DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AANEENZETTEN LAPJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik kreeg vorige week een mailtje over  het aaneenzetten van de lapjes.  ik kon deze mail niet beantwoorden,  kreeg mijn antwoord steeds terug,  dus doe ik het via mijn blog.   daar we lapjes genoeg hebben,  brei ik niet maar zet de lapjes aan elkaar  en ik doe dat op de volgende manier : ik leg twee lapjes naast elkaar ,   en dan neem ik een  beginsteek van het ene lapje op ,  en een beginsteek van het andere lapje  enz.....   
    zo verkrijg je  dat je dekentje uiteindelijk helemaal plat is  en het aan beide kanten even mooi is.
    tenslotte wil ik hier nog eens vertellen dat we ondertussen met vier enthousiaste vrouwen zijn die deze actie "dragen".  wie voor ons wil breien,  of helpen aan elkaar zetten of wat dan ook kan altijd terecht bij Antoinette in Vinkt,  Annie in Drongen,  Patricia in Bredene (en ze verhuist naar Gistel)  en bij mij  in Eeklo. 
    hebt U weet van een hulpactie die onze dekentjes of truitjes kan gebruiken, mail het ons gerust : wij breien om mensen te helpen.


    31-01-2011, 06:59 geschreven door dino
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREICLUB IN OOSTENDE....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik vertelde al dat Patricia kennisgemaakt heeft met een groep breisters in Oostende.   ze stuurde mij een kort relaas van die kennismaking  :

    een week of drie geleden las ik in het gazetje van Oostende,  dat de breiclub van 't hoekje in de Opex te Oostende  mutsen en sjaals   gebreid hadden  voor het goede doel,  namelijk voor  de daklozen.  dit clubje komt elke maandagnamiddag bijeen en hangt af van het Sociaal Huis Oostende.
    ik heb toen telefonisch contact opgenomen met hen,  en dezelfde dag een mail verstuurd met onze gegevens,  een foto van de compilatie van onze samennaaidag,  alsook verwezen naar de website van Huize Triest  en van de blog "dekens voor pakistan".     dit alles om ons voor te stellen en kennis met hun te maken eventueel voor wisselwerking.     ik beloofde om eens langs te gaan.
    deze namiddag kreeg ik een telefoontje,  en de mevrouw zei dat ze een   dame in Oostende kende die al jaren dekentjes breide en dat ze deze namiddag die dekentjes voor ons ging ophalen bij die mevrouw  en me vanavond telefonisch ging melden waar ik ze mocht gaan afhalen.  het zou eventueel over heel veel dekentjes gaan.....
    k ben  dan maandag kennis gaan maken en de dozen opgehaald,  er waren mooie afgewerkte dekentjes bij,  gebreide kussentjes  en gebreide repen die nog aan elkaar gezet moeten worden.
    wat die breiclub zelf betreft  heb ik beloofd  contact te houden zodat wij eventueel kunnen bijspringen met kinderkleding te breien ....    hun doel en thema dit jaar is truitjes,  sjaals,   mutsen.... breien voor kindjes van alleenstaande moeders.
    zo kan er weer een mooie wisselwerking ontstaan tussen beide   "breiclubs"  ,  die allemaal eenzelfde doel hebben,  namelijk breien voor mensen in nood en hen daardoor een beetje meer comfort te kunnen geven.

    met dank aan Patricia die zoveel voor onze actie doet !!!


    30-01-2011, 20:05 geschreven door dino
    28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MISSIEKRING RUISELEDE EN BREIWERK UIT MEULEBEKE
    op dinsdag was het  nieuwjaarsvergadering in Ruiselede : dat is de eerste keer dat de missiekring samenkomt in het nieuwe jaar !   ik had beloofd mijn best te doen om aanwezig te zijn,    en ik keek er ook heel erg naar uit.     ik denk dat alle leden aanwezig waren,   er waren zelfs een paar nieuwe leden....   het is ongelofelijk hoe die missiekring daar bloeit,   zeker en vast door de inzet van de zusters Noëlla en Cécile.   zuster Noëlla  was het breiwerk aan het bekijken, want het was weer  wondermooi !     later op de namiddag hadden we een gezellige babbel  bij koffie en boterkoeken. 
    dan kon ik de auto laden  en die zat stampvol,  maar we moesten alles overladen toen Antoinette arriveerde.     ze was naar een vergadering geweest die was uitgelopen,  en tenslotte verzamelen we alle breiwerk bij haar,  dus.....
    daar kwam nog bij dat ik woensdagmorgen naar Angèle in Meulebeke moest om lapjes en breiwerk,  en mijn auto weer leeg moest zijn.   Ocra Meulebeke had ook ferm zijn best gedaan !   gelukkig dat er nu al velen zijn die hun lapjes aaneenzetten......  vroeger waren het alleen lapjes die ik daar haalde,  nu  zit er al veel breiwerk bij.  en het is heel mooi !  ik wou het met Angèle hebben over haar kleindochtertje van 18 maand,   die kanker had toen ik daar de laatste keer was.  het meisje had eerst zware chemo gekregen om het gezwel te verkleinen,  en dan een zware operatie om het gezwel weg te nemen.....    dat zo'n klein meisje dat allemaal moet meemaken....  maar nu is ze genezen,  al moet ze regelmatig onder controle.    gans de familie is opgelucht  en hoopt dat alles goed blijft.
    zo was mijn week weer "vruchtbaar"  ,  volgende keer vertel ik over Patricia die een nieuwe breigroep gevonden heeft in Oostende !


