NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Zoeken in blog

Foto

REGEL VAN DERDEN

De regels:
Inzendingen voor de dieptelessen mogen NIET BEWERKT worden.
Wij verlangen de foto zoals je die trok, daarna slechts verkleind tot 1.024 pixels aan de langste liggende zijde, maximaal 800 pixels hoog (benut die!) en maximaal 450 Kb zwaar.
Er mogen geen randjes/kaders rond geplaatst worden, want die moeten door de leraar verwijderd worden wat extra werk geeft.

Inzendingen voor dieptelessen mogen indien nodig wél verscherpt of rechtop gezet worden, er mag wat meer of minder helderheid/kleur worden gegeven en ook je naam of logo mag er (niet ál te opvallend) op geplaatst worden.

Waarom mogen inzendingen niet bijgeknipt worden?
Omdat het de bedoeling is, dat je hier leert om na heel goed te zoeken en te kijken, met 1 druk op de knop de juiste compositie te gebruiken om veel diepte aan je foto toe te kennen en dit niet later in de 'doka' thuis te doen.

Bij Compositie (1e lessenreeks voor beginners) leerde je hoe je die foto's in zijn algemeenheid zo sterk mogelijk maakt door de regel van derden of de gulden snede toe te passen.
Ook bij Ritme & Struktuur (2e lessenreeks) lees je nog vaak, dat je de foto's meer aan kracht kunt meegeven door het kiezen van een goede/betere compositie.

Bij de daarna volgende lessenreeksen te beginnen vanaf Diepte (3e lessenreeks) willen we het eigenlijk niet meer over de compositie van de foto's moeten hebben, doch slechts over dieptewerking, licht, beweging en portretfotografie.
Daarom het gehamer op ''betere compositie'' door middel van de regels van derden/gulden snede.
Bijna altijd bij het nemen van een foto, moet je die compositieregels in gedachten hebben en uitvoeren, uitzonderingen daargelaten.
Bewust ga ik niet in op de technische instellingen van je toestel.
Lees je handleiding voor nadere info, pak je toestel er bij en oefen dat wat je leest, dan kom je het verste om je toestel te leren kennen en foto's te maken zonder op automaat te gaan.

Klik hier en
Ga naar het archief
DIEPTE

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).
Foto
Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.
Foto
Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!
Foto

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Foto
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Hierboven en hieronder wat voorbeeldjes met veel dieptewerking van diverse fotovrienden.
Dank jullie allen vriendelijk voor de toestemming tot gebruik!

Hierboven, de Pier over het blauwe spiegelende water is van Jos, de prachtig gedekte tafel is van Metallo.

Verder hieronder zie je een foto (zeer speciaal) gemaakt door Dushi, onderlangs een bankje en een specialleke van Leike, bloeiende lupines. Door te spelen met de diafragma kreeg hij een losstaande bos bloemen tegen een wazige achtergrond.

De foto van de donkere tunnel met de 2 personen die het licht bereiken is ppl gemaakt door Leike en die van de 2CV's op rij is van de hand van Omaatje Lieljan.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Gouden verhouding/Gulden snede
(geen regel van derden)
Dieptewerking in een foto
Foto's maken waarin diepte te zien is
Digitale fotografie: Perspectief geeft diepte in je foto door gebruik te maken van de diagonale(n lijnen). Stuur altijd recent materiaal in voor de bespreking.
29-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy69

Mooie foto met diepte. Ik weet niet of het je bedoeling was maar aan de overkant aan de rand vanhet water is een inham en die inham maakt samen met het kerktorentje in de verte dat je een dieptegevoel hebt in deze foto. Dat is goed dus. Je moet wel opletten. in deze foto laat je het water van lins naar rechts door de foto lopen. Ook de paaltjes onderaan gaan in dezelfde richting. Beiden nemen het oog mee uit de foto en datgeeft niet echt diepte in je foto. Beter was, als het kon natuurlijk, om je toestel meer naar rechts te richten zodat de paaltjes en de rand van het water naar een sterk punt op je foto liepen. Probeer daar maar eens op te oefenen voor jezelf.

