DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERJAARDAG VAN PAPA
    vandaag is mijn papa jarig !  80 is hij geworden...
    morgen is er een familiefeestje om dat te vieren.  mijn pa is nog gezond,  net als mijn ma.  dat is een zegen voor ons.  je " thuis " is iets waar je graag heen gaat,  en daar zien we mekaar nog eens .  dat is altijd een leuke bedoening.  voor morgen voorspellen ze mooi weer en  het restaurant waar we heen gaan ,  heeft een speeltuin wat dan weer ideaal is voor de achterkleinkinderen.  ondertussen zijn ze al met 8  en nummer 9 is onderweg...
    mijn pa beseft dat er altijd iets kan gebeuren waardoor hij niet meer bij ons is,  maar hij is zo gelukkig voor  de jaren die hij nu nog in alle rust met mama kan  genieten.    zijn grote hobby is postzegels verzamelen en hij heeft echt een indrukwekkende collectie.  verder gaat hij graag nog eens biljarten. 
    ik hoop dat er nog enkele jaren bijkomen,  want mijn pa was steeds mijn grote voorbeeld.  al van toen ik een wipje hoog was,  ging ik mee met hem op de baan.  hij was varkenskoopman  en we gingen bij de boeren om varkens te kopen.  vandaar mijn liefde voor de dieren  en het plattelandsleven. 
    zijn goedheid voor de medemens  en de minderbedeelden heeft hij aan  mij doorgegeven.  hij gaat altijd voor de waarheid. al die goede eigenschappen    vind ik  zo tof ,  je weet wat je aan hem hebt,  en je kan altijd op hem rekenen.  daarom een dikke proficiat  !!!!!


    30-08-2008, 00:00 geschreven door dino
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARIA VAN POUCKE 100
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren waren antoinette en ik   in Ruiselede om dekens en truitjes op te halen .   er was een ganse doos heel mooi kinderbreiwerk klaar voor Trees,  die elk jaar met kerst naar Senegal gaat om moedertjes te helpen bevallen.   ieder werkje was heel kleurig en schattig !   het zijn echte juweeltjes.   de dekens neem ik vandaag,  samen met nog heel wat ander gerief mee naar Huize Triest.
    tijdens ons koffie-uurtje ,  vertelden de zusters cécile en noëlla over Maria Van Poucke.   Maria verblijft al geruime tijd in het bejaardentehuis van Ruiselede,  en is lid van de missiekring .  ze wordt in het weekend 100 jaar!!!  ze is nog een heel kranig vrouwtje  en goed bij de pinken.     zondag is er een mis voor haar in de kapel van de zusters.   daarna is er een feest met de familie en vrienden.   proficiat aan Maria ,  en nog een paar jaartjes erbij !!!!
    ondertussen kreeg ik ook een uitnodiging voor Illud Mane,  dit is een tentoonstelling die loopt van 14 september tot 5 oktober in de koepelzaal en de gangen van het klooster van de Zusters O.-L.-Vrouw van 7 weeën,  in Ruiselede.  dit jaar stelt Claire vanden Abbeele haar werken tentoon.  Claire vanden Abbeele is kunstenares,  auteur  en therapeute.  ze is bezieler  van De Verbinding,  een organisatie die een grote bekommernis kent voor mensen met verdriet.  haar schilderijen,  boeken en vormingen die ze geeft,  getuigen van een verlangen naar een leven in en met het wezenlijke.  ze heeft ook een website ; www.clairevandenabbeele.be  . je kan  de tentoonstelling  elke dag (behalve maandag) bezoeken  van 14 tot 18 uur / de vrijdag doorlopend van 14 tot 21 uur / de zaterdag van 9.30u tot 12 uur en van  14 tot 18 uur.   groepen kunnen de tentoonstelling begeleid bezoeken mits voorafgaande afspraak ,  tel.051/68 81 84.    echt een aanrader !
    na een gezellige babbel moesten we huiswaarts keren,  want antoinette had nog veel werk inverband met de hobby-tentoonstelling die ze met haar crea-club organiseert dit weekend in Vinkt.


