DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPENDEURDAG KRUISKENSHOEVE
    te sint-laureins  in de kruiskensstraat  houdt de Kruiskenshoeve  op zondag 1 juni opendeur.

    gents politieman Robert Accoe laat op de familieboerderij al jaren moeilijk opvoedbare kinderen tijdens het "Time Out "project meedraaien met de dagelijkse activiteiten op een hoeve.
    hij doet dit met hart en ziel  en gelooft in de jongeren en het feit dat hun tijdelijk verblijf op de hoeve  hen deugd doet.

    zondag kan je er deelnemen aan een familiefietstocht van 20 of 35 kilometer,  of een wandeltocht van 6 kilometer.
    er is een vrije start vanaf 10 uur aan de hoeve in de kruiskensstraat nr7
    je kan zo genieten van  de mooie rustige natuur rond de hoeve.
    voor de kinderen is er tussen 14 en 16 uur gelegenheid om een tochtje te maken met paard en kar. 
    's middags is er barbecue en vanaf 16 uur worden er pannekoeken geserveerd.
    mensen die komen kunnen ook kennismaken met de nieuwe ezel "herman" van de Kruiskenshoeve,  genaamd naar zijn dooppeter Herman Brusselmans.
            **********************************************

    dinsdag moest ik normaal gezien met fientje naar het uz in gent.  beide kinderen van mijn dochter waren echter ziek, waardoor gans de situatie veranderde.   ik nam tom mee naar huis en inge ging met fien naar het uz.  daar ze koorts had,  mocht de ruggemergpunctie niet doorgaan.
    woensdag ben ik fien  ook gaan halen en zijn ze beiden bij mij gebleven daar hun mama moest werken.
    mijn afspraak voor deze namiddag om naar huize triest te gaan  moest ik afzeggen.  samen   met  rosette  van watervliet  ga   ik nu morgen daarheen.
    nadien gaan we bij annie in drongen nog eens langs om wat na te praten.
    vandaag is annie wol gaan halen bij iemand ,  die bewondering heeft voor ons initiatief.   bij mij is ook iemand wol komen afgeven.  we kunnen dus verderwerken.
    stilaan nadert woensdag 4 juni... om 8.30u wordt ik in het ziekenhuis verwacht voor een bloedafname en een scan van de buik.   hopelijk zijn de resultaten goed.  op 11 juni volgen dan nog een paar onderzoeken,  en als alles goed is ,  ben ik een half jaar vrij....
    ' t maakt me wel blij hoor.  laten we positief denken,  ' t komt wem goed !


    29-05-2008, 20:35 geschreven door dino
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUGGEMERGPUNCTIE VOOR FIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen morgen,  dinsdag,  moet fientje weer voor twee dagen naar het uz in gent voor een ruggemergpunctie.  dit om de tien weken nog tot maart 2009. 
    in de namiddag hou ik haar gezelschap en 's avonds komt haar mama bij haar slapen.  we proberen zoveel mogelijk bij haar te zijn om haar te steunen.  alles gaat voorlopig de goede kant uit,  en laat ons hopen dat het zo blijft. 
    ze ziet er wel goed uit,  en dat zegt iedereen.  ze heeft "chemokrullen"  en is veel veranderd.  het is niet meer het tengere poppemieke van  vroeger maar een flink meisje die al heel wat achter de rug heeft,  en nog regelmatig serieuze onderzoeken moet doorstaan.  ze kijkt heel anders tegen het leven aan dan veel leeftijdsgenootjes.  het bewijst ook dat de geneeskunde in ons land echt wel heel ver staat. normaal gezien kan men nu al een 85 pct van de leukemiepatiëntjes genezen.   vanaf de vaststelling , behandeling en nabehandeling  mag men toch rekenen op een duur van twee jaar. 
    we hebben dus al 15 intensieve maanden achter de rug.  we kijken uit naar het einde van de nabehandeling.

