MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MSTOMME ELK AL LANG ZAT. DE VRETEN NU DE UIER OP EN STRAKS HET HELE BEEST

    .

    ZONDAG 16 JANUARI 2026*

    O Vaderland, o edel land der

    Belgen

    *

    500795 – ONZE PLITICI, DE ZOGENDE KALVEREN ZIJN DIE MSTOMME ELK AL LANG ZAT. DE VRETEN NU DE UIER OP EN STRAKS HET HELE BEEST

    *

    I N H O U D

    Dat onaangekondigd Chinees Griepke was – nu al + 2 jaar geleden - het gedroomde excuus om de Bevolking completer dan compl

    eet in het gateel te krijgen, zodat de ‘Ladsleiding’ rustig de duik onder de kiesdrempel kon voorbereiden. De zakken goed vol, rijkelijk onderweg naar de Europese Snelweg--vetpotten om hun fortuin voor de toekomst veiilig te stellen.

    Het uur der Wraak? Dat is, nrt als voorheen, voor een andere keer… Dit Cloteland immers is gebouwd op het geduld der Vlamingen.

    Vergeten we vooral niet, dat na de Marrakesh Machtsgreep van Keizer Lodewijk Michel, het Vivaldi Kliekje in de plaats is gekomen. ’n Allegaartje van innferieuremini-partijtjes die op zogezegd Demoicratisch Recht, de Vlaamse Maagdelijke Meerheid heeft verkracht. Een oud al eeuwenl       bg aanslepend verhaal, dat BDW, met al zijn getater, nooit had mogen overkomen. Zogezegd. Maar het is te laat de put gevuld, als hij, het kalf, verdronken is….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GREENFLATION

    *

    Het woord van het jaar 2021 was ‘knaldrang’. Voor dat van 2022 is het nog even wachten, maar er is al een kandidaat die veel kans maakt: ‘Greenflation’ of, in het Nederlands, ‘Groenflatie’,

    We kennen al het woord ‘inflatie’, dat aanduidt dat alles duurder wordt en ‘deflatie’, dat het tegenovergestelde betekent. Greenflation – ik hou me aan het Engelse woord dat beter klinkt, ook t.o.v. bv de Green Deal van Timmerfrans - betekent dat door de vergroening, die ons wordt opgedrongen, de prijs verhoogt van o.m. energie en grondstoffen en dus van bijna alles.

    ---

    Ondertussen gebeurt er met de komst van de omikron variant van Covid 19 bijna exact wat men ervan voorspeld had van bij de uitbraak in Zuid-Afrika: meer besmettingen, maar minder gevaarlijk, minder mensen op Intensieve Zorgen en minder sterfgevallen. Dat schreef ik al in mijn blog van 22 december 2021 en heb ik al enkele keren herhaald, maar dat past natuurlijk niet in de paniek-verhalen van onze media en ‘experten’.

    Eenzelfde verhaal over de Pfos en Pfas. Reeds in mijn eerste blog daarover op 21.06.2021 (‘Absurdistan aan de Schelde’) schreef ik dat er inderdaad een vervuiling had plaatsgevonden, maar dat het belachelijk was de mensen daar nu te verbieden nog eigen groenten en eieren van de eigen kippen te gebruiken, nadat ze dat al 20 jaar deden, sinds het storten van die Pfos had opgehouden en er nog altijd een eerste klacht of melding van ziekte moet bekend gemaakt worden. Dat is nog altijd zo en de hele zaak lijkt steeds meer op een bezigheidstherapie, te vergelijken met die van de Bende van Nijvel. De zaak past als gegoten in de ‘Greenflation’ waarbij men de Oosterweelverbinding minstens wil saboteren met een grote schade voor Antwerpen én Vlaanderen als gevolg. Weg met ons!

    HET BELGISCH VOETBAL IS ZIEK.

    *

    Peter De Groote

    Hoofdredacteur

    *

    De sleutelspelers in de sector hebben niet de discipline om het spelletje op te kuisen. Tijd voor een harde hand.

    Zo mooi het er soms op een plein aan toe gaat, zo weinig fraai gaat het er in de machinekamer van het Belgisch voetbal aan toe. Ruim drie jaar na de eerste huiszoekingen heeft het federaal parket zijn fraude onderzoek klaar. Het resultaat is om ongemakkelijk van te worden. Bestuurs-lui en makelaars gelinkt aan of aan de slag bij meer dan de helft van de clubs in de eerste klasse dreigen voor de rechter te belanden. Ze worden verdacht van schriftvervalsing, fiscale fraude, witwassen of een combinatie daarvan.

    Er is nog niemand veroordeeld, maar de schaal van de praktijken die uit het onderzoek naar voren komen, geeft aan dat de ziekte van het Belgisch voetbal systemisch en wijdverbreid is. En het dossier waarvan sprake is zelfs nog niet alles. De Bijzondere Belastinginspectie gaat los van deze zaak financiële malversaties na bij het gros van de Belgische topclubs. Er loopt nog een onderzoek naar buitenlandse constructies met makelaars en ook nog één naar matchfixing.

    Het cynische is dat de wantoestanden geen kentering of loutering teweegbrengen. Omdat de winkel sowieso blijft draaien. Lucratieve uitgaande transfers doen elk jaar vlot miljoenen naar het Belgisch voetbal vloeien. In het seizoen 2019-2020 was dat ruim 109 miljoen euro. Het enthousiasme van supporters kreeg een deuk door de pandemie, maar fans haken pas echt af als er op grote schaal sportief gesjoemeld wordt. En dat lijkt - hout vasthouden - vandaag niet het geval in ons land.

    Deugdelijk bestuur

    Het gros van de clubs aan de top in België is nog altijd structureel verlieslatend, maar ook dat is geen incentive om het huis op orde te zetten. Het enthousiasme van Belgische ondernemers om in de sport te stappen lijkt dan wel wat bekoeld, buitenlandse investeerders staan te trappelen. Deze week nog verdween de Brusselse tweedeklasser RWDM in handen van een rijke Amerikaanse investeerder. Ook de meeste sponsors liggen niet wakker van de kwalijke reputatie van de sector. Ze zien een groot podium voor hun merk. En een fijn avondje uit, met klanten.

    Die populariteit is de sport gegund. Maar er hoort meer deugdelijk bestuur tegenover te staan. Veel meer. Tekenend: bij de 57 verdachten zit ook een schare ondernemers die jaren geleden met hoge woorden over professionalisering en moderne bedrijfsvoering in de sport stapten. In het moeras van het voetbal blijkt het heel moeilijk niet weg te zinken. Ook al omdat het schijnbaar onuitroeibare systeem van spelers transfers - waarbij werknemers met een tijdelijk contract kunnen worden weggekocht tegen vaak astronomische bedragen - zo vatbaar is voor fraude.

    *

    WAAROM GEEN SOLIDARITEITSTAKS VOOR DE GROENE PROFITEURS VAN DE ENERGIEHAUSSE?

    **

    België Bananenrepubliek

    Satire - 16/01/2022

    *

    Op een kalme zee lijkt de grootste brokkenpiloot een goede stuurman. Het is pas tijdens een storm dat schepen met kwakkelige kapiteins stuurloos stranden. Tijdens deze corona crisis zwalpen álle regeringen richting de zandbank van de schaamte. Regerende politieke partijen solliciteren dan weer voor een verblijf onder de kiesdrempel terwijl scheepslui halsoverkop zoeken naar een reddingssloep voor loon, naam en faam. De kapiteins: Jan Jambon, Alexander De Croo, en Elio Di Rupo, zitten samen op de ezelsbank van onbekwaamheid en besluiteloosheid. Het stikstofdossier, de kernuitstap, de betonstop, de pensioenen, de activering van het arbeidsbeleid, enzovoort. Alles zit muurvast. Het enige wat ze schaamteloos hanteren is de sleutel van hun jojo-beleid: opsluiten, vrijlaten, opsluiten, vrijlaten, opsluiten… Laat het duidelijk zijn, een goede gevangenisbewaarder of beul maakt je nog geen fatsoenlijk bestuurder.

    een knok-kabinet van kibbelpartijen

    De oppositie kijkt toe hoe vooral op Vlaams en federaal niveau de ministers en parlementsleden van de meerderheid elkaar richting guillotine duwen. Ze voeren meer oppositie tegen elkaar dan ze besturen. Het is een knokkabinet van kibbelpartijen die intern nog verdeelder zijn dan een scheidend faalhuwelijk.

    We slikken het prikken als gedwangvoerde ganzen zonder kop

    Het corona-beleid is een onsamenhangende hutsepot van smaakloze ingrediënten die ze ons dwangvoeren uit smetvrees of kiesdrempel paniek. Minister Frank Vandenbroucke is de angst pyromaan die alle andere Vivaldioten en regeringsleiders aansteekt met zijn covidmanie. Hij is de omicronvariant: besmettelijker dan Marc van Ranst maar minder ziekelijk dan Geert Molenberghs. De balloze heren De Croo, Jambon, en Di Rupo likken als schoothondjes zijn hielen.

    Er werd onlangs een varkenshart geïmplanteerd bij de mens. Kunnen ze nu ook de bonobo-hersenen van onze teringlijders – regeringsleiders zijn ze al lang niet meer – vervangen door mensenhersenen? Of wil je hen alsjeblieft ‘bolas de toro’ aannaaien?

    De huidige vaccins zijn auto’s zonder wielen die pretenderen dat ze ubers zijn en geld aanrekenen om ter plaatste te blijven trappelen.

    Tot voor kort was ik een braaf, slaafs prikkebeest. Tweemaal Pfizer-gepriemd. Groen CST-pasje. Voorbeeldige onderdaan. Tot ik in december op een covid-safe-feestje onder pseudo-veilige gevaccineerden besmet werd en een kleine twee weken ziek in bed lag. De booster kunnen ze steken waar de zon niet schijnt. Ik laat me niet meer extra vaccineren tot ze een vaccin leveren dat daadwerkelijk helpt. De huidige vaccins zijn auto’s zonder wielen die pretenderen dat ze ubers zijn en geld aanrekenen om ter plaatste te blijven trappelen. We slikken het prikken als gedwangvoerde ganzen zonder kop. Er is echter geen Gaia om ons te helpen, want onze verkozenen verschuilen zich achter hun zetel uit schrik voor gezichtsverlies.

    De groene profiteur betaalt

    Onze energie factuur – je weet wel die maandelijkse extra belastingbrief – slaat door een explosie van de gasprijzen een zwart gat in onze portemonnee. Gelukkig is er de klimaatopwarming en kennen we een zachte winter, anders moesten we hout gaan sprokkelen of onze kerstboom in de living opstoken. De grote winnaars van dit verhaal zijn de energie-boeren van alle groene en duurzame energie bronnen: kernenergie, windmolens en zonnepanelen. De productieprijs blijft voor hen hetzelfde maar de winstmarge stijgt met +/- 270 %.

    De oplossing voor de dure facturen ligt dan ook voor de hand. Een tijdelijke solidariteitstaks bij de groene energieproducenten en deze aanwenden om een energie cheque te bezorgen aan elk van ons. Omdat het om het extra belasten gaat van haar groene vrienden, is waanzinnige Tinne voor één keer tegen een belasting. Onze energiefacturen voor miljarden euro’s bezwangeren met groene belastingen, daar streed ze voor op de groene barricades van de Wetstraat. De vervuiler betaalt, weet je wel. De groene miljarden multinationals, waar ze vroeger met haar advocatenbureau voor werkte, een extra solidariteitstaks opleggen, dat is voor de groene godin van de waanzin heiligschennis. Wel laat mij een nieuw adagium lanceren: ‘de groene profiteur betaalt’.

    Dit was niet op de afbraak:

       In Limburg alleen al werden zeventig gevallen van sociale huurfraude vastgesteld. De door links gepamperde sukkelaars die hun land ontvluchten blijken baronnen van onroerend vastgoed in hun land van herkomst.

       Minister Hilde Crevits schrapt 64 opleidingen van de subsidielijst. Het gaat onder meer om niet-erkende opleidingen tot psychotherapeut, het postgraduaat Voeding en Oncologie of de opleiding ‘welzijn voor werknemers met of zonder werk’ De opleiding ‘hypocrisie voor politici’ blijft erkend.

       Na een cyber-aanval op het Belgische leger en het lezen van onze militaire e-mails, weten de Russen nu ook dat het Belgisch leger het kleutergehalte niet overstijgt.

       De Dikke Van Dale heeft bij 15.000 woorden een genderneutrale (x) toegevoegd. Mag het duidelijk zijn dat de minister, de voetballer, de held, de bakker, de auteur, de klant of de crimineel ‘soms’ geen geslacht hebben. Waarvan nota.

       Bart De Wever trok naar de PFOS-commissie en hanteerde een eeuwenoude juridische tactiek: als u de feiten aan uw zijde hebt, argumenteer dan de feiten. Als u de wet aan uw zijde hebt, argumenteer dan de wet. Als u geen van beide heeft, val de voorzitter aan. Het systeem Rieder zeg maar.

    Om af te sluiten nog even deze hersen-spoeling. U kan nog steeds ‘het jaar van de banaan 2021’ deze is leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeaubox: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Een banaan in het oor onder de kerstboom. Het is eens iets anders.

    Jasmijn Walldorf

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De verticale duik van de Voetbal Top, nu ook al + 2 jaar geleden - is de beste ullustrie hoe een corrupt Gezag de das kan worden omgedaan: door onderlinge vetes. Brood- & Penisnijd.

    En al kunnen ze bij de ZES ‘Regeringen’ die ons Land rijk is, elkaar de kop afbijten om zelf de grootste te zijn, iets weerhoudt hen telkens. En dat is de zekerheid dat het spel daarna OVER and OUT is.

    Als deze (laatste) zwans-regering van zakkenvullers ooit ten einde komt, zelfs als ze opkomen onder een en dezelfde kleur, zoals de Blauwe Gans dat nu ineens begint te zeggen, dan nog valt het mes.

    -

    O Ja, de EU zal ‘tegen’ zijn, en dus kan het niet.

    Dan maar ’n 2de Brxit prganiseren, de Vlexit. Zo zijn ze nog met 26 om Herr Hitler verder op te volgen.

    *

    Digithalys

    16-01-2022, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500794- De Kleur Van De Kat Doet Er Niet TOE. Ald ZE MAAR GENOEG MÙiizen VANGT.

    .

    ZATERDAG 15 JANUARI 2022

    *

    500794- De Kleur Van De Kat Doet Er Niet TOE. Ald ZE MAAR GENOEG MÙiizen VANGT.

    *

    I N H O U D

    Ik val blijkbaar dus weeral eens te meer in herhaling, want in deze ‘kolommetjes’ hebben al vel poezen carrière kunnen maken. Pictureel zijn ze het best in beeeld te brengen in

    het spreekwoord der 3 G’s God, Geld en Gat. Met geld echter koopt men zowel de boter als het vlees, de pan en zelfs het vuur. De politiek – hoe hoger hoe beter - is de Kunst bij uitstek om de medemens bij het 14de te draaien en om daar vervolgens levenslang de vruchten van te plukken..

    Bij hoge uitzondering vinden we wel hier en daar een slimme harde wroeter die daar zijn voet naast kan zetten, maar die zijn eerder uitzondering dan regel.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE ANONIEME VERFKIEZINGEN

    *

    Vorig weekeinde liet zowaar ons Gwendolientje nog eens van zich horen. Dat was weer eventjes geleden, ik denk van sinds ze geen voorzitster van de Open VLD meer is. Ze houdt zich nu bijna fulltime bezig met haar job als burgemeester van Aarschot en het was in die functie dat ze in de weekeindeditie van De Standaard een oproep deed aan wat zij de ‘centrumpartijen’ noemt, om voortaan niet meer onder eigen naam, maar samen onder één collectieve benaming (bv stadspartij) naar de lokale verkiezingen te trekken. Alsof ze beschaamd zijn van de eigen naam en vrezen er minder stemmen mee te zullen hebben (wat nog zou kunnen ook)..

    Waar is de tijd dat één van die partijen (CVP) ooit de absolute meerderheid behaalde in heel België? Dat lukte daarna niet meer, maar de partij bleef wel sterk genoeg om nog enkele decennia als eerste te kunnen kiezen met wie zij daarna een tweepartijenregering vormde. Toen ook dat niet meer lukte, werd het een zgz ‘tripartite’, tot dat evenmin niet meer mogelijk bleek. Volgens de laatste peilingen mogen de drie traditionele partijen al blij zijn als ze volgende verkiezingen nog de 10% halen.

