DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIBET
    jullie weten allemaal ondertussen wel dat de breiclub  'de vierkantjes'  uit Watervliet al van in het begin meewerkt met onze actie,  maar dat zij ook regelmatig naar een groep Nederlands vrouwen ('geef een mens(je) warmte')  gaat  in Kattendijke,  die heel wat breiwerk, dekens.... naar arme gebieden sturen.    dekens,  die de watervlietse dames maken zijn ook al meegestuurd naar diverse gebieden.  Rosette houd me op de hoogte hiervan.  vorige week stuurde ze een mail door die ze ontvangen  had van de stichting. 
    daarin staat dat ze in januari  een grote plunjezak,  gevuld met dekentjes en truitjes naar een vluchtelingenkamp  in Tibet stuurden.  de plunjezak is daar goed aangekomen,  en er waren wat fotos bij gevoegd.
    de kinderen daar waren superblij  met de warme dekens en truitjes. 
    ik heb al lang beloofd aan Rosette om eens mee te gaan naar Kattendijke  om met die mensen daar kennis te maken.  het is een heel goeie groep die maandelijks samenkomt en voortdurend breit voor het goede doel,  net als wij.


    25-07-2010, 15:07 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBED VOOR EEN KLEIN MEISJE
    vrijdagmorgen was ik afgesproken met Angèle,  voorzitster van Ocra in Meulebeke,  om er de voorraad lapjes af te halen.  drie weken geleden hadden ze slecht nieuws gekregen na een scan  bij haar jongste kleinkindje :  er was een tumor vastgesteld in de buik  die overal uitgezaaid was.  het meisje werd vorige week 1 jaar !!!!    ze proberen nu eerst met chemo,  het gezwel te verkleinen,  zodat ze het operatief kunnen wegnemen.  in het UZ Gent geven ze haar 60 procent overlevingskans.....    
    bij een kopje koffie praten we over de situatie,  die ik heel goed kan begrijpen,  als ik denk aan de periode dat ons Fientje leukemie had.  ik ben toen echt vertrouwd geraakt met kinderen die kanker doorstaan.  je ziet daar dat niet alleen jou kind,  jou kleinkind  zoiets meemaakt,  maar heel wat andere mensen  staan voor deze immense lijdensweg....
    voor heel velen komt uiteindelijk alles goed,  maar voor sommigen  loopt het na al dat verdriet en pijn,  toch verkeerd af....
    we kunnen alleen maar hopen met  Angèle,  haar dochter en haar gezin ,   dat het kleine meisje er helemaal bovenop komt.  veel kunnen we niet doen,  maar toch durf ik vragen of jullie eens een weesgegroetje voor haar willen bidden?


    25-07-2010, 14:58 geschreven door dino
    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVEN TUSSENDOOR....
    de basisvraag is WAAROM?
    in deze drukke tijden is het moeilijk om de tijd te nemen om zich de werkelijke vragen te stellen :
    WAAROM  kan je een pizza vlugger bij je thuis hebben dan een ziekewagen?
    WAAROM is er een parkeerplaats voor gehandicapten voor een schaatsbaan?
    WAAROM bestellen mensen een Double Cheeseburger en grote friet en daarna een Cola Light?
    bovendien heb je je nooit afgevraagd  :
    WAAROM  vrouwen geen mascara kunnen aanbrengen met een gesloten mond?
    WAAROM  het woord 'afkorting' zo lang is?
    WAAROM je,  om 'windows' af te sluiten je op de startknop moet drukken?
    WAAROM citroensap kunstmatige smaakstoffen bevat en het product voor een afwasmachine gemaakt is met echte citroenen?
    WAAROM er geen kattevoeding bestaat met muis-smaak?
    WAAROM  voeding voor honden 'nieuw is met verbeterde smaak' : wie heeft dat getest?
    waarom ze naalden voor euthanasie stereliseren?
    u kent zeker wel de onverwoestbare 'zwarte doos' in  vliegtuigen.  WAAROM maken ze de vliegtuigen niet van dat materiaal?
    als vliegen zo veilig is,  WAAROM  noemt me de aankomsthal op het vliegveld dan 'Terminal'....
    en verder :
    WAAROM drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn?
    WAAROM wassen we onze badhanddoeken?  worden we niet verondersteld schoon te zijn als we ons ermee afdrogen?
    WAAROM dragen Kamikaze piloten een helm?
    hoe heeft men de panelen 'verboden op het grasveld te lopen'  in het midden van het grasveld kunnen zetten?
    WAAROM vinden analfabeten het leuk om lettertjes in de soep te hebben?
    toen de mens ontdekte dat de  koe melk geeft,  waar was hij op dat moment naar op zoek?
    als een woord verkeerd geschreven staat in het woordenboek,  hoe weet men dat dan?
    WAAROM heeft die oen van een Noach die twee muggen niet doodgemept?
    krijgen de arbeiders bij Lipton ook koffiepauze?
    WAAROM krimpen schapen niet als het regent?
    ik koop een oude boemerang,  hoe raak ik de oude kwijt?
    WAAROM hebben etablissementen die 24 uur per dag en zeven dagen op zeven geopend zijn,  sloten?

