NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • Goed, beter, best
 • Alles rustig in Mol
 • Soms loopt er iets fout
 • Alles kits in Mol
 • Koken een sport?
 • Nieuw huis
 • Wandelen in de Ardennen
 • Lederhösen en Dirndl's
 • Sneeuw leuk!!!
 • Ups en downs
  Zoeken in blog

  Verhaaltjes van een ...
  ... actieve gepensioneerde
  23-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed, beter, best

  Beste vrienden, 

  Mea culpa, mea maxima culpa.  Het is meer dan een maand geleden dat ik mijn blogje nog eens heb aangevuld. Maar dit is een primeur. Mijn eerste blogartikel in ons bijna-één-maand-oude-nieuw-huis. 

  Verhuizen heeft toch een inpakt. In principe gebeurd alles in één dag maar dat is de waarheid geweld aan doen. Na een maand raken we stilaan op onze plaats, tenminste de goederen die we overgebracht hebben. Wij zaten al na 24 uren op onze plaats. 

  Mijn vrouwtje ws tijdens de paasvakantie ook thuis en dat heeft het allemaal wat makkelijker gemaakt. Nu ja niet altijd want het heeft me soms wat stress-momenten bezorgd, hahaha!!! Ikea bezocht, verlichting gaan aanschaffen, Gamma's en Hubo's onder de loep genomen, op jacht naar gordijnen (die we niet vinden!!!), kortom alles is wel even aan bod geweest. Maar grotendeels zijn we gesteld geraakt. 

  Vandaag wordt het hier nog een drukke dag om nog wat "kleinigheden" aan te passen of aan te brengen. Ook de man van de verlichting komt vanavond nog een kijkje nemen, beneden mag het van een iets betere design-kwaliteit zijn , niet. Onze nieuwe zithoek wordt pas binnen enkele weken geleverd. Maar traag maar zeker komt er orde in de chaos.

  Maar er was nog tijd voor ontspanning. Met de kids op amusement naar de Beekse Bergen  en naar Circus Bruul, gaan wandelen maar vooral veel gaan eten. Misschien wel iets te veel. Goed voor mijn 'strakke' lijn was het niet echt. Ik ga er niet verder over uitwijden. Zij die mijn FB-pagina (https://www.facebook.com/rony.vanoosterwijck) volgen weten al genoeg. 

  Hier ga ik het maar bij houden. Blijf net als ik genieten van alles wat op je afkomt en ik beloof dat mijn blogje terug wekelijks een beetje zal aangevuld worden. 


  Verjaardagsfeestje Lud 60 jaar

  Mac Donalds met de kids


  23-04-2019 om 07:19 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles rustig in Mol

  De week van de verhuis, een beetje sport en veel rust. 

  Na een prachtige vakantie hebben we onze kindjes nog eens mogen vastpakken. Wij blij, hopelijk zij ook. Spijtig genoeg hebben we door het barslechte weer weinig kunnen doen. Maar dat gaan we de volgende weken ruimschoots goedmaken. 

  Wandelen is er deze week niet van gekomen. Hoofdoorzaak, het archi-slechte weer maar ook een beetje uit gemakzucht ik geef dat toe. Maar daar komt straks verandering in. Het zonnetje schijnt al. 

  Veel sport gekeken, vooral wielrennen maar ook het WK-biathlon in Östersund (Zweden). Voor het eerst een Belgische dame  (54) aan de start gezien. De mannen dat zijn we ondertussen al gewend, zelfs na het stoppen van Roesch vinden ze er nog 4 om ook de estafettes mee te doen. 

  De belangrijkste bezeigheid van deze week stond in het teken van onze verhuis. Op 25 maart is het zover. Vanaf dan nemen we definitief onze intrek in de Muysertstraat 14 in Mol-Sluis. Ons appartement staat hier vol dozen en ook de garage in onze nieuwe woonst is volgepropt met dozen en aanverwanten. Vanaf vandaag is de schilder op post, het is dan enkel nog de tuin die moet aangelegd worden. 

  Geniet er nog van en waarschijnlijk zal het volgende verslagje opgemaakt worden in de Muysertstraat.  
  Overal, zelfs in de Tirenno, kennen ze mij. 

  18-03-2019 om 09:07 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms loopt er iets fout

  Ook bij mij loopt er al eens een kleinigheidje fout, maar echt maar een klein nietig detail hoor. 

  Vrijdag was het weer koken met de "mannen"  en ik was verantwoordelijk voor het dessert (bosvruchtenbavarois met een bodem van ijshoorntjes en witte chocolade). Alles verliep smoothly tot het tijd was om het op te eten. De bavarois  was verre van opgesteven, te weinig tijd, en viel als een 'pudding' in mekaar. Maar de smaak was wel lekker dat viel nog mee. 