    Aan dat laatste heeft Gwendolientje ook gedacht. Zij heeft het nl niet meer over drie maar vijf centrumpartijen en haalt er ook de N-VA en Groen bij. Dat zou in eerste instantie dan zijn voor de lokale verkiezingen, al sluit ze de regionale ook niet uit. Nog één stap verder en we zitten dan op het federaal niveau, waarin haar Open VLD nu al deel uitmaakt van een regering van zeven partijen die alleen maar overleeft door de gezamenlijke schrik voor die verkiezingen.

    Hoe meer zielen, hoe groter kerkhof!

    ---

    En dan nog dit.

    We leefden deze week hier in Vlaanderen in een hogedrukgebied. Door laaghangende bewolking en/of mist was er geen zon en ook geen wind. Dat betekende dat de productie van hernieuwbare energie hier nul komma nul was. Gelukkig hebben we (voorlopig?) nog onze kerncentrales

     

    VAN JOURNALIST TOT COUCKE-CHOUCHOU: ONDERNEMER MAARTEN MICHIELSSENS ONDER STROOM

    Maarten Michielssens, de CEO van het Brusselse EnergyVision, wil dit jaar 150 miljoen euro investeren in zonnepanelen en laadpalen. ©Kristof Vadino

    *

    Vandaag om 12:07

    *

     

    De ondernemer Maarten Michielssens heeft in enkele jaren een groene-energiebedrijf uitgebouwd van ruim 100 miljoen euro omzet. China levert daar het leeuwendeel van. Door de instap van Marc Coucke heeft EnergyVision extra kapitaal voor ambitieuze plannen met laadpalen.

    Via zijn holding Alychlo stopte ondernemer-investeerder Marc Coucke dinsdag ruim 20 miljoen euro in EnergyVision, een groene-energiebedrijf van CEO Maarten Michielssens. Daarmee wil het Brusselse bedrijf dit jaar 150 miljoen euro investeren in zonnepanelen en laadpalen. De instap van Coucke is een hoogtepunt voor Michielssens, die vanuit het niets in enkele jaren een bedrijvengroep opgebouwd heeft van meer dan 100 miljoen euro omzet en 13,5 miljoen euro nettowinst in 2020.

    De 39-jarige Michielssens is een atypische ondernemer. Hij was jarenlang sportjournalist bij Het Laatste Nieuws. Daar kwam een einde aan na een gecontesteerde reeks artikelen over doping in de wielerploeg van Patrick Lefevere. Lefevere, die onlangs toetrad tot het bestuur van Couckes voetbalclub Anderlecht, moet zich in zijn koffie hebben verslikt bij het nieuws afgelopen week dat de voormalige wielersponsor Coucke geld pompt in het bedrijf van Michielssens.

    Maar het verleden lijkt van geen tel bij Coucke, die na een participatie in het gecrashte zonnepanelenbedrijf Enfinity in dezelfde sector investeert. ‘Behalve dat het om zonnepanelen gaat, zijn er geen gelijkenissen’, zei Coucke. Zijn investeringsmanager Pieter Bourgeois heeft er als onafhankelijke bestuurder al twee jaar zicht op de keuken.

    " Het bedrijf is heel financieel gedreven en er komt wat financial engineering bij kijken. "

    Conny Vandendriessche

    Voormalige bestuurder

     

    Als jong bedrijf kon EnergyVision grote namen strikken voor zijn bestuur. Voormalig Europees commissaris Karel De Gucht zit er ruim drie jaar. Onlangs trad ook voormalig Europees president Herman Van Rompuy toe. Wie het netwerk van Michielssens bekijkt, zou eerder een ex-Wetstraatjournalist verwachten in plaats van een atletiekverslaggever. Dinsdag bracht premier Alexander De Croo (Open VLD) een werkbezoek aan Energyvision. Michielssens kan ook uitpakken met foto’s van persevenementen met de politici Elio Di Rupo, Charles Michel, Didier Reynders, Vincent Van Peteghem, Kris Peeters, Geert Bourgeois, koning Filip en de Chinese premier Li Keqiang bij EnergyVision of zijn vorige bedrijf, Econation, dat actief was in lichtkoepels.

    David Adriaen

    *

    HET HOGE HUIS VAN HUTS

    foto: ©Unsplash

    *

    Analyse - 15/01/2022 Frans Crols

    *

    Na de Trump Tower in New York volgt de Huts Tower in Antwerpen. Het Torengebouw van KBC werd aan het einde van 2020 verkocht aan de havenkoning. Een stunt.

    -

    Privé museums zijn een trend. In de Sinjorentoren verschijnt kunst van Fernand en Karine Huts.

    ‘Dwell time’

    Kan u morgen in Wijnegem Shopping Centre een Ai Weiwei aangapen of in de Lidl van Antwerpen-Centrum een Luc Tuymans? Waarschijnlijk niet, echter overmorgen gebeurt het. Vandaag kan u in Shangaï en Beiroet (ja) sjieke hedendaagse kunst bewonderen in winkelcentra.

    De picturale schoonheden van de Huts Tower volgen een ander pad dan die van de publieke museums.

    Alles wordt in de strijd geworpen voor de ‘dwell time’, vrij vertaald ‘rondhang-tijd’ van de shopper. Het Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen noch het SMAK in Gent zullen doeken of beelden uitlenen voor mercantiele akkefietjes, wat wel zo zal gebeuren door het groeiend aantal privékunst collecties en dito privémuseums. De picturale schoonheden van de Huts Tower volgen een ander pad dan die van de publieke museums.

    Een trend

    Georgina Adam is een expert van de kunstmarkten en signaleert onder meer deze trend in haar pas gepubliceerde ‘The Rise and Rise of the Private Art Museum’. Privéverzamelaars schuilen overal en in steeds grotere aantallen en zij kunnen doen en laten wat zij willen in tegenstelling tot de officiële, betoelaagde en loodzwaar opgetuigde nationale showplekken van de kunsten.

    Fernand Huts, met journalisten in zijn commerciële en artistieke gevolg, toonde recent een deel van zijn Vlaamse kunstbezit in de Estse hoofdstad Tallinn als ambassadeur voor zijn familie, het concern Katoen Natie en Vlaanderen. Privémuseums hebben centen, vinnige curatoren, slimme directies, bijvoorbeeld Katharina Van Cauteren van The Phoebus Foundation (die de collecties van de Huts’en overkoepelt) en zoeken onsterfelijkheid.

    The Phoebus Foundation heeft als thuisadres het belastingvriendelijke Britse eiland Jersey en is gesticht naar Engels recht. U kocht misschien al ooit voor uzelf, een vriendin of vriend een tas van Louis Vuitton en de kans bestaat dat u zich deels liet verleiden door een bezoek aan of een artikel over een tentoonstelling in de ‘Fondation Louis Vuitton’ in Parijs. De mechaniek is simpel: bouw uw merk op door een show. Er is toch te veel kunst, aldus Georgina Adam, plavei er dus de wereld mee.

    Explosie van privé museums

    Wie doet wat in die exploderende kunsten branche? Het vakblad ‘The Private Art Museum Report’ meldt dat 70 procent van de privé museums vandaag gesticht zijn na 2000. Vooral in het ex-bloedrode en ex-maoïstische China is het haast onmogelijk het juiste aantal te tellen.

    In 2014 schreef The Economist dat er elke dag in het ‘Rijk van het Midden’ een nieuw privé museum opende. In 1949 had het gigantische land 25 museums en vandaag is de raming dat er alleen langs de kant van de privé museums 1700 zijn. Het westen helpt: in 2017 lanceerde het Londense Victoria and Albert Museum samen met de China Merchants Shekou Holding een top-galerij in Shenzhen.

    Hoofd soorten

    De twee hoofd soorten van de privé museums zijn: zij die de openbaarheid zoeken, en dat zal gebeuren in de Huts Tower en het draait perfect bij Vuitton, en deze die haar schuwen. De rijke collectie van Anton en Annick Herbert leidt een halfverdoken bestaan in Gent. (Begin december 2021 overleed Anton, zoon van de Vlaamsgezinde ondernemer en kunstverzamelaar Tony Herbert, de pater familias).

     

    Omdat je toezicht wil, bouw je een museum met je eigen geld, in je eigen naam en je leeft voor eeuwig.

    Een collectie schenken aan een publiek museum is een risico dat minder en minder verzamelaars beogen want na de grandioze vernissage en de innige dankwoorden verlies je de controle over je lievelingen. Omdat je toezicht wil, bouw je een museum met je eigen geld, in je eigen naam en je leeft voor eeuwig.

    Eén belangrijke troef

    Openbare museums hebben één belangrijke troef, zij zijn er voor altijd. Met dank aan de belastingbetaler en de overheid die met museums een ‘Bilbao-effect’ willen scheppen à la de Baskische stad waar het bijhuis van het Amerikaanse Guggenheim, met spektakel-architectuur van Frank Gehry, een hefboom voor de stadsrenovatie blijft. Na de kunst volgden de promotoren met lofts en winkelgalerijen.

    Bij privémuseums vallen de goede vooruitzichten meermaals in duigen. Zelfs bij leven van de mecenassen. Veel of weinig manoeuvreruimte voor een privé museum hangt samen met het belastingstatuut van stichtingen. Georgina Adam schrijft dat de Fondation Louis Vuitton over de laatste tien jaar 500 miljoen euro aan taksvoordelen opstreek.

    Fernand Huts is dé man om dit perfect te beseffen en er naar te handelen. Hij resideert niet voor niks op een kapitaal landgoed in het voor zijn vermogen en vererving voortreffelijke Kent. Fernand en Karine delen het lot van alle mensen en zijn sterfelijk. Hoe continueren al of niet de drie zonen van het succesvolle echtpaar The Phoebus Foundation en de praal van de Huts Tower? Een laatste woord van Georgina Adam. Het lot van privé museums is zeer afhankelijk van het fortuin van de stichters. Zij noemt een aanmoedigend teken dat van de 2775 miljardairs in de wereld, die samen 13,1 triljoen dollar bezitten, 86% vandaag rijker is dan in 2020. De toekomst van de privém useums is zonnig

     *

    MENSEN EN RESTAURANTS GAAN BETRAPPEN DIE ZICH NIET HELEMAAL AAN DE CST-REGELS HOUDEN.

    **

    PG Media – ‘tScheldt: 4 – 405

    12 januari 2022 De Redactie

    *

    Het is voor VTM, onderdeel van subsidiestofzuiger DPG-Media, een vorm van ‘journalistiek’. Het doel van dit soort journalistiek is natuurlijk pijnlijk duidelijk. Het is een rechtstreekse vorm van rapportage voor politici onder het mom van onderzoeksjournalistiek.

    Wij feliciteren de ‘journalisten’ van VTM met hun baanbrekend werk, hun wereldschokkende bevindingen, hun aan de schandpaal nagelen van gewone mensen en hun betrappings technieken waardoor de wereld voorzekers een betere wereld werd om in te leven.

    We brengen in herinnering dat enkele weken geleden topjournaliste Nathalie-let-niet-op-mijn-lodderogen-Dyck nog in het VTM-nieuws beweerde dat ‘tScheldt geen redactie had, en dat de auteurs onder ‘synoniemen’ schreven. Om het niveau van het huidige VTM even te kaderen.

    Verschillende politieke kabinetten hebben ondertussen laten weten de tientallen miljoenen euro’s aan jaarlijkse (!) subsidies voor DPG-Media ook de volgende jaren te zullen toekennen en indexeren.

    Ondertussen blijkt het volk het narrenschap van ‘tScheldt honderdvoudig keer meer te appreciëren dan het collaboratieschap van VTM…

    **

    Met dank aan Twitteraar D. Theuns voor de foto

     Digithalys

    15-01-2022, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500793 – OOK LOWIE CAPET WAS HET HOOFD KWIJT TOEN HIN UITEINDELIJK? AFRTRD

    .

    VRIJDAG 14 JANUARI 2022

    Lniks De Ceroo, rechts VdBroucke?

    Van mij mogen ze kiezen…..

    *

    500793 – OOK LOWIE CAPET WAS HET HOOFD KWIJT TOEN HIN UITEINDELIJK? AFRTRD

     

    *

    I N H O U D

    De vraag is tamelijk eenvoudig. Kan een zakkenvullende Regime Leider, na jarenlang het Volk te hebben voorgelogen, eenmaal de waarheid aan het licht is gekomen, nog wel vrij- uiit gaan? En wat met de medeplichtiigen van de Regeeime m Pers die al die jaren als vetbetaalde roeptoeters hun lezrs moedwillig en met voorbedeachten rade hebben voorgelogen?

    Om een correct antwoord te vinden op deze vraag, is geen enkele Zwarte Toga met Wit Befje nodig. Stel de vraag gewoon aan een verzameling opgeroepen Kiezers de dag dat ze hun stem mogen uitbrengen, en zelfs de aanwrzige vergeveningsgezinde Pastoors zullen eenstemmig en in koor roepen ‘Weg met hen. Krusig ze’

    -

    Dat er onlanjs door de Regering een paar Euro’s zijn vrijgegeven, om het IJzermonument te restaurereren, doet er even niet toe. Too little and too late. De dynamitering van de Eerste Toren moet trouwens nog altijd oipgehelderd – en bekostigd - worden.

    Meteen we de rekening voorleggen? Een paar uurtjes met gespreide armen en benen door het Liefje van de Porno Jeune Preemier doen doorwerken, en klaar is Poes.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

         GREEN dEAL, NO bIG Deal

    *

    De verbruikskosten voor gas en elektriciteit blijven de pan uitrijzen en het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat dit niet tijdelijk zal zijn, zoals de Europese Centrale Bank (ECB), bij monde van haar voorzitster Christine Lagarde vertelt. Het blijkt niet alleen meer te gaan over vraag en aanbod, maar ook een gevolg te zijn van de hoge prijs van de emissierechten en de Green Deal* plannen van Europees commissaris ‘Timmerfrans’ om meer economische sectoren daaraan te onderwerpen. Het is een combinatie van onvoldoende hernieuwbare capaciteit op korte termijn, te weinig investeringen in fossiele brandstoffen die men voorlopig nog steeds nodig heeft en stijgende prijzen van die emissierechten. Die energietransitie – ‘Energiewende’ voor de Duitsers – verhoogt de kans dat de inflatie langer zal aanhouden. Die kwam in december 2021 uit op 5%, het hoogste peil sinds het ontstaan van de euro.

    Om de pil voor de verbruikers te verzachten, denkt men er nu aan de BTW op de energie te verlagen van 21 naar 6% en dit op tijdelijke basis. Vraag is maar wat men verstaat onder ‘tijdelijk’, als de inflatie meer dan het dubbele zou blijven van de Maastricht-norm. Die mogelijke verlaging van de BTW op energie hebben we al eens meegemaakt onder Di Rupo, maar de Zweedse coalitie onder Michel schafte die weer af en het lijkt er niet op dat het deze keer op dezelfde wijze zal gebeuren.

    *Vergeet trouwens Glasgow. We praten nog steeds over de Green Deal doelstellingen van Parijs (2016), de dada van zelfverklaard klimaatpaus Timmerfrans. Als men die wil halen zal ook de prijs van de fossiele brandstoffen blijven stijgen.

    Tenslotte nog een vraagje aan lezer Rud, die ons maar wensen blijft sturen. Beste Rud, de feestdagen zijn voorbij. Ik apprecieer uw wensen, maar elke dag weer een is wat van het goede teveel. Bij voorbaat dank om een pauze in te lassen.

    CORONA COMMISSARIS MEER GEWONNEN VOOR VACCINATIE PAS DAN VOOR PRIKPLICHT

    **

    Corona commissaris Pedro Facon heeft voor het overlegcomité een nota gemaakt over de keuzes om de vaccinatie graad nog te verhogen. ©AFP

    Vandaag om 10:27

    *

     

    De introductie van een vaccinatie pas is op dit moment meer proportioneel dan een echte vaccinatieplicht. Dat staat in het voorbereidend dossier van corona commissaris Pedro Facon dat De Tijd kon inkijken.

    De federale en regionale topministers buigen zich volgende week op een overleg comité - wellicht woensdag - over enkele thema's rond de lange termijn aanpak van de pandemie. Naast de veelbesproken barometer staat normaal de discussie over de erg gevoelige invoering van een algemene vaccinatieplicht op de agenda.

