MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    28-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500743 – DANK ZIJ HET KLIMAAT AKKOORD VAN GLASGOW, KAN HET

    .

    ZONDAG 28 NOVEMBER 2021

    *

    LACHTAERT WORDT ER UIIT GETRAPT

    EN DE OPEN VLD WORDT

    ‘UITGEFASEERD’

    *

    500743 – DANK ZIJ HET KLIMAAT AKKOORD VAN GLASGOW, KAN HET BLAUWE MONSTER NU EINDELIJK ‘UITGEFASEERD’ WORDEN

    *

    I N H O U D

    Het nieuwe woord ‘Uitfaseren’ danken we feitelijk de Chinezen die in Glasgow de klimmat-verstoring door fossiele brandstoffen maar niet wilden inzien. Stopette, zonder meerkon niet, ermee stilletjes aan ophoucen wel. Uitfaseren dus.

    Er staan blijkbaar voor nà dit weerkeind machtige zaken in de sterren geschreven. Waardoor dit Kloteland eindelijk zal leren in de pas te lopen.

    Snuif de sfeer hieronder, en net alsd na een portie friet-met-mpselen voor wie uitgehongerd was, zult U smachten naar nog….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE OVERBODIGE KANTONS

    *

    In mijn blogs ga ik ervan uit dat dit België in zijn huidige vorm niet kan blijven bestaan en dat we best – op zijn laatst na de verkiezingen van 2024 – tot een gesprek zouden komen tussen de vier gewesten: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Duitstalige Oostkantons over hoe het verder moet. Wat die laatste regio betreft, stond er in de weekeindeditie van De Standaard een interessant artikel Van de hand van Klaas De Brucker, transporteconoom KU Leuven, campus Brussel.

    De heer De Brucker gaat ervan uit dat we de Duitstalige Oostkantons best terug aan Duitsland zouden geven. Daartoe behoorden ze historisch al tot het verdrag van Versailles uit 1919, na WO I, toen België de streek kreeg als oorlogsbuit. Er wordt wel eens gezegd dat de Oostkantonners tegenwoordig de beste Belgen zijn. Ze worden hier gewoon gepamperd en kosten België enorm veel geld, in de eerste plaats door het aantal extra ministerposten, parlementsleden en ambtenaren die we er moeten betalen. Daarbij komen dan nog de vertaalkosten van de federale overheid en de provincie Luik, waarbij alle wetten en alles wat ermee samenhangt moet worden vertaald naar het Duits.

    En daar houdt het niet bij op. Toen dat stukje Duitsland in 1919 bij België werd gevoegd was er het probleem van de spoorlijn Keulen – Luxemburg die meermaals over de nieuwe staatsgrenzen liep. Om te vermijden dat de trein daar telkens zou moeten stoppen, werd dat hele spoorwegtraject Belgische grondgebied. Vandaag de dag is het nog een wandel- en fietspad, maar blijft het nog steeds een Belgische enclave in Duitsland, inbegrepen het voormalig station en stationsplein van Monschau.

    Tenslotte heeft Vlaanderen bij die Oostkantons niets te winnen. In de discussie over Brussel-Halle/Vilvoorde koos toenmalig minister-president Karl-Heinz Lambert voor de francofone versie, dus tégen Vlaanderen. Als na de verkiezingen van 2024 de kans zich voordoet zouden we dat stukje Duitsland best terug aan Duitsland moeten geven, waar het thuishoort.

     *

    BEDRIJVEN SCHAKELEN OM NAAR ELEKTRISCHE LEASEWAGENS

    Werknemers van Carglass kunnen al een elektrische wagen leasen. Twijfelaars kunnen een elektrische Volkswagen uittesten.

    ©Reuters

    **

    Alle nieuwe leasewagens moeten vanaf 2026 rijden op elektriciteit. Veel bedrijven bereiden die omslag nu al voor. Ze passen een mouw aan de hogere aankoopprijzen van elektrische wagens.

    De fruit- en groentehandelaar Greenyard schakelt volledig over naar elektrische leasewagens. Elke personeelslid dat een nieuwe leasewagen krijgt, kan alleen kiezen uit modellen die rijden op elektriciteit. De oude leasewagens op brandstof verdwijnen in de komende jaren als de leasetermijn afloopt.

    De essentie

    Vanaf 2026 moeten alle nieuwe leasewagens elektrisch zijn.

    Veel bedrijven beginnen nu al aan de omslag. Ze stuiten op enkele uitdagingen.

    Zo vonden ze een oplossing voor het feit dat elektrische wagens duurder zijn in aankoop.

    Dat euvel lossen bedrijven op door het leasebudget te verhogen, al schakelen de meeste over naar een systeem dat het volledige kostenplaatje van een auto in rekening neemt. De verbruikskosten van een elektrische auto liggen heel wat lager dan van een klassieke.

    Met de maatregel neemt Greenyard een aanloop naar 2026. Dan moeten alle nieuwe leasewagens elektrisch zijn. De omschakeling begint al in 2023, wanneer auto's met een verbrandingsmotor een deel van hun belastingaftrek verliezen.

    Greenyard is niet het enige bedrijf dat in actie schiet. 'Veel bedrijven hervormen hun leasingbeleid, zodat werknemers ook een elektrische auto kunnen nemen. In 2023 zal de grote omschakeling beginnen', zegt Frank Van Gool, de directeur van Renta, de Belgische belangen organisatie van autoverhuurbedrijven.

    Totale kostenplaatje

    Bedrijven die elektrische auto's in hun leaseaanbod willen opnemen, moeten inspanningen doen. Een uitdaging is de aankoopprijs van elektrische wagens. Die ligt hoger dan die van auto's op diesel of benzine.

    Jens Cardinaels

    Nieuwsbrief Nr 163 - November 2021

    *

    1. TEKOS ECHO

    **

     

    EUROPEES RECHT VERSUS NATIONAAL RECHT – IN CASU POLEN

    *

    Net zoals vorige maand Hongarije kop van jut werd voor de EU is het nu de beurt aan Polen om tot grootste zondenbok van Europa te worden getorpedeerd. Aanleiding van de frontale aanval was de uitspraak van het Pools Grondwettelijk Hof (PGH) dat zich vragen stelt bij de automatische voorrang van het EU-recht op het Pools recht.

     

    Het is geenszins onze bedoeling het politieke regime in Polen te bewieroken. Maar net zoals we in onze vorige Nieuwsbrief de berichtgeving in West-Europa over Hongarije en zijn zogenaamde ‘anti-homowet’ hekelen stoort ons de verslaggeving in de mainstream media over Polen mateloos. Uit louter ideologische gronden bedient men zich schaamteloos van halve waarheden en hele leugens om de feiten bewust verkeerd voor te stellen.

    Waar gaat het over? In de Westerse pers werd door journalisten, academici en politici beweerd dat het Pools constitutioneel Hof (PGH) heeft beslist dat de Poolse Grondwet altijd voorrang heeft op het Europees recht. Dit was volgens hen niet meer dan een oorlogsverklaring tegen Europa en haar grond-beginselen. Trouwens men heeft het steeds over Europa als men eigenlijk de EU bedoelt. Maar dit even terzijde.

    Lode Goukens docent 'Europese en wereld instellingen' aan de Thomas More Hogeschool is één van de weinige academici die de ideologische vooringenomenheid van de politiek correcte pers probeert te doorprikken door de feiten voor zich te laten spreken. Hij benadrukt dat in werkelijkheid het PGH nergens geformuleerd heeft dat het Pools recht sowieso voorrang geniet op het Europees recht. Alleen heeft het PGH geoordeeld dat een deel van de Europese verdragen zich op bepaalde onderwerpen niet verdragen met de Poolse grondwet. EU-recht kan slechts boven nationaal recht gaan, als de EU daarbij binnen de haar door de lidstaten verleende bevoegdheden blijft. Indien de EU die grenzen overschrijdt kan EU-recht nooit boven nationaal recht gaan. Ook volgens Boudewijn Bouckaert erkent Polen expliciet de superioriteit van het Europees recht maar alleen daar waar het bevoegdheden betreft die uitdrukkelijk in EU-verdragen zijn overgedragen. Hij benadrukt daarbij dat Europa geen staat of een superstaat is, maar een verdrags organisatie met weliswaar belangrijke maar begrensde (!) bevoegdheden.

    David DzjaïzIn interviews volgend op de beslissing van de Polen vielen politici, academici en journalisten in de West –Europa over elkaar om duidelijk te maken dat het voorrangsrecht van de EU op het nationaal recht een wet van Meden en Perzen is. Maar waar baseert men zich op? Laat ons daarom terug gaan naar de recente geschiedenis.

    in Luxemburg bestond wel. Al in 1964 oordeelde het Hof dat Europees recht David Dzjaïz schetst in zijn boek ‘slow democracy’ hoe rechtspraak onder de EU paraplu duidelijk ontspoord is geraakt. In het klassieke internationaal recht gold een door de nationale staat ondertekend Europees verdrag nog niet direct voor de burgers van dat land. Daartoe diende de staat dat verdrag eerst om te zetten in nationale wetgeving, dus door een wet door het parlement heen te loodsen. Maar in 1963 ging het Hof van Justitie van de EU (HVJEU) met het Van Gend & Loos-arrest in tegen de internationale jurisprudentie door te stellen dat Europese verdragen direct op burgers van toepassing zijn (1). Een jaar later ging het HVJEU met het Costa/Enel arrest nog een stap verder (2). Daarin oordeelde het Europees Hof dat vanaf dat moment alle Europese juridische voorschriften voorrang hadden op de nationale wetgeving, dus ook op de grondwetten. Een nationale wet die niet strookte met het Europees recht kon genegeerd worden. De Europese verdragen werden hiermee tot een soort aan alle nationale democratieën opgelegde constitutie die zelfs boven hun hoogste wetten prevaleerde terwijl alle fundamentele teksten van de democratie toch stellen dat de soevereiniteit uiteindelijk bij de natie ligt.

    Terug naar Polen. Volgens professor Marc De Vos (Itinera) raakt de Poolse paleisrevolutie een open zenuw in de constructie van de Europese Unie. “De Unie is het eindresultaat van verdragen die Europese landen sinds de jaren vijftig in golven hebben afgesloten. Bij elk verdrag staan de verdragsluitende landen een deel van hun soevereiniteit af aan Brussel. Geleidelijk aan kreeg de Unie zelf de bouwstenen van een rechtsstaat: een verkozen parlement, de benoemde Europese Commissie als feitelijke regering, een Europese rechtbank in Luxemburg. De Europese Unie is een proto-federale staat. Eén zaak ontbreekt echter: een duidelijke keuze, vastgelegd in de constitutionele verdragen van de Unie, over de hiërarchische verhouding tussen de Unie en de lidstaten. Bij de start van de Europese eenmaking bestond daarover geen politieke eensgezindheid, misschien zelfs niet het politieke inzicht. Het Hof

    Herman Michiel stelt eveneens dat de prioriteit van het Europees recht niet werd afgekondigd door staats- of regeringsleiders na een democratische beslissing van de volksvertegenwoordiging of na een referendum maar door niet verkozen juristen van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Dus niet meer dan enkele rechters in Luxemburg! Er is in de Europese annalen nergens sprake van een verdrag van de gedeelde soevereiniteit… (12/5/2020 in Ander Europa). automatisch voorrang moet hebben op nationaal recht (supra, Jan S). Op dat beginsel van primauteit stoelt de hele architectuur van Europa. Het is eigen aan federale staten dat de federale grondwet de verhouding tussen de federale staat en de deelstaten regelt en in een mechanisme voorziet om conflicten te beslechten. In de Europese Unie is er nooit een afspraak gemaakt. De lidstaten hebben hun grondwet niet hoeven aan te passen” (Knack 27/7/2021).

     

    Het principe ‘Europees recht’ boven ‘nationaal recht’ werd niet vastgelegd in het verdrag van Rome noch in een van de andere Europese verdragen. Er is een poging geweest om het te laten opnemen in het mislukte EU grondwet maar het werd in het Lissabon verdrag niet opgenomen (UNHERD).

    Journalist Bart Haeck bevestigt dat de discussie beslecht werd door rechters, niet door politici (de Tijd 21/10/2021).

    Marc De Vos wijst er op dat Polen niet alleen staat in zijn houding. De 2 hoge rechtscolleges in Frankrijk (Conseil d’ Etat) en Duitsland (Bundesverfassungsgericht), twee gezags getrouwe EU leden stellen de laatste jaren meer en meer vraagtekens te hebben bij de werking van het Hof van Justitie... Het VK is vertrokken uit de EU mede uit misnoegen over de ongecontroleerde en oncontroleerbare Europese rechtspraak die de nationale soevereiniteit op zijn kop zet….

    Het Duits Grondwettelijk Hof had in eerdere arresten al meermaals beslist dat het behoud van een echte democratie vereist dat er voldoende bevoegdheden op nationaal niveau blijven en dat de bevoegdheid van de Europese instellingen begrensd wordt door onder meer het subsidiariteitsbeginsel (geen zaken die de lidstaten zelf beter kunnen doen) en het evenredigheidsbeginsel (dit betekent dat de EU voor de verwezenlijking van haar doelstellingen alleen die acties onderneemt die nodig zijn, en niets meer dan dat). Deze beginselen werden ingeschreven in de herziene Europese verdragen (Verdrag Van Lissabon). Matthias Storme benadrukte dat naar aanleiding van het massaal opkopen door de ECB van overheids obligaties het Duits Grondwettelijk Hof (op 5/5/2020) een sterk statement liet horen aangaande de begrenzing van de aan de EU overgedragen bevoegdheden. De Europese instellingen en meer bepaald de Europese Centrale Bank en het Hof van Justitie weigerden de dialoog met het Hof. En waar was toen de verontwaardiging bij de overige 26 lidstaten bij politici, academici en in de pers?

    Conclusie:

    De heksenjacht tegen Polen heeft in wezen weinig of niets te zien met principes over welke rechtspraak voorrang heeft. Dit is niet meer dan een drogreden. Waar het eigenlijk over gaat is dat Polen en Hongarije, als de meest uitgesproken voortrekkers van de Visigrad-landen zich op politiek, ethisch en godsdienstig vlak weigeren te conformeren aan de links liberale oekazes van de Europese Commissie en andere niet verkozen organen van de EU.

    De verwijten tegen de Polen staan bol van hypocrisie. Zo was een uitspraak van het Pools grondwettelijk hof over de aanscherping van de abortusregels volledig in de lijn met de opvatting van de meerderheid van de Polen die katholiek zijn. En dat zint de links-liberale oligarchen van de EU niet.

    Wat men maar niet wil begrijpen is dat de bevolking van de Oost-Europese landen vindt dat de seksuele opvoeding van hun kinderen aan de ouders toekomt en niet aan een door de overheid gepromote gender ideologie. Terwijl men in de Westerse pers kritiek heeft op de LGTBQ-vrije zones in Polen omdat dit symbool staat voor homo haat is het wel degelijk in de West-Europese hoofdsteden waar homo seksuelen dagelijks het slachtoffer van anti-homogeweld veelal door moslim extremisten. Maar door de weldenkenden wordt ostentatief naar de ander kant gekeken.

    Een andere kritiek op Polen is dat de benoeming van rechters in het Hooggerechtshof in Polen de scheiding der machten uitholt… Wat een bizarre redenering. Ook in verschillende Europese landen worden rechters benoemd of voorgedragen door politici. Dat geldt bijvoorbeeld in Duitsland voor de allerhoogste rechters van het Bundesverfassungsgericht. Die politieke benoemingen zijn nooit aanleiding geweest de rechtsstaat in Duitsland in twijfel te trekken. En is het Grondwettelijk Hof in België niet een schoolvoorbeeld van politieke inmenging: Van de 12 leden worden zes leden benoemd uit (ex-)politici. En in Europees verband zijn politieke benoemingen nu juist regel geworden. De rechters in het Hof van de EU in Luxemburg worden benoemd door de verschillende regeringen van de 26 lidstaten.

    David Engels stelt terecht dat toen Polen tot de Unie toetrad het ervan overtuigd was dat dit project gebaseerd was op het gedeelde respect voor fundamentele sociale instellingen zoals de klassieke familie, privé-eigendom, de nationale identiteit of de westerse beschaving. De Europese elites hebben zich echter steeds meer gericht op radicale linkse ideeën zoals multi culturalisme, gender theorie, LGTBQ ideologie, globalisme, schulden cultuur en westers masochisme.

    Lode Goukens stelt terecht dat de EEG als voorloper van de EU steeds meer afgegleden is van een vrijhandels organisatie van soevereine staten naar een dirigistische en centralistische club. We zouden er kunnen aan toevoegen dat haat en onverdraagzaamheid tegen andersdenkenden de vaste ingrediënten geworden zijn van hun ideologische receptuur.

    Jan Sergooris

    (1)De Nederlandse onderneming Van Gend en Loos werd bij invoer van goederen vanuit Duitsland geconfronteerd met een invoerheffing. Dit was volgens Van Gend en Loos een door het EEG-Verdrag verboden verhoging van douanerechten.

    (2) Costa Enel ging over een Italiaan met aandelen in een eleketriciteits maatschappij die zich onterecht bejegend voelde door de nationalisatie ervan.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Zijne Hoogwaardige Exellentie Minister Blootgat (VDBroecke, van ‘Vooruit- met- de- Geit’) als circus-artiest op de Teevee, tekens die getackeld wordt door de Hoernaliste van Dienst. De lol kan niet op, ware die lol niet zo dodelijk.

    Maar voortaande op De Schandaard, de gazet uit het Antwerps Hoerenkwartier, gaan er stemmen op om het in 1920 gestolen Duits grondgebied Eupen-Malmedy gewoon weer af te stoten. België barst uit elkaar en dus beleven we dat nog in levenden lijve misschien lang voor Mei 2024….

    De Blauwe Vogelverschrikkers weg, te schande gezet door hun allerlaatste Voorteitter, de Vlamingen, die toch al de meerdherid hadden in aantal, eindelijk Baas in Eigen Huis.

    Het is allemaal haast teveel om in een adem uit te ademen….

    Er zal dus toch iets van aan zijn, dat de Familie Seks & Coburg politiek asiel zal moeten aanvragen in Gotha, waar die oorspronkelijk vandaan kwamen..

    God-nog-aan-toe, en waar moet ons Betteke dan op zoek gaan naar een Koninklijke Gemaal?

    Ach, allemaal zorgen op het sterfhuis. Want zie, aan de horizon wenkt Geert Wilders. Om samen, de Brexit achterna, het zinkend schip te verlaten, onderweg naar veiliger oorden…

    God save the Queen!!!

    *Digithalys

    28-11-2021, 15:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500742 – DE PIT WORDT DICHT GEGOOID BOVEN DE OPEN VLD

    .

    500742 – DE PIT WORDT DICHT GEGOOID BOVEN DE OPEN VLD

    **

    BREAKING NEWS

    Illustratie: Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden (tekening STES)

    *

    Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden aan de afgrond van het gat dat hij zelf gegraven heeft…

    *

    Vannacht om 1 uur schreef DE TIJD wereldgeschiedenis. Voor het eerst schreef een stevig gesubsidieerd onderdeel van de Regimepers een artikel over ‘tScheldt dat min of meer beantwoordt aan de verzuchtingen van wat als normale journalistiek kan beschouwd worden.

    Zonder franjes, hoogdravendheid en neerbuigendheid werd verslag gedaan van een siddering doorheen de bijzondere wachtkamer waar justitie en politiek elkaar rechtstreeks raken.

    In het gearceerde deel van de overlapping tussen de cirkel van de politiek en de cirkel van justitie werd een brief gedeeld tussen een Heer van Stand, de procureur-generaal van Gent enerzijds en de leden van de commissie voor Vervolgingen anderzijds.

    De commissie voor Vervolgingen is een soort afgebleekte versie van de Zwitserse Wacht om parlementsleden te beschermen tegen infecties uit de samenleving. Parlementsleden zijn immers parlementair onschendbaar, een schild dat politici ooit optrokken om te kunnen doen en laten wat ze willen zonder gestoord te worden door het gerecht. Het is de ultieme bescherming voor een subcultuur van lieden die zich weten terug te trekken in de ivoren torens van de macht en door het volk betaalde chauffeurs en limousines. En subsidies. En een eigen restaurant. En kabinetten vol adviseurs. En secretaresses. En uittredingsvergoedingen. En niet gecontroleerde onkostennota’s. En parlementaire lonen die doorlopen tijdens Kaouakibiaanse afwezigheden…

    Groot was de verbazing van de leden van de commissie voor Vervolgingen afgelopen woensdagnamiddag.

    Iemand uit de onderbouw, doorgaans het Volk genoemd, had het aangedurfd één van hun clubleden te dagvaarden om te verschijnen voor de Correctionele Rechtbank.

    Consternatie. Gegrom. Getelefoneer. Geroep (Egbert Lachaert). Getier (Egbert Lachaert).

    Een burger die een parlementslid dagvaardt! Ongezien! Schande! En niet het eerste het beste parlementslid! Nee, Egbert-doe-mij-nog-maar-een-leugen-of-twee-Lachaert!

     

    De commissieleden waren zo verbouwereerd door de brief van de procureur-generaal dat ze de juridische dienst van de Kamer erbij haalden. Met vergrootglazen werd de brief van de procureur-generaal gedissecteerd.

    In de brief stond dat het aannemelijk was dat alle parlementsleden dit jaar 24 uur niet-onschendbaar waren geweest!

    Bleek sloegen de clubleden uit. Hadden ze echt dit jaar allemaal een plekje op de achilleshiel gehad dat hen vatbaar had gemaakt voor een pijl vanuit het volk?

    En had zo’n pijl de hiel van hun weledelgestrenge vriend Egbert geraakt?

    Drama! Klimaatramp! Zeewateroverstijging!

    De juridische dienst van de Kamer sloeg er bijbels aan legaal materiaal op na. “Een lacune”, zeiden ze na afloop. “Het zou zo maar kunnen dat alle parlementsleden dit jaar effectief 24 uur niet-onschendbaar waren”.

    Het gerucht was nog niet uitgelekt of schuimbekkende parlementairen gooiden met stoelen naar elkaar. Wie maakt die f.cking wetten hier in dit land? Wie heeft de wet zo slecht in elkaar gestoken dat parlementsleden 24 uur als een vogel voor de kat, als kippen zonder kop, als auto’s zonder gordel, als ontmijners zonder helm, als ridders zonder schild hebben rondgelopen?

    En welke f.cking burger van de onderbouw die verondersteld wordt alleen maar uitgezogen te kunnen worden om de bovenbouw te financieren durfde net van die 24 uur gebruik maken om een pijl naar een parlementaire achilleshiel te schieten?

    Toch geen burger die vandoen heeft met een satirisch blad? In de ogen van Belgische parlementairen is een satirisch blad iets waarvoor je hoogstens een “Je suis …-sticker” op je revers kleeft als je moet doen alsof je getroffen bent doordat er redacteurs van worden neergeschoten.

    Uiteraard zou de commissie Vervolging, de commissie Vervolging niet zijn als ze niet een lading struikelstenen zou leggen tussen een aanval vanuit het volk en één van hun gerespecteerde leden, zelfs al is dat Egbert Lachaert.

    Dus besliste de commissie Vervolging om alles nog eens grondig na te pluizen. Ze stuurden een handgeschreven brief op gesubsidieerd briefpapier met het logo van de Kamer op naar de procureur-generaal van Gent om hem uit te nodigen voor thee en koekjes. Tegelijkertijd stuurden ze een getinte PostNl chauffeur naar het kabinet van Egbert Lachaert met een brief om hem mede uit te nodigen aanwezig te zijn op de Pow wow tussen beide machten. De titel van de brief naar de procureur-generaal luidde “We gaan elkaar toch geen pijn doen.” De titel van de brief naar Lachaert luidde “Maak U niet ongerust kameraad.”