    28-01-2011, 06:07 geschreven door dino
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHADEGEVAL IN HUIZE TRIEST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen woensdagmorgen trok ik goedgezind met de verantwoordelijke van Waarschoot - Beke  naar Huize Triest.   de auto was volgeladen met prachtig breiwerk,  en daar waren we best fier op.
    bij Triest aangekomen hadden we al rap in de gaten dat daar iets gebeurd was .    Werner kwam op me af en deed het verhaal :  er was daar iemand toegekomen,  die helemaal door het lint ging.   met de kasseien die het siertuintje omringden,  had hij de ruiten ingesmeten,  ook in het zo mooie nieuwe deel waar de broodjes verkocht worden was veel schade.    er was juist vergadering om de vrijwilligers aan het werk te zetten,  en  deze week is de deur van Huize Triest gesloten......
    ons breiwerk hebben ze zoals altijd in dank aanvaard.   het voelde zo raar aan,  daar te staan en eigenlijk niets te kunnen doen  aan het verdriet die die persoon veroorzaakt had.
    in de namiddag kreeg ik telefoon van Annie,  die wel wist dat alles daar toe was bij Triest,  maar niet wist wat er gebeurd was.    
    Ik kreeg telefoon van Antoinette : ze was heel ziek,  ik kon haar bijna niet verstaan.  zo ellendig klonk ze.....  we hebben toch wat kunnen praten en dat helpt ons ook al een eind vooruit.  ik hoop dat ze snel beter wordt,  zodat ik eens daarheen kan.  haar man Raoul is ondertussen  op pensioen,  ik denk dat dat voor Antoinette een grote steun is.
    op 25 januari is het nieuwjaarsvergadering bij de zusters Cecile en Noëlla    en missiekring van Ruiselede.  als alles goed gaat ga ik ernaar toe.
    het wordt dus weer druk de komende weken wat de actie betreft.
    verder pas ik heel veel op mijn jongste kleindochter  Floortje,  en zoals je ziet is ze al heel wat verandert.


    13-01-2011, 18:25 geschreven door dino
    07-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GELUKKIG NIEUWJAAR

    gelukkig nieuwjaar !

    deze morgen was het net of ik kwam uit een winterslaapje....
    de tijd rond Kerst en Nieuwjaar geeft mij een dubbel gevoel.
    op Kerst moest ons Tamara werken,  en was Inge met haar gezin in de Ardennen,  wat mij een eenzaam gevoel gaf zo zonder mijn kinderen en kleinkinderen.
    toen we hier zo met ons tweetjes een eenvoudige maaltijd hadden klaargemaakt,  besefte ik dat er wel heel veel mensen zijn die zich zelfs dat niet kunnen permitteren....
    door het gure weer en de sneeuw  bedacht ik dat onze dekens toch wel soelaas zou brengen aan de daklozen die het geluk hadden er één te krijgen....
    Annie is er nog komen halen,  zodat Mariette ze van een mooi randje kan voorzien,  dan kunnen ze weer naar de armen en daklozen... voor hen een mooi nieuwjaarscadeau !
    en cadeau's zijn er gekocht..... ongelofelijk   hoeveel geld mensen daar aan uitgeven...
    ook de winkelkarren  waren helemaal gevuld met alle lekkere voedingswaren en drank,  om te vieren...
    er is een groot contrast hier in ons land als het daarop aankomt !
    eigenlijk ben ik blij dat we weer aan een heel gewone week zijn begonnen,  een week als alle anderen..
    tijdens het kerstverlof heb ik heel veel geslapen,  ik begon al te denken dat de kanker was weergekomen omdat ik zo moe was.   ik heb wel heel veel deugd gehad van mijn winterslaapje. zo kan ik het nieuwe jaar met volle moed inzetten.
    2011 wordt hopelijk een goed jaar.  er  is weer een achterkleinkindje voor mijn ouders op komst,   we hebben een neef die trouwt en mijn ouders zijn dit jaar 60 jaar getrouwd.  dat zijn toch dingen om naar uit te kijken !



    07-01-2011, 10:10 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!