DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONNIGE ZATERDAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zonnige zaterdag ,  en dat zal niemand ontkennen.  gisteren was het ook prachtig weer en het lijkt erop dat we dit weekend verwend worden.  het is een  "lang" weekend dus moeten we ervan profiteren.  na een drukke week, komt dit als geroepen.  deze week zijn de schilderwerken niet zo vooruitgegaan  omdat ik enkele dagen met tamara (zie foto)  op stap was.  ze wil de kinderkamer inrichten,  en we zijn gaan kijken voor behangpapier,  gordijntjes....    de keuze is gemaakt en heel binnenkort ga ik daar aan de slag.  ik vind het fijn dat ik de kamer mag behangen van mijn derde kleinkindje.  ondertussen vordert de zwangerschap voorspoedig.  zondag is tamara  18 weken,  bijna halverwege. 
    sven en tamara zijn de laatste tijd bezig met gans de bovenverdieping te renoveren,  zodat alles klaar is tegen november  en de kleine spruit zich aandient.
    gisteren was ik in Huize Triest in Gent,  mijn auto was volgeladen met kleren die ik gekregen had van familie.  ze waren, zoals altijd,  heel blij.  het doet echt deugd om te zien hoe gelukkig die mensen zijn als ze iets krijgen. 
    zuster cécile van ruiselede liet weten dat er weer al heel wat dekens en ander breiwerk klaarligt. 
    zelf heb ik ondertussen  toch al heel wat lapjes verwerkt.  die ga ik bij Annie afleveren zodat Mariette  er een rand kan rondhaken.
    bij de hobbyclub van Antoinette zijn er een paar leden  die sinds de samennaaidag nu ook helpen de lapjes aan elkaar zetten.  ik vind dat super.
    het totaal van al die dekens zal ondertussen serieus opgelopen zijn.  we brengen ze samen bij Antoinette,  waar Wereldmissiehulp ze komt ophalen voor die school in Sint-Andries Brugge, die een container vult voor Afrika.
    en bij dit alles wil ik  speciaal alle mensen bedanken die wol sturen, breien  of lapjes aan elkaar zetten.  het zijn die mensen die ervoor zorgen dat we nu nog altijd bezig zijn.

    nu zou ik nog iets wil meedelen .  het is niet mijn gewoonte dergelijke dingen te doen maar  één van mijn zussen die de zaak van mijn ouders overgenomen heeft  : de GB in  Ruddervoorde,  is dringend op zoek  naar personeel.  kent U iemand die werk zoekt en in de streek van Ruddervoorde woont en graag onder de mensen werkt : het is er echt tof werken,  ikzelf heb er ook een jaar gewerkt toen de man van mijn zus overleed tengevolge van een ongeval.  het is een moderne winkel,  personeel en klanten zijn heel aangenaam,  en de zaak draait goed,  dus kans op blijvend werk.


    30-05-2009, 08:47 geschreven door dino
    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUPERDRUK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de voorbije week was het hier superdruk op mijn appartementje : de schilderwerken zijn in volle gang.   twee jaar geleden wou ik er al aan beginnen,  maar toen kreeg fien leukemie,  en vorig jaar was ik in behandeling voor darmkanker.  dit jaar moest het echt!!!
    het is elf jaar geleden,  dus dan mag het wel eens een opknapbeurt hebben.  daar ik alles zelf doe,  duurt het wel iets langer,  maar het resultaat zal er zijn. 
    na alle "troubles" van de laatste jaren,  ben ik in die zin veranderd ,  dat ik het nu echt sober wil : geen felle kleuren maar gewoon gebroken wit en beige.   het is net of onze living is twee keer zo groot... maar iedereen die het al gezien heeft vind het echt mooi!  en het is nog niet helemaal klaar.
    toch moet ik af en toe een rustpauze inlassen.  
    af en toe eens mijn mailtjes beantwoorden  en eens tijd maken om op mijn blogje te schrijven,  is ook nodig.  Annie verwacht weer wol  van iemand uit West-Vlaanderen.  haar dochter zal het tot bij Annie brengen, daar ze regelmatig voor haar werk in Drongen moet zijn.  we zijn daar heel blij mee,  want dat is tenslotte ons broodnodige materiaal die we nodig hebben om onze aktie verder te zetten. 
    deze morgen was het koppel uit Liedekerke hier die regelmatig lapjes binnenbrengt als ze naar Sluis gaan.  ze vertelde me dat ze nu al 3.380 lapjes heeft gebreid !  die mevrouw is wel ouder dan 80. 
    we hebben zo een paar supermensen,  die ondanks hun leeftijd nog heel actief meehelpen.  Mariette uit Drongen  is ook zo iemand,  en ze geniet er echt van om dit te kunnen doen.  momenteel houdt ze zich bezig met randjes te haken rond de dekens  en truitjes.  zo krijgen ze nog een extra mooie afwerking.
    het was een lang weekend en het was mooi weer.  dat zorgt ervoor dat vele mensen naar het baby-olifantje  Kai-Mook gingen kijken.  de Zoo ontving drie keer zoveel mensen dan anders. 
    het ruimteveer Atlantis is veilig geland na een geslaagde vijfde en laatste opknapbeurt van de Hubble Ruimtetelescoop. 
    woensdag vertrekt onze "Frank De Winne"  naar de ruimte voor een verblijf van zes maand.
    en vanavond spelen Standaard en Anderlecht de laatste en beslissende testmatch.  het word spannend.
    en zo kunnen we morgen weer aan een nieuwe week beginnen. 