    Ter lering volgen hier de waarlijk journalistieke verslagen over het bovenstaande:

    DE TIJD. Klik HIER

     

    Het Laatste Nieuws. Klik HIER

    Het Nieuwsblad. Klik HIER De Morgen. Klik HIER We citeren hierbij ook de reacties onder het artikel van DE TIJD. De Regimepersbazen van HLN (DPG Media) beslisten de reactie-sectie onder hun artikel af te sluiten omdat Egbert er anders te ongelukkig van zou worden.

    REACTIES DE TIJD

    Geert P.234 11:50 – 25/11/2021

    Voor de man die tot voorzitter van de OpenVLD werd verkozen met programmapunten als “geen kernuitstap” en “de meeste macht moet naar de regio’s verschuiven” en “de groenen moeten eerst hun programma ritueel verbranden”, doch vervolgens over dit alles een bocht van 180° heeft gemaakt en zijn eigen programma quasi letterlijk heeft verbrand om o.a. maatje De Croo in de 16 te krijgen, zal dat wel met de mantel der liefde worden bedekt. Zo gaat dat hier…

     

    Jos S (liever vreemdeling) 11:45 – 25/11/2021

    Ik heb ‘t Scheldt nog nooit gelezen maar ik herinner me wel dat dhr. Gert Van Mol destijds het nieuws haalde omdat hij de eerste mediaondernemer was die een gesluierde moslima, als TV- presentatrice (Farah) liet presenteren op zijn zender Life!tv (item VRT Nieuws 14 september 2012). Ik veronderstel dat het hier toch om dezelfde persoon gaat? In elk geval heb ik het moeilijk met de immer beproefde strategie van Dhr. Lachaert om zijn tegenstanders nog al vaak als ‘extreem-rechts’ weg te zetten. Dit kan men toch bezwaarlijk doen met iemand die als eerste een gesluierde moslima een forum heeft geboden? Lachaert maakt nogal gretig dergelijke verwijten. Een dergelijke Reductio ad Hitlerum vind ik op zich niet erg kies en het ‘diaboliseren’ van een tegenstrever lijkt mij eerder zélf iets voor een ‘extreem’ recht/links politicus te zijn. Hij zou toch beter daarmee ophouden en zich beter inhoudelijk verdedigen.

    Jan V.466 11:24 – 25/11/2021

    Dossiers die tScheldt als eerste opende, waarna de pers of het parket reageerden: Kaouakibi. Coonen. Mahassine. Hangende: Boven de Wolken. Bewezen opgefokt en zeer misleidend C.V., en leugenachtige mededelingen in de media: Madhloum, “woordvoerster”, die ik nooit het woord namens OpenVLD heb weten voeren. tScheldt is inderdaad soms grofgebekt, sommige lezers commentaren op de site zijn aberrant, maar het zou de MSM, en zeker De Tijd, sieren als zij de feiten door tScheldt genoemd eens grondig “factcheckten” ipv maar wat mee te huilen met het poco journaille van vooral DPG en het Mediahuis. De meeste dossiers van tScheldt zijn dikwijls gebaseerd op een analyse van de jaarrekeningen en andere publiekelijk verkrijgbaar bronnenmateriaal, dus zo moeilijk kan dat toch niet zo zijn voor de journalisten van De Tijd ?

    bart c.110 (bcfin) 11:24 – 25/11/2021

    Ben ik de enige die het concept van “onschendbaarheid” abnormaal vind ?

    Hugo Veldeman (H. Vanerps) 10:38 – 25/11/2021

    Ik viel van mijn stoel toen ik in De Tijd over ‘tScheldt (aan elkaar geschreven) las. Een soms grof gebekte maar dikwijls lezenswaardige satirische website.

    Ronny V.127 10:12 – 25/11/2021

    jammer dat er die 24 uur niet meer wakker waren dan waren wellicht alle parlementsleden van de meerderheid gedagvaard wegens schuldig verzuim, diefstal, doodslag, … bij het goedkeuren van coronabeleid, verbranden mondmaskers, aanbesteding gunnen aan corrupte firma, het land uitverkopen door sluiten van kerncentrales, …

     

    Walther T. 10:07 – 25/11/2021

    Ik zou niet weten waarom de heren parlementaire onschendbaarheid moeten hebben , het is daardoor dat er zoveel corruptie is , en de journalisten zijn zwijgzaam geworden over dit alles, men zwijgt over de corruptie, ga eens undercover in de politiek, dan zal je je ogen opentrekken, hoeveel houden politiekers achter , zoals nu met corona en maar zwijgen het derde vaccin was niet nodig, ethiek tov derde wereldlanden , waar was de ethiek in golf 1 als men de bejaarden liet sterven bijna zonder verzorging, en waar is de ethiek nu er sterven aan covid , ik hoor niet van bejaarden hoeveel er in deze golf gestorven zijn ? , en de derde vaccin , aan wie geeft men dit ? de 65+ zeggen er zijn al 1 miljoen derde spuiten gezet , bij wie dan ,men zit nu aan de late zeventigers, oplichting en bedriegerij , dat is de politiek. En de doden interesseren hen niet .

    ANDRE V.192 09:56 – 25/11/2021

    Wie een put graaft voor een ander, … . Eindelijk nog eens goed nieuws, lol.

    STEF V.43 09:53 – 25/11/2021

    Ik had bij de voorzittersverkiezingen van OVLD veel vertrouwen in Lachaert. Jammer dat dit zo direct erna beschadigd werd.

    Herman K.3 (hks) 09:50 – 25 november 2021

    Elk verhaal heeft minstens 2 kanten. Het loont de moeite om de “andere kant” ook even te lezen, om de achtergrond beter te begrijpen, en als lezer je eigen opinie hierover te vormen.

    Herman K.3 : en wat is die “andere kant” ?

    Herman K.3 (hks) 11:26 – 25/11/2021

    Ik bedoel hiermee dat je best meerdere bronnen op na houdt, onafhankelijke bronnen minstens in de zin van andere strekkingen (zelfs al ben je die minder gezind) zoals bvb diverse MSM, ‘tScheldt, Doorbraak, BusinessAM, anderstalige media, … door alle kleuren heen en wat gezond verstand, kan je min of meer een objectiever beeld vormen. Je merkt al gauw welke bron de andere kopiëert, en dan volstaat het slechts 1 van die bronnen in ogenschouw te nemen.

    Marie-Thérèse V.11 09:36 – 25/11/2021

    Lachaert zal een stille dood sterven en OVLD mee de dieperik in nemen!

    Albert B.135 09:25 – 25/11/2021

    Het lachen zal Lachaert wellicht vergaan. https://www.tscheldt.be/egbert-lachaert-vs-tscheldt-de-rechtbank-files/

    Wim V.745822 09:11 – 25/11/2021

    Lachaert krijgt hier een koekje van eigen deeg, me dunkt.

    Herrema P. 08:59 – 25/11/2021

    De klacht was al lang bekend, maar door de regimepers zedig verzwegen. Nu kunnen ze er niet meer omheen. En trachten ze nog steeds de boel te minimaliseren. De klacht van Van Mol lijkt uitermate terecht als je de hallucinante klacht in kortgeding van Lachaert leest. En in een normale rechtstaat zal deze zaak nu gewoon doorgaan

    Donald V.15 08:45 – 25/11/2021

    Gert Van Mol for president!

     Bob Z.5 08:39 – 25/11/2021

    www.tscheldt.be : lees ik al een hele tijd, ‘s morgens met een tas koffie en een mok van …. tscheldt …. geweldige site.

    Freddy V.416 10:36 – 25/11/2021

    Eens iets anders dan de MSM die aan de hand van VIVALDI lopen.

    Bob Z.5 : en niet te vergeten ‘t Pallieterke, gaat over heel België en buitenland.

    PATRICK V.72 08:29 – 25/11/2021

    Mooi zo! De juridische spitsvondigeden van Lachaert tegen ‘tScheldt zijn van hetzelfde kaliber. Spijtig dat “De Tijd” zich weer zo poco opstelt en daarmee het belang van krantjes als ‘tScheldt bewijst.

    Pieter A. 08:14 – 25/11/2021

    Één woord: schitterend!

    Pieter A. 08:13 – 25/11/2021

    Schitterend. Dit sujet kan er wat mij betreft niet hard genoeg van hebben.

    **

    LEES OOK

    BREAKING: legale Scud raket hypothekeert politieke toekomst Egbert Lachaert. Klik HIER

    Als de Regimepers niet meldt dat Egbert Lachaert een peremptoir proces verliest, wat verbergt ze dan nog voor U? (2) Klik HIER

    Egbertus Lachaertius verliest slag tegen Parthische satiristen van ‘tScheldt (1) Klik HIER

    Bradamante

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ja, lieve Mama, ik weet het. Het staat niet mooi voor een welopgevoed Christenmens om zich te verheugen in andermans ongeluk. Maar zoals ik je, lang geleden, heb gekend, voor dit soort goddeloos schorremorrie zou je een uitzondering hebben gemaakt. Waarschhijnlijk onder toevoeging van je overbekend spreekwoord, dat je op het lijf geschreven stond: dat ‘God borgt, maar Ie en scheldt nie kwiette’.

    Want ’t heeft gene naam, wat al die Blauwe Bandieten al die tijd hebben uitgespookt. Van het Gentse Liegebeest tot en met Vlaanderens meest beruchte kazakdraaiers aller tijden: Quickie, Stommelein ’t Zomerke en dat Svenneke Gats.

    Allemaal zullen ze daar zitten, bleek rond de neus… Met starre blik op hun C4….

    Betteke kan alvast meteen op zoek gaan naar een ander Koninkrijk. Dit hier is larie en apekool geworden…

    Want het is nu weer ONS land en hier willen wij het voor het zeggen hebben.

    En de Brakelse Pono Premier de Zoveelste kan de pot op. Op zoek naar een nieuwe Porno Ster, die hij dze keer zelf zal moeten betalen…

    Doe ze de groeten en tot nooit meer….

    *

    Digithalys

    28-11-2021, 07:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500741 – GODS WATER OVER GPDS AKKER LATEN LOPEN

    ZATERDAG 27 NOVEMBER 2021

    *

    DE ELFENDERTIGSTE VARIANT

    EN STRAKS HET LAATSTE OORDEEL.?

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500741 – GODS WATER OVER GPDS AKKER LATEN LOPEN

    *

    I N H O U D

    Doen alsof ge niet thuis zijt. Alles is goed als die verdomde Flaminganten toch maar niet aan de Macht komen. Want dan is het luilekker leventje op kosten van de

    Gemeenschao van al die kleuren-whisters voorgoed gedaan…

    Dan wordt er zefs weer overal gewerkt ipv geluierd.

    Met de ZES bestaande ProfitariaatRegeringen naar Timboektoe en de start van een Nieuwe Onafhanjkeleijke Vlaamse Staat.

           VRT NWS

    @vrtnws

    *

    “Filip Dewinter is de invloedrijkste Vlaamse politicus van de voorbije 30 jaar.” Joël De Ceulaer vindt dat Vlaams Belang “niet te klagen heeft” https://vrtnws.be/p.Ybblkmnlw?t=1637958272856


    Vlaams Belang

    @vlbelang

    10h

    "Een partij die 25% van de stemmen behaalt zou in een gezonde democratie niet uitgesloten mogen worden

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET KERNUITSTAP AKKOORD

    Met heel dat corona gedoe zou men het haast vergeten, maar volgens het Paarsgroen+ regeerakkoord zou er vóór eind november van dit jaar een beslissing vallen over de kernuitstap. Als men zich daaraan houden zou, dan moet dat volgende week gebeuren.

    Het is al langer geweten dat het sluiten van alle Belgische kerncentrales, zoals gepland door Paarsgroen en nu door Paarsgroen+ zou kunnen bevestigd worden, waanzin is. Dat schrijf ik hier al enkele jaren en dat wordt nu – rijkelijk laat – bevestigd door Fedustria, de beroepsvereniging van bedrijven uit de textiel- , hout- en meubel industrie.


    In ons land is de maak-industrie actiever dan in de rest van Europa inzake de elektrificatie, maar niet vanwaar die elektriciteit vandaan moet komen. Onze kmo’s vrezen dan ook dat die maak-industrie de speelbal zal worden van een roekeloos energiebeleid en vindt de kernuitstap waanzin. Deze mening wordt gedeeld door meer dan 80% van onze bedrijfsleiders, die vinden dat kernenergie niet alleen zekerheid van levering biedt, maar ook klimaatvriendelijk is en niet afhangt van weersomstandigheden. Bij een uitsluitend op groene stroom werkende energie bevoorrading is er geen back-up als er geen wind of zon is. Dit oplossen door nieuwe gascentrales te bouwen die zwaar gesubsidieerd moeten worden om maar af en toe te werken, daardoor duur en milieu onvriendelijk zijn, is geen oplossing.

    Om nog te zwijgen van de kans afhankelijk te worden van dictatoriale regimes. Die kabel vanuit Denemarken, waarover zopas nog een akkoord gesloten is, zal pas over tien jaar in gebruik kunnen worden genomen en ondertussen ook al veel geld gekost hebben.

    Fedustria vraagt zich dan ook af, waarom we ûberhaupt alle bestaande kerncentrales moeten sluiten Op die manier halen we 50% van onze elektriciteitsproductie weg op een moment dat we juist een sterke groei in die productie zullen nodig hebben door het in gebruik nemen van elektrische wagens, warmtepompen en nog van dat moois.   Vraag is nu of die afspraak uit het federale regeerakkoord er de volgende week al dan niet zal komen en hoe ze eruit zal zien.

    FEDERALE GERECHTELIJKE POLITIE ZIT OP ZWART ZAAD

    ©BELGA

    *

    Vandaag om 01:00

    De federale gerechtelijke politie die de georganiseerde criminaliteit moet bestrijden, kan haar taken niet meer uitvoeren door een schrijnend gebrek aan geld en personeel.

    Alle procureurs-generaal en procureurs des Konings van ons land hebben tijdens een vertrouwelijke bijeenkomst in Brussel anderhalve week geleden te horen gekregen hoe belabberd de toestand bij de federale gerechtelijke politie is. Die voert alle onderzoeken naar terrorisme en criminele organisaties, van drugstrafiek en -productie over financiële criminaliteit, mensenhandel en wapensmokkel tot cybercriminaliteit. Maar de federale gerechtelijke politie moet volgend jaar minstens 35 miljoen euro extra krijgen om haar werk nog te kunnen doen.

    "De toestand is zo ernstig dat de federale gerechtelijke politie het nieuwe Nationaal Veiligheidsplan 2022-2025 niet zal kunnen uitvoeren. "

    Er is zo'n schrijnend gebrek aan mensen en geld dat de federale gerechtelijke politie het nieuwe Nationaal Veiligheidsplan 2022-2025 niet zal kunnen uitvoeren. Dat plan bepaalt vanaf 1 januari de nieuwe prioritaire criminaliteits fenomenen voor heel het land. In deze situatie zal het niets meer zijn dan een ‘wensenlijstje’, luidt het. De procureurs-generaal hebben die boodschap doorgespeeld aan de regering.

    Er werken 4.350 voltijdse medewerkers bij de federale gerechtelijke politie, van wie slechts de helft echte speurders. Er zijn 1.609 mensen extra nodig om de uitstroom op te vangen en om de taken uit te voeren die door gebrek aan personeel blijven liggen. De wagens en de computers waarmee de speurders werken, zijn hopeloos verouderd.

    Lars Bové

    COVID- MAATREGELEN MAKEN AMPER VERSCHIL

    STANDPUNT

    foto: ©Unsplash

    27/11/2021

    -

    De vierde golf slaat hard toe in Vlaanderen. Dat doet toch vragen rijzen. Maar voor de media zijn de antwoorden er nog voor de vragen: de maatregelen zijn niet streng genoeg. Is dat de enige oplossing?

    Waarom hier?

    Vlaanderen is een van de meest gevaccineerde regio’s ter wereld. Toch slaat de vierde golf hier heel hard toe. Harder dan elders in Europa op dit moment. Het antwoord op de vraag hoe dat eigenlijk kan, dat komt nooit. We worden gesust met de uitleg dat het zonder vaccinaties nog erger zou geweest zijn in de ziekenhuizen. Oké, uiteraard. Maar het legt niet uit waarom de vaccins geen rijk van de vrijheid of kudde-immuniteit brachten.


    **

    Zonder antwoord op de eerste vraag, stoomt het schip verder. Enkele weken geleden zou een coronapas de verspreiding van het virus stoppen. Zeker samen met het herinvoeren van de mondmaskerplicht. Niet dus. De regels rond testen en traceren lijken niet meer vol te houden. Ze overbelasten ook nog de eerstelijnszorg. Kinderen zitten met een mondmasker in de klas en toch sluiten scholen. Ook door de quarantaine regels die gezonde leerkrachten thuis zetten.

    Media eisen verstrenging

    In de media klinkt één pleidooi heel luid: nog meer en nog strengere maatregelen. De vraag is niet of er een vervroegd overlegcomité komt, de journalist vraagt de minister wanneer het komt, hoe snel, morgen al? De vraag is niet of de maatregelen nut hebben, de vraag is wanneer de volgende verstrenging ingaat. U zal toch het nachtleven sluiten, mevrouw de minister? Wanneer sluit u de horeca? U moet toch een beperking van het aantal contacten invoeren?

    Journalisten gedragen zich openlijk als activist voor strenge maatregelen. Ze willen niet de vierde macht zijn, die de anderen controleert door vragen te stellen

    Neen ze doen zelf aan politiek. Ze voeren campagne en willen beslissingen sturen. Ze ijveren voor dringende strenge maatregelen. Meestal ondersteund door opnieuw een noodkreet uit de zorg, een verhaal over wie heel erg ziek is door covid, of iemand bij wie zorg uitgesteld is.

    Natuur is niet maakbaar

    Is één les uit deze crisis niet, dat we de natuur niet zo onder controle hebben zoals we dachten. Het vaccin is een goed middel, maar geen wondermiddel. Dat is geen schande. Zoals het ook geen schande is dat toe te geven. Maar dat gebeurt niet, want anti-vaxers zouden er garen bij spinnen.

    Terwijl complot theorieën nog nooit groter werden door eerlijke transparante communicatie.

    CST, mondmaskers, afstand houden, handen ontsmetten, verplicht tele-werken, regels voor niet-medische contact beroepen, feesten en kerstmarkten verbieden, … maakt het allemaal iets uit? Hoe wetenschappelijk onderbouwd, ‘evidence based’, zijn die maatregelen eigenlijk? Kijk naar Engeland en Zweden. Zij doen het anders, met minder of andere regels. Er worden ook mensen ziek. De Zweden slagen erin om hun beleid eerlijk te evalueren. In ons land is dat een illusie. Dus kans op remediëring van het beleid op een niet gepolitiseerde manier is nul. Povere politiek heet dat. Maar de burger lesjes leren, dat lukt nog wel.

    Leren leven met covid

    Misschien moeten we er leren mee leven dat de wetenschap de natuur niet volledig onder controle heeft. Soms lukt het onderdelen te beheersen. Polio konden we verdrijven, TBC hebben we onder controle, maar er zijn virussen die moeilijker te bedwingen zijn. En hoe je het ook draait of keert, dat maakt deel uit van onze menselijke beperktheid.

    Moeten we het dan niet over een andere boeg gooien? Covid treft vooral 65+ers en dan vooral mensen met onderliggende aandoeningen. Het is aan hen om te beslissen hoeveel risico zij willen nemen. Hoeveel levenskwaliteit ze willen opofferen aan het gevaar om besmet te worden. Zijn ze bereid om elke winter onder een stolp, afgezonderd te leven? Houden ze wat afstand van de kleinkinderen en kinderen? Dragen zij in de winter liever een mondmasker?

    Zieke maatschappij

    Het is dat of een maatschappij naar het beeld van hypochonders en wie lijdt aan smetvrees. Pathologiën die nu actief gepromoot worden als het nieuwe normaal. Hoeveel van onze vrijheid willen we opgeven om de kans om ziek te worden te verkleinen? Om de kans om te sterven te verminderen? Dat is de vraag die covid onze maatschappij ten diepste stelt. Politici lijken niet het best geplaatst daar antwoord op te geven. Ze zijn te verslingerd aan subgroepen, experts, lobbyisten en hun persoonlijke succes score. Ze koesteren de illusie dat alles door hen maakbaar is.

    Zorg uitstellen gebeurde in de vorige griepjaren ook.

    En de zorg? Die maakt elk griepseizoen een moeilijke periode door. Nu verzwaard door covid. Dat zorgt voor een veranderde realiteit. Zorg uitstellen gebeurde in de vorige griepjaren ook. Dat wijst op een dieperliggend probleem, dat door covid acuut aan de oppervlakte komt. Hoe komt het dat Zweden, met minder bedden per inwoner na de eerste corona-piek niet meer in de problemen kwam? Is dat al onderzocht?. Het is niet de schuld van de niet-gevaccineerde. Dat is de makkelijke vijand voor media en politici. Nochtans diegenen die zich verontwaardigd verzetten tegen wie vijandbeelden gebruikt om politiek te scoren.

    Leven in een distopie

    We moeten onthouden dat veel mensen van covid niet zo heel erg ziek en anderen flink ziek zijn. Dat is onaangenaam, maar de overgrote meerderheid van de gezonde mensen sterft er niet aan. Daarnaast moeten we eerlijk zijn: er gaan de komende winters nog mensen sterven aan covid, waaronder soms ook gezonde. Dat kunnen mensen zijn die we kennen en liefhebben. Moeten we dat niet accepteren?

    De vraag is, hou je dat tegen door de ‘strenge maatregelen’? Misschien moeten we dat de mensen zelf laten beslissen. Het is zoals roken, (veel) alcohol drinken of een ongezonde levensstijl. Je sterft daar vroeger van en het belast de zorg, maar het is een vrije keuze.

    Het alternatief is een griezelige dystopie.

    post: 187518

    Pieter Bauwens

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het water staat de gehele Mensheid aan de lippen. In Schiphol landden er 700 luchtreizigers uit Zuid-Afrika waar de zoveelste variant heerst van dat vervelend ‘Chinees Griepke’.

    Naar Wijd en Zijd: de overdraagbaarheid zien we later wel. Virplogen moetenook hun boterham verdienen.

    Vraag: dat virus moet wel kleirenblind zijn, want in Zuid-Afrika leven er in hoofdzaak alleen maar de donderhuidige medemensen. De rest is reeds ‘over de kling gejaagd’. En nu die Apartheid over is, is er Corona, wat nog veel slechter is…

    Digithalys

    27-11-2021, 14:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500740 – DE GROTE VERLICHTE VERSTANDEN AAN DE TOP VERSUS HET GEZOND VERSTAND VAN DOORBRAAK

     .

    ZATERDAG 27 NOVEMBER 2021

    *

    DE ELFENDERTIGSTE VARIANT

    EN STRAKS HET LAATSTE OORDEEL.?

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500740 – DE GROTE VERLICHTE VERSTANDEN AAN DE TOP VERSUS HET GEZOND VERSTAND VAN DOORBRAAK

    *

    COVID-19: ‘LA NOUVELLE GRIPPE EST ARRIVÉE’

    Het griep- en het coronavaccin dienen niet om groeps immuniteit na te streven maar wel sterfte te verminderen.

    foto: ©Belga

    Dankzij de coronavirus varianten zal COVID-19 een blijvertje zijn

    26/11/2021

    We zullen moeten leren leven met het COVID-19-virus. Het zag er oorspronkelijk nochtans goed uit met een rist prima vaccins in de omloop. De pre-corona vrijheid lonkte. Het was echter de erg besmettelijke delta variant en de afnemende bescherming van het vaccin na verloop van tijd, die het optimisme bij de virologen deden kantelen.

