MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    07-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3101

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Twee punten die dat illustreren zijn o.a.

    1° de georkestreerde molestatie van vrouwen in feestvierende menigten in drie Duitse steden op Oud- en Nieuw,

    2° de raid op het spaargeld der burgers, door de Banken die allemaal in het gareel ven het IMF lopen. Het Internationaal Monetair Fonds der Verenigde Europese Nazies. Denk hierbij aan en onzichtbaar maar fijnmazig net dat boven onze hoofden hangt, en bediend wordt van uit de machtscentrales van Bruxellabad.

    Dat de boel in brand staat, nadat het leeggeplunderd werd, mag de pret niet bederven.

    Op VTM, de Vlaamse Televisie Maatschappij, niet te verwarren m de Spoor-VTM, de Vlaamse Trein Maatschappij, kregen we al dagenlang Paul D’Hoore in de maag gesplitst, de zelfverklaarde ‘Beleggings-Specialist’. Dus één die het kan weten. Allez, hoor, mensen, al jullie spaargeld in aandelen!! Maar kom dan achteraf niet klagen dat U de balansen van die Ondernemingen niet goed hebt begrepen. Denk aan Lernaut & Hauspie, de spraaktechnologen die zelfs door de Washington Post en de New Yoerker Allgemeine niet begrepen werden.

    De spraaktechnologie ligt thans op straat zo maar voor het rapen, maar dat duo West Vlaams wonderboys is er wel aan ten onder gegaan. Persoonlijk raakt mij dat des te meer, daar ik zo te zeggen geboren ben in deze Flanders Language Valley, geprangd in een dichte omhelzing van Britse naamloze witstenen soldaten grafzerkjes, ‘row on row’ – ‘Their names live for ever more’.

    Tja, dat hebben we dan ook gehad. Hieronder wordt U een schotel Italiaans Interbancair graaigras geserveerd, dus laat ik U, zonder bemoeienissen mijnerzijds, graag daarvan genieten.

    Ik wil alleen nog even terugkomen op de Oudejaarsviering in die drie grote Duitse Steden. De hangjongeren tussen 15 en 35 jaar zitten met hun handen overal aan de vrouwen aan, en, zo lees ik bij Xander, de Polizei zit met de handen in het haar…. Waarom nemen die dames de schietdingen van hun vader, broer of echtgenoot niet mee, als ze daar naartoe gaan? Op de NOS deed men daar zoëven niet zo bekakt over als in de Coburger ‘Krantenkoppen’. Recht voor de raap had men het daar over ‘georkestreerde criminaliteit’ als voorloper van massa-vernietiging. Eerst als op afspraak, overal tegelijkertijd vuurwerk en voetzoekers in de menigten gooiden, zo de Politie naar de plaatsen weglokkend, om vervolgens overal waar mogelijk, de katjes in het donker te knijpen. En neen, ze knepen ze niet zacht, maar naar Moslim-gewoonte, uitermate brutaal. Overal waar een mals vrouwenlichaam maar geknepen en bepoteld kan worden.

    Bij de NOS gaven ze nog veel meer détails, maar door deze hier te herhalen, riskeer ik de Zedenpolitie op mijn dak te krijgen. ‘k Zie het al in de kranten staan: extreem-rechtse Vlaams Blokker aangehouden wegens onzedelijke praat. Dat zouden dan 4 formidabele leugens zijn in één zin en dus begin ik er niet aan.

    Ach ja, laat ik het zò zeggen.

    Voor Moslims is dat allemaal ‘Kinderen toegelaten’, want het gaat immers toch maar lijk die er gekleed bij lopen, om vuile hoeren en vuile varkens die er om vragen om hun land afgepakt te worden.

    U kunt het ook anders formuleren. Voor de vele progressievelingen en politiekcorrecten onder ons, is dat gewoon een ‘verrijking’ waaraan ze in het natste dromen nog niet aan gedacht zouden hebben.

    Want het mondt uit, niet op ‘Gaat en vermenigvuldig U’, maar op een doorgedreven ‘Vermenigvuldig U en gaat’.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/Model-voor-EU-Ook-kleine-Italiaanse-spaarders-moeten-banken-redden

    *

    Model voor EU: Ook kleine Italiaanse spaarders moeten banken redden

    *

    Failliete bank bleef met medeweten overheid maandenlang aandelen en obligaties aan klanten verkopen, die hun geld nu kwijt zijn

    In Italië gebeurt wat straks in de hele EU gaat plaatsvinden: ook kleine spaarders worden gedwongen om mee te doen met het redden van banken. De door critici al jaren voorspelde gedeeltelijke financiële onteigening –‘bail in’- van de Europese burgers is daarmee opnieuw een stap dichterbij gekomen. En dat allemaal legaal, aangezien op 1 januari de nieuwe Europese Bank Recovery and Resolution Directive van kracht ging.

    Dat banken een absolute voorrangspositie hebben bij wat voor reddingsplan dan ook, is genoegzaam bekend. Tijdens en na de bankencrisis op Cyprus begin 2013 beloofden onze politici nog dat ‘eventuele’ toekomstige gedwongen ‘bail-ins’ in Europa enkel zullen gelden voor rekeninghouders met meer dan € 100.000. Kortom: de gewone man zou zich geen zorgen hoeven maken.

    Failliete bank bleef aandelen aan klanten verkopen

    Critici voorspelden al dat deze belofte –zoals we inmiddels gewend zijn- op zeker moment gebroken zou worden, en Cyprus wel degelijk een blauwdruk voor de hele EU was. Daar blijken ze nu inderdaad gelijk in te krijgen, want in Italië zijn nu ook kleine spaarders en beleggers gedwongen betrokken bij het overeind houden van vier kleine regionale banken, waaronder Banca Etruria, wier slechte kredieten in een ‘bad bank’ werden ondergebracht. Ongeveer 10.500 mensen met aandelen en obligaties werden letterlijk met lege handen weggestuurd.

    Banca Etruria stond overigens al sinds februari 2015 onder curatele, omdat de regionale bank toen al bankroet was. De grote knal voor kleine spaarders en gepensioneerden kwam echter pas kort voor het einde van het jaar, toen bleek dat de in werkelijkheid failliete bank in de tussenliggende maanden doodleuk nog steeds aandelen en obligaties aan zijn klanten was blijven verkopen. Het vermoeden bestaat dat deze bedrieglijke praktijken zeker niet alleen door Italiaanse banken worden gehanteerd, maar heimelijk in heel Europa worden toegepast.

     

    Veel te klein compensatiefonds

     

    Vanwege de enorme ophef die ontstond heeft de Italiaanse regering een ‘privaat gefinancierd compensatiefonds’ van maximaal € 100 miljoen opgericht. In principe gaat dat echter enkel gebruikt worden voor mensen die meer dan 50% van hun geld zijn kwijtgeraakt. Sowieso is het fonds veel te klein, omdat er in totaal voor € 750 miljoen aan aandelen en obligaties is vernietigd.

    ‘Onze banken zijn solide’

    Premier Matteo Renzi is door het gebeuren onder grote publieke druk komen te staan. De Italiaanse banken hebben gezamenlijk voor bijna € 200 miljard (!) aan dergelijke waardeloze kredieten op hun balansen staan, een indicatie van de enorme ellende die er nog gaat komen. Desondanks blijft Renzi beweren dat de Italiaanse banken ‘solider’ zijn dan in veel andere Europese landen, en er geen enkele bedreiging is voor het financiële systeem.

    Enkele dagen geleden kwam het ook in Portugal tot een bail-in, die hier (nog) enkel de grote institutionele beleggers en spaarders in heel Europa trof.

    Cyprus wel degelijk blauwdruk voor hele EU

    ‘Onze’ Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem erkende enkele weken na Cyprus al dat het toen gevolgde gedwongen bail-in systeem om banken te redden een blauwdruk voor heel Europa is.

     

    Nu dit vanaf 2016 Europees recht is geworden, valt te vrezen dat het failliete bankensysteem van de eurozone straks indirect en/of direct ook met uw en mijn geld ‘gered’ zal worden, zeker als bedacht wordt dat de bankroete zuidelijke schuldenlanden samen met Brussel hun zinnen hebben gezet op een Europese Bankenunie, dat vooral op Duits en Nederland spaar-, pensioen- en belastinggeld zal gaan drijven – totdat ook dat er doorheen gejaagd zal zijn.

    Xander

    (1)(o.a.) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Polizei in Keulen overdrijft, zegt Mutti Merkel. Zij had daar geen last van. En met de Banken zal het ook wel zo slecht niet verlopen als Xander schrijft.

    We moeten gewoon vertrouwen hebben in onze Leiders. Dan komt alles wel weer goed. Een beetje handtastelijkheden, ja waarom niet? Zoiets is toch veel menselijker dan terreur-alarm! Hier vallen tenminste geen doden. Integendeel. Met wat geluk worden er zelfs bijgemaakt!

    Kalf-O van Groen kan dat allemaal perfect uitleggen, net alsof hij op de percentjes van de pietrol-pompers loopt. Wèg met de atoom-centrales, die van Groen zijn bekommerd om het milieu, net als Merkel bekommerd is om het welzijn van àl haar onderdanen.

    Een beetje scharrelen, of een beetje pietrol stoken, daar is toch nooit iemand van doodgegaan?

    *








    07-01-2016, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3100

    *

    Donderdag 7 januari

    Zon 8u44-16u54

    H Raimundus van Penyafort*

    *

    07/01/2015: precies één jaar geleden, dag op dag, hield niet alleen de redactie van Charlie Hebdo de adem in, maar meteen de hele wereld. In Parijs, de Lichtstad, was voor hen het licht uit gedaan. Deze keer geen aanval met BOEM BOEM BAAF, maar meer bescheiden; met PANG-PANG-PANG, misschien wel uit de loop van een PAL-mitrailleur uit de Waalse wapenfabriek FN UIT Herstal; Ach, wat moet ik daarover zeggen? Dat, wie het gevaar bemint, er ook zal door vergaan? Of, dat ze al-bij-al veel chance hebben gehad, omdat dat weekblad, zo goed als failliet die dag, sedertdien in de abonnés en dus in het geld zwemt …. Enfin, het klinkt harteloos (wat het ook is), maar niet veel socialisten doen het hen na….

    Moesten de feiten zich hebben voorgedaan op de Hoofdzetel van de ‘erxtreem rechtse‘ partij van Marine La Plume, dan zou de Pers het uitgejubeld hebben van de pret. Welbesteed, zouden ze schrijven: heel logisch dat die verarmde kansloze jongeren weerwraak nemen.

    Ach Moeder, waarom leven wij, zou de goede oude Lode Zielens hierover gezegd hebbe,.

    *

    *

    Bruxellabad - Terminus

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Brussel Centraal wordt Brussel Terminus. En Brussel Terminus staat gelijk met Coburgia Terminus.

    *

    Natuurlijk had die man (Nigel Farage) gelijk. Maar het was een beetje gênant, dat ten aanzien van de kruim der Europeërs uit de mond van vreemden te moeten horen. Altijd eerst in eigen boezem kijken, beste Nigel. Of voordien goed overleggen met de Schotten. Want die zijn al verder dan de
    Vlamingen. Om nog maar te zwijgen van de Ieren, die al jàren het Gemenebest zijn ontvlucht.

    Brussel Centraal Eindstation. Wie had dat ooit durven denken?! En net als bij de TV, een private VTM (Vlaamse Trein Maatschappij)….

    Zo simpel als dat twee maal twee vier is. Gewoon overstappen en de wirwar van sporen richting MIDI, LINKS laten liggen. Voorlopig nog zonder grenscontrole. Maar dat komt. Als Vlaanderen zijn eigen grenzen terug écht afsluit en bemant met échte douaniers. Van de soort die vroeger vroegen ‘niets aan te geven’? om vervolgens elke auto te doorzoeken op fraudeurs of op criminelen. Overal slimme camera’s zetten, en ‘la peur du gendarme’ doet wel de rest…..

    Al dat overstappen zou inderdaad een beetje vertraging opleveren, maar dat ongemak zou direct gecompenseerd worden door de verhoogde veiligheid.

    *

    Blijft over op de Coburger lijdensweg: de voetbalgoden. Gewoon, lijk Het Spoor, in twee doen kan niet. Maar waarom er dan geen drie ploegen van maken? De Wale Pietjes, De Vlaamse Leeuwen (geel en zwarte tenue) en de buitenlanders. De enen spelen de zaterdag, de tweeden de zondag, en de derden de woensdag. Voor elk wat wils en voor de besten een…

     

    Pils

    *

    *

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    .

    *

    VLAAMS SPOOR? "SLECHTS KLEINE AANPASSING NODIG"

    *

    N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de treinen niet langer over de taalgrens laten rijden. Op die manier zouden de Vlaamse pendelaars niet de dupe zijn van stakingen in Wallonië. Volgens oud-spoorbaas Marc Descheemaecker zou het eveneens de stiptheid ten goede komen. Maar hoe ziet zo'n "Vlaams spoor" er concreet uit?

    Bart De Wever deed zijn voorstel in Het Laatste Nieuws: "Lijn Antwerpen-Charleroi? Knip ze door in de hoofdstad"

     

    De langste treintrajecten in ons land zijn de verbindingen Oostende-Brussel-Luik en Antwerpen-Brussel-Charleroi. De treinen die die trajecten aandoen, rijden de helft van de rit leeg rond, klaagt De Wever aan. "Van Brussel tot Antwerpen rijdt de trein leeg om daar pendelaars op te pikken die naar Brussel moeten, waarna de trein leeg doorrijdt naar Charleroi."

    Publiek wordt bediend

    De oplossing ziet de N-VA-voorzitter in een zogenoemde ont-dubbeling van de lijnen. Zo'n ontdubbeling is perfect haalbaar, meent voormalig NMBS-topman Marc Descheemaecker, die vandaag namens de N-VA de Raad van Bestuur van De Lijn voorzit. Daarvoor is slechts een kleine aanpassing van het transportplan nodig. "Dan kan je treinen de trajecten Oostende-Brussel-Hasselt en Charleroi-Brussel-Luik laten rijden. De steden worden op dezelfde manier aangedaan, en ook het basispubliek wordt bediend."

    Luikenaars die een dagje naar de kust willen, zullen in dit plan moeten overstappen in Brussel. "Dat moeten reizigers die vanuit Hasselt komen op dit moment toch ook doen?", kaatst Descheemaecker de bal terug. Hij stelt voor om voor een gegarandeerde overstap te zorgen, waarbij treinen die vanuit Luik in Brussel arriveren, afgestemd zijn op de treinen die van de hoofdstad naar de kust rijden.

    Ook de stiptheid van de treinen zou met deze ingreep verhogen, meent Descheemaecker. "Voor de stiptheid zijn twee zaken belangrijk. Ten eerste de afstand die de trein aflegt. Hoe groter die is, hoe meer kans op vertragingen. Met dit voorstel zou de afstand van die trajecten al gevoelig afnemen." Daarnaast is er het eeuwige knelpunt Brussel. De meeste vertraging lopen treinen op wanneer ze de noord-zuidverbinding in Brussel aandoen. Dat probleem verdwijnt ook met dit N-VA-voorstel niet. "Die bottleneck wordt aangepakt", weet Descheemaecker. "Infrabel is bezig met capaciteitsuitbreidingen."

    "Pak probleem aan waar het zit"

      

    Maar ook dat zal niet alle moeilijkheden met de Brusselse noord-zuidverbinding oplossen, erkent Descheemaecker. "Een belangrijke vraag is hoe je de treinen van het Gewestelijk Expresnet (GEN) gaat integreren in de bestaande capaciteit. Ga je die ook door die noord-zuidverbinding laten rijden?" Door de vraag wat er met het GEN moet gebeuren zal de discussie over het transportplan over enkele jaren sowieso losbarsten. "De Wever geeft nu een interessante voorzet."

    Volgens sp.a-fractieleidster Meryame Kitir biedt een splitsing van de NMBS geen oplossing. "Daar zit de treinreiziger niet op te wachten. Die wil stipte en veilige treinen. Een splitsing zou enkel zorgen voor meer postjes, nog meer directeurs. Dat maakt het hele verhaal nog complexer dan vandaag." Kitir roept regering en vakbonden dan ook op om het conflict op te lossen. "Pak het probleem aan waar het zit. De regering moet het conflict wegwerken, en de bonden moeten een duidelijk verhaal brengen, op één lijn staan. Want op deze manier raken zij de steun van de reizigers kwijt."

    Elk aan een kant van Brussel?

    Het debat over een splitsing of ontdubbeling van de NMBS is momenteel niet aan de orde, klinkt het bij De Wevers coalitiepartners Open Vld en CD&V. "Wat zou dat oplossen?", vraagt Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) zich af. "De treinen moeten toch nog steeds door Brussel?" Ze vreest dat de noord-zuidverbinding alleen maar extra belast zal worden.

    Dat denkt ook Jef Van den Bergh (CD&V). "Tenzij je de treinen uit Vlaanderen aan de ene kant van Brussel laat stoppen, en die uit Wallonië aan de andere kant. Maar dan moet je overstappen, en dan krijg je daardoor weer vertragingen. Het plan klinkt misschien goed, maar het zal in de praktijk bijzonder moeilijk uit te voeren zijn."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Eigenlijk is er wel een probleem, als er Vlaams en een Waals Openbaar Vervoer moest gemaakt worden. Voor de bussen van de Lijn is dat relatief eenvoudig, maar over de subsidies zal men het nooit eens worden. Naar vaste gewoonte, zou de Vlaamse Regering moeten helpen mee betalen in de bodemloze put van die van onder de taal- en armoedegrens. Iets wat minder opvalt in de vastgeroeste huidige situatie, maar dàn wel de spuigaten zou uitlopen.