    24-05-2009, 19:29 geschreven door dino
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEKEND VOL NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we wonen in een klein landje,  als je het bekijkt op de wereldkaart is het amper een stipje,  maar dit weekend gebeurde toch één en ander dat het vermelden waard is.
       zondagmorgen omstreeks 8.45u is de langverwacht Baby K. geboren.  dit is het eerste gezond olifantje dat op Belgische bodem het levenslicht ziet.  het "kleintje" weegt zo'n 75 kg en is ongeveer een 70 cm hoog.  de trotse mama is Phyo Phyo. 
    na nog geen 20 minuten krabbelde het baby-olifantje recht.  de volgende dagen wordt het extra in de gaten gehouden door de verzorgers.
    het ganse gebeuren kon men volgen op internet.
       aan het Atomium in Brussel vond gisternamiddg het Belgavox concert plaats.  dit muzikale feest moet bijdragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect en samenhorigheidsgevoel van België.  verschillende artiesten gaven een optreden,  en Adamo en Arno schreven speciaal voor dit evenement een lied : Adamo schreef "mijnheer Vanhoutte et monsieur Dubois"  en Arno schreef "the voice of Belgium".
       op de inhuldiging van het nieuwe uitschuifbare dak boven Centre Court in London,  deed onze tennistrots Kim Clijsters haar wederoptreden.  ze speelde tegen haar grote idool Steffi Graff.  Kim genoot zichtbaar.
       de nationale voetbalcompetitie eindigde met gelijke punten voor Anderlecht en Standard, waardoor testmatchen volgen.  Thrillers die de kassa doen rinkelen....
       het Eurovisiesongfestival in Moskou werd gewonnen door Alexander Rybak met een zelfgeschreven liedje "Fairytale". hij vertegenwoordigde Noorwegen.  IJsland werd tweede en Azerbeidzjan derde.
    onze Hadise, die haar geboorteland Turkije vertegenwoordigde, eindigde vierde.  Hadise woont in Mol,  en zo is dit toch ook een beetje goed nieuws voor ons.
    zoals je leest : er is één en ander gebeurt.  het weer was niet super, maar met al dat moois op teevee heb ik  een ganse selectie truitjes en een deken gemaakt.  ook niet mis hé.