    Virus varianten en dalende immuniteit

    De nieuwe mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna waren beter dan verwacht. Niet alleen beschermden ze tegen de ziekte COVID-19, maar ze deden ook de besmettelijkheid dalen. Bij de virologen ontstond de hoop dat vaccinatie tot groeps immuniteit zou kunnen leiden. Dit was té optimistisch, zo bleek. De hoogbesmettelijke delta-variant kwam stokken in de wielen steken. Gevaccineerde mensen konden ook ziek worden. De besmettelijkheid was wel een stuk lager, maar ze bleef. Bovendien bood het vaccin slechts een zestal maanden immuun escherming. Oeps.

    In theorie is COVID-19 te elimineren. Immers, het veel dodelijkere coronavirus SARS 2002 verdween spontaan. Echter, SARS2002 was veel minder besmettelijk dan COVID-19 en het kwam op slechts enkele plaatsen in de wereld voor. Bovendien was SARS2002 het gevolg van plaatselijke infecties door super verspreiders.

    Varianten vertonen een wisselende graad van besmettelijkheid en bijgevolg zullen de vaccins een wisselende graad van doeltreffendheid hebben. Ja, zo geraken we nooit verlost van het virus.

    Dat was ook zo in het begin van de COVID-19-pandemie. Al snel verdwenen de superverspreiders en het COVID-19-virus verspreidde zich vervolgens gelijkmatig op heel wat plaatsen. Die transitie was vooral het werk van de gemuteerde varianten, met op kop de delta variant. Varianten vertonen een wisselende graad van besmettelijkheid en bijgevolg zullen de vaccins een wisselende graad van doeltreffendheid hebben. Ja, zo geraken we nooit verlost van het virus. Het voorgaande lijkt sterk op het verhaal van dat ene virus waar we nu al meer dan een eeuw mee samenleven: het influenza- of griepvirus.

    Griep = influenza

    Hoe ontstaat een griep-epidemie? Het griepvirus leeft in symbiose bij de wilde watervogels van (voornamelijk) Zuid-China. Watervogels besmetten gedomesticeerd pluimvee. In streken met een innig contact tussen pluimvee en mens, besmet het pluimvee de mens. Pas wanneer de mens een ander mens besmet is het griepvirus klaar voor een verspreiding over de hele wereld. Zo zijn alle grote wereld epidemieën, pandemieën dus, ontstaan.

    In de twintigste eeuw hebben we vier pandemieën gekend: veruit de ergste en de bekendste was de Spaanse Griep van 1918-19. Het virus (H1N1) was uiterst besmettelijk en uiterst agressief. Bovendien bestonden er toen nog geen antibiotica tegen bacteriële bij-besmetting van de longen. Dat laatste was de belangrijkste reden waaraan de mensen met griep bezweken. De Spaanse griep maakte meer slachtoffers (20-100 miljoen) dan de eraan voorafgaande Eerste Wereldoorlog. Andere pandemieën waren de Aziatische griep H2N2 (1957-58) met 1,5 miljoen doden; de Hongkong-griep H3N2 (1968-69) met een miljoen doden en de Mexicaanse griep H1N1 (2009-10) met niet meer doden dan bij gewone griep.

    Nieuwe varianten

    Een pandemische griep kan in enkele maanden ontelbaar veel landen besmetten. Ze is steeds het gevolg van een nieuw ontstaan griepvirus. Terzijde, super verspreiders komen bij griep niet voor. Na de pandemie leeft het virus voort als een nieuwe seizoensgebonden variant. Jaar na jaar, als gevolg van die varianten, zal het virus wat zwakker worden. Door die jaarlijkse ‘licht gewijzigde vorm’ is een griepvaccin slechts één jaar geldig. Twee keer per jaar volgt de WHO de mutaties c.q. varianten op en beslist dan welke varianten in het jaarlijks hernieuwde griepvaccin zullen worden opgenomen.

    Vervolgens zal de farmaceutische industrie ieder jaar een nieuw vaccin maken om de sowieso onvermijdelijke griep uitbraken te verzachten. Verzachten wil zeggen: beperken van het aantal ernstige en dodelijke infecties. De vaccinbouwers doen er zes maanden over om een vaccin te maken. Tegen die tijd kunnen er al nieuwe ‘licht gewijzigde vormen’ (nieuwe mutaties — nieuwe varianten, dus) zijn opgedoken die niet in het vaccin zitten. Je kunt ook met griep besmet worden voordat het vaccin werkt. Het vaccin wordt pas twee weken na toediening effectief. Vanaf het moment dat het vaccin beschikbaar wordt (half oktober) worden de bejaarden gevaccineerd. Als de griep op zich laat wachten en, bijvoorbeeld, pas in februari komt, is de kans groot dat het vaccin al uitgewerkt is. Sommige huisartsen zullen daarom de bejaarden twee keer vaccineren.

    Bejaarden worden minder beschermd door het vaccin (50%) dan volwassenen (70%) of kinderen (80%). Vervang in de bovenstaande tekst het woord ‘griep-‘ door ‘corona-‘ en de vergelijking houdt grotendeels stand.

    Het is eveneens nuttig om bejaarden en het personeel van de instellingen te vaccineren. Het moet gezegd dat de griepvaccins zelden of nooit een globale doeltreffendheid van meer dan 60% halen. Nogmaals, het griepvaccin dient niet om groeps immuniteit na te streven, maar wel sterfte te verminderen. Nieuwe vaccins en virus remmers

    Terug naar COVID-19. De COVID-vaccins zijn doeltreffender dan de griepvaccins. Of dat zo zal blijven weet niemand: het zal afhangen van het mutatiegedrag van het virus. Net zoals voor griep zal hervaccinatie nodig zijn omdat er varianten zullen optreden en omdat de immuniteit mettertijd daalt. Hoe frequent zal men moeten opnieuw vaccineren? Dat is onbekend. Observatie studies zullen dat moeten uitwijzen. Bij griep is er een succesvolle privaat-publieke samenwerking om jaarlijks een vaccin te bouwen. Dat zal ook gebeuren voor COVID-19: men zal ook hier met alle varianten rekening moeten houden als we het vaccin universeel willen toedienen.

    Vooral de virus remmer MOLNUPIRAVIR (van Merck) in pilvorm is veelbelovend. Het medicijn verandert de genetische code van het virus waardoor het zich niet meer kan vermenigvuldigen.

    Het is bekend dat gevaccineerde mensen risico blijven lopen op zowel asymptomatische infecties, milde ziekte alsook op zware ziekte en heel soms sterfte. Voor deze ernstige vormen komt er hopelijk snel een nieuw wapen. Virus remmers bijvoorbeeld. De pillen zouden de kans op hospitalisatie en sterfte significant doen dalen. Na het ontstaan van de symptomen moeten de pillen snel worden ingenomen. Tijdsverlies, ’te laat toedienen’ met andere woorden, is dus een probleem. Over mogelijke resistentie van de virus remmers door virusmutaties is niets geweten. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen.

    Tot slot, over de effectiviteit van de nu nog niet bestaande niet-mRNA-vaccins tegen COVID-19, namelijk de ‘klassieke’ vaccins die anti lichamen opwekken tegen een virus-eiwit (het antigen), is evenmin iets geweten. Misschien zal het klassieke vaccin een veel langere immuniteit met zich meebrengen. Kortom, we moeten niet wanhopen.

    PS: voor eens en voor altijd: ik ben niet gesponsord door ‘Big Pharma’, noch sta ik op hun betaallijst. Jammer eigenlijk, want een verwarmd buitenzwembad zou niet enkel mij maar ook mijn familie en buren kunnen bekoren.

    post: 187028

    Joris Vliegen

    Hendrik Cammu

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Alamerende berichten alom, ja zelfs doodberichten, over de zoveelste uitbreiding van de Cowid 19, Cowid 20 en Cowid 21 wereldpandemie. Die is deze keer niet ‘Gods Wil’, maar des mensen schuld. Zelfmoord op wereldschaal dus.

    ‘In zijn kot blijven’???? zoals Fat Maggie reeds twee jaar gelede smalend aanraadde?

    Juist ja, het ‘Luchtverkeer’ heeft daar nooit oren naar gehad, terwijl in eigen land (Gent) avondlijke ‘Lichtfeesten’ avonden aaneen honderdduizenden opeengeplakte ramptoeristen voortbrachten.. Maar ‘Blauw’ trekt aan één zaal en zla dus nu de schoolkinderen strenger behandelen.

    En de Staatskas met zuur verdiend in hoofdzaak Vlaams belastuibnggeld maar verder leegmelken om te kunnen ‘booster-prikken’ gratis uitdelen. Om zodoende zo lang mogelijk de begrfenis ondernemingen zonder inkomen te zetten. Zodat die straks ook zullen moeten gesubsidieerd worden….

    Tijd voor actie door een Burger-actie om aan andere en betere ‘Leiders’ te geraken…

    Digithalys

    27-11-2021, 08:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500739 – HEEFFT DE MENSHEID HET, NET ALS ADAM EN EVA NOG MAAR EENS VERDIEND OM VERJAAGD TE WORDEN UIIT HET AARDS PARADIJS?

     

    .

    VRIJDAG 26 NOVEMBER 2021

    *

    GOLF VIER…..

    En straks Het Laatste Oordeel.?

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500739 – HEEFFT DE MENSHEID HET, NET ALS ADAM EN EVA NOG MAAR EENS VERDIEND OM VERJAAGD TE WORDEN UIIT HET AARDS PARADIJS?

     *

    I N H O U D

    In Zuid-Afrika schint er, buiten de Delta-Variant, de Russische en de Chinese, een zoveelste ‘variant’ van deze mondiale ondergnag te zijn opgedoken.

    Het wortt dus stilaan tijd, om zoals Noach, plannen te smeden om ons een ‘Ark des Verbonds’ te plannen, zodat we aan deze Zondvloed kunnen ontkomen.

    Overal dus prijsduien met palmtakken gezoht, zodat er een flinke voorraad klaar ligt om de goe plekjes pù te overleven aan te duiden….

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    CHAOS 19

    In een gezamenlijke oproep hebben de gouverneurs van alle Belgische provincies opgeroepen om de volgende bijeenkomst van het overlegcomité, die gepland was begin 2022, een maand vroeger te houden. Dit gebeurde i.v.m. de toenemende covid-19 besmettingen en ziekenhuisopnames, waarbij Oost-Vlaanderen de kroon spant met een toename van bijna 80%. Die laatste waarschijnlijk als gevolg van de vijfdaagse lichtshow in Gent, waar zo’n 800.000 mensen op afkwamen en waar nu gouverneuse Van Cauter alle niet-commerciële evenementen (bv van jeugdverenigingen) voor de volgende weken opschortte. Ook de stad Gent zette e.e.a. ‘on hold’.

    Men weet gewoon niet meer wat aanvangen en dat niet alleen bij ons. Het het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft maar stijgen. Ik heb een kleinzoon huisarts die – alhoewel hij in een dokterscollectief werkt waar e.e.a. beter gepland kan worden - toch dagen maakt van 10 tot 12 uur. Dit is niet vol te houden en dat werd door het artsen syndicaat ook zo reeds gemeld. Het enige positieve is dat het aantal overlijdens t.o.v. een jaar geleden een stuk minder is en dan nog voor meer dan de helft van mensen zijn die niét gevaccineerd waren. Ergens helpen de prikken dan toch en al zullen ook gevaccineerden nog steeds kans lopen besmet te worden, ze er niet meer zo gemakkelijk meer echt ziek van worden, tenzij ze andere onderliggende kwalen hebben.

    Het ergste in heel deze ingewikkelde discussie is dat mensen met andere ernstige problemen hun verdere behandelingen soms uitgesteld zien. Ikzelf verloor de vrouw van mijn leven aan kanker en dat had niets met uitstel van behandelingen te maken, maar ik kan me best voorstellen wat het zou betekend hebben mocht dat wél het geval geweest zijn.

    HORECA MOET MOGELIJK AL OM 23 UUR DICHT

    Nachtelijk feestvieren zal er enkele weken niet meer in zitten.

    Vandaag om 01:57

    Geen sluitingsuur om middernacht voor horeca, maar nog een uur vroeger. Dat is de uitkomst van overleg tussen de federale top-ministers in voorbereiding op het overleg comité over een verstrenging van de coronaregels deze ochtend.

    De federale en regionale top-ministers zitten vanochtend weer digitaal bijeen om de corona regels te verstrengen. Veel sneller dan voorzien, maar de stijgende corona cijfers lieten weinig keuze.

    Ter voorbereiding bogen De Croo en zijn federale top-ministers zich donderdag avond over het pakket maatregelen dat de corona-experts voorstellen om de huidige corona piek te tackelen.

    Corona commissaris

    *

    Pedro Facon

    stelde voor drie tot vier weken lang een slot op het nachtleven te zetten, een verbod op privé feesten in te voeren en de horeca om middernacht een sluitingsuur op te leggen.

    De federale top-ministers volgden in grote lijnen de voorstellen van Facon, vernam De Tijd. Het kabinet-De Croo deed hier en daar een aantal wijzingen, die het vandaag op een overleg comité met de regionale regeringen hoopt door te voeren.

    Dries Bervoet

    COMMONS

    IDENTITEITSPOLITIEK EN ‘CANCEL CULTURE’

    WOKE EN DE OBSESSIE VOOR RAS

    26/11/2021

    De laatste jaren zijn onderwerpen als ‘cancel culture’ en ‘identiteits politiek’ steeds vaker aan de orde in het publieke debat. Eerst vooral een zaak van de Angelsaksische wereld, lijken ze nu ook op het Europese vasteland in opmars.

    ‘Cancel culture’ komt neer op een moderne manier om mensen uit te sluiten, waarbij iemand uit bepaalde sociale- of professionele kringen wordt geweerd omdat hij iets heeft gezegd of gedaan. Het probleem is hier niet zozeer dat mensen worden uitgestoten wegens ‘onaanvaardbaar’ gedrag. Het probleem is veeleer de definitie van wat ‘onaanvaardbaar’ is.

    Tien recente voorbeelden

    Eerder dit jaar publiceerde The Washington Times ’tien recente voorbeelden van cancel-cultuur’, een lijst die duidelijk maakt hoe volkomen legitieme meningen soms worden verguisd. Een voorbeeld is J.K. Rowling, de beroemde schrijfster van de Harry Potter-boeken. Zij werd aangevallen omdat ze kritiek had op een artikel waarin de uitdrukking ‘mensen die menstrueren’ werd gebruikt, en ‘vrouwen die menstrueren’. Rowling’s verklaring: ‘Ik ken en hou van ‘transmensen’, ?????? maar met het uitwissen van het concept van geslacht verdwijnt voor velen de mogelijkheid om op zinvolle wijze over hun leven te praten.’

    Het geeft aan wat voor een losgeslagen intellectuele terreur er heerst in sommige kringen.

    Onlangs raakte bekend dat J.K. Rowling omwille van deze uitspraken ‘niet welkom’ is bij de langverwachte Harry Potter-reünie. Verschillende Harry Potter-castleden, onder wie Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Emma Watson (Hermelien Griffel) distantieerden zich van haar uitspraken. Het geeft aan wat voor een losgeslagen intellectuele terreur er heerst in sommige kringen.

    Cancel culture aan de kaak

    In juli sloot Rowling zich aan bij 150 andere auteurs en academici die in een open brief ‘cancel culture’ aan de kaak stelden. Onder de ondertekenaars van deze brief bevonden zich de Russische schaakgrootmeester Garry Kasparov, de cognitieve wetenschapper Noam Chomsky, en de romanschrijver Salman Rushdie. Zij betreurden daarbij het feit dat ‘de vrije uitwisseling van informatie en ideeën, het levenssap van een liberale samenleving, dagelijks aan banden wordt gelegd’. Jammer genoeg.

    middeleeuwse menigte op zoek naar iemand om te verbranden

    Rowan Atkinson – de beroemde acteur die ‘Mr. Bean’ speelt – haalde eveneens al uit naar ‘cancel culture’ en vergeleek het met een ‘middeleeuwse menigte op zoek naar iemand om te verbranden‘.

    Kern van het probleem

    De kern van het probleem ligt in de academische wereld, die al jaren berucht is om haar onevenwichtigheid op vlak van de acceptatie van verschillende politieke ideologieën. Uit een nieuwe studie van Harvard onder politicologen over de hele wereld blijkt dat 72% van hen naar links neigt, waarvan 14% naar radicaal links. In de Verenigde Staten is 80% van de politicologen links georiënteerd. Deze gegevens wijzen erop dat het probleem daar alomtegenwoordiger is dan misschien in Europa.

    Zelfcensuur

    Wanneer mensen in een ideologische ‘echokamer’ leven, moedigt dat hen aan om intoleranter te worden voor wat anderen denken. Dat geldt ook voor academici, ook al beschikken zij over een eerder hoge intelligentie. In het Verenigd Koninkrijk gaf één op de drie academici (35%) al toe aan ‘zelfcensuur’ te doen, uit angst voor negatieve gevolgen van anderen – zoals het verlies van privileges, degradatie of zelfs lichamelijk letsel. In het Verenigd Koninkrijk is 25% van de studenten bang om openlijk voor hun mening uit te komen en 12% hoorde reeds van incidenten waarbij de academische vrijheid werd belemmerd.

    Onlangs herinnerde de Britse academicus Matt Goodwin er aan hoe een Professor aan Royal Holloway, University of London, ‘zijn baan opgaf wegens bezorgdheid over dogmatisch denken, publieke vernedering, het deplatformen, en pogingen om andere academici te laten ontslaan’. Een ander voorbeeld betreft een Britse academicus die ‘door de universiteit was vrijgesproken van islamofobie, maar na protesten van studenten zijn vak toch zag geschrapt worden’. De verontwaardiging was zo groot dat hij ‘zijn huis moest ontvluchten wegens bedreigingen’.

    Geen vrijheid van meningsuiting aan de linkerzijde

    Het verbaast op dat vlak allicht niet dat velen aan de linkerzijde geen probleem hebben met autoritaire en intimiderende zaken zoals ‘vaccin-paspoorten’, ondanks het feit dat dit volgens veel deskundigen een ineffectieve aanpak is om de volksgezondheid te beschermen.

    Vrijheid van meningsuiting’ is nooit een kenmerk geweest van ‘uiterst links’. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat velen aan die kant van het politieke spectrum er niet voor terugdeinzen om meningen die in feite heel redelijk en zelfs gematigd zijn, te veroordelen, af te doen als pervers en extreem, en ze te gebruiken om andersdenkenden te belasteren, uit te sluiten en te schrappen.

    Opheffingscultuur

    Sommigen beweren dat het idee van de ‘opheffings- cultuur’ een ‘mythe’ is. Uit een onderzoek van de Foundation for Individual Rights in Education in de VS bleek echter dat in vijf jaar tijd 426 academici het doelwit hiervan waren geweest, waarbij in 74% van de gevallen een of andere vorm van sanctie werd opgelegd.

    Dat we een probleem hebben, wordt wel meer en meer erkend. In september stond in The Economist op de voorpagina een artikel over ‘De dreiging van onliberaal links’, waarin lezers werden gewaarschuwd ‘het gevaar van een linkse identiteitspolitiek niet te onderschatten’.

    Identiteitspolitiek

    Identiteitspolitiek verbindt de linkse autoritairen met identitaire extremisten, zoals het Franse ‘Génération identitaire’, dat in maart van dit jaar buiten de wet werd gesteld. Voor beide staat ras centraal bij het classificeren van anderen. Net als hun extreem-rechtse tegenhangers, heeft ‘woke’ links, zoals ze bekend zijn geworden, een obsessie voor ras.

    **

    ‘Woke’ of ‘wakker’ zijn verwijst daarbij naar de idee dat alleen degenen die voldoende ‘alert zijn voor raciale vooroordelen’ echt ‘wakker’ zijn.

    Een voorbeeld daarvan in onze contreien is de Zwarte Piet – discussie. In de Verenigde Staten was er vroeger de ‘blackface’ traditie, een gebruik waarbij blanken zich voor theatervoorstellingen zwart schminkten met als bedoeling om zwarten te kwetsen en belachelijk te maken. Bij ons is die traditie er niet, net zomin als in Iran, waar de zwartgeschminkte Hadji Firoez er net zoals onze Zwarte Piet enkel is om kinderen te vermaken, zonder racistische bijbedoeling. Ook bij Balthazar van de Drie Koningen is dat het geval. De linkerzijde in Europa maakte echter maar al te gretig misbruik van de verwarring van de Amerikanen door te beweren dat het hele opzet van Zwarte Piet racistisch is, een feitelijke onwaarheid.

    Blank versus wit

    In dezelfde trend is er het gebruik om niet langer het woord ‘blank’ maar het woord ‘wit’ te gebruiken om de huidskleur van blanken aan te duiden. Niemand beschouwde het woord ‘blank’ ooit als een superieure aanduiding. Denk maar aan het liedje van Isabelle A, ‘blank of zwart’, net bedoeld als aanklacht tegen racisme. Toch boog zelfs de openbare omroep, de VRT, voor deze obsessie voor ras en gebruikt men er nu de term ‘wit’.

    Ook flirtend met racisme zijn zogenaamde ‘black-only spaces‘, zoals het ‘zwarte feministische festival’

    Bizar genoeg ontaardt verzet tegen racisme bij sommigen tot regelrecht racisme. Zo was er een incident aan een Amerikaanse universiteit waarbij ‘er zijn hier gewoon te veel blanke mensen’ geroepen werd naar blanke studenten – door niet-blanke studenten. Ook essays met als titel ‘Waarom mensen van kleur ruimtes nodig hebben zonder blanke mensen’, behoren tot het repertoire. Ook flirtend met racisme zijn zogenaamde ‘black-only spaces‘, zoals het ‘zwarte feministische festival’ dat in 2017 in Parijs plaatsvond. Zie ook deze video: ‘When Wokes and Racists Actually Agree on Everything’: https://www.youtube.com/watch?v=Ev373c7wSRg .

    Vrije meningsuiting’

    Ook al zijn dit vulgair racistische uitwassen, het betekent natuurlijk niet dat zulke zaken door de overheid verboden zouden moeten worden. Het idee van ‘vrije meningsuiting’ houdt net in dat dergelijke perversiteiten worden toegestaan. De vrije meningsuiting is er nu eenmaal niet enkel voor gematigde meningen, die niemand kwetsen. Alle meningen moeten kunnen worden geuit, want alleen wanneer dingen in het openbaar worden gezegd, kunnen zij worden aangevochten.

    Op dat vlak is het ook een goede zaak dat de pogingen van de federale Vivaldi-coalitie om een grondwettelijk verbod op ‘haatspraak’ in te voeren, mislukt zijn. Op dit moment zijn enkel racisme en discriminatie voor een correctionele rechtbank strafbaar. Andere ‘hate speech’ moet zoals alle drukpersmisdrijven voor een Hof van Assisen gebracht, wat concreet vaak betekent dat het niet vervolgd wordt. Dat is een goede zaak. ‘Haat’ is subjectief en hoort om die reden niet strafbaar te zijn.

    Religiekritiek

    Dat bewijst ook het recente Mechelse vonnis waarbij een spandoek met ‘Stop islamisering’ er op door de rechter als ‘haatzaaiend’ werd beschouwd. Daarbij werden vier leden van ‘Voorpost’ veroordeeld tot zes maanden cel wegens het aanzetten tot haat en geweld. Voor één persoon was het zelfs effectief. De Mechelse rechtbank interpreteerde religiekritiek bijzonder breed, als racisme, waardoor ze dus bevoegd was. Gelukkig was er nog hoger beroep mogelijk. Als religiekritiek niet meer kan, wordt ook de godsdienst vrijheid in ons land begraven.

    Zoals N-VA Bart De Wever toen stelde: ‘De vrijheid kan niet verdedigd worden door haar te beperken. De regering wil nog verder gaan op dit pad. Dat is totaal fout.’

    ‘Racisme’ zo strafbaar mogelijk maken en zelf aan ‘positief racisme’ gaan doen: het maakt allemaal deel uit van de wereldvisie van ‘woke’ links.

