DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KONING BOUDEWIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 31 juli 1993
    belgië  ontwaakt  met het droevige nieuws  dat koning boudewijn overleden is in zijn zomerverblijf in  mortril, spanje.
    een golf van sympathie overspoelde het land.  dagenlang stonden mensen in lange wachtrijen  om onze vorst een laatste keer te begroeten en  van overal in de wereld kwamen rouwbetuigingen toe.
    boudewijn was zeer geliefd ,  en  nu 15 jaar later,  denken we nog vaak aan hem.
    hij zette zich in voor de armoede,  tegen de mensenhandel,  voor een belgië waar iedereen zich goed voelt ! 



    31-07-2008, 08:13 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 JAAR OOGSTFEESTEN IN AALTER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vanaf vandaag en dit tot en met zondag  gaan in aalter  voor de 25ste keer de  oogstfeesten door in aalter. 
    het weer zet in elk geval zijn beste beentje voor,  want vorig jaar kon de tractorpulling op zondag niet doorgaan door de overvloedige regen van de voorgaande weken.
    maar nu straalt de zon  en het belooft weer een superweekend te worden in aalter.
    gisteren werden de feesten geopend,   deze namiddag staat al een groot schlagerfestival op het programma met heel veel vlaamse artiesten.   morgen,  vrijdag is er de foute nacht  met bekende dj's.  zaterdag is er dan een megafuif.  zondag begint het al van in de voormiddag.  er is de tractorpulling,   'smiddags kan je er beenhesp à volonté eten voor een deftige prijs.  de namiddag wordt dan echt een familiegebeuren :  er zijn optredens in de  mega-tent,  er is animatie voor de kinderen,  en voor de liefhebbers van tractoren is nog gans de  namiddag spektakel.
    wil u wat meer lezen hierover surf dan naar www.oogstfeesten.com   en je zult zien,  in aalter valt wat te beleven !



    31-07-2008, 08:12 geschreven door dino
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZE REGERING.....

    het is geleden van vorig jaar juni dat we naar de stembus gingen,   maar zoals het er nu  naar uitziet  zal het niet lang meer duren  voor we wéér moeten stemmen.   en waarom eigenlijk?????  ik vraag me af  of dat dan zo moeilijk is om als regering overeen te komen?  soms is het gewoon  belachelijk :  als de één premier is,  weet de oppositie goed uit te leggen hoe het moet,  maar eens zij het voor het zeggen hebben,  ziet het er niet beter uit....   al dat gebakkelei kost handenvol geld.  geld die men beter kan besteden aan de broodnodige dingen waar we nood aan hebben.   éénheid zorgt voor stabiliteit,   maar die eenheid is er niet,  men ziet al slogans : belgië barst !
    is dat de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen....???
    ik  vraag alle politici  eens goed na te denken en te proberen tot één  gemeenschappelijk standpunt te komen,  want alleen de eenheid in een land  maakt ons sterk.
    maar :

    in the United States,  they have :
    George W. Bush,
    Stevie Wonder,
    Bob Hope,
    Johnny Cash.
    in Belgium,  we have :
    Yves Leterme,
    NO wonder,
    NO hope,
    NO cash !



    30-07-2008, 13:37 geschreven door dino
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMIGOS CARLOS SASTRE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    enkele wielerliefhebbes uit aalter,  die al jaren naar de grote rondes gaan,  kregen een enorme bewondering voor carlos sastre.  ze raakten in gesprek met hem en er ontstond een bescheiden vorm van vriendschap.  bij iedere ontmoeting kwam hij hen groeten en een babbel slaan.
    op een keerde nodigde hij hen uit bij hem thuis in avila.
    ze waren zo gecharmeerd door  " de mens carlos sastre " ,  zijn liefde en toewijding voor zijn gezin en familie,  de inzet voor zijn sport, en zijn geloof in de waardevolle dingen van het leven,  dat ze bij hun terugkeer in belgië,  besloten een fanclub voor hem op te richten.
    niet zozeer in de vorm van een supportersclub,  maar eerder een vereniging van wielerliefhebbers,  die het hart op de juist plaats hebben.    gesteund door het imago en de prestaties van carlos ,  wilden zij iets realiseren voor het goede doel...
    het werd "het kinderkankerfonds " van het uz gent.
    carlos was onmiddelijk akkoord en stelde zich volledig beschikbaar voor hun initiatieven.
    de wielerliefhebbers leerden hem kennen als de strijder tot de laatste meet.  dit is een stimulans  voor de kankerpatiëntjes van het uz gent om met dezelfde intensiteit te vechten voor hun genezing.

