MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500761 – EINDELIJK ‘WAR ON DRUGS’ ONTKETEND DOOR EEN FERVENTE JOINTER

    .

    ZATERDAG 11 DECEMBER 2021

    KERSTDAGEN DOEN DENKEN AAN BETERE TIJDEN

    *

    500761 – EINDELIJK ‘WAR ON DRUGS’ ONTKETEND DOOR EEN FERVENTE JOINTER

    *

    I N H O U D

    Niet voortvertellen, natuurlijk, want alles wat in die Hogere Regionen gebeurt, is Staatsgeheim. Waar de openbaar making ervan nog veel drastischrr gevolgen zou hebben dan, na een eeiwigheid wachten, het Vonnis tegen L & H.

    **

    Quickie, de vos, rekent dus, naast een gode stembus-

     

    uitslag, vooral op politiek succes in de poirtemonee. Dat het de simpele piot zal zijn die bij nacht en ontij de kooltjes uit het vuur moet halen? Ja, en dan?

    Public Relations: m’n voeten, Gérard. Ik had liever een Rijksswacht Officier deze blijde mare komen zien uitleggen. Voor Qiockie is dat pronken met andermans veren.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     

    DE WINTER 2025/26

    *

    De brief van Engie/Electrabel aan Crootje, met de mededeling dat het bedrijf na 2025 stopt met de productie van kernenergie in België, was geen verrassing, maar gewoon de bevestiging van wat de firma al gezegd had. Het is nu aan Paarsgroen+ om de knoop door te hakken, nog vóór het einde van dit jaar. Als er geen vervolg komt op de kern energie in dit land, dan is dat niet alleen de schuld van de Groenen, maar ook van de andere partijen die dat hebben laten gebeuren. In het slechtste geval zullen er dus sterk vervuilende gascentrales komen, wat tegen het Klimaat plan indruist, terwijl anderzijds particulieren geen gasaansluiting meer krijgen bij verdere nieuwbouw. Het enige alternatief zal dan de aankoop van energie in het buitenland worden, grotendeels uit Frankrijk waar de kernenergie voor 70% van de stroom zorgt en zal blijven zorgen en dit aan prijzen die, zeker bij een strenge winter, de pan zullen uitrijzen.

    Het zal een schande blijven dat de traditionele Vlaamse partijen, die mee in de huidige federale regering zitten, dit allemaal zomaar laten gebeuren en we bijna er nog op moeten rekenen dat de Waalse liberalen onze Vlaamse belangen daar verdedigen. Als die straks toch zullen moeten toegeven om de Paarsgroen+ regering niet te laten vallen, kunnen we toch best de raad van hun voorzitter Bouchez in de oren knopen: ‘Koop tegen de winter van 2025/2026 maar een goede elektrische generator en een jerrycan benzine, dus fossiele brandstof, want u weet niet wat er gaat gebeuren’. Waaraan ik zou toevoegen: ‘Als ge een open haard hebt, laat de schoorsteen tijdig schoonmaken en sla een voorraad hout op’. Dat laatste ga ik in elk geval doen. Mijn open haard werkt met opstijgende warme lucht van zodra de gietijzeren achterwand is opgewarmd.

    ------

    In het kader van bovenstaande, nog dit. Volgens een officieel rapport dat gisteren in de media kwam, zijn gascentrales niet alleen meer vervuilend, maar vallen zij dubbel zoveel uit als kerncentrales. De reden daarvan is dat ze bij voldoende stroomvoorraad telkens worden afgezet en terug opgestart. Het is feitelijk voor de periodes dat ze niet werken en dus niets opbrengen, dat ze die gulle subsidies krijgen. Als het plan van Paarsgroen doorgaat, zal er dus meer capaciteit, dus nog meer gascentrales, moeten voorzien worden, wat nóg meer miljoenen subsidies zal betekenen. Kassa, kassa!

    CD&V WIL REGISTRATIERECHTEN AFSCHAFFEN BIJ AANKOOP WONING

    **

    Joachim Coens, voorzitter van CD&V. ©BELGA

    Pieter Blomme

    Vandaag om 12:36

     

    Mensen moeten op 62 met pensioen kunnen gaan en de registratierechten bij de aankoop van een woning moeten verdwijnen, zo beslisten de Vlaamse Christendemocraten op ‘een congres’.

    Het vernieuwingscongres moest het sluitstuk worden van het traject dat voorzitter Joachim Coens na zijn verkiezing eind 2019 in gang zette. Het evenement moest de partij een nieuw elan geven na de matige resultaten. In de jongste peiling van Het Laatste Nieuws en Le Soir haalde CD&V nog 10,7 procent.

    sluitADVERTENTIE

     

    Door de vierde coronagolf moest het fysieke congres echter worden afgelast en werd te elfder ure gekozen voor een digitaal alternatief. Daar werden 143 voorstellen uit de doeken gedaan, die tot stand kwamen in werkgroepen met de basis.

    Het meest opvallende voorstel is dat CD&V mensen opnieuw de keuze wil geven om met pensioen te gaan tussen 62 en 67 jaar, weliswaar met een bonus malus-systeem.

     Nochtans keurde CD&V in de federale regering mee de pensioenleeftijd op 67 goed. 'Het is inderdaad een opmerkelijke stelling, maar ze is wel met een hoog percentage goedgekeurd', zegt Coens na afloop van het congres. 'Dit gaat niet in tegen de beslissing van de federale regering. 67 jaar blijft overeind voor een volledig pensioen, maar veel mensen ondervinden moeilijkheden aan het einde van hun loopbaan, dat leeft blijkbaar heel sterk bij onze leden.'

    LACHAERT, ALMACI EN COENS ZIEN VANOP DE KIESDREMPEL HOE BELGIË BARST.

    **

    België Bananenrepubliek

    12/12/2021

    *

    Jullie weten het allicht, maar toch eerst deze hersenspoeling. Hét nieuwjaarsgeschenk voor 2021 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘het jaar van de banaan 2021’ leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeaubox: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Een banaan in het oor onder de kerstboom. Het is eens iets anders.

    De tamtam van de Zwetsstraat

    Deze week lanceren we een nieuwe rubriek: ‘de tamtam van de Zwetsstraat ‘. Hierin worden de wildste, vaak verzonnen roddels circulerend in de wandelgangen van de Wetstraat omgezet in het zwetsstratees. En zoals het met roddels gaat verhult een rookgordijn het vuur en wordt de doofpot niet gehoord. Hoorde je een roddel die de gehoorgang van Jasmijn nog niet vond, e-mail dan gerust naar jasmijnwalldorf@outlook.be .

    De revenge of de nerds

    Hij is terug van weggeweest: de coronabarometer! Of het een zombie, Frankenstein of Sneeuwwitje is die men poogt tot leven te kussen, moet nog blijken. In elk geval de barometer meet eigenlijk niets. Wat hij doet is de incompetentie van kissebissende politici uit de weg gaan. Nadat de pandemie wet het parlement buitenspel zette, wil Marc Van Ranst nu de regering de mond snoeren. Enkel de cijfers komende van met subsidies sjoemelende testlabo’s en contacttracers, aangevuld met de door Molenbergs geanalyseerde opname- en dodencijfers ingetikt door een oververmoeide verpleegster op spoed, zullen het beleid bepalen.

    De corona barometer wordt gepresenteerd als sneeuwwitje, maar het is een Frankenstein die van de politici zombies maakt

    een latente machtsgreep. De coup van de reageer buis schikgoden en -godinnen. O ja, en natuurlijk van gender-neutrale schikopper wezens. Het is de revenge of the nerds, heimelijk geleid door hun dubbel-spion en collega professorale studax: Frank Vandenbroucke.

    Platvloerse populistische nestbevuiling

    Barbara Pas en Peter De Roover moesten vorige week in De zevende dag als oppositieleden kritiek komen uiten op het corona beleid van de vite-valt-ie-regering. Het was een ‘mission impossible’. Niet alleen omdat ze als parlementsleden door de pandemie wet een muilband droegen, maar omdat Connerie Rousseau en Joachim Coens net daarvoor reeds kipkap maakten van het beleid. Twee van de zeven meerderheidspartijen, die alle macht naar hen toetrokken, voeren vervolgens oppositie tegen de eigen regering. Het is platvloerse populistische nestbevuiling, of zoals Connerie Rousseau het eloquent kenschetste: een shitshow.

    de dodenmars van ‘De ballade van Narayama’.

     

    Het is dan ook overduidelijk dat de shitshow van Connerie Rousseau over de zure diarree van zijn chagrijnige minister Vandenbroucke, van Vivaldi een augiasstal maakt, die de stikstofnorm ver overschrijdt. Zuhal Demir trekt naar de Raad van State om deze ammoniak- en stikstof uitstotende varkensstal te sluiten. Intussen bereidt Vivaldi zijn doodswandeling voor en speelt de dodenmars van ‘De ballade van Narayama’.

    België barst

    Terwijl er in het parlement gediscussieerd wordt over het begraven lijk van de kernuitstap, zijn Open Vld, Groen en CD&V bezig aan hun uitstap richting kiesdrempel. Het lachen vergaat woke-liberaal Lachaert zo hard dat zijn twitterduimen zich verslikken in de opiniepeilingen. De groene kiezers roedel van Almaci smelt sneller dan de gletsjers in Noorwegen. Joachim Coens ziet zijn orde van de hypocritijzens vertrekken op een kruistocht naar de calvarieberg, en heeft zijn hoop al gesteld op een verrijzenis na de dood in 2024.

    Als de peilingen in dezelfde richting blijven evolueren krijgen we in 2024 een regering van 12 partijen met als oppositie het Vlaams Belang. Tenzij N-VA dan even niet machts-geil is en België laat stikken, in zijn federale afkalving van traditionele partijen. Het lijkt me eerlijk gezegd de beste manier om België te doen barsten.

    Dit was niet op de afbraak:

    We willen kinderen vaccineren met een vaccin waarvan reeds is aangetoond dat het de transmissie niet blokkeert en niet beschermt tegen infectie. Frank, je kan de brand niet blussen met opgeblazen lucht. Hoeveel procent krijgt vaccin-marchand Frank de spuiter op deze vaccins.

    De boeren kunnen net hun hoofd boven hun mesthoop uit houden. Zolang hun koeien niet stoppen met schijten, boeren en winden laten heeft de landbouw volgens de groene nonsens-klevers geen toekomst.

    De Croo trekt het dossier van de kernuitstap naar zich toe enkel om toe te geven dat hij de ganse bevolking een loer draaide en hen met een kluitje in het groene riet stuurde.

    De tamtam van de Zwetsstraat

    Tante Tinne plaatste een recycleerbare papieren kerstboom. Zoals het een woke-adept betaamt is het een gender-neutrale winterboom zonder ballen. Natuurlijk wordt de boom verlicht met gaslichtjes van Engie, waarvan de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt in haar geboorteland Transsylvanië.

    Voor de warmste week verkopen Conner Rousseau en Aster Nzeyimana gezellig samen regenboog lolly’s. Alles voor het goede doel.

    Bart De Wever stuurt Jan Jambon tijdens het kerstreces op veertiendaagse retraite naar de kartuizers van de Grande Chartreuse-klooster om er te leren zwijgen. In nomine patris et filii et spiritus sancti. Amen.

    Jasmijn Walldorf

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Als ik – hoogst individuele expressie van hoogst individuele emotie - de vinger op de zere wonde leg, kom ik     altijd weer terecht in 1302.

    Deze keer geen de Châtillon en gelukkig nog geen Brugse Metten.

    Maar wat niet is, kan nog komen. De gender-neutrale naam is NATURALISATIE. Dit is ONS LAND en hier bazen we liefst zelf warm en koud. Niet wanhopen Maria Christina.

    De dooddoender deze keer verbergt zich opnieuw in Parijs. Neen, het is Philps de Schone, maar ENGIE, met    als plttarselijke usurpator onze bloedeigen Electrabel.

    Hoog tijd dus – een kwstie van enkele uren - om Kabouter Crootje de scepter uit de handen te rukken, en om zoveel moghelijk goedendags in circulatie te brengen, allemaal bestemd voor de politiekers die in de gunst van het gewone Volk staan.

    Anders zitten de de volgde keer opgezald met gasbranders die in gng worden gehouden door een Banan Regering die lioistert naar de naam ViVi-ValVal-DiDi.

    En zullen we allen, om ons warm te houden, in ons achterhuis een vastgepinde damesfiets moeten installeren. Zodat jong en oud om beurten de trappers kan doen werken.

    Soep & patat koken doen we dan, lijk op de Groeninghekouter, op open vuren in de open vrijgevochten lucht…

    *

    Digithalys

    ZATERDAG 11 DECEMBER 2021

    KERSTDAGEN DOEN DENKEN AAN BETERE TIJDEN

    *

    500761 – EINDELIJK ‘WAR ON DRUGS’ ONTKETEND DOOR EEN FERVENTE JOINTER

    *

    I N H O U D

    Niet voortvertellen, natuurlijk, want alles wat in die Hogere Regionen gebeurt, is Staatsgeheim. Waar de openbaar making ervan nog veel drastischrr gevolgen zou hebben dan, na een eeiwigheid wachten, het Vonnis tegen L & H.

