Inhoud blog
  • Foto’s
  • Wat een concert!!
  • Bij de meimaand, sfeerfoto’s
  • Die mooie meimaand?!
  • Maart 2019 de carnavaltijd
    Zoeken in blog

    Curakris

    30-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto’s




    30-05-2019 om 21:49 geschreven door Kris


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een concert!!

    Dag vrienden

    het is een klein eiland, maar wat er gebeurt is groots! 

    zoals een tweedaags benefiet concert door Tania Kross!Ik kende haar alleen van naam, wel eens op tv gezien, maar nu live in het octagon van het Avila hotel, uiteraard in openlucht! 

    mooie entree, met blauw licht ,witte stoelen, groot podium, verwelkoming, een drankje, ! Kan je het voorstellen ? met een zacht briesje, zo feeriek ! 

    ik kwam al helemaal in de stemming bij zoveel moois!!

    het optreden begon stipt om 20 u! De muzikanten: piano, gitaar, basgitaar, drums, en drie jonge vrouwen: cello, viool en altviool! Begonnen te spelen, en dan kwam Tiana Kross in een lang zwarte jurk! 

    ‘ Bon Dia’ begroette ze ons  met een warme stem! Ze is geboren op Curacao , heeft er haar lagere en middelbare ,en muziekschool doorlopen, en wist op jonge leeftijd dat ze operazangeres wilde worden. Vertrok naar Nederland op 17 j  naar het conservatorium, en zong bij het ingangsexamen een moeilijke aria in het italiaans. Toen vroegen de leraren haar, zing iets inhet  Papiaments ,de taal van hier, ! Dat was meteen raak! 

    Tania Kross is een geschoolde operazangeres, mezzosopraan, en begon die avond met een aria van Rossini! wauw, wat een stem, vanuit de diepten, een volume, een timbre, ik viel van mijn stoel! . en zo ging de avond verder, ze combineerde verschillende zangstijlen, van klassiek naar metal! Van Bach, Vivaldi naar hedendaags! Het vloeide heel mooi door, in mekaar, en met haar bindteksten wist ze je mee te voeren door haar leven en door een muzikaal landschap.

    Vooral haar project om een leerlingenorkest op te richten op school in de schooltijd, waarbij jonge kinderen kennis maken en leren op een instrument te spelen. Het leerorkest bestaat al op één school, maar ze wil het ook uitbreiden op een tweede school! Vandaar dit benefietconcert om instrumenten vanuit nederland naar Curacao te brengen...en dat lukt en gebeurt ook! 

    Want ze is een vrouw met passie voor de muziek, voor haar doel, voor kinderen om vroeg kennis te maken met hun mogelijkheden en nog veel meer! 

    Ik was  bekoord, en wilde graag op t einde in het rijtje staan om haar te feliciteren en een foto erbij!!!

    Ze heeft optredens in Nederland, Vlaanderen?? als je haar op een affiche ziet, ga er heen! 

    Zo, dat wou ik delen met jullie! 

    Tot later! 

    kris

    30-05-2019 om 21:32 geschreven door Kris


    >> Reageer (0)
    12-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de meimaand, sfeerfoto’s






    12-05-2019 om 01:28 geschreven door Kris


    >> Reageer (0)
    09-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die mooie meimaand?!

    Hello iedereen

    Met de zesde symfonie van Beethoven als begeleiding zal ik jullie iets schrijven over het wel en wee hier..

    De netelroos die in maart  begonnen is  is nu chronisch, s morgens komen de roze vlekken en de jeuk op, ik neem een pilletje, en s’avonds is alles weg. Dat is zo best leefbaar, het  kan volledig verdwijnen, maar wanneer? Er staat geen tijd noch datum op.....dus hopen op beterschap.

    In april kwamen twee vriendinnen op bezoek, Mieke en Inge uit Schoten. Heel gezellig, ze logeerden ook in de buurt, in een huisje in het Coral Estate Resort, vlak aan zee. Mooi en weer heel dichtbij ons....dus samen veel op stap , de week vloog veel te vlug voorbij......

    Daarna kwamen uit Nederland twee vriendinnen, bleven ook een weekje hier! Met hen zijn we samen naar het jaarlijkse Seú feest geweest! 

    dat is het oogstfeest, met een paar foto’s erbij, hoop ik!

