Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willem schopt de wereld
De Dingen Scheef Bekeken
30-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In diepe droefenis
en met grote verslagenheid melden wij het overlijden van de man achter Willem.
Na een korte ziekte is hij overleden op 13-07-2012

Willemszoon, Willemsdochter en Moppie zullen hem blijven gedenken.

30-07-2012 om 07:37 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (1)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kenzaburo Oë - De dag dat de keizer hoffelijk mijn tranen droogde
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kenzaburo Oë (1935) kreeg in 1994 de nobelprijs voor de literatuur. In eigen land is hij ondanks zijn populariteit, omstreden. Oë  gaat in zijn werk politiek gevoelige thema's namelijke niet uit de weg. Zo zijn het einde van de Tweede wereldoorlog en de rol van de keizer belangrijke thema's in De dag dat de keizer hoffelijk mijn tranen droogde.  

Ik besefte dat ik ontelbaar veel boeken heb gelezen over WO2, over oorlogstrauma's, etc. Maar nog nooit een roman vanuit de Japanse belevingwereld. En daar gaat dit boek nu over. De 35-jarige ik-figuur dicteert vanuit zijn ziekenhuisbed (sterfbed?) (in een psychiatrische inrichting?) zijn testament, zijnde een "histoire contemporaine" waarin zijn vader, extreem keizergezind, een hoofdrol speelt. Terwijl zijn moeder de doem met zich meedraagt dat haar vader wegens hoogverraad tegen de keizer ter dood is veroordeeld. (Aan deze doem gaat de ik-persoon tenslotte ook ten onder).

Volgens het nawoord (dat TE LEZEN is) moet dit boek gelezen worden als een kritiek op de Japanse keizer. Het keizerschap is iets dat Japan en Japaners aan handen en voeten bindt. En dit komt tot uiting in deze roman. Schrijnend en hard. Rouw geschreven met een groot psychologisch inzicht dat de personages zelfs voor ons, westerlingen, toch nog mensenlijke maakt. En ondanks de voor ons irrationale reacties en handelingen toch nog begrijpbaar. Oë is een literair supertalent.

Kenzaburo Oë is geen politiek activist maar een schrijver die geen enkel onderwerp uit de weg gaat. Hij legt mensen en culturen onder een microscoop en beschrijft dit meedogenloos. Daarnaast heeft Oë bijzondere literaire kwaliteiten en psychologische inzicht. Dit boek heeft mij aangegrepen en een onuitwisbare indruk op mij achter gelaten. Ondanks ik het al heb horen vertellen, heeft vooral dit boek een aanvullende dimensie geöpenbaard om de rol van de Japanse keizer in WOII in te schatten. Het is geen gemakkelijk boek. Het vergt inspanning en soms wat doorzettingsvermogen. Maar het is uiteindelijk een belonend boek. Een 6/10 !

03-07-2012 om 14:26 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
11-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hypochonder ?

Willem is stilletjes de laatste tijd. Willem voelt zich niet zo goed. Al langer. Schrijven gaat nauwelijks. Laat staan de blog onderhouden. Ja ik heb nog gelezen. Neen ik heb geen goesting meer om dat op te schrijven.

Net zo vanavond. Willem moet koken. Moppie werkt laat. Te laat om nog te koken. Eten als ze thuiskomt is leuk. Het was nog voetbal ook. Frankrijk – Engeland. Geen interesse…TV staat toch op op de achtergrond.  Willem had zich wat neergezet. Eventjes wachten op Moppie. Met zijn nieuw boek. En…

Het was drie kwartier later. Willem was uitgevallen. Weggegleden. Eventjes kapot gegaan. Niets erg ? Neen dat overkomt iedereen van rond de 50 wel eens ? Neem ik aan ? Ja toch ? Maar niet op een terrasje op een ontspannende zaterdagmiddag ? Of achter het stuur tegen 120 op de autostrade ? Of zo maar…op het werk. Neen, u maakt mij niets wijs. Normaal is dat niet meer.

Dus woensdag is het zover. Onderzoek. Hersenscan, hartonderzoek, longonderzoek…ik slaap nu al niet meer. Gaan ze het vinden. Kunnen pilletjes helpen ? Of kan niets meer helpen ? Piekeren helpt niet. Wij zien wel. Ik heb in elk geval een reis gepland en kijk er naar uit.