    **

    **

    Quickie, de vos, rekent dus, naast een gode stembus-

     

    uitslag, vooral op politiek succes in de poirtemonee. Dat het de simpele piot zal zijn die bij nacht en ontij de kooltjes uit het vuur moet halen? Ja, en dan?

    Public Relations:  m’n voeten, Gérard. Ik had liever  een Rijksswacht Officier deze blijde mare komen zien uitleggen. Voor Qiockie is dat pronken met andermans veren.

     

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     

    DE WINTER 2025/26

    *

    De brief van Engie/Electrabel aan Crootje, met de mededeling dat het bedrijf na 2025 stopt met de productie van kernenergie in België, was geen verrassing, maar gewoon de bevestiging van wat de firma al gezegd had. Het is nu aan Paarsgroen+ om de knoop door te hakken, nog vóór het einde van dit jaar. Als er geen vervolg komt op de kern energie in dit land, dan is dat niet alleen de schuld van de Groenen, maar ook van de andere partijen die dat hebben laten gebeuren. In het slechtste geval zullen er dus sterk vervuilende gascentrales komen, wat tegen het Klimaat plan indruist, terwijl anderzijds particulieren geen gasaansluiting meer krijgen bij verdere nieuwbouw. Het enige alternatief zal dan de aankoop van energie in het buitenland worden, grotendeels uit Frankrijk waar de kernenergie voor 70% van de stroom zorgt en zal blijven zorgen en dit aan prijzen die, zeker bij een strenge winter, de pan zullen uitrijzen.

    Het zal een schande blijven dat de traditionele Vlaamse partijen, die mee in de huidige federale regering zitten, dit allemaal zomaar laten gebeuren en we bijna er nog op moeten rekenen dat de Waalse liberalen onze Vlaamse belangen daar verdedigen. Als die straks toch zullen moeten toegeven om de Paarsgroen+ regering niet te laten vallen, kunnen we toch best de raad van hun voorzitter Bouchez in de oren knopen: ‘Koop tegen de winter van 2025/2026 maar een goede elektrische generator en een jerrycan benzine, dus fossiele brandstof, want u weet niet wat er gaat gebeuren’. Waaraan ik zou toevoegen: ‘Als ge een open haard hebt, laat de schoorsteen tijdig schoonmaken en sla een voorraad hout op’. Dat laatste ga ik in elk geval doen. Mijn open haard werkt met opstijgende warme lucht van zodra de gietijzeren achterwand is opgewarmd.

    ------

    In het kader van bovenstaande, nog dit. Volgens een officieel rapport dat gisteren in de media kwam, zijn gascentrales niet alleen meer vervuilend, maar vallen zij dubbel zoveel uit als kerncentrales. De reden daarvan is dat ze bij voldoende stroomvoorraad telkens worden afgezet en terug opgestart. Het is feitelijk voor de periodes dat ze niet werken en dus niets opbrengen, dat ze die gulle subsidies krijgen. Als het plan van Paarsgroen doorgaat, zal er dus meer capaciteit, dus nog meer gascentrales, moeten voorzien worden, wat nóg meer miljoenen subsidies zal betekenen. Kassa, kassa!

    *

    *

    CD&V WIL REGISTRATIERECHTEN AFSCHAFFEN BIJ AANKOOP WONING

    **

    **

    Joachim Coens, voorzitter van CD&V. ©BELGA

    Pieter Blomme

    Vandaag om 12:36

     

    Mensen moeten op 62 met pensioen kunnen gaan en de registratierechten bij de aankoop van een woning moeten verdwijnen, zo beslisten de Vlaamse Christendemocraten op ‘een congres’.

    Het vernieuwingscongres moest het sluitstuk worden van het traject dat voorzitter Joachim Coens na zijn verkiezing eind 2019 in gang zette. Het evenement moest de partij een nieuw elan geven na de matige resultaten. In de jongste peiling van Het Laatste Nieuws en Le Soir haalde CD&V nog 10,7 procent.

    sluitADVERTENTIE

     

     

    Door de vierde coronagolf moest het fysieke congres echter worden afgelast en werd te elfder ure gekozen voor een digitaal alternatief. Daar werden 143 voorstellen uit de doeken gedaan, die tot stand kwamen in werkgroepen met de basis.

    Het meest opvallende voorstel is dat CD&V mensen opnieuw de keuze wil geven om met pensioen te gaan tussen 62 en 67 jaar, weliswaar met een bonus malus-systeem.

     

    Nochtans keurde CD&V in de federale regering mee de pensioenleeftijd op 67 goed. 'Het is inderdaad een opmerkelijke stelling, maar ze is wel met een hoog percentage goedgekeurd', zegt Coens na afloop van het congres. 'Dit gaat niet in tegen de beslissing van de federale regering. 67 jaar blijft overeind voor een volledig pensioen, maar veel mensen ondervinden moeilijkheden aan het einde van hun loopbaan, dat leeft blijkbaar heel sterk bij onze leden.'

    *

    *

    LACHAERT, ALMACI EN COENS ZIEN VANOP DE KIESDREMPEL HOE BELGIË BARST.

    **

    **

    België Bananenrepubliek

    12/12/2021

    *

    Jullie weten het allicht, maar toch eerst deze hersenspoeling. Hét nieuwjaarsgeschenk voor 2021 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘het jaar van de banaan 2021’ leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeaubox: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Een banaan in het oor onder de kerstboom. Het is eens iets anders.

    De tamtam van de Zwetsstraat

    Deze week lanceren we een nieuwe rubriek: ‘de tamtam van de Zwetsstraat ‘. Hierin worden de wildste, vaak verzonnen roddels circulerend in de wandelgangen van de Wetstraat omgezet in het zwetsstratees. En zoals het met roddels gaat verhult een rookgordijn het vuur en wordt de doofpot niet gehoord. Hoorde je een roddel die de gehoorgang van Jasmijn nog niet vond, e-mail dan gerust naar jasmijnwalldorf@outlook.be  .

    De revenge of de nerds

    Hij is terug van weggeweest: de coronabarometer! Of het een zombie, Frankenstein of Sneeuwwitje is die men poogt tot leven te kussen, moet nog blijken. In elk geval de barometer meet eigenlijk niets. Wat hij doet is de incompetentie van kissebissende politici uit de weg gaan. Nadat de pandemie wet het parlement buitenspel zette, wil Marc Van Ranst nu de regering de mond snoeren. Enkel de cijfers komende van met subsidies sjoemelende testlabo’s en contacttracers, aangevuld met de door Molenbergs geanalyseerde opname- en dodencijfers ingetikt door een oververmoeide verpleegster op spoed, zullen het beleid bepalen.

    De corona barometer wordt gepresenteerd als sneeuwwitje, maar het is een Frankenstein die van de politici zombies maakt

    een latente machtsgreep. De coup van de reageer buis schikgoden en -godinnen. O ja, en natuurlijk van gender-neutrale schikopper wezens. Het is de revenge of the nerds, heimelijk geleid door hun dubbel-spion en collega professorale studax: Frank Vandenbroucke.

    Platvloerse populistische nestbevuiling

    Barbara Pas en Peter De Roover moesten vorige week in De zevende dag als oppositieleden kritiek komen uiten op het corona beleid van de vite-valt-ie-regering. Het was een ‘mission impossible’. Niet alleen omdat ze als parlementsleden door de pandemie wet een muilband droegen, maar omdat Connerie Rousseau en Joachim Coens net daarvoor reeds kipkap maakten van het beleid. Twee van de zeven meerderheidspartijen, die alle macht naar hen toetrokken, voeren vervolgens oppositie tegen de eigen regering. Het is platvloerse populistische nestbevuiling, of zoals Connerie Rousseau het eloquent kenschetste: een shitshow.

    de dodenmars van ‘De ballade van Narayama’.

     

    Het is dan ook overduidelijk dat de shitshow van Connerie Rousseau over de zure diarree van zijn chagrijnige minister Vandenbroucke, van Vivaldi een augiasstal maakt, die de stikstofnorm ver overschrijdt. Zuhal Demir trekt naar de Raad van State om deze ammoniak- en stikstof uitstotende varkensstal te sluiten. Intussen bereidt Vivaldi zijn doodswandeling voor en speelt de dodenmars van ‘De ballade van Narayama’.

    België barst

    Terwijl er in het parlement gediscussieerd wordt over het begraven lijk van de kernuitstap, zijn Open Vld, Groen en CD&V bezig aan hun uitstap richting kiesdrempel. Het lachen vergaat woke-liberaal Lachaert zo hard dat zijn twitterduimen zich verslikken in de opiniepeilingen. De groene kiezers roedel van Almaci smelt sneller dan de gletsjers in Noorwegen. Joachim Coens ziet zijn orde van de hypocritijzens vertrekken op een kruistocht naar de calvarieberg, en heeft zijn hoop al gesteld op een verrijzenis na de dood in 2024.

    Als de peilingen in dezelfde richting blijven evolueren krijgen we in 2024 een regering van 12 partijen met als oppositie het Vlaams Belang. Tenzij N-VA dan even niet machts-geil is en België laat stikken, in zijn federale afkalving van traditionele partijen. Het lijkt me eerlijk gezegd de beste manier om België te doen barsten.

    Dit was niet op de afbraak:

    We willen kinderen vaccineren met een vaccin waarvan reeds is aangetoond dat het de transmissie niet blokkeert en niet beschermt tegen infectie. Frank, je kan de brand niet blussen met opgeblazen lucht. Hoeveel procent krijgt vaccin-marchand Frank de spuiter op deze vaccins.

    De boeren kunnen net hun hoofd boven hun mesthoop uit houden. Zolang hun koeien niet stoppen met schijten, boeren en winden laten heeft de landbouw volgens de groene nonsens-klevers geen toekomst.

    De Croo trekt het dossier van de kernuitstap naar zich toe enkel om toe te geven dat hij de ganse bevolking een loer draaide en hen met een kluitje in het groene riet stuurde.

    De tamtam van de Zwetsstraat

    Tante Tinne plaatste een recycleerbare papieren kerstboom. Zoals het een woke-adept betaamt is het een gender-neutrale winterboom zonder ballen. Natuurlijk wordt de boom verlicht met gaslichtjes van Engie, waarvan de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt in haar geboorteland Transsylvanië.

    Voor de warmste week verkopen Conner Rousseau en Aster Nzeyimana gezellig samen regenboog lolly’s. Alles voor het goede doel.

    Bart De Wever stuurt Jan Jambon tijdens het kerstreces op veertiendaagse retraite naar de kartuizers van de Grande Chartreuse-klooster om er te leren zwijgen. In nomine patris et filii et spiritus sancti. Amen.

    Jasmijn Walldorf

    *

    CORONA, DELTA, OMIKROM  

     & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Als ik – hoogst individuele expressie van hoogst individuele emotie - de vinger op de zere wonde leg, kom ik     altijd weer terecht in 1302.

    Deze keer geen de Châtillon en gelukkig nog geen Brugse Metten.

    Maar wat niet is, kan nog komen. De gender-neutrale naam is NATURALISATIE. Dit is ONS LAND en hier bazen we liefst zelf warm en koud.  Niet wanhopen  Maria Christina.

    De dooddoender deze keer verbergt zich opnieuw in Parijs. Neen, het is  Philps de Schone, maar ENGIE, met    als plttarselijke usurpator onze bloedeigen Electrabel.

    Hoog tijd dus – een kwstie van enkele uren -  om Kabouter Crootje de scepter uit de handen te rukken, en om zoveel moghelijk goedendags in circulatie te brengen, allemaal bestemd voor de politiekers die in de gunst van het gewone  Volk staan.

    Anders zitten de de volgde keer opgezald met gasbranders die in gng worden gehouden door een Banan  Regering die lioistert naar de naam ViVi-ValVal-DiDi.

    En zullen we allen, om ons warm te houden, in ons achterhuis een vastgepinde damesfiets moeten installeren. Zodat jong en oud om beurten de trappers kan doen werken.

    Soep & patat koken doen we dan, lijk op  de Groeninghekouter, op open vuren in de open vrijgevochten lucht…

    *

     

    Digithalys

    *

     

     

    12-12-2021, 17:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500760 – DE DRIE ZUSTERSTEDEN BRUGGE, GENT EN IEPER… ALLEEN IEPER HEEFT NOG GEEN HELDEN OM TE VEREEUWIGEN.

    .

    Vrijdag 10 December 2021

    KERST(MOS)MIS

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    **

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

     500760 – DE DRIE ZUSTERSTEDEN BRUGGE, GENT EN IEPER… ALLEEN IEPER HEEFT NOG GEEN HELDEN OM TE VEREEUWIGEN.

