DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IS LENTE !!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    lente is...
    groeien en bloeien
    leven en stoeien
    lente is...
    nestjes bouwen
    restjes sjouwen
    lente is...
    vogels die zingen
    eendjes die springen
    lente is...
    bloesems die geuren
    en heel veel kleuren
    lente is...
    liefde en vreugd
    wat doet de lente deugd !

    ik vond dit een heel toepasselijk gedichtje,  vooral nu de zon zo haar best doet !   we kunnen er alleen maar  van genieten. 



    31-03-2009, 11:11 geschreven door dino
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERUUR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen het is weer zo ver.  de nacht van zaterdag op zondag mogen we de klok één uur vooruit draaien : twee uur wordt drie uur.
    het zal weer wennen worden,   en de eerste dagen lukt dat dikwijls niet zo best maar het is nu al jaren zo,  en soms wordt er geopperd dat het moet afgeschaft worden,  maar ik zie het nog niet zo rap gebeuren. 
    met het weekend  wordt het weer ook een beetje beter,  en daar kunnen we alleen maar blij om zijn na zo'n regenweek.
    ondertussen zijn we al eind maart en pasen nadert met rasse schreden.  volgende week nog een weekje school,  en het is veertien dagen verlof  voor onze kinderen/kleinkinderen. 
    vele grootouders zullen dat wel ondervinden,  want er wordt tegenwoordig veel beroep gedaan op grootouders voor de opvang van de kleinkinderen.
    en ze komen zo graag naar oma en opa....  daar worden ze nog eens echt verwend.  ik betrap er mezelf op hoe ik ernaar uitkijk om  een paar dagen met  tom en fien door te maken.  ik herleef helemaal  en zorg er altijd voor dat ik dan niet veel te doen heb,  zodat ik alle tijd aan hen kan besteden.  dat is natuurlijk een luxe die je als ouder meestal niet hebt.
    en het is maar voor een paar dagen,  bij de ouders is het alle dagen de zorg voor je kinderen,  bij de grootouders ligt dat anders. 
    ik las laatst nog dat vooral  bij kinderen van gescheiden ouders,  de grootouders een belangrijke rol spelen.   meestal voelen de kleinkinderen zich daar echt op hun gemak,  dit is voor hen een heel vertrouwde omgeving,  weg van de soms moeilijke (vecht)scheiding.
    spijtig dat het soms allemaal zo moet gaan,  het komt de kinderen zeker niet ten goede.
    we kunnen als grootouder alleen maar ons best doen om de kleinkinderen zo goed mogelijk op te vangen  en te steunen. 

    ik wens iedereen een fijn weekend,  geniet van je slaap,  want het is een uurtje minder.


    27-03-2009, 07:44 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik heb nieuws,  neen....ik heb SUPERNIEUWS !!!!!
    mijn jongste dochter tamara en haar man sven verwachten hun eerste kindje.      ze keken hier al lang naar uit en eindelijk is hun wens in vervulling gegaan.    rond 9 november word onze familie dus uitgebreid met een klein mensje.  het wordt het tiende achterkleinkind van mijn pa en ma,  en ons derde kleinkindje.   tom en fien zijn natuurlijk heel tevreden,  ze zullen bewust meemaken hoe dat kleine vruchtje groeit in de buik van tante tamara.    mijn oudste dochter inge zal de meter zijn van dit kleine wondertje  en daar is ze zielsgelukkig mee. 
    ik zei het nog  twee weken geleden,  na alle moeilijke momenten kwam,  met de goede resultaten van fien haar testen ,   een betere tijd aanzetten... en zie,  dit nieuws bevestigd dit nog eens.
    we kijken er allemaal geweldig naar uit,  niet in het minst de fiere mama en papa !