    fijne week gewenst....  Dino


    20-07-2010, 09:15 geschreven door dino
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN ALLES....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen twee weken geleden had ik Tom en Fien,  mijn twee oudste kleinkinderen op vakantie.  met de hitte was het onmogelijk om hier de ganse dag op het appartement te blijven,  dus hebben we elke dag een uitstap gemaakt.  heel leuk,  maar  na een week  zat ik er helemaal door....  vorige week moest ik dat dan bekopen.....  de maandagnacht voelde ik me niet goed,  en de dinsdag ben ik gans de dag in bed gebleven  en geslapen... 
    Jan,  een vriend van me die naar al zijn vrienden een mailtje gestuurd had om wol binnen te brengen,  had me gebeld dat er heel wat wol klaarstond en of ik die wilde komen halen.  donderdag ben ik dan bij hem in Torhout geweest.  het was een blij weerzien....  na een jaar of 42 denk ik.  zijn vrouwtje had lekkere appeltaart in huis gehaald,  en samen hebben we herinneringen opgehaald,  en zo was de namiddag snel voorbij.... 
    de wol die ik bij Jan afhaalde neem ik deze week mee naar Meulebeke.  Angèle heeft me laten weten dat er lapjes klaarstaan,  en die ga ik deze week afhalen.
    met deze warmte lukt het me niet om lapjes aan elkaar te zetten :  ik kan echt niet tegen de warmte,  en hou me dan ook  zoveel mogelijk binnen,  en die warme lapjes op de schoot,  die kunnen er even niet bij....
    ik  kijk uit naar wat lagere temperaturen,  en ik denk dat er  nog mensen zijn die daar zo over denken. 
    vrijdag ben ik samen met Patriek,  zijn broer Ronny , zijn vrouwtje Cindy  en onze kleine oogappel Arthur naar de Zoo in Antwerpen geweest.   
    we kochten een dagticket met inkom van de Zoo inbegrepen.  voor Arthur was het de eerste treinreis,  en hij vond het super !
    het Centraal - Station in Antwerpen op zich is al een bezienswaardigheid !!!!  dit is ,  naar mijn bescheiden mening,  een echt kunstwerk.... wat ze daar gerealiseerd hebben !  de inkomhall is prachtig gerenoveerd  en een echt pareltje !
    als je het stationsgebouw verlaat sta je aan de ingang van de Zoo.
    het was niet té warm  en dat was het ideale weer voor zo'n dagje.
    we waren duidelijk niet alleen die er zo over dachten,  want het was heel druk in de Zoo.  we hadden ons fototoestel mee,  om één en ander op de gevoelige plaat vast te leggen. 
    het bezoek aan Kai Mook  was voor Arthur een hoogtepunt.  hij had er al van gehoord,  maar dat olifantje in het echt zien,  is natuurlijk wat anders. 
    de pinguins,  de dolfijnen  en zeehondjes  vond hij ook heel leuk.  de grotere dieren vond hij dan wel leuk op afstand,  maar hij bleef toch dicht bij zijn pa.
    ze zijn bezig met een nieuw verblijf voor de leeuwen te bouwen in de Zoo,  zo verandert er regelmatig wel wat,  en zie je telkens iets nieuws als je op bezoek gaat naar de Zoo.
    het was echt een fijne dag.  het weekend heb ik het rustig gehouden.
    deze week ga ik naar Meulebeke om de lapjes en met wol,  en misschien loop ik dan even binnen in Rumbeke bij Antoinette.  donderdag is het breien in Watervliet  en hopelijk kan ik daar naar toe.  het is ondertussen weer een tijdje geleden dat ik die mensen bezocht. je ziet het zal wel weer een drukke week worden...... en ondertussen is het nog steeds wachten op mijn oproep in 'de stip'...


