DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    25-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIEKAMP VOOR KANKERPATIENTJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zaterdagmorgen vertrok fientje met andere kankerpatiëntjes op kamp naar deinze.  de vlaamse liga voor kanker bezorgt die kinderen elk jaar een zorgeloze toffe vakantie : één week kunnen ze eens al hun zorgen vergeten,  niet teveel aan hun ziekte denken ...en genieten.
    dokters en verpleegsters gaan mee en zorgen dat de kinderen de nodige verzorging en medicatie krijgen.
    gisteren in het nieuws van 19 u op vtm kreeg dit feit de nodige aandacht,  en ook het nieuwsblad van vandaag heeft een mooi artikel staan,  met een foto van fien erbij.
    ouders en familie en vrienden kunnen deze week alles volgen op www.vakantiekamp.be   onder dagboek.  daar staan per  dag een verhaal van wat de kinderen gedaan hebben en heel wat fotos.  in het weekend kwamen niemand minder dan dina tersago  en gene thomas de kinderen bezoeken.  als je de fotos bekijkt zie je de kinderen stralen !
    fien zit in groep 1,  dat zijn de jongsten.  ze slapen per twee op een kamertje.  ik heb haar al een mailtje gestuurd ,  want via de website kan je rechtstreeks een mailtje sturen naar één of meerdere kankerpatiëntjes.    het weer valt misschien niet al te best mee, maar er staan nog dingen genoeg op het programma dat ze zich niet zullen vervelen.

    ik wil bij deze ook een dankwoordje richten aan de liga voor kanker .  elk jaar kocht ik iets van het kankerfonds,  zonder erbij stil te staan dat het ook bij jou kan gebeuren.  meestal is dat zo een "ver van mijn bed-show"... maar plots krijgt je kleinkind leukemie en dan zie je wat die mensen allemaal doen voor de kankerpatiëntjes !!!!!    plots is dat alles realiteit,  en dan besef je pas wat daar allemaal komt bij kijken.  het is ongelofelijk wat die organisatie allemaal realiseert.    DANK  U  VOOR   AL  WAT   DEZE   MENSEN   DOEN !!!


    25-06-2007, 17:27 geschreven door dino
    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDE SCHOOLJAAR IN ZICHT
    gisteren was het 21 juni,  de langste dag van het jaar en tevens eerste dag van de zomer...en ja  het einde van het schooljaar nadert.  vandaag zag ik hier in eeklo al gelukkige leerlingen rondlopen,  die blijkbaar van hun examens af waren.  ik denk dat de leraars en leraressen daar ook niet rouwig om zijn.  nog een weekje geduld en het zal weer druk zijn op de europese wegen en op de nationale luchthaven.
    weer duizenden zullen naar één of andere bestemming vertrekken om  hun vakantie door te brengen.  voor de horica aan de kust en in verschillende belgische steden zal het dan weer superdruk worden. 
    voor patriek zit zijn groot verlof er bijna op.  dit jaar is het geen vakantie als een ander door de ziekte van fientje,  maar  we zijn graag in de buurt  van onze kleine meid.  vorige week nog was ze opgenomen in het uz voor chemo.  deze week   zijn we gaan  "thuiswachten"  bij onze jongste dochter  haar hondjes.  zij zijn op reis en zo kunnen de hondjes in hun vertrouwde omgeving blijven.
    volgende week doen we dan een paar daguitstappen  en  de eerste week van juli is het weer : "met de vlam in de pijp....."   (werken!)
    morgenvoormiddag vertrekt fientje met de kankerpatiëntjes op kamp.
    ze kijkt er enorm naar uit,  dat is eens iets waar ze wel mee mag !!!!  dokters en verpleegsters gaan ook mee en alles is goed georganiseerd.
    de chemokuur wordt een weekje opgeschoven en gaat de week erop door. 
    terwijl ik deze week in maldegem verbleef heb ik naarstig lapjes aan elkaar gezet.  het is een rustweek voor mij maar zonder de lapjes gaat het niet.  normaal gezien zal er nu één en ander vertrekken met wereldmissiehulp,  dus hoe meer er klaar is ,  hoe beter.
    buiten is het weer niet super,  maar probeer er toch een  fijn weekend van te maken.   tip voor het weekend : zondag 24 juni is er in eede, nederland (net over de grens aan maldegem)  een fokloristische vlasdag.


