MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4334

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    *

    Bij de Leugenpers, inzonderheid bij de TeeVee, moet er tot ver in de omtrek, geween en tanden geknars te horen zijn geweest, met President Trump op bezoek in China. We zagen daar een keizerlijke begroeting tussen twee wereldmachten! President Trump werd daar als een goddelijke afgezant ontvangen, een eer die hem zichtbar paste als gegoten. Het waren/zijn beelden die goed doen aan elk menselijk netvlies.

    De Vrede is dus binnen handbereik!

    De Verkochte Pers moestedat wel brengen: het was hun verdomde deontologische plicht. Ze werden ervoor betaald, ze konden niet anders. Maar de tegenzin droop er zò van af. Vooral toen Trump zijn voorgangers, inzonderheid de moslim-broeder Hoessein Barack Obama, de Hawaïaanse sociaal-democraat, met naam en toenaam door de mangel haalde. En juist dat typeert hem, Trump, zo goed: hij lukt daar waar al de andere voorgangers niet eens geprobeerd hebben. Stel U voor: praten met en zelfs zaken doen met de grootste erfvijand sedert de ontdekking van Amerika in 1492!

    Arme BRT-Tanghe voor Het Nieuws deze avond. Arme Martine! Met van misprijzen de mondhoeken half-stok, met verstikte stem, het hoofd half afgewend, moeten toegeven en aflezen van de autocue dat Trump met kop en schouder boven God Obama uitsteekt: het is goed om voor het oog van de camera van haar stokje te gaan!

    *

    Trump in China: "VS en China kunnen samen wereldproblemen oplossen"

    Bron: Belga

    Amerikaans President Donald Trump met zijn Chinese collega Xi Jinping. © REUTERS

    *

    De Verenigde Staten en China kunnen samen globale kwesties oplossen die "groot gevaar" inhouden voor de veiligheid. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag gezegd na een onderhoud met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping in Peking.

     

    "Er is geen belangrijker onderwerp dan de Chinees-Amerikaanse betrekkingen. We hebben de capaciteit om wereldproblemen op te lossen voor nog vele, vele jaren", zei Trump aan Xi. "Mijn gevoel voor u is ongelooflijk warm. Er is geweldige chemie tussen ons en ik denk dat wij geweldige dingen voor zowel China als de Verenigde Staten zullen doen."

    Noord-Korea

    De Amerikaanse president kwam ook opnieuw terug op de Noord-Koreaanse crisis. "Ik geloof dat er een oplossing is, net als u", zei Trump tegen de Chinese president. "Maar de tijd dringt. We moeten snel handelen. Ik roep China op om erg hard te werken." China is namelijk verantwoordelijk voor zo goed als alle Noord-Koreaanse handel en kan dus druk uitoefenen op het regime van Kim Jong-un. Daarnaast moet ook "Rusland helpen om deze potentieel dramatische situatie te bedwingen".

     

    Trump maakte vanmorgen ook gewag van een "choquerend" handelstekort van de Verenigde Staten met China. De schuld daarvan is volgens hem te zoeken bij de vorige Amerikaanse regeringen. "De VS moeten dringend hun beleid aanpassen omdat ze erg achterop zijn gaan hinken wat betreft handel met China en, eerlijk gezegd, met vele andere landen", aldus de Amerikaanse president. "Het is zonde dat de voorbije regeringen het zo ver hebben laten komen.

    *

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/buitenland/trump-in-china-vs-en-china-kunnen-samen-wereldproblemen-oplossen-be2c4adb/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=ochtend&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    *

    Vergeten we vooral de essentie niet! Dat bezoek en wat daar (eerder onverwacht blijkbaar) beklonken werd, herleidt de bestaande oorlogsdreiging met nucleair wapentuig tot zijn ware proporties. Noord Korea, in wezen de handpop van Iran, (****) de meest bedreigende tak van de veroverings-islam, moet, om het eigen gezicht te beschermen, gewoon intomen. Zonder zelfs ook maar één schot te lossen, want het verliest met China zijn grootste beschermheer.

    En nu, na de wederzijdse vriendschaps-betuiguingen in het Rijk van de Hemelse Vrede, staat de tweede machtigste man ter wereld, de Russische President Poetin, reeds te waaien met de welkomstvlaggen. Hier zullen, naast vriendschapsbanden, vooral de wederzijdse zakelijke belangen aan bod komen. Wat zeker ook het geval is geweest met Peking… Wait and see!

    Ja, heel zeker, terwijl het zwarte koekoeksjong Obama stilaan in de hoek gedrumd wordt als would-be kandidaat moslim-wereldveroveraar, klimt de ster van deze President als Vrede-Stichter als een raket en staartster iin de ruimte.

    Ja Ja, laat de criticasters van Donald Trump maar na amper één jaar, de balans zo negatief mogelijk in mekaar knutselen, de waarheid achterhaalt dat wel.

    *

    (****) Noord-Korea als handpop van de Iraanse Ayatollahs: eerst werd in de Media daarover bericht, als zouden Iraanse atoom- en raket geleerden in opdracht van en op kosten van de Ayatollahs daar in het grootste geheim en als gasten mogen werken aan een gezamenlijk nucleair project. Zodat het land Iran zelf de handen in onschuld kon wassen, en onder Obama rijkelijk konden genieten van de handelsakkoorden met de rest van de wereld. Voor de islam drie enorme resultaten voor de prijs van één.

    Maar al gauw werd daarover gezwegen, in de hoop dat het grote publiek die realiteit best zou vergeten. Zo dat Iran en de islam uit beeld verdween, en N-Korea als de enige maar kleinere en dus te verwaarlozen oorlog-stoker voor het oog van de wereld kon worden aangemerkt.

    Aldus geschiedde. En aldus zal dat verder escaleren. Benieuwd hoe President Trump dat varkentje zal wassen… Feit is wel dat …

    Kim Jong-un

    als slippendrager van de islam stilaan geïsoleerd geraakt en een Derde Wereldoorlog in die richting met de dag minder waarschijnlijk wordt. Maar de Duivel slaapt nooit.

    Wie zei daar ooit weer, dat het voor elke moslim onmogelijk is om recht door zee te gaan? Alles en iedereen bedotten (de Taqyilla) om de islam vooruit te helpen, is inderdaad de door de Koran/Hadith voorgeschreven Heilige Plicht.

    Heb ik de lessen van willen arabist Hans Janssen goed onthouden, hé Ma?

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Jansen_(arabist)

    *

    (Hemelreiker)

    09-11-2017, 17:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4333

     En avant, la musique

    *

    Inderdaad, ‘en effet’ : ‘t is la Belgique de Papa sprèk de Frans comme il faut! Wat ‘n opluchting data aan die tweetaligheid tegenover die knappe Zuiderling lucht kan worden gegeven. En dat in de taal van Marianne Sausepanne!

    Wat ’n knappe Griet, toch, die Cat-leen Cools! De zoveelste parel aan de kroon van de..BRT. Die Zuiderse Adonis werd niet afgebeten, niet afgeblaft, biet afgesnauwd, mocht altijd uitspreken met ronkende volzinnen, zeggen wat hij wouw zeggen, uitspreken zonder ook maar één keer e worden onderbroken.

    Allez, tussen die twee hing er, toch vanwege het vinnige Cool-vlindertje, iets moois in de lucht. De onafhankelijkheid van Catalonia is dan ook heel wat spannender dan die van ons eigen volk. Die spanning was zelfs te zien in haar blouse…

    *

    Puigdemont strijdlustig: "Catalanen zullen staatsgreep niet accepteren"

    Bron: VRT

    **

    Carles Puigdemont in de studio van 'Terzake'. © VRT

    *

    "Ik ben er volledig van overtuigd dat de Catalanen deze staatsgreep niet gaan accepteren en dat ze gaan stemmen tegen Artikel 155 van de Spaanse grondwet." In Terzake klinkt de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont zeker van zijn stuk: op 21 december zullen de separatisten de verkiezingen winnen.

    In de aflevering, die om 20 uur uitgezonden werd, vertelde Puigdemont opnieuw dat hij het conflict nooit heeft willen importeren naar ons land. "Ik vraag niets aan de Belgische regering, ik ben naar Brussel gekomen omdat het een Europese kwestie is en de Europese instellingen niet mogen wegkijken", zegt Puigdemont in het duidingsprogramma, zo schrijft VRT NWS.

     

    In de Europese Unie toont hij zich teleurgesteld. "Ik heb van kleins af aan Europa gezien als een plaats van vrijheid, met het recht op vrije meningsuiting. Europa was voor ons een bondgenoot. Dat ze vandaag hun basiswaarden laten vallen, maakt me triest."

    Artikel 155

    Maar Puigdemont maakt zich sterk dat hij de verkiezingen op 21 december zal winnen, ook al voorspellen de peilingen een hevige strijd. "Ik ben er volledig van overtuigd dat de Catalanen deze staatsgreep niet gaan accepteren en dat ze gaan stemmen tegen Artikel 155 van de Spaanse grondwet."

    Eerder vandaag vernietigde het Grondwettelijk Hof de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië. "Sinds het nieuwe Catalaanse autonomiestatuut in 2016 is het Hof een partijpolitiek instrument geworden", hekelt hij.

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/buitenland/puigdemont-strijdlustig-catalanen-zullen-staatsgreep-niet-accepteren-b036795d/

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Wij zullen haar en al haar bloedrode collega’s m/v en tussensoort gedenken in onze gebeden, als het ooit zo ver komt dat op alle schansen de Leeuwen dansen….

    Want stilaan moet er toch ’n definitief einde komen aan de achteruitstelling van de Vlamingen. Mèt Coburgia als het kan, er zonder als het moet. De grote politieke partijen, die het Land naar de vernieling hebben geregeerd, zijn verworden tot nog slechts ’n schaduw van zichzelf. De tricolore bal ligt dus nu wel definitief in het kamp van de NV Arrogantie. Dit is de partij wier Staturen als eerste en voornaamste artikel de onafhankelijkheid van Vlaanderen is! In theorie althans. En ze doen dat ook met dezelfde ‘langzame haast’ als de boer die niet naar ‘Oavelgom’ kon gaan ‘omdat de Koaremont oop’n lag’.

    Valt nu te bezien of ze die bal beter kunnen bespelen om die in het uiteindelijk doel te trappen dan de Rode Duivels! Wetende dat de doelwachter …’t is van moeilèk spreek de Vloms, als het ooit tot onderhandelingen komt. BDW spreekt, naar ’t schijnt, wel vloeiend de Baskische Taal, maar dat is een ander paar mouwen dan deze van de Catalaanse tea-shirt. Seffens blijft alleen nog een soort van romp-Spanje over…

    De EU-Nazistaat en reus op lemen voeten die onlangs zonder verdoving het moslimland Kosovo heeft helpen afsnijden uit het Christelijk Servië, nadert zijn eindbestemming, ttz zijn ineenstorting. Om daarna hoogstwaarschijnlijk herboren te worden als een hechte Economische Unie van allemaal zelfstandige volkeren die leven in vrijheid en dus in welvaart.

    Met liefst geen ‘(volks)-commissarissen meer zoals in de gewezen U.S.S.R., maar met charismatische Leiders die door de Burger op handen worden gedragen.

    *

    Het is dat soort ‘Leiders’ die niet (of bij hoge uitzondering) voorkomen langs de linker kant van het spectrum… Zoals President Trump, de man met beide voeten op Christus-Oude Westelijke fundamenten, het uitdrukt: elk land moet bestuurd worden op dezelfde manier als de vlot draaiende motor van een zaken-imperium.

    *

    (Hemelreiker)

     

     

    09-11-2017, 11:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4332

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    *

    Ja, dat ‘Midden-Oosten’!!!! Is net als ’n opdringerige minnares die tussen het echtpaar Ameria aks Adam en Europa, de Eva van het spel, het midden van het echtelijk bed komt opeisen!

    Maar!

    Ieder lid van de bevolking van dat deel van de aardkloot is al even gevaarlijk als hun voornaamste handelsproducten, pietrol en aardgas. Bedrieglijk ‘olie-producten’ genoemd. Meer hoeft de mensheid niet, om de hele wereld ofwel in brand te zetten, ofwel die om zeep te helpen door al te veel CO² uit te stoten.

    Is er trouwens al één wetenschapper op het idee gekomen, dat zij uit eigenbelang de ondergrond van de halve planeet ondertussen compleet aan het leegzuigen zijn?

    Onze Noorderburen deden hetzelfde in Groningen, op oneindig veel kleinere schaal. En zie: naar het einde toe klapt heel het landschap in elkaar als een lege ballon.

    Zou het dan toch waar zijn, van al die profetieën, dat het einde der tijden dààr in die achterlijke uithoek zal beginnen? Dan wordt her daar hemelhoog en zo diep als de zee diep is, zo heet als in de hel…

    *

    Soemnieten (Soemers) en Sjiïeten (Schietters), welk verschil? Of zie ik dat verkeerd en zijn ze als het er op aankomt, in werkelijkheid één pot nat? Ik zou het haast voor zeker aannemen!. Wie is dan ‘Ottomaaan’, wie is ‘Moor’, wie is ‘Muzelman’? Je herkent ze enerzijds een uur ver tegen wind, zowel mannen als vrouwen. En anderzijds zijn het precies allemaal dezelfden zoals ze verkleed als karnaval-gangsters op straat komen. En vooral: ze zijn direct “beledigd’ als je geen buigingssje hebt gemaakt iedere keer als ze je voor de voeten liepen. Van de ergste gevallen zijn de lontjes dan ook even kort als die van de bommetjes waarmee ze zo graag en voor de lol een zo groot mogelijk publiek naar de andere wereld willen sturen.

    Vooral opgepast voor hun opgroeiende jeugd. Die zijn hier geboren en getogen zeggen ze zelf en dat geeft hen ‘rechten’. En denken met 6 jaar dat ze reeds de meesters zijn in elk land waar ze naartoe zijn ‘gevlucht’..

    *

    Saudi Arabië: Libanon heeft ons de oorlog verklaard; Israël houdt enorme oefening

    *

    De luchtmachten van Israël, de VS, India, Griekenland, Polen, Duitsland, Frankrijk en Italië oefenen tot 16 december op een nieuwe grote oorlog in het Midden Oosten.

     

    Na een onderschepte raketaanval uit Jemen en de dood van twee Saudische prinsen en andere hoge officials in slechts een etmaal tijd, plus een agressieve aanpak van dissidenten in het koninklijk huis, waarbij zo’n 10 prinsen onder huisarrest werden geplaatst, beschuldigt minister van Golfzaken Thamer al-Sabhan Libanon ervan Saudi Arabië ‘de oorlog te hebben verklaard’. Ondertussen is in Israël de grootste luchtmacht-oefening boven het land ooit begonnen, met ongeveer 50 vliegtuigen uit 9 landen. Onlangs hield het Israëlische leger al een massale oefening op een nieuwe oorlog met Hezbollah. Twee landen die officieel geen betrekkingen met elkaar hebben lijken daarom in steeds sneller tempo op een grote oorlog met Hezbollah en hun bazen in Iran af te stevenen.

     

    Sinds bekend werd gemaakt dat de 32 jarige kroonprins Mohammed Bin Salman de nieuwe koning van Saudi Arabië wordt, is hij niet alleen begonnen met de eerste voorzichtige stappen om het aartsconservatieve islamistische land iets opener en vrijer te maken – zoals het besluit dat vrouwen volgend jaar onder bepaalde voorwaarden mogen autorijden -, maar is hij ook bezig om op internationaal vlak acties te ondernemen tegen de Shi’itische ‘maansikkel’ die onder leiding staat van de eeuwige aartsrivaal Iran, dat al jarenlang in het totaal ingestorte Jemen een proxy oorlog voert tegen de Saudi’s.

    ‘Oorlog verklaard door Iran en Libanon’

    Libanon heeft weliswaar niet officieel de oorlog aan Saudi Arabië verklaard, en beide landen grenzen niet aan elkaar, maar toch is de bizarre uitspraak van minister al-Sabhan, die ‘agressie’ van de ‘Libanese partij van de duivel (Hezbollah)’ scherp veroordeelde en verklaarde de Libanese premier Saad al-Hariri hierop te hebben aangesproken – waarna deze vrijwel onmiddellijk aftrad -, een duidelijk signaal dat de gemoederen hoog zijn opgelopen, mede door de bloedige Syrische burgeroorlog, waar de Saudi’s met hun steun aan ISIS en Al-Qaeda al jaren recht tegenover Hezbollah, Iran en de Syrische regering van president Assad staan.

     

    Ook de onderschepte ballistische raket die afgelopen weekend uit Jemen op de hoofdstad Riyadh werd afgevuurd, werd door de Saudi’s een ‘brutale daad van agressie’ van Iran genoemd die ‘als een oorlogsdaad kan worden opgevat’ (2).

     

    Gemeenschappelijke aartsvijand veroordeelt Saudi’s en Israëliërs tot elkaar

    Onder het alom bekende concept ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’ zijn de Saudi’s uitgerekend in de armen gedreven van een buitengewoon onwaarschijnlijke bondgenoot: Israël, waar Hezbollah en Iran al geruime tijd eveneens als de allergrootste bedreiging worden gezien. Bin-Salman heeft in september vermoedelijk zelfs een geheim bezoek gebracht aan Israël, ondanks het feit dat het koninkrijk de Joodse staat niet eens erkent, en beide landen geen diplomatieke banden onderhouden omdat Saudi Arabië officieel Israël nog steeds van de kaart wil vegen.

     

    Maar de gedeelde angst voor het tot de tanden toe bewapende Hezbollah en een vermoedelijk al binnenkort nucleair bewapend Iran hebben de twee bittere vijanden in ieder geval tijdelijk tot elkaar veroordeeld. De Israëliërs weten zich bij een nieuwe oorlog met Hezbollah in Libanon nu impliciet gesteund door het Soenitische blok, waar ook Egypte deel van uitmaakt (1). De afgelopen jaren, en ook nog vorige week, heeft de Israëlische luchtmacht al diverse succesvolle bombardementen uitgevoerd op militaire doelen van Hezbollah in Syrië, dat het belangrijkste doorvoerland voor wapens en raketten naar de Shi’itische terreurbeweging is.

     

    Grootste luchtmachtoefening ooit boven Israël

     

    Dat Israël bepaald niet alleen staat blijkt bijvoorbeeld uit ‘Blue Flag 2017’, de grootste internationale luchtmachtoefening die ooit boven het kleine landje werd gehouden. Zo’n 50 vliegtuigen uit 9 landen, waaronder India, de VS, Griekenland, Polen, Frankrijk, Italië en Duitsland simuleren een grote oorlog, waarbij er gebruik wordt gemaakt van echte doelen op de grond, zoals militaire konvooien en SAM luchtafweerraketten. ‘Blue Flag’ begon afgelopen zondag en wordt pas op 16 november beëindigd. (2)

     

    Vorige week werd in Israël een anderhalve kilometer lange tunnel van de Palestijnse terreurgroep Hamas opgeblazen, compleet met terroristen erin. De tunnel leidde tot onder een klein Joods dorpje, waar de jihadisten een groot drama hadden kunnen aanrichten. Het geeft aan dat Israël bij een nieuwe oorlog hoogstwaarschijnlijk ook opnieuw tegen Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen op de Gazastrook zal moeten vechten.

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Zero Hedge

     

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Het is klaar als een klontje syntex dat, als ‘het’ begint, Israël de eerste klappen zal moeten opvangen. Bij de Nazi’s was dat ook zo. Je zou kunnen zeggen, dat de Joden precies daarvoor op de wereld zijn, om als eersten door alle soorten aanvallers belaagd te worden. Dat zou dus de straf kunnen zijn voor de kruisiging van de Mensenzoon waarvoor ze eens in massa voor Sponsius Spinaedus (****) zwoeren ‘dat Zijn bloed over hen en hun kinderen mocht komen’.

    *

    De Stam van David is een volk van Nobelprijs winnaars. Vlamingen zijn een volk van schilders en schrijvers. Dat zijn 3 zaken die in de islam totaal verboden zijn. Daar mag men niet slim zijn, noch beelden willen maken.

    Ook dàt kan een reden zijn voor de afgunst van anderen. Zij, het Joodse Volk, maken trouwens deel uit van een der oudste Beschavingen die we kennen. Hun tijdrekening gaat meer dan dubbel zo ver terug dan de Christelijke.

    Daarom spreken we terecht van een Joods-Christelijk-humanistosche Beschaving. En geven juist daardoor het gedroomde voorwendsel aan de mo-slimmerds om ze te vernietigen. Daar waar het precies de rede, zou moeten zijn om ze ten allen prijze te verdedigen.

    *

    (****) is bedoeld Pontius Pilatus, de Romeinse landvoogd in Jeruzalem ten tijde van de Kruisdood van de Zachtmoedige. Deze intrigerende figuur zou afkomstig geweest zijn van een stadje in de bergen, Sutri genaamd, vooral bekend als feeëriek decor voor veel bekende klassieke Italiaanse films. Toen we nog in Italië woonden en volk moesten afhalen in Ciampino, konden we via de snelweg rijden, maar ook (met veel tijd) doorheen het landschap, de kronkelingen volgend van de Tiber. Dat kon alleen in de zomer, omdat de hele streek tot Rome in de winter maar al te dikwijls blank stond… Zo kwam we dan voorbij in dat Sutri. Om daar een pré-Romeins amfitheater(tje) te ontdekken, dat volledig in de rotsen was uitgehouwen, alsook een nog oudere ondergrondse rots-‘tempel’ toegewijd aan de god Mitras, een soort van eeuwenoude Perzische ‘God’ voor wie de wreedste ‘offergaven’ werden gebracht. Er zou zelfs een zeker verband bestaan met het Christendom die deze eredienst heeeft opgevolgd. Het woord ‘mijter’ zou daaraan herinneren. Best mogelijk, want op rotstekeningen werden afbeeldingen van hogepriesters gevonden met dat soort hoofddeksel dat hun waardigheid moest beklemtonen. Dat ‘tempeltje in Sutri is klein, donker, onverlicht, vuil en is slechts te bereiken via een kronkelweggetje tot diep in de omliggende bergen.

    Deze grotten in de rotswand (tot voorkort nog bewoond!) waren/zijn zichtbaar van langs de grote weg en ware de reden van onze nieuwsgierigheid om daar een kijkje te gaan nemen…

    Zie voor de mooiste afbeeldingen ter wereld:

    https://www.google.be/search?q=sutri&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCo5vP5bDXAhXQ5qQKHZ0vC4QQ_AUICygC&biw=1095&bih=495&dpr=0.88#imgrc=QfxHqJp9Ify81M:

    *

    (Hemelreiker)



    09-11-2017, 07:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4331

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    *

    Als de werkelijkheid de verbeelding overtreft, kan er dan misschien gezegd worden dat wij in ‘Utopia’ leven?