    27-03-2009, 07:31 geschreven door dino
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAND BUYL OVERLEDEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nadat Vlaanderen vorige week afscheid moest nemen van Jenny Tanghe,  is gisteren op 86 jarige leeftijd Nand Buyl overleden
    actrice Chris Lomme zegt dat Vlaanderen met het overlijden van haar echtgenoot Nand Buyl " één van zijn grootste en meest karaktervolle acteurs verliest".  ook de politieke en culturele wereld spreekt met veel respect over de overleden acteur. 
    "acteren was Nands leven en grote liefde.     bijna 80 jaar lang was hij actief in theater en film. ook nu nog was hij regelmatig te gast in theaterproducties van jonge gezelschappen die hij graag ondersteunde,"laat Chris Lomme in een persmededeling weten.   zelf verliest ze "een attente, minzame en liefdevolle echtgenoot."
    Buyl speelde in de jaren vijftig en zestig hoofdrollen in de populaire Vlaamse tv-series Schipper naast Mathilde , Axel Nort..... verder speelde hij in talloze Vlaamse bioscoopfilms.
    later werd hij ook regisseur en leraar drama aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel.
    Vlaams minister-president Chris Peeters :" hij is een van de grootste acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft.  hij is een absolute pionier van de Vlaamse televisie,  en was een vaste waarde voor heel wat generaties Vlamingen.  afscheid nemen is moeilijk,  maar we zijn heel dankbaar voor het brede erfgoed dat hij ons heeft nagelaten.  we zullen er goed zorg voor dragen."


    25-03-2009, 08:34 geschreven door dino
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELLE OBAMA GEEFT HET VOORBEELD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen groenten eten is gezond !  
    maar als je ze zelf kweekt,  heb je daar nog meer plezier aan. 
    dat moet Michelle Obama gedacht hebben.  ze reserveerde in haar tuin een perceel waar ze zelf groenten wil kweken,  die dan door de kok van het Witte Huis zal worden klaargemaakt voor het gezin Obama,  maar ook voor de gasten.  ze nodigde kinderen uit om haar te helpen  om de grond klaar te leggen.  straks mogen ze komen helpen om te planten,  en later om te oogsten.  dit is een heel mooi initiatief vind ik,  dat zeker navolging zal krijgen.  vorig jaar al werden veertig procent meer zaden verkocht in de Verenigde Staten,  en dat zal dit jaar zeker nog hoger zijn. 
    "van de grond in de mond" is het motto waarmee groentekok Frank Fol die trend ook in belgië een duw in de rug wil geven.  samen met Aveve ontwikkelde hij 40 groentezaden en 5 kruidenzaden,  met de nadruk op net iets andere of vergeten groenten.  hij maakte  een reeks boeken waarin hij niet alleen uitlegt hoe je de zaden moet planten,  maar ook hoe je de geoogste groenten bereidt. 
    "voor elk seizoen bedachten we een boek.  mensen weten niet meer welke groenten bij welk seizoen hoort. daarom zit er bij 'de handleiding', het basisboek met (zaai)tips,  ook een groentenkalender. de boeken zitten boordevol tips."
    een goed idee voor iedere tuinliefhebber,  maar ook voor mensen die het ook eens willen proberen om zelf groenten te kweken. 


