Foto
Inhoud blog
  • Postzegelkwis april 2020
  • Vrouwtje op pensioen
  • Carnaval en sport
  • Leuke dingen
  • Een kort berichtje
  • Op reis met Paul
  • Eerste van het jaar 2020
  • Drank en spijzen
  • Wat een geweldige week!!!
  • Sportieve week
    Zoeken in blog

    Verhaaltjes van een ...
    ... actieve gepensioneerde
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid

    De titel is misleidend, dat geef ik toe, want ik neem niet echt afscheid maar wel van een prachtig 2014. Een jaar met maar 2 minpuntjes, wie kan dat zeggen. 

    Met mijn superpartner-vrouwtje vele reisjes, kleine en grote, gemaakt. Tenerife met ons klein familietje, 2 wandelweken en en één fietsweek in het aangename gezelschap van een chaotische bende GroenPlussers, een weekje Landal met bomma en bompa, beiden 80 jaar geworden, een heerlijk verlengd weekend in Zonhoven met vrienden. En als kers op mijn persoonlijke taart 7 dagen supersport op het EK-atletiek in Zurich. Het is net of we het ganse jaar van huis waren. 2015 zal op dit gebied een stapje moeten terugdoen vermoed ik. Wat we gehad hebben kan men ons niet meer afpakken.    

    En dan onze kleinzoon!!! Het is formidabel om hem een gans jaar zien op te groeien en hoe. Elke week babysitten en hem af en toe eens in huis halen en dan gewoon "genieten". Het veranderd toch een beetje je leven, had ik niet verwacht, want ik had daarvoor ook al een geweldig leventje, je geniet intenser van elk moment dat je bij hem bent. En nu, beste vrienden, een 2de kleinkind op komst. Waarschijnlijk kan 2015 ook al niet meer stuk.

    Sportief liep het volledig mis, maar dat was ingecalculeerd.Geen enkele natuurloop heb ik dit jaar gelopen, spijtig maar het is zo. " 't zal noet ni mier weurde wa dat was" schreef ooit een zanger en dat kan ik enkel maar beamen. Er was nog een sprankeltje hoop maar ook dat is nu volledig van de kaart geveegd. Waarschijnlijk is het ook mijn laatste Roparun geweest, maar ik heb getracht van er toch nog van te genieten. Maar dit is absoluut geen minpunt, het is iets waar ik me al enige tijd bij neergelegd heb. 

    Veel energie heb ik dit jaar gestoken in de verkiezingen. Een beetje "te" veel zou achteraf blijken. Maar ik heb er geen spijt van. Mijn laatste verkiezingen hebben een klein steentje bijgedragen tot de (te magere) winst van onze partij. En ik ben opnieuw verkozen tot provinciaal GroenPlus (55-plussers van Groen) dat heeft me ook veel deugd gedaan. Mijn inzet zal 150% blijven maar op een iets rustiger niveau en tempo. En er staat een stunt in de maak, maar dat horen jullie later wel.  

    Met vrienden een pintje of een koffietje drinken, regelmatig eens lekker gaan eten en af en toe thuis genieten van de rust zijn nog enkele puntje die bijdragen tot een positief jaar.    

    De spijtige misval van onze dochter was een serieuze domper op dit prachtige jaar maar gelukkig is ze nu terug zwanger en kan dit leed een beetje aan de kant geschoven worden. Vooral ikzelf heb er stevig van geweten en ik heb er een "ongepubliceerd" blogje over geschreven. Misschien laat ik het jullie ooit wel eens lezen.

    Het 2de minpunt is van een andere orde en diegenen die mijn blogje regelmatig hebben gelezen weten wel waarover ik het heb. Dus verder geen woorden meer aan vuil maken. En ja verhuizen doen we toch. Binnen enkele jaren wordt Mol onze nieuwe thuishaven. Mede dankzij ... .(toch een klein beetje)

    Er staat genoeg op papier.

    Ik wens jullie allen een fantastische start van een superleuk nieuw jaar en doe nooit dingen die ik ook niet zou doen. Maar blijf vooral GENIETEN!!! 

    29-12-2014 om 09:37 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanuit Mol

    Dit blogje komt er vanuit onze (tijdelijke), nieuwe woonplaats, Mol. Sinds zaterdagmorgenzijn we hier gearriveerd. We hebben onze dochter en kleinzoon netjes afgeleverd op het vliegveld van Eindhoven. Een paar uurtjes later kregen we bericht dat ze in Salzburg geland waren en dan nog een uurtje met de auto. En hopelijk komt er nu wat sneeuw want een skivakantie zonder sneeuw is ook maar niets.

    's Middags hebben we onszelf tegoed gedaan aan een etentje in de Postelse abdij. Een trio van wild (neen geen wild triootje!!!!) met groentjes en kroketjes, het was overheerlijk. Gisteren zijn we met onze 2 labradors een stevige wandeling (8,5km) gaan maken. Zacht, grijs weer en bijna geen wind, dat zijn leuke dingen voor de mensen. Het was koopjesdag in Mol maar na een heerlijke lunch in de Onthaasting (http://www.deonthaasting.be/), een curry van kip en scampi, zijn we uitgeregend terug naar huis weergekeerd.

    Vrijdag was het, naar jaarlijkse traditie, kerstreceptie van GroenPlus. Na het openingswoord van onze nationale voorzitter en een cultureel intermezzo, werden we nog toegesproken (beiden kort maar krachtig) door de nieuwe JongGroen voorzitster en onze nieuwe ondervoorzitter. Daarna was het tijd om van de hapjes en drankjes te genieten en nder mekaar te socializen. Er was dit jaar wel uitzonderlijk veel volk opgedaagd, meer dan er op de inschrijvingslijst stonden, waaronder vele nieuwe mensen. Niet enkel onze partij groeit maar ook het aantal senioren is in stijgende lijn en daar kunnen alleen maar trots op zijn.

    Hopelijk blijft het een beetje goed weer en kunnen we met onze 2 schatjes alle dagen een stevige wandeling gaan maken. En ja we gaan ook al eens bekijken of we hierin de buurt een appartement op de kop kunnen tikken, maar dat is voor de toekomst.

    Blijf net als ik genieten van elke minuut en zeker van de laatste minuten van dit jaar.

    Tot hoors of tot ziens, trouwens iedereenis hier welkom in Mol Rauw.         



      
    Een volle zaal                                             Voorzitster Jong Groen


     
    Onze nieuwe ondervoorzitter                       Receptie





    De steen der 7 Heerlijkheden

    Een der vele bunkers langs het kanaal (hier overwinteren vleermuizen)

    22-12-2014 om 09:00 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport

    Vandaag gaat het even niet over mijn naaste omgeving en mezelf maar "sport" dat toch een groot deel van mijn leven heeft bepaald en misschien nog bepaald. 

    Gisteren heb ik niet gekeken naar de verkiezing van sportvrouw/man van het jaar. Het is hier in ons landje al enkele jaren huilen met de pet op (met af en toe een individuele uitschieter). Courtois, ik heb niets tegen deze sterk-keepende jongeman, maar is hij nu echt de sportman in ons landje? Ik zou zeggen arm België. Geen enkele europees laat staan wereldkampioen? Bij de dames is er maar eentje die de titel verdiende, Persoons, en zij wint hem niet omdat men in Wallonie enkel Thiam kent. Arm België, met een bescheiden bronzen medaille (verdient en heb het met eigen ogen mogen aanschouwen) sportvrouw van het jaar worden. In Nederland zijn er niet-genomineerd met wereldtitels!!! Waaraan ligt dat? Er is hier geen topsport-cultuur, nooit geweest en het beleid, nu niet maar ook in het verleden, draagt daar één steentje toe bij. We zijn goed in nevensporten (niet-olympisch) biljarten, veldrijden (Belgisch-Nederlands onderonsje) en zo zullen er nog wel een aantal zijn.

    Heb gisteren naar het EK veldlopen gekeken en de winnaar is : een geboren Keniaan en de 2de en de 3de idem dito of toch van die kanten. Ook wij doen daar aan mee El Hachimi, Kemeli, Bekele en ga zo maar door. Op zich is daar niets mis mee want dit gebeurd in alle sporten. Maar hoe kan je nog jonge Belgen motiveren? Zij hebben niet altijd de mogelijkheden, moeten studeren (want zonder diploma ben je hier niets. Chapeau voor de Van Ackers, Hannes en anderen in deze maatschappij maar wat brengt het op voor later, NIETS.

    Hier in mijn eigen stad. Wie kan zich nog vereenzelvigen met een voetbalploeg waar amper een Belg, laat staan een streekgenoot mag meespelen? En ik geef de grote baas gelijk als hij zegt "ik ben geen liefdadigheidsinstelling en ik moet mijn geld hier terug uithalen" (de akademiespelers moeten spelen!!!). Maar waar brengt dat je ploeg naartoe?

    Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan maar ik ga het hierbij houden want anders word ik nog een oude zageman. Het zal bij woorden blijven en telkens als er olympische spelen zitten aan te komen zijn er toch weer een aantal individuen met goede bedoelingen en zo blijven we maar aanmodderen. Ik zou zeggen ga eens te rade bij je buren die het wel sportief voor mekaar hebben en vindt niet altijd het warm water zelf uit. Dat is al jaren geleden uitgevonden.

    Nog veel sportief succes aan iedereen en blijf genieten ook van de sporten die ons kleine landje te bieden hebben.         

    15-12-2014 om 08:14 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de Sint

    "Goeiemorgen meneer de voorzitter". Als ik 's morgens in de spiegel kijk zijn dit mijn eerste woordjes. Grapje natuurlijk maar sinds maandag mag ik me terug "voorzitter GroenPlus provincie Antwerpen" (een mondvol) noemen. Een tegenkandidaat was er niet, dat maakt het wel wat makkelijker, maar het applaus was er niet minder om. Ik ga de volgende vijf jaren er weer stevig invliegen om niet enkel mijn eigen Groene partij voort te helpen maar ook om de senioren (één van de grootste doelgroepen) te motiveren om Groen te stemmen. Op mijn FB-pagina (https://www.facebook.com/rony.vanoosterwijck)  is mijn verkiezing zeer enthousiast onthaald ook door niet-Groene kiezers en dat heeft me enorm deugd gedaan. Waarvoor mijn hartelijke dank. 

    Verbaasd was ik ook dat onze FB-pagina (https://www.facebook.com/pages/NEEN-aan-de-afvaltaks-van-Ivarem/1433958540161170?fref=photo)"Neen aan de afvaltaks" nog steeds zo succesvol is. Het blijft de mensen tegen de borst stoten dat ze zoveel moeten betalen. Hoeveel mensen hier, bij mij thuis, al over de vloer zijn geweest om hun ongenoegen te uiten, het is en blijft een frappant gegeven. In Mechelen wil mijn er blijkbaar toch iets aan doen en zou men ook de roze zakken komen ophalen en indien het restafval verminderd zou hierdoor ook de prijs van die ophaling kunnen zakken. Waar blijven de initiatieven in onze stad? 2 Jaar is er nu een nieuw bestuur en tot wat heeft dit al geresulteerd voor de Lierse burger? Tot niets, totaal niets. 

    Voor de eerste keer dit seizoen naar een optreden in De Mol geweest (de 2 vorige heb ik moeten laten voorbijgaan). Rob De Nijs 70 en nog (redelijk) springlevend. De ouderdom begint toch stilaan door te wegen. Wij hebben er toch van genoten en ook vele van zijn liedjes staan voor altijd in ons collectief geheugen.

    De sint is hier ook voorbijgekomen (voor mijn persoonlijk nogal letterlijk, niets heb ik gekregen, nochtans een gans jaar zeer braaf geweest) en onze kleinzoon heeft zijn portie wel gehad. Hij beseft het nog niet allemaal maar mij leek hij er toch van te genieten.

    "Een laatste dans wil ik je nu nog schenken" op die manier, op de tonen van Mia hebben mijn vrouwtje en ik zaterdag iets na 2 uur afscheid genomen van Luc De Vos. Bedankt Luc en tot ... .

    Beste leesvrienden de feestdagen komen er stilaan aan (een periode waar ik persoonlijk nogal een hekel aan heb, je "moet" weer vriendelijk zijn tegen iedereen) en ik blijf het wekelijks herhalen blijf genieten want "het leven is toch al zo kort dat je beter lachend wakker wordt" 






    Werklunch

    08-12-2014 om 07:59 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc De Vos

    Eerst en vooral hebben we schitterend nieuws gehad, onze dochter is terug in verwachting. Wat willen een moeke en een voke nog meer, een tweede kleinkind. Een jongen of een meisje mij maakt het niets uit. Hopelijk is het even gezond en actief als onze Fynn. Ik zal er met plezier achter lopen en hen de trukken van de foor wel wijsmaken, daar zijn vokes voor!!!

    Voor de rest ...  

    ... een ziekelijke week achter de rug, ik nog steeds niet ok en mijn vrouwtje vanaf woensdag ziek in bed moeten blijven. Ze is vandaag wel terug gaan werken en bij mij is het een ietsie-pietsie aan het beteren. Maar er zijn ergere dingen in het leven. 

    Het overlijden van Luc De Vos heeft me wel kippevel bezorgd. Niet dat ik de one-and-only ongelooflijke fan van hem was maar hij had iets. Wat kan ik niet definiëren maar een soort uitstraling (een soort chaotiche uitstraling) die anderen niet hebben (of hadden!!!). Ik heb hem wel een aantal keren live aan het werk gezien (mijn status van liefhebber van het nederlandstalige lied verplicht mij daartoe). Eén keer in Leffinge (Lefelingeleuren) waar hij het ganse concert op zijn sofa bleef zitten zonder één keer recht te staan. Het was ook geen goed concert, met hem was er alleszins iets mis. Maar de andere keren veroverde hij het ganse podium en bracht ongelooflijk veel leven in de brouwerij. Ik denk dat hij de zanger was met de meeste meezingliedjes. Hij moest praktisch nooit alleen zingen er was altijd een soort samenzang met het publiek. De mens De Vos ken ik natuurlijk niet, maar als je hem hoorde hij was altijd zijn persoonlijke zichzelf. Het gaat je goed meneer De Vos en ik zal je songs nog lang blijven meezingen.

    Na een oproep op RTV hebben mijn vrouwtje en ik een schaap gesponsort.http://kempvzw.be/kuddefinanciering/Ons%20verhaal.html Hier lees je alle info waarom je een schaap sponsort en wat je moet doen. Als Lierenaar en echte schapekop, die in de toekomst in Mol gaat wonen, vonden wij het onze plicht om dit te doen. 

    Vrijdag ben ik toch nog eens terug gaan wandelen en het heeft me deugd gedaan en toen ik thuis kwam was mijn superkleinzoon in huis. Het was een tijdje geleden dat ik hem nog gezien had. Hij is samen met mij naar de markt geweest en in de Refuge hebben we een koffietje gaan drinken. En uitleggen, zijn mondje staat geen seconde stil, als hij niet babbelt, eet hij.

    Hier ga ik het bij laten. Zoals steeds GENIET van de kleine dingen in het leven en heb respect voor iedereen rondom U. En de wereld gaat nog een mooie toekomst te gemoet.     





    01-12-2014 om 08:47 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws

    Goed nieuws zie ik jullie al denken, bij de Rony is het toch altijd goed. Daar is iets van maar na 10 dagen ziek zijn is er eindelijk beterschap te merken. Zoals in een vorig blogje al gezegd elk jaar hebben ze me wel eens te pakken en dat duurt en blijft dan duren. 

    Maar er is licht aan het eind van de tunnel. Eindelijk terug buitenkomen, zo opgesloten zitten tussen de vier muren van je huis is niet de meest plezierige bezigheid.

    Een vergadering heb ik vorige week bijgewoond, een korte want zat op de verkeerde plaats (hahaha!!!). En voor de rest wat lezen, seffens trouwens naar de bib, veel gekookt, mijn vrouwtje zal het geweten hebben en veel, veel rust.

    Econoshock 2.0 van Geert Noels, ja ook ik lees al eens een te intelligent boek, heb ik in één week verslonden, sommige delen heb ik zelfs 2 keer gelezen. Soms lijkt hij groener dan mijn partij, dat is leuk om vast te stellen. Maar een geruststellend boek is het niet.

    En koken is en blijft een kleine maar zeer plezante hobby. Ben in de verste verte geen echte kok maar ik kan een klein beetje mijn plan trekken. Niet overtuigd vraag het aan mijn vrienden (ja ik heb vrienden!!!) die vrijdag zijn komen eten.

    Mijn dagje babysit heb ik moeten overslaan en blijkbaar was het voor mijn vrouwtje ook niet het beste idee want zij heeft een gans weekend in haar bedje gestoken. Aangetast door mij en de rest van de familie die blijkbaar stevige snotteraars zijn geworden.

    Deze week hou ik het zeer bescheiden, de rest van mijn ziekte moet totaal uit mijn lijf verdwijnen en dan kunnen we er terug tegen aan.

    Ondanks alles blijf genieten van de fantastische dingen die je in je eigen leventje mag meemaken.   



    Voorgerechtje met mozzarella en tijgergarnalen

    Mijn eigenbereid stoofpotje (kip, chorizo, tomaat, ui, selder en veel kruiden)

    Eén paddestoel gevonden in onze eigen tuin!!!

    24-11-2014 om 08:37 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles rustig

    Een kort en rustig weekverhaal. Geen dagje babysitten maar 's morgens een loopje gedaan van een uurtje, vervolgens een heerlijke sauna en afsluiten met een douchke. Een mens als ik voelt zich dan als gewassen en gestreken, kortom een nieuwe. Donderdag opnieuw een uurtje gaan joggen. Heb het nieuwe 10km-parcour van de natuurlopen gaan verkennen (verkennen is misschien een groot woord, ik ken ondertussen alle wegeltjes wel in mijn eigen stad) en tot de bevinding gekomen dat het waardig alternatief is. Vergaderen was er deze week ook bij. Zit nu in het bestuur van de seniorenraad van onze stad en ik voel me daar als een visje in het water. Zoals meestal op vrijdagnamiddag ga ik mee wandelen (Sport overdag in Lier) en ditmaal was Nijlen (Slappe Uier) de place-to-be. Twee urtjes stappen en dan een duveltje drinken, zalig.

    Zaterdag een ganse dag aanwezig in Brussel op het Groen-congres. Nieuwe statuten bepalen, een nieuw bestuur kiezen en uiteraard een nieuwe voorzit(st)er. Heb persoonlijk voor Elke en Wouter gekozen maar ik ben er wel van overtuigd dat Meyrem en Jeremy dat fantastisch gaan doen. Nog wat oude vrienden tegengekomen en tijd gemaakt om wat bij te praten.

    Gisteren op bezoek geweest in de koekenstad (Antwerpen) bij Mieke en Dirk. Het was een aangenaam weerzien want het was wel lang geleden. De jongste aanwinst van de familie was blijven slapen en zo hebben we die flinke meid ook eens kunnen bewonderen. Een wandelingetje gemaakt in hartje stad en een drankje gaan nuttigen. 's Avonds samen lekker "wild" gegeten. Fantastisch toch om een prachtige zondag mee af te sluiten.

    En nu lig ik ziek in mijn bed. Hoesten, koud en warm, wat hoofdpijn kortom een stevige griep heeft mij hier om de oren geslagen. Maar dat is in deze tijd jaarlijks weerkerende kost dus me zorgen maak doe ik niet.

    Hopelijk gaan we toch weer een leuke week tegemoet en zoals steeds blijf genieten.    







    17-11-2014 om 12:38 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlengde week

    Na eens een blogje op zondag, nu eentje op woensdag. Het moet allemaal kunnen, het is tenslotte mijn blogje en ik ben jullie allen dankbaar voor het veelvuldig lezen.

    Verleden week was sportief een (k)rampweek. Enkel een wandeling met onze kleinzoon en onze dochter haar 2 labaradors op woensdag was het enige sportieve wapenfeit. Heb ik iets verkeerd gegeten, iets verkeerd gedronken wie zal het zeggen maar als dit niet overwaaid (???) dan zal er toch een dokter aan te pas moeten komen.