Op dan weer naar je volgende opdracht:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes,

Digiwill


13-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy 69
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Welkom in deze lessenreeks 'Diepte'. Je eerst'e inzending is meteen een goede. Mooi belicht, goede compo en vooral er zit diepte in. De bomenrijen vertrekken mooi vanuit de onderhoeken en leiden het oog, samen met de weg, naat het gebouw achteraan. Ook het spel van licht en donker ( de voorste bomen zijn opgelicht en de achterste bijna donker ) geeft mee diepte aan je foto. Goed gedaan dus!

Je gaat wel van onscherp vooraan naar scherp achteraan. Moest dit nu andersom zijn had je nog meer diepte in je foto gekregen. Als het kan maak voor jezelf maar eens dezelfde foto maar zorg dat de voorkant scherp is en bekijk het vershil maar eens.

Je kan dus al beginnen aan je volgende opdracht:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill.


27-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayka 13
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit was je laatste opdracht en je geeft een mooie foto in met diepte. de bomenrij vertrekt mooi in de linkeronderhoek en het paadje aan de rechteronderhoek. De rij bomen en het paadje nemen het oog mee naar achter. Spijtig dat het loof van de bomen zoveel de aandacht trekt want anders was het dieptegevoel nog sterker. 

Je bent dus geslaagd in deze lessenreeks en mag beginnen aan 'Portret'. Hieeronder je eerste opdracht:

Opdracht 1:

Maak een foto in Portret formaat. Ga hier voor naar buiten. Hou rekening met het harde zonlicht. Gebruik zo nodig een invulflits om de harde schaduwen te verminderen. Interessant is ook om een portretfoto te maken wanneer het bewolkt is. Dan krijg je diffuus licht.

Succes, 

Digiwill


18-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayka13
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede foto, mooi belicht en scherp en er zit diepte in. Je gaat van Groot naar klein, licht naar donker, scherp naar onscherp... Goed gedaan dus. Persoonlik had ikzelf een stapje meer naar links gaan staan zodat de rand tussen muur en kast(tafel?) uit de linker onderhoek vertrok. Daardoor krijg je nog meer een diagonaal wat het dieptegevoel nog sterker zou maken.

Al bij al goed dus en hier is je volgende opdracht

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.

Succes,

Digiwill


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henlo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede foto, mooi diagonaal en van scherp naar onscherp, van donker naar licht... Goed gedaan dus. Voor het niveau van deze groep heb ik hier geen verdere verbeteringsvoorstellen en kan je aan je volgende opdracht beginnen.

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.


ps. Ik denk dat je sensor vuil is want je ziet verschillende vlekjes op je foto...

Succes,

Digiwill


07-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henlo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo,

Dat met die slakjes is goed gevonden, origineel. Je zet die mooi op een diagonale lijn. Goede compo dus en ook de belichting is ok. Spijtig genoeg heb je de scherpstelling ergens in het midden van de rij gedaan. Daardoor is het eerste slakje onscherp en gaat het dieptezicht volledig de mist in. Opdracht is dus niet geslaagd en ik ga je dezelfde opdracht nogmaals laten overdoen. Probeel dezelfde opstelling te maken al dan niet met slakjes maar zorg dat je eerste 'slakje' scherp is en ga van scherp naar onscherp.

Succes,

Digiwill


03-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maya 13
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie tunel die je gevonden hebt. Opdracht is ok en er zit diepte in je foto. Het lijnenspel van de 'doorgang' loopt mooi naar achter. Je gaat van icht naar donker en de persoon die achteraan staat vraagt de aandacht. Goed gedaan dus. De compo is moeilijk. Normaal gezien zou je meer symetrish hebben kunnen werken maar dan zou je in de problemen komen met de doorgang achteraan dus moest je het wel zo oplossen. Qua foto wringt het dus wel een beetje. Ook het lichte gedeelte bovenaan vlak onder de boog is hinderlijk. 

Toch al bij al een goed uitgevoerde opdracht en je kan weeral op pad voor de volgende:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... al wat je wenst.