    Op vraag van het overlegcomité heeft corona commissaris Pedro Facon een dossier opgesteld. De nota-Facon zal ook richting-gevend zijn voor het geplande parlementaire debat.

    Facons officiële opdracht was om 'na te gaan op welke manier de vaccinatie graad maximaal verhoogd kan worden.' Daarbij was vaccinatie plicht één optie, naast het inzetten van het huidige covid safe ticket volgens een 3G-systeem (gevaccineerd, genezen of getest). Verstrengen richting 2G (gevaccineerd of genezen) of zelfs 1G (gevaccineerd) is ook een mogelijkheid.

    Dries Bervoet

    *

    EPIDEMIOLOOG LUC BONNEUX FILEERT DE BELGISCHE CORONA-AANPAK

    foto: ©Belga

    *

    Luc Bonneux: ‘De Zweden hadden gelijk’

    Interview - 14/01/2022 Filip Michiels - Leestijd 14 minuten

    -

    Hij begrijpt hoegenaamd niet waarom Belgische politici de verplichte vaccinatie vandaag nog op de agenda blijven plaatsen. En hun hardnekkig pleidooi voor het CST omschrijft hij op dit moment als een vorm van sluipend onfatsoen. Vergis u niet: epidemioloog Luc Bonneux is en blijft een overtuigd voorstander van de vaccins. Maar hij stelt tegelijk ook zeer pertinente vragen bij het beleid waaraan de meeste Belgische politici en virologen nu al bijna twee jaar blijven vasthouden.

    U bent de initiatiefnemer van het Wintermanifest, waarin ruim honderd academici en opiniemakers de tunnelvisie van de overheid en de virologen bij de aanpak van de pandemie hekelen. Waarom is dit manifest er nu pas gekomen?

    Luc Bonneux: ‘Er waren al eerder gelijkaardige initiatieven, onder meer tijdens de eerste lockdown, maar die haalden toen amper de media of er kwam weinig reactie op. Niet in het minst omdat blinde paniek toen overal de boventoon voerde en er amper ruimte was voor een rationeel debat. Geleidelijk is er bij een aantal menswetenschappers – de niet-virologische kant van de betrokken wetenschap zeg maar – almaar meer ongenoegen ontstaan over het feit dat zij amper bij belangrijke beslissingen betrokken werden. Ze hekelden ook het groepsdenken dat stilaan ontstond.’

    ‘Daarom heb ik het initiatief genomen om dit manifest uit te werken samen met een heel aantal collega-wetenschappers, waarbij vooral Tijl De Bie (UGent) heel fel aan de kar getrokken heeft. We willen vooral een aanzet geven om het een volgende keer anders en beter te kunnen aanpakken. Met alle respect voor onze collega-experten – zij roeiden uiteraard ook maar met de riemen die ze hadden – maar toch ook vooral vanuit het idee dat er de voorbije maanden heel wat is veranderd en ingevoerd dat we op langere termijn ook zo snel mogelijk moeten terugdraaien. Maatregelen invoeren en macht verwerven is gemakkelijk, ze achteraf opnieuw afgeven, blijkt doorgaans een pak lastiger.’

    Pasjesmaatschappij

    Nogal wat mensen – niet in het minst politici – beweren al maandenlang dat we ons niet druk moeten maken over pakweg het CST of de verhoogde controle-drang in het algemeen. Zij verzekeren ons dat dit alles na de pandemie meteen zal worden terug geschroefd en afgevoerd. U lijkt daar iets minder gerust in?

    ‘Absoluut. Er zijn de voorbije maanden een aantal initiatieven genomen en ideeën op tafel gekomen die wat mij betreft ronduit gevaarlijk zijn. Neem nu de verplichte vaccinatie: ik ben 100 procent arts, 100 procent pro-vaccinatie maar 100 procent tegen verplichte vaccinatie. Ik help intussen zelf al maandenlang mee bij de vrijwillige vaccinaties, en ken tegelijk ook heel wat mensen die zich niet willen laten vaccineren. Niet omdat ze anti-vaxxers zouden zijn, wel omdat ze ongerust zijn over het vaccin.’

    Het idee voor een verplichte vaccinatie is ronduit slecht, en moet gewoonweg zo snel mogelijk van de agenda verdwijnen

    ‘Moet ik hen dan binnenkort vastbinden en hen een spuit in de arm rammen? Of moeten we hen dan verplichten door hen sociaal zo maximaal mogelijk te isoleren? Het idee voor een verplichte vaccinatie is ronduit slecht, en moet gewoonweg zo snel mogelijk van de agenda verdwijnen.’

    Terwijl dat idee paradoxaal genoeg wellicht nooit eerder zo hoog op de politieke agenda stond als vandaag?

    Daar kan je als weldenkend mens toch niet meer bij met je hoofd? Amper drie procent van de 45-plussers in Vlaanderen is niet gevaccineerd. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van zo’n verplichting, wat gaan we hier kwantitatief nog bij winnen? Er is geen wetenschappelijk fundament meer voor, het is een gemakkelijkheidsoplossing die vooral de politieke daadkracht moet illustreren en die deels ook voortvloeit uit een tunnelvisie.’

    Oost-Europa

    ‘Een heel ander verhaal is het natuurlijk in sommige Oost-Europese landen waar amper de helft van de volwassenen gevaccineerd is. Ook het CST is wat mij betreft een gevaarlijk precedent. Hiermee zou je in theorie mensen op termijn ook kunnen verplichten om andere vaccinaties te aanvaarden, of om andere maatregelen te slikken. Aanvankelijk is dat CST nochtans met de beste bedoelingen ingevoerd: gevaccineerden zouden het virus niet meer kunnen overdragen, en dus werd die corona-pas een soort toegangsbewijs om opnieuw volop aan het sociale leven te kunnen deelnemen. Wie zich niet wilde laten vaccineren, kon zich als alternatief ook laten testen, dat werkte dus behoorlijk.’

    Op de koop toe raakten niet-gevaccineerde mensen finaal zelfs minder snel besmet dan gevaccineerden, eenvoudigweg omdat ze hun contacten veel meer beperkten.

    ‘Vervolgens bleek helaas, zeker nadat de deltavariant het had overgenomen, dat die bescherming tegen overdracht van het virus een illusie was. Toch is men het CST hardnekkig in stand blijven houden. Dit is wat mij betreft een vorm van sluipend onfatsoen, waarmee men mensen die zich niet wilden laten vaccineren vooral het leven zuur wilde maken. Terwijl het intussen wel duidelijk was geworden dat je met vaccinatie enkel jezelf beschermt. Op de koop toe raakten niet-gevaccineerde mensen finaal zelfs minder snel besmet dan gevaccineerden, eenvoudigweg omdat ze hun contacten veel meer beperkten. Antivaxxers hebben daar natuurlijk handig op ingespeeld. Maar nogmaals: ik kan iedereen enkel maar aanraden om vandaag ook nog die boosterprik te halen, voor een eventuele vierde prik kijk ik toch nog liever de kat uit de boom. We beschikken nog over te weinig data.’

    U verwerpt een verplichte vaccinatie én wil het CST afvoeren: daarmee neemt u de politiek meteen twee cruciale instrumenten uit handen die de bevolking ervan moeten overtuigen dat ze nog altijd stevig de touwtjes in handen hebben en een berekend beleid voeren?

    ‘Dat zou best kunnen, maar ik ben dan ook niet voor niets al maandenlang voorstander van het Zweedse beleid. Daar hebben politici van bij het begin vooral heel veel proberen uitleggen aan de bevolking, ze hebben veel minder opgelegd. Omdat ze al heel snel beseften dat dit een marathon en geen sprint zou worden. Die strategie heeft ook gewerkt.’

    ‘Tegenstanders van het Zweedse beleid wijzen dan altijd op de volgens hen zeer specifieke volksaard van de Zweden. Welnu, mocht ik in een andere context wijzen op de zeer specifieke volksaard van pakweg Congolezen of Joden, ik kreeg de helft van het land over me heen. Wat de Zweden wél op ons voor hadden, was dat ze met Anders Tegnell en Johan Giesecke konden terugvallen op twee wetenschappers die absolute wereldtop zijn op vlak van de bestrijding van infectieziekten.’

    Infectieziekten bestrijders denken breder dan virologen

    ‘Hier hadden voornamelijk de virologen het voor het zeggen, en dat zijn toch mensen met een relatief beperkte expertise op vlak van epidemiologie. Infectieziek tenbestrijding kijkt breder dan enkel maar het virus, en bestudeert ook de interactie tussen het virus, de bevolking en de bestrijdingswijze. Dit is een ander soort sport, en daarin excelleren de Zweden. Ook zij hebben, zeker in de aanvangs fase van de pandemie, gefaald in de ouderenzorg, maar uitgerekend op dat vlak oogt het Belgische rapport nog véél dramatischer.’

    Hoe staat u tegenover de Belgische beleidskeuze om ook echt jonge kinderen het vaccin aan te bieden?

    We kunnen het vaccin dus aanbieden, maar we moeten het zeker niet promoten, en al zeker niet vanuit de ambtenarij of in de dierentuin

    ‘Ook die keuze bekijk ik als wetenschapper, en dan ben ik geneigd om voorlopig toch de lijn van de Britse wetenschappers van de London school of Hygiene and Tropical Medecine te volgen, waar ikzelf ook epidemiologie heb gestudeerd. Zij adviseren de Britse regering nu om voorlopig nog niet tot de brede vaccinatie van gezonde kinderen over te gaan, omdat we nog te weinig weten. Kinderen met onderliggende aandoeningen of risicofactoren zijn een ander verhaal: bij hen zou ik wel voluit voor vaccinatie pleiten. Het advies van de Belgische Hoge Gezondheidsraad vind ik prima: laat de ouders van gezonde kinderen de vrije keuze. We kunnen het vaccin dus aanbieden, maar we moeten het zeker niet promoten, en al zeker niet vanuit de ambtenarij of in de dierentuin (lacht).’

    Toen ik u zowat een jaar geleden een eerste keer interviewde, voorspelde u: in de lente wordt het beter. U kreeg gelijk, we genoten een relatief onbezorgde zomer, maar toen dook de Delta-variant op en in de herfst zaten we opnieuw in de miserie. Staan we er vandaag beter voor, met dank aan de Omikron-variant?

    ‘Ongetwijfeld, Omikron is een zegen. Deze variant is verschrikkelijk besmettelijk, en elke potentiële nieuwe variant zou nog besmettelijker moeten worden om Omikron te verdringen. Bovendien zou zo’n variant dan ook nog eens virulenter en dodelijker moeten zijn. Zeg nooit nooit – corona heeft ons al eerder voor flink wat stevige verrassingen geplaatst – maar ik acht dit weinig waarschijnlijk. Er zullen de komende weken nog flink wat mensen ziek worden, maar ik durf nu toch te stellen dat het daarna bijna voorbij zal zijn.’

    Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) – en met hem een aantal experten en lobbyisten uit de zorgsector – blijven nochtans waarschuwen voor rampscenario’s door Omikron. Net omdat het aantal besmettingen op korte termijn zo hoog zou kunnen oplopen dat de intensieve zorg zelfs met deze veel minder virulente variant toch nog zou volstromen?

    ‘Ik begrijp niet goed waarom zij in deze dan blijkbaar niét naar het buitenland kijken. We zien dat dit scenario zich nergens in het buitenland voltrekt: niet in Zuid-Afrika, niet in het VK, niet in Denemarken. Wat Vandenbroucke nu zegt, klopt volledig als je alle nadelen van zo’n blijvend strikte aanpak volledig opzij schuift. Maar, zo heb ik tijdens mijn opleiding altijd geleerd, als je een advies opstelt, moet je alle pro’s en contra’s van een bepaald beleid tegen elkaar afwegen. Ik ben voorstander van een adaptief beleid, zelfs als dit in sommige gevallen tot een jojo-aanpak leidt. We zien intussen dat de ziekenhuizen in die Europese landen waar Omikron iets eerder voet aan wal zette en waar de boostercampagne voldoende snel werd opgestart heel goed stand houden. Ook in Vlaanderen zitten we behoorlijk goed met de booster campagne, paniek is dus nergens voor nodig.’

    Nederland, waar u werkt, ging nog een hele stap verder en zit intussen al vier weken in een stevige lockdown. Intussen swingen de besmettingscijfers ook daar de pan uit, veel lijkt die lockdown dus niet uit te halen?

    Die lockdown in Nederland is ronduit belachelijk. Zeker een virus dat zo besmettelijk is als Omikron laat zich niet tegenhouden door een lockdown.

    ‘Die lockdown in Nederland is ronduit belachelijk. Zeker een virus dat zo besmettelijk is als Omikron laat zich niet tegenhouden door een lockdown. Oorspronkelijk zijn we hier in Europa – op Zweden na – allemaal meegegaan in de Chinese aanpak, omdat we ook geloofden in de Chinese data. Die gaven aan dat de originele Wuhan-variant zeer besmettelijk maar weinig dodelijk was. Achteraf is duidelijk geworden dat de Chinezen ons vanaf dag één over letterlijk alles voorgelogen hebben. Het was immers net omgekeerd. De Zweden hebben snel ingezien dat het virus niet zo besmettelijk was, en dat een lockdown dus weinig zin had. Omikron is dan weer net té besmettelijk, waardoor een lockdown ook weinig zoden aan de dijk zet. De Nederlandse politici hebben nu vooral even willen demonstreren hoe daadkrachtig ze wel waren, maar het voorbije anderhalf jaar hebben zij de pandemie wél behoorlijk goed aangepakt.’

     

    Opmerkelijk is wel dat politici en experten in ons land – met een relatief hoge capaciteit op intensieve zorg – bij elke nieuwe golf waarschuwden voor een overrompeling van onze ziekenhuizen. In Nederland of Zweden beschikt men over véél minder bedden op intensieve, en toch is de gezondheidszorg daar nooit echt gekraakt. Hoe kan dit?

    ‘Er worden in België al jarenlang te weinig criteria vastgelegd en gehanteerd om te bepalen wie nu precies op intensieve zorg mag belanden. Gezondheids econoom Lieven Annemans heeft daar interessant onderzoek naar verricht. Hij pleit voor minder bedden bij een gelijk budget. Hierdoor zouden we meer en beter geschoold personeel aan die bedden krijgen, waardoor onze intensieve zorg ook kwalitatief zou verbeteren. In Nederland heeft men de voorbije maanden effectief veel striktere criteria gehanteerd om mensen naar intensieve door te verwijzen. Ik stuur bijvoorbeeld amper mensen uit een rusthuis door, tenzij ze nog relatief jong zijn en aan een aandoening lijden die zo’n doorverwijzing ook nog echt zinvol maakt.’

    Een hoogbejaarde revalideren

    ‘Als je ziet dat van alle 75-plussers die aan covid overleden ruim drievierden op intensieve zorg aan hun einde kwamen, dan weet je dat dit nodeloze opnames waren. Hun dood is het perfecte bewijs daarvan, en bovendien overleden ze vaak ook nog in weinig benijdenswaardige omstandigheden. Eigenlijk moet je voor die opnames dus met een soort scoresysteem werken, op basis waarvan je kan beslissen wie wel en wie niet. Maar dan moet je natuurlijk keuzes maken, en dat doen we in België niet graag. Terwijl het nochtans puur om rationeel beleid gaat, op basis van verworven wetenschappelijke inzichten, waarbij leeftijd sowieso een doorslaggevend citerium zal zijn. Ik geef het je op een briefje: een hoogbejaarde die enkele weken op intensieve heeft gelegen, moet achteraf op revalidatie letterlijk alles opnieuw leren, van eten tot stappen. Dat is ronduit vreselijk op die leeftijd, en persoonlijk zou ik er zeer zeker voor bedanken.’

    Waarom wordt dit debat in België dan niet gevoerd?

    ‘Ik beantwoord die vraag graag met een dooddoener: België heeft de beste zorg ter wereld, als je tenminste weet waar je naartoe moet. We beschikken over fantastische ziekenhuizen maar tegelijk scoren sommige ziekenhuizen in bepaalde landsdelen ook niet veel hoger dan een doorsnee Bulgaars ziekenhuis. In België houdt de politiek dit potje graag gedekt – al wordt er wel degelijk vooruitgang geboekt – en de gezondheids inspectie staat er helaas nog niet op het Nederlandse niveau. Onder meer de macht van de verschillende zuilen – elke zuil de eigen ziekenhuisjes – maakt het in België een flink stuk lastiger om tot een landelijke uniformiteit te komen en het aanbod strenger te reguleren. ‘

    veel problemen onstaan omdat er ook sprake is van een overaanbod en dus ook van medische over consumptie.