    22-06-2007, 17:15 geschreven door dino
    17-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAIJA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ze waren al met twee,  beiden niet echt gepland,
    maar nu komt nummer drie,  uit een nestje van één week oud gekozen ;
    weimaranteefje  Maija !
    ik vertelde wel al dat mijn jongste dochter en haar man echte dierenvrienden zijn.
    eerst kwam er tommy,  een amerikaanse cocker.  toen een collega van mijn dochter haar hond naar een asiel wou doen omdat haar dochtertje allergisch was,  kwam tiegan,  een engelse cocker erbij.
    ditmaal is er echt een bewuste zoektocht aan voorafgegaan  en hebben ze gekozen voor een hond met een prachtig karakter ; de weimaran. 
    ze is op 7 juni geboren  en in de loop van augustus komt ze hun gezinnetje vervoegen.
    dit was nu eens goed nieuws.  
    de voorbije week in het uz was niet helemaal verlopen zoals het moest tot gisteravond het verlossende bericht kwam dat fien haar bloedwaarden uiteindelijk weer goed waren en een paar uur later een smsje van ons tamara dat ze een nieuwe "dochter" verwachten in augustus...mijn avond kon niet meer stuk. 
    weer iets om naar uit te kijken,  en dat nieuws wou ik ook met jullie delen.  buiten ziet het er niet slecht uit dus wens ik jullie nog een zonnige zondag.  groetjes,  dino



    17-06-2007, 12:07 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT DE GANZEN ONS LEREN...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen heb je ooit gevraagd waarom ganzen in v-formatie vliegen?
    zoals meestal met het gedrag van dieren, had God een goede reden om dat in hun instinct te leggen.
    elke vogel die met zijn vleugels wappert,  zorgt voor een opwaartse kracht voor de vogel die volgt.  in formatie krijgt de groep tenminste 71 pct meer vliegbereik dan wanneer elke vogel alleen zou vliegen.
    wanneer een gans buiten de formatie raakt, voelt hij plotseling de moeizame vooruitgang en de weerstand van het alleen vliegen...en voegt zich snel weer in de formatie.
    net zoals de ganzen...
    mensen met een gezamelijke richting en gemeenschapszin delen,  sneller en gemakkelijker komen waar ze willen zijn dan zij die het alleen proberen te doen.
    als een gans vermoeid raakt roteert hij terug in de formatie en een ander gans vliegt dan voorop.
    als mensen net zoveel verstand hadden als de ganzen,  zouden zij beseffen dat hun succes uiteindelijk afhangt van het team,  om de beurt de moeilijke taken verrichten en het leiderschap delen.
    ganzen achter in de formatie gakken om de ouderen voor hen aan te moedigen om sneller te gaan.  het is belangrijk dat ons "gakken van achteren"  bemoedigend is.
    anders is het alleen gesnater.
    als een gans ziek of gewond wordt,  verlaten twee andere ganzen de formatie  en gaan mee naar beneden  om te helpen bescherming te geven.  ze blijven bij het ongezonde lid van hun groep tot die weer vliegen kan of sterft.
    daarna gaan ze weer verder met een andere formatie die voorbijkomt  of proberen ze hun eigen formatie weer in te halen.

    laten wij ook zo bereid zijn offers te brengen,  zodat wij zulke vrienden waard zijn als wij door een moeilijke tijd gaan.
    je hoeft geen wetenschapper te zijn... om te leren van de geweldige schepping ,  je moet alléén maar lang genoeg stilstaan,  observeren en genieten van de wonderen die zich openbaren.

    vraag het vee hiernaar,  het zal je onderrichten.
    vraag de vogels in de lucht,  ze sullen het verkondigen
    of spreek tot de aarde,  ze zal je onderrichten,
    het wordt je verteld door de vissen van de zee
    wie weet van al deze dingen niet :
           de  Heer heeft ze tot stand gebracht.
           want in zijn macht is de ziel van al wat leeft,
           in zijn macht de adem van het menselijke geslacht.
                                                  JOB 12:7-10


    17-06-2007, 09:38 geschreven door dino
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VOOR SCHOOL DRONGEN

    zopas kreeg ik van koen van wereldmissiehulp het goede nieuws  dat alles wat de kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar gemaakt hebben zal opgestuurd worden naar pater Taillieu . de dekens en truitjes gaan dus naar de missiepost van de pater aan de grens van congo en rwanda.  ik ben zo blij   en dat zal de pater ook wel zijn.  misschien schrijft hij de kinderen van drongen nog een briefje ...
    het  is  begonnen  bij   pakistan,  maar ondertussen,  mede door het steeds voortbreien  van  mensen met een goed hart,  zijn er reeds dekens naar andere gebieden gegaan.  ik had dit nooit durven denken toen ik met de actie begon.
    vandaag belde de dochter van georgine,  dat is de oudste vrouw die breit voor ons goede doel.  ze is 97 jaar en ze heeft weer al heel wat klaarliggen.  van in de buurt krijgt ze wol van de mensen.  ze woont nog alleen in haar huisje,  maar haar dochter komt regelmatig en ook de buren houden een oogje in het zeil.  ze is zo gelukkig dat ze nog kan breien en in haar oude dag kan meewerken aan een project voor de minderbedeelden.
    vorig jaar was ik eens bij haar,  ik had haar dat beloofd toen ze heel in het begin van de actie belde;  ze geloofde me toen niet maar ik heb woord gehouden.  ik wilde die flinke 97-jarige vrouw eens zien ,  en vorig jaar ben ik er naartoe gereden  en hebben we samen wat gepraat en een koffietje gedronken...  ik vergeet dit niet !
    ze is op weg om de 100 te halen.
    deze week breng ik weer door in het uz in gent  bij fien :  de derde keer van deze chemokuur die ze in vier keer moet toegediend krijgen,  met telkens een week tussen.  

