NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Op stap
 • Op stap!
 • Terug na de heerlijke vacantie!
 • Foto
 • Foto's
  Zoeken in blog

  Curakris

  27-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap


  27-11-2018 om 22:41 geschreven door Kris


  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap!

  Bon dia! 

  Met de vrouwengroep: the Happy Sisters , op stap met een heuse bus naar Bandabau. En met een fantastische gids aan boord, met boeiende verhalen over ontstaan, geschiedenis, slaventijd, groei en bloei van het eiland! 

  Bandabau is het groene deel van  Curacao , waar  Hofi Pastor ligt, een groot Natuurdomein! De vroegere plantages waar de slaven werkten in dienst van de plantagehouder. Daarin staat de oudste katoenboom, 800 j oud. Indrukwekkend, zijn wortels steken  boven de grond. Hij staat op de meest vochtige plek van het eiland, als een statige boom, nu in bloei met jonge bladeren! Prachtig om zien . Ik heb een paar foto’s genomen om hierbij te voegen! 

  De tocht voerde ons naar de wilde noordkust van het eiland! Daar beukt de zee in de boca, de uitgholde rots, waar het effekt van opspattend water spectaculair is. met foto! Telkens ik daar ben is dat grandioos genieten! 

  daarna een bezoek aan het museum waar de draaiorgel werd gemaakt. De bouwer is ondertussen, 96 jaar, uitvinder en geeft nu de kennis door aan de jongeren.  Hij kwam ons vertellen hoe het ontstaan is, begonnen als meubelmaker, en door zelfstudie er toe gekomen is om dit te bouwen. Heel fascinerend Verhaal! 

  Zoals dat bij een  busuitstap past,  werd er heerlijk voorzien in  pasteitjes en drankjes. iedereen was uitgelaten en  vrolijk! te vergelijken met een schooluitstap van lagere schoolkinderen!! iedereen praatte door mekaar, en de gids had alle moeite de aandacht voor zijn verhaal te krijgen! . 

  Het was voor mij een leerzame schooldag?! als je komt vertel ik graag meer details! 

  Zo gaat het leven zijn gangetje! Nog  een mooi concert meegemaakt! Met Bach en Brükner ! Ze zoeken zangers? Wie weet ga ik  nog zingen ?! 

  Met Louise ook goed! op naar Kerst en Nieuwjaar! 

  Ik wens jullie nu: Un Pasku briante! Een schitterend Kersttijd! 

  Tot een volgende keer

  dikke knuffel

  kris

  27-11-2018 om 22:39 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  25-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug na de heerlijke vacantie!

  Dag iedereen! 

  Ja, het was een heerlijke vacantie in Gent! 

  Wel verkouden aangekomen door de airco op ’t vliegtuig, het wisselende weer, zonnig en regen, griepig geworden. Gelukkig is er paracetamol om een mens staande te houden. Louise lag  de derde week ziek te bed! We hadden een heerlijk logement, midden in het centrum, hartelijk en warme verzorging, dankjewel, Marina! 

  Ik heb genoten  van het Festival l van Vlaanderen:’ O De Gand’ , een zonnige dag, op de Graslei, de repetities en het optreden, de ontmoeting met de toevallige vrienden, de verrassing, het vuurwerk! een feestelijke dag!

  In die drie weken ben ik elke week naar mijn zus  in Overijse gegaan! Het bleef  na dat jaar weg zijn, toch zo vertrouwd en  we hebben veel kunnen bijpraten en vertellen!

  De tweede week was er de prettige ontmoeting met mijn  pingpongvrienden, een spelletje met zijn vieren spelen, winnen en verliezen! En daarna de verplichte drank en babbel! Ook een reunie met de retorica! We komen nog regelmatig samen na zoveeeel jaren. Herinneringen aan onze kostschool , enzoveel meer!

    De dag erna naar Leuven, onze vrouwengroep, een jarenlang bestaande groep van zes stevige warme vrouwen, heel warm en lekker eten! 

  Ik wou zo graag naar Oostende, verse garnalen eten en pellen met een lekker Rodenbach! Maar owee, geen garnalen, al vanaf 11u uitverkocht.De schuld van de TV , ze waren zo spotgoedkoop, dus garnalen tekort!

  Begga en ik hebben ons dan getroost met garnaalkroketten, en een heerlijk visje en een rijk gevulde bisquesoep! 

  Het  feest ging  maar door, uitnodiging door vrienden, met vrienden op stap, om ‘s avonds verleid te worden om nog een pintje te drinken in ‘t Schoonzicht!

  Met een verrassing van je leven: de deur gaat open , daar spelen de Julian’s, !! , overal zie je vrienden zitten, links, rechts, in die hoek, en daar, allen om je te verwelkomen met een warm applaus ! Wauw ! 

