NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Zoeken in blog

Foto

REGEL VAN DERDEN

De regels:
Inzendingen voor de dieptelessen mogen NIET BEWERKT worden.
Wij verlangen de foto zoals je die trok, daarna slechts verkleind tot 1.024 pixels aan de langste liggende zijde, maximaal 800 pixels hoog (benut die!) en maximaal 450 Kb zwaar.
Er mogen geen randjes/kaders rond geplaatst worden, want die moeten door de leraar verwijderd worden wat extra werk geeft.

Inzendingen voor dieptelessen mogen indien nodig wél verscherpt of rechtop gezet worden, er mag wat meer of minder helderheid/kleur worden gegeven en ook je naam of logo mag er (niet ál te opvallend) op geplaatst worden.

Waarom mogen inzendingen niet bijgeknipt worden?
Omdat het de bedoeling is, dat je hier leert om na heel goed te zoeken en te kijken, met 1 druk op de knop de juiste compositie te gebruiken om veel diepte aan je foto toe te kennen en dit niet later in de 'doka' thuis te doen.

Bij Compositie (1e lessenreeks voor beginners) leerde je hoe je die foto's in zijn algemeenheid zo sterk mogelijk maakt door de regel van derden of de gulden snede toe te passen.
Ook bij Ritme & Struktuur (2e lessenreeks) lees je nog vaak, dat je de foto's meer aan kracht kunt meegeven door het kiezen van een goede/betere compositie.

Bij de daarna volgende lessenreeksen te beginnen vanaf Diepte (3e lessenreeks) willen we het eigenlijk niet meer over de compositie van de foto's moeten hebben, doch slechts over dieptewerking, licht, beweging en portretfotografie.
Daarom het gehamer op ''betere compositie'' door middel van de regels van derden/gulden snede.
Bijna altijd bij het nemen van een foto, moet je die compositieregels in gedachten hebben en uitvoeren, uitzonderingen daargelaten.
Bewust ga ik niet in op de technische instellingen van je toestel.
Lees je handleiding voor nadere info, pak je toestel er bij en oefen dat wat je leest, dan kom je het verste om je toestel te leren kennen en foto's te maken zonder op automaat te gaan.

Klik hier en
Ga naar het archief
DIEPTE

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).
Foto
Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.
Foto
Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!
Foto

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Foto
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Hierboven en hieronder wat voorbeeldjes met veel dieptewerking van diverse fotovrienden.
Dank jullie allen vriendelijk voor de toestemming tot gebruik!

Hierboven, de Pier over het blauwe spiegelende water is van Jos, de prachtig gedekte tafel is van Metallo.

Verder hieronder zie je een foto (zeer speciaal) gemaakt door Dushi, onderlangs een bankje en een specialleke van Leike, bloeiende lupines. Door te spelen met de diafragma kreeg hij een losstaande bos bloemen tegen een wazige achtergrond.

De foto van de donkere tunnel met de 2 personen die het licht bereiken is ppl gemaakt door Leike en die van de 2CV's op rij is van de hand van Omaatje Lieljan.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Gouden verhouding/Gulden snede
(geen regel van derden)
Dieptewerking in een foto
Foto's maken waarin diepte te zien is
Digitale fotografie: Perspectief geeft diepte in je foto door gebruik te maken van de diagonale(n lijnen). Stuur altijd recent materiaal in voor de bespreking.
05-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ien de Rooij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo,

Welkom in deze lessenreeks. Als eerste foto is dit geen slechte. Goede belichting, scherpte en er zit diepte in. de sporen die naar achter lopen, de trein al wat verder, het mistige achteraan op de sporen. Dat alles geeft dîepte aan je foto.

Spijtig van de rode leuning die omhoog loopt en de mensen die vooraan op het perron lopen. Die nemen het oog mee naar boven, naar de klok, de spoornummers... Aldus leiden ze de aandacht weg van de diepte. Daardoor wordt je foto in twee gedeeld en als totaal plaatje het dieptegevoel in je foto min of meer geneutraliseerd.

Al bij al toch goed en je kan beginnen aan je volgende opdracht:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat dat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill


03-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag Leoan,

In de opdracht stond 'verras ons...' Dit heb je gedaan. Deze inzending is de beste foto uit de reeks. Alles klopt, de compo, de belichting en, belangrijk voor deze les, er zit een mooi dieptespel in. Je gaat van scherp naar onscherp door een goed gebruik van het juiste diafragma. ook het mistige achteraan en het lijnenspel van de randen van de boot verhogen het dieptegevoel. Een hele goede foto dus!

Bij deze ben je dan ook geslaagd voor deze lessenreerks 'Diepte' en mag je door naar de lessen van 'Portret'.