    Niets meer dan reactionair tribalisme

    Een interessante vraag op dat vlak is dan wel nog hoe zeker men er van kan zijn dat iemand deel uitmaakt van een bepaald ras. Gaan aanhangers van identiteits politiek potloodtesten doen, zoals het apartheidsregime in Zuid-Afrika deed? Of hebben de ‘wokisten’ andere methoden in gedachten, misschien een pigmentatietest? De wetenschap is nochtans duidelijk: ‘Er bestaat geen wetenschappelijke basis voor ras.’ Martin Luther King was kleurenblind en zo hoort het ook.

    Een blik op ‘identiteits politiek’ onthult al snel haar ware aard: het is niets meer dan reactionair tribalisme. Net als andere vormen van bekrompen tribalisme verwijzen we dit best naar de vuilnisbak van de geschiedenis.

    Pieter Cleppe

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Eigenlijk moeten we ons danig in ons sas voelen, met dergeelijke Overheid die, vooruitziende als ze beweert te zijn, tijdig voor VERVANGING zorgt door zoveelmogelijk azijnzoekers aan te trekken uit alle ùogelijke landen ter wereld. Hoe wilder, hoe liever. Om, inzake de ‘omvolking’ tijdig te voorzien in de nodige opvang…. Eenmaal dat Cowid-dingetje zijn ding zal voltooid hebben, moet deze Overheid toch nieuwe en gewilliger onderdanen krijgen die voor hen kunnen stemmen.

    Maar buiten de EVENT WERELD en vooral boven de paniek-zaaiereij, is er nog zoiets als de politieke realiteit van elke dag. Het buiten gooien langs ramen en deuren van ONS vooral Vlaams belastinggeld.

    Het willekeurig toestoppen van zwijggeld door dezelfde Overheid om er mee te helpen voor te zogen dat de Regeime Pers niet verzuipt in hun hoogmoed. En zo kan het lijstje nog wel even doorgaan.

    -

    Als er al een sprankeltje hoop bestaat, vinden we dat het best terug in bovenstaand artikel van DOORBRAAK.

    **

    ‘WOKE’ betekent ook ontwaken uit een LINXE nachtmerrie.

    *

    Digithalys

    26-11-2021, 16:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500739 – HEEFFT DE MENSHEID HET, NET ALS ADAM EN EVA NOG MAAR EENS VERDIEND OM VERJAAGD TE WORDEN UIIT HET AARDS PARADIJS?

     

    .

    VRIJDAG 26 NOVEMBER 2021

    *

    GOLF VIER…..

    *

    En straks Het Laatste Oordeel.?

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500739 – HEEFFT DE MENSHEID HET, NET ALS ADAM EN EVA NOG MAAR EENS VERDIEND OM VERJAAGD TE WORDEN UIIT HET AARDS PARADIJS?

     

    *

    I N H O U D

    In Zuid-Afrika schint er, buiten de Delta-Variant, de Russische en de Chinese, een zoveelste ‘variant’ van deze mondiale ondergnag te zijn opgedoken.

    Het wortt dus stilaan tijd, om zoals Noach, plannen te smeden om ons een ‘Ark des Verbonds’ te plannen, zodat we aan deze Zondvloed kunnen ontkomen.

    Overal dus prijsduien met palmtakken gezoht, zodat er een flinke voorraad klaar ligt om de goe plekjes pù te overleven aan te duiden….

     

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    CHAOS 19

    In een gezamenlijke oproep hebben de gouverneurs van alle Belgische provincies opgeroepen om de volgende bijeenkomst van het overlegcomité, die gepland was begin 2022, een maand vroeger te houden. Dit gebeurde i.v.m. de toenemende covid-19 besmettingen en ziekenhuisopnames, waarbij Oost-Vlaanderen de kroon spant met een toename van bijna 80%. Die laatste waarschijnlijk als gevolg van de vijfdaagse lichtshow in Gent, waar zo’n 800.000 mensen op afkwamen en waar nu gouverneuse Van Cauter alle niet-commerciële evenementen (bv van jeugdverenigingen) voor de volgende weken opschortte. Ook de stad Gent zette e.e.a. ‘on hold’.

    Men weet gewoon niet meer wat aanvangen en dat niet alleen bij ons. Het het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft maar stijgen. Ik heb een kleinzoon huisarts die – alhoewel hij in een dokterscollectief werkt waar e.e.a. beter gepland kan worden - toch dagen maakt van 10 tot 12 uur. Dit is niet vol te houden en dat werd door het artsen syndicaat ook zo reeds gemeld. Het enige positieve is dat het aantal overlijdens t.o.v. een jaar geleden een stuk minder is en dan nog voor meer dan de helft van mensen zijn die niét gevaccineerd waren. Ergens helpen de prikken dan toch en al zullen ook gevaccineerden nog steeds kans lopen besmet te worden, ze er niet meer zo gemakkelijk meer echt ziek van worden, tenzij ze andere onderliggende kwalen hebben.

    Het ergste in heel deze ingewikkelde discussie is dat mensen met andere ernstige problemen hun verdere behandelingen soms uitgesteld zien. Ikzelf verloor de vrouw van mijn leven aan kanker en dat had niets met uitstel van behandelingen te maken, maar ik kan me best voorstellen wat het zou betekend hebben mocht dat wél het geval geweest zijn.

    *

    *

    HORECA MOET MOGELIJK AL OM 23 UUR DICHT

    **

    **

    Nachtelijk feestvieren zal er enkele weken niet meer in zitten.

    Vandaag om 01:57

    Geen sluitingsuur om middernacht voor horeca, maar nog een uur vroeger. Dat is de uitkomst van overleg tussen de federale top-ministers in voorbereiding op het overleg comité over een verstrenging van de coronaregels deze ochtend.

    De federale en regionale top-ministers zitten vanochtend weer digitaal bijeen om de corona regels te verstrengen. Veel sneller dan voorzien, maar de stijgende corona cijfers lieten weinig keuze.

    Ter voorbereiding bogen De Croo en zijn federale top-ministers zich donderdag avond over het pakket maatregelen dat de corona-experts voorstellen om de huidige corona piek te tackelen.

    Corona commissaris

    Pedro Facon

    stelde voor drie tot vier weken lang een slot op het nachtleven te zetten, een verbod op privé feesten in te voeren en de horeca om middernacht een sluitingsuur op te leggen.

    De federale top-ministers volgden in grote lijnen de voorstellen van Facon, vernam De Tijd. Het kabinet-De Croo deed hier en daar een aantal wijzingen, die het vandaag op een overleg comité met de regionale regeringen hoopt door te voeren.

    Dries Bervoet

    *

    COMMONS

    IDENTITEITSPOLITIEK EN ‘CANCEL CULTURE’

    WOKE EN DE OBSESSIE VOOR RAS

    ANALYSE

    **

    **

    26/11/2021

    De laatste jaren zijn onderwerpen als ‘cancel culture’ en ‘identiteits politiek’ steeds vaker aan de orde in het publieke debat. Eerst vooral een zaak van de Angelsaksische wereld, lijken ze nu ook op het Europese vasteland in opmars.

    ‘Cancel culture’ komt neer op een moderne manier om mensen uit te sluiten, waarbij iemand uit bepaalde sociale- of professionele kringen wordt geweerd omdat hij iets heeft gezegd of gedaan. Het probleem is hier niet zozeer dat mensen worden uitgestoten wegens ‘onaanvaardbaar’ gedrag. Het probleem is veeleer de definitie van wat ‘onaanvaardbaar’ is.

    Tien recente voorbeelden

    Eerder dit jaar publiceerde The Washington Times ’tien recente voorbeelden van cancel-cultuur’, een lijst die duidelijk maakt hoe volkomen legitieme meningen soms worden verguisd. Een voorbeeld is J.K. Rowling, de beroemde schrijfster van de Harry Potter-boeken. Zij werd aangevallen omdat ze kritiek had op een artikel waarin de uitdrukking ‘mensen die menstrueren’ werd gebruikt, en ‘vrouwen die menstrueren’. Rowling’s verklaring: ‘Ik ken en hou van ‘transmensen’, ?????? maar met het uitwissen van het concept van geslacht verdwijnt voor velen de mogelijkheid om op zinvolle wijze over hun leven te praten.’

    Het geeft aan wat voor een losgeslagen intellectuele terreur er heerst in sommige kringen.

    Onlangs raakte bekend dat J.K. Rowling omwille van deze uitspraken ‘niet welkom’ is bij de langverwachte Harry Potter-reünie. Verschillende Harry Potter-castleden, onder wie Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Emma Watson (Hermelien Griffel) distantieerden zich van haar uitspraken. Het geeft aan wat voor een losgeslagen intellectuele terreur er heerst in sommige kringen.

    Cancel culture aan de kaak

    In juli sloot Rowling zich aan bij 150 andere auteurs en academici die in een open brief ‘cancel culture’ aan de kaak stelden. Onder de ondertekenaars van deze brief bevonden zich de Russische schaakgrootmeester Garry Kasparov, de cognitieve wetenschapper Noam Chomsky, en de romanschrijver Salman Rushdie. Zij betreurden daarbij het feit dat ‘de vrije uitwisseling van informatie en ideeën, het levenssap van een liberale samenleving, dagelijks aan banden wordt gelegd’. Jammer genoeg.

    middeleeuwse menigte op zoek naar iemand om te verbranden

    Rowan Atkinson – de beroemde acteur die ‘Mr. Bean’ speelt – haalde eveneens al uit naar ‘cancel culture’ en vergeleek het met een ‘middeleeuwse menigte op zoek naar iemand om te verbranden‘.

    Kern van het probleem

    De kern van het probleem ligt in de academische wereld, die al jaren berucht is om haar onevenwichtigheid op vlak van de acceptatie van verschillende politieke ideologieën. Uit een nieuwe studie van Harvard onder politicologen over de hele wereld blijkt dat 72% van hen naar links neigt, waarvan 14% naar radicaal links. In de Verenigde Staten is 80% van de politicologen links georiënteerd. Deze gegevens wijzen erop dat het probleem daar alomtegenwoordiger is dan misschien in Europa.

    Zelfcensuur

    Wanneer mensen in een ideologische ‘echokamer’ leven, moedigt dat hen aan om intoleranter te worden voor wat anderen denken. Dat geldt ook voor academici, ook al beschikken zij over een eerder hoge intelligentie. In het Verenigd Koninkrijk gaf één op de drie academici (35%) al toe aan ‘zelfcensuur’ te doen, uit angst voor negatieve gevolgen van anderen – zoals het verlies van privileges, degradatie of zelfs lichamelijk letsel. In het Verenigd Koninkrijk is 25% van de studenten bang om openlijk voor hun mening uit te komen en 12% hoorde reeds van incidenten waarbij de academische vrijheid werd belemmerd.

    Onlangs herinnerde de Britse academicus Matt Goodwin er aan hoe een Professor aan Royal Holloway, University of London, ‘zijn baan opgaf wegens bezorgdheid over dogmatisch denken, publieke vernedering, het deplatformen, en pogingen om andere academici te laten ontslaan’. Een ander voorbeeld betreft een Britse academicus die ‘door de universiteit was vrijgesproken van islamofobie, maar na protesten van studenten zijn vak toch zag geschrapt worden’. De verontwaardiging was zo groot dat hij ‘zijn huis moest ontvluchten wegens bedreigingen’.

    Geen vrijheid van meningsuiting aan de linkerzijde

    Het verbaast op dat vlak allicht niet dat velen aan de linkerzijde geen probleem hebben met autoritaire en intimiderende zaken zoals ‘vaccin-paspoorten’, ondanks het feit dat dit volgens veel deskundigen een ineffectieve aanpak is om de volksgezondheid te beschermen.

    Vrijheid van meningsuiting’ is nooit een kenmerk geweest van ‘uiterst links’. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat velen aan die kant van het politieke spectrum er niet voor terugdeinzen om meningen die in feite heel redelijk en zelfs gematigd zijn, te veroordelen, af te doen als pervers en extreem, en ze te gebruiken om andersdenkenden te belasteren, uit te sluiten en te schrappen.

    Opheffingscultuur

    Sommigen beweren dat het idee van de ‘opheffings- cultuur’ een ‘mythe’ is. Uit een onderzoek van de Foundation for Individual Rights in Education in de VS bleek echter dat in vijf jaar tijd 426 academici het doelwit hiervan waren geweest, waarbij in 74% van de gevallen een of andere vorm van sanctie werd opgelegd.

    Dat we een probleem hebben, wordt wel meer en meer erkend. In september stond in The Economist op de voorpagina een artikel over ‘De dreiging van onliberaal links’, waarin lezers werden gewaarschuwd ‘het gevaar van een linkse identiteitspolitiek niet te onderschatten’.

    Identiteitspolitiek

    Identiteitspolitiek verbindt de linkse autoritairen met identitaire extremisten, zoals het Franse ‘Génération identitaire’, dat in maart van dit jaar buiten de wet werd gesteld. Voor beide staat ras centraal bij het classificeren van anderen. Net als hun extreem-rechtse tegenhangers, heeft ‘woke’ links, zoals ze bekend zijn geworden, een obsessie voor ras.

    **

    **

    ‘Woke’ of ‘wakker’ zijn verwijst daarbij naar de idee dat alleen degenen die voldoende ‘alert zijn voor raciale vooroordelen’ echt ‘wakker’ zijn.

    Een voorbeeld daarvan in onze contreien is de Zwarte Piet – discussie. In de Verenigde Staten was er vroeger de ‘blackface’ traditie, een gebruik waarbij blanken zich voor theatervoorstellingen zwart schminkten met als bedoeling om zwarten te kwetsen en belachelijk te maken. Bij ons is die traditie er niet, net zomin als in Iran, waar de zwartgeschminkte Hadji Firoez er net zoals onze Zwarte Piet enkel is om kinderen te vermaken, zonder racistische bijbedoeling. Ook bij Balthazar van de Drie Koningen is dat het geval. De linkerzijde in Europa maakte echter maar al te gretig misbruik van de verwarring van de Amerikanen door te beweren dat het hele opzet van Zwarte Piet racistisch is, een feitelijke onwaarheid.

    Blank versus wit

    In dezelfde trend is er het gebruik om niet langer het woord ‘blank’ maar het woord ‘wit’ te gebruiken om de huidskleur van blanken aan te duiden. Niemand beschouwde het woord ‘blank’ ooit als een superieure aanduiding. Denk maar aan het liedje van Isabelle A, ‘blank of zwart’, net bedoeld als aanklacht tegen racisme. Toch boog zelfs de openbare omroep, de VRT, voor deze obsessie voor ras en gebruikt men er nu de term ‘wit’.

    Ook flirtend met racisme zijn zogenaamde ‘black-only spaces‘, zoals het ‘zwarte feministische festival’

    Bizar genoeg ontaardt verzet tegen racisme bij sommigen tot regelrecht racisme. Zo was er een incident aan een Amerikaanse universiteit waarbij ‘er zijn hier gewoon te veel blanke mensen’ geroepen werd naar blanke studenten – door niet-blanke studenten. Ook essays met als titel ‘Waarom mensen van kleur ruimtes nodig hebben zonder blanke mensen’, behoren tot het repertoire. Ook flirtend met racisme zijn zogenaamde ‘black-only spaces‘, zoals het ‘zwarte feministische festival’ dat in 2017 in Parijs plaatsvond. Zie ook deze video: ‘When Wokes and Racists Actually Agree on Everything’: https://www.youtube.com/watch?v=Ev373c7wSRg .

    Vrije meningsuiting’

    Ook al zijn dit vulgair racistische uitwassen, het betekent natuurlijk niet dat zulke zaken door de overheid verboden zouden moeten worden. Het idee van ‘vrije meningsuiting’ houdt net in dat dergelijke perversiteiten worden toegestaan. De vrije meningsuiting is er nu eenmaal niet enkel voor gematigde meningen, die niemand kwetsen. Alle meningen moeten kunnen worden geuit, want alleen wanneer dingen in het openbaar worden gezegd, kunnen zij worden aangevochten.

    Op dat vlak is het ook een goede zaak dat de pogingen van de federale Vivaldi-coalitie om een grondwettelijk verbod op ‘haatspraak’ in te voeren, mislukt zijn. Op dit moment zijn enkel racisme en discriminatie voor een correctionele rechtbank strafbaar. Andere ‘hate speech’ moet zoals alle drukpersmisdrijven voor een Hof van Assisen gebracht, wat concreet vaak betekent dat het niet vervolgd wordt. Dat is een goede zaak. ‘Haat’ is subjectief en hoort om die reden niet strafbaar te zijn.

    Religiekritiek

    Dat bewijst ook het recente Mechelse vonnis waarbij een spandoek met ‘Stop islamisering’ er op door de rechter als ‘haatzaaiend’ werd beschouwd. Daarbij werden vier leden van ‘Voorpost’ veroordeeld tot zes maanden cel wegens het aanzetten tot haat en geweld. Voor één persoon was het zelfs effectief. De Mechelse rechtbank interpreteerde religiekritiek bijzonder breed, als racisme, waardoor ze dus bevoegd was. Gelukkig was er nog hoger beroep mogelijk. Als religiekritiek niet meer kan, wordt ook de godsdienst vrijheid in ons land begraven.

    Zoals N-VA Bart De Wever toen stelde: ‘De vrijheid kan niet verdedigd worden door haar te beperken. De regering wil nog verder gaan op dit pad. Dat is totaal fout.’

    ‘Racisme’ zo strafbaar mogelijk maken en zelf aan ‘positief racisme’ gaan doen: het maakt allemaal deel uit van de wereldvisie van ‘woke’ links.

    Niets meer dan reactionair tribalisme

    Een interessante vraag op dat vlak is dan wel nog hoe zeker men er van kan zijn dat iemand deel uitmaakt van een bepaald ras. Gaan aanhangers van identiteits politiek potloodtesten doen, zoals het apartheidsregime in Zuid-Afrika deed? Of hebben de ‘wokisten’ andere methoden in gedachten, misschien een pigmentatietest? De wetenschap is nochtans duidelijk: ‘Er bestaat geen wetenschappelijke basis voor ras.’ Martin Luther King was kleurenblind en zo hoort het ook.

    Een blik op ‘identiteits politiek’ onthult al snel haar ware aard: het is niets meer dan reactionair tribalisme. Net als andere vormen van bekrompen tribalisme verwijzen we dit best naar de vuilnisbak van de geschiedenis.

    Pieter Cleppe

    *

    CORONA & CENSUUR

    *

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Eigenlijk moeten we ons danig in ons sas voelen, met dergeelijke Overheid die, vooruitziende als ze beweert te zijn, tijdig voor VERVANGING zorgt door zoveelmogelijk azijnzoekers aan te trekken uit alle ùogelijke landen ter wereld. Hoe wilder, hoe liever. Om, inzake de ‘omvolking’ tijdig te voorzien in de nodige opvang…. Eenmaal dat Cowid-dingetje zijn ding zal voltooid hebben, moet deze Overheid toch nieuwe en gewilliger onderdanen krijgen die voor hen kunnen stemmen.

    Maar buiten de EVENT WERELD en vooral boven de paniek-zaaiereij, is er nog zoiets als de politieke realiteit van elke dag. Het buiten gooien langs ramen en deuren van ONS vooral Vlaams belastinggeld.

    Het willekeurig toestoppen van zwijggeld door dezelfde Overheid om er mee te helpen voor te zogen dat de Regeime Pers niet verzuipt in hun hoogmoed. En zo kan het lijstje nog wel even doorgaan.

    -

    Als er al een sprankeltje hoop bestaat, vinden we dat het best terug in bovenstaand artikel van DOORBRAAK.

    **

    **

    ‘WOKE’ betekent ook ontwaken uit een LINXE nachtmerrie.

    *

    Digithalys

    *

     



















    26-11-2021, 14:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500739 – HEEFFT DE MENSHEID HET, NET ALS ADAM EN EVA NOG MAAR EENS VERDIEND OM VERJAAGD TE WORDEN UIIT HET AARDS PARADIJS?

     

    .

    VRIJDAG 26 NOVEMBER 2021

    *

    GOLF VIER…..

    *

    En straks Het Laatste Oordeel.?

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500739 – HEEFFT DE MENSHEID HET, NET ALS ADAM EN EVA NOG MAAR EENS VERDIEND OM VERJAAGD TE WORDEN UIIT HET AARDS PARADIJS?

     

    *

    I N H O U D

    In Zuid-Afrika schint er, buiten de Delta-Variant, de Russische en de Chinese, een zoveelste ‘variant’ van deze mondiale ondergnag te zijn opgedoken.

    Het wortt dus stilaan tijd, om zoals Noach, plannen te smeden om ons een ‘Ark des Verbonds’ te plannen, zodat we aan deze Zondvloed kunnen ontkomen.

    Overal dus prijsduien met palmtakken gezoht, zodat er een flinke voorraad klaar ligt om de goe plekjes pù te overleven aan te duiden….

     

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    CHAOS 19

    In een gezamenlijke oproep hebben de gouverneurs van alle Belgische provincies opgeroepen om de volgende bijeenkomst van het overlegcomité, die gepland was begin 2022, een maand vroeger te houden. Dit gebeurde i.v.m. de toenemende covid-19 besmettingen en ziekenhuisopnames, waarbij Oost-Vlaanderen de kroon spant met een toename van bijna 80%. Die laatste waarschijnlijk als gevolg van de vijfdaagse lichtshow in Gent, waar zo’n 800.000 mensen op afkwamen en waar nu gouverneuse Van Cauter alle niet-commerciële evenementen (bv van jeugdverenigingen) voor de volgende weken opschortte. Ook de stad Gent zette e.e.a. ‘on hold’.

    Men weet gewoon niet meer wat aanvangen en dat niet alleen bij ons. Het het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft maar stijgen. Ik heb een kleinzoon huisarts die – alhoewel hij in een dokterscollectief werkt waar e.e.a. beter gepland kan worden - toch dagen maakt van 10 tot 12 uur. Dit is niet vol te houden en dat werd door het artsen syndicaat ook zo reeds gemeld. Het enige positieve is dat het aantal overlijdens t.o.v. een jaar geleden een stuk minder is en dan nog voor meer dan de helft van mensen zijn die niét gevaccineerd waren. Ergens helpen de prikken dan toch en al zullen ook gevaccineerden nog steeds kans lopen besmet te worden, ze er niet meer zo gemakkelijk meer echt ziek van worden, tenzij ze andere onderliggende kwalen hebben.

    Het ergste in heel deze ingewikkelde discussie is dat mensen met andere ernstige problemen hun verdere behandelingen soms uitgesteld zien. Ikzelf verloor de vrouw van mijn leven aan kanker en dat had niets met uitstel van behandelingen te maken, maar ik kan me best voorstellen wat het zou betekend hebben mocht dat wél het geval geweest zijn.

    *

    *

    HORECA MOET MOGELIJK AL OM 23 UUR DICHT

    **

    **

    Nachtelijk feestvieren zal er enkele weken niet meer in zitten.

    Vandaag om 01:57

    Geen sluitingsuur om middernacht voor horeca, maar nog een uur vroeger. Dat is de uitkomst van overleg tussen de federale top-ministers in voorbereiding op het overleg comité over een verstrenging van de coronaregels deze ochtend.

    De federale en regionale top-ministers zitten vanochtend weer digitaal bijeen om de corona regels te verstrengen. Veel sneller dan voorzien, maar de stijgende corona cijfers lieten weinig keuze.

    Ter voorbereiding bogen De Croo en zijn federale top-ministers zich donderdag avond over het pakket maatregelen dat de corona-experts voorstellen om de huidige corona piek te tackelen.

    Corona commissaris

    Pedro Facon

    stelde voor drie tot vier weken lang een slot op het nachtleven te zetten, een verbod op privé feesten in te voeren en de horeca om middernacht een sluitingsuur op te leggen.

    De federale top-ministers volgden in grote lijnen de voorstellen van Facon, vernam De Tijd. Het kabinet-De Croo deed hier en daar een aantal wijzingen, die het vandaag op een overleg comité met de regionale regeringen hoopt door te voeren.