    Een tweetal vergaderingen heb ik toch kunnen bijwonen. Donderdag op het "Beheersorgaan Sport" werd er een voorstel ingediend door Herakles (hockey) om in het Zevenberge bos een drietal velden te leggen. het kwam me zeer eigenaardig over dat bijna niemand in de vergadering wist dat dit bos niet zo maar een bos is maar habitatgebied. Nu ja ik zeg wel dat deze velden daar nooit zullen komen maar met deze meerderheid in Lier weet je maar nooit. Hopelijk blijven onze geëngageerde politici dit goed opvolgen.

    Met onze kleinzoon 2 keer naar de kermis geweest. Vissen vindt hij wel leuk maar op de paardemolen zitten is niet echt zijn ding lijkt mij. Hij is natuurlijk nog maar 14 maanden en hij heeft zich kostelijk geamuseerd.

    Zondag op bezoek geweest in het verre Limburg bij de oudste neef en nicht van onze familie, wij zijn alle drie op en rons de 60. Lekker gegeten, leuke babbels en een stevige wandeling in de Limburgse bossen hebben ons deugd gedaan.

    Mijn vrouwtje was tot gisteren ook thuis en wij hebben een leuke "thuis"dag gehad (mijn vrouwtje letterlijk, nog enkele Thuisafleveringen bekeken) en ik heb 8 liter soep en savooistoemp klaargemaakt.

    De rest van de week zal kort zijn maar blijf vooral genieten.       











    12-11-2014 om 08:28 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in Nederland

    Een zalige week "echte" vakantie in Hapert (niet zo ver over de grens maar toch het echte buitenland) hebben we doorgebracht. Al verschillende jaren nemen we onze intrek in één van de Landallparken, dit keer de "Vennenbossen" (http://www.landal.be/be-nl/vakantieparken/nederland/brabant/het-vennenbos). Het schitterende weer heeft zeker zijn duit in het zakje gedaan, enkel woensdagnamiddag regen gehad.

    Elke dag wandelen, lopen, zwemmen, duveltjes drinken en lekker eten en aangenaam gezelschap. Zou een mens voor iets anders willen tekenen, ja anderen waarschijnlijk wel maar ik niet? Onze kleinzoon is een fantastisch ventje hij slaapt als je wandelt en hij is superzot van water, hij heeft van niets bang. En eten!!! De papa zegt dat hij overuren zal moeten doen om dat allemaal te blijven bekostigen.

    Vrijdag terug thuis en van de heerlijke namiddag geprofiteerd om eens door ons stadje te wandelen en te genieten van een duvelrijk terrasje. De verplaatste markt (wegens de jaarlijkse foor) bezocht en met mijn broertjes een koffietje gaan nuttigen in de Refuge.

    Mijn zondagmorgendloopje was niet je dat, net zoals woensdag (toen heb ik zelfs moeten wandelen). Nochtans heb ik tijdens onze vakantie 2 loopjes van 70 minuten gedaan. Ik dacht dat ik vertrokken was, maar sta terug met beide voetjes op de grond. morgen probeer ik opnieuw en hopelijk ... .

    Goede vrienden blijf genieten van dit prachtige leven en tot één dezer ergens ten velde.    








    03-11-2014 om 08:08 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagavondblog

    Voor het eerst (denk ik) mijn wekelijks blogje op zondagavond geschreven. 

    Vanuit Nederland dan nog wel. Maar dat is niet de eerste keer.

    Het is een zeer sportieve week geworden. Dinsdag mijn rondjes vesten gedraaid, donderdag de nieuw 10km van de Natuurlopen uitgetest en goedgekeurd. Er zijn wel enkele plaatsen waar je aandachtig (bij het wegdraaien van het Netekanaal naar de Nete heb je 3 mogelijkheden (!!!), en je moet de spoorbaan onder door lopen (het is er zeer smal en er kunnen tegenliggers komen) moet zijn. Een goede bewegwijzering, waar ik het volste vertrouwen in heb, zal deze probleempjes helpen voorkomen.

    Gisternamiddag in en rond Hapert een stevige wandeling gaan maken. Een mooie langs en door de Cartierheide (http://nl.wikipedia.org/wiki/Cartierheide). Vanmorgen heb ik, deels samen met mijn vrouwtje, een dik uur gelopen op Hapertse bodem en deze namiddag 2u gaan wandelen, in en rond de bossen van deze schitterende buurt.

    De rest van de week hebben we nog tijd genoeg om dit Brabants (Kempisch) landschap nader te onderzoeken. We drinken wel Belgisch bier want dat van hier is niet te genieten.

    Donderdag was het toneeldag. 2 Voorstellingen van theater Paljas "Afscheid" georganiseerd door de Lierse Seniorenraad. Na de middag waren er ongeveer 70, vooral senioren, aanwezig en 's avonds was het uitverkocht. Met volgens mij niets dan tevreden mensen, de commentaar was niet meer dan lovend.

    Mijn zondagblogje zit er op. Blijf levensGENIETER in hart en ziel, ook de nog-werkende zielen onder ons.         











    26-10-2014 om 20:43 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer sportieve week

    De op-en-top sporter in mij is deze week weer boven water gekomen en hopelijk voor een lange periode. 

    Dinsdag en donderdag heb ik eindelijk mezelf het woord "loper" of"jogger" kunnen opkleven. Meer dan een uur, langste afstand 11km, heb ik aan één stuk gelopen. Het ging nog verduiveld goed ook. Snelheid zit er niet meteen in maar dat hoeft voor mij niet echt. Jullie kunnen echt niet begrijpen hoe gelkkig ik me hierbij voel. En ik ben al zo gelukkig!!!

    Vrijdag even stilgestaan in de strijd tegen armoede. Voor mij nog steeds het grootste onrecht in onze moderne maatschappij. En alle politici lullen er elk jaar even over maar er echt iets aan dien, nothing rien de knots. Toch vond ik het fantastisch dat voor het eerst onze stad zich inzette om het probleem aan de kaak te stellen. Ik heb wel het rapport gelezen "Voor stad en OCMW Lier, vanwege Ons Gedacht en Samenlevingsopbouw prov. Antwerpen".

    Vanuit Samenlevingsopbouw en vanuit Ons Gedacht, de vereniging waar armen het woord nemen, willen we benoemen wat goed loopt voor Lierse mensen in armoede, maar we willen ook de knelpunten en verbeterpunten signaleren.

    Besluit

    Jullie zijn goed gestart : jullie tonen inzet en goede intenties. Toch signaleren we enkele knelpunten. Met dit rapport willen we jullie dan ook aanmoedigen om verder te investeren in een beleid dat rekening houdt met maatschappelijk kwetsbare mensen. Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie en Ons Gedacht volgen dit op en maken daarom jaarlijks dit rapport op.

    Wat me wel opviel en tegelijkertijd ook tegenviel er wordt met geen woord over ouderen gerept. Begrijpe wie begrijpe kan.

    De rest van de week alle dagen stevig gaan wandelen. Met vrouw en kleinzoon in Postel, met "Sport overdag" in Koningshooikt en zaterdag en zondag met Trage  Wegen Hooikt en Lier een stevige wandeling langs respectievelijk Voetweg 49 en het Kapellekesbos. Gisteren was RTV aanwezig om "Trage wegen" onder de aandacht te brengen die het zeker verdient. Guy Meulepas die zich ontzettend voor deze zaak inzet mocht even zijn zegje doen en van mij verdient hij meer dan een pluim; Merci Guy voor al je werk.

    Hier ga ik het bij houden, blijf genieten van de nieuwe week die jullie te wachten staat. Volgende week komt mijn blogje vanuit Nederland waar wij met onze kleine familie een week gaan verblijven.  











    20-10-2014 om 07:58 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke week achter de rug

    Deze week betrap ik er mezelf op dat ik geen tijd heb gehad om een paar loopjes te ondernemen. Behalve maandag alle dagen iets om handen, maar dat moet gezegd altijd superleuke dingen. 

    Met GroenPlus Antwerpen organiseren we jaarlijks 2 activiteiten, eentje politiek getint (was dit jaar in Zwijndrecht) en eentje meer sociaal gericht. Plaats van gebeuren Turnhout. Mijn (eigen) verslag moet je maar lezen op onze website (http://www.groen-plus.be/antwerpen/GroenPlus%20belangstelling%20voor%20erfgoed%20en%20tewerkstelling.htm).

    Onze wekelijkse babysitdag bracht ons in hartje Mol. Wat winkeltjes bekijken en een tasje koffie gaan drinken meer moet dat niet zijn.

    Als jongste lid van de Seniorenraad was ik aanwezig op de viering van de 70-, 80- en 90-jarigen van onze stad. Ik was aangenaam verrast om zoveel mensen die ik kende ofwel die mij kende te ontmoeten. Word ik dan toch oud? 370 aanwezigen het is niet niks, maar het zegt ook dat onze stad een oude stad is, kwestie van ouderdom. En Marleen (V. D. Poorten, OCMW-voorzitster) gaf dat ook toe. We gaan naar een ouderenbevolking van 1/3. Een nieuwe seniorenconsulent is dus wel op zijn plaats. Mijn schoonouders waren ook aanwezig, ze werden allebei 80.

    Vrijdag is wandeldag. Met mijn fiets naar Kessel en dan een stevige wandeling met een drankje (ditmaal geen alcohol) als afsluiter. Zaterdag is marktdag en omwille van de regen liep het gezellig samenzijn (met mijn 2 broertjes en vrienden) wel wat uit.

    St. Gummarusprocessie moet je als Lierenaar gezien hebben. Om 11u waren we thuis vertrokken en na een koffietje op een terrasje met Myrthe en Wodan, vanuit het balkon wat fotootjes genomen. Maar ik kan ze niet tonen want ik vind mijn fototoestel niet meer!!! Lekker gaan eten in Het Moment en bij toeval zat Bruno, mijn goede vriend, op hetzelfde terras dat we vanmiddag verlaten hadden. Dus??? De ene vriende weg, de andere in de plaats en om 18u (7u onderweg) was het stilaan tijd om naar de Merelstraat terug te keren. Deze morgen wel mijn enig loopje van de week gedaan, een uurtje ongeveer.

    Een nieuwe week kondigt zich aan. Een rustige week en weer tijd om mijn sloefjes boven te halen. De boodschap blijft als altijd, genieten!!!          











    13-10-2014 om 08:50 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets gans anders

    Vandaag ga ik het niet hebben over mijn eigen beperkte entourage maar over 2 feiten die me deze week in de media zijn opgevallen en waar ik mijn eigen bedenkingen over heb. 

    Sport ligt me zeer nauw aan het hart en de "situatie" Thomas Van der Plaetsen heeft me enorm gestoord. Het zal je maar overkomen, beticht worden van doping om daarna te moeten vaststellen dat je teelbalkanker hebt. Hier zijn de media en het hele dopinggebeuren zeer kort door de bocht gegaan. Hij werd bij voorbaat al aan de schandpaal genageld en zoals hij zelf aanhaalde het lijkt me moeilijk om daar nog af te raken. Ik moet wel eerlijk toegeven dat Thomas dat heel sereen heeft afgehandeld (http://www.gva.be/cnt/dmf20141002_01299411/van-der-plaetsen-staat-pers-te-woord-dopingzondaar-of-kankerpatient). Waar de media die info vandaan haalt is mij een raadsel, maar diegenen die het bericht laten uitlekken hebben zijn evenzeer in de fout als deze media.

    Het 2de feit is ivm die uitgestelde schoolreis naar Brussel (http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/limburg/141004-schoolreis-Brussel-geschrapt). Een lichte vorm van paranoia steekt hier de kop op. Moeten we onze kinderen misschien allemaal onder een glazen bokaal zetten zodat ze aan de realiteit onttrokken worden? Neen toch niet, maar men moet geen angst creëren. Ook hier gaan de media deels in de fout. Kijk naar een nieuwsuitzending en dat geeft voor 80% en soms meer al het slechte weer dat in de mens opkomt. De realiteit is toch het tegengestelde of stel ik me hier te naïef op? Dat men de feiten moet weergeven daar kan ik me in vinden, maar ik denk dat het anders kan. Sensatiebelusting zou ik het noemen tot angstcreatie toe. 15 minuten per uitzending over Sharia4Belgium, die gasten kicken daar op, om nog maar te zwijgen van alle andere gebeurtenissen die op hetzelfde neerkomen. Hoe meer zij het nieuws halen hoe beter en hoe drister ze te werk gaan. De waarheid moet zeker niet verzwegen worden maar breng het op een degelijke manier en niet "te" naar buiten.

    En misschien af en toe eens wat leuke en interessante dingen tonen die de mens in ons een aangenaam gevoel doet krijgen.

    Toch blijft de positivo in mezelf de bovenhand halen en ja we hebben alweer een aangename week achter de rug.

    Zoals telkens sluit ik af met aan iedereen de raad te geven GENIETEN van het leven is en blijft de boodschap.     

    06-10-2014 om 09:45 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief denken

    Positief denken is een, volgens mij, fantastische eigenschap. Maar "te" positief is ook niet goed. Na de lichte euforie van vorige week, na een loopje van meer dan 9km, dacht ik dat ik voor goed vertrokken was. Maar zo werkt het niet. Vanmorgend met mijn beide voetjes terug in de realiteit gezet.

    De bedoeling was om 2 rondjes vesten onder mijn sloefjes te lappen. Na 3km'tjes waren mijn benen al totaal verzuurd. Ik heb me afgesloofd om dat ene rondje vol te maken maar dat was het dan. Weg euforie terug met de voetjes op de grond. Heb teveel recuperatietijd nodig om er een goed gevoel aan over te houden.

    Krijg stilaan het vermoeden dat de voorbije maanden, waar ik "te"veel gepresteerd heb zich langzaam beginnen te wreken. Het is me al meermaals overkomen en toch laat ik me er altijd door vangen. De rust laten weerkeren lijkt me een goede optie, het een beetje kalmer aan doen!!!  

    Morgen is het babysitdag maar donderdag probeer ik het opnieuw. Traag maar zeker, maar zeker traag!!!

    Vorige week is niet alles verlopen zoals gepland. Het babysitten heb ik woensdag moeten overslaan wegens ziekte en zondag zijn wij niet naar de "Race for the Cure" geweest wegens ongemakken bij ons Nellytje. Heb er dan maar een koersrijk weekend van gemaakt (op de weg en in het veld) en ook daar heb ik van genoten.

    Rust inbouwen en blijven genieten van de kleine dingen des levens. Alles komt immers goed dat is altijd al zo geweest.    

    30-09-2014 om 10:11 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke week alweer!!!

    Alles begint stilaan terug routineus te worden, vergaderingetje hier, babysitje daar. Maar dat wil niet zeggen dat de dingen minder superleuk zijn. Donderdag eerste nationale bestuursvergadering van GroenPlus van het nieuw ingezette jaar. Vandaag een debat over energie an alles wat er rond draait met Kristof Calvo. Zeer interessant en hij gaf zelfs leuke en goede tips aan ons, senioren. 

    Wandelen wordt in mijn routineschaal een blijvend gegeven op vrijdag. Sport overdag is, wat de wandelaars betreft, hoe langer hoe meer een succesverhaal en dat mag de verdienste zijn van Guy Meulepas. Wat enkele jaren geleden begon met een 15-tal is nu uitgegroeid tot een (senioren)bende van meer dan 40 wandelaars. Ondertussen was mijn vrouwtje dochter en kleinzoon gaan ophalen in Mol. Door haar gebroken pink kan ze geen autorijden en is ze op hulp aangewezen. We hebben ons kostelijk geamuseerd en het was 21u voorbij eer we door de muggen het huis werden ingejaagd.

    Onze dochter en haar zoon moesten zich aanmelden in de Colibrant (http://www.gva.be/cnt/dmf20140921_01280473/al-300-vrijwilligers-voor-ommegang-tijdens-sint-gummarusfeesten) want ze wil 25 jaar na data opnieuw meelopen in de Lierse Ommeganck. Ondertussen werd ik afgehaald om mijn jaarlijks optreden in Vorselaar te maken. Ik ben tijdens de Monumentenloop en bijhorende marathon al jaren starter en hulpje bij speaker Dirk Vissers (waarvoor dank mijn vriend). Het was een superwarme dag toch zeker om een marathon of een 28km te lopen. Chapeau voor alle aankomers!!! Spijtig moest ik om 16u de zaak verlaten want wij werden verwacht op een diamanten bruiloft in het verre maar groene Limburg. Na onze dochter en kleinzoon afgezet te hebben in Mol, op naar Zolder. Eerst ingechekt op onze B&B en dan let's party maar met mensen op ouderdom. Simpel maar zeer lekker gegeten, goed gedronken (Christal Alken is niet echt mijn bier maar ja) en aangenaam gezelschap. Na nog wat afspraken gemaakt lagen we rond 1u30 in ons nieuwe bed.

    Een stevig ontbijt, inpakken en terug op weg naar Mol. Een gemeente waar altijd wat te doen is, in tegenstelling met ons eigenste stadje. 's Middags Spaans gaan eten georganiseerd door één van de Rauwse verenigingen en de paëlla was superlekker. Onze kleinzoon, die volgens mij alles lust, heeft flink zijn best gedaan en zelfs het dessert (iets met advokaat) kon hij pruimen. Wij zijn dan tot de vaststelling gekomen dat Mol echt wel de grootste gemeente (in oppervlakte) van Vlaanderen is. Van Mol rauw naar Mol Millegem is van het ene uiterste naar het andere en dat om een bezoekje te brengen aan de opendeurdagen van de Molse bier-en wijnbrouwers. Pas geperst appelsap (ook dat werd door onze kleinzoon lekker bevonden), een wijntje van appel en nog iets (mijn vrouwtje vondt het lekker) en enkel zelfgebrouwde biertjes (het Molse Honigbiertje vond ik maar niets, maar de Molse Stoere was wel lekker) ging onder onze neus en door onze mond.

    Het werd tijd om onze eigen haard op te zoeken en moe maar alweer tevreden over het voorbije weekend hebben we ons afgekapt in onze zetel.

    Dit is mijn 2de poging na het debacle van gisteren hopelijk kan het jullie behagen om het te lezen. Tot één dezer en zoals altijd GENIETEN!!!      

        









    22-09-2014 om 00:00 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een half weekend!!!

    Een uitermate schitterende week achter de rug. De westhoek heeft meer gebracht dan verwacht. Aangenaam gezelschap, lekker eten en drinken, de weergoden waren mee en een prachtig landschap om door te fietsen.

    Alle foto's zijn te bekijken op : https://plus.google.com/u/0/photos/114823277687787326069/albums/6058452562720195185/6058452566541250930?pid=6058452566541250930&oid=114823277687787326069        Geniet er van.

    Het weekend kondigde zich diversifieel aan, maar door omstandigheden werd het maar half werk. Zaterdag een marktje gedaan en dan naar " 't Looks oep zijn leukst". Genieten van de muziek, de nieuwe sportmarkt bezocht (waar ik nog wat mensen kende) en een stevig duveltje gedronken. Met dochter en schoonzoon, mijn vrouwtje was met onze kleinzoon naar huis gegaan, blijven plakken en toe zij ook huiswaarts keerden nog steviger blijven plakken. Ik weet het dit is niets om naar huis over te schrijven en het is mij niet bekend hoe lang het geleden is, maar den duvel was meer dan in de man.

    Aan de zondag heb ik dan ook jammer genoeg niets gehad. Ik wou gaan Schapenkoppenlopen, ben er wel lichamelijk even geweest maar daarmee is alles gezegd. Ook geen monumenten bezocht en eventjes naar de Schapenraces gaan kijken. Het Looks heb ik bewust links laten liggen en eten en drinken verliepen zeker niet vlotjes. Zo heb ik mijn lesje weer (tijdelijk???) geleerd.