    24-03-2009, 17:51 geschreven door dino
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEILIJKE VRAGEN (1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen kinderen kunnen soms moeilijke vragen stellen,  waarop je niet direkt weet wat te antwoorden...
    een maandblad ging bij experts aankloppen om een antwoord,  'op kindermaat.'
    waarom huilt een poes niet met tranen?
    een poes huilt niet met tranen omdat ze geen verdriet kent zoals jij en ik.  om verdriet te hebben,  moet je eigenlijk erg slim zijn.   alleen wij, mensen, zijn slim genoeg om  te begrijpen dat iets verdrietig is.  zelfs als een poes erg veel pijn heeft,  zal ze niet huilen,  maar hooguit zielig miauwen en steeds zonder tranen.  kinderen huilen om aan mama en papa te laten weten dat ze pijn hebben en getroost willen worden.  kleine poesjes laten aan hun mama weten dat ze zich alleen, voelen,  honger of pijn hebben door hard te miauwen. (paul wijnen,  dierenarts)
    waarom kan onze hond niet praten?
    mensen kunnen met elkaar praten doordat ze een mondholte hebben,  een tong ,  lippen en stembanden in de keel.  de stembanden van de hond zijn helemaal gelijk aan die van ons,  maar de mondholte, tong en lippen zijn totaal anders van vorm.    door die vorm kan de hond niet dezelfde geluiden en klanken voortbrengen zoals wij doen en kan hij dus niet praten zoals een mens.    toch kunnen dieren aan elkaar en ook aan ons mensen,  iets duidelijk maken zonder stem.   zo 'vertellen' ze ons dat ze boos zijn,  door hard te grommen.     wil een hond 'zeggen' dat hij wil spelen of blij is, dan kwispelt hij met zijn staart en huppelt hij in het rond.    heeft hij honger, dan gaat hij blaffen en bij pijn gaat hij janken. (paul wijnen,  dierenarts)
    waarom vallen we niet van de aardbol?
    de aardbol waarop we leven is rond.    aan de  andere kant van de aardbol wonen er ook mensen.    en inderdaad,  die vallen niet van de bol.    dat komt omdat de aarde alles naar zich toe trekt.  we noemen dat de 'zwaartekracht'.  alles wordt naar het middelpunt van de aarde of naar het midden van de bol getrokken.     dan maakt het niet uit of je in australië,  voor ons de onderkant van de bol,  of hier in belgië woont.    de zwaartekracht is overal dezelfde. (frank deboosere,  weerman bij één en meteoroloog)
    waarom is de lucht blauw?
    de lucht zelf straalt geen licht uit,  want 's nachts is de hemel zwart.    er moet dus een speciale 'lamp' aanwezig zijn om de lucht overdag blauw te maken.      die lamp of lichtbron is de zon.      eigenlijk straalt de zon wit licht uit.      dat witte licht bestaat dan weer uit alle kleuren van de regenboog.      als het witte zonlicht invalt op heel kleine luchtdeeltjes van onze dampkring -een kring die rond de aarde hangt- dan wordt het licht uitgestrooid in alle richtingen.       je kan dit vergelijken met een lantaarn tijdens een mistige nacht.      het licht van die lantaarn lijkt dan niet alleen te komen van de lichtbron zelf,  maar  ook een beetje van de omgeving. het licht wordt namelijk door fijne mistrdruppeltjes uitgestrooid.      net hetzelfde gebeurt met het witte licht van de zon,  bestaande uit vele kleuren.       de blauwe kleur wordt  het best uitgestrooid,  de groene al iets minder en de rode het minst van allemaal,  met als resultaat : de hemel kleurt blauw.      omdat het witte zonlicht dus een beetje van zijn kleur is kwijtgeraakt,  ziet de zon er van op aarde iets anders uit.  wit min blauw is namelijk gelijk aan geel,  en inderdaad,  wij zien de zon als 'geel'.

    dit zijn er enkele vragen,  later schrijf ik er nog een paar neer.  
    het is weer maandag,  begin van de voorlaatste schoolweek  voor het paasverlof.  de zon schijnt nog,  later op de dag gaat het misschien regenen,  maar laat ons er nu nog wat van profiteren. 


    23-03-2009, 09:34 geschreven door dino
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OMA ' S GOUDEN REMEDIES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren las ik in Goed Gevoel  over oma's gouden remedies.  en het is waar : we grijpen maar al te snel naar medicatie,  maar deze middeltjes helpen soms veel beter !
    platte cola kalmeert buikpijn : als je buikgriep hebt, verlies je door diarree en al dan niet braken,  veel vocht, waardoor het gehalte aan mineralen en glucose in je lichaam daalt.  elektrolyten - of het mineraal zout - zijn in elke lichaamscel aanwezig en ook glucose is zeer belangrijk voor de lichaamsfuncties. zonder beide stoffen zou een lichaam dehydrateren.  om dat te voorkomen kan je cola drinken en gezouten chips eten,  met mate natuurlijk.....
    rijpe  bananen helpen bij diarree : fruit heeft de reputatie de darmtransit te bevorderen,  maar rijpe bananen zijn een uitzondering.  net zoals rijst en bruin brood bevatten ze vezels die de stoelgang binden.
    thee verzacht keelpijn : een dampende kop thee helpt omwillen van zijn warmte ,  de bloedvaten gaan open en je krijgt een betere afvoer van de stoffen die de pijn veroorzaken.
    van lavendel slaap je beter : het kruid dat al eeuwen in de strijd wordt geworpen tegen dit ongemak ! lavendel is niet slaapverwekkend maar je wordt wel rustiger van de geur en dat kan helpen om gemakkelijker in te slapen.

