie in mijn leven,

    namelijk "patchwork" en daar kruipt veel tijd en zin in.

    Ik post soms ook op mijn quiltblog een receptje met een link, 
    dus als jullie zin hebben kan je daar ook een kijkje nemen

    www.culipatch.blogspot.COM

    Deze soesjes komen van de site van GOE GEBAKKEN 
    Van Sofie Dumont,
    www.vt4.be/recepten/profiteroles-taart

    Ik bakte alleen de soesjes gevuld met de koffiecreme.

    Voor 24 soesjes

    -65gr melk
    -65gr water
    -snuifje suiker
    -snuifje zout
    -60gr boter

    Breng dit alles aan de kook

    Voeg van het vuur dan 70gr bloem in één keer toe en roer tot glad
    Zet terug op vuur en bak tot het deeg als bal loslaat van de randen

    Voeg dan 2 a 3 eieren met kleine beetjes toe

    Het deeg moet in een punt van de spatel lopen en dan is het goed

    Vul de spuitzak met het beslag en spuit op een bakplaat met bakpapier of non)stick matje zo n 25 soesjes, zo groot als een walnoot ongeveer

    Bak in een oven van 21Ogr voor 20 minuten 

    Verlaag dan de temperatuur tot 190gr en bak nog 5 min

    Haal uit oven en laat afkoelen op rooster,
    Maak met een puntje van een mes al wel een gaatje onderin zodat de stoom kan ontsnappen

    Klop 2,5dl room op met 2 eetlepels bloemsuiker en een beetje oploskoffie

    vul een spuitzak met kleine mondje en vul de soesjes

    bestrooi met bloemsuiker en smullen maar

    smakelijk

    Knuf mieke

    Het deeg moet 


    21-10-2011 om 15:09 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zusjestaart
    Mijn zus maakt deze heerlijke speculaasbiscuit.

    Ze heeft zelf geen blog, al zou ze er makkelijk één kunnen volschrijven met al haar heerlijke recepten,
    maar met haar toelating mag ik het recpet hier plaatsen, 
    zodat iedereen ervan kan meegenieten


    Benodigdheden:

    -1 biscuit (vind je recept van als je op de zoekfunctie op mijn blog "biscuit" typt)
    (grote van vorm 20 cm)

    -12 speculaasjes , heel fijn gecutterd tot kruimeltjes

    -amaretto of marsala naar smaak

    -500gr mascarpone even los geklopt met beetje poedersuiker

    -eventueel versiering voor erop


    Bereiding;

    -snij je biscuit horizontaal door (je kan ook een zeer hoge taart maken en twee biscuits gebruiken,
    maar hou dan rekening dat je de ingredienten ook moet vermeerderen natuurlijk)

    -besprenkel met de drank

    -besmeer met een laagje mascarpone

    -bestrooi met een laagje speculaaskruimeltjes

    -leg bovenste deel van biscuit er weer op

    -leg dan je taart ineens op de schaal waarop je wil serveren,
    maar bedek deze eerst met twee stukken bakpapier, 

    -besmeer de hele taart ook zijkanten met mascarpone en bestrooi met de rest 
    van de speculaaskruimeltjes

    -neem voorzichtig het bakpapier weg, resultaat, je seveerschaal is nog mooi zuiver

    -versier naar hartelust

    smakelijk en nogmaals dank aan mijn zus voor het recept

    knuf mieke


    15-07-2011 om 11:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake van sofie dumont
    Een superlekkere cake uit het boek "Goe gebakken" van Sofie Dumont.

    Het recept kan je vinden op http://www.vt4.be/recepten/appelcake


    Op de foto zie je mijn resultaat.



     

     

    08-06-2011 om 17:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroen-plattekaascake

    benodigdheden>: (voor 2 personen)

    -125gr zachte boter
    -125gr suiker
    -125gr platte kaas
    -rasp van een halve citroen+sap van 1/4de citroen
    -1/2 vanillestok of koffielepel vanille-extract
    -125gr boem
    -1/2 kl bakpoeder
    -2 grote eieren (indien klein formaat 2 1/2 ei

    bereiding:

    -roer boter en suiker samen tot smeuig geheel
    -voeg citroenrasp toe
    -zeef bloem boven kom
    -voeg yohurt, vanille  en sap toe
    -meng met machine tot een mooi glad deeg

    -verwarm oven tot 18Ogr
    -bak cake in ingevet en bebloemd cakeblik gedurende ongeveer een uur

    -laat afkoelen en serveer met een halfopgeslagen schepje room en een fijn straaltje honing

    smakelijk

    08-05-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    14-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannetaart, lekker ouderwets
    Al enkele weken is er op vrijdagavond een fantastisch kookprogramma
    met de naam GOE GEBAKKEN. (vt4)

    Gepresenteerd door Ladychef Sofie Dumont
    Super!!! echt waar!