    19-07-2010, 09:05 geschreven door dino
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOL...WOL...WOL...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen mijn oproep in 'de stip' voor wol is nog steeds niet uitgezonden,  maar  we kunnen nog steeds niet klagen wat het aanbod betreft.  Annie liet weten  dat haar collega Liliane (van de duizenden lapjes!)  vorige week in haar buurt naar een "garageverkoop" ging,  dit is een soort rommelmarkt waar mensen uit de buurt hun spullen kunnen verkopen...  daar woont ook een ex-collega Anny,  die wol had liggen.  Liliane vertelde haar dat we nog steeds bezig zijn met onze actie. 
    de volgende dag kreeg Liliane het blijde nieuws dat ze de 25 bollen (allemaal nieuw en gelijk) gratis mocht hebben,  aangezien ze niet van de hand gegaan waren.  dat is toch super hé!!!
    Annie was zelf naar Bergère de France in Gent geweest voor het begin van de solden,  en had er voor 5 euro 13  bollen mooie wol kunnen kopen.  de mevrouw van de winkel kent Annie ondertussen goed en heeft gezegd dat ze begin augustus terug mag komen en dat ze dan gaat zien wat ze nog over heeft voor ons.   dat is toch ook heel fijn van die mevrouw !     als je af en toe eens iets gaat kopen,  levert dat dan blijkbaar toch iets op hé.
    van Patricia kreeg ik een mail.  zij plaatste zoekertjes voor wol , maar ook voor gerief voor Huize Triest  en op één van die zoekertjes kreeg ze volgende reactie :  er belden mensen die  héééééél véééééél wol hebben  van hun moeder,  welke haar hobby breien was.  die pakken wol liggen al heel veel jaren op zolder mooi ingepakt in plastic zakken.  die wol willen ze ons schenken ! morgen gaat Patricia deze wol afhalen. 
    ze kreeg ook nog een mail van mensen die heel veel zeepjes liggen hebben voor Huize Triest .  heel erg bedankt Patricia dat je die zoekertjes plaatst en heel veel dank aan die lieve mensen die daar op reageren,  allemaal mensen met het hart op de juiste plaats !
    dan heb ik ook nog een persoonlijke vriend Jan uit Torhout die zich inzet voor mensen die nood hebben,  en hij heeft naar al zijn kennissen mails gestuurd om wol te vragen voor  ons.  enkele hebben al geantwoord en hij gaat de wol van zijn kennissen verzamelen.  ik mag ze dan bij hem afhalen.
    dank je Jan voor je inzet voor onze actie,  en dank aan al je kennissen die wol schenken !
    je ziet het,  zelfs al is het zomer en vakantie,  mensen denken aan ons,  en helpen zo onze actie verder in stand houden. 
    voor wie op reis gaat,  ik wens jullie een fijne vakantie en een behouden thuiskomst. 
    voor de thuisblijvers, zoals wij,  geniet van het mooie weer,  tis echt een kado !


    06-07-2010, 10:21 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!