Familie De Clipzelen
Inhoud blog
  • Een voorspoedig en gezond 2006
  • Een goede voorbereiding doet wonderen
  • Toppunt van inbraak
  • Europa kreunt onder de winter
  • Harde winter

    Zoeken in blog



    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    DE ZOETE INVAL
    13-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afstamming van Leopold I
    Afstamming LEOPOLD I
    Ernest Frederik van Saksen-Coburg-Gotha
    X
    Sophia Antonia van Bunswijk-Wolfenbüttel
     Zoon Frans van Saksen-Coburg-Gotha
    X X
    1ste vrouw Sophie van Saksen-Hilburghausen 2de vrouw Augusta Reuss zu Ebersdorf
    Zoon ERNST I Zoon LEOPOLD I

    13-11-2005, 19:49 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan al mijn lezers een prettige nachtrust.
    Zoals je ziet heb ik me al geïnstalleerd.

    Adhèmar

    13-11-2005, 19:48 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Werking

    De Koning wordt bijgestaan door een groep medewerkers die het hem mogelijk maken alle aspecten van zijn publieke functie als staatshoofd te vervullen.

    Het Huis van de Koning bestaat uit vier autonome departementen, die elk geleid worden door een hoofddignitaris. Dit zijn in protocollaire volgorde:

    - de Grootmaarschalk van het Hof
    - de Kabinetschef van de Koning
    - het Hoofd van het Militair Huis van de Koning
    - de Intendant van de Civiele Lijst

    Elke hoofddignitaris heeft de leiding over zijn departement en legt verantwoording af aan de Koning.
    De onmisbare coördinatie tussen de vier departementen gebeurt, onder meer, door regelmatige vergaderingen tussen de betrokken hoofddignitarissen.

    Het Departement van de Grootmaarschalk van het Hof regelt alle openbare activiteiten van de Koning en de Koningin in België en in het buitenland. De Grootmaarschalk stelt de Vorsten een programma voor, dat na goedkeuring wordt uitvoerd. Hij verzorgt tevens de coördinatie tussen de verschillende Huizen en Dienst (Huis van Koningin Fabiola, Huis van de Hertog en de Hertogin van Brabant, Huis van Prinses Astrid en Dienst van Prins Laurent). Hij wordt bijgestaan door verschillende medewerkers:

    • De Protocolchef, verantwoordelijk voor het protocol, voor het goede verloop van de audiënties, recepties en officiële maaltijden op het Paleis alsook voor de formele activiteiten buitenshuis;
    • De Commandant van de Paleizen, die hoofdzakelijk instaat voor de logistieke steun van de activiteiten (personeel, vervoer,...) alsook voor het onderhoud van de Paleizen. In die hoedanigheid organiseert hij de taken van het personeel en werkt tevens nauw samen met de Intendant van de Civiele Lijst.
      Hij is eveneens Directeur van de Koninklijke Jachten;
    • Een Adviseur die de Koning informeert en zijn activiteiten voorbereidt op economisch, sociaal en andere gebieden;
    • De Secretaris van de Koningin, die belast is met het voorstellen en voorbereiden van de audiënties en bezoeken van de Koningin en die de leiding heeft over haar sociaal secretariaat (cf. de Werken van de Koningin). Ook staat hij in voor de culturele sector (ook voor de Koning).

    De Kabinetschef van de Koning staat in voor de politieke en administratieve problemen en voor de contacten met de regering en de politieke wereld. Hij staat de Koning bij in de opvolging van de politieke actualiteit.

    De Kabinetschef volgt dagelijks de nationale politiek om de Koning hiervan op de hoogte te brengen. Hij doet voorstellen voor de politieke audiënties van de Koning en bereidt ze voor. Hij staat de Koning bij in de voorbereiding van toespraken. Hij licht de Koning ook in over de evolutie van de internationale politiek.

    Hij wordt bijgestaan door verschillende medewerkers :

    • De Eerste Adjunct-Kabinetschef - internationale betrekkingen, licht de Koning in over de evolutie, onder meer via de berichten van onze ambassadeurs in het buitenland, en staat de Koning bij in de voorbereiding van toespraken bij officiële bezoeken.
      Hij bereidt tevens nota’s voor die bestemd zijn voor bepaalde audiënties van de Koning, zoals geloofsbrieven, afscheidsaudiënties, audiënties van staatshoofden die op bezoek zijn en bij bezoeken van de Koning in het buitenland.
    • De Adjunct-Kabinetschef - binnenlandse aangelegenheden leidt de dienst verzoekschriften, is verantwoordelijk voor de behandeling en adviesaanvraag van de Koninklijke gunsten, de bruiloftsdienst en de algemene briefwisseling.
    • De Persadviseur verzorgt de contacten met zowel de Belgische als de buitenlandse geschreven en audiovisuele pers. Hij verspreidt de persberichten en regelt de contacten met de pers tijdens de
      activiteiten van de leden van de Koninklijke Familie, zowel op het Paleis als daarbuiten.
    • De Juridische Adviseur kijkt de documenten na die ter ondertekening voorgelegd worden aan de Koning.
    • De Archivaris houdt de archieven van de departementen en diensten van het Paleis bij en maakt er een inventaris van. Dit archief bevat documenten van zowel bestaande diensten als van diensten die werden opgeheven. Hij staat tevens ter beschikking van vorsers die het archief wensen te raadplegen.

    Het Hoofd van het Militair Huis van de Koning staat de Vorst bij met het invullen van zijn opdracht in het domein van Landsverdediging. Zowel op het nationale als het internationale vlak informeert hij de Koning over de toestand, de ontwikkeling en de werking van de Strijdkrachten. In nauwe samenwerking met het Kabinet van de Koning kadert hij de defensiepolitiek in de context van de buitenlandse politiek. Op die manier wordt de Koning op de hoogte gebracht van de veiligheids- en de defensiestrategie, van de geopolitiek, van de politiek en van de werking van internationale organisaties, van het personeel en van de middelen van de buitenlandse Strijdkrachten.

    Het Hoofd van het Militair Huis organiseert de contacten van de Koning met de Strijdkrachten, onder de vorm van audiënties, werkvergaderingen of bezoeken; de Koning ontvangt o.m. in audiëntie, de Minister van Defensie maar ook hoge Belgische of buitenlandse militaire autoriteiten.

    In nauwe samenwerking met de Grootmaarschalk van het Hof en de Kabinetschef adviseert het Hoofd van het Militair Huis ook de Koning in de sectoren van wetenschappelijk onderzoek, energie en politiediensten en bereidt hij de activiteiten voor in deze domeinen.

    Het Hoofd van het Militair Huis verzekert de betrekkingen en coördineert de activiteiten met patriotische en oudstrijdersverenigingen. De Besluiten van het Ministerie van Defensie worden via het Hoofd van het Militair Huis voorgelegd ter ondertekening door de Koning.

    Het Militair Huis is bovendien verantwoordelijk voor het beheer van het informaticasysteem van het Paleis. Dit wil zeggen, zowel voor de departementen van het Huis van de Koning, als van de Huizen en Dienst van de andere leden van de Koninklijke Familie.

    Het Militair Huis wordt geleid door een opper officier die wordt bijgestaan door een hoofdofficier, Adviseur bij het Militair Huis en Voorzitter van het Coördinatiecomité van de informatica in het Paleis, van het technisch informaticapersoneel en van het administratief secretariaatspersoneel.

    Tot het Militair Huis behoren eveneens de Vleugeladjudanten en de Ordonnansofficieren van de Koning.

    De Intendant van de Civiele Lijst van de Koning staat in voor de leiding over en het beheer van de materiële, financiële en menselijke middelen van het Huis van de Koning. Hij wordt bijgestaan door de Schatbewaarder van de Civiele Lijst van de Koning, door de Adviseur bij de Civiele Lijst voor de projecten en studies die hem worden toevertrouwd, en door medewerkers voor het personeelsbeheer, het patrimoniumbeheer, de administratie, de preventie en bescherming op het werk, de boekhouding en het secretariaat.

    De Koning wordt permanent bijgestaan door een Ordonnansofficier, terwijl de Vleugeladjudanten hem kunnen vertegenwoordigen op activiteiten waarop hij niet aanwezig kan zijn. (verwijzen naar FAQ)

    Voor de persoonlijke bescherming van de Koning en zijn Familie, alsook voor de bewaking van de koninklijke domeinen, detacheert de Federale Politie permanent een Veiligheidsdienst bij het Hof. Deze dienst staat onder het bevel van een Hoofdcommissaris.

    13-11-2005, 13:08 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Functie van de koning
    Functie

    Op het politiek vlak vertaalt de actie van de Koning zich niet door een eigen of persoonlijk gezag, dat hij zou kunnen uitoefenen buiten de samenwerking met de ministers. Het is via advies, suggesties, waarschuwingen, verwittigingen en aanmoedigingen dat de Koning een invloed uitoefent op de politieke hoofdrolspelers. Zijn optreden past in een sfeer van continuïteit, van duur, van lange-termijnobjectieven voor het land en de staat. Deze activiteit van de Koning uit zich in de dialoog die hij voert met alle actoren van het politieke besluitvormingsproces.
    Daarom ontmoet de Koning niet enkel vertegenwoordigers van de politieke wereld maar ook al wie een rol speelt in het land. Deze ontmoetingen, waarvan de inhoud steeds vertrouwelijk blijft, vormen een waardevolle bron van informatie voor de Koning en bieden hem de gelegenheid zijn invloed uit te oefenen. Het belang en de invloed van het politieke optreden van de Koning varieren naargelang de omstandigheden en het ritme van het openbaar leven. Zijn optreden moet vooral constant zijn. Op bepaalde ogenblikken treedt de Koning echter duidelijker op de voorgrond, ook al wordt hij steeds gedekt door de ministeriële verantwoordelijkheid, namelijk in de periodes van regeringsvorming.