    Dat is een probleem waar nu niemand van wakker ligt, maar als de boeken eenmaal worden open gelegd…. Dan zijn er zelfs geen Verkiezingen meer nodig. De spontane volkswoede zou al genoeg zijn….

    Daarom stel ik voor, dat in Brussel Terminus vanaf een bepaalde datum, de Waalse vakbondsmensen 8 uur per dag rondgaan met een collecte-bus ten bate van hun werkloze collega’s.

    Aandacht AUB!!!! Broeksknopen en muntjes met een gaatje, zoals vroeger in de schaal van Mr Pastoor, zijn NIET toegelaten. De Francofonie wil GELD, en geen aalmoezen.

    *

     










    07-01-2016, 13:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3099

    *

    *

    Een geheel: onze Taal Unie

    Samen met de 2 Lage Landen NL & VL, met Vlaanderen-in-Frankrijk. Staatkundig een Drie Eenheid maar één geheel: het onvervreemdbaar Erfgoed der Vaderen.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Raar, hé! Een gunstig windje van over ’t water bracht mij een prachtig lied helemaal uit het bijna vergeten Land der Boêrs. Helemaal uit Zuid Afrika, aan Kaap de Goede Hoop, waar de Swartmensch op z’n Swartmensche wijze, de boel heeft overgenomen en kapot gemaakt.

    Dus weent de ziel van zij die zijn overgebleef, en spreek tot ons. Of is het de golfslag in de kinkhoorn op het Noordzeestrand in Duinkerke, waar Muzels als beesten leven in de modder en hun eigen vuil voor ze de overkant kunnen inpalmen, om die in hun home-land overgebleven ‘Rooinekken’ op hun beurt te verlinken?

    De tranerige stem in de Leugenpers smeekt om hulp voor die ‘blijvelingen’, want ze redden het net nie…. En ’t lijkt net alsof hun eigen wrede God hen nog wreder maakt, nu ze in de Vlaamse klei vastgelopen zijn….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    Dis wat van my Vlaamsche Land is overgebleef

    Boven is dat deel Oranje in de schoot gevallen

    Alleen de taal is gebleef

    Onderaan hebben ratten geknaagd

    En net als Muzelbeesten ons Land ingepikt.

    Alleen de Noordzee heeft ons niet bestolen.

     

    Vluchten kunnen we niet meer.

    Dus ’t wordt vechten weer.

     

    *

     

    Over Riana Scheepers, SMS

     

    Mij verlangste is groot’,

    skryf my skugter ouma

     

    ingehoue (deur moraal en tyd)

    verklaar sy haar liefde

     

    die bros papier reis

    teen ossewaspoed

     

    weke later

    lees my vurige oupa

     

    die stil woorde

    in verbleikte ink

     

    en verstaan

    haar verlange

     

    ‘FOKKIT, JY'S VER!’

    tik ek die boodskap

     

    ingeperk (slegs 160 karakters)

    verklaar ek my liefde

     

    die digitale flits skiet

    teen telefoonspoed

     

    sekondes later

    lees my vurige minnaar

     

    die flitsende woorde

    in verligte fluoor

     

    en verstaan

    my verlangste

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja Ja, die kat kom weer. Ze kon niet langer wâ. Die kat kom altie weer, want waar katten zijn, zijn er geen ratten meer.

    Dat wisten zelfs de Tempeliers begin van de jaren 1300. Omdat ze katten hadden in hun burchten, kregen ze geen pest. Dat stelden ze vast, maar kenden nie de juiste toedracht nie. Dat ratten de verspreiders waren van de pestbacil, bleek slechts vele honderden jaren later.

    Dat staat Geschiedkundig vast als een paal boven water. Net als het feit dat de toenmalige Franse Koning, Philips de Schone, weeral eens op droog zaad zat. Een slechte gewoonte bij de Zuiderburen, zoals U weet. Was toen ook al een slechte gewoonte, om ‘het geld te halen waar het zat’. Bij de schandalig rijk geworden Paters Tempeliers, de Beschermers van Het Heilig Graf. Vooral na zijn nederlaag (1302) tegen de Vlamingen, ook weer om hun geld af te pakken, dacht hij zijn gram bij de Paters te halen. Die hadden inderdaad bijna 300 jaar lang de erfenissen opgestreken van al die smoorrijke pelgrims die onderweg naar het H. Land waren bezweken. Nadat ze bij de Paters tegen een prijske bed, bad en brood hadden kunnen kopen… Waarmee weer eens bewezen is, welke stommeriken onze huidige Meesters zijn. Kunnen ze daar een fortuin verdienen aan al die petrol-vluchtelingen, door niet hun goed hart, maar hun lege portemonnee te laten spreken.

    Ja, ik weet het. Het wordt een eentonig verhaal, al dat geld halen waar het zit. En het blijft maar duren. Nog altijd. Denk aan de Franse Revolutie van 1789, die ook en vooral bedoeld was om de Kerk te beroven. Weliswaar sedertdien onder het motto dat alle eigendom diefstal is.

    Samen met de Paus van Rome onder één hoedje, speelde de Franse Koning dan een subtiel spel. We schrijven 1307. Onder voorwendsel van nog eens te willen klappen, nodigde hij de Oversten der schatrijke Tempeliers op een etentje aan het Hof in Parijs. Waarbij hij hen, en de hele bataclan van pij-dragers, ’s morgens vroeg, op Vrijdag 13de met wapengeweld over het hele grondgebied, in de kerker liet gooien. Maar de Paters, die het spel van de Koning al rap hadden doorzien, hadden hun wereldberoemde schat aan goud, juwelen en edelstenen op 10 of 12 platte wagens geladen, met zeildoek afgedekt, naar het buitenland gevlucht. In de streek van Doornik, wordt gezegd, waar die tot op de huidige dag nog altijd niet terug gevonden werd. Dus liet de Schone na jaren van marteling om hen te doen bekennen, het zootje dan maar (1314) opstoken, omdat ze hem te slim af waren geweest.

    Hij kon dat met een gerust hart doen, daar de Paus van Rome de Tempeliers ondertussen, naar de gewoonte van de tijd, in de Ban van onze Moeder de Heilige Kerk had geslagen. Wegens… afgoderij. Omdat, zo luidde de beschuldiging, in al hun gebouwen katten hadden gekweekt die ze als Egyptische afgoden hadden verzorgd, vereerd, aanbeden en geliefkoosd. Onder de tortuur hadden de simpelste onder de Paters dat zelfs onder ede bevestigd…. De Paus krabbelde later terug, maar de Koning bleef volharden in de boosheid.

    Op de brandstapel op een eiland in de Seine, net voor hij in de vlammen stierf, had Jacques de Molay, de 23ste en Laatste Grootmeester der Tempeliers zijn kwelgeesten vervloekt, door te tieren, dat hij, die seffens voor zijn Schepper zou staan, zowel de Paus als de Koning vervloekte, zodat hij hen binnen het jaar daar zou ontmoeten. Om hen rekenschap te vragen.

    En inderdaad, binnen het jaar waren beiden dood. Beiden door vergif om het leven gekomen. Toch toevallig, niet? Alhoewel de politie nog altijd een spoor volgt, zijn de daders tot op de huidige dag niet gevonden….

    Toen braken er voor de Kat in het algemeen maar droeve tijden aan. Ze werden in de ganse christenheid overal gewoon uitgeroeid. Met als noodlottig gevolg, dat schepen uit de ganse toen bekende wereld, meestal uit de Moslim-landen massaal ratten die ze (als verstekelingen?) aan boord hadden, in onzen havens konden afzetten. Al dan niet met opzet. Feit is wel, dat toen vele tientallen jaren de Zwarte Dood (de Pest) miljoenen doden heeft geëist.

    Een klassiek voorbeeld van verwarring tussen oorzaak (het uitroeien van de kat) en gevolg (de rattenplaag) en dus de Zwarte Builenpest.

     

    *

    *

    Oorzaak en gevolg door elkaar halen, een typisch Socialistische eigenschap, even erg als de pest, vindt hier misschien zijn oorsprong. Maar dat is voer voor academisch gevormde historici in hun vrije tijd.

    Dit zijn allemaal feiten die onze Grote Verlichte Verstanden toch zouden moeten doen nadenken. Moesten ze inderdaad hersenen daartoe in hun domme koppen hebben.

    *

    Ziezo. Als geboren en getogen Ieperling kan ik daar nog aan toevoegen, dat sedert de dagen van Philips de Schone katten tot op de huidige dag als attractie van uit de Halletoren in de menigte worden geworpen. Al zijn dat sedert kort pluchen diertjes. Buiten de vestigmuren van de Middeleeuwse stad, een stuk voorbij het Dorp der Melaatsen (St Jan-Hoge-Zieken) langs de steenweg naar Brugge, bestaat er nog altijd een gehucht, dat ‘Kattenkerkhof’ wordt genoemd. Net zoals er in ‘t Stad zelf nog altijd een Tempelstraat bestaat….

    En als er ooit iemand van op Les Monts de Flandre, de heuvelrug die beide helften van Vlaanderen in twee werelden verdeelt, de vele Vlaamse velden tussen de torens van Rijsel en Gent of Kortrijk wil zien liggen aan zijn of haar voeten, die zoeke men op de GPS eens naar de Kattenberg. Le Mont des Cats ofte de Catsberg, lijk men daar in die streek ‘cats’ zegt, in plaats van ‘katten’.

    Die Monts de Flandre liggen daar, moet U weten, pal op ‘de Schreve’, sedert Le Roi Soleil, de grenslijn met Frankrijk.

    Frankrijk, dat jammer voor hen, eigenlijk altijd beter FrankARM ipv FrankRIJK had geheten. Wij, Vlamingen, weten inderdaad dat arm zijn geen schande is, als men daarbij door werken wel beter wordt.

    Zeer tussen haakjes. De Paters op de Catsberg verkopen heerlijke zelf gemaakte paterskaas in hun winkeltje, dat U voorbij moet in de kloostergang naar hun kapel, waar er de zondagnamiddag heerlijke Gregoriaanse Vespers te beleven zijn. Probeer dat maar eens, op de terugweg van Kassel, die kleine Vlaams gebleven stad gebleven op die hoogte van waar er naar de vier windstreken, nog altijd de rechte lijnen lopen van de Romeinse Heirwegen… Over de middag kunt u in Hondschote, op de Kerkeplatse (Place de l’Eglise) zelfs een heerlijke schotel ‘potjesvlees’ genieten…

    Ik meende nog van de gelegenheid gebruik te maken om over mijn favoriete Tempelier, de 10de Grootmeester (Gerard van Ruddervoorde) te spreken, maar mijn en Uw tijd is

    OP

    *

     

     

     












    07-01-2016, 12:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3098

    *

     

    *

    De Führerbunker onder de Berlijnse Kanselarij waar Eva Braun op de tafel danste even voor het water hen aan de lippen kwam

    op te knappen voor Merkel?

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het doet deugd een wapenbroeder, waarvan ik het bestaan niet vermoedde, te ontmoeten op een dag als vandaag, als Coburgia in al zijn voegen kraakt. De Waalse pakbonden leggen voor de elfendertigste keer ‘het land plat’. Vlaanderen doet deze keer niet meer mee. De Vlaamse pakbonden zijn van oordeel dat Laag Coburgia, allang laag gelegen en dus plat genoeg zijn. Buiten de Vlaamse Ardennen dan, de streek van Adriaan Brouwer, de getormenteerde Middeleeuwse schilder...

    *

    *

     

    De Waalse Ardennen blijkbaar hebben nog hoogte genoeg om comfortabel te kunnen leven, een beetje afplatten kan geen kwaad. ‘T Zijn toch de Vlamingen, ‘les Boches du Nord’, die het gelag betalen….

    Zouden die ‘cheminots’ nu ook de bouten van de wielen van de tjoek-tjoeke treintjes losgevezen hebben? Nigel Farage blijkt dat te hebben voorgehad, AUB, met de bouten van zijn 4 wielen. Hij bracht het er gelukkig levend van af. Wat bijlange nog niet zo zeker is voor de cheminots. De daders zullen wel even onvindbaar zijn als de saboteurs van onze al maar door stilvallende atoomcentrales. Als er gezocht wordt naar degene die profijt haalt uit deze misdaad, komen we dan misschien uit bij de Arabieren? Die zijn tot alles in staat om geen klanten te verliezen….

    Weet ik allemaal niet. Maar wat ik wèl weet, is dat het deze keer niet de schuld is van het Eigen Vlaams Belang. De daders zitten in het andere halfrond…..

    Maar laten we eerst genieten van onderstaand proza. Ikzelf kan er maar niet genoeg van krijgen!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

     

    *

    Vechten of vluchten

    politiek correct zelfbedrog helpt mensen hun ondergang te verwerken

     

    Mensen zijn in staat zich tot de laatste seconden van hun ondergang voor de gek te houden dat alles heus wel goed komt. Terwijl de bommen op Berlijn vielen, dansten Eva Braun en haar vriendinnen tot in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog op de tafels van de Hitlerbunker. Ze zongen, zopen champagne, en toastten op de overwinning. Verlamd door een onoverwinnelijke tegenslag vluchtten ze in zelfbedrog.

     

    Ook fatsoenlijke burgers doen dat. De psychologie heeft er een term voor: coping-gedrag. We vluchten in zelfvernietigend gedrag, zodat we ondanks nadelige gebeurtenissen in een valse waarheid kunnen blijven geloven. Door te doen alsof we verliefd zijn geworden op de nieuwkomers, bespoedigt ons collectieve Stockholmsyndroom een gehoopt pijnloos einde. We delen onze vrijheid en onze welvaart met de wereld in de hoop genoeg tijd te rekken voor een laatste feestje, maar diep van binnen weten velen dat het feest al lang is afgelopen.

     

    Het Westerse zelfbedrog uit zich vooral in politieke correctheid. We maken onszelf wijs dat de onophoudelijke migrantenstromen vanuit Arabische en Afrikaanse landen een verrijking voor onze toekomst zijn. De maatschappelijke liefde voor het multiculturele project verdoezelt dat geen enkel gecombineerd Europees leger nog in staat is de grenzen van haar beschaving te bewaken.

    Het toppunt van naïviteit zijn de welkomstcomités die de Islamitische kruisvaarders feestelijk omarmen. De meerderheid van de vluchtelingen is alleenstaande man van militaire leeftijd. We verwelkomen in de regel geen hongerige vrouwen en kinderen, maar divisies van een georganiseerd beroepsleger. De vrijheid die we van onze voorouders erfden, wisselen we spoedig in voor sharia.

    Maar vrijheidlievende Europeanen hoeven zich niet mee te laten sleuren in het zelfbedrog van hun overheden, nagepapegaaid door nationale media. Juist in het licht van onoverwinnelijke tegenslag staan we vrij onze houding te kiezen.

    We kunnen ons laten inspireren door de geschiedenis. In het jaar 9 na Christus verpletterden de Noord-Europeanen tijdens de slag bij het Teutoburgerwoud het zich onverslaanbaar wanende Romeinse leger. Die nederlaag luidde het begin van het einde van Rome in. Als een ‘stelletje barbaren’ de Romeinen kon verslaan, kunnen we anno nu op zijn minst de EU-bureaucraten naar huis sturen

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Die Oudenaardse Adriaan Brouwer, die spijt genoeg zo een beetje van tussen de bladzijden van ons Kunst Patrimonium is gevallen, was geen lang leven beschoren. Dat overkomt ook vaak nog andere mensen, o.a. ook Dirk K. een goede jongere vriend van mij, wiens overlijdensbericht in de krant mij deze morgen vroeg werd toegezonden. Een opgewekte grapjas, succesvol Ondernemer, goede echtgenoot en vader, pas 45 jaar oud.

    Om er stil van te worden.

    Doet mij er aan denken, als ik de Dagklapper zie, dat dit vandaag in Italia voor alle Families, een Hoogdag is voor jong en oud. Het wordt veel intenser herdacht dan Sint Maarten of Sinterklaas bij ons in Vlaanderen, want op deze dag staat de wereld stil. Vooral als te morgen ‘al met één slag de wereld lag witbesneewd’.

    La Befania is het vandaag, en dus geschenkendag voor al wat leeft. Iedereen zit thuis, of haast zich om samen met de allerkleinsten, te genieten van de sneeuwpret. Want tegen 10 uur zal de zon alles doen smelten en dan kan het familiefeest pas echt beginnen. Neen, niet onder het goedkeurend oog van De Drie Koningen, zoals U zou denken, maar onder de vleugels van dat op een bezemsteel door de lucht vliegend lief oud vrouwtje.

    Memento homo, denk ik dan, o Mens, gedenk dat gij van stof en as zijt, en tot stof en as zult wederkeren. Als Uw tijd gekomen is. Dan vliegen kinderdromen door de lucht, net zoals…

    *

    .

    http://www.italie.nl/la+befana/2964/default.html

    *

     

     

     












    06-01-2016, 17:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3097

    *


    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Toen Das Dritte Reich van A.H. in 1939 zijn buurland Polen onder de voet liep, was het allereerste optreden van de toenmalige Nazi’s, het uitroeien van de Poolse Intelligentsia. Tienduizenden ineens. Massa-executies in de bossen, verborgen voor het oog van de wereld. Mocht alleen maar overblijven: een volk van koelies en minderwaardige werkslaven. Net als de Eurocraten, duldde de Führer geen tegenspraak! Al wie met vrucht het Lager Onderwijs gevolgd had, kwam voor het vuurpeloton. Vooral artiesten, rechters en leerkrachten moesten het ontgelden. =saleb let de Vrije Beroepen, de ondernemers en de zelfstandigen. Alleen dode Polen waren goede Polen…

    Nog ’n geluk dat het blog-schrijven toen nog moest uitgevonden worden, anders waren wij er ook net meer geweest.