    ‘En er speelt natuurlijk ook nog iets anders: veel problemen onstaan omdat er ook sprake is van een overaanbod en dus ook van medische overconsumptie. Als er in België vandaag veel te veel cardiovasculaire ingrepen plaatsvinden, dan heeft dit alles te maken met het overaanbod aan cardiovasculaire chirurgen. Maar wat wil je, moeten we die mensen die 12 jaar gestudeerd hebben dan voorhouden dat ze hoogstens nog halftijds mogen werken? Let wel: hier wordt stilaan ook over nagedacht, maar om die situatie om te buigen is er natuurlijk flink wat politieke moed nodig. Ook al omdat er niet zelden grote financiële belangen in het spel zijn. Op dat vlak zou iemand als Frank Vandenbroucke, met zijn expertise en daadkracht, wel degelijk een verschil kunnen maken.’

    Slotvraag: wanneer belanden we met covid echt in een endemische fase, en wat betekent dit dan voor het beleid?

    (Denkt even na) ‘De toekomst moet uiteraard nog geschreven worden, maar het staat vast dat we deze golf nog over ons heen zullen moeten laten komen. Iedereen die nog niet eerder geïnfecteerd raakte en die geen boosterprik kreeg, zal wellicht nog besmet raken. Op termijn zal het virus dan wegebben, omdat er nog te weinig mensen overblijven om te infecteren. Daarna belanden we in een nieuwe fase, waarin het virus hoogstens nog aanleiding zal geven tot een soort van verkoudheid. En dan moeten we ook niet méér maatregelen nemen dan tegen om het even welke andere verkoudheid. Eén ding staat vast: het einde van de pandemie zal zeker niet op televisie getoond worden.’

    ‘Op een gegeven ogenblik zullen we eenvoudigweg vaststellen dat er niets spectaculairs meer gebeurt. Uiteraard zal de farmaceutische industrie ons blijven alarmeren voor nieuwe verschrikkelijke varianten die mogelijk op ons afkomen, maar tegen dat soort speculaties kan je je onmogelijk wapenen. Volgend jaar wordt in mijn ogen dan ook een overgangsjaar. Onze échte weerstand halen we immers niet uit de antistoffen die gemakkelijk in het bloed meetbaar zijn en die de infectie verhinderen, maar uit de zogenaamde geheugen-cellen. Zij zorgen ervoor dat er massaal antilichamen worden aangemaakt na een infectie, en zij houden ons finaal uit het ziekenhuis. Daarvoor hadden we effectief drie vaccins nodig, maar die moeten we nu ook hun werk laten doen. In theorie – en daarvoor baseer ik me op oude data – zouden we via die geheugen-cellen voldoende immuniteit moeten hebben opgebouwd om ons een tweetal jaar te beschermen. Daarna zien we dan wel weer.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    We zouden er dus beter aan doen, in het vervolg te spreken van de Papieren Pamper Pandemie, de PPP, omdat die vooral in de Regime Media gepamperd en opgeklopt werd van die Wuhan grapjasserij tot een instrument voor Stalinistische volksonderdrukking en georkestreerde verarming van o.a de de economie.

    Maar zie, van bij de eerste tegen-geluiden bij échte wetenschappers, krijgen we meteen een troostprijs aangereikt: de TV-Barometer. Bij mooi weer verschint er ’n bloot gender-neutraal zonnebaadstertje, en bij regenweer een oiwe vent met een regenscherm. Daartussen in moet, zoals ons Maggiie het ooit zei, tegen Corona maar ‘in Uw kot blijven’…

    *

     

    Digithalys

    14-01-2022, 18:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500792 – HET TIJ KEERT EN HET VOLK KERT ZICH MASSAL TEGEN ZIJN LEIDERS

    .

    DONDERDAG 13 JANUARI 2022

    Galg en rad voor VIVVALDI & Hoger

    *

    500792 – HET TIJ KEERT EN HET VOLK KERT ZICH MASSAL TEGEN ZIJN LEIDERS

    *

    I N H O U D

    Mijn wraakzucht wordt stilaan persoonlijk, wnat dat wat iemand persoonlijk is overkomen, is NIET de schuld van de overroepen gebleken ‘pandemie’, maar van de toegepaste Stalinistische afweermethoden die allemaal naast de kwestie bleken te zijn geweest.

    Oorverdvovende stilte, toen ineens bleek dat ieamand die

    de zelf immuun was, de besmetting had doorgegeven. De ranzigste virolieger ooit, in regeringsdienst, keek de andere kant op.

    Miljoenen doden en mijoenen mislukte levens in deze hun poging om op die manier onze Samenleving naar hun hand te zetten.

    Iedereen voor zich, om uit te maken waar het geweld en/of de zelfverdediging begint.

    Hieronder leest U zware beschuldigingen, die in niets onderdoen voor wat geberud is net voor de Franse Revolutie en de opmars van de guillotine. Die horror van toen werd nadien het beginpunt van een Nieuwe Beschaving. Weg met het Ancien Regime van zakkenvullende potentaten en volksmilseiers de groen-rode mestkevers

     *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    THE GREAT GAME* (BIS)

    *

    Er zijn dezer dagen verschillende bijeenkomsten aan de gang tussen het Westen en Rusland i.v.m. de spanningen in Oekraïne, waarbij steeds gesteld wordt dat het Westen, bij de val van de Sovjet Unie, beloofd had de NATO niet te zullen uitbreiden naar het vroegere Oostblok, maar dat NATO zelf die beloftes niet is nagekomen. Dat verhaal klopt niet helemaal.

    Om te beginnen hebben inderdaad heel wat westerse leiders dat toen beloofd, maar die belofte kwam niet van de NATO zelf en – heel belangrijk – werd nooit officieel op schrift gezet, ‘geratificeerd’ zoals men dat noemt. Een internationaal conflict wordt beëindigd met een verdrag en dat is toen niet gebeurd. Waar wél bewijzen van zijn, is dat Gorbatsjov later in eigen land verweten werd van grote naïviteit omdat hij dat niet op papier had laten zetten, maar zijn opvolger Jeltsin miste ook de kans dat te doen toen er in 1997 een soort intentie verklaring kwam, een akkoord tussen NATO en Rusland, waarin ze afspraken met elkaar nauwer te zullen gaan werken, maar niet meer dan dat.  

    Om het probleem nu op te lossen zal er hoe dan ook met Poetin moeten gepraat worden. Die beweert ten onrechte dat zijn land door de NATO wordt bedreigd. NATO is een defensieve alliantie en kwam zelfs niet tussenbeide toen Rusland de Krim annexeerde en sindsdien de rebellen steunt in de Donbas. De vroegere Oostbloklanden weten maar al te goed wat het betekent onder een Russisch bewind te moeten leven en willen dat geen tweede keer meemaken. Wat ondertussen in Wit-Rusland en Kazachstan is gebeurd, versterkt nog hun wantrouwen t.o.v. het Rusland van Poetin. Zelfs buurlanden als Zweden en Finland denken er nu aan toe te treden tot de NATO. Zweden heeft zelfs een soort dienstplicht heringevoerd, zowel voor jongens als meisjes.

    De oplossing is dat de vroegere Oostbloklanden, die nu zelfstandige staten zijn, zelf moeten kunnen beslissen wat zij willen doen en dat dit niet kan onder de bedreiging van een Russische troepenmacht aan de overkant van de grens.

    *’The Great Game’ was de naam van het strategische conflict tussen het Britse en het Russische Rijk in Azië rond halfweg de 19de eeuw. De geschiedenis herhaalt zich.

     

    KLEINE ENERGIELEVERANCIERS KRIJGEN TOELOOP KLANTEN NIET GEBOLWERKT

    ©© Zoonar/SEIFERT BIRGI

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    Nu tienduizenden gezinnen een nieuwe energieleverancier zoeken, botsen enkele kleinere spelers op hun limieten. Ze nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan of hanteren extra wachttijden. ‘We hebben nieuwe klanten 15 jaar lang met open armen ontvangen, maar nu even niet.’

    Het faillissement van Vlaamse Energieleverancier en het stopzetten van Watz vorige maand veroorzaakten een schok in het Belgische energielandschap. Terwijl de energieprijzen piekten, moesten bijna 100.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier. Klantendiensten raakten daardoor overbevraagd, eert rondvraag in de sector. Verschillende leveranciers nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan of kampen met vertragingen en kunnen nieuwe klanten pas vanaf maart van elektriciteit en gas voorzien.

    De essentie

    Door het omvallen van Vlaamse Energieleverancier en Watz moesten bijna 100.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier.   Verschillende kleine spelers krijgen die toevloed niet verwerkt.     Ecopower, Wase Wind en Trevion nemen tijdelijk geen nieuwe klanten aan.     Bij andere, zoals Mega en Energie.be, gelden extra wachttijden.

    De coöperatieve groenestroomleverancier Ecopower besliste deze week even geen nieuwkomers meer te ontvangen boven op de 50.000 bestaande klanten. ‘Na het faillissement van Vlaamse Energieleverancier en het stopzetten van Watz hebben we in heel korte tijd 3.000 nieuwe contracten binnengekregen’, zegt woordvoerder Margot Vingerhoedt. ‘De druk op onze klantendienst is enorm toegenomen. We zitten nog met 2.000 onverwerkte contracten. De kerstvakantie heeft niet geholpen die achterstand in te halen.’

    Ecopower stond al een tijdje als goedkoopste bovenaan op de Vlaamse prijsvergelijker V-test die dinsdag vernieuwd werd. ‘Onze inschatting was dat de nieuwe V-test tot een extra golf van klanten zou leiden, maar dat kan er op dit moment echt niet bij’, zegt Vingerhoedt. ‘We nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan om eerst die achterstand weg te werken. Eind januari zullen we de situatie opnieuw evalueren.

    Tobe Steel

    * OMICRON BEWIJST DE IMPOTENTIE VAN HET BELEID

    De degradatie van Dreyfuss, aanleiding van die eerste J'accuse.

    J’ACCUSE

    Commentaar - 13/01/2022 Alain Grootaers - Leestijd 7 minuten

    -

    ‘Omicron komt meer in de buurt van de griep’ zegt nu ook Marc Van Ranst (HLN, 12 januari). Dat meldden we dus hier twee maanden geleden al, op basis van de onderzoeken uit Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Toch bleven de door de Belgische Staat aangewezen virologen en hun acoliet koffiedikkijker Geert Molenberghs gretig paniek zaaien in de bevriende regimepers die al twee jaar kritiekloos het overheidsdiscours volgt en dezelfde wetenschappers interviewt wijl ze elke ernstige academische tegenstem verzwijgen of proberen te ridiculiseren.

    In Denemarken heeft de krant Ekstra Bladet, gesticht in 1904 en dus geen eendagsvlieg, begin deze week mea culpa geslagen. ‘Wij hebben gefaald’, schreef de krant. ‘Wij zijn niet waakzaam genoeg geweest. Over het geheel genomen laten de boodschappen van de autoriteiten en politici aan het publiek in deze historische crisis veel te wensen over. En dus liegen ze.’

    En ze liegen nog niet zo’n beetje, ook bij ons, met premier De Croo en Minister van Corona Vandenbroucke voorop. Tijd dus voor een J’accuse, want na twee jaar begint het besef langzaam door te dringen dat wat wetenschappers als Sam Brokken en Lieven Annemans bij ons en wereldvermaarde epidemiologen en virologen van de universiteiten in Stanford en Oxford -allen bedreigd in hun job omdat ze hun werk deden- al anderhalf jaar lang zeggen, klopt: dat een ademhalings-virus niet te verslaan is en dat elke poging daartoe gedoemd is te mislukken door de specifieke aard van het coronavirus.

    Dat is niet nieuw. Dat is al veel langer bekend, na decennia van observaties en wetenschappelijke publicaties. Onze tv-virologen en vaccinologen hebben al die tijd die kennis verborgen gehouden voor het grote publiek, verblind door hun ego, hun hybris, hun narcisme, paternalisme en belangenverstrengeling. Luchtweg infecties komen in golven die vanzelf wegebben. Dat is al jaren zo, maar plots trokken virologen en politici het laken naar zich toe. Ging een golf naar beneden, dan kwam dat zogezegd door het krachtdadig ingrijpen van de overheid en ging de golf weer omhoog dan was het volgens onze regering door de schuld van achtereenvolgens: ouderen, adolescenten, ongevaccineerden, schoolkinderen, peuters en baby’s in de crèche. Alleen het ongeboren leven ontbreekt nog als schuldige.

    paniek is goed voor de business

    In plaats van naar de wetenschap keken de leiders in Europa naar elkaar en rolden ze met spierballen, opgejaagd door opinie peilingen. Opinies die gestuurd werden door de paniek die door dezelfde virologen werd aangejaagd, met de massamedia als dankbare en hijgende partner, want paniek is goed voor de business.

    Het wordt tijd dat de leiders van dit land (en van Europa) dit toegeven. Ik richt me gemakshalve tot de premier en zijn schaduwpremier; meester Frank.

    U, heren, weigerde toe te geven dat massale tests ondoeltreffend zijn en alleen dienden om paniek te zaaien onder de bevolking, zodat ze uw absurde wetten zouden gehoorzamen.

    U weigerde toe te geven dat genezing na een corona besmetting meer bescherming biedt dan een vaccin, ondanks de beschikbare wetenschappelijke evidentie.

    U weigerde toe te geven dat gevaccineerden besmettelijk zijn, ondanks de waarnemingen.

    U negeerde dat Covid tientallen malen gevaarlijker is voor risicogroepen en oudere volwassenen, dan voor jongeren die niet tot de risicogroepen behoren.

    U weigerde te luisteren naar wetenschappers wereldwijd die pleitten voor de zogenaamde ‘focused protection’ waarbij ouderen en kwetsbaren worden beschermd zodat de rest van de maatschappij kan doordraaien.

    U en uw vrienden bij diverse media kozen ervoor om wetenschappers, professoren en artsen die het niet met uw aanpak eens waren belachelijk te maken, te belasteren, hun woorden te verdraaien en in diskrediet te brengen.

    U heeft geen effectief systeem opgezet voor het melden van bijwerkingen van de vaccins. Artsen durven intussen nauwelijks nog een verband leggen tussen het vaccin en bijwerkingen, uit angst hun licentie te verliezen.

    U duwt kinderen, die helemaal geen hinder ondervinden van Covid19 wanneer ze geen onderliggende ziekte hebben (0,0009% sterfte inclusief jongeren met onderliggende ziektes), in een vaccinatieprogramma waarvan de langetermijn effecten niet gekend zijn.

    U heeft gezinnen, families, gemeenschappen tegen elkaar opgezet

    Maar de waarheid komt boven. En die is dat u miljarden euro’s hebt verspild zonder enig resultaat. Dat u hebt geïntimideerd, ineffectieve tests heeft gebruikt, destructieve lockdowns hebt georganiseerd en dat u daardoor bedrijven en zelfstandigen hebt geruïneerd en mensen in de eenzaamheid en tot zelfmoord hebt gedreven. U heeft gezinnen, families, gemeenschappen tegen elkaar opgezet. U heeft apartheid onder uw bevolking georganiseerd door de introductie van het onwetenschappelijke en ineffectieve CST ticket, dat tot meer in plaats van minder besmettingen heeft geleid.

    U heeft er voor gezorgd dat kinderen zich schuldig voelen en bang zijn. U hebt de economie, de mensenrechten, de psychische en lichamelijke gezondheid geschaad. U hebt de cultuur, dat wat ons mens maakt, kapot gemaakt.

    U hebt, zonder wetenschappelijke basis, mensen die ervoor kozen zich niet te laten vaccineren, gebrandmerkt als vijanden en als verspreiders van ziekten. U bevordert discriminatie, en u ontzegt mensenrechten op grond van de eigen medische keuze voor de integriteit van het lichaam. U liegt dat wie vaccinaties neemt dat doet voor een ander, voor de gemeenschap. Een standpunt dat elke epidemiologische rechtvaardiging ontbeert.

    U heeft de samenleving verdeeld.

