NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • Eerste kookles
 • Spriet
 • Rustweekend
 • Wandelen
 • Terug van start
 • De allerlaatste
 • Vreugde en verdriet, een dunne lijn
 • Verblijfplaats Mol
 • Gaan eten en vergaderen
 • Wat doet Lier tegen de klimaatopwarming
  Zoeken in blog

  Verhaaltjes van een ...
  ... actieve gepensioneerde
  17-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste kookles

  Koken ik doe het toch zo graag. Maar ken ik er iets van? Neen, ik ben op zoek en probeer uit, maar echt koken kan ik niet. Dus op zoek naar een vereniging waar men kookt en die heb ik hier in Mol gevonden. Koken enkel voor mannen. 

  Vrijdag was mijn eerste bijeenkomst en we moesten al direct voor onze vrouwen koken, 2 keer per jaar mag dat. We werden onderverdeeld in groepjes, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert en in ieder groepje was er een verantwoordelijke. Toeval wil dat er een paar koks het lieten afweten en ik werd meteen verantwoordelijke voor het dessert. Nu heb ik zelf een hekel aan desserts maken, ik eet er ook zelden van. Maar wat moet dat moet (was dat ook niet onze leuze toen ik in het leger was???). 

  Bavarois van platte kaas met chocolade en sinaasappel, nog nooit gemaakt! Maar ik heb het glansrijk voor mekaar gekregen, uiteraard with a little help from my friends. En zelfs mijn vrouwtje vond het resultaat meer dan bevredigend.  

  Het werd een meer dan heerlijke maaltijd, enkele leuke hapjes en een voorgerecht, witloofsoep met witbier en kabeljauw met puree en zeekraal. De dames waren zeer tevreden dus wij ook. Een geslaagde eerste kookles op naar meer. 

  Zaterdag was het kerstfeest in het WZC waar bomma en bompa tegenwoordig verblijven. Onze dochter en de 2 kids mee op weg naar Lier. Het werd een superleuke dag vooral bomma  heeft zich geweldig geamuseerd en onze 2 boys hebben mee bingo gespeeld maar spijtig genoeg niets gewonnen. 

  Zondag was een dag van rust en sportief bezig zijn. Nu ja sport bekijken is het hoogst haalbare. Maar ik heb genoten van biatlon, langlaufen, een beetje veldrijden (???) maar vooral van onze hockeyers. Eindelijk hebben ze een gouden medaille en of het verdiend is. 

  Groetjes en geniet van alles wat op jullie weg komt.   17-12-2018 om 08:53 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spriet

  Gisteren samenkomst aan de Blauwe Kei in Lommel voor een wandeling van iets meer dan 9km. 

  Na een ganse morgen telefoneren, je word er gek van wat er allemaal moet geregeld worden, was het hoog tijd om mijn zinnen te verzetten. 

  Een deel van de wandeling had ik al eens gedaan met mijn vrouwtje en de kleinkinderen. maar het 2de gedeelte was alweer nieuw voor mij en ik heb weer bijgeleerd. Spriet, neen niet van gras ook geen sprietatoom maar wel de geologische opvolger van turf is spriet. Het dient als verwarming en is, in zijn tijdsbestaan, gelegen tussen turf en bruinkool. Het ligt hier dus vol sprietputten.  

  Ook bunkers , zogezegd om de Duitse inval vanuit Nederland tegen te houden, zijn hier massaal aanwezig. Na een ietwat slijkerig en vettig gedeelte kwamen we aan de "Steen der 7 Heerlijkheden". (https://nl.wikipedia.org/wiki/Steen_der_Zeven_Heerlijkheden). Om tenslotte terug aan de Blauwe Kei aan te komen. Afgesloten werd er met een drankje, ik nam een Gauloise blonde (niet echt lekker), om dan terug huiswaarts te keren. Met de auto, was met iemand kunnen meerijden, ik had dit keer de fiets op stal gelaten.  

  Morgen is het kidsdag en heb ik in Lier vergadering ivm Cultureel Erfgoed, sport. 

