Inhoud blog
  • Zakouskis gevuld met grijs garnaaltjes (20 stuks)
  • Gevulde zakouskis met ham (20 stuks)
  • Crackertje met Gandaham en kruidenkaas
  • Hapje van roggebrood en zalm
  • Toastje van bloemkoolmousse en grijs garnaaltjes
  • Welkom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
    Startpagina !
    Ons kookhoekje

    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje van roggebrood en zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    sneden roggebrood
    250 gr. gerookte zalmfilet
    10 eetl. gehakte groene kruiden
    3 eetl. citroensap
    1 theel. citroenzeste
    3 eetl. olijfolie

    Bereiding:

     

    Snijd de sneden roggebrood in vier, vierkantjes of vier driehoekjes

    Vermeng de gehakte kruiden met 2 eetl. citroensap en de citroenzeste.

    Kruid alle schijfjes zalm met dit mengsel.

    Snijd desnoods de schijfjes nog eens middendoor en verdeel over het brood.

    Besprenkel met het mengsel van citroensap en olijfolie.

    26-02-2007 om 21:57 geschreven door dehobbyist

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toastje van bloemkoolmousse en grijs garnaaltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 24 stuks

     

    4 sneden wit brood – ½ bloemkool – 2 dl room – klein bosje bieslook – 100 gr grijs garnalen – cayennepeper – 50 gr goede boter – peterseliepluksels

     

    Bereiding:

     

    Kook de schoongemaakte bloemkool in wat gezouten water.

    Pureer deze in een keukenrobot.

    Hak de bieslook fijn.

    Doe de bloemkoolmousse in een kom en meng er de room en bieslook onder.

    Kruid af met cayennepeper en zout.

    Plaats in de koelkast voor het opstijven.

    Steek rondjes uit de sneetjes brood (4 stuks) .

    Bestrijk deze met de gesmolten boter.

    Plaats in een oven van 160° en laat even grillen.

    Doe de bloemkoolmousse in een spuitzak met gekarteld mondje.

    Spuit op elk stukje brood en rozetje bloemkoolmousse.

    Afgarneren met garnalen en een toefje peterselie.

    26-02-2007 om 21:43 geschreven door dehobbyist

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Als bezoeker van mijn blog heet ik u natuurlijk van harte welkom.
    Het is mijn bedoeling om hier enige tekst neer te schrijven over mijn hobby koken. Er zullen dan ook regelmatig recepten verschijnen die u als bezoeker kan uit proberen of misschien kan verbeteren. Daar ik kooklessen aan volwassenen geef zal ook hier, regelmatig een verslag van een kookavond te vinden zijn. Verder moet dit een "kookbuis" zijn voor iedereen die graag kookt en er ook wil over spreken, schrijven en alzo gedachten en bevindingen door te geven aan anderen. Dus uw recepten, commentaar en suggesties zijn altijd welkom. Maar eerst en vooral moet er wat op de "kookbuis" komen te staan, nog even geduld voor mijn eerste recepten.
    Daarom zou ik zeggen blijf aan de "kookbuis" en u zal zien dat het .......is?

    Groetjes
    Dehobbyist 

    25-02-2007 om 22:14 geschreven door dehobbyist

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per maand
  • 05-2009
  • 02-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Groetjes van paulsaxtenor.
  • Hallo !
  • Groetjes uit Koekelare
  • welkom en veel succes
  • welkom en veel plezier

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Mijn favorieten
  • seniorennet.be


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!