    alle studenten wens ik  succes bij hun examen,  de moeders wens ik veel moed om hun kinderen te ondersteunen in deze moeilijke periode.  maar....de vakantie is in zicht !  daar kijken we naar uit !



    12-06-2007, 22:26 geschreven door dino
    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGEN ZONDAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen morgen zondag....  vaderdag !  het is tof dat we nog altijd vader vieren,  net als moeder op 13 mei.  onze  ouders  die hebben er toch voor gezorgd dat we hier zijn.    wij zijn van een generatie waar veel ouders samenbleven.    nu is dat minder en minder het geval,  spijtiggenoeg,  maar tijden zijn veranderd ,  mensen komen meer op voor zichzelf.     niemand heeft recht om daarover te oordelen.     kinderen worden wel soms in situaties geduwd ,    die ze niet willen of ze zien het misschien anders.    ik vind dat je vaderdag van twee kanten moet zien.  eerst en vooral denken de kinderen op die dag speciaal aan hun papa.  maar ook moet de papa op dat moment ook eens nadenken over zijn kinderen,  die het soms moeten stellen met bezoek om de veertien dagen of zo.  als ouder moet je er altijd zijn voor je kinderen,  of toch de kans krijgen om er altijd te zijn.   kinderen houden van hun beide ouders, komen die ouders nu overeen of niet.    samen hebben ze toch één doel : het geluk van hun kind(eren).
    dat kinderen beide ouders nog hebben is niet altijd evident : we zien dagelijks beelden van verre landen waar kinderen het zonder ouder moeten stellen,  daar bestaat geen vaderdag,  daar telt alléén maar overleven !!!!
    je ziet vaderdag is een dag om ook eens na te denken over alle kinderen in de wereld.   vorige week in drongen zag ik die kinderen daar blijgezind op school.  zo zou het voor alle kinderen in de wereld moeten zijn ,  ze zouden allen die vaderdag moeten kunnen vieren.  spijtiggenoeg is dat een utopie .
    may we all walk together in peace....  het zijn zo'n mooie woorden...
    ik wens alle papa's  een fijne vaderdag,  uw kind(eren) houd van u en kijkt op naar u.  vader zijn is een voorrecht.  proficiat !


    09-06-2007, 11:36 geschreven door dino
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SORRY

    sorry dat ik deze week nog niets op mijn blog schreef maar het was heel hectisch de laatste week.  vorige week verbleef ik tot donderdagavond in het uz voor fien.  op vrijdag was het de laatste keer in drongen naaien aan de lapjes.  we waren maar met twee,  daar  de andere moeders niet konden komen.  (annie was  op reis en dat gun ik haar van harte!)   sowieso wist ik dat alles klaar zou zijn tegen 16 uur.  want de zaterdag was het opendeur in de school en de juffen zouden alles in de klas etaleren  zodat iedereen kon zien wat de kinderen gemaakt hebben.  beter nog : ik heb koen van wereldmissiehulp gevraagd om dit zo vlug mogelijk mee te geven naar een specifiek project.  hij liet me al weten dat een missionaris om hulp gevraagd had.  zo weten de kinderen dan voor wie ze dit gedaan hebben. 
    IK DANK HIERBIJ NOG EENS VAN HARTE DE TWEE JUFFEN EN ALLE KINDEREN VAN HET VIJFDE EN ZESDE LEERJAAR VAN DRONGEN !!!!!
    het was echt héél leuk om er de vrijdagnamiddag te gaan naaien met enkele moeders en ik  hoop dat we dit nog kunnen doen.  

    op maandag ging mijn dochter inge weer werken en fientje is nu bij mij als ze niet naar het uz moet,  zo zijn mijn dagen goed gevuld.  op het einde van de week gaat patriek met verlof.  het zal wel geen onbezorgde vakantie worden als anders ,  maar we gaan toch niet op reis dus...  er zijn voor fien is voor mij héél belangrijk.



    06-06-2007, 16:17 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!