Monique haar eigen hoekje
Foto

Zomer



Welkom op mijn blog!



Inhoud blog
  • Parijs
  • Een mop
  • Lisboa
  • Aan jezelf herken je de halve wereld
  • Agenda
  • Horoscoop ?
  • Maandag
  • Wie niet sterk is .....
  • Koninklijke Harmonie Sint Remigius Haacht
  • Opendeurdagen

    Zoeken in blog


    23.04.1950
    06-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het eerste weekeinde van de maand is een vrij weekeinde: van vrijdagavond tot zondagavond geen kinderen in huis! Begin september dan maar naar Parijs... Ik had er altijd al van gedroomd, maar om één of andere reden was het er nog nooit van gekomen.
    De Thalys vertrok vrijdagavond in Berchem (Antwerpen) rond zeven uur. Ik was nog behoorlijk opgewonden vanwege een hectische laatste werkdag, maar eens vertrokken... wat kon er nog misgaan ?   
    Het was schitterend weer, het hotel lag vlak in het centrum, de planning was prima en het opgesteld programma zat prachtig in mekaar.
    Zaterdag met een rode dubbeldekbus de stad gaan verkennen, op de Eifeltoren tot helemaal boven geweest en 's avonds een show met dinner  in het Lido (echt klasse), nadien nog wat over de Champs Elysées gewandeld om uiteindelijk en heel laat een taxi naar het hotel te nemen met een omwegje langs de Eifeltoren waarvan om het uur gedurende een vijftal minuten alle lichtjes flikkeren... de lichtstad op zijn mooist.  
    Zondag met een bateau-mouche de Seine op en 's middags gaan lunchen op het terras van een echte Franse brasserie op het einde van de fameuze Avenue George V met zicht op de Seine en de Eifeltoren, een afsluiter die kon tellen.
    De tijd ging veel te snel. Om drie uur stond ik "moe maar voldaan" op het perron van de Gare de Nord aan spoor 9 (of was het 8?). Ik liep op wolken... een weekend om nooit te vergeten. Wat kan het leven mooi zijn!

    Ter illustratie een foto van de Eifeltoren getrokken uit een minder gebruikelijke hoek.

    06-09-2005, 22:43 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    17-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mop

    Ronny's portugeese vriend vertelde dat men in Lisabon opgravingen had gedaan  en op een diepte van 100m koperdraad gevonden had. Hij besloot trots dat dit het bewijs was dat er in 1800 in Lisabon al telefoonleidingen waren.
    Kan zijn, antwoordde Ronny, in Belgie heeft men ook opgravingen gedaan, ook tot 100m diep en men heeft niets gevonden. Dit bewijst dat men in België in 1800 al GSM had...

    17-07-2005, 22:28 geschreven door Cybermonique

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisboa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Juist terug thuis van één week Lisabon.
    Een prachtstad maar één week is wel voldoende. Het was feitelijk meer een familiebezoek: Ronny, de zoon van mijn zus  huwde een vrouw uit de regio, Christina. Ik had er meteen een paar prima persoonlijke gidsen aan.  
    Ronny, die daar nu ook al zeven jaar woont en werkt, spreekt ondertussen vlot de taal. Vraag hem niet wat de kleuren van de Belgische vlag betekenen, hij zou het je niet kunnen vertellen. Maar wat er op de Portugeese staat en waarom het erop staat... dat weet hij je zeer precies uit te leggen. 
    Op één week tijd hebben we veel gezien. Nu zit ik hier te herstellen van een zonnebrand en getooid met blaren onder de voeten. Wat kan verlof mooi zijn...

    17-07-2005, 14:29 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    28-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan jezelf herken je de halve wereld

    Vandaag zat ik in een tijdschrift te lezen en het viel me op dat we als mens allemaal dezelfde behoeften en dromen hebben. In een artikel " Durven we nog teder te zijn ? " schrijft een vrouw van 37 :
    "Zonder tederheid functioneer ik niet, een aanraking geeft me het gevoel dat ik besta.
    Een spontane glimlach van iemand op straat, een vluchtige kus op mijn wang, een lief briefje van mijn man op het aanrecht : kleine, vaak onverwachte dingen maken voor mij de wereld teder. Zonder tederheid functioneer ik niet. Hetzelfde voor mijn man. Als we door omstandigheden wat minder aandacht aan elkaar besteden worden we onrustig. Pas op, goedkope tederheid bestaat ook. Om de haverklap roepen dat je je vrouw graag ziet, is voor mij geen tederheid. Het moet gemeend zijn. Dat vraagt moed, maar eenmaal die drempel over zul je versteld staan hoe ontwapenend een teder woord kan zijn. De wereld en de mensen zien er plots veel mooier en vriendelijker uit.
    Veel mensen hebben ook moeite om aangeraakt te worden . We zijn, in vergelijking met zuiderse landen, een heel anti-fysieke maatschappij. Terwijl een bemoedigende knijp in je arm of een vluchtige streel over je rug vaak meer zegt dan woorden. Het geeft me het gevoel dat ik besta, dat ik niet onzichtbaar ben "
    Mooi he ? je moet het maar kunnen neerschijven.

