DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2013.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we staan aan de vooravond van een nieuw jaar....  2012 was voor  Antoinette, Annie, Patricia en voor mij een heel vruchtbaar jaar wat onze actie betreft :  iedereen breidde, naaide,  haakte graag verder,  en we mochten heel veel nieuwe mensen verwelkomen.     we maakten contact met mensen van Ravelry,  gingen een tweede keer naar het opvangcentrum van Sint Niklaas,  leerde 'de Tinten' kennen,  Bert Spaans  die naar Roemenië gaat en zo veel van ons breiwerk meeneemt... (ik hoop dat ik niets vergeet,  want het is zo veel geworden.... )    ongelofelijk hoe iets zo kan groeien!    het is ook de eenvoud van onze actie die er voor zorgt dat het zoveel succes heeft,  en het ligt in ieders bereik.      we vragen geen geld,  alleen een beetje van de vrije tijd,  een beetje wol,  en breien maar.... en dat alles maakt heel veel mensen gelukkig  !
    deze morgen las ik een artikel in de krant van een nederlandse paragnost, Jan C. van der Heide,  met zijn voorspellingen voor 2013. 
    één zin uit zijn voorspellingen wil ik jullie niet onthouden :

    DE  VINDINGRIJKHEID,  CREATIVITEIT  EN  HET SAMENHORIGHEIDSGEVOEL  NEMEN  OVERAL  TOE.  BURENHULP,  VRIJWILLIGERSWERK  :   MENSEN  DIE OMZIEN  NAAR  ELKAAR,  DAT WORDT  DE   TENDENS !!!!

    ik moet zeggen,  dit geeft hoop !  ik vond dat de laatste jaren veel mensen alleen maar met zichzelf bezig waren,  zodat de medemens vaak vergeten werd.      wat wij doen is juist het tegenovergestelde.     we zoeken mensen,  die onze hulp kunnen gebruiken.     en onze hulp bestaat erin,  dekens,  truitjes, sjaals, mutsen, wantjes.... te breien,  om hen te verwarmen.      als die trend,  van 'mensen helpen' zich verder zet,  en uitbreid in 2013,  dat kan ons dat alleen maar gelukkig maken.     we zijn hier allen samen op deze wereld,  het is erg dat er zijn die echt overvloed hebben,  en andere die omkomen van honger, kou....   het is ongelijk verdeeld !  daar moeten we iets aan doen,  elk op zijn manier,  niet altijd met grootse dingen,  maar alle kleine beetjes helpen.  zo zijn wij al een zevental jaren bezig,  en het voelt GOED aan !!!!  laat ons zo verder doen,  en ons steentje bijdragen
    dat is onze wens voor het nieuwe jaar !!!!


    31-12-2012, 08:49 geschreven door dino
    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALIG KERSTFEEST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren zei ons Floortje :  "Jesus is bijna jarig ! ".......de laatste dagen praat ze over niks anders.  tis echt leuk om dit uit zo'n kindermondje te horen......vrijdag vierden ze in haar klasje de verjaardag van de geboorte van Jesus,  met lekkere cupcakes,  en kleine pakjes onder de kerstboom,  en een mooi kerststalletje....
    de kerstboom thuis  vind ze ook reuze,  vooral dan de geschenkjes die eronder liggen,  maar de essentie van Kerst,  dat weet ze :  de geboorte van Jesus !  en dat vind ik mooi,  dat ze de kinderen,  reeds van heel kleinsaf,  erover vertellen.
    in deze tijden van crisis,  egoïsme,  onverdraagzaamheid,  geeft dit toch hoop voor de toekomst. 
    meer dan ooit moeten we voelen,  dat het tijd is voor een ommekeer,  voor meer verdraagzaamheid. 
    de wereld is NIET vergaan op 21 december,  daar was ik vast van overtuigd,  maar ik denk dat het meer 'een ommekeer' is die de boodschap was!   de laatste tijd horen we veel 'negatieve berichten' over sluiting van bedrijven,  werkloosheid, oorlogen  en andere toestanden....  toch moet er eens een opwaartse spiraal ingezet worden,  en misschien is dit nu......
    laat ons met deze Kerst eens positieve gedachten uitsturen,  rekening houden met de medemens  én met elkaar . 
    laat  het echt een Kerst van vrede zijn,  laat de wapens zwijgen  in Syrië  en andere gebieden waar de mensen onderdrukt,  en mishandelt worden. 
    Kerst betekent 'vrede op aarde aan alle mensen van goede wil',  wel laat dat dan zo worden.....
    ik wens samen met mijn drie boezemvriendinnen Antoinette, Annie en Patricia,  aan allen een zalige Kerst ! 
    vrijdag waren we in het opvangtehuis van het Rode Kruis in Sint Niklaas (we waren daar vorig jaar voor het eerst);  we hadden twee auto's volgeladen met dekens, mutsen, sjaals, truitjes,  en voor ieder kindje een prachtig gebreide knuffel,  die Chrisje uit Putte gemaakt had....  de blijdschap ,  de fonkelende kinderoogjes,  de hartelijke zoenen.....  daar kan niets tegenop!  dat was "ons" kerstkado !!!!  méér dan ooit beseffen we alle vier dat wat we doen,  goed is!  dat we zo verder moeten doen,  en dat we hierbij héél véél mensen gelukkig maken... niet alleen met ons breiwerk,  maar we maken ook mensen gelukkig,  alleen maar omdat ze zich nuttig voelen,  dat ze ook iets kunnen doen wat hen gelukkig maakt...  en dat allemaal door de oproep om mee te breien voor het goede doel !
    ons leven is hierdoor totaal veranderd,  en dat van vele breisters  en mensen die 'draadjes instoppen',  'lapjes aan elkaar zetten' ,  'randjes crocheren rond de prachtige dekens'.......
    ik voel me ook zo gelukkig drie zo'n prachtvriendinnen  te hebben,  die samen met mij dit alles verwezenlijken :
    dank U Antoinette, Annie en Patricia !  en dat we dit nog héél lang kunnen voortdoen !!!!