     

    *

    I N H O U D

    Het zou een mooioe eeuwigdurende herinnering gewest zijn, moest de Rechter gisteren, in plaats van dat vernderend Arrest, bevolen hebben om op de Gtote Markt – de tweede grootste derNederlanden – een meterhoog bronzen standbeeld op te richten voor deze twee stille helden. Met de hand verwijtend wijzeend naar Justttie, net zoals in Gent Van Artevelde verwijtend wijst naar de Vooruit. In de grond lijk mieren, zouden er een oneindig aantal Googlekes mogen liggen spartelen, zoals ze dat verdienen…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE GENTSE ACCUFABRIEK (2)

    *

    Ik kom even terug op mijn blog van 4 dezer (‘De Gentse accufabriek), nu de redenen (mv) van het niet doorgaan van de inplanting ervan bekend zijn geworden.

    Om te beginnen is er de Belgische loonnorm, dezelfde waartegen zopas nog betoogd werd (met de aanwezigheid van o.m. Magnette, die mee kwam betogen tegen een punt uit zijn eigen regeer akkoord). De loonkosten in België liggen nu al 10% hoger dan in Zweden en dat verschil zal nog groter worden na één, misschien twee automatische index aanpassingen in de eerstvolgende maanden. Een systeem dat ze haast nergens anders nog kennen, ook niet in Zweden..

    Een tweede reden bleek de krapte op de Belgische arbeidsmarkt, waarnaar ik in mijn blog van 4 dezer ook al wees. België kent de op één na hoogste vacature graad van Europa, vooral op gebied van exacte wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde (de zgn ‘STEM’-richtingen), die bij ons de laagste zijn van Europa.

    Een derde punt bij ons is het moeilijk verkrijgen van vergunningen. ‘NIMBY’ (‘Not In My Back Yard’) staat bij ons nog sterk. Volgens de Wereldbank staan we op dat gebied op de 45ste plaats in de wereld..

    Ten vierde staat dit land op de vierde laagste positie in Europa qua duurzaamheid en daarmee bedoelt men in de eerste plaats het aandeel van hernieuwbare bronnen in de energie productie.

    Tenslotte ligt de werkzaamheids- graad van de totale actieve Belgische bevolking (niet de Vlaamse) zo’n 10% onder die van niet alleen Zweden, maar ook van Nederland en Duitsland.

    Er is dus nog werk aan de winkel, al zie ik niet in hoe dat zal gebeuren met de ersatzploeg die momenteel onze federale regering bemant. Duitsland heeft, met zo’n 80 miljoen inwoners, voor de allereerste keer sinds WO II een regering met 3 partijen i.pl.v. de gebruikelijke 2. Wij, een landje met zo’n 11 miljoen, hebben er een met 7. Het verhaal van het teveel aan koks, dat het eten bederft.

    *****

    Waarom mijn blogs altijd beginnen met Guvaal te kopiëren? Hoog tijd om dat nog eens te herhalen.

    1° De nieuwswaarde ervan, altijd helder en beknopt weergegeven. Recht voor de vuist, met een begrijpend oor voor andere meningen….

    2° Komt daarbij de rechtlijnigheid van de ingenomen standpunten. Geen de minste zweem van lankmoedigheid.

    3° Last but not least: ons Anna-Cristina woont al jaren ook in die gezegende Kempen, dwars door de bossen op wadelafstand van… Guvaal.

    in mijn verbeelding is het net alsof die twee mij iedere morgen even komen gedag zeggen. Nee, Pa, ge moogt zo hard niet zijn… Om ijzer te breken zijn er hamers nodog!

    129 ONDERNEMERS LUIDEN NOODKLOK OVER KERNUITSTAP

    ©PHOTO NEWS

    *

    Vandaag om 15:55

    *

    In een open brief roepen 129 Vlaamse ondernemers de regeringen op snel knopen door te hakken over de stopzetting van de kernenergie in ons land. Ze vrezen stroom tekorten en dure energiekosten.

    De brief is ondertekend door ondernemers achter bedrijven als Agristo, Ardo, Christeyns, Gijbels Group, Inex, La Lorraine, Montea en Renson.

    Opinie

    De lamp zal straks niet meer branden!

    'Nu Engie zijn standpunt duidelijk heeft geformuleerd, bereikt de onrust bij veel ondernemers een hoogtepunt', schrijven de ondertekenaars. 'Ze maken zich grote zorgen over de energie bevoorrading szekerheid van ons land, om nog niet te spreken over de betaalbaarheid en de impact op de inflatie.'

    Twijfel

    De ondernemers vrezen een black-out. Ze stellen dat de bevoorradings zekerheid niet gegarandeerd kan worden als de kerncentrales verdwijnen. Ze verwijzen voor die claim naar 'meerdere studies' zonder te preciseren welke, een standpunt dat tegen de bevindingen ingaat van de netbeheerder Elia, de energie regulator CREG en de onderzoeken van verschillende universiteiten. Die stellen dat de bevoorrading wel gegarandeerd kan worden zonder kernenergie.

    Jens Cardinaels

    MERKELIJK UITGEBLUST

    **

    10/12/2021 Erwin vanmol - Leestijd 0 minuten

    3

     De afscheids-feestjes voor Merkel blijven maar duren. Ondertussen heeft haar entourage nog steeds niet gereageerd op het meesterwerk van Wouter Beke.

    Nieuw: Doorbraak Magazine.

    **

    Verkrijgbaar in de dagbladhandel vanaf 10 december.

    foto: ©Doorbraak

    Doorbraak op papier was dat geen verleden tijd?

    10/12/2021, 12:54

     

    De mediamarkt van Vlaanderen hertekenen? Daar doen wij graag aan mee met Doorbraak. Dat doen we sinds 2014 online en vanaf vandaag opnieuw op papier. Papieren media zullen niet verdwijnen, ze zijn veranderd.

    Terug in de tijd

     Mag ik u eerst meenemen naar 2013, in een café aan de Antwerpse Kaaien. Aan een tafeltje met koffie en thee, zitten Jean-Pierre Rondas, Karl Drabbe, Peter De Roover en ikzelf. We hadden een jaar eerder Doorbraak overgenomen van de Vlaamse Volksbeweging. Het doel van de vergadering was de toekomst uit te tekenen voor ons medium, toen nog een maandblad met een website.

    Want die ambitie hadden we: een rol opnemen in het publieke debat in Vlaanderen.

    Op die bijeenkomst werden we het snel eens. Doorbraak werd op 1 januari 2014 Doorbraak.be. In onze overtuiging was papier het verleden en online de toekomst. Het verschil zouden we makkelijker maken als opinie-site dan als maandblad. Want die ambitie hadden we: een rol opnemen in het publieke debat in Vlaanderen. Het debat verruimen met meningen die in de traditionele media niet of te weinig aan bod komen.

    Juiste keuze

    Van twee online-artikels per dag in 2014 zijn we gegroeid naar gemiddeld tien per dag in 2021. De opinie-)aé&aze$&è§(‘”aéyezs(tg(rtg(tgbws=

    Het afghjklsite vervelde tot journalistiek én opinie. Doorbraak professionaliseerde. Vandaag brengen we nieuws, interviews, analyse en duiding, naast columns en opinies. Het internet heeft ons veel kansen gegeven. We groeiden naar anderhalf miljoen unieke bezoekers per jaar. En ons publiek groeit nog.

     

    Doorbraak.be kreeg kinderen: Doorbraak Boeken, een uitgeverij, Doorbraak Radio, een podcast reeks en Doorbraak tv, met vallen en opstaan. Maar er bleef een gemis. Het internet heeft naast veel mogelijkheden ook wel wat beperkingen. De lengte bijvoorbeeld. Maar ook de opmaak. Er zijn verhalen die je beter kan vertellen op papier, met mooie foto’s, in een boekje dat nog ruikt naar verse drukinkt.

    Papier blijft

    Daar droomden we van op de redactie. Een droom die een uitdaging werd. We werden daarbij aangevuurd door blijvende vragen van lezers. Op de redactie likkebaardden we bij de gedachte aan langere, diepere interviews of reportages met foto’s. Na veel wikken en wegen ligt het resultaat vandaag in de bus van onze trouwe vrienden, sponsors, en steuners, of in de krantenwinkel. De volgende stap in de uitbouw van Doorbraak: Doorbraak Magazine. Een blad met klasse, dat mag gezien, en vooral mag gelezen worden.

    Vlaams, niet politiek correct, en al zeker niet woke.

    Met Doorbraak Magazine tonen wij onze ambitie om een belangrijke rol te spelen in het publieke debat in Vlaanderen. Met dit magazine zetten we onszelf in de markt als een volwaardig journalistiek medium. Doorbraak heeft een plaats in het Vlaams media landschap. Wij brengen toegevoegde waarde in Vlaanderen. Vlaams, niet politiek correct, en al zeker niet woke. Geen herkauwing van wat online al verscheen, maar een magazine met diepgaande interviews, reportages en maatschappelijke beschouwingen die u elders niet leest. Hiermee zijn wij een alternatief voor de traditionele media. Tot in de krantenwinkel. (Ontdek hier in welke krantenwinkel u Doorbaak Magazine kan aanschaffen)

    Er zal over gesproken worden. Dat is geen vaststelling, maar een engagements verklaring. Veel leesplezier, en laat weten wat u ervan vindt bij pieter.bauwens@doorbraak.be.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wat kan een mens zich vergissen. Standbeelden, net als standpunten, hebben meesal meerdere aangezichten.

    Mijn eerste reactie op die geweldige uitvinding van bedrukt papier voor DOORBRAAK, was er eerder ene van ongeloof. Precies op de dag zelf waarop L & H niet publiekelijk in de bloemetjes werden gezet, maar letterlijk en figuurlijk onthoofd, komt mijn lijfsblad mij vertellen, dat zij het verover per ossewwagen hebben her-uitgevonden.

    L & H hebben de menselijke stem gedigitalieertd en nu gaat Doorbraak van her verder naar ook op papier. Omdat, zo scjriven ze, papier nooit zal verdwijnen.

    Als daarmee toiletpapier bedoeld wordt; kan ik in theorie –op veilige afstand – volgen….

    Tot daar de zwas. Want, in concreto,, wie ben ik om het te willen beter weten… Ook zal

    het me geen cent kosten, want die investering gebbrir rt ver van mijn huis.

    Ook over Staatssteun en zo voorlopig de maagdelijke stilte…

    *

    Digithalys

    11-12-2021, 16:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500759 – ZO D’OUDEN ZONGEN ZO PIEPEN NU DE JONGEN. EIGEN HAARD IS GOUD WAARD. VOOR OUTER EN HEERD

    .

    DONDERDAG 9 DECEMBER 2021

    KERST(MOS)MIS

    *

    HOERA:

    PISS & CACK VOOR DE KNACK

    VOOR

    VISTA,

    DE PRIMEUR VOO DE ZOCEELSTE NIEUWE LINKXE FRONTLINIE

    *

    (Zie onderaan deze bijdrage)

    *

    500759 – ZO D’OUDEN ZONGEN ZO PIEPEN NU DE JONGEN. EIGEN HAARD IS GOUD WAARD. VOOR OUTER EN HEERD

     

    *

    I N H O U D

    Het échte logo van VISTA blijkt nog in the clouds te hangen. BIj Sleeping Joe, van waar vandaan ook het geld moet komen? Maar laat dat geen ptobleem zijn voor de Rollers van Roularta. Wie eerst komt, eerst maalt en ieder nieuwe abonnee is weer een dag langer te leven.

    Trouwens, eigen heerd, wat is dat nu nog weerd? U leest er meer ocer onderaan in de slotbedenking die gaat over het Nieuwe Gemeente Bestuur van Langemark-Poelkpalle. Zo’n beetje mijn oorpsronkelijke grboortegrond…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    IN DE STILLE KEMPEN

    *

    Kempenaars zijn altijd een vroom volkje geweest. Armand Preud’homme schreef het al in zijn ‘Kempenland’(‘Kempisch volk, zo vroom en blij’). Mede als gevolg daarvan stemde vroeger de overgrote meerderheid in de ‘stille’ Kempen voor de christendemocraten. Veel baten heeft dat hen nooit opgebracht. Bij mijn weten is er ooit maar één CVP-gezinde Kempenaar minister geworden en dat was Frans Van Mechelen. De andere kopstukken brachten het meestal niet verder dan tot staatsecretaris. Eén daarvan in de jaren 1970 was Jos Dupré uit Westerlo en daarmee heb ik het ooit aan de stok gehad. Ik dacht eraan toen ik gisteren in de kranten zijn overlijdenbericht las. Jos werd 93.

