DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEWOGEN WEEK.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag,  één week geleden,  was er de samenkomst in Deinze,  in de het lokaaldienstencentrum De Bosrank.
    Antoinette en ik waren daar al van half tien, want er moesten pannekoeken gebakken worden.  iemand die daar veel komt, Gerarda, was er ook.  we vernamen dat Elke, die de ganse dag in mekaar gestoken had,  haar moeder op sterven lag.... 
    toch kwam ze bij ons om wat richtlijnen te geven,  en ons te vragen of wij alles in handen wilden nemen, die middag want zij wilde bij  haar moeder zijn ,  wat begrijpelijk is ook.
    de ganse voormiddag bakten we pannekoeken,  maar ook de zaal moest klaargezet worden.  Patricia kwam ons ook helpen.  we verdeelden het werk een beetje,  zo kwam het allemaal wel goed. 
    rond half twee kwamen de eerste genodigden al toe.   de koffie stond al klaar en de pannekoeken werden binnengebracht door Antoinette. 
    de groepen die het wilden mochten een tafel gebruiken om hun werkjes tentoon te stellen.    de meesten maakten daar dankbaar gebruik van.      tegen 14 uur was iedereen in de zaal,  sommigen hadden nogal moeten zoeken om het te vinden,  maar geen nood,  voor volgend jaar is dat euvel verholpen.
    de grote verrassing was Annie,  die pas thuis was van haar reis.   we wisten dat het nipt zou worden,  maar ik was zo blij dat ze er ook was !!!
    de missiekring van Ruiselede ,  enkele mensen van Watervliet (het was juist die dag breinamiddag bij hen) ,  mensen van De Bosrank,  mensen van Beke,   van Vinkt,  Mariette en haar dochter uit Drongen.....allemaal waren ze gekomen om eens gezellig samen te zijn en te zien wat de anderen breien....
    de tafels waren heel mooi  gedecoreerd,  en  de breisters bekeken de breiwerkjes ,  ze waren echt geïnteresseerd in mekaars werk.
    ik heb toen even het woord genomen en gezegd dat Elke er niet was omdat haar moeder op sterven lag, en dat Antoinette en ik zouden proberen de namiddag goed te doen verlopen.  ondertussen was Trees Van Hove binnengekomen.  Zij zou haar verhaal vertellen van Senegal.  het boeide de aanwezigen duidelijk,  temeer daar ze al veel breiwerk meegaven voor Trees.
    de koffie en vooral de pannekoeken vielen enorm in de smaak !  Elke had een bijdrage van 1,5 euro gevraagd,  maar daar heeft niemand over geklaagd.  Elke belde ons om ons te bedanken  en het is haar  bedoeling  om dit volgend jaar opnieuw in te richten,  en dat ieder groep dan ook eens iets over hun werk, breidagen....vertelt.  zo kunnen we leren van mekaar. 
    ik denk dat iedereen genoten heeft van deze namiddag.  Antoinette, Annie en ik waren tevreden  over de opkomst, het verloop  en alles wat erbij kwam kijken.  zeker voor herhaling vatbaar !!!

    dinsdag moest  ik dan naar het ziekenhuis voor een coloscopie,  ter controle na de kanker van drie jaar geleden,  en alles was oké !  meer kan ik niet wensen !!!!


    30-09-2010, 10:08 geschreven door dino
    25-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE DODENMARS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen iets wat niet met onze actie te maken heeft ....
    woensdagnamiddag was ik afgesproken om samen met mijn vader naar een filmvoorstelling te gaan .
    Julien Van Den Driessche is één van de weinige getuigen van de vreselijkheden die zich in de concentratiekampen hebben afgespeeld.  in het lokaal dienstencentrum Zonneheem kwam hij woensdagnamiddag vertellen,  en tonen aan de hand van een zelfgemaakt filmdocument,  welke ellende  hij en zijn medegevangenen doorstaan hebben in de periode van 26 januari 1943 (aanhouding door de Duitse Zekerheidsdiensten en Gestapo)  tot 23 april 1945 (bevrijding tijdens de dodenmars vanuit het concentratiekamp van Flossenburg)
     