    Op naar een nieuwe week en we maken er weer het opperbeste van.    





    15-09-2014 om 09:28 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 : Ieper en de Last Post

    Het werd een korte fietstocht, amper 17km en 's avonds werden het nog 11. Laat ons eerlijk zijn we waren meer gewoon. 

    Ieper was vandaag de place-to-be. Kerkbezoek is steeds een vereiste als men gelijk welke stad aandoet. De St. Maartenskathedraal, wel mooi inside, en een Anglikaans kerkje, kitcheriger heb ik ze nog nooit gezien, zijn Iepers grootste en kleinste kerk.

    Een wandeling rond de vesten kon niet ontbreken. Waar ze in Lier de ganse stad omgorden is dit hier niet het geval. Bijkomend spectakel was dat we konden genieten van enkele kunstenaars die bezig waren hun work-in-progress opte stellen.

    Piknikken doen we in De Spiegel, een vereniging waar 300 vrijwilligers 700 leden met een beperking een goed gevoel willen bezorgen. Dit kan gaan van kaartspelen over creatief bezig zijn tot uitstapjes en een jaarlijkse reis. Eén woord RESPECT.

    Iedereen klaar voor een bezoek aan Flanders Fields museum, maar ik ga zelf niet mee. Heb een samen met onze dochter een 6-tal weken geleden bezocht en wij vonden het tegenvallen. Niet getreurd, deels een einzellganger zijnde, heb ik een stevig wandelingetje gemaakt en op mijn stappen teruggekeerd naar die kunstwerken op de vesten. Sociaal als ik ben en altijd bereid tot een gesprek, in het Engels, Frans en Antwaarps. Maar een kunstenaar blijft toch een raar iemand. Misschien denken mensen dat ik een rare gedachtengang heb maarvoor hen telt dit dubbel. Probeer nooit een kunstwerk te begrijpen. Maar er zou wel iets moois uit bloeien.

    Paul tegengekomen in het Klein stadhuis  en een duveltje en een koffietje verorberd. We moesten nog een Groene Pluim uitreiken in een zeer speciaal schooltje, Koningsdale. Een Steiner-school met een visie op de toekomst van onze planeet. Zij mag niet aan vlijt ten onder gaan. Nog een aperitiefje, stoofvlees met frietjes gegeten en genoten van de "Last Post". Wat een drukte zeg. Een heerlijke babbel gedaan met Jeffrey uit Surrey, 81 jaar en volgend jaar 60 jaar getrouwd. Hij was er fier op want zij zouden een boodschap ontvangen van the (real) Queen. Nadat alle bloemen en kransen neergelegd waren was het tijd om onze terugtocht aan te vatten. Het was pikdonker als we terug in onze B&B aanstormden.

    De avond werd afgesloten met een "soort" zangstonde en een evaluatie van ons tripje in de westhoek. Spijtig genoeg komen aan alle mooie liedjes een einde, morgenmiddag is het definitief voorbij.

    Gedetailleerd verslag : http://www.groen-plus.be/westvlaanderen/fietstocht2014_dag4.htm     















    12-09-2014 om 07:49 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkhoven en rust, dag 3

    Een stevig ontbijt was nodig aan de orde want gisteravond hadden drank en discussie meester van me gemaakt. Het duurde een tijdje eer mijn fiets vroeg wat ik van hem verlangde. 

    Polygoonbos was eerst aan de orde. Hier heb ik een paar jaar geleden met vrienden zelfs gepiknikt. Stoot dit tegen soldatensborst? Ik veronderstel van niet, zij zullen,vooraleer zij stierven ook wel ter plaatse voorradig voedsel hebben verorberd. Vooral Australiërs en All Blacks (Nieuw Zeeland) liggen hier begraven. Mijn vraag is hoe komen ze hier terecht? Waarschijnlijk per boot, maar hoelang duurde dan de oversteek? Niemand had een antwoord.

    Onderweg kwamen we een rijzige Schot tegen. Ik kon het niet nalaten om onder zijn rokken te kijken, maar het was één donker gat. Het op en af fietsen kroop me enigszins in de schoenen, kortom, ik wist dat ik vandaag geen Merckxiaanse avonturen zou beleven.  

    Hill 60 en Hill 62 (de nummers duiden de hoogtemeters aan) had ik een aantal weken geleden met onze dochter ook bezocht. Is de eerste een droge krater van een 60-tal breedtemeters, de 2de geeft een prachtig vergezicht op Ieper.

    Een stevige eigenbereide lunch met een soepje (???) deed mijn hongergevoel dumpen. De namiddageditie van de tocht heb ik samen met Jos en Kris aan ons laten voorbijgaan. Het grote Canadese monument en het graf van de schrijver van "In Flanders Fields" had ik al bezocht. Wat rust en een leesmoment werden mijn deel en ik heb er van genoten. Ik was gewassen en gestreken tegen de anderen terug op de farm arriveerden.

    De avond werd afgesloten met een overheerlijk koud buffet en een vertel- en zangstonde van woordkunstenares Agnes Bruneel. Willem Vermandere en Stef Bos behoorden tot haar repertoire. 

    Nog een duveltje voor het slapengaan, de discussie heb ik min of meer aan mij laten voorbijgaan. Op de kamer heb we, Paul en ik, nog enkele uurtjes (tot half 2) gepalaberd over van alles en nog wat; Boeiend, zeer boeiend maar uiteindelijk nam de slaap de bovenhand.

    Gedetaillerd verslag : http://www.groen-plus.be/westvlaanderen/fietstocht2014_dag3.htm

     









    11-09-2014 om 07:40 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2, natuur en asiel

    Na een heerlijk ontbijt in onze tijdelijke woonplaats Varlet Farm (http://www.varletfarm.com/nl/page1.htm) werden de fietsen van stal gehaald. 

    Het bezoek aan het Duits kerkhof (Studentenfriedhof) was het bezoek meer dan waard. Het is mooi in al zijn eenvoud. Na een stukje fietsen langs het kanaal Ieper-IJzer werden we onderweg door Lucien en Annemie getrakteerd op druivensap van eigen maak, met een blokje kaas in de hand werd de weg voortgezet naar een prachtig natuurgebied De Blankaart. 

    Pichnick in het zonnetje, wandelingetje in de natuur om de spijsvertering te bevorderen en terug op de fiets voor een totale omschakeling.

    We werden op een aangename manier ontvangen in het asielcentrum van Poelkapelle. Na een, vond ikzelf, zooölogische rondleiding volgde een Albanees en Pakistaans gerecht  dat door iedereen gesmaakt werd. 

    De vrijwilligers van het centrum werden beslagen met een Groene Pluim en in de avondlijke donkerte en stilte werd de terugtrip aangevat naar onze bedstee. Dat liep ongeveer 1,5km fout maar enkele duveltjes en een aangenaam gesprek maakten dit volledig goed. 

    Voor een meer dan volledig verslag zie : http://www.groen-plus.be/westvlaanderen/fietstocht2014_dag2.htm



















    10-09-2014 om 07:40 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met GPL op de fiets

    Onze begindag maar tevens mijn eerste nacht zitten er op, heb redelijk goed geslapen. Met een dikke 20 fietsers bezochten we gisteren het museum van Passendale (veel interessanter dan Flanders Fields) en Tyne Cot Symmetery. 

    Na een deskundige uitleg van Ludo over het ontstaan van een oorlog die er zat aan te komen. Men had er enkel nog geen datum opgeplakt en het werd uiteindelijk 1914. Fietsje op en naar Passendale, museum met een stukje echte loopgraven. 

    Via Tyne Cot Symmetery, het meest impressionante kerkhof. Meer dan 11 000 soldaten (vooral Australiërs en Nieuw-Zeelanders), maar ook 4 Duitse soldaten liggen hier begraven.

    Onze warme dag eindigde met een spaghetti-festijn en uiteraard een duveltje.

    Uitgebreid verslag van onze correspondent ter plaatse, Walter : http://www.groen-plus.be/westvlaanderen/fietstocht2014_dag1.htm

     



    ready for take-off

    Museum in Passendale

    Beeld uit de oorlog

    Pruisische helm

    Ludo en Lucien in de loopgraven

    Impressionant

    4 Duitse soldaten tussen 11 000 geallieerden

    Tyme Cot Symmetery

    09-09-2014 om 07:25 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke week

    September en de normale gang van zaken trek zichzelf terug op. Maandag eerste GroenPlus-vergadering. Zoals steeds op tijd streng optreden om to-the-point te blijven, maar het siert mezelf dat ik dat redelijk deftig in goede banen kan leiden.

    Woensdag terug babysitten in Mol. 's Morgens een stevige wandeling langs de oevers van de ??? (welk kanaal is het ook alweer?) met 2 superbrave labradors aan onze zij. En in de namiddag moesten de vrouwen met onze Fynn naar "Kind en Gezin".

    Onze "Midzomernachtrun"-cheque hebben we uitgereikt aan het St. Elisabetheziekenhuis. 2600 euro een stevig bedrag voor een kleine maar fantastische organisatie. Dit keer was er wel iemand van het schepencollege, onze schepen van Sport, waarvoor dank. En de directie van het ziekenhuis zelf was zeer vereerd met de bijdrage. En 's avonds voor mijn vrouwtje en mezelf een heerlijke visschotel gemaakt (paling in't groen, mosseltjes in tartaar, een eigengereide tomaat crevette, witloof met vishapjes enz...). Kortom genieten!!! 

    Zaterdag marktdagen met onze kleinzoon een wandelingetje gaan maken en 's namiddags spelnamiddag. We hebben ons "geweldig" geamuseerd mijn kleinzoon en ik. Hij tatert er honderdvoudig oplos en ik, ik doe dat ik hem begrijp en dat loopt vlot.

    Gisteren voor de eerste keer 2 rondjes rond de stadsvesten gedaan. Het was trouwens al de 4de keer deze week dat ik mijn loopsloefjes aandeed. maar of dat goed ging blijft een open vraag. Een bezoekje gebracht aan de eerste Lierse cultuurmarkt en een kort optreden van de volksdansgroep Pallieter meegemaakt. Fietsje op en naar een overheerlijke BBQ overgoten met de nodige duvels.

    En nu, inpakken en wegwezen. Vijfdaagse fietstocht in en rond Ieper. (http://www.groen-plus.be/westvlaanderen/fietstocht2014.htm). Hopelijk goed weer en voor de ambiance daar zorg ik zelf wel voor, hahahaha!!!    













    08-09-2014 om 08:19 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael

    Vrijdagmorgen met onze kleinzoon en dochter naar Planckendael. Aanschuiven!!! Het was duidelijk merkbaar een mooie dag en de laatste echte dag vakantie. Eens binnen van al die drukte niets meer gemerkt buiten in de namiddag bij de pinguins, weer aanschuiven. 

    De Olmense Zoo kent hij al voor- en achterwaarts maar hier was alles nieuw. Praten kan hij nog niet maar zijn mond heeft geen seconde stilgestaan. En af en toe liet de mama hem even lopen, aan één handje want alleen dan valt zijn zekerheid weg en dat lukt nog niet goed.  

    We moesten eerst zelf wat zoeken en aftasten maar door het volgen van de aangeduide routes (van alle werelddelen) is alles prima gelopen. Hij viel van de ene verbazing in de andere, wij trouwens ook, want er was veel veranderd in Planckendael.

    Het rechtstreeks contact met de geitjes viel niet zo in goede aarde, maar het was allemaal nieuw dus misschien volgende keer beter. Pakken wou hij alle diertjes die achter draad of glas zaten.

    Het schitterende weer maakt natuurlijk veel goed en tot een pak na de middag gaven wij onze ogen de kost. Spijtig genoeg was hij bij de giraffen, zijn lievelingsdier, in slaap gevallen. Maar moeke heeft dan maar een fluwelen girafke gekocht, waar hij superblij mee was.

    Voor de rest werdhet een zeer ristig weekend. Mijn eerst vergadering (seniorenraad) is al achter de rug. Straks ook eerste vergadering GPL waar we de verkiezing van een nieuw bestuur gaan voorbereiden. Misschien zijn mijn laatste maanden als voorzitter geslagen, wie weet!!!

    Tot een volgende veel lees- en kijkplezier. 



















    01-09-2014 om 07:39 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zurich (deel 4)

    Dag 5 van het EK is achter de rug, een lange dag. Vanmorgen om 8u op weg naar de stad voor de vrouwenmarathon. En om 19u was in het Letzikonstadium de laatste discus geworpen. Maar ik kan het niet genoeg benadrukken, we hebben genoten.

     

    En zeker gisteravond, eindelijk een Belgische medaille. Niet Jonathan Borlee, die alle Belgische supporters in de finale in de steek heeft gelaten (zogezegd gekwetst), maar Nafissatou Thiam (amper 19) zorgde voor een schitterende bronzen medaille.

     

    Het was ook weer Lyra-time met Mathias Broodthaers. De papa en trainer, die ik na de competitie, even persoonlijk kon spreken, was zenuwachtiger dan zijn zoon. Amai wat een stress!!! 7,41m was niet voldoende voor een finaleplaats maar hij kan er alleen maar bij geleerd hebben. Heb nog even de kans gehad om met Mats te spreken, die achteraf, toch niet zo ontgoocheld was als direct na de race. 13de Plaats en dat met de minste tijd van allemaal is ok.

     

    En dan tijd voor topsport. De onverwachte Zwitserse gouden medaille van Kariem Hussein (maar wel oververdiend), Gemili klopt Lemaitre op de 200m (19.98), Schippers 2de gouden medaille, Bondarenko (van wie ik een handtekening heb gekregen) springt 2,35m. Een nieuw wereldrecord op de 50km snelwandelen (Diniz, Frankrijk), Rooney wint de 400m, waar één van de Britten diende uitgesloten te worden maar dat gebeurde verassend genoeg niet.

     

    Vanmorgen marathon voor de vrouwen, wedstrijden die me persoonlijk het nauwst aan het hart liggen. Frans goud (Doonaey), schitterende tijd. De Nederlandse Hassan was zwaar ontgoocheld na haar nederlaag op de 5000m. Lavillinie wint polsstokspringen, Child (GB) wint de 400m horden, Pars (Hongarije) het hamerslingeren. Axelle Dauwens werd mooi 7de op de lage horden, zij verrast in de goede zin.

     

    Hopelijk kunnen we morgen nog eens vieren maar ik betwijfel het. De aflossingsploeg was met de hakken over de sloot, de vrouwen daarentegen zijn ook in de finale en dat is pas een aangename verrassing. Nog een landgenoot in de finale van de 1500m en eentje in de marathon hat zal voor de zoveelste mal genieten worden.

     

    Tot morgen voor een denk ik laatste artikel vanuit Zurich.  

       



















    16-08-2014 om 20:24 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zurich (deel 3)

    Gisteravond topsport van het hoogste en het laagste niveau. 

    Fransman (3000m steeple) gediskwalificeerd wegens "naaktlopen" en andere Fransman (110m horden) wegens hinderen en buiten zijn baan lopen. De arrogantie werd afgestraft. Ook de superarrogante topfavoriet van de 110m horden (alweer een Franzose) werd pas 3de. Spijtig maar heimelijk had ik er plezier in.

    Natuurlijk was er tijd voor echte topsport. Axelle Dauwens liep een schitterende 1/2 finale en is daarmee geplaatst voor de grote finale. Nafisattou Thiam stond na dag 1 (4 proeven) aan de leiding. Spotakova (speerwerpen), Compaore (hink-stap-sprong), Shubenkov (110m horden) waren verdiende winnaars.

    Vanmorgen (bijna) alle evenemeneten in de gietende regen, maar ook daar zijn oplossingen voor (zie foto onderaan). Thiam blijft na het verspringen op de 2de plaats. En in de 1500m kon enkel Moukrine zich plaatsen voor de finale.

    Vanavond kijken we met plezier uit naar het verspringen met Mathias Broodthaers (AC Lyra, de vlag zal wapperen) en hopelijk een medaille met Jonathan Borlee (maar heb mijn twijfels).

    Tot morgen of tot ... . 















    15-08-2014 om 14:04 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zurich (deel 2)

    Foto's zeggen dikwijls meer dan letters, dus dit blogje fotografisch ok.

    Borlees gisteren half en half. Kevin uitgeschakeld en Jonathan naar de finale maar medaillekansen??? Ik denk het niet. Bashir Abdi kon mee in de 10 000m tot 2 ronde voor het einde, 5de plaats ok. Mats Lunders, onze Lyraman, leek me zelf een beetje ontgoocheld maar voor ons hoefde dat niet.

    Het meest ontgoocheld was Ann Zagre, die op het scorebord de 3de plaats kreeg toegewezen maar uiteindelijk buiten de medailles viel. Troosten hielp niet.

    Vanmorgen een schitterende Thiam in het hoogspringen. 1,97m Nooit sprong iemand hoger in een meerkamp bij de dames. Onze polsstokspringer was er met 4 sprongen vanaf, 5,50m was te hoog gegrepen.  



















    14-08-2014 om 15:40 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK Zurich (deel 1)

    Gisteravond hebben we genoten van een sobere maar mooie openingsceremonie na een drukke atletiekdag. Zwitserse precisie en “grundlichkeit” gaan hier hand in hand. Organisatorisch klopt alles zoals een Zwitsers uurwerk tikt. De vriendelijkheid straalt van alle vrijwilligers af, die tijdens de plechtigheid zeer terecht in the picture werden gezet.

    Onze plaatsen zijn pico bello, in de bocht (D29) vlak aan de finishlijn. Voor ons een ouder Brits koppel, gisteren al aan het feest met Jo Pavey (5000m), naast ons een supervriendelijke Zwitsers jongedame (de helft van mijn leeftijd) en achter ons een Duits koppel, die niets van lange-afstanden kennen maar de rest des te meer.

    Wat onze Belgen in actie betreft, goede en minder goede prestaties wisselen elkaar af. Fantastisch vanavond 2 meisjes in de finale 110 m horden, Zagré en Bellings. Vanmorgen liep Axelle Dauwens een schitterende 400m horden. Onze tienkampers staan na 7 proeven 10de en 21ste. Deghelt (110m horden), Hanne Claes (400m horden) en Jan Van de Broeck (800m) werden roemloos uitgeschakeld. Gisteren zijn Rummens (400m horden) en onze discuswerper Malonow niet in het stuk voorgekomen. De broertjes Borlee en de 400 horden-lopers Bultheel en Van Haeren zitten in de ½ finale. De grootste teleurstelling was wel Belete (2de op de Europese ranglijst) maar zij moest na 7000m al afhaken uit een 15-koppige groep. Vanavond is het einde tienkamp en de finale 100m horden vrouwen (met 2 Belgen) en de 10 000m met Abdi en niet te vergeten Lyra-man Mats Lunders en “mijn” favoriete atleet Mo Farah (GB).

    Misschien tot morgen en anders tot later. Bekijk ons vanavond op tv, de Lyra-vlag zal in het stadion te zien zijn.

















    13-08-2014 om 14:48 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierdaagse in Doornik

    Van maandag tot donderdag een schitterende vierdaagse in Doornik doorgesparteld. 

    35 GroenPlussers namen deel aan deze vriendschappelijke (met Ecolo en Les Verts Francais), culinaire (fantastische plaatselijke drank en spijzen) wandelvierdaagse. Nu ja wandelen was eigenlijk bijkomstig maar we hebben er wel enkele gedaan (vooral in de moerassen van Harchies was prachtig).

    Een stokerij (www.distillerielabiau.be) bezocht (was te zoet naar mijn goesting), wandeling langs een oud kanaal en samenkomst in het Maison du village in Péruwelz. Nieuw biertje ontdekt Diott, superlekker. Genoten van picardische gezangen en een politiek debat onder leiding van Luc. Uitreiking van een Groene Pluim aan "La Poudriere" (zelfbedruipend project, haalt zijn inkomsten uit verkoop van 2de-handsspulen.

    Geslapen hebben we in de mooi gerestaureerde JH van Doornik.