  Geniet er nog van en tot één dezer.   11-12-2018 om 09:58 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustweekend

  Voor de 2de keer dit seizoen naar "Broodje Mol", de toepasselijke naam voor een optreden en een belegde boterham. Na de koers met Vandegoor nu muziek met Frimout (http://www.frimout-band.be/), een Nederlandstalige band met vooral covers maar ook eigen songs. Het klonk wel luid maar was best aangenaam zeker omdat ze veel door ons gekende nummertjes speelden (Het Goed Doel, Doe Maar, Johan Verminnen enz...). En van hun eigen nummers was er zelfs eentje bij dat ze al eens op de radio durven draaien. 

  Ons nieuwe huis begint ook stilaan zijn vaste vorm te krijgen. Alle bezettingswerken  zijn achter de rug, de chauffages zijn gelegd, alle elecrticiteitsmateriaal is geplaatst en de vloertegels lagen klaar om gelegd te worden. Vandaag komt Telenet om de buitenaansluiting te regelen. Volgende week hebben we een afspraak met iemand die onze voor- en achtertuin wil aanleggen.Nu is het vooral geduld hebben met de nutsvoorzieningen, Pidpa is ok maar Eandis en Co dat is andere koek. 

  Maar we hebben er goede moed op. Nog een drietal maanden geduld en dan zullen we wel onze intrek kunnen nemen in ons eigen, nieuwe huisje. 

  Tot een volgend blogje en geniet er van!!! 

  10-12-2018 om 09:40 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen

  Om de 14 dagen is er bij de Vl@s een dagwandeling en donderdag kon ik met Paul meerijden om een wandeling te maken in Poppel. Een stukje busrit tot net over de grens ging onze wandeling vooraf. Langs Brabantse velden, door Staatsbossen,  soms goed begaanbaar soms wat slijkerig, kortom een wandeling met alles er op en er aan. Iets meer dan 11km in de voormiddag was ons doel om te eindigen in het Schuttershof in Esbeek (https://cafeschuttershof.nl/). Een zogenaamd 'gemeenschaps café' dat deels teert op vrijwilligers werd een aangename kennismaking met een gedreven man die alles daar in goede banen leidt. Esbeek, vooral zijn bewoners, had net weer gemeenschapsgeld samengebracht en lieten momenteel 300 zonnepanelen plaatsen. Iets waar we in België enkel van mogen dromen. 

  Het namiddag gedeelte bestond gedeeltelijk uit een kunstwandeling die verband heeft met Andreas Scholten. Een kunstenaar die in het bovengenoemde Schuttershof zijn museum (https://cafeschuttershof.nl/andreas-schotel-museum/) heeft. Ditmaal kwam er wel wat regenwerk bij te pas al beperkte het zich tot wat muggenpis. Na nogmaals een dikke 11km kwamen we terug aan de kerk van Poppel, waar onze auto's geparkeerd stonden. Na nog 2 duveltjes was het tijd om terug af te zakken naar Mol. Een superleuke wandeling in zeer aangenaam gezelschap wat wil je nog meer. 

  Ik heb zelfs veel bijgeleerd wat op mijn leeftijd op zich al opmerkelijk is. Maar er lopen nu éénmaal veel slimmere en intelligentere mensen dan ik op deze wereld rond. 

  Mijn opperbeste groetjes aan iedereen en geniet van de volgende dagen die er aan komen.    08-12-2018 om 09:58 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van start

  Na enkele jaren van omzwervingen naar andere blogs heb ik besloten om mijn vroegere schrijfsels terug op te pikken en aan te vullen. Eén van de redenen waarom is omdat vanaf heden mijn leventje weer een totaal andere wending heeft genomen. Geen politiek meer, geen loopsport meer, eindelijk officieel op pensioen en tijd voor nieuwe uitdagingen. 

  Naar wekelijkse gewoonte blijven de kleinkinderen donderdagavond slapen en brengen we hen naar school. Dan is het boodschappentijd en hebben we ons wekelijks bezoek aan onze nieuwe, in aanbouw zijnde, woning.  Er was weer flink wat veranderd, de chape is klaar, bezetting moet nog wel flink drogen, alles wat met electriciteit te maken heeft is afgewerkt. Het begint hoe langer hoe meer op een huis te lijken.  