    18-05-2009, 08:12 geschreven door dino
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIND MISHANDELT....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen het is een heel triestig item om deze week mee af te sluiten : een kind mishandelt op een school in Hoegaarden !
    gisteravond toonde het nieuws op vtm schokkende beelden van een 14-jarige jongen  die door een leraar wel heel hardhandig werd aangepakt.  de leraar ging totaal door het lint  en terroriseerde de jongen gedurende 14 minuten.  
    ik dacht dat ik naar een horror-film keek,  maar neen,  dit was pure realiteit.   voor een kind,  maar zeker voor een kind met een mentale achterstand  is dit echt traumatiserend.    DIT  KAN  GEWOON  NIET !!!!!    ik heb een enorme bewondering voor leerkrachten en verzorgenden van mentaal gehandicapte kinderen.  zij hebben het zeker niet gemakkelijk.  maar.... dit is echt wraakroepend,  dit moet echt zwaar bestraft worden.   wanneer ik dan hoor dat dit reeds in november gebeurd is,  en de moeder van de jongen deze beelden gisteren voor het eerst zag,  stel ik mij de vraag waarom de school zo lang gewacht heeft om die leraar te schorsen,  of de ouders te verwittigen. 
    de beelden op teevee hebben wel hun effect niet gemist,  er wordt actie ondernomen  en dat is niet voor tijd.
    ik hoop dat zo'n dingen niet meer gebeuren.  een kind is heel breekbaar en vele kinderen zwijgen uit angst. 
    dat dit een signaal mag zijn voor onze maatschappij,  dat mensen die weet hebben van kindermishandeling,  dit melden...  het gebeurt meer dan je denkt,  en zij kunnen zich niet verdedigen....
    het is iets wat me heel nauw aan het hart ligt,  omdat ikzelf reeds drie kinderen op die manier kon helpen.  zoiets mag niet verzwegen worden.

    maar laat ons nu hoopvol naar de toekomst kijken : deze zaak zal de nodige aandacht krijgen,  en het kind een goed begeleiding,  en hopelijk schudt het veel mensen wakker en zet hen aan melding te doen van dergelijke feiten indien deze zich voordoen in hun omgeving.

    kinderen  zijn  het mooiste geschenk die we kunnen krijgen,  niemand mag hen pijn doen. 


    15-05-2009, 13:32 geschreven door dino
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOL UIT ZEGELSEM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen na vorige week een ganse lading lapjes van de Okra in Meulebeke te hebben opgehaald,  kregen we weer goed nieuws.   Annie had via internet contact met Patricia uit Zegelsem.  zij stuurde een pakket wol op voor onze actie .  Annie is gisteren de doos gaan afhalen en ze zegt dat het echt de moeite is : heel mooie wol waar we heel veel mooie dingen van kunnen breien !
    zo gaat het maar door.  als we bijna zonder wol zitten,  zijn er nog altijd goede mensen,  die er ons toesturen. 
    heel erg bedankt,  Patricia !  we zullen de wol goed gebruiken.


    13-05-2009, 11:55 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TROTS VAN VLAANDEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de jongste 'Trots van Vlaanderen' is niet meer. 
    na een lange strijd overleed Annelies Dieltjens zaterdagochtend aan de gevolgen van kanker aan het centraal zenuwstelsel.    het Antwerpse meisje,  dat in augustus 10 jaar zou worden,  ontroerde vorig jaar heel Vlaanderen  door in haar eentje 20.000 euro in te zamelen voor het Kinderkankerfonds.     daarvoor werd Annelies door de krant 'het Laatste Nieuws'en vtm uitgeroepen tot 'Trots van Vlaanderen'. 
    haar moeder zegt : " zelfs tot vlak voor haar dood bleeft Annelies aan anderen denken : ze vroeg me op haar doodsbrief nog een oproep voor steun aan het Kinderkankerfonds te doen".

    ik voeg hierbij een foto van Annelies toen ze vorig jaar, samen met onze Fien op kamp was met de kankerpatiëntjes van het UZ Gent,  een kamp van de Vlaamse Liga tegen Kanker.      Annelies zit naast ons Fien (met witte haarband).  ze hadden daar zo'n mooie tijd dat Annelies echt iets wilde doen voor het Kinderkankerfonds.  daarom besliste ze op de parking van mama's supermarkt een braderijverkoop te organiseren.  met de opbrengst hoopte ze veel kankerpatiëntjes ook op kamp kunnen laten gaan.   ze hoopte op enkele duizenden euro's,  het werden er uiteindelijk 16.500 euro !!!!!  ook in de hieropvolgende weken stroomden giften toe.  zo kon Annelies een cheque van 20.000 euro overhandigen  aan het Kinderkankerfonds,  de hoogste privégift aan het fonds ooit !
    de krachtige  chemokuren en bestralingen konden haar echter niet genezen...toen ze vorig jaar onderscheiden werd als 'Trots van Vlaanderen'    stond eigenlijk al vast dat er een mirakel moest gebeuren...
    het was een ongelofelijk moedig meisje.    Annelies is 's ochtens ingeslapen in haar eigen bedje,  zoals ze dat wilde.     ze zei nog hoe graag ze haar moeder zag en sloot toen de ogen.
    de laatste dagen was duidelijk geworden dat Annelies niet meer kon genezen en ze besefte dat zelf.
    Vorige week konden ze nog haar ultieme wens vervullen :
    Annelies wilde altijd al met dolfijnen zwemmen,  maar door haar slechte gezondheidtoestand kon dit niet meer.  maar vorige woensdag  is haar moeder toch met haar naar Brugge gereden.  ze moest de hele rit platliggen in de wagen en moest tot aan het bassin gedragen worden.   ze was dolgelukkig toen ze naast de dolfijnen zat en hen kon aaien.    nadien heeft ze nog een ijsje gegeten in de zon.  haar moeder is zo blij dat ze nog zo'n mooie dag heeft kunnen meemaken.  "ze straalde", zegt ze.
    iedereen kan afscheid nemen van Annelies  komende zaterdag in de St.Leonarduskerk in Aartselaar  om 15.30u.   daarna wordt ze gecremeerd.  dat wilde ze zo.
    Afscheid van een heel bijzonder en moedig kind ....

