Inhoud blog
  • de roze baletten
  • the day after
  • nog een monument uit Kortrijk
  • KORTRIJK op de wereldtentoonstelling van Gent in 1913
  • MOUSSAKA à la André
  • groepsvorming
  • samenstelling van de groepen
  • meer concrete zaken
  • de kogel is door de kerk(en)
  • keuzes maken in het leven
  • vierde reactie
  • derde reactie
  • tweede reactie
  • eerste reactie
  • start van de voorbereiding voor het weekend
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    De Mannen 2006
    Onze jaarlijkse uitstap
    21-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUSSAKA à la André

    Dit overheerlijk Grieks gerecht maak je als volgt klaar :
    kom nr 1. : 750 gram gemengd gehakt afbakken met een klein beetje olijfolie of boter onder voortdurend roeren tegen het aanbakken, tot het helemaal korrelig is geworden en niet meer rood ziet.
    kom nr 2. : 1 kg courgetten (geschild of niet, volgens eigen keuze) in dwarse schijfjes snijden - niet te dik!-
    kom nr 3. : 1 kg aardappelen koken tot ze halfzacht zijn (dus halve kooktijd). U kunt ze best koken in de schil en daarna onmiddellijk pellen.  Deze ook in dwarse schijven snijden - op de korste kant dus
    kom nr 4. : 250ml room samen met 250n ml melk opwarmen en daarin teentjes look uitknijpen; hoe meer look hoe "griekser" het gerecht...
    kom nr 5. : 150 gr geraspte kaas
    afwerking
    - (voor deze hoeveelheden) een vrij grote, liefst hoge ovenschotel inwrijven met wat boter
    - laag gehakt inleggen (van alle ingrediënten de helft nemen)
    - laag courgetten in dakpanvorm er op leggen
    - laag aardappelen in dakpanvorm er op leggen
    - kruiden met vooral peper en wat zout
    - overgieten met room-melk-lookmengsel
    - een derde van de kaas opstrooien
    een tweede keer alle ingrediënten in lagen in de kom leggen, kruiden, overgieten en nog een derde van de kaas opstrooien.
    bakken
    - de schotel, afgedekt met aluminiumpapier, minimum drie kwartier in een voorverwarmde oven van 220° (200° bij warme luchtoven)
    - dan zilverpapier verwijderen, rest van de kaas op strooien en onder de grill een korstje laten bakken
    - een goed flesje rode wijn bij openen en SMAKELIJK


    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!