    donderdag ga ik met rosette van watervliet  een lading breiwerk en ander gerief naar huize triest doen.  gisteren kreeg ik een mail van zuster noëlla van "integraal" uit brugge : daar heeft een mevrouw gehaakte dekentjes gebracht voor senegal.  ze breien ook voor huize triest.  in juli gaan antoinette, annie en ik  even op bezoek bij de mensen van integraal.
    ik kijk er al naar uit,  want het is daar echt gezellig.   ze zetten zich daar in voor allochtone kinderen die hier schoollopen en helpen hen hun huiswerk maken.  in de vakanties worden er nederlandse lessen gegeven. er is ook een bezinningsruimte waar mensen samenkomen.
    voor lucas uit nevele die een actie voor senegal startte ,  maken we dekens en truitjes.   zo weten we nog steeds heel goed wat te doen.



    26-05-2008, 09:23 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE BROMBOARE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de  bromboare (zomergems  voor meikever, zie logo)  is een jaarlijkse motorrit voor alle motorrijders van groot zomergem (oostwinkel, ronsele,beke en zomergem). 
    het idee kwam van enkele vrienden die een motorrit wilden inrichten zodat de mensen met eenzelfde hobby uit hun gemeente elkaar beter zouden leren kennen.   alle werk wordt gedaan door vrijwilligers ,  zelfs het bereiden van het warme middagmaal,  om de prijs te drukken.
    ze hoopten op een 35 deelnemers,  het werden er uiteindelijk veel meer.
    de rit wordt gereden  de  eerste zondag van juni

    ik wil deze motorrit even in de  "verf" zetten  omdat mijn broer,  marc dejonghe,  één van de initiatiefnemers  is van deze jaarlijkse rit.  hij is dus niet alleen een fantastische stielman (schilder)  maar ook fervent motorliefhebber,  net als zijn vrouwtje martine.

    volgende week  zondag wordt de bromboare dus gereden.
    dit jaar gaat de rit naar het pajottenland  en zal ongeveer 236 km zijn.
    met wat type motor men ook rijd,  ervaren motorrijder of beginneling,  er wordt met iedereen rekening gehouden .
    er wordt gereden in groepjes van max 10 motorrijders  en iedere deelnemer kan kiezen tussen een rustig rijdende kopman  of een vlot rijdende kopman.
    dit jaar hebben reeds 118 deelnemers ingeschreven.  er worden twee koffiestops voorzien en een warm  middagmaal.
    na de rit worden de motorrijders ontvangen in de scheve 7 op de markt van zomergem.
    hopelijk hebben ze prachtig weer die dag.

    wil u nog meer lezen over deze motorrit,  de ritten van vorig jaar downloaden,  de fotos bekijken,  of meer informatie inwinnen ,  surf dan naar www.bromboare.be  .  het is de moeite waard.


    26-05-2008, 09:04 geschreven door dino
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LE PETIT ROUGE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze morgen om 8.30u  had ik afspraak aan het onthaal in het ziekenhuis van sijsele.  ik maakte er kennis met nog een paar andere kankerpatiënten die ook meegingen naar blankenberge voor een dagje kuren.
    rita,  ingrid ,  heidi,  de begeleidster christine en ik  werden met een busje tot aan  hotel-kuurcentrum "le petit rouge"  gebracht waar we  ons eens lekker zouden laten verwennen. 
    dit hotel is een vakantiecentrum ,  en je kan er  terecht voor verschillende welnessbehandelingen,  of een volledige dag kuren.
    je vindt meer informatie op de website www.petitrouge.be .
    we werden er heel goed ontvangen  en eens rondgeleid in het centrum.  eerst konden we koffie,  thee, fruitsap,  water... gebruiken in de ontspanningsruimte.  we kregen badjas, handdoeken en slippers aangeboden en we konden starten met onze welnessdag.  rond de middag kregen we een lunch aangeboden :  een groot bord  vlees, vis en groenten  met brood.  we kregen het bijna niet op !
    daarna konden we weer verder met ons programma.  rond 16 uur maakten we ons klaar om huiswaarts te keren.  we waren moe maar heel content.  ik heb weer enkele toffe mensen leren kennen,  en dat maakt me blij.  tijdens de lunch heb ik hen over de lapjes verteld.   ze vonden het tof dat we dit doen. 
    toen ik thuiskwam vond ik een mailtje van annie.  ze heeft maandag heel veel gerief naar huize triest gevoerd  en op haar werk hebben ze ook huishoudgerief,  zeep,  shampoo.... bij huize triest  afgeleverd  en daar waren ze héééééééééééél tevreden mee.  er volgt nog eens een levering van annie haar werk. 
    zo zie je maar wat we allemaal kunnen doen. 
    antoinette heeft dan weer dekens en truitjes naar nevele gevoerd waar lucas een actie opstartte voor kinderen in senegal.  ik berichtte er enkele weken geleden over.  de mama van lucas vond het fantastisch  die mooie truitjes.  
    en ik ben heel gelukkig dat ik twee zo'n goeie vriendinnen heb ,   die me helpen en steunen,  zonder hen zou ik dit niet volhouden. 
    dank je annie en antoinette,  we zullen nog heel veel doen samen voor de minderbedeelden. 