    bron : het laatste nieuws.


    13-05-2009, 11:46 geschreven door dino
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR ALLE MOEDERS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • gisteren was een bijzondere dag voor alle moeders.  we werden in de bloemetjes gezet door onze kinderen en kleinkinderen.  dat is echt tof,  want als moeder zetten we ons gans het jaar door in voor ons gezin en familie  en een bloemetje of ander geschenkje doet altijd deugd. 
      sommigen onder ons hebben wel niet meer het geluk hun moeder te kunnen vieren.... het enige wat dan nog kan is een bloemetje op haar graf leggen.
      er zijn  nog moeders die niet altijd gevierd worden :  stiefmoeders.
      enkele stiefouders kwamen op het idee om deze mama's maar ook deze  papa's (omdat die mensen evengoed voor de kinderen van hun partner zorgen) eens in de bloemetjes te zetten. 
      de vzw lanceerde een oproep om op zoek te gaan naar een nieuw woord voor het negatief klinkende 'stiefouder'-woord.
      uit tal van inzendingen werd het woord 'plusouder' gekozen.
      Liliane St. Pierre en Carry Goossens,  zelf al jaren plusouder, zijn meter en peter van de vzw.  zij willen een positief signaal geven rond 'stiefouderschap'.
      de doelstellingen van de vzw zijn :
      . het verrichten of doen verrichten van onderzoek naar alle problemen die zich specifiek in nieuw samengestelde gezinnen stellen of kunnen stellen,  en het zoeken naar passende en ondersteunende oplossingen
      . het realiseren van activiteiten die kunnen bijdragen om de relaties tussen de leden van nieuw samengestelde gezinnen te optimaliseren
      . het realiseren van activiteiten en communicatie die de nagatieve connotatie die het woord 'stief' (stiefouder, stiefmoeder, stiefvader...) kan hebben,  om te zetten in een minstens neutraal, liever positief geladen begrip
      . het realiseren van projecten die de acceptatie en waardering van de stiefouder in de maatschappij bevorderen
      . het streven naar wetten of andere reglementeringen die de juridische positie van de verschillende leden van een nieuw samengesteld gezin kunnen verbeteren.

      ik vind dit een prachtig initiatief.  op hun website kan je nog veel meer lezen : www.plusouder.be
      eind juni is er dan een plusouderdag,  de dag dat we deze mensen in de bloemetjes kunnen zetten. 

      vorige week was ik bij Angèle in Meulebeke om de vele,  kleurrijke lapjes van de leden van Okra op te halen.   ondertussen zijn we deze al aan het samennaaien.  volgende donderdag is het weer breinamiddag in Watervliet.  als het enigszins mogelijk is,  ga ik er heen.  het regenweer dat ze voorspellen zal ons niet deren,  het is dan echt brei- en naaiweer.


