DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEIKLOKJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen het was een vruchtbare week.  vorige week had ik al dekens opgehaald in Kleit(Maldegem),  en dinsdagnamiddag trokken Antoinette en ik naar de missiekring van Ruiselede.  daar wachten ons een ganse lading heel mooie truitjes en heel veel mooie dekens.  zuster Noëlla toonde trots de voorraad wol die ze kregen van iemand die stopte met haar wolwinkel.  het was echt mooi om te zien, al die prachtige kleuren.  en wat bijzonder was, meestal krijgen we restjes wol,  maar hier waren het allemaal zakken  met een groot aantal van hetzelfde zodat ze er zeker mooie truitjes uit kunnen breien.
    we besloten de truitjes te houden voor het weeshuis in Sint Niklaas.  Elke van de Bosrank in Deinze had vorig jaar voor het feest van Sinterklaas voor elk kindje daar een mooie trui,  en dit jaar wil ze dat weer doen.  wij helpen haar daarbij.
    met de dekens kon ik mijn auto echt helemaal volladen,  en die deed ik naar Huize Triest in Gent.  toen ik daar toekwam stond daar een jonge moeder met twee kindjes aan de deur.  het ene was maar enkele maanden oud,  het andere een jaar of twee vermoed ik.  het kindje keek me zo vragend aan.  ik nam een paar van de truitjes die we maken met de vierkantjes en gaf het aan de moeder,  alsook twee mooie dekens.  ze kon haar ogen niet geloven,  en dankte me meermaals.   wat ik toen voelde kan ik niet beschrijven...
    de rest van de dekens gaf ik af aan de medewerkers van Huize Triest,  alsook een ganse doos nieuwe handdoeken die ik van zuster Noëlla en zuster Cécile meekreeg
    toen ik wegreed zwaaide het kleine jongetje en zijn moeder naar mij...
    voor ik naar Huize Triest reed was ik nog langsgeweest bij Mariette in Drongen.  de dekens die ze van Waregem gebracht hadden waren nog niet voorzien van een mooie omranding.  en dat is net het werk van Mariette.  ze had al gezegd tegen Annie dat ze bijna geen werk mee had, dus dat kwam goed van pas.
    we hebben nog wat gezellig zitten keuvelen over onze kinderen en kleinkinderen,  en Mariette heeft al twee achterkleinkinderen : twee jongetjes.
    ze is er  supertrots op,  net als alle oma's.
    ik was blij daar eens even rustig te kunnen bijpraten.  zij genoot er ook echt van.  ik heb zoveel bewondering voor deze kranige vrouw,   die nooit haar gevoel voor humor verliest.
    en ondertussen zijn we al vrijdag....
    morgen is het één mei.  mei de bloeimaand !
    dit bloempje noemt terecht "meiklokje"  omdat bijna geen enkel andere voorjaarsbloem zich zo angstvallig nauwgezet aan een bepaalde bloeitijd houdt.   hun tere en zoete geur spreekt niet alleen ons aan, maar lokt ook insekten.  de insekten zorgen voor de bestuiving van de plant.
    bij ons is het de gewoonte om op 1 mei een tuiltje meiklokjes te geven aan al wie we liefhebben.   de meiklokjes symboliseren oprechtheid,  discretie, absolute zuiverheid en onschuld.  in de zestiende en zeventiende eeuw genoot het groot aanzien als hart- en hersenversterkend middel.  de plant schijnt in Midden en Oost Europa al heel lang te worden gebruikt tegen hartritmestoornissen.
    zo zie je maar....
    ik hoop dat het voor iedereen een mooi weekend wordt.  alvast een tip voor morgenavond 1 mei : avondmarkt in eeklo !


