DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEEL BREIWERK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen eerst en vooral wil ik een nieuwe breister verwelkomen :  Linda uit Oudenaarde  ze kwam ons op het spoor via onze website 'de breimadammen'.  Linda breit al een hele tijd voor het goede doel,  en wil ook haar steentje bijdragen  bij ons.  dat vind ik echt fantastisch !  we zijn dan ook heel blij dat zij onze rangen komt vervoegen !
    welkom Linda !
    woensdag was ik bij Integraal in Brugge.  70 dekens gaan mee met Jef Sneppe naar Oekraïne,  heel veel kinderbreiwerk  gaat naar Baby-Nest in Gent.  het waren weer allemaal heel mooie breiwerken,  die de vrijwilligers van Integraal  en zuster Maria-Goretti gemaakt hebben.  we zijn hen heel dankbaar. 
    vandaag gaan we op bezoek bij Annie uit Jabbeke.  deze vrouw heeft samen met Rita uit Stalhille heel wat dames in hun streek aan het werk gezet om mee te breien met ons.  regelmatig nodigen ze ons uit om hun breiwerk te komen afhalen,  en dan samen bij een kopje koffie te vertellen waar het allemaal naartoe gaat. 

    het is nog vroeg,  maar ik kan nu al meedelen dat onze volgende Samennaaidag doorgaat op maandag 18 maart 2013,  in de zaal van de jongensschool  in Vinkt (zoals gewoonlijk) !
    er hebben  enkele nieuwe breisters beloofd om te komen,  zodat wij vermoeden dat we met een redelijk aantal zullen zijn.  als je zin hebt om eens een dagje te komen mee lapjes aan elkaar zetten,  noteer deze datum alvast.  iedereen is heel hartelijk welkom !


    30-11-2012, 06:45 geschreven door dino
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIJN WEEKEND
    Klik op de afbeelding om de link te volgen weer is een week voorbij,  en stilaan naderen we het jaareinde....  het gaat razendsnel...
    deze week was Annie bij een 86 jarige breister.  deze vrouw breit al een tijdje voor onze actie,  en ongelofelijk hoe ze op haar leeftijd nog zo actief is voor ons,  en de kwaliteit van haar breiwerk is gewoonweg verbluffend !!!   ze had voor ons weer drie mooie vestjes,  drie dekentjes en nog een 90-tal lapjes gebreid.   van harte proficiat voor deze kranige vrouw !
    ondertussen probeert Annie contact te leggen met 'de Tinten',  een initiatief in Gent voor daklozen.  ik was even bij Antoinette,  nadat ik een bezoek bracht aan Lia  in Ruiselede.  Lia is naast zuster Noëlla,  de drijvende kracht achter de missiekring in Ruiselede.  bij haar ga ik langs om breigerief op te halen, wanneer ik niet naar de bijeenkomst kan gaan.  zij verdeelt ook wol en zo onder de leden.  zij wordt volgend jaar 80 !!!   we hebben heel wat mensen van boven de 80 die zich inzetten voor ons.
    ik bewonder hun energie om dit nog allemaal te doen.  
    maar ze voelen zich er allemaal goed bij,  nog zoveel te kunnen doen,  en zoveel voor anderen te betekenen.   ik hoop dat ze dit nog een tijd kunnen doen,  want ze zijn een echte meerwaarde voor onze actie.    maar dat zijn ook alle andere breisters,  samennaaisters,  mensen die wol geven.....  ze  zorgen er samen voor dat onze actie steeds verder groeit.  zonder al die mensen,  was het al gedaan met 'deken voor pakistan'...
    dus allemaal een hartelijke,  welgemeende MERCI !!!!   en een fijn weekend gewenst !!!


    17-11-2012, 09:38 geschreven door dino
    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3K6 LOTGENOTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik vertelde vorige week over Angèle,  de vrouw waar ik altijd langsging om het breiwerk van Ocra Meulebeke op te halen.   enige tijd geleden was ik nog bij haar,     en ze voelde zich  toen goed,  maar vorige week kreeg ik het bericht dat ze overleden was....  ik was er helemaal ondersteboven van.  enkele dagen later kreeg ik telefoon van Leen,  één van haar dochters.    ik was blij met haar dochter nog eens te kunnen praten over haar mama.  tijdens het gesprek,  hadden we het over mijn kleindochter Fien,  die zes jaar geleden leukemie kreeg en lange tijd in het UZ in Gent verbleef in het kinderziekenhuis.   Leen vertelde dat er nu een groep op facebook bestaat : '3K6 lotgenoten',  die patiëntjes en hun familie de kans geeft (weer) contact te leggen met elkaar.    het is wel een besloten groep.   ik heb onmiddelijk de kans gegrepen en me lid laten maken,  en zo kwam ik weer in contact met mensen die daar vroeger,  ten tijde van Fien haar leukemie,  ook verbleven.   wat is het toch fijn dat zoiets als facebook bestaat....  zoals een moeder me schreef : "je maakt zo'n moeilijke tijd  samen  door, en daarna hoor je niets meer van mekaar....,  en nu via facebook zijn we weer verenigd!"
    mooi initiatief dus....
    vandaag is mijn ventje weer gaan werken,  na een week goed voor mij gezorgd te hebben,  maar k heb moeten beloven van me stil te houden en voldoende te rusten.  tis nog maar anderhalve week geleden dat ik een operatie had,   dus is rust geboden..... 
    morgen komt Annie terug uit vakantie,  en ze heeft me beloofd om deze week eens langs te komen. 
    Lydie van de breiclub van het Zonneheem in Eeklo,  heeft nog eens gebeld om te vragen of we dekens kunnen leveren voor 'de Tinten',  een initiatief in Gent voor daklozen;    ik bespreek dit dan met Annie,  die dichtst woont.  we kregen ook een uitnodiging van Annie uit Jabbeke om eens op de koffie te komen,  breiwerk in ontvangst te nemen,  en wat bij te praten.
    ik kijk er enorm naar uit. 
    en stilaan wordt het winter :  het is vroeg donker,  de bladeren vallen al goed van de bomen,  maar eerlijk,  ik vind het wel best gezellig thuis ,  en het breien en samennaaien vormt weer mijn hoofdbezigheid  's avonds. 