    De Voorzitters van de gewestelijke en gemeenschappelijke regeringen leggen de eed af in de handen van de Koning. Hij ontvangt ook de leden van de gewest- en gemeenschapsregeringen en parlementen in audiëntie.

    13-11-2005, 12:48 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adhèmar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen in de loop van de avond was Adhèmar nog vol speellust. Wat een vitaliteit.
    Rond 8h30 is hij da op de schot van Karoline in slaap gevallen. Rond 9h30 hebben we hem in zijn bedje gelegd en naar de badkamer, zijn tijdelijke slaapkamer, gebracht.
    Bij het slapengaan, hebben we hem nog een aantal minuten horen janken, maar voor de rest van de nacht niets meer.
    Om 7h00 is hij wakker geworden. Allée, is hij beginnen janken.
    Hij is een bundel vitaliteit. Ongeooflijk. En rap als de duvels.
    Alles wordt aan zijn kritisch oog onderworpen en getest door zijn piranha rtandjes. maar natuurlijk niet altijd mag. We zullen er nog onze pere mee zien.
    Maar hij is een olijkerd en je kan er niet kwaad op zijn. Dat klein mormel.
    Alvast een prettige zondag. Hier is het relatief zacht. Zo een 10°C of 50F.
    Het zicht in de verte is gelijk een foto van Hamilton met vaseline bewerkt. Mistig, vaag maar toch mooi.

    13-11-2005, 09:37 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    12-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert II
    Koning Albert II



    Koning Albert II werd geboren te Brussel, in het kasteel van Stuyvenberg, op 6 juni 1934.

    Albert, die van bij de geboorte de titel "Prins van Luik" meekreeg, is de zoon van Koning Leopold III en Koningin Astrid, geboren Prinses van Zweden. Hij is de kleinzoon van Koning Albert I en Koningin Elisabeth.

    Op 29 augustus 1935 verloor de Prins van Luik zijn moeder, Koningin Astrid, die overleed in een auto-ongeluk in Küssnacht, Zwitserland.

    Op 10 mei 1940, bij de invasie van België, vertrok Prins Albert, samen met zijn oudere zus, Prinses Josephine-Charlotte, en zijn oudere broer, Prins Boudewijn, naar Frankrijk en vervolgens naar Spanje. De prinsen en de prinses keerden op 2 augustus 1940 naar België terug. Zij zetten er hun studies verder, tot in 1944, hetzij in Laken, hetzij in het kasteel van Ciergnon in de Ardennen. In juni 1944, bij de landing van de geallieerden, werden Leopold III, Prinses Lilian - met wie hij in 1941 huwde- en de koningskinderen gedeporteerd door de Duitsers naar Hirschstein, in Duitsland, en vervolgens naar Strobl, in Oostenrijk. Daar werden ze op 7 mei 1945 door het Amerikaanse leger bevrijd. Omwille van de politieke toestand in België, verlieten Koning Leopold III en zijn familie Oostenrijk in oktober 1945 om zich te Pregny in Zwitserland te vestigen, in de villa "Le Reposoir". Ze verbleven er tot juli 1950. Ondertussen zette Prins Albert zijn studies voort aan een college in Genève.

    Op 22 juli 1950 keerde Koning Leopold III samen met Prins Boudewijn en Prins Albert naar België terug.

    Op 2 juli 1959 trad Prins Albert in het huwelijk met Donna Paola Ruffo di Calabria, afkomstig uit een Italiaanse prinselijke familie. Koning Albert II en Koningin Paola hebben drie kinderen: Prins Filip (geboren op 15 april 1960), Prinses Astrid (geboren op 5 juni 1962) en Prins Laurent (geboren op 19 oktober 1963).

    In 1962 werd Prins Albert aangesteld als Erevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Belgische Dienst voor Buitenlandse Handel. Hij oefende deze functie uit gedurende 31 jaar. In die hoedanigheid heeft hij het voorzitterschap waargenomen van meer dan honderd economische zendingen over de hele wereld en bracht hij talrijke bezoeken aan Belgische ondernemingen die actief zijn op het vlak van de export.
    Om hulde te brengen aan de Prins, die zich gedurende al die jaren actief heeft ingezet voor de buitenlandse handel, werd in 1984 het Prins Albertfonds opgericht voor de opleiding van specialisten in buitenlandse handel. Prins Albert was ook Voorzitter van de Algemene Raad van de Algemene Spaar- en Lijfrentekas van 1954 tot 1992 en Voorzitter van het Belgische Rode Kruis van 1958 tot 1993.

    Naast deze verschillende functies heeft Prins Albert ook acties gevoerd op het vlak van stedebouwkunde, huisvesting, natuurbescherming, monumenten en landschappen en, meer algemeen, op het vlak van milieubeheer. In dit kader was hij voorzitter van, of nam hij deel aan, tal van internationale conferenties. In 1969 was hij, op uitnodiging van de Raad van Europa, voorzitter van de Europese ministeriële Conferentie rond de bescherming van het cultureel en architecturaal erfgoed.

    Na het overlijden van zijn broer, Koning Boudewijn, legde Prins Albert op 9 augustus 1993 voor de Verenigde Kamers de eed af als zesde Koning der Belgen.

    12-11-2005, 17:16 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koning Boudewijn I
    Koning Boudewijn



    1930
    Boudewijn, Albert, Karel, Leopold, Axel, Marie, Gustaaf, Hertog van Henegouwen, werd geboren in het Kasteel van Stuyvenberg, bij Brussel op 7 september 1930. Hij was het tweede kind van Koning Leopold III en Koningin Astrid, bij geboorte Prinses van Zweden.

    1934
    Zijn grootvader, Koning Albert I, kwam op tragische wijze om het leven bij een rotsbeklimming.

    Bij de troonopvolging van zijn vader, Koning Leopold III, op 23 februari 1934, kreeg de kleine Prins de titel "Hertog van Brabant".

    1935
    Op 29 augustus verloor de Prins zijn moeder Koningin Astrid, die omkwam bij een auto-ongeval in Küssnacht, Zwitserland.

    Koning Leopold III verliet samen met zijn kinderen het Kasteel van Stuyvenberg en verhuisde naar het Koninklijk Kasteel te Laken.

    1940
    Op 10 mei, bij de invasie van België, werden Prins Boudewijn, zijn oudere zus Prinses Joséphine-Charlotte en zijn broer Prins Albert, overgebracht naar Frankrijk en vervolgens naar Spanje.

    De Prinsen keerden terug naar België op 2 augustus 1940. Ze zetten hun studies verder tot in juni 1944, hetzij te Laken hetzij in het Koninklijk Kasteel te Ciergnon in de Ardennen.

    1944
    Bij de landing van de geallieerden, in juni 1944, werden Leopold III, Prinses Liliane, met wie hij in 1941 huwde, en de kinderen weggevoerd naar Hirschstein in Duitsland en daarna naar Strobl in Oostenrijk. Daar werden zij op 7 mei 1945 door het Amerikaanse leger bevrijd.

    Door de politieke situatie in België verlieten Koning Leopold III en zijn familie Oostenrijk in oktober van datzelfde jaar en vestigden ze zich in Zwitserland in villa "Le Reposoir" in Pregny. Zij bleven er tot juli 1950.

    Prins Boudewijn zette ondertussen zijn studies verder aan een college in Genève. In 1948 maakte hij een reis naar de Verenigde Staten.

    1950
    Op 22 juli keerde Koning Leopold III samen met Prins Boudewijn en Prins Albert terug naar België. Op 1 augustus van dat jaar verzocht de Koning de Regering en het Parlement een wet goed te keuren die zijn macht overdroeg op zijn zoon, Prins Boudewijn, Hertog van Brabant, die op 11 augustus 1950 de titel Koninklijke Prins bekwam.

    1951
    Op 17 juli legde de Koninklijke Prins de grondwettelijke eed af en werd de vijfde Koning der Belgen.

    1951-1960
    Op internationaal vlak behoorde België tot de ondertekenaars van het verdrag van 18 april 1951 tot oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Daaruit zou later (Verdrag van Rome, 25 maart 1957) de Europese Economische Gemeenschap, nu Europese Unie, ontstaan.

    Op binnenlands vlak werd deze periode gekenmerkt door een aantal problemen die vaak heftige spanningen teweegbrachten : de schoolstrijd tussen de voorstanders van het vrij onderwijs en die van het rijksonderwijs, de onafhankelijkheid van Kongo, de stakingen van 1960-1961.

    De schoolstrijd zou voortduren tot 1958, jaar waarin een akkoord werd bereikt met het zogenaamde "Schoolpact", bekrachtigd door de wet van 29 mei 1959.

    In januari-februari 1960 werd te Brussel een rondetafelconferentie gehouden met vooraanstaande Kongolese politici en een Belgische regeringsdelegatie. De onafhankelijkheid werd er formeel toegestaan en tevens werden de grote trekken van een Kongolese grondwet vastgelegd. Op 30 juni 1960 woonde de Koning te Kinshasa de machtsoverdracht bij.