    28-08-2008, 08:07 geschreven door dino
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBBYBEURS VINKT

    hierbij wordt iedereen vriendelijk uitgenodigd op de
    4de HOBBYTENTOONSTELLING
    die doorgaat op 

    zondagnamiddag 31/08/2008
    van 13 tot 20 uur
    demonstratie "pergamano" van 14 tot 16 uur

    maandag 01/09/2008
    van 11 tot 19 uur
    demonstratie "pergamano" van 14 tot 16 uur

    U kan er de werken van de hobbyclub " CREA " bezichtigen en
    genieten van een kop koffie met taart of pannekoek
    en een drankje

    Inkom gratis !

    U bent van harte welkom in de oude jongensschool
    Aarseleweg te Vinkt

    info : Antoinette Van Huffel tel. 09/386 51 94
             Godelieve Huys   tel. 09/386 24 44
             Mireille Sengier  tel. 09/386 13 15



    26-08-2008, 20:51 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CURSUSSEN ECODRIVING POPULAIR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen " door de hoge brandstofprijzen zoeken bedrijven naar oplossingen om het verbruik van hun wagenpark te doen dalen.  ze sturen hun werknemers naar cursussen om zuiniger te rijden of vernieuwen hun wagenpark. "  dit stond te lezen in het nieuwsblad.
    Bond Beter Leefmilieu staat in  voor de coördinatie van ecodrive-cursussen.  vorig jaar waren dat er 2000  maar dit jaar gaan ze al over de 3000.
    het gaat niet alleen om vrachtwagenchauffeurs,  maar vooral om gewone werknemers met een bedrijfswagen.  zonder veel moeite bespaar je 8 tot 12 procent.  niet alleen bedrijven,  maar ook gemeentebesturen  en provinciale overheden sturen hun werknemers op cursus.  de brandstoflast is een uitstekende motivatie.  veel bedrijven kunnen hun cursus al na drie maanden terugverdienen.   het verbruik van het wagenpark is een verdoken kost,  maar bedraagt redelijk wat. 
    een onderzoek wees uit dat meer en meer bedrijven initiatieven nemen om hun wagenpark te vergroenen,  en laten hun werknemers alleen nog kiezen uit milieuvriendelijke modellen.  ze doen dat vooral om fiskale redenen maar ook om  zich een milieuvriendelijk imago aan te meten.
    er is bij de gewone  mensen   een trend om  een  kleinere wagen   te kopen  ,  en  vooral  een type dat  minder verbruikt en milieuvriendelijker is .

    we zullen allemaal een steentje moeten bijdragen om de toekomst van onze planeet veilig te stellen,   en de inspanningen zullen op allerlei gebied moeten geleverd worden.  alléén   zo  zullen  onze kinderen en kleinkinderen nog  een toekomst hebben....


    26-08-2008, 09:18 geschreven door dino
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIJN WEEKEND GEWENST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen geluk maakt je vriendelijk
    beproevingen maken je sterk
    verdriet houdt je menselijk
    mislukkingen houden je nederig
    maar alleen hoop laat je vooruitgaan...


    22-08-2008, 18:23 geschreven door dino
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GREGORIAANS KOOR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    jaren geleden was ik lid van het kerkkoor in sint - laureins.  door keelproblemen  moest ik ermee stoppen,  wat ik heel spijtig vond.  we hadden   een toffe groep en hadden een héél lieve,  bekwame dirigent : aureel heirman.   hij leerde ons de mooiste kerkliederen,  en componeerde zelf verschillende liederen.
    deze zomer kwam een cd uit van de Oostenrijkse monniken van Stift Heiligenkreuz.   ik was meteen geïnteresseerd.  en niet alleen ik....
    met meer dan 400.000 verkochte cd's  zorgen de monniken in heel europa voor de bizarste hit van het jaar.  ze staan op vijf in de ultratop  en hun gregoriaanse gezangen doen het beter dan de popsongs van regi, carla bruni of madonna.   chant - music for paradise  is goed voor een gouden plaat.
    " er zit iets kalmerends in de gezangen " verklaart Karl Wallner het succes.      hij reist als de spreekbuis van zijn kloostergenoten de wereld rond.  "deze muziek klinkt zoals je die elke dag bij ons kunt horen.  het verschil?  vroeger zongen we ze voor een lege kerk,  nu voor een volle."
    de abt,  die over het contract met de platenfirma onderhandelde,  bedong dat de monniken niet op tour moeten gaan en dat de muziek ook nooit mag gebruikt worden voor videospelletjes.   de opbrengsten gaan naar de opleiding van jonge monniken  uit derdewereldlanden
    monnik of niet,  een commerciële geest heeft hij zeker : eind dit jaar komt er een cd uit met Heiligenkreuz - kerstgezangen.