    Voor Vlamingen is, sedert 1830, dit verhaal het zoveelste ontwaken uit nachtmerries zonder begin noch einde.. Maar deze keer zou het in principe moeten genoeg zijn, om de faling vast te stellen. De vis stinkt niet alleen in Laken aan de kop, maar de ontbinding is doorgedrongen tot alle vezels van het Openbaar Ambt. Daarvoor circuleert er al een tijdje het begrip ‘graaien’…

    *

    Belgische staat duikt zelf op in Paradise Papers

    Bron: Belga

    *

    De Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (BMI), die gecontroleerd wordt door de Belgische overheid en de Nationale Bank van België, is betrokken bij een postbusconstructie op de Britse Maagdeneilanden. Dat berichten De Tijd, Le Soir en Knack vandaag op basis van de Paradise Papers.

     

    De BMI is voor 64 procent in handen van de Belgische staat. Toch blijkt de investeringsmaatschappij al twintig jaar betrokken te zijn bij een constructie op de Britse Maagdeneilanden, via een postbusvennootschap die alleen op papier bestaat. Die kreeg op het eiland Tortola het plaatselijke adres van het advocatenkantoor Appleby, van waaruit de Paradise Papers zijn gelekt.

    "Vergissing"

    De BMI verzweeg de constructie al die jaren in haar jaarrekeningen. Er werd alleen een adres in Vietnam vermeld, omdat via de Britse Maagdeneilanden wordt geïnvesteerd in een groot havenproject in het noorden van het Zuidoost-Aziatische land. De investeringsmaatschappij geeft toe dat haar jaarrekeningen niet correct waren. "Een vergissing", luidt het.

     

    Vier jaar geleden werd boven op de constructie op de Maagdeneilanden een vennootschap opgericht in Hongkong, dat België sinds halverwege vorig jaar officieel als een belastingparadijs bestempelt.

     

    Belastingjager bestuurder bij BMI

     

    Hans D'Hondt, de grote baas van de belastingadministratie die zelf moet jagen op constructies in belastingparadijzen, was lang bestuurder bij de BMI. Hij zat ruim tien jaar in de raad van bestuur, tot in juni vorig jaar. Hij beweert dat niemand hem ooit verteld heeft dat het project via een postbusvennootschap op de Britse Maagdeneilanden liep.

    *

    Janssen Pharmaceutica, Nike en Ageas kostten de Belgische staat al miljarden door postbus op Bermuda

    Volgens De Tijd is "de Belgische staatskas al voor miljarden euro's aan belastingen misgelopen door de duizenden constructies op Bermuda", waar de postbus van het advocatenkantoor Appleby gevestigd is. Zo zou Ageas, de grootste verzekeraar van ons land, een postbusconstructie hebben via (onder meer) Bermuda. Ageas zou er ruim 1,2 miljard euro aan verdiend hebben, zonder één euro belasting te betalen.

     

    Ondanks belastingvoordeel

     

    De groep Janssen Pharmaceutica op zijn beurt geniet in ons land al een groot belastingvoordeel en betaalt nog geen 3 procent belasting. Toch zou ze via Ierland miljarden versluizen naar een postbus op Bermuda. En ook het zwaar gesubsidieerde distributiecentrum van Nike in Laakdal betaalt via Bermuda amper belastingen in België, klinkt het.

     

    Voorts blijkt uit de gelekte documenten hoe het Amerikaanse bedrijf Whirlpool zijn interne bank in België aanwendt in een constructie om zijn wereldwijde belastingfactuur te drukken.

    Bron & Linlk

    https://www.demorgen.be/economie/janssen-pharmaceutica-nike-en-ageas-kostten-de-belgische-staat-al-miljarden-door-postbus-op-bermuda-bbe0c360/

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Niettegenstaande al die poespas, is het relatief goed leven in dit land. Wat zou het dan niet zijn, als er noch ‘dotaties’, noch ‘transfers’, noch graaierij zouden bestaan, zaken die uiteraard liever vandaag dan morgen uitgeroeid moeten worden met wortel en tak.

    Maar dat is een droom die pas zal kunnen bewaarheid worden, als we doen zoals de Catalanen en de ‘gevestigde orde’ vervangen door een… Forza Nuova…. Uit het Italiano te vertalen als De Nieuwe Kract.

    Pas op: als we ons niet haasten zal de kans verwateren in het begrip ‘Nieuwe Wereld Orde’ en dan zijn we voor altijd gebetonneerd.

    Steek ik nu mijn nek uit, denkt U? U denkt aan de ‘repressie’?!

    Mis Poes!

    We kunnen misschien beter kijken naar de overkant der Alpen, waar die Forza Nuova bestaat waar we nog veel kunnen van leren.. Niet alles, dat ook weer niet. Maar de bestraiaffing zoals bij Mussolini rn/of Hitler is een must aan het worden. Zelfs een appel stelen van de Staat staat gelijk met een halsmisdaad en wordt als dusdanig bestraft. Tot de dood er op volgt.

    Wedden dat er op slag veel minder gegadigden zouden zijn om ‘mandatenop te nemen’?!

    *

    Als ik nog even ma? Want om bezig te zijn in de tuin is het veel te koud in Vlaanderen.

    Bij E.J. Bron vond ik vandaag onderstaande afbeelding die als gegoten past bij de halsmisdaad van het stelen van de Staat van een appel…

    *

    (Hemelreiker)

     

    08-11-2017, 15:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4330

     

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    *

    De gemaakte afspraken tussen de Dames en Heren Hoernalisten moeten dus niet duidelijk geweest zijn. De VRT telde er (op hun telraam?) 184, maar rondde dat getal om welke redenen dan ook, af naar boven, op 200. De veel directer DM spreekt als naar gewoonte veel duidelijker taal (die in hun kraam past) van ’n honderdtal. Wat dus duidelijk voor de heldft gelogen is. Als ’t goed is, zeggen we dat altijd op deze blog heel duidelijk. Want doorgaans heeft men daar een steengoede pen, de beste sedert wijlen Louis Delentdecker die i, de goede oude tijd schreef in Het Nieuwblad…. Maar veel liever stellen wij hun partijdigheid duidelijk in de kijker. Nee, nee: inzake tegenwerking tegen de EU-Nazistaat zoveel mogelijk de zaken minimaliseren is de boodschap. Dat ligt er wel altijd vingerdik op.

    Wat niet wegneemt, dat 200 een behoorlijk aantal is van de 700 sjerpendragers die Catalonia telt. Het is duizend keer erger dan dit leugentje uit bestwil dat acht gewezen democratisch gekozen ministers al in een Spaanse cel zitten.

    Als voorbereiding, Rajoy in actie

    *

    Zaan-Cloot JU88 ligt onder niet politiek-correct moordend vuur. Is geraakt tot in het ruggenmerg van zijn ziel. En, wat erger is, in eigen voet geschoten door het bewimpelen van de eigen sacrosancte principes die in ronkende verklaringen zijn vastgelegd. Over heilige huisjes, als daar zijn vrije meningsuiting en vrijheid van vergaderen. Benieuwd naar diens uitvluchten als antwoord. En ook ’n beetje naar die van het Gentsse Liegebeest. Want die spreekt als een surrealist. Ceci n’est pas une pipe, weet U nog?

    Ach die Burgemeesters! Het moet gezegd: zdie allemaal, 200 in getal, doen opsluiten zoals de zes in Madrid, zou moeilijk gaan, vermits onze penitentiaire instellingen reeds overvol zitten met luxe gevangenen, echte of would-be Jihadi’s.

    *

    Catalaanse burgemeesters aangekomen in Brussel: "Wij eisen dat de EU haar eigen verdragen respecteert"

    *

    Redactie - Bron: Belga

    In Brussel is een honderdtal (?!) Burgemeesters uit de Spaanse regio Catalonië aangekomen om hun steun te betuigen aan de afgezette Catalaanse regering, van wie premier Carles Puigdemont en vier ministers in Brussel verblijven. Ze klagen ook het optreden van de Spaanse regering, het gerecht en de politie aan.

     

    Omstreeks 14 uur stapte een honderdtal burgemeesters van de in totaal 900 gemeenten in Catalonië van de bus in het hart van de Europese wijk. Ze zijn naar Brussel afgezakt om hun solidariteit te betuigen met de afgezette regering van Puigdemont, die wordt beschuldigd van onder meer rebellie en het uitroepen van de onafhankelijkheid. Acht gewezen ministers zitten al in een Spaanse cel.

    "Zevenhonderd Catalaanse burgemeesters riskeren de komende dagen en weken vervolgd te worden omdat ze voor de onafhankelijkheid zijn", zegt Europees parlementslid Jordi Solé, die eveneens burgemeester is van de gemeente Caldes de Montbui. "We zijn naar Brussel gekomen om uit te leggen wat er ons boven het hoofd hangt. Nochtans heeft onze regering enkel het verzoek van de Catalaanse kiezers gevolgd. Wij hoopten met het referendum op een dialoog, in de plaats daarvan kregen we echter politiegeweld en vervolgingen", aldus Solé.

     

    De Catalaanse vertegenwoordiging hoopt dat Europa zich eindelijk ferm uitspreekt over de gebeurtenissen in Spanje. "Wij Catalanen hebben altijd in de Europese zaak geloofd en wij hebben ook onze rechten. Door wat nu gebeurt, voelen we ons echter in de steek gelaten. De uitspraken van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker dat de Spaanse regering enkel de wet volgt, maken de ontgoocheling enkel nog groter. Maar het is niet nieuw dat de belangrijkste Europese instellingen aan de kant van Madrid staan."

    Rustig

    Volgens Ramon Tremosa, Balcells, Europees parlementslid binnen de Alde-fractie, verzaakt de Europese Unie aan de twee belangrijkste basisprincipes. "Wij eisen van de Europese Unie dat ze haar eigen verdragen respecteert. Het optreden van de Spaanse regering en de vervolgingen door het gerecht gaan in tegen het recht op vrije meningsuiting en het recht op vergadering.

    Bovendien treedt de overheid ook het verbod op militair geweld tegen de eigen bevolking met voeten."

    Aan de andere kant van het Schumanplein, gescheiden door de rotonde, verzamelden een dertigtal pro-Spaanse betogers. Ondanks wat heen-en-weergeroep bleef alles rustig.

    Om 17 uur houden de Catalaanse burgemeesters een persconferentie in de Bozar.

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/buitenland/catalaanse-burgemeesters-aangekomen-in-brussel-wij-eisen-dat-de-eu-haar-eigen-verdragen-respecteert-bfbb1e52/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=avond&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Heeft U er ook op gelet dat het aantal anti-onafhankelijkheid lovers weeral verschilt naargelang de brond? De TeeVee spreekt van ‘een massa’ en DM spreekt van een30-tal.

    Wetewa? Nu begin ik Guy Mathor te begrijpen met zijn gezegden over de Staasschulden: al wat Slinx is, is niet goed met cijfers. Ze weten in veel gevallen niet eens het verschil tussen ‘mijn’ en ‘dijn’… Erger dan Christus aan het kruis, hebben die gaten in handen en voeten…

    *

    Voor Madrid maar ook voor de EU zoals die verworden is tot Nazistaat, hangt er naar dit het einde toe van deze zaak, een ongelukkig visioen in de lucht. Het laat een dubieus persoon zien, die bezig is met putten graven…

    Wie een put maakt voor een andere, valt er zelf in.

    *

    (Hemelreiker)

     

    08-11-2017, 08:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4329

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    *

    29 juli 1883 – Giulino di Mezzegra, 28 april 1945).

    Dat is, kort en krachtig, wat Wikipedia aks openingszin schrijft over Il Duce.

    *

    Predappio (Noord Italië, Provincie Emilia-Romagna), werd door Mussolini grotendeels totaal vernieuwd. In dit zijn geboortedorp, bevindt zich ook zijn mausolea, even buiten het centrum, met de tombe die tot op heden als eerbetoon iedere dag ’n paar uur geflankeerd wordt door 2 in uniform gestoken ‘lijfwachten’. Dagelijks rijden daar hele bussen af en aan om de Duce als een heilige te begroeten, in tegenstelling tot Hitler, zijn kompaan, die niet eens ‘n graf (maar wel een opvolgster) heeft. Dit toerisme wordt ten zeerste geapprecieerd door de plaatselijke Horeca en de vele souvenirwinkels…

    Deze laatste opmerking, om zijdelings te verwijzen naar het Assisi van St Franciscus, een al even klein stadje in Umbrië, waar dagelijks het mirakel van het toerisme welstand brengt voor de wijde omgeving… Waarmee ik geenszins Mussolini tot ‘De Eer der Altaren’ wil verheffen. Het is eerder de reflectie van in die twee gevallen ‘gewoon de voeten op de grond te houden’….

    *

    Toen voor Italië het einde van de oorlog naderde (nadat zij veranderd waren van kam), sloegen de restanten van het verslagen Duitse Leger op de vlucht naar Oostenrijk. Waarbij de Duce probeerde als verstekeling mee te reizen naar voor hem veiliger oorden. Maar hij werd verraden, door Moskou-getrouwe partizanen van de plaatselijke ‘Witte Brigade’ gevangen genomen en de volgende morgen in het geniep, zonder enige vorm van proces, standrechtelijk geëxecuteerd, samen met Claretta Petacci, zijn liefje die probeert hem tegen de kogels te beschermen door voor hem te springen.. Beiden dus ‘tegen de muur gezet’ in een gehuchtje, dicht bij de vrijheid (Como in Zwitserland). Dat vooral, wordt gezegd, omdat de lippen van doden voor de eeuwigheid verzegeld zijn….

    *

    De executie (in opdracht van het Kremlin?) vond plaats in in Giulino di Mezzegra, waarna hun dode lichamen half naakt dagenlang aan de voeten hingen te bengelen aan de luifel van een benzinestation in Milaan.

    Tot op de dag van vandaag staan nog iedere dag verse bloemen op haar graf op het Campo Santo in Rome…

    De executieplaats

    *

    Over de dood van dit koppel berichtte ik reeds op

    http://vignabella.blogspot.be/2012/02/638-claretta-petacci-en-de-vrt.html

    waaruit deze twee zinssneden:

    Verre van partij te kiezen voor figuren uit het verleden, moeten wij onze eigen boontjes doppen.

     

    en

    “Mussolini was, met gaven en fouten, een echte Italiaanse man die naarmate zijn ster steeg, steeds moeilijker trouw kon blijven aan één enkele vrouw. Tot zijn sterfdag bleef hij officieel samen met vrouw en kinderen. Hoe gecompiceerd de Italiaanse ziel wel is, mag blijken uit het feit dat Rachele, zijn wettige echtgenote, achteraf tot aan haar dood zijn pensioen als regeringsleider heeft opgetrokken….

    *

    Eerst was het Hitler die Mussolini en meteen het fascisme van de samengebonden bundel pijlen (de faces), bewonderde wegens vnl diens doortastendheid. Maar achteraf werd het net andersom, naarmate de ster van de militair ingestelde Duitse Führer steeg aan het wereld-firmament. Wat Hitler niet lukte met Franco om Spanje aan zijn zijde te krijgen in de Tweede Wereldoorlog, lukte wel, met Italië, zij het met veel tegen-goesting. Il Duce, Mussolini wilde geen oorlog, hij wilde alleen een soort van magalomaan Romeinse Rijk Numero Due……

    Ook op Elba, heet verbanningsoord van Napoleon, prijkt dit symbool weerszij de toegangspoort van de villa… Want in wezen was Buanaparte, als Corsicaan, ook ’n soort Italiaan!

    *

    Het fascisme is terug in Italië: Mussolini-fans marcheren door Rome

    *

    Fascistenleider Roberto Fiore is na twintig jaar ballingschap terug in Italië om extreemrechts een duw in de rug te geven. Onvrede over de immigratie motiveert zijn aanhangers. Die willen "de straten heroveren op de indringers".

    *

    Daar is hij: Roberto Fiore, de man die twintig jaar in het buitenland woonde nadat hij in Italië was veroordeeld wegens betrokkenheid bij een bomaanslag met 85 doden. Hij wordt geflankeerd door zestien zwaar getatoeëerde mannen met om hun linker bovenarm een gekleurde band waarop Servizio d'Ordine staat - ordedienst. Zij zijn vandaag uitverkoren om de grote leider van het Italiaanse neofascisme te beschermen, en met hem de ongeveer tweeduizend volgers die zaterdagmiddag 4 November 2017 achter hem aan marcheren in ordelijke rijen van acht, dwars door de straten van Rome.  

    "Boia chi molla", scanderen ze een gevleugelde uitspraak van Benito Mussolini - de beul voor hem die opgeeft. En verder: "Alles voor het vaderland", "Italië voor de Italianen" en "Stop de immigratie, stop de illegalen, gooi alle indringers het land uit". De honderden mannen en een handvol vrouwen die zaterdagochtend vanuit heel Italië naar deze door Mussolini gebouwde buitenwijk van Rome trokken, doen dat naar eigen zeggen om "de straten terug te veroveren op de indringers". Het gevolg: veel tatoeages, veel zwarte kleren, veel geheven rechter handpalmen en aan de overkant van de straat veel opgetrokken wenkbrauwen.

     

    "Ons land wordt bezet door een leger dieven", zegt Luca Castellini, lid van een van de meest racistische hooligan-groeperingen ter wereld, de Brigate Gialloblu van de voetbalclub Hellas Verona. Hij is speciaal naar Rome gekomen om "de veiligheid van zijn kinderen te waarborgen", zegt hij, waarna hij zijn megafoon pakt en met zijn mondhoeken halfstok schreeuwt: "Pakistani, Bengalezen, Senegalezen, stuur ze terug naar hun eigen land!"

     

    Deze mars op Rome is het geesteskind van Roberto Fiore, de extreemrechtse politicus die twintig jaar in ballingschap leefde wegens betrokkenheid bij een extreemrechtse bomaanslag in 1980. Pas toen het vergrijp in 1999 verjaarde, keerde hij terug naar Rome om het neofascistische Forza Nuova te stichten.

    Schandalen

    Fiore wilde eigenlijk een week eerder marcheren, omdat het toen, op 28 oktober, precies 95 jaar geleden was dat Benito Mussolini zijn zwarthemden opriep naar Rome te trekken om er een fascistische dictatuur te stichten. Maar dat was ontoelaatbaar, vonden 45 parlementariërs, de burgemeester van Rome en de minister van Binnenlandse Zaken, die Fiore uiteindelijk verplichtte de mars uit te stellen.

     

    "28 oktober had ons allemaal een prachtige datum geleken", zegt Fiore daarover tegen zijn nukkige gevolg. "Vanaf die datum werden moerassen drooggelegd, waarin hele steden werden gebouwd. Een periode waarin ons vaderland herboren werd. Maar laten we vanaf nu 4 november als bijzondere datum zien, de dag waarop ons volk opnieuw wakker werd. Waarop we de invasie blokkeerden en begonnen aan de herovering van ons land."

    Hoewel deze mars plaatsvindt in de rafel-randjes van het Italiaanse anti-migratie sentiment - veel militanter dan Forza Nuova wordt het niet - lijkt de brandstof die hun woede voedt ook steeds meer andere partijen voort te stuwen. Ook die andere partijen merken dat de kiezers genoeg hebben van de ruim 600.000 vluchtelingen die sinds 2014 in Italië arriveerden, waardoor ook die partijen zich steeds harder opstellen tegen migranten.

     

    Toch zijn het vooral de (extreem)rechtse partijen die er electoraal van profiteren.

    Gisteren (zondag 5/10) werden lokale verkiezingen op Sicilië gehouden. Nello Musumeci zou volgens de peilingen - de uitslag was bij het ter perse gaan nog niet bekend - een van de grote winnaars worden. Musumeci is verbonden aan de centrumrechtse coalitie van Silvio Berlusconi, maar heeft een verleden bij de neofascistische Nationale Alliantie. Een van zijn speerpunten: minder immigratie.

     

    Of wat te denken van de kustplaats Ostia bij Rome. Lange tijd stond die vooral bekend vanwege haar stranden. Sinds de verkiezingen van gisteren is ze ook de stad waar, 72 jaar na de dood van 'Il Duche' Benito Mussolini, het Italiaanse fascisme weer een serieuze comeback maakte in de politiek. Ostia werd twee jaar geleden opgeschrikt door een enorm maffiaschandaal. Omdat vrijwel alle partijen betrokken bleken bij die corruptie, besloot de neofascistische partij CasaPound al haar pijlen op de gemeente te richten. De 32-jarige kandidaat Luca Marsella, die de afgelopen weken hard van leer trok tegen bijvoorbeeld Afrikaanse verkopers op het strand, haalt volgens de laatste peilingen meer dan 10 procent van de stemmen. Dat zou een van de grootste successen voor een neofascistische partij sinds 1945 zijn.

    Gevechten

    "Je kunt wat wij doen fascisme noemen", zegt Fiore zaterdagavond aan het einde van zijn patriottisch defilé en nog immer omringd door zijn potige ordedienst. "Maar ik noem het liever een nieuwe kracht, een ‘forza nuova’, die ons land weer wakker maakt en waarmee we de migratie stoppen. Het is aan ons om sterk te zijn. Het is aan ons om voorbereid te zijn. Het is aan ons om klaar te zijn voor de gevechten. Want de strijd tussen de voor- en tegenstanders van het vaderland is aan ons."

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/buitenland/het-fascisme-is-terug-in-italie-mussolini-fans-marcheren-door-rome-bae8c600/

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Denieuwe Forza Nuova van Roberto Fiore is wel niet de Forza Italia van de door het Vogelkoppeke (****) afgezette democratisch verkozen Premier Silvio Brlusconi, maar veel van hun ideeën (buiten het straatgeweld) zijn gelijklopend.

    Dat de beste moge winnen, want in meerderheid zijn Italianen een werkzaam volk met een aangeboren gevoel voor schoonheid.

    Voor ons is het een soort van eeuwig jongblijvende Venus, die haar best doet om ons als Vlamingen concurrentie aan te praten inzake gezonde vaderlandsliefde…

    *

    de beul voor hem die opgeeft.

    Dit was/is, naar mijn gevoel, vele bruggen te ver. Het dateert dan ook uit de tijd van de S.A., de Sturm Abteilung der Nazi’s in Hitler-Duiutsland van het eerste uur. Die werd door Hitler zelf vakkundig vernield (zie De Nacht der Lange Messen) en vervangen door de S.S., de SchutzStaffel van de Nationaal Socialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). In 1925, datum van oprichting was die eerder gericht op de persoonlijke bescherming van A.H., maar alras werd dat de elite-eenheid van d ganse Wehrmacht.

