De Winter in Rozenland
Inhoud blog
  • Overlijden Robert DE WINTER
  • Dochters, klein- en achterkleindochters De Winter-Uyttenhove
  • Petrus Livinus De Winter en zijn tijdgenoten
  • Wetteren Dries
  • Paul De Winter aan de eer
  • Jan de Gussem
  • Iets meer over Petrus De Winter, zoon van Adriaan De Jonghe
  • Gelezen
  • Welkom Manon De Winter
  • Hendricus De Winter
  • Informatie gevraagd omtrent Cyriel De Winter
  • Nakomelingen Adriaan de Wintere de Jonghe
  • Anektotes, gebeurtenissen, wetenswaardigheden, ...
  • De eerste afstammelingen Adriaan De Wintere de Oude
  • Oudste gekende voorouder, Adriaan De Winter de Oude
  • Kennismaking
  • Familie De Winter Rochus - Uyttenhove Eugenie

    Laatste commentaren
  • I really love (Ray M. Bessette)
        op Gelezen
  • Coach Outlet Online (Coach Outlet Online)
        op Oudste gekende voorouder, Adriaan De Winter de Oude
  • i.v.m. penne rachel (penne jerry)
        op Familie De Winter Rochus - Uyttenhove Eugenie

  • Foto

    Rochus De Winter
    1865-1946

    Zoeken in blog


    Foto

    Rochus De Winter
    Voerman met paard


    Foto

    Leo De Winter
    1893-1974



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • De Winter in Rozenland


  • Genealogie en familiegeschiedenis
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatie gevraagd omtrent Cyriel De Winter


    Omtrent Cyriel Jozef De Winter zou ik graag, indien mogelijk natuurlijk, nog een en ander vernemen.

    Cyriel is op zondag 20 augustus 1893 te Wetteren geboren als eerste zoon van Casimirius en Leonie Marie De Backer. Zij waren landbouwers en woonden te Wetteren in de Hoenderstraat. Aldaar hadden een boerderij met vijf à zes koeien, dit te midden van de huizen. In de buurt verkochten zij melk.

    Cyriel is op maandag 19 september 1927 te Ledeberg gehuwd met Margueritte Jooris. Zij was te Melle geboren op maandag 28 augustus 1899 en werd kleermaakster.

    Van Cyriel weten we nog dat hij landbouwer/planter was en dat hij in de omgeving van het zwembad “Neptunus” te Wetteren woonde. Hij was oud-strijder van Wereldoorlog I, Groot Oorlogsinvalide 1914/1918 en drager van volgende eretekens: Ridder in de Order Leopold II, Oorlogskruis met Palmen, IJzer Medaille en Vuurkruis. Hij overleed, 61 jaar oud, te Wetteren op vrijdag 14 januari 1955.

    Wat is er nog gekend over dit gezin? Waren er broers, zusters, kinderen? Zijn er nog foto’s van betrokken personen, hun woning, plantage, …? Is er nog meer gekend over de echtgenoten? Alle informatie en documentatie is welkom.

     

    Leon De Winter - Zulte


    25-01-2006, 00:00 geschreven door Leon De Winter

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nakomelingen Adriaan de Wintere de Jonghe


    In een vorig bericht over de verst gekende voorouder, Adriaan de Wintere de Oude, zien we dat hij vijf kinderen heeft. Wij stellen vast dat hij maar één zoon heeft, nl. Adriaan.

     

    Adriaan de Wintere de Oude moet rond 1605 geboren zijn. Hij treed in het huwelijk omstreeks 1630 met Appolonia Tuybens. Zij krijgen de volgende kinderen die we terugvonden: 

     

    ·      Joannes De Winter die te Burst werd geboren op 29 maart 1631 en jong is gestorven.

    ·      Petrus De Winter, werd te Burst geboren op 15 oktober 1633 en is er overleden op 2 november 1694. Hij was omstreeks 1669 gehuwd met Phillipinna De Vreese welke te Burst is overleden op 26 april 1707.

    ·      Hendricus De Winter, geboren te Burst op 15 oktober 1633. Hij huwt Gerardijne Muyters die te Vinkt overleden is op 9 oktober 1676.
    Deze Hendricus heeft momenteel mijn bijzondere aandacht en wel om volgende redenen:

    in de plaatsen Burst en omstreken vinden wij nog nergens een huwelijks- en/of overlijdensdatum terug. Ook van Gerardijne Muytens is aldaar niets te ontdekken. Daar zij te Vinkt is overleden groeit het vermoeden dat zij ook aldaar of in de nabijheid geboren is en er wellicht ook in het huwelijk is getreden. Mogelijks is ook Hendricus aldaar overleden. Indien er te Vinkt of omgeving iets in die zien gevonden wordt zullen waarschijnlijk ook gegevens over mogelijke kinderen aan het licht komen. Dit kan de oorsprong kunnen zijn van de tak “De Winter” die zich heeft ontwikkeld in de streek van Vinkt, Deinze, Waregem en andere.
    Hier is dus werk aan de winkel.