    21-08-2008, 07:55 geschreven door dino
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED NIEUWS VOOR CREATIEVELINGEN
    naast het breien en aan elkaar zetten van lapjes heb ik een heel creatieve hobby : kaartjes maken. 
    heb  ik dan het geluk dicht   bij de  winkel te wonen  met het grootste hobby-assortiment  van de ganse streek  en zelfs ver daarbuiten : de hobbyfarm !
    wat  10 jaar geleden begon als een winkeltje waar je cursussen kon volgen om kaartjes te maken,  pergamano  en andere technieken,  is uitgegroeid tot een mooie, grote hobbyzaak .  door de jaren zijn er nieuwe uitdagingen bijgekomen : scrapbooking,  juwelen maken....
    in de hobbyfarm hebben ze ook een groot assortiment breigarens van prima kwaliteit.
    dochter evelien  en mama katrien vormen een perfect duo  om de mensen steeds nieuwe materialen en technieken te bieden  en aan te leren.      regelmatig zijn er opendeurdagen  waar er gedemonstreerd wordt  en je zo weer mee bent met de laatste nieuwigheden op gebied van hobby.
    vandaag kreeg ik een bericht dat ze nu  een blog hebben,  ik raad iedereen aan om daar eens een kijkje te nemen.  www.bloggen.be/hobbyfarm 
    via hun blog kan je  naar de website van de winkel,  je kan  on-line bestellen,  maar het best is de winkel zelf een bezoek  brengen.  
    veel nederlanders weten ondertussen de weg naar  deze geweldige hobbyzaak.
    een regendag....niet getreurd,  breng een bezoekje aan de hobbyfarm !


    19-08-2008, 15:59 geschreven door dino
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IK SCHAAM ME VOOR MIJN RIJKE DOCHTER

    het volgend artikel stond dit weekend in de telegraaf

    ik heb een rijke dochter  en daarmee bedoel ik dat ze haar verder leven alleen maar hoeft te rentenieren.
    haar man heeft enkele jaren geleden in een buitenlandse loterij de hoofdprijs gewonnen,  echt een heel groot geldbedrag.     de hele familie was blij voor hen.  uiteraard kregen ze een financieel adviseur toegewezen,  die voor hen een goed plan maakte.
    ze boden ons een leuk huis aan.  we zijn haar daar erg dankbaar voor.
    maar nu waar ik zo mee zit...  mijn dochter komt uit een modaal gezinnetje  en was vroeger tevreden met wat ze kreeg.  ze was helemaal niet veeleisend.  we hebben onze kinderen het geloof meegegeven en geleerd dat het in het leven niet om materiël zaken draait.  maar mijn ervaring is dat geld het karakter van mensen verandert.  in ons geval was dat in negatief opzicht.
    mijn dochter bezoekt ons regelmatig en dan verwacht ze dat we haar behandelen als een prinses.  ze gaat in  een gemakkelijke stoel zitten  en geeft opdrachten aan haar vader.   die rent zich de benen uit zijn lijf voor haar.    de gesprekken die we op zo'n dag met haar hebben,  gaan alleen maar over hoe duur ze alles vindt.   ik denk dan  bij mezelf : daar zou ik over moeten klagen met mijn budget !
    ze geeft NOOIT een cent aan organisaties die wel wat geld kunnen gebruiken.  ze klaagt als er weer zo'n bedelfonds  aan de deur komt vragen voor een bijdrage.
    als ik zeg dat ik verschillende instanties steun, dan vindt ze dat onzin.   dan denk ik : meisje,  zo heb ik je toch niet opgevoed.   ik hoop het natuurlijk niet voor haar,  maar moet er soms eerst iets met haar gezin gebeuren voor ze een bijdrage levert?
    ik schaam me gewoon voor mijn eigen dochter.  mijn familie geeft mij al te kennen gegeven  dat ze liever niet op bezoek komen als mijn dochter er is.   het is jammer,  maar mijn dochter van vroeger herken ik niet meer.  ik heb er veel verdriet van ,  want eigenlijk   interesseert rijkdom mij niet.  wel een warme   en leuke familieband.    
    een zeer verdrietige moeder.