    Na al het bezoek gaat het leventje  verder, Louise verzorgt de zwerfhonden , rijdt bijna dagelijks haar ronde met voedsel, hondebrokken, en flessen water. Er zijn wel drie particuliere Europese stichtingen die zeggen dat ze opvang en of voeding verzorgen  voor deze honden. Maar bij telefonisch kontakt met deze organisatie wordt niet gereageerd, noch op mail . Veel mensen vragen ondersteuning , maar er komt geen reactie. 

    Dus Louise doet verder met een groot hart ! Niet altijd wordt de zorg door bepaalde mensen gewaardeerd. Het gebeurt dat de honden bedreigd worden met vergiftiging. Deze bedreiging is erg vervelend, dus ze nam de zwakste hond mee naar huis, een vriendin nam een jonge zwarte hond mee, een andere werd doorgegeven . nu zijn de honden  weg op deze plek . en bij ons zijn er voorlopig vier, deze week kon die zwarte hond uitbreken en kwam zo bij ons terecht, dus vijf honden......Onze Snoopy en Spotty vinden het niet zo leuk, terrein te moeten delen , en laten dat tegelmatig blijken.... 

    Er is een oplossing gevonden en vrijdag worden de twee zwerfhonden opgehaald om jammer genoeg te laten inslapen! Het doet pijn aan je hart, maar er is geen andere opvang!!!!

    Het leven zal weeer rustiger worden.....Ik ga binnenkort op Bridge les, heb er zin, in... met een klein groepje wat studeren en spelen!!!

    Verder heb ik boeiende boeken gekregen , kan dus weer lezen,   en de tijd vliegt hier zo  voorbij.......

    Lieve mensen ,heb het naar je zin, doe wat je leuk  vindt, en maak er het beste van!!!!

    dikke knuffel

    kris

    09-05-2019 om 23:59 geschreven door Kris


    >> Reageer (0)
    16-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maart 2019 de carnavaltijd

    Bondia iedereen! 

    Na een dikke week is mijn blog weer toegankelijk! Alle pogingen, meldingen om hulp bij seniorennet lukte niet , tot nu vandaag. Ik ontving het zoveelste nieuw paswoord, en dit nam hij aan! 

    Dus we horen en lezen weer samen!!!!

    ik,we hadden een prettige tijd samen. Lieve en haar man kwamen twee weken naar Curacao en logeren op tien minuten afstand van ons, in Vlilapark Fonteyn, een resort en in een leuk huisje! 

    Regelmatig waren op stap naar de mooie plekken aan zee, de SHeta Boca, het Christoffelpark ,met de verrassing van het kleine witstaarthert, zet zich voor je auto , kijk je aan, en geniet, blijft rustig staan, vlucht niet weg. Een schattig diertje, en vriendelijk ogend......

    Een feestelijk moment was de carnavalparade op zondag, en de afsluiting op dinsdagavond, de momo met verbranding van de pop om middernacht! 

    Prachtig versierde mensen, grote groepen met een bepaald tema , de natuur, het leven, enz.

    in zo n lange dag in de zon heb ik een allergie opgedaan, de zgn netelroos of urticaria . Een enorme jeuk aan voeten en handen, met een verspreiding van enorme grote plekken ,roze ,over het hele lichaam.

     naar de huisarts, medicatie, nog niet over, andere medicatie, nog niet over, kan zes weken duren! Ik ben er niet goed van, ik merk bij het schrijven van deze blog dat het me veel moeite kost me te concentreren......

    ik voeg er wat foto’s aan toe! En graag tot later, als ik me beter voel!!!!

    Lieve groetjes

    kris







    16-03-2019 om 17:06 geschreven door Kris


    >> Reageer (0)
    27-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto’s








    27-12-2018 om 16:56 geschreven door Kris


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst in de tropen!

    Je ziet het, we zitten in de warmste maand van het jaar! Letterlijk en figuurlijk!

    Hier wordt druk gevierd!

    Eerst de Sint! Komt met de boot de haven binnengevaren. Met muziek, trommels en veel meer. Daar staan al honderden kinderen vroeg in de ochtend ,zo rond 8 uur, te wachten Op zijn komst! 