Succes,

Digiwill


26-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TSP
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo,

Je hebt hier een aantal doosjes op een rij gezet mooi diagonaal in de foto en met het eerste doosje op een sterk punt, dat is ok. Je gaat van scherp naar onscherp = ook ok. Het tweede doosje is al vrij onscherp en de rest ng meer. Daar wringt het bij mij een beetje. Doordat het tweede doosje al redelijk onscherp is blijft het oog bij dat eerste en dat is nadelig voor het dieptezicht. Ook liet je de doosjes in kleur en de rest zijn grijstonen geworden. Door de hoge iso heb je ook enorm veel ruis in de foto. Ook staan er op de achtergrond een soort lattenwerk (reflectie van een raam?) dat scherper is dan je laatste doosje???Je gebruikte iso 1000 en F:5,6 Brandpunt 119 en 1/160e. Als ik dat allemaal bekijk krijg ik meer en meer de indruk dat deze foto sterk bewerkt werd en dat is niet ok op dit niveau in deze lessenreeks. Daarom raad ik je aan om, voor jezelf deze oefening eensz te herhalen en de 2/3e regel van het scherstellen te gebruiken. 

Je volgende pdracht dan:

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.

Succes,

Digiwill


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayka 13
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede foto met veel diepte. Alle componenten ( randen vanhet kanaal, bomenrij, het bootje in de verte...) nemen het oog mee naar het bruggetje in de verte. De 'S'-bocht van het kanaal versterkt nog het dieptegevoel. Goed gedaan dus. Moest je nu een stapje achteruit of een iets lager standpund genomen hebben dan vertrok de rand van het water vanuit de linker onderhoek wat de foto nog sterker zou gemaakt hebben. Ook zou dan de rand van het water niet tegen de rechterkant van de foto geplakt hebben. Dit zijn allemaal zaken waar je als fotograaf rekening mee moet houden. Fotograferen is in eerste instantie leren 'ZIEN'. Niet alleen naar het onderwerp maar naar het totale plaatje. Dat 'Zien' leer je enkel door het dikwijls te doen...

Goed uitgevoerde odracht dus en op naar de volgende:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes,

Digiwill


21-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tsp
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een goede foto met 'diepte. De rand van de waterloop neemt het oog mee, ver naar achter. De 'S' bocht van de waterloop versterkt dit nog. Ook vertrekt de rand van het water in de hoek onderaan wat de foto sterker maakt. Goed gezien dus en opdracht geslaagd. Wel oppassen met de saturatie. Het kan aan mijn scherm liggen maar ik heb de indruk dat er een beetje teveel saturatie gebruikt is. 

Je kan dus verder met de volgende odpracht:

Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Succes,

Digiwill.


Tags:tie
11-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TSP
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo TSP, welkom in deze lessenreeks.

Je eerste inzending is een scherpe en mooi belichte foto. Spijtig dat de poort niet corret in het midden van je foto staat. Dat zou je foto nog beter hebben gemaakt. Wat Diepte betreft; de kasseiweg en de stenen leuningen nemen je mee naar de binnenplaats achteraan. Daar creëer je diepte mee. Goed gedaan dus. Door het spel van licht, schaduw en scherpte lijkt het gebouw op de binnenplaats echtef naar voor te komen en daardoor wordt het dieptegevoel minder. Ik vermoed dat je op dat gebouw achteraan hebt scherp gesteld want dat lijkt me scherper dan het gebouw vooraan. Hou daar in de toekomst dus rekening mee. 

Toch een goede foto om te beginnen en je kan er op uit trekken voor je volgende opdracht:

Opdracht 2:

Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Dag Mayka 13, welkom in deze lessenreeks.

Je eerste inzending is al direct een goede foto. Mooi scherp en goed belicht. Wat belangrijk is in deze lessenreeks is de diepte en die zit er zeker in. De rijen bomen, de weg en de sporen in het gras nemen je allemaal mee naar dat ene punt in de verte... Goed dus. De compo van je foto is wel voor verbetering vatbaar. In deze foto zou het beter zijn dat bv. de rechtse rij bomen vanuit de rechter onderhoek zou vertreken. Het dieptepunt in de verte komt dan op een sterke lijn te staan wat je foto veel sterker zou maken. Ik heb een uitsnede gemaakt. Zie je wat ik bedoel... Door je standpunt te veranderen, in dit geval een stapje meer naar recht, kon je die foto zo nemen. Door daarbij ook in de hoogte te varieren krijg je dat dieptepunt niet alleen op en sterke lijn maar ook op een sterk punt (regel van drie) wat je foto nog beter zou maken.