    30-04-2010, 07:45 geschreven door dino
    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAYMONDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik kreeg van Annie een enthousiaste mail toegestuurd in het weekend :  " we hebben er weer een fervente breister bij...via schoonzus...haar schoonzus...haar buurvrouw.   Raymonde zet zich blijkbaar in voor allerhande goede doelen en heeft me vandaag gebeld of ze mee mocht helpen... daar zeggen we geen neen op hé. "                                                                                       daar zeggen we zeker geen neen op ,  en ik kan alleen maar zeggen : Raymonde, van harte welkom in ons clubje van breisters,  dat ondertussen al heel wat mensen telt van zowat overal in vlaanderen.
    we zijn heel blij met de komst van Raymonde  maar ik wil ALLE mensen die meewerken aan onze dekens nog eens extra bedanken voor hun vele werk !
    twee weken geleden belde een vrouw me op : ze stond voor mijn deur met heel wat afgewerkte dekens,  gebreid door mensen uit Waregem !
    probleem was,  dat ik in Maldegem bij mijn kleindochtertje aan het babysitten was.....  gelukkig heb ik een heel goede buurman, Stefaan,  een gepensioneerde schipper van 86 jaar,  die altijd thuis is  en die de dekentjes voor me aanneemt.
    hij is ook blij dat hij eens een klapke kan doen met de mensen...
    dat was dan weer geregeld,  maar ik heb die vrouw gevraagd ,  als ze nog eens komt op voorhand te bellen  zodat ik  thuis kan zijn.
    vorige maandag ben ik dekens gaan halen in Kleit (Maldegem).  de missiekring aldaar heeft weer flink wat afgebreid.
    vrijdag ging de rit naar Rumbeke,  waar Antoinette en Maggy hun steentje tot onze actie bijdragen  : Antoinette breit de lapjes en Maggy naait ze aan elkaar.  enkele weken geleden zette ik al een foto op mijn blog van een prachtig deken die ze gemaakt heeft.  we kwamen samen bij Antoinette voor de koffie  : Maggy had dekens mee,  en Antoinette had weer een voorraad lapjes voor Maggy klaar.   een prachtige samenwerking tussen twee mensen uit hetzelfde dorp !
    vandaag ga ik met Antoinette uit Vinkt naar het klooster van de zusters van de 7 weeën in Ruiselede  waar de missiekring deze namiddag samenkomt.   zuster Cécile en zuster Noëlla hebben me laten weten dat er heel wat klaarstaat.     het is echt heel bijzonder hoe goed die missiekring daar werkt.  onder impuls van de twee zusters    loopt alles daar op wieletjes.    in het lokaal waar ze breien  worden de lapjes verdeeld, wol uitgedeeld, de afgewerkte dekens afgegeven...  en dat alles bij een lekker kopje koffie en een gezellige babbel. 
    het is daar echt een gezellige bedoening waar we graag eens bijzijn.
    ik vermoed dat ik morgen met een ganse auto vol naar Gent naar Huize Triest rij.   ik weet niet of jullie het al gelezen of gehoord hebben maar het opvangtehuis heeft plannen om vanaf september broodjes te verkopen aan daklozen.  het initiatief komt er omdat daklozen vaak niets kunnen aanvangen met de algemene voedselpakketten doordat ze op straat niet kunnen koken.  het opvangtehuis heeft al een sociaal eethuis,  maar een deel wordt omgebouwd tot broodjeszaak.  de broodjeszaak zal elke middag open zijn tussen 12 en 16 uur.  voor één euro krijgt de klant vier belegde boterhammen in driehoekvorm. 
    Huize Triest is een privié-initiatief van de Broeders van Liefde.  naast een sociaal eethuis en douchemogelijkheden worden er ook zestien bedden ter beschikking gesteld. 
    in het programma "stille weldoeners" vertoefde een welstellende zakenman een week tussen de mensen daar om te ervaren wat er allemaal gedaan wordt.  op het einde van zijn verblijf gaf hij een cheque af,  en keerde later nog eens met zijn gezin terug om  hen eens te tonen dat niet iedereen het zo goed getroffen heeft,  en weer gaf hij een cheque af.   met dit geld kunnen ze in Huize Triest al heel veel doen.  ik was superblij dat ook via televisie dit project eens onder de aandacht kwam,  en dat wij hen ook  helpen met onze dekentjes,  die door de daklozen heel erg gewaardeerd worden.