    Een artisanale, familiale brouwerij bezocht (www.labrasseriedecazeau.be) en gedegusteerd. De Tournay blonde is niet te versmaden (heb een bak (75cl) mee naar huis gebracht!!!). Maar er is ook tripple, saisons en stout, waar Laurent al enkele prijzen mee gewonnen heeft. Na een wandeling pizzataarten gegegeten, fantastisch!!! Na de middag op naar de kalkovens van Chercq, les Fours à Chaux,  waar we ontvangen werden door "Les passeurs de mémoire" een schitterend project (lees hierover op www.famawiwi.be, de moeite waard!!!). Bezoek van de lokale pers en tv (Notélé) en van onze franse vrienden, les Verts de Valenciennes. Na een alweer fantastische maaltijd, in openlucht, tijd om te gaan slapen in de JH.    

    Stevig ontbijt en op weg naar Bon Secours voor een bezoek aan de kathedraal. Met één voet in Frankrijk en de andere voet in België gestaan. Onze gids is ook schepen in Péruwelz en archeoloog. De Maredsous blond viel wat tegen bij het middagmaal. Na een bezoek aan het museum van de Iguanodon viel door het hevige regenweer de wandeling letterlijke en figuurlijk in het water. terug naar de JH waar we zelf een wandeling door de stad hebben gemaakt en ondertussen was het zonnetje terug verschenen. 's Avonds gaan eten in een klooster van de Karmelietessen (www.ex-tensio.com/carmel). Kaasschotel (waaaaaw) gemalen feta met kruiden, camembert met fondant chocolade,  enz... teveel om op te noemen. In de JH nog een biertje gedronken en gaan slapen. Mijn goede vriend Sylvain had voor mij nog een 15-tal boeken van Felix Timmermans bij waar ik nog wat in gelezen heb.

    Onze laatste voormiddag was geweid aan een wandeling in de moerassen van Harchies, in de oude steenkoolbekkens die door inzakkingen plassen hebben doen ontstaan met een enige fauna en flora. Genieten met een zeer gedreven gids Eddy. Na een quiche-middagmaal (broccoli en zalm) was het tijdom afscheid te nemen en iedereen terug op weg naar huis te zetten.

    Merci aan Jos, Guy en Lieve voor deze geweldig georganiseerde 4-daagse. Bedankt aan alle andere deelnemers dat ik deel mocht uitmaken van deze vriendengroep GroenPlussers.    

    Betere, via onze huisfotograaf en persman Walter, uitleg kan je krijgen op de website van GroenPlus : http://www.groen-plus.be/

    Eigen foto's : https://picasaweb.google.com/114823277687787326069/GroenPlusDoornik2014#slideshow/6045086883386960834 en op mijn FB pagina   

















    08-08-2014 om 10:36 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend van de smaak

    Weekends, ze zijn zo vlug voorbij. En waarom? Omdat ze altijd "top" zijn!!! 

    Het culinaire had dit weekend de bovenhand (is dit een unicum?). Vrijdag met mijn vrouwtje sangria gaan drinken op de Grote Markt en dan afzakken naar De Comeet (http://decomeet.com/) om heerlijk te gaan eten. Koude en warme tapas, het kon niet op, ze waren allen om ter lekkerst. Enkel het bijgevraagde spaans biertje was maar niks. Vlug overgeschakeld naar Duvel.

    Zaterdag familiebezoek, bomma, bompa, dochter, schoonzoon en kleinzoon en mosselen a la Rony geserveerd. Niet te veel poespas, de mosselen zijn niet echt heel groot maar lakker van smaak. 8 kg hebben we met 6 opgegeten en er waren er niet veel over. Alles weggespoeld met jawel, Duvel.

    Op uitnodiging van Bart Langmans (organisator van de eerste Lierse wielerwedstrijd in jaren) gisternamiddag naar de Lierse Grote Markt om en te genieten van 2 wielerwedstrijden en een uitgebreid eetbuffet. Veel volk aanwezig tot dat het weer van weer veranderde. Spijtig voor de organisatie want het had één groot feest kunnen worden. Tijdens de optredens was er (bijna) niemand op de Markt zelf aanwezig. Voordien veel bekend volk tegengekomen en goed geamuseerd met de sport"elite" van de stad, hahaha. Hopelijk komt er een 2de editie en eentje met beter weer.

    Het grote nadeel van al die toestanden is de gewichtsevolutie en daar ben ik niet goed bezig. Maar is er iemand die zich daar iets van aantrekt? Ikzelf een beetje, een klein beetje.

    Vertrek nu voor 4 dagen naar Doornik en aanverwanten. Om te wandelen maar vooral voor het amusement met een fantastische bende GroenPlussers.

    Tot een volgende  en geniet van de week die volgt.   

    04-08-2014 om 08:18 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ervaring rijker

    Zijn banken er voor de mensen of zijn mensen er voor de banken? EN, neen, geen "zit"banken maar "geld"banken.

    Mijn vrouwtje en ik vertrekken binnen een week op vakantie naar Zurich. Geen doordeweekse vakantie, we gaan naar het EK atletiek om onze "Belgische" jongens en meisjes aan te moedigen en speciale aanmoedigingen zullen er zijn voor de 2 jonge Lyra-atleten Mats Lunders (10000m) en Mathias Broothaers (verspringen).

    Maar ...

    ... voor Zwitserland heb je Zwitserse franken nodig, zij zijn geen euro-land. Daar is niks mis mee maar dat wil zeggen dat je van valuta moet wisselen. En laat dat nu toch een "makkelijke" ingreep zijn. Vier banken, ja u leest goed 4, heb ik gebeld of persoonlijk bezocht en ik heb geen Zwitserse frank in mijn bezit. Mijn eigen bank, Argenta, heeft geen vreemde munten. Bij de eerste bank die ik bezocht was het onmogelijk om persoonlijk contact met iemand te hebben enkel geld afhalen en voor de rest alles hermetisch afgesloten, maar ja ik ben geen lid van deze bank en misschien lijk ik wel op een overvaller!!! Vervolgens bank nummer 2, waar men mij kortaf vroeg of ik een afspraak had. Nu ja voor alles een afspraak maken daar stel ik mezelf wat vragen bij. Kortweg geld wisselen ging niet als ik geen "lid" van die bank was. Op naar bank nummer 3 waar een zeer vriendelijke mevrouw vertelde dat ik geld kon wisselen als ik gratis een rekening opende bij hun bank. Ik dacht sinds vorig week dat het woordje "gratis" uit onze woordenboek was geschrapt. Ik kon wel geld wisselen bij een makelaar maar dan moest ik naar Antwerpen.

    Hier zitten we dus zonder Zwitserse franken maar met een welgeleerde les. Ook al helpen we onze banken om er weer bovenop te komen na allle domme dingen die ze met ons geld gedaan hebben, zij helpen ons niet om een simpele transactie te doen.

    Waarom ben ik eigenlijk nog bij een bank? Het beetje geld dat we bezitten brengt niets op en omwisselen lijkt een verduiveld moeilijke truc.

    Nu alles komt wel in orde daar twijfelen we niet aan, maar ik dacht dat het ook anders kon. Ik ben en blijf een simpele, naïeve, ietwat oudere man. Is daar iets mis mee? Nee ik denk het niet. Het wordt een heerlijk EK waar we met ons tweetjes ten volle van gaan genieten.

    01-08-2014 om 13:37 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rust keert weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een artikeltje uit mijn mouw heb geschud. Dit heeft zo zijn reden en het vorige artikel was klaar maar ik vond het zelf niet opportuun om het te delen. Het was iets te persoonlijk. 

    Maar we zijn terug, live goes on, en wij gone mee on. 

    De rust keert een tijdje weer ten huize Van Oosterwijck-Bruynseels. Verkiezingen, Roparun, midzomernachtrun, opname tv (zie mijn FB-pagina : https://www.facebook.com/photo.php?v=10204118453750799&set=vb.1509115754&type=2&theater&notif_t=video_comment). Geen tijd om na te denken laat staan tot rust te komen en dan heb ik door de omstandigheden nog een aantal aciviteiten aan mij laten voorbijgaan. 

    Dit weekend aan zee doorgebracht. Heb hierdoor Lier Feest een beetje aan mij laten voorbijgaan, ook vrijdag op de verenigingenmarkt (normaal mijn drank-hoogdag van het jaar) heb ik het niet lang volgehouden. Wat uitwaaien aan de kust (waar geen windje te bespeuren was), lekker gaan eten (http://oesterput.com/#nl/plateau-royal en https://www.facebook.com/dekombuisblankenberge) wat wil een mens nog meer.  

    Donderdagavond hadden we een heerlijke slaper in huis die vrijdag ons huis tot speeltuin heeft omgetoverd. Lekker chaotisch maar zo voel ik mezelf op mijn best. Onze kleinzoon is toch een fantastisch ventje en leven in de brouwerij (???) brengen is zijn grootste hobby.  

    Er kwam hier ook iemand onverwacht op bezoek met een bak Duvel in zijn handen. Waarom Duvel??? Merci Paulien en Peter, we zullen hem met plezier leegmaken maar we hopen dat jullie nog eens langs komen om mee te helpen. Peter is mijn 31ste vriend sinds de laatste Roparun en heeft één nadeel, hij is Hollander. Maar ik heb het hem al lang vergeven hoor. 

    Wat we deze week gaan ondernemen weet ik nog niet, maar laat het maar allemaal op me afkomen.

    Vanwege de nu bekendste Lierenaar in Vlaanderen. KIJK maar UIT!  

    30-06-2014 om 07:59 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midzomernachtrun 2014

    Vanmorgen wordt de laatste hand gelegd aan de opruiming van de activiteiten van zaterdagnacht en dan zit de 2de editie er op. 

    Vrijdag en zaterdag werdt er druk gewerkt op de atletiekpiste van Lier. Michel (sportfunctionaris), Ludo (duivel-doet-al), Kris en ikzelf waren 2 ganse dagen in de weer om van deze Midzomernachtrun een succes te maken. Drank inladen, tafels en stoelen klaarzetten, nadars plaatsen enz... . Met Geert (Vedette Sport) deed  ik nog de nodige inkopen. In de namiddag organiseerde Tom alles wat met electriciteit te maken heeft, plus de nodige belichting aan de wisselzone.

    Wel hebben we om 13u30 ruim tijd gemaakt om Danny Pittoors naar zijn laatste rustplaats te begeleiden. Het was nogal heavy zoals men al eens uitdrukt. Veel volk, ongelooflijk veel volk en veel, veel te veel verdriet. Het ga je goed mijn vriend!!!

    Tegen 18u30 was zo goed als alles klaar om er aan te beginnen. Traag maar zeker kwamen de deelnemers en al enkele bezoekers het stadion binnen. Femke, Ruth en Ingrid verzorgden de ingeschrevenen met een pakketje (t-shirt, aflossingslint, nummers, speldjes, intern reglement) voor elk team. De kraampjes werden bevolkt door Lotgenoten Vlaanderen (http://www.lotgenoten-vlaanderen.be/) en mijn broer Patrick en zijn vriend Marc. Zij zorgden voor drank en spijzen, waar gretig gebruik van gemaakt werd.

    Na een woordje uitleg en een dankwoordje voor de organisatie van dokter Mortier (H;Hartziekenhuis, Lier) werd 1 minuut stilte gehouden voor onze vriend Danny. Er brak spontaan een daverend applaus los na deze ingetogen stilte. Walter Ceulemans (ex-Lierse en Brugge) gaf als afgevaardigde van de Lions club 2 Neten het startschot.

    35 Teams namen de handschoen op om gedurende 4u zoveel mogelijk rondjes van ongeveer 1,3km af te leggen. Het werden er uiteindelijk 1652. En er mocht op gegokt worden, juffrouw Elke Robijns uit Aartselaar had het juiste aantal ingevuld en wint hierdoor een ontbijt voor 2 bij Dijk 34.  

    Rond 10u werden de vuurpotten ontstoken en die zorgden voor een feeëriek landschap. Sommigen hadden zelf wat verlichting bij en men kon hen gedurende het ganse parcours volgen. Het had wel iets al dat licht in de duisternis.

    Om 12u werd er met zijn allen nog een extra rondje rond de piste gelopen en de 2de editie zat er op. Er werd nog stevig nagekaart met een hapje en een drankje, sommigen volgden de wk-wedstrijd Engeland-Italie en rond 2u30 's nachts was het grootste gedeelte opgeruimd. Zondagmorgen hebben Ludo en ik nog een afwasje van 2u gedaan en nu is alles klaar om weg te brengen.

    Ik wil IEDEREEN die op haar/zijn manier zijn steentje heeft biigedragen ongelooflijk danken voor hun medewerking. Michel en Ruth van de sportdienst, de stad voor hun logistieke steun, Jo met al zijn medewerkers van de sportraad, mijn Lotgenoten, Ingrid en Geert van Vedette Sport (ondanks de droevige gebeurtennis met Danny), Kris en haar vrienden, mijn dochter Femke en mijn schoonzoon Tom, de jeugddienst voor hun installatie en Kris die totaal vrijblijvend een lichtreclamebord ter beschikking heeft gesteld.

    Ik wil ook alle deelnemers bedanken voor hun sportieve en financiële medewerking.

    Hopelijk ben ik niemand vergeten mijn excuses daarvoor.

    Eén iemand ben ik bewust vergeten en dat is Ludo Andries. Merci Ludo uit de grond van mijn hart maar zonder jou zou dit niet mogelijk geweest zijn. 

    Foto's van onze huisfotgraaf Anja volgen nog maar hier kan je al een graantje van de sfeer meepikken (dank aan de pers en de fotografen hiervoor)

    http://www.lierbelicht.be/content/braziliaans-sfeertje-tijdens-2de-midzomernachtrun         http://www.gva.be/regio-antwerpen-zuid/lier/midzomernachtrun-3.aspx                               https://www.facebook.com/photo.php?fbid=885841698098163&set=a.885841658098167.1073741826.196009613748045&type=1&theater   

     

       

    16-06-2014 om 08:28 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roparun 2014

    Morgen is het weer zover, Roparun (http://www.roparun.nl/) here we come. Mijn 7de deelname waarvan 4 als loper, nu mijn 2de als begeleider en 1 als teamleader. 

    Zes jaar geleden begon een boeiend avontuur dat waarschijnlijk stilaan op zijn einde loopt. Volgend jaar word ik 60 en ik heb me voorgenomen om stilletjes een aantal boeken te sluiten, maar dat is een zorg voor later. "We lossen het probleem op als het zich voordoet".

    Elk jaar heb ik een klein verhaaltje op mijn blog geschreven om een beetje de sfeer weer te geven. Zij die deze regeltjes hebben gemist ziehier een bloemlezing.

    13/05/2008

    Eigenlijk was ik zinnens om mijn verhaal te brengen. Hoe heb ik de Roparun beleefd? Wat heb ik beleefd? Waarom doe ik dit? Hoe hard heb ik gelopen? Allemaal vragen waarop de antwoorden ook met ik beginnen. Maar dit was geen ik-belevenis hier overheerste het wij-gevoel. 
    De één zou niet zonder de ander kunnen en natuurlijk zijn er die enkelingen die de kar getrokken hebben, zonder hen zou er geen Roparun 2008 geweest zijn met dit dubbel elftal waarvan de meesten elkaar nog nooit gezien hadden. Maar hier heb ik even geleerd dat er nog zoiets bestaat als groepsgeest, samen voor hetzelfde doel door hetzelfde vuur gaan. Hier is geen onderhuidse hypocresie (zoals op mijn werkplaats) geen jaloezie tegenover elkaar. We weten met zijn allen perfect waarvan we komen, maar wat we nog niet wisten : hoever kunnen we gaan?  Laat het ons over het antwoord niet discussiëren, tamelijk ver als je't mij vraagt. Sommigen (of moet ik zeggen allen) hebben zich overtroffen, zij wisten hoegenaamd niet dat ze tot zulke prestaties in staat waren. Dit zal voor sommigen een nieuwe overwinning zijn op weg naar een nog bijzonder gevarieerd leven. Na de Roparun heb ik zoveel prachtige woorden ontvangen dat mijn getokkel op mijn PC nu ophoudt en ik iedereen wil laten meegenieten (namen heb ik bewust achterwege gelaten, zij die deze woorden uitgesproken hebben blijf ik voor eeuwig dankbaar)

    02/06/2009

    “Als lange-afstandsloper (in een vorig leven) voel ik 
    me aangetrokken door wedstrijden die het uiterste 
    in een mens vragen. Als kankerpatiënt voel ik me 
    betrokken bij organisaties die geld inzamelen die tot doel 
    (in dit geval Kom op tegen kanker) hebben een bijdrage 
    te leveren om deze ziekte te helpen bestrijden. 
    In onze moderne samenleving zijn steeds meer mensen 
    slachtoffer van deze ziekte, welke de redenen hiervan 
    ook mogen zijn.”

    Vermoeid maar voldaan, bereikten we gisteren om 16u de Coolsingel in Rotterdam. Een tochtje van 520 km van Parijs naar Rotterdam, zat er op, in vier verschillende verplaatsingsmiddelen. 1000 km met de mobilhome (verplaatsen en slapen!!!), 200 km in het busje, 80 km gefietst en 65 km gelopen. 25 Mensen dag en nacht in de weer om het ieder naar zijn zin te maken. Om vooral de lopers te bemoederen, catering, chauffeurs, fietsers, begeleiders niets was hen teveel. BEDANKT!!!
    En "special personal" BEDANKT aan Heidi, Inge en Kris, kine's 24u op 24 beschikbaar. Zij hebben mijn beentjes toegelaten om het einde te halen, ondanks alles. 
    Net als vorig jaar was het drukkend warm, 's nachts was de temperatuur draaglijker. Liters vloeistof zijn er naar binnen gewerkt, eten was voor mezelf iets minder (ben 4 kg afgevallen) en slapen was helemaal niet aan de orde. 

    Zaterdagnamiddag 16u05 zijn we gestart en eens Parijs voorbij was het genieten van het mooie Franse landschap. Na ongeveer 60 km werden we afgelost door onze 2de groep (4 lopers). En zo ging het telkens opnieuw, ongeveer 5u lopen en dan 5u rust. Tot de laatste 35 km die we met zijn achten (1 loper en 7 lopers op de fiets) gezamenlijk aflegden. 
    In Zele, dat oranje zag, was het één groot feest. Kris mocht, als plaatselijke BV samen met de schepen van sport, met de tandem door Zele rijden en daarna mocht hij nog een intervieuwtje geven op de radio. Spijtig genoeg is het hem naar het hoofd gestegen want hij begon te raaskallen over "fans" of zoiets. Verrassing want aan de tunnel stond mijn goede vriend Dirk me op te wachten om een eindje mee te fietsen. In Antwerpen waren er, ondanks het vroege uur (6u), toch nog die-harders om ons aan te moedigen. En dan richting Nederland waar het feest pas echt goed begon. Elke stad of dorp is er Roparungek. Ik kan je verzekeren dat je kippevel krijgt bij de aanmoedigingen die al deze mensen in petto hebben. 
    En dan uiteindelijk de finish op de Coolsingel. Duizenden toeschouwers loodsen je door de laatste km, de vermoeidheid valt voor eventjes weer helemaal weg. 
    Na een verdient nederlands pintje en een ritje tot Mechelen zat onze Roparun 2009 er op.
    Voor mij was het definitief de laatste keer als loper, maar volgend jaar keer ik weer met een eigen team voor de Roparun 2010.
      

    http://picasaweb.google.com/ronyvanoosterwyck/Roparun2009#slideshow/5342656085309821730
    (hier vindt je enige sfeerfoto's vooral bij aankomst, de rest wordt later aangevuld) 
     

    26/05/2010

    Als teamleader met een bende Lierenaars de Roparun in. Ik had persoonlijk voor alle financies gezorgd (Kunst tegen Kanker, Ontbijtjogging, cheque van Ronde Tafel ongeveer 13 000 euro)

    Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar eindelijk hier volgt een kort relaas van een fantastisch Roparun avontuur. Teveel woorden ga ik er niet aan vuil maken want beelden zeggen altijd meer. 
    Voor team 1 (de helft van de bende) was het samenkomst geblazen om 20u op de, volgens Patrick Dilles, "heilige grond" (de parking van de Lierse) en dan op weg naar Parijs. Onze start is voorzien om 5u30, er zou nog 1 team achter ons vertrekken. 520km verder ligt Rotterdam de aankomstplaats.  Om 10u zondagmorgen vervoegde team 2 (de andere helft van de bende) ons in Lassigny, onze eerste aflossingsplaats. 
     Een wegvergissing had het team wat tijd gekost maar alles verliep redelijk volgens schema.  Om de 100km werd er van team gewisseld tot aan de  St. Annatunnel in Antwerpen (km 400). Nog 2 korte aflossingen (Wilhelmina kazerne en Bergen op Zoom) en dan klaar voor 2 maal 40km fietsen en lopen. Rond 15u maandagnamiddag arriveerde het ganse team, moe maar voldaan, op Coolsingel in Rotterdam.  
    Mag ik iedereen van loper tot begeleider bedanken voor een fantastische Roparun 2010.