    na de overwinning van de tour 2008,  zondag,  schilderden de "amigos carlos sastre"  de gevel van hun supporterslokaal geel.    gisteren kwam hij op bezoek bij hen,  en het was tevens een blij weerzien met ashley,  een kankerpatiëntje uit aalter.  ashley is ,  net als ons fientje,  nog in behandeling.
    vandaag gaat hij de afdeling in uz gent bezoeken,  iets wat hij vorig jaar ook al deed. 
    een kampioen met het hart op de juiste plaats !!!!

    de amigos carlos sastre  uit aalter   zijn de enige supportersclub in  gans de wereld  van deze fantastische kampioen,  dat mag ook wel eens gezegd worden.  proficiat   amigos  en proficiat carlos !



    29-07-2008, 07:37 geschreven door dino
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOM 10 JAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 28 juli 1998  zaten we vol spanning te wachten op nieuws  van mijn oudste dochter die opgenomen was in  de materniteit van eeklo.     rond 21.15 u   's avonds ,  het verlossende telefoontje  : " het is een jongen  en hij heet tom.  "
    ons eerste kleinkind !    inge had graag een jongen als eerste gehad,  en nu was haar wens in vervulling gegaan.
    héél benieuwd ging ik de volgende voormiddag  kijken naar mijn "metekindje".     vanaf het eerste ogenblik  was hij mijn hartedief  en nu,  tien jaar later is hij dat nog steeds.     hij is zo fier dat hij vandaag al tien jaar wordt.     hij houdt van playstation,  pokémon,  maar ook van fietsen,  voetballen.... 
    daar zijn fiets te klein is geworden ,   hebben we hem een nieuwe gekocht  voor zijn verjaardag. ( hij heeft hem zelf mogen kiezen. )
    k heb hem ook een mooie verjaardagskaart gemaakt   en via mijn blog wens ik hem ook een heel fijne verjaardag.
     


    28-07-2008, 07:49 geschreven door dino
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEES STERK !
    een man ontsnapt uit de gevangenis,  waar hij de laatste 15 jaar heeft gezeten.  op zijn vlucht komt hij aan een huis en hij breekt in op zoek naar wapens en geld.  het enige wat hij vindt is een jong echtpaar in bed.
    hij beveelt de man uit bed te komen en bind hem vast op een stoel.  vervolgens bindt hij de vrouw vast aan het bed, gaat er bovenop liggen en kust haar in haar nek.
    dan staat hij op en gaat naar de badkamer. 
    terwijl hij daar is,  fluistert de man tegen zijn vrouw op het bed : "luister,  die vent is een ontsnapte gevangene,  dat zie je aan zijn kleren.  hij heeft wellicht in jaren geen vrouw gezien.  ik zag hoe hij je nek kuste.  als hij sex met je wil,  stribbel dan niet tegen,  klaag niet,  doe gewoon wat hij vraagt, stel hem tevreden.  hij is gevaarlijk en als hij kwaad wordt,  vermoord hij ons.  weest sterk,  schat,  ik hou van jou..."
    de jonge vrouw antwoordt :
    "hij kuste mij niet in mijn nek.  hij vertelde dat hij homo is en dat hij jou heel leuk vind  en vroeg of er soms geen vaseline in de badkamer stond.  weest sterk,  schat,  ik hou van jou..."


    27-07-2008, 17:06 geschreven door dino
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BALLOONMEETING
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de avs ballonmeeting,  een van de grootste en populairste balloonmeetings van europa,  gaat vandaag van start in eeklo,  waar ik woon.  naast de luchtballonnen die zowel vandaag als zaterdag en zondag opstijgen,  werkten de organisatoren heel wat randanimatie uit.   er zijn een kindershow,  een unieke ballon nightglow,  vuurwerk en een vlaamse vedettenparade.   wie files wil vermijden kan per pendeltrein komen vanuit maldegem, adegem  of balgerhoeke.  
    25 juli vanaf 19.30u
    26 juli 17 - 24u
    27 juli 14.30 - 23.30u  aan de sporthal in de burg.L.Pussemierstraat te eeklo.  je kan meer vinden hierover op    mbm.chapelure.be
    zoals elk jaar trekt deze balloonmeeting heel veel volk.   hopelijk zit het weer een beetje mee,  zodat de ballonnen kunnen opstijgen.