    28-06-2005, 22:54 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    21-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenda

    Mogelijk kan jij je houden aan je planning, maar de mijne loopt steeds in 't honderd.
    Ik tracht me aan vaste dagen en gewoontes te houden : maandag de was en slaapkamers, dinsdag winkelen, enz.. Maar steeds weer komt er iets tussen... Bij mooi weer is het altijd plezierig om nette ramen te hebben en men voorspelt zon voor nog een hele tijd. Dus ben ik in plaats van boven de kamers te gaan kuisen maar ruiten gaan wassen. Ik moest ook nog gaan winkelen want alle drank was op. Vandaag dinsdag zou ik dan de ruiten enkel langs de binnenkant doen maar... met zulk weer buiten eten en de tafel op een vuile vloer... dat krijgt natuurlijk dan weer voorrang. Dus toch maar nu het terras kuisen...
    We zijn dinsdagavond en mijn werkweek is – zoals gebruikelijk- weer helemaal in de war gelopen. Misschien geef ik het plannen wel op...

    21-06-2005, 21:21 geschreven door Cybermonique

    Reageer (1)

    16-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horoscoop ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je stier bent en je leest deze week in je horoscoop dat je mensen zal ontmoeten die je lange tijd niet meer gezien hebt, wel ... hou die horoscoop dan goed in 't oog.
    Zo kreeg ik maandag plots terug nieuws van één van mijn verloren gelopen schapen en vandaag stond Anita hier voor de deur.
    In 1979 volgden we samen de cursus voor gezins- en bejaardenhulp.We werkten nadien nog een tijd samen voor familiehulp. Tijdens de cursus was Anita in verwachting. Heel de ploeg leefde met haar mee... het is een dochter geworden.
    We waren jong en het leven was  zorgenloos. Haar dochter is ondertussen gehuwd en we kenden beiden onze kleine en gote probleempjes.
    Er viel een heleboel bij te praten. Het deed zo goed haar terug te zien na zo'n 15 jaar!

    16-06-2005, 17:47 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    13-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag

    Ik denk dat ik iets heb met de maandag... Er gebeuren mij steeds mooie dingen op maandag. Misschien is het de rust die na het weekend terug in huis keert: mijn man naar zijn werk; de kinderen naar school; wasmachine, vaatwasmachine, droogkast, alles aan de praat;  groenten en beleg  in huis halen voor de hele week; gewoon het weekend opruimen en van de stilte genieten. Kan het nog beter ? Wel vandaag wel, en nog wel op een maandag de dertiende!!!
    Met één van mijn pleegkinderen is het vroeger misgelopen. Hij woonde bij ons vanaf zijn tien maand, kon niet staan, kon niet zitten en was net uit het ziekenhuis... De school was voor hem een marteling en soms vluchtte hij weg in zijn fantasie, die hij dan ook voor waarheid vertelde...
    De pubertijd ? Wel het ging van kwaad naar erger. Op zijn zeventiende is hij alleen gaan wonen en dat verbeterde zijn gedrag totaal niet.  Na hem nog een paar keer geholpen te hebben moesten we de knoop doorhakken en hem los laten... Ik wou hem niet meer horen of zien. Ik wenste hem het beste... Verging het hem goed, zoveel te beter... Verging het hem slecht, wel dan wou ik het niet meer weten. De maat was vol, meer dan vol. Punt uit !
    We zijn nu meer dan één jaar verder en hoe graag ik hem ook had vergeten, hij blijft een deel van mijn verleden en soms miste ik hem... En vandaag dan... een SMS... met  "Ma, ik heb nu vast werk en woon met mijn lief samen. Alles gaat goed. Groetjes"
    Ik wil me niet achterdochtig opstellen of er iets - wat dan ook - achter zoeken. Ik aanvaard gewoon dat hij mij nog wil horen en dat hij mij misschien ook mist. Ik heb nog niet teruggeschreven, maar dat ga ik nu doen... zoiets van "Ik had met Kerst of met mijn verjaardag een berichtje van jou verwacht. Wacht in het vervolg niet meer zolang om iets van je te laten horen. Groetjes". 
    Vannacht ga ik - zeker weten - goed slapen. Voor meer dan één reden aanvaard  ik mijzelf zoals ik ben. 