     



    27-04-2010, 07:50 geschreven door dino
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE 7 SCHOONHEDEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    als men de dag van vandaag spreekt over de 7 schoonheden,  dan zijn dat :

    1. amandelvormige ogen
    2. kuiltjes in de wangen
    3. blond haar en bruine ogen
    4. donker haar en blauwe ogen
    5. omhoogkrullende mondhoeken
    6. sproetjes
    7. schoonheidsvlekje

    de Utrechtse schrijfster Johanna van Woude  had in 1897 een eigen versie van de zeven schoonheden :

    1. reinheid
    2. vrolijkheid
    3. geestdrift - enthousiasme
    4. vriendelijkheid
    5. zachtheid
    6. eenvoud
    7. oprechtheid
    al deze drukken hun eigen overgankelijke stempel op het gelaat. 
    ze schreef een boek over de 7 schoonheden.... 

    een uitgebreidere tekst vond ik in het tijdschrift "flow".
    ik kan je zeggen dat ik er heel veel mooie teksten vond,  echt de moeite waard om eens in te kijken....

    de voorbije weken waren nogal druk voor mij.  een nieuwe periode is aangebroken....  enkele dagen in de week pas ik nu op Floortje,  mijn derde kleinkindje.
    ik moet zeggen dat het natuurlijk tijd in beslag neemt,  maar het is goed voor mij. 
    ik ga bij haar thuis ,  zodat ze 's morgens niet vroeg uit haar bedje moet worden gehaald,  en in haar eigen omgeving  kan blijven.  voor mij is het een dag rust...  niemand kan onnodig  beroep op me doen,  geen druk 'van hier naar daar',  tijd ook om lapjes aan elkaar te zetten,  een middagdutje  doen terwijl Floortje ook slaapt....  allemaal voordelen !
    ze is nu vijf maand,  heel rustig,  slaapt goed,  eet goed.... maar deze week was ze ziek,  en dat deed me echt verdriet... je zou willen dat je hun pijn kan afnemen,  maar dat gaat niet.  na een doktersbezoek en vele medicatie is het nu al veel beter,  gelukkig!
    zo'n kleine ukjes maken heel snel veel koorts,  en de nachten zijn verre van rustig voor mama en baby.
    volgende week plan ik een bezoekje aan Maggy en Antoinette van Rumbeke.    Maggy  naait de lapjes aan elkaar die Antoinette breit.  Maggy stuurde mij bijgevoegde foto op van één van de dekens die ze al samennaaide.  héél mooi !
    weer een goede samenwerking tot stand gekomen.
    en zo gaat het bij ons : er zijn breisters,  en er zijn er die samennaaien. 
    in Beke liggen dekens klaar,  en ik moet zeker langs bij zuster Cécile en zuster Noëlla van Ruiselede.  zij konden spijtiggenoeg niet naar de samennaaidag komen,  en lieten me al weten dat de missiekring daar weer heel wat dekens en ander breiwerk samengebracht hebben.  daar moet ik dus heel dringend naartoe.   het is altijd met heel veel plezier dat ik bij hen op bezoek ga.  ik schreef het vroeger al : de sfeer en de rust die je daar voelt is heel bijzonder.  ik verbleef vroeger in het internaat en was daar heel graag.  toen ik de eerste keer in het klooster van Ruiselede kwam,  voelde ik datzelfde gelukzalige gevoel van mijn internaatstijd.

    vandaag is het kuisdag,  een voorbereiding op het weekend dat bij ons de komende weken in het teken staat van ,  hoe kan het ook anders.... de biljart.   er zijn kampioenschappen in het oostvlaamse Lotenhulle,  en als goeie biljarter mag mijn ventje niet ontbreken.    ik maak van de gelegenheid gebruik om een dagje met Antoinette door te brengen.  we zullen weer wat kunnen bijpraten  over onze actie,  waarvan zij van in het in begin aan mijn zijde stond.
    verder wens ik iedereen een heel fijn weekend toe !