    Intussen heeft u geweigerd om in grijpen daar waar de problemen zich wél voordeden: de IC’s in de ziekenhuizen. Wel integendeel: in plaats van de capaciteit op te schalen koos u ervoor om nog meer verpleegkundigen uit het beroep te duwen door Covid-vaccinatie verplicht te stellen, terwijl u gevaccineerde en positief geteste verpleegkundigen verplicht om te gaan werken.

    u wacht straks de luxueuze uitgang richting Europa of de zachte zetels van een directiecomité

    Stilaan begint het besef te rijpen dat uw beleid meer schade heeft aangericht en meer slachtoffers heeft gemaakt dan het virus. De economie die u hebt geruïneerd, de werklozen die u hebt veroorzaakt, en de kinderen wier onderwijs u hebt vernietigd – zij zijn de ‘nevenschade’ als gevolg van uw daden. U heeft daar zelf financieel niet onder geleden en u zal er de tol niet voor betalen, want u wacht straks de luxueuze uitgang richting Europa of de zachte zetels van een directiecomité. U staat aan de foute kant van de geschiedenis en u begint het te beseffen.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Niets zeggen dan duizend keer elsprelender zijn dan veel kwade woorden.

    De Tijd van de Papieren Pandomine is nu dus voorbij?

    *

    Digithalys

    14-01-2022, 15:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500789 – GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US BUT TO THE HELL WITH AALL OTHERS

    .

    DINSDAG 11 JANUARI 2022

    We krijgen weer wat….

    *

    500789 – GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US BUT TO THE HELL WITH AALL OTHERS

    *

    I N H O U D

    Wat tenminste klare taal is. Misschien wat moeilijk te vertalen in het Arabiers en zo, maar dat hoeft ook niet. De Democratische Demonen doen wel de rest. Wie dan leeft, dan zal zien.

    Die gasten, ook bij ons, ontvluchten de ellende in hun eigen lalnd, om die vervolgens, ten koste van onze welvaart, bij ons in te voeren. Datis een Wijsheid overgenomen van JMDD uit zijn boek ‘Geen Blad voor de Mond’.

    De wereldbevolking door elkaar schudden is een duivels Linkx idee. Daar komen alleen maar vodden van. En wandelende kleerkasten vol dekzeil lvoden, bedoeld als vormvervaging voor alle soorten baby-maaksters van de wieg tot het graf.

    Wij doen ons best, en Trump doet de rest.

     

    ‘BIDEN LIJKT VEEL MEER OP TRUMP DAN HIJ ZELF DENKT’

    foto: ©Belga/AFP

    *

    Asselman en Neyskens:

    10/01/2022

    *

    Vorige week was het een jaar geleden dat demonstranten het Capitool in Washington bestormden. Beelden die op het netvlies gebrand staan. In deze aflevering van Doorbraak Radio blikken Roan Asselman en David Neyskens terug op deze gebeurtenissen en analyseren ze het presidentschap van Joe Biden.

    Terugblik op de bestorming van het Capitool

     

    Één jaar geleden, op 6 januari 2020, werd het Capitool in Washington bestormd toen Joe Biden er officieel zou worden uitgeroepen als de nieuwe Amerikaanse president. Aanhangers van de aftredende president Trump geloofden dat Biden zijn overwinning te danken had aan fraude en bedrog en kwamen daarom samen voor een grote demonstratie die ontaarde in geweld. Een jaar later is het vooral interessant om te kijken naar hoe de Democraten en Republikeinen terugblikken op deze gebeurtenissen. Langs democratische kant vallen er vooral veel hyperbolen en is de vergelijking met grote drama’s zoals de Amerikaanse burgeroorlog en Pearl Harbor niet ver weg. Democraten willen bewijzen dat de bestorming van het Capitool een staatsgreep van Trump is waarop Republikeinen de Democraten beschuldigen van een heksenjacht. Het feit dat Trump zich opnieuw kandidaat wil stellen voor de verkiezingen is een teken dat de Amerikaanse democratie wel degelijk stand heeft gehouden, tenzij de kritiek van de Republikeinen op de Democraten terecht is, zegt Neyskens. ‘De Democraten geloven nog steeds dat Trump kan terugkeren wat voor angst zorgt.’ Aan Democratische kant wordt er een politiek spel gespeeld

     

    Aan Republikeinse kant hebben de harde Trump aanhangers soms dan weer de neiging om de gebeurtenissen van 6 januari 2020 de minimaliseren, zegt Asselman. ‘De bestorming van het Capitool is een zwarte pagina uit de Amerikaanse geschiedenis.’ Maar de demonstratie van vorig jaar op één lijn plaatsen met 9/11 en Pearl Harbor, zoals vicepresident Harris doet, is het nalatenschap van de slachtoffers van die dagen ridiculiseren. ‘De nuance is soms ver zoek.’ Zeker aan Democratische kant wordt er een politiek spel gespeeld. Het lijkt erop dat de Democraten nog weinig andere wapens hebben om de Republieken aan te vallen, vindt Neyskens.

    Trump opnieuw op de Republikeinse voorgrond?

    Neyskens denkt niet dat de Republikeinse partij Trump onder de radar zal houden. Ted Cruz, conservatieve senator uit Texas en tegenstander van Trump bij de voorverkiezingen in 2016, sprak vorige week over terroristen die het Capitool hebben aangevallen. Cruz werd over deze uitspraak hard aangepakt waardoor het meteen duidelijk is dat het niet getolereerd wordt om als Republikein openlijk Trumpaanhangers aan te vallen.

     

    Indien Trump zich kandidaat stelt kan hij het halen

    Trump buitenspel zetten om opnieuw deel te nemen aan de verkiezingen is niet mogelijk volgens Asselman. ‘Er is geen directe link te vinden tussen Trump en de bestorming van het Capitool, ook al liet zijn gedrag in die periode de wensen over.’ De nieuwe generatie die de fakkel van de Republikeinse partij zal overnemen zal de partij een nieuwe koers kunnen doen varen, maar de Republikeinse partij blijft de komende jaren de partij van het Trumpisme.’ Indien Trump zich kandidaat stelt kan hij het halen maar zelfs wanneer hij verliest zal hij een blijvende rol spelen, zegt Asselman.

    Het jaar van Biden

    Voor Biden is 2021 een dramatisch jaar geweest, zegt Neyskens. Trump was historisch altijd heel onpopulair maar bij Biden zien we nu hetzelfde gebeuren. 54% van de Amerikanen is het oneens met het beleid van Biden, terwijl Biden als persoon altijd geliefder was dan Trump. Vooral het buitenlands beleid en het migratie -en gezondheidsbeleid kan de Amerikanen niet bekoren. ‘Voor Biden is er dus weinig goed nieuws, zijn presidentschap zit in grote problemen.’ Biden ging de grote verzoener zijn, maar hij heeft duidelijk gekozen voor eenheid door assimilatie. Biden speelt een retorisch en politiek spel waarbij hij er niet voor kiest om Democraten en Republikeinen rond de tafel te brengen maar voor eenheid door ideeën op te leggen die slechts door een minderheid gesteund worden. ‘Hij heeft zich teruggeplooid op de Bernie Sanders vleugel van de partij.’ Biden lijkt bovendien veel meer op Trump dan dat velen denken, zegt Asselman. Ook Biden heeft een zeer kort lontje maar hij wordt minder aan een vuurdoop onderheven waardoor zijn lontje minder snel wordt aangestoken, in tegenstelling tot Trump die voortdurend lastige vragen kreeg. ‘Het beeld van Biden als de vriendelijke opa was vooral aan PR-truc van zijn team.’

    David Geens

     *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Neen, de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze op tael komt. Er zal dus nogal wat inkt vloeien in de komende jaren. Goed voor de jaaromzet maar slecht voor de portemonnee van de kiezer. Die vraagt immers niets beters dan in doeken te worden gedraaid.

    Of we ooit nog iets zullen vernemen over het geknoei bij de vervalste verkiezingen van de Bid- Sprinkhaan Biden? Staat bij voorbaat vast. De wereld wil nu eenmaal bedrogen worden. Men vraagt niet beter.

    Zie Vivaldi.

    Wat in The States gebeurde, is in gans Europa en misschien wel in de hele wereld schering en inslag. Want het gaapt lijk een brandend hellevuur. Niets is eenvoudiger dan een computer-telmachine voordien dermate te programmeren met als uitslag ‘Altijd Prijs’.

    In de gewenste richting uiteraard,zoals gewenst door de zelfbenoemde aan de knoppen zittende Almacht.

    -

    Ouderwetse stembrieven in deurwaardershanden geven en daar een beperkt aantal beëdigde tellers aan het werk zeten. Is controleerbaar en juist daardoor veel betrouwbaarder.

    Maar opgelet: de Extreem-Slechten zullen desnoods bij sde Duvel te biechte gaan, om of een of andere wijze het laken toch naa zich toe te trekken.

    -

    Persoonlijk ben ik van mening, dat de Stem van het Volk zoals die luidop publiekelijk te horen valt, de doorslag moet geven.

    Proef op de som nemen bij de eerstvolgende Verkiezingen bij ons?

    Een kiesmethode die wel eens het aanschijn van de wereld zou kunnen veranderen…..

    *

    Digithalys

    12-01-2022, 16:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500790 – ALS DE MAAT VOL MOET DE BEKER GELEDIGD WORDEN

    *

    WENSDAG 12 JANUARI 2022

    *

    500790 – ALS DE MAAT VOL MOET DE BEKER GELEDIGD WORDEN

    *

    I N H O U D

    Aan de contradictie, dat alle water naar zee srtroomt, maar integendeel heet Vlaamse geld strioomopwaarts moet, komt dus blijkbaar binnenkorteen einde aan.

    Naast de waterellende zoals onlangs in Pepinster, zal er dus ook een einde komen aan het francofone rentnierschap. Maar laat dat geen probleem zijn: de Zuiderburen zullen maar wat blij zijn let weer ’n landje meer. L’Union fait la farce!

    En ons Betty dan, zult U misschien vragen.

    Tja, ergens rond de Moulin Rouge zal er wel nog ergens ‘n vensteerraam vrij zijnn zeker?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    LE MOUVEMENT BOUCHEZ

    *

    In deze rubriek heb ik het soms wel eens over onze minister zónder Financiën en dan bedoel ik die van de federale regering. Maar het kan nog erger als men minister zonder Financiën is in de Waalse deelregering, die helemaal blut is. Dat heeft Jean-Luc Crucke (MR) ondervonden. Toen die eind december een hervormings-plan voorstelde, werd hij teruggefloten door zijn eigen MR-partij en in het bijzonder door voorzitter Bouchez, die zijn partij een meer rechtsere koers wil doen varen in het overwegend linkse Wallonië en daarvoor flink oppositie voert binnen de federale regering, al doet het soms een beetje denken aan de hond die blaft, maar niet bijt..

    Tussen Crucke en Bouchez was er niet alleen het links-rechts verhaal, maar Crucke is ook eerder een regionalist, zoals ze daar een Waalsnationalist noemen en Bouchez een belgicist. Al meer dan 20 jaar burgemeester van Frasnes-lez-Avaign, een gemeente bij de taalgrens, is Crucke een perfect tweetalige, die feitelijk beter thuis hoorde in de federale regering, Bouchez, die zelf nog altijd geen woord Nederlands spreekt, wou daar niet van weten. Het gevolg kennen we nu: Crucke is afgetreden als Waals minister en stapt waarschijnlijk zelfs uit de politiek, als hij bevestigd wordt als….. rechter aan het Grondwettelijk Hof, waar hij is voorgedragen door, jawel, Bouchez. Waarbij, voor zover dat nog nodig was, nogmaals bewezen wordt dat de liberalen in dit land alleen maar uit zijn op postjes pakken (Denk maar aan Michel, Reynders, Turtelboom, Van Cauter, El Kaouakibi en - last but not least – Crootje, die nu de dweil van Paarsgroen+ speelt in de hoop er straks ook een Europees baantje aan over te houden. En dan vergeet ik er misschien nog wel enkele.

     

    RECORDAANTAL NIEUWE VACATURES LEIDT TOT ONGEZIENE KRAPTE

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    Dubbel zoveel vacatures als eind 2020 toont aan hoe moeilijk bedrijven geschikt personeel vinden.

    De Vlaamse arbeidsmarkt was nooit zo krap als in 2021, blijkt uit de jaarcijfers van de arbeidsbemiddelaar VDAB. Eind december hadden bedrijven ruim 71.000 vacatures, bijna dubbel zoveel als eind 2020. 'De hoge vacaturecijfers blijven het bewijs van een erg krappe arbeidsmarkt', zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). 50.000 vacatures waren vroeger een uitzondering, maar in de voorbije acht maanden werd die drempel vlot overschreden.

    De krapte op de arbeidsmarkt was voor de corona crisis al een probleem, maar nam vorig jaar buitensporige proporties aan. Dat blijkt ook uit de nieuw aangemelde vacatures in de loop van 2021. Bedrijven zochten het voorbije jaar liefst 362.500 werknemers via de VDAB. Dat is 51 procent meer dan in 2020 en een verdubbeling tegenover 2012.

    Vergrijzing

    Sonja Teughels, arbeidsexpert bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, ziet de vergrijzing als belangrijkste reden. 'De pensionering van babyboomers stuwt de vervangingsvraag. Deze legislatuur moeten zo'n 380.000 mensen vervangen worden. Dat fenomeen is jaren geleden voorspeld, maar dat het nu zo acuut is, ligt vermoedelijk aan corona. Bij het begin van de crisis zijn de aanwervingen en vervangingen stilgevallen, maar bedrijven hervatten die nu de economie herstelt', zegt Teughels.

    Tegelijk wordt de poel met beschikbare arbeidskrachten almaar kleiner. In 2021 zaten in Vlaanderen gemiddeld 197.000 werkzoekenden zonder werk. Dat is 14 procent minder dan in 2020. 'Bovendien krijg je ze heel moeilijk naar de knelpuntvacatures', zegt arbeids-econoom Stijn Baert (UGent). 'Ofwel omdat ze niet het juiste diploma of onvoldoende vaardigheden en ervaring hebben, ofwel omdat de openstaande jobs als weinig aantrekkelijk worden gezien, zoals poetshulpen, stukadoors of vuilnisophalers.' Baert ziet in dat laatste ook de verklaring waarom aanzienlijk meer vacatures voor kortgeschoolden blijven openstaan.

    Daan Bleus

    JAN-LUC CRUCKE, REGIONALIST EN… REÜNIST

    **

    Analyse - 12/01/2022 Jules Gheude - Leestijd 5 minuten

    -

    Het is niet gebruikelijk om een persconferentie bij te wonen waar een minister, gezeten naast de voorzitter van zijn partij, zijn ontslag aankondigt, met de mededeling dat hij niet meer in de lijn van zijn politieke partij ligt.

    Voorspelbaar

    Dit ontslag was voorspelbaar. In december jongstleden had Jean-Luc Crucke inderdaad verklaard dat hij zich aan het beraden was over de houding die hij te zijner tijd zou aannemen, na de afwijzing die hij van Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van Mouvement Réformateur (MR), en van een deel van de Waalse liberale afgevaardigden had gekregen in verband met zijn belasting-decreet.

    Nu het Waals Gewest geconfronteerd wordt met een begrotings situatie die zijn minister-president, Elio Di Rupo, zelf omschreef als ‘abysmal’

     

    Dit decreet werd uiteindelijk aangenomen, maar de man kon de pil niet verteren. Vandaag verlaat hij de politiek, in de hoop spoedig tot lid van het Constitutionele Hof te worden benoemd. Het vertrek van dit zwaargewicht in de Waalse politiek komt op het slechtst mogelijke moment: nu het Waals Gewest geconfronteerd wordt met een begrotings situatie die zijn minister-president, Elio Di Rupo, zelf omschreef als ‘abysmal’.

    Problematische begrotingssituatie

    Wallonië heeft een gewoon tekort van 207 miljoen euro voor 2022, wat in de lijn ligt van het traject van terugkeer naar evenwicht op het einde van de legislatuur. Daarbij komen echter nog de uitgaven in verband met de gezondheidscrisis, de overstromingen en het herstelplan. In totaal bedraagt het door het Gewest te financieren brutosaldo 4,134 miljard euro, waarbij de aangekondigde ontvangsten 15,5 miljard bedragen, terwijl de uitgaven 19,6 miljard zouden moeten bereiken.

    Het is in deze context dat het rating bureau Moody’s onlangs de rating van Wallonië heeft verlaagd van A2 naar A3. Voor het Rekenhof zou dit de toegang van het Gewest tot de financiële markten kunnen bemoeilijken. Zij wijst ook op de explosie van de geconsolideerde bruto schuld, die in 2026 meer dan 45 miljard euro zou kunnen bedragen.

