NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Valentijn: dag van de liefde voor iedereen! 😊
 • Bon Dia iedereen!
 • De feesten!
 • Een bijzondere wijk op Curacao!
 • Een vernissage
  Zoeken in blog

  Curakris

  14-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn: dag van de liefde voor iedereen! 😊
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ja, zo is dat , een dag van liefde voor alle mensen, familie, vrienden , aan al wie ik denk en al wie ik ken!

  En niet alleen vandaag maar alle volgende dagen inbegrepen: liefde, welzijn en tevredenheid! 

  Het is carnavaltijd, ook hier , zeker twee weken lang! het kiezen van de beste tumba duurt een paar maanden, via een wedstrijd kan je je compositie  laten horen. De mensen gaan in massa erheen, en een jury kiest het beste lied, en dit wordt het Carnavalslied! 

  Te horen  in de optochten, er zijn er meerdere, één in Banda Bou op zaterdagmiddag, de ande optochten in de stad. Op vrijdag de kinderparade, op zaterdag de tienerparade, dat zijn alle scholen die zich presenteren met schitterende kledij, muziek en dans! En op zondag de GRAN  MARCHA! Bestaat uit 24 groepen, sommige groepen tellen  meer dan duizend personen, allemaal verkleed in schitterénde kostuums , echt pareltjes van creatieve ideëen ! kledij dat hier door naaisters ontworpenwordt,  stoffen gekozen, op maat gemaakt voor alle deelnemers..ieder betaalt wel  een hoge prijs, waar een jaar lang voor gespaard wordt. 

  .De stoet legt een lange sfstand af, duurt zeker drie uur ,met muziekwagens met een volledig orkest erop: met drums, blaasinstrumenten, gitaren, enz...versterking.....de muziek is hard en sterk, geen overdreven decibels dit jaar, wat vroeger niet het geval was! het was toen oorverdovend! 

  Er loopt héél veel volk in de stoet , te dansen, te drinken, toch een paar duizenden, en er staan nog meer duizenden langs de weg , te dansen, te applaudisseren, toe te juichen, te zingen, foto's nemen ,samen met alle bekenden die in de stoet lopen! Het is één groot feest van vreugde, plezier, samen lachen en juichen, elK zorgt voor eigen voorraad van eten en drinken voor vele uren!

  .Het is vooral een explosie van prachtige kledij, pluimen,in thema's bedacht,  tot in de details uitgewerkt.  ik heb veel  foto's genomen, het is zo kleurrijk, ik probeer er enkele mee te sturen! 

  Ik heb genoten, en bij dit schrijven komt het hele feest weer tot leven! Dergelijke uitbundigheid ken ik vooral hier in dit tropenland! 

  lieve mensen, het ga jullie goed, tot later!

  kris

  poging tot toevoegen van foto's! 

  Bijlagen:
  image.jpeg (498.8 KB)   
  image.jpeg (727.2 KB)   

  14-02-2018 om 18:40 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  01-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bon Dia iedereen!

  Ja, daar zijn we weer! in januari was er bezoek van de zus en schoonbroer van Louise! Samen veel gezellig op stap, de bekende en ook onbekende plekjes bezocht, en vooral genoten. 

  En dan  het verjaardagsfeestje van  Timothy, 4j, zoontje van een nichtje van Louise. Een kinderfeest, wel 30 kindjes , t feestje stond in teken van GOOL ! en elk kind kreeg een voetbal,zelf op te blazen ! In het stadium werd flink gespeeld, de oudjes , hm, Zaten op een bankje te shotten! Haha! We genoten van hapjes, drankjes ,en tot slot " de verjaardagstaart. "  Elk kind kreeg nog een volle zakje  mee naar huis! 

  We waren ook bij een lezing en een pianoconcert: Van Chopin tot Mazurka ,in het landhuis BLoemhof. 

  Een boeiend en prachtig verhaal vertelt door Alexander,de kleinzoon van Wim Statius-Muller , pianist en componist, geboren Curacaoenaaraar. Alexander vertelde hoe de Mazurka in Curacao kwam, via Copin , via de Polen en via Haiti. 

  ik had toevallig kaartjes voor twee avonden, dus het kon niet op! 

  Louise dacht : een nieuw jaar, dus ook een nieuwe look! Je kan haar bewonderen, wij vinden het geslaagd! 👍

  Wat dacht je, de eerste Gentenaars zijn aangekomen, Sylvie en Brigitte. Wie op ons huisconcert was zal zich wel Brigitte, die heerlijke zangeres wel herinneren! Met hen ook rondgereden en leuke plaatsen laten zien! 

