NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Zoeken in blog

Foto

REGEL VAN DERDEN

De regels:
Inzendingen voor de dieptelessen mogen NIET BEWERKT worden.
Wij verlangen de foto zoals je die trok, daarna slechts verkleind tot 1.024 pixels aan de langste liggende zijde, maximaal 800 pixels hoog (benut die!) en maximaal 450 Kb zwaar.
Er mogen geen randjes/kaders rond geplaatst worden, want die moeten door de leraar verwijderd worden wat extra werk geeft.

Inzendingen voor dieptelessen mogen indien nodig wél verscherpt of rechtop gezet worden, er mag wat meer of minder helderheid/kleur worden gegeven en ook je naam of logo mag er (niet ál te opvallend) op geplaatst worden.

Waarom mogen inzendingen niet bijgeknipt worden?
Omdat het de bedoeling is, dat je hier leert om na heel goed te zoeken en te kijken, met 1 druk op de knop de juiste compositie te gebruiken om veel diepte aan je foto toe te kennen en dit niet later in de 'doka' thuis te doen.

Bij Compositie (1e lessenreeks voor beginners) leerde je hoe je die foto's in zijn algemeenheid zo sterk mogelijk maakt door de regel van derden of de gulden snede toe te passen.
Ook bij Ritme & Struktuur (2e lessenreeks) lees je nog vaak, dat je de foto's meer aan kracht kunt meegeven door het kiezen van een goede/betere compositie.

Bij de daarna volgende lessenreeksen te beginnen vanaf Diepte (3e lessenreeks) willen we het eigenlijk niet meer over de compositie van de foto's moeten hebben, doch slechts over dieptewerking, licht, beweging en portretfotografie.
Daarom het gehamer op ''betere compositie'' door middel van de regels van derden/gulden snede.
Bijna altijd bij het nemen van een foto, moet je die compositieregels in gedachten hebben en uitvoeren, uitzonderingen daargelaten.
Bewust ga ik niet in op de technische instellingen van je toestel.
Lees je handleiding voor nadere info, pak je toestel er bij en oefen dat wat je leest, dan kom je het verste om je toestel te leren kennen en foto's te maken zonder op automaat te gaan.

Klik hier en
Ga naar het archief
DIEPTE

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).
Foto
Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.
Foto
Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!
Foto

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Foto
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Hierboven en hieronder wat voorbeeldjes met veel dieptewerking van diverse fotovrienden.
Dank jullie allen vriendelijk voor de toestemming tot gebruik!

Hierboven, de Pier over het blauwe spiegelende water is van Jos, de prachtig gedekte tafel is van Metallo.

Verder hieronder zie je een foto (zeer speciaal) gemaakt door Dushi, onderlangs een bankje en een specialleke van Leike, bloeiende lupines. Door te spelen met de diafragma kreeg hij een losstaande bos bloemen tegen een wazige achtergrond.

De foto van de donkere tunnel met de 2 personen die het licht bereiken is ppl gemaakt door Leike en die van de 2CV's op rij is van de hand van Omaatje Lieljan.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Gouden verhouding/Gulden snede
(geen regel van derden)
Dieptewerking in een foto
Foto's maken waarin diepte te zien is
Digitale fotografie: Perspectief geeft diepte in je foto door gebruik te maken van de diagonale(n lijnen). Stuur altijd recent materiaal in voor de bespreking.
29-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VDOF
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een goede foto MET diepte. Scherpte en belichting zeker ok! Doordat je vooraan van donker naar licht achteraan gaat versterkt dit hier het dieptegevoel. Het muurtje vertrekt in de linker onderhoek en neemt het oog mee, door de poort waarachter een weg ons verder mee neemt naar de poort achteraan. Goed gezien dus. Heb je de foto al eens horizontaal gespiegeld? Moet je eens doen en kijk welke foto het sterkste is... 

Je kan dus door naar je volgende opdracht:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Succes,

Digiwill


27-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rietjemoei
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie foto met 'Diepte', goed belicht en goede compo! De tunnel vertrekt mooi in de linkeronderhoek.. Alle lijnen lopen naar achter en nemen het oog mee naar de weg die achteraan de hoek omgaat. Door de felle grafitti vooraan en het de verlichte rotsen achteraan hangt de foto nog beter ineen. Goed gedaan dus en je kan weeral aan je volgende opdracht beginnen:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Succes,

Digiwill


06-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VDOF
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een mooi scherpe foto met vooraan een onscherp rolletje. Het is in ieder geval een interessante opstelling met de krokussen achteraan maar het gevoel van 'diepte' gaat helemaal verloren doordat je het rolletje volledig onscherp maakte en daardoor de krokussen naar voor lijken te komen. Het is de bedoeling dat de voorkantvan de rol scherp is en je via de wand naar achter 'diepte' creëerd. 