  Onze wandeling in Stabroek was, op zijn zachtst uitgedrukt, geen succes. Amper 7 deelnemers trotseerden het uiteindelijk nog best mooie weer, 2 kleine buitjes waren ons deel. De "Leeuw van Vlaanderen" (http://www.deleeuwvanvlaanderen-zandvliet.be/)  was onze middagstop. De toast champignon viel wat tegen, amper 1 toastje voor teveel geld. 

  Voor de rest staat alles hier in het teken van onze verhuis  binnen exact 14 dagen. Nog een hoop kleinigheden moeten geregeld worden maar we gaan ons niet laten opjagen. Volgende week is de oplevering, pidpa (???) moet nog langskomen, de gasleiding om te kunnen koken moet nog aangesloten worden, we hebben een nieuwe brievenbus besteld. Kortom het einde of moet ik zeggen het nieuwe begin is nabij. 

  Het was ook een week zonder kleinkinderen, die zich in Hongarije fantastisch geamuseerd hebben. We hebben ze wel gemist maar een weekje zonder heeft ook zijn leuke kant. Alle aandacht naar mijn vrouwtje en dat was superleuk.

  Geniet er nog van, ik ga me klaarmaken voor een namiddagwandeling in ons eigen Mol. 
  11-03-2019 om 13:09 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles kits in Mol

  Wat was het weer een heerlijke week met ook nog een goed-nieuws-bericht. 

  Na 6 weken achter elkaar doktersbezoeken ben ik (bijna) goed bevonden voor om mijn leven voort te zetten (hahaha!!!). Longen ok, kanker stabiel en mijn nieren zijn lichtjes verkalkt, de bloedvaten er naartoe tenminste. Moet wel wat op mijn gewicht letten meer dan 100kg mag het echt niet worden. 

  Maandag en donderdag gaan wandelen in stralend weer, in aangenaam gezelschap met af en toe een drankje en wat eten. Deze week 2 keer Nederland onveilig gemaakt, Eersel en Reusel. Ooit heb ik daar nog halve marathons gelopen. Ik verspeel wel een deel calorieën maar door drank en spijzen worden die snel terug aangevuld. Voel ik me daar schuldig bij, niet echt?

  Het hoogtepunt van de week was ons 40-jarig huwelijk, smaragd of robijnen-huwelijk. Leuke dag samen, wel naar de koers gekeken en 's avonds lekker gaan eten in de Verandering (http://www.deverandering.be/).  

  De kids en hun ouders zitten ondertussen in Hongarije en genieten daar van een verdiende vakantie. Een weekje kleinkinderloos het mag van ons ook eens. 

  Geniet er nog van en deze week hou ik het iets rustiger. Alhoewel er zal al veel verhuisd worden, nog 3 weken te gaan.  

  05-03-2019 om 10:08 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  25-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken een sport?

  Wat was het weer een heerlijke week, niet enkele een kwestie van mooi weer maar ook al de rest. Bezoek gehad van mijn goede vriendBruno die mijn pensioencado van mijn werkmakkers bij had. Alles in het teken van den Duvel . En afspraak gemaakt om in de zomer ons zoveelste Na Fir Bolg-festival te bezoeken. 

  Onze kids waren deze week omnipresent. Spijtig genoeg had de kleinste een oorontsteking waardoor hij het grootouderfeest moest missen. Ik had er echt compassie (???) mee. Maar zijn broer heeft dat schitterend gedaan. 

  Wandelen was deze week ook aan de orde, drie keer zelfs. Maandag op het Zilvermeer een stevige wandeling, donderdag in Geel Bel  de Belse bossen en zondag naar Peer met mijn vrouwtje. Superleuk, aangenaam gezelschap een uitmuntend weertje moet er geen zand zijn!!!

  Nog een beetje mijn kookkunsten (hahaha!!!) bovengehaald. Voor mijn vrouwtje lekker gekookt en voor het eerst een taart  in elkaar geknutseld. De buren hebben mogen meegenieten en waren razend enthousiast. Ze zullen me missen als we binnen een viertal weken verhuizen. 

  Zo kunnen we aan een nieuwe (superplezante) week beginnen en blijven genieten van de kleine en grote dingen die zich op onze weg voordoen. 

  Ah ja heb ook nog eens in de krant gestaan dat was lang geleden.  


  met dank aan Lierinbeeld


  met dank aan Lierinbeeld

  25-02-2019 om 08:04 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw huis

  Ons nieuwe huis  is nu zo goed als af. Begin maart komt de schilder, men komt de voortuin aanleggen met de oprit en klaar is kees. Nog 4 weken en we verhuizen en dat we er op uit zijn. 