    Ook in 1960 kreeg dezelfde regering af te rekenen met een moeilijke sociaal-economische toestand. In Vlaanderen heerste structurele werkloosheid, terwijl de sluiting van steenkoolmijnen in Wallonië er voor ernstige beroering zorgde. Om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de gewesten, ging de regering voor het eerst een regionaal economisch beleid voeren. In november 1960 diende zij bij het parlement een algemeen herstelprogramma in, de zogenaamde "Eenheidswet". In de tweede helft van december brak in het land een algemene staking uit. Spoedig bleekt dat de beweging in Vlaanderen minder sterk was dan in Wallonië, waar zich hevige onlusten voordeden. In Wallonië had de staking trouwens ook een politieke inslag, aangezien zij op federalistische structuurhervormingen aanstuurde. De communautaire spanningen die eens te meer duidelijk werden, zouden in de daaropvolgende jaren in een stroomversnelling terechtkomen.

    1960
    Op 15 december huwde de Koning met Doña Fabiola de Mora y de Aragon.

    1960-1976
    De taalgrens werd vastgesteld bij de wet van 8 november 1962. De wetten van 30 juli 1963 (taalstelsel in het onderwijs) en van 2 augustus 1963 (taalgebruik in bestuurszaken) bevestigen het principe van de eentaligheid van de gewesten.

    Dit principe gaf, vanaf 1966, aanleiding tot een betwisting over de aanwezigheid te Leuven van de Franstalige afdeling van de Katholieke Universiteit. In brede kringen van de Vlaamse opinie werd aangedrongen op de overheveling naar Wallonië. De overheveling (naar Ottignies in Waals-Brabant) zou kort nadien een feit worden.

    Op 18 februari 1970 verklaarde Eerste Minister Gaston Eyskens in de Kamer dat de unitaire staat door de gebeurtenissen achterhaald was en dat de gemeenschappen en gewesten hun plaats dienden in te nemen in een vernieuwde staatsstructuur. Dit was de aanloop naar de eerste communautaire grondwetsherziening in de Belgische geschiedenis. Tijdens datzelfde jaar kregen de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap de culturele autonomie toegewezen, zodat uitsluitend zijzelf bevoegd werden voor hun culturele aangelegenheden.

    Tijdens de daaropvolgende jaren werd meermaals gepoogd, onder meer door de Egmont- en Stuyvenbergakkoorden in 1977-1978, om tot een globale regeling van de communautaire problematiek te komen. Echter zonder resultaat.

    Deze toestand maakte Koning Boudewijn in groeiende mate bezorgd. Hij had vooral oog voor het vrijwaren van de eenheid van België. Zo verklaarde hij in een toespraak op 31 maart 1976, zinspelend op de nationale spreuk van België ("Eendracht maakt macht") : "Toen de stichters van het onafhankelijke België deze spreuk kozen, waren zij zich bewust én van onze diversiteit, én van de noodzakelijkheid van ons samengaan. Zij oordeelden dat de gewesten, met hun rechtmatige autonomie, onderling aanvullende delen zijn van een geheel en zich niet als naijverige tegenstanders mogen opstellen. Zij gaven er zich rekenschap van dat federeren verenigen betekent, in aanvaarde verscheidenheid, en niet ontbinden in confrontatie." Dit thema kwam later herhaaldelijk -en met steeds meer klem- terug in de toepraken van de Vorst.

    1976
    Ter gelegenheid van zijn 25-jarig Koningschap, besloot de Vorst om met de fondsen die de bevolking hem had geschonken een stichting te creëren die zijn naam zou dragen. De Koning Boudewijnstichting heeft als taak de levensvoorwaarden van de bevolking te verbeteren. De stichting beheert projecten en publiceert werken in zeer verscheiden domeinen zoals armoedebestrijding en sociale integratie, milieubescherming, bescherming van het bouwkundig erfgoed en het kunstpatrimonium, jeugdvorming, ...

    1976-1990
    In 1980 kwam een nieuwe staatshervorming tot stand door een grondwetsherziening en een bijzondere wetgeving. De Vlaamse en de Franse Gemeenschappen kregen nu ook de persoonsgebonden aangelegenheden toegewezen (gezondheidszorg en bijstand aan personen). Voor de Duitstalige Gemeenschap werd een rechtstreeks te verkiezen Raad opgericht. Het statuut van het Waalse en het Vlaamse Gewest werd eveneens uitgetekend. De twee Gewesten kregen ruime bevoegdheden : regionale economie en tewerkstelling, ruimtelijke ordening, leefmilieu, huisvestiging, enz.

    Gemeenschappen en Gewesten regeren voortaan door middel van decreten die kracht van wet hebben in hun rechtsgebied. Hun financiële middelen werden verruimd, o.m. met ristorno's op de nationaal geheven belastingen en met een beperkte bevoegdheid om zelf belastingen te innen (eigen fiscaliteit).

    Ook werd het Arbitragehof opgericht om conflicten te beslechten tussen Gemeenschappen en Gewesten onderling en tussen deze entiteiten en de nationale overheid.

    In de eerste helft van de jaren 1980 ontstond een economische en financiële crisis. Het land werd getroffen door een hoge werkloosheid, terwijl de staatsschuld enorm toenam. In februari 1982 werd de Belgische munt gedevalueerd. Opeenvolgende herstelplannen met loonmatiging, besnoeiingen in de begroting, verlichting van de lasten van het bedrijfsleven, enz. zouden geleidelijk verbetering brengen.

    De derde staatshervorming kwam er in 1988-1989.

    Andermaal werden de bevoegdheden van de regionale entiteiten verruimd : voor de Gemeenschappen met het onderwijs en het welzijnsbeleid, voor de Gewesten met o.m. openbare werken en het volledig toezicht over de lokale besturen.

    Tevens werd het statuut van het Brussels Gewest vastgelegd : er kwam een rechtstreeks te verkiezen vertegenwoordigende vergadering (de Brusselse Hoofdstedelijke Raad) met een eigen regering. Daarnaast werd voorzien in afzonderlijke Vlaamse en Franse commissies voor gemeenschapsmateries in Brussel.

    De financieringswet van 16 januari 1989 garandeerde de Gemeenschappen en Gewesten vaste aandelen in de nationale belastingen en breidde hun fiscale bevoegdheid uit.

    Op een geheel ander vlak stelde zich, in het voorjaar 1990, een constitutioneel probleem. Begin april keurden Kamer en Senaat een wetsvoorstel goed tot liberalisering van abortus. Op 30 maart had Koning Boudewijn aan de eerste minister schriftelijk meegedeeld dat hij, de derde tak van de Wetgevende Macht, volgens zijn geweten deze wet niet kon bekrachtigen.

    Op grond van artikel 82 (thans artikel 93) van de grondwet, stelde de ministerraad vast dat de Koning in de onmogelijkheid was om te regeren. In dat geval oefent de ministerraad de grondwettelijke macht van de Koning uit. Deze raad bekrachtigde de abortuswet (3 april 1990) en kondigde ze af. Op 5 april beslisten de Verenigde Kamers dat aan de onmogelijkheid tot regeren een einde was gekomen, zodat de Koning zijn grondwettelijke prerogatieve opnieuw kon uitoefenen.

    1990-1991
    Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de Koning en de viering van 40 jaar Koningschap werd een nationale hulde georganiseerd, de "60-40 Feesten". De feestelijkheden gingen door van 7 september 1990 (de verjaardag van de Koning) tot 21 juli 1991 (Belgische Nationale feestdag).

    1991-1993
    De regering maakte op de eerste plaats werk van de verdere uitvoering van de staatshervorming. Daartoe werd op 28 september 1992 het Sint-Michielsakkoord gesloten. Het werk (grondwetsherzieningen, bijzondere en gewone wetgeving) kwam grotendeels tot stand in 1993.

    Volgens artikel 1 van de nieuwe grondwet, is België een federale staat samengesteld uit de Gemeenschappen en de Gewesten. De leden van de Vlaamse Raad (die tegelijk de gemeenschaps- en de gewestmateries behandelt) en van de Waalse Gewestraad worden voortaan rechtstreeks verkozen. De samenstelling en de taak van de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers en van de Senaat werden herzien.

    De bevoegdheden van de Gemeensschappen en de Gewesten werden verruimd, meer bepaald wat betreft de buitenlandse betrekkingen.

    Tenslotte werd de provincie Brabant gesplitst in twee provincies : Vlaams-Brabant en Waals-Brabant.

    In wat zijn laatste toespraak zou worden, gaf de Koning zijn visie als volgt weer : "Dit jaar hebben wij andermaal een belangrijke hervorming van onze politieke structuren doorgevoerd. Zij vormt het sluitstuk van wat sinds 1970 tot vandaag werd veranderd aan het staatsbestel. (...) Het was de wil van het parlement om een nieuw evenwicht tot stand te brengen tussen, enerzijds, een verreikende autonomie van de Gewesten en Gemeenschappen, en, anderzijds, de noodzakelijke eenheid en samenhorigheid van het land" (21 juli 1993).

    1993
    Op 31 juli overleed Koning Boudewijn plots in zijn vakantieverblijf te Motril, in het Zuiden van Spanje. Hij bezweek aan een hartstilstand op het moment dat het Koningspaar met vakantie was.

    12-11-2005, 17:14 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Leopold III
    Koning Leopold III



    1901
    In Brussel wordt Leopold, Philippe, Karel, Albert, Meinrad, Hubert, Marie, Miguel geboren als zoon van Prins Albert en Prinses Elisabeth, hertogin in Beieren, de toekomstige Koning en Koningin der Belgen. De toenmalige Koning, Leopold II, was zijn grootoom en peter.

    1909
    Bij de dood van Leopold II bestijgt Albert de troon en wordt Leopold Hertog van Brabant, de titel die in België aan de kroonprins wordt gegeven.