  Zaterdag nog eens in Lier geweest. Wij zijn nog steeds, en zullen dat ook blijven, lid van de Moedige Bootvissers. Niet dat we actief zijn maar aan de festiviteiten nemen we met plezier deel. Naar jaarlijkse gewoonte werd het jaar afgesloten met een schitterend diner. Eten en drinken in overvloed, een geweldige orkestje (http://www.knappekoppen.be/home/), fantastisch gezelschap  en nog eens tijd om de beentjes uit te slaan. Kortom het was een formidabele gezellige avond die tot in de vroege uurtjes geduurd heeft.   

  Na een iets te korte nacht op weg naar WZC Het Paradijs om den bompa zijn kamer in orde te brengen want vanaf vandaag wordt hij daar een nieuwe inwoner. Nog eventjes goede dag gaan zeggen bij de bomma die daar nu al enkele weken resideert en naar mijn mening er ook gelukkig uitziet. 

  Ne een natte rit van Lier naar Mol en een boterham als middagmaal op weg naar de Postelsesteenweg. Bij verrassing onze kids gaan oppikken en op weg naar de Zilvermeercross. Dank zij de vrijkaarten van onze buurman, dank je buurman!!! Geen vedetten, niet al te veel volk, gelukkig ook weinig nattigheid maar we hebben ons geweldig geamuseerd. Wat koers kijken, wat spelen, iets drinken, een hot-dogje  verorberen het hoort er allemaal bij. 

  De kids terug thuis, maar wel als slijkduivels, terug afgeleverd. Nog een frietje gegeten en wat tv gekeken en het weekend zat er alweer op. 

  Normaal is het vandaag wandelen maar er staat er geen op het programma dus zal het een recuperatiedagje worden. De groetjes en bedankt voor het lezen van mijn eerste artikeltje. Reageren is toegelaten ik zou zeggen hou jullie niet in.   03-12-2018 om 11:11 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerlaatste

  Aan ieder van jullie die ik nog niet gehoord of gezien heb, mijn ALLERBESTE wensen voor een formidabel 2016. 

  Dit schrijfsel gaat enkel over mezelf. Een gans jaar (mijn 60ste levensjaar) heb ik een soort dagboek bijgehouden om eens iets 'over' mezelf te weten te komen. En ik geef eerlijk toe ik heb geen enkele dag overgeslagen. 

  Het opstaan en het slapen gaan werd dagelijks genoteerd. In bijna 60% van de dagen ben ik gaan slapen tussen 11u en 12u en 25% na 12u. In 35% van de tijd stond ik op tussen 6 en 7u en in tussen 7 en 8u haalde 50%. Ik denk dat dit gemiddelde slaaptijden zijn. Niet te vroeg opstaan en niet te laat gaan slapen. 

  Verrassend was wel dat ik 88 dagen van het jaar ziek geweest ben. Dat is praktisch 1 dag op 4. Dus mezelf een goede gezondheid wensen voor 2016 is zeker aan de orde.

  Een halfuurtje lichaamsbeweging per dag is goed voor de gezondheid, zegt men. Ik heb amper 19 dagen gelopen (wat een verschil met vroeger!!!). Heb 148 dagen, iets meer dan de helft van het jaar, gefietst. En dat gaat van boodschappen doen in de stad tot degelijke fietstochtjes. 94 dagen ben ik gaan wandelen (1 dag op 4) en heb ongeveer 700km bij mekaar gestapt. Ook dat is voor verbetering vatbaar.

  Wat voedsel betreft, dat is een zeer variabel gegeven. Meer dan 25 soorten groenten heb ik geproefd, met tomaten, bloemkool en witloof op de drie eerste plaatsen. 25 soorten vlees zijn er tussen mijn tandjes gemalen met kip, steak en worst bovenaan de lijst. 20 soorten vis zijn er de revue gepasseerd met hier kabeljauw, mosselen en scampis als het meest gegeten. Bij  de aardappel komt frietjes als eerst uit de bus (ongeveer 50 keer) vervolgens gekookte en gebakken patatjes. En ik heb op 5 dagen na, alle dagen brood gegeten. Ook belegde broodjes waren regelmatig aan de orde. Enkel rijst is een verrassing en is weinig door mezelf verorberd, spaghetti daarentegen veelvuldig. Misschien moet ik sommige eetgewoonten wat bijschaven maar variatie was er toch genoeg.