    Aflossing Waalse schuld?

    In een verslag dat vóór de overstromingen werd opgesteld, luidden verschillende deskundigen de alarmbel over de onzekere houdbaarheid van de aflossing van de Waalse schuld. Enkele jaren geleden had wijlen Jules Gazon, hoogleraar economie aan de universiteit van Luik, duidelijk gesproken over een scenario zoals dat van Griekenland.

    Als opvolger van Jean-Luc Crucke heeft Georges-Louis Bouchez Adrien Dolimont gekozen, voorzitter van het OCMW van Ham-sur-Heure, van wie we vernemen dat hij op 18-jarige leeftijd schepen was. Zal hij opgewassen zijn tegen de kolossale taak die hem wacht?

    Een 7de staatshervorming is gepland voor 2024 en het financiële aspect zal centraal staan

    Een 7de staatshervorming is gepland voor 2024 en het financiële aspect zal centraal staan, met een welvarend Vlaanderen dat niet langer de hand in de portemonnee wil steken om solidair te zijn met een Wallonië dat er na meer dan 40 jaar regionalisering en verschillende herstelplannen nog steeds niet in geslaagd is van de grond te komen.

    De Belgische fakkel

    Zodra hij hoofd van de MR werd, zwaaide Georges-Louis Bouchez met de Belgische fakkel. Hij is bijna de enige die trots een driekleurig masker draagt. Hij is ervan overtuigd dat er meer België nodig is (dus moeten sommige bevoegdheden opnieuw gefederaliseerd worden) en, terwijl zijn gedrag spanningen binnen zijn eigen partij blijft opwekken, droomt hij van een hereniging van de liberale ‘familie’ met Open VLD.

    Net als Donald Trump twittert hij veel en geniet hij van arrogantie en provocatie.

    Een nieuw voorbeeld hiervan is zijn zin: ‘Ik heb meer respect voor de standvastigheid van Eric Zemmour dan voor die van Valérie Pécresse’, die onmiddellijk door Daniel Ducarme werd afgekeurd. Het is waar dat Georges-Louis Bouchez het niet eens is met de ideeën van de Franse polemist, die veroordeeld is wegens aanzetten tot rassenhaat, maar niets verplichtte hem om hem te citeren. Hier bevinden wij ons in de situatie waarin Eric Zemmour naar Pétain verwijst in verband met de Joden in Frankrijk, en de ons bekende controverse veroorzaakte.

    Overtuigd regionalist

    Ongetwijfeld zal Charles Michel de opmerkingen van Georges-Louis Bouchez hebben gewaardeerd, aangezien hij zweert bij Emmanuel Macron… Jean-Luc Crucke zei dat hij de politiek verlaat om te vermijden dat hij binnen zijn politieke partij als een splijtzwam zou overkomen.

    In tegenstelling tot Georges-Louis Bouchez is Jean-Luc Crucke een overtuigd regionalist, voorstander van een België met vier, wat in praktijk zou leiden tot de afschaffing van de Gemeenschappen.

    Dit is een optie die zichzelf respecteert, maar we hebben al de gelegenheid gehad om te zeggen dat het een utopie is. Vlaanderen heeft zijn Gewest van bij het begin in zijn Gemeenschap geïntegreerd. Vlaanderen zal nooit afstand doen van dit concept, dat het in staat stelt zijn Brusselse minderheid van de wieg tot het graf effectief te controleren via de zogenaamde ‘aanpasbare’ zaken.

    Plicht van reserve

    Als hij tot lid van het Constitutionele Hof wordt benoemd, zal Jean-Crucke zich niet meer over dit onderwerp kunnen uitspreken. Hij zal onderworpen zijn aan de plicht van reserve. Zal de 7e staatshervorming het daglicht zien? Indien de onderhandelingen op niets uitlopen, rest de partijen niets anders dan de echtscheiding uit te spreken en de voorwaarden vast te stellen. Jean-Luc Crucke, een goede vriend van wijlen Jean Gol – wiens naam het MR Studiecentrum draagt – zou dan, net als hij, voorstander zijn van de optie van de hereniging.

    Ik herinner me nog deze informele bijeenkomst van vier personen, bijeengeroepen door Daniel Bacquelaine in 2010 en bijgewoond door Jean-Luc Crucke. Het doel was na te denken over de wijze waarop de reünisten vertegen woordigers van alle partijen regelmatig bijeen zouden kunnen komen om de kwestie te bespreken. Dit bracht mij ertoe een carte blanche te schrijven ‘Mandataires réunionistes de tous les partis unissez-vous’, die werd uitgegeven door Le Soir .

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Nog twee jaar ijzerbijten en daarna wenkt dezelfde vrijheid gepaard met welstand als eeuwen geleden. De Vlaamse meerderheid bij de volgende verkiezingen staat nu al rekenkundig vast. Het komt er dus alleen nog op aan, om ùet beide handen, zowel de Rechtse als de Linkse, de Welstand te vatten die voor het grijpen ligt.

    De enige spelbreker in dit Vlaamse streven, zou evenwel de internationale situatie kunnen zijn. Poetin en de Navo met ‘die Joekrien’ op het schaakbord, de ultieme wraak van de Zwarte Mohamed uit Het Witte Hus.

    Maar om het even hoe: de raderen van de tijd malen onverzettelijk door, altijd verder in de richting dat wat uit Gods handen komt, door geen Belgicist ooit zal vercloot worden.

    Vlaandeen is door zijn diplomatie en door hard werken vroeger aan de wereldtop geraakt. En nu dat de Wonderwerken van Markx hun onnut bewezen hebben, moeten we de vroeger ingeslagen wegen terugvinden.

    -

    Samen met die eeuwigdurende Francofone wieltjeszuigerij, verdwijnt ook de eeuwigdurende werkloosheid. Wie niet wil werken, moet ook niet eten. Er zijn jobs genoeg, wordt de boodschap. En wie de taal niet spreekt verdwijnt liefst zo vlug mogelijk naar waar vandaan die is gekomen.

    *

    Digithalys

    12-01-2022, 14:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500788 – NOORD EN ZUID ZIJN SAMEN JHET NOORDEN KWIJT

    DINSDAG 11 JANUARI 2022

    Homo Erectus….

    *

    500788 – NOORD EN ZUID ZIJN SAMEN JHET NOORDEN KWIJT

     *

    I N H O U D

    Stille watertjes, diepe gronden.

    Vandaag, Stille Dinsdag. Alleen hetzelfdeen dan weer ander gerommel in de marge over Corona. In de Regeiome Media geen woord over het crimineel geworden wanhoops gedrag van deze idioten-regering, en al zeker niet over het volksprotst daartegen in al onze grootsteden. Vooral ggen golven maken, dt is het.

    Binnekort verkondogt De Croo, dat zelfs ongeboren kinderen in de moedersschoot ‘n safety-mask zullen moeten drtagen.

    -

    Leuke Jeff voor de Vierschaar und Kein Ende, maar altijd kilometers naast de kwestie. Want de beschuldigde is, vanwege dringende persoonlijke fiscla redenen, ’n Angoriaans Staatsburger geworden waarover een Sroppendasrechter geen bevoegdheid meer heeft.

    En wat dan nog over welbepaalde onderdelen van het vrouwelijk lichaam? Het zijn niet meer dan hoogst persoonlijke aangeboren mini-zuvelfabriekjes die nodig zijn om hun babay’s in leven te houden. Niet om te orgen voor het levensonderhoud van bepaalde medische profiteurs. In afwachting dat met de Nieuwste Beschaving, deze baby-faabriekjes allemaaal in textiel-kleerkasten weggestoopt dienen te worden, staat het Internet er BOL van. In alle maten en gewichten: van kinderborstjes tot honderdjarigen. Goesting is koop. Liggene of staande wip… U hoeft het slechts aan te tikken….

    -

    Plastische Jeff verdient de Nobelprijs voor de best geslaagde Fiscale camouflage ooit: et succes de Fiscus ontduiken en daarbij succes oogsten tot bij de Neanderthalers der Extreem-Slechten.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    RICHARD LEAKEY (1944/2022)

    *

    Op 2 januari van dit jaar stierf op 77-jarige leeftijd Richard Leakey, een Brits-Keniaanse paleoantropoloog*, natuurbeschermer en politicus. Hij was het die als eerste ontdekte dat de mens meer dan waarschijnlijk in Afrika is ontstaan. Zijn beroemdste vondst was wat hij de ‘Turkana Boy’ noemde, een bijna compleet skelet van een Homo ergaster** aan het Turkana meer. Hij vond ook de eerste schedels van Homo abilis en Homo erectus. In 1993 verloor hij beide onderbenen bij een crash met zijn vliegtuigje. Dat stopte zijn levenswerk niet, evenmin als het oplopen van huidkanker, lever- en nierproblemen, om met zijn levenswerk door te gaan en bleef hij tot 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kenya Wildlife Service, die o.m. ook streed voor de bescherming van de Afrikaanse olifant.

    In de jaren 1970/80 had ik een abonnement op Time, waarin regelmatig artikels over Richard Leakey verschenen. Ik dacht dat hij ooit tot ‘man van het jaar’ werd verkozen (nu heet dat ‘persoon’ van het jaar), zoals voor 2021 die andere blanke (Zuid) Afrikaan Elon Musk, de fantast die het ook gemaakt heeft (en nog aan het maken is), maar dan op een heel ander gebied. Ongelooflijk tot wat één man in staat kan zijn.

    Richard Leakey werd begraven op een heuvel met uitzicht op de Rift Valley waarin hij zijn grootste vondsten deed.

    ---

    *Een paleoantropoloog is iemand die uitgestorven mens(achtig)en bestudeert

    **De homo ergaster (letterlijk: werkende) is een uitgestorven mensenras dat leefde in ongeveer dezelfde periode als de homo erectus (rechtopstaande), tussen 1,9 en 1,4 miljoen jaren geleden.

    PREMIER DE CROO VERKIEST STABILITEIT BOVEN INDEXSPRONG

    *

    Premier De Croo tijdens de opnames van het digitale Voka-event ©Photo News

    Vandaag om 07:41

    *

    De federale regering herhaalde maandag dat nu sleutelen aan de manier waarop lonen stijgen te veel onzekerheid creëert. 'Op dit moment is stabiliteit nodig', zegt premier Alexander De Croo.

    Stijgen de lonen te sterk of te traag? De vakbonden vinden dat de lonen in een te strak carcan zitten, omdat ze bovenop de automatische aanpassing aan inflatie in 2021 en 2022 maar met 0,4 procent mogen stijgen. Werkgevers organisatie Voka pleitte er maandag op haar digitale nieuwjaars viering dan weer voor die automatische aanpassing aan de inflatie even op te schorten en een 'indexsprong' te maken.

    De regering kiest voor de stabiele tussenweg tussen die twee in. 'Op dit moment is er stabiliteit nodig', reageerde premier Alexander De Croo (Open VLD). 'Op termijn, als er een meerderheid voor is, kan de discussie aangegaan worden' zei hij.

    De Croo wees erop dat de automatische indexering in evenwicht staat met het loonakkoord dat vorig jaar 'in moeilijke omstandigheden' werd goedgekeurd. 'Nu zitten we op een zeer turbulent moment, met de energieprijzen die sprongen maken en problemen in de toeleverings ketens', aldus de premier. Door de lonen te indexeren en dus aan te passen aan de stijgende levensduurte 'zorgt dit ervoor dat de onzekerheid bij heel wat mensen getemperd wordt'.

    Bart Haeck

    EÉN VAN DE VELE UITSPRAKEN UIT DE KVHV LEZING VAN HOEYBERGHS. 'HET GAAT NIET OM WAT HIJ ZEGT, MAAR OM ZIJN GRONDRECHTEN.'

    foto: ©Youtube

    *

    Je suis tóch Jeff

    *

    Verwerp de vertrapping van jullie grondrechten

    *

    Tussen de hectiek van het uitbrengen van mijn nieuwe boek WEES AFGRONDELIJK, de chaos van de corona- maatregelen en de aankomende gemeenteraads-verkiezingen in Nederland, heb ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor. Maar omdat deze zaak zó existentieel belangrijk is – afgrondelijk belangrijk voor de vrijheid van spreken – heb ik er alsnog ruimte voor gemaakt in mijn agenda.

    Van de ratten besnuffeld

    Belgen, Vlamingen, Zuid-Nederlanders, Groot-Nederlanders: zijn jullie nu helemáál van de ratten besnuffeld? Dus, ik reconstrueer. Een plastisch chirurg, pardon: tetten-dokter (in deze bewoording is hierover in de Vlaamse media gerapporteerd) wordt uitgenodigd door de studentenverenging KVHV om een praatje te doen. Onder het mom ‘niets te verbergen’ en tegemoet komend aan de maatschappelijke doelstellingen van kennisdeling en verheffing van het volk, wordt hieraan een ‘live stream’ opgehangen.

    Ik denk, het zal wel, studenten doen nu eenmaal studentikoze dingen, er wordt wat gebrald, dat begrijpt iedereen, niets aan de hand

    Vervolgens maakt die man, over Jeff Hoeyberghs gaat het, enige cabaret-opmerkingen over vrouwen. Via de live stream gaat dat dus de wereld in. Ik denk, het zal wel, studenten doen nu eenmaal studentikoze dingen, er wordt wat gebrald, dat begrijpt iedereen, niets aan de hand.

    Maling aan de deug-consensus

    Vervolgens krijgt eerst de studenten vereniging een hoop woede over zich heen, men wordt gecanceld van de universiteit. Hierover schreef ondergetekende al eerder een essay met de strekking dat dit precies bewijst dat je maling moet hebben aan die deug-consensus. De meest succesvolle en rijke Vlamingen – artsen, advocaten, ingenieurs – hebben hun wortels in KVHV; de universiteit heeft jullie harder nodig dan jullie die deug-universiteit! Ga gewoon je eigen gang en vestig een eigen universiteit. De Vlaams-nationalen hebben toch al hun eigen netwerk. F*ck deugen.

    Maar goed, dan volgt tot grote schok en ontsteltenis het nieuws dat er dus een zaak wordt aangespannen tegen Jeff. Dat is al bizar op zich. Onlangs blijkt dat die man voor die uitspraken ook nog eens is veroordeeld? What the hell bezielt jullie? Nou ja dat België een bananen-republiek is, staat al langer vast. Ik schreef erover als ‘een land dat geen land is’. Slechts doordesemd met het grootste afgrijnzen en overweldigende minachting kan ik kennis nemen van deze juridische uitkomst.

    Morele winnaar

    Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) verwerpen deze belachelijke juridische beslissing, naast nog een leger aan politici van N-VA en Vlaams Belang. Dat is uitstekend. België bestaat voor meer dan de helft uit Vlaanderen en Vlaanderen bestaat voor meer dan de helft uit N-VA en Vlaams Belang. Oftewel: Jeff komt hier als morele winnaar uit en als ik ‘Belg’ was zou ik gewoon nóg harder lak hebben aan die juridische molen dan dat ik al had.

    Jullie Zuid-Nederlanders begrijpen al dat de staat er niet voor jullie is – en nu zelfs jullie natuurlijke recht om vrijelijk te denken en te spreken vertrapt

    Uit een voordracht van prof. Paul de Ridder die ik in 2012 bijwoonde in de Sint-Goedele kathedraal was mij al onomstotelijk duidelijk dat België kampioen is in niet-handhaving. Jullie Zuid-Nederlanders begrijpen al dat de staat er niet voor jullie is – en nu zelfs jullie natuurlijke recht om vrijelijk te denken en te spreken vertrapt. In de Belgische media werd bericht dat een invloedrijke PS senator persoonlijk de uitzetting van een veroordeelde en geradicaliseerde jihadist had voorkomen, in dat licht verbaast deze uitkomst mij ook niet. Het is zielig dat Jeff hiervoor wordt opgeofferd, het is een links gerecht dat links-ideologische politiek voert. Vrienden, leg het naast je neer!

    Sanctorum

    Johan Sanctorum schrijft: “Dit is een uit de hand gelopen grap. Het had nooit tot een juridische zaak moeten komen, maar de amplitude die het nu krijgt is ronduit grotesk. Misschien verhouden Hannelore, Katja en Jeff zich wel als twee poezen tot een hond. Lees het als een dierenfabel en snap dat ook die rechter maar een wet toepast die door de verkozenen des volks is gestemd. Uw verkozenen dus, ja, wij zijn het volk! (Lachband).”