    21-05-2008, 19:35 geschreven door dino
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARMARKT IN EEKLO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen eeklo  maakt zich op voor de jaarlijkse jaarmarkt   die nu donderdag 22 mei plaatsheeft.   het is een evenement dat jaarlijks héél véél volk naar eeklo lokt,  vooral als de zon  van de partij is.   vele mensen nemen er verlof voor en maken er een  "dagje uit "   van . 
    in de talrijke eetgelegenheden  kan je er aan een schappelijke prijs een jaarmarktmenu  krijgen.   de terrasjes zitten rond de middag al overvol .    op de markt staat de kermis.  
    dus,  heb je donderdag een vrije dag,  kom naar eeklo,  je zal er geen spijt van hebben.
    morgen staat voor mij ook een heuglijke dag op het programma :  een dagje kuren,  in een thalassocentrum in blankenberge.
    toen men me opbelde om te vragen of ik zin had om mee te gaan  en ik hoorde dat het in blankenberge was,  moest ik niet twijfelen.  
    ik ben namelijk in blankenberge geboren en heb er ook een aantal jaren gewoond,  en ik voel me nog steeds heel erg verbonden met deze mooie badstad.
    de stichting tegen kanker huurt het thalassocentrum voor één dag af,  alleen voor de kankerpatiënten. 
    ik kijk er heel erg naar uit en morgenavond vertel ik wel hoe het was. 
    op het programma staat een hydromassagebad,  voeten-of handenbad met paraffine  en een rugmassage.     kan niet slecht  zijn,  hé?
    nu lekker gaan slapen ,  morgen  genieten....


    20-05-2008, 22:10 geschreven door dino
    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOPPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen lieve bloggers en bezoekers,  ik hoop dat er velen gisteravond het programma "koppen"  gezien hebben op één.
    de eerste reportage  ging over de roma's.   een reportageploeg ging met werner van de weghe van  huize triest  naar slovakije om te zien hoe de roma's ginder leven,  en zo te begrijpen waarom zij naar belgië komen.    het is mensonwaardig zoals deze mensen daar leven en wonen,  en dit in  europa !  
    enkele weken terug schreef ik op mijn blog over "huize triest"  van gent.       samen met antoinette en annie  ben ik erheen gegaan om te vragen of zij dekentjes en truitjes konden gebruiken.       ondertussen hebben wij al heel wat naar daar kunnen doen... en we zijn volop bezig truitjes te maken in alle grotes  voor kinderen  die daar vertoeven.
    werner vertelde toen al dat hij enkele jaren geleden daar ter plaatse was gaan kijken,  omdat het hem opviel dat er zoveel roma's naar hier kwamen .       na een veertiental dagen onder de roma's te hebben geleefd begreep hij   dat ze liever hier in armoede leven dan daar,  waar  zij overal  worden  buitengesloten. 
    hopelijk heeft deze reportage een beetje effect   en komt er een beetje begrip ,  maar ook hulp  voor de roma's  en huize triest.
    na de reportage zei wim de vilder  dat de stad gent beslist heeft om deze mensen een  uitkering te geven  op voorwaarde dat ze nederlands leren en zich ook inburgeren. 
    dat is toch al iets.
    maar we leven in de hoop dat het beter wordt  en wij dragen ons steentje bij  met ons breiwerk.
    hierbij vindt u een foto van werner in slovakije bij enkele roma kinderen