  En tenslotten wil ik het even hebben over mijn drankverbruik (alcoholisch tenminste). Het komt er op neer dat ik dagelijks minstens één drankje met alcohol heb genuttigd. Is dat veel? Ik ben toch geschrokken. Meer dan 20 soorten bier heb ik genuttigd, waarvan ik de meeste trouwens niet lekker vond. Maar mijn lievelingsbier, duvel, is 205 keer door mijn slokdarm gelopen. Ook pils, 115 keer, was sterk aanwezig en voor de rest karmeliet, hoppus en witte lambiek.

  Heb ik slecht geleefd? Ik denk van niet, er is veel voor verbetering vatbaar misschien. Heb ik goed geleefd? Ik heb er van genoten van elke minuut, elk uur van elke dag.

  Beste vrienden lezers, nog een laatste aankondiging. Dit is mijn allerlaatste artikel op dit blogje. Ik hou het na iets meer dan 10 jaar voor bekeken om mezelf en mijn omgeving in de kijker te zetten. Ik ben een open boek geweest en zal dat altijd blijven maar er is een tiid van komen en er is een tijd van gaan. En de tijd van gaan is gekomen. 

  Het was mij zeer aangenaam om dit te doen, hoeveel artikeltjes ik geschreven heb kan ik niet zeggen maar het zullen er zeker meer dan 500 zijn geweest. Met een gemiddelde van 12 000 lezers per jaar (met uitschieters tot boven de 20 000) ben ik zeker tevreden. 

  En zoals altijd blijf genieten want het leven is toch al zo kort dat je beter lachend wakker wordt. 

           

  04-01-2016 om 13:05 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde en verdriet, een dunne lijn

  Een ganse week leuke dingen gedaan. Veel gaan wandelen met de 2 loebassen Sado en Lex , 3 dagen hoogbezoek gehad van ons Chrisje. Met haar hebben we kerstnacht gevierd en lekker eten gekookt en gegeten. 

  We zijn enkele keren in Mol gaan lunchen, superleuk en lekker. De Onthaasting (http://www.deonthaasting.be/) is en blijft een absolute aanrader. De winkelstraten in Mol liggen er ondergedompeld in een aangename kerstsfeer. En hier zijn nog winkels, veel meer dan in Lier, een stad die aan het uitsterven is. 

  Donderdag hebben Chrisje en ikzelf een namiddagje 'koken met plezier' klaargemaakt. Ons voorgerecht  hebben we gepikt van Jeroen Meeus (waarvoor dank) met een eigen toets. Het hoofdgerecht bestond uit knolselderpuree, gestoofd witloof, wildsaus met campignons en hertensteak. Om te eindigen met een fruitsalade met een bolletje ijs. Niet 'te' maar wel lekker, ech lekker!!! daarbij de nodige dranken cava, wijn en uiteraard duvel.

  De lijn tussen vreugde en verdriet is soms superdun. Zaterdag vanuit Mol naar Mortsel gespoord om mijn vriend Rik mijn laatste groet over te brengen. Een zeer serene dienst voor een supergeëngageerd man. Mooie teksten van alle voorlezers zijn kinderen, zijn klavertje vier (vier charmante vrouwelijke kleinkinderen), zijn broer (vanuit hetbuitenland per brief) en enkele GroenPlussers. de dienst heeft bijna 2 uur geduurd maar verveelde nooit.

  Gisteren dochter en kleinkinderen in Eindhoven van het vliegtuig gaan afhalen. De skivakantie, met zeer, zeer, weing sneeuw zit er alweer op.

  En vandaag wordt mijn liefste vrouwtje 57 jaar jong. Tijd om het glas te heffen op de nog vele jaren die moeten komen.

  Blijf genieten van mijn laatste blogje van 2015. Hopelijk hebben jullie er van genoten voor mij was het een plezier ze te schrijven. Aan iedere lezer bedankt voor 2015 en ik wens jullie allen het allerbeste toe in 2016.
  28-12-2015 om 11:47 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verblijfplaats Mol

  Het is weer eens wat anders. Om 6u gewekt worden door een constant blaffende hond, waarom weet ik niet, het is eens iets anders. En blijkbaar weet hij nog steeds niet van ophouden. 