    een echt grootmoedersmedicijn is Vicks Vaporub : je borst en rug driemaal per dag met Vicks insmeren en daarna onder een warm wollen deken in bed.  je kan het ook in warm water doen om te dampen.
    eucalyptus houdt je hoofd helder.  eucalyptus is een van de topingrediënten van Vicks,  maar wordt  ook vaak solo gebruikt.  in een kom dampend water waar je volgens grootmoeder geregeld  boven moet hangen om je hoofdverkoudheid te verjagen.  de stoomdampen doen in je luchtwegen een condensatie ontstaan en voeren zo kleine slijmen mee naar diepere luchtwegen. of ze zorgen ervoor dat die slijmpjes gemakkelijker worden verwijderd bij het snuiten.  dat kan een verzachtend effect hebben maar eucalyptus heeft geen invloed op de virussen die de verkoudheid veroorzaken.

    zijn ze allemaal efficiënt?  je moet het zelf ondervinden.  sommigen zweren bij deze middeltjes,  anderen staan sceptisch,  maar het is een feit,  kwaad kan het zeker niet.

    hopelijk hebben jullie geen Vicks meer nodig want met dit mooie lenteweer  zal iedereen zich wel kiplekker voelen.   een mooie wandeling of een fietstocht kan heel aangenaam zijn  en is vooral gezond.  ondertussen kan je ook de natuur bewonderen : het is prachtig hoe alles stilaan weer in bloei komt.  geniet ervan !
    k wens jullie een prachtig, zonnig weekend !


    20-03-2009, 07:25 geschreven door dino
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROTE SCHOONMAAK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen sinds maandag  ben ik begonnen aan de grote schoonmaak.  nu het weer mooi wordt  is dit het ideale moment om daaraan te beginnen.  ik begon op de zolder waar al heel wat samenstond voor Huize Triest.  na een ganse voormiddag opruimen had ik gans mijn auto volgeladen en was ik daar net op de middag.  ik kreeg heel veel hulp om alles uit te laden.  ze waren heel tevreden  en sommigen waren al aan het kijken wat ze eventueel konden gebruiken.  in de namiddag neem ik het wat rustiger,  k mag niet overdrijven hé.  gisteren in de voormiddag ben ik dan even bij zuster cécile langs geweest in ruiselede  en daarna naar antoinette.  er staat al heel wat klaar voor de samennaaidag  en er hebben zich al heel wat mensen ingeschreven.
    deze morgen was mijn kamer aan de beurt voor de schoonmaak,    en zo probeer ik iedere voormiddag iets te doen.  in de namiddag slaap ik dan een paar uurtjes  en daarna nog een mooi wandelingske.  hopelijk blijft de zon nog een paar dagen van de partij. 
    waarschijnlijk ben ik niet alleen die aan de grote schoonmaak begonnen is.  ik wens iedereen die ook bezig is,  veel schoonmaakplezier,  want nadien  is het superleuk  als alles mooi is.


    18-03-2009, 18:01 geschreven door dino
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOOP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen soms lijkt het of alles niet meer lukt,  of er steeds maar slecht nieuws komt,  je aan het eind van je krachten bent....  en dan zie je een stipje aan de einder,  een klein lichtje,  dat steeds feller wordt,  de zon gaat weer schijnen,  en alles wordt beter.
    dat gevoel heb ik de laatste week.  twee jaar van ziekenhuisbezoeken,  behandelingen,  medicatie voor fien en mezelf,   ik heb nooit de moed verloren,  maar soms dacht ik toch wel even : stopt dat nu nooit ?
    maar vorige week  kwam dan eindelijk het goede nieuws dat bij fien alle kanker verdwenen is,  en ze geen medicatie meer moet nemen.  dat is supernieuws.  k heb het gevoel dat dit een begin is van een opwaartse spiraal.   het goede weer brengt ook een gelukzalig gevoel.  ik heb zin om veel te doen.  straks ga ik naar antoinette met een levering dekens bestemd voor werelmissiehulp.  ik heb al heel veel pakketjes gemaakt om dekens te maken op de samennaaidag,  die neem ik ook mee. 
    ik hoop dat jullie een zalig lentegevoel ervaren  en genieten van de mooie dagen.