11-06-2012 om 19:55 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babbitt – Sinclair Lewis
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sinclair Lewis, de man die momenteel op een vierde plaats staat in mijn literaire toplijst. “Hoofdstraat” is inderdaad op enkelen na het beste boek dat ik ooit gelezen heb. Babbitt heeft hij onmiddellijk na dat meesterwerk geschreven. Op internet staan (bijna, er zijn altijd maloten in de wereld) alleen positieve reviews. In het Engels. Want dit vermoede meesterwerk heeft zijn laatste Nederlandse druk gekend in 1944. Moeilijk te vinden dus…

Geschreven in 1922. Ongeveer de periode die ook gecovered wordt door John Steinbeck met zijn Dustbowl Trilogy. Maar oh wat een verschillende wereld. Lewis gaat bij de rijken kijken. Ver weg van de miserie van de werkende kleine slaaf uit die tijd. George F. Babbitt is een redelijk rijk vastgoedmakelaar in de verzonnen maar oh zo typisch Amerikaanse stad Zenith. Op zich is dit reeds een aanklacht op de eenheidsworst die vele Amerikaanse steden zijn, in vergelijking met de historisch en cultureel rijke steden in Europa.  In een cartooneske stijl die reeds in “De Hoofdstraat” zichtbaar is schets Lewis de hypocriete leegheid van een rijk bestaan. Babbitt is het typevoorbeeld van de conservatieve conformistische Amerikaan. Leuk getrouwd, leuke kinderen, leuk huis, leuke wagen en leuke job. Hij is zo’n man vanhet jaar nul waar zelfs de nulmeridiaan door zijn achterste loopt. Arbeiders hebben hun domme idiote positie in de maatschappij aan zichzelf te danken omdat ze te weinig gedreven zijn hogerop te komen. Ethisch – Moreel moeten naar buiten uit de hoogste standaarden worden voorgewend maar vooral zichzelf wijsgemaakt. In de praktijk zijn er altijd wel (drog)reden om toch maar af te glijden. De drooglegging is natuurlijk een fantastisch gegeven voor een schrijver die hypocresie wil blootleggen. Gow…zo slecht is dat niet dat drankverbod voor de lagere slaven om tegen zichzelf te beschermen. Goed denkende mensen op niveau (van Babbitt dus) mogen toch wel een glaasje ?

George (georgie..ome george…) zit dus in een langgerekte midlife crisis. Hij rebeleert tegen zijn statisch leven. Zijn materialisme gaat voor alles en hij dient dat doel door een “mijn naam is haas” houding. De groepscultuur van “de boys onder elkaar” wordt gekoesterd. Zowel in de kring van de vastgoedmakelaar, de genootschap van de ondernemers, de club als in zijn persoonlijke vriendschap  druipt Babbitt van de olijke jongens onder elkaar mentaliteit. Ook zijn morele zekerheden wankelen, en hij gaat driftig op zoek naar een maîtresse. Die hij dan ook lijkt te vinden in zijn femme fatale Tanis Judique. Zijn beste vriend breekt zijn hart (verwijzing naar homo-liefde ?) door een vreselijke daad te stellen en in de gevangenis te belanden.

Natuurlijk moet er een arbeidersstaking bij komen. Babbitt is eerst een grote tegenstander van zulke werkonderbreking en verkettert de stakers tot het crapuulschap. Maar toch…Babbitt rebeleert en gaat “liberaal” denken. Hierdoor zet hij een ganse machinerie in gang tegen zichzelf. Maar alles loopt goed af. Er is wel een klein gezondheidsprobleempje voor nodig, maar Babbitt blijft Babbitt….een man van het jaar nul.

De eerste 100 bladzijden zijn magistraal goed. Zulk een karaktersschepping is in de literatuur zeldzaam. De zelfingenomen blaaskaak is zo echt, u haat hem en krijgt toch alweer wat sympathie op dezelfde bladzijde. Een man van vlees en bloed. Dan zakt het boek een beetje weg in te karikaturale schetsen…en alle te stereotype toestanden moeten de revue passeren. De laatste 100 bladzijden rijst het niveau terug naar het betere nobelprijzenwerk. Alleen het einde is zo teleurstellend…amerikaans dat het afbreuk doet aan de rest van het boek. Ondanks dat…toch een dikke 7/10.