    ·      Joannes De Winter geboren te Burst op 8 juli 1637 en er overleden op 19 juni 1703.

    ·      Livina De Winter, geboren te Burst op 20 mei 1640.

    ·      Franciscus De Winter, geboren te Burst op 22 november 1644.

    ·      Maria De Winter, geboren te Burst op 25 april 1649.

     

     

    Leon De Winter - Zulte

     

    25-01-2006, 00:00 geschreven door Leon De Winter

    Reageer (0)

    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anektotes, gebeurtenissen, wetenswaardigheden, ...
    Bij het opmaken van een stamboom gaat men voornamelijk op zoek naar personen en hun respectivelijk geboorte-, overlijdens-, huwelijksdatum en -plaatsen. Met deze gegevens stelt men een stamboom, kwartierstaat of dergelijke op. Het is een geraamte met namen, plaatsen en data.

    Anders is het gesteld met de eigenlijkhe familiegeschiedenis. De stamboom, het geraamte, kleden we aan met annekdotes, gebeurtenissen, wetenswaardigheden en zoveel meer uit het leven van de persoon of het gezin waar het om gaat. Ook documenten en foto's laten ons zien wie hij of zij was, hoe zij leefden. Wat waren hun bezittingen? Konden zij lezen, schrijven? Hadden zij gestudeerd? Hun titels, functie, enz. Sommige beroepen spreken tot de verbeelding, zonder de noeste arbeid van de werkman te vergeten. Trok iemand naar de "vreemde"? Was hij/zij bijzonder: kunstschilder, muzikaal begaafd, acrobaat, sportman, ...? Was hij soldaat? Waar? Oorlog? Oudstrijder? Gesneuveld? Als burger omgekomen in de oorlog, bombardement?

    Hierbij kan U ons helpen. Weet jij iets over een familielid of van jezelf, dat wij voor het nageslacht moeten bewaren? Hoe miniem het ook is, laat het mij weten. Van levenden publiceren we in principe niets wat hun private levenssfeer kan schaden of zonder dat zij hun toestemming hebben gegeven. Foto's, documenten, geschriften, trouwboekjes, doodsbrieven en -prentjes, sommige voorwerpen, zijn zaken die we in het familiearchief "De Winter in Rozenland" willen bewaren. Zij zijn zeer welkom. Wenst U geen definitieve afstand ervan te doen, dan had ik ze graag even in bruikleen voor een scan of een foto. Ik bezorg het je dan zo spoedig mogelijk terug.

    Leon De Winter - Zulte

    23-01-2006, 13:34 geschreven door Leon De Winter

    Reageer (0)

    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste afstammelingen Adriaan De Wintere de Oude

    Adrianus De Wintere de Oude, waarschijnlijk geboren rond 1580, overleed op 24 maart 1647 te Burst. Gegevens omtrent zijn echtgenote hebben we tot op heden niet kunnen achterhalen.


    Zij hadden volgende kinderen:

    • Anthonis De Wintere, gehuwd op 22 augustus 1634 te Burst met Livinus De Vos
    • Gillis De Wintere
    • Magdalena De Wintere,  gehuwd op 11 februari 1640 te Burst met Cornelius Haelterman
    • Sijnten De Wintere
    • Adriaan  De Wintere de Jonghe,  gehuwd met Appolonia Tuybens

    Leon De Winter - Zulte

    22-01-2006, 19:35 geschreven door Leon De Winter

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste gekende voorouder, Adriaan De Winter de Oude
    Adriaan De Winter is de oudste voorvader waarover zekerheid bestaat. Hij wordt voor de eerste maal vermeld in de registers van de stad Geraardsbergen wanneer zijn zoon Adriaan in 1605 als buitenpoorter wordt ingeschreven. 
    Een akte SVG van 1654 waarin de verdeling geregeld wordt van de nalatenschap van Adriaen de Wintere bepaalt :
    "Op heden desen XX februari 1654 soo sijn...(onleesbaar) ten sterfhuyse   .. Adriaen de Wintere...sijn kinderen namelijck Adriaen de Wintere de jonghe, Anthonis de Wintere, Gillis de Wintere en Cornelis Haelterman getrauwt hebbende Magdalene de Wintere zij is dese werelt overleden soo maeckt hij hem sterck over sijn kinderen en Adriaen de Wintere over Sijnten de Wintere oock overleden saligher waervan sij heeft achtergelaten Adriaen de Vos die desen Adriaen heeft uitgecocht ende betaelt soo datter sijn vijf staken verdeelt ten voorseiden daghe soo hier volght.
    Eerst een behuysde stede ghelegen binnen de prochie van Burst groot een half dachwant gelandt west de Kerckhofstraete noort Pieter Vekeman suyt Jacques Moreels west d'hoors Godefroot van Geyseghem met de huyse ende edificien daerop ende innen staende ghepresen op zessenveertich ponden grooten mits gaders de rente van sestien ponden grooten daerop afgetrocken soo blijft in voordeel XXX ponden grooten
    Item ten tweeden een andere stede gheleghen binnen de voorseyde prochie van Burst groot tnegentich roeden gelant oost Adolf Philips suydt Geeraert van Cromp(hou)t bailliu west den aermen van voorseide prochie van Burst noort den Driesch gepresen op drij guldens de roede compt in prijs vijfenveertich pond grooten..behuist van Anthonis vanden Acker mits een rente van acht pont grooten..." 

