Ik ben De Warre
Ik ben een man en woon in Boechout-Vremde (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 20/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Oude ambachten, folklore, oude gereedschappen.
De Warre is gestart in 1989 met folklore en ambachtmarkten te bezoeken,trachte een steentje bij te dragen met zijn orgeltje. Later is daarbij gekomen namiddagen voor ouderen " een beetje nostalgie " en even uit de 21 ste eeuw stappen en mijmeren uit vervl
Folklore en nostalgie
De Warre draaiorgelman met orgel Benjamin en aapje Pipo
18-08-2009
Voor informatie
Ik wil ALLE organisatoren, bezoekers en kinderen bedanken voor de MOOIE jaren die ik heb mogen beleven met mijn draaiorgeltjes, De Benjmin, Wild Blumen, Biepertje, en De Nachtegaal, ik mag zeker niet vergeten mijn aapje "Pitje", dit was de lieveling.
Om medische reden, de meer en meer lichamelijke problemen ben ik verplicht met mijn hobby te stoppen;het heeft mij maanden en maanden gekost voor ik dit openbaar kon maken, moeten stoppen met wat U het liefste doet en wat U zo dierbaar is, kinderen laten draaien aan het orgel, een glimlach toveren met de nostalgische klanken van het draaiorgel, een oud ambacht mogen beoefenen is zo mooi
NIETS IS MOOIER DAN MENSEN ZIEN LACHEN EN GELUKKIG MAKEN.
BEDANKT en hopelijk tot ziens De Warre
GSM: 0478/812.530
26-08-2016
Havesdonckhoevefeesten Wintam
Ja de foto's blijven toekomen, het was een GROOT succes, PROFICIAT voor Frans en Magda en het GANSE team van de Havesdonckhoeve
22-08-2016
Havesdonkhoevefeesten 2016
In het Zuid-Westelijk deel van de Provincie Antwerpen ligt Klein-Brabant dat de fusie-gemeenten Bornem, Puurs en Sint-Amands omvat. Deze streek tussen Schelde en Rupel ontwaakt op economisch, sociaal, cultureel en toeristisch vlak, bezit de befaamde Scheldelandroute en het Aspergepad. Een waaier van expositieruimten en musea kwam deze routes verrijken. Bornem en deelgemeenten, nemen hier het grootste gedeelte voor hun rekening.
Omarmd door Schelde en Rupel ligt Nattenhaasdonk, de oudste kern van de Bornemse deelgemeente Hingene. De Nattenhaasdonkstraat, een smalle kasseiweg, kronkelt er tussen akkers, weiland en bos en brengt je tot bij de Havesdonckhoeve.
Een oude, maar frisse boerderij, aan de rand van een stiltegebied, vlak in de buurt van de Pastoor Huveneersheuvel. Achter haar muren wordt door een groep enthousiaste onbezoldigde vrijwilligers een rijke verzameling oud landbouwalaam en volkshuisraad uit Klein-Brabant gekoesterd;
Elk jaar de eerste zondag NA 15 augustus zijn hier de vermaarde Havesdonckfeesten, een landelijk en volks feestgebeuren met zanger accordeonist Werner Janssenswillen - orgelman Warre - springkasteel, warme luchtballon.
Eet en drankgelegenheid : Spek met eieren, frikadellen met krieken, rijstpap van verse romige koemelk met bruine suiker, brood met kaas/kop, schepijs.
Diverse dranken. Dagvers boerenbrood en speculaas uit de stenen houtoven van de Havesdonckhoeve.
03-08-2016
Volkoremet Lichtaart
Ja het is weer zover, 1 ste zondag van augustus is de hoogdag in Lichtaart dan is er de Volkoremet een organisatie van de Lichtaartse-kloppers, nog nooit gezien??? Moet U zeker eens doen wat daar te beleven valt dat vindt U nergens, tot zondag dan 7 augustus 2016 in Lichtaart?
Ja het is altijd fijn dat men jaarlijks kan terug keren naar activiteiten waar men is geweest voordien. De bezoekers, organisatoren en kinderen herkennen De Warre direct en roepen dan " Warre ik kom seffens draaien hé, maak mijn diploma maar al klaar"; Toch mooi dat men een een orgeldraaier zo waardeerd, het houten kastje waar muziek uit komt. En draaien deed men, zowel de kinderen als Aziatische bezoekers, ja ik kon genieten van de aandacht dat men aan het draaiorgel gunde, BEDANKT IEDEREEN
09-05-2016
Gouden huwelijks jubileum van Guy en Anita
Wat is het mooi als men wordt uitgenodigd voor gouden bruiloft.