    1915
    Leopold neemt dienst bij het leger in het 12de Linie-regiment.

    1920
    Hij gaat naar de Militaire School.

    1922
    Hij wordt Onderluitenant bij het 1ste Grenadiers.

    1925
    Hij onderneemt een lange studiereis door Kongo.

    1926
    Prins Leopold ontmoet in Stockholm de Zweedse Prinses Astrid, geboren op 17 november 1905, dochter van Prins Carl en nicht van Koning Gustav V. In november van datzelfde jaar vindt het huwelijk plaats.

    1927
    Op 11 oktober wordt Prinses Josephine-Charlotte geboren. Zij was Groothertogin van Luxemburg van 1964 tot 2000.

    1930
    Op 7 september wordt Prins Boudewijn (Koning der Belgen van 1951 tot 1993) geboren.

    1934
    Op 23 februari volgt Koning Leopold III Koning Albert I op.
    Op 6 juni wordt Prins Albert geboren, toekomstig Koning der Belgen (1993 - ).

    1935
    Tijdens een reis in Zwitserland verliest de Koningin het leven in een verkeersongeval in Küssnacht en wordt de Koning gewond.

    1936
    Koning Leopold III kondigt de neutraliteit af; België was tot dan toe een bondgenoot van Frankrijk en Groot-Brittannië. De Vorst hoopt dat het land aldus aan de Duitse dreiging kan ontkomen.

    1940
    Op 10 mei valt Nazi-Duitsland niettemin België binnen. Op 28 mei heeft Koning Leopold III, opperbevelhebber van het Belgisch leger, geen andere keuze dan de onvoorwaardelijke overgave. De regering die zich in Frankrijk heeft teruggetrokken, is het daarmee niet eens. Dat ligt mee aan de basis van de "Koningskwestie", die in 1950 tot de troonsafstand van de Vorst leidde.

    1941
    Leopold huwt met Lilian Baels, die voortaan de titel Prinses van Retie draagt. Uit dit huwelijk worden drie kinderen geboren: Alexander, Marie-Christine en Maria-Esmeralda.

    1944
    Op 7 juni, één dag na de landing van de geallieerde troepen op het continent, worden de Koning en zijn familie naar Duitsland en later naar Oostenrijk gedeporteerd. De Amerikaanse troepen bevrijden hen op 7 mei 1945. De Koning keert echter niet meteen naar België terug : door het verzet van een deel van de bevolking wordt het Regentschap van Prins Karel, Graaf van Vlaanderen en broer van de Koning, verlengd wegens de "onmogelijkheid om te regeren" van Leopold III.

    1950
    Omdat geen politieke oplossing wordt gevonden voor het conflict rond de Koning, laat de regering een wet goedkeuren om een volksraadpleging te houden rond de vraag of de Vorst mag terugkeren. Het antwoord van de kiezers is ja (met 57,68 %), met echter grote verschillen naargelang van het landgebied. Op 20 juli laat de regering (krachtens de volksraadpleging) door de Kamers vaststellen dat er een einde is gekomen aan de "onmogelijkheid om te regeren".
    Op 22 juli keert de Koning naar Brussel terug.
    Na hevige incidenten, stelt Leopold III op 11 augustus voor om de koninklijke macht over te dragen aan zijn zoon, Prins Boudewijn. Deze wordt daarmee "Koninklijke Prins".

    1951
    Leopold III stelt vast dat het onmogelijk is de Belgen rond zijn persoon te verzoenen. Om de gemoederen te bedaren beslist hij aan de Troon te verzaken. Prins Boudewijn volgt hem op 17 juli 1951 op. Daarna wijdde Koning Leopold III zich vooral aan wetenschappelijk werk en ontdekkingsreizen.

    1983
    Op 25 september overlijdt Leopold III.

    12-11-2005, 16:56 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert I
    Koning Albert I


    1875
    Op 8 april wordt te Brussel Albert, Leopold, Clément, Marie, Meinrad geboren als vijfde kind van Prins Philippe, Graaf van Vlaanderen en broer van Leopold II, en van Prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen.

    1900
    Prins Albert trouwt met Elisabeth, hertogin van Beieren. Het Koninklijk paar heeft drie kinderen: Leopold (1901-1983), die later Koning Leopold III werd, Karel (1903-1983), toekomstig regent en Marie-José (1906-2001).

    1906
    Albert sticht het instituut "Ibis", een tehuis en een school voor de wezen van vissers.

    1909
    Op 23 december volgt Albert Koning Leopold II op.

    1913
    Op 30 augustus wordt een wet afgekondigd die een veralgemening van de militaire dienstplicht invoert (alle zonen van eenzelfde gezin moeten voortaan onder de wapens).

    1914
    Op 2 augustus neemt Koning Albert I, overeenkomstig artikel 68 van de Grondwet, het bevel over het leger.

    1918
    Na de wapenstilstand van 11 november maken Koning Albert I, Koningin Elisabeth en de Prinsen op 22 november een triomfantelijke intocht te Brussel.
    In zijn troonrede van diezelfde dag kondigt Koning Albert I belangrijke hervormingen aan: het algemeen enkelvoudig stemrecht, de volledige gelijkheid van de twee landstalen, de vervlaamsing van de Universiteit van Gent, de erkenning van de syndicale vrijheden en de uitbreiding van de sociale wetgeving.

    1928
    Op initiatief van Koning Albert I wordt het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek opgericht, dat zich toespitst op de industriële ontplooiing.

    1934
    Op 17 februari komt de Koning om het leven bij een val van de rotsen in Marche-les-Dames. Vele oudstrijders begeleiden de Vorst naar zijn laatste rustplaats.

    12-11-2005, 16:55 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold II
    Koning Leopold II



    1835
    Op 9 april wordt in Brussel Leopold, Louis, Philippe, Marie, Victor geboren als zoon van Leopold I en Louise-Marie.

    1853
    Prins Leopold neemt zitting in de Senaat waarvan hij van rechtswege lid is. Op 22 augustus huwt hij met Marie-Henriette van Habsburg-Lotharingen, Aartshertogin van Oostenrijk. Zij hadden vier kinderen: Louise-Marie (1858-1924), Leopold (1859-1869), Stéphanie (1864-1945) en Clémentine (1872-1955).

    1865
    Op 17 december legt Leopold de grondwettelijke eed af.

    1876
    De Koning organiseert op 12 december in het Paleis te Brussel een internationale conferentie van geografen en ontdekkingsreizigers rond de verkenning van Midden-Afrika. Daaruit groeit in 1877 de "Association internationale pour la civilisation et l'exploration de l'Afrique centrale" (Internationale vereniging voor de beschaving en de verkenning van Midden-Afrika).

    1878
    Leopold II richt in samenwerking met de Britse ontdekkingsreiziger Stanley het "Comité d'Etudes du Haut-Congo" op, dat in 1879 de "Association internationale du Congo" werd.

    1885
    De Conferentie van Berlijn erkent de Kongo Vrijstaat met Leopold II als staatshoofd. Datzelfde jaar keurt het Belgisch Parlement de "persoonlijke unie" tussen Kongo en België goed.

    1890
    De Internationale Conferentie van Brussel veroordeelt in juli de slavernij en ligt (onder impuls van de Koning) aan de basis van een campagne tegen de slavernij in Afrika.

    1902
    Op 19 september overlijdt Koningin Marie-Henriette te Spa.

    1904
    De reputatie van Leopold II en zijn overzeese onderneming worden in vraag gesteld als gevolg van uitspattingen van Europeanen in Afrika. De Koning roept een internationale onderzoekscommissie in het leven die de verdiensten van het koninklijk beleid in Kongo erkent, maar ook wijst op enkele wantoestanden en lacunes, die de Koning dan probeerde te verhelpen.

    1908
    De wet van 18 oktober maakt van Kongo Vrijstaat een Belgische kolonie.

    1909
    Op 14 december ondertekent de Koning de Wet op de dienstplicht. Hij overlijdt drie dagen later.

    12-11-2005, 16:53 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold I
    Koning Leopold I



    1790
    Op 16 december wordt in het Beierse Coburg Leopold, Joris, Christiaan, Frederik geboren als zoon van Zijne Hoogheid Franz, Hertog van Saksen-Coburg-Saalfeld.

    1795
    De Russische Tsaar benoemt Leopold tot kolonel van het regiment Izmajlovski van de keizerlijke wacht. Zeven jaar later wordt hij generaal.

    1806
    Het hertogdom wordt bezet door Napoleons troepen. Leopold verblijft in Parijs en wordt een opvallende personaliteit aan het keizerlijk hof. Hij wijst een aanbod van de Keizer af om vleugeladjudant te worden. Hij volgt zijn broer op aan het hoofd van het hertogdom Saksen-Coburg. Nadien neemt hij deel aan de campagnes tegen Napoleon.

    1815
    Leopold krijgt de Engelse nationaliteit, wordt tot field marshall benoemd en huwt met prinses Charlotte, erfprinses van de Engelse troon. Nog geen jaar later brengt ze een doodgeboren kind ter wereld en sterft.

    1830
    Leopold weigert de Griekse troon.

    1831
    Op 21 juli legt hij de eed af als eerste Koning der Belgen. Hij zal het overgrote deel van zijn regering wijden aan de consolidering van de jonge staat.
    Op 2 augustus valt de Hollandse Koning Willem I België binnen. Het is slechts door de tussenkomst van de grote mogendheden dat de nieuwe staat wordt gered. Maar het land komt er verzwakt uit. Het verliest grondgebied en moet Holland tolrechten betalen voor de scheepsdoorgang op de Schelde. (Het Verdrag der XXIV artikelen.)