    dit weekend wordt het superdruk op alle wegen naar vakantie-oorden en de kust.   het is een "wisselweekend" doordat vele vakantiegangers vertrekken,  maar ook velen keren terug uit vakantie.   er wordt dus gewaarschuwd voor heel veel file,   en als het kan nog voor het weekend of pas maandag te vertrekken.
    ondanks alles  wens ik alle mensen die met vakantie vertrekken een deugddoend verlof  en aan allen die terugkeren : "welkom in ons belgenlandje"


    25-07-2008, 08:51 geschreven door dino
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTEGRAAL BRUGGE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik was blij antoinette en annie vandaag eens te kunnen meenemen naar "integraal"  in brugge.    integraal is een "welzijnsschakel" .    in een welzijnsschakel  ontmoeten vrijwilligers mensen met kansarmoede of sociale uitsluiting.       zij tonen respect voor elkaar. 
    om mensen kansen te geven tot integratie,  om mensen op verhaal te laten komen,  om mensen ondersteuning en informatie te geven  werd integraal opgericht.
    integraal vzw  is werkzaam vanaf 1 mei 2000.
    de vrijwillige inzet van velen is een belangrijke troef  wat de activiteiten betreft,     maar talrijke vrijwilligers hebben ook geholpen aan de verbouwingen en inrichting van dit prachtige pand.  alle ruimtes hebben namen van stripfiguren : suske en wiske,  robbedoes.....
    er is een huiswerkschool,       bedoeld voor mensen met verminderde leerkansen.    vrijwilligers helpen deze kinderen bij het maken van hun huiswerk.      kinderen uit de lagere school,  uit het secundair onderwijs  maak ook volwassenen met specifieke noden. 
    tijdens de grote vakantie  wordt een zomerschool ingericht met doel nederlands te leren aan kinderen en jongeren.     straks in augustus wordt het daar zeer druk,  en alles is al in gereedheid gebracht.
    er is ook een ontmoetingsruimte  die kans biedt voor gezelligheid,  een babbel of diepgaand gesprek.     af en toe wordt er in de ontmoetingsruimte een  groep ontvangen,  een ontspannende activiteit georganiseerd....activiteiten voor kansarmen ,  voor de leerlingen van de huiswerkschool  en hun familie of voor de vrijwilligers.
    op zolder is een mooie ruimte ingericht die uitnodigt tot stilte en "zin zoeken".      een groep mensen komt af en toe samen rond interreligieuze dialoog.  de ruimte wordt ook gebruikt voor bezinningsdagen.
    integraal staat eindelijk onder  de dagelijkse leiding van zuster noëlla,  een engel op aarde,  zou ik zeggen.
    onder impuls van régine,  één van de vrijwilligsters  die van in het begin van mijn actie breidde,  zijn ze bij integraal mee op de kar gesprongen.  in al die tijd ben ik regelmatig heel veel breiwerk  gaan afhalen.  tot nu toe,  altijd alleen.... vandaag met mijn twee maatjes. 
    ze vonden het daar heel gezellig en waren blij  eens kennis te maken met zuster noëlla  en enkele andere zusters  en vrijwilligers.
    na een gezellige babbel over  al de projecten waar we voor werken,   zijn we met een volle wagen weer huiswaarts gekeerd. 
    we konden er zelf nog net bij....


    23-07-2008, 19:13 geschreven door dino
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE BLOG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren kreeg ik een mail van andré otté,  dat hij een nieuwe blog aangemaakt had bij seniorennet.nl.   een tip om het misschien ook te doen,  wat ik onmiddelijk gedaan heb.   ik hou namelijk heel veel van nederland,  in de eerste plaats omdat patriek al jaren  "graag" voor een nederlands bedrijf werkt,  maar ook omdat   er heel mooie plekjes zijn,  en omdat ik er al altijd goed ontvangen ben .
    mijn bedoeling is niet om een kopie van deze blog te maken,  het zijn twee verschillende blogs,  maar waar wel mijn hulpactie als rode draad doorloopt.    heb je zin om er eens een kijkje te nemen : http://blog.seniorennet.nl/dino