    Hetzelfde lezen we nu in De Schandaard. Andere tijden, andere, Meesters, maar net als nu, steeds dezelfde Duitse suprematie. Deze keer met een Europees strikje er omheen. Want het oog wil ook wat. Hemels blauwe met sterren bezaaide toekomst die de Swastika moeten verbergen.

    Zou mij niet verwonderen, als die oerlewapper van een Oettinger, een Partei Genosse van das Mädchen, zijn uitspraak deed na ruggespraak met onze bloedeigen Gentse Konijnentand, de opkomende nieuwe A.H.

    *

    De Polen moeten dus vooral hun kompas goed in de gaten blijven houden. Ze staan deze keer, net als in 1939, niet alleen, maar veel meer dan een morele steun kunnen wij hen niet geven. Want onder de rook van Bruxellabad gelegen, knelt bij ons het schoentje nog veel meer. In 1939 schoten Engeland en Frankrijk hen ter hulp, nog gedeeltelijk in de overwinningsroes zijnde van WO I, maar die zullen deze keer geen Nieuwe W.O. III riskeren juist omdat ze zelf aan de verkeerde kante staan. Neen, deze keer is het Allen tegen Één.

    Maar er is altijd leven na de dood….

    Eindelijk gaat ‘men’ er iets aan doen. Op Oudejaarsavond was het deze keer in Utrecht, dat er 67 auto’s in de fik gezet werden door ‘hangjongeren’. Niks, geen terroristiche bedoelingen. Gewoon ’n beetje kattenkwad. Maar de Politie stond toch lekker op het verkeerde been. Want alle ogen gericht op A’dam, van ouds de Kop van Jut van dat allochtone grut.

    In Köln molesteerde diezelfde soort ‘hangjongeren’ in groep hele groepen jonge vrouwen. Louter voor de seks en de fun, niet als terreur-aanslagen bedoeld. Al voelde dat wel zo aan.

    En nog valt van onze Overheden hunne €-cent niet! Daar waar vòòr de invoering van de Euro diezelfde Frank al lang zou gevallen zijn.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    DUITS EUROCOMMISSARIS WIL POLEN ONDER EUROPEES TOEZICHT PLAATSEN

    *

    De Duitse eurocommissaris Günther Oettinger heeft er zondag mee gedreigd om Polen onder Europees toezicht te plaatsen wegens het schenden van de fundamentele waarden van de Europese Unie. De kwestie staat op de agenda van de Europese Commissie, op 13 januari, zegt hij zondag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

    De nieuwe Poolse regering heeft sinds haar aantreden al een reeks omstreden beslissingen genomen, zoals de invoering van een mediawet die de openbare omroep aan banden legt en de hervorming van het Grondwettelijk Hof. Die beslissingen stuitten op veel kritiek; Europees vicevoorzitter Frans Timmermans vroeg Polen per brief om toelichting.

    De Poolse wetswijzigingen zullen ook binnen de Europese Commissie worden besproken. ‘Veel zaken pleiten ervoor dat we het ‘rechtsstaat mechanisme’ zouden activeren en Warschau onder toezicht stellen’, aldus Oettinger in de Duitse krant.

    Het instrument bestaat sinds 2014 en viseert lidstaten die volgens de Commissie ‘een systemisch gevaar vormen voor de rechtsstaat’. Als de EU-lidstaat niet reageert op de voorstellen van de Commissie, kan men worden gesanctioneerd. Het is in het verleden nog niet gebeurd, maar sancties zoals het verlies van stemrecht binnen de Europese Raad behoren tot de mogelijkheden, schrijft de FAZ.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ergens moeten we toch toegeven, dat die A.H. maar een stomme cloot is geweest. Al is het een feit dat hij handelde onder een zekere tijdsdruk. Zijn verhoopte zegetocht over de hoofden van de nabije volkeren, zou, zo weten we achteraf, op 30 April 1945 abrupt eindigen met een kleffe zelfmoord. Het Genie was net een paar dagen daarvoor 56 jaar geworden…. Dus was er haast bij wilde hij niet op z’n eigen schaduw trappen. Of voordien op pensioen moeten gaan….

    Deze keer hebben zijn opvolgers in Bruxellabad niet alleen betere kaarten, ze hebben elkaar en dus de tijd zat. Denken ze.

    Maar dat is dan gerekend zonder de emanente logica eigen aan elk misbruik. Net zoals Aids de emanente logica is van verwilderd tegennatuurlijk gedrag.

    *

    Mgr Leonard is dan wel ondertussen in de coulissen verdwenen, maar zijn uitspraak blijft als een ‘Mane, Teckel,, Phares tegen de muur geplakt. ‘Geteld, Gewogen en Te Licht bevonden…

    *

    Het zou goed zijn voor hun gezondheid, moesten de Grote Verlichte Verstanden eens op Wikipedia willen neuzen naar de betekenis van Nova Huta, hoe een welbepaalde Aartsbisschop van Krakau quasi met eigen handen een nieuwe basiliek bouwde die regelrecht indruiste tegen het Communistisch Gezag dat toen daar de plak zwaaide. Nova Huta had de ideale stad moeten worden, die voldeed aan alle communistische idealen. Maar die sloegen niet aan, in tegenstelling met de Basiliek van …. Woytila.

    Zo gezien, staat de uitslag van deze confrontatie bij voorbaat vast.. Maar wat baten kaars en bril als den beul niet zien en wil…..

    *

     

     








    06-01-2016, 08:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3096

    *

     

    *

    Le jour de grève est arrivé

    De 1ste stap richting ‘La Mère Patrie is gezet

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ze, de Rode Waalse Pakbonden, hebben er om gevraagd. De N.M.B.S.-stal wordt uitgemest, wordt ‘geflamandiseerd’ en wordt de “V.T.M.”, de Vlaamse Trein Maatschappij. Met rtreien die maar dat Brussel centraal rijden. Wie verder onder de taal- en armoefgrens wil duikelen, moet ‘chanfgeren’…. waarbij voor eens en voor altijd in de Grondwet wordt ingeschreven, dat er grendels zitten op elke Franstalige kandidatuur. Dit laatste vooral om sabotage te vermijden, zoals bij de nucleaire centrales die om de haverklap ‘panne’ hebben. Zonder dat daar ooit enige sanctie voor volgt. Omdat de oorzaken noch de daders ooit gevonden (mogen) worden.

    Het staat de bewoners van beneden voormelde taal- en armoegrens dan vrij om een eigen vervoersmaatschappij te exploiteren, net zoals Infrabel aan hen, of bij de ‘liberalisering’ van het Spoor, aan iedere buitenlandse concurrent de infrastructuur te verhuren. Met dien verstande echter, dat bij de Walen de huurprijs iedere keer (om geen Oekraïense toestanden te krijgen) op voorhand moet betaald worden.

    Dat dergelijke mixture ooit tot stand komt, hebben we niet aan de koekoek, maar aan de Verenigde Europese Nazies te danken. Liberalisering leidt immers tot het open gooien van de concurrentie.

    Met als gevolg dat de dienstverlening stijgt, en we misschien met een Oezbeekistaanse treingeleider in de stuurcabine van de Russische trekker, vlugger en veiliger onze bestemming zullen kunnen bereiken. Somaliërs of Muzelmannen in ’t algemeen maken geen kans voor een job bij ‘t Spoor wegens het risico van dat willen bidden onderweg.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Verdeeldheid spoorbonden absurd’

    *

    Marc Goblet, de secretaris-generaal van de Franstalige vleugel van de socialistische vakbond, betreurt dat de Nederlandstalige spoorbonden hun stakingsaanzegging hebben ingetrokken. Bij de christelijke vakbond volgt nog overleg.

    De Franstalige socialistische spoorbond probeerde minister Galant gisteren nog eens te verleiden tot een toegeving, maar die hield voet bij stuk. ’s Avonds bevestigden de beide Franstalige spoorbonden hun stakingsaanzegging voor 6 en 7 januari.

    Dat de Nederlandstalige spoorbonden niet meedoen, betreurt vakbondsman Marc Goblet. ‘Ik betreur de verdeling tussen noord en zuid en dat de Nederlandstalige kant geen druk meer zet’, zegt hij op de RTBF. ‘Zij die denken dat we met deze regering zonder druk iets kunnen bereiken, vergissen zich.’

    Hij noemt de verdeeldheid tussen de vakbonden absurd en vreest dat ze in de kaart speelt van de N-VA ‘om het land onbestuurbaar te maken’. ‘We moeten de eenheid herstellen. Er zijn verschillen tussen de regio’s, maar daarom moet de syndicale eenheid niet doorbroken worden.’

     

    Bij de christelijke vakbond volgt nog overleg met de Franstalige collega’s om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. ‘We gaan bekijken of het mogelijk is om de Franstalige collega’s van gedacht te doen veranderen, maar dat hangt voor een groot deel af van de directie’, zegt Katrien Verwimp van ACV-Transcom op Radio 1.

    Het ziet er wel naar uit dat woensdag en donderdag sowieso moeizame dagen worden op het spoor. Als een deel van het spoorpersoneel staakt, ook al is dat in Wallonië, heeft dat een impact op het spoorverkeer in het hele land.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    We staan er dus niet goed voor. Twee dagen spoorloos: zelfs voor de Cel Vermiste Personen is dat bijna onbegonnen werk! Het zal je kind maar wezen, dat in de vrieskou in de ijzige wind op het perron op Godot staat te wachten. Terwijl er even verder 10 à 15 ‘cheminots’ lekker bij de warme kachel zitten te staken voor nóg minder werk en nóg hoger loon.

    Hier in Italia is het ook regelmatig van dade. Terwijl de mensen lachen, dat in de tijd van B.M. de treinen tenminste toch op tijd reden. Neen, B.M. staat niet voor Bond Moyson, zeker niet, maar voor Benito Mussolini, de reeds lang ter ziele gegane kompaan van A.H., de wereldverbeteraar bij uitstek en het Grootste Genie aller tijden. Uiteraard!!! Even abstractie gemaakt van de Holocaust, en die was uiteindelijk natuurlijk de schuld van de Joden. Want waren er geen Joden geweest, dan had de Holocaust niet eens mogelijk geweest.

    Die A.H., die wist tenminste van aanpakken bij het minste spoor van werkonwilligheid…. Hij deed dat zelfs zonder het minste spoor achter te laten. Want zwarte rook uit de schouwen verdween meteen… spoorloos.

    Dat is ongeveer hetzelfde als de ‘cheminots’ doen met de subsidies voor het Openbaar Vervoer.

    *








    06-01-2016, 07:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3095

    *

    Woensdag 6 januari

    Zon 8u44-16u53

    Driekoningen

    H Melchior H Gaspar H Balthasar

    *

    *

    DE BEDELNAP

    HET GEHEME WAPEN DER VLAMING

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    We hebben in Vlaanderen, het thuisland van ons hart, vrienden die dezelfde zorg als wij delen. Neen, het zijn gewone mensen van te lande, ze zijn Vlaams voelend, hebben het hart op de rechte plaats, en toch schrijven ze van zichzelf dat ze ‘Belgen’ zijn.

    Maar hoe kan iemand nu sympathie voelen voor een Staatkundige Constructie die zijn eigen bevolking al bijna 200 jaar lang leegmelkt? Daar kan ik alleen op antwoorden, dat de Duvel in de hel het branden gewoon is, maar dat hij er toch uit wilt.

    Voortgaande op de mail die ze me stuurden, beginnen die nu toch nattigheid te voelen. Het is nog helemaal de taal van de voorvechters van het Vlaams Eigen Belang, maar het ziet er toch naar uit dat ze klaar zijn om de juiste stem uit te brengen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

     

    Geachte Formidabele Heer Formateur Kris Peeters,

    Mag ik met deze u en uw collega Franstalig Formateur, even een suggestie geven !!!

    U bedenkt, de dieselrijders te bestraffen door de prijs te verhogen, zelfde prijs als benzine.

    U bedenkt, de BTW naar 22% te brengen, dit is de gewone burger straffen, ondanks u zegt geen verhoging van de belastingen, directe neen, maar indirect wel, ondanks dat

     

    u zegt dat iedere burger moet meer kunnen over houden op

    het einde van de maand, hoe kan dat nu? U geeft met de rechterhand en u steelt het terug met de linkerhand.

    Geachte u vermeldt in de krant, zo vind je 5,3 miljard,

     

    Weten jullie hoe u 10 miljard extra kan besparen?

     

    - Jullie maandloon halveren, waarom verdienen jullie zoveel, een brood kost toch even veel als dat van de gewone burger?

    - Zelf rijden met een kleinere wagen, in plaats met chauffeur en de limousine.

    - De pensioenen van de euro parlement leden gelijk brengen als deze van de gewone burger in plaats van 9.000 euro.

     

    - Die leeflonen van al die vreemdelingen afschaffen!

    Het is onaanvaardbaar miljoenen euro uit te geven per jaar wanneer er geen geld is, dit is overbodige luxe, die moet betaald worden door de maatschappij.

    Zo vindt u 10 miljard!!!

     

    Geef niet meer uit dan je voorop bepaalde budget: (zo moet je later niet bijsturen met bijkomende belastingen)

    5 plus 10 is 15 miljard, dan nog 3 miljard op het koningshuis en u bent er!

     

    Dank u voor uw aandacht.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het ongenoegen dat spreekt uit deze Open Brief zou dus normaal gesproken tot een enorm verloop van stemmen moeten leiden, liefst zo ver mogelijk weg van de aartslamenteerder Kris Peters. Voeg daarbij de wraak van de 800.000 bestolen coöperanten van ARCO, de grabbelende vleugel van het ACW, en de Tsjeven zakken onder het vriespunt.

    Wat hun gerichte straf zou zijn, om, samen met de Sossen, in de laatste 70 jaar het land naar de cloten te hebben geregeerd. Door altijd maar toe –met de dood in het hart - te geven aan de Franscouillonse chantage.

    Wat ik verder nog vind? Dat er dringend werk moet gemaakt worden van de uitzuivering van de Vaderlandsche Media. Schrijven die nu van elkaar af, of volgen ze als getemde steenezels de instructies van de Overheid, is van geen belang.

    Zelfs niet als uit eerlijke schaamte, het      Acw sedert het ARCO-schandaal, nu Beweging.Net is geworden.

    Het enige belang, dat voortaan belangrijk is, is het Vlaams Belang en de rest kan de pot op.

    Al weet ik niet, of dat op deze vriendelijke manier blijven herhalen, wel de juiste oplossing is.

    *

    *

     

    *

     

     

     










    06-01-2016, 06:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3094

    *

    Dinsdag 5 januari 2016

    Vorstmaand

    Zon 8u44-16u51

    H Constantinus de Grote

    Driekoningenavond een sterre? Dan is de lente nog verre!

    *

    ‘k Weet niet waar eerst kijken. Vandaag, Driekoningenavond trokken wij als kind den boer op, op onze klompen, om verkleed in lange gewaden en met een draaiende zelf ineen geknutselde ster op een tak, te schooien. Die ‘ster’ was van bruin karton, beplakt met zilverpapier en ze draaide met een koordeke op een garenbobijntje dat op een lange nagel stak. Dat ‘schooien’ mocht toen niet alleen, het moest, want ’t was oorlog, we hadden honger en we moesten vòòr donker thuis zijn, want ‘Sperrzeit’. Thuis rond de warme kachel, had ons Moeder dan pannenkoeken gebakken op de buis van d Leuvense stoof. We kregen die lekkernijen met veel bruine kandijsuiker. ‘Bruine suiker’, zei onze Pa, dat was afval van tussen de tandwielen in de suikerfabriek van Veurne….

    *

    Dan zegt de Dagklapper dat de hele wereld Keizer Constantijn de Grote (280-337) zou moeten herdenken, de eerste Christelijke Keizer van het antieke Roomse Rijk en Stichter van Constantinopel, de Stad van Constantijn. Krek aan de overkant der Bosphorus, even voorbij het Hellas van de Oude Grieken…. Pijnig Uw hoofd niet, want de Moslims hebben die later met bloedig geweld van ons afgenomen, reeds ten jare 1453, en hebben er Istanbul van gemaakt. Na meer dan 1.100 jaar de hoofdstad te zijn geweest van het Oost Romeinse Keizerrijk…. De hoofdkerk, de Aya Sofia Basiliek (H. Wijsheid) en grootste koepelkerk van de Christenheid, kreeg het gezelschap van 4 minaretten, de meeste Christelijke symbolen binnen werden verwijderd, waarschijnlijk ook met voorhamers, en het geheel werd omgebouwd tot ‘Gebedshuis’ voor de Kontheffers…. En als U weet, dat waar ooit een Moslim gebeden heeft, het hele land voor eeuwig het Dar-al-Islam is… dan weet U wat ons te wachten staat..

    Dat Constantinopel de Poort naar het Oosten was, was voor de Islam mooi meegenomen. Mooier springplank om de rest van Europa binnen te vallen, konden zij zich niet wensen.

    Zowel Atatürk, als in onze dagen diene Erdogan, konden zich in de handen wrijven.

    Zij sneden toen reeds in de Middeleeuwen de welstand brengende ‘zijderoute’ af en konden ze de handel blokkeren, en waar het even kon, overnemen alsof het eigendom was. Het mag dan ook niemand verwonderen, dat zij in dat Verre Oosten de mosterd haalden om het cijfer ‘0’ uit te vinden, het toverwoord voor wat de wereld sedertdien kent als het ’Tiendelig Stelsel’… Dat gaf hen een voetje voor bij de Romeinen, die zich moesten verhelpen met L, M en I of X, met letters dus. O, wat zijn die Araben toch knappe koppen. Ze roven iets van anderen, en na een paar generaties wordt dat dan voorgesteld als hun eigen knappe vinding….