Bedankt om deze lessen ivm. diepte te volgen en veel succes.

Mvg.

Digiwill


17-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In deze foto ga je van scherp naar onscherp. Daardoor creeer je diepte. Dat is goed dus. Toch zijn er een aantal elementen in deze foto die het dieptezicht verminderen. Het scherpste poppetje staat bijna in het midden van de foto en trekt volledig de aandacht (door de scherpte). Nu staat het bovenste stuk van dat popje niet juist op het onderstuk. De tekening klopt niet en het oog wordt steeds daar naar toe getrokken. Links van dat popje staat een iets groter en onscherper popje op de vertikale sterke lijn. Ook op de rechtstse sterke lijn staat het grootste en nog onscherper popke. Die twee vormen als het ware een kader rond het scherpe popje dat daardoor volop de aandacht trekt. Qua compo is dit dusz niet zo goed. Probeer voor jezelf die popjes eens van links schuin naar achter te plaatsen, allemaal op één lijn en van groot naar klein en zet het 1e popje op de linkse vertikale sterke lijn.  Je mag hier ook weer van scherp naar onscherp werken. Vergelijk die foto dan eens met deze. Het verschil zal je dan duidelijk zijn.

Op weeral naar de volgende opdracht:

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.

Succes,

Digiwill.


04-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een foto die goed is mbt diepte. Je hebt een aantal raadgevingen gevolgd en bent erin geslaagd om alles goed scherp in beeld te brengen en je hebt de diepte van het rolletje in beeld gebracht. Persoonlijk had ik de schaakstuken (ik denk toch dat het dat zijn) iets verder achteruit gezet. Had nog meer diepte gegeven.

Qua compo vind ik het minder geslaagd. ok, je hebt de doorkijk op een sterke lijn willen plaatsen maar rechts is er niets meer te zien op de foto. De foto komt hierdoor uit evenwicht.

Persoonlijk had ik het rolletje iets meer naar het midden gelegd en een beetje schuin. Net genoeg om er nog door te kunnen kijken met daarachter, iets verder, de schaakstukken. Dat moet je, voor jezelf, maar eens uitprobereen. je zal zien dat je foto veel sterker wordt.

Laat je niet ontmoedigen. In het begin moet je zoveel onthouden en met zoveel rekening houden. Eens je meer ervaring hebt krijg je voor zulke dingen meer gevoel.

Op dus naar je volgende opdracht:

Opdracht:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Succes,

Digiwill


25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Qua diepte is dit een goede foto. Je hebt de joggers op pad gestuurd, goed gezien, en zij maken ook de foto. Het oog volgt het pad naar de voorste jogger en gaat dan verder langs het muurtje tot het waterrad. Dat is diepte. Goed gedaan dus.

Qua foto in het algemeen is het iets minder. In mijn vorige bespreking schreef ik als laatste dat het beter is dat je de rand van de vijver beter vanuit de linker onderhoek liet vertrekken. Hier doe je hetzelfde als bij je vorige inzending. Je laat de rand van de weg links op een derde van de foto vertrekken, ongeveer waar de sterke lijn naar boven vertrekt. De linker kant van de foto is iets fletser van kleuren en rechts, met het warme licht op de boom is ze rijk aan belichting. Door al die zaken wordt je foto als het waren in twee verdeeld. In de fotografie spreekt men dan van 'de foto is uit evenwicht'. Komt er nog de bank bij die tegen de rand van de foto plakt...

Laat de moed niet zaken, ik maak deze opmerkingen om je te begeleiden om nog betere foto's te maken, dat is toch de bedoeling van deze lessen hé.

Op dan naar de volgende opdracht:

Opdracht:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes,

Digiwill.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beau5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag Beau5, welkom in deze lessenreeks 'Diepte'.

Mooie foto met diepte. Compo is ok, belichting is ok. De enige opmerking die ik ik hier heb is dat de lensflare links 2 te opvallende items heeft die de aandacht van het dieptepunt enigzins wegtrekken.

Toch heb ik een algemene opmerking. Je schrijft zelf dat het een bracketing foto is. In je exifs vind ik geen diafragma en snelheid weer. Bracketing kan je toepassen op belichting en scherpte. Naar mijn mening is dit een HDR foto en dat is een bewerking en die zijn in onze lessenreeksen niet toegelaten. Een beetje bijsnijden en opscherpen kan voor mij geen kwaad maar het is de bedoeling dat de mensen leren om te trachten om van de eerste keer een goede foto te maken. Hou daar dus voor de volgende foto's rekening mee.

Toch vind ik het al bij al een goede foto en kijk al uit naar je volgende inzending.

Opdracht:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).