    In de tweede helft van de jaren 1970 werkte ik in DAF’s assen- en cabinefabriek in Oevel/Westerlo. Ik ontving er de bezoekers en had de supervisie van de kantine. In die functies hing ik af van de afdeling Personeels zaken. Op een gegeven moment vroeg de heer Kerremans uit Mechelsn, manager Bevoorrading, me het adressenbestand. Er kwamen nieuwe verkiezingen aan en Kerremans stond op een lijst van de Volksunie. Na consulatie met mijn directe overste, gaf ik hem die. Later bleek dat niet correct te zijn geweest en kwam er een klacht van CVP-staatssecretaris Dupré. Ik kreeg een berisping en mijn directe overste, een Nederlander die zich van geen kwaad bewust was, werd drie dagen geschorst. Ik zei toen dat ik mij ‘gedupreerd’ voelde en daarmee was de kous af.

    ---

    In dezelfde periode kreeg ik het ook aan de stok met Mark Eyskens, toen minister van Buitenlandse Zaken die in het nieuws was gekomen toen zijn departement een visum had verstrekt aan een Palestijnse terrorist en Eyskens gevraagd werd af te treden als minister. Waarop die zei ‘In een normaal land zou ik dat doen, maar niet in een apenland zoals België’ (een uitspraak waaraan onze vriend Walter ons af en toe herinnert).

    Ik had over Eyskens een artikel geschreven in ‘De Heikanter’, een plaatselijk Kastels blad met als titel ‘Startgeld voor ministers’. Daarin vertelde ik het verhaal dat hij, Eyskens, in Herentals een spreekbeurt was gaan geven, tegen betaling. Eyskens legde toen klacht neer tegen mij en het blad, maar daar is nooit iets van gekomen. De Heikanter maakte wel een einde aan mijn columns.

    Dat was allemaal in de tijd toen de christendemocraten in onze Kempen nog iets te vertellen hadden. Net zoals elders in Vlaanderen schiet daar niet veel meer van over. ‘Ja, maar’ en ‘enerzijds, anderzijds’ volstaan niet meer.

    UBER MAG WEER DE BAAN OP IN BRUSSEL

     

    **

    Boze Uber-chauffeurs blokkeerden de voorbije weken meermaals het verkeer in Brussel. ©EPA

    *

    Vandaag om 15:36

    Na wekenlang protest maakt de Brusselse regering de weg vrij voor Uber-chauffeurs om - onder strikte voorwaarden - hun taxidiensten weer op te starten.

    Het Brusselse hof van beroep legde Uber-chauffeurs eind november een verbod op om de app nog te gebruiken. Voor elke 'illegale rit' moest Uber vanaf dan 10.000 euro aan dwangsommen betalen, met een maximum van 1 miljoen euro.

    Het arrest was het resultaat van een jarenlange procedure slag tussen Uber en de officiële taxisector in Brussel. Volgens die laatste veroorzaakte Uber oneerlijke concurrentie. Het Amerikaanse bedrijf heeft in de hoofdstad geen taxilicentie. De chauffeurs van het bedrijf hebben alleen een VVC-vergunning om een voertuig met een bestuurder te verhuren, zoals een limousine.

    Taxiplan legt opnieuw machtsstrijd in Brusselse PS bloot

    De beslissing zorgde voor een storm aan protest bij de Uber-chauffeurs, die de voorbije weken meermaals delen van het verkeer in Brussel lam legden.

    De Brusselse regering komt nu met ‘een tijdelijke oplossing’, die zal lopen tot de ruimere hervorming van de taxisector van kracht wordt. Concreet zullen de Uber-chauffeurs moeten werken op basis van een recente exploitatievergunning én ze moeten kunnen bewijzen dat ze deze activiteit gemiddeld 20 uur per week uitoefenen.

    Uber-chaufferus zullen ook enkel ritten mogen uitvoeren die vooraf via een platform werden besteld. Het oppikken van klanten, parkeren op de openbare weg of op een taxiplaats zijn verboden.

    Ook voor het platform komen er extra regels, zoals het afleveren van informatie over chauffeurs en exploitanten. Ze mogen hun chauffeurs ook niet verplichten om zich maar bij één enkel platform aan te sluiten.

    Volgens minister-president Rudi Vervoort zorgt de tijdelijke oplossing ervoor dat de chauffeurs snel weer aan de slag kunnen. ' Dit voorstel respecteert de gerechtelijke uitspraken van de voorbije jaren en effent tegelijk het pad voor de toekomstige ordonnantie die een volwaardig uniek statuut voor het beroep zal vaststellen.'

    JAMBON WORDT IN DE MEDIA VEEL HARDER AANGEPAKT DAN DE CROO

    foto: ©Belga

    *

    Maddens en Bauwens: ‘Vista laat nationalisme links liggen’

    09/12/2021

    *

     

     

    De plotse omslag van Jan Jambon om een vervroegd overleg-comité bij elkaar te roepen leek niet zijn sterkste communicatieve zet. Verder kunnen er vraagtekens worden geplaatst in welke mate onze privacy vandaag de dag nog wordt beschermd. In deze aflevering van Doorbraak Radio geven Bart Maddens en Pieter Bauwens hun analyse van de politieke week.

    De communicatie van Jan Jambon

     

    De communicatie van Jambon is vaak zeer knullig, zegt Maddens. Wat de coronamaatregelen betreft is het beter om drie keer na te denken alvorens iets te communiceren. Poltici moeten er rekening mee houden dat de situatie snel kan veranderen en voortdurend andere dingen verklaren in de media is dan een slecht idee. Enkel wanneer er een constante lijn wordt aangehouden in de communicatie, zoals Weyts en Vandenbroucke doen, is er sprake van sterke communicatie. Weyts stelt alles in het werk on de scholen open te houden en vangt het communicatief goed op wanneer dit toch niet helemaal lukt.

    De Croo wordt door de media veel zachter aangepakt dan Jambon

    Los van het feit dat Jambon vaak slecht communiceert heeft Maddens ook de indruk dat dit vaak wordt uitvergroot in de media. ‘Dat was al zo tijdens de zaak Chovanec in het begin van de legislatuur.’ De manier waarop deze zaak werd gebruikt om Jambon zwart te maken was overdreven, zegt Maddens. ‘De Croo wordt door de media veel zachter aangepakt dan Jambon.’

    Wie heeft de regeringen nog in hand?

    Wat je vandaag vaak hoort is dat Weyts en Demir alles in het werk stellen om een sterke N-VA op de kaart te zetten in de Vlaamse regering en dat hun werk teniet wordt gedaan door Jambon, zegt Bauwens. ‘de communicatie tussen Weyts en Jambon zit ook niet helemaal goed.’ Jambon heeft op dit moment de Vlaamse regering niet in handen.

    Of De Croo dan wel de federale regering in handen heeft is nog maar de vraag. Vandenbroucke reageerde op de persconferentie na het overlegcomité openlijk ontgoocheld. Hij had vooral gehoopt op strengere maatregelen in het basis onderwijs waar er een hoge virus circulatie is. Vandenbroucke geeft hiermee een eigenaardig signaal want hij geeft in het openbaar toe dat hij het debat heeft verloren, zegt Bauwens.

    Overlegcomité doordrongen van de Belgische besluitvorming

    De manier van besluitvorming op het overlegcomité is de normale manier waarop aan besluitvorming wordt gedaan in de Belgische politiek. Dit wordt in de commentaren vaak vergeten, vindt Maddens. ‘Er worden beslissingen genomen die slecht worden voorbereid en daarna amper geëvalueerd worden.’ Belgische besluitvormingen is het sluiten van een compromis omwille van het compromis.’ Dit is ook de manier waarop de afgelopen staats hervormingen zijn beslist. Normaal gezien ondervindt de man in de straat geen directe gevolgen van de inefficiënte besluitvorming maar in de corona crisis ondervinden de burgers aan den lijve hoe chaotisch België werkt. ‘Dit zal niet zonder gevolgen blijven.

    Dat scholen de laatste plek zijn waar het licht uitgaat is het juiste uitgangspunt

    Vooral het debat over de school-sluiting geeft goed weer hoe chaotisch de Belgische besluitvorming werkt. Het is moeilijk om goed te doen voor iedereen als minister van onderwijs maar in de eerste plaats mag er niet vergeten worden dat scholen er zijn voor leerlingen en niet voor leerkrachten, benadrukt Bauwens. ‘Dat scholen de laatste plek zijn waar het licht uitgaat is het juiste uitgangspunt.’

    De corona crisis en onze privacy

    De corona crisis en de invoering van het Covid Safe Ticket hebben bepaalde ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. Mensen die zich niet laten vaccineren breken geen enkele wet maar de toegang tot veel publieke plaatsen wordt hen wel zo goed als ontzegt, zegt Maddens. ‘De dijk die onze privacy beschermt breekt langs alle kanten.’ De gegevens beschermings autoriteit functioneert totaal niet. De personen die betrokken zijn bij de ontwikkelen van allerlei technologieën die onze gegevens te grabbel gooien zijn dezelfde personen die tegelijkertijd onze gegevens moeten beschermen. Veel betrokkenen bij de GBA zijn zowel rechter als partij, benadrukt Maddens. Dit wordt aangekaart op het niveau van de Europese Unie waarna Alexandra Jaspar, directielid van de gegevens beschermings autoriteit ontslag heeft genomen.

    Mensen hebben recht op privacy, benadrukt Bauwens. ‘Zaken zoals bescherming van persoons gegevens die we enkele jaren geleden nog normaal vonden worden nu zomaar op kant gezet.’ Het is vooral opmerkelijk hoe snel en makkelijk dit gebeurt. Het is de angst die ervoor zorgt dat mensen dit allemaal aanvaarden, zegt Maddens.

    Vista laat nationalisme links liggen

    Enkele mensen van Vlinks vinden het tijd om een partij te beginnen. Vista zegt uitdrukkelijk regionalistisch te zijn in plaats van Vlaams-nationalistisch. ‘Jammer dat ze uitdrukkelijk zeggen dat ze opkomen om een Vlaams-nationalistische meerderheid te vermijden,’ zegt Maddens. Zo kunnen de andere V-artijen duidelijk stellen dat een stem op Vista een verloren stem is voor Vlaanderen.

    Redacteur artikel: Rani De Leeneer

    David Geens

    **

    Nieuwe partij VISTA wil de progressieve Vlaming een alternatief bieden: '2024 wordt een cruciaal jaar'

    Uit Knack van 08/12/2021

    07/12/21 om 16:30

    Bijgewerkt op 08/12/21 om 11:31

    Bron : Knack

    Erik Raspoet

    Vlamingen zullen in 2024 kunnen stemmen voor een nieuwe, progressief-regionalistische partij: Vista. 'Er zijn heel veel politieke daklozen in Vlaanderen', zeggen oprichters Tom Garcia en Jan Wostyn.

    Nieuwe partij Vista wil de progressieve Vlaming een alternatief bieden: '2024 wordt een cruciaal jaar'

    Tom Garcia. © GF

    Vista is ontstaan uit de Vlaams-progressieve beweging Vlinks en wil aan de federale, Vlaamse én lokale verkiezingen deelnemen. Te veel ambitie? Voorzitter Tom Garcia (54) en ondervoorzitter Jan Wostyn (42) zien dat anders. 'Hoe meer ze zeggen dat het niet zal lukken, hoe harder ik erin geloof', zegt Wostyn, een econoom en sinoloog die lesgeeft in een Brusselse school. Hij is geen lid van Vlinks, in tegenstelling tot Vista-voorzitter Tom Garcia, een zelfstandig reclamemaker die aan de wieg van Vlinks stond.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    In LA-PO is er dus een nieuw Bestuur aan het bewind geklommen. Weg met de C, met de V, blijft alleen over de P van…. Profijt hebben.

    De plannen zijn echt revolutionair, progressief én Profijtig.

    De Kerk van Bikschote krijgt ‘een nieuwe bestemming’ en de Pastorij van Madona wordt afgebroken om op dat minuscuul plaatsje een gazonnetjje aan te leggen.

    Zou het niet beter andersom zijn? Een ‘Kerk’ blijft nu immers altijd voor iedereen ‘De Kerk’ en als die Pastorij behouden blijft, kan er een mooie cent aan huur voor worden binnen gerijfd.

    Op het nieuwe veel grotere ‘gazonnetje’ in het volle centrum van de Gemeente Bikschote kunnen de Oudjes op gezellige zitbanken – rp,d de kerkklokken? - dan lekker hun dagen doorbrengen met keuvelen hoe dit in vroegere dagen altijd een Heilige Plaats is geweest.

    Of misschien kan de Pastorij in Madonna nog wel meer opbrengen, door er een soort bordeel van te maken? Ik ken dart volkke daar nofg van vroeger, toen ik als kind bij Tante op vakantie mocht…

    Want daar in die nijvere boerenstreek is men zijn tijd immers altijd al ver vooruit geweest…

    Suggestie.

    In La is er nog altijd dat hectaren grote ‘Stuidenten Friedhof’ uit WO I.