     

    *

     

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Of het woord ‘Islamologie’ al bestond in het Nederlands, doet er even niet toe. U vindt het op Wikipedia. Het had evengoed Moslimologie kunnen zijn, of Muzelmannologie: de vlag dekt overal dezelfde lading. Het is de Cultuur des Doods.

    Toen ik opgroeide.... (in lang vervlogen dagen, de tijd van ’t Kruiske AUB) werd daar overal niet over ge-Mekkaërd. Het bestond heel eenvoudig niet. Ons Moeder kocht toen regelmatig een bidon pietrol aan de kar, maar waar die vandaan kwam? Voortgaande op de stank, deed het me zelfs denken aan hel en verdoemenis.

    Later kwam ik in de textielstreek van de Golden River terecht, en waarachtig, daar leerde ik dat eigen stank niet stinkt. Rottend vlas werd maar geroken door mensen van buiten de streek. Daar rook het dan naar heel wat anders, naar rijkdom o.a., mar ook daarover werd niet gesproken. Alleen hier en daar wat gebakke-Leid. Want ondertussen had ik de H. Augustinus, Kerkleraar leren kennen, en die had als motief voor het Rijke Landbouwleven, geschreven, dat ‘mest een is geen heiligheid, maar ’t is de ziel der landbouw’. Zo ook was vlas toen de ziel der weefkunst. Toch voor de tijd dat het duurde, en ‘t Russisch vlas de boel kwam verzieken. Vooral daar de Overheid weigerde in te grijpen.

    Ondertussen werd er dapper gelachen met de honderden kilometer ‘bidmatjes die de Arabieren bij scheepsladingen kochten en bij de weverkens’ brood op de plank brachten. Brood zelfs met toespijs. En al eens een snoepke op zon- en Feestdag.

    En nu zijn de kontheffers ter plaatse gekomen, om die bidmatjes hier te komen verslijten die ze van ’t OCMW krijgen. Of misschien wel direct van die Ministers, die sedert ze Minister geworden zijn, ineens niets meer tegen die ‘asielzoekers’ blijken te hebben. Integendeel, ze reizen den boer af, om hun doetjes overal te slapen te leggen.

    *

    Maar opgelet: de les gaat beginnen. Oogjes open en mondje toe, anders wordt de Meester te moe.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/.

    *

    Sharia4you ?

    In Saoedi-Arabië heeft men het jaar ingezet met de executie van liefst 47 ter dood veroordeelden. Die werden daar, naar ’s lands traditie, de sharia, allemaal onthoofd. Stel u voor: 47 in één dag, één grote slachtpartij. Vorig jaar, dat al een recordjaar was, waren dat er 153 in totaal. In een land waar een middeleeuwse godsdienst de plak zwaait, moet men ook middeleeuws kunnen executeren, nietwaar? Er is daar nogal wat kritiek op gekomen, zelfs uit andere moslimlanden. Dat had niet zozeer te maken met het grote aantal onthoofdingen, maar wel omdat er een hoge geestelijke bij was. Wel eentje van de sjiïetische ketters en de verontwaardiging kwam dan ook hoofdzakelijk uit moslimlanden waar de sjiïeten het voor het zeggen hebben. In Teheran werd de Saoedische ambassade aangevallen en in brand gestoken.

     

       Vergeten we niet dat Saoedi-Arabië het land is met de meest radicale islam, het zgz Wahabisme. In het begin van de opstand van de soennieten tegen de sjiïeten van Assad in Syrië heeft Saoedi-Arabië, net als trouwens Turkije, IS gesteund. Het is pas nadat ze gezien hadden dat de zaak uit de hand liep en het zgz kalifaat straks ook een bedreiging voor henzelf ging worden, dat de Saoedis de internationale coalitie zijn gaan steunen. En zeggen dat wij hier met zo’n systeem zaakjes doen. Wijlen koning Boudewijn gaf de Saoedis zelfs een moskee in bruikleen in onze hoofdstad…

    ---

       Ondertussen heeft het Iraakse leger of wat daarvoor moet doorgaan, de stad Ramadi ingenomen en is er toch een begin van een doorbraak in Irak, iets wat ik hier als conditio sine qua non beschreven heb om IS militair klein te krijgen. Dat is kunnen gebeuren met de luchtsteun van de geallieerden, maar zou nooit gelukt zijn zonder de Iraakse grondtroepen. Nu nog Falluja en Mosul, waarbij men eventueel ook op de Koerden kan rekenen, maar dan moet men die een uitzicht geven op een nog grotere autonomie of onafhankelijkheid. Pas daarna kan er gedacht worden in Syrië zelf IS aan te pakken, want met bombarderen alleen zal het nooit lukken.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Samengevat. Het systeem heeft dus niet één naam, het is wel ’t boeltje, en nu weten we waarom ze elkaar de kop afkappen. Wat echt zodanig progressief is, dat ze er van weglopen. Deden onze verre, heel verre voorouders ook. En wel krek om dezelfde redenen. Vanwege de ‘Mammon’, de geldduivel. Maar het bracht wel mee, dat de Vlamingen massaal uitweken naar Holland, om daar fortuin te maken…. Ze beleefden daar de Gouden Eeuw, en in Vlaanderen was er, dank zij de Spaanse Bezetters, hongersnood…

    Maar nu heeft de ‘Lekenmaatschappij’ ondertussen al lang die rol overgenomen. Ze hebben er zelfs een naam voor uitgedacht: de ‘Verzorgingsstaat’. De Pastoors hebben afgedaan. Hun rol wordt nu gespeeld door de Voorzitters van het OCMW. Die hun macht en invloed reiken zelfs zo ver, dat hun toekomstige Meesters uit hun hand zijn komen eten.

    *

     

     

     










    05-01-2016, 11:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3093

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Op TV bij VTM was men er deze keer niet bang voor, om de juiste toedracht te vermelden. Die Moslimmers kregen hun gedacht niet, dus bleven ze thuis. De stilgevallen productie? Niet de zorg van Allah. Nog wat later volg dan gewoonlijk geweld, want zij achten zich superieur aan de plaatselijke bevolking. Dat zijn immers in hun ogen maar hoeren en vuile varkens van Ongelovigen.

    Deze 190 arbeiders werden niet ontslagen omdat zij tijdens de werkuren wilden ‘bidden’, maar omdat ze vrijwillig drie dagen onwettig afwezig bleven, zelfs nadat ze per aangetekend schrijven gewaarschuwd werden dat ontslag daarvan het gevolg zou zijn.

    Maar neen, Naast wat vrije tijd (binst de werkuren) om te roken, wilden die – als uitdaging? – nog méér vrij tijd om te ‘bidden’ dan al was toegestaan. Of dit nu 5 x per dag was, of meer of minder, werd nergens bekend gegeven.

    Muzelmannen (zeker niet de Muzelvrouwen!) willen zich bemind voelen, zodat ze zichzelf belangrijk kunnen vinden. Dus willen ze ‘bidden’ met alles er op en er aan. Christenen doen dat in stilte. Of ze beperken zich, zoals de Mechelse Catechismus het ooit stelde tot het maken van het Kruisteken voor en na elke belangrijke handeling. ’n Kruiske slaan in ’t geniep, gebeurt zelfs op het voetbalveld, na het maken van een (dure) goal.

    En kijk! Als op een teken van zijn hand, begint de Zwarte Ongelukskater bij de Cowboys met het verbieden van vuurwapens. De twee gebeurtenissen hebben met elkaar niets te zien, maar het toevallig samenvallen is wat àl te toevallig, vindt U niet? Te meer daar dit probleem zijn eerste en bijzonderste programmapunt was bij zijn aantreden, zeven jaar geleden. Beter laat dan nooit zou ik zeggen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Strijd om gebedspauze escaleert: Cargill ontslaat 190 moslimarbeiders

    *

    In een Amerikaanse fabriek van het agro-industrieel concern Cargill is een bittere strijd losgebarsten om een gebedspauze. 190 moslimarbeiders zijn in staking gegaan omdat ze vonden dat ze niet genoeg konden bidden tijdens hun shift. Het bedrijf heeft hen de laan uitgestuurd.

    Wie rookt, kent het probleem: rechtmatig kan men eigenlijk geen aanspraak maken op een rookpauze. Werknemers zijn op de goodwill van de onderneming aangewezen. Maar hoe zit het dan wanneer die korte pauze wordt aangewend om te bidden?

     

    Conflict

    In een fabriek in de Amerikaanse staat Colorado is het tot een escalatie gekomen. 190 moslimarbeiders legden het werk neer omdat ze niet zo vaak als gewenst konden bidden. Volgens de lokale krant Denver Post broeide het conflict al langer. In het bedrijf in Fort Morgan waar rundvlees wordt verwerkt, zijn 2.000 mensen aan de slag waaronder 600 Somaliërs die moslim zijn.

     

    Richtlijnen

    Sinds 2009 beschikt de onderneming over een gebedsruimte maar er was geen consensus over hoe vaak, met hoeveel arbeiders tegelijk en hoelang men zich daarin kon terugtrekken om te bidden.

    Arbeiders beschuldigen Cargill ervan de richtlijnen te hebben aangepast maar de onderneming ontkent dat. Tijdens de middagpauze van dertig minuten en tijdens een bijkomende pauze van vijftien minuten

    HLN

    mogen werknemers, die dat willen, bidden, zo klinkt het bij Cargill.

    Onderhandelingen tussen de bedrijfsleiding, vakbonden en arbeiders draaiden op niets uit. Kort voor kerstmis bleven 190 moslimmedewerkers weg van het werk. Cargill waarschuwde hen: wie drie dragen ongewettigd afwezig is, wordt ontslagen. Op 23 december was het zover.

     

    Onthutst

    De raad voor Amerikaansislamitische relaties, een islamitische burgerrechtenorganisatie, reageert onthutst en spreekt over discriminatie. Woordvoerder Jaylani Hussein sprak met de Denver Post over hoe belangrijk het gebed voor de arbeiders is. "Voor hen is het moeilijker om het gebed over te slaan dan hun job te verliezen", zei hij. "Het is alsof ze dan de zegen van God verliezen."

     

    Productie in gevaar

    Een woordvoerder van Cargill verdedigde de beslissing als volgt: "Wij houden zo veel mogelijk rekening met de religieuze wensen van onze werknemers. De regels zijn voor iedereen gelijk. Ze hadden de eis om in grotere groepen te gaan bidden. Maar dat is gewoon onmogelijk voor ons aangezien dan de volledige productie in gevaar komt."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Als Moslims beginnen eisen stellen, boer let dan op Uw ganzen. Want de volgende stap is dan geweld gebruiken. Niet zozeer om hun doel te bereiken, maar wel met het doel chaos te veroorzaken, zodat ze na verloop van tijd het Land kunnen overnemen. De Taqyilla, de Heilige Bedot-plicht in zijn zuiverste vorm.

    En dan, net als in Coburgia Cruella La Mitrailleta van de PS geslaagd is om de Burger bij Wet 100% te ontwapenen, wil Obama dat de doorsnee Amerikaan daar geen antwoord op heeft.

    En zeggen, dat in Germania heden-en-dage net het omgekeerde gebeurt. Daar kopen de Burgers de wapenrekken juist helemaal leeg. En Frau Merkel laat begaan.

    Ik en verstaan dat allemaal niet meer zo goed, zulle!

    Daarom nogmaals, beste mensen, bezint U voor het te laat is. Stem niet langer voor muilentrekkers en volksbedriegers, maar voor de Partij van Het Eigen Vlaams Belang. Baas in eigen buik: ook dàt is een duidelijke boodschap van ‘wij’ naar ‘zij’.

    *

    *

     

    *










    04-01-2016, 14:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3092

    *

    Maandag 4 januari

    Zon 8u44-16u50

    H Veerle

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    ‘Die Joekreen’ is, voor zover bekend, nog altijd geen officieel Lid van de Europese Unie, maar reeds gedraagt ze zich zo. Ze halen, als échte Progressievelingen, het geld waar het zit. Ze lenen, in hun geval, bij de Rijke Russische Beer, hun Beschermer, en vergeten het daarna terug te betalen. Eenzelfde fenomeen dus zoals we kennen bij de Walen die in coburgia teren op het geduld van de Vlamingen, en vooral zoals we kennen met de Grieken die dagdagelijks op dezelfde manier het IMF te kakken zet.

    Is dat fout? Neen hoor, zegt de DM, het is alleen de versnellingspook voor het EU-Lidmaatschap een tandje hoger zetten. Pure loepzuivere diplomatie, diplomatie van de bovenste plank. Waarbij de ondergrondse rebellie in dat land kan opgetut worden.

    Dat Kiëv, de hoofdstedelijke waardigheid van Moedertje Rusland wat thans Oekraïne is geworden, vóór de pijp daarna aan het Sint Petersburg van Peter de Grote, Tsaar aller Russen, later dankzij de Bolsjewisten aan Moskou diende te worden doorgegeven, doet even niets ter zake. In Oekraïne leven, wonen en werken veel Russen (hieronder ‘Pro Moskou Gezinden’ genoemd), vooral aan de Oostkant, dicht tegen Rusland, die strijden voor een Onafhankelijke Staat. Noch aansluiting bij Rusland, noch bij Kiev. Bevriend met Rusland, ja dat wel. Maar meer niet. Dat hun motieven in hoofdzaak op economische grond berusten, is bijzaak voor DM, want zo ontsnappen die uit het vangnet van De Nieuwe Planetaire Wereld Orde, die Slinkxs is, terwijl Rusland eerder conservatie en vooral Orthodox Christelijk is. Met een Moslim Minderheid die ze daar liever kwijt dan rijk zijn.

    En dan is er de Krim, strategisch zo belangrijk voor de Landen van het Warchau Pakt, de tegenpool van onze Navo…. Daar heeft de bevolking met een overweldigende meerderheid gekozen voor Onafhankelijkheid en voor vriendschap (en bescherming) voor en door de Poet. Wat een lelijke streep schijnt te zijn voor die van Bruxellabad.

    Ach kom: laten wij er maar vrij en vrank voor uitkomen: de wereld wordt geregeerd door de 3 G’s. God – Geld – Gat. Maar, als dat hen niet uitkomt, zijn de Slinkxsen daar glad tegen….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    RUSLAND ZET JURIDISCHE STAPPEN TEGEN OEKRAÏNE

    *

    Rusland zet juridische stappen richting Oekraïne omdat dat land weigert een uitstaande schuld van 3 miljard dollar te betalen. Dat heeft de Russische minister van Financiën vandaag gezegd, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

    Oekraïne maakte eerder bekend zijn betalingen op Russische leningen op te schorten. Volgens de regering in Kiev toont Moskou geen enkele bereidheid om mee te werken aan de verlichting van de Oekraïense schuldenlast, waar andere schuldeisers wel aan meedoen. Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over de lening, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen. Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Herr Hitler, de verre voorganger van de Turkse Groot Moefti Erdogan, had met Oekraïne ook al een dubbelzinnige verhouding. Zijn SS-horden liepen dat land van Slaven gewoon onderste boven bij Operatie Barbarossa in September 1941. Zijn legers hotsten even vlot naar Moskou als ze dat een jaar voordien deden in Het Westen. Bij ons dus. Maar de burgers van Kiëv waren dermate blij en verrast, dat de Nazi’s hen kwamen bevrijden van het Communistisch bloedzuiger-regime, dat ze, nog voor de stad was ingenomen, de Duitse ‘Pantzers’ met bloemen en veel warme omhelzingen tegemoet liepen. Enfin, toch voor korte tijd, want de ‘Einsetz Gruppe’ die in hun wielspoor volgden, bleken nog wreedaardiger te zijn dan de Sovjets.

    Een nare ervaring , zult U zeggen. Maar alles ziet er naar uit, dat die van Kiëv dat lesje al lang vergeten zijn….

    PS

    Neen, ondergetekende is geen historicus met academische vorming. Hij zal het dus nooit, gezien ook zijn leeftijd, tot Burgemeester van om het even welke Koekestad brengen. Dat van die Nazi-tanks in Kiëv werd op deze blog dan ook reeds tot vervelens toe vermeld. Ik weet het, het begint op de duur wat afgezaagd te klinken. Maar de huidige situatie in dat land dwingt me om steeds op dezelfde nagel te kloppen. Zo dat de mensen weten wat de wereld te wachten staat. Want net als Das Dritte Reich geen lang leven was beschoten, zo zijn de Verenigde Europese Nazies dapper bezig zich te pletter te rijden. Alleen bluf houdt ze nog recht.

    En wij arme Vlamingen, zitten gewoon gevangen in het ruim van die Pantzerkreuzer die op ramkoers naar zijn eigen vernietiging opstoomt.

    Denk dus aan Kiëv, en al dat vele mooie geld dat de EU daar wilt over de balk gooien, de volgende keer dat U in het stemhokje komt…

    *

     

    *

     








    04-01-2016, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3091

    *

    *

    In alle eerlijkheid:

    Dit was het beeld van A.H. dat Erdogan voor ogen stond

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Heeft die man nu in zijn eigen voet geschoten, en springt de Leugenpers hem daarvoor ter hulp? Heeft hij misschien zijn neus geschonden, en dus meteen zijn hele gezicht?

    Halt, mensen, niet te rap oordelen.

     

    Want er is het grote (verzwegen en toe gedekte) precedent van de jonge J.F. Kennedy, die toen hij kort na de oorlog in Berlijn was, liet optekenen dat ‘eenmaal de haat geluwd was, de wereld zou erkennen dat A.H. het grootste genie aller tijden zal geweest zijn’. En aan het inzicht van de jonge begaafde Kennedy, die later de (vermoorde) President van Amerika zou worden, mogen we toch niet twijfelen. Spijtig van de ‘bitch’ Marylin Monroe, die later uit het bed klapte, met als gevolg dat ze zich verplicht voelde ‘uit het leven te stappen’. ’n Klein voorraadje drugs en een warm badje, meer moet dat niet zijn!