Succes,

Digiwill


14-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de lessen compositie leerde je hoe de regel van derden / gulden snede te gebruiken. Als je iets wil accentueren in een foto moet je dat op een sterke lijn/pun zeten. Dit doe je hier links met de rand van de vijver.

Het werkt, het oog wordt automatisch naar die rand van de vijver getrokken op die sterke lijn. Nadeel is dat het oog er blijft hangen. Je moet moeite doen om de rand verder naar rechts te volgen. Er zit wel diepte in je foto maar door bovenstaande breek je dat min of meer terug af. Probeer voor jezelf de foto eens zo uit te snijden dat de rand linksonder vertrekt op een sterke lijn en naar rechts doorloopt ook op een sterke lijn. Je zal dan al verschil zien. Nog beter is de rand van de vijver te laten vertrekken in de linker onderhoek. Dat zal je foto veel sterker maken.

Hier is je volgende opdracht:

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).

Mvg, Digiwill.


31-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janneke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is weeral je laatste inzending in deze lessenreeks. Het is een goede foto geworden. Door de speling van het licht geen gemakkelijke opgave maar toch ben je erin geslaagd om een goede foto af te leveren. En er zit diepte in. De spoorlijnen vertrekken in de linker onderhoek, volledig naar de rechter kant van de foto. Daar botst het oog op de palen die onze blik mee naar achter nemen. Goed gezien! Als ik een tip ter verbetering moest geven dan zou het zijn dat ik liever de trein nog verder naar achter had willen zien. Dat zou nog meer diepte hebben gegeven aan je foto.

Toch goed gedaan en daarmee kan je door naar de volgende lessenreeks nl. 'Portret'.

Succes,

Digiwill.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tess 5

Je schrijft 'eindelijk stuurt ze nog eens iets door'... Maak je daarover zeker geen zorgen. Iedereen bepaalt in deze lessenreeksen zijn eigen tempo. Dat is het mooie en tevens de sterkte van deze toffe groep.

Nu je foto; ik snap wat de bedoeling was bij het nemen van deze foto. Toch komt het niet over zoals je het bedoelde. De vuurtoren in de verte is ok maar het zware stakketsel op de voorgrond trekt alle aandacht waardoor het dieptegevoel verdwijnt.

Onze ogen lezen, zondere dat we het eigenlijk beseffen, een foto van links naar rechts. Als we dit bij jouw foto doen botsen we direkt op de reling en het oog wordt terug naar links uit de foto geleid.

Als we nu de foto spiegelen krijg je direct een heel andere foto. Wel met, zelfs veel, dieptegevoel. Zie je het verschil. De reling vertrekt nu aan de linker kant en het oog volgt deze en de palen, doorheen de hele foto, recht naar de vuurtoren. Opeens is het een vrij goede foto. Raar hé.

Op dan weereal naar je volgende opdracht:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes,

Digiwill
05-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een superfoto als afsluiting van deze lessenreeksen. Goede compo, herhaling en natuurlijk ook diepte en een goede belichting.

Door de 'spriraalvorm' wordt het oog letterlijk meegezogen naar achteraan. Goed gezien! Normaal gezien zouden de auto's links een storende factor zijn maar dat is hier niet echt het geval. Een mooie afsluiter en je kan dus door naar de volgende lessenreeks nl. 'Portret'.

Succes,

Digiwill


07-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxi 23
Klik op de afbeelding om de link te volgen Geen slechte foto met diepte. Je hebt hier een vrij hoog standpunt aangenomen en persoonlijk zie ikhet liever lager, maar daardoor krijg je wel een mooie diagonaal die dan weer een positief effect op je foto heeft. Goed gezien dus. Ook werk je van scherp naar onscherp. Daardoor geef je ook een extra dieptegevoel. Opdracht geslaagd en op weeral naar de volgende:
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.


Succes,
Digiwill

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je laatste opdracht was om een foto te maken waar je trots op kan zijn. Wel daar ben je zeker in geslaagd. Mooie foto met heel veel diepte. De lijn van de bank neemt je blik mee naar achter. Ook de man die dezelfde richting uitgaat versterkt het dieptegevoel. Goed gedaan dus en je kan verder naar de volgende lessenreeks 'Portret'. 
Bedankt om deze lessenreeks te volgen en voor je mooie foto's.
Succes,
Digiwill.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janneke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze foto krijg je diepte doordat je van scherp naar onscherp gaat. Je hebt de tomaten op een grijze ondergrond gelegd. Dat is goed. De kleuren van de tomaten komt exact over.
Qua foto vind ik de foto minder geslaagd. persoonlijk had ik een lager standpunt ingenomen. Daardoor krijg je extra dieptewerking. Ook gaat de rand van de grijze ondergrond dwars door de laatste tomaat. Ook de rand van die grijze ondergrond loopt schuin door de foto en trekt alle aandacht.  Dit zijn de foutjes die een foto afbreken.
Maak voor jezelf eens dezelfde opstelling en probeer allerlei standpunten eens uit. Werk met iets minder tomaten en probeer weer van scherp naar onscherp te gaan. Probeer die rand weg te werken of minder opvallend te krijgen...Oefenen baart kunst.
Op dan weeral naar de volgende opdracht:
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.