20-05-2012 om 13:56 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood van mijn jeugd – Heinrich Böll

Een dun tussenwerpsel. Genomen, inderdaad, voor zijn dikte. Op internet is weinig van dit boek te vinden. Het is geschreven in 1955, in de literaire hoogtijd van Böll. Zoals steeds bij Böll speelt het verhaal zich af in het net-naoorlogse Duitsland. Niet overheersend aanwezig hier maar toch een belangrijk decorum. Een jonge man leeft alleen in een stad. Werkt daar. Is verloofd. En op een dag vraagt zijn vader een meisje op te vangen aan het station en naar haar studentenkamer te brengen. De rest van het verhaal speelt zich af op de dag dat het meisje aankomt. Hij wordt op slag verliefd. Tot over zijn oren ! Wij komen een aantal dingen over zijn leven te weten, breekt met zijn verloofde…en …ja wat en ? Hier stopt het verhaal.

Een echte Böll. Solide. Goed geschreven door een scherpe observator. Zeker geen tegenvaller. Maar in een oeuvre als Böll misschien maar een “gewoon” boekske. Een dik verdiende 6/10.

20-05-2012 om 11:51 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De honden smullen weer !

Ach de geloofwaardigheid van de pers...de honden die niet meer geloofden smullen terug. Twijfel is er niet meer. Ze ejaculeren luid over een gepeild dieptepunt van Vlaanderen. Volgesn RTBF en La Libre haalt NVA 38% van de Vlaamse stemmen.

Wat is er mis met mijn mooie Vlaanderenland dat God er zoveel lemmingen heeft in onder gebracht. Zo'n massa politieke leeghoofden die achter de rattenvangen van A'pen aanhollen ? Vlaanderen moet iets vreselijk mispeuterd hebben in een vorig leven om een bevolking te verdienen die zo massaal en zo vol jolijt zelfmoord wil plegen. Den Grooten Vlaemschen leider huppelt van het ene bewijs naar de andere bevestiging van zijn politieke leegheid. Mag hij een ganse bladzijde volschrijven over de ideologische motivatie van zijn politieke denken dan slaagt hij er niet in één positief voorbeeld te geven. Hij blijft aan de collaboratie steken, en meldt onmiddellijk dat wij ons daar (moeten) voor schamen. In tijden waar politieke keuze de toekomst van generaties zal bepalen haalt de man de media met ....zijn dieet en zijn vermageren. In politieke constellaties die van geen hout pijlen meer weten te maken kan den grooten Vlaemschen leider niet eens een politiek alternatief beleidsplan voorstellen. Neen, hij moet de media halen met wat loos natrappen naar diezelfde media ! En de seconde dat hij toch iets politieks zegde...was het toegeven dat tegen 2014 het BDW programma moest worden uitgediept. Met andere woorden, BDW had niets in 2010 en heeft nog niets politieks te bieden !

En achter zo'n luchtbakker loopt een groot deel van Vlaanderen ? Voorwaar een triestig moment. Een hoogtepunt van zieligheid. Voor al wie echt begaan is met de toekomst van onze Vlaamse kinderen en kleinkinderen. Gelukkig is het de Waalse media die laat uitschijnen dat wij niet met hun toekomst inzitten en deze willen vergooien aan een politiek oplichter. Wij kunnen hier op zijn minst verwijzen naar de traditie van Vlamingenhaat en verkeerde beeldvorming die deze media verspreiden.

12-05-2012 om 10:50 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moderne schandpaal...Lynchen op zijn Wild-Vlaams.

Pol viel. Over twee dames. Ex-collega’s. Hij had er wat mee gerotzooid. Ongewenst zeiden ze. Pol zou klacht indienen wegens laster en eerroof. Ach meer was het niet voor mij. Een rancuneuze ondergeschikte die een ietwat vrijpostige man met macht wou treffen. Dat was het. Tot de volgende morgen. In Reyers laat had de VRT zich eens laten gaan. Beide dames mochten hun verhaal komen doen. Weinig overtuigend…maar gow ze waren toch op TV geweest.