    Neen, beste mensen, tussen de lijntjes lezen we daar (bij DM) dat Erdogan zich opmaakt om zijn gerechte plaats in te nemen tussen de Groten der Aarde. Misschien wel als redder van de mensheid, eenmaal hij is binnengebroken in de Europese Vesting.

    Weet U trouwens, dat het begrip ‘Festung Europa’ een vinding is van dat Duitse Genie? Dat was zijn manier om aan te duiden, dat zijn feldgrauen nooit dat eiland-land net voor de Kust hadden kunnen veroveren. Door zichzelf als Behoeder van deze Versterkte Burcht te noemen, kon hij meteen ook neerkijken op dat klootjesvolk aan de overkant van et Kanaal. Wat de Britten dan weer op het idee bracht, van te spreken van hun ‘Splendid Isolation’….

    *

    Zou men in Turkije niet weten dat de Geschiedenis zich aldoor herhaalt?

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Turkse president neemt voorbeeld aan Hitler voor staatshervorming

    *

    De Turkse president Erdogan heeft het Duitsland uit de tijd van dictator Adolf Hitler genoemd als voorbeeld van een effectief presidentieel systeem. Dat melden Turkse media. De diensten van Erdogan reageren dat diens woorden werden verdraaid door de media.

    Erdogan wil de Turkse grondwet veranderen, zodat de president niet alleen een ceremoniële rol heeft maar de regeringsleider is, zoals in de Verenigde Staten, Frankrijk of Rusland.

    Voorbeelden

    De president kreeg gisteren de vraag voorgelegd of het mogelijk is een dergelijk systeem in te voeren zonder de gecentraliseerde rol van de staat aan te tasten. "Er zijn voorbeelden van in de wereld. Je ziet het als je kijkt naar Hitlers Duitsland", antwoordde Erdogan.

    De Turkse grondwet stamt uit 1980 en is opgesteld na een coup door het leger. De oppositie steunt Erdogan in zijn wens de grondwet te actualiseren. Ze voelt echter niets voor een zwaardere rol voor de president, omdat een autoritaire leider daardoor te veel macht in handen zou krijgen.

     

    Kritiek

    Nadat er in binnen- en buitenland forse kritiek kwam op de uitspraken, stelden de diensten van de president dat diens woorden verdraaid zijn door de pers. Ze noemen het "onaanvaardbaar" dat de uitspraken geportretteerd worden als een positieve referentie naar het Duitsland van Hitler en herinneren aan eerdere veroordelingen van de Holocaust en antisemitisme door Erdogan.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Nog even (op z’n Brusselmans) U aandacht voor een andere voetnota in de Geschiedenis. Als Socialist eenmaal goed gelukt in zijn 12-jarige Bliz-carrière (1932-1945) woonde Herr Hitler liever in de frisse berglucht van een comfortabele ‘Berghof’ in de Beierese Alpen, dan op zijn muffe appartementen in de Beierse grootstad München. Die Berghof, op de flanken van de Obersalzberg met zicht op Oostenrijk, zijn geboorteland, werd hem vrijwillig afgestaan door de vroegere bewoner, en de NSDAP toverde die boerenstal om tot een prachtig geheel, geheel in staat om de Allergrootsten der Aarde daar privé te ontvangen. De Elite van de persoonlijke SS betrok er 24/24 de parade erewacht, zodat de Führer aller Germanen daar naar hartenlust kon komen genieten. Samen met de jonge Eva De Bruyne, zijn verdoken enige Geliefde.

    Maar raad eens wat daarvoor eerst moest opgeruimd worden? Veel buitenverblijven van rijke partij-genoten, die het veld moesten ruimen voor de Echte Groten die rond hun Führer ook wilden komen genieten. Moest ook plaats ruimen: het eethuisje ‘Zum Türken’, de dichtste buurman van de Berghof. Dat bewijst, dat in Nazi-Duitsland het Turkse volk ook reeds vaste voet in huis zal gehad hebben. En Erdogan weet dat. Meer en beter zelfs dan ondergetekende.

    En omdat de Nazi’s, net als de Muzelmannen, ook vlotte bedotters waren, lieten ze heel de oorlog dat bouwsel onverlet. Enfin, uitwendig toch. Maar in die bierkelder daar startte de onderaardse vluchtweg ‘voor geval dat’. En zo komt het dat die ‘Stollen’ daar tot op de dag van vandaag een gewone toeristische attractie zijn geworden. Ja Ja, die on-in-inneembaar en gevreesde ‘Alpen Festung’, inclusief het berucht thee-huisje hoog in de wolken, eenmaal door de SS gewoon verlaten, werd de hele Obersalzberg aan de wereld voorgesteld, als de grootste overwinning ooit van de Amerikaanse Mariniers….

    Want dat liefdesnestje werd door hen leeg geroofd en gestript tot zelfs het behangpapier van de muren.

    *

     

    *








    03-01-2016, 18:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3090

     

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het is een modern, mooi maar speciaal Kerstverhaal. In Valence in Zuid Frankrijk (aan de voet van de Alpen) staan op Oudejaarsavond Vrijdag 31/12/2015 vier gewapende militairen voor een braaf Islamitisch ‘Gebedshuis’ van brave, voorlopig nog niet /geradicaliseerde kontheffers. Is niet duidelijk of het is om die binnen, of om misnoegde Fransen buiten te houden. Het is een komen en gaan van biddende Moslims. ‘All is quiet’, er is geen vuiltje aan de lucht. Er zijn zelfs geen Engeltjes die herdertjes bijeen roepen voor de voorbije Geboorte. Er komt nergens alcohol bij te pas.

    Dan komt ‘een man’ daar met zijn auto aan gevlamd, en rijdt tot tweemaal toe in op het groepje zwaar bewapende militairen. Die vrezen een aanslag en schieten de auto overhoop. Wat geen kunst is, op zo’n korte afstand met een snelvuur-oorlogswapen.

    Einde verhaal. De aanvaller, die ‘man’ dus die later een Bruine Tunesiër blijkt te zijn, wordt afgevoerd, die ene militair met verstuikte voet ook, en de toegesnelde politie laat gewoon de rest van het ‘Vrijdaggebed’ doorgaan. Maar de para’s moeten het boeltje blijven bewaken, waarschijnlijk uit voorzorg tegen de moegetergde Fransen.

    We hebben er het raden naar, wie nu wie belaagd heeft. Maar dank zij het Leger is de rust hersteld. Voorlopig toch. Want de Moslims, die uit hun eigen al korte lontjes hebben, zinnen op wraak. Ajaccio op het aanpalende Corsica ligt hen zwaar op de maag. Zoals trouwens ook Christen Fransen daar naartoe kijken, maar dan met radicaal tegengestelde en dus hoopvolle gevoelens.

    *

    Wie er nu een fout gemaakt heeft?

    Me dunkt de Franse Overheid door op zo korte termijn zoveel ‘blijvelingen’ naar hier te hebben gelokt. Met valse beloften, uiteraard. Want geen land ter wereld kan die toevloed aan. En alleen dààrom gaat de kruik niet langer te water. De kruik is kapot, net zoals bij een vrouw die moet bevallen, het water ‘breekt’.

    Trouwens, ieder natuurminnend mens die in de wei, tussen zijn schaapjes,æ wolven importeert om samen te grazen, dan is die boer niet goed wijs. Schaapjes eten het gras, maar de wolven eten de schaapjes! Als een simpele laag geschoolde boer dat al weet, waarom weten al die hoog geleerde Overheden dat dan niet? Of steekt daar wat anders achter?

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

     

    *

    *

    DRIE GEWONDEN NADAT MAN OP MILITAIR INRIJDT AAN MOSKEE

    *

    Een militair die in Valence, in het zuidoosten van Frankrijk, voor de grote moskee van de stad op wacht stond, heeft vrijdag het vuur geopend op een man die met zijn wagen op hem af reed. Dat werd bij de lokale autoriteiten vernomen.

     

    De bestuurder van het voertuig werd in de arm en het been getroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Een verdwaalde kogel verwondde een voorbijganger in de kuit, preciseerde de prefectuur van het departement Drôme.

    De soldaat werd geraakt door de auto en is gewond, maar buiten levensgevaar. De automobilist stevende om een nog onbekende reden opzettelijk op de militair af. Volgens de prefectuur handelde hij alleen. Als gevolg van de terreuraanslagen van januari in Parijs zette Frankrijk militairen ter versterking van de politie in om de veiligheid te verzekeren aan gevoelige sites. Na de aanslagen van november werd het aantal manschappen van deze operatie Sentinelle tot 10.000 verhoogd. Vier van hen stonden vrijdag op wacht rond de moskee van Valence, een rustig gebedshuis “waar de cultus kalm verloopt”, aldus de prefectuur.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja, Walter, ik zeg het maar meteen. Want ik wist van bij het eerste begin, dat dit zaakje niet pluis zat. Dat het misdadig is, en een zonde tegen het gezond verstand. Christenen vinden dat ‘een zonde tegen de H. Geest’. Er zit dus meer achter, zoals altijd, bij de Slinkxsen.

    Men moet geen criminoloog zijn, om uit te vissen wie er voordeel haalt bij dit misdrijf. Deze vraag te durven stellen is echter niet politiek-correct. De lezer zal dus het antwoord voor zichzelf, zelf moeten formuleren.

    Of dacht U dat ik niet weet dat de regel van ‘De Klop op de Deur’, vroeger alleen maar mogelijk vóòr 22 uur en nà 05 uur in de morgen, in het belang van het onderzoek, nu bij Wet afgeschaft is? Niet zozeer bedoeld om jonge allochtonen op hun nest te doppen, maar om de burger onder de knoet te houden.

    Het zaakje in Valence stinkt, en daarom zal dat scheeltje van dat potteke nooit gelicht worden.

    Eerlijke berichtgeving zou over de hele lijn concreet moeten zijn. Al geeft men van de dader, ‘die man’ alleen maar de voornaam. Het onderzoek is daardoor niet afgesloten, en al zekerlijk niet geschaad, maar wèten is altijd beter dan gissen en verkeerd gissen…..

    *

     

    *

     








    03-01-2016, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3089

    *

    Zondag 3 januari 2016

    Zon 8u45-16u49

    H. Genoveva van Parijs

    Wie op Sint-Genoveva snoeit, zijn boomgaard overmachtig bloeit

    *

    Die Genoveva van de Dagklapper is, moet U weten, helemaal niet dezelfde als onze Genoveva van Brabant, uit ons Middeleeuws Minneverhaal. Het gaat om een veel vroegere Edtie van vlees en bloed uit de Wufte Lichtstad die in de tijd van toen toch ook maar een achterlijk boerengat moet geweest zijn. Het is die laatste wiens hulp we vandaag inroepen….

    Heilige Genoveva van Parijs (411-502), Patroonheilige van de Dag, Uw geur van Heiligheid waaide heel lang voor de later wereld beroemde woestijnrover nog moest geboren worden, ja zelfs vòòr diens vader en moeder nog moesten geboren worden, wil thans SVP de Parijzenaars wakken schudden. Op 07/01/2014 en op 13/11/2015 weerklonken wel twee zeer luide en duidelijke donderslagen: ‘Charlie Hebdo & Bataclan’ maar die kwamen niet eens uit boven het doordeweekse tumult van elke dag. Mogen wij U zeer nederig vragen om een nieuw teken van leven, liefst met een konijnenslag recht in de nek van die kabouterachtige François Hollande. Die is inderdaad alles behalve een nuchtere Hollander, maar een drievoudige scheve schaatser die er ’s nachts anoniem op een brommer vandoor trekt om bij zijn maîtresse te gaan slapen. Eenmaal geveld en gevild, moogt U hem gerust bij zijn voeten meeslepen naar de Eeuwigheid. Als U daarbij zijn duivel horens maar niet beschadigt….

    Nu we U dan toch aan de lijn hebben, wakker dan SVP de strijdlust bij ons Marinneke nog een heel klein beetje meer aan, zodat zij met vaste hand haar pen hanteert om de Draak met Zeven Koppen te verslaan? Voor het hoe en het waarom kunt U gerust eens langs lopen bij Jeanne D’Arc van dezelfde Firma als de Uwe.

    +

     

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Duitsland, dat altijd haantje-de-voorste is geweest om de juiste allianties te vinden richting de overheersing van Europa – denk aan de 2 voorlopig laatste wereldoorlogen – ondertitelt vanaf dit jaar de speeches van zijn Regeringshoofden Herr Schaubl en Frau Merkel in het Arabisch, maar de Geestelijke Leider van geheel onze Beschaving, hoe goed Hij het ook meent, bereikt zelfs nog geen Arabische kat.

    Zijne Heiligheid denkt waarschijnlijk – in ’t Italiaans –‘qu’à bon entendeur, demi mot suffit’.

    Dus hebben die goede verstaanders goede redenen om gewoon verder te doen lijk ze bezig waren. Sie haben das nähmlich nicht verstanden…. De voorraad ‘Ongelovigen’ die klaar staan om te worden gedood, is immers zo goed als onuitputtelijk.

    Zodanig onwezenlijk is dat allemaal, dat Heert Goste, onze Nationale Kampioen Komiek, het in zijn Nieuwjaars-Conference in het verweer trad. Niet de gewone doen, voor een plaatselijk wereldbekend stand-up comedian. Het lachen is hem vergaan. Want ook hij kan die vluchtelingen-industrie niet in de juiste context ‘plaatsen’. Schrik om zijn vingers te verbranden?

    *

    Ja, ik weet wel: stille diplomatie kan soms wonderen doen. Denk daarbij aan Paus Woytilla, nota bene een Pool, en de Val van het Communisme. Of, recenter, de normalisering van de betrekkingen tussen Cuba en de USA. De man staat ook op goede voet met de Poet, de Orthodox-Christelijke 2de grootste wereldleider na de USA. Die was/is zelfs de ‘numero uno’ in de ruimte, dichter bij de Eeuwigheid.

    *

    En dan is daar nog de nobele Groep der Bilderbergers van onze Gekroonde Hoofden en andere Hovaardigheidsbekleders, die jaarlijks in geheim Conclaaf hun geheime instructies URBI ET ORBI voorbereiden. Zij denken van zichzelf dat ze een Goddelijke Missie hebben, om het Werk van de Gekruisigde Verlosser tot een goed einde te brengen. Denk aan die madam van Hoedeghem d’’Acooz en haar Houten Klaas Filip.

    *

    Dat ondertussen Parijs zich als Réveillon kon verwarmen aan de meer dan 200 brandende auto’s in het straatbeeld? Erg! Zeer erg! Maar niet getreurd. Niet hartverwarmend, maar hard verstikkend. De politie volgt een spoor’… zelfs meerdere.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

     

    *

     

    PAUS ROEPT OP TOT DUIDELIJKE AFKEER VAN TERREUR EN OORLOG

    *

    Katholieken zouden veel meer hun afkeer van terreur en oorlog moeten laten blijken, zegt paus Franciscus in zijn nieuwjaarsboodschap. Want net die onverschilligheid vormt een groot probleem. Het hoofd van de rooms-katholieke Kerk zei dat het overwinnen van de 'onverschilligheid die de solidariteit dwarsboomt' essentieel is om vrede te vinden. Alleen zo zal het mogelijk zijn om 'een eerlijkere en meer broederlijke wereld' te creëren waarin 'elke man en elk levend wezen in vrede kan leven', sprak de paus de gelovigen in de Sint-Pietersbasiliek in Rome toe.

    Meer solidariteit begint voor Franciscus om de hoek. 'Dit jaar zullen we onze harten openen en aandacht geven aan onze buur.' Nieuwjaarsdag wordt door de katholieke Kerk traditiegetrouw gevierd als Wereldvrededag.

     

    Donderdag al sprak de paus over de pijn en de problemen die hij in 2015 gezien had en die mensen op de vlucht deden slaan. Maar de kerkleider zag ook 'veel tekenen van generositeit, liefde en solidariteit' in 2015. Hij gelooft dan ook dat het goede het kwade in de wereld kan overwinnen. *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Een oprecht goeie van Geert Hoste, en om zo te zeggen bijna de enige grap van de hele avond, was dat De Antwerpse Burgemeester het goed gespeeld had met Het Leger in de straten, die het werk van zijn Flikken heeft overgenomen. Flikken namelijk staan op de loonlist van ’t Stad, en paracommando’s staan op de loonlijst van de Federale Staat. Zo helpen de Walen meebetalen voor de veiligheid van de Vlaamse Antwerpenaren. Waarmee ik maar gezegd wil hebben, dat waar een wil is, er altijd een weg is.

    *

    Kijk, eerlijk gezegd, zou het geen goed idee zijn om Sjarel Michel als Premier te vervangen door Geert Hoste? Niemand zal via de haartooi het verschil kunnen ontdekken. Zet de Geert een zware bril op, laat hem wat oefenen met de uitspraak van de letter ‘w’ en met de verkeerde klemtoon leggen op de verkeerde lettergreep, en iedereen zal de Premier loven voor zijn goede kennis van het Nederlands. Das één.

    Twee is, dat de Regering dan tenminste eindelijk rationeel zou draaien. Met Geert Burger als Vlaamse President, en zijn schoonbroer als Premier van Coburgia. L’Union fait la farce, tu-sais. Dat zou werken op z’n Vlaams en dus zonder te stotteren. Zelfs zonder Arabische spaghetti-slierten als dragende fundamenten voor de toekomst (**).