    16-03-2009, 07:55 geschreven door dino
    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LENTEGEVOEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen donderdag kregen we goed nieuws : alle testen van fien waren goed ! ze mag stoppen met alle medicatie en zodra haar witte bloedcellen weer op peil zijn,  mag ze weer gaan zwemmen en met dieren in contact komen.  daar kijkt ze geweldig naar uit.
    er valt een enorme last van ons af,  en we kunnen een moeilijke periode afsluiten.  ze moet nog onder controle blijven maar die wekelijkse bloedafnames en puncties zijn er niet meer bij.
    deze morgen was het heel mooi weer,  spijtiggenoeg gevolgd door regen ,  maar je kan er niet om heen : het wordt lente !

    daarom voor alle toffe mensen :
    een mandje lentewensen !
    een portie zonneschijn voor iedere dag
    een handjevol vlinders die je zelf vangen mag
    een buikje vol lentekriebels kan er ook wel bij
    een potje met veel glimlach
    zo wordt je superblij
    een doosje vol dromen mogen we ook niet vergeten
    een emmer vol vriendschap...zeker weten !
    we proppen er ook nog wat vreugde bij
    en natuurlijk nog een zakje geluk,
    dan kan deze lente niet meer stuk
    en nu nog mijn lentegroetjes er bovenop
    zo nu zijn mijn lentewensen op.


    14-03-2009, 22:19 geschreven door dino
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JENNY TANGHE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren is één van mijn favoriete actrices overleden : Jenny Tanghe.
    Jenny Tanghe werd 82 jaar. 
    ze is vooral bekend van haar rol als moeder Cent in "wij heren van Zichem".     maar ze speelde ook in "de Collega's",  "FC De Kampioenen",  en speelde  enkele gastrollen onder meer in "Wittekerke" en "Verschoten&Zoon".   meestal speelde ze het bazige type.
    Jenny Tanghe groeide op in Gent.
    ze trouwde in 2003 met haar levensgezel Antoine, met wie ze al 32 jaar samen was.
    op haar tachtigste verjaardag werkte ze nog mee aan de film "Encore une fois"  van de Gentse theatermaker Stijn Brouns over haar eigen leven.  ze steunde de in 2008 opgerichte Gentse Toneelschool Stijn Brouns die volgens "het acteerprincipe van actrice Jenny Tanghe" doceert.
    met Jenny verliezen we een legendarische actrice.