Toch goed begonnen hoor en je an al direct op pad voor je volgende opdracht:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill


03-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henlo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is wat ik bedoelde. Met de moeilijke lichtomstandigheden is dit toch een goede foto geworden. Goed belicht, scherp en er zit diepte in! 

De 'rommel' op de boot vooraan neemt het oog mee naar de linker oever die dan doorloopt in de diepte. Achteraan is het was mistig en dat vergroot weer het dieptegevoel. Goed gedaan dus. Deze foto hoeft, voor het niveau van deze groep, geen extra opmerkingen. Goed gedaan dus en op naar je volgende opdracht:

Opdracht:

Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Succes,

Digiwill


24-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henlo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo,

Op je foto heb ik eigenlijk niets an te merken. Juiste scherpte, belichting... Er zit ook diepte in maar niet volgens de opdracht die ik je gaf. De diepte zit op het gebouw achteraan. Normaal zou de rand van het water het oog meenemen tot onder de brug. Doordat je dieptezicht op een ander punt ligt trekt dit de aandacht naar zich toe en valt je opdracht in het water... 

Ik stel voor dat je dezelfde opdracht opnieuw maakt en me een nieuwe foto bezorgt. 

Opdracht:

Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill


10-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henlo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een mooie foto met een juiste dieptewerking. Mooi belicht en goede scherpte. Eigenlijk hoef ik hier geen commentaar te geven, alleen dit is ok! Alle lijnen leiden het oog naar achter en nodigen het uit om te volgen. Goed gedaan dus en op naar je volgende opdracht:

opdracht:

Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill.


10-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HenLo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo, welkom in deze lessenreeks. Je ingegeven foto kan ik wel smaken. Mooie scherpte, compo... Er zit wel wat diepte in maar de twee buizen in het centrum zijn er teveel aan. Die breken het dieptezicbt terug af. Toch een goede foto!

Ik moet je er wel op wijzen dat je met recente foto's moet werken. Deze komt uit een ver verleden... Bij een nieuwe opdracht moet je dus op pad...

Hieronder dan je eerste opdracht:

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).

Succes,

Digiwill.


26-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ien de Rooij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Opnieuw een geslaagde opdracht. Mooie foto met veel diepte, mooi belicht en met de juiste scherpte. Dit maakt het voor mij gemakkelijk om kommentaar te geven. Hier hoef ik er dus geen op te geven. Mooi zo en dus kan je naar de volgende opdracht:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Grts, Digiwill


19-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ien de Rooy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een mooie foto, goed belicht, scherp en met heel veel diepte. De rand van het water, de bovenkant van de bomen, de daken van de gebouwen rechts... alles neemt het oog mee naar de verte. Misschien een ietsje minder saturatie maar dat kan aan mijn scherm liggen...Goed gedaan dus en opdracht geslaagd en je kan beginnen aan de volgende:

Opdracht:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes,

Digiwill


05-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ien de Rooij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo,

Welkom in deze lessenreeks. Als eerste foto is dit geen slechte. Goede belichting, scherpte en er zit diepte in. de sporen die naar achter lopen, de trein al wat verder, het mistige achteraan op de sporen. Dat alles geeft dîepte aan je foto.

Spijtig van de rode leuning die omhoog loopt en de mensen die vooraan op het perron lopen. Die nemen het oog mee naar boven, naar de klok, de spoornummers... Aldus leiden ze de aandacht weg van de diepte. Daardoor wordt je foto in twee gedeeld en als totaal plaatje het dieptegevoel in je foto min of meer geneutraliseerd.

Al bij al toch goed en je kan beginnen aan je volgende opdracht:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat dat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill


03-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag Leoan,

In de opdracht stond 'verras ons...' Dit heb je gedaan. Deze inzending is de beste foto uit de reeks. Alles klopt, de compo, de belichting en, belangrijk voor deze les, er zit een mooi dieptespel in. Je gaat van scherp naar onscherp door een goed gebruik van het juiste diafragma. ook het mistige achteraan en het lijnenspel van de randen van de boot verhogen het dieptegevoel. Een hele goede foto dus!

Bij deze ben je dan ook geslaagd voor deze lessenreerks 'Diepte' en mag je door naar de lessen van 'Portret'.

Bedankt om deze lessen ivm. diepte te volgen en veel succes.

Mvg.

Digiwill
>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!