    Maar in 1925 was er geen iskam-invasie, en nu wel. Dat is voorwaar het verschil van de differentie…

    Mocht U enige gelijkenis zien in ‘het opruimen van onze straten’ van toen en van nu, gelieve dit dan voor Uzelf te houden. Want in Neurenberg werd de SS veroordeeld als een criminele bende moordenaars….

    Vandaar onderstaande blanco afbeelding…

    *

    De jaren 1925 liggen ver achter ons en het straatgeweld is ondertussen meestal wat humaner geworden. Zou men toch denken. Als bewijs van deze verwachting (want meer is datniet) zou er kunnen verwezen worden naar de actualiteit, waar tot 700 Burgemeesters van Catalonië, via ’n afvaardiging van 200 van hen naar de Zetel van Het Kwaad in Bruxellabad zijn komen afzakken om hun Vrijheid te bepleiten. Slagen en verwondingen horen daar niet bij. Maar heel anders wordt het, als de tegenstanders een soort van gewelddadige primitievelingen zijn die op de knieën met de kont omhoog in groep aan het ‘bidden’ zijn voor ze U de keel afsnijden. En neen, veel Nobelprijs-winnaars zitten daar niet tussen.

    *

    “Vanaf die datum (28 Oktober 1922) werden moerassen drooggelegd, waarin hele steden werden gebouwd. Een periode waarin ons vaderland herboren werd”.

    *

    Ja, inderdaad. Daar is in een deel van het heerlijke Toscane een moerassig gebied bijna zo groot als Coburgia, dat tijdens het Fascisme werd drooggelegd: de Maremma, die heden ten dage een der vruchtbaarste gebieden is vn heel Italië. Wij reden daar tekens door, onderweg naar Port’Ercolo,. dat prachtige havenstadje aan de Middellandse Zee tussen geweldige rotsformaties, waar volgens de overlevering ooit Hercules op zijn zwerftochten voet zou aan land gezet hebben. Hercules in Italiano is… Ercolo.

    *

    (****) Met dat troetelnaampje is bedoeld de tengere figuur van Tjeef, Herman van Romp aa-aai. Die vloog als President van deze EU -Nazistaat van Bruxellabad speciaal naar Milaan, om Berlusconi te dwingen een stap opzij te zetten, om deze te vervangen door Mario Monti van de Brissels-Amerikaanse bankier GoldmanSachs… Groter fiascon staat er niet op het palmares van deze omhoog gevallen en nooit-verkozen ‘democraat” en Oud-Premier…

    Berlisconi leidde maar drie Italiaanse Regeringen, waaronder een van de langste sinds WO II, samen met de … Lega Nord. Il Cavaliere is, als geslaagd zakenman, een der rijkste Italianen en wil thns opnieuw aan de Macht, om het land als een zaken-imperium te besturen. Ware daar net zijn hoge leeftid, ik zag hel nog lukken ook. … Hij is tevens een intieme vriend van de Poet…

    Ialië is ook het land der mirakels, St Franciscus, Padre Pio, enz en inzake hoge ouderdom is daar de voorgaande President Giorgio Napolitano die in zijn functie gebeiteld bleef tot hij bijna 100 jaar oud werd…..

    *

    Hemelreiker)

     

    08-11-2017, 04:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4328

     

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    Hieronder vindt U de integrale tekst uit De Morgen, die bewijst dat hoernalisten met een beetje goede wil, ook verstandige mensen kunnen zijn.

    Anders gezegd: de uitzonderingen bevestigen de algemene regel.

    Om over na te denken, zoals uitgebeeld door De Denker (1881) van Auguste Rodin, de Franse beeldhouwer die volgens Wikipedia doet deken te gelijkerijd aan Michelangelo en aan Dante Allighieri. Mij persoonlijk doet het eerder denken aan de ‘Florentijnse Nachen’ (Florentina = Firenze, de bloemenstad) toen wij daar als verliefd koppel voor het eerst kwamen (lang voor we besloten in Italië te gaan wonen) en mijn vrouw absoluut een souvenir van ons beide wilde maken voor het geboortehuis van Dante zelf…Ja Ja, we waren toen jong, en we wilden wat…

    “Making Memories’ heet zoiets dat altijd terugkomt tot zelfs misschien op iemands sterfbed….

    *

    Rik Torfs: "De doodstraf zal opnieuw worden ingevoerd"

    De vragen van Proust

    Ann Jooris en Fernand Van Damme

    *

    De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan.

    Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: professor kerkelijk recht Rik Torfs (61). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?

     

    1. Hoe oud voelt u zich?
    2. “Ik heb me nog nooit een bepaalde leeftijd gevoeld. Ik zou 120 kunnen zeggen omdat niemand dat wordt en er dus ook geen vergelijking mogelijk is. Leeftijd vind ik niet belangrijk. Het idee je jong te moeten voelen, zegt me eigenlijk ook niets. Bovendien kan een vorm van aftakeling maatschappelijke status verschaffen, een air van intelligentie die voorheen niet empirisch waarneembaar was.” (lacht)

     

    2. Wat vindt u uw belangrijkste eigenschap?

     

    “Ik ben ziekelijk geduldig. Kennen jullie de Franse uitdrukking: ‘la vengeance est un plat qui se mange froid’? Prachtig, vind ik. Maar soms is geduld ook een gebrek, wacht ik te lang tot het momentum gepasseerd is.”

     

     

    3. Wat is uw grootste passie?

     

    “Ik ben tegen passies. Vandaag moet iedereen een passie hebben, en dat is dan patatten bakken of zo. (lacht) Eigenlijk zou de mens stoïcijnser moeten leven. Ik wil gewoon ­aandachtig leven, zonder me al te veel te laten meeslepen. Misschien is aandacht een passie? Neen, toch niet, want aandacht vergt juist een receptieve instelling.

     

    “Welke passie zou nu goed staan om te bekennen in een kwaliteitskrant? (proest het uit) Dit is toch echt een euvel van onze huidige tijd: velen leven voor hun imago, voor hun reputatie. La bella figura. Wat is nu het meest gewenste antwoord op deze vraag, denken ze dan.”

     

    4. Wat beschouwt u als uw grootste prestatie?

     

    “Niets. Hiervan ben ik 100 procent zeker: ik heb níéts gepresteerd. Ik heb altijd met plezier geleefd en gewerkt, maar ik heb niets gepresteerd waar ik om herinnerd zal worden. Wat ook betekent dat ik me tot nog toe van massamoorden heb onthouden. (schatert) Waarom moet je nu een grote prestatie geleverd hebben? Ik heb dat niet gedaan en vind dat ook niet erg.”

     

    5. Wat was het gelukkigste moment in uw leven?

     

     

    4 © Stefaan Temmerman

    “Toen ik in de zomer van 1973 na een lange fietstocht van Knokke naar Zierikzee en terug aankwam in Retranchement en in het zinderende avondlicht koeien zag staan grazen op de met bunkers bezaaide weilanden. De voldoening van een dag lang fietsen en de gedachte dat in het leven alles mogelijk is, is altijd blijven hangen. In die herinnering zit iets proustiaans. Ik was toen 16. Je kunt geweldig goed denken op die leeftijd, maar je kunt het niet ­allemaal kaderen. Dat is iets heel schoons.

     

    “Het echte geluk speelt zich af in het innerlijke, spirituele leven. Al de rest is vanitas vanitatum. Daarom heb ik altijd veel sympathie gehad voor mystici als Johannes van het Kruis of dichters als Paul Celan en C.O. Jellema.”

     

    6. Welke kleine alledaagse gebeurtenis kan u blij maken?

     

    “Planten die er een blad bij krijgen. Lichtinvallen. De ogen van een kat. Dan denk ik altijd: hier zit iets in wat ik bij collega Vermeersch al jaren vergeefs heb gezocht.”

     

    7. Wat is uw grootste zwakte?

     

    “Ik ben zoals alle mannen veel met mezelf bezig. Je hebt als man de ­neiging om jezelf als het middelpunt van de wereld te zien en dat maakt je niet gelukkig. We moeten tot meer onthechting komen – als het kan met een glas champagne in de hand.” (lacht)

     

    8. Waar hebt u spijt van?

     

    “Wat is de zin van spijt? Ik heb altijd voor de vlucht vooruit gekozen, dat is de enige weg.

     

    “Toen de uitslag van de rector­verkiezing bekend werd gemaakt, dacht ik meteen: op naar iets anders. Ik schrijf nu columns voor Het Laatste Nieuws en uitvoerige artikelen voor Knack en Trouw. Ik ben geen schrijver, maar kan ook niet zonder schrijven. Schrijven is een vorm van intens leven en daar wil ik me nu volledig aan wijden.”

     

    9. Wat is uw grootste angst?

     

    “Ik ben een tegenstander van doodgaan, maar ben er niet bang voor. Wel vind ik de dood een constructiefout van de schepping. Dokter Le Compte hoopte 1.000 jaar te worden, voor mij mag het nog wat meer zijn, want ik hou enorm van het leven. Sommigen vinden het net goed dat het leven eindig is, want anders ­zouden we ons vervelen. Dat lijken me bijzonder saaie mensen, die gelukkig doodgaan. (lacht)

     

    “Ik heb veel mensen zien doodgaan. Ik vind dat je mensen nabij moet zijn wanneer ze sterven, met niet meer ernst dan nodig is. Ik geloof enorm in geestesverruimende middelen en humor hoort daarbij, omdat humor het leven verruimt en ook een liefdesverklaring inhoudt. Iemand met wie je lacht of die je zelfs wat durft te bespotten op zijn doodsbed, die zie je graag. Wie ga je nooit met humor bejegenen? Mensen aan wie je een hekel hebt.”

     

     

    10. Waarvoor wilt u vechten?

     

    “Vrijheid vind ik de sleutel van alles. Hoe minder vrijheid, hoe minder ideeën. In die zin verzet ik me tegen de toenemende beknotting van onze vrijheden. De mensenrechten komen meer en meer op de helling te staan. Zo ben ik ervan overtuigd dat de doodstraf opnieuw zal worden ingevoerd; 53 procent van de mensen bij ons is voor de doodstraf. Afschuwelijk vind ik dat. Als dat percentage stijgt tot 70 procent, ­zullen de politici volgen. Ik geloof dus niet in de gedachte dat ethische vooruitgang duurzaam is. Dat is geen pessimisme, maar juist een aanvaarding van de mens zoals hij is.

     

    “Ethisch gezien bestaan er geen definitieve verworvenheden. Etienne Vermeersch denkt van wel. De slavernij is toch afgeschaft, voert hij dan aan. Oké, denk ik dan, maar Cicero hield van zijn slaven en beschouwde hen als zijn vrienden. Kaderlid zijn van een multinational, dat is toch ook een vorm van moderne slavernij? Je moet alles in zijn context zien. Ik zou liever slaaf zijn bij Cicero dan kaderlid bij een multinational. Daar is Etienne wat te naïef in. Dat heb je met rationalisten, die denken dat door de rede alles in orde komt.

     

    “Ik geloof niet in de ‘maakbaarheid’ van de wereld, wel in een soort verzachting ervan. Hoe zorg je ervoor dat mensen zich in de oorlog fatsoenlijk gedragen, vind ik een veel interessantere vraag dan: komt er ooit nog oorlog? Want die komt er.”

     

    11. Wanneer hebt u voor het laatst gehuild?

     

    “Wat is dat nu? Mannen moeten tegenwoordig kunnen huilen, vroeger moesten ze een autoband kunnen vervangen. Op de begrafenis van mijn ouders heb ik niet gehuild, omdat ik mijn verdriet al lang had kunnen kanaliseren. Tranen zijn niet altijd de meest hoogstaande vorm van verdriet.”

     

    12. Wanneer schrok u van uzelf?

     

    “Toen ik als De Reus van de Bende van Nijvel erop losknalde. (schatert)

     

    “Ik word zelden heel kwaad. Behalve die ene keer in restaurant Le Procope, waar nog twee van de twintig gerechten te verkrijgen waren die op de menukaart stonden – wat ik aanvaardde in Roemenië na het Ceaușescu-regime, maar niet in Parijs. Het toilet was vies, je moest plassen van twee meter overbruggen en ik ben daar fysiek niet toe in staat. Enfin, het was vreselijk. Toen heb ik tegen de maître d’hôtel gezegd: slechter dan dit kan niet. Daar schrok ik zelf van.”

     

    13. Bent u ooit door het lint gegaan?

     

    “Als kind misschien, als volwassene denk ik van niet. In debatten ga ik zelden frontaal in de aanval, maar privé schuift iedereen natuurlijk weleens uit.”

     

    14. Welke kunstvorm beroert u het meest?

     

    “Kunst die je op eigen tempo tot je kunt nemen, zoals een gedicht of schilderij. Ik hou ervan de regie zelf in handen te hebben. Een schilderij kan mij wel tot tranen toe bewegen. Ik denk dan aan het werk van Piero della Francesca, het plafond van de Sixtijnse Kapel of Jagers in de sneeuw van Bruegel. Mijn ­favoriete schilderjaar is 1913, met zijn kubisten en futuristen, Der Blaue Reiter en late fauvisten. Ze symboliseerden de kracht van het oude Europa, voor het zichzelf liet ontploffen.

     

    “Ik hou niet van kunst met een duidelijke, eenzijdige boodschap, er moet dubbelzinnigheid in zitten. Dubbelzinnigheid is het wezen van alles en de schoonheid van de mens.”

     

    15. Hebt u ooit een religieuze ervaring gehad?

     

     

    “Wat bedoelt u daar nu mee? Een verschijning van Maria of zo? (lacht)

     

    “Ik ben heel religieus van nature en schaam me er niet voor om dat te zeggen. Het religieuze speelt in mijn leven een grote rol. Ik ga ’s zondags naar de mis. Omdat haast niemand dit nog doet, vertel ik het met des te meer plezier. Ik geniet er enorm van.

     

    “Mensen als Etienne Vermeersch en Richard Dawkins vragen altijd om God te definiëren. Ik geloof ­persoonlijk in ons onvermogen om het essentiële op welke manier dan ook te vatten. Wat weten wij? Weinig. Astrofysici beseffen dat maar al te goed.

     

    “Elke poging tot een definitie van God is een menselijke definitie. Alle concepten die wij als mensen proberen toe te passen op God zijn tot mislukking gedoemd. Als God ons echt overstijgt, kunnen we ook zijn eigenschappen niet benoemen. Vaak geeft Dawkins een definitie van God om vervolgens te zeggen dat hij niet bestaat. Die extreme bekendheid met God valt doorgaans enkel een atheïst te beurt. Ik ken hem niet.

     

    “Voor mij is religie de onderliggende rivier van het leven, waaruit je vertrouwen kunt putten. Met de Kerk heb ik het soms moeilijk. Ik ken de donkere kanten van het ­systeem en kan ermee leven. Het transcendente van religie heeft me altijd aangesproken, als kind al. De gedachte aan God. De triniteit. Hoe die opvatting in elkaar zit, dat vond ik spannend, maar ook natuurlijk. Religie is niet enkel leer, maar is ook wat ze vandaag beleving en cultuurcontext zouden noemen. Als je belangstelling voor geschiedenis en kunst hebt, zal je minder makkelijk het religieuze als irrationeel afwijzen.”

     

    16. Wat biedt u de ultieme ontspanning?

     

    “Ik hou van wandelingen in de natuur. Ik ga elk jaar een paar dagen wandelen in het Zwitserse Nationale Park in Graubünden, waar de natuur doet wat ze wil. Ik vind ook ontspanning in het lezen van gedichten of ­filosofische teksten. Een glas ­champagne – maar dat drinken we nu niet – vind ik ook heel ontspannend.” (lacht)

     

    17. Hoe voelt u zich in uw lichaam?

     

    “Mocht ik eruit kunnen stappen, zou ik het zonder twijfel doen. Het idee een zuivere geest te zijn, lijkt me wel iets. (lacht) De ­cultus van het lichaam spreekt me niet zo aan.”

     

    18. Wat vindt u erotisch?

     

    “Het lichte verval. De kraaienpootjes van een vrouw als ze lacht, bijvoorbeeld. Jonge vrouwen hebben soms de ­neiging om op een vreselijke wijze op elkaar te lijken. Ze zijn nog niet getekend door de miserie die ze zichzelf zullen aandoen en die later hun schoonheid zal vormen. Het verval waar vrouwen aanvankelijk weerstand tegen bieden, vind ik ongelofelijk aandoenlijk. Erotiek is aandoenlijk. Een zuivere schoonheid, zonder onvolmaaktheid, zegt me weinig.”

     

    19. Wat is uw goorste fantasie?

     

    “Seks met een man, daar heb ik nooit van gedroomd. Zogezegd hebben heel veel mannen een homo­seksuele fase, maar ik heb dat nooit gehad. Het kan nog komen.

     

    “Wat mijn fantasie prikkelt, is een schijnbaar argeloze vrouw die niet voor de liefde openstaat. De knapste vrouw die ik ooit heb gezien, was in 1978, op de bus tussen Toledo en Madrid. Ineens stapte een 20-jarige kloosterzuster op in een nonnen­habijt. Een soort argeloze bruid van God. Die totale overgave en onbereikbaarheid vind ik begeerlijk. Veel meer dan iemand die in rare lingerie rondhuppelt. Ik ben niet in staat om zware fantasieën te hebben over een lichaam alleen.”

     

    20. Welk dier zou u willen zijn?

     

    “Een nijlpaard. Na de mug verantwoordelijk voor het grootste aantal slachtoffers in Afrika. Het nijlpaard trapt per ongeluk op alles, dat vind ik prachtig. Die onbeholpenheid. Een nijlpaard in de Leie, stel je voor! Al die mensen in Latem zouden ­eindelijk eens iets zien, in plaats van de tristesse van hun eigen huwelijk.”

     

    21. Aan wie bent u schatplichtig?

     

    “In de eerste plaats aan mijn ouders. Ze hadden aan de universiteit ­gestudeerd en hadden heel wat intellectuele bagage. Ook aan mijn meester van het vijfde studiejaar. Hij zei dat je met spreken en schrijven je kost kon verdienen, terwijl de meeste onderwijzers vooral vonden dat je het metriek stelsel moest beheersen. Later aan mijn leraar geschiedenis, een fantastische man. Hij was in die tijd al openlijk homo, zijn lessen mondden altijd uit in vrije discussie, zonder regels, maar iedereen hing aan zijn lippen.

     

    “Je maakt een toevallige verschijning op de wereld, waarbij je steunt op wie vroeger was en hindernissen opwerpt voor wie later komt. Prachtig, toch.” (lacht)

     

    22. Hoe was de relatie met uw ouders?

     

    “Mijn ouders kregen mij pas op vrij late leeftijd: mijn vader was 45, mijn moeder 38. Ik heb eigenlijk een vrij rimpelloos ­parcours met hen afgelegd, de demonen waarmee ik moest ­afrekenen waren zeker niet mijn ouders. Ik heb me nooit tegen hen moeten afzetten.

     

    “Ik kom uit een burgerlijk milieu, dat zeker, maar heb er toch plezier aan gehad.”

     

    23. Aan wie heeft u leed berokkend?

     

    “Aan de halve wereld. Gezien het schaarstebeginsel zijn er altijd mensen die je moet bestrijden. Ik heb waarschijnlijk veel mensen pijn gedaan.

     

    “Ik sta zeer sceptisch tegenover mensen die de macht hebben. Mijn vader had dat ook: weinig respect voor machthebbers. Dikwijls is hun voornaamste eigenschap het feit dat ze de macht hebben. Dat is te ­weinig, vind ik.

     

    “Ik geloof heilig in de ‘ijzeren wet van Michels’ dat macht corrumpeert. Daarom moet ze gedeeld worden. Gelukkig was ik al corrupt toen ik zelf aan de macht kwam. (lacht)

     

    “We moeten allemaal goed beseffen dat we voorbijgangers zijn. Je moet nooit een stempel op iets ­willen drukken. Intens omhelzen wat je doet, volstaat.”

     

     

    24. Welke eigenschappen waardeert u in anderen?

     

    “Humor, want dat is een uiting van liefde, maar ook trouw. In die zin dat je iemand eventueel vijf jaar niet ziet en je elkaar na twee minuten toch terugvindt. Je kunt alleen trouw zijn aan iemand van wie je de slechte kanten kent, anders is het geen trouw.”

     

    25. Hoe definieert u liefde?

     

    “Cicero zei: idem velle, idem nolle. Hetzelfde willen en niet willen, dat is ware vriendschap. Voor een stuk is dat met liefde ook zo, maar dan moet er voldoende ruimte zijn. Er moet een connectie zijn, maar ook voldoende verschil. Ik vind dat zo’n moeilijk woord, liefde. Elke definitie is een verarming. Eigenlijk ben ik tegen definities. Vandaag wordt liefde te veel met een emotionele, en niet met een existentiële blik bekeken. Ik ben voorstander van een wat lelijker liefde.”

     

    26. Hoe wilt u bemind worden?

     

    “Ik kan, denk ik, alleen leven met ­mensen die me ongelofelijk met rust laten. Een symbiotische liefde vind ik afschuwelijk. Eigenlijk is dat geen liefde, maar je persoonlijkheid die wegvalt. Wat iemand in zijn diepste binnenste denkt en voelt, dat weet je nooit. In die zin ben ik ook een grote tegenstander van eerlijkheid. Zeg nooit alles wat je te binnen schiet, tenzij je een einde aan je relatie wilt maken. Lichte hypocrisie is ­noodzakelijk om te overleven.”

     

    27. Welk maatschappelijk ­probleem kan u woedend maken?

     

     

    “Ik heb een probleem met woede. Woede is een vorm van fascisme, een soort van totalitair denken waarbij je je verontwaardiging ziet als een argument dat alle argumenten overstijgt. Woede is ook een vorm van moralisme, een afsluiten van het debat.

     

    “Vroeger hanteerde ik de term ‘herbergzaam meningsverschil’. Juist in het meningsverschil vind je voldoening omdat het je geest scherpt en je gevoelens dieper maakt. Maar woede, hoe kun je daarop reageren?

     

    “Een maatschappelijk probleem hier in Vlaanderen is dat mensen vandaag nog in twee dingen geloven: in de wetenschap en in zichzelf. Dat wetenschapsfundamentalisme vind ik bijzonder beangstigend. Wetenschap overleeft bij gratie van systematisering en reductie, anders kun je niet tot resultaten komen. Maar als je de werkelijkheid ­reduceert tot wetenschap, zie je de volheid van het bestaan niet meer. In die zin vult verbeelding de ­werkelijkheid aan tot wat ze is.”

     

    28. Hebt u zichzelf ooit betrapt op racistische gevoelens?

     

    “Ik ken heel veel mensen van allerlei rassen en kleuren, privé en professioneel. We denken vaak in clichés over een volk, maar soms kloppen die ­vooroordelen ook wel, ook over Vlamingen trouwens. Maar is dat racistisch?”