Maar de poorten van de hel waren opengezet. De ganse pers smeet zich op dit “schandaal”. Pol dit, Pol dat…en nooit poisitief. Pol had losse handjes, potelde, intimideerde….pol was een levensgenieter zoals het werd afgedaan. De klacht van Pol bleef uit. Toch die eerste dag. Maar ze bleef achterwege…en liet op zich wachten ! Zo erg zelfs dat pol op een volleerde NVA’ers begon te lijken. Veel beloven maar niets doen ! En toen liep Pol weg. Hij gooide de handdoek. Geleerd van zijn voorzitter en als goede nieuw Vlaemsche natuurlijk met de nodige natuurlijke aanleg.

Maar de Pol zijn leven was voorbij. Gedaan met politiek. Gedaan met journalisme. Ach veel zullen we niet aan de Pol missen. Politiek was hij al eens kompleet links laten liggen door de kiezer. En het is niet omdat Pol plots opportunistisch van klak verandert dat Pol een goeie politieker is geworden. Wie vroeger niet op de Pol stemde, had geen enkele rationeel overtuigende reden om nu wel op die politieke onbenul te stemmen. Journalistiek had Pol ook al enkele jaren zijn hoogtepunt achter zich. Sinds hij “expert” was bij het VTM nieuws, keek er bijna geen kat meer.

Ach ja…Willem is niet zo voor opportunistische kazakkendraaiers die dan nog naar NVA lopen. Maar er moeten vragen gesteld worden bij de rol van de pers in de val van Pol. De pers heeft de democratische rechtspraak opzij geschoven en eigende zich de rol van rechter toe. Keer op keer gooide ze de Pol voor de volkswoede. Zonder verweer. Zodanig zelfs dat de meest kalotige NVA-sekteleden gingen geloven in een politieke orkestratie.

Maar dan kwam …? Tja wie ? Anne de Crébillon Vlaanderens natte droom uit Fabian. Oei…riskeer ik nu iets ? De VRT was een grote gore boel waar gepampeld en dedingest werd naar lieve lust, liefst nog ongewenst ook. Alweer sprong de media op het verhaal…De kwaliteitskrant liet zelfs reacties toe. Een zeker Ireen H. beschuldigde daar een jeugdidool van mij van vreselijke dingen…maar ze was niet zo goed thuis in dat forum en appeleerde dus waarom haar bijdrage niet verscheen…want ze vond ze niet. Rancune druppelde een beetje.

’s Anderendaags was er geen houden meer aan. Op radio1 had de asschrant arrogante interviewster er blijkbaar alle plezier in de opgebelde “getuigen” bijna een akte van beschuldiging te laten uitspreken. De Jos was opgejaagd wild. Ze sloofden zich uit op radio 1…De Jos moest bloeden…hangen nog beter. Neen Cas Goosens wou niets zeggen. En oei…Piet van Roe openden een glimp in de echte toestand. Een relatie. Ook Paula Semer was, naast waardig en sereen, ook redelijk mysterieus met te verwijzen naar gewild tegen ongewild en te vragen sexuele relaties niet te vermengen met sexueel ongewenste vettigeheden. Willem voelde aan zijn water dat er hier grenzen werden overschreden…

Het werd erger in de loop van de dag…bont en blauw geslagen. Zonder getuigen ? Willem had moeite met het aanvaarden. Toch niet Jos…Muzen hebben hun eskuzen…Willem geniet nog. Maar alweer geen klacht. Geen laster, geen eerroof. Jos ?

De pers heeft weer gelyncht. Terecht ? Of niet te bed ? Maar wij mogen nu toch vragen gaan stellen over de rol van de pers in deze schandalen ? Leven wij niet in een democratische rechtstaat ? Waar moordernaars, verkrachters en andere smeerlappen recht hebben op privacy en die, zolang niets wettelijk bewezen is, in de pers worden aangeduid met hun initialen ? Mogen wij niet vragen waarom de pers wel mag wat Filip De Winter op algemene snoeiharde afkeuring mocht ontvangen en waarmee hij de link naar het nazisme weer aanzwengelde ? Als die man een crapuleuze crimineel die een misdaad aan het plegen is, op internet zet is de perswereld te klein. Als enkele rancuneuze trienen met de vinger wijzen en wat krijsen over ongewenste handelingen dan mag naam en toenaam en foto’s, films,….niet alleen op internet maar ook op alle papier en in de volle ether !