    Wij West Vlamingen lossen dat op zoals die van de Gemeente Werken in pitje West Vlaanderen. We lossen wider dat zelv’up, doeme? of doemett nie misschiens? (*)

    *

    (*) Vertaling: in de Gemeente Werken, in het Vlaamse hartland lossen wij dat zelf op. Zonder Overheidshulp dus. Doen we het, of doen we het misschien niet?

    (**) De ondertiteling onder de boezem van Mutti (zie afbeelding) is een mooi voorbeeld voor hoe Arabieren bestaan: ze beginnen onderaan rechts, lezen van R naar L, en eindigen met het laatste woord helemaal bovenaan de zin. Als motief om te ‘integreren’ kan dat tellen!

     

    *

     








    03-01-2016, 17:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3087

    *

    *

    Na en nachtje uit in de Bataclan


    De Islam belooft het ook U en de Uwen….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

     

    *

    Wees gerust, U kunt er donder op zeggen, als de Dood als een dief in de nacht komt, dan zit de Gewapende Arm van de Islammerij daar achter.

    Hieronder leest U, met naam en toenaam vermeld, wat er ons nog mèèr beloofd wordt. Natuurlijk is het grotendeels bluf, maar of het vuurwerk dat ze maken nu gestoeld is op bluf of op wanhoop: voor de slachtoffers maakt dat niets uit.

    U waarschuwen met ‘Waakt en bidt’ klinkt natuurlijk paternoster-achtig en daarom worden er van direct al veel schouders opgehaald. Maar wil dan dat ‘bidden’ vervangen door bij de volgende Verkiezingen, de juiste stem uit te brengen. Dat is iets dat misschien op korte termijn heel wat beter zal werken…..

    *

    *

     

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    SIS: IN 2016 ACTIVEREN WE ONZE TERRORISTEN IN EUROPA EN VOLGT EINDSTRIJD MIDDEN OOSTEN

    *

    ISIS-leider Baghdadi in audio boodschap: ‘Mijn strijders zullen binnenkort Israël aanvallen; Joden, Palestina wordt jullie graf’

    Inzet linksboven: Het bloedbad dat moslimterroristen op 13 november in het Bataclan Theatre aanrichtten, waar op dat moment de band Eagles of Death Metal een concert gaf, zou nog maar een voorproefje zijn geweest van wat ons in het nieuwe jaar te wachten staat.

     

    ... en na alle meligheid weer snel terug naar de realiteit. De nieuwjaarsboodschap van ISIS windt er geen doekjes om: in 2016 worden vele duizenden ‘sleeper cells’, als vluchtelingen vermomde terroristen, in Europa geactiveerd om massaal aanslagen te plegen op de burgerbevolking. Daarbij moeten zo ontzettend veel slachtoffers vallen, dat het Westen geen andere keus heeft dan grootschalig militair in te grijpen in het Midden Oosten. Dat is tenminste wat ISIS wil, want die invasie zal volgens hen al-Malhama al-Kubra -de islamitische variant van Armageddon- in gang zetten, dat volgens de jihadisten door hen zal worden gewonnen.

    De informatie over het jongste dreigement van de barbaarse islamitische terreurstaat is geen loos gerucht, maar afkomstig van één van ’s werelds grootste ISIS experts, dr. Theodore Karasik. Het aantal aanslagen van de jihadisten zal volgens hem niet alleen in omvang, maar ook in aantal sterk toenemen, en niet alleen Europa, maar ook andere werelddelen raken.

    ‘ISIS’ media campagne daagt zijn vijand uit om hun laatste eindstrijd (bij Dabiq in Syrië) uit te vechten,’ aldus Karasik. ‘Maar eerst willen ze vol geestdrift laten zien dat ze over de hele wereld zitten... van cellen, tot individuele personen, tot ‘slaapkamer’ jihadisten, en bekende plaatsen en mensenmenigten in tientallen landen over de hele wereld treffen.’

    2016 wordt chaotischer dan 2015’

    ‘Er zijn wereldwijd bijna 40 aan ISIS verwante groepen, die miljoenen volgelingen en gelovigen hebben. Het nieuwe jaar zou wel eens met terreuraanslagen ingeluid kunnen worden,’ waarschuwt Karasik. ‘ISIS is een zich door de lucht verspreidende ziekte en blijft robuust nu de beweging een nieuwe strijdlustige en agressieve fase ingaat. De mate van ISIS’ verwoestende kracht, het forceren van confrontaties over de hele wereld, laat zien dat 2016 waarschijnlijk chaotischer wordt dan 2015.’

     

    ‘Deze dreiging is reëel en vereist absoluut internationale, regionale en lokale samenwerking, die keer op keer op mogelijk onverwachte plekken getest zal worden.’

     

    Joden, Palestina wordt jullie graf’

     

    Afgelopen week liet ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi voor het eerst sinds bijna een jaar weer eens van zich horen. De terroristenleider pochte dat ‘het goed gaat’ met zijn strijders, en riep zijn volgelingen op te vertrouwen dat Allah hen de overwinning zal schenken. Baghdadi zei dat de regering van Saudi Arabië omver moet worden geworpen, en dat zijn strijders binnenkort Israël zullen aanvallen.

    ‘Joden, jullie zullen nooit rust vinden in Palestina, dat nooit jullie land of jullie thuis zal worden, maar jullie begraafplaats.’

    Volgens dr. Karasik is ISIS inderdaad van plan om Libanon, Israël, Jordanië en de Arabische Golfstaten te destabiliseren. ‘Baghdadi daagt Amerika en zijn bondgenoten, die bang zijn grondtroepen te sturen, uit om tegen ISIS te vechten vanwege wat hen wacht in Dabiq en Ghouta. Daarmee verwijst de leider naar de Laatste Strijd. Dit soort termen doen het goed bij het ISIS-publiek, overal waar dat is.’

     

    Aartsbisschop Canterbury: ISIS ‘engel des doods’ en veroorzaakt Apocalyps

     

    Afgelopen week waarschuwde de Aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, dat ISIS het christendom in het Midden Oosten dreigt uit te roeien. Welby beschreef de moslimterroristen als ‘de Herodes van vandaag.. .Deze Apocalyps wordt door henzelf ingevuld en enkel door de engel des doods aangekondigd.’ (1)

    ander

    (1) UK Express

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Voorlopig zijn dergelijke boodschappen nog door de censuur geraakt. U zult er zeker niets over lezen in de Leugenpers, noch horen verkondigen door de Nieuwslezers op TV. Die leven namelijk – in opdracht en verplichte dienst– met de kop in het zand. Hoogstwaarschijnlijk zelfs is dat ook nog woestijnzand. Met een pietrol luchtje aan.

    Toen ik hier schreef, dat Mekka en Medina best in aanmerking kwamen voor een rondje Hiroshima/Nagasaki, kreeg ik veel reacties dat dit onmenselijk zou zijn. Het Beest bestrijden met nog een Groter Beest, dat kon toch niet.

    En nu lees ik dat, om die werkwijze weerklank te geven, zelfs de ISIS daar voorstander van is. De Kaaba en de Zwarte Steen ‘into pieces’ blazen, dat zou toch een kleine stap zijn in de goede richting, maar een reuzenstap voor de Mensheid…..

    Vraagstellig. Als de Dood als een dief in de nacht kan komen, kan die dat ook eerst uitgeprobeerd worden bij hen die het op ons wil toepassen? Zelfs in de kleinste kermiskoers kan er maar één de eerste zijn om de prijzen binnen te halen…

    *

     

    *

     

     

     

     








    02-01-2016, 12:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3086

    *

    Zaterdag 2 januari 2016

    Zon 8u45-16u48

    H Makarius

    *

    *

    Twee nieuwe fenomenen

    *

    Die van de kreupele stoomtram Coburgia in de kortste keren een TGV kunnen maken…

    *

    INLEIDING / KENNISMAKING

    *

    Een fantastische uitvinding, toch! Als ‘ze’ andere meningen niet kunnen stoppen, maar wel wegwissen door ze zwart te maken op het scherm: niet figuurlijk, maar in werkelijkheid en in ‘real time’ dat verdient de Nobelprijs van de bedotterij.

    Het is weeral een uitvinding uit Amerika, het Land der Onbegrensde Mogelijkheden. Het is ook de ultieme redplank voor Mutti Merkel en heel de Verenigde Nazies-bende. Haar voorganger-kanselier, een zekere A.H. en zijn Ministerium voor Propaganda & Censuur waren, in hun tijd alleen in de mogelijkheid om blanco gemaakte artikels te laten verschijnen. De EU zal ze gewoon filteren.

     

    Enfin, voor zover U het nog niet wist: in Amerika wordt dit procedé vanaf nu al toegepast op Donald Triomf, de Niet-Democratische Kandidaat voor de volgende Presidentsverkiezing. Lees alles hieronder, trek vervolgens uw haren uit van spijt dat dit in de verkeerde handen is gevallen en kruip ten slotte in een hoekje om daar te zitten knarsetanden.

    Dit is, Nietzsche achterna, zoals de DM bloklettert ‘de vooruitgang door stilstand’.

    *

    *

    TRUMP FILTER' WIST DONALD TRUMP WEG

    *

    Wie het gehad heeft met Donald Trump, kan hem sinds een week effectief wegfilteren uit zijn browserresultaten. De Amerikaanse 'ethische hacker' Rob Spectre heeft een Google-extensie ontwikkeld die zodra hij is geïnstalleerd, alles wegpoetst wat verwijst naar de Republikeinse presidentskandidaat. "Het is een tegengif voor Trumps giftige kandidatuur'', zei Spectre tegen CNN.

     

    De Trumpfilter kan op drie manieren worden ingesteld: mild, agressief en 'wraakzuchtig'. In de milde stand worden teksten en foto's weggelaten en ook de website van Trumps bedrijf en het Twitteraccount van 'The Donald' worden zwart. In de meest heftige stand worden hele nieuwssites geblokkeerd.

     

    "De Trumpfilter zet mensen er hopelijk toe aan ook eens te kijken naar andere Republikeinse presidentskandidaten'', aldus Spectre. De aandacht gaat nu vooral uit naar Trump omdat hij provocerende uitspraken doet over moslims, vrouwen en Mexicanen.

    *

    UIT LIJDING

    *

    Het ene (censuur) heeft niets te zien met het andere (vakbonds-verval) maar – elk nadeel heb se voordeel – beide fenomenen zijn veelbelovend en openen dus onverhoopte perspectieven voor de aandachtige lezer.

    De ‘ge-communautiseerde’ splitsing van het Coburger vakbondsfront in een Vlaams en een Waals “front’ is weer een stap dichter bij de ‘Endlösing’ van la Belgique de Papa. Dat is het voordeel. Maar het nadeel is wel: hoe zullen voortaan de treinen rijden?

    Waarschijnlijk ook via de stilstand naar de vooruitgang….

    Wie had dat ooit durven dromen, dat de tjoeke-tjoeke treintjes dit cloteland naar de verdoemenis zouden rijden! Want samen met het land Coburgia, wèg ook de tewerkstelling in een kelderende economie. Oplossing: de NMBS wordt de zoveelste Nieuwe Bevoegdheid van de Vlaamse Deelregering en draait dus voortaan volledig op royaal en betrouwbaar, dus Vlaams Personeel.

    En voor wat betreft die ‘black out’ van andere meningen: simpel, dat wordt een te nationaliseren onderdeel van de nieuwe voorspoedig draaiende NMBS. Wallonië leeft van zijn wapenproductie, en Vlaanderen van de zelf verworven welvaart.

    Wedden wie van de twee er best voorstaat?

    *

     

    *

     

     








    02-01-2016, 11:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3088

     

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ik had het kunnen weten: ècht degelijk Vlaams Nieuws geraakt niet gemakkelijk aan de overkant der Alpen tot hier op het Italiaans platteland. Gelukkig zijn daar de collega’s om de bel te luiden.

    Wat http://www.golfbrekers.be/ doet is in mijn ogen niet zozeer de bel, maar de stroomklok luiden.

    *

    Allez, iedereen is nu verwittigd. In de Koekestad komen ze samen, om te tonen wat ze denken van de ons opgedrongen Islammerij.

    Tenminste, als Het Stadsbestuur niet zwicht voor de chantage der tegenbetogers, of beter gezegd, niet zwicht voor hun geweld. Wat weer ’n gedroomd excuus zou zijn, om de bijeenkomst gewoon te verbieden. Zodat de Stadskas kan gespijzigd worden met weer een zak GAS-boetes (of erger) voor mensen die dat verbod negeren. U herinnert zich nog wel dat de dodenlijsten van de vorige keer opgesteld en bijgehouden werden door een ‘allochtone werkkracht’ op t Schoon Verdiep….

    Het is dus belangrijk dat er veel geschreven en gefilmd wordt over 9 januari, zodat de wereld weet, dat ook wij in Vlaanderen dat pietrolvolk moe zijn. Meer dan moe.

    Liever nog zag ik al wie Pegida tegenwerkt, in lange gesloten gelederen de grens overtrekken, richting van waaruit de ‘blijvelingen’ ooit zijn beginnen opduiken.

    *

    Het staat niet mooi iemand een ongeluk toe te wensen, maar in bepaalde gevallen zal Ons Heerke ons dat wel vergeven….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    PEGIDA BETOGING 9 JANUARI 2016

     

    Na de vreselijke islamitische terreuraanslagen in Parijs op 13 november 2015 roept PEGIDA Vlaanderen alle Vlamingen op om op zaterdag 9 januari om 14 uur in Antwerpen op het Conscienceplein en doorheen de stad te manifesteren met een duidelijk signaal van gezond verstand aan onze politici:

     

    WIJ ZIJN HET MOE! WIJ ZIJN DE TERREUR MOE!

    Wij verwachten dat onze regering eindelijk de maatregelen neemt die noodzakelijk zijn om de terroristen te verslaan, zowel in binnen- als in buitenland. In het buitenland betekent dat een militaire actie om IS met wortel en tak uit te roeien. In eigen land betekent dat een harde houding tegen de vrienden van IS: Turkije, sommige golfstaten en Saoudi-Arabië; uitwijzing van alle salafistische imams; sluiting van alle salafistische moskeeën en koranscholen; verbod op buitenlandse financiering moskeeën; uitwijzing alle extremistische moslims; opsluiting en berechting van alle teruggekeerde IS-oorlogsmisdadigers; verbod voor terroristen om op VRT te komen; verbod voor terroristen om geld te verdienen aan boeken die op de Boekenbeurs verkocht en zelfs gesigneerd worden; systematische grootschalige politieacties in Molenbeek, Borgerhout, Vilvoorde, Houthalen etc. om alle vormen van illegale tewerkstelling, illegale handel, drughandel, illegaal verblijf, valse adressen, verzet tegen ordediensten voor eens en voor altijd uit te roeien. Men moet met terroristen en hun fans geen koffie drinken, men moet ze niet ‘integreren ‘of ‘re-integreren’: wie naar Syrië trok om IS te helpen heeft definitief het recht verspeeld om ooit nog één stap vrij in de straten van Vlaanderen rond te lopen, en wie hen steunt moet keihard aangepakt worden. Wij zijn het moe!

    WIJ ZIJN DE ISLAMISERING MOE!

     

    De islamitische terreur heeft alles te maken met de islam. Niet elke moslim is een terrorist, maar teveel terroristen zijn moslim. En dus moet verhinderd worden dat het aantal moslims op ons grondgebied zich blijft uitbreiden, en moet de groeiende invloed van de islam teruggedrongen worden, want hoe minder islam, hoe minder terreur. Wij eisen dat geen moslim-asielzoekers meer aanvaard worden: moslims moeten asiel vragen in een moslimland. Wij wijzen elke vorm van islamisering af: geen hoofddoeken in openbare functies, geen opzichtige minaretten, geen gescheiden zwemuren, geen maagdelijkheidstests door Vlaamse dokters, geen toegevingen op Vlaamse tradities als Kerstfeest of Sinterklaas, geen halal in scholen, geen barbaars ritueel slachten in ons land. Wie hier komt leven, heeft hier geen aanpassingen te eisen; men aanvaardt onze normen en wetten of verhuist naar een islamland waar het dan ongetwijfeld véél beter is. Wij zijn het moe!

    WIJ ZIJN HET ASIELMISBRUIK MOE!

     

    Datgene waarvoor PEGIDA maandenlang gewaarschuwd heeft, en waarmee de leugenmedia maandenlang gelachen hebben, is uitgekomen: een IS-terrorist is als vluchteling Europa binnengekomen, is ongestoord langs alle open grenzen gereisd en heeft zich opgeblazen in Parijs. De ongecontroleerde asielinvasie, zoals gepromoot door leugenmedia en hun onverantwoordelijke linkse medestanders, brengt ons en onze dierbaren allen in enorm groot gevaar. Wij zijn de burgers die van onze politici gezond verstand vragen: sluit de buitengrenzen van de EU met hekken en bewakers; sluit en controleer alle binnengrenzen zoals Hongarije terecht en goed gedaan heeft, want elke extra hinderpaal tegen illegale grensoverschrijding is positief; sluit alle asieleisers op in gesloten centra, waar ze grondig kunnen gescreend worden; stuur alle criminelen en extremisten genadeloos terug, en blokkeer alle ontwikkelingshulp aan landen die die terugkeer hinderen; stuur alle moslim-asieleisers terug naar een moslimland; vang de overgebleven échte vluchtelingen op in een tijdelijk statuut, dat wordt ingetrokken zodra de oorlog ginder gedaan is. Wij willen géén nieuwe asielcentra en géén spreidingsplannen die ons overal asieleisers opzadelen. Het is onaanvaardbaar dat wij steeds maar meer belastingen en facturen betalen, terwijl anderzijds aan honderdduizenden asieleisers extra miljoenen worden uitgedeeld; WIJ ZIJN HET MOE!