Daarom geef ik je opnieuw dezelfde opdracht.

Zorg dat je een 'doorkijk' hebt waardoor er diepte in je foto komt. Laat de buis ietsjes schuin lopen. Zet in dit gevan de krokussen op een sterk punt...Bekijk eventueel de voorbeelden in het Blog. Hier moet je gaan experimenteren met afstand camera tot buis en onderwerp achteraan. Spelen met de scherptediepte (experimenteer met diafragma).

Succes,

Digiwill.


02-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie foto en mooi belicht. Het onderwerp in deze foto is de berg achteraan. Deze bepaald ineens ook de diepte in deze foto. Het water vooraan zorgt voor rust en alle lijnen lopen naar de berg achteraan.

Een mooie foto waaraan ik in dit stadium eigenlijk niets meer zou veranderen. Goed gedaan dus en je kan weeral aan je volgende opdracht beginnen.

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes,

Digiwill.


22-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rietjemoei
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Welkom in deze lessenreeks mbt. 'Diepte'. Je eerste inzending is direct de nagel op de kop! Mooie foto met een correcte belichting, mooie compo en vooral met 'Diepte'. 

Alle lijnen lopen naar hetzelfde punt, de rand van de weg, van de bomen... Ook ga je van scherp naar onscherp. Je maakte hier correct gebruik van de 1/3-2/3 regel. Je maakte de foto ook in tegenlicht. Door de bomen is er een mooi spel van licht en schaduw. De plaats waar alle lijnen samenkomen, waar de weg achter de bosjes verdwijnt, valt een streep licht. Dit vergroot natuurlijk nog eens het 'Dieptegevoel'...

Je kan dus aan je volgende opdracht beginnen. Ik kijk er al naar uit...

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwill

 


20-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkellotje

Mooie laatste foto voor deze lessenreeks. Er zit zeker diepte in. Spijtig van die rode driehoek. Die staat dan ook nog op een sterk punt en trekt vol de aandacht. Ik heb hem even weggedaan en de foto iets anders uitgesneden. Zie je het verschil? Door iets verder naar voor te gaan kon je het verkeersbord vermijden. 

Ok, je kan dan door naar de volgende lessenreeks 'Portret'. Voor je eerste opdracht kijk even op het blog:http://blog.seniorennet.be/portret/.

Succes,

Digiwill


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze foto is wel goed belicht en er kon diepte inzitten maar door een verkeerd standpunt wordt het diepteeffect sterk omzeep geholpen.

Je laat het water achteraan links uit de foto lopen. De reling en de plankenvloer en de brug lopen allemaal naar datzelfde punt. Het rode licht aan de rand van de foto, de rode auto,... Ook de reling vooraan trekt volledig de aandacht... Als je de foto bekijkt dan raakt het oog niet weg van de linkerkant van de foto. 

Spijtig want hier zat meer in.

Ik ga je dezelfde opdracht nogmaals laten uitvoeren. Zorg dat het dieptepunt op een sterk punt ligt en er vooraan niet teveel 'balast' is. Wees zelf niet te snel tevreden. Bekijk je foto, laat ze een dag of twee liggen en bekijk ze opnieuw als je dan tevreden bent gebruik ze dan...

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts

Succes,

Digiwill


13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Je eerste werk in deze lessenreeks is een mooie foto. Goed belicht, scherp en er zit diepte in! De randen van de weg, de bomen... alle lijnen lopen naar het poortje achteraan en creëeren diepte. Goed gedaan dus! De foto schijnt scheef te staan maar dat is niet zo. De schuinen stand van de bomen wekt die illusie. Ik heb het nagemeten en het poortje achteraan staat mooi recht.

Toch zitten er een aantal schoonheidsfoutjes in. Het gebouw rechts en zeker het reklamemannetje trekken veel te veel de aandacht en doen onrecht aan je foto. Door iets meer naar echts te gaan staan kon je die uit beeld houden en kon je het poortje op een sterke lijn/punt zetten hetgeen de foto nog sterker zou maken. Nu opteerde je om het poortje in het midden ter zetten, dat mag, maar dan moet je ervoor zorgen dat er geen storende elementen meer zijn. Een oplossing om dit te voorkomen is kijken, kijken en nog eens kijken vooralleer je tevreden bent over je foto. Heb je de foto bekeken, leg ze dan even opzij en bekijk ze enkele dagen nadien opnieuw. Ben je dan nog tevreden dan is ze ok! 

Ik heb je foto eens anders uitgesneden... zie je het verschil? Een dieptefoto met een onderwerp in het midden is vaak mooier in portretformaat. 