  Vorige week zijn de laatste werken uitgevoerd, de chauffages zijn aangestoken, in de slaapkamers is er laminaat gelegd en de plinten geplaatst. Voor de rest nog wat kleine details o.a. het werkblad in de keuken en op het keukeneiland moet nog voorzien worden. Onze kids zijn superblij want ze krijgen hun eigen kamer  en wij kijken uit naar de definitieve verhuisdatum, 25 maart. 

  Wandelen was deze week mijn favoriete bezigheid. Maandag Mol, dinsdag Eupen en donderdag Meerhout allemaal leuke aangename wandelingen. 

  Spijtig genoeg is er ook een negatief kantje. Voor de 4de week op rij moest ik op dinsdag naar of de dokter of het ziekenhuis en dat zal de volgende 2 dinsdagen niet veranderen. morgen voor mijn longen en volgende week het definitieve verdict ivm mijn nieren. Afwachten en het beste verhopen. Maar dit weegt niet op tegen de superleuke activiteiten die ik de rest van de week onderneem. 

  Zaterdag werd ik zelfs nog even VIP tijdens de natuurloop van AC Lyra. Heb het startschot voor de lopen mogen geven, de eerste keer een echt pistool in mijn hand en er nog mogen mee schieten ook. En ik mocht de 50 000ste aankomer in de prijzen zetten. Bedankt AC Lyra dat ik dit mocht doen, echt een teken van appreciatie. 

  Een nieuwe week komt er aan dus blijf genieten met volle teugen. 

  Nog een evenement vergeten. Gisteren met de kleinkinderen gaan ontbijten in de Bosmier in Balen. Eén van de scholen waar onze dochter als leerkracht actief is. Lekker gegeten in aangenaam gezelschap, ook dat was genieten.  

  Gileppe

  Groepsfoto Vl@s

  18-02-2019 om 09:07 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in de Ardennen

  Na donderdag een stevige wandeling gemaakt te hebben in en om Lommel, met een fikse regenbui  als toemaatje, hebben we gisteren een ommetje tussen Mol en Meerhout gemaakt. 

   Vertrek aan "Het Safloerke" (lekker eethuis!!!) vervolgens een tijdje langs betonwegen gewandeld maar dan de bossen en de weiden in. Als extraatje weer verwend met een stevige regenbui en ook de wind liet zich soms van zijn stevigste kant zien. Na wat onvoorziene bosdoorkruisingen (deze niet-weg paste volgens mij niet in het wandelplan) en wat weidegehuppel (veulens hadden er niet aan!!!) bereikten we na een 9-tal km terug ons vertrekpunt. En dan was het tijd voor een stevige duvel, nietwaar?

  Nu sta ik geheel en al klaar voor een stevig Ardennen-offensief. Met de auto naar Eupen en dan via Membach en Goe (http://www.trekkings.be/gr15eupenspa.html) richting La Gileppe en Jalhay (loopsentiment!!!). In Hotel de Lion (ik denk dat ik hier met enkele Ronde van België-vrienden zelfs al eens gegeten heb???)  gaan we middagmalen. En in de namiddag wandelen we via de stuwdam en door de bossen terug naar Eupen. 

  12-02-2019 om 07:05 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lederhösen en Dirndl's

  Wat was dit een superweek, waaaaaaaaaaaauuuuuuuw!!!

  Profiteren van wat verse sneeuw, ik weet dit is niet leuk voor iedereen maar wij gaan er niet over klagen. Voor het zoveelst jaar op rij een gedichtje geschreven, of althans moeite gedaan tot, op gedichtendag. Af en toe wat lekkers klaargemaakt voor mijn vrouwtje en ook enkele keren buitenshuis gegeten. 

  Maar ...

  ... de 2 leukste dingen deze week waren een muzikaal optreden en een Tirolerverjaardagsfeest. 

  Vrijdagmiddag wordt er regelmatig in onze gemeente een "Broodje Mol" voorgeschoteld. Een leuk optreden en we worden gevoed met enkele lekkere boterhammen. Roel Van Bambost, Erik Van Neygen en Hans De Booy  waren dit keer de sterren op het podium. Terug naar de ouwe tijd, mag al eens nietwaar, en genieten van liedjes die in mijn geheugen gegrift staan. Er was maar één liedje bij dat ik niet helemaal kon meezingen. Ik had wat in mijn platencollectie liggen neuzen en wat vinyl verzameld om ter plaatse  te laten tekenen. En of ze het gedaan hebben. Ze stonden zelf verbaasd dat ik dat in mijn bezit had en ze maakten ook tijd voor een rustige babbel. Leuke momenten om even te koesteren. Mijn vrouwtje werd al ongerust dat ik zo lang wegbleef. 