    Na deze begroeting, rijdt hij op een paard met een grote groep zwarte pieten ,eerst op het Brionplein, en verder door alle wijken van de stad. Met muziek, dansend, springend, joelend overal is groot feest. Tot ver in de middag kan je de Sint overal bewonderen, foto nemen, en kadootjes krijgen! 

    Hier wordt druk  gevierd in alle kleuren, er is geen polarisatie zoals in Ndl, er is wederzijds respect voor iedereen!! Ik keek ernaar en zag dat dit goed was! 

    Dan komt Kerst eraan. Overal,op straat, in de openbare gebouwen, kerstversiering en grootse verlichting! enorme verlichte kerstbomen zie je voor de Pontjesbrug, en in het Welhelminapark staat de Kerstman!  in de week voor Kerst is enorm groot feest! Drie dagen zijn er orkesten, eettentjes, en héél veel volk, gezinnen ,de vrouwen prachtig uitgedost, kindjes mooi gekleed, haartjes gevlochten. Een drukte,! Tot middernacht wandelt men de verlichte Pontjesbrug heen en weer! Zie foto! En men geniet!!!  om er bij te zijn! Om het feest mee te maken. Mooi om zien! 

    op Kerstdag wordt Kerst gevierd. De familie was uitgenodigd ,samen met enkele vrienden....een groepje van 14 personen! 

    Louise heeft gekookt, met zus Iris, en Maria zorgt voor de drank, de logistiek: tafels ,stoelen, verwarmingspullen, ,tafelkleden, bekers,enzov...

    Het was gezellig, dit jaar geen muziek, Er was niet de juiste apparatuur. Maar des te meer kan je praten ........

    ik, we wensen jullie een mooie, warme tijd toe. Veel liefdevolle momenten, vriendschappen, en een gezondheid om U tegen te zeggen!

    een dikke  warme knuffel 

    kris

    27-12-2018 om 16:50 geschreven door Kris


    >> Reageer (1)
    27-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap






    27-11-2018 om 22:41 geschreven door Kris


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap!

    Bon dia! 

    Met de vrouwengroep: the Happy Sisters , op stap met een heuse bus naar Bandabau. En met een fantastische gids aan boord, met boeiende verhalen over ontstaan, geschiedenis, slaventijd, groei en bloei van het eiland! 

    Bandabau is het groene deel van  Curacao , waar  Hofi Pastor ligt, een groot Natuurdomein! De vroegere plantages waar de slaven werkten in dienst van de plantagehouder. Daarin staat de oudste katoenboom, 800 j oud. Indrukwekkend, zijn wortels steken  boven de grond. Hij staat op de meest vochtige plek van het eiland, als een statige boom, nu in bloei met jonge bladeren! Prachtig om zien . Ik heb een paar foto’s genomen om hierbij te voegen! 

    De tocht voerde ons naar de wilde noordkust van het eiland! Daar beukt de zee in de boca, de uitgholde rots, waar het effekt van opspattend water spectaculair is. met foto! Telkens ik daar ben is dat grandioos genieten! 

    daarna een bezoek aan het museum waar de draaiorgel werd gemaakt. De bouwer is ondertussen, 96 jaar, uitvinder en geeft nu de kennis door aan de jongeren.  Hij kwam ons vertellen hoe het ontstaan is, begonnen als meubelmaker, en door zelfstudie er toe gekomen is om dit te bouwen. Heel fascinerend Verhaal! 

    Zoals dat bij een  busuitstap past,  werd er heerlijk voorzien in  pasteitjes en drankjes. iedereen was uitgelaten en  vrolijk! te vergelijken met een schooluitstap van lagere schoolkinderen!! iedereen praatte door mekaar, en de gids had alle moeite de aandacht voor zijn verhaal te krijgen! . 

    Het was voor mij een leerzame schooldag?! als je komt vertel ik graag meer details! 

    Zo gaat het leven zijn gangetje! Nog  een mooi concert meegemaakt! Met Bach en Brükner ! Ze zoeken zangers? Wie weet ga ik  nog zingen ?! 

    Met Louise ook goed! op naar Kerst en Nieuwjaar! 

    Ik wens jullie nu: Un Pasku briante! Een schitterend Kersttijd! 