    in 1938 werd het kamp Flossenburg opgericht als vierde concentratiekamp na Dachau, Buchenwald en Sachenhausen.  dit kamp stond bekend om zijn harde regime.  de meeste gevangenen werden tewerkgesteld in de steengroeven en  in de 2004 (codewoord voor de messerschmitt-werkplaats)
    hun uitrusting was beperkt tot een spade en een houweel.  het kamp was gelegen in een dal,  wat de uitbreiding enigszins heeft belemmerd.  de gevangenen werden in 23 houten barakken ondergebracht.  het crematorium lag in de vallei achter het kamp en was voor de gevangenen niet onmiddelijk zichtbaar.
    Julien Van Den Driessche  had het met momenten heel moeilijk en moest even  stoppen om verder te gaan.  hij werd indertijd opgepakt met zijn broer,  maar die heeft het niet overleefd.  
    het is onvoorstelbaar wat daar allemaal gebeurd is.....  Julien vertelde over de nachtmerries die hij bleef hebben,  toen hij al lang thuiswas.  toen stelde hij zich als doel een film te maken om dit te kunnen tonen,  zodat de mensen van latere generaties dit zouden kunnen zien. 
    met zijn film gaat hij ook naar scholen,  en wie hem vraagt. 
    nog dit weekend en het volgend weekend is er in de Paterskerk in Eeklo een tentoonstelling over 'Politieke gevangenen 1940-1945' vanaf 14 uur. 
    dit  omdat de herinnering moet doorgegeven worden,  en iedereen er zich van bewust is dat dit NOOIT   MEER  MAG  GEBEUREN !!!!
    juist omdat het mij zo diep getroffen heeft wilde ik het hier op mijn blogje neerschrijven.


    25-09-2010, 10:12 geschreven door dino
    19-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROMOTIEBUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor ik over de promotiebus begin ,  wil ik eerst vertellen dat ik vorige week in Huize Triest was met dekens.  Werner,  de cooördinator toonde mij met trots  hun nieuwe  broodjeszaak,  en alhoewel het  nog maar negen uur was zaten daar al een paar mensen.     Werner vertelde me dat dit mensen waren die s nachts buiten geslapen hadden;  daar alleen voor zou ik met dekens rijden....  die mensen dronken daar een warme kop koffie en aten een broodje,  zo kunnen ze er weer wat tegenaan.     voor mensen als wij die alle nachten in een warm bedje slapen is dat onbegrijpelijk.
    ik vroeg Werner of hij volgende donderdag naar onze  bijeenkomst in Deinze in Ten Bossche komt,  maar spijtiggenoeg kan hij niet omdat hij verplicht enkele weken rust moet nemen.  
    maar hij wilde me één ding op het hart drukken en ik moest dit op mijn blog schrijven : bedankt voor al het mooie breiwerk die jullie maken,  wij zijn daar verschrikkelijk dankbaar voor !
    bij deze heb ik de boodschap overgemaakt.
    dan wou ik een artikel schrijven over de promotiebus van wereldmissiehulp.  en niet zomaar een bus....het is reeds de derde bus die Werelmissiehulp in gebruik neemt.     dit zijn evenwel geen nieuwe bussen,  maar wel nog goede bruikbare bussen, die ooit dienst deden voor de MIVB
    de nieuwe bus werd begin de jaren 90 bij Van Hool gebouwd.  Atom,   afkomstig uit Armenië, en vast in dienst bij Wereldmissiehulp  is mekanieker-elektrieker van opleiding,  hij paste de bus van binnen en van buiten,  aan de noden van een promotiebus,  aan.      nu is het een hele mooie bus die weer veel scholen zal aandoen .   een bezoek van de promotiebus kan altijd aangevraagd worden op volgend adres : dienst promotie, regios@wmhelp.be of telefoneert naar 03/4541415
    ik laat hier ook nog enkele data en plaatsen weten waar de promotiebus van Wereldmissiehulp langs komt.
    donderdag 23/09 in Oostkamp
    woensdag 29/09 in Hamme
    vrijdag 01/10 in Lokeren
    maandag 11/10 in Overmere
    dinsdag 11/10 in Overmere
    woensdag 13/10 in Lichtervelde
    donderdag 14/10 in Lichtervelde
    vrijdag 15/10 in Koningshooikt
    maandag 18/10 in Riemst
    dinsdag 19/10  in Riemst
    woensdag 20/10 in Krombeke
    donderdag 21/10 in Proven
    vrijdag 22/10 in Lokeren
    maandag 25/10 in Gerdingen
    dinsdag 26/10 in Gerdingen
    donderdag 28/10 in Temse
    vrijdag 29/10 in Harelbeke
    nog een  (praktisch) voordeel  aan de (gratis) komst van deze promotiebus : de budgetten van de scholen om 'op reis' te gaan worden alsmaal strakker en veelal zijn verplaatsingen te duur voor de directies...  de promotiebus is dus mooi alternatief ! 
    het is echt een aanrader.
    donderdag aanstaande is er in Deinze dan een samenkomst in de namiddag  in Ten Bossche.  ik kijk er echt naar uit !!!