    Bedankt Femke, Sara, Wim, Tim, Bruno, Erik, Tom, Annie, Wim, Armand, Hilde, Paul, Dirk, Patrick, Luc, Sus, Paul, Jean, Patrick, Geert en Paul.

    www.lierinbeeld.com (bedankt Marcel en Kris)
    artikels in GVA (Chris Van Rompaey) en Het Laatste Nieuws (Bertje Warson)

    foto´s : http://picasaweb.google.com/ronyvanoosterwyck/Roparun2010#slideshow/5475636250192051026
               http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=26025&id=100000123196276&ref=mf (Femke)

    16/06/2011

    Roparun 2011 of ...

    … de “tango van het bl… kontje”.

    Met zeer gemengde gevoelens zaterdagmorgen om 6u30 op weg naar Mechelen, waar we met zijn allen samenkwamen om naar Parijs te vertrekken, blijdschap om mijn vrienden die ik vorig jaar (met eigen team aan de start) toch een “beetje” gemist heb, spanning omdat ik er echt niet klaar voor was, sportief gezien. Teveel ups en downs doorkruisen mijn sportieve prestaties om er enige lijn in te brengen, vermoeidheid, pijntjes en kwaaltjes, soms zelfs het mentale (heeft het nog wel zin). Dus met zeer, zeer weinig trainingsarbeid stond ik in Parijs klaar om er een “lap” op te geven. 

    De sfeer zat er al onmiddellijk goed in en de nieuwelingen werden met open armen ontvangen. Ik zou zelfs durven zeggen Roparunnen doe je niet met vrienden, je bent drie dagen “familie”. In het busje werd er al stevig gelachen, waar zou ik me druk over maken. In Parijs nog een spaghettitje  verorberd en om 15u38  stond onze chef d´equipe, Winy, klaar om de eerste km´tjes voor zijn rekening te nemen. Wetende dat hij 9 maanden geleden niet eens wist dat hij hier aan de start zou staan, voor hem en hem alleen doe ik meer dan mijn petje af. Vermits ik in het eerste team zat was het na 9km mijn beurt om mijn eerste Roparunstapjes te wagen, behoedzaam maar met een stevig tredje. Te vlug, nog te vlug, volgende beurt toch maar een tandje minder schakelen, maar je zit zo in de flow van het gebeuren  dat van dat minderen niets in huis komt. Na dik 5u zat onze eerste shift er op en was het wassen, eten, massage (heerlijk meisjes voor dit drie-daagse welnessfestijn) en trachten te slapen. Met de nadruk op “trachten”.

    Slapen was er niet bij, maar rusten is ook belangrijk, en we stonden klaar om er nachtwerk van te maken. En te genieten van de opkomende zon. Chauffeur en begeleider check, klaar, 
    massagiste check, klaar, fietsers check, klaar en lopers check, klaar. Het ging verduiveld goed vooruit, maar zou ik dit tempo kunnen blijven volhouden? Links en rechts deed het bij sommigen al wat pijn, maar geen gezeur vooruit met de geit. Na onze loopkilometertjes werden we door de catering verwend met een stevige maaltijd en na een stevige beurt  (massage wel te verstaan, blijkbaar zaten mijn testikels in mijn kuiten, begrijpe wie begrijpe kan en het zijn ook niet mijn woorden!!!).

    Na een hotsende en botsende verplaatsing was het al ons derde optreden, maar ver van het beste. Nu heb ik zoveel ervaring met dit soort toestanden maar toch laat ik me overhalen om een heerlijke kom pompoensoep te nuttigen. Man, man, man heb ik me dat beklaagd. Zuuroprispingen, gevoel van overgeven (ja overgeven en niet overgave), mijn benen die blokkeerden (of was dit al te wijten aan het te strakke tempo van voorheen?) kortom aan deze shift houd ik geen al te prettige herinneringen over.  Alles hebben we geprobeerd, water met gas (boertjes laten ja) cola zonder gas, banaantjes eten (blowin in the wind ja), aquarius, niets hielp en dan duren 2 km´tjes lang hoor. Toch was op het einde van onze shift het ergste leed geleden, al had ik niet direkt een hongerig gevoel. Maar de spaghetti van ons Annickske (is die nu niet wat bijgekomen???) deed wonderen. Toch nog eventjes de mobilhome in en toch wat gedut, voor het eerst in mijn sportieve carriere moet ik als allerlaatste  klaar (nee niet gekomen) geweest zijn om nieuwe start te nemen.

    Zele here we come. Volk, volk en nog eens volk, aanmoedigingen, applaus, high-fives, Zele op zijn best en in de ban van de strip. En wij op (de nachtelijke) weg naar Stabroek. De soep was uit mijn maag (nooit eet ik dit nog voor het lopen) en de beentjes waren terug optimaal, ze draaiden soepel hun kilometertjes, stijfden wel een beetje op tijdens de periodes in het busje maar geen geklaag alles in optima forma. In Stabroek (het was ondertussen 4u in de morgen) stond het spek-met-eieren-ontbijt klaar  
    (met dank aan de nonkel en tante van Arielle, heb de tante mijn roos gegeven na de aankomst in Rotterdam), samen met de flikken (van …) onder de douche en opnieuw opweg naar het volgende en laatste wisselpunt.

    Eten zat er niet veel in maar drinken des te meer, rusten blijft nog steeds belangrijk, 
    slapen is er al lang niet meer bij. De laatste 45 km worden al lopen-fietsend afgelegd. Ik zie er stevig tegen op, van lopen naar fietsen vind ik niet erg maar het omgekeerde doet mijn benen lijken op engelse pudding (zo van die die blijft natrillen). Ik zou 20km de zaak van naderbij bekijken en dan beslissen of ik de laatste 25 km mee op pad bleef. Maar het bleef maar wonderwel goed gaan met mijn beentjes en ik kon zelfs af en toe (vooral als er strakke kontjes voor mij liepen) nog een (s)tandje bijsteken. Het slechte weer was wel de grote spelbreker van de apotheose in Rotterdam waar het ganse team ons stond op te wachten. En dan met zijn allen onder de boog van de aankomst, met maar liefst 5 tv-cameraploegen in de buurt, waar we met zijn allen even niet meer tot deze wereld behoren en waar woorden tekortschieten om uit te drukken wat er door je heen gaat.

    Het is ons weer eens gelukt, dat waar je als team een heel jaar naar toe leeft. Bedankt aan iedereen die op welke manier ook (in een goedlopende ketting kan geen enkele schakel ontbreken) zijn steentje heeft bijgedragen om van deze Roparuneditie een schitterend “familie”feest te maken. 

    En ik ben ongelooflijk blij en fier om hier deel te mogen van uitmaken. De amusementswaarde (lachen, gek doen, de pineut zijn, lopen) was zeer hoog en hopelijk telt voor jullie hetzelfde.



    Foto´s :
    https://picasaweb.google.com/ronyvanoosterwyck/Roparun2011?authkey=Gv1sRgCOyqwpTixb23twE#slideshow/5618876253241958242
    https://picasaweb.google.com/stevenduja/Roparun2011
    https://picasaweb.google.com/104975403615660979835/2011Roparun?authkey=Gv1sRgCJOzuN-s1pTkQw&feat=directlinkhttps://picasaweb.google.com/roparun239/Roparun2011?authkey=Gv1sRgCMfg5rzSjrDe2QE&feat=directlink

    tv-beelden :
    http://www.rtl.nl/xl/#/u/788f40c1-b2ae-30ad-95db-1fc4dbb9ee09/
    Leer Roparun kennen. [HQ] 
    http://hosting.dutchview.nl/roparun2011/index.php?ID=36

    31/05/2012

    Het was “Roparunweekend”, het absolute verwenweekend van het jaar en dit wil ik, ondanks de festiviteiten in mijn stad waar ik gek op ben, voor geen geld ter wereld missen.

    Met een beetje rare gevoelens (ik weet niet goed hoe het uit te drukken) ging ik er naartoe. De nieuwelingen in het team werden onmiddellijk in de Lotgenoten-familie opgenomen. Ik had niet anders verwacht want dat is elk jaar zo.

    Iedereen was er klaar voor, dat was aan de gezichten en de lichaamstaal duidelijk te merken, maar was ik er klaar voor? Het antwoord viel tussen 20u en 20u30 zaterdagavond. Mijn eerste 2 km-tjes waren niet echt super, misschien te wijten aan het lange zittend en liggend wachten?
         
    Het tempo was wel vlot, Martin vertelde me meer dan 11km/uur, maar het (loop)gevoel liet me in de steek. Mijn eerste sessie was niet echt om over naar huis te schrijven, ik liep wel maar daarmee was alles gezegd. Vorig jaar stelde zich ongeveer hetzelfde probleem en naarmate de sessies en de kilometers vorderden werd het alsmaar beter. Positief blijven, het kon enkel maar beteren.  

    Rusten en we zien wel. Slapen deed ik bijna niet, maar dat is mijn gewoonte, maar eten. Datgene ik er in stak kwam er terug uit. De warmte, de stress (te weinig training!!!), de gezondheid alles te samen de oorzaak van dit ongemak? Gelukkig was drinken geen probleem, liters water, cola, sportdrank om het vochtgehalte op peil te houden.

    Rond 6u zondagmorgen was het weer zover, de 2de sessie moest onder de loopzooltjes gelegd worden. Nog steeds geen eten  in mijn lichaam maar de eerste loopjes vielen al bij al nog mee. Drinken was de boodschap, door mijn eigen dochter goed ingeprent, en dat lukte aardig. Langzamerhand echter voelde ik mezelf leeglopen. Je kan dit niet vasthouden maar het is zuiver een gevoel, de laatste restjes fut verdwenen als sneeuw voor de zon. Had ik er wel goed aangedaan om hier aan te beginnen? Natuurlijk, als ik één enkele verplichting heb tegenover mezelf is het dit wel. Tegenover anderen moet ik me steeds verantwoorden of dit wel gezond is, werken kan je niet maar wel roparunnen. Laat me eerlijk zijn ik verantwoord mezelf niet meer, iedereen die goesting heeft mag met me ruilen.

    Het ritueel herhaalde zich, massage, slapen,drinken en eten (dat zich nog steeds niet met mijn persoontje wenste te vermengen). Klaar voor de 3de sessie, zo dacht ik. Zonder de waard gerekend, na 2 maal mijn 2km-tjes te hebben afgemaald (???) was mijn vatje volledig leeg. Een auto zonder benzine zo voelde ik mezelf. Tussen Edingen en Zele werd mijn lopersgraf gegraven.      

    Voor mij was de Roparun hier ten einde, de geest en het lichaam volledig leeg. En al trachten de anderen me op te beuren, het was al boter aan de galg. Hier zat ik dan een brokje ellende in een busje ergens onderweg. Wat moest ik daar nu mee? Toegeven dat alle gezondheidsperikelen die ik de laatste 8 maanden had ondergaan me voor altijd van het lopen zouden weghouden? Eens voor de spiegel gaan staan en me afvragen of dit wel goed is voor mezelf? Nutteloze vragen want ik heb (soms) een ongelooflijk slecht karakter. Een half uur op een boterham met kaas gekauwd, drinken dat het er langs mijn oren uitkwam om uiteindelijk een banaan naar binnen te murwen. Meer dan 3u heb ik er overgedaan eer iets in mij vertelde dat ik er terug moest aan beginnen. Onze leuze “Pijn is tijdelijk, opgeven is voor altijd” indachtig, vertelde ik in het busje dat ik terug mijn kilometertjes wou afmalen. Vlotjes is iets anders maar het liep voorwaarts en doelbewust. De doortocht in Zele heb ik zelfs openminded meegemaakt.

    Massage, slapen, drinken en trachten te eten, maar dat laatste behoorde niet tot de geplogenheden van het moment. Stabroek 4u `s morgens, uit het busje voor de eerste km-tjes, alles overgeven.  Ik heb nog alle reserves aangesproken en mijn loopjes plichtsbewust afgelegd, maar de laatste 80 km waar je moet fietsen en lopen heb ik wijselijk aan mezelf laten voorbijgaan. Enough is enough, mijn 1,93m waren volledig leeg, maar toch voldaan omdat ik er opnieuw aan begonnen was. Ik hoop en denk ook niet dat de anderen zich slecht voelden bij het feit dat ik het voor bekeken hield.

    Half twee maandagmiddag bereikten de Lotgenoten de finish in Rotterdam, we did it again. Het enige team (van de 325) waar het merendeel van de deelnemers echt uit kankerpatiënten bestaat werd luidruchtig toegejuichd door een fantastisch Rotterdams publiek.
     

    Emoties genoeg maar voor mij persoonlijk was dit een Roparun met een ietwat wrange nasmaak. Het zal allemaal wat moeten bezinken. Het zal wat tijd eisen om mezelf af te vragen waar ik hiermee naartoe moet. De wereld mag me veel afnemen maar lopen is een deel van mijn bestaan en dat afpakken laat me een heel klein beetje sterven. En daar ben ik nog lang niet aan toe.

    De toekomst zal raad brengen.

     

    Mag ik me tegenover mijn mede-Lotgenoten ploegmaten verontschuldigen dat dit een zeer persoonlijk Roparunverslag is geworden, maar het luchtte op. En zoals hierboven al gezegd ik hoef me voor niets te verantwoorden.

     

    Toch was het alweer een fantastische ervaring, nieuwe vrienden gemaakt, ondanks alles zeer veel plezier en leute gehad kortom het was er alweer eentje in je geheugen te prenten.

    Dank aan jullie allen dat ik deel mocht uitmaken van dit fantastische team 239, Lotgenoten Vlaanderen.

     

     

    Bekijk alles op www.roparun.nl  en geniet mee van de prestaties van de 325 deelnemende teams die niet enkel een sportieve prestatie hebben geleverd maar die er ook voor zorgen dat :

    "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".


    foto`s : https://picasaweb.google.com/108550527885156830577/Roparun2012#slideshow/5748018989103240610

    23/05/2013

    Mijn 6de Roparun, mijn eerste als niet-loper in het Lotgenoten team. Gelukkig had ik in de Ronde van België (zie vorige week) de nodige ervaring opgedaan als bijrijder en roadbooklezer en met een chauffeur als Bob was alles aanwezig om de juiste weg van Parijs naar Rotterdam te vinden. 
    Na een korte kennismaking in Mechelen (vertrekplaats van het ganse team) hadden we in Parijs wat meer tijd om, vooral met de nieuwelingen en dat waren er wel wat, een praatje te doen. Het nadeel van de Roparun is dat je gecocoond blijft in je eigen team, de anderen zie je nooit. 
    14u33 startuur van het team 239, Lotgenoten Vlaanderen. 
    Voor ongeveer 48u leef je samen met vrienden (allez dat denk ik toch) om het beste van jezelf te geven. Niemand wil onderdoen voor de anderen en ja dat gaat soms ten koste van. Voor het eerst werden we geconfronteerd met ongelukjes. Cathy brak haar enkel, Yvan stopte om bij zijn vrouwtje te zijn (begrijpbaar),  Hans liep zichzelf wat in de prak. Een totale teamomschakeling was nodig. Maar de drive en de spirit was nooit weg. Ik heb genoten van een fantastisch team waarvoor allen hartelijk dank. Ik heb me geweldig geamuseerd in een busje vol enthousiastelingen. Ik heb genoten van de uitzichten en niet alleen landschappen maar ook van decolletés met walkie-talkies in. De sfeer was optimaal, daar heb ik getracht mijn steentje bij te dragen, en de rest kwam als vanzelf. We bereikten Rotterdam voor we het zelf goed beseften.
    We did it again. 
    Toch één minpuntje, ik heb mijn maatje (mijn 30ste vriend) wel gemist. Maar hopelijk (als ik nog mee mag) is hij er volgend jaar terug bij.
    Mijn oprechte dank gaat uit naar het ganse team 239, maar toch een extraatje voor Josiane en Martin, die de aartsmoeilijke taak hadden om ons opperhoofd Winy te vervangen. Ik weet het hij is "onvervangbaar" en wij hebben hem ongelooflijk gemist. Maar hopelijk is ook hij volgend jaar terug van de partij.
    Op weg naar mijn, hopelijk, 7de Roparun, 10 runs halen lijkt me een haalbaar objectief.

    06-06-2014 om 13:21 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De week after.

    Toch nog even een laatste opmerking na de verkiezingen. Ik heb nog nooit zoveel positieve commentaren gehoord als de voorbije week. Proficiat van hier en van ginder niet enkel voor mezelf maar ook voor onze partij. Nogmaals een welgemeende dank aan jullie allen.

    De laatste vergadering voor de midzomernachtrun zit er ook op. Een zeer constructieve vergadering met een zeer gemotiveerde groep organisatoren (waarvoor MIJN welgemeende dank). Tot op heden zijn er een 17-tal ploegen ingeschreven maar er mogen er nog VEEL bijkomen. Indien interesse : http://www.lotgenoten-vlaanderen.be/index.php/evenementen/midzomernachtrun/30-midzomernachtrun. En al diegenen die lopen te vermoeiend vinden er kan Braziliaans gedronken en gegeten worden. Enkel de sambameisjes ontbreken nog maar wie weet. Allen op post op 14 juni op de atletiekpiste in Lier!!!

    Mijn familie was al vanaf woensdag naar het zeetje, ik heb, wegens omstandigheden, dit moeten uitstellen tot donderdag. Maar we hebben er weer van genoten. Lekker gaan eten, wandelingetjes gemaakt, mijn platencollectie aangevuld op de rommelmarkt. Wat kan het leven toch eenvoudig zijn om te genieten. Vrouwtje, dochter, kleinzoon (onze schoonzoon was geëxcuseerd, thuis werken) meer moet dat niet zijn. Vrijdag hebben we met 4 een bezoekje gebracht aan SeaLife in Blankenberge (http://www.visitsealife.com/blankenberge/) en genoten van een zeeleeuwen-show. Vooral de pinguins fascineerden Fynn in hoge mate.  Zondag genoten van Rauw-kermis (Mol). Het was een plezier om Fynn samen met de mama eendjes te zien vissen. 

    Met een tevreden gevoel afscheid genomen van een supergeslaagd verlengd weekend.

    En volgend weekend ga ik op verwen-weekend, hahaha. 

     











    02-06-2014 om 18:24 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEDANKT

    Goede vrienden verwacht van mijn geen revolutionaire uitspraken ivm de verkiezingen. Ik ga er geen evaluatieplatform van maken daar zullen anderen wel voor zorgen.

    Maar ...

    ... vermits het mijn blogje is mag ik het even over mezelf hebben.

    Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken :

    - die op mij gestemd hebben, 1852 wat buiten mijn eigen verwachtingen (max. 1500) is

    15 Rony Van Oosterwyck 1.852

    - al diegenen die me superpositieve berichtjes hebben nagelaten                                           - de Groene vrienden waarmee ik samen op campagne "mocht" gaan                                   - zij die me op welke manier dan ook een handje hebben toegestoken                                 - het Antwerps campagneteam dat schitterend werk heeft geleverd                                        - Katrien, Ellen en Peter, bedankt om deze wat oudere man te ondersteunen                       - en al diegenen die ik nog vergeten ben 

    Ik heb me geweldig geamuseerd, markten en evenementen afdoen, brieven bussen, de ongelooflijk vele babbeltjes (soms diepgaand), barman spelen in onze Pop-up-bar, mails versturen en reacties terugkrijgen.

    Bedankt aan alle GroenPlussers. Met een eigen campagneleider (bedankt Luc), een eigen GroenPlusfolder (bedankt Lieve) die een grandioos succes was, hebben we zeker ons steentje bijgedragen.     

    Ook in onze eigen stad hebben Katrien (federaal) en Peter (vlaams) schitterende resultaten neergezet. 10%, zelfs 11% stemt hier Groen wat toch buiten de verwachtingen is mag ik denken. 

    Voor mij eindigen de verkiezingen hier en nu. Ik zal nooit meer op een lijst staan (3 verkiezingen meegedaan), dat had ik me al lang voorgenomen, maar het was een eigentijdse ervaring die ik voor geen geld had willen missen. 

    Nogmaals BEDANKT en vanaf nu gaat mijn blogje over andere dingen al zal er altijd wel een vleugje Groen in zitten. Ik blijf tenslotte voorzitter van de provinciale GroenPlus-werking en er staan nog wel wat zaken te gebeuren;

     









    26-05-2014 om 08:55 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen, Groener, Groenst

    Het was een markt-week, deze week. Alle dagen was ik wel ergens aanwezig om onze seniorenfolder en mezelf (als foto natuurlijk) uit te delen. Zoals de weken voordien ook al het geval was, weinig negatieve uitspraken gehoord. Ik denk dat ik mijn best gedaan heb, bijna 1300 folders heb ik uitgedeeld. Een seniorenfolder die ongelooflijk goed ontvangen is. "Eindelijk eens een partij die aan ons denkt" was een veel gehoorde uitspraak. Enkele CD&V-ers waren zelfs een (beetje) jaloers en vroegen of ze er eentje mochten hebben.

    Donderdag hebben we met een afvaardiging Groenplussers de seniorenbeurs BOEBS in Mechelen bemand met een standje. Het was een lange dag met volgens mijn bescheiden mening een te klein resultaat. Maar we hebben ons positief laten zien en dat telt. Merci Anjes en de anderen voor de spontane medewerking.

    Zaterdag speelde ik een thuismatch in mijn eigenste Lier. Ongelooflijk goed geamuseerd, veel babeltjes gedaan, vel folders uitgedeeld en misschien een beetje egoïstische mezelf eventjes proper in beeld gebracht. Velen antwoorden mij "we zullen aan je denken" en ik beantwoorde telkens "je moet niet enkel aan me denken, je moet ook stemmen op ons". Nu maar hopen met het gewenste resultaat. Onze peilingen zijn hoopgevend, de marktbezoeken verliepen schitterend maar dat wil niet zeggen dat ons broodje al gebakken is.

    Nog even in de zijlijn vermelden dat ik een serieuze aanvaring heb gehad met één van onze schepen. Maar ik had nu de kans om er iets tegen te zeggen want die krijg je anders toch niet. Ik denk niet dat hij het leuk vondt en het was dan nog midden op de markt. En 's avonds werd ik aangepakt door iemand van NVA met de woorden " dit pik ik niet dat "de man van Groen" gaat rondstrooien dat hij een gesprek met ons (het ging over oude koeien, Ivarem) had geweigerd. Terwijl de schepen (van hierboven) dacht dat wij een gesprek hadden gehad. Begrijpe wie begrijpe kan. Mijn dochter zat er bij en vond dit geen toonbeeld van respect en beleefdheid, zoiets doe je niet op een BBQ. "De man van Groen" noemde hij mij, zelfs mijn naam kon hij niet over zijn lippen krijgen.

    Ik ga nu een rustige week tegemoet en af en toe zal ik nog wel een artikeltje droppen op mijn blog en hopelijk zullen er veel van jullie een stem uitbrengen op lijst 2 Groen. Waarvoor onze en vooral mijn opperste dank.  









    19-05-2014 om 07:58 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekleurd

    Deze week stond vooral in het teken van de verkiezingen, behalve woensdag dan is het Fynn-etjes-dag (onze kleinzoon). Mijn vrouwtje vond het geraadzamer om vanaf vrijdag maar naar de zee te vertrekken.

    Donderdagvoormiddag naar de school (De Mast in Merksplas) van onze dochter om haar een handje toe te steken bij het politieke dabt dat ze organiseerde. Voor de eerste keer werd er in haar school, waar vooral autistsiche jongeren zitten, een politiek debat georganiseerd. Vijf weken op voorhand had onze dochter aan de leerlingen een spoedcursus Vlaamse en Belgische politiek gegeven. Voor Groen trad Kim Buyst in actie en zij was to-the-point. Zij was zelfs vollof voor het enthousiasme van de leerlingen.

    's Avonds trad onze voorzitter op in het Belofte Land en het zaaltje zat helemaal vol. gedreven boekvoorstelling en een stevig debat met mijn eigenste broertje een beetje in de hoofdrol. Hij was supergoed. Had ik het anders verwacht? Lees meer : http://users.telenet.be/groen.rony/Site/Blog/Artikelen/2014/5/9_Wouter_op_tournee_in_Lier.html        

    Zondagmorgen naar de markt in Heist o/d Berg met een 7-tal teamgenoten. Vooral met Marc Jaspers op trot geweest, de anderen zijn we onderweg ergens verspeeld. Plezante maar ook zware discussies gehad, vooral over de vermogensbelasting. Soms wordt je ook met de neus op de feiten gedrukt, de Groen die hebben nog niets gedaan, dat kost allemaal teveel geld enz ... . Maar het blijft gelukkig altijd bij een woordenwisseling. 

    In de namiddag werd er aan de bib in Lier een energiestandje opgezet. Heb een klein handje toe gestoken maar er was volk genoeg aanwezig en ik heb me persoonlijk in het lyrische geweld gestort. Enkele duveltjes consumeren en veel babbelen, dat doe ik graag. Soms komt de einzelgänger in mij toch nog naar boven. Dat is een erfenis van mijn vroegere ultralopers-carriere, dat was ook altijd uren alleen. Het enige verschil toen babbelde ik in mezelf nu leg ik het uit aan anderen.

    Voor mij zijn deze verkiezingsdagen puur plezier en met een ongelooflijk enthousiasme. Amuseer jezelf is zelfs hier de grote boodschap. Nog 13 dagen te gaan en hopelijk eindigt het in een fantastisch resultaat.

    Tot een volgende, waarschijnlijk weer een beetje politiek getint


    De leerlingen luisteren met aandacht naar de aanwezige politici

    Onze dochter als moderator in haar eigen schooldebat

    Het Belofte Land was goed gevuld

    Katrien, Freya en Kim geven met plezier een Groene uitleg

    12-05-2014 om 08:55 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Variatie in de activiteiten

    Het was een zeer variactieve week. Uiteraard met de verkiezingen bezig zijn, een dagje ziekenhuis, minder leuk maar ja ben het al gewoon. Lang weekend aan zee, wandelen en gisteren afscheid nemen van een legendarisch voetbalstadion.

    Met een 10-tal Groenen afgezakt naar Van Hool om flyers uit te delen. En tot mijn aangename verrassing werden we daar positief onthaalt. Af en toe weigerde iemand maar de meesten hadden zelfs een dankuwel in de mond. En tot mijn verbazing kende ik er nog heel wat mensen alhoewel het al 14 jaar geleden is dat ik daar zelf gewerkt heb. 

    De gezondheid laat het wat afweten daarom maandag redelijk dringend naar de oncoloog en morgen onder de scanner. Afwachten is de boodschap.

    Woensdag was het zoals gewoonlijk babysitdag in Mol. En we hebben er samen weeral stevig van genoten. Donderdag met bomma en bompa voor 2 maanden naar Blankenberge, nee wij maar voor een 4-tal dagen. Net als vorig jaar hebben we meegewandeld in de "Tweedaagse van Blankenberge", een stevige polderwandeling van 15km. En verzorgd dat je daar wordt soep, boterham met kaas, boterham met vis, peperkoek en wafeltjes en bij aankomst een Kokketeute (mijn vrouwtje vindt dit een heerlijk biertje). Mooi weer nodigde uit om te gaan "chillen in het reefcafé" (dit versta ik zelf niet maar dat klinkt mooi). Mojito en duvel gedronken, lekker gegeten, aangenaam gezelschap wat wil een mens nog meer.

    Gisteren, bijna met tranen in de ogen, afscheid genomen van een legendarisch Liers monument. Het Lyra-voetbalstadion is niet meer. Er zal nooit meer een balletje rollen. Het moet wijken voor een projectontwikkelaar. Ja zo gaat dat in het hedendaagse leven zeker, voor sentiment is er nog weinig tot geen plaats.

    Hier ga ik het voor bekeken houden, nog een aangename week in het vooruitzicht en tot ... ? 



    Op de houten pier in Blankenberge

    Tweedaagse van Blankenberge

    Als beloning een Kokketeute en een boterham met vis, lekkkkkkkkkker

    Chillen in het reefcafé 

    De laatste aftrap

    05-05-2014 om 07:47 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzuring

    Jaren heb ik aan sport gedaan en ja ik ken het woord "verzuring". Eens je spieren hierdoor overmand worden is het over en out. 

    Maar tegenwoordig blijkt het woord een algemene ingang te hebben genomen tijdens ons dagelijks leven. Ouderen mogen niet meer petanqen want het geluid van de ballen verstoord (???) de omgeving. Kinderen mogen niet meer buitenspelen want ze maken te veel lawaai. Als jemet een aantal mensen wat teveel op één plaats blijft hangen zorg je voor overlast, na de hangjongeren zijn er nu ook hangouderen. Er mogen ook geen bepaalde bouwwerken te dicht in onze buurt staan. Het mag er allemaal wel komen maar niet in mijn achtertuin is de duidelijkste omschrijving. Kortom de beperkte tolerantie die er vroeger nog bestond is geheel en al verdwenen. 

    Maar de deur werd vorige week volledig dichtgedaan, ik dacht dat ik het in Keulen hoorde donderen. Mensen protesteren tegen de overlast van kankerpatiënten in hun woningblok. Zij zorgen voor teveel inname van parkeerplaatsen, ze zorgen voor braaklawaai. Kan het nog erger? 

    Deze mensen hebben al genoeg problemen om zelf tot rust en genezing te komen en dan krijg je er dat nog bovenop. Ik heb nog het interview gezien op VRT (http://www.canvas.be/programmas/terzake/369875ac-aab6-4773-8247-6270f0618c6c vanaf 21min 30) met Rik Torfs, niet direct iemand waar ik fan van ben, maar zelfs hij vondt dit een brug te ver. En ik had de indruk dat de vraagsteller nog meedeleven voelde met de klagers en zagers, maar misschien moest hij advocaat van de duivel spelen. 

    "Hier botsen we op de grenzen van wat beschaving mag genoemd worden", drukt in één zinnetje uit waar het hier om gaat. De verzuringsmaatschappij viert hoogtij. En hoe kunnen we dit verhelpen? Een beetje minder egoïsme, een beetje meer respect.

    Maar ja we zien en horen niets anders. Op alle maatschappelijke niveaus is het respect voor je medemens totaal verdwenen.

    Laat ons er met zijn allen voor zorgen dat ons egoïsme wat ingeperkt mag worden en dat we terug respect voor elkaar opbrengen, ook al hebben we niet dezelfde overtuigingen.

    Nog één zinnetje wil ik er persoonlijk aan toevoegen en ook dit gaat wellicht een brug te ver, maar van mij mogen die 12 klagers zelf kanker krijgen.

     

    28-04-2014 om 08:45 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord van een minister
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tijdje geleden heb ik een open-mail gestuurd ivm de Ivarem-factuur. Zes keer bedrogen op één factuur, het moet maar kunnen. Wel de minister is zo beleefd geweest een antwoord te sturen dat u hierbij integraal kan lezen : 

    Geachte heer en mevrouw Van Oosterwyck-Bruynseels,

    Een lokaal bestuur, zoals de stad Lier, is autonoom in het bepalen van haar belastingen en tarieven. Ze kan het beheer van een aantal taken overdragen aan een intercommunale door middel van een gemeenteraadsbeslissing. De stad Lier heeft dit voor de taak afvalbeheer gedaan aan de intercommunale Ivarem.

    Voor afvalbeheer zijn er 3 mogelijkheden van aanrekening die kunnen gecombineerd worden:
    - variabele aanrekening; een betaling per kg, volume, ophaalbeurt;
    - vaste aanrekening; een forfaitaire belasting, een bijdrage voor de huur van een recipiënt of andere infrastructuur;
    - de algemene middelen van de gemeente. De facturen voor afvalinzameling en -verwerking die de gemeente krijgt, moeten immers betaald worden ongeacht of de variabele aanrekening en de vaste aanrekening uit zichzelf voldoende opbrengen om ze te betalen of niet. Als er verschil is tussen het totaal van de facturen en de inkomsten van de variabele en vaste aanrekening, wordt dit bijgepast uit de algemene middelen.

    Het principe 'de vervuiler betaalt' speelt vooral in de variabele aanrekening. De vaste aanrekening betreft kosten die het lokaal bestuur heeft voor elke inwoner ongeacht of deze veel of weinig gebruik maakt van de aangeboden infrastructuur en dienstverlening. Hier betaalt de burger voor het bestaan van deze voorzieningen. Voor de algemene middelen geldt de wetgeving rond belastingen, opcentiemen, en dergelijke meer.

    Het toezicht op de 54 euro forfaitaire belasting is de bevoegdheid van de Vlaamse minister, bevoegd voor binnenlands bestuur, de heer Geert Bourgeois. Over de rechtmatigheid hiervan kan u contact nemen met het Agentschap Binnenlands Bestuur, Desguinlei 100, 2018 Antwerpen.

    De OAVAM heeft de kostenstructuur van de ophaling door Ivarem in detail doorgenomen en kan u verzekeren dat Ivarem u niet meer aanrekent dan de werkelijke kosten die ze heeft. Vroeger werd daarvoor een aanzienlijk deel vanuit de algemene middelen gefinancierd. Dit kon u als burger alleen merken indien u de gemeentebegroting tot in detail zou nagekeken hebben. De nieuwe manier van werken maakt de kosten van het afvalbeheer zichtbaar voor elke burger door directe aanrekening, zodat deze zich nog meer bewust wordt van de noodzaak om de hoeveelheid afval minimaal te houden.

    Voor het verschil tussen het jaarverbruik dat Ivarem u aanrekent, en het verbruik dat u zelf heeft berekend, neemt u best rechtstreeks contact op met Ivarem. Ook voor de weging, die volgens uw vaststelling niet kan, zal u eveneens contact moeten nemen met Ivarem. De contactgegevens van Ivarem staan op uw factuur en op de gele brief vermeld.

    Vriendelijke groeten,

    Hugo Geerts

    Wat leren we hier nu uit? NIETS

    Dat elke intercommunale zijn eigen zin kan doen, want niemand komt er tegen in. Zelfs de politiek, die natuurlijk verweven zit in deze toestanden, doet er niets aan. Integendeel ze krijgen nog gelijk ook.

    Hier hou ik het voor bekeken en misschien ga ik er eens over nadenken of ik mijn vuil niet in vuilbakjes van de stad of misschien rechtstreeks in de Nete kan gooien. Hahaha.

    Maar we hebben ons best gedaan om er iets positief uit te halen. En als ik iets geleerd heb is dat er met dit stadsbestuur als burger niet te onderhandelen valt. Zelfs mijn naam mocht niet vernoemd worden bij het indienen van de aanvraag tot het organiseren van de Midzomernachtrun want dat zou negatief kunnen uitdraaien. Maar wees gerust alles is goedgekeurd en op 14 juni is het zover.

    Maar eerst nog de verkiezingen. Op de lijst van het Vlaams Parlement op plaats 15, uw ondergetekende : Rony Van Oosterwijck

    21-04-2014 om 12:16 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Startklaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgend alles in orde gebracht om de Lierse Groen Krant te gaan ronddragen. Het zonnetje scheen zwak en warm was het niet, 2 buitjes heb ik getrotseerd maar mijn 620 krantjes zijn verdeeld. Ik ben ook een 20-tal canvaskaarten kwijt aan mensen die ik op straat tegenkwam. Een simpele goedemorgen opent perspectieven tot een gesprek, slechts één iemand moest van onze partij niet weten, maar daar steek je geen energie in om hem te overtuigen. Zelfs een bezoekend echtpaar uit Herent (Vlaams Brabant) spraken me aan en vonden het fantastisch dat ik zelf de krantjes in de bus ging steken. Het was een leuke "Goede Vrijdag" morgend, hopelijk met een naar wens verlopen resultaat op 25 mei.

    Maar ik, ik zie het volledig zitten.

    Wat wel een beetje verrassend overkwam, als de mensen op mijn canvaskaart lazen dat ik voorzitter was van de Groene Senioren. De meesten vonden dat ik er nog goed geconserveerd uitzag.

    De campagne voor de partij is al even bezig maar de mijne is nu definitief gestart. Op naar 25 mei en een positief resultaat in het verschiet. Ik geloof er in hopelijk jullie ook!!!

    Voor meer info kunnen jullie nog terecht op mijn eigen verkeizingswebsite : users.telenet.be/groen.rony.    

    18-04-2014 om 12:43 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport, eten en sportief zijn

    Het werd een rustige week waar wandelen, eten en drinken de voornaamste ingrediënten waren.

    Woensdag mijn (zeer, beperkte) kookkunsten nog eens laten spreken. 7 Liter soep was het eindresultaat. 2 Potten witloof-komkommer en 5 liter tomaat-paprika en mijn vrouwtje heeft ze beiden goedgekeurd.

    Vrijdagavond, sinds enige tijd onze wekelijkse lekker-eten-avond, een fantastisch dinertje gehad in de Soetemin (http://www.soetemin.be). Mijn vrouwtje, zeer Grieks-gezind, nam de meze met een flesje rezina en ik de maandmenu overgoten met enkel duveltjes. Vooral het voorgerecht (pannacota van bloemkool en knolselder met carpaccio van cocquille) zal me eeuwig bijblijven. Net als de kaas die gerijpt is in as (iets van Durbuy denk ik). Zaterdagavond opnieuw aanschuiven aan tafel ditmaal in de Cuzina (http://www.cuzina.be). Ook daar werd het weer een smaakfestijn, sardines met pepers en gember en een tajine royale en natuurlijk ondergedompeld in een zee van duveltjes. 

    Vrijdagnamiddag stond de laatste wandeling van "sport-overdag" op het programma. De laatste kilometertjes van een zeer geslaagd seizoen (soms meer dan 40 deelnemers) met dank aan Guy. Hij werd terecht beloond met een heerlijke mand grootse bieren. Laat het je smaken Guy en we kijken al uit naar september. Mijn oude loopvrienden organiseren jaarlijks een marathon-wandeling. De Rursee-marathon (http://www.rursee-marathon.de/index.php/streckenprofil) was aan de beurt. Met 9 stoere mannen vertrokken om 6u aan de parking van Lierse en 2u en half later start van de marathon in Rurberg. Grijs, mistig weer veranderde langzaam in een heerlijk zonnige namiddag. na 26km hield ik het voor bekeken, het was goed geweest. De rest nam de tweede lus van 16km nog voor rekening. Wim hield me gezelschap en we hadden een plezierige conversatie vergezeld van enkele Bitburgers.       Heerlijk !!!  Nadat de anderen hun wandeling voltooid hadden was het hoogtijd om huiswaarts te keren. We gingen met zijn allen nog eten in de Cuzina (zie hierboven)

    Vandaag was het Vlaanderens mooiste. Nog eerst even genieten van Kenenisah Bekele (vorig jaar nog in Lier, http://www.sporza.be/cm/sporza/atletiek/1.1664835) in zijn allereerste marathon. 2u 05 02 je moet het maar doen bij je debuut en tevens een parcoursrekord in Parijs. En dan werden de tweewielers bovengehaald. Het was genieten maar ik wist niet dat 3 Belgische renners dom-dommer-domst zijn.  Zie mijn FB-pagina : https://www.facebook.com/rony.vanoosterwijck/posts/10203468879991861?notif_t=like. Maar proficiat aan Fabian Cancelara.