    20-07-2008, 11:48 geschreven door dino
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FATA MORGANA IN SINT - LAUREINS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen even een vrolijk intermezzo  :  fata morgana .
    patriek is afkomstig uit sint-laureins  en samen woonden we er een lange tijd voor we naar eeklo kwamen.  ons hart is nog steeds verbonden met deze héél mooie,  rustige poldergemeente.
    maar deze week is daar verandering in gekomen :  antony arandia,  bekend uit de tv reeks "sara"  en winnaar van "sterren op de dansvloer"  daagt deze gemeente uit voor het programma "fata morgana"
    zijn uitdaging :
    1. maak een zelfontworpen scheepswrak van minstens 20 meter met 
       schat erin
    2. bouw een koraalrif van 400 m2 waarin 3000 kleurrijke visjes
        zwemmen
    3. een levensgroot skelet  van Moby Dick  bouwen
    4. breng een gorgellied met minstens 5000 mensen tegelijk
    5. haal te voet 1000 emmers water uit de zee naar
        sint-laureins
    maandag om 9 uur was er een bijeenkomst op het dorpsplein en sindsdien is het daar een bedrijvigheid van jewelste.     daar het dorpsplein weinig plaats biedt,  wijken ze uit naar "de boerekreek" in de deelgemeente sint jan-in-eremo.  daar zal zaterdagnamiddag de ontknoping plaatsvinden. 
    dat er bij zo'n realisaties veel volk nodig is,  kan je wel begrijpen.  alle helpende handen zijn welkom.    ook mensen die willen   "mee-gorgelen"  kunnen zich altijd opgeven.
    als u geïnteresseerd bent in een deelname,  of gewoon eens te komen kijken op zaterdag  kan je altijd de website van fatamorgana bekijken : www.fatamorgana.be   daar kan je alles volgen.     op de website van sint-laureins www.sint-laureins.be   kan je ook méér vinden,  alsook informatie over deze fantastische gemeente  met o.a. deelgemeenten sint-margriete, bentille, sint jan-in-eremo  en watervliet.  er zijn heel mooie plekjes te bezoeken.    vissers kennen waarschijnlijk wel de vele kreken in deze gemeente.    het ligt aan de belgisch-nederlandse grens,  dus niet ver van sluis,  aardenburg,  cadzand....
    zeker een bezoekje waard,  en als het kan,  kom zaterdag af om deze gemeente te steunen .  hartelijk dank bijvoorbaat.  dino


    17-07-2008, 10:17 geschreven door dino
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUGO ROMBOUTS.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    zaterdag trok een artikel in de krant mijn aandacht : " hugo rombouts over het succes van zijn antwerps koffiebedrijf "

    zijn grootvader,  frans rombouts,  huurde 112 jaar geleden een trommel om koffie in te branden en de passie heeft hij doorgegeven aan zijn kleinzoon.
     "ik ben in de koffie geboren.  als kind speelde ik tussen de koffiebalen.  ik heb nooit anders gekend.  amper vijf moet ik geweest zijn toen ik mijn eerste kopje dronk.    kwaliteit is heilig en elke koffieboon is als een diamant,  zei mijn grootvader.     laat hem dus niet op de grond vallen, herhaalde hij steeds.     dat respect  voor de koffie probeer ik nu door  te geven aan mijn kinderen. "
    na zijn studies en legerdienst is hugo rombouts meteen in het familiebedrijf gestapt.
      "net op dat moment kregen we de kans om de franse koffiebrander malongo in nice over te nemen.     het bestuur vond mij de meest geschikte kandidaat om de zaak te gaan leiden.     omdat er onaangenamere plaatsen zijn op de wereld dan nice ben ik op mijn 24ste naar het zuiden vertrokken. "
    rombouts vond er niet alleen geluk in het werk maar ook in de liefde.     hij trouwde met een niçoise en kreeg twee kinderen.  maar in 1980 keerde hij noodgedwongen terug naar antwerpen : het familiebedrijf stond toen op de rand van het faillissement.  " door de concentratie van de distributiebedrijven was de onderhandelingsmarge al kleiner geworden maar de echte klap volgde toen een zware vorst de koffieoogst in brazilië vernielde,  en als gevolg vernegenvoudigde de prijs in amper twee jaar.  het was onmogelijk de prijsaanpassingen door te rekenen aan de klant.      ik heb toen snel ingegrepen :  de kosten bijgeschroefd, de verkoop gestimuleerd.     alle maatregelen die een goed management moest nemen.  daar is mijn overtuiging uit gegroeid dat men met de rug tegen de muur de juiste beslissingen neemt. "
    door de tering naar de nering te zetten - zelf ruilde hugo rombouts zijn porsche in voor een R5 - slaagde de koffiebrander erin de moeilijke periode te overleven.     "vandaag  draait alles goed, maar dat betekent nog niet dat het gemakkelijk is.  het is alle dagen knokken. "