  Sinds donderdagmorgen zijn we inwoner van Mol geworden, zij het nu nog tijdelijk. De eerste weekdagen liepen voor mezelf niet zoals ik ze me had voorgesteld. Nadat ik me de vorige weken (super)goed had gevoeld en dat ook aan iedereen had verkondigd heeft de miserie (nou ja een te groot woord!!!) weer toegeslagen. Hoesten, proesten, snotteren en snuiten alles is aan bod gekomen. Ik heb echt drie dagen compleet strijk gelegen. Bed in, bed uit, zetel in, zetel uit alles deed pijn en niets interesseerde of smaakte me. 

  Ook de kindjes bleken last van droge hoest te hebben en dat is niet leuk vooraleer ze op skivakantie vertrokken. 

  Ondanks alles hebben we een superleuke driedaagse gehad, boodschappen gaan doen, een koffietje gaan drinken en vooral veel spelen. Samen de tafel dekken en afruimen doet onze Fynn supergraag. Eigenlijk is hij wel een behulpzaam ventje voor zijn leeftijd. En onze Noud die lacht van 's morgens tot 's avonds. Hoe kan een mens nu slecht gezind zijn met zo'n 2 kleppers in huis. 

  Gisteren hebben we iedereen, dochter en kids afgezet op de luchthaven van Eindhoven en een paar uurtjes later kregen we een sms dat ze goed zijn aangekomen in Salzburg en op weg zijn naar hun "groene" skioord.

  Vanaf vandaag onder ons tweetjes, tijdelijk toch want we krijgen officieel bezoek hier in Mol. Straks met onze 2 loebassen gaan wandelen en zelf genieten van het nog altijd vrij warme weer. Maar er is niets aan de hand, deze temperaturen zijn de uitzondering die de regel bevestigen.

  Blijf genieten en tot ... . 

  21-12-2015 om 07:26 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan eten en vergaderen

  Maandag voor de eerste maal met GroenPlus Antwerpen een praatcafé georganiseerd. Nu ja organiseren is een groot woord, het was vorige week plots in mij opgekomen dat we al zoveel vergaderen en dat we dat eens even anders zouden aanpakken. En ik denk dat het gelukt is. Het onderwerp "klimaatverandering" leende er zich natuurlijk toe. Er werd af en toe goed gelachen, maar dat moet ook om iedereen scherp te houden. Maar het werden vrij serieuze gesprekken waar we toch één en ander kunnen mee aanvangen. 

  Dinsdag was het kernvergadering, maar dat was niet echt spek voor mijn bek. Maar dat valt overal wel eens voor. De donderdag heb ik aan mij laten voorbijgaan, mijn harde schijf stond voor deze week al overvol. 

  Normaal moesten we woensdag gaan eten in Silo's (http://www.silos.be/) door Gault-Millau uitgeroepen tot "Brasserie van het jaar". Maar wij hebben moeten afhaken omdat mijn vrouwtje zich echt niet al te best voelde. Een spijtige zaak maar we zullen nog wel eens de kans krijgen om er te gaan smullen. 

  Vrijdag was het uiteraard kidsdag. En wat hebben we ons alweer schitterend geamuseerd. De jongste, ondanks een beetje ziek, die lacht van 's morgens tot 's avonds, als je er maar mee bezig bent. En de oudste is een 'echte' deugniet maar eentje waarvan je het eigenlijk allemaal niet kwalijk neemt. We zijn blijven slapen, kwestie van al een voorproefje te nemen voor einde deze week.

  We zijn voor het eerst gaan eten in "Het Looks" (http://fvhetly155.155.axc.nl/) met Ingrid en Werner. We hadden ons wel van uur vergist ern waren een uur te vroeg, dat kan iedereen overkomen en we hebben dan maar een duveltje extra gedronken. De menukaart is beperkt en we hebben een driegangenmenu genomen. Ik heb mijn keuze overgelaten aan de chef-kok en dat was een aangename verrassing. Voorgerecht, carpaccio van hertenkalf en eend als hoofdschotel. Om te eindigen met een appeltaartje en speculoosijs. Superlekker en voor herhaling vatbaar.

