Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 87 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
15-12-2009
Gehaktballen speedballs.
gehakt weer eens anders
Gehaktballen Speedballs ======================= 400 g rundergehakt
1 uitje
2 el ketjap manis
2 el grove mosterd
wat zout
1 tl cayennepeper
2 eieren
80 g paneermeel
250 ml runderbouillon
boter
. Meng het gehakt met de ui, ketjap, mosterd, zout, cayennepeper, eieren en paneermeel
Draai er ballen van en en laat ze 30 minuten rusten in de ijskast
Braad ze in de boter, voeg de bouillon toe en laat ze half afgedekt in 45 minuten garen
Meng er voorzichtig met een spatel de bloem onder en voeg er de gesmolten boter aan toe.
Vet een bakplaat in met wat boter en strijk er het deeg op zodat het maximaal 0,5 cm dik is.
Plaats dat 20 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven. Laat het deeg afkoelen.
Meng 250 gram boter met 250 gram bloemsuiker tot een smeuïge massa.
Voeg aan deze crème au beurre de stukjes marsepein toe.
Verdeel het deeg in rechthoekige plakjes van 4 cm op 8.
Maak de vier javanais-gebakjes als volgt: bestrijk een plakje met de crème au beurre, leg er een plakje op dat je opnieuw met crème au beurre bestrijkt.
Bouw zo verder tot alle deeg op is.
Op de allerlaatste plakjes strijk je een dun laagje crème au beurre.
Smelt de chocolade au bain marie en overgiet er de bovenkant van de taartjes mee.
Tot slot doe je nog wat rest van de crème au beurre in een spuitzak en maak je een mooi toefje op je taartjes.