    Dit is mijn laatste blogje voor onze familietrip naar Tenerife.  We zijn er mee weg samen met onze dochter, schoonzoon en natuurlijk onze kleinzoon Fynn. Tot binnenkort en dan zal de verkeizingskoorts alweer met wat graadjes gestegen zijn. Hopelijk stijgt nu de temperatuur in Tenerife. Adios!!!  

       













    06-04-2014 om 20:49 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open-mail aan ...

    Geachte Heer Minister-President,

     

    Een open-mail schrijven naar iemand als U is voor ons geen dagelijkse bezigheid maar over het betaalprobleem ivm het afvalbeleid van een intercommunale (Een intercommunale in België is een vereniging van twee of meer gemeenten met als doel taken van gemeenschappelijk belang te realiseren) willen wij toch even vragen hoever deze intercommunale mag gaan? Wij veronderstellen dat er ook hier grenzen zijn. 

    Wij hebben, als modale burger, een factuur in de bus gekregen waarin we liefst 6 keer, ja U leest goed, 6 keer belazerd (sorry voor het woordgebruik, maar er schiet me niets anders te binnen) worden. 

    En dan durft men spreken van de “vervuiler” betaald. Als goede sorteerder hebben wij ons uiterste beste gedaan en dan gebeurd er dit … . 

    Eerstens onze vorige facturen bedroegen telkens rond de 20 euro, deze keer dienen wij 86 euro als bijdrage te storten. Als U het mij vraagt een verhoging van 430%. Als dat normaal is houden wij ons hart vast. Als elke intercommunale vb. voor gas, electriciteit, water, tv-distributie enz … zijn factuur met 430% gaat verhogen dan is het einde wel in zicht. Er is nu al teveel armoede in deze rijke regio en dat zal dan enkel de hoogte in gaan. 

    Men eist van ons een bijkomende betaling van 54 euro voor elk huisgezin. Of men nu alleenstaande (vooral ouderen en jongeren) is of een gezin van 6 personen, iedereen betaald hetzelfde bedrag. Iemand die 3000 euro in de maand verdiend, en wij gunnen hen dat, moet evenveel betalen als iemand die met 900 euro moet rondkomen. Een totaal scheefgetrokken situatie of vindt U dat zelf niet? 

    De verhogingen van het ophalen, enkel de betaling als ophaalbeurt; zijn verdubbeld (van 0,35 naar 0,7 euro ???) en de betaling per kilo is met 30%

    (van 0,17 naar 0,22 euro) gestegen. Dit krijg je op je factuur te lezen zonder enige voorafgaande verwittiging en zonder enige schroom. Doodleuk schrijft men in onze gele brief : “Zo komt U met 1 betaling een heel jaar toe”. Alles is hier blijkbaar toegelaten 

    Onze nieuwe factuur wordt berekend op “uw jaarverbruik” (staat letterlijk in de gele bijbehorende brief). Ivarem heeft een ander idee van jaarverbruik als wij moet ik eerlijk toegeven want ons jaarverbruik wordt gerekend op 31,88 euro.

    En ons verbruik van 1/02/2013 tot 31/03/2014 (zijnde 14 ??? maanden) bedraagt maar 27,85 euro. Dit zijn allemaal kleine bedragen maar als men dit berekent op het totaal aantal gezinnen waar Ivarem verantwoordelijk voor is dan gaat dit over serieuze bedragen. 

    En tenslotte de controle van het gewicht. Ons normaal leveringsgewicht bedraagt tussen de 3,5 en 7 kg, waarschijnlijk met afrondingen naar boven. En plots heb ik een levering van 16kg. Ik heb een kleine vuilbak en daar kan zelfs geen 16kg bakstenen in.   

    U ziet geachte Minister-President voor ons is dit alles een brug te ver en wij zouden het ten zeerste op prijs stellen moest er enige vorm van controle op dit systeem komen. 

    Miin vrouw en ik beschikken niet over de nodige financiële middelen om hier een zaak aan te spannen bij wie dan ook maar wij hopen op het gezonde verstand van U en Uw regering om hier even bij stil te staan.

     

    Met vriendelijke groeten

    01-04-2014 om 10:25 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezig blijven

    Een mens moet zijn tijd nuttig besteden want hij is al zo kort. Ik tracht dat te doen en meestal lukt dat wel. Maar er zijn zo van die momenten dat je denkt waarom? Ik heb  me zelf kandidaat geteld (op aanraden van) voor het "Beheersorgaan Sport" dat hier in Lier in het leven is geroepen. Dit om ook nog wat voeling te hebben met het sportieve in onze stad. Maar na onze 2de samenkomst ben ik er heilig van overtuigd dat dit een nutteloos instrument is en ik heb de verantwoordelijken daarover al eens aangesproken. Het is nu aan hen om de zaak te bekijken, maar eerlijk gezegd voor mij hoeft het niet meer.

    Voor de rest van de week niets dan superleuke dingen gedaan. Naar een gedreven Bart Staes gan luisteren, naar een regionale Groenvergadering geweest (heb er geen woord gezegd, maar dat hoefde niet) waar ik een luisterend oor heb gelegd naar de activiteiten van onze buurgemeenten. Ik denk dat ze er allemaal klaar voor zijn en met een gedreven kracht als Kristof kan het niet fout lopen.

    Babysitten op ons kleinkind is ook een wekelijks terugkerend evenement. Heerlijk om met zo'n ventje buiten te komen. Vrijdag heb ik hem mee genomen naar de "Sport-overdag-wandeling" en iedereen was het er over eens dat het een braaf manneke is. Hij gaf geen kik (tenzij aangename geluidjes) gedurende de meer dan 2 uur durende wandeling en altijd maar rondkijken en genieten. Zaterdag naar de markt hetzelfde, rondkijken en voor iedereen heeft hij een smile in petto. 

    Gisteren was het supersunday voor AC Lyra, wat een deelnemers, wat een volk, wat een ambiance kortom een surplus voor onze stad. Lier op de sportkaart zetten is voor Lyra zeker gelukt. En toch zijn er nog, hoe moet ik dat bewoorden, apsjaars die het zeer, zeer moeilijk hebben met zulke evenementen. Waarschijnlijk is er zelfs één iemand die er in slaagt om het parcours volgend jaar te laten veranderen (het is te hopen dat het bij die ene blijft anders ...). En het schepencollege blonk weer uit door afwezigheid, sorru meneer Andries,onze schepen van Sport, hij liep zelfs mee. Net als minister-president Kris Peeters en net als mijn liefste vrouwtje. Een burgemeester is er voor iedereen en niet alleen om bij de bootvissers aan een orgel te draaien. Proficiat AC Lyra voor alweer een prachtorganisatie en bedankt voor jullie hartelijke uitnodiging.

    Deze week brengt terug wat rust in het leven, geen vergaderingen, geen speciale activiteiten, maar veel tijd om te gaan wandelen.

    Groetjes iedereen en tot ...

    Neem ook eens de moeite om mijn nieuwe website te bezoeken waarvoor hartelijke dank : http://users.telenet.be/groen.rony/Site/Welkom.html 

     





    31-03-2014 om 08:06 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de Ontbijtjogging

    Voor de 6de keer organiseerde ik samen met Lotgenoten Vlaanderen (http://www.lotgenoten-vlaanderen.be) een ontbijtjogging in mijn dierbare stad.

    Mijn vrouwtje bekommerde zich om het loopgedeelte (groepsjogging van een 8-tal km) en mijn goede vriend Guy nam het wandelinitiatief voor zijn rekening (sinds een 3-tal jaren kan er ook gewandeld worden).

    Ondertussen waren mijn vrienden Lotgenoten (en onze dochter en schoonzoon) druk in de weer om de parochiezaal klaar te zetten. Het eten (dankzij traiteur Familia, http://traiteurwellens.be, in Nijlen) was al gearriveerd en er werd al druk spek en eieren gebakken (en eitjes gekookt).

    Tegen 10u arriveerden de eerst, hongerige eters. Spijs en drank in overvloed, niemand moest zichzelf iets te kort doen. Nog snel 2 interviewtjes (eentje voor "Onze TV, Lier en eentje aan Lierinbeeld) gegeven, nam ik rustig de tijd om met iedereen een babbeltje te doen. Na een heerlijk ontbijt werd er rustig de tijd genomen om nog een biertje (of iets dergelijks) te degusteren.

    Nog de nodige opruimingswerken en alle gerief teruggebracht naar Nijlen en onze ontbijtjogging zat er helemaal op.

    DANK aan mijn Lotgenoten voor de belangrijke hulp, DANK aan de aanwezigen voor de nodige ondersteuning en DANK aan de gulle storters, die er lichamelijk niet bij konden zijn maar toch een financiële bijdrage hebben gestort.

    Hopelijk zie ik jullie allen weer volgend jaar voor de 7de editie.     



    Lopens- en wandelend klaar!!!

    Eten in overvloed

    Gezellig samen ontbijten

    In de keuken

    Aan de ingang

    En maar uitleggen

    24-03-2014 om 08:01 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expo 14-18

    Gisteren met onze dochter een tentoonstelling gaan bezoeken in het verre Brussel. Een fietsje, een treintje, een trammetje en een tevoetje en we waren vrij vlug op onze bestemming. 

    Reeds maanden geleden had onze dochter mij uitgenodigd om samen met haar, tijdens de speciale lerarendagen, deze tentoonstelling te bezoeken. En we hadden het geluk van een leuke, goedvertellende gids te hebben. Ook al duurde het 1,5 uur, het was toch een beetje kort. Maar omwille van andere verplichtingen kon ik niet langer blijven.

    Teruggaan doe ik zeker want het is de moeite waard en bijkomend pluspunt de plaats waar de tentoonstelling opgesteld is, het Museum voor Krijgskunst (http://www.klm-mra.be/klm-new/nederlands/main01.php?id=menu_links/startpagina) is gratis te bezoeken. Allen daarheen zou ik aanraden. het is een dagtripje waard en er zijn nog 2 andere musea in de buurt (o.a. Autoworld ...). 

    Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken, hopelijk doen deze onderstaande foto's jullie allen goesting krijgen.

    Veel kijkplezier!!!





    Museum voor Krijgskunst (gratis)

    Motor FN, Herstal (voor de oorlog)

    Hiermee begon de 1ste wereldoorlog

    Door de loopgraven

    Grensovergangen tijdens de oorlog

    Winkel met Amerikaanse waren (corned-beef, hmmm lekker!!!)

    Binneninrichting van een cafeetjes

    Postzegels tijdens de 1ste wereldoorlog

    16-03-2014 om 11:44 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend om van te smullen

    Eerst en vooral bedankt iedereen voor de felicitaties via FB, e-mail, sms, persoonlijk. Robijnen huwelijk is inderdaad 35 jaar en niet zoals sommigen beweren 40 jaar (blijkbaar is dit zo in Nederland, maar tot het tegendeel bewezen is zijn we nog altijd Belgen). We hebben er een fantastische dag van gemaakt maar eigenlijk beperkte de essentie zich tot eten en drinken. 

    Een eetfestijn dat al van vrijdag begon. Ik had voor mijn vrouwtje Gentse waterzooi klaargemaakt en dat was heerlijk, niet mijn maar haar woorden. Elk 2 borden hebben we binnengesmikkeld.

    Zaterdag een dagje Mechelen wat shoppen maar 's middags lekker gaan eten (http://www.demargriet.be). Vispannetje en duvel om duimen en vingers af te likken. 's Avonds de overschot van de waterzooi tussen de kiezen geslagen. Het moest allemaal maar zo lekker niet zijn.

    Zondagmorgen genoten van een heerlijke brunch in de Zuid-West (http://www.zuid-west.be). Te veel om op te noemen en ook hier een duveltje gedronken, wat wil een mens nog meer! In de namiddag kregen we hoog bezoek van dochter, schoonzoon en kleinzoon. In de Refuge nog wat duveltjes genuttigd en dan thuis pistoletje gegeten.

    De volgende dagen ga ik iets soberder moeten leven, want ik ben stilaan op weg naar de 100kg. Maar heb ik nog wel zin om hier iets aan te verhelpen?

    Groetjes aan iedereen en tot een volgende ....      







    03-03-2014 om 08:48 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geruchten

    Wanneer geruchten een eigen leven gaan leiden!!!

    Vanmorgen was ik nog geen 10 passen van mijn voordeur verwijderd en enkele buurtbewoners klampten me aan.  Waarom ik en niet een ander (???).

    Ze waren een beetje van de kaart, een beetje ontsteld. Het gerucht ging, in de wereld gestuurd door wie?, dat de Merelstraat en de Paul Krugerstraat enkelrichting zouden worden. En dat de Lijnbussen terug door onze straat zouden rijden. Begrijpe wie begrijpe kan een smalle straat als de Merelstraat onderhevig aan bustransport en niet eentje maar een hele caravaan per dag. 

    Ik was zelf stomverbaasd want meestal weet ik toch iets maar nu viel ik helemaal uit de lucht. Mijn licht opgestoken bij de Groen-voorzitter die in onze buurt woont maar ook zij was helemaal niet mee. 

    Dan maar mijn een telefoontje naar de verkeersdienst van onze stad. Op de achtergrond hoorde ik wat geroezemoes maar na enige tijd kwam de opluchting. Niemand was op de hoogte van dit verhaal. Gelukkig maar.

    Meestal waar er rook is, is er vuur maar dat zou nu niet van toepassing zijn. De zeer vriendelijke stadsambtenare zou mij wel op de hoogte houden moest er zich toch een verandering in de verkeerplanning voordoen. Waarvoor mijn opperste dank.

    Maar wie schept daar nu genoegen in om zoiets de wereld in te sturen? Er worden hier nog niet genoeg onwaarheden de wereld ingestuurd (of er wordt helemaal "niets" ingestuurd, ben nog altijd wachtende op antwoorden waarvan de vragen meerdere maanden geleden gesteld zijn).

    Als iedereen het respect en de eerlijkheid tegenover anderen zou in acht nemen dan zou onze stad er weer heel wat beter uitzien.      

    28-02-2014 om 12:58 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen of Groen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is niet makkelijk om een keuze te maken waarover mijn wekelijks blogje gaat handelen. Misschien moet ik maar een paar keer meer in de pen duiken. 

    Mijn weekavonturen waren weer schitterend, maar er was ook de voorstelling van de Groene Vlaamse lijst. En ja ik ben ongelooflijk trots dat ik daar mag bijstaan. politiek gezien heb ik helemaal geen gewicht in de schaal te werpen, maar mijn engagement (dat wel iets verder gaat dan de meeste leden) en mijn "jeugdig" enthousiasme zijn reden genoeg om met genoegen deel uit te maken, zoals mijn vriend Calvo zegt, van dit DreamTeam.

    En toch wil ik mijn blogje nog een andere richting geven. Het is weer Ivarem-time. Nu begint iedereen zich te roeren, nu de facturen binnenkomen en ja dat stoort me een beetje. In Duffel is er een politicus (http://www.gva.be/regio-mechelen/duffel/hoge-factuur-van-ivarem-zet-kwaad-bloed.aspx) (http://www.gva.be/regio-mechelen/duffel/oproep-kom-maandag-naar-het-gemeentehuis.aspx) die er plots garen wil uit spinnen, maar als wij indertijd de vraag stelden in alle Ivarem-gemeenten of er iemand bereid was mee op de kar te springen was het in Duffel ijzig stil. Maar nog straffer is dat ons hypocriet schepencollege zich nu, voor de 2de keer, distantieert van de hoge facturen.Er staat in de krant letterlijk : "Ook burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) apprecieert de beslissing van Ivarem niet om het maximumbedrag per factuur van 60 naar 150 euro te verhogen."

    (http://www.gva.be/regio-antwerpen-zuid/lier/hoge-facturen-van-ivarem-zetten-kwaad-bloed.aspx?). Eerst stemde men pro in het schepencollege en tegen tijdens de Ivaremvergadering (wat niet zo blijkt te zijn) en nu is men tegen deze hoge factuurlast. Waaaaaaaaaaaaaaaaaw!!! Schitterend zou ik zeggen, maak de mensen maar veel wijs, ze geloven toch alles wat jullie zeggen.

    Ik betaalde vroeger 18 euro per jaar en ik blijf dit bedrag betalen punt amen en uit. En als de Ivarem-verantwoordelijke beweerd dat de kosten (omdat ze meer facturen moeten leveren) gedragen zullen worden door de gemeenten dan is dat maar zo. De stad zal aan mijn 54 euro niet veel overhouden. Het had anders en beter en socialer gekund maar wie zaait zal oogsten.

    Nog veel succes met de Ivarem-facturen, mijn broertje, onze vriend Tom en de 2 gezellige Mechelaars hebben getracht om er iets aan te doen en het is ons spijtig genoeg niet gelukt. Maar hetgeen in ons achterhoofd zat, nml. dat de mensen pas zouden reageren als men de rekening zou gepresenteerd krijgen, is hiermee ten volle bewaarheid geworden.

    Groetjes aan iedereen en ik ga seffens mijn koffietje drinken in de Réfuge en waarschijnlijk nog wat nakaarten over de Lierse en Ivarem.

    http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2014022114105209_groen-stelt-kieslijsten-voor

    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/VK14/belga_140221_Groen_verrassing  

      

    24-02-2014 om 08:29 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek

    Deze week was er eentje van uithuizigheid, maandag en dinsdag Brussel, woensdag Mol en vrijdag Turnhout. Deze vervoeringen meestal met de trein en geen enkele die "te laat" was, waar gaan we dat schrijven!!!

    Maar ik wil het over iets anders hebben. Muzikaal ben ik nogal beperkt, neen ik speel geen instrumenten, maar het luisteren er naar. Het moet Nederlands klinken en het mag iets meer zijn dan een schlager, laten we het kleinkunst noemen. Al dekt de naam de lading niet echt. Mijn muzikaal probleem is ook nog dat ik niet zo hou van verandering (!!!). Schoenmaker blijf bij je leest.

    Enkele weken geleden trad Laïs op in de Jezuïtenkerk in onze stad en ik ben niet echt gelukkig terug naar huis gegaan. Ik neem aan dat elke zanger(es) of groep op een bepaald moment een andere weg wil inslaan. Maar voor mij als luisteraar is dat niet altijd te pruimen. Ik had ooit al eens een Laïs-optreden meegemaakt dat helemaal de verkeerde (mijn) richting opging en dat was nu weer. Het klonk allemaal best mooi maar het was mijn ding niet.

    Zo ook weer zaterdag tijdens Kleinkunsteiland. Ik had de vorige 2 afleveringen ook meegemaakt en was helemaal aan mijn trekken, als kleinkunstfanaat, gekomen. Dus met volle verwachtingen naar deel 3. Maar ook hier ben ik niet gelukkig naar huis gegaan. Ok, 4 rasmuzikanten, 4 schitterende zangers en zangeressen, maar de "kleinkunst" bleef wat weg. Parodieën, sexgetinte liedjes (mag maar niet overdrijven), er werd al eens gelachen (vooral Nele Goossens was in haar element) maar te weinig kleinkunst. Een leuke avond maar niet meer dan dat. 

    Misschien ligt het aan mij maar ik ga graag luisteren naar die muzikale acts waar ik van hou en dan hoeft "verandering" voor mij niet echt. Niet getreurd volgende keer beter althans dat hoop ik.