    18-08-2008, 18:03 geschreven door dino
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 AUGUSTUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 15 augustus  is bij  de Christenen  het feest van Maria ten hemel  opneming.   maar in België  was 15 augustus in 1996 een heel bijzondere dag : Sabinne Dardenne  en Laetitia Delhez  werden bevrijd door de belgische politie.  twee dagen ervoor werd Marc Dutroux gearresteerd  en gaf toe dat hij beide meisjes verkracht en sexueel misbruikt had.
    op 28 mei 1996 werd Sabinne Dardenne op 12-jarige leeftijd ontvoerd toen ze op weg was naar school.  zij overleefde een gevangenschap van 80 dagen.   na haar bevrijding  werden 4 slachtoffers,  dood gevonden :
    Julie Lejeune,  Mélissa Russo,  An Marchal en Eefje Lambrecks.
    er onststond een publieke verontwaardiging over de traagheid  en manier  waarop   het proces tegen Dutroux verliep.  Dardenne en Delhez  getuigden beiden  tegen hem.  hun getuigenis speelde een belangrijke rol bij zijn veroordeling.  tijdens het proces vroegen zij waarom hij hen misbruikt en verkracht had.  Sabine stelde rechtstreeks de vraag waarom Dutroux haar niet had vermoord.
    Dardenne heeft een boek geschreven over haar ontvoering en gevangenschap : " ik was twaalf en fietste naar school "
    ze schreef het boek opdat de stem van de slachtoffers gehoord zou worden,  en de fascinatie voor de dader(s) zou verdwijnen. 
    in meerdere vertalingen werd dit boek een bestseller !!!!
    (bron : wikepedia)


    15-08-2008, 12:14 geschreven door dino
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANGELINA JOLIE - BRAD PITT
    een  miljoen dollar is namens Brad Pitt en Angelina Jolie  gedoneerd aan getraumatiseerde oorlogskinderen in Irak.   Brad en Angelina hebben speciaal voor dit soort doelen hun eigen Jolie-Pitt Foundation  opgericht. op deze manier heeft het showbizzkoppel al diverse miljoenen weggegeven aan projecten over de hele wereld.     met het geschonken geld zal de Education Partnership for Children of Conflict  de basisbehoeften van de kinderen,  als medische voorzieningen en schoolboeken kopen.     van de rest van het geld worden kinderen in vluchtelingenkampen geholpen.
    Brad en Angelina geven veel om kinderen. 
    ze hebben er zelf al zes   : drie van hunzelf en drie geadopteerde kinderen :
    Maddox, geboren in Cambodja in 2001, werd geadopteerd in 2002
    Zahara, werd geboren  in Ethiopië  en geadopteerd in 2005
    in 2006 werd hun eigen dochter Shiloh geboren
    in 2007 adopteerden ze Pax Thien,  in 2003 geboren,  dus al 3,5 jaar bij adoptie
    op 12 juli 2008 werd hun eigen tweeling geboren : Knox Léon  en Vivienne Marcheline
    voor de eerste foto's van de tweeling  kregen ze zo'n 14 miljoen dollar,  geld dat ze rechtstreeks doorstorten aan hun eigen Foundation en verschillende goede doelen.
    Angelina Jolie werd in 2001 ambassadrice  van UNHCR,  en in 2005 kreeg ze het staatsburgerschap  van Cambodja,  dank zij haar inzet  voor het milieu van dat land.
    Angelina en Brad willen een aidskliniek bouwen in Ethiopië,  het geboorteland van Zahara,  zodat zij later het beheer ervan zou kunnen overnemen. 
    als de tweeling wat groter is gaan ze naar Cambodja met Maddox,  zodat hij zijn geboorteland beter leert kennen.     ze volgen ook hun projecten persoonlijk op.
    deze beide mensen,  mogen dan wel heel bekend en rijk zijn maar ze hebben een hart van goud. 
    een echt voorbeeld de hele wereld !!!!!