  Dat was aangrijpend en pakkend! Louise begon meteen te dansen ! ! 

  Dat moment vergeten we niet, we praten er nog vaak over! Aan iedereen dank om dit te organiseren, en ons zwijgend voor de gek te houden!!! Geslaagd ! 

  In de derde week had ik ook wat culturele activiteiten gepland! Het bijwonen in de St Baafs Kathedraal van concert van Arnold Schönberg en Brükner!  Op woensdag een aangepaste opera: Don Carlos, en zaterdag een muziektheater met Josse DePauw : De blinden. Een aangrijpend en indringend stuk! 

  Verscheidene ervaringen ,heel apart, goed voor ziel en lijf! 

  En daartussen nog vele bezoeken aan goeie vrienden , en jammer ,we hebben ook familie en vrienden moeten  teleurstellen.....maar dit komt volgend jaar Goed! 

  Nu terug hier aangekomen ,is het regenseizoen begonnen, elke dag flinke buien, soms kort, soms een paar uur! De wegen, de uitrusting ervan is  op zoveel water ineens niet voorzien, dus wat overstroming hier en daar! Na een paar dagen is dat weggetrokken, maar wat blijft zijn  de kleine muggen. Lastig! !

  We zijn na drie weken terug,  nu  hersteld van de verkoudheid, van de aanslepende griep ! we ontdekten  dat groene rhum genezend werkt ,samen met paracetamol! 

  Vanaf nu zal ik  regelmatig iets van mij laten zien, foto’s zijn er dit keer niet, een volgende keer! 

  Tot slot, het was een heel fijne vacantie, dank voor alle warmte en het ervaren van de vriendschap! 

  dikke knuffel

  kris

  25-10-2018 om 23:17 geschreven door Kris


  >> Reageer (2)
  22-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto

  Foto diversiteit !

  Bijlagen:
  image.jpeg (86.6 KB)   

  22-07-2018 om 16:14 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's

  Foto's

  Bijlagen:
  image.jpeg (90.1 KB)   
  image.jpeg (51.2 KB)   

  22-07-2018 om 16:11 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  21-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is het tropisch?

  Gegroet iedereen! 

  Op deze nationale feestdag mag het iets plechtigers zijn! hahaha!

  Wat  lees ik steeds, en wat hoor ik : in Europa wordt het steeds warmer, zefs heet , zelfs tropisch, boven de dertig graden! 

  ik hoor velen klagen en puffen, en wil jullie uitnodigen naar hier te komen, vandaag is het hier maar 29 graden, met een sterke NO wind, dus heerlijk , en draaglijk! Ik zit nu buiten op de veranda , lekker in de wind, met Snoopy naast me, die regelmatig om een knuffeltje komt en krijgt! Ja, wie nu nog durft ontkennen dat er een klimaatsverandering gaande is, leeft hier niet ,denk ik.....zit op Mars.....?!  Maar hou vol,straks  komt de herfst met veel regen en november met heerlijk fris weer, dus geniet nu volop!!!!  Ik geniet nu van een Ierse Whyskey , Jameson, lekker zacht en dat helpt om zo naar jullie te schrijven!!

   IN het voorbije WE kwam 'De velas Latinoamérica ' vloot naar Curacao!  Dit voor de eerste maal kwam een vloot binnen varen, zeven zeilboten , uit  Brazilie , een viermaster,  een opleidingschip uit de Verenigde Staten, uit 1936, : The Eagle, is het enige zeilvaartuig van het Amerikaanse leger dat nog acrief is. Dit schip heb ik bezocht! Welwel, de moeite waard! Trouwens alle zeilschepen waren te bezoeken, drie dagen lang!  

  verder een driemaster uit Venezuela, de Simon Bolivar, de vrijheidsstrijder die de weg vrijmaakte voor de onafhankelijkheid van Bolivia, Colombia, Peru ,Ecuador en Venezuela!  Bolivar en zijn twee zussen zochten in 1812 hun toevlucht in het Octagon bij het Avila Beach Hotel op Curacao. Bolivar bleef enkele maanden op het eiland om ideëen en kracht op te doen om vervolgens het Spaanse koloniale bewind in Zuid Amerika ten val te brengen

  .En  een driemaster uit Mexico, prachtig versierd en heerlijke muziek aan boord! Op het moment  dat we aan boord wilden, kon het niet , want de ambassadeur was er!!! grote teleurstelling, vooral voor de Mexicanen hier!  

  De ganse stad zinderde van een levendigheid, muziek en  muzikale optredens  overal! Was een groots feest! Ik dacht dat is de ambiance van de Gentse feesten. Wel anders , het publiek is meer gevarieerd, gekleurd, en nu vol met  mariniers in het witte pak met witte pet, zowel mannen als vrouwen!  Mooi! 

