125 g boter 125 g gele basterdsuiker 1 groot ei, losgeklopt 1 rijpe banaan, geprakt 175 g zelfrijzend bakmeel 1 tl speculaaskruiden 2 el melk 100 g chocolade, in stukjes 50 g rozijnen
KEUKENSPULLEN:
mengkom pollepel of elektrische handmixer kommetje vork zeef flexibele spatel dessertlepel 2 bakplaten bekleed met bakpapier mes rooster luchtdichte doos
WE BEGINNEN ERAAN!!!
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de boter en de suiker grondig met een pollepel of mixer tot een romig en luchtig mengsel.
2. Voeg het ei geleidelijk toe en roer alles heel goed. Voeg de geprakte banaan toe en mix tot het mengsel helemaal glad is.
3. Zeef de bloem en speculaaskruiden erbij. Voeg de melk toe zodat het deeg zacht wordt. Spatel de chocolade en rozijnen erdoor.
4. Schep met een dessertlepel hoopjes deeg op de bakplaten. Zorg dat er voldoende tussenruimte tussen de koekjes is (er gaan ongeveer 9 op een bakplaat).
5. Bak de koekjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
6. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes even staan. Leg de koekjes heel voorzichtig met een mes op het rooster, zodat ze kunnen afkoelen.
Hey ik ben Hanne. Vooreerst: Welkom op mijn blog! Sorry maar eigenlijk ben ik geen 50+ er. Ik hoop echt dat dat niet veel uit maakt, want ik ga mijn best doen voor deze blog!!!