    13-08-2008, 18:42 geschreven door dino
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAKING OP DE LUCHTHAVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen moeilijke tijden voor reizigers die op reis gaan of terugkomen van vakantie...  het moet je maar overkomen !
    dat de stakers eisen hebben,  nemen we aan,  maar dat gewone reizigers,  vakantiegangers,  kleine kinderen daar  zo mee getroffen worden is wel erg.
    ook financieel is het een grote rekening aan het  worden.  luchtvaartmaatschappijen dreigen met miljoenenclaims  tegen de twee vluchtafhandelaars  op brussels airport,  aviapartner en flightcare.
    brussel  is een draaischijf in europa.  de luchthaven krijgt niet alleen reizigers uit belgië,  maar ook uit frankrijk, duitsland en nederland.
    het hoeft weinig uitleg dat het  achterna brengen van bagage aan buitenlandse reizigers honderden euro's per passagier kost.
    hopelijk komen ze snel tot een akkoord  zodat de staking voorbij is en iedereen weer op tijd kan vertrekken,  en zich ook geen problemen meer voordoen bij aankomst.

    voor diegenen die thuisblijven  is het weer ook niet echt super.  deze morgen hadden we hier al een  paar pittige regenbuien.  tijd dus om binnen één en ander te doen.  gisteren was ik bij annie  in drongen  om wat bij te praten.  waar we anders in de prachtige tuin zitten,  was het nu net ietsje te fris.
    dus dan maar binnen een kop lekkere,  verse muntthee drinken en een lekker rijsttaartje,  dat kan echt smaken...
    ondertussen vernam ik dat mariette,  die al zoveel mutsjes breidde voor senegal,   op 15 augustus jarig is,  en het is al met een 8 vanvoren.  (de rest verklap ik niet)    ze is nog heel kranig en actief  en breit al sinds het begin van de actie .   proficiat ,  mariette !  en nog vele jaren in gezondheid.


    12-08-2008, 08:18 geschreven door dino
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FANTASTISCHE WENSBELEVING....

    " make a wish "  maakte een droomwens  van ons fientje waar : ze mochten met het hele gezin een weekend naar disneyland parijs.    het werd een fantastische beleving voor het ganse gezin,  na de zware maanden van fien haar ziekte.
    duizendmaal dank aan deze organisatie !!!!!!!







    11-08-2008, 09:38 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 ste WEEK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen inderdaad,  we zijn al aan de 33ste week van het jaar... wat gaat het vlug.  daarnet las ik even de krantenkoppen op seniorennet door  en een artikel van de redactie trok mijn aandacht :
    buurtwinkels kregen in de eerste helft van dit jaar méér klanten over de vloer. 
    de buurtwinkels, kleinere filialen van warenhuisketens of zelfstandige uitbaters,  kregen in de eerste helft van dit jaar 10 procent meer klanten over de vloer dan in de eerste helft van 2007, en zagen  de omzet stijgen met zo'n 8 procent.
    volgens luc ardies van unizo zijn onder meer de historisch hoge brandstofprijzen de oorzaak van het groeiende succes van kleine winkels.  " we kiezen meer voor een winkel om de hoek dan voor het warenhuis op ettelijke kilometer afstand ",  aldus ardies.
    maar ook de manier van winkelen heeft een invloed.  in een buurtwinkel zouden we minder onderhevig zijn aan allerlei prikkels en ons beter aan ons boodschappenlijstje houden.  " als we naar een supermarkt gaan,  komen we altijd tot de vaststelling dat we meer gekocht hebben dan op ons lijstje staat ", aldus ardies.  "in een buurtwinkel is dat minder het geval.  daar winkelen we meer doelgericht. "

    dit doet me terugdenken aan de goeie ouwe tijd,  toen we als kind nog eens alleen naar de buurtwinkel mochten om iets aan te halen.  meestal kregen we dan een snoep van de vriendelijke winkelier.  je had echt contact met de winkelier en zij kenden ook hun klanten.  gaan we weer terug naar die tijd ?