    Ik maakte haar frangiannetaart.

    Ze is zo lekker dat het zeker niet het laatste is wat ik van haar ga uitproberen.

    zo ziet ze eruit voor ze de oven ingaat

    En zo is ze Klaar!
    Voor recept zie http://www.vt4.be/recepten/goe-gebakken


    knuf mieke

    14-04-2011 om 17:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perencake op zaterdagavond
    Om jullie een gezellige zaterdagavond te wensen heb ik nog snel een perencake met verse vanille gemaakt.

    Gewoon een quatre-quat, maar één eitje minder,
    2 peren in kleine stukjes onder het deeg
    bovenop een peer in dunne plakjes bestrooit met rietsuiker
    50 min op 18Ogr

    tasje thee of koffie,
    laat de avond maar komen

    Geniet ze

    knuf culimieke

    05-03-2011 om 19:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Breugeltaart

    Dit heerlijk krokante taartje maakte afgelopen week deel uit van een verjaardagstraktatie van mijn collega Hélène en was superlekker

    Het recept werd door haar snel op mail gezet en ik heb het vandaag met plezier ook gemaakt.




    Maak een simpel brokkeldeeg (in keukenrobot is heel makkelijk)

    -meng 200gr bloem, 100gr boter, 100gr suiker , 1 ei en een beetje olie tot het een bal vormt.
    -druk het uit in een taartvorm met je vingers en zet de vorm in je koelkast 

    vulling:

    -3 appels in kleine blokjes
    -100gr boter, 150 suiker, 125gr amandelschilfers, 1 pakje vanillesuiker en een klein snuifje kaneel
    (verkruime dit tot een kruimelig mengsel

    -leg de appeltjes op de bodem van de brokkeldeeg
    -strooi daarover het krokante laagje
    -hier en daar nog een vlokje boter
    -plaats op een bakplaat en bak in een oven van 200 gr vr 30 minuten

    heerlijk!!!


     

    27-02-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appeltaartje op aanvraag
    Op aanvraag van sommige leden het receptje van het appeltaartje
    onder de taartstolp

    Îs een heel simpel iets hoor.

    Benodigdheden:

    -125gr zelfrijzende bloem
    -125 zachte echte boter
    -125gr witte suiker
    2 eitjes
    -1/2 tl kaneel
    -1 appelke in kleine stukjes gesneden
    -wat geschaafde amandelen
    -beetje verwarmde abrokizenconfituur

    Bereiding:

    -Doe de bloem, boter, suiker, ei en kaneel in een mixer en meng tot glad deeg
    -meng met de appelblokjes en bestrooi met amandelschilfers

    -doe alles in een springvormpje dat je hebt ingesprayt met de bakspray
    en bak in een oven van 170 gr gedurende 35 minuten
    -doe met een borsteltje de confituur op het warme gebak voor een mooie glans

    smakelijk!

    06-02-2011 om 06:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
    Een heerlijke kokoscake, jaja weer door Elke bedacht.
    Zou het geen tijd worden voor een Culi-Elke???

    Benodigdheden:

               -25O gr zachte boter
    -250gr suiker
    -210gr bloem
    -40gr gemalen kokos
    -250gr ei (4 a 5 stuks)
    -merg van een vanillestok
    -100 gesmolten witte chocolade
    -cocosvlokken
    -half bakje frambozen

    Bereiding:

    -meng boter met suiker en voeg één voor één de eieren toe
    -voeg meel en kokos toe
    -oven voorverwarmen op 170graden
    -springvorm van 20cm invetten
    -helft beslag erin doen, dan framboosjes erin, dan andere helft beslag
    -20minuten in oven
    -temperatuur verlagen tot 150 en nog 40min bakken
    -dan controleren of een satestokje er droog uitkomt als je erin prikt
    -chocolade smelten
    -als cake licht is afgekoeld, cake met paletmes insmeren en bestrooien met de kokosvlokken

    heeeeeeeeeerlijk!

    22-01-2011 om 15:31 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.madeleines met pistache en chocolade
     

    Na het zien van een kookprogramma maakte ik deze variant.

    benodigdheden:

    -150 gr bloem
    -150 gr boter
    -135 gr kristalsuiker
    -10 gr lichtbruine suiker
    -2 gr bicarbonaat (bakpoeder)
    -3 eiere
    -10 gr acaciahoning
    -1 kl pistache-extract (boerenbond)
    -3 el gehakte pistachenootjes

    bereiding:

    Mend de  bloem, suikers, bicarbonaat en de eieren samen in een kom.
    Voeg de honing en het pistachextract en de gehakte nootjes eraan toe en meng  alles in je keukenrobot.