Je kan dus op pad voor je volgende opdracht:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts

Succes, 

Digiwill


06-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespreking foto VDOF
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In deze foto zit wel diepte maar ook enkele (schoonheids)foutjes.

Opdracht was een water met diepte te fotograferen. Dit staat er op en het water loopt zelfs in een mooie 'S'-bocht naar achter. Spijtig dat het water voor een groot deel in de schaduw ligt en de betonnen rand in volle zon. Je laat die betonnen rand ook nog uit de linker hoek vertrekken helemaal naar de rechterkant van de foto waar enkele joggers het oog mee uit de foto trekken. De aandacht gaat dan volledig naar daar ipv naar de mooie waterloop. 

Je camera meer naar links op de rand van de betonnen reling leggen had een oplossing kunnen zijn. Probeer hier in deze foto de plaats, waar het water achteraan verdwijnt, op een sterk punt te leggen. Dat maakt de foto veel sterker. Hou daar met al je foto's rekening mee (zie lessen compositie).

Op naar je volgende opdracht:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes,

Digiwill


16-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VDOF
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie foto als start in deze lessenreeks. Het is een foto met 'Diepte'! alle lijnen, rand van de brug, reling, bomenrij meer naar achter, lopen allemaal naar achter en eindigen op een sterk punt. Ook kleuren en belichting zijn ok. Door ook een lager standpunt in te nemen wordt deze foto sterker. De foto geeft helemaal de sfeer weer van dit seizoen. Mooi gedaan! 

Persoonlijk had ik een klein stapje naar links gezet of iets anders uitgesneden, zodanig dat de rand van de brug in dit geval langs beide zijden vanuit de onderhoeken vertrekt... 

Toch mooie starter en ik kijk al uit naar je volgende inzending:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,

Digiwil.


10-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkellotje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie foto met diepte. Vooraan scherp en naar achter toe onscherp en mooi belicht. Goed gedaan dus. Persoonlijk had ik de wieltjes iets meer diagonaal op de foto gezet waardoor het diepteeffect nog groter wordt. Goed bezig en je kan direct naar je laatste opdracht:

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht

Succes,

Digiwill


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OmaLolo

Dit is een foto met diepte goed belicht en van scherp naar onscherp waardoor je het dieptegevoel versterkt. Ook het lijnenspel van de fietsen versterkt het dieptegevoel...

Goed gedaan dus maar toch verwijs ik even naar mijn commentaar bij je foto van opdracht 2.  Ik heb de foto nog eens gespiegeld en zodoende lijkt ze ineens veel meer diepte te krijgen... Hou daar rekening mee!

Je kan dus aan de volgende opdracht beginnen:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je maar wenst.

Succes,

Digiwill


24-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OmaLolo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voor experimenten ben ik steeds te vnden maar deze foto gaat qua diepte wel een beetje de mist in. Ik vraag me af of deze foto zo genomen is of zo 'bewerkt'... (Hieronder je exxiff's)

De 'tunnel' is volledig onscherp en het modelletje is dan weer mooi scherp en dit met  een 82 mm en F10???. `Daardoor komt het gezicht volledig naar voor en gaat het diepteeffect verloren. 

Ik zou zeggen probeer opnieuw en daarom geef ik je dezelfde opdracht.

Succes,

Digiwill

Software = "GIMP 2.8.2"
Camera make : SONY
Camera model : SLT-A58
Date/Time : 2016:10:17 15:11:44
Resolution : 1024 x 682
Flash used : No
Focal length : 55.0mm (35mm equivalent: 82mm)
Exposure time: 0.020 s (1/50)
Aperture : f/10.0
ISO equiv. : 3200
Whitebalance : Auto
Metering Mode: spot
Exposure : aperture priority (semi-auto)


17-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkellotje

Mooie foto die voldoet aan de opdracht. Mooi belicht, met de juiste scherpte en er zit diepte in! Je laat de relingen mooi vanuit de hoeken vertrekken en die nemen het oog mee, door de poort naar achter... Goed gedaan dus.

Toch enkele bemerkingen. Je plaatst je 'doorkijk' langs links van de foto. Als iemand een foto bekijkt gaan zijn ogen steeds van links naar rechts door de foto. Hier wordt het oog een beetje geforceerd om links in de foto te blijven maar maar automatisch gaan we daar doorheen en kijken toch naar rechts waar bovenaan het stukje kruin van de boom de aandacht begint te trekken. Een ander standpunt of een bovenaan iets kortere uitsnede was een oplossing geweest. 

Als je de foto spiegeld wordt die ineens veel sterker. De boom is er nog steeds maar de relingen lopen nu dwars door de foto en nemen het oog vaster mee dwars door de foto. Zie je het verschil?