    als je goed gelezen hebt,  besef je wel dat er een goede les inzit,  die we allen,  en ook onze politici   zouden mogen onthouden :  " de tering naar de nering zetten...  alle maatregelen nemen die een goed management nemen moet.... porsche inruilen voor een R5...  alle dagen knokken....
    in het maandblad "milo"  stelde men de lezers de vraag : "voel jij  een daling van de koopkracht in je portemonnee en wat doe je om te besparen?  "
    één reactie vond ik heel goed :
    de  koopkracht daalt en misschien is dat maar goed ook.  want we consumeren ons kapot,  en dat gaat ten kosten van ons milieu, onze planeet (co2-uitstoot),  onze medemens (95 pct van de wereldbevolking is armer dan wij !!!) en tenslotten ten koste van onszelf.  we kunnen deze hoge levensstandaard niet volhouden op deze manier.  dus consuminderen is de boodschap.
    dus minder met de auto,  minder met het vliegtuig, minder nutteloze dingen kopen,  minder energie verspillen,  minder vervuilen. 

    feit is,  dat er steeds gewaarschuwd wordt,  dat er slechtere tijden komen,  de lonen zijn te hoog,  de bedrijven kunnen niet meer concurreren met het buitenland.... en toch leeft men nog steeds alsof er niets aan de hand is.
    als de  lonen zo hoog blijven ,  hebben de bedrijven straks geen werk meer  en kunnen we zelf naar polen  of  een ander oosteuropees land gaan werken....
    misschien moeten we eens denken als hugo rombouts,  en onze levenswijze een beetje aanpassen  :    als we maar één keer op reis gaan per jaar,  zal dat misschien véél  meer gaan betekenen ,  als we dan iets kopen,  zullen we er misschien véél   meer van genieten....  en we helpen er ons milieu,  onze planeet mee....
    we hebben ook nog kinderen en kleinkinderen  waarvoor we zeker niet wensen dat zij   alle problemen van nu moeten oplossen,  dat zij het met veel minder moeten stellen dan wij.

    de les van hugo rombouts is voor mij duidelijk,   voor U ook?



    14-07-2008, 14:55 geschreven door dino
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEKEND START.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen omdat er liefde is
    bestaat er geen voorbij
    in alle eeuwigheid ben jij

    te leven is een gunst
    te weten "hoe" is een  kunst

    het mooiste dat het leven biedt
    zijn af en toe de dromen
    dat alles nog beginnen moet
    en 't beste nog moet komen...

    we leven met de kleine dingen
    kleine vreugde,  kleine pijn
    we leven met herinneringen
    die groter lijken dan ze zijn

    liefde is op weg zijn naar :
    jezelf te vinden in elkaar

    je kunt gezond of ziek zijn
    je kunt het alletwee
    belangrijk is alleen de vraag :
    wat doe je ermee?

    het hoeft geen groot boeket te zijn,
    één bloem is evenveel

    wie niet in 't kind het wonder ziet,
    die snapt het hele liedje niet

    ik hou van jou,  ik hou van jou
    een dag,  een jaar,  een eeuw
    ik weet ook dat liefde lente is
    maar ook een beetje sneeuw

    hij schreef een klein gedichtje
    het had niet veel om handen
    maar het had iets van een  lichtje
    dat in het donker brandde

    tijd is iets en tijd is niets
    't is een vleugel of een fiets
    tijd is net zo iets als "weer"
    wie geen tijd heeft,  leeft niet meer

    nacht of avond, middag of morgen
    maak je om de tijd geen zorgen
    kraaienpoten, grijze haren
    laat je drijven door de jaren
    en heb lak aan de kalender
    als je maar kunt zeggen :
    ik ben d'er

    je kan niet altijd alles hebben
    waarvan je houdt
    als je maar houdt van alles wat je hebt

    de hemel geeft
    wie vangt die heeft

    alles is heimwee, wolken en water
    alles is heimwee naar vroeger - naar later
    vroeger is over,  later...een ster
    gisteren is oud en morgen nog ver

    niet je hele lange leven
    met je voetjes op de grond
    beetje dromen, beetje zweven
    lijkt me ook niet ongezond

    ik heb  gezocht, gevonden en verloren
    en weer opnieuw gezocht tot dat ik het weer vond
    een mens wordt zoveel meer dan ééns geboren
    en  voor wie zoekt is op 'n dag de cirkel rond

    veel mensen zijn eenzaam,
    geloof me daar is niets tegen,
    zeg dan op zijn minst even "dag"

    het was alsof ze afscheid namen
    maar liefde is oneindig groot
    ze bleven en ze blijven samen
    liefde is sterker dan de dood