    Na de doden van Parijs moet het voor iedereen duidelijk zijn: morgen kunnen het uw kinderen of familieleden zijn.

    De maat is vol, ons geduld is op.

    Wie nu niet op straat komt, zal later de vraag moeten beantwoorden: toen het volk in verzet kwam tegen de bezetting, waar was jij?

     

    Iedereen de straat op op 9 januari 2016, 14 uur, Conscienceplein, Antwerpen, voor ons volk, ons land, onze vrijheid en onze toekomst

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Bij en naast al de inspanningen, om op die dag zoveel mogelijk volk bijeen te krijgen, moet ik er inderdaad de aandacht op trekken, dat noch de mening noch de intenties terzake van ISIS gevraagd werd. Ook de Moslim Executieve werd niet geraadpleegd. Het is dus niet bekend of er aanslagen gepland staan. Pas 2 dagen eerder zal de 1ste Verjaardag van het bloedbad bij Charlie Hebdo herdacht geweest zijn, en Moslimmers weten ook dat teveel van hetzelfde gerecht niet goed is voor de spijsvertering. Er is dus veel kans, dat er alleen wat geduwd en getrokken wordt, zodat de Politie de aanwezige politiekers van het Vlaams Belang nog eens grondig kan aanpakken. Dat zijn inderdaad de voorkeur vijanden van BDW, de Antwerpse oorlogsburgemeester.

    Die loochent nog eerder, volgens zijn eigen zeggen, het licht van de zon, dan hen na te praten.

    PS

    Zouden de letters AVV-VVK op de zerk van zijn overleden Papaatje nu eindelijk al weggekapt zijn? Of blijven die daar gewoon staan, zoals de Vlaamse Onafhankelijkheid het 1ste Artikel van zijn partij-statuten daar ook blijft staan.

    Als dubbelzakkerij kan dat tellen. Geleerd bij de Tsjeven, Bart?

    *

    .

    *

    Met wie men verkeert

    Wordt men vereerd.

    *

     

    *








    02-01-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3085

     

    *

    Vrijdag 1 januari 2016

    Vorstmaand

    Zon 8u45-16u47

    Nieuwjaarsdag

    H Maria, de Moeder Gods

    Tussen het nieuwe jaar en het oude vervriest ons gat van de koude

    *

    “Das Ewig Weibliche’ waarop – in alle eeuwigheid - toch de wereld draait, wordt in de persoon van de Moeder Gods alleen gevierd in de Rooms Katholieke Kerk. Waardoor alle Vrouwen a.h.w. gesublimeerd worden. De Islam daarentegen herleidde ze tot matrassen of wegwerpartikelen uit een grootwarenhuis, en dat is inderdaad een cultuur-bepalend verschil.

    Alleen in Duitsland handelt men alsof er geen verschil zou zijn. Precies nog maar eens Duitsland als motor van de Verenigde Europese Nazies.

    ‘Geniet ervan’ op deze 1ste dag van het Nieuwe Jaar.

    .

    Heil en zegen     op al Uw wegen….

     

    *

    *

    *

    INLEIDING / KENNISMAKING

    *

    Merkel, (Märkel?) heeft als kind waarschijnlijk nooit met de märklin-treintjes gespeeld, anders zou ze weten dat die sporen altijd in een cirkel moeten gemonteerd zijn. En dat rondjes draaien bijgevolg nooit ergens naartoe leiden. Tenzij ergens onderweg de stroom uitvalt. Neen, van symboliek heeft dat mens geen kaas gegeten!

    “Wees Vlaming dien God U Vlaming schiep”.

    Weeral een ‘item’ die mag afgevoerd worden, want niet meer van toepassing in de Nieuwe Wereld Orde, waar alle mensen aan elkaar gelijk moeten zijn. Liefst zelfs zonder anatomische verschillen. Zodat ze er uit zien als eenheidsworsten.

    Het ideaal zou zijn, dat er in onze straten naast de inlandse politie, ook een sharia politieleger op de been wordt gebracht. Elk van hen vat zijn eigen criminelen aan, maar moeit zich niet met de criminelen van de andere obediëntie. Ook zouden al die vele verschillende dialect-moedertalen dringend moeten vervangen worden door een bepaalde soort tweetaligheid, die over de gehele wereld dezelfde is: overhands een woord Amerikaans en een woord Arabiers. Op pare dagen eerst het Amerikaans en vervolgens het volgende woord in ‘t Arabiers, en op on-even dagen het omgekeerde.

    Een beetje lastig in ’t begin, maar met een beetje goede wil, went dat wel. Te noteren: ’t zijn weer de Moslims die de zwaarste inspanning moeten leveren, want zij lezen achterste voor en van rechts naar links.

    Doet men dat niet, dan vervalt men in dezelfde fout als de inwoners van Babel, die allemaal samen een toren wilden bouwen die tot in de Hemel zou reiken. Maar zie, na een paar verdiepingen al, gaven ze het op, want ze verstonden elkaar niet meer.

    Een waar gebeurd verhaal uit de Christelijke Bijbel, die door Volkskenners van het niveau van Merkel minachtend terzijde wordt geschoven. Nogal wiedes! Hadden ze toen maar een eenheidstaal gehad, en een gehersenspoelde Pers, dan zou er niets gebeurd zijn. En waren die Babbelaars nu al vele generaties ver woonachtig in de Heel.

    *

    Kortom, in tegenstelling met haar Voorganger A.H., wil de huidige Bondskanselierster het Herenvolk-gevoel met zoveel mogelijk mensen delen. Ze wil dat we allemaal übermenschen worden. Want dan zijn er nergens nog ‘Untermenschen’ om te verbranden en op te stoken.

    Het is eens een andere manier om aan de Macht te komen….

    *

    *

    MIDDENSTUK / KAPSTOK

    *

    MERKEL IN NIEUWJAARSTOESPRAAK: DUITSERS MOETEN DUITS-ZIJN NIET ALLEEN VOOR ZICHZELF OPEISEN

    *

    Zoals niet anders te verwachten was, heeft de Duitse bondskanselier in haar Nieuwjaarstoespraak al diegenen die haar onbeschrijfelijke politiek van massa-immigratie van cultuur-vreemde mensen naar Duitsland niet bejubelt als buitenlander-haters belastert. “Het komt er op aan niet diegenen te volgen die met kilte of zelfs haat in hun hart een Duits-zijn alleen voor zichzelf opeisen en anderen willen buitensluiten”, zei ze in haar vooraf gepubliceerde Nieuwjaarstoespraak, die vandaag zal worden uitgezonden en voor het eerst online van Arabische ondertiteling is voorzien.

    Een land zou nog altijd van gelukte (!) immigratie geprofiteerd hebben, zei Merkel. “Juist aangepakt, is ook de actuele grote taak van de immigratie en integratie van zoveel mensen een kans voor morgen.” En verder: “Dat zal tijd, kracht en geld kosten – juist met het oog op de zo belangrijke taak van de integratie van diegenen die hier definitief zullen blijven.” PI vindt: Voor 2016 geldt meer dan ooit – Merkel moet weg!

    ron:
    www.pi-news.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    *

    UIT LIJDING

    *

    Er zal dus blijkbaar niet rap meer ‘gegen Engeland gefahren’ worden. Zou ook nooit mogen van de Rijke Oom in Amerika. Van direct zou Duitsland afgegrendeld worden, zodat geen enkele U-Boot nog zou kunnen uitvaren.

    Integendeel. De Duitse oorlogshavens zouden al rap vol liggen met van die grote gele submarines, waar de Muzelman bemanning feestelijk zou kunnen verbroederen met de aldaar verblijvende Deutsche Frauleinekens. Vrouwen die in de handen vallen van Jihadisten blijken tot 40 keer per dag te worden ‘bediend’.

    ‘Bedienen’ is een term uit de Vlaamse veehouderij voor de landbouwers die een meer beschaafde taal willen gebruiken voor het in standhouden van hun veestapel. Hollanders doen hetzelfde, maar dan van uit de keuken.

    *

    Neen? Als Merkel de Schepping wil verbeteren, dan zal ze heel wat vroeger moeten opstaan. Gewoon omdat een volk zich niet laat monteren als een Märklin-speelgoed treintje.

    *

    *

    PS

    Dat dit deel van haar benadering van de zondvloed die ze zelf heeft gewild, er ver over was, moge blijken dat de Nieuwslezer op TV dit standpunt niet durfde herhalen. Mutti zit inderdaad op… een dood spoor.

    *


     

     












    01-01-2016, 10:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    31-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3084

    *

    *

    *

    INLEIDING / KENNISMAKING

     

    Goed om weten. Vandaag, Donderdag 31 December, de laatste dag van het jaar O.H. 2015 is stralend begonnen. En dat venijnig vlaagje wind af en toe - bij tussenposen – ijzige Noorderwind, tja, dat zal dan wel een voorsmaakje zijn van wat ons te wachten staat. De vroege kwetterende merel die zich even laat horen heel in de verte, bevestigt als het ware dit samengaan van Goed en Kwaad.

    Het Beest, het Kwaad, heeft dus voor altijd zijn intrede gedaan in onze geschokte samenleving. Geen Inquisitie meer, noch Godsdienstoorlogen of Lutherse dwarsliggers. De woelige zee is tot rust gekomen. En dus varen er kapers op de kust…..

    Maar de thuisvloot geeft… niet thuis. Ze haalt integendeel de kapers binnen met ongelofelijke aantallen.

    *

    MIDDENSTUK / KAPSTOK

    .

    *

    DUS TOCH: GAUCK EN MERKEL IN HET ARABISCH

    *

    We hadden al zo´n vermoeden: Het “voorstel” – of laten we liever zeggen de eis – van de “integratie-gevolmachtigde van de Duitse regering, Aydan Özoğuz (SPD), werd onmiddellijk ingevoerd: de nieuwjaarstoespraak van de Duitse bondskanselier Merkel (CDU) zal deze keer met Arabische ondertiteling te zien zijn.

    Zoals het ZDF woensdag in Mainz meedeelde, zal de toespraak korte tijd na uitzending op tv, oudejaarsavond om 19.15 uur met ondertiteling op internet te bekijken zijn. Daarmee zou het ZDF “mogelijk veel gevluchte mensen willen bereiken”, verklaarde de zender. De nieuwjaarstoespraak met buitenlandse ondertitelingen zouden op “arabic.ZDF.de” te bekijken zijn.

     

    Ook de kersttoespraak van de Duitse president Joachim Gauck zou al beschikbaar zijn met Arabische ondertiteling. Vermoedelijk zal de Arabische ondertiteling volgend jaar dan niet achteraf op internet, maar ook live op tv kunnen worden gelezen. Wedden!?

    ron:
    www.pi-news.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UIT LIJDING

    *

    Miljoenen avonturiers, waaronder enkele oorlogs-vluchtelingen als alibi, is dat gastvrijheid of organisatie van een volksverhuizing? Die verloopt – eigen aan het opzet – in den beginne natuurlijk zonder veel brokken te maken. Maar eenmaal ‘gesetteld’, en vooral na de nodige ‘familie’ herenigingen, 4 à 6 nieuwe gelukzoekers per “vluchteling”, gaan de poppetjes aan het dansen.

    Besmettelijke ziekten, te veel om opgesomd te worden, moeten eerst overwonnen worden, de bijstandskassen leeg gevreten, de moederhuizen op volle toeren: de laatste druppels bloed moeten er eerst uitgeperst worden, en dan beginnen de eisen. De Slimsten zijn in de politiek gestapt, ze zijn zelfs Burgemeesters geworden in onze steden en dorpen. Ze vatten de macht en willen allemaal leven in een Dar-al-Islam. Want alleen dan is er ‘wrede’

    Zij zijn georganiseerd, verdringen onze zeden, onze gewoonten. Ze maken andere wetten en schaffen de onze af.

    Met een beetje chance zullen hun Arabische toespraken op de TV nog een tijdje ondertiteld worden in de taal van het land…

    En na hoogstens een of twee generaties, is Europa klaar om de aansluiting te vragen bij het Wereldkalifaat der Islam….

    Is het dat wat we willen? Indien ja, dan graag bevestiging in het stemhokje???

    *

     

     

     








    31-12-2015, 17:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3083

    *

    3

    *

    *

    INLEIDING / KENNISMAKING

    *

    Het daghet in den Oosten…..

     

    Of is het eerder de kerk in het midden houden?

    Kijk, zoals U ziet, zijn er in onze Moedertaal voor de écht goede dingen in het leven, diverse mooie spreekwoorden ter beschikking. Ik zou er nog kunnen aan toevoegen, omdat het past op een dag als vandaag:

    Daar alleen is ’t leven goed,

    Waar men stil en ongedwongen,

    Alles voor elkander doet.

    *

    Gloria Alleluja!!!! Zou het inderdaad kunnen dat dààr in het Land der Oudchristelijke Voorvaderlijke tradities eindelijk de Nieuwe Europese Dageraad ter kimme stijgt?

    Een mens zou er lyrisch door worden. Want daar is ook Hongarije, Servië, Oostenrijk= het houdt niet meer op….

    Maar de Polen zijn toch een geval apart. Als ‘Untermenschen’ door de Nazi’s vertrappeld en uitgeroeid. Bedrogen, in de steek gelaten en verraden door de Geallieerde overwinnaars op de Nazi-beesten. Dit niettegenstaande zij in de legers na de Landing in Normandië overal de heetste kooltjes uit het vuur hadden moeten halen. Daarna jaren de wurgende Marxisme dictatuur overleefd. Later weer, omwille van het oorlogsstoken tegen die van het Warschaupact, op een treiterachtige manier opgenomen in de schoot van de EU en de Nieuwe Verenigde Europese Nazies. Is het Poolse Volk eindelijk mondig genoeg geworden om voor zichzelf op te komen.

    En dat is precies iet dat niet in de kaart speelt van de wereldverbeteraars der Planetaire Nieuwe Wereld Orde in Polen. Dus dansen die op hun achterste poten en smijt de optimisten voor de voeten, precies wat zij zelf al die tijd hebben gedaan: de massa indoctrineren.

    Maar hoe kan men nu indoctrineren door dat Volk als met een spiegel, de Waarheid en de Rechtvaardigheid voor te houden?

    De mondig geworden Bevolking van elk cultuurland bemint bovenal niet slechts één God, maar meteen ook de Vrijheid.

    Wereldverbeteraars trappen op de ziel van hun eigen Volk, om zelf, via die schouders, op een persoonlijk voor hen profijtiger niveau te geraken. Dat kan alleen maar slagen, door… indoctrinatie.

    Indoctrinatie is dan ook zeer nauw verwant met de Islamitische Taqyilla, de in de Koran voorgeschreven heilige bedot-plicht. Vandaar dus dat Islammerij en het Marxisme als twee handen zijn op één buik. Voor hen op de rug gaan liggen, met de keel naar bloot, dan kunt U rustig genieten van de door hen beloofde ‘Wrede’.

    *

    *

    MIDDENSTUK / KAPSTOK

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    POOLSE REGERING: ‘OPENBARE MEDIA “ONBETROUWBAAR”’

    *

    De Poolse partij Recht en Gerechtigheid heeft een wetsvoorstel ingediend om de publieke televisie en radio te hervormen. De partij wil meer overheidscontrole op de openbare media. ‘In een parlementaire democratie is het onaanvaardbaar dat [openbare] media alleen kritiek leveren op de regering’, aldus parlementslid Izabela Kloc.

     

    De Poolse nationaalconservatieven van PiS willen via de wetswijziging de media naar eigen zeggen ‘opnieuw dichter bij de Polen brengen’. Het hoofd van de Poolse openbare radio en televisie wordt vervangen door een bestuur dat is aangeduid door de regering. Dit is een eerste stap in de richting van een nieuw systeem met grotere overheidscontrole. In tweede instantie worden de nationale media anders georganiseerd en gefinancierd.

     

    ‘Onbetrouwbare’ media

     

    Het wetsvoorstel werd dinsdag voorgelegd in de Sejm, het Poolse Lagerhuis. Tijdens het debat verklaarde PiS-parlementslid Elzbieta Kruk dat de huidige openbare media ten onrechte ideologieën en publieke opinies voorstelden als dè publieke opinie. Ideologieën die volgens haar niet werden gedeeld door de meerderheid van de kiezers.

    Fractieleider Ryszard Terlecki vroeg vaart te zetten achter de hervorming omdat de openbare media ‘onbetrouwbaar’ zouden zijn. Parlementslid Izabela Kloc beargumenteerde het voorstel verder: ‘het is onaanvaardbaar in een parlementaire democratie dat [openbare] media alleen kritiek levert op het werk van de regering’.

     

    Open brief

     

    Het huidige hoofd van de National Broadcasting Council, Jan Dworak, schreef een open brief naar de Sejm als protest tegen het voorstel. Het voorstel is ‘een ontkenning van de principes van openbare media in een democratische maatschappij.’ Hij ziet in de hervorming een terugkeer naar de media als instrument van een dictatuur: ‘Het is een terugkeer naar het model dat we kennen uit het verleden. Ook toen waren de nationale media volledig in handen van de overheid.’

     

    ‘Belachelijk gemaakt op wereldniveau’

     

    Sinds de nationaal-conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid op 18 november 2015 aan de macht kwam, stuurt ze Polen een heel andere kant uit. Critici waarschuwen dan ook dat de Poolse regering via de hervorming zijn invloed op de media wil vergroten. Eerder deze maand zette de regering al het Grondwettelijk Hof, dat de regering controleert, buitenspel.

    De ongerustheid in het land neemt toe. Tegenstanders van de regering kwamen de voorbije weekends op straat. Ook Lech Walesa, die in Polen mee het communisme ten val bracht, uitte reeds zijn ongenoegen: ‘Deze regering handelt tegen Polen, tegen onze verworvenheden, onze vrijheid en onze democratie. Om nog te zwijgen over het feit dat ze ons belachelijk maakt op wereldniveau.’