    24-12-2012, 08:14 geschreven door dino
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YUNOMI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen www.yunomi.be  is een leuke site voor en door vrouwen boordevol inspirerende artikels,  handige tips,  en heerlijke recepten....  ideaal voor elke vrouw.  als je op volgende link klikt,  vind je er een mooi artikel over ons !   http://nl.yunomi.be/nominees/artikel/de-breimadammen 
    als je wil kan je ook commentaar geven,  en/of stemmen voor ons.  
    ik ben heel blij dat we ook van deze kant eens extra in de picture gezet worden,  en niet alleen wij,  maar ook al onze breisters,  naaisters,  en alle mensen die zich inzetten voor onze actie !!!!
    ook via Ravelry krijgen we veel reacties,  nieuwe breisters.....  ongelofelijk hoe we tegenwoordig bekendheid krijgen !  hoe internet toch mensen bijeen kan brengen. 
    ondertussen zijn we bijna aan het eind van dit jaar gekomen,  een jaar met mooie gebeurtenissen,  maar ook heel trieste....  denken we maar aan de kinderen en volwassenen  uit Connecticut.....  laat ons met deze kerstdagen eens extra aan de families denken die dit immense verdriet moeten verwerken.
      Antoinette, Annie, Patricia en ik   gaan deze week   dekens ,  knuffelpopjes (gebreid door Chrisje) ,  wantjes, mutsen, sjaals.... gaan afgeven in Sint Niklaas.    
    het wordt een mooi kerstgeschenk voor de bewoners van het opvangtehuis.
    ondertussen bracht Annie kinderbreiwerk naar Baby-nest in Gent,  en kwamen ze van 'De Tinten'  dekens, truien, sjaals... ophalen voor de daklozen.   we vergeten natuurlijk onze andere initiatieven niet : Oekraïne, Roemenië....
    van Bert Spaans (werkgroep voor Roemenië)  kregen fotos doorgemaild,  die jullie bij onze site 'de breimadammen' kunnen terugvinden,  alsook andere info over onze actie.
    mag ik,  in naam van mijn boezemvriendinnen Antoinette, Annie en Patricia en mezelf,  jullie allen een zalige Kerst toewensen,  en een gelukkig én gezond 2013,  én daarbij alle mensen waarvoor wij breien,  niet vergeten !  hopelijk kunnen we verder gaan met wat we bezig zijn,  en  dat er nog mensen bijkomen,  en nieuwe initiatieven om voor te breien.  dat wensen we van harte !!!!


    18-12-2012, 10:11 geschreven door dino
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TINTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik vertelde reeds over 'de Tinten'  een initiatief in Gent waar we nu ook dekens voor breien.  gisteren waren Jan en Lea van de Tinten op bezoek bij Annie om voor de eerste keer breiwerk te komen ophalen. 