                                             citaten van toon hermans



    12-07-2008, 09:48 geschreven door dino
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR NETJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    netje  is het koosnaampje  voor antoinette.   en vandaag  is ze  60 jaar geworden...  maar het is haar niet aan te zien hoor !!!!! 
    antoinette,  annie en ik vormen een soort drieëenheid,   of zijn we drie musketiers,  ik weet het niet hoe je ons best noemt maar we  vormen een perfect team .
    dus deze namiddag mochten annie en ik niet ontbreken op het appèl.
    gans de ochtend had  "netje"  haar uitgesloofd om taarten te bakken,  en het was nodig hoor,  want het was daar echt "de zoeten inval",   wat nogmaals bewijst dat ze héél graag gezien wordt.
    ik zet het hier nogmaals op mijn blog ;
    van harte proficiat,  netje,  met je verjaardag !!!!!



    10-07-2008, 19:02 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAMINGEN HELPEN TSJERNOBYLKINDEREN vzw
    wie kan afstemmen op avs,  onze regionale zender,  kan sinds enkele dagen de reis volgen van mensen van de vzw "vlamingen helpen tsjernobylkinderen"   ,  die kinderen gaan  bezoeken in wit-rusland ,  die niet naar belgië kunnen komen,  door hun gezondheidstoestand.   daar  een goede vriend van mij,  een belangrijke rol speelt in deze vzw,  en er heel veel voor doet,    wil ik er  op mijn blog even aandacht  aan  schenken .

    "vlamingen helpen tsjernobylkinderen"  werd in 1993 opgericht.  alle medewerkers  zijn onbezoldigde medewerkers.  deze vereniging is politiek,  religieus  en filosofisch neutraal.
    deze vzw stelt zich een dubbel  doel :
    °  zoveel mogelijk kinderen uit de besmette zones in wit-rusland een      vakantie van één of twee maanden aanbieden in vlaamse gastgezinnen.
    medisch onderzoekingen hebben aangetoond dat tijdens een verblijf van één maand hier,  het gehalte aan radioactief cesium- 137 in het lichaam van een kind met twee derde afneemt,  zodat het nut van een kuur buiten kijf staat.
    naast de medische aspecten stelt men vast dat de sociale aspecten verbonden aan een verblijf hier zo mogelijk even belangrijk zijn.  er blijkt een intense briefwisseling op gang te komen tussen de ouders in wit-rusland en de gastgezinnen hier.  het is de bedoeling dat de kinderen elk jaar terugkomen tot ze de leeftijd van 17 jaar bereikt hebben.  de belgische gastgezinnen betalen zelf het grootste deel van de busreis,  verzekeringen, visa, enz...  het resterende deel komt van sponsors,  ondernemingen en particulieren.

    ° zoveel mogelijk medicamenten,  vitamines  en voeding naar die gebieden sturen teneinde het positief effect van de gezondheidskuur hier een positief karakter te geven. 
    slechts sporadisch kunnen zij pakketten meegeven, voornamelijk voor weeshuizen van de getroffen streek.  extra vervoer kost handenvol geld.  alleen   door de steun van ondernemingen en particulieren kan deze vereniging overleven.

    je kan nog veel meer hierover lezen op http://www.vht.pbc.be/vhtweb/
    het is echt de moeite wat die vzw en de gastgezinnen betekenen voor die kinderen van tsjernobyl.  ik raad iedereen aan  eens naar de website te gaan kijken .  


    10-07-2008, 09:25 geschreven door dino
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEDEELDE MENING
    in het weekend haalde ik de "nieuwe" pascal bij de boekhandel.  elke maand lees ik met heel veel aandacht,  dit interessante,  gezellige blad.  op pagina 51 staat de mening van leona kaes,   een mening die  velen van ons wel zullen delen : 
    "mensen zijn altijd aan het klagen.  ze zijn zo dolgedraaid dat ze niet meer beseffen hoe goed het hier eigenlijk is.  terwijl er aan de andere kant van de wereldbol kinderen sterven van de honger.  beschamend!!! "
    ze heeft het over de dalende koopkracht,  zelfmoordberichten, over egoïsme en zwartgalligheid... en niemand die beseft dat aan de andere kant van de planeet mensen pijn lijden van de honger,  mensen die elke dag proberen te overleven.  ze zegt : "we horen er wel eens over praten,  maar het dringt niet dieper door.  het is ook niet "hip"  om te denken aan mensen die zelfs geen handjevol rijst hebben om aan hun kinderen te geven."   ze stelt voor om mensen met zelfmoordneigingen in dienst te stellen van de hongerigen.  misschien als zij het echte leed zien, dit beter zou zijn als gelijk wel soort therapie... 
     