    19-09-2010, 19:02 geschreven door dino
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERDENKING 11 SEPTEMBER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen sommige dingen slijten zegt men,  maar de herinnering aan die 11 september blijven de mensen elk jaar beroeren.  ikzelf vind het echt een dag van herinnering aan zoveel zinloos leed en haat.  vorige dinsdag was op televisie een documentaire  over de laatste gesprekken die mensen hadden uit de torens.  de meeste wisten niet goed wat er buiten gebeurde,  maar naderhand beseften ze dat ze daar niet levend meer gingen uitkomen.  stel je maar voor dat je zo'n telefoon krijgt van je man, vrouw, dochter, zoon.......  en waar heeft dit alles toe geleid.......     het moet iedereen ervan overtuigen dat er meer dan ooit  VREDE moet komen,  GELIJKHEID,  GEEN ARMOEDE......  dat waren toch de beloften bij het Millenium !
    maar meer dan ooit lijkt dit nog heel ver weg..............
    vorige maandag reed ik naar Huize Triest met mijn wagen vol,  want deze zomer konden we er niet terecht wegens verbouwingswerken.  enthousiast hielpen enkele allochtonen  de auto lossen,  tot zelfs twee kindjes toe.  de man vroeg me of ik geen buggy had om hun kleintje te voeren....  spijtiggenoeg kon ik ze niet helpen. 
    zaterdag ben ik dan naar Brugge gereden naar zuster Noëlla Lapon van de zusters Maricolen.  we hadden een goeie babbel en ze gaf mij enkele nuttige adressen waar ik misschien met onze dekens terecht kan.    weer met een wagen vol kon ik naar huis en vandaag rij ik er mee naar Huize Triest.  ze zullen er heel blij mee zijn.
    het zijn drukke weken nu voor mij,  en de gezondheid is niet optimaal,  deze maand waarschijnlijk mijn grote controle voor de darmkanker,  maar ik zie er naar uit, want dan weet ik hoe ik er voor sta.
    ik kan alleen maar hopen dat alles goed komt,  zodat ik mijn actie kan verderzetten en samen met jullie nog heel veel mensen kan helpen.  dat is toch al een begin in de strijd tegen armoede.  en alle beetjes helpen.  we hebben alleen maar warmte om te geven maar voor iedere mens  is een "warm bedje" zo belangrijk !


    13-09-2010, 08:23 geschreven door dino
    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPDOFFERS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    iedereen van jullie heeft af en toe in zijn leven wel eens een opdoffer gekregen,  de één al groter dan de andere....  het zijn dingen om eens over na te denken,  te delen en eens te bespreken met vrienden of familie.
    ik kreeg er deze week enkele te verwerken en omdat het onze actie aangaat wil ik het er met jullie over hebben.
    1. maandag wou ik een bezoek brengen aan de hobbytentoonstelling in Vinkt.  Antoinette en haar vriendin Mireille hebben daar enkele jaren geleden de hobbyclub opgericht en dat draait daar heel goed,  en de tentoonstelling was daar het schoonste bewijs van.  na eens rond te zijn gegaan sloeg ik een babbel met Antoinette.  plots kwam Mireille zich bij ons voegen en zei dat ze iets te vertellen had : op een rommelmarkt in Sint-Truiden hadden ze lappendekens verkocht....  indien Antoinette of ik ze zouden zien ,  zouden we meteen weten of het er van onze actie zijn,  maar het waren dezelfde naar het schijnt.  dus de kans is er dat er enkele dekens van onze actie verkocht werden.  dat deed me heel veel pijn.  Antoinette zei nog,  misschien verkopen ze er om dan met het geld de armen te helpen....
    dat is allemaal mogelijk,  en ik hoop (!) dat het zo is,  maar het gaf me een heel wrang gevoel. 
    dit zijn dingen die we niet kunnen controleren,  we kunnen alleen geven  met een goede bedoeling,  maar  we gaan toch proberen dit na te gaan.
    2. ik had een mail gestuurd naar Wereldmissiehulp met de hoop dekens en truitjes met hen te kunnen meegeven.   maar ik kreeg gewoon een mail terug dat ze niet naar Pakistan gaan. 
    alle officiële  hulporganisaties willen ons gerief niet.
    ik bedacht dat we gelukkig mogen zijn da we laatst nog zoveel gerief naar Nederland deden voor Tibet....

    maar ik mag mijn hoofd niet laten zakken .  er zijn nog altijd groepen mensen die heel  content zijn met onze dekens en truitjes.  het wordt winter  en dan zullen ze nog meer van pas komen. 



    02-09-2010, 18:19 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!