    dit weekend zal niet zo zonnig zijn als de twee vorige,  maar daarom niet minder goed.  geniet ervan  en tot volgende week.       dino


    16-05-2008, 22:55 geschreven door dino
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZE MAKEN HET VERSCHIL

    15 "details" die het verschil maken,   elke dat opnieuw !!!!

    de allerbeste therapie is waardeloos als u uw kijk op het leven niet aanpast.
    1. laat geen kans onbenut om uw lichaam te stimuleren om endorfines vrij    te   maken.   deze substanties die door de hersenen worden geproduceerd zijn de agenten van ons welzijn.  zij veroorzaken euforie en verzachten de pijn.  zij spelen een belangrijke rol bij het bewaren van het evenwicht tussen spanning en ontspanning.
    2. verberg uw emoties niet.  laat ook uw tranen de vrije loop : u hebt het volste recht  om u eens wat minder goed te voelen in uw vel en dat ook te tonen.  lukt het niet om erover te praten, schrijf dan uw emoties op.
    3. maak er een gewoonte van ,   u elke ochtend af te vragen : "welke leuke dingen zal de dag vandaag brengen?"
    4. gun uzelf elke dag een cadeautje, hoe onbenullig het ook lijkt : een magazine dat u graag leest, een reep chocolade....
    5. gun u wat tijd voor uzelf.  en zet zonder schuldgevoelens uw gsm uit.
    6. veroorloof u zelf af en toe een folietje : laat de vaat staan en ga gezellig wandelen !
    7. durf karweitjes die u echt tegensteken, uit te besteden : leve de carwash
    8. aanvaard dat vermoeidheid als één van de gevoelens waarmee een mens nu eenmaal te maken krijgt.  en rust !!!!
    9. bekijk onverwachte gebeurtenissen als positieve kansen
    10. probeer in al het negatieve, altijd een positieve kant te vinden,  een les voor de toekomst.
    11. aanvaard de anderen zoals ze zijn.  hen veranderen kunt u niet, het is beter uw eisen aan te passen.  verwacht niet meer dan mogelijk is.
    12. verspil uw energie niet aan het zoeken van schuldigen, zoek liever naar oplossingen
    13. probeer problemen en conflicten uit het verleden te vergeten. rancune om wat is gebeurd, helpt u geen stap vooruit en het is alleen de toekomst die telt.
    14. denk eraan dat negatieve formuleringen ("ik wil niet")  blokkeren.
    positieve formuleringen ("dat is fijn, zo wil ik het") motiveren en geven energie
    15. stel alles in vraag waarvan u vroeger overtuigd was. laat u niet afremmen door de leraar die u ooit probeerde wijs te maken dat u "niet geboren was om talen te leren" 
    probeer het gewoon...en bewijs dat u spaans kunt spreken als de beste...caramba!