    1832
    Op 9 augustus huwt Leopold met Louise-Marie van Orléans, dochter van Louis-Philippe, Koning van Frankrijk.

    1835
    De eerste spoorlijn van het continent (Antwerpen-Mechelen) wordt ingewijd. Het is de bekroning van een project waaraan de Koning sinds 1832 werkte.

    1842
    Leopold bepleit een wetgeving over vrouwen- en kinderarbeid. Maar de tijd is er nog niet rijp voor.

    1848
    Een republikeinse revolutie verjaagt Louis-Philippe van de Franse troon. Die revolutie deint uit over heel Europa, maar België blijft gespaard, vooral dankzij de diplomatieke inspanningen van de Koning.

    1850
    Op 11 oktober overlijdt Koningin Louise-Marie.

    1865
    Op 10 december sterft Koning Leopold I.

    12-11-2005, 16:51 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 november
    Sinds 1866 wordt "Koningsdag" gevierd op 15 november, de datum van het naamfeest van Leopold (in de Germaanse kalender) en van Albert (in de gewone kalender).
    Koning Boudewijn besliste in 1951 om deze datum te behouden. Ook zijn broer Koning Albert II deed dit inmiddels. Tijdens het regentschap van Prins Karel werd soms de benaming " Feest van de Dynastie" gebruikt. deze benaming is echter fout, zoals bevestigd werd in een omzendbrief van de minister van Binnenlandse Zaken van 1953

    Als voorbeeld de rede van de eerste minister op 15-11-2004
    "
    Toespraak Premier - Koningsdag
    (2004-11-15)

    Persdienst Eerste Minister

    TOESPRAAK VAN EERSTE MINISTER GUY VERHOFSTADT OP DE KONINGSDAG 2004.
    BRUSSEL, 15 NOVEMBER 2004.

    Koninklijke Hoogheden,
    Excellenties,
    Waarde collegas,
    Dames en Heren,

    15 november is de dag waarop twee namen worden gevierd. Volgens de Germaanse kalender is dit het naamfeest van Leopold. Volgens onze kalender dat van Albert. Samen met koning Boudewijn vertegenwoordigen onze koningen met de naam Leopold en Albert reeds 175 jaar het onafhankelijke België. Dat is iets waar de koninklijke familie, net zoals alle Belgen, fier op mag zijn.

    Sinds die onafhankelijkheid is onze samenleving niet meer dezelfde. Van een rurale maatschappij zijn we in de 19de eeuw geëvolueerd naar een industriële samenleving met een groeiende verstedelijking. Tegelijkertijd ontstond er een sociale beweging waarbij de rechten van eenieder steeds verder werden uitgebreid.

    In de twintigste eeuw is ons land het eigenlijke slagveld geweest van twee wereldoorlogen. Daarna zijn we de motor geworden van het grootste en meest ambitieuze project sindsdien, de eenmaking van Europa. Ons land heeft op staatskundig vlak tegelijk een voortrekkersrol gespeeld in de oprichting van de Europese Unie én in een verregaande decentralisatie van haar eigen overheid.

    België bestaat immers niet alleen al 175 jaar als onafhankelijke staat, maar ook 25 jaar als federaal land. Sinds 1980 bestaan we uit gewesten en gemeenschappen. Wij zijn daar intussen vrij gewoon aan geworden. Toch is deze federalisering op wereldvlak een opmerkelijk project geworden. Net zoals over de hele wereld landen een voorbeeld namen aan de Belgische grondwet van 1831, kijkt men nu naar de wijze waarop wij op een vreedzame manier culturele en economische autonomie in ons land hebben geïnstalleerd. We hebben dus meer dan één reden om van 2005 een echt feestjaar te maken.

    Het wordt in ieder geval geen nostalgisch overzicht van ons 175 jarig bestaan. Niet dat dit niet de moeite zou lonen. Ons land heeft een opmerkelijke geschiedenis achter de rug. Maar we menen dat dit feestjaar een ideale gelegenheid is om de pijlers waarop de identiteit van ons land gebouwd is, te belichten. Het moet ook aantonen waarin onze kracht voor de toekomst ligt.

    Het kernthema van het feestjaar is: ontmoeten. Tijd om elkaar te ontmoeten. Het is een thema dat meer dan ooit actueel is. Onze culturen kunnen immers alleen maar overleven als we ons openstellen voor andere culturen die in ons land aanwezig zijn. Als we ons openstellen voor wat anderen denken, wat anderen drijft, wat hun overtuiging of religie is. Zichzelf opsluiten in het eigen gelijk, heeft nog nooit tot een betere samenleving geleid. En de dramatische gebeurtenissen van de voorbije weken in landen heel dicht bij ons tonen dit nogmaals aan. Alleen door bereid te zijn om elkaar te ontmoeten, kunnen we verhinderen dat we op het gevaarlijk hellend vlak terechtkomen dat vandaag her en der is ontstaan.

    Ten tweede kan ons land slechts overleven als de verschillende gewesten en gemeenschappen de moeite doen om elkaar echt te begrijpen. Dit lijkt niet eenvoudig, gezien we soms elkaars taal niet meer goed onder de knie hebben of elkaars kranten niet meer lezen. Ook heel wat politici dreigen zich nog enkel toe te spitsen op de verschillen tussen beide. Die verschillen bestaan, en maar gelukkig ook, maar de gelijkenissen zijn zoveel groter. Nochtans is het opzet van het federalisme niet om verder uit elkaar te groeien, maar integendeel beter met elkaar samen te werken. Daarom willen we van het jaar 2005 gebruik maken om de dialoog tussen de verschillende gewesten en gemeenschappen opnieuw te versterken. Daarvoor zijn alle overheden bij het programma betrokken: zowel de federale en regionale overheden als heel wat steden en gemeenten.

    Naast de ontmoeting tussen culturen en tussen de verschillende gewesten en gemeenschappen willen we eveneens ontmoetingsruimte creëren tussen de verschillende generaties. We praten tegenwoordig over de vergrijzing alsof ouderen enkel nog een probleem zijn voor de jongere generaties. Dat mensen steeds langer leven en langer gezond leven, is echter geen probleem maar een vooruitgang. Aan de andere kant lijkt het soms alsof jongeren, door de snel evoluerende maatschappij, in een ander tijdperk leven. En eigenlijk is dat wel een beetje zo. De uitdagingen en keuzes waar jongeren voor staan, zijn wellicht nog nooit zo groot geweest. Ik zou bijna zeggen, de toekomst van de volgende 175 jaar van ons land, ligt inderdaad voor een groot stuk in de handen van onze jongeren. Het is dan ook de bedoeling om hen in het bijzonder bij het programma te betrekken."

    12-11-2005, 16:29 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engels Bulldog Info ras

    AARD: opgewekt, spontaan, ongecompliceerd en evenwichtig, gevoel voor humor, zachtaardig en gevoelig, maar ook hard voor zichzelf en moedig en onverschrokken als het nodig is, intelligent op een bedachtzame manier en rustig in huis.
    De Engelse bulldog is erg aanhankelijk en graag in de buurt van zijn gezin.

       

    OPVOEDING:
    over het algemeen zijn honden van dit ras niet moeilijk op te voeden. De Engelse bulldog is zeer gevoelig voor uw stem(mingen) en heeft vaak al voldoende aan een vriendelijk doch beslist verzoek. Onder geen beding mag dit ras (te) hard worden aangepakt, maar u mag zeker geen loopje met u laten nemen. Blijf altijd consequent en duidelijk tegen de hond.

    SOCIALE AANLEG: de omgang met soortgenoten en andere huisdieren is over het algemeen erg goed. Daarnaast zijn ze ook prima kameraden voor kinderen omdat ze zeer tolerant zijn en de meeste ook een sterk ontwikkeld gevoel voor humor hebben. Sommige exemplaren blijken uitermate waaks te zijn, terwijl andere zich ontpoppen als allemansvrienden.

    BEWEGING: De Engelse bulldog is geen hond waarmee u lange wandelingen hoeft te maken. Dit ras is volmaakt tevreden wanneer het driemaal daags voor een kort blokje om mee uit genomen wordt. Voor de rest vertoeven ze het liefst in huis of in de tuin, als het maar dicht in de buurt van het gezin is. Deze eigenschap maakt de hond tot een perfecte partner van mensen die wat minder sportief zijn ingesteld. Jonge bulldoggen hebben vaak de neiging door te blijven spelen en te rennen terwijl ze eigenlijk niet meer kunnen. Zorg daarom dat een jonge bulldog voldoende rust krijgt en laat hem gedosseerd bewegen, zodat hij al zijn energie kan aanwenden om zijn botten, spieren en pezen zo goed mogelijk te ontwikkelen. Engelse bulldoggen kunnen niet zo goed tegen warmte. Zorg er daarom voor dat ze op warme dagen ergens een koel plekje kunnen opzoeken.

    12-11-2005, 10:56 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The beginning of my new life
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uitgerust en fit ga ik vandaag eens dat huis onderzoeken en testen tot hoever ik kan gaan met mijn nieuwe baasjes. Ik heb tandjes als piranha's en levenslust voor tien.
    Let's go, waar begin ik aan?