    12-03-2009, 06:45 geschreven door dino
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARTHUR EN FIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zondagnamiddag zag ik weer mijn klein oogappel,  arthur(mijn metekindje)     hij was met zijn ouders   op bezoek bij mijn schoonma.  hij is al een flink kereltje geworden en  praat honderduit. 
    als je hem zo bezig ziet, zou je vermoeden dat hij later een voetbaltalent wordt.   hij is verzot op zijn bal.  hij is ook zeer leergierig,  en ziet alles.  de taart beviel hem enorm.  nadien ging hij op ontdekkingstocht door oma haar huis.    op de slaapkamer had hij het gevonden :   hij klauterde op het bed,  en begon te springen als op een tramboline.  en wat raad je,  hij wou er niet meer weg.  toen hij zag hoeveel toeschouwers hij had,  vond hij dat super natuurlijk.  ik vermoed dat hij onderweg naar huis wel in slaapgevallen is....
    's avonds was het mijn beurt om voor de teevee in slaap te vallen...
    deze week heb ik de raad van de dokter heel ter harte genomen.  maandagmorgen hield ik me bezig met pakketjes maken voor de samennaaidag.  zo kunnen de mensen dan hun pakketje nemen en onmiddelijk aan de slag gaan.
    na de middag heb ik me in de zetel gevleid  en geslapen.  het was kwart over vier toen ik wakker werd.
    gisteren zelfde scenario,  na de middag geslapen.  k werd gewekt om kwart voor vier door de telefoon.  nu pas voel ik echt dat het rusten deugd doet,  en ik het nodig heb.  'tis moeilijk om dat toe te geven,  maar 't is zo. 
    gisteren had inge gebeld naar het uz gent om te vragen of ze nog geen nieuws hadden over de onderzoeken van fien.  ze konden alleen al vertellen dat bij de puncties geen enkel spoor meer van kankercellen gevonden waren.  dat is toch al heel goed nieuws !  de rest van de uitslagen krijgen ze donderdagnamiddag.  hopelijk zijn ze even goed. 
    vandaag ga ik tom halen aan school.  dan is hij een ganse namiddag bij mij,  en dat vind hij reuze.  ik probeer dat iedere  woensdag te doen,  sinds hij op die nieuwe school zit.  we doen dan samen iets leuks .     en donderdag is dan de grote dag voor ons fientje.  zij en haar ouders moeten om 14 uur bij de professor komen en dan worden de resultaten besproken,  en ook wat er de  komende tijd verder moet gebeuren. 
    ik hoop dat het allemaal goed is.
    donderdagnamiddag is het breinamiddag in het oud gemeentehuis van watervliet.  breiclub "de vierkantjes"  komt daar elke maand samen en ik breng hen een bezoek.


    11-03-2009, 05:40 geschreven door dino
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLES GOED VERLOPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het is nog koud maar het ziet er goed uit voor vandaag.  ik kan weer een beetje genieten,  want gisteren was echt niet mijn dag.  ik moest de ganse tijd aan ons fientje denken die al die onderzoeken moest doormaken  en  op het einde van de dag nog een ruggemerg én een beenmergpunctie.  gelukkig is alles goed verlopen.  tis zo'n flinke meid,  ze heeft het allemaal goed doorstaan.  nu is het afwachten of alles wel degelijk oké is. 
    het was daar weer superdruk gisteren in het uz op die afdeling.  je vraagt je af hoe het mogelijk is dat zoveel kinderen al op jonge leeftijd met kanker geconfronteerd worden...
    er zal een nieuw kinderziekenhuis worden gebouwd maar eigenlijk moest het er al lang gestaan hebben.  van overal komen ze naar uz gent met kinderen die kanker hebben.  het is er supergoed !    alleen al de aanpak van de patiëntjes...  ze worden voortdurend begeleid,  en alles wordt hen ,  op hun manier uitgelegd,  zodat ze weten welk onderzoek ze krijgen,  waarom,  hoe lang het zal duren.... 
    er komt elke dag iemand rond met een ganse kar spellen,  er komen ook meisjes spelen met de kinderen op hun kamer,  en dan heb je nog de talrijke vrijwilligers die komen voorlezen,  knutselen  of iets anders doen.  elke week de dinsdagmiddag komt een vrijwilligster appelsienen persen,  en dan gaat ze rond met haar kar,  en krijgt iedereen (ook bezoekers)  een glas vers geperst fruitsap.
    ik heb daar moeilijke dagen meegemaakt toen fien ziek was,  maar ook fijne momenten beleefd.  je leert er ook hoe kwetsbaar het leven is. 
    en dat we moeten proberen genieten van de kleine dingen,  en blij zijn als we gezond zijn. 
    en blije mensen leven langer....  héél zeker !
    fijn weekend gewenst.  dino