    Vooruit met d geit: de Socialisten zijn wer aan zet in Gross Deutschalnd. Maak daar, tegen uiteraard een rume vergoeding, een speelweide van voor dieren…. En zwijg eindelijk over diene Groten Oorlog, want er zit er weer een nieuwe en nog grotere aan te komen….

    Misschien dat er dan daar in de Westhoek genoeg plaats zal vrijkomen om alles ineens vanaf de grond ‘Nieuw’ te maken…

    *

    Digithalys

    11-12-2021, 09:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500758 – ‘RECONQUISTA’: WAAROM KREEG JULIUS CESAR GEEN TWEEDE KANS VAN BRUTUS?

    .

    Woensdag 8 december 2021

    KERST(MOS)MIS

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500758 – ‘RECONQUISTA’: WAAROM KREEG JULIUS CESAR GEEN TWEEDE KANS VAN BRUTUS?

    *

    I N H O U D

    Momentje, dat zijn twee totaal verschillende zaken. Dat, hoe de islammerij na vele honderden jaren eindelijk uit geheel Het Iberisch Schiereinlabd verdreven werden, is een verhaal dat we, op Europees niveau zelfs, heden ten dagen in levenden lijve helemaal opnieuw aan het weder bijwonen zijn. Om erin te geraken heeft het deze keer, dank zij de Socialistenn niet zo heel lang geduurd en hopelijk diirt de Vrijheidsstrijd deze keer ook geen honderden jaren.

    Gaan die luii het dan nooiot leen? Dit is ONS LAND en hier hebben WIJ het voor het zeggen.

    -

    Maar om op Julius Cesar en de Bello Galico terug te komen: we zullen wel nooit tot in detal vernemen welke stam precies van de Galliërs de dappersten waren. Misschien wel, na een haast afgeweerkte veroveringstocht, dat volkje uit de Lage Landen, die vochten met de zee in de rug? Ze hadden trouwens geen andere keus….

    Dan is er zeker geen sprake van ‘Belgen’, maar eerder van… Julianen. Reden waarom de Vlamingen zo vlug de Romeinse Hogere Beschavig hebben aangenoen.

    Net als Donald Trump in de VS (even onderuit), en nu Eric Zemmour in Frankrijk, is het voor elk ondernemend Volk een zaak om er vooral vlug bij te zijn…

    Eric, Le Normand, en cours de route en Francr?

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET DICTATOR EFFECT

    *

    Het ‘Dictator Effect’ is een wetenschappelijk werk, een ‘paper’ zoals men dat noemt, van de hand van Jason Papaioannou en Jan Luyten, dat zes jaar geleden verscheen en zegt dat autocraten, naarmate ze langer aan de macht zijn, steeds slechter economische resultaten boeken. Een gevolg van een verhoogde inflatie door corruptie en de erosie van de instellingen, maar ook door wat de onderzoekers ‘de desinformatie-val’ noemen. Die ontstaat door totale loyauteit te eisen van hun achterban, waardoor ze te optimistische verslagen krijgen over de toestand van het land.

    Een schoolvoorbeeld van het dictator effect vinden we de dag van vandaag bij ‘sultan’ Erdogan van Turkije. Het beleid van de man en zijn AKP-partij is nog slechts de schaduw van wat eens een heropleving van het land betekende. In 2004 werd Erdogan door het Brussels eurocratenblad European Voice zelfs nog uitgeroepen tot man van het jaar en werd de E.U. aangespoord om Turkije bij de E.U. te laten aansluiten.

    De onderhandelingen met Europa bestaan gelukkig alleen nog op papier. De Turkse Lira is niets meer waard en verloor sinds het begin van dit jaar al 40% t.o.v. de dollar. De inflatie zit rond de 20%. Brood werd op 19 jaar 900% duurder. De grootste schuldige daarvan is Erdogan zelf, die zich koppig blijft verzetten tegen elke renteverhoging omdat hij denkt met een lagere rente meer te kunnen uitvoeren en zo de economie er weer bovenop te helpen. De laatste drie jaar heeft hij al evenveel gouverneurs van de nationale bank ontslagen omdat die hem niet wilden volgen in zijn waanzin.. Na de mislukte militaire coup van 2016 veranderde hij de Grondwet, schafte hij zelfs de functie van eerste minister af en beslist hij nu alles zelf, ook de vele politieke en gerechtelijke benoemingen, Het gevolg daarvan is dat armoede, corruptie en werkloosheid hand over hand toenemen. Zijn AKP-partij verloor ondertussen de verkiezingen in de twee grootste Turkse steden, Ankara en Istanbul, toen de oppositie daar als één partij opkwam. Mocht zich dat herhalen bij de nationale verkiezingen van 2023 dan zit het spel helemaal op de wagen en vreest men voor het ergste. Nu al zitten er nergens ter wereld meer journalisten achter de tralies dan in Turkije.

    Het Turkije van Erdogan is een schurkenstaat aan het worden en mist steeds meer de basis om de crisis te boven te komen. Met Erdogan’s economische voodoo politiek zal het zeker niet lukken.

    EX-BPOST-BAAS PLEIT ONSCHULDIG IN KARTEL ZAAK

    **

    Jean-Paul Van Avermaet. ©BELGA

    *

    08 december 2021 15:33

    *

    Jean-Paul Van Avermaet, de gewezen CEO van Bpost, heeft woensdag niet schuldig gepleit in de Amerikaanse rechtszaak over verboden kartel afspraken toen hij aan de slag was bij het bewakingsbedrijf G4S. Het proces start eind januari.

    Het dossier draait om het manipuleren van biedingen in de privé bewakings-sector. Het dateert uit de periode waarin Van Avermaet bij G4S directeur België, Luxemburg, Frankrijk en Marokko was. Samen met anderen en enkele bedrijven is hij in staat van beschuldiging gesteld in de VS. Begin 2020 werd Van Avermaet CEO van Bpost, maar goed een jaar later diende hij ontslag te nemen omdat zijn positie door het dossier onhoudbaar geworden was.

    Ex-Bpost-baas begin december voor de rechter

    Het Amerikaanse ministerie van Justitie beticht Van Avermaet & co. en de bedrijven G4S, Securitas en Seris Security ervan samen gespannen te hebben om prijzen vast te leggen, biedingen te manipuleren en contracten onder elkaar te verdelen, ten nadele van hun klanten. De VS kwamen in actie omdat er onder meer contracten bij zijn met het Amerikaanse ministerie van Defensie voor de bewaking van militaire basissen en installaties in België.

    Ambassade

    In het dossier diende Van Avermaet woensdagochtend Amerikaanse tijd voor de eerste keer - technisch heet dat een arraignment - te verschijnen voor rechter Tanya Chutkan van het U.S. District Court van het District of Columbia in Washington. Hij hoefde daarvoor niet naar de VS te gaan: zijn aanwezigheid was virtueel via de Amerikaanse ambassade in Brussel.

    Het was vooral uitkijken naar hoe hij zou pleiten: schuldig of niet schuldig. Hij pleitte niet schuldig, vernam De Tijd. Dat is in lijn met het feit dat hij zijn onschuld tot nu toe staande hield, ook al verhoogde de schuldbekentenis van zijn twee luitenants bij G4S en G4S zelf de druk op hem aanzienlijk. De partijen legden woensdag ook de start van de rechtszaak vast: die begint op 28 januari.

    Geen borgsom

    Rechter Chutkan vond het niet nodig een borgsom op te leggen aan Van Avermaet of hem in voorlopige hechtenis te nemen. Hij moet zich wel maandelijks melden. Van Avermaet riskeert in het slechtste geval in de correctionele zaak een gevangenisstraf van tien jaar en een miljoenenboete.

    Het Amerikaanse gerecht gaat niet over een nacht ijs: er is sprake van een dossier van meer dan 2.000 documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie, G4S, Seris en andere privé bewakings-bedrijven. Daar zit ook gevoelige informatie tussen. Van Avermaet laat zich in België, waar er ook nog een dossier loopt bij de Belgische Mededingings- autoriteit, bijstaan door het advocatenkantoor Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick.

    In de VS is zijn advocatenkantoor het internationaal actieve Morrison & Foerster. Daar zijn Lisa Phelan en Eliot Adelson zijn advocaten. Phelan heeft een kwart eeuw ervaring als een van de leidende figuren van de correctionele antitrust divisie van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Adelson heeft ook een uitgebreide ervaring in anti trustzaken.

    Bert Broens

       Ongezouten

    Zemmour als geneesmiddel voor het zieke Frankrijk

    8 december 2021

    *

    U heeft al heel wat over Éric Zemmour kunnen lezen: zijn journalistieke achtergrond, zijn politieke evolutie, zijn wel-bespraaktheid, zijn belezenheid, zijn onafhankelijkheid van bestaande partijen en zijn parcours als opiniemaker bij CNews. U heeft hem horen vergelijken met Donald Trump. U heeft wellicht de Paris Match-foto’s van hem in zwembroek gezien. U kent misschien zijn boeken over de teloorgang van Frankrijk, de eens trotse natie die nu verwatert en verloedert à la minute.

    U heeft Zemmour kunnen volgen tijdens zijn groei naar een presidents kandidatuur. U kon getuige zijn van de eerste succesvolle verkiezings bijeenkomst van zijn partij ‘Reconquête’ en hoe die brutaal werd verstoord door antifascistische fascisten. Dit ondemocratisch tuig meende de democratie te moeten redden door Zemmour te muilkorven. Nog even en ze imiteren hun moslimvriendjes met een aanslag grand cru. Gelukkig werden ze door de Zemmour-enthousiasten zoals dat hoort met een spontane hardhandigheid als grof vuil buitengezet.

    Wat U niet hoort of leest in de ‘vaderlandse’ media is een objectieve analyse van de intellectuele tocht die deze beschaafde man heeft afgelegd. Le Grand Remplacement van auteur Renaud Camus bleek een dankbare inspiratiebron om de migratie golven te kaderen. Er was meer aan de hand dan een handvol gastarbeiders dat wat langer bleef hangen dan voorzien. Hun woestijn godsdienst was dan toch niet van een uitdovende aard zoals abusievelijk voorspeld door naïeve commentatoren. Het losgeslagen gedrag van de ‘brave jongeren zonder toekomst perspectief’ werd en wordt nog steeds geminimaliseerd door de sociale elite en haar media-knechten. De piekende criminaliteits cijfers waartegen geen overheids vaccin bestaat, de niet meer in te dijken onveiligheid binnen de publieke ruimte en de gore marginaliteit in de banlieus die je liefst betreedt mét geurverlies hebben de Franse steden in een toxisch Tjernobyl herschapen. De barbaren zijn op uitnodiging door de poort naar binnen gehuppeld. Dit zal ongetwijfeld racistische praat zijn in de gewatteerde oren van een links lulletje rozenwater. Who cares? De tijd van omzwachteld taalgebruik moet maar eens voorbij zijn.

    De nep-intelligentsia die met graagte door de woke-hoepel springt is totaal irrelevant geworden. De belachelijkheids graad van een gratuit geblaat over de inclusieve samenleving heeft een top bereikt. De uitholling van de edele Franse taal en cultuur is schrijnend en vooral wraakroepend. Het is dan ook een verademing Zemmour aan het werk te zien. Veroordeeld voor racisme, hoor je de autocue-omroeper van dienst al melken. So what? Wie de linkse meute bezig zag die de bijeenkomst van Reconquête wilde saboteren, maalt daar niet om. Integendeel, het ‘parler vrai’ is noodzakelijk om de werkelijkheid te benoemen. Wie al de artikelen en boeken vol zelfverachting en koloniale schuld leest over de zogenaamde ‘witte schuld’ zou van een omgekeerd racisme durven te gewagen. Dat mag echter niet van de weldenkende gedachtenpolitie. De blanke man heeft alle privileges, balken uitzinnige feministes van het laatste uur. Ben je het daarmee oneens, dan ben je volgens hun rode boekje seksistisch. Het zij zo. Laten we ophouden hun doctrinaire carnaval stoet ernstig te nemen.

    De beleidsideeën van Reconquête omtrent constructieve ondersteuning van Franse bedrijven en vooral de verhoogde aandacht voor het streven naar uitmuntendheid in het onderwijs – met zo weinig mogelijk activistische leraren en hun negatieve propaganda spiraal – biedt hoop. De achteruitgang van Frankrijk afremmen en haar waardigheid herstellen zijn identiteits versterkende doeleinden. Ook de cultuur religieuze bronnen mogen niet verder opdrogen. In Nederland publiceert Elsevier Weekblad met overtuigde vanzelfsprekendheid een kerstnummer, daar waar concurrenten een ‘winternummer’ uitbrengen. Met een Zemmour aan het roer zal ook in Frankrijk een traditionele Kerstmis blijven bestaan. Laten dus de mensen met gezond verstand hun tijd niet meer verspillen aan ongezonde argumenten. Heimwee naar een grandeur die nooit bestaan heeft? Tja, si non e vero e bene trovato.

