DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GESLAAGDE SAMENNAAIDAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we zetten maandag de lente in op een heel speciale manier.   waar anderen in de tuin werken of een flinke wandeling maken,  zaten wij binnen  om lapjes aan elkaar te zetten.  
    wie waren wij?   leden van de Crea van Vinkt,  de breiclub 'de vierkantjes'  van Watervliet,   Mariette,  haar dochter en een vriendin,  Jacqueline uit Merelbeke en haar zoon,   Monique was met mij meegekomen uit Eeklo.   zij doet reeds heel veel vrijwilligerswerk  en wilde dit zeker niet missen. Maggy van Rumbeke was er ook bij.    in de namiddag zijn daar nog eens mensen uit Waarschoot Beke bijgekomen  en nog leden van de Crea Vinkt,  en Elke kwam met het busje van haar werk  met nog mensen van de Bosrank. en Antoinette , Annie, Patricia en ik .
    waar hebben wij onze dag doorgebracht?   in de verwarmde zaal van de  oude jongensschool van Vinkt,  waar alles was wat we nodig hadden om er smiddags te eten,  en om een sanitaire stop te maken .
    wat hebben we gedaan?   Annie en ik hadden op voorhand pakjes gemaakt,  waar voldoende  lapjes inzaten om een deken van te maken.  iedereen die binnenkwam nam een pakje mee en kon van start gaan.  
    het gaat eigenlijk zo vanzelfsprekend ,  na de twee vorige keren.   ieder jaar wordt het beter en leren we nog wat bij om de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen.
    het was echt mooi om te zien hoe iedereen zo bezig was en ondertussen een babbeltje deed met zijn buur.   voor de middag had Rita,  een buurvrouw van Annie,  soep gemaakt  :  Paprika soep en Wortelsoep,  en Antoinette had Courgettesoep gemaakt.   lekker boterhammen en toespijs  hoorden daarbij natuurlijk,  en vulden onze maag.
    in de namiddag konden we nog genieten van taart die Rita gebakken had,  en koekjes van Maggy. maar.....tussendoor werd er voort genaaid !
    tegen de avond waren al mooie dekens gemaakt en sommigen namen nog  één of twee pakken mee om thuis verder te werken.  
    Antoinette, Annie, Patricia en ik waren wel wat moe, maar héél tevreden van onze derde samennaaidag.....op naar de vierde !
    ik wil Rita speciaal bedanken voor de lekkere soep en taart,  Annie voor haar bijdrage aan deze toffe dag,   en Antoinette  die toch altijd zorgt dat het in de zaal kan doorgaan,  en alle eten aanhaalt.   ze is voor mij onmisbaar.  dank je.


    23-03-2011, 15:47 geschreven door dino
    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAMENNAAIDAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen maandag is het weer zo ver :  voor de DERDE keer houden we onze samennaaidag !
    de inschrijvingen lopen binnen,   en naar wij zien gaan we met ongeveer evenveel zijn als vorige jaren.   Antoinette heeft het al heel  druk gehad met de voorbereidingen.  daar zij dicht bij de zaal woont haalt zij de frisdrank,  koffie,  brood,  toespijs.....   Annie en ik hadden het druk met pakjes lapjes maken,  zodat we de mensen die binnenkomen  onmiddelijk hun gerief kunnen geven waarmee ze aan de slag kunnen.   we gaan de mensen ook vertellen waar alles naartoe gaat en wat de projecten zijn waar we willen aan meewerken.  
    zoals altijd wordt het heel gezellig.   Rita uit Drongen maakt de soep .   Mariette,  die altijd de boordjes rond de dekens haakt,  komt  ook,  samen met haar dochter. 
    er komt een groep uit Watervliet en uit Beke,  natuurlijk heel veel leden van de Crea van Vinkt, Ten Bossche uit Deinze,   mensen uit Drongen,  Merelbeke,  zelfs uit Rumbeke !     ik hoop dat ik niemand vergeet.....  want ze zijn allemaal welgekomen.   er komen er veel van s morgens,  en de rest sluit rond de middag aan.    tegen de avond zullen we al een deel mooie dekens hebben,  deze die nog niet afgewerkt zijn,  kunnen de mensen meenemen en thuis verder afwerken.
    Antoinette,  Annie,  Patricia en ik hebben er lang naar uitgekeken,  en we zijn er klaar voor !