    *

    UIT LIJDING

    *

    In Polen smeedt men dus het ijzer terwijl het heet is. Iets dat in Coburgia niet lukt, omdat er altijd, buiten Wetten, ook nog Praktische Bezwaren in de weg staan.

    Een daarvan is het Koningshuis, iets waarvan men in Polen al een paar honderd jaar geen last meer van heeft.

    Tweede bezwaar is de wereldfaam van het land, via de Rables Rouges van de Waal Willemots. Neen, niet de Duivels van wijlen de Resistance/Het Verzet, maar die bonte mengeling van ballenshooters die zorgen dat er voor de massa brood en spelen op de plank komen.

    Als derde en misschien wel grootste bezwaar, is de wurggreep van ‘Parijs’ op de keel van de Vlaamse economie: de machines van de energie en van de Banken. Hoe harder de Vlamingen werken, hoe meer geld er naar de Place Pigalle stroomt.

    We mogen daarbij ook niet de slippendragers van de Meesters uit het Zuiden en Midden Oosten vergeten. Die van beneden de taal- en armoegrens hebben niet alleen via hun pretentie overal VETO recht, maar de Vlamingen staan tot op de huidige dag toe, dat zij de hefbomen van de Buitenlandse Diplomatie in handen krijgen. De Vlamingen? Die hebben zogezegd geen ‘Bovenlaag’ die dat aankan. Want in de wereld moet niet La Flandre, maar de Francofonie de aandacht krijgen. Uiteraard op kosten van ‘les sales Flamands’. Parce que, U weet wel, le pays entier leur appartient.

    Officieel is het land inderdaad al een tijdje tweetalig. Met het Frans als voertaal. Da’s toch de evidentie zelf! Dat die Vlaamse ‘boerkens’ hun broek wat hoger optrekken en wat harder werken. Zodat de Franse mamzellekens m/v het wat breder kunnen laten hangen.

    *

    Gelukkig is in Vlaanderen de wind stilaan aan het draaien. De zweep-partij in Vlaanderen noemt zichzelf wel niet de Partij van Recht & Rechtvaardigheid, de Partij Voor Vrijheid & Vooruitgang, het Front National: namen zoals in de buurlanden, maar gewoon Ons Belang. Dat staat even hoog, zo niet hoger, dan Nationaal Front of Recht op Vooruitgang. In Ons (Vlaams) Belang is alles geconsenteerd weergegeven. Geen Tsjeefse dubbelzinnigheid of verwaterd Liberalisme. En al zeker zonder het minste spoortje van, zoals Steve Stunt het zei, van zelf eerst er beter van worden, vooraleer we aan de anderen kunnen denken.

    **

     

    *








    31-12-2015, 17:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3082

    *

    *

    *

    INLEIDING / KENNISMAKING

    *

    De Afbeelding hierboven – duidelijker kan het niet – werd met opzet zo groot mogelijk gelaten, met de duidelijke bedoeling dat ze in de geesten blijft hangen. Links (niet toevallig links!): WIJ – de USA en de EU -, de Slechten, en Rechts, Pöetin met zijn Russische Beer, de Goeden.

    Naast de Islammerij als Lachende Derde (hier buiten beeld) schijnt er dus nog iets anders in de wereld te bestaan, dan wreedaardige laffe aanvallen in de rug op onschuldige burgers. Daar is ook nog ‘die Joekreen’, daar is de Krim, de Poet, hier meestal ‘de Vijand’ genoemd, wat wijst op een zekere graad van kameraadschap, en de oorlogs-ophitserij van de Verenigde Europese Nazies, die uitsteken boven alles en nog veel meer. Enfin, ik wil maar zeggen, dat wie oorlog wil voeren om welke reden dan ook, zich eerst moet voorzien van een vijandbeeld. En zeg nu, dat ze in al hun verblindheid, juist de sterkste tegenstander ter wereld hebben uitgekozen….

    Alles laat vermoeden, dat we inderdaad twee keer in dezelfde inferno dreigen te vallen. Een strijd op leven en dood tegen de meest agressieve ideologie ter wereld, de Islam- Dictatuur gevoerd op de puinen van een geruïneerd Avondland, terwijl de Russische Beer zijn wonden likt. Want ook aan deze oorlog moet eenmaal een einde komen en moeten de wapens zwijgen. Zoals in Le Cid, van Corneille (of van Racine?) ‘le combat cessa faute de combattants’.

    Maar, echt neen, ik wilde niemands plezier rond het Nieuwe Jaar vergallen met al die desastreuze praat uit zogezegde Deutsche Wirtschafsbladen. Hier heb ik altijd gezegd, dat een ongeluk soms uit een klein (rond) gaatje komt. Daarmee werd uiteraard de Islammerij bedoeld en de laffe aanvallen op nietsvermoedende burgers. U weet wel: ‘à la Parisienne’.

    Maar net zoals de penalty-trapper de doelman altijd op het verkeerde been zet, zo komt het doodsgevaar, dank zij de Cowboys uit Amerika, plotsklaps meest van de andere kant. Wat zeg ik? Dat is twee keer prijs voor de prijs van één…..

    De mens wikt, maar het is al lang niet meer God die beschikt, zoals ons Ma dat zei, maar de Rijke Oom uit Amerika…. Die heeft, tot twee maal toe, Het Beest de kop afgebeten. Om het zelf te zijn….

    *

    *

    MIDDENSTUK / KAPSTOK

    *

    Associatieverdrag EU-Oekraïne is groot gevaar voor wereldvrede’

    *

    Associatieverdrag blijkt tevens militair pact - Ook door bevolking niet gewild NAVO-lidmaatschap Montenegro is agressieve actie tegen Rusland

    *

    Volgens Zoran Dobric, gelauwerde onderzoeksjournalist en redacteur bij de ORF (Oostenrijkse Omroep), is het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne, dat op 1 januari 2016 ingaat, een grote bedreiging voor de wereldvrede, nog even los van het feit dat het land kampt met 44% hyper-inflatie, wat de Europese burgers mogen gaan betalen (3). De EU en NAVO koersen ook in Montenegro welbewust op ramkoers met Rusland aan.

    De inwoners van Oekraïne zullen amper van het verdrag met de EU profiteren. Het land is niet alleen wat aardgas betreft, maar zijn totale export afhankelijk van samenwerking met Rusland. Omdat het illegale regime in Kiev toch voor de EU kiest, wordt het bestaande vrijhandelsverdrag met Rusland vanaf 1 januari door Moskou opgeschort.

    Alle potentiële lidstaten van de EU houden nog steeds vast aan de legende dat ze, zodra ze volwaardig lid zijn geworden, overspoeld worden met geld. In Brussel houdt men dit sprookje met vage toezeggingen en valse beloftes maar wat graag overeind, maar wij weten het inmiddels: eenmaal in de klauwen van de machtswellustige eurocraten is ontsnappen vrijwel onmogelijk.

     

    Westen heeft Oekraïne totaal geruïneerd

     

    Op de drempel van 2016 is de Europese Unie nauwelijks meer dan een verzameling bijna-bankroete staten die wanhopig proberen om met bezuinigingen hun enorme tekorten te beteugelen. Dat deze strategie in Griekenland totaal is mislukt weerhoudt de EU er niet van om van andere landen hetzelfde te blijven eisen.

    Vanaf de eerste week van het volgende jaar zal ook Oekraïne eraan moeten geloven. Als aspirant lid moet de begroting in evenwicht zijn, wat voor een door Amerika en de EU financieel en economisch totaal geruïneerd land echter geen enkele zin heeft, zeker niet als bedacht wordt dat de Oekraïners uit nood naar massale corruptie als overlevingsstrategie hebben gegrepen.

     

    De inflatie in ‘pleite-staat’ Oekraïne steeg dit jaar van een toch al zeer hoge 24,9% in 2014 naar 44%. Het land is feitelijk bankroet en moet constant met nieuwe EU- en IMF-miljarden overeind worden gehouden. Ook kan het zijn door Rusland verstrekte leningen niet terugbetalen. (3)

     

    EU trekt zich niets van eigen wetten aan

     

    De wetten in Oekraïne moeten in overeenstemming worden gebracht met de EU-grondwetten, die zoals u weet illegaal zijn ingevoerd nadat de Fransen, Nederlanders en Ieren een Europese grondwet eerder hadden afgewezen. Bovendien zien we in de Griekse-, schulden- en migrantencrisis dat de EU zich zelf helemaal niets van zijn eigen wetten en verdragen aantrekt.

    Brussel valt Rusland over rug Oekraïne aan

    Oekraïne heeft dringend nieuwe investeringen nodig, maar het bezuinigingsbeleid van de EU, gekoppeld aan het onvoorstelbare aantal Brusselse wetjes en regeltjes die op werkelijk ieder denkbaar terrein moeten worden ingevoerd, werkt zelfs in de nog stabiele en rijkere lidstaten al jaren als een rem op de economische ontwikkeling. Het associatieverdrag met Oekraïne is enkel een soort EU-lidmaatschap ‘light’, terwijl het land zich dat totaal niet kan veroorloven en eerder een soort Marshallplan nodig heeft om weer op de been te komen.

     

    ‘De EU voert over de rug van Oekraïne een Rusland-vijandig beleid,’ zo stelt Dobric. ‘Het huidige Rusland wordt met de vroegere Sovjet Unie gelijkgesteld. Men bouwt nu met vertraging oude agressie op.’ Welkome aanleiding is de democratische aansluiting van de Krim bij Rusland, wat door het Westen onterecht een ‘annexatie’ wordt genoemd. Deze leugen wordt gebruikt om in de ogen van de naïeve Europese bevolking Rusland weer als vijand af te schilderen.

     

    Russische marinebasis in NAVO-territorium?

     

    Dobric stelt dat ook Rusland ernstig democratisch tekort schiet, maar dat dit gegeven in het licht van de Oekraïne-crisis totaal niet relevant is. Het regime in Kiev – dat na een door de CIA georganiseerde staatsgreep aan de macht kwam - wil nu onder leiding van president Petro Poroshenko NAVO-lid worden. In Brussel houdt men die wens nog even op afstand, maar er wordt achter de schermen druk gewerkt om dit in de toekomst alsnog te realiseren.

     

    Groot struikelblok is het verdrag dat Oekraïne met Moskou heeft over de grote Russische marinebasis in de Krim, aan de Zwarte Zee. Als Oekraïne tot de NAVO wordt toegelaten, dan zou dat betekenen dat een zeer belangrijk onderdeel van het Russische leger zich ineens in NAVO-gebied bevindt. Het behoeft geen uitleg dat het Kremlin dit nooit zal accepteren.

     

    ‘Enorm gevaar voor toch al wankele wereldvrede’

     

    De economische sancties die het Westen tegen Rusland heeft ingesteld – en die door de VS richting Rusland worden genegeerd en Europa verreweg het meeste pijn doen - zullen Moskou in geen geval doen buigen. De geschiedenis wijst uit dat Oekraïne al honderden jaren een onlosmakelijk onderdeel van de Russische invloedssfeer is. Kiev was vroeger zelfs de eerste hoofdstad voordat Moskou dit werd.

     

    In dit licht is het ronduit bizar dat de NAVO de aansluiting van de Krim, waar bijna uitsluitend Russen wonen (!), als ‘agressie’ bestempelt, terwijl in realiteit juist het omgekeerde het geval is, en het de NAVO is die met het gewenste Oekraïense lidmaatschap een voor Rusland buitengewoon bedreigende stap neemt die nooit getolereerd kan en zal worden.

     

    ‘Het koketteren van de Oekraïense politiek met de Westerse militaire alliantie zet daarom het hele land op het spel en betekent een enorm gevaar voor de toch al wankele wereldvrede,’ aldus Dobric.

     

    EU wil Oekraïne loskoppelen van Rusland

     

    Voor Oekraïne zou een neutrale status het beste zijn, omdat dan met zowel Rusland als de EU handelsverdragen kunnen worden afgesloten. Het Kremlin heeft al vaak aangegeven daar geen enkel probleem mee te hebben, maar in Brussel zal en moet men Oekraïne helemaal inpikken en loskoppelen van Rusland. Het associatieverdrag dat op 1 januari van kracht wordt is daar de volgende stap naar.

    De voormalige Oekraïense president Viktor Janukovitsj onderkende het gevaar hiervan en besloot op aandringen van Moskou om de onderhandelingen met de EU af te breken. Vervolgens organiseerde de CIA in februari 2014 met Europese steun een staatsgreep waarmee de democratisch gekozen Janukovitsj werd afgezet en werd vervangen door de Westers gezinde marionet Poroshenko.

     

    Associatieverdrag is militair pact

     

    Brussel beweert weliswaar dat Oekraïne economisch zal profiteren van het verdrag, en dat het land ook met Rusland een goede verstandhouding mag blijven hebben, maar bagatelliseert dat het associatieverdrag een duidelijk militair aspect heeft.

     

    In 2009 werd letterlijk in het Verdrag van Lissabon (de illegale Europese grondwet) vastgelegd dat de EU vanaf dat moment ook een militair bondgenootschap zou zijn, waarin de lidstaten zich verplichtten elkaar bij te staan. Het nu openlijk door Duitsland gewilde Europese leger werd toen al in het vooruitzicht gesteld, evenals de optie om dit leger ook buiten de EU (dus als agressieve macht) in te zetten. Tevens werd uitdrukkelijk gesteld dat dit bondgenootschap nauw met de NAVO verbonden zal blijven.

     

    Terwijl er nauwelijks Europese politici zijn te vinden die dit weten of die zelfs maar het Verdrag van Lissabon hebben gelezen, is men hier in Moskou zonder twijfel heel goed van op de hoogte. Het associatieverdrag tussen de EU en de Oekraïne is dan ook een militair samenwerkingsverdrag dat Europa doelbewust en rechtstreeks op ramkoers zet met Rusland. (1)

     

    Montenegro mag tegen wil bevolking in NAVO-lid worden

     

    Datzelfde zien we ook in Montenegro gebeuren, dat begin deze maand officieel door de NAVO is uitgenodigd om lid te worden. Ook hier wordt een Westerse marionet, premier Milo Djukanovic, aan de macht geholpen en gehouden. Ook hier wordt de wens van de bevolking –slechts 36,5% is voorstander van het NAVO-lidmaatschap- genegeerd.

     

    De 700.000 Montenegrijnen hebben meer dan genoeg van multimiljonair Djukanovic, wiens door smokkelpraktijken en andere schimmige zaken verkregen vermogen dagelijks toeneemt, terwijl ze zelf lijden onder armoede en werkeloosheid. Journalisten die kritisch over de voormalige president schrijven worden – net als in aspirant EU-lid Turkije - vervolgd, gearresteerd en soms zelfs vermoord.

     

    Servië het volgende doelwit

     

    Hoewel 43% van de bevolking Servisch spreekt en 37% Montenegrijns, zet Djukanovic de afsplitsing van Servië toch door. Als het land dan ook tot de NAVO toetreedt, zal Servië als laatste Russische bondgenoot op de Balkan geheel geïsoleerd raken, en de druk uit Brussel en Washington waarschijnlijk niet lang kunnen weerstaan.

     

    Dobric: ‘Hoe de protesten in Montenegro tegen de toetreding tot de NAVO verder zullen verlopen hangt vooral af van de bereidheid van de VS en de EU de politieke-economische realiteit in Montenegro te accepteren, en niet vanwege eigenbelang nòg een Balkanland in een burgeroorlog te storten.’ (2)

    Xander

    1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

     *

    UIT LIJDING

    *

    Gelukkig bestaat er ook zo iets als HOOP.

    Hoop doet leven, wordt gezegd en gezongen, maar hieraan dient eerst en vooral te worden toegevoegd, dat de mens, wil hij tot hopen kunnen overgaan, eerst moet leven. En pas, als dat eerste lukt, kan begonnen worden aan de rest, om te hopen op meer dan alleen maar leven.

    Vol goede moed dus, òp naar het volgend jaaroverzicht eind december 2016. Jaaroverzicht waarin ik hoop te horen, dat Coburgia na 200 jaar onderdrukking eindelijk de Vlamingen op gelijke hoogte (en gelet op de cijfermatige meerderheid der Vlamingen, iets meer zelfs) stelt in feitelijkheden en in rechte. Een Koninklijke Belofte van vòòr ‘14-‘18….

    Vervolgens dat er – hoe dan ook - een einde is gekomen aan DIT old timer Verenigd Europa, en dat de verschillende volkeren zelf, vrij en vrank, zonder vermolmde oude artificiële staats structuren, hun ware bestemming vinden. Met goede (en voordelig langs weerskanten) nabuurschap met de volkeren van Russische Beer. Met een Moslimmerij, die na een grondig gewetensonderzoek, op zichzelf terugvalt. Met de USA die hun wonden likken, eindelijk inzien dat zij in de rest van de wereld niets in de pap hebben te brokkelen.

    Met, misschien als ik even voor mezelf mag spreken, voor iedere burger het recht om een serieuze klepper van een verdedigingshond in huis te hebben die kan bijten. Met daar boven op het recht, om met alle middelen zichzelf, de zijnen en al hun eigendommen gewapenderhand te mogen verdedigen.

    FN Herstal kan er maar wel bij varen!

    Ps

    Zie de afbeelding bovenaan. De Europese vlaggenmast bekroond met doodskop die met de scherpe vork de malse beefstuk opeist, is een persoonlijke benadering van de cartoonist die er werkelijk òver is. Persoonlijk had ik liever vele vorken met naar buiten gerichte tanden gezien aan de Europese buitengrenzen…

    *

     

    *

     

     

     








    31-12-2015, 14:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!