    ik vind dit heel goed verwoord,  leona !
    zij zegt ook : "wij worden immuun voor de beelden van hongerige kinderen"

    onze kinderen hebben dikwijls  geen  besef hoe het er aan de andere kant van de planeet aan toe gaat.
    ik herinner mij het begin van mijn actie :  de school "ter dreef"  uit merchtem  reageerde op mijn  oproep om lapjes te breien.  de kinderen uit het derde leerjaar leerden breien (een vergeten hobby!)  en al gauw groeide dit verder in de school,  er kwam ook hulp van ouders, oma's  en zelfs de merchtemse kav hielp lapjes breien.  zo mocht ik daar 1128 lapjes gaan afhalen.  de kinderen zaten allemaal in een ronde bij de lapjes en ik vertelde hen hoe  sommige kinderen in pakistan zelfs geen dak boven hun hoofd hadden,  laat staan een zacht bedje,  speelgoed en warme kleertjes.  normaal gezien bij zo'n rampen  steunen de ouders door een bijdrage te storten.     nu hadden zij zelf actief meegewerkt,  met een warm gevoel,  een gevoel van liefde voor de medemensen....
    wij zetten die lapjes aan elkaar tot dekens,  en die dekens houden die mensen daar warm  en beschutten hen toch een beetje tegen de kou.
    ze zaten met grote, blinkende oogjes te kijken : HUN lapjes   geven  die andere, arme kinderen WARMTE.     de leraar daar zei dat er de kinderen zo enthousiast waren  om dit te kunnen doen.

    ik kan je verzekeren,  op zo'n momenten heb je nog méér moed om er tegenaan te gaan,  en dat doen we nu al enkele jaren,  en ik hoop er nog lang mee tekunnen doorgaan !
    vooral in scholen  heeft dit een enorme impact :  de kinderen zijn dol-enthousiast om  zelf iets te kunnen doen voor de minderbedeelden.  vorig jaar in drongen hebben de kinderen van vijfde en zesde leerjaar gebreid,  en vanaf pasen ben ik de vrijdag ,  samen met annie en nog enkele moeders,   de  lapjes aan elkaar gaan zetten.  de leraressen en kinderen waren opgetogen met hun grote "levering",  die door wereldmissiehulp meegenomen is voor pater tailleu in congo.
    als kinderen hier warm voor gemaakt worden,  zijn ze zo blij  "hun warmte" te kunnen doorgeven. 




    08-07-2008, 07:42 geschreven door dino
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RASPAARD DE TONG AFGESNEDEN !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik weet niet of ik ooit al vertelde dat mijn grote liefde "paarden"  zijn...
    van kleinsaf was ik verliefd op die prachtige dieren,  en leerde ook paardrijden. 
    ik kon er nog niet eerder over schrijven op mijn blog,  omdat het mij zo immens veel pijn deed,  maar  ik wil het nu toch doen, voor de mensen  die het artikel niet gezien hebben in de krant ,  zodat ook zij weten welke "monsters" (sorry voor het woord)  er bestaan.

    vorige week ,  ontdekte geert de saedeleir  dat zijn raspaard grimbo,  een hengst van 2,5 jaar de tong was afgesneden.  de man stond aan de grond genageld.  er lagen al twee dagen proppen gras in zijn drinkbak,  hij leek niets binnen te kunnen houden.  toen ontdekte de eigenaar de wonde in de muil van het paard.  "hij moet enorm gebloed hebben,  maar door de felle regen was dat weggespoeld" zegt geert.  
    tongkwetsuren bij paarden zijn niet ongewoon,  maar het was snel duidelijk dat dit geen ongelukje was.  de bijgeroepen dierenarts was formeel : kwaad opzet,  geen natuurlijke verwonding.
    " er is aan de tong getrokken en in een vloeiende beweging  gesneden met een mes.  vakwerk,  zoals enkel paardenvolk dat kan" zegt de eigenaar.
    de vader van grimbo kaapte op de olympische spelen in athene(2004) een vierde plaats weg.  maar grimbo zal nooit wedstrijden rijden.  een paard zonder tong kan men niet opleiden.  geert de saedeleir  vreesde dat hij  het dier zou moeten laten inslapen,  maar grimbo lijkt zich aan te passen aan zijn handicap.  hij herstelt wonderwel.  zijn overlevingsdrang moet enorm zijn.
     
    dit alles stond te lezen in de krant.  ik was er ook niet goed van ,  en ik ben zeker ,  vele dierenvrienden ook.  dat "iemand"  dat ook maar "kan" doen....  het is onbegrijpelijk ! 
    ik wens de familie de saedeleir  heel veel sterkte en moed om grimbo verder te verzorgen,  en hopelijk heeft het dier toch nog een beetje "een leven".....