  Zaterdag naar Lier, vrouwtje naar de kapper, ergens iets gaan eten en een bezoekje aan bomma en bompa in het WZC en 's avonds ??? 's Avonds Tiroleravond !!! Geweldig, fantastisch, ongelooflijk goed geamuseerd. Ik ben niet zo de man die zich graag verkleed maar dit konden we niet nalaten. Ludo, het feestvarken  , had gevraagd om in aangepaste Tiroler-kledij te komen en wij hebben dat gedaan. In Lommel, vrijdag, een pak gaan huren en wij klaar voor de festiviteiten. Gedanst  , gegeten en goed gedronken alles wat zulk partijtje je kan voorschotelen. Buiten de verjaarder en zijn vrouw en kinderen kenden wij daar niemand maar dat kon er ons niet van weerhouden om met de hoop mee te doen. 

  Hier ga ik het bij houden er ligt weer een drukke week voor de boeg maar we blijven standvastig genieten is de boodschap.

  Mijn vrouwtje met de vrouw des huizes
  En ik met het feestvarken


  04-02-2019 om 09:16 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw leuk!!!

  Fantastische week met een hele hoop verschillenden ingrediënten. 

  Maandag en donderdag gaan wandelen, in de Kempen en in Nederland, zonder en met sneeuw. Op en langs de Keiheuvel een leuke wandeling van een tweetal uurtjes. In Goorle 21km gestapt constant in de sneeuw, een prettige ervaring. De wereld ziet er ook anders uit. Men was al aan het schaatsen, die Nederlanders toch, als het een beetje vriest zijn ze niet meer te houden. 

  Woensdag heb ik mijn allerlaatste werkdag volbracht. Ben afscheid gaan nemen, met pizza, van mijn oud-collega's in Terbeke (het magazijn van de GZA). Het was een aangenaam weerzien, sommigen had ik al jaren niet meer gezien, wel via FB (daarvoor vind ik het wel een leuk instrument) maar nu alive and kicking. 

  Ons huis begint hoe langer hoe meer op een echt huis te lijken. Gas en electriciteit zijn nu aangesloten, deuren en trap zijn geplaatst. De keuken  heeft zijn opvallende plaats in het geheel ingenomen. Nog eventjes geduld maar d-day komt stilaan dichterbij. 

  Zaterdag nog eens een bezoekje aan Lier gebracht. Mijn stamcafé nog eens bezocht en veel bekenden tegengekomen. En in de namiddag gaan kijken naar een volgende natuurloop (16 jaar bezig en op weg naar de  50 000ste deelnemer). Ook daar weer veel bekenden gezien en gesproken. Velen komen me nog bedanken dat het dankzij mij is dat zij deze lopen kunnen doen. Dat streelt uiteraard mijn ijdelheid, je zou voor minder.  

  Zondagmorgen, regenweer, geen wandeling maar wel naar een kickboks-demonstratie  van onze dochter gaan kijken.Net als de papa vroeger, zij is een beest, een trainingsbeest. Schitterend. 

  Een nieuwe week kondigt zich aan, hopelijk weer een superleuke waar we heerlijk kunnen van genieten.   
  Oude grafheuvel  Legerhelikopters in aktie, zwaar bewapend

  28-01-2019 om 08:39 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ups en downs

  Was het een ups en downs-week? Eigenlijk wel.

  Mijn bezoek aan mijn oncoloog was niet echt wat je noemt een daverend succes. Maar ook dat zal wel weer opgelost worden zeker. Volgend doktersbezoek op 5 februari, de nefroloog. Het weer zat vorige week ook niet mee, dus geen wandeling op maandag en donderdag. Mijn lymfedrainage heb ik moeten laten vallen omdat er iemand naar de vaatwasmachine kwam kijken, die al 2 weken stuk was. Als klant heb je eigenlijk weinig tot geen inspraak, 'zij' bepalen wanneer 'zij' je komen verder helpen. En dat mag je nog blij zijn als 'zij' zich aan de afspraak houden. 

  Tot hier de downs maar er waren ook veel ups. 

  Vrijdag nog eens een bezoekje gebracht aan onze nieuwe woonst en alles staat klaar om één van de volgende dagen de keuken 

   te installeren. Vrijdag heeft men onze trap komen plaatsen dus we kunnen nu ook een bezoekje brengen aan onze bad- en slaapkamers. 

  Gisteren zijn we eindelijk nog eens samen kunnen gaan wandelen. Onze buurgemeente Lommel was de plaats van vertrek en het weer was een aangename medespeler, koud maar een zalig zonnetje. 

  Een nieuwe week in het verschiet waarschijnlijk eentje met weinig tot geen downs. Dus genieten we volop van de ups in ons leven, hopelijk jullie ook.   21-01-2019 om 09:36 geschreven door Rony

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Mol
 • Toerisme Lier
 • Bruno

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog als favoriet !

  Blog als favoriet !

  Een interessant adres?


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!