    11-08-2008, 09:29 geschreven door dino
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOI WEEKEND
    Klik op de afbeelding om de link te volgen valt " het weer "  niet erg mee,   voor tom en fien kan het weekend niet meer stuk :  enige tijd geleden stuurde ik een mail naar "make a wish".
    ik vertelde over ons fientje die leukemie heeft en heel veel moet laten door haar ziekte  en dat het ook voor het ganse gezin een zware tijd is. 
    ze contacteerden mijn dochter en kwamen op bezoek ,  praatten met fientje over wat ze graag eens wou doen :  naar disneyland in parijs en eens met een vliegtuig meevliegen...
    en deze morgen zijn ze dan naar parijs vertrokken met het ganse gezin  en dit dank zij "make a wish" !  ze keken er enorm naar uit en ik kreeg al een smsje dat het ginder mooi weer is,  en dat ze een mooie kamer hebben in het hotel.  dat belooft !     zondagavond  ga ik ze oppikken aan sint pietersstation in  gent. 
    morgen is mijn lieve mama jarig : 77 jaar wordt ze,  en enkel om te bevallen van haar vijf kinderen is ze ooit in het ziekenhuis geweest. 
    ze is ook nog heel actief hoor,  gaat heel graag kaarten  of een uitstapje met één van haar dochters of haar schoondochter maken.  daar kan ze nog meest van genieten.
    we hopen met zijn allen dat ze nog vele jaren gezond mag blijven.  ondertussen heeft ze al 10  kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen en het negende onderweg...(en er zullen er nog wel volgen !) 
    mijn papa wordt eind deze maand 80.  samen genieten ze  van hun oude dag.
    voor jullie allen wens ik een fijn weekend,  en wie niet weet wat gedaan,  vandaag zijn de olympische spelen begonnen.  dit zal ongetwijfeld  veel kijkers lokken. 
    en voor diegenen die graag eens een mopje horen :

    50 jaar getrouwd,
    zegt de man opeens :
    "lieveling willen we nu nog eens doen zoals 50 jaar geleden.
    een gezellig romantisch etentje  met ons tweetjes in ons blootje."
    "oké",  zegt de vrouw " ga jij je voorbereiden in de badkamer  en ik in de slaapkamer ".
    zij kleedt zich uit,  kijkt in de spiegel en ziet dat er vanonder niks dan grijze haren te bespeuren zijn.  vlug neemt ze haar mascara  en begint héél het bosje zwart te verven.
    de man kleedt zich uit in de badkamer,  kijkt in de spiegel en denkt,  dat hangt er daar vanonder ook maar slap bij.
    hij neemt een  houten plankje,  legt het onder zijn slappeling  en draait er kleefband rond zodat alles flink recht blijft staan.
    in de living aangekomen bekijkt de man zijn vrouw verwondert en zegt :
    " voor wie ben jij in de rouw? "
    de vrouw ,  wat geïrriteerd ,  antwoordt bitsig :
    " voor die dooie die daar op die brancard ligt. "


    08-08-2008, 17:42 geschreven door dino
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEEL VEEL REGEN IN EEKLO

    tis pas even na negen  en t geeft hier al ontzettend veel geregend in eeklo.  ideaal weer om aan de pc te zitten.  vandaag schrijf ik enkele mopjes op,  dan kunnen we toch ondanks het mindere weer,   eens lachen.

    een koppel zit in de wagen.  er wordt haast geen woord gezegd.
    wanneer ze voorbij een weide rijden met ezels en varkens,  zegt de man : "daar zie,  familie van u "
    zijn vrouw antwoordt droogjes : "ja...aangetrouwde "

    een man leest de krant en zegt tegen zijn vrouw :
    "wist je dat vrouwen 30.000 woorden per dag gebruiken en mannen slechts 15.000? "
    zijn vrouw antwoordt : "maar natuurlijk,  we moeten alles twee keer zeggen vooraleer jullie iets begrijpen ! "

    een man zegt tegen zijn vrouw :
    "hoe heeft onze lieve heer je in godsnaam zo mooi en gelijk zo stom kunnen maken?
    zij antwoordt : "God heeft mimj mooi gemaakt om je aan te trekken,  en hij heeft me zo stom gemaakt om van je te houden. "

    na een ruzie tussen man en vrouw  wordt er niet meer gesproken.
    ze zijn allebei koppig en geen van beide wil het eerste woord zeggen.
    plots herinnert de man zich dat hij de volgende dag om 5 uur op moet voor een belangrijke zakenmeeting die hij in geen geval mag missen. 
    hij neemt een stukje papier en schrijft : " maak me wakker om 5 uur.  heb belangrijke vergadering. "
    hij legt het goed zichtbaar op het nachtkastje.  de volgende dag wordt hij wakker om 9 uur.  hij is razend.
    op zijn nachtkastje vindt hij een briefje : " het is vijf uur.  opstaan "