    12-11-2005, 10:49 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uitgeput van een vermoeiend reis en de kennismaking met al die nieuwe mensen, ben ik als een blok in slaap gevallen. In het nieuwe mandje dat ik van mijn meter Els gekregen heb. Nu ziet het er nog mooi uit, maar ik ben wel van plan dat synthetisch gedrochte eens grondig met mjn scherpe nages te onderzoeken en uit elkaar te rafelen. Je weet maar nooit

    12-11-2005, 10:47 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adhèmars eerste nacht
    Het uur brak aan om te gaan slapen. Natuurlijk voor een puppie uit een nest van 4 zou dat geen sinecure zijn. Tobie bleef alleen slapen en Adhèmar kreeg een plekje in de badkamer. In het bein natuurlijk wat gejank, maar het ging vlug over. Gedurende de nacht heeft hij maar twee keer gejankt. Ik denk dat hij het vlug zal gewoon worden. Vanmorgen was hij natuurlijk blij om terug te kunnen ravotten. Wat wij in de badkamer vonden, was minder leuk. Maar zo iets weet je als je eraan begint.
    A. is één en al activiteit. Hij zit achter Tobie aan maar Tobie moet er voorlopig nog niet van weten. Soms hilarische scenes zoals als hij over de sporten van de stoel wil klauteren; D sporten zijn juist iets hoger dan zijn pootjes en dan kruipt hij er over en blijven zijn achterpoten over de sporten bengelen. Om je een kriek te lachen. We zullen er nog veel plezier aan beleven. Ik hou jullie op de hoogte want nu ga ik met A en Tobie buiten (in de hof). Qua dat hij proper wordt.

    12-11-2005, 09:49 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis van België
    PREHISTORIE

    Oudste sporen werden in de buurt van BERGEN gevonden. Ze dateren van voor 500.000 voor Christus.
    Veel later werden onze gewesten door de KELTEN bewoond (circa 30.000 voor Christus).

    ROMEINSE TIJD

    Keltische Belgae worden van 57 tot 51 voor Christus door Caesar onderworpen. Bij het Romeinse Rijk ingelijfd als een deel van Galilea. Later werden de steden Togeren ( 2de eeuw na Christus), Doornik (843) en Aarlen (2de helft van de 2de eeuw na Cristus).
    Ongeveer rond 296 wordt ons gebied door de FRANKEN veroverd.

    MEROVINGSCHE EN KAROLINGISCHE PERIODE

    Tot één van de families van de Salische Franken behoorden de MEROVINGERS ( Chlodovech I).
    In 751 werd de laatste Merovingische vorst afgezet en werd de dynastie van de Karolingen gevestigd.
    de belangrjkste vorst was Karel De Grote ( werd Keizer in 800).

    POST-KAROLINGISCHE PERIODE EN DE MIDDELEEUWSE VORSTENDOMMEN

    Bij de dood van Lodewijk de Vome (840) verdween de eenheid van het Frankische rijk.
    Dan ontstnd het raafschap Vlaanderen (denk aan de Gulden Sporenslag 1302)

    DE BOURGONDISCHE PERODE

    Door het huwelijk van Margaretha van Male met Filps de Stoute (Hertog van Bourgondië) deed het Bourgondische huis zijn intrede in de geschiedenis der Nederlanden.
    Door het huwelijk van Maria van Bourgondië met Maximiliaan van Oostenrijk belandden we in het huis Habsburg.

    DE ZUIDELIJKE NEDERLANDEN ONDER HABSBURG (1505 - 1795)

    Bijzondere figuren: Karel V ( Gent 1500 - 1558)
                                 Filips II(1527 - 1598)
                                 Margaretha van Parma (Oudenaarde 1522 - 1586)

    INLIJVING BIJ FRANKRIJK

    Op 1 oktober 1795 werden de Zuidelijke Nederlanden als Belgische departementen bij de Franse Republiek ingelijfd.

    HET VERENIGD KONINKRIJK DER NEDERLANDEN EN DE BELGISCHE REVOLUTIE

    De val van Napoleon (Slag van Waterloo) leidde tot de hereniging va Noord- en Zuid-Nederland.
    Op 21 september 1815 legde Willem I  uit het huis Oranje-Nassau) de grondwettelijke eed af als "Koning der Nederlanden".
    Door de slechter wordende economische toestand en de Franse Julirevolutie kwam het op 25 augustus 1830 te Brussel tot relletjes ( opera "de stomme van Portici").
    Het voorlopig bewind riep op 4 oktober 1830 de ONAFHANKELIJKHEID VAN BELGIE uit.

    12-11-2005, 00:00 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    11-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adhemar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen,

    Ik wil me eventjes voorstellen. Ik noem ADHEMAR
    De jongste telg van de Familie De Clipzelen.
    Vrijdag 11 november heb ik mijn intrede gedaan bij mijn nieuwe familie karoline, Els en Steven.
    Niet als oud-strijder maar als speelmakkertje van Tobie
    Een likje van mij en tot wederblafs

    11-11-2005, 16:41 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Wereldoorlog
    De eerste wereldoorlog is begonnen in 1914 en de wapenstiltstand werd op 11 november 1918 in het bos van Compiègne in Frankrijk getekend. Dit betekende de nederlaag van de Centralen en de overwinning van de Geallieerden. De aanleiding tot de oorlog was de moord op de Oostenrijkse troonopvolger Frans Ferdinand op 28 juni 1914 door de Serviër Gavrilo Princip te Sarajevo.
    Centralen: Oostenrijk-Hongarije
                       Duitsland
                       Turkije
                       Bulgarije

    Geallieerden: Servië
                            Rusland
                            Frankrijk
                            België
                            Groot-Brittanië
                            Japan
                            Italië
                            Roemenië
                            USA (1917)
                            Griekenland

    De hevigste strijd werd gevoerd aan het westfront, in Vlaanderen ( Ieper, de slag aan de Ijzer en de loopgraven) en Noord-Frankrijk.
    De oorlog heeft het leven gekost aan 10 miljoen mensen en er waren 20 miljoen gewonden.
    Men sprak van het verlies van een hele generatie jonge mannen.

    11-11-2005, 11:55 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Birtday
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hi Loy,

    karoline and myself wish you a happy birthday.
    A good health is the most important and enjoy your day.

    HAPPY BIRTHDAY

    11-11-2005, 10:39 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed Ali
    De grootste bokser aller tijden heeft de allergrootste onderscheiding van president Bush gekregen.
    Beter laat dan nooit. Men kon evengoed een mummie uit haar sarcogaaf genomen hebben en er een medaille rondgehangen hebben. Cassius Clay, zoals hij noemde vooraleer hij zich tot de islam bekeerde, heeft zich letterlijk tot moes laten slaan met de gevolgen van dien. Een rondlopende zombie die op zijn dood wacht.
    Kim Clijsters mag haar valiezen inpakken. Voor haar is de great Slam gedaan. Maar men mag niet het onderste uit de kan verlangen. Voor een 21 jarige heeft ze het al zeer ver geschopt. Vele topsporters mogen er een tip aan zuigen.
    In Frankrijk is het rustig geweest. Een kleine 500 auto's zijn maar uitgebrand. "MAAR". Illustreert zeer goed de betekenis van relativeren.
    Straks gaan we met Els naar Kuurne kijken naar een eventueel broertje voor Tobie. Eerste voorwaarde is dat Tobie er mee overeenkomt. Tweede is dat de andere hond niet groter mag worden dan Tobie.
    Moet lief zijn. Geen pitbull of andere van die consoorten;
    Ik laat jullie wel iets weten

    11-11-2005, 10:29 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een prettige avond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn samen naar markt media geweest en Els heeft een microgolfoven voor ma gekocht.
    Gezien de blauwe zetel van ma versleten is, ga ik bijleggen om een nieuwe te kopen.

    10-11-2005, 17:43 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barco
    Om 11h30 had ik een sollicitatiegesprek bij Barco in Kortrijk.barco is wereldleider qua visualisatie.
    Ze maken bvb de schermen voor Kinepolis (cinema), schermen voor GPS systemen, de software en reuzeschermen die bij optredens zoals bvb van Madonna gebruikt worden.
    Er werken meer dan 4.000 mense over gans de wereld. Vestigingen in America, China etc.
    Gesprek is vlot verlopen, maar in de namiddag was er nog een kandidaat en dinsdagnamiddag nog één. Dan wordt er beslist.
    Dus afwachten tot dinsdag.
    Het volgende stond in de krant in het vet afgedrukt

    Weblog roept op om zaterdag in Brussel alles kapot te slaan

    Op een weblog op het internet wordt opgeroepen om zaterdag in Brussel samen te komen om alles kapot te slaan en in de fik te steken, zoals in Frankrijk. Het parket van Brussel bevestigt dat de zaak onderzocht wordt.

    "Wij zijn op de hoogte van de boodschappen die op de weblogs circuleren en nemen de bedreigingen heel ernstig. Daarom werd een onderzoek opgestart", zei het parket.

    Ook bij de politie is men alert, maar de woordvoerder van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene wilde geen commentaar geven.