    Dries Bervoet

    *

    COMMONS

    IDENTITEITSPOLITIEK EN ‘CANCEL CULTURE’

    WOKE EN DE OBSESSIE VOOR RAS

    ANALYSE

    **

    **

    26/11/2021

    De laatste jaren zijn onderwerpen als ‘cancel culture’ en ‘identiteits politiek’ steeds vaker aan de orde in het publieke debat. Eerst vooral een zaak van de Angelsaksische wereld, lijken ze nu ook op het Europese vasteland in opmars.

    ‘Cancel culture’ komt neer op een moderne manier om mensen uit te sluiten, waarbij iemand uit bepaalde sociale- of professionele kringen wordt geweerd omdat hij iets heeft gezegd of gedaan. Het probleem is hier niet zozeer dat mensen worden uitgestoten wegens ‘onaanvaardbaar’ gedrag. Het probleem is veeleer de definitie van wat ‘onaanvaardbaar’ is.

    Tien recente voorbeelden

    Eerder dit jaar publiceerde The Washington Times ’tien recente voorbeelden van cancel-cultuur’, een lijst die duidelijk maakt hoe volkomen legitieme meningen soms worden verguisd. Een voorbeeld is J.K. Rowling, de beroemde schrijfster van de Harry Potter-boeken. Zij werd aangevallen omdat ze kritiek had op een artikel waarin de uitdrukking ‘mensen die menstrueren’ werd gebruikt, en ‘vrouwen die menstrueren’. Rowling’s verklaring: ‘Ik ken en hou van ‘transmensen’, ?????? maar met het uitwissen van het concept van geslacht verdwijnt voor velen de mogelijkheid om op zinvolle wijze over hun leven te praten.’

    Het geeft aan wat voor een losgeslagen intellectuele terreur er heerst in sommige kringen.

    Onlangs raakte bekend dat J.K. Rowling omwille van deze uitspraken ‘niet welkom’ is bij de langverwachte Harry Potter-reünie. Verschillende Harry Potter-castleden, onder wie Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Emma Watson (Hermelien Griffel) distantieerden zich van haar uitspraken. Het geeft aan wat voor een losgeslagen intellectuele terreur er heerst in sommige kringen.

    Cancel culture aan de kaak

    In juli sloot Rowling zich aan bij 150 andere auteurs en academici die in een open brief ‘cancel culture’ aan de kaak stelden. Onder de ondertekenaars van deze brief bevonden zich de Russische schaakgrootmeester Garry Kasparov, de cognitieve wetenschapper Noam Chomsky, en de romanschrijver Salman Rushdie. Zij betreurden daarbij het feit dat ‘de vrije uitwisseling van informatie en ideeën, het levenssap van een liberale samenleving, dagelijks aan banden wordt gelegd’. Jammer genoeg.

    middeleeuwse menigte op zoek naar iemand om te verbranden

    Rowan Atkinson – de beroemde acteur die ‘Mr. Bean’ speelt – haalde eveneens al uit naar ‘cancel culture’ en vergeleek het met een ‘middeleeuwse menigte op zoek naar iemand om te verbranden‘.

    Kern van het probleem

    De kern van het probleem ligt in de academische wereld, die al jaren berucht is om haar onevenwichtigheid op vlak van de acceptatie van verschillende politieke ideologieën. Uit een nieuwe studie van Harvard onder politicologen over de hele wereld blijkt dat 72% van hen naar links neigt, waarvan 14% naar radicaal links. In de Verenigde Staten is 80% van de politicologen links georiënteerd. Deze gegevens wijzen erop dat het probleem daar alomtegenwoordiger is dan misschien in Europa.

    Zelfcensuur

    Wanneer mensen in een ideologische ‘echokamer’ leven, moedigt dat hen aan om intoleranter te worden voor wat anderen denken. Dat geldt ook voor academici, ook al beschikken zij over een eerder hoge intelligentie. In het Verenigd Koninkrijk gaf één op de drie academici (35%) al toe aan ‘zelfcensuur’ te doen, uit angst voor negatieve gevolgen van anderen – zoals het verlies van privileges, degradatie of zelfs lichamelijk letsel. In het Verenigd Koninkrijk is 25% van de studenten bang om openlijk voor hun mening uit te komen en 12% hoorde reeds van incidenten waarbij de academische vrijheid werd belemmerd.

    Onlangs herinnerde de Britse academicus Matt Goodwin er aan hoe een Professor aan Royal Holloway, University of London, ‘zijn baan opgaf wegens bezorgdheid over dogmatisch denken, publieke vernedering, het deplatformen, en pogingen om andere academici te laten ontslaan’. Een ander voorbeeld betreft een Britse academicus die ‘door de universiteit was vrijgesproken van islamofobie, maar na protesten van studenten zijn vak toch zag geschrapt worden’. De verontwaardiging was zo groot dat hij ‘zijn huis moest ontvluchten wegens bedreigingen’.

    Geen vrijheid van meningsuiting aan de linkerzijde

    Het verbaast op dat vlak allicht niet dat velen aan de linkerzijde geen probleem hebben met autoritaire en intimiderende zaken zoals ‘vaccin-paspoorten’, ondanks het feit dat dit volgens veel deskundigen een ineffectieve aanpak is om de volksgezondheid te beschermen.

    Vrijheid van meningsuiting’ is nooit een kenmerk geweest van ‘uiterst links’. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat velen aan die kant van het politieke spectrum er niet voor terugdeinzen om meningen die in feite heel redelijk en zelfs gematigd zijn, te veroordelen, af te doen als pervers en extreem, en ze te gebruiken om andersdenkenden te belasteren, uit te sluiten en te schrappen.

    Opheffingscultuur

    Sommigen beweren dat het idee van de ‘opheffings- cultuur’ een ‘mythe’ is. Uit een onderzoek van de Foundation for Individual Rights in Education in de VS bleek echter dat in vijf jaar tijd 426 academici het doelwit hiervan waren geweest, waarbij in 74% van de gevallen een of andere vorm van sanctie werd opgelegd.

    Dat we een probleem hebben, wordt wel meer en meer erkend. In september stond in The Economist op de voorpagina een artikel over ‘De dreiging van onliberaal links’, waarin lezers werden gewaarschuwd ‘het gevaar van een linkse identiteitspolitiek niet te onderschatten’.

    Identiteitspolitiek

    Identiteitspolitiek verbindt de linkse autoritairen met identitaire extremisten, zoals het Franse ‘Génération identitaire’, dat in maart van dit jaar buiten de wet werd gesteld. Voor beide staat ras centraal bij het classificeren van anderen. Net als hun extreem-rechtse tegenhangers, heeft ‘woke’ links, zoals ze bekend zijn geworden, een obsessie voor ras.

    **

    **

    ‘Woke’ of ‘wakker’ zijn verwijst daarbij naar de idee dat alleen degenen die voldoende ‘alert zijn voor raciale vooroordelen’ echt ‘wakker’ zijn.

    Een voorbeeld daarvan in onze contreien is de Zwarte Piet – discussie. In de Verenigde Staten was er vroeger de ‘blackface’ traditie, een gebruik waarbij blanken zich voor theatervoorstellingen zwart schminkten met als bedoeling om zwarten te kwetsen en belachelijk te maken. Bij ons is die traditie er niet, net zomin als in Iran, waar de zwartgeschminkte Hadji Firoez er net zoals onze Zwarte Piet enkel is om kinderen te vermaken, zonder racistische bijbedoeling. Ook bij Balthazar van de Drie Koningen is dat het geval. De linkerzijde in Europa maakte echter maar al te gretig misbruik van de verwarring van de Amerikanen door te beweren dat het hele opzet van Zwarte Piet racistisch is, een feitelijke onwaarheid.

    Blank versus wit

    In dezelfde trend is er het gebruik om niet langer het woord ‘blank’ maar het woord ‘wit’ te gebruiken om de huidskleur van blanken aan te duiden. Niemand beschouwde het woord ‘blank’ ooit als een superieure aanduiding. Denk maar aan het liedje van Isabelle A, ‘blank of zwart’, net bedoeld als aanklacht tegen racisme. Toch boog zelfs de openbare omroep, de VRT, voor deze obsessie voor ras en gebruikt men er nu de term ‘wit’.

    Ook flirtend met racisme zijn zogenaamde ‘black-only spaces‘, zoals het ‘zwarte feministische festival’

    Bizar genoeg ontaardt verzet tegen racisme bij sommigen tot regelrecht racisme. Zo was er een incident aan een Amerikaanse universiteit waarbij ‘er zijn hier gewoon te veel blanke mensen’ geroepen werd naar blanke studenten – door niet-blanke studenten. Ook essays met als titel ‘Waarom mensen van kleur ruimtes nodig hebben zonder blanke mensen’, behoren tot het repertoire. Ook flirtend met racisme zijn zogenaamde ‘black-only spaces‘, zoals het ‘zwarte feministische festival’ dat in 2017 in Parijs plaatsvond. Zie ook deze video: ‘When Wokes and Racists Actually Agree on Everything’: https://www.youtube.com/watch?v=Ev373c7wSRg .

    Vrije meningsuiting’

    Ook al zijn dit vulgair racistische uitwassen, het betekent natuurlijk niet dat zulke zaken door de overheid verboden zouden moeten worden. Het idee van ‘vrije meningsuiting’ houdt net in dat dergelijke perversiteiten worden toegestaan. De vrije meningsuiting is er nu eenmaal niet enkel voor gematigde meningen, die niemand kwetsen. Alle meningen moeten kunnen worden geuit, want alleen wanneer dingen in het openbaar worden gezegd, kunnen zij worden aangevochten.

    Op dat vlak is het ook een goede zaak dat de pogingen van de federale Vivaldi-coalitie om een grondwettelijk verbod op ‘haatspraak’ in te voeren, mislukt zijn. Op dit moment zijn enkel racisme en discriminatie voor een correctionele rechtbank strafbaar. Andere ‘hate speech’ moet zoals alle drukpersmisdrijven voor een Hof van Assisen gebracht, wat concreet vaak betekent dat het niet vervolgd wordt. Dat is een goede zaak. ‘Haat’ is subjectief en hoort om die reden niet strafbaar te zijn.

    Religiekritiek

    Dat bewijst ook het recente Mechelse vonnis waarbij een spandoek met ‘Stop islamisering’ er op door de rechter als ‘haatzaaiend’ werd beschouwd. Daarbij werden vier leden van ‘Voorpost’ veroordeeld tot zes maanden cel wegens het aanzetten tot haat en geweld. Voor één persoon was het zelfs effectief. De Mechelse rechtbank interpreteerde religiekritiek bijzonder breed, als racisme, waardoor ze dus bevoegd was. Gelukkig was er nog hoger beroep mogelijk. Als religiekritiek niet meer kan, wordt ook de godsdienst vrijheid in ons land begraven.

    Zoals N-VA Bart De Wever toen stelde: ‘De vrijheid kan niet verdedigd worden door haar te beperken. De regering wil nog verder gaan op dit pad. Dat is totaal fout.’

    ‘Racisme’ zo strafbaar mogelijk maken en zelf aan ‘positief racisme’ gaan doen: het maakt allemaal deel uit van de wereldvisie van ‘woke’ links.

    Niets meer dan reactionair tribalisme

    Een interessante vraag op dat vlak is dan wel nog hoe zeker men er van kan zijn dat iemand deel uitmaakt van een bepaald ras. Gaan aanhangers van identiteits politiek potloodtesten doen, zoals het apartheidsregime in Zuid-Afrika deed? Of hebben de ‘wokisten’ andere methoden in gedachten, misschien een pigmentatietest? De wetenschap is nochtans duidelijk: ‘Er bestaat geen wetenschappelijke basis voor ras.’ Martin Luther King was kleurenblind en zo hoort het ook.

    Een blik op ‘identiteits politiek’ onthult al snel haar ware aard: het is niets meer dan reactionair tribalisme. Net als andere vormen van bekrompen tribalisme verwijzen we dit best naar de vuilnisbak van de geschiedenis.

    Pieter Cleppe

    *

    CORONA & CENSUUR

    *

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Eigenlijk moeten we ons danig in ons sas voelen, met dergeelijke Overheid die, vooruitziende als ze beweert te zijn, tijdig voor VERVANGING zorgt door zoveelmogelijk azijnzoekers aan te trekken uit alle ùogelijke landen ter wereld. Hoe wilder, hoe liever. Om, inzake de ‘omvolking’ tijdig te voorzien in de nodige opvang…. Eenmaal dat Cowid-dingetje zijn ding zal voltooid hebben, moet deze Overheid toch nieuwe en gewilliger onderdanen krijgen die voor hen kunnen stemmen.

    Maar buiten de EVENT WERELD en vooral boven de paniek-zaaiereij, is er nog zoiets als de politieke realiteit van elke dag. Het buiten gooien langs ramen en deuren van ONS vooral Vlaams belastinggeld.

    Het willekeurig toestoppen van zwijggeld door dezelfde Overheid om er mee te helpen voor te zogen dat de Regeime Pers niet verzuipt in hun hoogmoed. En zo kan het lijstje nog wel even doorgaan.

    -

    Als er al een sprankeltje hoop bestaat, vinden we dat het best terug in bovenstaand artikel van DOORBRAAK.

    **

    **

    ‘WOKE’ betekent ook ontwaken uit een LINXE nachtmerrie.

    *

    Digithalys

    *

     



















    26-11-2021, 14:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500731 – ER KOMT SCHOT IN DE ZAAK ZONDER DAT ER OOK MAAR EEN SCHOT WORDT GELOST.

    TWEEDE DRUK

     

        VRIJDAG 19 NOVEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500731 – ER KOMT SCHOT IN DE ZAAK ZONDER DAT ER OOK MAAR EEN SCHOT WORDT GELOST.

    *

    I N H O U D

    De Oude Romeinen wisten het al: ‘Wie zal de bewakers bewaken’?

    Dit Kloteland is al zover in staat van ontbinding, dat de Politie in discussie gaat over het…

    ‘Stakingsrecht’….

    Wat ga  t er voor? De veiligeid van de Burger, of de eigen portemonnee.

    Pas op! Begrijp me niet verkeerd.

    DES PUDELS KERN van het probleem is, de onbekwaamheod van ionze aan de knuppel zittende Verlichte Grote Verstanden…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    MANAGEMENT BY CONFUSION

    De zoveelste besluiten van het federaal overlegcomité hebben alleen maar voor nog meer verwarring gezorgd. Het begint zo’n beetje te lijken op dat spelletje ‘Mens, erger je niet’ en als dat zo verder gaat vrees ik dat we de eindejaars feesten ook dit jaar riskeren te missen. Zeker als men tussendoor blijft staken en demonstreren, zou 2021 wel eens in een kakofonie kunnen eindigen

    Het is niet alleen bij ons dat het fout blijft lopen, alleen komt er in dit land nog bij dat er in feite drie regio’s zijn met andere noden, gezindheden en zelfs talen, terwijl de beslissingen tenslotte federaal genomen worden. In Glasgow hebben we net nog meegemaakt dat het grotendeels daarom is dat het hier niet werkt. Komt daar nog bij dat experten en politici niet op één lijn zitten en dat dat ook geldt bij de verstandhouding tussen federaal en regionaal niveau.

    Alsof dat alles nog niet erg genoeg is, blijkt Vlaanderen regionaal steeds onbestuurbaarder te worden met een coalitie van drie partijen waarvan er twee ook in de federale regering zitten en daartegen zo goed als geen oppositie voeren. Paarsgroen+ krijgt meer weerstand van belgicist Bouchez dan van de regering Pasbon.

    Eind volgende week begint de Advent en voor mij is dat het sein dat ik mijn Kerstboom ga zetten. Die laat ik staan tot 7 januari, de dag na Driekoningen en op die manier hou ik het toch een beetje gezellig, ongeacht wat voor grappen er in de corona show nog zullen worden uitgehaald.

     

     En ja, de show must go on. Het loopt inderdaad al tegen de Jaarwisseling. Om er even van om te kijken, om niet omver te vallen.

    Is de bodem waarop we leven inderdaad nog steeds dezelfde?

    Zonder ingrijpende rechtzettingen, inderdaad nog ACHT jaar te gaan

    met dit Kloteland.

    **

    Nog zo lang, voor er ’n nieuwe Koningin komt om de tweede Eeuwwisseling de nodige luister bij te zetten.

    Gesteld dat Corona, de Opwarming en al die zever daarrond niet al te zeer onze gezondheid zullen schaden. Met Kerstmis dan bijgevolg toch “Vrede op Aarde aan alle mensen van Goede wil’ ????

    Anderzijds is het nog stukken te vroeg voor Nieuwjaarswensen. Vandaar de vooruitblik om nog voordien tr stembus te kunnen tiegen. Om met een vloek en een schaterlach die paternosterbollekens restanten van de vele archaïsche Kleurpartijen naar de duivel te stemmen. Elke dag uitsel is er een teveel. Vlaanderen zou er op de lange duur nog aan veergaan.

    (Get) Digitalia

     *

    UCB BOEKT MOOIE RESULTATEN MET POTENTIËLE BLOCKBUSTER

    **

    Onderzoekers van UCB aan het werk in het labo.

    Onderzoekers van UCB aan het werk in het labo.

    *

    Vandaag om 08:28

    Met positieve testresultaten in de behandeling van psoriatrische artritis hengelt het UCB-middel bimekizumab naar de status van nieuw goudhaantje.

    Bimekizumab - bij artsen intussen beter bekend als het niet veel vlotter bekkende Bimzelx - is sinds augustus op de markt in Europa voor de behandeling van de huidziekte psoriasis. Maar UCB UCB0,44%

    heeft nog andere plannen met de molecule erachter. Die wordt ook getest voor de behandeling van de gewrichtsziekte AS en de ontstekingsziekte psoriatrische artritis (PsA).

    In dat laatste toepassingsgebied, een ziekte die pijnlijke ontstekingen van de huid en gewrichten veroorzaakt, maakt UCB nu sterke tussentijdse testresultaten bekend. Zowel de primaire als secundaire doelstellingen werden behaald in een fase 3-studie, laat het bedrijf weten.

    Significant

    Het middel werd getest bij volwassen PsA-patiënten. Uit het onderzoek bleek dat 'significant meer patiënten' die met 'bime' werden behandeld na 16 weken een verbetering van minstens 50 procent in hun symptomen vertoonden dan wie een placebomiddel kreeg.

    Ben Serrure

     

     Een interessant bericht, maar voor de meeste mensen op het eerste zicht niet al te veelzeggend.

    Voor wie echter ooit in aanraking was met de huidziekte Psoriasis is dit een gelukkig weerzien.

    Bij ondergetetekende kwam die besmetting (?) in afwisselend sterkere of zwakkere mate voor, (uitsluitend aan de kneën en de ellebogen) tussen mijn 15de en 30ste levensjaar. Geen aanwiijsbare oorzaak, noch van het komen of gaan ervan. Gewoon ‘one by the wind’, laten we maar zeggen.

    Jarenlang werden diverse soorten therapieën toegepast, zalfkes en poedertjes; allen zonder merkbaat resutaat. Volgens steeds dezelfde huisdokter was het enige dat hielp, gaan baden in De Dode Zee. Wegens het ondenkbaar aantal chemicaliën die daar sinds onheugelijke tijden in huizen….

    Dank dus lieve wroeters van de UCB, voor al die puike prestaties.

    En jullie Frans taalgebruik neem ik er dan maar bij. In Vlaanderen (war het geld vandaan komt) Vlaams, en op St Anneke mosselen….

    *

    (Get) Digitalia

    ORONAMAATREGELEN VERHINDEREN DOORBRAAK-SPONSORDINER

    *

    Tot onze spijt moeten wij ons geplande Doorbraak sponsor diner van 24 november 2021 met Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken (opnieuw) tot een latere datum uitstellen.

    We hebben deze morgen met de zaaluitbaters overlegd om te kijken of een gezellig diner nog tot de mogelijkheden behoort. De nieuwe maatregelen die de federale regering oplegt aan zalen en uitbaters maken het quasi onmogelijk om op een aangename en gezellige manier samen te komen. Niemand is gebaat of gelukkig bij een avond waarbij controles, checks en mondmaskerherinneringen schering en inslag zijn. En we willen ook liever met u feesten dan politieagent te spelen.

    Voor Doorbraak is dit een behoorlijke financiële strop, al zullen we ook dat wel overleven. Omdat we nog geen nieuwe datum kunnen vastleggen, zullen we alle betaalde deelnamegeld volgende week terugstorten. We bedanken u voor de bereidheid om Doorbraak te sponsoren, we zien u heel graag terug op een beter moment.

    ZEFHULP ZELFA

    Zelfa Madhloum stapt op als woordvoerder van de Open Vld, naar eigen zeggen omdat ze het aanhoudende racisme beu is.

    Erwin vanmol

    *

    DRABBE EN DEVOS: ‘DEMIR KAN GOUDHAANTJE ZIJN VOOR N-VA’

    18/11/2021

    *

    Naar goede gewoonte analyseren wij de huidige politieke situatie samen met Karl Drabbe en Carl Devos. Afgelopen weekend reageerde minister-president Jan Jambon hevig op een beslissing van minister Zuhal Demir. Zit er een haar in de boter van N-VA?

    Kritiek vanuit Vivaldi

    Jambon reageerde vooral na de kritiek die kwam vanuit Open Vld en CD&V. Men sprak zich uit tegen de beslissing van Demir in verband met de weigering van de vergunning voor de bouw van een gascentrale in Vilvoorde en haar manier van communiceren. Opmerkelijk was dat noch Open Vld, noch CD&V de beslissing van de minister ten gronde aanvechten. Men roept op het federaal niveau dus veel over die beslissing, maar vecht het dan niet aan op Vlaams niveau.

    Het probleem ging onder andere over communicatie. Demir zou te lang gewacht hebben met het informeren van haar coalitiepartners in verband met de weigering. Jambon sprak zich uit tegen Demir, en ging ver in het gelijk geven van de roepende partijen. Nochtans gaf Demir duidelijk aan waarom ze zolang wachtte met communiceren. Eigenlijk heeft ze dus geen fout gemaakt volgens Devos. De reactie van onze minister-president leverde hem dan ook kritiek op binnen zijn eigen partij.

    Verschillende standpunten

    Een minister-president moet, als hoofd van een regering, de standpunten van de partijen die er deel van uitmaken lijmen. Ergens valt de reactie van Jambon dus zeker te begrijpen. Bovendien vindt Drabbe dat een minister niet naar de regering had moeten gaan voor die beslissing. Het al dan niet verlenen van een vergunning is immers een gedelegeerde bevoegdheid. Tenslotte zit N-VA met een probleem. Niet elk lid, elke militant of elke kiezer begrijpt dat het niet eenvoudig is om als beleidspartij op federaal niveau oppositie te voeren.

    ****

    Is (J.J.) jAN jAMBON wel de geknipte man voor de job van minister-president?

    Uiteindelijk zijn het de Vivaldi-partijen die Demir op de vingers wilden tikken. Het voordeel daarvan is dat de populariteit van Demir toeneemt. Het nadeel is dat Jambon nog maar eens naar buiten komt als iemand die het niet goed weet, die tegen zijn eigen partij reageert, … En dat zal bij veel kiezers niet in goede aarde vallen. Is Jambon wel de geknipte man voor de job van minister-president? De doorstart van de Vlaamse regering lijkt er niet te komen.

    Goudhaantje

    Er doen geruchten de ronde dat Jambon geen tweede termijn meer ambieert. Men gaat er dan vaak vanzelfsprekend vanuit dat Demir wel eens de opvolger zou kunnen zijn. We zitten echter nog te ver van 2024 af om als speculaties te uitten. Natuurlijk zijn die wel interessant.