                                                        gelezen in een tijdschrift



    15-05-2008, 21:23 geschreven door dino
    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUSTIG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik denk dat ik het toch nog zal leren om rustig te zijn...  gisteren ben ik er echt in geslaagd om alles rustig aan te doen en te genieten.  en het doet wel deugd hoor,  ik jaag me steeds op en das nochtans voor niets  nodig. 
    denise van liedekerke  breit al van in het begin lapjes en als ze er een 250 tal heeft brengt ze deze mee als ze naar sluis gaan.  ze komen hier toch dicht voorbij.  enkele weken terug had ze een advertentie geplaatst in de krant om wol te vragen.  er is enorm op gereageerd.  zondagavond kwam een vrouw van aarsele  wol brengen.     denise had haar mijn adres gegeven. 
    zo is de cirkel weer rond,  want die wol neem ik  mee naar breisters  en zo  hebben  ze  weer materiaal om verder te doen. 
    van integraal van brugge kreeg ik  een mail. 
    er is daar iemand die dekens breit en die ze graag zou meegeven.  sowieso ga ik begin juli eens op bezoek met annie en antoinette,  zodat zij ook eens kunnen kennismaken met dit mooi intiatief :  bij integraal helpen ze allochtonen op verschillende manieren.     vrijwilligers helpen de kindjes in de week na school om hun huiswerk te maken.  ze geven daar ook nederlandse les aan allochtonen,  tis meer onder de vorm van een gezellig gesprek samen waarbij ze dan de woordjes opzoeken. 
      er is daar altijd volk in huis...  en het is er echt gezellig ingericht.

    gistermiddag keek ik naar het nieuws  en het hoofdpunt was de begrafenis van sterchele.  een jonge gast zei iets wat me bijblijft :  "er zijn hier supporters van overal en van andere ploegen,  maar iedereen heeft samen verdriet. " 
    van club,  cercle,  anderlecht....  samenhorigheid,  iedereen  rouwt  en troost mekaar.
    dit vind ik echt mooi,  veel beter dan al die agressiviteit  bij voetbalwedstrijden.   dat is voor niets nodig en brengt de sport in een slecht daglicht.   het is ook niet goed voor de gemeenschap en al zeker geen voorbeeld voor jonge kinderen.
    een beetje meer verdraagzaamheid  komt zeker van pas .



    14-05-2008, 06:54 geschreven door dino
    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEEL BELANGRIJK
    de symptomen van een beroerte tijdig herkennen,  is een leven redden !

    dagelijks worden in ons  land 52 mensen getroffen door een beroerte.  

    wat kan je waarnemen? 
    -  verlamming aan één zijde van het lichaam
    -  plotse gevoelsstoornissen aan één zijde van het lichaam
    -  plotse taal-of spraakstoornis
    -  plotseling  hevige hoofdpijn...

    het probleem is dat een beroerte geen pijn doet  en men daardoor minder snel gealarmeerd wordt.

    héél belangrijk is nochtans :  snel  handelen  dwz een arts of de hulpdiensten alarmeren.
    want :
    bij een beroerte sterven per minuut 2 000 000 hersencellen af,  dus de hersenen worden per minuut drie weken ouder .....

    bij een herseninfarct  raakt een bloedvat in de hersenen verstopt door een bloedklonter.
    bij een hersenbloeding is er een barst of scheur in een bloedader en komt zo bloed vrij in en rond de hersenen.

    omdat het zo belangrijk is,  en niet iedereen op de hoogte is van de symptomen en risico's  is er de website www.herkeneenberoerte.be
    daar kan je alle informatie weervinden  en hierdoor misschien vroeg of laat iemand zijn leven  redden.


    12-05-2008, 00:00 geschreven door dino
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEDER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen moeder is het woord waar het leven mee begint
    moeder is het woord dat hoort bij ieder kind
    een woord om zacht te zeggen
    niet om luid te schreeuwen
    het hoeft niets uit te leggen
    en gaat door alle eeuwen
    moeder is het woord waar de mensheid mee begint
    moeder is een ander woord voor "LIEFDE"

                                                       toon hermans


    11-05-2008, 20:06 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN ALLE MOEDERS.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen aan  alle  moeders  een   héééééééééééééééél  fijne moederdag gewenst!!!!!!!
    ik bedoel daarmee ALLE moeders ter wereld,  zij die het moeilijk hebben om  hun kinderen alléén  op te voeden,  zij die in oorlogsgebied wonen,  zij die in   myanmar  proberen te overleven ,  zij  die honger  hebben ,   zij die ziek zijn......
    vrouwen die zo graag een kindje willen maar niet in de mogelijkheid zijn om moeder te worden,  dat moet erg zijn.
    een dag als vandaag is er ook voor al deze vrouwen,  vind ik. 