    13-06-2005, 20:08 geschreven door Cybermonique

    Reageer (2)

    10-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie niet sterk is .....

    Wie niet sterk is moet slim zijn, wie niet sterk is en ook niet slim moet slimme vrienden hebben en .... gelukkig heb ik die.    Hedwig xxx je bent geniaal !

    10-06-2005, 23:22 geschreven door Cybermonique

    Reageer (1)

    09-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke Harmonie Sint Remigius Haacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto van een repetitie voor een belangrijk concert. Slechts een gedeeltelijke bezetting. Wij zijn met veel meer !

    09-06-2005, 09:54 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    07-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het einde van het schooljaar is in zicht en dan zijn er .... de schoolfeesten en de opendeurdagen. Bij mij hebben al zoveel kinderen gewoond dat ik denk zo wat alle scholen in de wijde omgeving gezien te hebben. Ze hebben allemaal wel iets, van het college tot de kokschool ... maar als je me nu zou vragen beschrijf de school die u het meest heeft aangesproken en waarom .... dan zou ik zeggen de school waar een kind nog een kind mag zijn. 
    Een school dient niet alleen kennis bij te brengen... ook waarden zoals verdraagzaamheid en respect voor een ander, betrouwbaarheid en standvastigheid; een school waar elk kind een kans krijgt, ook de kansarmen... en geloof me, daar ken ik iets van.
    Uiteraard dienen de kinderen aangespoord te worden om resultaatgericht te presteren. Niet om de eerste van de klas zijn. Neen, om bij de BESTEN van de klas te behoren, en dat zijn niet altijd die met de meeste punten... 

    07-06-2005, 15:57 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    06-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ardennen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag zijn we naar de ardennen getrokken. Ik had een adres gekregen van een PC kennis. Hij verzekerde mij  "mooie streek, heel rustig en goed hotel, heel lekker eten, prijs/kwaliteit prima en makkelijk te vinden". Dus, dat moesten we ook eens proberen. Autostrade Brussel Luxemburg, afrit 24 Libin /Dinant voorbij, dicht bij Sint Hubert.  Ik dacht dat het een uurtje van Brussel zou zijn maar dat viel wat tegen.... reken er maar een half uur bij.
    Aan de afrit 24 ligt ook het "Space Centum" met een restaurant waar we  gegeten hebben voordat we het centrum bezochten. Ook echt de moeite; voor hele kleine kinderen is het misschien iets minder geschikt, eerder vanaf  10 jaar.
    Het dorpje Libin is heel klein: een kerk en een paar huizen in een bosrijke omgeving. We hebben ons aangemeld in het hotel en kregen een wandelkaart met een negental uitgestippelde wandelingen, gaande van vijf tot tien km. Ik ga hier geen reklame maken voor het hotel - op het blog mag dat niet - maar het eten was inderdaad de uitstap meer dan waard en... heel vriendelijke uitbaters.
    Dus, Alex, als je nog zo eens een adresje weet ....  

    06-06-2005, 18:56 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    03-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelfouten

    Ik heb de gewoonte om, als er iets mis kan lopen, dat dan ook mis te laten lopen.... de wet van Murfie weet je wel ... dat was zo ... dat is nog zo ... en zal dus ook zo wel  blijven ... Vroeger op mijn werk had ik daar ook al zoveel problemen mee... Als er iets fout liep, wel dan was ik daar verantwoordelijk voor ...
    Spelfouten ... dat is ook zo één van mijn specialiteiten... je zal ze het dus voor lief  bij mijn geschrijf moeten bijnemen ... Je mag ze me altijd mailen. Graag zelfs ... maar dan wel liefst  " niet "  op een destuctieve maar op een constructieve  ( en hopelijk staan die woorden juist geschreven ) manier. Dan hebben we er allemaal iets aan...

    03-06-2005, 21:47 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    02-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer

    Het is jammer dat mensen zo perfect willen zijn ... of zich perfect willen voordoen ... Het zet druk op anderen om ook perfect te zijn of om zich perfect voor te doen...  We leven dan  in een schijnwereld waar bewegen en ontplooien onmogelijk wordt en waar het moeilijk is om je staande te houden : een eenzame wereld !