    Gerard Van Clapdorp

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De Europese soepkom staat dus te pruttelen op het vuur.

    Das Mädchen MÄRKEL, in Führerland, geschafft of geschift, ligt er voorgoed uit, en Olaf Schulze, de Nieuwste Nationaal Socialistische Leider komt aan zet. Met sofort en in één adem een resem beloften voor vernieuwiing en verbetering die niet moeten onderdoen voor die uit 1933 van zijn voorganger Adolf, die ook al Reichskanzler was maar liever aangesproken werd als Führer aller Germanen.

    Als in La Douce France, nu de mooie Marine La Plume aan de zijde van Eric Mon-Amour, bijgenaamd Le Normand, tegen Macron optrekken, dan wordt die binnen de kortste keren een Micon ipv een Macron.

    Ondertussen gebeurt er in onze Lage Landen, wat er stilletjes gebeuren moet. Traag maar zeker komt daar voor mekaar, wat Julius Cesar ooit in levenden lijve vast heeft kunnen stellen: daar leeft een soort die de dappersten van allen zijn.

    Alea jacta est, en nu is het dus opnieuw AAN ONS…

     

    Digithalys

    09-12-2021, 15:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500757 – AFGOD,HALFOD OF GOD, ZONDVLOEDEN EN VRRTGANE VASTELANDEN, JA ZELFS WEREMDOORLOGEN EN WERELD PANDEMIËN: ALLES VALT TE OVERLEVEN ALS DE INDEX MAAR BLIJFT BESTAAN

    .

    DINSDAG 7 DECEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500757 – AFGOD,HALFOD OF GOD, ZONDVLOEDEN EN VRRTGANE VASTELANDEN, JA ZELFS WEREMDOORLOGEN EN WERELD

    PANDEMIËN: ALLES VALT TE OVERLEVEN ALS DE INDEX MAAR BLIJFT BESTAAN

    *

    I N H O U D

    Wie spreekt er nu nog van Zaratusrtra, Antartica, de Builenpest of De Spaanse Griep, tenzij antropologen, virologen vlieg- pf muggen-urologon.

    Wij, in dit Kloteland, zijn dus gezegend als geen ander. In ampr één jaar tijd worden we tot 5% méér toegestopt om te overleven, als we daarvoor oud genoeg geworden zijn.

    Maar over wat hieronder volgt over de PTB enz, meen ik op staande voet te moertern besluiten dat het gedaan is met dit Kloteland. Toch in het woordgebruuk. Een nieuwe bebaming zal dus wel moeten. Want met wat er daar vlg de Liebre achter onze rug in dat onderliggend landsgedeelte gebrurt, blijkt dat de ballen er daar van afgesneden worden. En zonder testikelen geen reproductie meer. Zelfs niet bij de Goden….

    Geen Apenland meer, geen Kloteland, maar totaal geen Land meer. Vlaanderen Vrijstaat op een soort ‘Huwelijksmarkt’ dan maar?

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GIDSLAND IS DE WEG KWIJT (2)

    *

    Een blog schrijven is één ding, er meteen een goede titel voor vinden is iets anders en duurt soms langer dan het schrijven van het verhaal zelf. Het doet dan soms ook wel eens deugd, als ik merk dat er in een krant een titel staat die krak dezelfde is als deze die ikzelf ook al gebruikt had voor hetzelfde onderwerp, Dat is al meer dan eens gebeurd en gebeurde dit weekeinde weer, toen De Tijd – weliswaar als ondertitel – schreef dat ‘Gidsland Nederland de weg kwijt is’. Letterlijk dezelfde titel als degene die ik gebruikte in mijn blog van 18 november. Ik zou ze moeten aanklagen voor plagiaat (grapje).

    Wat nu Nederland betreft, dat mag dan geen gidsland meer lijken, er blijft wel een groot verschil met België, in de zin dat ze daar toch ondanks alles een eind voorlopen. Er zijn nog steeds veel meer mensen aan de slag – al dan niet met flexi jobs - de koopkracht ligt er (officieel althans) hoger en de armoede lager. De pensioenen zijn er beter, omdat het vooral de bedrijven zijn die voor hun werknemers moeten sparen; waardoor de overheidsfinanciën er niet extra mee belast worden zoals bij ons. Nederland heeft zijn Begroting beter op orde en een staatsschuld die – in verhouding – zowat de helft is van de Belgische. En dan zwijgen we nog over de toestand van de wegen en de netheid van de steden.

    Tenslotte pakt Nederland het asielzoekers probleem heel anders aan. Het verplicht de kandidaat nieuwkomers zich te registreren in Ter Apel, een haast vergeten dorp in het Noorden van Groningen, zeg maar in een uithoek van het land, waar plaats zat is om iedereen opvang te verstrekken, desnoods op veldbedden en in tenten, maar de mensen – soms met kinderen - niet op straat laat slapen, zoals dat tot nu toe in Brussel gebeurde is en waaraan men eindelijk toch iets aan zou gaan doen.

    Kortom, Nederland heeft nog werk aan de winkel, maar België nog veel meer.

    DRIE KEER OPSLAG VOOR AMBTENAREN IN EEN JAAR

    ©jan lankveld

    *

    Vandaag om 15:05

    *

    Het Planbureau verwacht dat de spilindex al in december overschreden wordt. Volgens de huidige vooruitzichten komt er ook in augustus 2022 een overschrijding.

    De spilindex, de index die meet hoe duur het leven voor gezinnen wordt, wordt in december voor een tweede keer dit jaar overschreden. Dat voorspelt het Federaal Planbureau dinsdag. De maand na zo'n overschrijding worden de sociale uitkeringen en de pensioenen met 2 procent verhoogd om ze aan te passen aan de gestegen levensduurte. Nog een maand later volgen de weddes van het overheidspersoneel.

    Welke impact heeft de hoge inflatie op uw portemonnee?

    Eerder voorspelde het Planbureau dat de spilindex in januari zou worden overschreden. Maar door de aanhoudende hoge inflatie stelt het die prognose bij.

    Het Planbureau verwacht bovendien een nieuwe overschrijding in augustus 2022, waardoor de uitkeringen en ambtenaren lonen nogmaals met 2 procent stijgen. Als dat klopt, gaat het om de derde verhoging van de uitkeringen en ambtenaren weddes in 13 maanden. Ook in augustus 2021 werd de spilindex overschreden.

    Inflatiepiek voorbij

    De spilindex is gekoppeld aan de inflatie. In november stond die met 5,64 procent op het hoogste niveau sinds juli 2008, vooral door de hoge energieprijzen. Het Planbureau verwacht dat de inflatiepiek toen bereikt werd, maar gaat ervan uit dat de inflatie nog tot en met maart volgend jaar boven 5 procent blijft.

    De gemiddelde jaarinflatie zou dit jaar uitkomen op 2,4 procent en in 2022 op 3,8 procent. In 2020 en 2019 was dat respectievelijk 0,74 en 1,44 procent. En in de privésector?

    De uitkeringen en ambtenaren lonen stijgen automatisch als de spilindex overschreden wordt. Maar in de privésector gebeurt dat met een beetje vertraging, afhankelijk van de cao, de collectieve arbeidsovereenkomst van de sector.

    Sommige sectoren kiezen ervoor de lonen één keer per jaar aan de index aan te passen, vaak in januari. Zo krijgen de ruim 400.000 bedienden van het paritair comité 200 in januari een indexering van 3,56 procent. Het gaat onder meer over de bedienden van de bouwsector, de uitzend kantoren en de IT-sector.

    In andere sectoren worden de lonen maandelijks of één keer per kwartaal geïndexeerd.

    Floor Eelbode

    DE PS WORDT IN DE HOEK GEDRUMD DOOR HET SUCCES VAN PBT

    foto: ©Belga

    Christian Laporte: ‘Unitarisme van Bouchez niet bij iedereen populair ’

    07/12/2021 David Geens - In tegenstellig tot de Zweedse coalitie, waar vooral de Vlaamse partijen het politieke evenwicht dicteerden, zijn het nu de Franstalige partijen die de federale regering domineren. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Christian Laporte, journalist voor La Libre, een analyse van de politiek aan Franstalige kant.

    De sterke positie van PTB

     

    Afgaand op de peilingen wint de PTB aan terrein in Franstalig België. De PS voelt de adem van PTB in haar nek en verklaart het hanengevecht tussen MR-voorzitter Bouchez en PS-voorzitter Magnette. Om PTB op links niet nog meer kiezers te laten winnen verdedigt Magnette sterk de standpunten van zijn partij. De publieke opinie is hier niet helemaal tevreden mee aangezien dit aantoont dat de politieke situatie niet stabiel is, zegt Laporte. In La Libre stond deze week nog een artikel over een mogelijke val van de regering, wat een hypothese is die regelmatig opnieuw opduikt.

    De PTB is zeer aanwezig op sociale media en stuurt bijna elke dag een persbericht uit om blijvende druk te zetten. De partij voert sterke oppositie op het thema van de overstromingen van deze zomer en kaart aan dat het beleid niet slagkrachtig weet op te treden. Het feit dat er nog heel wat mensen letterlijk in de kou staan sinds de overstromingen bezorgt de politiek een negatief imago. De politiek in Wallonië is zeer moeilijk en ook de corona crisis zorgt voor een vijandigere sfeer, zegt Laporte.

    Cordon médiatique

    In het algemeen wordt PTB ook in de Franstalige pers wat aan de zijlijn gehouden maar sinds de voorzitterswissel wordt Hedebouw wel meer op de voorgrond gebracht, zegt Laporte. ‘Het was geen verrassing dat Hedebouw de enige kandidaat zou zijn voor het voorzitterschap.’ Laporte is van mening dat sommige populaire kranten soms wel te vaak het woord geven aan PTB. ‘Maar PTB komt niet naar voor wanneer ze dat niet willen.’ Als ze zichzelf voortdurend op de voorgrond zouden plaatsen zou dit betekenen dat ze kritiek moeten aanvaarden aan in debat moeten gaan, dat wil PTB duidelijk niet.

    De populariteit van Bouchez in Wallonië

    Door zijn scherpe uitspraken krijgt Bouchez steeds meer aanhang in Vlaanderen, is hij even populair in Wallonië? Hij heeft zeker wel aanhang in Franstalig België, zegt Laporte, al is zijn unitarisme niet bij iedereen even populair. ‘Ook binnen de MR zijn er politici die meer achter het regionalisme staan, wat moeilijk overkomt wanneer de voorzitter het tegenovergestelde verdedigt.’ Politiek is vaak op consensus gebasseerd en Bouchez brengt vooral zijn eigen standpunten op de voorgrond, zegt Laporte.

    De opkomst van radicale partijen

    Vlaams Belang momenteel nog geen belangrijk onderwerp in de debatten aan Franstalige kant

    De peilingen laten zien dat extreme partijen steeds meer stemmen winnen. In tegenstelling tot in Vlaanderen komt extreemrechts in Wallonië niet van de grond. Dit komt vooral doordat ze geen sterke leiders hebben, zegt Laporte. Ondanks de electorale winst van extremen is de opkomst van Vlaams Belang momenteel nog geen belangrijk onderwerp in de debatten aan Franstalige kant, zegt Laporte. ‘Mensen die nieuwe ideeën voor een staatshervorming op de voorgrond brengen krijgen vaak niet het woord in de media.’ Ook zijn er nog weinig politici die debatten op gang kunnen trekken, vindt Laporte.

    De vaccinatie in Franstalig België

    De vaccinatie campagne in Brussel en Wallonië blijft op een lager peil dan die in Vlaanderen. Volgens Laporte komt dit omdat de mensen in Franstalig België meer beïnvloedbaar zijn dan in Vlaanderen. De lagere vaccinatie graad heeft er wel voor gezorgd dat er meer corona maatregelen behouden bleven, wat in Franstalig België niet door alle bevolkings groepen op applaus werd onthaald. De weerstand vanuit bepaalde bevolkings groepen tegen de coronamaatregelen toont misschien wel aan dat Vlaanderen meer inzet op integratie dan Wallonië en Brussel.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Dat men, bij manier van spreken, daar in Het Zuiden des Lands elkaar eensdaags de strot zou afbijten, stond in de sterren geschreven. Dat is nu eenmaal zo in de Dievenwereld van het Bolsjewisme. Het is een Wet ouder dan die van van Meden en Perzen, dat we tot en met de Val van de Muur in 1989 zelf persoonlijk hebben meegemaakt. Zo lang, om

    het even wie, zelfs broer of zuster, daar iets meer heeft dan de ander, willen alle ander dat ook hebben. Eert zijzelf, en vervolgens ook zij die hen nakomen. Een soort perpetuum mobile dus….