     

    Sanctorum slaat en zalft, zoals wel vaker. In die zin van ‘het had nooit tot een juridische zaak moeten komen’, heeft hij gelijk. Het draait niet rond de persoon van Jeff en inhoudelijk gezien verdedigt niemand zijn cabaret uitspraken. Het gaat om zijn grondrechten, die hier vanuit een politiek motief worden vertrapt. Het volk mag zich daar absoluut niet bij neerleggen! Een normaal mens ziet dat, wanneer er grenzen gesteld worden aan het vrije woord, dit als een strop zal fungeren. Een strop die telkens nauwer om de nek wordt aangetrokken. Zeer binnenkort hangt ook de doorsnee burger.

    Zodoende kan ik niet anders dan concluderen, hier staat iets existentieels op het spel. Je suis tóch Jeff!

    Sid Lukkassen

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Hiermee heeft U alles gehad voor vandaag. Sttaks volgt er een nieuw stukje over de nakende triomf van Trump.

    Me dunkt dat het alereerste gelukwens-telegram al klaar ligt, gereed om te worden verzonden. Door Poetin….

    Meisjes en jongens, wat gaan de Extreem-Slechten dekomende tijden weer van hun tetter maken. Maaaar jan het is nu eenmaal zo, vooral in Amerika= the winner takes it all!

    *

     

    Digithalys

    11-01-2022, 13:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500787 –VAN TRANENDAL DE MENSHEID NAAR SPEEKSELDAL HEEN EN DAN WEER TERUG NAAR HET TRANENDAL

    .

    MAANDAG 10 JANUARI 2022

    *

    500787 –VAN TRANENDAL DE MENSHEID NAAR SPEEKSELDAL HEEN EN DAN WEER TERUG NAAR HET TRANENDAL

    *

    I N H O U D

    Maar van Overheidswege, gedekt door hun eigen Reggime-Slaven, blijft de misleiding aanhouden. Hoe désastreuzer de toestand, hoe harder er gelogen wordt. Hoe immers zouden ze anders kunnen, willen ze verder hun zakken vullen??

    Laten we elkaar geen Mietje noemen: er worden wereldwijdhopen geld verdiend door de farma-industrie, ook en misschien nog het meest door de Begrafenis Industrie.

    Er zijn inderdaad milj    rden tweevoeters teveel op deze planeet. Worden we toch voorgezegd. Het klimaat heeft er al de brui aan gegeven, de gletschers aan beide polen scmelten als sneeuw voor de zon, en het zeewater stijgt met 6 meter tussen dit en 50 jaar….

    Bron Bart Zeeckhout van De Nieuwe Dageraad.

    -

    Het Gezond Verstand daaretegen zegt dat het niet meer dan normaal is, dat de Natuur zich wreekt. Het is aan de mens om de nek te rekken.

    Ik scjirjf dit neer, zelfs zonder ook maar één krant te lezen of TV te kijken. Buiten hier en daar wat in De Tijd die nog het minst van al boven de grond zweeft.

    -

    Jaren geleden heb ik Boccacio gelezen, en zijn belevenissen tijdens de Pestillentie in Italië n de Middeleeuwen. Dat zegt genoeg, al heb ik er een schat aan onderbroekenlol aan beleefd, want dat boek staat bol van erorosche verzinsels.

    Geen wonder dus dat ons aller ‘Crootje’ zich laaft aan dezelrde dubbelzijdige natte bronnen… U leest er alles over hieronder bij Doorbraak.

    -

    D’een zijn dood is de andere zijn brtood. Dat zou het leitmotiv moeten worden voor de eerstvolgende Verkiezingen in dit Kloteland-zonder-ballen.

    Teznij de Extreem-Slechten er van langs krijgen door ùijn vrienden van de Exreem-Rechtsen. Want dan wenkt opnieuw de ons tot op heden ontstolen Vrijheid.

    En weet U, aan alles komt een eind. Zelfs aan de kat haar staart en die is zo lang. Volhouden is gewoon ’n kwestie van realist zijn.

    PS

    Daarom deze vriendenraad: lees geen gazetten merr. Zonder verkoop of subsidies zullen die rap genoeg als vanazlf verdwiijnen. Of hun leven beteren….

    Drugs zijn niet goed voor de gezondheid, gazttezn zijn nog veel slechter want die misbruiken hin goede reputatie van eeuwen geleden… Uit de tiijd dat de dieren nog konden spreken….

    Het is een Oude Wijze Uil die dit zegt….

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE OMIKRONISATIE (2)

    *

    Dat het aantal besmettingen met de omikron variant de volgende dagen (en misschien zelfs weken) hand over hand fors zou toenemen, was al voorspeld, ook al zou het grotendeels bij besmettingen blijven, al is dat niet overal hetzelfde. Bij ons blijven de aantallen op Intensieve Zorgen en de overlijdens in elk geval nog (lichtjes) dalen, wat ook voorspeld was.

    ***

     

    Het probleem zal nu niet direct het aantal besmette personen zelf meer zijn, maar al diegenen die o.w.v. een besmetting of quarantaine niet zullen kunnen gaan werken, waardoor men hier en daar volk te kort zal hebben om de zaak draaiende te houden. En dat laatste geldt ook voor het lerarenkorps en het verplegend personeel.

    Als men gezien heeft wat voor mensenmassa’s zich tijdens de eindejaarsfeesten verdrongen in Brussel, Antwerpen, Gent en Knokke, zou een nieuwe besmettings golf ook al geen verrassing zijn. Alleen kan men, zeker In Antwerpen, het moeilijk schatten daar de overgrote meerderheid van de shoppers Nederlanders waren, die in eigen land niet aan hun trekken kwamen en niet in onze statistieken voorkomen. Zoals ook die 5.000 Noorderburen die over en weer naar het Midden-Oosten vlogen om F1-piloot Max Verstappen toe te juichen.

    Tenslotte geldt bovenstaande niet voor Brussel met haar 186 nationaliteiten, waar ook de vaccinaties achter lopen. Het zou verbazen, mocht het andersom zijn. Brussel is zo’n beetje België in het klein. Het werkt evenmin.

    EU-COMMISSARIS BRETON: '500 MILJARD INVESTEREN IN KERNCENTRALES'

    ©REUTERS

    *

    09 januari 2022 13:28

    *

     

    De Europese Unie moet tussen nu en 2050 500 miljard euro investeren in een nieuwe generatie kerncentrales. Dat zegt Europees commissaris voor Interne Markt en Industrie Thierry Breton.

    'Kolossale investeringen in kernenergie zijn nodig om de komende dertig jaar de Europese emissie doelstellingen te halen en om aan de groeiende vraag naar elektriciteit te voldoen', zei Breton in de Franse krant Journal du Dimanche. 'Alleen al de bestaande kerncentrales hebben vanaf nu tot 2030 50 miljard euro aan investeringen nodig. En voor de nieuwe generatie 500 miljard tegen 2050! De groene transistie zal leiden tot een industriële revolutie op nooit geziene schaal.'

    Volgens Breton is het omstreden EU-plan om kernenergie en aardgas te bestempelen als groene energie bronnen een essentiële stap om financiering hiervoor aan te trekken. De EU raadpleegt lidstaten over de vraag of deze stroom bronnen ook echt als duurzaam gezien kunnen worden. Frankrijk heeft hierin het voortouw genomen, maar Oostenrijk en Duitsland, dat bezig is al zijn kerncentrales te sluiten, zien niets in het plan.

    Op dit moment wordt in de EU 26 procent van de energie via kerncentrales opgewekt. Breton schat dat in 2050 dat aandeel teruggebracht zal zijn naar pakweg 15 procent.

    De Europese landen zijn enorm verdeeld over kernenergie. Terwijl landen als Frankrijk en Nederland al aangekondigd hebben te investeren in nieuwe kern reactoren, sluiten Duitsland en België hun kerncentrales.

     

    Europa

    Italië voert vaccinatieplicht in voor 50-plussers.     Italië verplicht 50-plussers zich te laten vaccineren. De regering hoopt met de maatregel de druk op de zorg beheersbaar te houden nu ook in Italië de omikron variant van het virus oprukt.

       Serge Mampaey

     

    **

    LINKS: PANDORA MET HAAR DOOS. RECHTS: DE CROO MET ZIJN 'SCHUIF'.

    ALEXANDER DE CROO, DE MAN DIE PANDORA KLEIN KREEG

    Of dat toch probeerde

    *

    Acta Sanctorum - 10/01/2022 Johan Sanctorum

    *

    Hét interview van het voorbije weekend is ontegensprekelijk het gesprek in De Morgen van hoofdredacteur Bart Eeckhout met premier Alexander De Croo. En dit alleen al voor de kop: ‘Na deze crisis moet de covid-pas in een schuif, de schuif gaat op slot en de sleutel gooien we weg’. Waw, daar heeft een analist eten en drinken aan.

    Na de bombastische belofte van gezondheidsminister Franck Vandenbroucke over Het Rijk van de Vrijheid, in feite een verwijzing naar Marx en regimes waar die vrijheid werkelijk is geworden zoals China en Noord-Korea, was het tijd voor een liberale correctie, in de geest van ‘optimism as a moral duty’. Reikhalzend keken we uit naar een boodschap van hoop, vanwege de premier die van besluiteloos geklungel en inconsistent beleid zijn handelsmerk heeft gemaakt.

    Gesloten lade

    En die boodschap is er ook gekomen: Alexander bezit een schuif waarin de grote shit die ons nu overkomt, via een grote stofzuiger zal opgezogen worden, waarna het ding op slot gaat en we, jawel, in grote euforie de sleutel weggooien. Dat ruikt een beetje naar bewuste vergeetachtigheid en het herschrijven van de geschiedenis, maar soit.

    In feite verwijst de premier hier naar de welbekende doos van Pandora, maar dan in omgekeerde zin: zwermen in de Griekse mythe alle wereldkwalen uit, nadat de al te nieuwsgierige Pandora – een bijgift van Zeu s- het deksel lichtte, dan gaan ze met de hulp van Alexander ooit die doos weer in, die klotige covid-pas inbegrepen. Dat is een sterk statement. Maar als we verder de metafoor ontleden: wat zit er nog meer in die gesloten lade waarvan Alexander het liefst de sleutel weg gooit? Zal dat wel lukken, die grote verdwijnt-ruc? En wie is zijn Pandora, waarvan het woord ‘pandoering’ is afgeleid?

    Juffrouw Eveline Dellai is naar verluidt een prinses in de keuken.

    Het betere acteerwerk

     

    Daarvoor verwijs ik naar de absolute bestseller van vorig jaar waarover de geaccrediteerde pers een oorverdovend stilzwijgen trachtte te bewaren: ‘De doodgravers van België’ van Wouter Verschelden. Deze journalist, die de mainstream media vaarwel zei en naar de overkant verhuisde, vertelt het ondertussen algemeen bekende verhaal dat de federale regerings vorming in 2019 geblokkeerd geraakte omdat de kandidaat-premier, Alexander De Croo, in vieze papieren was geraakt en ‘chanteerbaar’ werd.

    De details zijn belangrijk, en daarvoor verdient de bron van Verschelden, P-magazine, een persprijs. De Croo, toen nog minister van telecom, een niet bepaald opwindende bevoegdheid, had veel tijd om zich in internet porno te verdiepen en was gefascineerd geraakt door het betere acteerwerk van de Italiaanse Eveline Dellai, gespecialiseerd in plas-seks, standjes met meerdere heren, fake ontmaagdingen en anale exploten, hierin bijgestaan door haar zus Silvia.

    Dennis Black Magic

    Het moet naar verluidt vooral de laatste specialiteit geweest zijn die de aanstaande premier boeide. Door zijn job kon hij aan haar geheim telefoonnummer geraken en nodigde haar meteen uit voor een wip. Wat De Croo niet wist, was dat Eveline Dellai bevriend was met de Vlaamse pornokoning Dennis Black Magic, alias Dennis Burkas, die een en ander aan P-magazine doorspeelde. Dubbele pech voor Alexander: de wip met Eveline ging niet door, en als dit nieuws buiten een kleine kring bekend geraakte, mocht hij de zestien wel vergeten. De P van Paniek in de Politiek.

    En zo kwam operatie Pandora op gang: de instructies voor een absolute omerta vertrokken naar de krantenredacties… die er zich ook aan hielden

    En zo kwam operatie Pandora op gang: de instructies voor een absolute omerta vertrokken naar de krantenredacties… die er zich ook aan hielden. Dicht verdomme die doos, en u weet wat dat woord in de volkstaal betekent. Vervolgens werd maandenlang het rempedaal ingeduwd van de regerings onderhandelingen, in de hoop dat het oud nieuws zou worden. Geen journalist die een vin verroerde. Dennis Black Magic werd met de belofte van een smak geld en snelle vrijlating -hij zat in de cel wegens zedenfeiten- onder druk gezet om zijn mond te houden over de zaak. Helaas, Dennis belde naar P-magazine, de doos van Pandora ging toch open, en de Pornokoning mocht verder in de doos blijven brommen. Noteer dat alles wat ertoe doet hier met een P begint.

    ‘Riool en roddelpers’

    Waarom ik dit smeuïg verhaal nog eens oprakel? Niet omwille van de interesse van de federale premier in anale standjes, ook al is de associatie met de term cacistocratie verleidelijk. Wel om de reden die Verschelden aangeeft: de gewilligheid van de reguliere pers om te zwijgen als dat van hogerhand gevraagd wordt. Met de seksuele context als alibi. Dat zei ook Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, met zoveel woorden: wij zijn geen schandaalkrant, het is een ‘privé kwestie’.

    Dat is het natuurlijk niet. We hebben het hier over raakpunten tussen privé en politiek, en, jawel, de corrupte aanleg van een regeringsleider. Dat geen enkele hoofdredacteur dit durfde uitbrengen, uit schrik om met de Wetstraat gebrouilleerd te geraken, is in feite onvoorstelbaar. De zwijg-cultuur zelf is het schandaal, ze behoort intrinsiek tot het politiek bedrijf.

    Regimepers

    Meteen vragen we ons af, welke geheimen en geheimpjes die fameuze lade nog allemaal bevat, en hoever de ‘discretie’ van de zelfverklaarde kwaliteitspers wel reikt. Vermoedelijk is dit slechts het topje van de ijsberg en worden er nog elke dag geheimen gemaakt en aan de lade toegewezen. Het weze duidelijk: de media moeten niet informeren, laat staan onthullen, ze moet vooral discrete, tactvolle en smaakvolle journalistiek bedrijven. Ze moeten met andere woorden de doos met ‘Top Secret ‘ vooral gesloten houden. Deze discretie bevordert de verstandhouding met de macht, die de papierpers beloont met overheids- subsidies. Terecht mogen we dan spreken over een regimepers.

    Helaas is de onderzoeksjournalist een uitstervende soort in het alsmaar steviger wordende concubinaat van regime en pers, wereldwijd eigenlijk

    Dat wij en journalist Verschelden het coulissen-verhaal over de Italiaanse pornoster en de impact op de regeringsvorming nooit aan de weet zouden zijn gekomen zonder de medewerking van deug-nieten als Dennis Burkas, betekent ook dat de goden en godjes van de onderwereld hun belang hebben in het ontmaskeren van de hypocrisie. En dat de rol van de zogenaamde riool- en roddelpers, genre P-magazine, danig onderschat wordt in het democratische spel. Er moeten media zijn die zich niét aan het protocol en de zwijgplicht houden. Er moeten onderzoeksjournalisten zijn die op eigen houtje stenen gaan optillen om te zien wat eronder zit. Helaas is de onderzoeksjournalist een uitstervende soort in het alsmaar steviger wordende concubinaat van regime en pers, wereldwijd eigenlijk.

    Aan de ingang van de onderwereld

    Ondertussen blijven journalisten ijverig ministers interviewen die beterschap beloven. Ook dat DM-interview is niets meer dan window-dressing, en de bewuste hoofdredacteur weet dat: het opzet vertrekt zonder twijfel vanuit het De Croo-kabinet. De desinformatie gaat hand in hand met communicat ietechnieken, in feite bedot-de-boer methodes die in het politieke discours schering en inslag zijn.

    De doos is ook een trukkendoos, en de journalisten juichen dit toe, een politicus die vooral goed kan ‘communiceren’, lees: lullen

    De doos is ook een trukkendoos, en de journalisten juichen dit toe, een politicus die vooral goed kan ‘communiceren’, lees: lullen. De liberalen hebben er sinds Verhofstadt en zijn spin doctor Noël Slangen school in gemaakt. Pas vooral op voor politici die het hebben over transparantie en oprechtheid: het zijn de grootste raddraaiers.