    16-04-2010, 13:36 geschreven door dino
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALL BY MYSELF....
    in  de libelle van deze week las ik een interessant artikel :  Sorry,  ik ben er even niet...
    All by myself...  in liedjes lijkt het vaak een beetje zielig,  maar eigenlijk hebben we er allemaal wel eens behoefte aan.  en wat blijkt?  het is goed voor je !
    mensen hebben nu en dan eens nood aan een beetje alleen zijn,  tot onszelf komen...
    de tijd die we alleen doorbrengen,  maakt ons sterker  en geeft ons zelfvertrouwen.  we krijgen de kans om onze verbeelding de vrije loop te laten  en ruimte te maken voor de creativiteit die we nodig hebben om problemen op te lossen.    het brengt ook rust in je hoofd.  psychologen zeggen dat  als je op jezelf aangewezen bent,  je in contact komt met je diepste gevoelens.   eerlijk gezegd : wat is er nu heerlijker dan zo nu en dan helemaal niets te hoeven van jezelf,  gewoon te zitten dagdromen of je gedachten te laten afdwalen?  om nog maar te zwijgen van het feit dat je je achteraf heerlijk fris voelt.  
    iemand zegt : "breien is voor mij dé manier om er even niet te zijn voor de rest van de wereld.    met een bol  wol en twee breinaalden creëer ik een wereld van rust waar niemand me kan storen.  en als er iemand in de buurt komt,  doe ik of ik heel hard aan het tellen ben...."        (libelle)

    ik vermoed dat we allemaal  graag eens alleen zijn,  ik zeker !
    van zo'n dagje alleen kan ik echt genieten  en ben ik weer helemaal opgeladen.    voor mij is dat meestal een dagje Brugge,  een wandeling aan zee,  of gewoon ongedwongen thuis  in mijn zetel mooi in een fleece-deken gewikkeld  enkele uurtjes slapen....    
    van breien kom ik  ook  heel erg tot rust.   en ik denk dat vele van onze breisters  me zullen gelijk geven. 
    het creëeren van een mooi breistuk  geeft je enorm veel voldoening,  of dat nu voor jezelf is,  voor je kleinkinderen,  voor anderen.... het is iets dat je zelf maakt,  dat uniek is !
    probeer het maar eens ! 




    05-04-2010, 20:30 geschreven door dino
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALIG PASEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    vier kuikentjes, zoals ons klavertje vier...  in naam van Antoinette, Annie , Patricia en mezelf  wens ik jullie allemaal een Zalig Pasen !
    na een koude, donkere winter,  komt eindelijk alles weer in bloei... mensen werken in hun tuintje,  de krokussen... paaslelies bloeien,  de bomen krijgen weer blaadjes,  de vogels fluiten dat het een lust is... regelmatig zie ik hen met een takje  of zo in hun bek vliegen  om hun nestje klaar te maken...  alles komt weer helemaal tot leven....
    morgen zal weer een feest zijn voor de kleinsten :  paaseieren rapen en ... opeten!  ook de groten zullen eran genieten,  want wie houd  nu niet van  lekkere chocolade-eitjes ?
    Pasen is een kerkelijk feest : de verrijzenis van Christus. 
    in deze tijd wordt dat wel eens vergeten,  en voor velen zal het wel niet méér zijn dan een extra lang weekend ,  spijtig genoeg...
    voor diegenen die wel nog geloven  is het,  na een 40 -dagen vastentijd,  palmzondag en de goede week  een echte feestdag ! 
    ieder van ons kan deze bijzondere dag op zijn eigen manier  beleven,  maar kijk eens rond in de natuur  en je beseft toch dat er Iemand is,  die dit alles voor ons zo mooi gemaakt heeft !  Iemand die méér is dan wie of wat dan ook !  Iemand héél véél van ons houd !




    03-04-2010, 13:36 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!