    Want met dergelijke ratatouille valt geen land te bezeilen, want die willen in de eerste plaats, door het op te vreten, hun eigen schip naar de haaien. Het zijn dan ook geen zeevaarders, lijk de overgrote meerderheid der Dappersten Aller Galliiëts, zoals Julius Cés    ar ons ooit noemde.

    *Digithalys

    08-12-2021, 14:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500756 – DE NIEUWE GODDELIJKE DRIEVULDIGHEID: GOD, GODVERDOMME EN DE ISLAMISERING

    .

    MAANDAG 6 DECEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500756 – DE NIEUWE GODDELIJKE DRIEVULDIGHEID: GOD, GODVERDOMME EN DE ISLAMISERING

    *

    I N H O U D

    En dat is dan nog gerekend buiten de vele soorten dodelijke ‘Griepkens’ die overaL in de lucht hangen, de moedwillig uitgelokte torenhore infaltie, en de geniepuge ‘omvolking’ die ons met de papalepel wordt ingegeven.

    De Zuiderburen, in al hun simpliciteit toch ons ‘Gidsland’, hebben daar het woord ‘Changement’ voor bedacht. Changement de vitessse? Maar de meeste wagens riden nu toch automatic? Of dat voor enige verandering ten goede zou kunnen zorgen? Val wel te betwijfelen,, want uit die richting is zelden iets goeds gekomen. Zie 1789….

    **

    Bij ons zwijgen de Regme Media hierover nog altijd als vermoord. Ze kijken voor wat betreft de herkiezing van Macron liever de kat uit de boom, tot ze plat op de buik gaan voor de naam van - of de herinnering aan -

    Éric Zemmour

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET INFLATIESPOOK (2)

    *

    Ik heb in deze rubriek al meermaals mijn twijfels geuit omtrent de Belgische automatische index. Bij mijn weten bestaat die in geen enkel ander land nog, tenzij misschien Luxemburg, maar dat is geen land, zoals Charles De Gaulle het ooit verwoordde.

    N.a.v. de nieuwe grote opstoot van de inflatie, waarover ik het al had in mijn blog van 3 dezer, verscheen er in de weekeindeditie van De Tijd een uitgebreid artikel van de hand van Stefaan Michielsen, senior writer van de – volgens mij – minst bevooroordeelde krant van Vlaanderen.

    Officieel heet het dat de automatische indexering de enige garantie op stabiliteit is in de koopkracht van de bevolking. Als gevolg daarvan is er bv maandenlang onderhandeld over een opslag van 0,4% bovenop die index. Door de hogere inflatie van 3,5 tot 4% blijkt ook dat niet meer houdbaar. Daardoor dreigt het mechanisme onze ondernemingen op te zadelen met een concurrentie handicap t.o.v. die van de buurlanden, waardoor bedrijven de productiviteit dienen op te voeren, meer te produceren met evenveel medewerkers of evenveel met minder. Of met een deel van de productie uit te wijken naar het buitenland.

    Om e.e.a. te verhelpen zijn er ondertussen al een reeks ingrepen gebeurd, Belgische uitzonderingen en achterpoortjes zoals dat hier met zowat alle wetten gebeurt. Voorbeelden zijn het overslaan van één of meerdere index aanpassingen, het verminderen van BTW op bepaalde zaken, de koppeling aan een zgz ‘gezondheids index’, die geen rekening houdt met de prijzen van tabak, alcohol, benzine of diesel, met als voorlopig orgelpunt de vrijwaring van het concurrentie vermogen t.o.v. de buurlanden. Die laatste wet, een eerste keer gestemd in 1989, is ondertussen al enkele keren bijgeschaafd en leidde tot wat men de ‘loon-norm’ is gaan noemen. Als we ons ‘mateke‘ moeten geloven is onze index nog niet ingewikkeld genoeg, hij kwam zondag op De Zevende Dag nog pleiten om er een zgz ‘meer sociale dimensie’ aan te geven.

    Het is uitgerekend de loon-norm die nu in nauwe schoentjes komt te zitten door de plotse forse verhoging van de inflatie. Mocht die laatste aanhouden, dan zal men uit een ander vaatje moeten tappen. Ofwel die index gewoon afschaffen en doen wat ze in bijna alle andere landen doen, nl de loon-discussies binnen de diverse sectoren houden.

    Er bestaat trouwens ook een mogelijkheid dat er straks geen tekort maar een teveel aan onderdelen en andere producten zal zijn, die nu gemist worden en dan kan de situatie omslaan. Als dat echter niet zou gebeuren, zal ook de rente door het dak gaan en wordt een land als België, met op één na de grootste schuldenlast van Europa, helemaal rijp voor de Club Med.

    AANDEELHOUDERS SCHAREN ZICH MASSAAL ACHTER RECTICEL-TOP

    CEO van Recticel Olivier Chapelle. ©Tim Dirven

    *

    Vandaag om 11:51

    *

    De aandeelhouders van Recticel hebben het licht massaal op groen gezet voor de verkoop van de divisie Engineered Foams. Daarmee wint de Recticel-top een veldslag. Maar de oorlog is nog ver van afgelopen.

    Het was maandag voormiddag voor de aandeelhouders van Recticel vergaderen geblazen voor een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de groep. De schuimrubber producent vroeg zijn aandeelhouders akkoord te gaan met de verkoop van de divisie Engineered Foams aan de Amerikaanse schuimrubber groep Carpenter. Die deal is een onderdeel van de verdedigings strategie van Recticel REC0,00%

    tegen het bod van 13,50 euro per aandeel van het Oostenrijkse Greiner. Het is de divisie waar het de Oostenrijkers het meest om te doen is.

    Bijna driekwart van de Recticel-aandeelhouders tekende present op de zevende verdieping van het Van der Valk-hotel nabij Brussels Airport - weliswaar bijna allemaal elektronisch. In de zaal zelf waren meer medewerkers van Recticel aanwezig dan aandeelhouders. In totaal was 73,93 procent van de aandelen geregistreerd. Dat is veel meer dan bij de gewone aandeelhouders vergaderingen van Recticel, waar met moeite de drempel van 50 procent wordt gehaald.

    63,45%

    stemmen voor afsplitsing

    63,45 procent van de aanwezige Recticel-aandeelhouders gaf groen licht voor de verkoop van de afdeling Engineered Foams.

    Uiteindelijk gaf 63,45 procent van aanwezige aandeelhouders groen licht voor de afsplitsing. Hoofdaandeelhouder Bois Sauvage - goed voor 27,08 procent van de Recticel-aandelen - en enkele andere individuele aandeelhouders stemden tegen. Het doel van de Recticel-top - meer dan 27,08 procent ja-stemmers vinden - werd ruim bereikt. Een kleine helft (47%) van het totale aantal Recticel-aandeelhouders (niet -aanwezigen meegerekend) koos voor het 'ja-kamp'.

    Michael Sephiha

     

    Mondmaskerplicht nu al vanaf zes jaar.

    *

    OMVOLKINGS DEBAT IN FRANKRIJK: ‘GRAND REMPLACEMENT’ OF KLEINE VERVANGING?

    **

     Europa

    Omvolking? Je mag het vooral niet te scherp stellen...

    foto: ©Wikimedia

    *

    De ‘grand remplacement’ als hoofd gerecht in het uiterst karige verkiezings programma van Zemmour.

    Analyse - 06/12/2021 Alexander van der Meer - Leestijd 8 minuten

    -

    In zijn gedicht ‘Die Lösung’ – de Oplossing – gekscheerde Bertold Brecht over een regering die ontevreden is over het eigen volk en daarom een ander volk kiest. In plaats van een volk dat een andere regering kiest. In Frankrijk maar ook elders in het westen doet een serieuze versie van deze parodie opgeld: de theorie van de ‘grand remplacement’ – de grote vervanging, of de grote omvolking. Een nationale en internationale elite zou doende zijn het oorspronkelijk Franse volk te vervangen door niet-westerse migranten, en de Franse cultuur door een andere.

    De video van Zemmour

    Het was Renaud Camus – een Franse versie van Pim Fortuyn en een veelschrijver van in de zeventig, die in 2011 met dit idee kwam in een gelijknamig boek. Camus – geen familie van – wordt meestal als ‘extreem rechts’ aangeduid. Dat de blanke terrorist die 50 moslims doodschoot in een moskee in Nieuw-Zeeland zijn naam had genoemd, overigens zonder iets van hem te hebben gelezen, blijft Camus achtervolgen…

    De grand remplacement is het belangrijkste onderwerp in de op 30 november publiek gemaakte video, waarmee opiniemaker Éric Zemmour zijn deelname aan de presidentsverkiezingen aankondigt. Vanachter een antiek houten bureau en voor een kast met in leer gebonden boeken las hij een tekst op van papier, praktisch zonder zijn publiek aan te kijken. Voor hem hing een vintage microfoon en generaal de Gaulle kwam vaak in beeld, in een soortgelijke setting. Het was een bizarre vertoning…

    Islamo-gauchisme

    De tekst werd geïllustreerd met heftige journaal beelden van vroeger en nu, en hinderlijk begeleid door de Zevende van Beethoven. Dat deed meteen denken aan de film ‘The King’s Speech’ over de stotterende koning George VI van Engeland. Waarin deze muziek onder diens laatste speech klinkt, als hij niet meer stottert…

    de warme band in Frankrijk tussen links en radicale islam. Zemmour vergelijkt die met het pact tussen Hitler en Stalin uit 1939

    Zemmour heeft de pest aan de ostentatieve aanwezigheid van on ge-assimileerde, niet-westerse culturen in Frankrijk, en vooral aan de bijbehorende waarden en normen, die botsen met die van de republiek.

     

    Massa-immigratie en de opmars van de islam zijn hem een doorn in het oog, en al helemaal het islamo-gauchisme: de warme band in Frankrijk tussen links en radicale islam. Zemmour vergelijkt die met het Pact tussen Hitler en Stalin uit 1939. Hij wil president worden om net als De Gaulle Frankrijk te beschermen tegen een invasie…

    Gezeur over voornamen

    Zijn denkbeelden spreken velen aan maar president zal hij er niet mee worden. Buiten die stokpaardjes islam, migratie en omvolking lijkt Zemmour nauwelijks een verkiezingsprogramma te hebben. Hoe hij Frankrijk concreet zou gaan besturen en hoe hij economische problemen zou aanpakken van modaal en beneden modaal Frankrijk – zoals inflatie en het pensioenstelsel – blijft vaag.

    En zijn gezeur over niet-westerse voornamen als Mohamed die niet in Frankrijk zouden thuishoren, gaat bijna iedereen te ver. Ooit kreeg hij daarover publiekelijk woorden met een tv-presentatrice van Afrikaanse afkomst, Hapsatou Sy. Zemmour vond het ‘een belediging voor Frankrijk’ om iemand die er wordt geboren ‘Hapsatou’ te noemen. De presentatrice diende een aanklacht in, en Zemmour zal september 2022 moeten voorkomen wegens ‘racistische krenking’.

    EU-commissaris voor ‘gelijkheid’

    Deze week lekte een interne publicatie uit van de EU-commissaris voor ‘gelijkheid’, Helena Dalli uit Malta. Die deed me meteen denken aan de namenkwestie van Zemmour. Deze European Commission Guidelines for Inclusive Communication bevatten ‘tips’ om inclusief taalgebruik binnen de EU te stimuleren…

     

    Er wordt geadviseerd het woord Kerstmis niet meer te gebruiken, maar te vervangen door ‘winterfeest’. Ook kolonialiseren dient als woord helemaal te verdwijnen, wegens gevoeligheden van niet-westerse immigranten. Zij of hun voorouders mochten er eens mee te maken hebben gehad… Je kunt dus niet meer zeggen: ‘Mars wordt gekolonialiseerd’, maar wel: ‘er worden mensen naar Mars gestuurd’.

    Gevoelens van statenlozen

    Maar het kan nog gekker: het woord burger moet in alle Europese talen taboe worden. ‘Iedere burger die werkt moet zijn rechten kennen’ is fout, maar ‘wie werkt moet zijn rechten kennen’ is ok. Mevrouw Dalli legt het uit: ‘Hou rekening met de gevoeligheden van statenlozen en immigranten; niet iedereen in de EU is een burger’.

    Ze raadt het gebruik van Mary, Marie of Maria af.

    Wat namen betreft, glijdt de eurocommissaris even hard uit als Zemmour. Ze raadt het gebruik van Mary, Marie of Maria af. En in de Engelse versie van de richtlijnen wordt ook de naam ‘John’ in de ban gedaan… Staan allemaal net even te vaak in de Bijbel, en dat is mogelijk kwetsend voor islamitische nieuwkomers. Volgens Mevrouw Dalli tenminste – die schoon 25.000 euro per maand opstrijkt. Over Mohamed – op dit moment de populairste voornaam in sommige steden van Frankrijk, rept ze niet…

    Alle kritiek op de richtlijnen werd door progressieve media en politici uiteraard meteen afgedaan als ‘rechts gekakel’.