    De beeldspraak van de lade en de weggegooide sleutel vormt een onbedoelde illustratie van heel deze demagogie. Tegelijk met de zwijg-cultuur voert de politicus een theaterstuk op, waarin het publiek wordt wijs gemaakt dat het morgen beter gaat, en dat duurt zo lang tot we letterlijk doodvallen. Deze valse beloftes van slechte stuurlui doen ons beseffen dat van alle kwalen de macht an sich, het mysterieuze mechanisme dat het op onze vrijheid gemunt heeft, misschien wel de ergste is en de meest onuitroeibare kwaal.

    Op het einde van de Pandora-mythe blijft er in de doos alleen nog de Hoop over. Daar moeten we het mee doen. Als ook dat een handigheidje is, een fata morgana, rest alleen nog de spreuk die bovenaan de ingang van Dante’s inferno prijkt: ‘Lasciate ogni speranza voi ch’entrate’ – Laat varen alle hoop, gij die hier binnen treedt. In 2024 gaan al onze wensen en aspiraties in een grote doos, de doos met stembrieven. Met de sleutel erop. Alexander en C° weten wat hen te doen staat.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wie doet wat hij kan is een eerlijk man.

    Dat is weeral een spreekwoord dat zijn tijd wel heeft gehad. Nu in onze dagen komt het er op aan een flinke aanhang te hebben, hoeveel die ook kost, om te mogen verkondigen wat men maar wil. Of om te verzwijgen wat schadelijk zou kunnen zijn.

    In Italië stonden de kranten al maanden lang bol als volle borsten met pittige maar meestal schunnige verhalen over een bepaalde soort ‘Jeune Premier’, die ook bij Dames van Geen Zeden noch kleren de Eerste in de Rij wilde zijn. Niet alleen die ‘Dames’ werden uitgekleed totop het bot – wat goed verkocht- , maar ook deze Nobiljon uit het Hoge Noorden. Tot die - met de billen bloot –voor het forum werd gebracht.

    Moest het over de Giro zijn gegaan, of de Strade Bianche: het kot zou te klein zijn geweest. Stel U even voor: een landgeoot van God Eddy Merkx. En dan nog van voorgewnde adeldom!

    Als kleien Italie-Lover had ondergetekende hier al een paar keer op zeer bescheiden manier de draak gestoken met Het Genie van Brakel… Maar blijkbaar zonder grote gevolgen Tot Bart Zeeckhout er zich mee bemoeide, en de Doos van Pandora wijd open zette…

    Crootje mag het voortaan vergeten. Niet bij dat soort ‘Dames’, wel voor de arbeid in de Brusselse grabbelton.

    Ik da,nk bij deze hatelijk de Heer Sanctorum voor zijn spreekwoordelijke scherpzinnigheid. Lekkie zal er waarschijnlijk niet veel van moeten terug hebben….

    Wie zei daar ooit weer, dat wie het gevaar bemint, erin zal vergaan?

    Een bijna 100-jarige boer gef me onlangs in dit WZC voor Bejaardendeze waarheid als ’n koe mee. Van ’n paard is de gevaarlijkste kant, de achterkant. Van ’n vrouw de voorkant…

    *

    Digithalys

    10-01-2022, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500786 – OVER DE WEAAKROEPENDE DFIEFTE VAN UTRECHT OP 1 APRIL 1713

    .

    ZONDAG 9 JANUARI 2022

    *

    500786 – OVER DE WEAAKROEPENDE DFIEFTE VAN UTRECHT OP 1 APRIL 1713

    *

    I N H O U D

    De Vlaamse President Jambon op de koffie bij de Franse burger Decoster: ‘n Een April-grap Anno 2022….

    Varkens spek in rui!l voor walmen van wierook en orgelklaken….

    309 jaar na datum is zelfs niet eens meer spraake van LANDROOF, ùaar worden er lollekens verkocht over elkaars taal.

    Galgenhumor als galgenmaal op een eeuwigdurende gebiedsroof.

    Toen, in 1713 waren er als tijdverdrijf een paar buurlanden met elkaar oorlogje aan het spelen in onze streken, waarbij deze keer noch Vlaanderen noch Frankrijk niet van ver en niet van dicht betrokken waren. Wikipedia vertelt vandaag hierover dat die waren:

    Filips V van Spanje, Anna van Groot-Brittannië, Johan V van Portugal, Victor Amadeus II van Savoye en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

    Maar ook in die dagen was het reeds van ‘Noblesse Oblige’ - “Ons kent Ons’ – Nous connons - en dus werd, tot wederzijds prrofijt Zijne Excellentie Lodewijk XIV van Frankrijk, bij ons beter bekend als Lowie Katorze, ook ’n zitje aangeboden.

    Daar vielen tegenover de aanwezige Vlamingen leden van de Verenigde Provincies, al van direct de beroemde historische woorden, dat de Fransen ‘chez vous, sur vous mais sans vous’, aan de onderhandelingen zouden deelnemen.

    Toch kwamen gezegde ‘Mogendheden’ van toen van oordeel, dat er dringend en onvoorwaardelijk vrede moest worden gesloten. Zij het op andermans kosten.

    Resultaat: het rijkste en welvarendste deel van de Zuidelijke Nederlanden werd toegewezen aan de grijnzende Lowie Katorze, die aldus Heer en Meester werd over de Springplank naar…. Engeland. Dat gelijktijdig huermee de handesbetrekkiingen tuussen Engeland en Vlaanderen de keel werd overgesneden: ja, en dan?

    Bruges, La Morte…

    %aar zwijg, zij stil, de Liefde voor Het Vaderland gaat voor.

    -

    Jambon, als Eerste Burger van Vlaanderen? Die speelt daar, net als mijn Tante Veroinca harmonica mee.

    West-Vlaams is nu een regionale taal in Frankrijk

    Het Nederlands blijft er een vreemde taal en Vlaanderen kijkt er naar

    Sticker in Frans-Vlaanderen

    foto: ©Pinterest

    *

    Commentaar - 09/01/2022

    *

    In Frankrijk zorgde vorig jaar de goedkeuring van de wet Molac voor een juridisch kader aangaande onderwijs en bescherming van de regionale talen. De Franse Constitutionele Raad kelderde deze wet al snel, tot woede van al wie begaan is met de minderheidstalen in Frankrijk. Het Franse ministerie van onderwijs kon niet langer doof blijven voor dit luid protest. Een nieuwe omzendbrief van december jl. heeft de bedoeling de gemoederen te bedaren.

    Omzendbrief

    Eerst bevestigt de omzendbrief, wat dacht je, dat ‘de taal van de Franse Republiek het Frans is’. Vervolgens drukt hij de wil uit om de talen aanwezig op het Franse grondgebied te beschermen en te onderwijzen.

    De omzendbrief somt de regionale talen op die nu worden erkend: het Baskisch, het Bretoens, het Catalaans, het Corsicaans, ,het Creools, het Gallo (Romaanse streektaal gesproken in het Oosten van Bretagne), het Occitaans én de Oc-taal, de regionale talen van de Elzas, de regionale talen van de Moezelregio, het Franco-Provencaals, het West-Vlaams, het Picardisch, het Tahitiaans, de Melanesische talen (Drehu, Nengone,Paicî, Aijë), de Walllisiaanse en Futuniaanse talen (twee talen uit Nieuw Caledonië) alsook het Kibushi-Kimaore (eiland Mayotte).

    Frans-Vlaanderen

     

    Wat zijn de concrete gevolgen voor Frans-Vlaanderen? Het West-Vlaams kan voortaan worden onderwezen in het lager en secundair onderwijs. ‘Kan’ en niet ‘moet’, en ook ‘als’ men leraars vindt.

     

    En waar blijft het Nederlands in dit verhaal? Het is een paradoxale situatie dat de omzendbrief van het Franse Ministerie van Onderwijs melding maakt van het West-Vlaams als nieuwe erkende regionale taal, maar dat hij niet spreekt over het Nederlands. Vergelijk deze situatie met de Elzas, waar én het Duits, én het Elzassisch erkend zijn onder de discrete dekmantel ‘regionale talen van de Elzas’. Hoe zegt men ‘ twee maten en twee gewichten’ in het Frans?

    Geschreven taal en gesproken taal

     

    Nochtans, en in tegenstelling tot wat sommigen in Frankrijk beweren, was onze taal steeds aanwezig in Frans-Vlaanderen, onder de vorm én van het gesproken West-Vlaamse dialect, én van het geschreven standaard Nederlands. Deze situatie heeft tot de Eerste Wereldoorlog geduurd. De taalkundige en Frans-Vlaanderenkenner Cyriel Moeyaert heeft in zijn talloze publicaties aangetoond dat tot het begin van de twintigste eeuw zo goed als alle geschreven stukken in Frans-Vlaanderen in vrij keurig Nederlands opgetekend zijn. Nederlands in de spelling van toen: Nederlands, soms met hier en daar een woord of zinswending in de streektaal. Maar, desalniettemin: Nederlands.

     

    Na de annexatie door Frankrijk bleef Frans-Vlaanderen nog lang tot het bisdom Ieper behoren

    Hoe dat komt? ? Na de annexatie door Frankrijk bleef Frans-Vlaanderen nog lang tot het bisdom Ieper behoren. In verschillende Frans-Vlaamse katholieke instellingen waar ze lessen Nederlands gaven, gebeurde dit, in de 18de eeuw en de 19de eeuw, met hetzelfde pedagogisch materiaal als in Ieper of Veurne, zeg maar.

    Nederlands een vreemde taal?

     

    Wat Frans-Vlaanderen niet heeft meegemaakt is de evolutie naar het hedendaags Nederlands, zoals in Vlaanderen de laatste 100 jaar. De kennis van het geschreven Nederlands ging toen verloren. De gesproken streektaal bleef over en verarmde geleidelijk aan door gebrek aan basisinzichten in spraakkunst en syntaxis, en door invloed van het Frans.

     

    Sommige Frans-Vlaamse verenigingen gebruiken deze vaststelling om alleen het West-Vlaams als regionale taal te promoten. Het Nederlands beschrijven ze als een vreemde taal. Met de politieke en financiële steun van de regio Hauts-de-France heeft hun lobbying de Franse ministeries bereikt.

     

    nu het bijna verdwenen is, erkent Frankrijk het gesproken West-Vlaams als regionale taal. Maar niet het standaard Nederlands dat nochtans aan meer dan 20.000 leerlingen wordt onderwezen

    Paradox van de hele situatie : nu het bijna verdwenen is, erkent Frankrijk het gesproken West-Vlaams als regionale taal. Maar niet het standaard Nederlands dat nochtans aan meer dan 20.000 leerlingen wordt onderwezen.

    Leraar West-Vlaams, een nieuw beroep?

     

    Aan de regionale onderwijsinstanties wordt nu gevraagd om het onderwijs van onder meer het West-Vlaams te faciliteren vanaf volgend schooljaar. Maar de plaatselijke onderwijsautoriteiten kunnen op eigen houtje een rem zetten op de uitvoering van de maatregelen die geen verplichtingen inhouden. Dat is nu al het geval in Bretagne waar ze in de volgende dagen zullen betogen tegen de houding van het rectoraat aldaar. Reken er ook op dat de minister van onderwijs, Jean-Michel Blanquer, die zich meermaals negatief tegen het onderwijs van de regionale talen heeft uitgesproken, achter de schermen alles in het werk stelt om de eigen richtlijnen af te zwakken.

     

    Leraren uit West-Vlaanderen kunnen ook niet worden gevraagd: men moet in het bezit zijn van een Frans pedagogisch diploma

    Voornaamste probleem voor de aanhangers van het West-Vlaams: wie is bevoegd om lessen West-Vlaams te geven? Zo goed als niemand met de nodige pedagogische diploma’s beschikt over de taalkennis. Leraren uit West-Vlaanderen kunnen ook niet worden gevraagd: men moet in het bezit zijn van een Frans pedagogisch diploma om in het Frans onderwijs les te kunnen geven.

    Geen pedagogisch materiaal

     

    Ouders en grootouders kunnen niet meer helpen: de meesten spreken de taal niet meer. Er zijn ook geen goedgekeurde boeken of methodes West-Vlaams voorhandig om de streektaal te onderwijzen op elk niveau van het lager en secundair onderwijs. Streektaal die, per definitie, niet is gestandaardiseerd, zonder uniforme spelling of standaard spraakkunst. Er zijn ook geen bruikbare leesboeken en er is geen beschikbare literatuur in het West-Vlaams.

     

    De gekke opzet vraagt, naast een gedegen taalkennis om de hele cyclus van de lagere klassen tot het middelbaar te dekken, een gigantische intellectuele, financiële en materiële inspanning. Dit zal uiteraard ten koste zijn van de opleidingen Nederlands en van het immersie onderwijs in het Nederlands waarvoor momenteel in Duinkerke een interessant piloot project loopt.

    Hoe moet dit verder ?

     

    De voorstanders van het onderwijs van het Nederlands geven niet op. Ze hebben zich verenigd in de Federatie van Germaanse talen (Elzas, Moezelstreek én Frans-Vlaanderen). De bedoeling is samen de nodige druk uit te oefenen in Parijs om voor Frans-Vlaanderen dezelfde rechten te verkrijgen als voor de Elzas. Daar is na een lange strijd het Duits erkend als regionale taal naast het Elzassische dialect. Samen gaan ze de strijd aan om ook het Nederlands officieel te laten erkennen als regionale taal naast het West-Vlaams.

     

    De verenigingen die het Nederlands promoten zullen in de volgende weken het ministerie van onderwijs én de regionale instanties benaderen om te pleiten voor een regionale status voor het Nederlands.

     

    In Frans-Vlaanderen geven tientallen leerkrachten reeds lessen Nederlands

    De bestaande opleidingen Nederlands zijn ook de oplossing voor het gebrek aan leraars. In Frans-Vlaanderen geven tientallen leerkrachten reeds lessen Nederlands. In principe zijn ze als eerste bevoegd om de link te leggen tussen het Nederlands en zijn dialecten.

     

    Bij de grensbewoners is er ook een nieuwe, efficiënte, spontane evolutie merkbaar: de kinderen over de schreve naar school sturen in de regio Menen, Poperinge, Veurne. Daar kunnen ze perfect Nederlands leren, en ook, West-Vlaams horen op de speelplaats.

    Lege doos

     Over een stellingname van de Vlaamse regering voor ondersteuning van het Nederlands in Frans-Vlaanderen is er geen nieuws. Stille diplomatie van de Taalunie noemt men dat. Minister-President Jambon ontmoette onlangs de ondervoorzitter van de Hauts-de-France, François Decoster, in Kortrijk. Resultaat: beide streken gaan, naar het schijnt, in de toekomst elkaar beter leren kennen. En voor het overige, wat lol over de Vlaamse naam van de Frans-Vlaamse politicus en de Frans klinkende naam van onze Minister-President. Dit is het resultaat van de inclusieve Vlaamse cultuurpolitiek in de 21ste eeuw: een lege doos inzake bevordering van onze taal extra muros en verder niets.

    Wido Bourel

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Met de onsterfelijke reputatie van het Vlaams-Boergondische Wereldrijk nog vers in het geheugen, moet Lowie-de-Verschrikkelijke in 1713 hebben zitten kwijlen van de goesting… De Boerondiërs, zijn concurrenten, uuitgeschakeld, en dat rijke Vlaams gebied valt als ’n rijpe appel in zijn schoot.

    De Veuve Cliquot moet rijkelijk gevloeid hebben onder de bruggen van de Seine… Want die vloeit daar nog altijd evenzeer. Haast even dapper als het geld en de welstand der Vlamingenuit de Veroverde Gebieden. Daar is immers die publicatie van een zekere Verbeke uit Kortiojk, die etgens in de jaren ’70 ’n stidie publiceerde, waaruit bleek dat ruim 1/3de van de totale Franse Staats Onvansgsten agkomstig waren uit de streek van Frans-Vlaanderen.

    Misschien dat een andere historicus, na zijn defenestrering uit de politiek, zich onledig maar nuttig zou kunnen maken, door deze stelling te actualiseren om er vervolgens de aangewezen rechtzetting aan te breien….

    Dit zou de weversgilde tot eer strekken, want per slot van rekening waren het ooit de textielwerkers die Frans-Vlaanderen rijk hebben gemaakt…

    *

     

    Digithalys

    10-01-2022, 12:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!