    07-08-2008, 09:18 geschreven door dino
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN DE BLOEMETJES ZETTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen door mijn actie leerde ik heel veel mensen kennen met een goed hart,  maar ook twee boezemvriendinnen : antoinette   uit  vinkt  en annie  uit  drongen.  zij beiden betekenen voor mij heel veel ,  en helpen me ook  om het mooie werk dat ik startte verder te zetten.    het is teveel voor één mens  om dat allemaal te blijven doen.
    annie heeft een paar heel toffe mensen  in haar omgeving,  die geweldig graag en véél breien  met  hart en ziel . 
    één ervan is liliane,  die er dit jaar alweer meer dan duizend lapjes heeft gebreid !!!!!  proficiat,  liliane  en heel erg bedankt hoor !!!!
    nog iemand  is dan mariette,  die ondertussen weer al meer dan 60 mutsjes klaar heeft voor trees van hove .
    ze heeft de film van trees gezien over haar werk in senegal  en is supergemotiveerd  om weer een hele collectie mutsjes mee te geven.
    ook  voor jou een dikke proficiat,  mariette !!!!!  en heel erg bedankt !!!!!
    rose  heeft mutsjes met bijpassende sokjes gebreid,  waarvoor ik haar  ook heel hartelijk bedank !!!!!
    en annie  houd dat allemaal samen :  ze haalt de lapjes en mutsjes op en geeft de mensen dan een kopij van wat ik op mijn blog schrijf,  zodat ook zij op de hoogte blijven,  en motiveert hen om samen verder te doen.
    het is een  hechte familie aan het worden...
    dat alles maakt mij zo gelukkig. 
    vandaag was fien in het uz voor de "voorlaatste" ruggemergpunctie
    en die is heel goed verlopen. 
    dus nog een reden om gelukkig te zijn. 
    en zoveel dingen bezorgen een mens dagelijks toch fijne momenten,  je moet het alleen willen zien....


    05-08-2008, 20:48 geschreven door dino
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JONGEREN GEEN DISCIPLINE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen jongeren geen discipline  door slechte opvoeding ouders.
    doordat ouders niet weten hoe ze hun kinderen moeten opvoeden is er een generatie ontstaan die geen morele grenzen  of discipline kent.  dat zegt althans  Philip Parkin,  secretaris van een britse leerkrachtenvereniging.  hij geeft de commercialisering van de kindertijd de schuld,  maar ook  de lange werkuren  en het verval van de traditionele gezinsstructuur.
    scholen moeten meer en meer de verantwoordelijkheid  van de ouders overnemen.  leerkrachten moeten voor stabiliteit  bij kinderen zorgen,  maar normaal is dit aan de ouders,  vindt Parkin.
    "leerkrachten worden gedwongen slecht gedrag te bestraffen  en de opvoedende rol van ouders op zich te nemen.  scholen worden meer en meer gevraagd om taken op zich te nemen waar ze niet verantwoordelijk voor zijn,  zoals beperken van obesitas,  bendevorming en alcoholmisbruik  bij minderjarigen. "
    als oplossing wil Parkin dat opvoeding verplicht in het lessenpakket van de middelbare school zit,  om  zo de vicieuze cirkel van slechte opvoedingscapaciteiten  te doorbreken.
    de oorzaak van dit probleem zijn volgens Parkin  de familiestructuren die de laatste 30 jaar enorm veranderd zijn. 
    "ouders zijn eerder bezig met hun carrière  en minder met hun rol als fulltime ouder.      de laatste 15 jaar zijn de standaarden opgebied van opvoeding bij ouders heel wat veranderd.
      ik kan het wel begrijpen.  moderne ouders hebben te maken met veel stress en druk van buitenaf. 
    het was makkelijker  om ouder te zijn in 1970 dan nu.  maar ook de media is verantwoordelijk.      zij promoten slechte woorden en adverteerders gebruiken kinderen om  producten te verkopen.
    ook de waarden zijn enorm veranderd.        mensen zijn  egocentrisch geworden en minder met anderen en de maatschappij bezig.  "