Toch goed gedaan en ik kijk al uit naar je volgende inzending:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Succes,

Digiill


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OmaLoLo

Weer een mooie foto MET diepte. De rand van de bomen, de straat, de persoon die naar achter loopt... Alle lijnen lopen naar een zelfde punt achteraan. Ook belichting , scherpte enz is ok. Dit is een foto waarbij ik geen verbeteringen hoef toe te voegen. Goed gedaan dus! Op dan naar je volgende opdracht:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Succes, 

Digiwill


04-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OmaLolo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een mooie foto als eerste opdracht in deze lessenreeks en er zit diepte in! Het was niet eenvoudig want de kerktoren is zo dominant aanwezig maar alle elementen zorgen ervoor dat het oog mee naar achter gaat. De rand van de weg, de rand van de bomen/huizen en vooral het tramspoor zorgen sterk voor diepte in deze foto. Goed gedaan dus! Het enige dat me aan deze foto een beetje stoort is de bovenleiding van de tram maar die is er nu eenmaal en aangezien je geen bewerkingen mag doen....

Een goede intro dus in deze lessenreeks en je kan op pad voor je volgende opdracht:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes in de kantlijn op het Blog.

Succes,

Digiwill


22-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkellotje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie foto. De waterloop vertrekt vanuit de linker onderhoek en neemt het oog mee naar achter. Dat is 'Diepte'. Door een redelijk smalle waterloop te gebruiken die links van de foto recht naar boven gaat en dan ook achteraan naar links loopt is er een risico dat de foto in twee wordt gesneden en dat de rechterhelft van de foto 'onbelanrijk' wordt. Gelukkig zijn er hier de koeien, die op een sterke lijn staan, en de huizen achteraan die de foto 'bijeen' houden. Goed gezien dus!

Wat beter kan is je scherpstelling. Ik vermoed dat je scherp stelde op de koeien en de huizen. Daardoor is de voorgrond volledig onscherp. Hou rekening met de 1/3e- 2/3e regel! ook zou ik een ander diafragma genomen hebben. Door F:2,8 te gebruiken ga je je scherptediepte verkleinen. Het gevolg zie je in deze foto: een beperkte scherpte... Voor landschappen werk je best met een kleiner diafragma (groter getal). Als je kan moet je eens naar dezelfde plek gaan en met je toestel op een statief een aantal foto's nemen telkens met een ander diafragma. Zie maar eens naar het verschil...

Toch goed gedaan dus en je kan aan je volgende opdracht beginnen:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!


Succes,

Digiwill


30-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkellotje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is je eerste inzending met een foto die mooi belicht is en ook de scherpte zit goed. Voor diepte zijner een aantal 'schoonheidsfoutjes'. 

Hou rekening met wat je in de vorige lessenreeksen leerde. Voor deze foto loopt de weg door foto bijna boven aan de foto. De rand van de bomen achteraan raken bijna de bovenkant. Zorg ervoor dat je weg (in deze foto) eindigd op een sterke lijn/punt. Zie lessen compositie. De lissen links vragen nu teveel aandacht en verminderen het dieptegevoel sterk. Moest je weg echter eindigen op een sterk punt dan kon dit minder kwaad.

Laat de rand van de weg liefst starten in een benedenhoek en bij voorkeur de linkse. Daardoor creeer je invoerende lijnen die het oog mee nemt naar de 'diepte'. 

Wat zeer goed is in deze foto zijn de lijnen in het landschap (rand gras <> bos) en de bandensporen in het zand. Die nemen het oog mee naar het einde van de weg en creeeren diepte!

Toch een goed begin en ik ben al benieuwd naar je volgende inzending:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeelden op het blog.

Succes,

Digiwill


21-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fr. de Bouwer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie foto om deze lessenreeks te voltooien. Je hebt rekening gehouden met alles wat ik je in deze beperkte tijd heb kunnen aanreiken en deze foto hoeft geen verbetering. Goed gedaan dus! Deze foto toont dat je 'diepte' onder de knie hebt. Blijf daarmee experimenteren! 

Je kan dus naar 'Portret'. Kijk even op het blog naar voorbeelden en je vind er ineens je eerste opdracht. Je kan er heen via deze link:

http://blog.seniorennet.be/portret/

Bedankt om deze lessenreeks te volgen en succes bij je volgende lessen,

Digiwill


17-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fr. de Bouwer

Mooi geslaagde foto! Diagonaal door de foto, van scherp naar onscherp, de juiste kleurcombinaties... Deze foto hoeft weinig commentaar. Enkel zou ik persoonlijk links een beetje van de foto afgedaan hebben. Daardoor staat de eerste ring iets minder centraal, maar dat is persoonlijke smaak...

Goed gedaan dus en op naar alweer je laatste opdracht:

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.

Succes,

Digiwill.

Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!