    07-07-2008, 12:24 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. EHBO - KIT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wat moet een ehbo-kit  bevatten?
    - bril
    - elastiek
    - verband
    - potlood
    - gom
    - draad
    - chocoladezoen
    - zakje thee
    waarom????   welnu....
    bril : om de kwaliteiten  van de mensen rondom jou goed te kunnen "zien"
    elastiek : om je eraan te herinneren,  dat je "flexibel" moet zijn,  want  mensen zijn niet altijd zoals jij zou willen dat ze zijn
    verband : om de gekwetste gevoelens te helpen genezen,  zowel die van jou als van anderen
    potlood : om elke dag te noteren wat voor goeds je is overkomen (er valt véél te schrijven)
    gom : om je eraan te herinneren dat elk van ons fouten maakt en dat men die kan uitwissen
    draad : om je eraan te herinneren  dat  iedereen elke dag behoefte heeft aan een zoen,  een liefkozing en een teder woord
    en tenslotte het zakje thee...  om je op het einde van de dag te laten uitrusten,  ontspannen  en nadenken over hetgeen in jou ehbo-kit ontbreekt....


    07-07-2008, 11:54 geschreven door dino
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SENEGALESE BABY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    deze mooie,  samengestelde foto  kreeg ik van lies,  de mama van lucas. in het midden een prachtige baby  tussen de mooie kleuren.  met deze foto  wens ik jullie een prachtig,  zonnig  weekend !!!!!



    04-07-2008, 08:51 geschreven door dino
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POPULUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik vertelde gisteren over lucas  zijn muts,  die stilaan versleten raakt.  door de vraag van zijn mama  maakte ik een test-muts,  om ....  als deze goed zou passen,   er nog te  kunnen maken.
    gisteravond is antoinette ze gaan afgeven  en ze past perfect,   (wel  niet de juiste kleuren )    wij doopten ze de "lucas-muts".  
    antoinette en ik kregen  vandaag een mailtje van hem  om ons te bedanken,  en dat doet deugd.  wij zelf zijn ook heel blij  met hem en zijn mama .   door zijn project  hebben wij nu weer een groter afzetgebied  en daarbij komt nog dat we trees van hove ook extra kunnen helpen .   zij kan nu ook veel medisch materieel  meegeven met populus. 
    door die paar jaar dat ik met de actie begon heb ik steeds meer mensen leren kennen  die zich engageren om de minderbedeelden  te helpen.  we zijn één  grote familie geworden  en ze groeit nog steeds....
    wat kan je nog méér wensen.


    03-07-2008, 13:25 geschreven door dino
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEEL VEEL LAPJES UIT MEULEBEKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren ging mijn rit naar meulebeke  waar ik bij angèle  lapjes ging ophalen.  ze was net terug van een weekje vakantie.  ik was echt blij haar nog eens te zien,  ze   verzamelt al de lapjes bij haar thuis.    steeds staat daar een grote levering  klaar,  gebreid door vier personen ,  zegt angèle.   haast onvoorstelbaar!!!!  het wordt nu wel wat stiller want velen gaan op reis,  ofwel zit men in de tuin  en dan is breiwerk wel het laatste waar je aan denkt.   ik kan  weer heel wat   truitjes  maken,  omdat je daarvoor heel mooi gevormde lapjes nodig hebt,  en dat is net het kenmerk van de lapjes van meulebeke : héél  mooie kleuren  en prachtig gebreid !!!! 
    deze morgen heb ik dan de dekens van jabbeke naar lucas gebracht  in nevele.    hij en zijn mama stonden nogal versteld van al dat mooi gerief.  ondertussen hebben ze al heel wat verzameld voor senegal.   zijn mama had vorige keer gevraagd of we zijn mutsje ,  die hij altijd aanheeft,  na te maken.  nu lucas thuis is (vakantie)  kon ik de muts eens van dichtbij bekijken,  en alles noteren die ik nodig heb om de muts na te maken.   in de loop van de namiddag heb ik een proefmuts gemaakt  en het lukt.  nog even de juiste kleuren in huis halen en ik maak een exacte kopie van "lucas'muts".   
    hij zal er wel heel blij mee zijn. 


    02-07-2008, 19:37 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!