    Tot een volgende keer

    dikke knuffel

    kris

    27-11-2018 om 22:39 geschreven door Kris


    >> Reageer (0)
    25-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug na de heerlijke vacantie!

    Dag iedereen! 

    Ja, het was een heerlijke vacantie in Gent! 

    Wel verkouden aangekomen door de airco op ’t vliegtuig, het wisselende weer, zonnig en regen, griepig geworden. Gelukkig is er paracetamol om een mens staande te houden. Louise lag  de derde week ziek te bed! We hadden een heerlijk logement, midden in het centrum, hartelijk en warme verzorging, dankjewel, Marina! 

    Ik heb genoten  van het Festival l van Vlaanderen:’ O De Gand’ , een zonnige dag, op de Graslei, de repetities en het optreden, de ontmoeting met de toevallige vrienden, de verrassing, het vuurwerk! een feestelijke dag!

    In die drie weken ben ik elke week naar mijn zus  in Overijse gegaan! Het bleef  na dat jaar weg zijn, toch zo vertrouwd en  we hebben veel kunnen bijpraten en vertellen!

    De tweede week was er de prettige ontmoeting met mijn  pingpongvrienden, een spelletje met zijn vieren spelen, winnen en verliezen! En daarna de verplichte drank en babbel! Ook een reunie met de retorica! We komen nog regelmatig samen na zoveeeel jaren. Herinneringen aan onze kostschool , enzoveel meer!

      De dag erna naar Leuven, onze vrouwengroep, een jarenlang bestaande groep van zes stevige warme vrouwen, heel warm en lekker eten! 

    Ik wou zo graag naar Oostende, verse garnalen eten en pellen met een lekker Rodenbach! Maar owee, geen garnalen, al vanaf 11u uitverkocht.De schuld van de TV , ze waren zo spotgoedkoop, dus garnalen tekort!

    Begga en ik hebben ons dan getroost met garnaalkroketten, en een heerlijk visje en een rijk gevulde bisquesoep! 

    Het  feest ging  maar door, uitnodiging door vrienden, met vrienden op stap, om ‘s avonds verleid te worden om nog een pintje te drinken in ‘t Schoonzicht!

    Met een verrassing van je leven: de deur gaat open , daar spelen de Julian’s, !! , overal zie je vrienden zitten, links, rechts, in die hoek, en daar, allen om je te verwelkomen met een warm applaus ! Wauw ! 

    Dat was aangrijpend en pakkend! Louise begon meteen te dansen ! ! 

    Dat moment vergeten we niet, we praten er nog vaak over! Aan iedereen dank om dit te organiseren, en ons zwijgend voor de gek te houden!!! Geslaagd ! 

    In de derde week had ik ook wat culturele activiteiten gepland! Het bijwonen in de St Baafs Kathedraal van concert van Arnold Schönberg en Brükner!  Op woensdag een aangepaste opera: Don Carlos, en zaterdag een muziektheater met Josse DePauw : De blinden. Een aangrijpend en indringend stuk! 

    Verscheidene ervaringen ,heel apart, goed voor ziel en lijf! 

    En daartussen nog vele bezoeken aan goeie vrienden , en jammer ,we hebben ook familie en vrienden moeten  teleurstellen.....maar dit komt volgend jaar Goed! 

    Nu terug hier aangekomen ,is het regenseizoen begonnen, elke dag flinke buien, soms kort, soms een paar uur! De wegen, de uitrusting ervan is  op zoveel water ineens niet voorzien, dus wat overstroming hier en daar! Na een paar dagen is dat weggetrokken, maar wat blijft zijn  de kleine muggen. Lastig! !

    We zijn na drie weken terug,  nu  hersteld van de verkoudheid, van de aanslepende griep ! we ontdekten  dat groene rhum genezend werkt ,samen met paracetamol! 

    Vanaf nu zal ik  regelmatig iets van mij laten zien, foto’s zijn er dit keer niet, een volgende keer! 

    Tot slot, het was een heel fijne vacantie, dank voor alle warmte en het ervaren van de vriendschap! 

    dikke knuffel

    kris

    25-10-2018 om 23:17 geschreven door Kris


    >> Reageer (2)

    WELKOM OP MIJN BLOG!
    Archief per week
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 02/10-08/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!