    Voeg de boter er in blokjes aan toe en roer stevig tot het deeg glad is.

    Doe het deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in de bakvorm voor madeleines. Bak ze gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 210°C.


    -laat 5min afkoelen in de vorm op een rooster
    -lauw zijn deze madeleines het lekkerst,
     maar als je ze in een luchtdichte doos doet blijven ze hoplijk nog een dag goed (ze zijn namelijk zo verschrikkelijk lekker......)

    -TIP: spuit je madeleinevormen in met bakspray en zet ze tot gebruik in de koelkast.


    21-01-2011 om 16:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend



    Zo, een appeltaartje staat klaar

    Laat het weekend maar komen

    Geniet ervan iedereen

    21-01-2011 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appeltaart voor kerst
    In deze donkere dagen is het heerlijk als je huis geurt naar kaneel en appel.

    Alhoewel eigenlijk gaat appeltaart er elk seizoen wel in, in onze familie.

    Dus ging ik aan de slag:

    benodigdheden:

    -4 jonagold appels -geschild-klokhuis verwijderd en in acht stukken verdeeld
    -2 rollen zanddeeg
    -suiker
    -kaneel en speculaaskruiden
    -rozijntjes geweekt in rum en een scheut notenlikeur-minstens een uurtje tot de rozijnen dik doordrongen zijn van dit heerlijke vocht
    -enkele eetlepels amandelpoeder
    -sap van 1 citroen
    -1 ei

    bereiding:

    -verwarm je oven voor op 18O graden warme lucht-anders 200 graden
    -meng de appels met de suiker, rozijnen, kaneel, speculaaskruiden en amandelpoeder en citroensap
    -neem een springvorm van 24cm en leg één rol deeg in de vorm
    -prik de bodem in met een vork
    -stort het appelmengsel erin

    dan ziet het er zo uit



    -neem dan de tweede rol deeg en leg hem op de appels
    -druk beide deegrollen samen en vouw naar je eigen smaak
    (zie foto zoals het er dan uitziet)



    -Ik garneerde de taart met sterretjes omdat een beetje kersterig is,
    in de winter met creme anglaize, in de zomer met een bol vanilleijs

    -klop je eidooier los met een beetje water en smeer je deeg in met ei voor een mooie glans

    -in de oven voor 40 minuten

    -laat afkoelen en geniet

    smakelijk!




    Noot:  hier wil ik jullie aandacht even vestigen op een gadget dat me erg bevalt- een cakeprikker
    Heerlijk als je regelmatig gebak maakt.
    Net iets mooier dan die oude breinaald die vroeger bij me dienst deed.

    19-12-2010 om 15:09 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaartje op eenvoudige wijze



    Benodigdheden:

    -1 rol bladerdeeg
    -75O gr peren 'doyenne is erg lekker"
    (geschild , klokhuis verwijderd en in 4 gesneden, gepocheerd in water met een steranijsje en een kruidnagel + beetje suiker en wat vijgenlikeur of rum
    -2 eieren
    -100gr bloemsuiker
    -100gr amandelpoeder
    -1,5dl melk of room (ik nam room)
    -2 zakjes vanillesuiker
    -amandelschilfers
    -beetje rietsuiker



    bereiding:

    -verwarm je oven voor op 200gr
    -beleg een taartvorm met het bladerdeeg
    -prik het in met een vork
    -beleg de bodem met de afgekoelde peertjes
    -meng alle ingredienten behalve de schilfers en rietsuiker tot een beslagje en giet over de peertjes
    -bestrooi met de amandelschilfers en de rietsuiker
    -bak gedurende een 40 tal minuten of tot mooi goudgeel en lichtjes gerezen

    -indien je het als dessert wil opdienen laat afkoelen tot lauw en geef er een bol vanilleijs bij
    -voor bij de koffie of thee volledig afkoelen,

    wat is het lekkerst???
    k zou niet kunnen .......kiezen....
    zo lekker is ze 





    07-12-2010 om 15:14 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit in de diepvries

    Met de feestdagen in aantocht ben ik volop mijn kerstmenu aan het samenstellen.

    Ik probeer altijd dingen te maken die ik op voor een groot deel op voorhand kan maken.