    11-05-2008, 00:00 geschreven door dino
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIJN LANG ZONNIG WEEKEND .....
    fijn,  lang,  zonnig  weekend.... wat wil je nog meer !!!!
    en voor we daar aan beginnen nog enkele waarheden om over na te denken :

    wanneer je perfecte vrede hebt,  besteed je geen tijd meer aan pogingen om anderen te veranderen

    door genegenheid breng je mensen op andere gedachten,  niet door woede

    wanneer een relatie begint met een leugen,  eindigt zij bij de waarheid

    om bij elkaar te kunnen blijven,  moet je elkaar kunnen loslaten

    doe eerst wat je moet doen,  dan pas wat je nog méér kan  doen

    kennis leert wat mogelijk is,  ervaring wat onmogelijk is

    het leven gaat niet over jezelf vinden ,  het gaat om jezelf te creeëren

    vergeet de mooie dagen niet,  want als je ze vergeet,   komen ze nooit terug

    je kunt niet alles hebben...waar zou je het moeten laten?

    niet een overheid op een voetstuk is nodig,  maar één die voet bij stuk houd

    we lachen te weinig,  rijden te hard,  en verliezen onze zelfbeheersing veel te gauw

    we hebben geleerd om ons te haasten,  maar niet om geduld te oefenen...

    dit zijn de dagen van vlugge,  kant-en-klare maaltijden...en langzame spijsvertering

    neem de tijd om lief te hebben








    09-05-2008, 19:50 geschreven door dino
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEIMAAND = MARIAMAAND
    Klik op de afbeelding om de link te volgen toen ik nog een klein meisje was  kon je in de meimaand regelmatig aan één of ander vlaams kapelletje  mensen zien bidden. 
    bij ons  in oedelem, waar ik toen woonde,  gingen we elke week met de mensen uit de buurt de rozenkrans bidden aan het kapelletje in onze straat.    er stonden altijd  verse bloemen .   ik vond dit zo'n mooie tijd. 
    nu  zijn de kapelletjes er nog maar sommigen staan er echt verwaarloosd bij,  en je moet echt zoeken om nog biddende mensen te vinden bij een kapelletje.     maar er zijn uitzonderingen.
    de meimaand is de maand van maria,  de moeder van Christus. 
    in onze tijd van luxe en weelde  en van niets tekort hebben,  vergeten we soms te bidden :   om te danken voor wat we hebben,   voor mekaar,  en   om gespaard te blijven van ziekte of andere problemen. 
    in tijd van nood  denkt men daar méér aan,  maar als alles goed gaat,  lijkt dat soms niet nodig.
    ik denk dat niemand van ons graag zou hebben dat alléén beroep gedaan wordt op ons in  nood,  en men ons anders niet zou zien staan...
    laat ons   speciaal in deze meimaand eens die oude gewoonte weer  opnemen.
    zo maar eens een kerkje binnengaan,  of eens stoppen bij een fietsrit aan een kapelletje neemt niet zoveel tijd in beslag en je zult je er veel beter bij voelen. 
    als grootouders kunnen we onze kleinkinderen daar ook op attent maken en samen met hen eens een weesgegroetje bidden,  of gewoon eens een woordje tot maria richten.....



    08-05-2008, 06:53 geschreven door dino
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENIET VAN DE ZON....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen geniet van de zon,   het is echt tof om te zien hoe de terrasjes vol zitten,  hoe mensen in hun tuintje bezig zijn,  hoe mensen genieten van een fietstocht of gaan wandelen,  kinderen spelen buiten .....
    na een periode van regen en koudere dagen  is  dit echt een heerlijke ver-ademing.      de kust beleefde een topweekend,  en waarschijnlijk doet het volgend weekend zeker even goed,   of misschien nog beter.
    het is ook goed voor ons humeur  en  het maakt ons blij. 
     