    12-11-2012, 14:51 geschreven door dino
    06-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEEL TRIEST NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen toen ik deze avond laat thuiskwam,  en nog eens  mijn mailtjes nakeek,  was er een mailtje bij van Sandra uit Meulebeke.....  ze liet mij weten dat Angèle,  de vrouw waar ik altijd al het breiwerk van Meulebeke ging halen,  overleden was. 
    bij Angèle ging ik ongeveer om de vier maanden langs  om het breiwerk van Ocra Meulebeke op te halen.     het was altijd een fijne uitstap  naar haar.  ik ging in de voormiddag,  we dronken samen koffie met een koekje  en praten over de actie maar evenzeer over onze kinderen  en kleinkinderen.   elke keer kwam ik met een bomvolle auto terug !!!  
    vorig jaar moest ze verhuizen omdat het huis waar ze woonde,  verkocht werd.      ze ging niet ver van één van haar dochters wonen,  zorgde af en toe voor de kleinkinderen,  en zette zich altijd in voor de medemensen.     ze was iemand uit de duizend,  zoals we dat heten.     het was een warme vrouw,  eenvoudig  en  altijd stond ze voor iedereen klaar.     ik denk dat heel veel mensen haar zullen missen,  net als ik .    ik kan me niet voorstellen dat ik nooit meer bij haar kom..... 

    ik wil in de eerste plaats haar kinderen,  kleinkinderen ,  maar ook alle mensen van Ocra,  of diegenen die  met haar samenwerkten voor het goede doel  en voor Ocra  mijn  innige deelneming aanbieden.    een bijzonder iemand  heeft ons verlaten.  dit doet echt pijn.


    06-11-2012, 00:00 geschreven door dino
    05-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG VAN WEGGEWEEST....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik was even uit circulatie,  wegens opname in het ziekenhuis,  waar ik een operatie onderging.  maar gelukkig,  goed en wel weer thuis......  en blij dat ik nog eens op mijn blogje kan schrijven. 
    Annie liet me weten dat Liliane  weer heel wat lapjes binnenbracht,  en dat deze mevrouw,  sinds het begin van onze actie al 7000 (!!!) lapjes heeft gebreid !!!!  gewoonweg geweldig !!!  proficiat, Liliane.
    en zoals Liliane,  zijn er nog vele vrouwen,  die ook al heel veel lapjes breiden,  en die we héél hartelijk willen bedanken. 
    Lydie Demeyer  van de breigroep uit Eeklo belde voor dekens  voor een organisatie 'de tinten'  in de Nederpolder in Gent. 
    dan was er nog een merkwaardig initiatief :  de vrouwen van Femma breiden om de lantaarnpalen in Maldegem.  ik zag dat  artikel  in de krant,  en belde de initiatiefneemster op om te vragen wat ze nadien deden met de wol....  ik vroeg haar of ze die wol niet naar onze breigroep in Kleit konden doen ?   het wildbreiwerk moest blijven tot na de verkiezingen,  en dan zouden ze kijken hoe de kwaliteit was van de wol....
    gelukkig was alles nog in prima staat,  en heeft de breiclub de wol gekregen.  met heel veel dank aan Femma Kleit !!! 
    we proberen zoveel mogelijk restjes wol te krijgen,  soms lukt dat,  soms minder,  maar op die manier kan je ook soms aan wol geraken.  tegenwoordig is dat heel 'in'  dat wildbreien,  en mede doordat breien weer heel erg hip is,  zullen er weer heel wat restjes wol zijn.....
    het wordt nu echt winter,  en dat brengt mee dat er weer heel veel gebreid wordt,  wat ons echt blij maakt,  want nog steeds weten we waar met ons dekens,  en ander breiwerk naartoe !


    05-11-2012, 22:30 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!