     

    29. Wat zoekt u op reis?

     

    “Ik geloof in rituelen. Ik ga elk jaar naar Zwitserland, Straatsburg, het Zwarte Woud, Rome en Parijs, telkens in dezelfde periode. De herhaling vind ik mooi, het ontdekken van kleine verschillen. Maar je moet ook op nieuwe plekken komen. Een reis in lussen, zo is het leven in zekere zin ook.”

     

    30. Hoe werkt u mee aan een betere wereld?

     

    “Ik werk enkel tegen. Ik geloof niet in een betere wereld, ik vind de wereld oké in al zijn slechtheid. Het idee van de ideale samenleving met enkel deugdzame mensen met een ­kosmisch besef die geloven dat elke handeling die ze stellen alles uit evenwicht kan brengen, nee bedankt. Ik heb liever onvolmaakte mensen met wilde dromen, die ­kunnen alleen in een niet-perfecte wereld gedijen. Een betere wereld, stel je voor zeg!”

     

    Het boek Mag God nog - Een vrijzinnige, een christen en een moslim in gesprek: Paul Cliteur, Rik Torfs en Khalid Benhaddou (red. Lisbeth Imbo, Borgerhoff & Lamberigts) wordt voorgesteld op 12/11 op de Boekenbeurs.

     

    DOSSIERDE VRAGEN VAN PROUST

    De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. In 'De vragen van Proust' krijgen bekende en minder bekende medemensen een reeks persoonlijke en confronterende vragen voor de kiezen.

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/interviewreportage/rik-torfs-de-doodstraf-zal-opnieuw-worden-ingevoerd-b5476f6f/

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Mij kwam een bekende versregel uit mijn Sturm und Drang-periode voor de geest, waar Jacques Perk (1859-1881), veel te jong gestorven, dichtte, dat hij ’geboren was uit zonnegloren en een zucht van de ziedende zee’ voor de geest die ik niet meteen ’n plaats kan geven.

    Zijn het ‘Verloren Dromen’ of de dwaaltochten, zoals van Ahasverus, de Wandelende Jood? Is het de Ziekte van

    Diofgenes

    dDe Griekse Wijsgeer uit de Oudheid die op klaarlichte dag met een lantaarn in een drukke straat rondliep, om ‘een mens’ te zoeken?

     

    Kijk, door dit interview ken ik nu mensen met een veel hogere IQ dan mezelf, die ook niet gemakkelijk aan uit kunnen. Stof tot veel nadenken dus, in deze donkere novemberdagen. Zelfs al zijn mijn bedenksels van veel eenvoudiger structuur. Bijvoorbeeld: wat eten we deze middag? Of wat krijgt er voorrang om over te schrijven in mijn blogs? En ja, om al eens bovenstaand     artikel opnieuw te herlezen.

    (Hemelreiker)

     

    07-11-2017, 17:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4327

     

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    Een gehele democratisch gekozen regering in een Europese Unie die als voorbeeld van democratie wil doorgaan voor de gehele wereld achter tralies. Het is niet meer van deze tijd en toch gebeurt het zelfs onder onze ogen. Op commando van Bruxellabad, de Jihad-hoofdstad van Europa. Sommigen werden in eigen land aangehouden en opgesloten, anderen, waaronder de President zelf met nog 5 Ministers, gevlucht naar ons land, in een Brusselse cel. M.a.w. het verhaal van de Bloedhond Alva van 500 jaar geleden, herhaalt zich. Ook toen was er het voorwendsel om rond de dis gezamenlijk naar een oplossing te zoeken. Maar na de soep en de patatten werden ze, Graaf Egmont en Graaf Hoorne, van hun stoel gelicht en naar de kerker geleid om enkeke dagen later op het schvot op de Brusselse Grote Markt te eindigen Alleen Graaf Willem van Oranje overleefde het conflict, door weg te blijven Voordien waren dus de historische woorden gevallen van de kant van Egmont en Hoorne: Vaatwel, Graaf zonder Land, waarop Willem de Zwijger zou geantwoord hebben: ‘Vaarwel, Graven zonder Hoofd’. We schreven toen 5 juni 1568 …

    *

    Onder Franco, dus 500jaar later, tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1938) waar toen oook Natie-Duitslabd een handje kwam toesteken met bombardementsvliegtuigen (Stuka’s JU88 uit de Junker Fabrieken) werd er lang niet meer onthoofd, maar werden executies uitgevoerd door middel van de wurgpaal (de garrote), waarbij een stalen pin in de nek van het stevig vastgebonden slachtoffer werd geslagen. Sedert 1978 is de doodstraf formeel afgeschaft, maar voor ‘rebellie’ tegen ’n dictatuur misschien nog altijd van toepassing. Want het gaat hier niet om Madrid alleen, maar om de ganse EU-Nazistaat.

    *

    Wees maar zeker: ook de jonge President Puigdemont en zijn Ministers kenen deze verhalen….

    *

    Brussels parket neemt onderzoek aanhoudingsbevel over van federaal parket

    *

    Het federaal parket heeft zaterdagmiddag de vijf internationale aanhoudingsbevelen uitgevaardigd door Spanje overgemaakt aan het Brusselse parket. Dat meldt het Brusselse parket.

    Dat ze worden overgemaakt, komt omwille van de banden die de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en zijn vier voormalige regeringsleden hebben met Brussel.

     

    Het federaal parket heeft vrijdag vijf Europese aanhoudingsbevelen ontvangen van de Spaanse autoriteiten. Naast dat voor de Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont, gaat het om de vier Catalaanse ministers Maria Serret, Antoni Comin, Llius Puig en Clara Ponsati.

     

    De aanhoudingsbevelen kwamen er nadat de vijf donderdag niet voor de rechter in Madrid waren verschenen. De Catalaanse leider en de leden van zijn regering worden in Spanje vervolgd voor rebellie, misbruik van overheidsgeld en opruiing. Daarop staat een maximumstraf van 30 jaar.

     

    Het parket van Brussel stelt dat de aanhoudingsbevelen momenteel worden onderzocht met medewerking van het federaal parket en het parket-generaal van Brussel.

     

    Zodra de vijf betrokken personen zijn gevonden en voor de onderzoeksrechter gebracht, heeft die 24 uur de tijd om een beslissing te nemen. Hij kan beslissen om geen aanhoudingsbevel uit te schrijven, of dat wel te doen maar de personen eventueel voorwaardelijk vrij te laten.

     

    Als de onderzoeksrechter een aanhoudingsbevel uitschrijft, komt het dossier bij de raadkamer, die binnen de twee weken moet beslissen of het Europese aanhoudingsbevel wordt uitgevoerd.

    Tot 100 dagen

     

       Minister van Justitie Koen Geens zei vrijdagavond dat het theoretisch en "in uitzonderlijke omstandigheden" tot 100 dagen kan duren voor de hele procedure is doorlopen. Die timing is symbolisch niet onbelangrijk, want op 21 december vinden er vervroegde verkiezingen plaats in Catalonië.

    Indien één van de betrokken partijen het niet eens is met de beslissing van de raadkamer, kan die beroep aantekenen en wordt het dossier voorgelegd aan het hof van beroep. Dat heeft op zijn beurt vijftien dagen om een beslissing te nemen.

     

    Een verder beroep bij het Hof van Cassatie is mogelijk indien één van de partijen het oneens is met de beslissing van het hof van beroep. Volgens het federaal parket moet Cassatie een beslissing nemen binnen de vijftien dagen.

     

    In een Nederlandstalige tweet onderstreepte Puigdemont alvast dat hij zal meewerken met de Belgische justitie.

    "Verenigd politiek front vormen"

     

    Verder heeft Puigdemont vandaag ook opgeroepen tot een verenigd politiek front bij de verkiezingen van 21 december. Dit om de campagne naar onafhankelijkheid van Spanje voort te zetten en te protesteren tegen de gevangenneming van voormalige leden van de regionale regering. Tegelijkertijd tweette hij, in het Nederlands, dat hij de volledige medewerking biedt aan de Belgische justitie.

     

    Puigdemont, die naar België uitweek nadat zijn regering was ontslagen na een eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring, zei gisteren dat hij overweegt zich vanuit Brussel kandidaat te stellen bij de verkiezingen.

     

    "Voor alle democraten is het moment gekomen om zich te verenigen. Voor Catalonië, voor de vrijheid van de politieke gevangenen en voor de Republiek", schreef hij vandaag op Twitter.

     

    Premier Mariano Rajoy riep nieuwe verkiezingen uit nadat hij een week geleden de macht in Catalonië had overgenomen. Het markeert Spanje's ernstigste politieke crisis sinds de terugkeer van de democratie aan het eind van de jaren zeventig.

     

    Politieke partijen in de rijke noordoostelijke regio die gezamenlijk willen optrekken, hebben tot dinsdag de tijd om een ​​mogelijke coalitie te registreren.

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/buitenland/brussels-parket-neemt-onderzoek-aanhoudingsbevel-over-van-federaal-parket-b7dcbccd/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_content=ochtend&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a&utm_source=demorgen

    *

    T E O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Uiteraard schrijven we nu geen 500 jaar na 1975, datum van overlijden van Generalissimo Franco. Het is dus nog even wachten tot 2478.. Maar met de aan de gang zijnde islam-dreiging zou alles wel eens in ’n stroomversnelling kunnen geraken.

    Ondertussen zullen Catalonia zowel als Vlaanderen wel blijven bestaan, zodat hun tirannen als ‘vreemde Meeseters in ’t Land, uit Madrid en uit Brussel wel altijd redenen zullen hebben om ‘repressies’ uit te voeren.

    Tenzij natuurlijk, dat na de ‘klimaat-wende’ er eindelijk ook ‘n ‘n ‘wende(‘ komt voor de vrihheids-gedachte waarvoor Willem Tell toch het gedroomde model is…

    *

    (Hemelreiker)

     

    06-11-2017, 05:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    05-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4326

     

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    ‘Wahrheit und Dichtung’ vertaalt zich hiet in dit land als ‘Waarheid naar versluiering’ zoui beter passen. Alle neuzen in de van Overheidswege aangegeven richting. En wie dat niet doet, is net als in het verstoppertje spelen, ‘er aan’. Die wordt gebroodroofd en opgesloten (voor zijn eigen bestwil, namelijk in ‘Schirzhaft’) achter de tralies van het cordon sanitaire….

    ‘Cordon Sanitaire’ staat eigenlijk voor de zachtere vorm van het Nazisme zoals Nonkel Dolf, onzaliger gedachte, dat zag. ‘Cordon Sanitaire’ is inderdaad Anders Gaan Leven…

    **

    Koning Onbenul…

    Overgeenomen van bij ‘tSCHELDT

    *

    Calf Dubbbel Nul (Calvo) van Groen- Linkx weet daar alles van want die is ’n Spaanse Catalaanees van origine…. Hij schreeuwt dit wel niet meer zo luid als naar gewoonte van de daken, maar loochenen doet hij het ook niet. Benieuwd welke kant die kiest!

    Zo ziet U maar dat import-producten niet altijd helemaal koosjer zijn. Al spreken ze onze taal.Denk daarbij vooral ook aan dat Alamcy-babbelspraakwaterval ook van goren-slinxe signatuur, helemaal uit Turkije hier als Antwerpse baby aangespoeld.

    Ja Ja, onze stromen en rivieren voeren inderdaad soms veel afval mee naar de zee. Afval dat zich onderweg lukraak vastzet aan de kleinste rietstengel die zich op zijn beurt heeft vastgezet in het spiegelbeeld van een of andere kathedraaltoren hoog boven het Vlaamse land… Alle grootsteden ter wereld zijn inderdaad als magneten voor vreemde luizen.

    Waardoor in dit land betrokkenen de pretentie krijgen dat ze Vlaming zijn onder de Vlamingen..

    *

    Mythe en realiteit over economische

    gevolgen voor Catalonië

    *

    De indruk wordt gewekt dat een onafhankelijk Catalonië op een economische chaos afstevent: bedrijven die nu al wegtrekken, niemand die er nog wil investeren, een onafhankelijke regio die niet kan rekenen op de voordelen van de EU-handel. Toch situeert het probleem zich eerder in het buitenland. Wie is er nog zeker van dat leningen aan Catalonië, aan andere regio’s of de Spaanse staat in deze woelige tijden worden terugbetald?

     

    Over de toekomst van Catalonië is het koffiedik kijken. Het enige wat vast lijkt te staan, is dat we voor weken, maanden zoniet jaren weg zijn voor spanningen tussen Madrid en Barcelona. En dus onzekerheid. Ondertussen hebben al 1.700 bedrijven hun zetel uit Catalonië weggehaald. Het toerisme is met 20 procent afgenomen, al blijft het afwachten wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn. Is Catalonië als rijkste regio van Spanje zichzelf aan het wurgen? Het valt nog te bezien.

    Het is fout te denken dat de economie in de regio die zich onafhankelijk heeft verklaard is stilgevallen. Iedereen gaat nog altijd naar het werk, de winkels zijn open en het gros van de bedrijven blijft ter plaatse. Zo is er Biocat, een cluster van biotechbedrijven, die sterk aanwezig is in de omgeving van Barcelona. Die zal niet zomaar verhuizen naar Madrid. 60 procent van alle Europese onderzoeksmiddelen voor Spanje worden in Catalonië aangewend. Wat maakt dat Tesla, de bouwer van elektrische auto’s, sterk in de regio   investeert. Die zal niet zomaar delokaliseren. De grote Seat-autoassemblagefabriek zal ook ter plaatse blijven. Tal van grote Catalaanse bedrijven halen meer dan 90 procent van hun omzet in het buitenland.

    Zoals de farmareus Grifols. En het telecombedrijf Cellnex. Die zullen voldoende lobbyen bij verschillende instanties om niet afgesloten te worden van buitenlandse markten. En als zijn het niet doen, dan wel hun klanten. Bedrijven opereren in een internationale omgeving en ze weten dat de Spaanse overheid of de Europese Commissie hen niet zomaar van de buitenwereld kan afsluiten.

    Infrastructuurwerken

    Wat de negatieve impact op de economische groei betreft, zijn de Catalanen er wel gerust in. De Spaanse economie zal dit jaar 1,3 procent groeien, maar de Catalaanse meer dan 3 procent. Een percentage waar de meeste landen enkel van kunnen dromen. Zelf als daar door de crisis nog 1 procentpunt afvalt, zit Catalonië nog altijd gebeiteld. Wat ook vaak vergeten wordt, is dat Catalonië vanuit Madrid constant ondergefinancierd wordt. De hoofdstad belooft nieuwe infrastructuurwerken onder andere in de wegenbouw, maar daar komt niets van in huis. Het Catalaanse bedrijfsleven is daar woedend over en dat is één van de redenen waarom ook de ondernemers op zijn minst meer autonomie willen. Als buitenlandse multinationals niet meer durven investeren in Catalonië is dat vooral een gevolg van die gebrekkige infrastructuur en niet de huidige onzekerheid rond de toekomst van de regio los van Spanje.

    Bron: ‘t Pallierke

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    Als economist sluit ik mij volgaarne aan bij deze analyse. Temeer omdat Catalonia precies door te ondernemen en daarbij hard te werken, het welvarendste gedeelte van het Iberisch Schiereiland is. Vanzelfsprekend speelt het egoïstische Madrid, net als Coburgia ten opzichte van Vlaanderen, deze melkkoe niet graag kwijl.

    *

    En ondertussen en tegen beter weten in, draait de mallemolen verder richting Kerstmis. ‘TSCHELDT heeft daar een prachtige parodie voor gemaakt. De kaduke Sjarel Premier na zijn bezoek aan Rajoy: ‘tout va bier, Madame la Marquise’.

    Want inderdaad staan die twee op gelijke voet in hun gang naar Canossa, namelijk op het punt om zonder eigen land te vallen… Voor ons, Vlamingen begint, na de sterren op ’n blauw veld, eindelijk de zon aan de horizon te verschijnen.

    *

    (Hemelreiker)

     

    05-11-2017, 17:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4325

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    De spanning stijgt met het uur en nog altijd wordt het publiek onwetend gehouden, dat ht Coburgia vrij staat om deze gedreven jongeman politiek asiel te geven, want niet gebonden door het Verdrag van Maastricht dat aan de Eu Lidstaten verbiedt om aan elkaars onderdanen deze vrijgeleide te geven.

    De ganse wereld en vooral Amerika zal dus en oervloede getoond worden,hoe dit on-land in elkaar steekt.

    Het was Radio Klara die zaterdag morgen ophaalde hoe de vork aan de steel zat tussen Vlamingen en Walen. Door o.a. opte delven joe na de pprmpg ’14-’18 de Vlaminen zich begonnen re roeren, met als gevolg dat de Walen smeekten om terug bij Franskrijk te mogen aansluiten. Dat was in de jaren ’20, zoals bekend.

    Aansluitend daarbij diepte VTM in het avondnieuws het verhaal op van Servië en Kosovo die uit elkaar gingen. Omdat namelijk op 17 Februari2/2008 de provincie Kosovo zich eenzijdig onafhankelijk verklaarde. Raar maar waar, met instemming van de Europese Unie.

    Beide landen, Servie als miedermand, en Kosovo als vrijbuiter, zijn beden Lidstaat van de Unie. Begrijpe wie kan waarom er met 2 maten en 2 gewichten wordt gewerkt tegenover Catalonia.

    Is dat omdat Catalonie oneindig veel groter is dan Kosovo? Of is het eerder omdat Kosovo voor 96% moslim is, en Catalonia voor ongeveer hetzelfde getal Katholiek is?

    Waarom kon Kosovo dat ‘schaffen’ wat aan Catalonia ‘met alle middelen’ wordt othoden?

    Wie het weet mag het luidop zeggen, al zal dat wel niet meteen poliriek correct zijn.

    En neen, zoals U zelf zegt, samen met Sjhakespeare: tjere is sometjing rotten in the State of Danmark. En de stank komt van uit de Golf van Biskaje over de Pyreneêen helemaal tot in Bruxellabad.

    *

    Catalonië is veel meer dan enkel een Spaanse kwestie

    *

    Vincent Scheltiens is historicus aan de UAntwerpen. Hij schrijft onder meer over nationalisme en de contemporaine geschiedenis van Spanje.

     

    Van bij het begin van de Catalaanse kwestie volgde Spaans premier Rajoy één strategie: die van intimidatie en repressie. In lijn daarmee worden Catalaanse independentisten nu vervolgd en opgesloten. Hun afgezette leider Puigdemont wacht hetzelfde lot zodra hij aan Spanje zou worden uitgeleverd. Op de koop toe werd nu ook bij het gerecht een verzoek ingediend om de radicaal linkse nationalisten van de CUP buiten de wet te stellen.

     

    In tegenstelling tot wat het beweerde, gebruikt Madrid de overname van Catalonië middels artikel 155 helemaal niet om in een sereen klimaat de regioverkiezingen van 21 december voor te bereiden. Nu al rijst de vraag hoe democratisch die verkiezingen zullen zijn als politici achter de tralies verblijven.

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/opinie/catalonie-is-veel-meer-dan-enkel-een-spaanse-kwestie-bbb1d991/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=middag&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    Hoe het Catalaanse circus de regering op stelten zette

    *

    Een roodgloeiende telefoon in de Provence, een Vlaamse fixer en permanente politiebewaking. De vlucht van de ontslagen Catalaanse leider Carles Puigdemont naar Brussel zet de regering-Michel al een week onder enorme druk. Een reconstructie.

     

    Jeroen Van Horenbeek en Roel Wauters

    Maandag – Waar is Carles?

     

    "Geen enkel lid van de regering mag contact opnemen met Puigdemont." Op de smartphone van alle regeringsleden loopt maandagmiddag een kort, vermanend bericht binnen. De afzender is premier Charles Michel (MR). Hij maakt zich zorgen.

     

    Michel is een week met vakantie in het buitenverblijf van de familie in de Provence, niet ver van de Gorges du Verdon. Hij maakt er graag ritten met zijn motor. Maar ondanks de nazomerzon blijft hij thuis. Een paar uur eerder is hij opgebeld door vicepremier Kris Peeters (CD&V) met het nieuws: Puigdemont is op de vlucht geslagen – meer dan waarschijnlijk naar België.

     

    Peeters is die ochtend gewaarschuwd door het hoofdkwartier van de Europese Volkspartij (EVP), het machtige christendemocratisch blok in het Europees Parlement waartoe de Duitse bondskanselier Angela Merkel, Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker én Spaans premier Mariano Rajoy behoren. De EVP doet dienst als informeel noodkanaal tussen de Spaanse en Belgische regering. De boodschap die Peeters meekrijgt: "Puigdemont heeft in het grootste geheim Catalonië verlaten. Zijn eindbestemming lijkt Brussel. Wat weten jullie?"

    Eenmaal Michel ingeseind is door Peeters, start hij vanuit de Provence zijn eigen belmarathon: met zijn kabinet, de andere vicepremiers en diplomaten. Ook de Staatsveiligheid wordt ingeschakeld om Puigdemont op te sporen. Maar de verwarring blijft groot. Hij zou met de trein richting het Franse Rijsel onderweg zijn. Niemand weet wat de Catalaan precies van plan is.

    Het wordt er niet beter op als de Spaanse media ’s middags lucht krijgen van zijn vlucht. Ze verspreiden het gerucht dat Puigdemont op uitnodiging van ‘Vlaamse politici’ naar Brussel trekt. Iedereen denkt meteen aan N-VA, in ons land de grote voorvechter van Catalaanse onafhankelijkheid. "Puigdemont wil politiek asiel aanvragen in België", kopt de toonaangevende Spaanse krant El País. In Spanje riskeert hij dertig jaar cel wegens rebellie. Het persagentschap Belga voegt daaraan toe dat er ‘een ontvangst’ bij N-VA gepland is.

     

    Michel hangt die middag uren aan de telefoon. "Hij klonk bezorgd", zegt een regeringsbron. "Vooral omdat Jan Jambon en Theo Francken (de kopmannen van N-VA, JVH/RW) hun gsm niet meteen opnamen toen hij hen wilde opbellen." Een andere bron vertelt: "Na de stunt van Francken vorig weekend was iedereen op zijn hoede. We wisten niet meer hoe ver N-VA wilde gaan." In het weekend had Francken verklaard dat Puigdemont politiek asiel kon aanvragen in België. Hij voegde daar meteen aan toe dat zo’n aanvraag veel kans op slagen maakte omdat het Spaanse gerecht partijdig is. Madrid noemde die uitspraken "onaanvaardbaar". Ook binnen de regering-Michel werd luid gevloekt op de staatssecretaris.