    Erg hé

    10-11-2005, 16:20 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitwijzing Franse herrieschoppers
    Na het miezerige weertje van gisteren, zullen we vandaag het zonnetje zien. 's Morgens weliswaar koud, maar tegen de middag mogen we toch een graad of 12° verwachten.
    Ik heb vanmorgen mijn stookolie voor de winter besteld. Voor 2.500 liter betaal je 1.250 EURO. 't Zal ne kostelijke winter worden en hopelijk zal hij niet te streng zijn. Bij levering moet er cash betaald worden. Ze hebben al genoeg rekeningen openstaan van mensen die niet kunnen betalen. Waar gaan we naar toe.
    Ons Kimmetje heeft verloren. Maar het meisje heeft haar zelf afgebeuld en dan nog die vervelende jet lag erbij. In het begin van het jaar stond ze nog op de 135ste plaats bij de vrouwentennis en nu staat ze tweede. Van een come back gesproken.
    Eindelijk begint de Franse regering wakker te worden. Sarkozy gaat bepaalde herrieschoppers het land uitwijzen. Geen woorden maar daden. Zo moet het zijn. Nu maar hopen dat ze de grens niet oversteken en in België hun toevluchtsoord zoeken. Bij ons zouden ze nog dwaas genoeg zijn om ze binnen te laten.
    In België is het zogezegd kalm maar op verscheidene plaatsen zijn er wagens (geen massa) in brand gestoken. Ben eens nieuwsgierig welke maatregelen onze regering gaat nemen. Onze eerste minister Verhofstad zit in Tokyo en de Vlaamse premier Leterme zit bij de Chineesjes.Bijna alle vlaamse bedrijven verhuizen hun fabrieken naar het verre Oosten en onze regeringshoofden gaan nu bij diezelfde Oosterlingen onze economie gaan bewieroken om aldus oosterse investeringen in ons Belgiënland te bekomen. Le monde à l'envers.
    Straks heb ik een afspraak bij Barco in Kortrijk. De vacature van credit controller zou terug open staan. Om 14h00 afspraak in Lochristi om achter de microgolfoven te gaan. Een druk dagje. Ik heb van de morgen Karo al naar haar werk gevoerd, want haar wagen moest binnen voor een onderhoud.
    Maar morgen is het vrijaf. Het is de 11de november. Herdenking aan de eerste wereldoorlog en zijn gesneuvelden. Ik denk niet dat er nog veel oudstrijders zullen rondlopen of ze moeten in de 90 tot 100 jaar oud zijn.

    10-11-2005, 09:54 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    09-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jodendom
    Als laatste kom dan het Jodendom ( van de drie monotheïstische godsdiensten).
    Jodendom is de benaming voor het religieus-geestelijk erfgoed dat het joodse volk door de eeuwen heen heeft meegedragen dat zodanig de uitdrukking werd van het wezen van het joodse volk, dat het zijn aparte plaats onder de volkeren ( door henzelf als Gods opdracht verstaan) heeft bepaald.
    De joodse godsdienst heeft evenals het christendom  en de islam als voornaamste kenmerk HET GELOOF IN EEN GOD.
    De schepping door één God staat aan het begin van het jodendom. Het unieke van Israels godsdienst ligt in de specifieke wijze waarop de lijn van schepping en uittocht (EXODUS) wordt doorgetrokken, uitlopend op een apart verbond van het joodse volk met God met daaruit voortvloeiend de opdracht hoe te leven opdat het plan van schepping en uittocht voltooid kan worden in een vorm van RECHTVAARDIGHEID.
    Met de ontvangst van de THORA op de berg Sinaï, aangevuld met Gods mondelinge, later schriftelijke toelichting op de geschreven leer, kreeg het joodse volk een groot aantal opdrachten (mitsvot) die het gehele leven aan God wijden.
    Meer geschriften werden in de TALMOED opgenomen

    In de drie godsdiensten komen we het geloof in één GOD tegen, leven volgens bepaalde neergeschreven regels die tot doel hebben rechtvaardigheid onder de mensen te brengen en te behouden. En tussen die drie monotheïstische gelovigen worden er oorlogen gevoerd.
    Waar is de zoektocht naar gerechtigheid?????
    Of is die interpreteerbaar volgens het geloof dat men belijdt????
    Wake up, people!!!!!!!!!!!!!!

    09-11-2005, 17:12 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christendom
    Daarjuist heb ik meer over de Islam verteld.
    Nu iets meer over het Christendom: is een godsdienst, zoals de Islam, met een universele boodschap, dit wil zeggen voor heel de mensheid bestemde, boodschap.
    Bij de Christenen vinden we die terug in het Oude en Nieuwe Testament, die gezamenlijk de Heilige Schrift of Bijbel vormen.
    Jezus was een Palestijnse jood en religieus leider uit het begin van onze jaartelling, van wie de christelijke kerken belijden dat hij de Christus, dit wil zeggen de door God gezonden Messias is.
    in de koran luidt Jezus' naam ISA. De koran ziet in Jezus echter niet de zoon van God en gelooft niet dat hij aan het kruis is gestorven.

    09-11-2005, 16:13 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam

    De laatste dagen horen we veel over de Islam spreken, maar in feite weten we er, ik toch, niet zo veel van.
    De ISLAM is arabisch voor overgave ( aan Allah) en duidt de grondhouding van de mens tegen Allah ( arabisch voor God) aan, zoals deze in de Koran en in de uitspraken van de profeet Mohammed wordt aangeprezen.
    Het woord MOSLIM betekent "iemand die zich overgeeft" en daardoor behoort tot de islamitische godsdienst.
    Islam is de jongste van de drie monotheïstische godsdiensten. Hij sluit aan bij de joodse en christelijke tradities en presenteert zichzelf als de voltooiing van de ene monotheïstische openbaring, waarbinnen Abraham ( Abrahim in het arabisch) als vader van alle gelovigen een centrale plaats inneemt.
    Mohammed ervoer rond het jaar 610 ( hij was toen 40 jaar) zijn geroepen-zijn tot profeet. Tot 622 trad hij op in zijn eigen vaderstad MEKKA. Hij reageerde op het onrecht dat hij om zich heen zag. Daarnaast sprak hij over Gods goedheid ten opzichte van de mens, waarop de mens met "overgave" en rechtvaardigheid moet antwoorden.
    Klinkt ons dat onbekend in de oren? Wat maakt die jongere uitgave zoveel bijzonder dat er om de haverklap rellen moeten uitbreken door diegenen waarvoor "overgave en rechtvaardigheid" zo hoog in hun vaandel staat. Staat er ook in de Koran dat de vrouw moet werken terwijl manlief op café zit en een waterpijp aan het roken is. Ja, door de eeuwen heen, heeft de man zich als een bevoorrecht persoon naar voren geprofileerd ten nadele van de vrouw. Niets doen en maar argumenteren staat nu hoog in zijn vaandel. Niet moeilijk dat hij het lastig heeft om zich in de Westerse maatschappij te integreren. Voortvegeteren op wat in 610 werd gezegd en neergepend. We spreken hier van 1.395 jaar geleden. Ondertussen is er al heel wat geëvolueerd. Bij hen niet blijkbaar. Hoe is er communicatie mogelijk met mensen die met waarheden afkomen die meer dan 1000 jaar geleden neergeschreven zijn in een gans andere tijd zowel op theologisch als maatschappelijk vlak.

    09-11-2005, 15:32 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geografie Ooike/ deelgemeente van Wortegem-Petegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ooike

    Ooike is een deelgemeente van Wortegem-Petegem ( Zandlemig Vlaanderen) gelegen tussen Oudenaarde en Kruishoutem aan de voet van de Vlaamse Ardennen.
    Ooike zelf telt zo een 800 inwoners.
    Wortegem-Petegem is een fusie van Wortegem, Petegem-aan-de-Schelde, Mregem en een deel van Ooike ( ander deel is met Oudenaarde gefusioneerd).
    Het telt 6.029 inwomers. Heeft een actieve bevolking van 61,52% ( mensen boven de 65 jaar bedraagt 16,59%). Aantal woningen bedraagt 1.962 woningen op een totale oppervlakte van 41,96 km².
    Het is er zeer landelijk wonen. De natuur domineert het uitzicht en de eerste glooiingen van de Vlaamse Ardennen zijn hier te zien.

    09-11-2005, 14:21 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Typisch Belgisch
    "

    Waalse commissaris doet aan zelfbediening

    Ironie in Wallonië. Speciale commissaris Raphaël Pollet, die orde op zaken moet stellen bij de sociale huisvestingsmaatschappij Sorelobo (nu Toit et moi) in Bergen, heeft zijn brutoloon van 149.000 euro tot bijna 250.000 euro zelf opgetrokken.

    Behalve zijn vaste bezoldiging van 149.000 euro ontvangt Pollet ruim 50.000 euro voor zijn sociale lasten, zo'n 18.000 euro voor het leasen van een Volkswagen Phaeton, 4.400 euro groepsverzekering en nog andere extra's. "Verbazingwekkend voor een zelfstandige", luidt het commentaar in de krant La Dernière Heure.
    "
    De Waalse socialistische partij wordt bestookt met allerlei financiele schandalen, waardoor zelfs de Waalse vice premier Van Cauwenberghe ontslag heeft moeten nemen.
    De regering roept dat er besparingen en belastingen moeten ingevoerd worden. Gisteren zeiden ze dat wij Belgen meer verdienen dan onze buren. Maar senatoren krijgen een vette pree en onkostenvergoedingen. De meeste ministers hebben meerdere mandaten en worden daarvoor beloont. Maar Jefke met de klak moet sparen en inleveren. ALTIJD maar inleveren.
    DAT ZE BEGINNEN MET EEN VOORBEELD TE GEVEN.
    Er zijn zeer weinig mensen die in België 250.000 EURO verdienen. Wel plezant als je zelf je loon kunt aanpassen.