    11-05-2009, 07:36 geschreven door dino
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIPATROON VOOR IEDEREEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we zijn nu al een paar jaar goed bezig  en nog steeds komen er mensen bij die willen breien voor onze actie.  onze succesformule  :  een goed breipatroon voor iedereen !  wil je ook meedoen?

    neem de draad op voor de toekomst.
     1e toer : begin elke dag met blij gemoed, ook al ondervind je tegenspoed
     2e toer : doe kalm aan en neem de tijd om blij en gelukkig te zijn
     3e toer : wees vriendelijk en steek de handen altijd blijmoedig uit naar
                    de ander
     4e toer : wees spontaan en spreek goed over iemand die niet aanwezig is
     5e toer : zoek steeds naar het goede in het leven en geeft eens een knipoog of een schouderklopje
     6e toer : een innerlijke vrede, dat maakt blij en rijk
     7e toer : een glimlach van één seconde is meer waard dan een lamp die één uur brandt
     8e toer : probeer een ander moed in te spreken, als die het niet meer ziet zitten
     9e toer : probeer elke dag om één ding blij te zijn,  dan is het geen  verloren dag
    10e toer : vertrouw elke dag op God en leg alles in Zijn handen
    steeds vanaf de eerste toer herhalen. 
    vergeet niet dat de beste breister wel eens een steekje laat vallen. 
    geen paniek,  vlug oprapen en vrolijk verder breien.


    08-05-2009, 08:41 geschreven door dino
    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEWELDIG OM MOEDER TE ZIJN....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    zondag is het moederdag !
    moeder zijn,  dat is pas wat...
    enkele moeders vertellen waarom het geweldig is om moeder te zijn :
     sinds de geboorte van mijn dochter sta ik elke dag op met een sinterklaasgevoel.  superblij spring ik uit bed omdat ik weet dat er een fantastisch cadeautje op me wacht.    mijn ochtendhumeur is dankzij het moederschap helemaal verdwenen.
     hoe streng of boos ik al eens kan zijn,  ik weet dat er twee jongetjes zijn die altijd onvoorwaardelijk van me blijven houden.
     het moederschap is een goede les in onzelfzuchtigheid.  schoenen voor de kinderen gaan voor op de aanschaf van dat fantastische glittertopje,  de vrijetijdskamer wordt een speelkamer,  de gezinsauto is niet cool en gestroomlijnd maar praktisch,  en als je zieke kind koortsig en kotsend over je schouder hangt, dan weet je dat je plas veel langer kunt ophouden, dan je voor mogelijk had gehouden.
    het is heerlijk om aan je kinderen te kunnen geven wat je zelf misschien als kind erg hebt moeten missen : knuffels, positieve aandacht en véél ondersteuning.  en dan is het fantastisch om te zien hoe ze daarvan genieten,  hoe gelukkig ze opgroeien.  het is een soort van 'overdoen',  'het beter maken'.
     je trekt er soms je haren van uit,  maar uiteindelijk zijn je kinderen onweerstaanbaar.
     moeder zijn is het mooiste en het moeilijkste wat er bestaat.  het betekent dat er altijd een stukje van je hart en je hoofd niet meer van jou is.  ik ben nooit gelukkiger dan wanneer mijn zoon gelukkig is,  nooit ongelukkigere dan wanneer hij verdriet heeft.
     als moeder kun je dan misschien geen verre,  dure reizen maken,  maar erg vind ik dat niet.  als ik door de ogen van mijn dochter naar de wereld kijk,  lijkt alles plots een stuk interessanter.  een bloem in het gras,  een koe in de wei,  ze is er dol-enthousiast over.
     moeder zijn is gezond.    als je tegen je kind zegt dat hij of zij zijn boontjes moet opeten, ben je min of meer verplicht om de jouwe ook in je mond te stoppen.
    de mooie momenten van het moederschap?  als de jongste 's morgens  veel te vroeg  in bed tegen me aankruipt en zegt : ik heb warmte nodig.
     niets gaat boven een stevige knuffel van je kind dat zegt 'je bent de beste mama van het heelal',  ook al weet je dat dat niet zo is.
     de kinderen samen prettig bezig zien en beseffen dat ze een band voor het leven smeden,  die hen verder zal helpen als je er als moeder niet meer bent,  dat is fantastisch.  daarom wilde ik zeker een tweede kind : om ze allebei een maatje en steunpilaar voor het leven te geven.  en ze vervolgens zo op te voeden dat ze dat ook zo aanvoelen.
    jezelf herkennen in je dochters en daarmee weten hoe je moeder zich moet gevoeld hebben wanneer ze  naar jou keek is zo speciaal.  de (h)erkenning, en de dankbaarheid naar je eigen moeder toe,  een fantastische ervaring!
     mijn twee zoontjes maken me  niet alleen aan het lachen,  ze doen me ook nadenken over het leven.  moeder worden is zonder twijfel een hele verrijking!
     wat me als kerverse moeder opvalt, is dat alle clichés zo waar zijn.  ze zeggen altijd dat je kinderen je trots zijn en inderdaad,  ook al kan ons dochtertje van enkele maanden nog bijna niets,  we vinden de kleine dingen die ze doet fantastisch!
     niets zo leuk als de knuffels en natte kusjes : een beetje fout maar oh zo fijn!
     moeder zijn doet me geld uitsparen, want zeg nu zelf : wie heeft een duur schilderij nodig als je van je zoon of dochter een tekening krijgt? die zijn onbetaalbaar.
     Robin leeft in een andere wereld,  op een suikerwolk.  op de 'zeurdagen' geeft dat mij energie.  dat het leven een frivool kantje heeft,  als je het maar wil zien, dat heb ik van haar geleerd.
     die golf van onvoorwaardelijke liefde toen mijn oudste dochter geboren werd,  daar was ik totaal niet op voorbereid.  het was overweldigend,  met niets te vergelijken.
    'dit zou ik toch veel meer moeten doen, hé mama' zei mijn dochter van 9 onlangs,  en ze sloeg haar armen om me heen en knuffelde me.  zomaar, in het midden van de keuken.  wat een moederhart doet smelten.