  Je ziet, we zitten niet stil......kom je ook ?!

  bon tardi, tot een volgende keer!   Bijlagen:
  image.jpeg (67.8 KB)   

  01-02-2018 om 20:17 geschreven door Kris


  >> Reageer (1)
  05-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De feesten!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bon Dia, we hebben het overleefd. Het is niet de eerste maal dat ik Kerst en Nieuwjaar op Curacao beleef, maar hier ' zijn '  is een andere ervaring ! De drukte , boodschappen, versiering, eten, alles rond Kerst is te vergelijken met de drukte in Gent. Even hectisch! Bij ons was op Kerstdag de familie , wat vrienden en twee alleenstaande heren (80 -jarigen) uitgenodigd. Die heren  hadden we ontmoet op de    wandeling in de Scharloo wijk.  ze waren alleen op Kerstdag, Louise nodigde hen uit te komen. Mr. DIels zingt graag en goed, vooral de typische liederen van hier, heeft nog een heel mooie stem, en geniet  van het leven.

  .We hadden een rijkelijk  buffet met vis, vlees, groenten enz. , drank....alles werd buiten op  het terras geserveerd. 

  Mr.Diels had wat cd's mee, en hij begon te zingen! En later werd er gedanst! Ambiance ! op de nostalgische klanken van een langzame dans : de bolero, ( niet te verwarren met de bolero van Ravel). De dans ,  vol  subtiele bewegingen is een geliefde dans voor de wat ouderen!   Foto !! Dit was een verrassend gebeuren voor iedereen ! Heerlijk!! 

  In De dagen voor Nieuwjaar werd vuurwerk verkocht, en begon het gekletter...de mensen houden ervan, en gaan naar de vele vuurwerkshows die op vele plaatsen doorgaan! Wij bleven bij de hondjes, die in die dagen erg bang zijn van de harde knallen. Samen de buurman, die ook twee grote honden,duitse herders, hebben we ons  het allerbeste gewenst ! 

  Op nieuwjaarsdag ,aan zee, genoten van een lekkere lunch! Meer moet dat niet zijn ! 

  We wensen jullie allemaal een hartelijk ,warm en deugddoend jaar ! 

  We houden contact , 

  met heel veel liefs

  kris en Louise

  Bijlagen:
  image.jpeg (62.4 KB)   

  05-01-2018 om 16:55 geschreven door Kris


  >> Reageer (1)
  25-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bijzondere wijk op Curacao!

  Dushi Walks verzorgt wandelingen in aparte wijken. Eén is de rondleiding door Scharloo! Een wijk met een lange geschiedenis , bewoond door Sefardische Joden in de zeventiende eeuw, gevlucht uit Spanje en Portugal! Ontwikkelen zich door handel en zeevaart! De schepen kunnen tot in de binnenstad aanmeren, de goederen worden in grote pakhuizen opgeslaan! Nu zijn die pakhuizen fantastische mooie gebouwen, rijkelijk ingericht, versierd met zuilen, patio,  veel groen en ruimte, zoals in Spanje en Portugal bekend is.  Door de groei van de haven verhuisten de bewoners verder naar de rand van de stad, de huizen raakten vervallen, waren niet te onderhhouden, de daklozen , de drugsmensen , de prostitutie namen er hun intrek in en de buurt werd erg onveilig. Het kreeg de naam Fleur de Marie. Dus je kwam er niet meer, tot organisties als monumentenzorg het beleid tot herstel van  die huizen op zich nam! projecten en acties kwamen tot stand samen met de buurtbewoners. Street art was één project , er was entoesiasme , ze gaven hun omgeving kleur, betekenis, teksten, en werden fier op het resultaat. Zeker toen Prins Alexander en Maxima in 2010 door hun straten wandelden! hét is nu de wijk waar geen vuiltje te zIen is! 

  Come and see!!  Het was een stuk geschiedenis hoe het in de loop der jaren  gebeuren kan, maar nu tot tevredenheid van iedereen weer een leefbare en mooie plek geworden is!

   De foto 's nu!! 

  Bijlagen:
  image.jpeg (104.7 KB)   
  image.jpeg (817.4 KB)   

  25-12-2017 om 03:12 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  16-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vernissage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren samen op stap  naar een vernissage in de Gallerie Alma Blou. Gelegen in het prachtige Landhuis Habaai. Een van de oudste landhuizen met een grote centrale ruimte, een prachtige binnentuin met oude bomen en bijgebouwen . 

  Alma Blou betekent Blauwe Ziel in het  Nederlands . Daar stelde de kunstenaar Ria Houwen  ten toon , schilderijen in olieverf op doek. Thema Water 3.0 Allemaal in blauwe tinten, diepblauw geschilderd, ontzettend mooi. ! Met foto van de schilderij die ik het mooist vind. En een foto van de kunstenaar! Ze was ook jarig gisteren (70), en een heel bescheiden vrouw! Het is de vrouw met een sjaal aan! 

  Ze had tentoostellingen in Ndl , Curacao, Aruba, U.S.A. Dom. Republic......

