semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
wat heb ik nodig;
1/2 liter room 100 gram suiker 3 eieren gesplitst -5Ogr grof gehakte pistahenootjes -5Ogr amandelschilfers kort gegrild - scheut notenlikeur, scheutje grand marnier -2 sinaasappels, partjes tussen vliezen uitgehaald + het sap -een eetlepel sinaasappelconfituur
-kleine glazen potjes of 1 siliconenvorm als je een grote ijstaart wil
Hoe maak ik het:
sla de slagroom stijf klop de eidooiers met de suiker wit klop de eiwitten stijf meng alles onder mekaar leg in elk glaasje een partje sinaasappel, eeen beetje van het mengsel, een beetje nootjes, enz.... dek af met plastiek folie en bevries voor een nacht
Voor de saus:
-meng het sinaasappelsap met een eetlepel sinaasappelconfituur en laat even opkoken
Haal de semifreddo uit de diepvries als je aan het hoofdgerecht begint en zet in de koelkast tot gebruik
neem een blik gecondenseerde, gesuikerde melk en laat dit in een pot volledig onder water 3UUR koken, haal uit pan en laat volledig afkoelen Als je dit opent heb je een dikke donkere caramelachtige massa.
Je kan deze mengen met vers gedraaid vanille-ijs, of zelfs op een boterham is dit mengsel heerlijk, enfin het zal geen probleem zijn dit potje leeg te krijgen.