Inhoud blog
  • Israëlisch-Palestijnse oorlog
  • Israëlisch - Palestijnse oorlog
  • Crimineel bestuur(d)
  • Israëlisch-Palestijnse oorlog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mooi weer
    vandaag
    23-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israëlisch-Palestijnse oorlog
    Israël bombardeert grote delen van Libanon plat, jaagt duizenden burgers op de vlucht en het enige dat de Europese landen kunnen doen is een hulporganisatie voor Libanon opstarten.  Met geld van de Europese burger zal schade,  aangericht door de Israëlische oorlogsmachine, worden hersteld.  Onze Amerikaanse vrienden kunnen in de vervanging voorzien van de bommen en gevechtsuitrusting van het Israëlische leger.

    23-07-2006 om 00:00 geschreven door cyriel_a

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israëlisch - Palestijnse oorlog
    Eèn Israëlische soldaat wordt ontvoerd en het gehele Nabije Oosten wordt door het Israëlische leger onder vuur genomen en als ze zouden kunnen, van de kaart geveegd.
    Het is lang geleden, en waarschijnlijk zijn het alleen de Palestijnen die zich nog herinneren hoe in hun gebied met geweld een Israëlische staat werd gesticht. Millioenen Palestijnen werden uit hun land verdreven. Internationaal werd een Israëlische staat erkend, maar de Palestijnen kregen geen compensatie.  Het verweer van de Palestijnen wordt afgeschilderd als terrorisme.  De Israëlische staat blijft de Palestijnse bevolking op de meest schaamteloze wijze vernederen en miskennen. Het water van de Jordaan, dat de grens vormt tussen Israël en de Palestijnse gebieden ten Osten van Israël, wordt aan de Palestijnen ontnomen;  Joodse kolonies worden opgezet in Palestijns gebied buiten Israel en worden verdedigd door Israëlische militairen.  Deze kolonies zijn de aanzet van uitbreidingsgebieden voor Israël. 
    Palestijnse reacties, die gaan van stenen gooien tot zelfmoordaanslagen, worden op de meest gruwelijke wijze gewroken door Israël.  
    Feit is Israël wil geen rechtvaardige vrede met de Palestijnen. Er zijn al meer Palestijnen gesneuveld onder de Israëlische wapens dan dat er joden gestorven zijn in de holocaust.  Dat geeft te denken.  Israël kan het rolletje van verdrukte en vervolgde natie niet blijven spelen.
    De westerse maatschappij blijft afzijdig. Men wil zeker niet in botsing komen met de Verenigde Staten van Amerika, die in alles wat hun belangen niet dient, schurken ontwaren.
    Voor mij is het duidelijk ik koop geen Israëlische producten meer zolang als Israël geen rechtvaardige vrede sluit met de Palestijnen.
    Een druppel water in de wijde zee. 





    17-07-2006 om 00:00 geschreven door cyriel_a

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crimineel bestuur(d)
    Murat Kaplan, een zware crimineel met op zijn strafblad gewapende roofovervallen, inbraken, gewapend verzet tegen de politie, autodiefstallen, verschillende ontsnappingen uit de gevangenis, enz... krijgt penitair verlof.  Genoeg tijd om zijn palmares van misdaden nog wat bij te werken. Als hij zich na zijn verlof niet aanmeldt (wat verwachtte je?) dan moet de politie er achteraan.  Een kostelijke en levensbedreigende onderneming met als enig resultaat dat Kaplan de stad Waver op zijn kop zet met alle gevolgen vandien en verder onvindbaar is.  Een gangster van eerste categorie, een bedreiging voor elke burger wordt door de minister van Justitie van dit land vrijgelaten om zijn gewone gangetje te gaan.  Wie is er de crimineel in dit geval?  Telt het leven van een burger en van een politieman niet meer mee?
    Wanneer barst ook voor dergelijke gevallen de witte woede los?