    Alain De Winter - Goeblange (G.H.L.)

    22-01-2006, 19:09 geschreven door Leon De Winter

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaking
    Beste bezoeker,

    mag ik U van harte welkom heten op deze blog met betrekking tot het stamboomonderzoek en de familiegeschiedenis van De Winter in 't Rozenland.

    In de verdere opbouw wil ik U mee laten genieten van de jarenlange opzoekingen naar mijn voorouders. Hierbij kwam ik ook tal van aanverwanten en andere familietakken tegen. Enkele jaren terug kwam ik in contact met Alain De Winter, wonende in het Groot Hertogdom Luxemburg, doch met dezelfde roots en een even grote passie voor onze familigeschiedenis. Onze samenwerking was een vruchtbare onderneming, zoals je binnenkort wel zal merken.

    Verder mocht ik ook nog tal van gegevens verzamelen die me door andere personen en genealogen werden aangereikt. Hiervan nu een overzicht geven zou me echter te ver leiden.

    Hoewel het opmaken van een stamboom en het neerschrijven van familiegeschiedenis met de grootste zorg wordt uitgevoerd zijn fouten of onjuistheden niet te vermijden. Ik vraag je dan ook, indien U dergelijke mocht ontdekken, mij hiervan melding te geven. Tevens zal uw medewerking met betrekking tot nuttige informatie, foto's, documenten of andere, te zeerste gewaardeerd worden.

    Leon De Winter - Zulte

    22-01-2006, 18:23 geschreven door Leon De Winter

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie De Winter Rochus - Uyttenhove Eugenie


    Rochus
    De Winter (7 feb 1865 - 22 maa 1946) huwt op 6 jan 1893 met Eugenie Uyttenhove (23 jan 1873 - 14 apr 1951). Zij hebben volgende kinderen:


    • Leo De Winter (29 mei 1893 - 24 dec 1974)  x 9 dec 1921 Maria  Michiels (16 mei 1895 - 1 mei 1966)
    • Bertha De Winter (11 jun 1894 - 15 apr 1898)
    • Maurice De Winter (25 maa 1896 - 8 apr 1981) x 28 sep 1921 Hortensia  Bogaert (20 nov 1896 - 17 nov 1966)
    • Gonzales De Winter (23 mei 1897 - 28 nov 1988) x 27 okt 1922 Helena Van der Varent (22 maa 1901 -  )
    • Louise De Winter (11 dec 1898 - )
    • Ida  De Winter (17 feb 1900 - 25 apr 1982) x 1920 Achille De Koninck ( - )
    • Florent De Winter (27 nov 1901 -  )
    • Germaine  De Winter (15 maa 1903 -  ) x ca 1925 Hendrik Vollaert (21 jul 1907 - 24 sep 1958) xx ca 1950 Kamiel Van Doorselaere (  -  )
    • Elza  De Winter (30 jun 1905 - 26 apr 1987) x ca 1926 Jan Van Huffel ( - )
    • Jozef  De Winter (9 sep 1907 - )
    • Florence De Winter (21 jul 1909 - 28 aug 1989) x 5 okt 1933 Albert Van Doorselaere (14 aug 1907 - 12 aug 1984)
    • Theophiel De Winter (30 jan 1911 - 20 nov 1974) x 28 nov 1942 Maria Aelterman (26 okt 1914 - 10 jul 1993)
    • Julia  De Winter (23 mei 1912 - 27 dec 1913)
    • Marcel  De Winter (23 mei 1914 - 10 feb 1999) x 25 apr 1935 Rachel Penne (22 maa 1913 - 22 mei 1948) xx ca 1965 Maria Van Doorselaer ( -  )

    Leon De Winter - Zulte

    22-01-2006, 00:00 geschreven door Leon De Winter

    Reageer (1)


    Ook U kan meewerken aan dit blog.
    Heb je informatie, dokumenten, foto's m.b.t. de afstammelingen van Adriaan De Winter of hun verwanten, stuur deze gerust aan Leon De Winter- Zulte






    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Eugenie Uyttenhove
    1873-1951

    Archief per week
  • 18/08-24/08 2008
  • 22/01-28/01 2007
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006

    Foto

    Het "Veer" te Schellebelle

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!