Neen dit is niet meer in overeenstemming te brengen met het democratisch rechtsgevoel. Dit is lynchen…wildwest toestanden. De middeleeuwse schandpaal….zijn wij dan echt niet geëvolueerd ? Ook al zijn de beschuldigingen ongeveer van het meest barbaarse middeleeuwse niveau dat ik ooit gehoord heb in mijn leven ! Mochten ze waar zijn….Jos dan bent u de grootste smeerlap die ik bij naam ken !

25-04-2012 om 18:04 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was niet het juiste moment
Klik op de afbeelding om de link te volgen

toch niet om een actie te beginnen om een lokaal politicus te schaden. Dit had dan ergens begin oktober moeten gelekt worden en niet nu !

Swoit, ik vind het een zeer smakelijk vettig verhaal ! Genieten is het met volle teugen. Politici die iets terug doen voor het volk in ruil voor hun schier eindeloze graaierijen uit onze geldbeugel....ze hebben iets zielig belachelijk.
Neem nu keizer Steve van Hasselt die bij den bok gedaan wordt door zijn hoerenbezoek. Om je te bescheuren van het lachen...de val van de Robert heeft mij deugd gedaan.
En Leterme zijn veelwijverij....ach ge zult er maar mee getrouwd zijn. Zijn vlucht naar Parijs...ik zou er het aandeel van zijn madam in willen kennen.
En nu de pol....pol de mol !

En kijk nu plots wordt het op Vlaamse fora iets anders....het wordt vergoelijkt. Ach die pol...een schavuit. Die vrouwen hebben het zelf gezocht, misschien hadden zij het graag, misschien hoopten zij in ruil voor wat gepotel ergens sneller hogerop te komen...wat ik allemaal las, sloeg mij met verbazing en deed de nieuw vlaemsche meute nog wat dieper zakken in mijn achting. Ik moet toegeven dat ik de bodem van mijn achting heb moeten laten verdiepen door De Nul Dredging want ze zaten al zo laag als mogelijk was.

Vele nieuw vlaemschen vinden het vreemd dat die vrouwen toen geen klacht indienden, ten tijde van de feiten....diezelfde nieuw vlaemschen die over smeerlap-priester huilden en schreeuwden en het dood normaal vonden dat de slachtoffers van sexuele intimidatie in de kerk geen klacht (durfden) in (te) dien(d)en.

Wel wat ik vreemd vind is dat PVDD, pol de mol, geen klacht indient tegen Humo. Ondertussen liggen de zielige potelarijen van pol al een week in de Vlaamse huiskamers...iedereen heeft gelezen wat een zielig ventje dat polleke is. Op voorhand blies hij nochtans hoog van de toren...hij zou klacht indienen ! Awel Pol waar blijft u klacht .... of bent u minder doortastend met klacht indienen dan met vrouwen ? Bent u bang pol ? Bang van de poorten van de hel....

Pol heeft, na ongeveer alle partijen te hebben afgeschuimd en daar door de voorraad vrouwen te zijn heengepoteld, gekozen om thuis te komen bij de NVA. ZIjn belofte klacht in te dienen lijkt zeer sterk tot nieuw vlaemsche prietpraat te gaan vervallen....op dat punt (veel beloven en niets doen) lijkt de pol inderdaad zijn thuis gevonden te hebben in de NVA.

21-04-2012 om 11:56 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Post voor mevrouw Bromley – Stefan Brijs
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De moeilijke boeken een beetje beu, op zoek naar eens “iets anders” kwam Pasen gelukkig gevallen dit jaar. Ik kreeg een boek cadeau. Gij leest graag gij zeit ze. Ik nam het aan. Het ontgoochelde mij al van voor ik wist wat het was. Veel te dik. Verdomd, ze weet toch dat ik geen dikke boeken lees…..507 bladzijden bleek het. Als het echt goed was, nog net haalbaar. Als….