    Jan werkt samen met zijn vrouw als vrijwilliger in de Tinten.  dit is een vzw  die werken voor huis-en thuislozen,  dwz mensen zonder dak boven hun hoofd en mensen die hun land zijn ontvlucht.
    het huis heet 'Samaria' en is gevestigd op de Nederpolder in Gent in een vroegere kleuterschool van Sint Bavo. 
    hun specifieke doelgroep zijn mensen zonder papieren en voornamelijk anderstaligen.  ze hebben in Gent een 1000-tal mensen waar ze voor zorgen waaronder een 400-tal kinderen !!!
    iedereen (55 mensen)  die er meehelpt doet dat op vrijwillige basis en heeft vooraf toch een ernstig intake gesprek om het goede verloop te waarborgen, en de mensen met respect te behandelen.
    elke vrijdag is er voedselbedeling voor zo'n 600 mensen .
    iemand van de vrijwilligers gaat elke dag de bakkers af om het onverkochte brood, taarten en koeken op te halen die dan in grote vriezers gaan.
    het brood wordt dan op donderdag uitgehaald om de vrijdag uit te delen. 
    vroeger kregen de mensen een voedselpakket,  maar iemand die geen kookvuur heeft is niks met olie of spaghetti... dus nu kan ieder kiezen voor een aantal "bonnen" volgens de samenstelling van het gezin.  zo wordt enkel gegeven wat er ook gebruikt zal worden.
    als het huis open is voor begeleiding (op woensdag)  is er steeds gratis soep en koffie eventueel met koek en taart,  al naargelang wat ter beschikking is....
    maar de mensen worden er ook begeleid en krijgen niet zo maar gewoon alles ....  er wordt voor gezorgd dat de kinderen naar school kunnen en dat ze proberen toch een beetje orde op zaken te krijgen.
    om alles rond te krijgen moeten ze toch elke week een 400 euro bijpassen en daavoor hebben ze een tweedehandswinkel  van kledij, huisraad en boeken waar iedereen terecht kan om aan te kopen.
    maar belangrijkste is eerstelijnshulp :  mensen die niks hebben krijgen ook kleding en dekens...
    ik heb er dan ook de nadruk op gelegd dat onze dekens en gebreide kleding niet mogen verkocht worden,  maar gratis aan de mensen moeten worden meegegeven.  dat was voor hen ook evident en hebben ze zeker beloofd te zullen handhaven.
     
    ze hebben beloofd op onze samennaaidag  een powerpoint te komen voorstellen,  dat zal heel interessant zijn,  en ons een extra boost geven om verder te doen met ons mooie werk !


    05-12-2012, 07:28 geschreven door dino
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JABBEKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vrijdag zijn Annie, Patricia en ik in Jabbeke op bezoek geweest bij Annie.  deze veelzijdige vrouw  heeft in de looop der jaren,  samen met Rita uit Stalhille,  een schare trouwe breisters verzamelt.  deze waren ook allen uitgenodigd om eens samen te zitten bij een kopje koffie en twee lekkere zelfgebakken taarten !!!!!
    toen we binnenkwamen stonden daar al heel veel zakken klaar met dekens, truitjes en ander breiwerk,  allemaal om het mooist.  één voor één kwamen de genodigden toe en werd het supergezellig.  we praten over onze actie,  waar het allemaal naartoe gaat,  en hoe we mekaar allemaal leerden kennen.  we wisselden ook mail-adressen uit,  en gaven informatie over onze blog en onze website. 
    met volgeladen auto vertrokken we weer huiswaarts.  de dekens gaan naar 'de Tinten',  het baby-gerief naar Baby-Nest in Gent.  ze zullen Annie daar graag zien komen......
    Patricia kreeg een mail van Inge,  die wol heeft en na haar verhuis ook voor ons wil breien !   dat aanbod slaan we niet af.  welkom bij ons ,  Inge !
    vrijdagavond was er een brei-avond waar Patricia naartoe ging en van Annick , waar de brei-avond doorging, kreeg ze een mailtje :
    haar alternatieve hobby is spinnen :  ze  spint haar eigen wollekes van eigen dieren ( merino schaapjes en tal van andere wolschapen,  angora geiten, angora konijnen...)   als dat niet bijzonder is !
    ze schrijft : " een super idee zou het zijn,  toch mijn inziens,  moest ik nog mensen vinden die kunnen spinnen,  zodat wij samen aan de slag kunnen gaan met echte ruwe wol en die wol spinnen voor jullie project...  kleur kunnen we inbrengen,  weliswaar enkel producten uit huis en tuin,  maar die kleuren zijn ook heel mooi natuurlijk,  al vind ik  de natuurlijke vachtkleurtjes ook wel super mooi,  de natuur heeft zo zn redenen dus ook de diertjes kunnen maar hun eigen schoonheid aanbieden.  je kan haar website bezoeken op  www.spinateljee.jimdo.com   zijn er mensen die heel graag aan het spin-project willen meewerken,  wil ik heel graag de beginselen van het spinnen aanleren.  "
    toch echt wel heel bijzonder hé !
    het is ongelofelijk hoeveel fantastische  mensen  we leerden kennen door onze actie,  hoeveel prachtige intiatieven  we steunen,  ons leven is er totaal door veranderd,  het is rijker geworden,  het voelt zo goed aan !!!!!!  ik hoop dat jullie dat ook zo aanvoelen,  dan kunnen we zeggen,  dat we geslaagd zijn in wat we doen !  dank  aan alle mensen,  die breien,  aan elkaar naaien,  wol brengen,  initiatieven helpen zoeken,  technieken en middelen aanreiken......  samen hebben we er al één mooi geheel van gemaakt : een actie,  niet gesteund op geld of prestige,  maar op solidariteit,  meedevoelen,  liefde.....


    02-12-2012, 10:30 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!