    Demir zou het goudhaantje van N-VA kunnen zijn in 2024. Ze is langs de ene kant recht voor de raap, rechtuit en ze houdt voet bij stuk. Langs de andere kant is het natuurlijk twijfelachtig of ze zich echt in de positie wil plaatsen om minister-president te worden. Dat is afhankelijk van tal van factoren, waaronder de vraag naar de gestalte van de regering dan. Het zou wel de eerste keer zijn dat een vrouwelijke Limburger de positie van minister-president bekleedt.

    Demir en haar beslissing

    Het is interessant om de manier waarop Demir haar beslissing nam onder de loep te nemen. Voor de Vlaamse Beweging was hij gunstig, meer bepaald op vlak van Vlaamse autonomie. Maar net dat punt maakt haar beslissing ook kwetsbaar.

    Door te zeggen dat de federale regering niet moest denken de les te kunnen spellen, leek haar beslissing politiek geïnspireerd te zijn. En dat ligt gevoelig. In zekere zin gaat het om een politieke beslissing, in die zin dat het gaat om een politica, die een zware beslissing neemt en dat nog eens in een politiek gevoelig dossier. Ze had haar administratie kunnen volgen. Wel heeft ze ook juridisch-technische argumenten om haar beslissing te beargumenteren, waardoor loutere willekeur wordt uitgesloten.

    Lachaert met een voorstel

    Lachaert, partijvoorzitter van Open Vld, kwam met een voorstel in De zevende dag: wat als we bij te veel discussie een soort federale scheidsrechter creëren, die een blokkade kan ‘overrulen’? Helaas verduidelijkte hij niet wat hij precies bedoelde met ‘federaal’. Om dat idee te introduceren in ons Belgisch stelsel, heb je nood aan een (grond)wettelijke basis. Het gaat om een hele omwenteling van ons stelsel van exclusieve bevoegdheden.

    Stap naar herfederalisering of oplossing voor problemen?

    De centrale vraag is: Kan het scheidsrechteridee de problemen in ons Belgisch stelsel oplossen of is het gewoon een manier om te herfederaliseren? Om daarop te antwoorden zou men allereerst moeten bepalen om welk orgaan het gaat en welke bevoegdheden die scheidsrechter krijgt in welke aangelegenheden.

    De herfederalisering gaat eigenlijk over het feit dat een aantal bevoegdheden teruggebracht moeten worden naar het federaal niveau. Dat komt doordat er zoveel beleidsniveaus en ministers zijn dat de eigenlijke besluitvorming gehinderd wordt.

    Eigen keuze

    Wel hebben we zelf gekozen om, nota bene met bijzondere meerderheden op federaal niveau, zoveel bevoegdheden aan de deelstaten toe te kennen. Dat kan met geen enkele andere reden gebeurd zijn, dan dat we een bepaalde autonomie wilden geven aan onze deelstaten. Op die manier zouden zij een beleid kunnen uitstippelen, dat aangepast is aan een bepaalde regio. Bovendien is ons federaal stelsel, internationaal gezien, relatief jong. Het is misschien nog te vroeg om dat in 2024 al terug te draaien.

    Langs de andere kant bevat België wel een ingebakken antagonisme, dat steeds opnieuw opduikt, hoe rationeel men de zaken ook bekijkt.

    Problematische versnippering?

    In principe zijn alle bevoegdheden in ons Belgisch stelsel exclusief. Dat wil zeggen dat er voor elke aangelegenheid, bijvoorbeeld het milieubeleid, maar één overheid bevoegd is. Toch ervaart de kiezer dat niet zo.

    Het Belgisch systeem is sterk ‘sui generis’

    Het Belgisch systeem is sterk ‘sui generis’. In essentie is het bipolair van aard. Ons stelsel kent geen federale taal, federale media of federale politieke partijen. Dat zijn bijzondere kenmerken die de uit elkaar drijvende kracht van ons systeem sterk aanvuren. Daarnaast zijn er te weinig deelstaten.

    Tussen de deelstaten van systemen met meer deelstaten bestaan er verschillende soorten relaties. Men bekijkt daar de ander niet exclusief, terwijl bij ons de deelstaten in zo goed als elk dossier TEGENOVER elkaar staan. Wat we ook doen om te (de)federaliseren dan wel, als we over de wijze van hervorming al geen schoon schip kunnen maken krijgen we het systeem nooit recht. De vraag blijft natuurlijk wie het wie het systeem gaat kunnen hervormen.

    David Geens

     

    Drie stukken uit één en dezelfde DOOBRAK. Is dat niet ‘n beetje van het goede teveel? Maar troost U. De eerste twee zijn louter informatief bedoeld, en over het laatse is mijn eneihe commentaar Bl    a--Bla-Bla.

    De naam ‘GEENS’ alleen al. Bah!

    Als Vlaanderen ooit het boeltje wil klaren, dan neme men liefst JMDD als PRESIDDNET tout court. Hij is een man van de daad, die van wanten en nog van veel meer weet.

    Kortom, de aangewezen persoon om in het Onafhanjelijk geworden Vlaanderen, de Leiding te nemen – met, zoals ik hem ken, max VIJF minsters-pottenkijkers. Want die zijn er nodig om de honneurs waar te nemen, meer niet.

    Over nu naar gezegdede besprekingen Zuid & Noord.

    Zeg nu zelf: is een overkoepelende alles dekkende De Decker niet de gedroomde gesprekspartner, om het op te nemen tegen Prins Pint van het Huis van Oranje?

    De Vrije Herenigde Nederlanden in de toekomst, het werk van ’n echte VENT: alles wat we zelf doen, doen we toch beter?!!!!!!

      (Get) Digitalia)

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Alle respect voor Koning Wilem- Alexander en zijn lieve (ingevoerde) wederhelft, maar de zogenaamde ‘Godsdienstkwesties’ uit het verleden hebben onze beide landen maar al te veel pijn gedaan. Onze Spaanse Habsburgers wilden dat we Rome getrouw bleven, maar dat is, na verloop van tijd, een soort Trein der Traagheid geworden. Onze kerken zijn haast tot danszalen verworden!

    Luther en het Protestantisme waren hun tijd ver vooruit, maar helaas in onze dagen ook weeral hopeloos uit de mode.

    En nu, bij die ‘oude’ voorvaderlijke Geloven, de heetste kooltjes uit het vuur zijn gehaald, staan we op het punt te hervallen in hetzelfde verhaal: vreemde ‘anders gelovige’ import gepaard aan een duivelachtige globaliserings-politiek die alles en iedereen wil herleiden tot het primitiefste in de mens. Kortom, samengeteld en in twee gedeeld, een situatie precies goed om nogmaals ’n broek te krijgen van hetzelfde laken. Zie Afhakistan en de situatie aan de Poolse grens die maar niet opgelost geraakt. Omdat die niet op te lossen valt..

    Daarom van meet af aan na de volgende Verkiezingen: ander en beter.

    JMDD is als ‘Onafhankelijke’ bij geen enkele kleurpartij, maar is wel uit het goede hout gesneden. En daarenboven, als gewezen judo-coach, bedreven in het Kampioenschap spelen.

    *

    We love it….

    *

     

    Digithalys



    25-11-2021, 16:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500738 – HET OVERHRIDS SYSTEEM WAS AL ZWAAE DDR-ACHTIG ENU GROEN-ROOD AAN DE MACHT KOMT IN HET AANGEENZENDE BBULAND: WAT VOLGT NU?

     

    .

    DONDERDAG 25 NOVEMBER 2021

    *

    Vrouwendag......

    ALLEEN VANDAAG?

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500738 – HET OVERHRIDS SYSTEEM WAS AL ZWAAE DDR-ACHTIG ENU GROEN-ROOD AAN DE MACHT KOMT IN HET AANGEENZENDE BBULAND: WAT VOLGT NU?

    *

    I N H O U D

    Het nog altijd overlevende multipel choice Regime en hun slippendragers van de al lang ten dode opgeschreven papieren pulpverkopers doen, diep in het verborgene, haast in hun broek. Maar zie, in het sinds de jaren ’30 voorbeeldige ‘gidsland’ Duitsland, zit er verandering in de lucht.

    In de jaren ’30 kwam er uit die richting een overheersend Zwart-Rood luchtje overgewaaid. Dat echter, gezien de Opwarming der Aarde, heden-ten-dage wel Groen-Zwart met Rode Strepen zal zijn. Zo’n beetje VIVALDI-achtig van aanpak, maar veel gedisciplineerder en ordevoller. Heil Schulz!

    Een andere mogelijkheid is, dat we bij ONS, gezien de nu wel zekere nakende vervroegdeVerkiezingen, ondertussen ZELFBESTUUR zouden hebben.

    Lees “tSCHELDT hieronder…..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    ARMAGEDDON ?

    De wereld is om zeep. Er gebeuren rare dingen rondom mij. Helemaal om zeep en het laatste oordeel kan niet ver meer zijn’. Dat zong Urbanus jaren geleden al, maar dat was om te lachen. Wat er tegenwoordig rondom ons allemaal gaande is, is niet meer om te lachen.

    Een viruscrisis zoals die met corona, hadden we nog nooit meegemaakt en het lijkt wel alsof we er niet vanaf geraken. Steeds duiken er nieuwe problemen op die rechtstreeks of onrechtstreeks met de pandemie te maken hebben.

    In het kader van de discussies hoe we eruit geraken, maken we dan mee dat een Waalse dokter zo’n 2.000 valse getuigschriften tegen betaling heeft verkocht, waardoor mensen, die niet gevaccineerd zijn, theoretisch in staat zijn anderen te besmetten. Dit lijkt wel op een ‘License to kill’ film met James Bond. Op de (a)sociale media circuleren trouwens een hele reeks aanbiedingen voor getuigschriften, waarvan de meeste meer dan waarschijnlijk nep zijn.

    Sinds het uitbreken van de corona pandemie kende de e-commerce een forse opbloei. Klanten konden online bestellen zodat ze niet meer naar de fysieke winkels hoefden te gaan en de bestellingen haast meteen geleverd kregen, dikwijls binnen de 24 uur, met een haast gratis verzending. Dat laatste blijkt nu alleen mogelijk te zijn geweest omdat enkele postorder bedrijven werkten met onderaannemers die het niet zo nauw namen met de wetten en voorschriften ter zake, in het zwart werkten en – soms letterlijk – met kinderarbeid.

    Bovenop de chaos die we meemaken, kregen we dan nog stiptheidsstakingen van de politie waardoor het verkeer op de weg en in de lucht aardig in de knoei raakte. De laatste loonsverhoging bij de politie zou al dateren van 20 jaar geleden en de minister waarmee de politievakbonden moeten onderhandelen is een politieke neofiet, die een bezoek aan New-York blijkbaar belangrijker vond.

    Ik heb zo het idee dat we niet tot 2024 zullen moeten wachten om een volgende verkiezing mee te maken. Zoals men nu bezig is, kan Paarsgroen+ het tot 2024 niet volhouden.

    Om met Urbanus ook te eindigen: ‘Ja, misschien wordt het morgen beter, maar het wordt nooit meer goed’.

    CORONA IN BELGIË MEER DAN 16.000 BESMETTINGEN PER DAG

    ©mediafin

    *Vandaag om 06:27

    Een gids door de dagelijkse Covid-19-statistieken.

    De dagelijkse corona statistieken tonen hoe de vierde golf van het virus oprukt. Om de besmettingen en ziekenhuisopnames in te dammen, nam het Overlegcomité op woensdag 17 november een reeks maatregelen. Kort gesteld: het openbare leven blijft volledig open, maar wordt er vanaf zaterdag 20 november een van coronapassen en mondkapjes.

    De dagelijkse coronacijfers maken duidelijk waarom dat nodig was. De voorbije week werden dagelijks gemiddeld 16.100 besmettingen vastgesteld, wat een stijging met 53 procent is.

     De positiviteits ratio stijgt daardoor tot 15,7 procent, meer dan drie keer de alarmdrempel van 5 procent die de Wereld gezondheids organisatie hanteert.

    ‘tScheldt – Overheid: 1- 0. Medische gegevens niet meer beschikbaar via coronapas na Ingebrekestelling en Verzoekschrift

    24 november 2021 De Redactie

    Op 27 oktober 2021 stookte de overheid het vuur in de samenleving op door van discotheekportiers, herbergiers, ranke parfumhostessen en babelutten-verkopers agenten van politie te maken…

    Onder het mom van een Chinese vleermuisaandoening besloten Vlaamse en federale politici van de gelegenheid gebruik te maken om zoveel mogelijk technologische controlemiddelen uit te rollen onder het volk om de gigantische dictatoriale geldfuik die ze is geworden te verfijnen. Als er nog mazen waren om te ontsnappen aan het alziende oog van de overheid, dan zijn de gaten nu wel gedicht.

    In een monsterlijke uitvergroting van het controlesysteem dat voorheen voorbehouden was voor officiële gezagsdragers zoals de politie, bedacht de overheid het perfide plan om de ene helft van de bevolking de andere helft via digitale instrumenten te laten observeren, identificeren en controleren.

    Mocht U denken dat we een grapje maken, helaas, het is de verpletterende waarheid.

    Sinds 27 oktober 2021 kregen tienduizenden gewone mensen de verplichting opgelegd andere mensen die louter op zoek zijn naar vertier en gezelligheid te controleren.

    Burgerinformanten

    De Regimepers zal het U niet vertellen, maar de Vlaamse overheid behaalde hiermee een record. In de jaren tachtig van vorige eeuw werkte 1 op de 50 inwoners van de DDR als burgerinformant (Inoffizielle Mitarbeiter – IM) voor de Stasi. In haar beste jaren werkten er 40.000 medewerkers voor de Gestapo in Duitsland (op een bevolking van 80.000.000) en even verderop in Rusland werkten er 480.000 burgers mee met de KGB op een bevolking van 280 miljoen. Dat betekent dat Vlaanderen met haar tienduizenden burgerinformanten op een bevolking van goed 6,5 miljoen inwoners, regimes waar Stasi, KGB en Gestapo thuis waren, achter zich laat.

    Zesetzung

    Net zoals de XTRA-klantenkaart van de Colruyt wil de overheid een instrument hebben om exact te weten waar haar burgers zijn, wat ze doen, wie ze ontmoeten, wat ze consumeren, wat ze verdienen, wie ze neuken, welke politieke voorkeur ze hebben, in welk neusgat ze peuteren, welke tweets ze sturen, en vooral welke vaccins ze in hun armen hebben laten spuiten. Het meest efficiënte instrument buiten het implanteren van een chip om een burger te bespioneren en te bestraffen is… een medeburger.

    Om de samenleving onder controle te houden oordeelde de overheid, vooral op basis van hoogdravende inhoud weergegeven in dure businessboeken met gelamineerde kaften, dat de bevolking beter een verdeelde bevolking is. Net zoals in de hoogtijdagen van de DDR is het de kunst om in de samenleving tweedracht te zaaien, door bijvoorbeeld infiltratie of door het stimuleren van onderlinge rivaliteit. Daar is een pandemiewet uiterst geschikt voor.

    U meent wellicht dat wij, satiristen van ‘tScheldt, dit weer uitvinden. Niets is minder waar. In de jaren zeventig van de vorige eeuw had men er zelfs een woord voor. Men sprak over het gebruik van “Zesetzung”, een strategie om het leven van politieke tegenstanders van het Regime te ontwrichten. In die ontwrichting speelden de ” burgerinformanten” (Inoffiziele Mitarbeiter) een cruciale rol. De overheid organiseerde tactieken zoals het verspreiden van valse geruchten (denk aan wat Egbert Lachaert doet), chantage (denk aan wat Alexander De Croo doet met niet-gevaccineerde zorgverstrekkers), het organiseren van mislukking in het beroeps- en privéleven (denk aan wat de overheid doet met de horeca of wat Van Quickenborne doet met justitie).

    In DDR-tijden ontstond er zelfs een mensenrechtengroep “Initiative für Frieden und Menschenrechte” die later voor de helft uit Stasi-medewerkers bleek te bestaan. Check vandaag UNIA, of Child Focus met CEO Heidi De Pauw die niet meer is dan een vazal van de Omvolkingspolitiek van de Open Vld of check het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dat als bliksemafleider dienst doet en iemand als Bart De Pauw met gemeenschapsgeld aanvalt en afmaakt).

    Het stimuleren van onderlinge rivaliteit

    De DDR-tactiek om de bevolking tegen elkaar op te zetten wordt op briljante wijze gecopy-paste naar onze tijd door de Vivaldi-regering. Wie niet denkt zoals de overheid wordt ontmenselijkt, geridiculiseerd en in sanitaire cordons gestopt, het weze een partij als het Vlaams Belang, het weze de beleidsmakers van de PVDA die uit het publieke debat worden gehouden door de VRT en haar acolieten van de Regimepers, het weze niet-gevaccineerden die hun baan wordt afgenomen, minstens in de hoek van ‘complotdenkers’ worden geduwd, het weze een satirisch blad waar huiszoekingen worden georganiseerd, bronnen in beslag genomen, mensen gearresteerd, het weze een lector Gezondheidswetenschappen die wordt ontslagen wegens een tegenmening, het weze duizenden gewone mannen, vrouwen en kinderen die durfden betogen en die met gas worden uiteengedreven. Noteer in deze laatste zin het woord ‘gas’.

    Passkontrolleinheit (PKE)

    Wederom kijken we achteruit naar de DDR. De ‘burgerinformanten’ werkten mee in, U gaat het niet geloven, de Passkontrolleinheit of PKE. Net zoals 50 jaar geleden worden vandaag burgers ingeschakeld om coronapassen en identiteitskaarten van medeburgers te controleren en burgers die niet in orde zijn onmiddellijk te bestraffen, door hen letterlijk en figuurlijk te stoppen met bewegen in de maatschappij, door hen de toegang te verbieden tot een wereld waar ze vroeger vrij waren naar toe te bewegen. Niet omdat ze ziek zijn, maar omdat ze ‘tegenmensen’ zijn geworden, een proper woord voor vaccinale leprozen.

    De burgerinformanten mogen zelfs meer doen dan medeburgers stoppen in hun voortgang. Ze krijgen zelfs de medische data te zien van hun medeburgers. Via een door de overheid gemaakte app krijgen burgerinformanten informatie over wie, waar, wanneer en met wat werd gevaccineerd. De overheid creëert tweespalt in de bevolking door staalhard medische informatie vrij te geven. Informatie die vroeger beschermd was, maar nu als wapen wordt gebruikt om de tegenstroom in de bevolking te kanaliseren in een door de overheid gewenste richting.

    Overwinning van ‘tScheldt

    Wat de overheid niet zag aankomen was dat een satirisch onding als ‘tScheldt een professor in de rechtsgeleerdheid zou vragen een Verzoekschrift op te stellen om de coronapas, en vooral de digitale openbaring van medische gegevens via deze pas, te bestrijden. Professor L. Lamine dook op de hem gekende wijze in zijn gerechtsboeken en formuleerde een Verzoekschrift dat op 8 november 2021 door ‘tScheldt werd verspreid. Daarnaast stelde ‘tScheldt tientallen parlementsleden in gebreke. U vindt de Ingebrekestelling en het Verzoekschrift HIER.

    Honderden lezers van ‘tScheldt drukten het Verzoekschrift af, vulden er hun namen op in, hun reden waarom ze betrokken waren, en stuurden de Verzoekschriften per aangetekende naar het Grondwettelijk Hof.

    De toevloed aan Verzoekschriften bij het Grondwettelijk Hof werd al gauw gelekt naar de overheid die knarsetandend toekeek.

    Het Grondwettelijk Hof besliste dat de eerste dossiers reeds op 8 december 2021 zullen voorkomen.

    Volgens welingelichte bronnen sloegen enkele politici bleek uit. Geheime vergaderingen volgden. Chauffeurs brachten eindeloos veel pizza’s aan om hun Ivoren-Toren-werkgevers in hel verlichte politieke kabinetten ‘s nachts te bedienen.

    De heimelijk aangepaste COVIDSCAN-App

    De overheid besliste in alle stilte, voor de zitting van 8 december, haar CovidScan-App aan te passen. Enkele uren voor de start van afgelopen weekend werd de app aangepast. Tienduizenden burgerinformanten kregen een bericht van hun app dat ze de app moesten ‘updaten’. Na de update was het plots onmogelijk om de medische data over de vaccins van andere burgers te verkrijgen!

    De overheid nam hiermee de vlucht vooruit in afwachting van wat er op 8 december in het Grondwettelijk Hof gaat gebeuren.

    Want wat de overheid deed en doet met haar digitale corona-apps, is allesbehalve… grondwettelijk.

    Voor wie ‘tScheldt in het kamp van de anti-vaxxers wil plaatsen…. feel free, U bent het blatende schaap waar de overheid trots op is. U bent éxact waar Regime-politici en -pers een joekel van een erectie van krijgen. U bent waarschijnlijk de bully die vroeger op school tweespalt zocht op de speelplaats.

    ‘tScheldt is helemaal geen anti-vax omgeving, wel een verzetsomgeving tegen een overheid die de DDR-jaren aan het recupereren is. Politici die mensen opzetten tegen elkaar zullen wij gezwind en met vastberaden tred trakteren op satirische liefkozingen.

    **

    Voor alle duidelijkheid: het Verzoekschrift ter vernieting van de coronapas werd niet door het legal dream team van ‘tScheldt uitgewerkt, maar is een eigen initiatief van de redactie van ‘tScheldt in samenspraak met professor in de rechtsgeleerdheid Luc Lamine, die net zoals duizenden anderen, gewoon een lezer is van ‘tScheldt.

    **

    Illustratie: Het Grondwettelijk Hof buigt zich op 8 december 2021 over de Verzoekschriften die via ‘tScheldt werden verspreid

    **

    STEUN

    Wij durven U te vragen om ‘tScheldt te steunen. Alle medewerkers van ‘tScheldt hebben naast ‘tScheldt een ‘normale’ baan. Door de groei van ‘tScheldt stijgen onze kosten. Onze legale kost groeit maand na maand. De kost om ons digitaal te verdedigen tegen aanvallen is om ongemakkelijk van te worden. De kost om in de juiste café’s en restaurants kwansuis toevallig naast die ene tafel met politici te gaan lunchen of dineren stijgt hardnekkig. De kost om camera’s te installeren op bepaalde plekken is hemeltergend… Wij durven niet beloven dat we met Uw abonnementsgeld niet in de verleiding zouden komen om op La Casa de Papel-achtige wijze de overheid haar goudvoorraad afhandig te maken (goud dat ze dag in dag uit, uit onze zakken komt stelen), helaas zijn wij geen strak in de spieren zittende junioren. We beloven wel dat we met Uw abonnementsgeld dit soort overheid via satire blijvend het vuur aan de schenen zullen leggen…

    De Redactie

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    We leven dus met zijn allen bij ONS, BOVEN de Taal- Armoede & Pretentiegrens, in blijde verwachting dat deze regering van kakelende kippen zonder kop, via een Gerechtelijke Uitspraak, in haar eigen uitwerpselen zal stikken. Want die verplichte Cowid Safe pas is tegen het Alerheiligste der Heilige Reglemtenten van dit Apenland.

    Punt aan de lijn.

    Uiteraard is daar tandengeknars bij van zij die straks in de coulissen gaan verdwijnen.

    Hoe er daarop ’t Schoon Verdiep op gereageerd wordt, laat ik hier in het midden. Want de weef-wereld staat dus nu voor de versceheurende keuze om on-omwonden kleur te bekennen. Gaat BDW , om de eer aan zichzelf te houden, in zee met de PS van Paul Magniette, of kiest hij deze keer waar voor zijn centen?

    Één troost voor TVG: ga in coalitie met wat resr van Katholiek Vlaanderen en laat JMDD de Eerste President worden van een Onafhankelijk Vlaanderen. Geert Wilders, van boven de Moerdijk, springt dan wel bij om Coburgia de nek om te wringen…

    In deze hoop wil ik leven en sterven…

    *

     Digithalys

    25-11-2021, 15:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500737 – WENN MAN TROTZDEM NOCH LACHEN KANN….

