Inhoud blog
  • Wat is het huis van de solidariteit?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het huis van de solidariteit
    Vakantie & Solidariteit
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het huis van de solidariteit?
    Het huis op zich wordt vanaf januari 2009 gebouwd aan de monding van de Sénégal-rivier, jawel, in Sénégal. Het idee is ontstaan tijdens mijn verblijf in Sénégal waar ik een aantal projecten uitgevoerd heb om de plaatselijke bevolking te ondersteunen.
    Terwijl ik daar aan het werk was kreeg ik, tot mijn grote verbazing , regelmatig toeristen op bezoek die zich eigenlijk wel wilden engageren in één van de projecten maar daar was ik niet op voorbereid.
    Nu ik terug in België ben ( tijdelijk maar ) heb ik kunnen nadenken over die ontmoetingen en ben ertoe gekomen het huis van de solidariteit op te richten.
    In feite is het niet meer dan een woonhuis met voldoende kamers om bezoekers te kunnen ontvangen.
    Maar, dit huis moet ook dienen als "uitvalsbasis" in het organiseren van een aantal micro-projecten waar onze bezoekers kunnen aan deelnemen. Na hun vertrek is het de bedoeling hen op de hoogte te houden van de vorderingen van deze projecten. Eén proefproject is zo uitgevoerd. Een echtpaar dat bij mij op bezoek was heb ik vertelt over het idee om huisvuil te verbranden. In Afrika is er geen afvalbeleid zoals in België waardoor alles in de natuur terecht komt. Om een verhaal kort te maken: die mensen hebben een schenking van 500€ gedaan waarmee wij een verbrandingsoven van betonblokken konden maken. Het jaar daarop is dat echtpaar naar Sénégal gekomen om te zien wat er met hun geld gebeurd was.
    Zij waren enorm blij dat hun gift in zijn geheel naar een ontwikkelingsproject is gegaan. De bevolking van de stad Podor waar het project plaats vond, heeft uit dankbaarheid, het koppel met geschenken overladen.
    Het is de bedoeling om scholen,groepen en verenigingen en ook individuele personen rechtstreeks aan een project te linken en er op een of andere manier actief aan deelnemen. En je kan er ook vrij goedkoop op vakantie komen
    Ik ben geen begenadigd schrijver maar ik hoop dat het toch een beetje duidelijk is. Wie het ziet zitten om deel te nemen aan een project of wat meer info wil , laat het maar weten.
    Daniel en Marième

    09-12-2008 om 23:01 geschreven door Bango

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 08/12-14/12 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!