     

    Michel beseft maandagmiddag: als de geruchten rond Puigdemont en N-VA kloppen, dreigt een diplomatieke oorlog met Spanje. Een oorlog die heel de regering destabiliseert: de coalitie is diep verdeeld over de Catalaanse zaak. Voor N-VA is het zelfbeschikkingsrecht een heilig principe, terwijl MR en de andere partners CD&V en Open Vld een onafhankelijk Catalonië alleen willen erkennen met het fiat van Madrid, en dat zit er niet aan te komen. Bij de regeringsonderhandelingen zijn hier bovendien sluitende afspraken over gemaakt: nieuwe Europese staten kunnen alleen erkend worden als dat netjes binnen de grondwettelijke regels gebeurt. Als N-VA nu terugkomt op die afspraak, staat de coalitie op losse schroeven.

     

    Michel probeert de situatie onder controle te krijgen. Hij blijft rondbellen en stuurt een dreigende sms uit naar zijn ploeg. Om zeker te zijn dat iedereen hem heeft begrepen: een ontmoeting met Puigdemont kan niet. De opluchting komt rond vijf uur. N-VA ontkent, na urenlang stilzwijgen, dat de Catalaanse leider op haar uitnodiging naar België is gekomen. Ondertussen heeft de Staatsveiligheid een signaal opgepikt: Puigdemont is vanuit Marseille met de trein gearriveerd in Rijsel, om daarna op gesprek te gaan bij advocaat Paul Bekaert in Tielt. 's Avonds checkt hij in bij Hotel Chambord aan de Europese wijk in Brussel.

     

    Michel kan weer ademhalen. Hij drukt zijn collega’s op het hart om nu te wachten tot Puigdemont zelf communiceert over zijn bedoelingen.

    Dinsdag – De Vlaamse link

     

    "Opzij, opzij! Mijn tweede naam is Mozes!" Een grote, gezette man baant zich brullend een weg door de zee van journalisten in de Brusselse Press Club, dicht bij het Jubelpark. In het zog van de man volgt de frêle Puigdemont. Hij belegt dinsdagmiddag een persconferentie om voor het eerst meer uitleg te geven over zijn ophefmakende vlucht uit Catalonië.

     

    Het is een circus. De vergaderzaal blijkt veel te klein om de verzamelde wereldpers te ontvangen. Voor de deur roepen Spaanse betogers zich de longen uit het lijf. Cameraploegen die te laat arriveren maken hun beelden van buiten, met hun lenzen door de vensters van de zaal gericht. In een verklaring van tien minuten benadrukt Puigdemont dat hij niet in Brussel is om politiek asiel aan te vragen. “Ik wil de Catalaanse problemen duidelijk maken aan de wereld vanuit het institutionele hart van Europa.” Als hij garanties krijgt voor een eerlijk proces, zal hij terugkeren.

    Michel en zijn vicepremiers volgen elk apart de persconferentie via livestreams op het internet en Twitter. Een paar uur voor de start ervan hebben ze al een persmededeling opgemaakt. Daarin staat dat de Catalaanse minister-president "beschikt over dezelfde rechten en plichten als elke Europese burger, niet meer of niet minder. De regering zal toezien op het respect voor de rechtsstaat." Een formulering waar beide kampen binnen de regering zich in kunnen vinden. De N-VA verstaat hieruit dat Puigdemont beschermd wordt tegen de willekeur van Madrid. De andere partijen lezen dat de Catalaan geen speciale behandeling krijgt in ons land. Iedereen – een beetje – gelukkig dus.

     

    In de originele persmededeling staat ook een passage voor het geval dat Puigdemont asiel aanvraagt. Daarin wordt kort de juridische procedure uitgelegd, meer niet. Na de uitspraken van Francken in het weekend wil Michel absoluut vermijden dat het weer lijkt alsof België partij trekt voor Catalonië en Puigdemont zelf heeft uitgenodigd in Brussel. De boodschap is duidelijk: de regering gaat zich geenszins bemoeien met de procedure.

     

    "Michel wil – net zoals zijn vader Louis – graag dat België met veel respect behandeld wordt binnen Europa. Maar dan moet je altijd op de tippen van je tenen lopen. Je moet ervoor zorgen dat je niemand bruuskeert", zegt een diplomaat. "Door de uitschuiver van Francken en de mogelijke betrokkenheid van N-VA bij Puigdemonts vlucht dreigde België een paria te worden binnen Europa." Als blijkt dat Puigdemont geen politiek asiel wil aanvragen, schrapt Michel de passage volledig uit zijn perscommuniqué.

     

    Er blijft dinsdagmiddag echter twijfel over de rol van N-VA in het Catalaanse circus. De uitleg van Puigdemont op zijn persconferentie – dat wat hij in Brussel komt doen "niets te maken heeft met de Belgische nationale politiek" – overtuigt niet iedereen binnen de regering. "Integendeel. Het had er alle schijn van dat die boodschap hem ingefluisterd werd om de boel te sussen. En ik keek dan naar N-VA", zegt een hooggeplaatste bron. Zowel binnen MR, CD&V als Open Vld blijft er argwaan. "Ik vroeg me toen nog steeds af waarom de partij die normaal gezien altijd binnen de minuut reageert, maandag een paar uur nodig had om te ontkennen dat zij Puigdemont had uitgenodigd of minstens geholpen", vertelt een minister.

     

    N-VA ontkent. Niet dat Puigdemont een vriend is, zoals voorzitter Bart De Wever ’s avonds aan VTM Nieuws meegeeft. Daar is geen ontkennen aan: een paar dagen voor het Catalaanse referendum had Europarlementslid Mark Demesmaeker nog een werkvergadering met Puigdemont. En enkele dagen daarna belde Vlaams minister-president Geert Bourgeois hem op. De N-VA-ministers spreken wel tegen dat de partij Puigdemont heeft geholpen bij zijn vlucht. "Daar is geen sprake van", verzekert Jambon zijn collega’s meermaals. "We hebben geen contact."  

     

    Puigdemont blijkt tijdens de eerste dagen van zijn vlucht vooral hulp te hebben gekregen van de Europese Vrije Alliantie (EVA), de Europese groep die alle regionalistische partijen binnen de Unie samenbrengt. Hotel Chambord, waar Puigdemont overnacht, ligt vlak naast het hoofdkwartier van de EVA. De zaal in de Press Club wordt gereserveerd en vooraf geïnspecteerd door de politiek directeur van EVA, de Vlaming Günther Dauwen, en een adjudant van het Catalaanse Europarlementslid Ramon Tremosa. Dat bevestigt de uitbater van de zaal.

    Dauwen is een EU-veteraan. Aan het begin van de eeuw was hij medewerker van Europarlementslid Nelly Maes (Volksunie, later Spirit). Daarna werkte hij zich op binnen de EVA. Tremosa is Europarlementslid voor de partij van Puigdemont. Dauwen en Tremosa zijn geen vreemden voor N-VA. De Vlaams-nationalisten zetelen sinds deze legislatuur weliswaar in de conservatieve fractie, maar ze zijn wel nog altijd lid van de koepel EVA (omdat EVA een fractie vormt met de groenen zijn de rechtse Vlaams-nationalisten daar vertrokken, JVH/RW). Binnen N-VA kent zowat iedereen Dauwen dus. Hij wordt er alom gerespecteerd.

     

    Tremosa is een apart verhaal. Als liberaal leeft in openlijk onmin met zijn Europese kopman Guy Verhofstadt, die de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd niet steunt. Enkele weken terug nam Tremosa in het debat over het politiegeweld in Catalonië plaats naast onder meer Demesmaeker en Sander Loones. De N-VA blijft echter stellig: "Ons hart ligt bij de Catalaanse zaak, maar wij hebben Puigdemont niet uitgenodigd in Brussel of hem hier geholpen."

    Donderdag – Jansen en Janssen op post

    2 Ministers van de ontslagen Catalaanse regering arriveren donderdagmiddag bij het gerechtsgebouw in Madrid voor verhoor. © AFP

     

    Op de Spaanse televisie is het allemaal live te volgen: acht ontslagen ministers van de Catalaanse regering van Puigdemont worden afgevoerd van het gerechtsgebouw naar de cel. Catalaanse protestanten proberen de politiecolonne nog tegen te houden. ‘Hijo de puta’, roept een man in een oranje poloshirt naar een agent van de Guardia Civil. Die haalt de schouders op.

      

    Puigdemont volgt de gebeurtenissen vanuit een kamer in het Renaissance Hotel, dicht bij het Luxemburgplein. Voor de deur van het hotel staat een politiepatrouille op wacht. Sinds zijn aankomst geeft de Catalaanse leider zijn whereabouts door aan de federale politie. Voor zijn eigen veiligheid: iedereen wil vermijden dat een fanaticus een aanslag pleegt op Puigdemont. Tegelijk is het voor de regering een soort verzekering. Het lijkt donderdag nog slechts een kwestie van tijd voordat er een aanhoudingsbevel voor Puigdemont in de bus valt. "Stel je voor dat hij dan onderduikt. Of opnieuw op de vlucht slaat. We willen geen Jansen en Janssen-toestanden", zegt een politiebron. Puigdemont zelf houdt 's avonds een tv-toespraak. "Laat mijn ministers meteen vrij", eist hij.

     

    Vanuit de regering blijft het intussen stil. Sinds maandag heeft Michel de communicatie naar zich toegetrokken. De richtlijnen vanuit de Provence zijn duidelijk: ik leid de communicatie en niemand anders. Ook over het Europees aanhoudingsbevel is al op voorhand een perscommuniqué opgemaakt. Justitieminister Koen Geens (CD&V) zal dat verspreiden zodra Spanje de procedure start. De boodschap daarin: dit gaat om een juridische procedure waarin de regering zich niet zal bemoeien. MR, CD&V en Open Vld proberen zo elke nieuwe rel te voorkomen.

     

    N-VA moet dit communiqué met lange tanden aanvaarden. "Een partij die in twee regeringen zit kan niet even zeggen: we doen heel de gerechtelijke orde op de schop. Hoe oneens we het ook zouden zijn met een uitwijzing van Puigdemont. Als die dag komt, wordt het een heel moeilijke", reageert een partijlid.

     

    Voorlopig is het afwachten. De behandeling van het aanhoudingsbevel voor Puigdemont zal naar alle waarschijnlijk nog weken, misschien zelfs maanden duren. Het Catalaanse circus blijft nog even in Brussel.

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/dmselect/hoe-het-catalaanse-circus-de-regering-op-stelten-zette-be7b220a/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=middag&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Vlaanderen, voorlopig nog altijd zonder eigen hoofdstad, telt zo wat hetzelfde aantal inwoners als Catalonia. Maar het zucht onder hetzelfde Eu-juk ongeveer als Barcelona. Want de EU = EVP en EVP = Merkel samen met o.a. onze Slinxe Tsjeven-Club. Om nog maar in het EU Parlement van de blauw-rode Ribetalen te zwijgen. En van de rood-blauwe Sossenpartijen die zichzelf nu als achterdoenders van het Clinton wijf sociaal-democrats noemen.

    Gelukkig zijn daar Geert Wilders en Marine La Plume, want de Vlaamse Nationalisten die zichzelf op het voorplan dwingen, zijn meer schuim dan bier.

    *

    Ja, in deze tijd van het jaar kan het inderdaad vriezen of dooien. ’n Eurocedtje kan, net als een dubbeltje, aardig rollen. Maar dat rollen gaat meestal toch berg-af…. Waardoor de zelfvoldane blinkende kop van Sjarel Premier misschien wel eens lijkbleek zal uitslaan als die wakker wordt onder de Franse tricolore..

    Vlaanderens uur ‘U’ nadert dus. Met reuzenschreden. Het wordt weer zoals weleer, de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen die zich uitstrekken van aan de Oostzee tot voorbij Het Kanaal, tot aan de Zoom (de Somme) aan Het Nauw van Kales.

    *

    Wat God verboden heeft, dat zal de Mens niet scheiden! Niet in Spanje en niet in Vlaanderen!

    (Hemelreiker)

     

     

    05-11-2017, 06:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4324

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    kan de haren niet mleer tellen sedert wanneer ik – voor maar één pint per week – lezer ben geworden van dat Antwerps satirisch weekblad. Het is als het zout op m’n patatjes en niet het zout dat in vele (verwaandeà) wonden wordt gewreven. Klinkt het niet, zo botse het0 Alleen de waarheid kwetst.

    Langs deze bescheiden weg wens ik de Heer Murrath nog vele jaren. En dat hij vooral mag leven in de gloria!

    Net als de schone Scheldestroom zelf die na vele eeuwen misschien wel eens van bedding is veranderd, stroomt dat water altijd maar verder naar de zee. Zo zal het levenswerk van deze Vlaamse keikop altijd verder blijven bestaan. Ad multos anos! En scholl, daar aan de oevers van de vliet!!!!!

    *

    Elk land heeft nood aan een satirisch blad’

    Interview met hoofdredacteur Bert Murrath

    *

    De satirische fax- en e-mailkrant ’t Scheldt bestaat al meer dan 22 jaar. Voor de 82-jarige hoofdredacteur Bert Murrath wordt het ondertussen tijd om aan opvolging te denken. Een gesprek met de bezieler en oprichter van deze niet-conformistische krant, die kritiek op de traditionele media niet schuwt.

    Bert Murrath -Satirisch Scheldt't Scheldt

     

    Hoe bent u er toe gekomen om met ’t Scheldt te starten?

     

    Murrath: ‘We begonnen in 1995 met ’t Scheldt als reactie tegen de eenzijdige berichtgeving van de pers in ons land; dat werkt zeer vergiftigend. Alles wat je tegenwoordig leest in de media is steeds hetzelfde en komt van één bron: Belga. Bijvoorbeeld Gazet Van Antwerpen; dat was vroeger een traditionele Vlaamse krant en is nu verworden tot een links schotschrift. Als je weet hoe ze daar wijlen Roger Van Houtte behandeld hebben… De oplage zakte van 300.000 naar 50.000, dan vraag je je toch af wat daar aan de hand is?’

     

    Komt dat niet omdat de lezers tegenwoordig meer de kranten via internet en de sociale media lezen?

     

    ‘Nee. De mensen willen die vuiligheid niet meer in huis hebben.’

     

    Wie was er betrokken bij de opstart?

     

    ‘We hadden in het begin hulp van meester Jan Verschueren uit Brasschaat, Jan Penris en Marcel Brocatus. Wij zijn ook verschillende sponsors dankbaar, zoals Fernand Huts en Marc Stoffels, die ons een eerste kleurenprinter bezorgde. Van de pastoor kregen we een fax. In het begin waren we uitsluitend een faxkrant. Eerst verscheen er elke dag één pagina, vervolgens 4 pagina’s en momenteel zitten we eenmaal per week aan 6 tot 8 pagina’s. Vanaf het begin maakten wij bekend dat alle medewerking aan het blad vrijwillig en zonder vergoeding zou zijn. Niemand wordt betaald. Wij hebben genoeg vragen gekregen om tegen betaling voor ons te schrijven, maar daar zijn wij niet op ingegaan. We konden het overigens ook niet. Wie bij ons schrijft doet dat uit vrije wil. Ik ben zeer dankbaar dat wij als medewerkers zeer goede journalisten hebben die schrijven onder pseudoniem én uitstekende cartoonisten.’

     

    Stonden “Pan” en “Père Ubu” model voor ’t Scheldt?

     

    Delphine Boël dus. Wij waren de eersten die over haar schreven.

     

    ‘Pan was dat wel. Père Ubu niet, maar ik had wel telefonisch contact met hen. Op een dag zei de 90-jarige uitgever me dat hij iets niet kon of wilde publiceren: “De koning heeft in Londen een buitenhuwelijkse dochter”. Delphine Boël dus. Wij waren de eersten die over haar schreven. Dat was het absolute hoogtepunt van ’t Scheldt. Het nieuws is later verder uitgebracht in het boek van Mario Danneels en daarna via andere media, maar allen, behalve De Morgen, die het verhaal in twijfel trok, zonder bronvermelding.’

     

    Het niet vermelden van de bron is een wederkerende klacht

    ‘Een van de karakteristieken van ’t Scheldt is dat we zelden worden geciteerd en dit duidt al op de onbetrouwbaarheid en niet-correctheid van de pers.’

     

    Wat heeft ’t Scheldt bereikt?

     

    ‘Wij hebben geen revolutie ontketend, maar wel een andere stem laten horen. Het belangrijkste is dat we al meer dan 20 jaar bestaan. Wij zijn geen blad dat op honderdduizenden exemplaren verschijnt. Er is te weinig humor bij de Vlamingen. Vlamingen kunnen met iedereen lachen, behalve met zichzelf. We kregen veel lezers en steun door de artikels van wijlen professor doctor Bob Smalhout. Hij schreef wekelijks in ’t Scheldt en was onze meest populaire schrijver. Hij was een non-conformist. Dat is het grootste kenmerk van ’t Scheldt: het non-conformisme.’

    Waarom satire? En was het wel satire?

     

    Als er in een land geen satirisch blad is, dan krijg je allemaal dezelfde eenheidskoek.

     

    ‘Eigenlijk kennen wij buiten ’t Scheldt geen echte satire in Vlaanderen. Satire is een sublieme vorm van literatuur, maar wel de moeilijkste. Als er in een land geen satirisch blad is, dan krijg je allemaal dezelfde eenheidskoek. Ik zei altijd tegen de redacteurs: “onze lezers moeten lachen”.’

     

    Is satire niet een verpakking voor laagbijdegrondse kritiek of voor flauwe moppen?

     

    ‘Dat hangt af van de uitgever. Een satirisch blad zal altijd worden aangevallen als zijnde niet serieus.’

     

    U hebt veel vijanden gemaakt met ‘t Scheldt, weinig vrienden..

     

    ‘Inderdaad, maar ’t Scheldt dient niet om vrienden te maken. Ooit heeft iemand in de beginperiode gezegd dat als je over alles schrijft wat verkeerd gaat, je dan op iedereen zijn tenen gaat trappen. We hebben proberen te vermijden om met iedereen in botsing te komen, wat zeer moeilijk was.’

     

    Met wie is ‘t Scheldt dan niet in botsing gekomen?

     

    ‘Wij zijn niet in botsing gekomen met normale mensen.’

     

    ‘t Scheldt kwam misschien ook in botsing met velen omwille van de behoorlijk rechtse stempel. Sommigen zouden zelfs zeggen ‘extreemrechts’…

     

    ‘Als men het woord “rechts” uitspreekt, hechten velen daar het begrip “afschuwelijk, verderfelijk” enzovoort aan. Ik denk bij rechts aan “sociaal, rechtvaardig”. Wat is “extreemrechts”? Dit begrip wordt door sommigen gebezigd om mensen in de verdomhoek te plaatsen.’

     

    Heeft Vlaanderen nood aan een satirisch blad?

     

    De pers in Vlaanderen is een regimepers, dat heeft ’t Scheldt willen aanklagen.

     

    ‘Elk land heeft nood aan een satirisch blad om misstanden aan te klagen. In Engeland, Duitsland en Frankrijk zijn er satirische tv-programma’s. Die weten wat humor is. Daar kunnen politici ermee om dat ze erdoor gesleurd worden. De pers in Vlaanderen is een regimepers, dat heeft ’t Scheldt willen aanklagen. Dat aanklagen is gelukt, maar men kan het niet verdragen. Wij hebben in die 20 jaar nog nooit een rechtzetting moeten publiceren. Ik heb een drietal journalisten moeten weigeren omdat ik hen niet vertrouwde. Als er iets is wat een journalist niet mag zijn dan is het een politieke militant, want dan kan je hem niet meer geloven. Iemand met een politiek mandaat kan niet schrijven voor ons.’

    Scheldt - satirisch - calvo't Scheldt

     

    ’t Scheldt kroonde in 2016 Kristof Calvo tot Koning Onbenul.

     

    Ondertussen komt de journalistiek verder onder druk te staan.

     

    ‘Enkele weken geleden is er een artikel verschenen van Karel Anthonissen over het beroepsgeheim voor journalisten, dit is iets wat de voorpagina’s zou moeten halen. Er worden zware straffen mogelijk voor klokkenluiders. De discussie hierover zal nog starten. Vooral de journalisten van de periodieke pers hebben het moeilijk om te werken. Met de Vlaamse perskaart van de VJV heb ik toegang tot bijvoorbeeld het museum in Pompei en het Natuurhistorisch Museum van Caïro, maar hier weigeren het Antwerps stadsbestuur en Luc Luwel van Voka ons de toegang tot persconferenties.’

     

    Waarom werken met schuilnamen?

     

    ‘In de jaren 90 ging ik naar Gazet Van Antwerpen en vroeg aan de hoofdredacteur of een journalist van die krant in ’t Scheldt mocht schrijven over een boek of een film die verschenen was. Het antwoord was: “als iemand dat doet dan vliegt hij buiten”. De auteurs worden beschermd door het gebruik van een pseudoniem.’

     

    Hoe ziet de toekomst eruit voor ’t Scheldt?

     

    ‘De toekomst weet ik niet. Het wordt ondertussen tijd om aan opvolging te denken, maar voorlopig is er niemand om ’t Scheldt verder te zetten. Dat is bijvoorbeeld ook het geval met het Felix Timmermansgenootschap, dat wordt ook door één persoon gedragen. Ik ken één persoon, een dame, maar die wil het niet doen…’

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    Wat zei ik daarjuist hierboven? Dat ‘tSCHELDT het zout is op mijn patatjes?

    Correctie:

    ‘TSCHELDT is niet het zout op de patatjes, maar de heerlijkste patajes ter wereld zelf.

    Wat U elke week meermaals op het bord krijgt opgediend is nooit platte puré, aangebrande frietjes of te hard/te zacht gekookte aardappelen, maar altijd tot in de kleinste vezels van het gerecht, precies ‘à point’.

    Soms komt het wel wat hard aan, zoals de nieuwsgaring over het Antwerps Vlaams Belang van nà Karel Dillen. Maar wat dan nog! Als de waarheid niet al lachende kan/mag gezegd worden, dan is het de waarheid niet.

    Voor wat mij betreft: elke Vlaamse politicus die tot de jaren van verstand is gekomen, zou verplicht op een duur ere-abonnement moeten inschrijven. Een betere spiegel voor hun ziel bestaat er niet. ‘tSCHELDT is niet voor mensen met een slecht karakter en een goed hart, maar het is lectuur voor uitsluitend mensen met een goed hart voor elke medemens.