Voor het gouden koppel was het bang afwachten wat de weergoden zinnes waren. De voorbije dagen, weken, maanden was het kil en nat. Maar NU stralende zon en temperaturen boven de 25°C, HEERLIJK. De kinderen en kleinkinderen hadden alles goed kunnen verzwijgen wat ze van plan waren; daarom was de VERRASSING nog zoveel GROTER als het GOUDEN koppel kwam kijken. Het huis straalde goud, geluk en liefde uit, wat was dit alles mooi.
Bedankt voor de mooie dag die ik mocht mee beleven met jullie.
05-03-2016
Hoe mooi het kan zijn
Mensen, waar zijn die straatmuzikanten? Waar is dat nobele ras? Die zomaar een deuntje wierpen op ons terras Alsof ’t een speelbal was Ach, geef ons meer straatmuzikanten En wat minder: beeldbuisbazaar, Want er zit minder geld,maar veel leven Op de hoek, op de rand van een trottoir
Een draaiorgel of accordeon brengt zonder veel ta ta ta, Een lied omhoog naar dat derde balkon En papa danst met ma, In een bloemenjapon Op de tonen van draaiorgel of accordeon
Ginds aan de overkant staat een straatmuzikant met zijn draaiorgel in de regen. 't Water druipt van zijn hoed maar hij blijft welgemoed al zit het weer hem ook tegen. En hij speelt terwijl de regen nederdaalt En het lied is als een zonnetje dat straalt Het verleden herleeft, hij stelt zich weer voor op elke hoek, in elk straat in elk dorp een draaiorgel, daarvoor.
20-02-2016
Gouden jubileum, mag toch met een beetje nostalgie
Vrijdagochtend iets voor 7h, het was nog donker in de straat. Er was op aangedrongen GEEN geluid te maken de jubilarissen, die nog te bed lagen mochten nog NIET gewekt worden. het was een drukte van belang daar, siervlaggetjes met 50 op gedrukt, een mooie kroon met 50 en dan de romantische glazen potjes gevuld met kaarslichtjes en echte bloemen. Je moest zien hoe de buren alles mooi hadden georganiseerd, iedereen wist wat hij moest doen in het donker.
De Warre was met zijn draaiorgel " De Nachtegaal" gevraagt om de buren bij hun zang te begeleiden met LANG ZULLEN ZE LEVEN als de jubilarissen gewekt werden en buiten kwamen. Ja, ik zag dat bij het gouden paar het een beetje veel werd een traanje moest worden weg gepinkt, ze waren duidelijk verrast.
Dan werd er samen koffie en thee gedronken met koffiekoek buiten in de kille ochtend het had wel iets.
Jubilarissen, buren bedankt voor de mooie uren en de koeken tot een volgende keer misschien.
17-11-2015
Vervolg Olen jaarmarkt
Ik hoef U niet te vertellen hoe de kinderen uit Olen reeds lang uitkijken naar de jaarmarkt; dan mogen zij hun koopwaar aanbieden, wat een ervaring zelf te verkopen en centen ontvangen een hele belevenis.
Maar ook zelf mogen muziek maken met het draaiorgel van De Warre en een hoedje mogen kiezen uit een heel aanbod dat de warre in een kistje bij heeft. Er is altijd iets te beleven aan het draaiorgel van de Warre, de mooiste herinneringen kan men maken met het draaiorgel.
16-11-2015
Olenjaarmarkt
Ja, de eerste zondag na 11 november is het een JAARLIJKSE gewoonte, jaarmarkt in Olen, het Kempisch dorp gekend uit vele verhalen van Keizer Karel en de pot met 3 oren. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig, regenen zou het niet doen, maar wind in overvloed 5Bf, de standhouders hadden dan ook niets aan het toeval overgelaten om hun koopwaar te beschermen. Olenjaarmarkt is een feest om te zien, de verschillende straatmuzikanten vb, Sus cavo, de Warre, fanfare's, ja zelfs de Prins karnaval 2016 enz..
Op de kinderjaarmarkt was het mooi om te zien hoe de fijn verklede kinderen zowel jongens als meisjes Olen alle eer aan deden met hun kledij. De kinderen leken wel echte marktkramers met hun aangeboden goederen van speelgoed, boeken en ZEER ZEER VEEL lekkers om van te snoepen, van rijspap, wafels, pudding, speculoos enzoveel meer, bedankt mama en papa.