    Groetjes en tot één dezer!!! 

       



    De "geluksprofessor", een aandachtig voorzitter en een parlementslid 

    Etentje in het federaal parlement 

    In de ban van Stefan

    Wachten op de trein naar Turnhout

    In het Meduceum in Turnhout

    Het Turnhouts begijnhof

    Wandelen in de regen!!! 

    17-02-2014 om 08:41 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord

    Vragen staat vrij (een vroeger radio-programma?), maar antwoorden niet!!!

    Het is niet de eerste keer dat ik als (bezorgde) burger vragen stel aan het schepencollege, ook in de vorige legislatuur viel dat veelvoudig voor. Maar een antwoord, positief of negatief kwam altijd terecht.

    Dat lijkt nu wel even anders te zijn.

    Even chronologisch werken :

    30/10/2013 : Vraagstelling aan de heer Herrijgers ivm het afschaffen van de milieuconvenant. Waardoor alle steden en gemeenten een deel subsidies kwijtspelen. Ook de stad Lier maar zij tonen geen verzet, terwijl andere gemeenten (ook onder NVA-structuur) wel in het verzet gaan met een open brief aan de Vlaamse regering.

    25/11/2013 : Een sorry-mail "We geven zo snel mogelijk een antwoord.", maar geen antwoord. Plus dat ik nog een 2de vraag stel ivm de Gassite. "Waar het afgraven eindigt eindigt volgens mijn mening niet de vervuiling wat gaat daar gebeuren? En waar blijft men met de afgegraven grond en wat doet men er mee? ."

    8/1/2014 : Opnieuw een sorry-mail "Aanstaande maandag zullen wij in het college een definitief standpunt innemen en ook daarmee naar buiten komen.Dinsdag zal ik u dit laten weten en doorsturen.Sorry voor de vertraging, het was niet de bedoeling dit te negeren." Ondertussen zijn we al wel enkele maanden verder.

    Op datzelfde moment stel ik aan een andere schepen, de heer Wollants, een mobiliteitsvraag. 

    22/1/2014 : De heer Wollants geeft me gelijk in mijn vraagstelling "Het klopt dat ter hoogte van die versmalling fietsers en automobilisten niet samen kunnen passeren." En geeft als aanbeveling : "vraag de diensten om de situatie eens in detail te bekijken. ". Ondertussen zijn we bijna een maand verder maar een definitief antwoord heb ik niet meer ontvangen. Nochtans heb ik hem zelf een aantal oplossingen gegeven, maar die zul te gemakkelijk en te naïef zijn.

    Omdat ik het eigenlijk een beetje beu was en het begint te lijken op een minachting tegenover de burger stel ik een persoonlijke vraag aan het VVSG, waar ze me melden dat ze enkel antwoorden op vragen van ambtenaren (???). Raar maar waar. Ik doe een stapje bij en stel dezelfde vraag aan de bevoegde minister. Vraag : Is het schepencollege en zijn burgemeester verplicht te antwoorden op vragn van burgers? Het eerste antwoord lag moeilijk (nochtans geen moeilijke vraag, lijkt mij) het 2de antwoord : "Als de vraag een gewone, eenvoudige vraagstelling is, raad ik aan om de deontologische code van de mandatarissen na te lezen. Hierin kunnen regels staan over de manier waarop de mandatarissen moeten omgaan met vragen van burgers." Ik heb even nagekeken en in onze stad blijkt er GEEN deontologische code voorhanden te zijn. Dus ... hoeven zij ook geen antwoord te geven op burgervragen?

    28/1/2014 : Antwoord van een Liers ambtenaar (ivm de vraagstelling op 25/11/2013) : 

    Ik nam vandaag contact op met de bodemsaneringsdeskundige E.S.A. bvba van de Gassite. De contactpersoon, Marijke Van Camp, vertelde mij dat de sanering nog niet is afgerond. Momenteel is men bezig met de analyse van de controlestalen, hieruit moet blijken of de grond voldoende gesaneerd is.De plek waar al palen in de grond zijn geslagen ligt achteraan het terrein, dit deel is niet vervuild en valt niet onder het bodemsaneringsproject. Indien hierover nog vragen zijn kan u contact opnemen met de contactpersoon bij E.S.A. Nu is het aan mij om de firma te vragen of alles vlogens de regels verloopt. Alle gekheid op een stokje, het is toch het stadbestuur dat de nodige stappen moet ondernemen om te kijken of alles volgens de regels verloopt.

    Ondertussen zijn we 10 februari 2014. Op de vraag van oktober heb ik helemaal geen antwoord gekregen. Op de vraag van november moet ik zelf aan de bewuste firma maar een antwoord vragen. En op mijn vraag van januari wacht ik nog op een aanvaardbaar antwoord.

    Iedere lezer mag hier zijn mening over hebben, maar dit getuigt van weinig of GEEN respect tegenover de Lierse burger, waar ik tot op heden nog altijd deel van uitmaak.

    groetjes en sorry voor meer tekst en geen fotomateriaal.

     

     

     

    10-02-2014 om 08:00 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten

    Een leuke, leerzame, sportieve week is achter de rug.

    Maandag en donderdag heb ik mijn inzet voor onze Groene partij met enkele percentjes verhoogd. Wij hebben als Groene senioren een eigen campagneleider, die trouwens deze namiddag tekst en uitleg komt geven in de Chapo in Berchem. Waarvoor dank Luc. Welke politieke partij kan zeggen dat de 55-plussers ook iets zinnigs te vertellen hebben en dat er nog naar geluisterd wordt ook? Vrijdag was het provinciale nieuwjaarsreceptie op mijn eigen geboortegrond. Het was geen overrompeling maar de voornaamste mensen waren aanwezig, ik dus ook!!!  

    Onze eerste babysit-dag zit er ook op. Woensdag ganse de dag in Mol, ons geweldig amuseren met onze kleinzoon maar ook met de 2 labradors, Sado en Lex. Nelly is met hen een rondje gaan lopen en dat viel zeker in de smaak.

    Wat de titel van mijn leesstukje betreft, het is niet meer wat jullie denken. Lopen is niet meer aan de orde, af en toe nog eens een rondje om de smaak te behouden maar daar blijft het bij. Maar wandelen is de boodschap.                                                                                             Vorige zondag Schriek, vrijdag in K`Hooikt en gisteren in Hemiksem hebben we onze kilometertjes afgemaald. Vanaf deze week komt daar nog een stevige Mol-wandeling bij, wat betekent dat ik minstens 3 keer per week mijn wandelschoenen aantrek. Woensdag Mol, vrijdag met Guy, sport-overdag en zondag ergens ten velde (in organisatie van een wandelclub). We spreken dan van een 35km per week en dat lijkt me wel voldoende om te genieten van de omgeving en om onze (zwakke) conditie toch op peil te houden.

    Een nieuwe, hopelijk weer aangename week ligt in het verschiet.

    De groetjes aan jullie, lezers en jullie mogen altijd mee komen wandelen.     



    Een kasteeltje ergens in Hemiksem (weet iemand de naam???)

    De blauwe toren (???)

    Langs de Scheldeboorden in Hemiksem

    03-02-2014 om 08:23 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtendag

    Vandaag is het gedichtendag en neen een dichter ben ik niet maar elk jaar tracht ik mijn steentje bij te dragen.

    Eerst wou ik er eentje maken over "Respect" een woord dat nutteloos ronddrijft in onze woordenschat. Weinigen schenken er nog één enkele vorm van waarde aan.

    maar ...

    Sinds vorig jaar ben ik "vokke" van een schattige kleinzoon en daarvoor zijn woorden wel nog iets waard.

    Voor mijn best kleinzoon Fynn 

    Schattig is geen toverwoord                                                                                   het hoort

        bij elk pasgeboren kind

    Je brengt geluidjes voort                                                                                       het hoort

        bij elk pasgeboren kind

                       maar

     smelten doe ik elk keer                                                                                          als  

    ik je lach weer eens verteer                                                                        

    Beste Fynn ((vandaag trouwens terug te vinden in de Babyspecial van GVA) hopelijk krijg je ooit de gelegenheid om zelf te lezen wat een fiere vokke over je denkt. Het ga je goed in deze wereld mijn lieve kleinzoon.

     

    30-01-2014 om 17:36 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Goeie morgen iedereen! 

    De week heeft wat rare kronkels gebracht. In ons huis heeft het 2 keer (lichte) overstroming geweest. En er komen spookgeluiden uit de afvoerbuizen. Opkuisen en alles laten drogen zijn de boodschappen die je hier mee krijgt. Wij denken dat het inhalen (nee niet de sint) van een loodgieter een goed idee lijkt. Problemen zijn er om opgelost te worden en als er niets op te lossen is, schep je zelf maar een probleem. Doen politici dit niet alle dagen!!!

    Vrijdagmiddag zijn we, één van de eerste keren, in de Karbonkel (http://www.gva.be/regio-antwerpen-zuid/lier/karbonkel-heropent-als-tearoom-ijssalon.aspx) gaan lunchen. Verrassend stond er "tikka masala" (http://www.njam.tv/recepten/kip-tikka-masala) met noedels (en stokbrood) op de kaart. Het was aangenaam, niet-te-pikant, lekker. Een aanrader als je het aan ons zou vragen. En mijn vrouwtje had een slaatje met geitenkaas, ook niet te versmaden en meer dan voldoende. 

     `s Avonds trad Laïs (http://www.maandacht.be/la%C3%AFs) op in de Jezuïtenkerk. We waren redelijk laat gearriveerd en er was enkel nog helemaal bovenaan in de tribune plaats. Maar we hadden een prachtig zicht op het podium. Na een opwarmertje van cello-muziek (niet echt onze meug) had ik na enkele liedjes eigenlijk al goesting om de zaal te verlaten. Wij willen niets afdoen aan de "stemmen" en zangkwaliteiten van de drie dames maar elke liedje leek muzikaal op het voorgaande. En eigenlijk zat er in heel de show weinig afwisseling. Hun 2 a-cappela nummers waren nog het beste uit het ganse repertoire. Neen het waaaw gevoel van vorige week, Freek de Jonge, was ver zoek. het is niet de eerste keer dat we teleurgesteld zijn in Laïs en we begrijpen dat de dames "rijper" zijn geworden en andere dingen willen doen. Maar voor ons hoeft het niet. Schitterende stemmen met stevige folkse muziek is voor ons voldoende.

    Zondag, wandeldag was ook gisteren op de afspraak. Schriek was ditmaal the-place-to-be. Wandelklub Neteland uit Duffel (http://www.neteland.be/SCHRIEK.html) waren de organisatoren en meer dan 2000 deelnemers daagden op. Met onze vrienden Lutgard en Jan hebben we een 10km wandeling onder onze zolen geplakt. Prachtig weer, mooie natuur en aangenaam gezelschap wat moet een mens nog meer. Onderweg een heerlijk soepje met een pistoletje verorberd en klaar was kees. Na de middag nog wat "sportief", vanuit mijn luie zetel, genoten en het weekend zat er al weer op.

    Groetjes aan jullie en tot een volgende ...   

       



    Zicht op de kerk van Grootlo

    Even foefelen en lachen naar de camera

    In beheer van Natuurpunt

    27-01-2014 om 08:08 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke week!!!

    Maandag (http://www.groen-plus.be/antwerpen/verlorenmaandag2014.htm) en dinsdag in de weer, of in de bres voor mijn partij. Het was een heerlijk weerzien met mijn Groene seniorenvrienden.

    Donderdag met onze dochter een bezoek gebracht aan de Dossin-kazerne in Mechelen.     https://plus.google.com/photos/114823277687787326069/albums/5969497099353822337/5969497226055024978?hl=nl&pid=5969497226055024978&oid=114823277687787326069

    Vrijdag met mijn vrouwtje een heerlijke lunch en koopnamiddag in onze eigenste stad.

    De langverwachte babyborrel voor de geboorte van onze kleinzoon Fynn werd massaal bezocht (meer dan 100 aanwezigen) en was een grandioos succes te noemen. Mijn goede vriend Bruno, een beetje onze "huisfotograaf" heeft voldoende plaatjes geschoten van de festiviteiten. Ik heb er enkele gemaakt van de voorbereidingen.

    Zondag was er nog een beetje in de tank om een wandeling te maken op en rond Kessel Fort. Een 8km was voor vandaag meer dan voldoende en dan genieten van het festival Nijs dat maar blijft duren (voor mijn part nog tot in Hoogerheide!!!).  

     



      

    Aan het kookfornuis ...                                         ... en aan de afwas


    Klaar voor een grootste speech

    Een boterhammetje om de innerlijke mens te versterken

    Fort van Kessel

    In Kessel zwemmen alle eendjes in het water

    20-01-2014 om 08:33 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Hiƫronymus

    Net mijn krant gelezen en tot de vaststelling gekomen dat bepaalde heiligen nog geëerd worden.

    In een ver verleden werd ik in Lier geboren en mijn ouders hadden de plicht mij een naam te geven. Maar niet alles (ver van dat) was toegelaten.

    Mijn vader, fier als een gieter, naar het stadhuis om me te laten inschrijven in het geboorteregister. Met de opdracht me "Rony" te noemen, maar dat was buiten de waard, hier de ambtenaar, gerekend. Na wat opzoekingswerk verscheen de toepasselijke naam HiëRONYmus ten tonele. Mijn pa was in alle staten, alles behalve dat. Na veel discussie over en weer werd tenslotte een consensus bereikt met "Ronald". Daar moest ik het dan de rest van mijn leven maar mee doen.

    Buiten op school heeft nooit iemand de naam Ronald gebruikt. Ik zou hem er trouwens deftig attent op gemaakt hebben. Ik vertik het zelfs te luisteren als men me zo benoemd.

    Maar wat lees ik dan vanmorgen in mijn krant : de heilige Hiëronymus krijgt een tentoonstelling ter zijner ere in het Rockoxhuis(http://www.rockoxhuis.be/nl/) in Antwerpen.

    Misschien had mijn pa toch beter deze wonderbaarlijke man zijn naam aan mij gegeven. Ik ga in elk geval de tentoonstelling met veel interesse nekijken en bewonderen.

    What`s in a name!!!

    De heilige Hiëronymus in woord en beeld.

    18 januari 2014 – 13 april 2014

    nicolaas rockox humanist(Jan Sanders van Hemessen, De Heilige Hiëronymus, copyright KBC Erwin Donvil)De Heilige Hieronymus van Jan Sanders van Hemessen, kreeg een ereplaats in Rockox’ kunstkamer of groote saleth, waar ook het beroemde werk van P.P. Rubens, Samson en Delila, een verdiende plaats had en is vandaag het enige werk uit de originele Rockoxcollectie dat vandaag nog in het museum van zijn woning aanwezig is en als het ware ‘in situ’ hangt.

    Wij pogen de Heilige Hiëronymus aan de hand van de beeldende kunst te duiden in de renaissance en de barokperiode in West-Europa. Tijdens de 16de eeuw maakte de Heilige Hiëronymus dertig procent uit van alle heiligenvoorstellingen, maar ook in de 17de eeuw bleek de heilige nog van grote betekenis in de beeldende kunst en had hij een voorbeeldfunctie in de contrarefromatie en het humanisme.

     

    17-01-2014 om 09:58 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboesfeer blijft

    Mijn blogje is meestal positief ingesteld, net als ikzelf trouwens(!!!), en ik heb er lang over nagedacht of ik onderstaande tekst wel zou verwoorden. Maar het moet mij even van de lever.

    Sinds kort ben ik lid van de seniorenraad en vrijdag werd een item "stemmen in een woonzorgcentrum" behandeld. Het negativisme van de grote meerderheid in de groep, zelf senioren,kwam me zeer raar over en toen iemand antwoorde "ze kunnen toch altijd een volmacht geven" ging bij mij het licht even uit. Zijn mensen in een WZC niet meer bekwaam om zelf hun stem uit te brengen? Rare kronkels door rare "mensen"!!!

    Maar waar ik het echt wil over hebben.

    Ben zelf al jaren kankerpatiënt en het is nu nog, niet altijd even makkelijk om er over te praten. Ondertussen ken ik ook meerdere mensen die kanker hebben en het verbaasd me telkens weer hoe moeilijk ze het hebben om het aan de buitenwereld uit te leggen, kenbaar te maken of hoe je het wil formuleren. maar het omgekeerde is nog meer van toepassing. Je zogenaamde vrienden vermijden je, waarom? Ze durven je niet meer aanspreken, ze vermijden het zelfs om contact met je te nemen. Zaterdag was ik aandachtig toeschouwer op de natuurloop van AC Lyra en ik sprak met een paar mensen over een persoonlijke vriendin van mij, die sinds kort borstkanker heeft. Dat waren zeer, zeer korte gesprekken en ondanks hun vriendschap, denk ik toch, hadden ze nog geen contact gehad. Dit is een verhaal dat ik ondertussen al tientallen keren gehoord heb. Als je geconfronteerd wordt met iemand uit je vriendenkring lijkt het wel of die een besmettelijke ziekte heeft. Terwijl men juist op die momenten zijn vrienden nodig heeft. Na al die jaren hangt er nog steeds een "taboesfeer" rond deze ziekte, een ziekte waar niemand persoonlijk om gevraagd heeft.

    Dit moest ik ondanks alle leuke ervaringen van de afgelopen week, toch even kwijt al was het maar voor mezelf.

    Het wordt een drukke week, de volgende die er aan komt. Tekst en uitleg in een volgend artikel.

    Geniet van elke minuut, van elk uur, van elke dag.   

       

    13-01-2014 om 08:36 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke dingen

    Beste lezersvrienden voor hen die ik vergeten zou zijn een ongelooflijk 2014 toegewenst. Laat het plezier in het leven door niets of niemand in de weg staan.

    De eerste week van mijn zoveelste (tel kwijt???) levensjaar is optimaal verlopen, als dit de voorbode is van de andere 51 weken dan sta ik er zeer goed voor. Moet wel toegeven dat mijn vrouwtje, die 14 dagen vakantie had, daar een grote bijdrage heeft geleverd. Wat is er leuker dan "samen" dingen doen, whatever het ook inhoud. Samen eens lekker gaan eten, samen shoppen, samen met ons kleinkind gaan wandelen, zelfs samen thuiszitten zonder daarom hetzelfde te doen. 

    Onze belangen gedurende die eerste 5 dagen lagen vooral bij het nuttigen van een, soms overdreven, hoeveelheid voedsel. Mijn schoonmoeder die paling in het groen (2,5kg en bijna alles was op) gemaakt had, een lunchke hier en gisteren, ter afsluiting, een brunch in de Zuid-West (http://www.zuid-west.be/Home.htm). Lekker, lekker, lekkerst!!! Daardoor heb ik wel de nieuwjaarsreceptie aangeboden door ons stadsbestuur (maar uiteindelijk door onszelf betaald) gemist. De eerste keer zolang ze is doorgegaan. maar ik had er niet direct een boodschap en de aanwezigen zullen ons ook niet gemist hebben dus... .

    Vrijdagavond is onze flinke kleinzoon voor de eerste keer hier blijven slapen. En hij deed het goed, zelfs zeer goed, hij mag nog op bezoek komen. Dat zijn pas leuke dingen voor de mensen. Er waait een jonge, frisse wind door je huis. Soms met een apart geurtje (!!!), hahaha. Lachen is zijn hobby en alles wat hij vastkrijgt gooit hij weg. En eten kan hij als de beste.

    Het zal stil zijn in huize Merelstraat de volgende dagen. Geen kleinkind en mijn vrouwtje terug aan de slag. Ik zal eventjes tijd nodig hebben om te wennen. Maar vanaf volgende week vliegen we er weer in met het beleven van een resem leuke bezigheden.

    Ik hou er mee op tot volgende keer en denk er aan beleef plezier in al wat je onderneemt.







    06-01-2014 om 08:21 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mol
  • Toerisme Lier
  • Bruno

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!