    *

    Deze contradictie komt het best tot uiting in de stukjes geschreven door de persoon van Karel Anthonissen, die na alles (voor zijn Oversten) een geducht Hoofdinspecteur blijkt te zijn bij de Gentse BBI, dienst die de naam heeft de bloedhond van de Belastingen te zijn…. En ik, als gewezen Fiscaal Raadsman bij de Vlaamse Kleine Middenstand maar ook en de Gentse ‘betere klasse’, kan het weten…

    *

    (Hemelreiker)

     

     

    05-11-2017, 04:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4323

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    Volledig akkoord (U hoeft het lij dus niet te zeggen) dat wat in het Rode KRUIS in Liberia (West-Afrika) is gebeurd iets te maken heeft met het Christelijk Geloof. Aftroggelarij van de naïeve medemens is van alle tijden. Dat, in tegenstelling tot de Rode Halve Maan, waar het symbool op zichzelf bijna de indruk wekt integraal deel uit de maken van dezelfde kwaadaardige islam. Wat niet het geval is met het Kruis, dat eerder doet denken aan barmhartigheid zoals verkondigd door de Zachtmoedige die gestorven is aan het Kruis. Of zie ik dat verkeerd, want niet politiek correct?

      *

    En ik die altijd begrepen heb, dat Het Rode Kruis iets te maken had met Zwitserland, het land van de ‘Conventie van Genève’ die zelfs wetten heeft gemaalt voor mensen die elkaar op de meest onmenselijke manier willen afslachten.

    Geld, en al zeker niet de Dollar, heft geen reuk. Al is het natuurlijk des duivels zich dat te willen toe-eigenen op kap van de stervende medemens. Ja zelfs van hele bevolkingsgroepen. Als straf moeten die samen met hun nakomelingen tot in het 7de Geslacht, braden en sudderen in het hellevuur in alle eeuwen der eeuwen. Amen. Het is alleen zeer spijtig dat die eeuwigheid pass begint na hun dood.

    Het spreekwoord van ons Ma daarover dat ik reeds ken van in de wieg (bij manier van spreken), was ‘God borgt maar scheldt niet kwijt’. In typisch West-Vlaams klinkt dat nog veel erger dan het al is. Want dat sloeg toen voornamelijk op de alom welig tierende ‘repressie’ zonder maat noch getal…

    *

    Rode Kruis verontschuldigt zich voor gesjoemel met Ebola-hulpfondsen

    *

     

    Het Rode Kruis heeft toegegeven dat er gesjoemeld is met geld dat bestemd was voor de bestrijding van de ebolacrisis in West-Afrika. Dat meldt de BBC.

     

    In totaal verdween 5 miljoen dollar. Het geld werd onder meer versluisd via veel te hoog geprijsde hulpmiddelen, salarissen voor onbestaande medewerkers en valse facturen. Het meeste geld, zowat 2,7 miljoen dollar, verdween in Liberia. In Sierra Leona ging 2 miljoen dollar verloren, in Guinee ging 1 miljoen dollar in rook op, vooral via valse facturen. Het Rode Kruis heeft al laten weten de zaak diep te betreuren. De organisatie benadrukt ook dat het intussen strengere regels heeft opgesteld.

    Bron & Link

    https://www.demorgen.be/buitenland/rode-kruis-verontschuldigt-zich-voor-gesjoemel-met-ebola-hulpfondsen-b71a53a4/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=ochtend&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Via wereldwijde dergelijke organisaties kom ik terecht bij de vele NGO’s die bestaan, zeggen ze zelf, om de medemens te helpen en bij te staan. Met ‘medemens’ wordt dan heel zeker niet bedoeld de brave Christelijke huisvader, maar de naar hier te halen ‘verrijker’. Laat dat eens gezegd zijn.

    Dat is voornamelijk geen liefdevolle ‘Caretas’, maar eerder een ‘jobcreatie’ voor Slinxe meelopers. Gewoon in het leven geroepen en in leven gehouden om Belastinggeld te versassen naar gelijkgezinden in verre vreemde landen. ’n Soort van ‘Gaat en onderwijs alle volkeren ter wereld’, maar dan geschoeid op vrijzinnige leest. God is immers al vele jaren niet meer overal, Hij is nergens eer. Wanbt goed gelukt (geschafft) afgeschaft om het met de woorden van Merkel te zeggen.

     

    Controle op die geldstromen?

    Die is ongeveer dezelfde als de bewaking van de bewakers.

    Denk daarbij aan De Bende van Nijvel en het antieke Romeinse gezegde ‘Wie zal dan de bewakers bewaken’?

    Met de ganzen van het Capitool als symbool….

    *

    (Hemelreiker)

     


    05-11-2017, 02:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4322


    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    En neen, de letters PP staat niet voor PaardenPis! De P van de PP (Madrid) zal er niet in slagen een soort nieuwe Hertog van Alva –de bloedhond – naar onze contreien te sturen.. Al vergaat die van de goesting om dat wè te doen. Met P van de PP is bedoeld President Rajoy van de Partite Popular, zeer dicht verwant met de PS van Di Pipo. Zij het zonder homo te zijn. Zelfs niet eens ’n homo sapiens, da”s duidelijk….

    Over de Costa del Sol, de Zonnekust dus, trekken zich donkere onweerswolken samen en in de verte rommelt het schribarend. Gewone donder of kanonnen-gedonderl, is de vraag. Misschien zelfs mitrailleurvuur als knetterende brandstapels zoals ten tijde van de onzalige Inquisitie? Wat komt er op ons af?

    Wait and see: woorden die Louis De Funès in ‘La Grande Vadrouille’ ooit op slag wereldberoemd maakte.

    *

    Wie ook dreigt in dezelfde Spaanse mallemolen terecht te komen, en dat desnoods met zijn of haar leven zal bekopen, zijn de vele zonnekloppers richting Costa Brava. Gaan die dan maar liever naar de zon van Magniecosta. Is meteen stukken goedkoper.

    Of het springtuig, de moordende trcuk of de dood en vernieling spuwende Kalasnikov nu van extremistische allochtone moslisms of van autochtone extremistische Spanjaarden, het resultaat blijft hetzelfde. Oorlogsslachtoffers zijn en blijven het. Met terugbetaling van alle kosten door de medeplichtige Overheid.

    Mede dank zij de verdienstelijke beroemdheid van President Puigdemont, de opstandioge Catalaanse keikoppigaard, spelen onze Lage Landen opnieuw een sleutelrol zoals eeuwen geleden. Dat werkt zelfs bij Geert Burger(mannetje) van de NV Arrogantie. Het rustige provinciestadje Tielt, hartje West-Vlaanderen, vormt dus a.h.w. een ruim tegengewicht voor het kolossale hellegat dat Bruxellabad dank zij de EU-Nazistaat geworden is. Moet ons dat verheugen? Moet ons hart in onze borst nu van ‘eedle fierheid’ beginnen kloppen als Klokke Roeland? Ik denk het nie. Want in mijn hoofd spelen de namen van de Graven Egmont en Hoorne, die onder Alva ook meenden een sleutelrol te kunnen spelen in de vrijheidsstrijd om zich los te trekken van Spanje en Keizers Karel V in Extremadura, afscheid nemende van ‘zijn Rijk waar de zon nooit onderging’. Ze bekochten het door onthoofding op de Brusselse Grote Markt dat toen nog ’n echt verzopen moerrassig boeregat zou geweesdt zijn.

    Ook toen werd op internationaal niveau politiek van de bovenste plank bedreven. Met in de hoofddrol

    Filips II, de Spaanse koningszoon uit het Geslacht der Habsburgers van gezegde Keizer Karel V. ‘n Halve…. Gentenaar, geboren in de uitgangsbuurt ‘Het Parershol’. Zoals L.P. Boon het zo kernachtig op z’n Vlaams uitdrukte: door zijn moeder opgevist tussen de piss en de kak op de grond….

    Waren de Graven Egmont e Hoorn misschien vergeten, dat het gevaarlijk is om samen met Hoge Heren kersen te eten?

    *

    Paul Bekaert, even de beroemdste advocaat ter wereld: “Nee, ik vertrouw het Spaanse gerecht voor geen haar”

     

    Paul Bekaert zal de verdediging van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont op zich nemen.

    In het Tieltse kantoor van meester Paul Bekaert (68) staat de telefoon al dagen roodgloeiend. Van Reuters tot ‘El Pais’: iedereen wil hem spreken. Momenteel is hij even één van de beroemdste advocaten ter wereld. Maar Bekaert neemt niet meer op. “Ik ben niet de woordvoerder van Carles Puigdemont”, zegt hij. “Ik ben gewoon zijn advocaat.”

     

    “Jazeker, wij hebben elkaar hier ontmoet”, zegt advocaat Paul Bekaert in zijn West-Vlaamse kantoor. “Carles Puigdemont zat op de stoel waar u nu zit. Een charismatisch man, welbespraakt en zeer gedreven. Ik denk dat ze nog niet van hem verlost zijn in Spanje. En als ze hem laten aanhouden, dan maken ze van hem een martelaar.”

    Bron & Link

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/paul-bekaert-even-de-beroemdste-advocaat-ter-wereld-nee-ik-vertrouw-het-spaanse-gerecht-voor-geen-haar~a7cf4cc3/

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Moest ik het hebben, ik zou er veel geld voor over hebben om even ’n babbeltje te slaan met die andere Gentse naar de zon vliegende Icarus, die hier op deze blog steevast betiiteld wordt als ‘Het Gentsche Liegeveest’; de Heer Vrhfsdt, de Blauwe Konijnentand.

    Ik zou hem namelijk hoogst persoonlijk de vraag willen stellen, waarom hij niet zoals in Kiev (Oekraïne), op de nachtelijke barricaden springt in de winterse vrieskou, om bij de omstaanders aan te dringen dat zij in opstand zouden komen tegen het Wettelijk Gezag om hun mensenrechten, waaronder het Recht op Zelfbestuur door straatgeweld af te dwingen. Of verschillen die ‘MMensenrchten’ of men al dan niet binnen de Schengen-Zone belastingen betaalt?

    Wedden dat zijn breed uitgesponnen antwoord, vergezeld door breed gezwaai van allerlei ledematen als van een bronstige hengst, duurt tot het krieken van de volgende morgenzon?

    ZHetstilzwijgen van het EU-Parlementis beangstigend. Waaruit er kan besloten worden dat eerstdaags er een JU88 met huilende sirenes en vuurspuwende boordwaens uit de wolken neerduikt met aan boord precisie-bommen zoals in Mei ‘40 ….

    En ach, weet U, de Brusselse Grote Makrt is een voortreffelijk decor voor nieuwe onthoofdringen. In dit geval met het blote kromzwaard…

    (Hemelreiker)

     

    04-11-2017, 09:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4321

     

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

     

    Parijs schroeft de menotten aan voor elke islmist die in het land de Franse lucht bezoedelt. Er zal veel volk komen naar kijken!

    Geen woord daarover in onze Verkochte Lügenpresse. Blijkbaar laat bj uitzondering deze keer de regen in Parijs de straten van Bruxellabad kurkdroog. Precies of Parijs bestaat niet.

    Raar hé?!!!

    Gelukkig is daar de Nederlandse Vriend Xander om de Franse kroon van Macroon te ontbloten. Ook raar, want normaal begrijpt de doorsnee Chinees, of Nederlander geen woord Frans, buiten ‘Oui’ , ‘Non’ en nog eentje die we wel kunnen raden, maar niet prijsgeven. Want we willen het, net als Toon Hermans, proper houden.


    *

    Domkop toch die ik ben! Was even het Google vertaalprogramma uit het oog verloren. Daar zijn immers slechts ’n paar nano-seconden nodig om vele kilo’s teksten om het even in welke taal naar om het even wele taal uit te spuwen. De kwaliteit is er dn ook naar. De vooruitgang heeft inderdaad zijn prijs! Niet de kwaliteit is doorslaggevend, wel de hoeveelheid.

    Robotologie, da’s volgens mij het juiste woord voor deze digitale diversiteit.

    Lamartine en Victor Hugo, twee Franse schrijvers uit de goede oude tijd , moesten dat nog hebben kunnen beleven!

    *

    Frankrijk voerde een dag voor aanslag New York strenge anti-terreurwet in

    *

    Schijn bedriegt: De moslimmigrant die gisteren (*) in New York 8 mensen vermoordde stond bekend als een ‘zeer vriendelijke en gelukkige man die van Amerika hield’.

    Sayfullo Saipov

    *

    Een dag voordat een ‘Allahu Akbar’ schreeuwende moslimmigrant uit Oezbekistan in New York 8 mensen vermoordde door met zijn kleine truck op voetgangers en een schoolbus in te rijden, ondertekende de Franse president Emanuel Macron een nieuwe anti-terreurwet waarmee het land permanent in de -sinds de islamitische ‘Charlie Hebdo’ aanslag in 2015 uitgeroepen- noodtoestand terecht komt, en iedereen met zelfs maar ‘verdachte ideeën’ kan worden afgetapt, opgepakt en gevangen gezet. Impliciete boodschap: het wordt dankzij de massa immigratie uit moslimlanden steeds onveiliger, met verstrekkende gevolgen voor het dagelijkse leven.

    Een vriend van de door een agent neergeschoten Sayfullo Saipov verklaarde dat de terrorist ‘een heel vriendelijke en gelukkige man was die van Amerika hield, en altijd lachte’. Maar zoals zo vaak bleek dit slechts schijn, want Saipov had voor zijn aanslag, waarbij onder andere vijf Argentijnen en een Belg omkwamen, en drie andere Belgen gewond raakten, trouw gezworen aan ISIS.

     

    President Trump twitterde dat het tijd wordt dat de Amerikaanse politici, die zijn strengere immigratiewetten voortdurend willen blokkeren, ophouden met politiek correct te zijn voor dit soort zaken. Hij heeft het ministerie van Homeland Security opdracht gegeven om immigranten ‘nog extremer’ te gaan controleren. (2)

     

    Alleen Wilders wil strenger worden voor migranten

     

    In eigen land kwam PVV leider Geert Wilders, de enige van de grote partijen die eveneens veel strenger wil zijn voor (moslim)migranten, vandaag weer eens hard in botsing met de Tweede Kamer, die klaarblijkelijk nog altijd in de sprookjeswereld leeft dat zulke aanslagen in Nederland niet kunnen en zullen voorkomen, en meer lijkt te geven om de rechten van potentiële terroristen dan om de veiligheid van ons volk.

     

    Permanente noodtoestand

     

    Waar dat toe kan – en uiteindelijk ook zal - leiden is al enige jaren te zien in Frankrijk, waar met de regelmaat van de klok een islamitische aanslag plaatsvindt, en waar al vele honderden wijken en delen van voorsteden worden beheerst door criminele en gewelddadige moslimmigranten. Met het ondertekenen van een nieuwe anti-terreurwet riep de Franse president Emanual Macron afgelopen maandag feitelijk permanent de (gedeeltelijke) noodtoestand in het land uit.

     

    Willekeurige grenscontroles op 28,6% van Frans grondgebied

     

    Regionale autoriteiten mogen voortaan naar believen veiligheidszones instellen rond bijvoorbeeld publieke evenementen. Iedere persoon en auto mag daar worden onderzocht. In 118 grensgebieden en op 373 havens, vliegvelden en stations kan de politie in een straal tot 20 kilometer willekeurige ID-controles houden. Dat omvat maar liefst 28,6% van het Franse grondgebied, en 67% van de bevolking. Critici zeggen dat vooral veel voorsteden met migranten hier last van zullen krijgen.

     

    Moskeeën na haatpreken tot half jaar gesloten

     

    Moskeeën kunnen na haatpreken van imams die het terrorisme goedkeuren of aanprijzen tot een half jaar worden gesloten. De imams zelf wacht een boete van € 7500,- per keer en kunnen een half jaar in het gevang belanden.

     

    Verdachte personen zoals islamisten mogen vanaf nu zonder concrete beschuldigingen van misdaden preventief onder huisarrest worden geplaatst, tot een maximum van 1 jaar. Ook hun mobiele- en internetverkeer mag worden afgetapt. Tevens mogen de autoriteiten mensen de omgang met verdachte personen verbieden; overtreding betekent een boete van € 45.000,- en tot 3 jaar gevangenisstraf.

     

    Van iedere persoon met ‘verdachte ideeën’ mag nu alles worden gecontroleerd

     

    Er is nog wel een huiszoekingsbevel nodig om de woningen van verdachten overhoop te halen. Personen die openlijke sympathie tonen voor terroristen of terreurorganisaties mogen ondertussen urenlang worden vastgezet. De politie mag al hun documenten, bezittingen en elektronische gegevens in beslag nemen. Geradicaliseerde ambtenaren wiens werkterrein defensie of nationale veiligheid is worden overgeplaatst of ontslagen. Hetzelfde geldt voor soldaten.

    Sowieso hebben de Fransen nu hun eigen ‘aftapwet’ ingevoerd, waarmee van iedere persoon met ‘verdachte ideeën of overtuigingen’ het telefoon- en emailverkeer mag worden onderschept, en al bijna diens persoonlijke gegevens -zoals reizen, geloofsovertuiging, politieke voorkeur, lidmaatschappen, gezondheid en seksueel gedrag- mogen worden opgevraagd en gecontroleerd.

     

    Le Pen: Wet is een farce omdat de islam nergens wordt genoemd

     

    Macron zei dat met de nieuwe wet terreur beter kan worden bestreden ‘zonder onze waarden en principes op te geven’. Front National leider Marine Le Pen uitte juist zware kritiek en noemde de wet ‘een farce’, omdat nergens expliciet de islam, het islamitische terrorisme of de islamitische ideologie wordt genoemd, ook al is voor iedereen duidelijk dat de wet vooral hierop gericht is. Mensenrechtenorganisaties vinden de wet juist veel te streng, omdat hiermee ‘de noodtoestand bevoegheden worden genormaliseerd.’

     

    15.000 jihadisten in Frankrijk, 4000 kunnen op ieder moment aanslag plegen

     

    Uit een peiling van Le Figaro blijkt dat 57% van de Fransen achter de nieuwe wet staat. 62% vindt dat de burgerlijke vrijheid ermee wordt ingeperkt, maar 85% denkt dat het wel hun veiligheid zal vergroten. Sinds de aanslag op het satirische magazine Charlie Hebo in 2015 vermoordden moslimterroristen al meer dan 230 mensen in Frankrijk. De laatste slachtoffers vielen op 1 oktober, toen een migrant uit Tunesië –die 7 verschillende identiteiten had- op het station van Marseille twee vrouwen doodstak.

     

    De Franse autoriteiten houden op dit moment zo’n 15.000 jihadisten in Frankrijk in de gaten. 4000 van hen worden als zeer gevaarlijk beschouwd, omdat ze op ieder moment een aanslag kunnen plegen. Van de 1900 Franse jihadisten die voor ISIS vechten of vochten, kreeg een vijfde ieder al een half miljoen euro aan sociale uitkeringen.

    Xander

    (1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
    (2) Zero Hedge

    Link = http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/11/Frankrijk-voerde-een-dag-voor-aanslag-New-York-strenge-anti-terreurwet-in

    *

    (*) met ‘gisteren’ wordt bedoeld de nacht (onze tijd) van 31 Oktober op 1 November, ook wel eens Haloween-nacht genoemd. De nieuwe Franse Anti Islam Wet dateert dus van 30 Oktober….

    De Oktober Revolutie door de Bolsjevisen van 1917 in Rusland dreigt dus de loef te worden afgestoken i beroemdheid!!!!!

    *

    T E O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Feel sorry voor de sneer ivm de taalkennis van vreemde talen van vele Nederlanders. Vlamingen zijn veel… hi hu…. polyglotter, maar dat komt volgens mij vooral door eeuwenlange ‘vreemde meesters in het land’…. Onze ‘Lage Landen by der see’ zijn inderdaad altijd doorheen de eeuwen voor ‘Parijs’ een te annexeren gebied gebleken waar zij de klauwen niet konden van af houden.

    Wat er ook van zij, Marine La Plume vindt dat Macroni-gedoe ‘une farce’. En gelijk heeft ze. Het regent wel in Parijs, maar deze keer druppelt het spijtig genoeg niet in Brussel. Integendeel, onze voormannen in de strijd voor het terugdringen van de is-lammerij, Geert Wilders en Filip DeWinter die samen bepaalde wijken (no-go zones) in het hellegat, de "jihadhoofdstad van Europa" en in het bijzonderMoulin du Ruisseau wilden ‘inspecteren’ werd op staande voet eveb erg als ‘n ‘Führerbefehl’ uit de Nazi-tijd, gewiib ‘verboten’. Het is een verbod door Francoise Schepmans (MR), nadrukkelijk Franstalige burgemeester van Molenbeek. Geen 'islamsafari dus in een smetteloos door de Coburger Regering ‘gezuiverde’ kanaal-zone!

    Alsgroen licht richting islam-terroristen kan dat tellen!

    Aandacht: die Macroni-Wet werkt in alle richtingen, precies omdat er nergens sprake is van de islam. Hij kan dus even goed tegen Marine La Plume of tegen ieder ander vrijheidslievende Franse onderdaan misbruikt worden.

    Bedenking Als Geert en Filip nu maar niet moeten op de vlucht slaan om elders en buiten Europa politiek asiel aan te vragen…

    Ja Ja, Bruxellabad is geen Parijs! Als Niet komt tot Iet, dan kent Iet zichzelve niet.

    (Hemelreiker)

     

     

     

    03-11-2017, 07:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4320

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    n. Want dan valt onvermijdelijk het woord medeplichtighei

    Moderne tijden, moderne mogelijkheden om vroegtijdig in één klap ‘n einde te maken aan vele onschuldige mensenlevens. En neen, het was niet in Ispahan waar de tuinman wit an schrik was naartoe gevlucht, omdat hij bij hem thuis vroeg in de morgen in de tuin de Dood had ontmoet. Deze keer was het heel wat minder dichterlijk want de Dood haalde iedereen weg in in ‘the big apple’ aan de overkant van de Grote Plas.

    Ja, natuurlijk is er verdriet en ergernis.

    Maar de media kijkt als naar gewoonte de andere kant op. Is alleen geïnteresseerd in de gevolgen van de aanslag. Niet in de oorzaken ervad.

    En meer zeg ik niet. Anders is dat haatzaaien en waar moet ik op m’n oude dag nog naartoe om politiek asiel te vragen.

    Maar ik wil toch nog één zaak op scherp stellen. Roofzuchtige wolven die mensen bij bosjes verscheuren moeten doodeenvoudig als voorzorgsmaatregel worden afgemaakt. Ee moet met man en macht op ze gejaagd worden. Of minstens schandelijk massaal naar verre oorden worden verjaagd.

    Gelooft het of geloof het niet: ook hier zouden de vele rood-groene NGO’s al even massaal tegen in opstand komen. Want ook zij zijn – uit eigenbelang - overtuigd dat Allahu de Grootste heeft…

    *

    Jonge moeder uit Staden omgekomen bij terreuraanslag Manhattan: "Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten"

    *

    Bij de aanslag in Manhattan, in de Amerikaanse stad New York, is gisteren ook een Belgische vrouw omgekomen. Drie andere Belgen raakten gewond. Het gaat om de vader, moeder en zoon van één gezin, die momenteel alle drie worden geopereerd. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die geen details heeft over de ernst van de verwondingen.