  Het leventje  gaat zijn gang. En is wel erg aangenaam . Ik ben steeds verrast wat er in de supermarkten aanwezig is: bier: Duvel, grimbergen, de brugse zot, Kwak, stella artois, Leffe, blond en donker, en helemaal niet duur!   Naast de hollandse bieren...ik drink graag hun Claro , is hun pils met frisse smaak...verder de producten van de Colryut, boni en andere ! En bij Albert Heyn , Wat hier Van Tweel noemt, alles en nog veel , voor die vele Nederlanders hier!!!

  Wij bezochten een tentonstelling: twaalf sterke vrouwen hebben zich laten fotograferen ,  in het  kader van diversiteit, Hun foto was ingepakt in een straat , en die avond werden de foto' s onthuld. Mooie , verrassende portretten  : ik stuur er eentje door, van Maria Liberia Peters met een transgender persoon! 

  Ik stop ermee! Tot een volgende keer, het ga jullie heeeeeeeel goed!

  een warme groet

  Kris

  21-07-2018 om 20:50 geschreven door Kris


  >> Reageer (2)
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Oogstfeest! Se├║ !

  Bon tardi, goeie middag iedereen! 

  Nu het regen seizoen voorbij is, , kan het Seú feest beginnen. Dat wil zeggen dat de oogst kan binnen gehaald worden, de groenten, de vruchten zijn klaar om geplukt te worden. Elk jaar is er een optocht met praalwagens en massa deelnemers , 36 groepen, allemaal in verscheidene klederdracht, om dit feest te vieren.  Het is  een prachtig schouwspel, kleurrijk ,en een totaal andere sfeer dan carnaval! Minder uitbundig, wel even intens beleefd, en de mensen weten wat ze vieren! Er wordt een 'reina de Seú 'gekozen, en nog meer reina's! 

  ik liep rond foto's te nemen, Louise zat op een stoeltje te genieten! Ik heb ontzettend veel foto's genomen, nu netjes geborgen in een album, Een aantal foto's wil ik jullie meegeven, ?! Was na vier uur meelopen doodmoe! 

  In de tuin staan drie grote kokospalmbomen, vol kokosnoten, groot en zwaar! Ze zijn rijp en vallen zo af, de auto staat ernaast, oef, nog geen deuk in het dak! Straks komt een meneer met ladder en groot snoeimes de kokos eraf nemen. Een hele karwei, als ik het zo volg! 

  We waren ook te gast op het feest van de partij: PNP : partido national di pueblo, de partij van het volk, waar Maria Liberia Peters, de zus van Louise één van de prominente figuren is. De partij vierde haar 70 jaar bestaan met een feestelijk programma!op een mooie locatie, buiten natuurlijk, feestelijk ingerichte tent, witte stoelen, verwelkoming, met drankje en hapjes, continu door de catering dienst rondgedeeld! 

  Het eerste deel was de tijd voor de dankbaarheid voor  zoveel mensen, die zich ingezet hebben voor de partij, oud voorzitters en zoveel anderen, je kent dat wel! Het tweeede deel was vreugde, dans muziek, speeches ! Ook Maria Liberia Peters sprak met passie en vuur over de visie van de partij, van toen en nu! Zij was ook negen jaar minister -president van Curacao. De jongeren vertelden  over de toekomst en hun verwachtingen! 

  Het was de eerste keer in mijn leven dat ik bij een feest van een partij aanwezig was! Moet je naar Curacao komen om dat mee te maken, om te zien hoe realistisch en professioneel het er aan toe gaat! Ik keek mijn ogen uit! 

  En deze week liepen we mee met een 'Walking Diner' , ten voordele van de Rotary club . Zij willen een nieuw toestel voor mammografie in het ziekenhuis! Ze hebben door die actie behoorlijk wat geld opgehaald! Er waren wel 450 deelnemers, op stap naar verschillende restaurants. Te beginnen hier met een voorgerecht, daarna naar een ander resto voor het hoofdgerecht, daarna naar Serafine voor het dessert: chocomousse, een warm chocoladetaartne, naam ontsnapt me, heerlijk . Overal met een glaasje aangepaste wijn, vooral bij het dessert was het Italiaanse wijn, ik koos voor rood! HEERLIJK!  Dit was sponseren met een glaasje erbij!! Gelukkig dat Louise dan rijdt! 

  Je ziet, er valt toch wat te beleven! 