    .

    wOENSDAG 24 OVEMBER 2021

    *

    Ter vervanging van Peter Mertens PVDA, Op zoek naar de uitgang

    Egbert Lachtaert

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500737 – WENN MAN TROTZDEM NOCH LACHEN KANN….

    **

                 

    Francken Theo van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie (NV-A) blijkt dus een fan te zijn van Bart Zeeckhout van De Morgen….

    Niet echt ’n verrassing!!!! Men moet de kiezers, net als het geld, inderdaad halen waar ze zitten….

    Maar het is triest om ook van langs deze kant gelijk te moeten krijgen in de voortekenen van een dreigende VIERDE Wereld Oorlog die broedt midden die duizenden ‘asielzoekers’ aan de Poolse EU-grens…

    **

    **

    Dan toch opnieuw de raad aan de leze om op Google het CV na te trekken van die Geprges Soros, de Amerikaanse Poolse Jood die gezworen heeft om geheel zijn onmetelijk fortuin te besteden, om het MARXISME wereldwijd her in te voeren door de Europese Unie te doen barsten.

    Het vuur is dus aan de lont….

    **

    **

    Nonkel Dolf moet zich in de hel op de dijen staan slaan van plezier….

    *

    DIGITALIA

    I N H O U D

    Volgens de insijpelende berichten horen we deze morgen niets anders dan dat in Dutsland de Socialisten eindelijk terug aan de Macht zullen komen.

    Het doet me denken aan de ongeli)uksjaren 1933 en volgende, toen de Nazi’s aan het roer kwamen te staan.

    Een vos verliest wel zijn haren, maar ,iet zijn streken…

    Zo te horen aan de opgewekte stem bij Klara, die dit nieuws heet van de naald zo rap mogelijk wil verspreiden, heeft men daar nog nooit van dit oud Vlaams spreekwoord gehoord…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    BETOGEN IN BRUSSEL

    *

    Dat er zondag op de betoging in Brussel zo’n 35.000 mensen kwamen opdagen, was voor mij – en voor menig ander - een verrassing. Het cijfer zal wel kloppen, het kwam van de politie en die overdrijft meestal niet zoals organisatoren dat dikwijls wél doen. Toch enkele opmerkingen.

    De baldadigheden op het einde van de betoging hadden niets met die betoging zelf te maken, maar was het werk van schorem dat in elke betoging, tegen wat dan ook, meeloopt met als enige bedoeling alles kort en klein te slaan en – als het kan – aan het plunderen te slaan. Van dat laatste is er gelukkig niet veel in huis gekomen. Wat daar tenslotte gebeurde was niet direct de schuld van de organisatoren, maar van de stad Brussel en haar politiezones, die beter hadden moeten weten. Het is niet de eerste keer dat het daar misloopt (denk maar aan de BLM-betoging van vorig jaar) en dat zal later nog gebeuren als er niet beter tegenaan wordt gekeken.

    Tenslotte werd het VB door de media als enige partij beschuldigd aan de betoging te hebben deel genomen, terwijl dat – als partij – bij mijn weten helemaal niet het geval was. Dat er hier en daar een Vlaamse Leeuwenvlag werd meegedragen doet niets ter zake. Maar voor de Franstaligen in dit land is het een goedkoop excuus en de klassieke stok om mee te slaan. Men verwijt de Vlaamsnationalisten steeds dat ze de francofonen van alles wat in dit land misloopt de schuld geven, maar die francofonen doen dat ook met hen.

    Tenslotte zal deze spontane betoging een fait divers blijven dat niets zal veranderen aan de hele Covid-19 situatie waarmee we, of we het nu willen of niet, mee zullen moeten leren leven. ‘Wie leeft zal zien’ is hier meer dan ooit op zijn plaats, letterlijk zelfs.

     Het moet dus wel erg steken, bij de tegenstanders van zij (wij) die de voorkeur geven aan de Eigen Mensen Eerst – zonder daarbij de anderen uit te sluiten – dat ze elke gelegenheid te baat nemen, om met de hulp van het rapalje van de straat, de gewone Valming te bashen om hem in het verdomhoekje te zetten. Iedere Zwarte Leeuw werkt op hen als een RODE LAP op een stier….

    Dat die nietsnutten daarbij koppig de andere kant opkijken als ze de verzoenende hand wordt gereikt, bewijst alleen hun kwade trouw.

    Maar in hun plaats toegegeven: de schrik voor Mei ’24 zit er diep in voor zij die dievelings de peilingen mogen inkijken. BDW & TVG samen in een soort FORZA FLANDRIA die de absolute meerderheid halen….

    (Get) Digitalia

     

     *

    ANNULATIEGOLF DUWT EVENT SECTOR IN HALVE LOCKDOWN

    **

    Steeds meer congressen en beurzen worden geannuleerd.

    ©Photo News

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    De event-industrie wordt zwaar getroffen door de nieuwe corona atregelen. Bijna 40 procent van de events die nog voor dit jaar waren gepland, werden verschoven of geannuleerd. De sector vreest een kaalslag. 'We hebben extra maatregelen nodig.'

     

    'Er is geen lockdown, maar het voelt wel als een lockdown', zegt Bruno Schaubroeck van Event Confederation, dat alle bedrijven overkoepelt die events, congressen en beurzen in ons land organiseren. Uit een enquête onder haar leden blijkt dat 37 procent van alle events die gepland waren tussen nu en eind dit jaar en 21 procent van de in 2022 geplande evenementen na de recente beslissingen van het Overlegcomité verschoven of geannuleerd zijn.

    De essentie

    Sinds de nieuwe corona maatregelen zijn dit jaar al twee op de vijf geplande events afgelast.

    Ook voor volgend jaar is al een vijfde van de geplande events geannuleerd.

    De event sector vraagt extra steunmaatregelen van de overheid.

    Dat gaat van trouwfeesten, personeel- en eindejaarsfeesten, productlanceringen en roadshows tot marketingcampagnes waarvan er in een niet-coronajaar zowat 70.000 plaatsvinden. Daar vallen ook de 350 festivals onder. 'Het gros zijn 'de onzichtbare' events van 50 à 200 man die perfect met het Covid Safe Ticket en sneltesten te organiseren zijn', zegt

    Marc De Roo Daan Bleus

    *

     

    Zou het kunnen, dat het eindelijk begint door te dringen, dat een gemuilbande kettinghond VRTPLICTIGEN heeft waar een loslopende collega niet eens aan denken kan?

    Ja, ik weet het, het is de islammerij niet welgevallig, maar verplichte inenting wordt; na twee jaar treuzelen, hoogst dringend. Voor we er allemaal aan gaan. Waarom moeten het weer die verdomde Deutschen zijn, die als eersten het goede voorbeeld geven? Eerst Oostenrijk, nu een na een de Staten van het vroegere Derde Rijk….

    DIGITALIA

     

    VAN PETEGHEM TREFT VOETBALCLUBS MINDER HARD

    **

    ©BELGA

    *

    23 november 2021 22:17

    *

    Minister van Financiën Vincent Van Peteghem raakt de voetbalclubs dan toch minder hard in hun portemonnee dan verwacht. Hun belastingkorting wordt geplafonneerd op 12 miljoen in plaats van 4 miljoen. De grote vraag is nu of zijn plan niet botst met de Europese regels.

    Nadat er al jaren grote verontwaardiging was over de onfrisse praktijken in het Belgische topvoetbal en over de fiscale cadeaus die clubs en spelers genieten, had de regering-De Croo in oktober een akkoord bereikt over de inperking van de gunstregimes. Die zouden met 43 miljoen euro afnemen. 30 miljoen zou worden opgehaald door de RSZ-korting op de spelerslonen te hervormen, 3 miljoen door de aftrekbaarheid van de makelaarsvergoedingen in te perken en 10 miljoen uit de bedrijfsvoorheffing. Voor dat laatste luik kondigde minister van Financiën Van Peteghem (CD&V) aan dat hij de fiscale voordelen in lijn zou brengen met de Europese regels voor staatssteun.

    "In de voetbalwereld en de coalitie wordt de vraag gesteld of het nieuwe voorstel niet tot opmerkingen van de Europese Commissie zal leiden. "

    Begin deze maand raakte bekend wat Van Peteghem daarmee bedoelde. In de toekomst zouden de clubs nog maximaal 4 miljoen euro fiscale subsidies kunnen krijgen: 2 miljoen voor de opleiding van jeugdspelers en 2 miljoen voor investeringen in het stadion.

    Dieter Dujardin Dries Bervoet

    *

    Er zijn inderdaad meerdere soorten ‘Belgen’. De kwestie is dus bij de best betaalde te geraken….

    Jammer dat pas op deze hoge leeftijd te vernemen….

     

    (Get) Digitalia

     

    ZWARTE PIET, DAAROM!

    **

    **

    Hij komt, hij komt, die goeie ouwe sint. En: makkers staakt uw wild geraas!

    Wie is Sinterklaas echt? En neen, Zwarte Piet is geen onderdanige slaaf. Maar: wat is dat wild geraas precies?

    De goedheiligman

    Sinterklaas is op 6 december een echt kinderfeest. Al krijgen ze met Kerstmis en Nieuwjaar ook geschenken, het is de magie van het sinterklaasfeest die de hartjes van de kinderen sneller doet slaan.

    Het zijn die grote, statige persoonlijkheid met zijn lange witte baard en rode mijter en die zwarte figuur die enerzijds angst inboezemen, maar tegelijkertijd grote kindervrienden zijn. Het opvoedende aspect, dat steeds meer verloren gaat, is wat het allemaal magisch maakt.

    Priester-auteur Wim Vangheluwe schreef een mooi gedocumenteerd boek over de traditie van de kindervriend Sinterklaas en Zwarte Piet. Hij legt de oorsprong uit via diverse legendes die duizend jaar en meer teruggaan. Nicolaas is een van de belangrijkste heiligen in de orthodoxie. Hij is bijvoorbeeld een van de beschermheiligen van Rusland. Een oude orthodoxe hymne bezingt Nicolaas als ‘een eindeloze fontein van goddelijke gaven’, schrijft Vangheluwe.

    De figuur van de heilige Nicolaas van Myra is wijdverspreid en de tradities zijn nog steeds springlevend, ook al zijn ze lokaal enorm geëvolueerd.

    Zwart mag niet

    Een boek over Sinterklaas is niet compleet zonder het proces te maken van de hele Zwartepieten discussie in een uitgebreid hoofdstuk. ‘Nergens in de geschiedenis van Zwarte Piet is er ook maar één verwijzing te vinden dat het om mensen met een andere huidskleur, laat staan slaven, zou gaan’, aldus de auteur. Hij schetst het ontstaan van de hele belabberde Zwartepieten discussie en hoe die – ook dankzij de VN – verder onder het cultuur marxisme is gedegenereerd. Het blijft vreemd, schrijft Vangheluwe dat wat altijd een onschuldig kinderfeest is geweest, een traditie van zoveel generaties, plots als racistisch, discriminerend en kwetsend wordt omschreven. In Vlaanderen werd het zogenaamde ‘Pietenpact’ na massaal protest afgevoerd, maar in de praktijk is Zwarte Piet wel degelijk verdwenen uit het straatbeeld. . Handelaars zagen zich genoodzaakt afbeeldingen van Zwarte pieten te verwijderen… uit angst om in de vergeetputten van Facebook te belanden.

    Wie belang hecht aan de traditie zoals men die zelf heeft mogen ontvangen als kind, wordt plots als een ‘slecht mens’ neergezet.

    Hoe komt dit toch? Wat zit erachter? Welke argumenten zijn er? En blijken die argumenten historisch en cultureel juist?

    U leest het uitgebreid in dit verhelderend boek. En hoe het cultuur marxisme haar slag thuis haalde. Heel de Zwartepietendiscussie past uiteindelijk in een breder kader waarbij Westerse tradities, gebruiken en zelfs onze geschiedenis en cultuur onder zware druk staan.

    Sinterklaas en zijn knecht: wie zijn ze echt? is deze week ons Boek van de Week, verkrijgbaar in onze webwinkel tegen een tijdelijke voordeelpriS….

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het zijn spannende tijden. Alles wil er zich nog tussenwringen, tussen vandaag en 31 December, want dan is het afgelopen met het Gezegend Jaar Onzes Heren 2021…

    Ondertussen loopt de Goed Nieuws Show gewoon verder.

    Zo te horen zijn onze leeggeraakte kazernes nu opnieuw overbevolkt geraakt. Allemaal kandidaat Europeërs die zo rap mogelijk van de wachtlijsten weg willen weg geraken. Om, na de wettelijk voorziene ‘Gezinshereniging’ ergens aan de hand van een minimum ‘Leefloon’ van € 1.500 in het zwart aan de slag te kunnen gaan. Zie POST.NL, en andere pakjesdiensten. Gehuisvest uiteraard, in een gratis OCMW-woongelegenheid; 3 slaa^kamers met stromend water en de nodige sanitaire voorzieningen. Om de week zijn er ‘Vergaderingen’ van de Rood-Groene Inburgeringsdienst die iedereen verplicht is bij te wonen, met of zonder Cowid19 Pas.

    Taalles uit Cel Zes

    Azijnpissers, sorry, dat is het West-Vlaams idioticum van ‘Bachten de Kuppe’ voor asielzoekers…

    AZIJN, volge,s Taalpurist Deken Debo (Beveren Leie 1826-1885), is in het West-Vlaams al eeuwenlang ASIEL…

    Kan ik echt niets aan doen en hoop dus ook graag nog te beleven dat het officieel ook in de Geschreven Pers, ASIELPISSERS worden ipv Asielzoekers. Wat trouwens beter aansluit bij de werkelijkheid.

    -

    Om af te sluiten, nog even over de Polaki.

    Net als in 1939, het beginjaar van WO II, gaat het dus om Polen. Toen was het omwille van de ‘Corridor naar Dan tzig’, maar dat kan nu niet meer, want Dantzig is Gdansk geworden en dus onbetwistbaar Pools. Al die moeite dus voor niets….

    Zes jaar (1933-1939), meer had Nonkel Dolf niet nodig om ZIJN Europese Unie in elkaar te frutselen. Want Oostenrijk was ondertussen al ‘vrijwillig’Heim ins Reich gekomen. Zodat Het Derde Rijk al reikte van de Oostzee tot de Westzee. Maar het duurde pas tot 194o voor dat daar de Noordzee, ja zelfs de Middellandse Zee bijkwamen.

    En nu zijn straks de Socialisten weer aan de Macht in Duitsland. Geloof het of niet Macron; , net als wijlen Daladier, de Franse Premier in 1939, biedt de EU de nodige hulp om Polen bij te staan…

    -

    Ik wil het niet geweten hebben wat ik morgen hierover nog zal moeten schrijven.

    Elke dag immers heeft genoegaan zijn eigen zorgen…

    *

    Digithalys

    24-11-2021, 17:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500736 – HOE DOOR DE HEERSENDE WAANZIN DE WEG NAAR DE VRIJHEID MOORDNEIGINGEN KWEEKT

    .

    DINSDAG 23 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500736 – HOE DOOR DE HEERSENDE WAANZIN DE WEG NAAR DE VRIJHEID MOORDNEIGINGEN KWEEKT

    **

    I N H O U D

    De eigen Vlaamse welvaat enig ter wereld voorgesteld krijgen als lovenswaardige ‘belgische’ prestateie: only in Belgium.

    Zie Guvaal.

    Na     al die onmogelijk hoge belastingen, nog moeten betalen om iets te hebben overgehouden…Only in Belgium. Zie De Tijd.

    Als oplossing voor de Corona kwakkelboel, de zoveelste nieuwe kleurpartij lanceren: only in Belgium.

    Zie
    Doorbraak.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    THE ECONOMY, STUPID !

    *

    Soms is er ook wat goed nieuws in dit land.

    Recentelijk waren er nog de zgz ‘Pandora Papers’, waaruit bleek dat rijke lui en vennootschappen, ook van bij ons, miljarden euro’s en dollars hadden verstopt in de zogeheten belastingparadijzen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, er waren enkele jaren geleden ook al de ‘Panama Papers’. De digitale evolutie werkt gelukkig in de twee richtingen, zodat ook de fiscus tegenwoordig heel wat meer kan achterhalen dan vroeger. En dat geldt niet alleen voor wie de belastingen probeert te ontduiken, maar ook laat zien wie wél de wet volgt.

    Het blijkt nl dat in de periode 2010-2020 door familiale bedrijven bij ons liefst 8,5 miljard euro in de eigen economie werd gepompt. We kennen allemaal wel een beetje het verhaal van Marc Coucke, maar hij blijkt niet de uitzondering te zijn die honderden miljoenen euro’s heeft herbelegd in eigen land. Opmerkelijk, of misschien juist niet, is dat op een lijst van de 20 grootste herbeleggers er zestien uit Vlaanderen komen, maar dat ze in onze media allemaal ‘Belgische beleggers’ genoemd worden. Het klassieke belgicistische verhaaltje. De twee grootste denkelijk niet-Vlaamse heten de Spoelberch, de historische eigenaars van AB-InBev. Een naam die echter ook opdook in de Pandora Papers, al kunnen er wel meer van die Spoelberchs zijn. Koploper van de herinvesteerders in eigen land is trouwens niet Coucke, maar Jef Colruyt, terwijl ook Roland Duchâtelet, Urbain Vandeurzen en andere Akkermansen er bij staan.

    Het is dus niet allemaal zorg en kwel.

    *

    Herinneren jullie zich nog hoe in een ver en maar liefst zo vlug mogelijk te vergeten verleden, die heerlijke romige ganzenlever-pastei tot stand kwam?

    In de voedselproductie mag zoiets niet meer, wegens te dier-onvriendelijk. Gaya was daar tegen en dus mochten de ganzen hun ding verder doen zoals ze geschapen waren. Zonder trechter tot diep iin hun tere maagjes…. Maar in de Regime-Hoernalistiek wordt het nog altijd even druk als voorheen toegepast. Alles wat oer-degelijk Vlaams is, en verwondering of bewondering verdient, wordt ons door de strot geperst als ‘Belgisch’…

    In de houding, verdomme, vinger op de naad van de broek en de ogen gericht op Laeken….

    En de Burger blijft het maar slikken, want, op zijn strepen staan, dat – zo wordt ons voorgezegd - is verdomme zich gedragen als Rechtse Extremisten!!!!

    Die Slinxe, Schotse en Scheve Hoge Pieten willen in geen geval an de kant geschoven worden bij de volgende verkiezingen, door die ‘paljassen’ van het Vlaams Belang

    De tekenen aan de wand zijn nochthans desastreus. Er geberuren natuurlijk tussendoor nog altijd ‘peilingen’, maar die zijn op voorhand tot Staatsgeheim gebombardeerd. Wat niet weet, niet deert. Daarvoor bestaat zelfs van Hogerhand de uitdrukking ‘geen golven veroorzaken’…..

    Precies alslof de Natuur zich hierdoor aangesproken voelt.

    (Get) Digitalia

     

    BANKEN REKENEN SCHOLEN STRAFRENTE AAN

    *

    Schoolbesturen klagen erover dat de negatieve rente die de banken hen aanrekenen aan hun werkingsmiddelen knaagt.

    ©Photo News

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    Steeds meer schoolbesturen moeten negatieve rente betalen als ze te veel werkingsmiddelen op hun rekening hebben staan.

    Om de cashbergen bij hun klanten af te toppen nemen de Belgische banken nu ook scholen in het vizier. Steeds meer schoolbesturen krijgen van hun bank te horen dat ze een negatieve rente moeten betalen als ze te veel geld op hun rekening hebben. Tegelijk sporen banken de scholen aan om te investeren in beleggingsproducten.

    De essentie

    Sinds het begin van het schooljaar krijgen schoolbesturen van hun bank te horen dat ze een negatieve rente aangerekend krijgen als ze te veel geld op hun rekening hebben staan.

    De negatieve rente die de banken aan de scholen aanrekenen, knaagt aan hun werkingsmiddelen. Grote scholengroepen kunnen makkelijker met de banken onderhandelen over commerciële toegevingen, voor de kleinere spelers is dat minder evident. ‘Sinds het begin van het nieuwe schooljaar krijgen we berichten van schoolbesturen die daarover worden aangesproken door hun bank', zegt woordvoerder Pieter-Jan Crombez van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Ook Nathalie Jennes, de woordvoerster van het Gemeenschapsonderwijs, bevestigt de trend. Welke strafrente de banken aanrekenen, en vanaf welk bedrag, verschilt van school tot school.

    De Belgische banken zijn al een tijd negatieve rentevoeten aan het invoeren voor vermogende klanten en bedrijven met te veel cash op hun rekening. In het huidige renteklimaat is het voor financiële instellingen aartsmoeilijk geworden geld te verdienen aan het spaargeld van hun klanten.

    Pieter Suy

    PARTIJ VRIJHEID WIL OPNIEUW DE WAARDEN VAN DE VERLICHTING CENTRAAL STELLEN’

    **

    22/11/2021

    *

    De coronacrisis legt een brede onvrede met het beleid in onze maatschappij bloot. Naast de burgerbeweging Viruswaanzin zet

    Gents Advocaat

    Michael Verstraeten

    nu ook door met een nieuwe politieke partij met de naam Vrijheid. Met deze partij wil hij de basisprincipes van het humanisme opnieuw in de verf zetten. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Verstraeten meer uitleg over de nieuwe partij.

    Meer dan een burgerbeweging

     

    De oprichting is een samenloop van omstandigheden, zegt Verstraeten. Heel wat mensen die zich hebben aangesloten voelden zich reeds voor de coronacrisis niet meer vertegenwoordigd door een bestaande partij. ‘Kiezers die kritisch zijn over de aanpak van de coronacrisis hebben geen voeling meer met de traditionele partijen.’ Er is gebrek aan staatsmanschap en de idealen worden vaak opzij geschoven. De partij Vrijheid wil in eerste instantie naambekendheid krijgen bij het grote publiek en reeds wegen op het beleid nog voor er nieuwe verkiezingen zijn. ‘Het is gegroeid uit de burgerbeweging Viruswaanzin maar de partij is meer dan een burgerbeweging.’

     

    De coronacrisis is een hoogmis in het opzijzetten van de traditionele waarden van het humanisme

    Die nieuwe partij wordt geen partij van ontevredenen maar van mensen die iets anders willen, benadrukt Verstraeten. De mensen die zich aansloten zijn van mening dat de waarden van de Verlichting verloren zijn gegaan door het politiek correct denken en moeten hersteld worden. ‘De coronacrisis is een hoogmis in het opzijzetten van de traditionele waarden van het humanisme.’

    Een positief verschil maken

    De nieuwe partij is grotendeels gegroeid uit ontevredenheid met het huidige beleid maar wil ook een positief verschil maken. Het partijprogramma is gericht op de herontdekking van de humanistische waarden en het centraal zetten van de mens in het beleid, zegt Verstraeten. ‘De staat is een agressieve en harde overheid geworden die veel druk zet op de mensen.’ Heel wat mensen kampen met angst over wat de toekomst zal brengen terwijl het doel van de overheid juist zou moeten zijn om mensen naar een hoger niveau te tillen, benadrukt Verstraeten.

    Als voorbeeld haalt Verstraeten ??????????? het afschaffen van de werkloosheidsuitkering aan. Nu lijkt het soms alsof niet werken een positief verhaal is, terwijl dit volgens de partij Vrijheid juist negatief is. ‘Mensen willen ingeschakeld worden in de maatschappij en zich belangrijk voelen.’ De mens moet centraal staan en ondersteund worden door de overheid om opnieuw aan de slag te gaan.