    Zo heb ik vandaag al 2 biscuits gebakken voor de kersttaart
    Als ze volledig afgekoeld zijn gaan ze in plasticfolie en de dag voor kerst laat ik ze zachtjes ontdooien,
    en dan ga ik aan het afwerken...

    maar daarover meer later...

    speciale dank aan mijn "forumzus" lili, die me dit geweldig idee gaf, en bewees dat het heerlijk smaakt, dank je zus

    02-12-2010 om 11:33 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    17-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodpudding met een twist

    Oud brood ,
    weggooien, oh nee, daar vind ik het veel te duur voor.

    Soms gaat het naar onze vrienden waar Seppe het geitje er nog van geniet.

    Soms beland het in grote stukken gesneden in de diepvries om er croutons van te maken voor bijvoorbeeld een caeser salade.

    Maar zoals  nu op een koude donkere dag is broodpudding oh zo lekker.

    Dus daar gaan we:




    -verwarm een 1/2liter melk in je microgolfoven tot kokend heet
    -snij je brood in stukjes
    -doe het in een schaal met eventueel nog wat speculaasjes of andere koekjes die niet meer zo krokant zijn, zoals ik deze keer deed.
    -voeg de melk toe en meng met een houten lepel
    -laat minsten 15minuten staan zodat de melk opgenomen wordt door het brood
    -voeg een ei, 4 eetlepels bloem, een scheut pannekoekensiroop (kandijsiroop), suiker, kaneel, in porto geweekte rozijntjes en stukjes donkere chocolade toe
    -schep in een siliconenmuffinvorm en bestrooi met rietsuiker voor een krokant laagje
    -bak in een voorverwarmde oven van 180gr gedurende 35minuten
    -laat afkoelen op een rooster

    -lekker met een kopje koffie of thee

    17-11-2010 om 12:13 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (5)
    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.silpy is jarig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wordt onze jongste dochter 26 jaar jong

    samen hebben we een hele ochtend druk geweest met de traktatie voor haar collega's.

    collega's geniet ervan

    29-10-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (1)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met witte chocoladestukjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    benodigdheden voor 6 grote muffins of 12 mini-muffins

  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g suiker
  • 200 g witte chocolade, in stukjes
  • 2 eieren
  • 3,75 dL melk
  • 2 tl fijngeraspte sinaasappelschil
  • 160 g ongezouten boter, gesmolten

    bereiding:

    . De oven voorverwarmen op 210 °C.

    -  Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) invetten met gesmolten boter op olie. 

    -  Het zelfrijzend bakmeel in een grote kom zeven. De suiker en chocolade erdoor roeren en een    kuiltje in het midden maken. 

    -  De eieren, melk en geraspte sinaasappelschil in een kommetje kloppen en in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten.

    -De boter toevoegen en met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
     
    - Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. 

    - 35 minuten bakken voor grote muffins en 15 minuten voor mini-exemplaren of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.

  • 27-10-2010 om 15:40 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    05-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marmercake van Elke

    Dochter Elke had deze heerlijke marmercake gemaakt

    Ze maakt hiervoor een 4/4de beslag en deelt beslag in 2 delen

    Smelt dan 15Ogr pure chocoladepastilles en mengt die onder één helft

    Afwisselend wit en chocoladebeslag in ronde springvorm van 20cm doen,
    nog even met een vork kriskras erdoor voor mooie effect

    oven op 17Ograden, 15minuten

    dan oventemperatuur verlagen naar 15Ogr en nog 7Ominuten bakken

    heerlijk!!!

    05-10-2010 om 14:48 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    15-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.flantaart
    Deze taart werd door Christel2722gepubliceerd en door mij uitgeprobeerd.

    Een eenvoudige maar heel lekkere taart!



    Ingrediënten

    120 gr zelfrijzende bloem
    120 gr kristalsuiker
    3 pakjes vanillesuiker
    1/2 liter volle melk
    4 eieren
    1 potje room

    voor de afwerking:
    nootjes
    1 lepel bloemsuiker

    Bereiding

    120gr bloem en 1/2 liter volle melk onderroeren (goed roeren), vervolgens de suiker erbij doen en ook de vanillesuiker + 4 eierdooiers.
    Alles goed mengen.

    Het eiwit stijf kloppen, erbij voegen en in de vorm gieten. Laat de taart 45 minuten in een oven op 175° en laat ze daarna wat afkoelen.

    Slagroom kloppen + lepel bloemsuiker bijvoegen. Daarna de taart versieren met slagroom en nootjes.

    Smakelijk!

    15-08-2010 om 14:14 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (2)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozencakejes
    Ook met dit warm smaakt iets lekkers bij de koffie.
    Dus een snelle versie van kleine cakejes

    (gewoon een vier-vierde beslag met een scheutje koffieextract erdoor en in elke vormje één framboosje) de oven in op 18Ogr voor 15 minuten en klaar

    10-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!