     

    Een van de slachtoffers van de aanslag in het New Yorkse Manhattan is A.D., een 31-jarige vrouw uit Staden. "Ik werd gisteravond gecontacteerd door het Presbyterian Hospital Lower Manhattan", aldus de echtgenoot van de vrouw, die het verlies ondraaglijk en niet te vatten noemt. "Zij vertelden dat er een aanslag geweest was en dat mijn vrouw daarbij overleden was. Zij zat op de fiets en werd blijkbaar verrast door het gevaarte dat van achteren kwam. Ze was op citytrip met haar twee zussen en haar moeder. Zij waren bij mijn vrouw op het moment van de aanslag, maar zijn gelukkig ongedeerd."

    De man noemt zijn vrouw een fantastische echtgenote en de meest schitterende mama. Ze laat twee zoontjes na, eentje van drie jaar en eentje van drie maanden oud. Wanneer de jonge vrouw naar België kan worden overgebracht, is nog onduidelijk. De echtgenoot vraagt met aandrang de privacy te respecteren.

    Vlaggen halfstok

    "We zijn al aan het kijken om haar te repatriëren, samen met de andere gezinsleden. Het is wachten tot de Amerikaanse autoriteiten het stoffelijk overschot vrijgeven", liet burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld), die de familie persoonlijk kent, eerder weten. Inmiddels hangen ook de vlaggen in Staden al halfstok en is in woonzorgcentrum De Oever een rouwregister geopend.

     

    "Ik ben op de hoogte sinds dinsdagavond omstreeks 23 uur. Het is onbeschrijflijk wat ik op dat moment voelde en nog altijd voel. Het is zo grof, dat iemand die daar op vakantie is en geniet van haar vrije tijd, net daar om het leven moet komen door zo'n daad", aldus de burgemeester. "Het is al de tweede keer op korte tijd dat we hier zoiets meemaken want tijdens de dodelijke raid op de Ramblas in Barcelona kon een gezin uit Staden maar net ontsnappen. Het is schrikwekkend hoe dichtbij het vaak komt en toont aan dat iedere kleine gemeente en gemeenschap kan getroffen worden."

    Bron & link:

    https://www.demorgen.be/buitenland/jonge-moeder-uit-staden-omgekomen-bij-terreuraanslag-manhattan-dit-verlies-is-ondraaglijk-en-niet-te-vatten-b8d477686/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=avond&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Amerika heeft blijkbaar iets met het cijfer ‘eleven’ (11). Als dat geen duivels toeval is.

    Eerst was er ‘Nine eleven’ (9/11), waar in feite elf/negen (11/9) mee bedoeld is, en nu is ‘eleven one’ (11/1) dat weer re begrijpen is als 1/11….

    En ja, de maand November is inderdaad niet alleen in onze Westerse Beschaving de dodenmaand, maar in ‘De Steets’ heeft men van de 1ste November dat heidens ‘Haloween’-feest van gemaakt. Waarmee overal de gemaskerde halve duivels m/v als amusement op straat komen.

    De aanvaller was dus ’n Oebeistaander die via de speciale gunstmaatregelen onder Obama de Moslim Broeder het land werd binnen geloodsd. Of moet ik eerder zeggen ‘binnen geloot’ als een van de 30.000 Mo-sslimmerds die sindsdien jaarlijks als één ondeelbaar contigent ‘verrijkers’ uitzonderlijk worden toegelaten.

    Goed werk aan de winkel voor President Trump!!!!

     

    Ziet U, er zijn altijd en overal oorzaken en gevolgen… Maar dat is weeral een niet politiek-correcte interpretatie van dat soort natuurwetten.

    Auf Deutsch heisst dass ‘hineininterpretieren’….

    En ja, de West-Vlamingen zijn tot in hun ziel en in de grond van het hart getroffen. Naast onze oprechte gevoelens van Christelijke deelneming, bied ik bij deze de geachte Familie ook de naam en het adres aan van een goede Advocaat die vertrouwd is met Staatszaken… Want inderdaad, het is de morele plicht van elke Staat zijn burgers met alle middelen te beschermen. Dat zou dus kunnen meebrengen, dat alle ‘eenzame wolven’ samen met hun geloofsgenoten hier te lande als Holoween-duivels stante pede het land worden uitgejaagd….

    Zich wenden Hoogstraat in Tielt, bij Mter Paul Bekaert.

    Graag gedaan!!! It’s my pleasure, you know…

    (Hemelreiker)

     

     











    02-11-2017, 05:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4320

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    n. Want dan valt onvermijdelijk het woord medeplichtighei

    Moderne tijden, moderne mogelijkheden om vroegtijdig in één klap ‘n einde te maken aan vele onschuldige mensenlevens. En neen, het was niet in Ispahan waar de tuinman wit an schrik was naartoe gevlucht, omdat hij bij hem thuis vroeg in de morgen in de tuin de Dood had ontmoet. Deze keer was het heel wat minder dichterlijk want de Dood haalde iedereen weg in in ‘the big apple’ aan de overkant van de Grote Plas.

    Ja, natuurlijk is er verdriet en ergernis.

    Maar de media kijkt als naar gewoonte de andere kant op. Is alleen geïnteresseerd in de gevolgen van de aanslag. Niet in de oorzaken ervad.

    En meer zeg ik niet. Anders is dat haatzaaien en waar moet ik op m’n oude dag nog naartoe om politiek asiel te vragen.

    Maar ik wil toch nog één zaak op scherp stellen. Roofzuchtige wolven die mensen bij bosjes verscheuren moeten doodeenvoudig als voorzorgsmaatregel worden afgemaakt. Ee moet met man en macht op ze gejaagd worden. Of minstens schandelijk massaal naar verre oorden worden verjaagd.

    Gelooft het of geloof het niet: ook hier zouden de vele rood-groene NGO’s al even massaal tegen in opstand komen. Want ook zij zijn – uit eigenbelang - overtuigd dat Allahu de Grootste heeft…

    *

    Jonge moeder uit Staden omgekomen bij terreuraanslag Manhattan: "Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten"

    *

    Bij de aanslag in Manhattan, in de Amerikaanse stad New York, is gisteren ook een Belgische vrouw omgekomen. Drie andere Belgen raakten gewond. Het gaat om de vader, moeder en zoon van één gezin, die momenteel alle drie worden geopereerd. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die geen details heeft over de ernst van de verwondingen.

     

    Een van de slachtoffers van de aanslag in het New Yorkse Manhattan is A.D., een 31-jarige vrouw uit Staden. "Ik werd gisteravond gecontacteerd door het Presbyterian Hospital Lower Manhattan", aldus de echtgenoot van de vrouw, die het verlies ondraaglijk en niet te vatten noemt. "Zij vertelden dat er een aanslag geweest was en dat mijn vrouw daarbij overleden was. Zij zat op de fiets en werd blijkbaar verrast door het gevaarte dat van achteren kwam. Ze was op citytrip met haar twee zussen en haar moeder. Zij waren bij mijn vrouw op het moment van de aanslag, maar zijn gelukkig ongedeerd."

    De man noemt zijn vrouw een fantastische echtgenote en de meest schitterende mama. Ze laat twee zoontjes na, eentje van drie jaar en eentje van drie maanden oud. Wanneer de jonge vrouw naar België kan worden overgebracht, is nog onduidelijk. De echtgenoot vraagt met aandrang de privacy te respecteren.

    Vlaggen halfstok

    "We zijn al aan het kijken om haar te repatriëren, samen met de andere gezinsleden. Het is wachten tot de Amerikaanse autoriteiten het stoffelijk overschot vrijgeven", liet burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld), die de familie persoonlijk kent, eerder weten. Inmiddels hangen ook de vlaggen in Staden al halfstok en is in woonzorgcentrum De Oever een rouwregister geopend.

     

    "Ik ben op de hoogte sinds dinsdagavond omstreeks 23 uur. Het is onbeschrijflijk wat ik op dat moment voelde en nog altijd voel. Het is zo grof, dat iemand die daar op vakantie is en geniet van haar vrije tijd, net daar om het leven moet komen door zo'n daad", aldus de burgemeester. "Het is al de tweede keer op korte tijd dat we hier zoiets meemaken want tijdens de dodelijke raid op de Ramblas in Barcelona kon een gezin uit Staden maar net ontsnappen. Het is schrikwekkend hoe dichtbij het vaak komt en toont aan dat iedere kleine gemeente en gemeenschap kan getroffen worden."

    Bron & link:

    https://www.demorgen.be/buitenland/jonge-moeder-uit-staden-omgekomen-bij-terreuraanslag-manhattan-dit-verlies-is-ondraaglijk-en-niet-te-vatten-b8d477686/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=avond&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Amerika heeft blijkbaar iets met het cijfer ‘eleven’ (11). Als dat geen duivels toeval is.

    Eerst was er ‘Nine eleven’ (9/11), waar in feite elf/negen (11/9) mee bedoeld is, en nu is ‘eleven one’ (11/1) dat weer re begrijpen is als 1/11….

    En ja, de maand November is inderdaad niet alleen in onze Westerse Beschaving de dodenmaand, maar in ‘De Steets’ heeft men van de 1ste November dat heidens ‘Haloween’-feest van gemaakt. Waarmee overal de gemaskerde halve duivels m/v als amusement op straat komen.

    De aanvaller was dus ’n Oebeistaander die via de speciale gunstmaatregelen onder Obama de Moslim Broeder het land werd binnen geloodsd. Of moet ik eerder zeggen ‘binnen geloot’ als een van de 30.000 Mo-sslimmerds die sindsdien jaarlijks als één ondeelbaar contigent ‘verrijkers’ uitzonderlijk worden toegelaten.

    Goed werk aan de winkel voor President Trump!!!!

     

    Ziet U, er zijn altijd en overal oorzaken en gevolgen… Maar dat is weeral een niet politiek-correcte interpretatie van dat soort natuurwetten.

    Auf Deutsch heisst dass ‘hineininterpretieren’….

    En ja, de West-Vlamingen zijn tot in hun ziel en in de grond van het hart getroffen. Naast onze oprechte gevoelens van Christelijke deelneming, bied ik bij deze de geachte Familie ook de naam en het adres aan van een goede Advocaat die vertrouwd is met Staatszaken… Want inderdaad, het is de morele plicht van elke Staat zijn burgers met alle middelen te beschermen. Dat zou dus kunnen meebrengen, dat alle ‘eenzame wolven’ samen met hun geloofsgenoten hier te lande als Holoween-duivels stante pede het land worden uitgejaagd….

    Zich wenden Hoogstraat in Tielt, bij Mter Paul Bekaert.

    Graag gedaan!!! It’s my pleasure, you know…

    (Hemelreiker)

     

     













    02-11-2017, 05:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4319

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    Overgenomen bijdrage bij http://blog.seniorennet.be/guvaal/, zijnde het ragfijne precisie-werk van een ervaren geestesgenoot waaraan geen jota dient aan toe te worden gevoegd of weggenomen. Deze tekst, samen met het artikel uit De Morgen wil ik niet alleen van de daken schreeuwen, maar ze vooral opslaan in mijn persoonlijk archief.

    *

    Het nieuwe Pokemon/Puigdemont spel

    *

       Eergisteren was er even paniek in Belgenland: Catalaans (ex)president Puigdemont was onderweg naar België en zou daar asiel aanvragen. Volgens de poco-specialisten was dat natuurlijk omdat Theo Francken hem dat gesuggereerd had. Later bleek er niets van waar te zijn, alhoewel onze staatssecretaris gelijk had – zoals ik ook al vermeldde in mijn blog van eergisteren (‘Een nieuwe Agusta affaire ?’). Normaal kunnen burgers uit een E.U.-land geen asiel aanvragen in een andere E.U.-land omdat men er vanuit gaat dat dat allemaal veilige landen zijn. Dat gegeven werd vastgelegd in het verdrag van Amsterdam van 1997. Maar België zou België niet zijn als dit land er voor zichzelf geen achterpoortje aan had toegevoegd: in België zouden individuele aanvragen voor asiel wél kunnen, ook door burgers van andere E.U.-landen. Zodat, mocht hij dat willen doen, Carles Puigdemont in dit land wél een asielvraag zou kunnen indienen. Of hij er ook een zou krijgen, is een ander verhaal.

     

       Daarmee is nog eens duidelijk geworden, wat ik hier al járen schrijf, nl dat men er in dit land niet in slaagt van de eerste keer een fatsoenlijke wet te maken. Ofwel dient ze enkele keren te worden herschreven, ofwel staat ze vol achterpoortjes en uitzonderingen, zoals dat o.m. dus ook gebeurd is met dat verdrag van Amsterdam. In dit geval staat België straks wel met de billen bloot en maakt het zich belachelijk in Europees verband, mocht Puigdemont toch een aanvraag doen. Hij kan daarbij rekenen op misschien wel dé specialist ter zake: Vlaams advocaat Paul Bekaert.

     

       Ondertussen blijkt het de bedoeling te zijn van Puigdemont en de ministers die samen met hem naar hier zijn gekomen, nog even te blijven om vanuit Brussel in een voor hen veilige omgeving verdere commentaar te kunnen geven op de nieuwe verkiezingen in Catalonië, door de Spaanse regering vastgelegd op 21 december, de dag dat de winter begint, hopelijk geen politieke winter voor Catalonië. Hoe die ook zullen uitdraaien, het komt daar in Catalonië nooit meer goed tussen Catalanen en Spanjaarden zolang Spanje blijft weigeren met Catalonië te praten. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de Partido Popular (PP) van Rajoy, maar ook met het Spaanse Grondwettelijke Hof. Samen met Baskenland, Gallicië en Asturië kreeg Catalonië in 2003 een speciaal statuut. De PP zat toen in de oppositie en diende daartegen een klacht in bij het Grondwettelijk Hof. Die nam Catalonië het speciaal statuut af in 2010. Sindsdien is de PP aan de macht gekomen en gedraagt die zich als een nieuwe inquisitie, nota bene: nog zo’n Spaanse uitvinding. Dat Hof heeft Puigdemont nu gedagvaard om morgen, donderdag al, te komen getuigen in Spanje. Als men weet dat de twee Jordi’s al in de gevangenis zitten, enkel en alleen omdat ze in Catalonië betogingen organiseerden, is de kans zeer groot dat Puigdemont hier blijft. In dat geval kan Spanje de uitlevering vragen, zit het spel helemaal op de wagen en zit België mee in het spel, niet in dat van Pokemon, maar dat van Puigdemont. Niet door de schuld van Theo Francken, zoals ze zullen beweren, maar wel van de verantwoordelijken die destijds dat amendement wilden bij het Verdrag van Amsterdam.

     

       ‘De ponent, ni bon vent, ni bona gent’

    * Schrappen wat niet past.

    *

    Puigdemont dan toch niet terug naar Barcelona

    - Bron: Belga/De Morgen

    Carles Puigdemont © REUTERS

    *

    De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is gisteravond dan toch niet teruggekeerd naar Barcelona. Dat bericht La Vanguardia. Wel vertrokken twee voormalige Catalaanse ministers uit Brussel: Joaquim Forn en Dolors Bassa. Zij landden rond 23.30 uur op de luchthaven El Prat.

     

    Puigdemont blijft dus in ons land, volgens La Vanguardia samen met nog vijf andere voormalige Catalaanse regeringsleden: Meritxell Borràs, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí en Lluís Puig. Die laatste is volgens El Periodico dan weer mee afgereisd naar Barcelona.

    Paul Bekaert,de Belgische advocaat van Puigdemont © REUTERS

    *

    De afgezette minister-president en zijn regering riskeren in Spanje zware celstraffen omdat ze worden vervolgd voor rebellie, misbruik van overheidsgeld en opruiing, wegens het uitroepen van de Catalaanse onafhankelijkheid. Puigdemont, die sinds maandag in ons land is, had gisteren nog verklaard dat zijn komst naar België niet dient om zijn gerechtelijke vervolging in Spanje te ontlopen. Hij wil wel dat er voldoende garanties komen voor een eerlijke rechtsgang.

    Grote kans op aanhouding bij terugkeer

     

    Zijn Belgische advocaat Paul Bekaert gaf gisteravond in het Nederlandse actualiteitsprogramma Nieuwsuur te kennen dat Puigdemont "zich voor zover hij mij gezegd heeft" morgen niet zal melden bij de rechter in Spanje. "Wij wensen de verdere reacties af te wachten van de Spaanse overheid om te kijken wat er verder zal gebeuren. Het ligt nogal voor de hand dat hij voorlopig de kat uit de boom kijkt", luidt het. Bij een terugkeer naar Spanje "is de kans groot dat hij aangehouden wordt."

     

    Bekaert wijst er daarnaast op dat het Spaanse gerecht "niet noodzakelijk" zijn overlevering zal vragen. "Ik heb reeds een groot aantal zaken met Spaanse Basken behandeld en er zijn gevallen waarbij men gewoon een ondervraging hier ter plaatse laat doen door de lokale politie." Bij een verzoek tot uitlevering zal de twijfel over een eerlijk proces in Spanje "zeker als een argument" gebruikt worden.

    Bron & Link: https://www.demorgen.be/buitenland/puigdemont-dan-toch-niet-terug-naar-barcelona-bd208200/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=ochtend&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    De attente lezer zal al lang begrepen hebben dat het voor een slechtziende bijna ondoenlijk is om een tekst met zoveel moeite voor hem/haar op het scherm leesbaar gemaakt, zonder meer te ‘delieten’. Vandaar dat opslaan tegen klippen en bergen.

    *

    En ja, deze huidige ‘Spaanse Vluchteling’ is mee met zijn tijd. Gewoonte-reiziger door de lucht. Creditcard en zo. Hoe zou die anders in

    Hotel Chambord in Brussel

    kunnen logeren!

    Zou die überhaupt wel geweten hebben (bericht per deurwaarden!?) om morgen donderdag 2 November om 09.00 uur in Madrid voor de Rechters van de Inquisitie te moeten verschijnen? Of gaat dat tegenwoordig ook al via ‘the claouds’, per eksempel via Twitter?

    Wat er ook van weze, ’n Vlaams Nationalist doet er – uit voorzorg, U weet maar nooit - goed aan het adres van Advocaat Paul Bekaert in de Hoogstraat in Tielt te noteren. Wannt bij de ‘Bevrijding’ in September ‘44 werden onze soort idealisten door de échte smokkel-collaborateurs als collaborateurs aangeklaagd en als dusdanig behandeld. Toen volstond het al om gewoon Lid te zijn van het Davidsfonds om zonder meer te worden ‘afgehaald’. Om zonder meer voor maanden in de vele ‘hechteniskampen’ verspreid over he Vlaamse land (*) te worden opgesloten. En meteen voor generaties ver te worden gebroodroofd.

    Goede raad en een goede Advocaat zijn goud waard!

    (*) In Wallo-Brux waren er naar mijn weten zo goed als geen enkel vand dat soort ‘kampen’. Tenminste, daar bestaat er geen enkel dossier over. Collaboratie moest inderdaad vooral en bijna uitsluitend een Vlaamse zaak blijven…

    Hoe komt dat toch dat wij, Vlaams Nationalisten, zo’n goede geheugens hebben?! Zou dat soms iets te maken kunnen hebben met een soort van primitieve wraakgevoelens?

    (Hemelreiker)

     

     

     

    01-11-2017, 18:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4318

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    *

    Onderstaande tekst werd door ‘tSCHELDCT, het beste satirisch weekblad van héél Aaantwaaarpe en ver daarbuiten, reeds op 9 Oktober verspreid. Twee van de beste medewerkers (Blatt Leser en Homo Criiticus, U kent ze ongetwijfeld nog) werden met veel lef op de klus gezet. Maar ondergetekende was toen begin oktober veel te druk bezig met nietsdoen, dat dit wel zeer belangrijk nieuws-aaitem gewoon in de kast bleef steken. Maar ondertussen werkte de inspiratie wel door! Ondergetekende zat ondertussen wel met bepaalde twijfels over de ernst van weer die nieuwe bedreiging van onze vrijheden.

    Het is misschien voorzichtiger om elke over te nemen cartoon of ieder over te nemen beeldmateriaal op onze blogs te vervangen door een kadertje waarin beschreven wordt wat cartoonisten hier evl kunnen over maken….

    Omdat Geert Burger(mannetje) voortaan Sabam op ons dak zou sturen, zou het dan ongeveer voor ons geliefde Beest zo moeten gebeuren. Op voorwaarde in ieder geval dat de kleurenfabrikanten voor in dit geval zwart en geel, zich koest houden:

    *

    De Middeleeuwen

    met mannen als leeuwen.

    Zonder beven

    weer tot leven

    gebracht

    in ’n Antwerpse gracht

    *

    De geldduivels onder de advocaten

    *

    Pervers Herentals’ bureau maakt ‘wettig’ misbruik van copyright.

    Homo Criticus ergert zich geregeld aan advocaten die misdadigers, terroristen, fraudeurs, oplichters en ander gespuis proberen vrij te pleiten.

    Nu heeft zich echter een nieuwe sinistere sekte aangediend die het ei van Columbus - maar dan een rotte, walmende versie - heeft gevonden om grote sommen geld af te troggelen bij niets vermoedende mensen. In België én in Nederland.

    Als ervaringsdeskundige weet Homo Criticus dat op allerlei werken, van teksten tot schilderijen en foto’s, copyright of auteurs-rechten moeten worden betaald. Het is dus normaal dat er advocaten zijn die zich specialiseren in het helpen bij overtredingen van het copyright. Niet iedereen weet bijvoorbeeld dat je om een foto te maken van het Atomium niet alleen de toestemming moet vragen, maar ook auteursrechten moet betalen aan de vzw Atomium.

    Niets mis mee. Maar nu hebben sommige advocaten software ontwikkeld waarmee ze achter de stofnesten en spinnenwebben van het Net op zoek kunnen gaan naar elk zweempje van overtreding, waarna de advocaat de vermeende overtreder bedreigt met aanmaningen en ingebrekestellingen.

    Dankzij deze perverse Permission Machine moest een Nederlandse dame 800 (achthonderd!) euro betalen voor een foto die 8 (acht) jaar tevoren op haar website stond...

    ... De tv-rechter zwakte het bedrag af tot 500 euro. De gewraakte foto was van… een beschuit met muisjes, een oer-Hollandse manier om een baby aan te kondigen.

    Terug naar België, Antwerpen en ’t Scheldt. In april 2011, nummer 999 (omgedraaid het duivelsgetal 666) verschenen foto’s van onder anderen Guy Verhofstadt die Khadaffi een warme (want nog levende) en vleiende (want opportunistische) handdruk geeft.