  Zondagmorgend hadden we een filmontbijt geboekt. De Vredeberg was bomvol met eters en ook dat was heerlijk. En de film The Angel's share (https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Angels%27_Share) was een onverwacht prachtige en aangename film. Een aanrader ook.

  Een nieuwe week is weer aangebroken en zoals altijd geniet van alle momenten en misschien tot ergens ... .   
  14-12-2015 om 09:00 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doet Lier tegen de klimaatopwarming

  Naar aanleiding van een artikel in GVA : http://www.gva.be/cnt/dmf20151207_02008731/overzicht-wat-doet-uw-gemeente-tegen-de-klimaatopwarming?hkey=fad90e155931d27bd69877c1c7a31136&utm_source=gva&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=avond_metropool&M_BT=204699862608&adh_i=92720e3e41f89780d52e558304905dc5) wil ik toch even reageren.

  Geachte krant,

  Al jaren ben ik lezer van jullie krant, ik denk niet dat ik al ooit een soort klachtenbrief heb toegestuurd. Maar nu moet er toch iets van mijn lever.

  Gisteren lees ik toevallig een artikel, vind er trouwens vandaag in de krant niets van terug, over wat mijn stad, Lier, doet tegen de klimaatopwarming. En alles zou op aangeven van de burgemeester vermeld staan.

  Nu wat mijn eigen stad betreft zij hebben eigenlijk NIETS of bijna niets gedaan.

  Na 5 minuten opzoekwerk kan ik ongeveer alles wat hij vermeld tegenspreken

  Punt 1 : (Vlaamse regering betaald deze subsidie)

  LIER EN REG – Plaatsen superisolerende beglazing Verenigingenlokaal en Buitenschoolse Kinderopvang Koningshooikt 2010-2500-EN-01 13.100,00 13.100,00

  Dit is nog van de vorige legislatuur dus niet op conto van dit schepencollege

  Punt 2 : (provinciale subsidies, hoeveel heb ik niet teruggevonden)

  Lier

  Antwerpen

  2012-2500-NA-02

  lopende

  2012-2500-NA-02

  Aanleg Groendak Den Bril

  Goedgekeurd

   

  SUBSIDIES

   

   

   

  Is een project uit 2012 dus ook in de vorige legislatuur.

  Punt 3 : kostprijs wordt nooit vermeld

  Kerstverlichting vervangen door Led-verlichting : : verbruik : zelfde als 9 broodroosters (onze burgervader gezegd op RTV), maar wel huurprijs van 51 000/jaarbasis en dit voor 5 jaar (daar kan men ander problemen mee oplossen)

  Punt 4 :

  Week van de mobiliteit : lachertje, zelfs een autovrije zondag kan er niet af

  Punt 5 :

  Drie bedrijfswagens op CNG (mee ondersteund door Eandis) Vind maar eentje terug waar zijn die 2 anderen naar toe. Is dus ook niet enkel op naam van de stad maar met de medewerking van Eandis

  Punt 6 :

  Papiervermindering door automatisering van de opvraging notariële akten (is nieuw maar hoeveel gaat dit opbrengen, weinig tot niets)

  Punt 7 :

  FSC-convenant gecertificeerd hout en papier : sinds 2009. Ook dit is al van de vorige legislatuur.

  Punt 8 :

  2 wijkcomposteringen voor 120 gezinnen : er zijn er 16000 in Lier. Mooie poging maar de anderen blijven met hun compost zitten. En vermits er veel ouderen in onze stad wonen is dit niet altijd even makkelijk om dit naar het containerpark te brengen.

   

  Misschien zou het toch even goed zijn om, als je dit soort (trouwens zeer interessante) artikels brengt, even te checken of dit allemaal wel klopt. Zoals gezegd heeft het me 5 minuten opzoekingswerk gekost .

   

  Met vriendelijke klimaatgroeten

   

   

   

   

   

   

   

   

  08-12-2015 om 08:23 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per jaar
 • 2018
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Mol
 • Toerisme Lier
 • Bruno

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog als favoriet !

  Blog als favoriet !

  Een interessant adres?


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!