Inhoud blog
  • papalaarne
  • Wie zijn die mannen?
  • Cursussen
  • Balthazar
  • Alvinne tripel
  • Alvinne extra
  • Alvinne bruin
  • Alvine blond
  • Einde
  • Positieve evaluatie
  • Spanning
  • Trappistenhuis
  • Gisttoevoeging
  • Waterproeven
  • Proeven
  • De kuisploeg
  • Hop
  • Hoptoevoeging 2
  • Hoptoevoeging
  • Frietjes 3
  • Frietjes 2
  • Frietjes 1
  • Filteren
  • Bakken vullen
  • Capsules op de flesjes
  • Op flessen trekken
  • Koffie
  • Stevige bodem
  • Mantepeirden
  • Mout
  • Mouttoevoeging 2
  • Mouttoevoeging
  • Vraagjes
  • Uitleg
  • Gebuur
  • Ingelmunster
  • Alvinne
    Hoofdpunten blog devrouwen
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    De Mannen 2005
    Brouwer voor één dag
    17-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  We komen, jammer genoeg aan het einde, want daarna, maar het wordt al wat moeilijker om het uur bij te houden, gaan we nog een "afzakkertje" drinken bij Rik.

    Er wordt nog veel over Kelly Verbier gesproken, iemand die we zeker nooit mogen vergeten.  En met heimwee wordt er al terug gedacht aan de plaats waar alles begon.

    Maar ook dit mooie liedje blijft niet duren en we rijden naar Laarne, waar pa zich "ontfermt" over de bakken Alvinnebier. 

    Verder wordt veronderstelt dat Ivan recht (= onmiddellijk) naar Oosterzele is gereden.

    >> Reageer (0)
    18-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Alvine blond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens het brouwen hebben we ongeveer het ganse gamma Alvinne bier geproefd.

    Een gouden raad :
    Schenk Alvinne gekoeld (8 °C) in een tulp- of kelkvormig glas, zorg voor een mooie schuimkraag en laat een residu van 1cm (gist) achter in de fles.

    Alvinne Blond is een helder blond (alc. 6% vol) bier, ongefilterd en met hergisting op fles. Het bier is niet gepasteuriseerd. Naar een origineel recept, gebrouwen in onze eigen picobrouwerij.

    Het heeft een fris fruitig aroma, een aangenaam bittere smaak en een lange droge bittere afdronk. Het bier heeft een positieve smaakevolutie.


    >> Reageer (0)
    19-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvinne bruin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Alvinne Bruin is een roodbruin bier (alc. 6,5 % vol), ongefilterd maar niet gepasteuriseerd met hergisting op fles naar een origineel recept ontwikkeld in onze eigen picobrouwerij te Ingelmunster. 

    Het heeft een fruitige neus met duidelijke toetsen van gebrande mout die we ook in de smaak terugvinden. Het heeft een lange moutbittere afdronk. Het bier heeft een positieve smaakevolutie. Schenk Alvinne gekoeld (8 °C) in een tulp- of kelkvormig glas, zorg voor een mooie schuimkraag en laat een residu van 1cm (gist) achter in de fles.

    >> Reageer (0)
    20-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvinne extra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Alvinne Extra is een blond bier (Alc. 7,1 % vol.), met een stevig romige schuimkraag. Het is een ongefilterd en niet gepasteuriseerd bier met hergisting op de fles naar een origineel recept ontwikkeld in de eigen picobrouwerij.

    Alvinne Blond Extra heeft een heel hoppig aroma (dryhopping, aromahop) met licht fruitige (gist) en moutige toetsen. Het bier heeft een aangename milde bittere smaak en een lange droge bittere afdronk. Het bier heeft een positieve smaakevolutie

    >> Reageer (0)
    21-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvinne tripel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 5 en 6 maart 2005 werd tijdens het Zythos Bierfestival Alvinne Tripel gelanceerd.

    Alvinne Tripel is een donkerblond bier (alc. 8,7% vol) met een stevige romige schuimkraag. Het is een ongefilterd en niet gepasteuriseerd bier met hergisting op fles. Naar een origineel recept, gebrouwen in onze eigen picobrouwerij.

    Alvinne Tripel heeft een kruidig en fruitig aroma met licht moutige toetsen. Het bier heeft een aangename milde bittere smaak en een lange, lichtbittere afdronk.

    Het bier heeft een positieve smaakevolutie

    >> Reageer (0)
    22-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balthazar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Balthazar is een diep robijnrood-bruin bier (alc. 9% vol) bier met een fijne romige schuimkraag. Het is ongefilterd en niet gepasteuriseerd met hergisting op fles. Naar een origineel recept, gebrouwen in onze eigen picobrouwerij.

    Balthazar heeft een complex aroma, fruitig (citrustoetsen, rozijnen) en kruidig (kardemon, gember). De smaak kent een zoete aanhef met toetsen van chocolade en gebrande mout en eindigt bitterdroog met een lange milde kruidige afdronk. Een heel evenwichtig, volmondig degustatiebier om uw winteravonden op te vrolijken.
    Balthazar heeft een positieve smaakevolutie.


    >> Reageer (0)
    23-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursussen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat pico brouwerijtje staat blijkbaar in een mega persbelangstelling.  Hier een artikel uit de plaatselijke pers bij de start van een cursus "Brouwen" voor amateurbrouwers.


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/04-09/04 2006
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005

    Hoofdpunten blog verjaardag
  • huiswaarts
  • Ronquières
  • laatste middagmaal
  • de groeve
  • Zondagmorgen
  • de derde avond
  • brouwerij Lefebvre
  • watermolens
  • biermuseum
  • taart en taartjes
  • mannenwandeling
  • lagunage
  • zaterdagmorgen
  • vrijdagavond
  • wandelingetje in Binche
  • carnaval van Binche
  • carnaval van bij ons
  • zuid-amerikaanse carnavals
  • maskers
  • naar Binche
  • ezelwandeling in het bos
  • ezel nummer twee
  • eerste ezel wordt ingespannen
  • ezels roskammen
  • vrijdagmorgen
  • godendrank
  • kwis
  • avondmaal
  • aankomst van de achterkomers
  • aankomst van de eerste groep
  • start van het weekend
  • ferme du planois
  • inleiding

    Gastenboek
  • Even op bezoek
  • hallo brouwer
  • op bezoek !
  • De mannenuitstap
  • miljaar

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!