     

    Hoewel ’t Scheldt verkeerdelijk geen credit vermeldde, kwam Filip Van den Putte, naar eigen zeggen en schrijven ‘advocaat en master in de fiscaliteit’, er achter dat het beeld toebehoort aan zijn ‘opdrachtgevers’, zijnde het pers-agentschap Belga. Belga zou hierdoor schade hebben geleden ten bedrage van 1.575 (jawel: duizendvijfhonderdvijfenzeventig) euro!

     

    Wij citeren:

     

    Gemiste licentievergoedingen: 600 euro (alsof er nog duizenden aanvragen zijn voor een beeltenis van de wijlen Libische leider).

     

    Vergoeding morele schade: 600 euro (Belga lijdt zogezegd imagoschade, maar de enige die - terecht - op de teen zou kunnen zijn getrapt is de fotograaf die steeds anoniem blijft).

     

    Reeds gemaakte kosten: 125 euro (Briefomslagen van handge-schept papier?

     

    Een zilveren kaderke om de foto in terug te sturen?). Dossier- en aanmaningskosten: 250 euro (niet uitzonderlijk voor advocaten die een riant ereloon aanrekenen per halfuurtje).

     

    Permission Machine is ook een dwaze Perfide Machien, want het systeem houdt geen rekening met een belangrijk gegeven, namelijk de oplage van het medium waarin een foto wordt gebruikt en het officiële Sofam-tarief...

     

    ... In 2010 publiceerde een modemagazine van een krant met een oplage van tienduizenden een cover en een kleinere foto van de inmiddels overleden topfotograaf Marc Lagrange. Prijs: 300 euro voor beide… En, oh ja, op die foto’s stond Vlaams topmodel Elise Crombez en geen blauwe politicus met konijnengebit die maar al te graag in de spotlights staat.

     

    Meester Filip Van den Putte wil ’t Scheldt ten onder laten gaan. Maar gedenk: wie een put graaft voor een ander…

    Homo Criticus

    2de VISIE

    Permission Machine, bijna failliet !

     

    Ik heb hem nog nooit zo teneergeslagen gezien, ons aller Homo Criticus. De stoere bink was tot tranen toe bewogen. Decennia van hard werken als undercover journalist, genadeloos duizenden spijkers met koppen geslagen, en nu zo down als de SP-Auw na een kiespeiling.

     

    Homootje toch! En dat alles vanwege één of andere advocaat van het slag dat straatstenen loswrikt om dan achter een verwelkt struikje te wachten tot er iemand op zijn bek gaat om die dan zijn diensten aan te bieden om de Stad te dagvaarden...

     

    Permission Machine, ooit van gehoord beste lezer?

     

    Permission Machine houdt zich bezig met het zoeken naar uw en mijn foutjes en vergissingen. Zet u een fotootje op uw schoolkrantje, blog, uitnodiging voor een familiefeest of wat dan ook dan snort dit bedrijfje de eigenaar van de foto op en als blijkt dat u niet betaald heeft dan gaan zij dit bij de eigenaar gniffelend aankaarten voor wat centjes.

    Premiejagers dus. Of klikspanen, zo u wil. En dan worden er niet de normale tarieven voorgesteld, doch exorbitante. Dit om hun fee te bekostigen. Google de term permission machine maar eens en diverse gruwelverhalen van grijp- en pak-zucht door dit veredelde zootje Bokkerijders druipt van uw scherm.

     

    De BVBA Permission Machine bestaat amper drie jaar. Opgericht door ene Tom Cuylaerts die (computerwormpje, gehaaide kerel) het boeltje snel ( april 2015) verpatste aan ene Gunther Luyckx uit Vosselaar. De Gunther is een echte zakenman van niveau! Hij...

     

     

    ... kocht het ranzige bedrijfje met zijn bvba-tje gevestigd in Heverlee First Impression bvba. Een groothandel in kleren! Als u ooit een scharminkel van een jaarrekening wil zien : ondernemingsnummer 0473.066.921. Eigen vermogen: 8.998 eurootjes... astemblief!

     

    Tommetje Cuylaerts, de Grote Uitvinder van het Grote Zoekmachine Bedrijf Dat U Wil Kloten dan ... Handige kerel, wees gerust. Beweert betrokken te zijn bij tal van bedrijven, als we zijn LinkedIn pagina mogen geloven. Daar staat onder meer de quote Have fun and get paid for it.

     

    Dat zal wel. Voor hoeveel hij zijn First Impression Machine verlapt heeft aan Kempenzoon Luyckx is onbekend. Wat wel duidelijk is, zijn de gigantische verliezen die dit kutbedrijfje maakt. Met amper één personeelslid ging er in 2016 niet minder dan 60.274 euro in rook op.

     

    In 2015 bedroeg het verlies 'amper' 13. 987 euro. Van het oorspronkelijke eigen vermogen van 100.000 euro blijft er amper 22 198 euro over.

     

    Pestkop Gunther Luyckx gaat dus feestelijk op zijn bakkes. Gewoon zelf in 't zak gezet. L'arroseur arrosé. Dus, aan alle slachtoffers van deze mispeuk: laat de zaak rekken, zorg dat er zo weinig mogelijk geld binnenkomt en deze uitgemergelde hyena ligt er.

     

    Overigens is het niet de eerste keer dat Gunther de Stunter zich laat naaien. Op 15 mei 2014 liet hij zich voor 7 500 euro rollen door een oplichter (niet betalen van 250 fleskes champagne die hij met zijn Wijn-plaza leverde). Je moet dus niet slim zijn om medemensen de duvel aan te doen.

    *

    noot: we hadden graag enkele fotootjes van de Gang Members gepubliceerd. Om begrijpelijke redenen doen we het niet.

    Weer zo'n financiële raid en onze hoofdredacteur kan zijn rollator verkopen.

    Blatt Leser

    Zelfportret. Ook niet van mij…..

    *

    T E O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Hoog tijd dus dat er klare wijn geschonken wordt. Voor zover tenminste dat er echt     KLARE wijn zou bestaan. Quid non. Wijn is ofwel rood, wit, of rosé, dat weet zelfs het kleinste kind, de kleinste drinkebroer of de kleinste drinkezuster.

    Zo ziet ondergetekende bij Google ongevraagd persoonlijke links verschijnen naar bijna al zijn gepubliceerde teksten. Tot hiertoe schaamde ik mij rot daarover. Stel U even voor, dat mijn kattenkrabbeltjes mijn hele persoonlijkheid zouden moeten voorstellen. Door-en-door overtuigd Flamingant en daarenboven nog Geloofs Getrouw ook! Zo ‘passé’ als het maar kan! En inderdaad neen, ik bezit noch IPadt noch IPodt. Mijn GSMmetje heeft ons € 36 gekost voor twee exemplaren. En die ene in gebruik werkt perfect. Een oproep beluisteren gaat af en toe, maar zelf bellen lukt alleen met de 3 nood-toetsen. Meer hoeft ook niet. Want al het overige doe ik ‘per pedes apostolorum’ (als U dat nog steeds begrijpt) en met de beste rollator ter wereld Gratis op basis van mijn leeftijd gekregen van de Mutualiteit.

    Maar hoort U mij klagen? Bekijk dan even mijn alias waarmee ik ten allen tijde klaar ben om de Hemel te bestormen!

    *

    Allez, ’t is goed. Heb hierboven geleerd dat het eerste halfuurtje bij ’n Advocaat gratis zou zijn. Hoop daar te vernemen hoe ik Google kan dwingen mijn auteursrechten te betalen. En als dat mocht lukken, dan inviteer ik iedereen op ferme Adriaan Brouwer (8°). Met daarbij voor ieder geïnteresseerd een gratis abonnement op de digitale ‘tSCHELDT.

     

    (Hemelreiker)

     

     

    01-11-2017, 12:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4316

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    U leest vandaag hieronder een merkwaardige bijdrage uit ‘tSCHELDT die bijna een maand geleden is verschenen. Die dag is, zoals U reeds werd medegedeeld, toen in die schitterende na-zomer als ondergetekende het veel te druk had met de bloementjes en de bijtjes in de tuin van zijn nieuwe woning in de eigen streek. Geen tijd dus voor stom computerwerk. Zelfs al was dit voor de vele (?) teergeliefde eigen blog-lezers.

    Zeg nu zelf: wat is belangrijker: het wereldgebeuren of de toekomst van de eigen tuin?

    *

    Deze uitleg, gewoon om beter te begrijpen waarom er vandaag (door o.a. de schuld van de EU-Nazistaat in gang gezette Madrileense vervolgingen) over actuele zaken wordt geschreven. Namelijk de netelige situatie van vrijheidslievende Spaanse Catalanen die hun (ook voor ons) hoopvolle strijd verder komen zetten in ons land. Want hoe meer er in Vlaanderen over onafhankelijkheid wordt gesproken of geschreven, hoe beter.

    Idem dito (met reden)voor wat betreft het volk uit Koerdistan, doet om onder Erdogan geen Turkse staatsburgers meer willen zijn.

    Kortom. Coburgia staat weer eens op het wereld-toneel in de rol van slechte stiefmoeder…

    Als dat maar goed afloopt. Want het gevaar is groot dat de ‘communicatie’ faalt en dat het geweld de kop opsteekt. Net zoals het 100 jaar gleden het geval was na de moord in Sarajevo op de Oostenrijkse troonopvolger die Willem II von Saxen-Coburg-Gotha in … Duitsland naar de wapens deed grijpen…..

    Als U hier leest over ‘die arme Spaanse Vluchteling’, weet dan

    1. dat de grote Pablo Picasso in dit verband zijn wereldberoemdr tableau ‘The Guernica’ hierover schilderde… en

    2. dat ondergetekende in zijn prille jeugd de straatzanger (na de Hoogmis) zo dikwijls dit lied heeft horen zingen, dat na al die jaren flarden van het refreintje hem in het hoofd zijn blijven hangen

    “…ziet mij aan,

    arme Spaanse vluchteling”

    *

    Blatt Leser

     

    Wat las Blatt nu weer, op een rustige zondagmiddag ?

    In De Standaard (internetversie) 'zoveel wapens zijn er in omloop in België'.

    Aldus de titel. Er staat een mooi staafdiagram onder. 'aantal wapens per 100 inwoners'. Leuk.

    En van wanneer dateert deze statistiek? 2007 !

    Tien jaar oud dus ! De Wapendienst van de FOD Justitie stelt (juli 2015) dat er welgeteld 426 939 wapens geregistreerd waren. Hoe De Standaard aan haar 1.8 miljoen wapens in België komt ? Uit een éénzijdige bron : Het Vlaamse Vredesinstituut.

    Hoe die aan dat cijfer komt, 4.5 x hoger dan het officiële ? Geen flauw idee. Wie het weet mag het komen zeggen. Aan ons en aan De Standaard, naar Eigen zeggen een Kwaliteitskrant..

     

    *

    T E O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Wereldwijd is, willen of niet, van Pool tot Pool, de islam in opmars. Dat is een feit. Gaat het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Vooral dat laatste is muziek in de oren van zij die door de Duivel in hun derrière zijn gebeten. In casu de oliesjeiks….

    *

    Is daarenboven ook een feit, dat waar de islam vegeteert, er voortdurend bloed, galgen, kogels, kromzwaarden en geweld in de lucht hangen. Niet alleen verwoest , overwoekert en versmacht dat systeem alles wat voordien was. Tot zelfs de stenen van oer-oude ruïnes! Gewoon alles wat leeft of ooit geleefd heeft. Er heerst immers voortdurend geweld onder elkaar. Tot zelfs de stomste doofstomme goudvis in zijn bokaal de Koran uit het hoofd kan afdreunen. Moord en geweld zijn de eigenlijke boodschappen van die demente pedofiele klnderverkrachter Mphammed, die in zijn verwarde geest de Joodse Bijbel her-imiteerde volgens zijn eigen persoonlijke voorkeuren. Daar waar Liefde de boodschap was van de Christelijke Leer van de Zachtmoedige uit Nazareth. Die daarom terecht ‘de Zoon Gods’ mag genoemd worden. De islam is dan ook, bij mijn weten de enige‘religie’ ter wereld, waar (onverdoofd) SLACHTEN nog altijd als een (familie)FEEST wordt gevierd.

    Fascisme en Nazisme zijn twee andere vormen met dezelfde ingesteldheid. Om via GEWELD de Macht in eigen handen te houden. Zelf wil ik daar het FANEURISME aan toevoegen. Dat is de échte bestaansreden van de FANATIEKE Verenigde Staten van Europa, zoals die iedere dag meer en meer tot uiting komt. En dat precies zijn de erge feiten die de EU-Nazistaat moedwillig en met volharding over het hoofd ziet.

    Cfr de recente gebeurtenissen in Barcelona. Het zo geprezen zelfbeschikkingsrecht der volkeren wordt om de ‘eenheid’ van de EU niet te schaden, de nek omgewrongen. Noch Stalin, noch Hitler noch Mao Tsje Tung hadden het ooit beter kunnen bedenken!

    Die EU-Junker mag fier zijn op de familienaam. De JU88 was dan ook Hitler beste STUKA, Sitekzmpfflugzeug’ uit WO II….

    Tot slot nog deze pertinente opmerking. Dat de leugen, dat er in Europa ‘gedaan wordt’ aan de opbouw van een ‘gematigde’ islam, duidelijk ‘nep’ is.. Precies alsof het SLACHTEN gematigd kan worden be-oefend…

    Het is inderdaad wel zò, dat er geen tweede alternatief bestaat en voor geval dat ‘gematigd’ zijn uit de hand loopt, onze Beschaving definitief om zeep zal zijn.

    Er is inderdaad ‘religie’ en ‘religie’.    

    Iedereen kan en moet zelfstandig oordelen. Maar doen alsof alleen van belang is wat het eigen verstand begrijpt e voor waarheid gelooft, hoort, ziet en ondervindt, is mens-onwaardig. En vooral: het is HYPOCRIET. Heet is hypocriet omdat het Godsbesef eigen is aan de Mens. Het is precies dat Godsbesef dat de mens onderscheidt van ee dieren…. Of het nu gaat om een boom, een dier of een Goede Vader in de Hemel; het onderscheid wordt vooral gemaakt via de menselijke intelligentie….

    (Hemelreiker)

     

     

     

    31-10-2017, 17:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3415

    Dinsdag 31 Oktober 2017

       

    4315 - DE HEMEL BESTORMEN IS VOORTAAN ECHT GEEN BEELDSPRAAK MEER

        *

    INHOUD: EU REBUILT ISLZM INVASIE: wie niet in de pas en op de maat loopt van Bruxellabad, tussenstation van de herboren fascistische As Rome-Berlijn wordt gestraft met dwangarbeid (in werkingtredingg even uitgesteld tot de kampen klaar zijn) maar nu voorlopig met een zware geldboete of desnoods, bij recidive, op water en droog brood gezet.

    De volksmenners van die EU-landen mogen daarenboven elkaar geen politiek asiel aanbieden. Ist VERBOTEN, net zoals onder het Hitler-regime.… De gevluchte Catalaanse ‘opstandelingen’, alhoewel in de armen van Francken Theo gevlucht, dienen derhalve de woestijn te worden ingestuurd. Waar hun gebeente bloot gesteld aan de Arabische zon en de Turkse Halve Maan, voor eeuwig mag blijven verbleken. Dat, terwijl de JU88 van Zaan Cloot Juncker onder het goedkeurend geestelijk oog van Nonkel Dolf, in de lucht van opluchting de ene salto mortale maakt na de andere.

    Nu a Kierden en Catalanen, straks misschien ook nog de Nederlmanders rond Geert Wilders…..

    En laat de Vlaams-Nationalisten nu maar komen! Die zitten namelijk als ratten in de val! Of misschien juist niet?

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A NDANTE)

    U kon het o.a. op deze blog al vele jaren lezen: de Europese Unie is in wezen bedoeld    als een tirannieke dictatuur, geschoeid o leest van het Stalinisme maar in eerste instantie gemilderd door een soort vriendelijk bedoeld Nazisme. Maar gebaseerd op de illusie van een zelf bedachte ‘gelarigde’ islam. Tot West-Europa en de rest van de wereld de pil geslikt hebben, want dan wordt de fuik (zoals hieronder beschreven) gewoon dichtgetrokken.

    Een moooi voorbeeld daarvan is de hiouding van ‘Madrid’ ten opzichte van de Catalanen. Vrijheid mag, maar alleen op onze voorwaarden….

    **


    EU landen krijgen geen geld meer als migranten niet onbeperkt worden toegelaten

    *

    Hongarije: ‘Aanval op onze soevereiniteit door EU is bitterder dan ooit’ – Migranten mogen voortaan kiezen naar welk land ze gaan – Asielaanvraag migranten niet langer enkel individueel, maar ook in groepen – EU gaat 10-stappenplan van George Soros, inclusief toelaten van jaarlijks minstens 1 miljoen migranten, uitvoeren

     

    De EU is officieel begonnen met het omzetten van het 10 puntenplan van George Soros (foto), waarmee alle lidstaten worden gedwongen om onbeperkte moslimimmigratie en de daaraan gekoppelde islamisering van onze samenleving te accepteren en jaarlijks met tientallen miljarden euro’s te financieren. (Foto: Getty Images (3)).

     

    Enkele dagen geleden heeft de Commissie voor Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europese Parlement (LIBE) met grote meerderheid besloten om de volgende stap te zetten in het afschaffen van het zelfbeschikkingsrecht van de oorspronkelijke Europeanen. Het Dublin verdrag, dat toch al massaal genegeerd werd, wordt officieel opgeheven, en lidstaten die weigeren onbeperkte aantallen moslimmigranten op te nemen, wordt de toegang tot EU-fondsen ontzegd. Tussen nu en 2020 wordt de islamisering van ons werelddeel dus in een nog hogere versnelling gezet, ongeacht wat de burgers daarvan vinden. Het grootste verzet komt zoals altijd uit Hongarije, een van de laatste voorvechters van onze vrijheid en democratie.

    ‘Het geweer staat niet alleen op scherp, maar is ook geladen: in de toekomst wordt in Europa een permanent en wettelijk bindend verdelingssysteem van migranten zonder bovengrens ingevoerd,’ reageerde de Hongaarse premier Viktor Orban. ‘Het klopt, we staan tot ons middel in de strijd om onze nationale soevereiniteit, maar tot nu toe zijn we succesvol geweest. We zijn altijd nog de enigen die bepalen wie op Hongaars grondgebied kan leven, en wie niet. Maar de aanval op onze soevereiniteit, die het EU-parlement nu heeft geopend, is bitterder dan alle eerdere gevechten.’

    Verplicht en zonder bovengrens opnemen migranten

     

    Het besluit van het LIBE comité wordt in november in Straatsburg officieel door het parlement aangenomen. In een overgangsperiode van 3 jaar

     

    * wordt de regel dat het land waarin een migrant voor het eerst aankomt de asielaanvraag moet behandelen, opgeheven;

     

    * mag iedere migrant kiezen tussen vier landen, die tot op dat moment het minste aantal migranten hebben opgenomen;

     

    * worden asielzoekers die reeds familie of ‘andere relaties’ in een EU-staat hebben, onmiddellijk naar dat land gebracht, zogenaamd om de integratie te bevorderen;

     

    * wordt een lidstaat verplicht om een migrant die er ooit eens heeft gestudeerd, of er voor een langere periode is geweest, gelijk permanent op te nemen;

     

    * wordt de asielaanvraag van migranten niet langer enkel individueel beoordeeld, maar in groepen van tot 30 personen. Daarmee wil het parlement voorkomen dat een migrant zich ‘alleen voelt staan’;

     

    * worden alle EU-landen verplicht om zonder bovengrens asielzoekers op te nemen en te verzorgen;

     

    * wordt lidstaten die weigeren aan deze nieuwe regels mee te werken, de toegang tot EU-fondsen ontzegd.

     

    De afgevaardigden van de christendemocratische EVP, de sociaaldemocratische S&D, de liberale Alde, de Groenen/EFA, en de verenigde linkse GUE/NGL namen het gedwongen immigratie/islamisering plan met 43 tegen 16 stemmen aan.

     

    EU begint met uitvoeren Soros’ massa immigratie plan

     

    De reguliere media vonden het niet nodig u en mij in te lichten over het definitief opheffen van ons zelfbeschikkingsrecht door de EU. Daarentegen worden Hongarije en de andere Oost Europese Visegrad landen door hen verketterd vanwege het feit dat zij weigeren te buigen voor het door multimiljardair en globalist George Soros opgestelde, en door Brussel uitgevoerde vernietigingsplan van de onafhankelijke Europese landen en hun culturen.

     

    Premier Orban wijst regelmatig op het 10 puntenplan van Soros, wat door hem zelf openbaar werd gemaakt, maar door de mainstream media valselijk een ‘complottheorie’ of ‘nepnieuws’ wordt genoemd. Eén van de 10 punten van dit plan is dat de EU jaarlijks minimaal 1 miljoen migranten moet opnemen, en voor iedere migrant een (extra) bedrag van € 15.000 moet uittrekken om hem of haar te helpen hier een nieuw leven te beginnen. De astronomische sommen belastinggeld die hiervoor nodig zijn moeten met nieuwe schulden worden gefinancierd.

     

    Daarnaast moet de EU jaarlijks tot € 10 miljard uitgeven voor de 4 miljoen vluchtelingen die in Libanon, Jordanië en Turkije leven. De andere benodigde € 10 miljard moet uit Amerika en de rest van de wereld komen. Migranten moeten voortaan veilig hierheen worden gehaald, en niet meer de gevaarlijke oversteek over de Middellandse Zee hoeven maken.

     

    Het Hongaarse initiatief om het beschermen van de eigen grenzen en veiligheid van het eigen volk voorop te stellen, moet volgens Soros onmiddellijk de kop in worden gedrukt, omdat ‘dit de EU dreigt te vernietigen’ (2). Kortom: de EU moet officieel een onbeperkt moslimimmigratie gebied worden. Het Europese Parlement heeft zojuist de eerste stappen van dit plan, dat ook ons land, onze cultuur en ook onze welvaart onherkenbaar zal veranderen, aangenomen.

    Xander

    (1) Journalistenwatch
    (2) MarketWatch
    (3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

    *

    T E O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    *

    Telkens ondergetekende Vriend Xander voor de lezer hier hernomen wordt, wordt met terecht fierheid zoveel mogelijk voldaan aan de authenticiteit. Bronvermelding en zo Toch is, zoals U weet, het origineel altijd beter dan de kopij. , Want dan mist U iedere keer de vele uiterst leerzame reacties van de lezers van het origineel. Daarbij vergeleken is de persoonlijke reactie van ondergetekende slechts peanuts….

    U twijfelt? Neem dan gerust de tijd om beiden … tot U te nemen. De prijs blijft toch dezelfde….

    (Hemelreiker)

     










    31-10-2017, 09:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!