Succes,
Digiwill.

22-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een goede foto! het bruggetje vormt een doorkijk met het bootje achteraan. Goed belicht ook. de rand van het water vertrekt mooi uit de linkeronderhoek en neemt het oog mee, langs de reling onder het bruggetje naar het bootje. Goed gedaan dus en op weeral naar de volgende opdracht:
Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.


Succes,
Digiwill

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een originele afsluiter. Mooie foto met diepte. Toch had ik liever de voorste knip van de geldbeugel scherp gezien . De scherpte zit op de 2e en op de 2cent. Toch vind ik deze foto geslaagd en je mag dus door naar de volgende lessenreeks nl; Portret.
Bedankt om hier in deze lessenreeks mee te doen en succes naar de volgende.
Groeten,
Digiwill.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janneke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze opdracht is niet helemaal gelukt. Niet qua diepte en ook niet qua compo. Je schrijft zelf dat je verschillende pogingen hebt ondernomen en dat deze de beste was. Een goede raad: als je zelf niet 100% tevreden bent over een foto leg ze dan enkele dagen op zij. Bekijk ze dan opnieuw en als je nog niet tevreden bent leg ze dan voor een hele tijd weg en bekijk ze later nog eens. Dan nog niet tevreden, doe ze dan in de prullenmand.
Even de foutjes in deze foto: het voorste vaasje is onderaan afgesneden. Je scherpte zit op het middelste vaasje waardoor het vooraan het minst scherpe is (hou rekening met de 2/3e regel).
Om een mooie diepte werking te krijgen in jouw foto moet je zorgen dat de scherpte op het eerste vaasje zit en zo naar achter minder en minder scherp tot het laatste vaasje onscherp. Zorg dat het eerste vaasje er volledig opstaat. De barst in het middelste vaasje trekt volledig de aandacht. Onder de vaasjes ligt een rode onderlegger. Die maakt tussen het derde en vierde vaasje een plooi waardoor de onderkant van het vaasje weg is en het ritme onderbroken. Het zijn allemaal die  kleine details die een foto maken of kraken.
Ik zou zeggen; maak deze foto opnieuw en hou rekening met bovenstaande.
Succes,
Digiwill

05-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB Pierre
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een mooi belichte foto met diepte. Als laatste inzending van deze lessenreeks is ze zeker geslaagd. Dit is het soort foto's die het hem doen. (heb je al eens geprobeerd  om de foto horizontaal te spiegelen?). Ik hoef hier geen verdere commentaar op te geven, alleen 'knappe foto' ! Je bent dan ook geslaagd in al je opdrachten en kan door naar de volgende lessenreeks 'Portret'.

Succes,
Digtiwill

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janneke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie diepte in de foto. De rand van de weg vertrekt in de linker benedenhoek. De randen van de border, de deuropening achteraan waar achter je het pad ziet verder lopen... Dat alles creëert diepte in je foto. Dat die mensen net uit het zonlicht stapten maakt niet uit. Als zij in het zonlicht stonden zouden ze misschien meer opvallen en daardoor het diepte effect verminderen. Goede foto dus en op weeral naar je volgende opdracht.
Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... al wat je wenst.

Succes,
Digiwill

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerst en vooral mijn excuses voor het lange wachten. Je foto was ergens verkeerd verzeild op mijn pc. Gelukkig dat je me een seintje gaf.
Dit is een mooie foto en er zit zeker diepte in! Mooi belicht, van scherp naar onscherp, van groot naar klein... Dit alles maakt dat ik eigenlijk weinig of geen commentaar hoef te geven. enkel op naar je volgende opdracht...
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.


Succes,
Digiwill

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een glas met een popje er in. Goed gezien. En het gele lint dat van voor naar het popje loopt geeft de diepte aan de foto. Als dit lint er niet had geweest had het moeilijker geweest. De rand van het glas is onscherp en de scherpte zit helemaal op het popje en achteraan. Daardoor komt dit naar voor ipv naar achter en creëer je net het tegenovergestelde van diepte.  Al eens geprobeerd om het popje achter het glas te zetten? Het gele lint maakt dus dat de opdracht geslaagd is en je aan je volgende kan beginnen. Goed gedaan!
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.

Succes,
Digiwill>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!