    02-06-2005, 22:42 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    31-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk

    Toen we onlangs in de manege waren kreeg mijn dochter van de eigenaar een oud hoefijzer dat aan de kant van piste lag.
    "Hier, dat is voor u. Hang dat maar boven je bed, het brengt geluk" zei hij.
    Mijn dochter bekeek het oud stuk ijzer met weerzin.
    "Het is vuil" zei  ze, "We zullen het eerst moeten afwassen... Ma ? Brengt dat echt geluk als ik dat boven mijn bed hang? Gaat er dan iets gebeuren?" 
    Ze bekeek het vuile verroeste ijzer en je kon duidelijk zien dat ze er niets van geloofde.
    Ik probeer altijd om voor mijn pleegkinderen geloofwaardig te blijven; ze geloven mij op mijn woord en dat wil ik zo houden. Ik antwoordde dan maar: "Nu ja, echt geluk brengt dat niet en er zal niet echt iets gebeuren omdat dat hoefijzer boven je bed hangt ... Het is een manier om iemand geluk te wensen. Ik vind dus wel dat je geluk hebt dat je zoiets krijgt". Zij dan weer: "Je hebt dus gewoon geluk omdat je dat krijgt?". Ik antwoorde verveeld: "Juist, zoiets ongeveer, ja..."    
    "Hier zie!" zegt ze tegen haar broer, "hou jij het maar. Nu heb jij geluk ..."
    Ze kuiste heel demonstratief haar handen af.
    Een echte paardefreack zal dat ook nooit worden

    31-05-2005, 21:07 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ervaring

    De waardering voor wijn en het gevoel voor een bepaalde plaats of streek heeft alles te maken met de omstandigheden en het gevoel dat je had toen je het ontdekte.

    31-05-2005, 19:54 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    30-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware voet

    Vandaag ben ik mijn boete gaan betalen 150 euro  "overdreven snelheid "
    Elke woensdag is het repetitie van onze harmonie en we spelen dan van acht tot tien ... nu was ik vorige week wat te laat thuis vertrokken en ik heb een hekel aan te laat te komen ;.. dus  met wat overdreven snelheid door een naburig dorp gereden ... het is niet echt een dorp   meer een gehucht     een kerk naast een rechte baan en daar aan die kerk is het dan    "het centrum"   dus 50km per uur ..en ik reed 65 km per uur ....  nog een zware overtreding ook ....een blauwe Mercedes had een foto gemaakt van mijn wangedrag ..... goed ik had me aan de toegelaten snelheid moeten houden .... maar .... ik weet zeker als ik daar om zeven uur s'avond in mijn blote kont door dat   "dorpcentrum"  had gelopen     dat er   niemand    een foto had komen maken       geen kat zie je daar ... ik moest een formulier invullen en naar de post boetezegels halen om op dat formulier te plakken verder waren er vragen zoals    "reed je voor eigen rekening ?"   " ga je akkoord dat je een overtreding beging ?" en "aanvaard je een minnelijke schikking ?" .... er was ook de vraag .. "is er iets dat  je als verdediging wil inbrengen voor je overtreding" .... ik wou schijven .. " kijk mijn man is er vandoor met een vrouw met presies dezelfde blauwe Mercedes en ik dacht dat ze hem wou terugbrengen ... daarom reed ik zo snel " .... . inplaats daarvan heb ik dan maar heel nederig geschreven  " Het was avond en heel stil op straat "

    30-05-2005, 18:22 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    28-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fonteintje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanuit dat schaduwplekje heb je een mooi uitzicht op het bos het fonteintje en het overgroeide bankje

    28-05-2005, 16:13 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het binnentuintje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is mijn schaduwplekje en hier eten we zelfs bij iets minder weer

    28-05-2005, 16:10 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi weer vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met zo een weer is het nergens beter dan in mijn tuin .... niet met allemaal gelijk afkomen he

    28-05-2005, 16:04 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    26-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen

    Het was mooi weer vandaag en dus hebben we buiten gegeten en daarna zijn we gaan zwemmen ... geloof me gaan zwemmen met vijf kinderen tussen de vijf en de elf ... dat is een belevenis, ééntje had na vijf minuten al een bloedneus ... de kleinste kreeg water binnen en hoeste het met alle macht naar buiten ... beziens verzekerd   ....    je kent dat wel aan het raam tussen het zwembad en de cafetaria zitten altijd mensen te kijken, nu ja ik doe dat ook als ik daar iets ga drinken dus geen probleem ... maar als je pas in dat zwembad aankomt met zo vijf uitgelaten kinderen dan kijk je daar wel anders tegen aan, er was veel volk in het zwembad met die eerste warmte ...  de kinderen hadden dolle pret en dat is wat telt  ze liggen nu te slapen en ik heb niet één keer moeten roepen .. van " is dat daar bijna gedaan met dat lawaai " ze zullen dus wel moe zijn ... ik denk dat ik ook goed zal slapen

    26-05-2005, 20:50 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Foto

    Ik hou van Parijs

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 05/09-11/09 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!