    18-03-2011, 07:47 geschreven door dino
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOP KINDERMISHANDELING
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de laatste veertien dagen  was ik helemaal  van de kaart  ,   door zes kinderen,  heel gewone kinderen   ware het niet dat ze op jonge leeftijd "de hel" meemaakten......
    U hebt er waarschijnlijk allemaal over gelezen in de krant,  gezien op televisie. 
    Louise Deblaere  2,5 jaar krijgt van haar stiefvader twee  harde stampen in haar buik.    het kind stierf aan een inwendige bloeding door een gescheurde lever !   ze was al vier keer op de spoed beland  met verdachte verwondingen maar niemand trok aan de alarmbel !
    Alicia M.  4 jaar,werd in het Brussels Erasmusziekenhuis binnengebracht nadat ze vreselijk was toegetakeld door vrienden van de moeder.    wat de kleine Alicia M. moest ondergaan was al te gruwelijk :  nadat ze drie weken geleden door haar moeder werd afgezet bij "vrienden" werd ze gestoken met een voorwerp, en met kokend water overgoten.    de twee duwden ook sigaretten uit op haar lichaampje.     de kleuter kreeg een hartstilstand door de folteringen, waarop een vriend van het koppel de hulpdiensten alarmeerde.     het kind kon nog gereanimeerd worden maar ligt in coma en de dokters weten niet of ze het haalt !
    Giovanni uit Gent, 6 jaar ,   bont en blauw geslagen en in een beek gegooid door zijn stiefvader.    sinds donderdagavond ligt het jongetje in het uz in Gent.  hij heeft het jongetje harde klappen verkocht,  hem dan in een gracht gegooid,  weer uitgehaald,  de kleine Giovanni weer in zijn auto gegooid.  het kind rilde van de kou en de pijn.  uiteindelijk dumpt hij het kind op een plein,  in het pikdonker,achter een hoog hekken  en verborgen door een gebouwtje dat er staat.   toen vrijwilligers hem vijf uur later vonden  was hij levensbedreigend onderkoelt.
    dan zijn er nog de drie  Roemeense meisjes Christina 10 jaar, Andrea 7 jaar en Brigitta 4 jaar.   ze zijn nu ondergebracht bij belgische pleegouders en hebben het daar goed.  maar ze moeten terug naar Roemenië waar ze  in moeilijke omstandigheden moeten leven,  en waar hun vader kortelings vrijkomt.   die vader heeft de drie meisjes sexueel misbruikt !!!!!
    de belgische pleegouders zijn doodsbang dat de kinderen weer misbruikt worden.   de roemeense kinderbescherming beloof alles te volgen en zo,  maar dat kan de pleeggezinnen niet geruststellen......

    dat zijn allemaal gevallen die mijn  hart zo'n pijn doen...... dat dit in onze maatschappij gebeurt.....  wie kan een kind zo'n pijn doen??????  ik kan er met mijn verstand niet bij.   als ik lees van de kleine  Alicia dat haar folteringen drie weken hebben geduurd !!!!! wat ging er door dat kleine meisje,  hoe bang is ze geweest al die weken,  als die folteraars maar hun gang gingen.  haar mama zette haar zomaar bij een  bevriend koppel af,  blijkbaar is ze gedurende die drie weken niet langs geweest.......dat kleine meisje heeft dat allemaal moeten doorstaan,  de daders moesten een levenslange straf krijgen !
    voor Louise is het allemaal voorbij....ze is er niet meer....... 
    Waar moet Giovanni nu heen.....   zijn mama woont bij diegene die hem voor dood achtergelaten heeft....

    het is een tijd dat die kinderen moesten spelen,  zich amuseren,  geknuffeld worden door hun ouders,  een tijd waar ze geen zorgen moesten hebben,  maar het is anders uitgedraaid.    er wordt  in ons  land hier veel te laks op gereageerd.   wanneer ze enkele keren in het ziekenhuis worden opgenomen met verwondingen waarvan men de herkomst niet weet,   mag er toch een belletje rinkelen....
    vooral bij Kind en Gezin komen ze vaak in contact met kinderen die bijvoorbeeld abnormaal veel blauwe plekken hebben.   kan ook een teken zijn.....   maar waar we misschien niet aan denken dat is dat de gewone burger soms signalen opvangt van zo'n situaties.   als we dan de kop in t zand steken,  dan laten we de daders hun gang gaan.  er zijn instanties waar je anoniem   situaties kan kenbaar maken.   ik denk dat er op die manier vele kinderen zouden gespaard blijven van mishandeling

    ik hoop dat we op die manier   een steentje kunnen bijdragen   en  kinderen kunnen helpen. 
    kinderen zijn onze toekomst,  ze zijn het mooiste wat ons kan overkomen.  laat ons dan ook zorg dragen  over  alle kinderen !


    07-03-2011, 11:50 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAMENNAAIDAG
    nog twee weken en het is weer zo ver.....  onze derde samennaaidag !
    diegenen die er de vorige jaren bijwaren weten hoe het er allemaal aan toe gaat : ofwel kom je s morgens rond 9-9.30u,  ofwel kom je in de namiddag.   s middags is er lekkere zelfgemaakte soep  met boterhammen met kaas,  hesp......   en in de namiddag hebben we koffie met cake.
    soep en cake worden gemaakt door Rita,  die op haar manier een steentje wil bijdragen.
    Mariette,  die al die mooie boordjes rond onze dekens maakt,  komt samen met haar dochter.  
    maar dit jaar hebben we een primeur :  er komt een man mee !  en niet zomaar een man,   hij   breit !
    het is de zoon van Jacqueline,  die al van heel in het begin breit.     ze kwamen soms op bezoek    in het uz in Gent toen ons Fientje daar lag met leukemie.     ze hadden   altijd iets kleins mee ,   en daar was Fientje heel content mee.       Jacqueline kan honderduit vertellen over kruiden  en homeopatische geneesmiddelen,  ongelofelijk.
    haar zoon is uit hetzelfde hout gesneden  en breit samen met zijn ma  voor onze actie.      ben eens benieuwd hoe hij zich daar gaat voelen tussen al die vrouwen.......
    ik wil bij deze ook vragen   jullie naam door te geven,  of aantallen voor groepen,   dit om organisatorische reden.
    wij hopen dat het mooi weer is zodat jullie niet in slecht weer moeten doorkomen,   en dat is het alleszins al aangenamer.....
    Antoinette,  Annie,  Patricia en ik doen er alles aan om jullie een mooie ,  aangename dag te bezorgen.


    07-03-2011, 08:07 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!