    De ‘kleine vervanging’

    Deze ‘newspeak’ hoort thuis in de ‘petit remplacement’, zoals Renaud Camus die noemt. Zonder ‘petit remplacement’ geen ‘grand remplacement’ volgens hem. De ‘kleine vervanging’ zou bestaan uit het verdacht maken en uiteindelijk laten verdampen van de oorspronkelijke Franse cultuur, om te beginnen in en via het onderwijs. Het blanke koloniale verleden wordt kinderen als het ultieme kwaad bijgebracht, terwijl bijvoorbeeld de massamoord op de joden geminimaliseerd wordt. Er zijn tenslotte nieuwkomers die joden liever niet als slachtoffer zien…

    Wie bijvoorbeeld het rijke verleden van Arabieren als slavenhandelaren noemt, is een fascist.

    Tegelijkertijd dienen tekortkomingen of wandaden van niet-westerse culturen bij voorkeur te worden genegeerd of ontkend. Wie bijvoorbeeld het rijke verleden van Arabieren als slavenhandelaren noemt, is een fascist. Vaststellen dat zwarte Afrikanen en Noord-Afrikanen zowel de misdaad statistieken als de gevangenis populaties aanvoeren in Frankrijk, is zelfs bij wet verboden. Daarvoor is Zemmour ooit veroordeeld tot een geldboete.

    Ontkenner van Franse cultuur

    Robert Ménard, burgemeester van de zuid Franse stad Béziers en aanhanger van de omvolkings theorie, kreeg justitie achter zich aan omdat hij het hoge percentage islamitische leerlingen op scholen in zijn stad exact had vermeld. Hield hij dat dan bij, wilde de politie weten, dat is verboden. Het duurde vier jaar voor hij werd vrijgesproken…

    Het heilig verklaren van de eigen cultuur is glad ijs. Minstens zo glad als ontkennen dat er überhaupt een Franse cultuur bestaat, wat president Macron ooit deed. ‘Er bestaat geen Franse cultuur, alleen een cultuur in Frankrijk…’ zei hij.

    Het blijft bizar hoe andere culturen uit de wind worden gehouden en de eigen cultuur wordt verguisd. Bijvoorbeeld door beelden in het Louvre met doeken te bedekken en wijn van tafel te houden als er ayatollahs op staatsbezoek komen, terwijl Europese vrouwelijke diplomaten op bezoek in Iran een hijab dragen… Maar ook door pogingen om islamistische aanslagen en de slachtoffers daarvan dood te zwijgen (pun intended).

    Samuel Paty

    Misschien herinnert u zich die van een Frans-Marokkaanse islamist op een supermarkt in Zuid-Frankrijk, in 2018. Daarbij werd een kolonel van de gendarmes vermoord, die de plaats had ingenomen van gijzelaars. Kolonel Arnaud Beltrame kreeg een staatsbegrafenis en er werden straten en scholen naar hem vernoemd, al ging dat laatste moeizaam. In Parijs werd pas na veel discussie een tuintje achteraf naar hem genoemd. Het naambord meldde over zijn dood: ‘victime de son héroïsme’ – slachtoffer van zijn heldhaftigheid. Alsof het zijn eigen schuld was.

    Om scholen of straten naar de onthoofde leraar Samuel Paty vernoemd te krijgen, lukt bijna helemaal niet. Zijn doodzonde was het in de klas bespreken van de Mohamed-cartoons in Charlie Hebdo en de vrijheid van meningsuiting. Daarmee brak hij met de ongeschreven regels van wat Renaud Camus het ‘enseignement de l’oubli’ noemt: het onderwijs in het vergeten.

    Opvallend genoeg bleek uit een recente peiling dat maar liefst 67% van de Fransen geneigd is de ‘grand remplacement’ serieus te nemen. Hoe hard en hoe vaak ook door media en politici wordt geroepen dat dit een extreemrechtse complottheorie is.

    Dat zou kan gedeeltelijk kloppen, maar het is juist een extreemlinkse presidents kandidaat die op zijn eigen manier ook in omvolking gelooft: Jean-Luc Mélenchon. De partijleider van La France Insoumise ziet zowel de Franse cultuur als het blanke ras verdwijnen door gekleurde immigratie, maar hij juicht dat juist toe. En terwijl Zemmour dagelijks wordt bedreigd, aangevallen en voor nazi uitgemaakt, is daar bij zijn extreemlinkse tegenpool geen enkele sprake van.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Voor zo ver het eventueel nodig zoui zijn: de zelfmoord hulplijn is nog altijd 1813.

    Het Zelf Red Nummer daarentegen is 5/2024 maar dat wordt liefst zo stil mogelijk gehouden.

    Ook ontkent Ondergetekende bij deeze ten zeerste, dat er van Overheidswege uit Bx reeds inschrijvingen lopen voor Taallessen Moslimees, Arabiers of Marochaans. Fake-News van de kant van Extreem-Rechts?

    In ieder geval: uiterst voorbarig. Maar als U met de neus op de feiten gedrukt wordt, kies dan voor het Arabiers. Die hebben namelijk de beste pietrol om in beweguing.net te komen.

    *

    *

     

    Digithalys

    07-12-2021, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500755 – DE O ZO CHRISTELIJKE WERKLIEDENBOND, LATER DIEVENBENDE, LIGT NU IN HET UITSTALRAAM TUSSEN DE SOLDEN….

    .

    ZONDAG 5 DECEMBER 2021

    **

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

     

    500755 – DE O ZO CHRISTELIJKE WERKLIEDENBOND, LATER DIEVENBENDE, LIGT NU IN HET UITSTALRAAM TUSSEN DE SOLDEN….

    *

    I N H O U D

    Het verschil tussen ooreaak en gevolg?

    Het verhaal van dit Klote Vaderland en dat van een verlopen vertrappelde Beschaving lopen samen. Als er geen Herders meer zijn, hoe kan de kudde dan worden samen gehouden?

     

    *

     

    DE ACW-VINGER IN DE POLITIEKE PAP: HET LIJKT WEL EEN BEWEGING

    Kent u de akeligste persoon in Vlaanderen? Dat is Peter Wouters, de ploegbaas van de christelijke arbeidersbeweging. We schrijven zijn club niet in hoofdletters zoals dat gebruikelijk was, omdat er in die beweging niet zoveel meer echte arbeiders zitten, laat staan dat ze zich christelijk zouden durven noemen. Het ACW (Algemeen Christelijk Werknemersverbond) was de overkoepeling van vakbond ACV, ziekenfonds CM, Familiehulp, Femma Wereldvrouwen (voorheen gewoon de KAV van bij ons), KWB (de culturele tak), KAJ (jongeren), Ouderenvereniging OKRA (vroeger Katholieke Bond van Gepensioneerden KBG), vrijetijdsorganisatie PASAR (Vakantiegenoegens van weleer tot genoegens te frivool ging klinken) en Samana (mantelzorg via de CM).

    Dit ACW heet inmiddels al enkele jaren Beweging.net en streeft een mega-influencing na. Ze willen boven hun CD&V-exclusiviteit uitstijgen.

    Peter Wouters komt nà de fletse Patrick Develtere die ten onder ging met het schandaal rond Dexia waarin het ACW stiekem coöperatief ARCO-spaargeld had belegd. Dat komt ervan als syndicaal bewuste organisaties ook bezwijken voor de vlugge winst. Waar het ACW aanvankelijk vele decennia streed voor een fraaier en voller bestaan voor de werkmens verschoof de focus van de leiding gaandeweg naar een bemoeizuchtige activistische ombuiging van de samenleving op basis van een politiek correct discours. Samenheulen met linkse groeperingen werd de norm. De ongewone mens moest gepamperd worden; de gewone mens moest zich aanpassen aan een modernistische visie. Elke verwijzing naar een katholieke oorsprong ging eruit. Het terechtwijzende vingertje en de bij voorbaat versleten duurzaamheid sslogans zetten daarbij de toon.

    Beweging.net

    Het ACW vervelde tot Beweging.net. Los van de window dressing bleef deze koepel invloed uitoefenen via de bevoorrechte partners binnen de CD&V. Nu komt Peter Wouters van onder zijn steen tevoorschijn op zoek naar de schijnwerpers. Peter wil als andere grote jongens ‘zijn’ studiedienst en ‘zijn’ achterban aanbieden aan andere ‘progressieve’ partijen zoals Groen en Vooruit. Tandengeknars bij de CD&V maar verder gewoon een lijdzaam ondergaan. Dat is nog zowat het enige christelijke kenmerk van de christen democraten tegenwoordig: het kunnen lijden zoals geen ander. In wezen wil Peter Wouters op alle sociale dossiers wegen waar hij maar kan. Hij wil ‘kingmaker’ worden. Hij wil ‘een cadeau zijn voor politici die zich aan onze bron kunnen laven’, zo noteerde Het Laatste Nieuws. Vroeger werden CVP’ers afgerekend op hun verzuim goed te luisteren naar de ACW-top. Volgens Wouters is ‘macht niet ons instrument’. Hou dan maar je zakken toe als je zoiets hoort. Wouters wil ‘faciliteren in het belang van iedereen’. Is dat geen knaller van een kerstboodschap? Op monkelende wijze de politieke agenda bevloeien vanuit niet-verkozen stal.

    Al 40 jaar geleden debatteerden ongelovige pastoors (die als ‘proost’ fungeerden bij lokale ACW-geledingen) met neo-communistische militanten van de Landelijke Bediendencentrale (LBC, nu onder de ridicule naam PULS) of de Centrale Metaal over een betere wereld die onmogelijk rechts kon zijn. Men konkelfoesde tot ver in de nacht over de oubollige CVP-denkbeelden, het perfide kapitalisme en de nood aan globalisering. De ACW-ontwikkelings organisatie Wereld solidariteit richtte avonden in met panfluitende Latino’s en vale wijn uit de Wereldwinkel om Zuid-Amerika toch maar te behoeden voor fascistische generaals regimes. Vlaamse gezinnen beleefden hun genoeglijke vakantie in recreatie-oord ‘Zon en Zee’. De overschot van hun centen belegden ze bij de BAC waar een bediende zo coöperatief was om ze in een schoendoos voor hen te bewaren. Dat zou later nog een flinke duit opbrengen, ver weg van het casino kapitalisme waarmee de arbeidersbeweging geen uitstaans had. De ‘ouden van dagen’ trokken op busreis door de Benelux. De Vrouwenbond tilde zich boven een Tupperware party uit met lezingen over inter-relationeel begrip. Geweldige tijden voor het ACW als behoeder van de sociale zekerheid en propagandist van een christelijk ge-ïnspireerde solidariteit.

    Toen had je ook al pedante betweters, oude vrijsters en opgelaten Gutmenschen die zich vanuit een soort menslievendheid beter waanden dan een ander. Toen de vrijgestelden ver van de fabriekspoort de macht overnamen tijdens de jaren 80-90 haakten de groenlinkse ideeën zich als teken vast in het zachte weefsel van ‘de Beweging’. Aan de basis werken de militanten naar best vermogen aan het stelpen van sociaal leed. Aan de top fladderen de bollebozen. Zij verdienen een vette boterham met compassie gekwaak en theoretische modellen. Dat bekt een eind aardig weg en op zich zou daar zelfs niets mis mee zijn, want een preek kan waar genoeg klinken om toch iets teweeg te brengen. De blote machtshonger van de elitebedienden aan de top van de ‘christelijke zuil’ blijft zelfs voor een blinde niet verborgen. Politiek lobbyen: meer dan een hobby.

    Anneleen De Bruyne

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Mijn eerste reactie was dat de vis altijd eerst begingt te stinken aan de kop. Maar toen dacht ik er aan, dat onze Samenleving al lag geen dode vis meer was, maar een dode kwal was geworden. Samen met mijn gevorderde leeftijd was dit dus een ietwat laattidige, ja zelfs ingedutte reactie. Zelfs het recente verleden is al geruime tijd voorbij.

    Zelfs de Kranten lopen een halve eeuw achter. Al beweren die nog zo hard zowel mondiaal-globalistisch als ‘woke’ progressief te zijn.

    Het is maar hoe je het bekijkt…. Meeheulen met de valse profeten is altijd het gemakkelijkst, maar meteen ook het recept voor de tweede en Laatste Zondeeval. %aar wat er hden—ten-dage door ‘de Kerk’ opgevoerd wordt; i so oud als de straat. Het is zelfs publiekelijk te zien in elke vitrinekast in elke hoerenbuurt in elke stad.

    Eenmaal deze leeloop voltooid, en het schorremorrie na de verkiezingen onderuit is gehaald, kan Vlaanderen eindelijk opnieuw opgelucht adem halen. Want het goede bloed kruipt waar het niet kan gaan.

    *s

     Digithalys

    06-12-2021, 15:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!