Stefan Brijs…nog nooit iets van gelezen. Wou eigenlijk in iets anders beginnen, maar wou Moppie niet ontgoochelen. Ik begon dus demonstratief in het geschenk. Ach de eerste bladzijde viel mee. John Patterson zijn verhaal….en Martin Bromley. Het zijn vrienden, ondanks hun tegengestelde karakters. John is een lezer en een literatuurliefhebber. Milton, Keats, Dickens, Kipling…. Uit ander hout gesneden is de familie Bromley, bestaande uit pa, ma, Martin en een hele reeks zusjes. Ze zijn luidruchtig, deels analfabeet, onbesuisd en dierlijk in hun verlangens. Bindende factor is moeder Bromley. Zij was het die John borstvoeding gaf, nadat zijn eigen moeder overleed in het kraambed. Lezer en vechtjas zijn zoogbroeders.

Martin gaat in het leger…de eerste wereldoorlog is uitgebarsten. De sociale druk om het land te gaan dienen is groot. John weerstaat de druk. Ondanks Martin zich tegen hem keert. En ook Martin’s zus op wie John verliefd is, ontwikkeld een schrijnende antipathie voor zijn vermeende lafheid. Doch verliest z'n vader, die postbode was, bij een zeppelin bombardement. Zo wordt hij ook bij de oorlog betrokken. Hij komt bovendien te weten dat Martin gesneuveld is.

Wanneer John in het tweede deel, Het westfront, zelf in de loopgraven staat, besluit hij uit naam van Martin brieven te schrijven. Zolang hij schrijft, en mevrouw Bromley leest, leeft Martin. Dit samenspel is van een ontroerende schoonheid

In kalme, haast bedeesde zinnen voert Brijs ons verder mee, de oorlog in. Het zijn zinnen waarin niemand zal verdwalen. Brijs is er in geslaagd een toegankelijk en aantrekkelijk boek te schrijven over loyaliteit, vriendschap en heldendaden. Mooi. En aangrijpend. Met levende personages. Een van de weinige boeken waarbij ik emotioneel geraakt werd. Knap ! Een historisch werk, maar Brijs trapt niet in de val de lezer te overdonderen met historische details en andere vervelende geschiedkundige feitjes. Zijn kennis vormt de achtergrond (en de voorgrond) van het verhaal. Het resultaat is een wandeling door De Groote Oorlog. Alleen al daarom is 'Post voor mevrouw Bremley' een belangrijk boek: het is een pil tegen het Groote Vergeten.

Een prachtboek…8/10

21-04-2012 om 10:39 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BDW en zijn Lisa Simpson essay !

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=VB3NSP2D

Het Lisa Simpson essay. BDW schreef het als samenvatting van zijn voordracht op de dag van de geschiedenis. Het essay had weinig om het lijf, en laat daar nu net het grote belang in liggen.
Ik weet het voor mensen die De Wever's discour genegen zijn is dat een ontgoocheling.
Maar voor wie de prietpraat van dat Vlaemsch nationalistje al lang doorzag is het gewoon een bevestiging van zijn inhoudloosheid.

De historicus De Wever kan de nationalistisch politicus De Wever een fenomenale dienst bewijzen door argumenten voor een Vlaamse identiteit aan te reiken. En kijk die historicus mag op de dag van de geschiedenis een voordracht geven.  Die historicus/politicus mag een samenvatting daarvan in De Standaard plaatsen en wat doet hij met die kans....

Veel woorden produceren die "weinig om het lijf" hebben.
Hij verknoeit die unieke kans ... alweer

Hij kan net geteld één voorbeeld geven van een basis van Vlaamse groepsvorming en komt aandraven met een verhaal, de collaboratie, waar wij ons over schamen...
Een zwaktebod !
Het bewijs dat BDW niets voorstelt als politicus !

Dat het Lisa essay weinig om het lijf had, is natuurlijk net het grote belang van dit prozastukje.
Ofwel
1° BDW heeft geen zinnige argumenten voor zijn verhaaltje van een Vlaamse volksidentiteit die een onafhankelijk Vlaanderen zou ondersteunen. Dan is hij een politiek gevaarlijk oplichter
2° BDW is kompleet ongeschikt om van zulke prachtige kansen gebruik te maken zijn verhaal te onderbouwen...en dan ook is hij een gevaarlijk politiek charletan.

Prachtig essay .... ook al had het  weinig om het lijf !

10-04-2012 om 09:29 geschreven door De Rode Willem


» Reageer (0)

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Categorieën

Archief per week
  • 30/07-05/08 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!