  Het is hier nu regenseizoen, iets frisser, en toch nog 27 graden!! De regen zie je komen en de wolken drijven weer weg! Dus veel regen valt er niet tot ongenoegen van al wie ernaar verlangd! Ikke niet! 

  Tot een volgende keer! 

  Bijlagen:
  image.jpeg (62.7 KB)   

  16-12-2017 om 17:02 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  11-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een witte Kerst op Curacao!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ja, dat bestaat  hier ook! Je zieet overal witte kerstbomen, versierd met sneeuw en ballen! Op alle pleinen,en er zijn er heeeeel veel! Langs de weg worden " echte groene kerstbomen " aangeboden: frisse groene kerstbomen! prijs??  En ze zien er heel mooi uit! 

  We plaatsen  er geen, de honden zullen het vreemd vinden, en niet meer kunnen hollen op de veranda! Is dat een goeie reden?!

  De sfeer zit er goed in, en  is verspreid over alle delen van het land, elke   wijk heeft zijn feest! zijn handgemaakte producten, de drankjes tot de glüwein toe! op donderdagavond is het extra feest met veel optredens in de stad. EXplosians dancers: een groep jongeren tussen 6 en 16j ,explosief dansen ,een bontgekleurde outfit, intense expressieve bewegingen, Fantastisch schouwspel. Ik heb een uur lang op de eerste rij van hen genoten.....jammer geen foto van hen !   Wel wat foto 's met een welgemeende knipoog naar de sneeuw bij jullie! Waar je echt niet buiten kan, als het niet moet! hou de moed erin!!

  Voor iedereen : een bon pasku , prettige kerstdagen 

                         Een bon aña , fijn nieuwjaar ! 

  Bijlagen:
  image.jpeg (792.4 KB)   
  image.jpeg (83.4 KB)   

  11-12-2017 om 16:18 geschreven door Kris


  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE PONTJESBRUG
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De brug waar iedereen die curaçao bezoekt op wandelt. Het verbindt de stad , Otrabanda en Punda, twee stadsdelen.

  Wordt ook de Emmabrug  genoemd, gebouwd in 1888 ,op houten vlonders dus het kraakt onder je voeten!!

  wordt vaak herstelt en goed onderhouden met nieuw houten planken! 

  je loopt zo over de  haven, met het diepblauwe water , mooi! 

  Bijlagen:
  image.jpeg (83.4 KB)   

  11-12-2017 om 16:10 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  05-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  05-12-2017 om 22:02 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaren!


  05-12-2017 om 22:00 geschreven door Kris


  >> Reageer (0)
  28-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thnxgiving Concert 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zondag van 10 tot 12 was er concert in de Bottelier, gratis! Allen daarheen! Samen met ging ik mee naar het concert. 

  Een massa volk, massa auto's, wel duizenden op stap naar de plek waar het concert doorgaat. Op straat al konden we instappen in een pendelbus, die ons tot de ingang voerde.

  We werden verwelkomt met een drankje, en een hapje! Ik zag een grote begraafplaats, ? , doorlopen, grote witte tenten, witte stoelen, 

  Randel Corsen,de dirigent,  afkomstig uit Curacao, docent aan het conservatorium in Rotterdam, teruggekeerd , is een zeer bekende en een grote pianist, componist,en speelde  samen met his friends : drums, percussie, viool, gitaar , trompetten, twee zangsers prachtige muziek! Er heerste een enorme ambiance, ik werd meteen entoesiast! 

  Op een bepaald moment werd een zangeres aangekondigd : Mafalda Minguel . Iedereen juichte en joelde. De icoon van Curacao, een tachtigjarige dame met fantastische stem,  een prettige presence  en bescheiden.  

  Mijn buurvrouw vertelde me dat ze al zingt van haar 13 jaar, ganse leven op Curacao heeft gewoond, samen met man een eigen band had, jarenlang. Iedereen ging uit hun dak, zong mee,  blij en tevreden haar nog te kunnen horen en bewonderen.

  Blijkt dat dit concert een thnxgiving concert was, aangeboden door de uitvaartdienst, de Bottelier, en men iets wil teruggeven aan de mensen van Curacao. Het geheel was heel stijlvol georganiseerd, voortdurend kwam men rond met gekoeld water, met ophaalzakken voor afval, personeel gekleed in zwart en wit. Bij het weggaan nog een bloemetje mee.....

  ik heb genoten van dit feestelijk geheel, muziek, de organistie, de vlotheid van het verloop. 

  ik heb veel foto's en video genomen, maar de vreugde, het entoesiasme en de ambiance van die duizenden curacoenaars kan ik moeilijk delen, vrees ik! 
  Bijlagen:
  image.jpeg (96.7 KB)   
  image.jpeg (96.7 KB)   

  28-11-2017 om 02:28 geschreven door Kris


  >> Reageer (1)

  WELKOM OP MIJN BLOG!
  Archief per week
 • 12/02-18/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 02/10-08/10 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!