    07-03-2009, 09:42 geschreven door dino
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIJZONDERE DAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik kan niet slapen,  k lig al een uur wakker  en dus sta ik maar op.  ik moet het even van me afschrijven...
    1 februari twee jaar geleden,  begon als een heel gewone dag...
    inge had me gevraagd om eens met fien bij de kinderspecialiste te gaan  : ze zag  nogal wit en inge was er niet gerust in.
    we gingen nog naar standaard boekhandel,  en om 11 uur moesten we op de afspraak zijn.   alles leek heel normaal,  dus zouden  ze bloed prikken en  zien wat dat opleverde.
    een uur later belde inge me in paniek : "ons fientje heeft leukemie,  mijn kindje gaat dood, mama..."
    ik wist niet wat ik hoorde.  dit kon toch niet....
    het was net 11 september,  de impact was even erg voor ons ganse gezin,  we waren allemaal in shock.
    inge kwam naar huis van haar werk,  ik haalde tom van  school,  we moesten met fien naar het uz in gent. 
    's avonds, toen ik tom in zijn bedje gelegd had  en hij eindelijk sliep, liet ik mijn tranen de vrije loop. 
    LEUKEMIE,  iets waar ik wel al over gehoord had,  maar veel wist ik er niet van .  toen ik in het vierde leerjaar zat was een klasgenootje van mij gestorven van leukemie. ondertussen was er al veel veranderd en behaalde men met de chemo goede resultaten.  de overlevingskansen waren 80 pct,  verzekerde de professor. 
    inge belde me nog dat ze al puncties gedaan hadden,  dat ze fien al bloed en bloedplaatjes gegeven  hadden.
    de volgende dag moest ik met fien overal rond om onderzoeken te laten doen : scans,  foto's,  echo's......
    en dan begon de zware strijd : maanden ziekenhuis,  af en toe thuis,  dan langere tijd thuis,  om de tien weken een punctie,  elke week bloedonderzoek,  chemopillen.
    nu is de nabehandelingsfase voorbij  en vandaag moet onze kleine meid weer naar het uz in gent om al die onderzoeken van de tweede dag nog eens over te doen,  inclusief ruggemerg en beenmergpunctie.
    het wordt een zware dag voor haar,  maar optimist zoals ze is,  heeft ze gisteravond goed gegeten,  want ze moet nuchter zijn  voor een paar onderzoeken.  het is zo'n sterk kind,  ongelofelijk.
    ik hoop dat alle uitslagen goed zijn .  volgende donderdag mogen ze bij de professor om de resultaten te bespreken en te luisteren hoe het nu verder moet.  nog drie jaar,  en ze is genezen...
    ik duim voor mijn klein prinsesje.



    06-03-2009, 03:19 geschreven door dino
    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VOORDELEN VAN 50 - PLUSSERS.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 01. ontvoerders zijn niet meer geïnteresseerd in uw persoon
    02. in een gijzelsituatie bent u één van de eerste gijzelaars die bevrijd
          worden
    03. niemand verwacht van u dat u de dingen snel uitvoert
    04. mensen bellen u uiterlijk om 21 uur
    05. mensen zien u niet meer als een zwartkijker wanneer u kwade dingen
          spreekt
    06. men kan  u niets meer gedwongen leren
    07. de kleding die u nu koopt verslijt nooit meer
    08. u kan uw middagmaal om 16 uur nemen
    09. u kan leven zonder seks maar niet zonder bril
    10. u hebt fantastische ideëen voor als u met pensioen gaat
    11. u denkt niet meer dat snelheidsgrenzen een uitdaging zijn
    12. u trekt uw buik niet meer in,  ongeacht de persoon die bij u aanwezig
          is
    13. u zingt mee met de liftmuziek
    14. uw standpunten zullen niet meer verslechteren
    15. uw investering in uw aanvullende verzekerin begint resultaat op te
         leveren
    16. uw gewrichten zijn beter meteorologen dan die van de nationale
         meteorologische dienst
    17. uw geheimen zijn veilig bij uw vrienden,  daar zij ze ook niet meer
         herinneren