    09-11-2005, 11:52 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 9 november
    Nu begint het echt te herfsten. Miezerig en nat. Overal bladeren en de banen met modder besmeurd door de landbouwtractoren. Maar voor de tijd van het jaar mogen we niet klagen. Het kon al gevroren hebben.
    Vanmorgen bij de adviseur van de ziekenkas geweest. Er zat een stagiaire bij met het gevolg dat ik een volledig onderzoek ondergaan heb. Foto's bekeken en in de loop van december mag ik terug op onderzoek. Wel vervelend dat ik van Ooike naar Gent moet gaan om me te laten onderzoeken. En het is dan nog in het centrum van stad gelegen; de Coupure links. Om daar je wagen kwijt te krijgen!!!!!
    Allée, de Franse vandalen hebben onze vandalen op ideeën gebracht.
    Brandstichtingen in
    Brussel
    Antwerpen
    Sint-Niklaas
    Gent
    Brugge

    Het zijn allemaal maar kleine vernielingen. Bewijs dat er herrieschoppers van profiteren om alhier ook wat amok te maken. De regering wil nog geen link leggen met de Franse herrieschoppers.
    Op het journaal en in de krant is er niets anders meer te lezen dan die situatie ginder in Frankrijk. Eindelijk hebben ze er de avondklok ingesteld. Of dat veel zal opbrengen zien we wel.
    Gelukkig staat er soms iets grappigs in de krant. Namelijk over een man die een zeer originele advertentie gezet heeft in de krant:
    "Dikke Vandale en Winklerprins encyclopedie te koop. Vraagprijs 50 EURO. Ben net getrouwd en zij weet toch alles beter!!"
    Zeer origineel. Ik hoop dat het huwelijk lang stand houdt, want het begint al goed, vind ik.

    09-11-2005, 11:22 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    08-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-11-2005, 17:40 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-11-2005, 17:38 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-11-2005, 17:37 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-11-2005, 17:36 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-11-2005, 17:35 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg Rellen Frankrijk
    Ik heb een tijdje mee gedaan met een forum over het gebeuren in Frankrijk op de website van het Laatste Nieuws. Om te resumeren bijkt duidelijk dat men NIET akkoord gaat met de handelswijze van die allochtnen en dat het altijd dezelfde groep mensen zijn die onrust zaaien: die noord-afrikanen.
    Als je natuurljk ziet dat ze in hun land de vrouwen laten werken en zijzelf ganse dagen op café zitten te kletsen, ja, laat ze dan maar vlug naar hun land terugkeren.Ze riskeren nog dat ze niet toegelaten worden. Nu wilt er nu zo een gespuis.
    Het schijnt dat er vandaag opvallend veel franse nummerplaten gesignaleerd worden in België. En dan nog zeggen dat ze niet georganiseerd zijn. Het gaat er hie ook van komen. Zeker in de Walen waar de meeste allochtonen wonen en de werkloosheid het hoogst is. Charleroi, Mons en de randsteden van Bussel zullen spoedig ook in brand staan. Eens nieuwsgierig hoe onze regering daar op zullen reageren. En volgend jaar zijn het verkiezingen. Oei.

    08-11-2005, 12:58 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Boonen
    De zoveelste onrustige nacht in Frankrijk. Het komt er op neer dat ze ginder de siuatie niet onder controle hebben. Met gevolg dat de rellenschoppers onder de immigranten over gans Europa een voorbeeld nemen aan hun "broeders" in Frankrijk. In Brussel en Sint-Niklaas zijn ze ook al op kleine schaal begonnen.
    Is dit de vooravond van een immigrantenopstand?
    Onder deze kop in de krant staat het heugelijke nieuws dat wielrenner Tom Boonen niet naar Monaco gaat verhuizen, maar in België blijft wonen. WERELDschokkend nieuws. Eerst krijgt hij de kans om in België een opleiding te krijgen op kosten van de staat, een ziektetussenkomst op kosten van de staat, maar nu hij goed ( meer dan goed) zijn boterham verdient, gaat hij naar een belastingsparadijs.
    Hij zegt om rust te zoeken.
    Monaco is 2 km² groot en er wonen 32.409 mensen. Dat is 16.205 personen per vierkante kilometer. En hij noemt dit rustig wonen!!!!!!!!!!!!!!!!
    Het goedkomste appartementje kost al goed 1 à 2 miljoen EURO.
    Hij wil Justine Henin nadoen. Maar die haar carrière is toch al ver uitgeblust. En met haar gezicht past ze goed bij de ogeving van Monaco. Ruw, lelijk.
    Zulke mensen zouden direct hun Belgische nationaliteit moeten afgenomen worden en niet meer mogen deel nemen aan de sport die ze beoefenen onder Belgische vlag. Hun bron van inkomsten zal vlug afgesneden worden.
    Voor de rest is het hier in België een typisch herfstweder. 's morgens 10°C en in de middag 14 à 15°C. Moeder winter is in aantocht.
    'k Ga mijn tuintje verder proper leggen tegen de winter en vanavond wel horen wat de situatie is op wereldvlak. Men zou er depressief van worden als men al die beelden op de beeldbuis zien. En als er al geen wereldschokkend nieuws is, dan komt de regering wel met een nieuwe taks af.

    08-11-2005, 09:51 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    07-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genealogie

    http://www.geocities.com/Heartland/Pointe/6082/cl_00001.htm

    Als je meer over de familie DE CLIPPELE wil weten, surf eens naar boven vermelde site.
    De familie gaat terug tot de vroege 1400, maar moet nu verder uitgewerkt worden.
    Als het me toegestaan is, is dat iets dat ik verder ga uitdiepen tijdens mijn pensioen.
    Ik zelf ben de jongste van zes kinderen die geboren zijn uit het huwelijk van
    Albert Remi DE CLIPPELE met Margaretha Van de Walle
    1. Katheleyne
    2. Beatrijs
    3. Jan
    4. Els
    5.
    6. Steven

    Katheleyn is getrouwd met Loy Zambrowicz en woon in Annandale, staat Virginia in de USA
     Ze heeft één zoon Kevin die getrouwd is met Caroline en woonachtig in Maryland USA)
    Bea is getrouwd met Guy Ghijsbrecht en ze hebben drie kinderen
     Lieve (getrouwd met Dirk Abeloos en twee kinderen Miet en Stan)
     Peter
     Wim
    Els
    Jan heeft drie kinderen en woont in Franijk
     Anatole
     Linus
     Charlotte
    Vermelden niet waard
    Steven
    heeft één dochter
     Natalie getrouwd met Chris Rogiers

    07-11-2005, 16:49 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rellen in Frankrijk
    De eerste dode is gevallen in Frankrijk. Een man van 61, die een vuilnisemmer die in brand stond, trachtte te blussen, werd brutaal in elkaar geschopt door een groepje immigranten. Nu is deze man aan zijn verwondingen overleden.
    Heeft dit nog iets te maken met twee boefjes die zich trachtten te verschuilen voor de politie? Of is dit playstation in het echt spelen. Ongeremd kunnen kloppen, vernielen, brand stichten, scholen vernietigen en bedrijven.
    Frankrijk heeft vroeger en nu nog zijn gastvrijheid geschonken aan deze immigranten of hun ouders. Is dit de wijze waarop zij hun dank betuigen? Ik zou zeggen, Frankrijk stuurt uw elitetroepen. Een weekje de legionairs vrij spel geven in de banlieus van Parijs en de andere steden. Carte blanche.
    Welke godsdienst laat een God toe die zo ies predikt. Dood en vernieling zaaien.
    Het kaf moet van het koren worden gescheiden en vernietigd. Zonder enige pardon. Ze zijn een bedreiging voor onze beschaving. Zo iets kan en mag niet toegelaten worden.
    Als Frankrijk geen voorbeeld stelt, dan vrees ik dat er in gans Europa rellen zullen ontstaan met de immigranten. Discriminatie zullen ze als excuus inroepen, daar waar het louter om destabilisatie en anarchie gaat. Nu moet Europa zich verenigd tonen en optreden tegen deze ketters.
    Maar de politici zullen weer eens tonen hoeveel "kloten ze aan hun lijf hebben". En het antwoord daarop kennen we al.

    07-11-2005, 15:32 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Karoline

    Zaterdag was het de verjaardag van Karoline. 44 jaar jong. De jaren vliegen vorbij. 't Is niet te geloven. We zijn nu al drie jaren samen. Alhoewel ik het gevoel heb dat we al heel ons leven samen zijn.
    De zaterdag zelf hebben we boodschappen gedaan en natuurlijk een cadeautje voor Karo gekocht. Een paar oorbellen die bij haar hals- en polsketting passen. Een mooi paar gevonden. Niet te groot of te klein en met wit en geel goud. Staat haar prachtig. Voor de rest van de dag hebben we het zeer rustig aangedaan. Ne mens mag ook eens van zijn weekend profiteren.
    Zondag zijn ma, Els en de ouders van Karoline bij ons taart komen eten. Natuurlijk eerst een bubbeltje gedronken, naar de foto's gekeken van ons bezoek bij Katheleyn en wat gekletst. Het was zes uur zonder dat wij het beseften.
    Donderdag ga ik met Els en ma naar Media markt een micro-oven gaan kopen voor moeder hare Kerstdag. Media markt is een nieuw groot complex in Oostakker waar ze alles wat met electro en computers te maken heeft, hebben.
    Vrijdag zijn Els en wij afgesproken om naar Kuurne naar een hondenkweker te gaan om eventueel een nieuw hondje voor ons bij te kopen. Waar het zal worden, hebben we nog geen flauw benul. We zien wel. Natuurlijk moet Tobie er met over een komen.
    Woensdag de 9de moet ik terug naar de adviseur van de  ziekenkas. Hopelijk zetten ze me nog niet aan het werk.
    Nu begint het bij ons echt te herfsten. Gevallen bladeren, vuile bemodderde wegen en af en toe een druil regen. Depressief weer. Hopelijk wordt het geen te strenge winter. Nu met de brandstof die zo duur staat. 0,55 EURO de liter. vele mensen kijken al uit naar andere alternatieve. Houtkachel, installeren van zonnepanelen. We zullen wel moeten want het wordt bijna onbetaalbaar.

    07-11-2005, 10:05 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!