    in huize triest waren ze maandagnamiddag ook blij toen annie daar arriveerde met opnieuw een lading truitjes die ze gemaakt heeft.  de broeder die ze in ontvangst nam,   moest nogal kijken !

    in het ziekenhuis is het dan weer niet zo aangenaam dat het warm is,  er was weinig verkoeling.   maar tis de laatste week chemo   en  ik heb al weer één en ander aan elkaar genaaid terwijl mijn baxter doorloopt.  
     
    zondag is het pinksteren en ik ben uitgenodigd voor de verjaardag van mijn metekind  arthur.  hij wordt één jaar.  vorig jaar werd hij op moederdag geboren,  13 mei,  maar dit jaar valt dat op een dinsdag en moet iedereen werken dus  vieren we het zondag.   maandag nog een extra  verlofdag en we zijn al  bijna halfmei.

    de weervrouw is net aan het woord  en ze belooft nog steeds heel mooi weer.... maar verwittigd ook om niet teveel in de zon te lopen maar af en toe verkoeling te zoeken,   zeker voor kinderen !

    maar wat we vooral niet mogen vergeten  is dat het zondag ....
    MOEDERDAG   is !!!!!!   vergeet haar niet in de bloemetjes te zetten !


    06-05-2008, 19:58 geschreven door dino
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DUBBELE VERJAARDAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag 3 mei is een bijzondere dag voor mij.   mijn oudste dochter inge en haar dochter fientje zijn jarig.    er   was  een klein feestje.    de zon was ook van de partij.   het zijn heerlijke momenten zo met gans mijn gezinnetje samen.    morgen weer zo'n  mooi weer en het is een fantastisch weekend om de meimaand in te zetten. 


    03-05-2008, 19:37 geschreven door dino
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 MEI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 mei... feest van de arbeid.  het lijkt erop dat het weer opnieuw de goeie kant uitgaat en dat komt dan heel goed uit voor alle mensen die erop uittrekken voor een lang weekend , maar ook voor diegenen die thuisblijven. 
    gisteren hoorde ik op de radio dat men vandaag 30 000 mensen verwacht in zaventem die  het vliegtuig nemen naar één of andere bestemming,  het zijn vooral city-trips die de voorkeur krijgen met dit verlengde weekend. 
    voor de thuisblijvers is er ook heel wat te doen.  één tip alvast : hier in eeklo is het vanavond de gekende avondmarkt (begint eigenlijk al rond 16 u)

    gisteren was ik in het ziekenhuis voor bloedafname,  om te bepalen of ik maandag mijn laatste(!) week chemo mag inzetten.
    de waarden waren  op het randje maar het mag doorgaan.
    ik hou me een paar dagen op mijn gemak zodat ik wat uitgerust ben voor volgende week.
    dinsdag waren antoinette en ik te gast op de bijeenkomst van de missiekring in ruiselede.  ik had een mooie map klaargemaakt voor hen met een beetje van alles over de actie : hoe het begon,  waar het allemaal naartoe gaat,  wie er helpt.....
    ze waren er heel tevreden mee. 
    ik praatte ook over huize triest in gent.
    iedereen was het erover eens dat we ook de  mensen dicht bij ons,  die het minder goed hebben,  moeten helpen.  het gaf hen ook weer veel moed om verder te helpen.
    woensdagmorgen ben ik dan een ganse lading breiwerk gaan afgeven bij huize triest in gent.
    volgende week tijdens mijn chemo,  maak ik truitjes.  ik zit dan aan een tafel en  zet   de ganse voormiddag,  terwijl mijn baxter doorloopt,  lapjes aan  elkaar .  (huize triest zou graag truitjes hebben in alle maten)
    ik had  telefonisch contact deze week met rosette van watervliet.  daar staat heel veel gerief klaar.  volgende donderdagnamiddag is het brei-namiddag en dan ga ik proberen langs te gaan,  na  de chemo.

    volgende week wordt dus een hele bijzondere week voor mij. 


    01-05-2008, 00:00 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!