    05-03-2009, 13:57 geschreven door dino
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOODKNUPPELEN ZEEHONDJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteravond heeft de Russische Regering besloten de jacht op babyzeehondjes rond de Witte Zee te verbieden. 
    het doodknuppelen van babyzeehondjes is al jaren een doorn in het oog van dierenrechtenorganisaties.  zelf vind ik het verschrikkelijk dat zoiets bestaat !  hoe kan je zo'n klein mooi kwetsbaar diertje op zulke manier pijn doen en doden... het kan er bij mij niet in,  of ligt het aan mij?
    ik was dan ook blij te lezen in de krant het Laatste Nieuws,  dat er toch nog mensen zijn,  die dat inzien ... en verbieden.
    premier Vladimir Poetin zei vorige week al dat het doodknuppelen van de drie weken oude dieren "een bloederige zaak is die duidelijk al veel eerder verboden had moeten worden."
    de zeehondenjacht is vooral te vinden in Canada,  Groenland en Namibië.  jaarlijks worden werelwijd 900.000 zeehonden gedood !
    de EU werkt aan een totaalverbod op de handel in zeehondenbont.  gisteren keurde de commissie interne markt en consumentenzaken van het Europees Parlement een voorstel hiertoe goed.
    eindelijk een lichtje in de strijd tegen dit onrecht.  dierenvrienden zullen dit graag lezen.



    04-03-2009, 09:19 geschreven door dino
    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1000 MAAL BEDANKT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    't is de week van de vrijwilliger !   
    daarom wil ik iedereen eens extra bedanken die zich rechtstreeks of onrechtstreeks inzet voor de medemens.   de hulp van vrijwilligers is van onschatbare waarde voor de maatschappij,  en het mag gerust eens gezegd worden : 
    dank U wel,  lieve mensen.
    het zijn niet altijd grote verhalen,  het zijn geen superhelden die je op teevee ziet,  neen... het zijn heel gewone mensen die  vrije tijd investeren  in mensen  of initiatieven,   die zich inzetten voor mensen die het minder goed hebben,  die armoede kennen,  die ziek zijn,  die niet zo goed meer te been zijn....
    door hun goedheid en hulp  maken zij het leven van deze mensen draaglijker  en  aangenamer. 
    de vrijwilligers in de bloemetjes zetten  is dan ook niet meer dan normaal,  en zij verdienen allen onze diepste waardering.



    03-03-2009, 19:37 geschreven door dino
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIEVER MET DE JAREN....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "vrouwen worden aardiger naarmate ze ouder worden. 
    dat komt uit een recent Brits onderzoek naar voren.  eenmaal de 50 voorbij voelen vrouwen zich minder  bedreigd door jonge soortgenoten.  daardoor gaan ze zich meteen  ook minder jaloers en kattig gedragen en zijn ze veel vriendelijker voor hun seksegenoten.  ze gaan zich niet zelden zelfs over hen ontfermen,  zoals een moeder dat zou doen.  heel begrijpelijk,  zo menen onderzoekers;   vrouwen na de overgang  hebben immers al een heel leven achter zich en hebben een andere rol te vervullen in de maatschappij. 
    daardoor valt de concurrentiedrang weg en verdwijnen meteen ook hun gevoelens van jaloezie  ten aanzien van jongere en knappere vrouwen."

    ik denk dat het ook komt door wat we al allemaal meegemaakt hebben,  eens we de 50 voorbij zijn.  je leert meer te relativeren,  en je geniet meer van het leven.  zo ervaar ik het toch.
    deze morgen moet ik op controle bij de specialist.  ik hoop dat het allemaal goed meevalt. 
    tom en fien gaan vandaag weer naar school na een weekje vakantie,  en vrijdag aanstaande,  moet fien naar het uz gent voor allerlei onderzoeken die het einde van de nabehandelingstijd moeten afsluiten.  ze is   een beetje bang (vooral voor de puncties )     tot nu toe stond ze onder voortdurende controle,  en moest chemopillen nemen  om de witte bloedcellen laag te houden.      na deze week  stoppen ze met de medicatie,  en dan is het afwachten hoe ze daarop reageert...
    ik hoop dat het allemaal goed afloopt,  dat is    het enige wat we kunnen doen.
    maar ze ziet er goed uit  en ze is actief,  en altijd welgezind  en dat is toch al iets. 
    volgende week weten we dan alle resultaten van de tests  en hoe het nu verder moet. 
    we kijken allemaal uit naar positieve resultaten. 
    ik wens iedereen een fijne werkweek,  en ik wens  een goede vriendin van me,  die vandaag een operatie moet ondergaan aan de schouder,  heel veel beterschap. 


    02-03-2009, 07:36 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!