    17-07-2006 om 00:00 geschreven door cyriel_a

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israëlisch-Palestijnse oorlog
    Er wordt alweer gevochten,.  Elke dag sterven tientallen mensen in het zinloos geweld. Zij vervoegen de duizenden slachtoffers die hun zijn voorgegaan.   Zinloos geweld omdat in dit conflict het gezond verstand geen enkele kans maakt.  Blinde haat is de drijfveer geworden en elke dode wakkert de haat telkens opnieuw aan.  Oog om oog, tand om tand is de leefregel die elke redelijke oplossing uitsluit. Elk daad eist een reactie en vergelding.  Een eindeloze spiraal van geweld.
    En als er een vleugje hoop opduikt dan wordt  dit te niet gedaan de meest door  onredelijke voorwendsels.
    Beide partijen eisen de stad Jeruzalem op als hun hoofdstad deels om historische maar vooral om godsdienstige redenen.  Verdeling  van de stad is geen aanvaardbaar voorstel omdat beiden de Tempelberg in hun stadsgedeelte willen hebben. Idioot godsdienstfanatisme aan beide zijden leidt tot de gruwelijkste oorlog uit de geschiedenis.  Het is de God van de Oorlog die aanbeden wordt en die hen de overwining moet bezorgen.  Eens te meer wordt godsdienst misbruikt voor het streven naar  politieke macht.   Vrede en gerechtigheid zullen in dit gebied vooralsnog geen kans krijgen.

    14-07-2006 om 00:00 geschreven door cyriel_a

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    De kostprijs van een topmanager!
    Sommige grote bedrijven  worden  geleid door een manager die zowat vijfhonderd maal zoveel verdient als een ongeschoolde werkman in datzefde bedrijf. 
    Als de werkman per jaar pakweg  € 15.000 verdient, dan wordt dat voor de manager zowat  € 750.000.
    Maar dit brengt toch enkele bedenkingen met zich mee.
    Als de werkman  eens een vijftal minuten besteedt aan een natuurlijke behoefte, dan kost dat het bedrijf enkel een halve euro.  Diezelfde behoefte kost voor de manager echter wel  € 250 wat niet niets is.  Als de manager tengevolge van zijn reisjes en dineetjes een hardnekkinge diarree opdoet, dan kost dit het bedrijf wel een klein fortuin.
    Als een arbeider er in slaagt om tijdens zijn werkuren een collegaatje te versieren dan kan dit het bedrijf wel een drietal euro kosten.  Een standje van de manager à la Clinton/Lewinsky kost het bedrijf minstens  € 1 500 zonder rekening te houten met het boeketje exclusieve rozen.
    Het komt wel eens voor dat de arbeider wat later op zijn werk komt wegens een vertraging in het treinverkeer, maar dat kost het bedrijf helemaal niets, want ofwel wordt hem de verloren tijd niet vergoed ofwel haalt hij de verloren tijd in.
    De manager raakt wel eens verzeild in een urendurende verkeersopstopping.  In dat geval komt zijn peperdure limousine geen stap vooruit.  Noch zijn privé-chauffeur, noch zijn GSM met het gouden randje, in zijn vestzak, noch  de laptop met de  grootst denkbare geheugencapaciteit, op de achterbank,  kunnen dit verhelpen.   Voor het bedrijf kosten twee uurtjes vertraging wel een  € 6.000.  En verkeersopstoppingen  zijn er regelmatig op zijn weg.
    Allemaal nonssens deze bedenkingen, want op dergelijk niveau wordt het geld niet geteld.

    01-07-2006 om 00:00 geschreven door cyriel_a

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi weer

    vandaag is het weer mooi, maar het algemeen nieuws is minder mooi, er werd de voorbije dagen weer lustig gemoord en geslagen en geschopt, en de internationale politiek komt ook niet tot rust, dus het is weer niet al te mooi vandaag.

    29-06-2006 om 22:48 geschreven door cyriel_a

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    29-06-2006 om 12:02 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontstellend
    De beeltenissen van twee lieve kindjes zullen waarschijnlijk voor altijd in ons geheugen gegrift blijven. Nathalie en Stacy.  Dag op dag hebben we het speurwerk meegevolgd,  hoop en ontreddering waren ook ons deel.
    Niettegenstaande ze een moeilijk leven achter de rug hadden toonden ze zich met hun liefste glimlach.  Hun ogen spraken van hoop op een beter leven.  Zij waren zonnetjes in een der grauwe buurten van Luik.
    Toen was er die ene perverse kerel, brutaal en met cynisch egoïsme doofde hij het licht in beider ogen. 
    Een misdaad waarvoor geen gronden van rechtvaardiging of verschoning kunnen ingeroepen worden.  Zelfs in deze maatschappij met zijn ongelimiteerde tolerantie kunnen geen woorden van begrip geuit of aanhoord  worden.

    29-06-2006 om 00:00 geschreven door cyriel_a

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!