    Vrijheid in het politieke spectrum

    Situeert de nieuwe partij zich aan de linker -of rechterzijde van het politieke spectrum? Verstraeten vindt dit moeilijk eenduidig te bepalen. ‘Vrijheid is geen harde partij en is gewonnen voor de idee van zorg voor de mens.’ Daarnaast is het ook geen nationalistische partij, benadrukt Verstraeten. Economisch is de partij sterk gericht op het kapitalisme en een kleine overheid die privé-initiatieven zo vrij mogelijk laat. Verder vindt Vrijheid dat de overheid moet afgeslankt worden en dat er werk moet gemaakt worden van een eenheidsstatuut tussen bedienden en arbeiders.

    Klimaatbeleid en Vrijheid

    Voor Vrijheid zijn er drie belangrijke aspecten aan het beleidsthema klimaat. Eerst en vooral moeten we ons de vraag stellen of we als mens in staat zijn het wereldwijde klimaat te beheersen, zegt Verstraeten. ‘Dat is geen evidentie en er wordt te sterk de indruk gewekt dat de mens dit fenomeen kan beheersen.’ De maatregelen die genomen worden om een omschakeling van ons energiebeleid te bekomen zijn goede maatregelen, vindt Verstraeten, maar dit mag niet leiden tot een pestbeleid. Daarnaast gaat Vrijheid niet mee in het verhaal van het consuminderen, wat haaks staat op het beleid van ecologisten. ‘We moeten de kans geven aan realisme, ook in het klimaatbeleid.’ Ten slotte is de regionale productie belangrijk voor Vrijheid. De massaproductie die zich nu in China bevindt moet opnieuw naar Europa gebracht worden. ‘Dit heeft zowel voordelen op vlak van transport als op vlak van het verminderen van afhankelijkheid.’

    Realisme met oog op verkiezingen

    Vrijheid heeft de stevige ambitie om 15% van de kiezers te overtuigen

     

    Vrijheid heeft de stevige ambitie om 15% van de kiezers te overtuigen. Er ligt opportuniteit in de mensen die blanco en ongeldig stemmen, zegt Verstraeten. ‘Daarnaast moeten kiezers niet vluchten naar de extremen om hun onvrede met het huidige beleid te tonen.’ Veel mensen zijn op zoek en wij bieden antwoord, benadrukt Verstraeten.

    Verstraeten denkt niet dat de partij zal afgerekend worden op het feit dat hij de advocaat is van enkele zogenaamde virusontkenners. ‘Als advocaat sta je niet noodzakelijk achter het volledige gedachtengoed van de persoon die je verdedigt.’ Wel moet de vrije meningsuiting breed worden toegelaten.

    David Geens

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Tommeke, Tommeke, Tommeke roch! zou Michel Wuyts, de Sport- Hoernalist die nu terug in de coulissen gaat verdwijnen, zou gezegd hebben.

    Op de meet nog bijna nen nieuwe concurrent bijkrijgen!

    En wat voor ene! Nen Blauwe Trekvogel over het Koekoeksnest…

    Ondergetekende is wel geen Lid van Uw als door God gezonden Partij, maar toch vraagt hij U bij deze zich niet te laten intimideren door dat stukske Gentse Advocaat die vol luizenstreken zit.

    Trouwens, weet U het al? Deze nieuwe Parteiführer is al op de koffie geweest in Laeken. Zelfs op een weekeind waarop Betty thuis was, die hem, na de nodige instructies van haar Daddy, spontaan om de has gevlogen is, om hem bij voorbaat en in de 3 landstalente feliciteren met de paar stemen die dat het Vlaams Belang zou kosten.

    *

     Digithalys

    24-11-2021, 05:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500735 – VAN MIJN EIGEN GEBOORTE HERINNER IK ME NIETS MEER MAAR HEB SEDERTDEN_WEL VEEL BIJGELEERD….

    .

    MAANDAG 22 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500735 – VAN MIJN EIGEN GEBOORTE HERINNER IK ME NIETS MEER MAAR HEB SEDERTDEN_WEL VEEL BIJGELEERD….

     

    *

    I N H O U D

    Dus ook lleen vandaag is dat het geval. Zelfs al is mijn individuele bewegingqvriheid beperkt tot 4 muren en wat wandelgangen die allemaal uitgeven op grote ramen met daatachter alleen maar Gods wijde natuur. Maar dank zij die WI-FI op mijn schrijftafelje ligt 24/24 de hele wereld aan mijn voeten. Niet de wereld die ons via radio en TV door Het Regime wordt ingehamerd, maar de wereld zoals die open en bloot ligt voor eenieder die het zelf en uit de eerste hand wil meemaken.

    Zachte klassieke sfeermiziek op KLARA, met om het uur een paar in telegramstijl gebrachte nieuswflitsen zijn me voldoende. De daarbij in de vroege morgen gebrachte ‘Kranten Commentarenzijn er haast teveel aan, want weerel overdreven aan het ‘duiden’….

    -

    Elk menselijK leven op deze Planeet en ver in het rond, is, sedert uiteraard de Schepping, in te delen in twee grote perioden. De eeuwen voor de computer en het Internet, en die van daarna.

    **

    Dat hierbij Jo Lernaut & Paul Hauspie, die de menselijke stem op die compter hebben gezet, door de Amrikaanse maffia weg geveegd werden, is een bljvende schande voor de gehele mensheid. Flandres Language Valley bestaat niet meer, maar zit all over the world in de geldbeugels van de dieven.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE KONGO HOLD-UP

    *

    Er doen de laatste tijd weer heel wat verhalen de ronde over ‘Onze Kongo’ en het komt er gewoonlijk op neer dat men van België geld eist als schadevergoeding voor al het leed dat wij die mensen ginder zouden hebben aangedaan.

    Kongo of wat daarvoor moet doorgaan, moet men zien in drie periodes. De eerste was de Kongo- Vrijstaat (1885-1908) ‘eigendom’ van van Leopold II. Toen zijn er inderdaad daar gruwelijke dingen gebeurd, maar die kan men nu – 100 jaar later – niet in de schoenen van de Belgische staat schuiven. Die Belgische staat beheerde Kongo van 1908 tot 1960 en was een modelkolonie, waarvoor we ons niet moeten schamen, zeker als men ziet hoe zo’n klein landje zo’n enorm gebied leefbaar hield. De ellende die de Kongolezen sindsdien hebben meegemaakt – en nóg steeds meemaken - hebben ze grotendeels te danken aan de eigen leiders, die het land financieel hebben leeggeplunderd, vanaf Mobutu tot en met de familie Kabila. Van die laatste is zeker dat ze zich verrijkt heeft met minstens 120 miljoen euro uit de staatskas, zoals blijkt uit een gegevenslek bij de Afrikaanse BGFI-bank dat De Standaard kon inkijken.

    E.e.a. wil niet zeggen dat België daar geen fouten heeft gemaakt. Het heeft bij het tot stand komen van de onafhankelijkheid niet gezorgd voor een degelijk vervangend Kongolees bestuurskader en had het land niet zo overhaast mogen verlaten. Kongo was en is nog steeds te groot om efficiënt bestuurd te worden.

     

     In de marge van bovenstaande herhaal ik nog eens dat ik ‘Kongo ‘ steeds met een ‘K’ schrijf. De naam is afkomstig van een stam die woonde aan de monding van de Kongostroom en wier inwoners de ‘Bakongo’ werden genoemd. ‘Ba’ of ‘Wa’ (dat laatste bv bij ‘Watutsi’) duidt de meervoudsvorm aan. ‘Congo’ met een ‘c’ is een verfransing van de naam. Het oude prentenboek van chocolade Jacques, bij ons nog steeds een familiebezit, was in twee talen, met als titel ‘Notre Congo’/ ‘Onze Kongo’.

     

    Ach, ‘het geld halen waar het zit’….. Wat is dat een oud en afgezaagd verhaal. Maar 7/7 weergalmt het nog in de papierwinkel waarmee het publiek om de oren, wordt geslagen. Uiteraard in een nieuw kleedje en meer en meer bestemd voor mensen met een nieuw kleurtje.

    Maar dergelijke nonssens zijn wel het uitgangspunt van al onze ‘Vaerlandsche’ kleurpartijen die daaraan hun leven en welzijn te danken hebben. Met ons eigen ‘Koningshuis’ als koplopend schoolvoorbeeld.

    Arbeid adelt wel, maar brengt heden ten dage echt niet meer zoveel op. Zelfs met z’n tweeën gaan werken volstaat amper om de eindjes een elkaar te knopen. Wat had U gewild? Als deze Overheid verder het Land wil islamiseren, moeten we daar met z’n allen iets voor over hebben!

    Zou dat soms een van de hoofdredenen kunnen zijn waarom al die volksmisleiders zo hartstikke dol zijn op goedkope ingevoerde werkkrachten?

    Dat gezegde poen ook met eigen handen kan verdiend worden, is hen te min. ‘Leiders’ moeten vergaderen en leiden, niet werken pù den brode.

    Crootje, wat denkte gij daarvan? Met ’n paar gevierde Italiaanse porno-prinsessen op schoot willen zitten: dat moet toch hopen GELD kosten?

    Maar niet getreurd: de stijgende levensduurte brengt veel geld in het laatje voor wie zich aan de goede kant van de Geschiedenis bevindt. Dat dit meestal de opbrengst is van dat beetje werklozensteun van de aan den dop staande eigen Vlaamse mensen: wat denkt U, brengt er meer stemmen op? Duizend meer vanwege de contente nieuwbakken vreemdelingen dan van 100 miscontente landgenoten?

    Komaan, lieve lezers, het is niet 5 voor 12, maar kwart over…

    (Get) Digitalia

     

     

    KHATTABI: 'WE GAAN RICHTING SLUITING VAN KERNCENTRALES'

    ©BELGA

    *

    21 november 2021 15:22

    *

     In een interview op de Franstalige televisie zegt federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi dat alle beschikbare signalen in de richting van een sluiting van de kerncentrales wijzen. 'Het regeerakkoord is helder.'

    In het middagjournaal van VTM Nieuws had premier Alexander De Croo nog de boot afgehouden. 'We zullen binnen de regering in alle rust en met alle feiten de juiste beslissing nemen', zo benadrukte hij.

    Tegen 2025 sluiten al zeker vijf van de zeven kerncentrales de deuren. De komende weken hakt de federale regering ook de knoop door over het lot van de jongste twee centrales. Die maken op dit moment het voorwerp uit van een studie van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), die moet analyseren of de energiebevoorrading en de betaalbaarheid niet in het gedrang komen bij een volledige sluiting.

    *

    Haar rapport wordt pas eind november verwacht, maar volgens Ecolo-minister Zakia Khattabi wijst alles in de richting van een sluiting. 'Het is mijn overtuiging dat het regeerakkoord helder is: we hebben de kernuitstap beslist, op voorwaarde dat de bevoorrading niet in het gedrang komt. Van wat we erover horen lijkt het aanbod dat op tafel ligt aan dat criterium te voldoen', klonk het op RTL-TVI.

    TOEMAATJE

    De Croo: ‘Verplichte vaccinatie is politieke luiheid’

     

    Nieuwjaar 2022 staat nog ver voor de deur en reeds worden de messen gescherpt om… het licht te doven. Geen kernenergie meer staat gelijk aan ‘met de kippen op stok gaan’.

    Heerlijke klootzakken toch, die Groenen! Lang en vroeg te bed gaan, zal veel koppeltjes een (gratis) groot genoegen zijn. Met onvermijdelijk stijgede geboortecijfers en dus na verloop van tijd stemmenverlies voor de initiatiefnemers van het doven van het licht….

    Een ander bijkomend voordeel vppr ons Eigen Volk zou ook de in rook opgaande TV-avonden kunnen zijn, gezien het ontbreken van stroom.

    En de Economie, hoor ik U vragen?

    **

    Tja, dat is toch een probleem voor de werkgevers, en niet voor Ecologisten. Vooral niet als die uit de brousse komen, en Frans spreken…

    En neen, de verbauwereerde reactie van Macron op deze uitzending is en blijft gecensureerd. Dat stuk Franse President wil namelijk heel Frankrijk vol zetten met nieuwe moderne kerncentrales. Wat denkt doene onnozelaar wel? Of weet die soms niet, dat de zon, zo goed bij hem als bij ons, helemaal voor niks opgaat?

    **

    Of dat ’n windje laten voor de inwendige mens zelfs levensreddend kan zijn!!!

    *

    Aan het Brakelse Toematje De Croo van hierboven, deze vraag: als de Verplichte Inenting het bewijs is van het oorkussen van de Duivel (LUIHEID), wordt daarmee dan bedoeld, dat politici daarna veel te weinig of zelfs helemaal geen problemen meer op tafel zouden hebben om over te zapzeveren? Dat ze derhalve vrezen meteen werkloos te vallen, om aldus plaats te maken voor een beter Bestuur?

    Dergelijk POLITIEK TESTAMENT wordt liefst dringend notarieel bevestigd. Pa De Croo Senior heeft dan al wel sinds mensengeheugenis beweerd ’n ORANGIST te zijn in hart en nieren, maar voortgaande op wat zijn kroost uiisteekt, zal dat wel heel die tijd ’n zoethoudertje zijn geweest metde bedoelinh in de luiers van het Eerstgeboren Koningskind de urinewegen te mogen bewonderen.

    Ons Betty, thans in Oxford, reeds 20 jaar geleden, met de billen op en bloot…

     

    (Get) Digitalia

    VLAEMSCH BELGIË, DE EERSTE NEDERLANDSTALIGE KRANT VAN BELGIË.

    **

    22 november. Historische dag: eerste Nederlandstalige krant in België stopt

    Vandaag: Jack London, Margaret Thatcher en Hector Lebon…

    Elk jaar   In Costa Rica Dag van de Leraar. De datum is gekozen ter ere van de geboortedag van de Costa Ricaanse politicus Mauro Fernández Acuña (1843-1905), minister van onderwijs, die een doorslaggevende rol speelde bij de vormgeving van het onderwijs in zijn land. Op de ‘Dag van de Leraar’ feliciteren leerlingen in Costa Rica hun leraren en geven hun bloemen.

    1990   Aftreden van Margaret Thatcher (1925-2013) van 1979 tot 1990 de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze behoorde tot de Conservatieve Partij, maar haar sociaaleconomische politiek was in wezen ultra-liberaal.

    vandaag

    Scarlett Ingrid Johansson (1984)

     

    1984   Geboorte in New York van Scarlett Ingrid Johansson, een Amerikaans actrice van Deens-Joodse origine.

     

    1980   Overlijden in Hollywood van Mae West, controversiële Amerikaanse actrice, scenariste en toneelschrijfster. Haar dialogen, steeds van eigen hand, zijn vaak op het randje van wat de censuur toestaat. Ze schrijft zelf al haar teksten. Sommige van haar lijfzinnen staan sterk in het Amerikaanse collectieve geheugen geprent, zo o.m. ‘Is that a gun in your pocket, or are you just glad to see me?’


    **

    1972   Gaston Eyskens biedt het ontslag van de regering Eyskens V aan omdat geen overeenstemming wordt gevonden over het statuut van de Voerstreek.

     

    1959   Overlijden van in Wuppertal (Noordrijn-Westfalen) van Dr. Eggert Reeder, jurist en hoog ambtenaar in het Derde Rijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is hij als hoofd van het Militaire Bestuur in België en Noord-Frankrijk de belangrijkste organisator van de bezetting én van de collaboratie. Als rechterhand van de Duitse militaire bevelhebber Alexander von Falkenhausen is hij bevoegd voor alle burgerlijke aangelegenheden. Op politiek vlak speelt hij een veel gewichtigere rol dan zijn baas. Op 18 april 1945 wordt Reeder door de Amerikanen aangehouden en in 1947 aan België uitgeleverd. Met het proces tegen hem en tegen von Falkenhausen wordt getreuzeld. Op 9 maart 1951 wordt hij door de krijgsraad te Brussel veroordeeld tot twaalf jaar dwangarbeid, maar komt onmiddellijk vrij. Eens terug in Duitsland krijgt hij een directiefunctie bij de Duitse Bond van Belastingbetalers.

     

    1940   De Unie van Hand- en Geestesarbeiders (UHGA) gaat van start als Belgische vereniging van vakbonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk gebeurde dit met de steun van de ‘oude’ christelijke, liberale en socialistische syndicaten én met instemming van kardinaal Ernest van Roey. Zij waren ervan overtuigd dat Duitsland de oorlog zou winnen en dat er voor hen een rol was weggelegd in een naoorlogse autoritaire Belgische staat.

    1916   Overlijden in Glen Ellen (Californië) van de Amerikaanse auteur Jack London (pseudoniem van John Griffith Chaney). Deze oude zeehondenjager, walvisvaarder, gouddelver en vagebond verwerft een enorme populariteit door zijn vele romans: The Son of the Wolf (1900), The Call of the Wild (1903), The Iron Heel (1908), Martin Eden (1909) en nog twintig andere. Hij verkondigt zijn leven lang een socialisme dat geïnspireerd blijkt door Nietzsche en een verheerlijking is van de eenzame doorzetter van lage komaf.

    1892   Overlijden in Rijsel (Frans-Vlaanderen) van de heemkundige en volkszanger Alexandre Desrousseaux, schrijver van vele honderden liedjes, waarvan het bekendste Le P’tit Quinquin, snel het officieuze volkslied van de stad Rijsel werd.

    1890   Geboorte in Rijsel (Frans-Vlaanderen) van generaal Charles de Gaulle.

    vandaag

     

    Hector Lebon (1863-1935)

    1863   Geboorte in Zottegem van Hector Lebon, Vlaamsgezind advocaat en politicus. Al in 1885 is hij medestichter en eerste ondervoorzitter van het Vlaams Rechtsgenootschap. Hij vestigde zich als advocaat in Antwerpen. Lebon is bijzonder actief in de Vlaamse Juristenvereniging waarvan hij een tijdlang voorzitter is, naast zijn hoofdredacteurschap van het Rechtskundig Tijdschrift voor Vlaams België. Zijn voornaamste objectief is de vernederlandsing van het gerecht.

     

    Verder is hij actief binnen de Nederduitse Bond, waar hij de voorman is van de sociale vleugel die ijvert voor algemeen stemrechten en politieke rechten voor de arbeiders. In 1895 is hij mede-initiatiefnemer bij de oprichting van de Christene Volkspartij in Antwerpen. Hij wordt voorzitter van en schrijft het partijprogramma. Lebon, intussen weg uit de CVP, wordt voorzitter van de Nederduitse Bond en vormt die na de Eerste Wereldoorlog om tot de Antwerpse Volksbond. In 1921 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid. Tot zijn dood in 1935 is hij schepen van Antwerpen en senator.

    1856  Geboorte in Amsterdam van Cornelis de Gelder, beter bekend onder zijn bijnaam Had-je-me-maar. Zwerver, muzikant en lijsttrekker van de Rapaille Partij, georganiseerd door Erich Wichman en enkele vrienden. In 1921 neemt die partij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Had-je-me-maar wordt verkozen. Hij heeft nooit zitting gehad, omdat hij vlak na de verkiezingen werd gearresteerd wegens openbare dronkenschap.

     

    1844   Het Vlaamse dagblad Vlaemsch België houdt ermee op. Het verscheen voor het eerst op 1 januari 1844 in Brussel en was opgericht door een aantal vooraanstaande letterkundigen. De uitgave van een dagelijks verschijnende Nederlandstalige krant was in 1844 een hoogst gewaagde onderneming. Alleen de gegoede burgerij kon zich toen een krant veroorloven – en die las ook in Vlaanderen uitsluitend Franstalige kranten. De financiering was dus een probleem. Een aantal letterkundigen, onder wie Hendrik Conscience, Jan J. de Laet en Theodoor van Ryswyck, doorkruisten het Vlaamse land, op zoek naar geldschieters en abonnees. Zij konden de helft van het benodigde kapitaal vergaren. De andere helft werd geleverd door de Vlaamsgezinde Waal Lucien Jottrand (1804-1877). De redactie bestond uit Jan J. de Laet, hoofdredacteur, bijgestaan door Domien Sleeckx, Jaak van de Velde, Hendrik Conscience, Theodoor van Ryswyck en Ferdinand A. Snellaert.

     

    Vlaemsch België kwam op voor de Vlaamse belangen, tegen het officiële verfransingsbeleid en tegen de sociale achterstand. De krant houdt het echter nog geen jaar uit.

    1540   Blijde intrede van keizer Karel V in Betun (Frans-Vlaanderen).

     

    1476   De Bourgondische hertog Karel de Stoute start het beleg van Nancy, in een ultieme poging om de Lotharingse hoofdstad te overmeesteren. Zijn strategisch doel is de territoriale verbinding tussen Bourgondië en de Lage Landen. Hiervoor kwam enkel het hertogdom Lotharingen in aanmerking dat precies tussen beide ligt. Op het einde van het beleg, enkele maanden later, sneuvelt Karel, verraden door een van zijn legeraanvoerders.

    643   De koning der Longobarden, Rothar ofte ‘de rosse’ (606-652), laat alle mondelinge wetten en gebruiken van zijn volk optekenen en vervolgens in Pavia uitgeven. Dit Edictum Rothari, in het Latijn opgesteld, is het eerste wetboek dat werd uitgegeven na de ondergang van het Romeinse Rijk. In 636 was hij koning Ariovald opgevolgd en met diens weduwe Gundeperg getrouwd. De Longobarden, ‘langbaarden’, waren een Germaans volk dat oorspronkelijk in Scandinavië woonde en met de Volksverhuizingen naar Noord-Italië trok. De regio Lombardije in Italië is naar hen genoemd.

    Luc Pauwels

    Eten en drinken, zegt U, dergelijk halsbrekende duik in de Geschiedenis?

    Zeer specifiek persoonlijk, is bvb de verwijzing naar de verre oorsprong van onze familienaam. Ik ben verheugd met een woordje uitleg over … Lombardijje en de Longobarden. Wat me bij Lombardsijde & Middekerke en JMDD bregt. En dus bij de nabije toekomst van Vlaanderen…

    Ook Nancy, Karel de Stoute en Lotharingen doen, bij manier van spreken, nood-sirenen afgaan in mijn hoofd..

    Volledig akkoord dus met dergelijke ‘verjaardag- kalenders’, al zouden er eindelijk wat meer opheldering mogen komen over bvb de ware achtergronden van de Duitse zogezegde ‘Miliär Verwaltung’, ook wel tamelijk insinuerend Nazi-Bezetting’ tijdens WO II.

    Waarom eigenlijk en welke symboliek stak daar achter, dat Frans-Vlaanderen ineens, van 28 Mei ’40 tot ???? 10 Mei ’45 onieuw deel uitmaakte van de Naderlanden? De Nederlandse Troon immers was vacant sedeert de vlucht van Willemina, Leopold III ’n gezworen Hitler-fan bovendien Volksduitser van geboorte, helemaal uit Beieren, het o zo sympathieke Sissi-land…

    Zo lezen we ook dat zelfs Kardinaal Van Roey, overtuigd was van de Nieuwe Orde, want dat (volgens Churchill) Herr Hitler sowieso de oorkog tegen dat vervloekte Bilsjewisme zou winnen…

    Na alles, waren die Coburgers van ons toch wel rasechte Deutchen….

    Heim ins Reich, of wat had U gedacht?

    -

    Nu het haast ‘Aan ons is’: eindelijk tijd om onpartijdig het exacte verhaal van de Collaboratie te herschrijven?

    I am just awaiting in the rain….

    (Get) Digitalia)

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    We moeten DE TIJD eeuwig dankbaar zijn, dat er zoveel ruchtbaarheid wordt gegeven aan het feit dat dit Kloteland, dat de facto zich klaar stoomt om in stukken brokken uit elkaar te vallen. Dit zijn artikels met eeuwigheidswaarde.

    Gevolgen van dit uiteenvallen? Voor het grootste   en welvarendste want werkzaamste – deel daarvan een hemelse weldaad. Voor de overigen, diegenen met Groen- Rode Lachaeertzelfmoord neigingen, dan maar het beste toegewenst.

    Vaert wel, levet scone en tot nooit meer.

    *

     

    Digithalys









    23-11-2021, 07:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!