    het is misschien een  raar voorstel,   maar ik vind dat in het onderwijs  plaats moet zijn om in elke klas,  vanaf het middelbaar of misschien van in de lagere school,  een senior  te laten komen,  om te vertellen tegen de kinderen over hun ervaring, over hoe men zich kan gedragen  tegenover oudere mensen,  of zwangere vrouwen,  tegenover andere kinderen,  tegenover allochtonen....   en waar de kinderen vragen aan kunnen stellen  over hoe het is bijvoorbeeld om een huishouden draaiende te houden,  om te vragen wat het allemaal kost,  wat er allemaal bij  komt kijken ...  allerlei vragen waar jongeren nu niet bij stilstaan.  
    het zou niet echt een vervelend lesuur moeten zijn hé.... en ik denk dat   senioren zijn die dat echt wel zien zitten. 
    tenslotte weten wij onderhand wel al wat het uiteindelijk allemaal toe leid.  
    maar ja,  wie ben ik... 
    hetzelfde als de problemen met allochtonen proberen oplossen met  en door  oudere allochtonen.
    ik vind dat de samenleving eigenlijk zou moeten  leven door  meer rekening te houden met elkaar en ook meer te luisteren naar elkaar.


    04-08-2008, 16:47 geschreven door dino
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEKEN VOOR SERAFIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze morgen kreeg ik een bijzonder mail :

    fien was een wolk van een dochter van ann  neelen  en dirk kerstens en zusje van staf,  uit essen.  vol levensvreugd,  zin in het leven  en dan plots is er iets sterker dan al haar levenskracht...  fien is op 3 september 2007  op bijna tweejarige leeftijd overleden aan een uiterst zeldzame, erfelijke stofwisselingziekte,  waarvoor tot op heden geen enkele behandeling  is. 
    het palliatieve thuiszorgteam voor kinderen,  verbonden aan het uz gasthuisberg  in leuven  heeft het  mogelijk gemaakt dat wij, ann en dirk ons   kind thuis hebben kunnen verzorgen en haar thuis hebben kunnen laten sterven.  ze gaven antwoorden op onze vragen en boden hulp bij elk probleem.  één telefoontjes en stond iemand van  het team klaar.  hun  telefonische en fysieke aanwezigheid op elk moment van de dag en nacht heeft de laatste weken van het veel te korte leven van fien dragelijk gemaakt.
    palliatieve thuiszorg voor kinderen draait echter volledig op goodwill omdat ze niet erkend zijn door de overheid.  en dit in onverklaarbare tegenstelling tot palliatieve zorgen voor volwassenen die wel van overheidssteun genieten.  daarom gaat er teveel kostbare tijd verloren aan fondsenwerving.  wij zijn daarom op zoek naar 25.000 handtekeningen van mensen die deze actie willen ondersteunen.  met deze handtekeningenactie willen we ons hoofddoel bereiken : het politiek gezag aanmoedigen  en aanzetten om werk te maken van erkenning zodat er in de nabije toekomst wel enige vorm kan  zijn  van subsidiëring. 
    alvast bedankt.
    teken de petitie op
    www.tekenvoorserafien.be  en steun op deze manier het streven naar erkenning van palliatieve thuiszorgteams voor kinderen.  u kan ons nog een extra handje helpen door deze mail naar zoveel mogelijk mensen door te sturen.

    zo'n mail stemt je wel even tot nadenken...  ik heb de petitie getekend,  en mijn nieuwsgierigheid was gewekt  en ik klikte door naar de website van fien.  ik las het hele verhaal  van  de  ouders en het  broertje die hun lieve schat  verloren aan deze verschrikkelijke ziekte.    ik denk dat iedere ouder zich levendig kan inbeelden hoe onmenselijk dit is.  een ziekte waarvoor nog geen behandeling bestaat...
    in samenwerking met toon van mierlo schreven de ouders over de twee fantastische levensjaren van hun dochtertje fien. 
    samen met sam wauters  werkten ze ook aan een single .  het nummer is intussen geschreven  en ingezongen door :  de fixkes,  laïs, gert bettens,  eva de roovere,  koen wouters  en bart peeters.
    tijdens de boekenbeurs  zal het boek : "fien,  zo klein en al zoveel te vertellen "  voorgesteld worden samen met het lied "fien".  

    zijn jullie ook getroffen door dit verhaal en willen jullie de ouders van fien steunen,  teken dan alsjeblieft  de petitie  .  het boek zal vanaf 15 oktober in  de boekhandel te krijgen zijn, maar je kan het ook via de website  bestellen : www.serafien.be


    01-08-2008, 08:31 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!