  Tot een volgende keer, en fijn dat je naar de blog  kijkt!

  knuffel

  kris

  {rtf1ansiansicpg1252
  {fonttblf0fnilfcharset0 Verdana;}
  {colortbl;red255green255blue255;red0green0blue0;}
  deftab720
  pardpardeftab720partightenfactor0

  f0fs22 cf0 expnd0expndtw0kerning0
  outl0strokewidth0 strokec2 }  Bijlagen:
  image.jpeg (82.9 KB)   
  image.jpeg (104.4 KB)   

  14-05-2018 om 20:32 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  29-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ID

  Ja, het is zover, ik heb mijn Identiteitskaart van Curacao ontvangen. Het is een blauwe kaart, met foto, wordt te plaatse genomen, en op drie minuten was de kaart klaar en kon ik ze meenemen! Haha! 

  Ik ben nu een inwoner van Curacao , heb rechten en plichten, oeie! Voor eind november moet ik mijn verlenging aanvragen! 

  Daarna liepen we door Otrobanda, de wijk waar veel vernieuwing, renovatie is gebeurd. Vroeger veel drugsdealers, en onbewoonbare panden, maar nu door stadshernieuwing hersteld! Louise sloeg praatjes met de inwomners, en ik keek naar mooie huizen! Want dat staat er vol van! Alleen ,je moet te voet door de straten lopen ,en dan ziet je heel veel! zoals overal in de wereld! 

  We waren zo tevreden dat we naar ons geliefkoosd strand , Porto Marie ,ons geliefkoosd drankje namen: Smoothie Mango ! Heel lekker ! 

  Je ziet ,het leven is hier best aangenaam in een tropisch land! 

  Kom maar af!!!

  kris

  F


  Bijlagen:
  image.jpeg (128.1 KB)   
  image.jpeg (73.7 KB)   

  29-03-2018 om 21:30 geschreven door Kris


  >> Reageer (3)
  09-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een na-carnaval gevoel!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jaja, gisteren op vrouwendag was ik bij The Happy Sisters, een groep 65 plussers, onlangs ontmoet en ik mocht mij aansluiten bij hen. Met een etentje , op Jamaican style, werd vrouwendag gevierd! Gezellig en speels, geen europese speeches, betogingen , wel Met  het  accent op solidariteit met de vrouwen in andere landen!

  Daarna binnen bij de zus van Louise, waar een een carnavalshoed lag.! Prachtig versierd, met mooie stenen, en kleuren! Een uitdaging   om even op te zetten! 

  zie foto's! 

  Bijlagen:
  image.jpeg (131.6 KB)   

  09-03-2018 om 20:26 geschreven door Kris


  >> Reageer (13)
  07-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verblijfsvergunning!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ja, het is zover, ik ben gisteren ingeschreven in het register ,  en heb de toelating om in Curacao te verblijven!!! zie foto! 

  Daarvoor was ik een toerist, en tijdens de procedure "  illegaal" ! , niet dat ik bang hoefde te zijn, want witte mensen worden hier door de politie niet tegen gehouden! Men gaat er vanuit dat zij Europese toeristen zijn, maar er zijn hier veel toeristen met allerlei kleuren. Maar ik kan nu rustig blijven , gaan en komen tot eind november dit jaar! op tijd verlenging aanvragen voor nog een jaar, en zo verder!  

  We liepen daarna door de stad, de vele mooie gebouwen bewonderend, en de vervallen gebouwen bespreken ,die worden hersteld, zie foto! 

  Op naar Fort Nasau! een echt fort , reeds gebouwd in de zeventiende eeuw, en door de nederlanders versterkt, en in de tweede Wereldoorlog gebruikt tegen de aanvallen van Hitler. De Amerikanen werden gevraagd te helpen verdedigen , Hitler was hier met zijn duikboten, want hier was olie aanwezig ter bevoorrading van de schepen van de geallieerdenvan ! Vanop het fort had men een enorm zicht, rondomom om de vijand te bespeuren! Er werd een harde strijd gevoerd, de duikboten werden vernietigd, en zo heeft Curacao ,die een strategische ligging had, heeft , mee geholpen aan de verdediging ,samen met de gealliieerden! Vanop het fort , een prachtig zicht op de haven, die  een natuurlijke diepte kent en mogelijkheid biedt dat cruiseschepen binnen de havengeul liggen. De grotere schepen liggen aan de rand! Foto! 

  Ik sta telkens verwonderd over de rijke geschiedenis van dit kleine eiland, zo apart en speciaal!! De moeite waard dit te leren kennen!

  dag allemaal! Tot een volgende keer!

  kris 

  Bijlagen:
  image.jpeg (727.6 KB)   
  image.jpeg (45 KB)   

  07-03-2018 om 00:00 geschreven door Kris


  >> Reageer (2)

  WELKOM OP MIJN BLOG!
  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 02/10-08/10 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!