    04-05-2009, 22:02 geschreven door dino
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLATTELANDSMARKT IN DONK (MALDEGEM)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maldegem-Donk is dit jaar binnen Landelijke Gilden uitgeroepen tot Oost-Vlaams 'Dorp in de kijker'  en daarom zet de Landelijke Gilde afdeling Donk samen met alle andere verenigingen van Donk zijn beste beentje voor.
    De Plattelandsroute kreeg als Leader-project van Landelijke Gilden een nieuw jasje en wordt op zaterdag 2 mei om 14u ingereden.    de route loopt over een 30-tal kilometer.  Wie ingeschreven is, kan vertrekken aan zaal De Poermolen en krijgt onderweg ook enkele versnaperingen aangeboden.     bij terugkomst zijn er boterhammen met hesp/kaas en garnituur te verkrijgen aan €5 per persoon en krijgen alle deelnemers een gratis Augustijn.  daarnaast is er ook nog een optreden gepland van 't Volksorkest,  drie muzikanten die live een breed programma Vlaamse volkse meezingers brengen,  afgewisseld met een Iers deuntje.  niet-fietsers zijn ook welkom.
    op zondag 3 mei is er in het centrum van Donk een plattelandsmarkt met streek- en hoeveprodukten,  oude ambachten en amateurskunstenaars.  de markt wordt bovendien opgefleurd door de meiboomplanting van de Donkse Klopperdansers.  er is ook straatanimatie door 'de Rozen Chambrans'.

    Het weekend kadert in de actie 'Dorp in de Kijker 2009' waarvoor Donk geselecteerd werd. 
    voor info : Geert De Roo  gsm 0495/207047

    een tip voor dit zonnig weekend !  groetjes, Dino


    02-05-2009, 09:22 geschreven door dino
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IMMENS VERDRIET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    wat gisteren als een feestdag voor alle nederlanders begon,  eindigde in een drama !
    wanneer je de beelden ziet op teevee lijkt het zo onwaarschijnlijk en toch is het echt gebeurt : iemand die  met zijn auto zomaar door de menigte uit het niets opduikt,  heel wat mensen ondersteboven rijdt en zich te pletter rijdt op een monument.  direkt werd een aanslag vermoedt.
    de koninklijke familie was net voorbijgereden. 
    vijf mensen dood,  vele zwaargewonden...
    een trieste balans,  en alles was plots anders : het was een complete chaos,  alle feestelijkheden afgelast,  iedereen naar huis....
    ik moest terugdenken aan 11 september : was dit een professionele zelfmoordenaar geweest met een bomauto,  dan was het dodental enorm geweest.
    het is gewoon verschrikkelijk dat men nooit meer gerust is,  hetzelfde kan ook hier elk ogenblik  gebeuren , tijdens één of ander manifestatie,  koninklijk défilé,  bijeenkomst.  stel je voor!
    ik leef enorm mee met de nederlanders,  niet alleen omdat patriek voor een nederlandse firma werk,  en ik graag in nederland vertoef,  maar zeker omdat het hier ook kan gebeuren.
    in wat voor wereld leven wij?   



    01-05-2009, 10:57 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!