DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVLV HOOGSTRATEN EN KATTY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we hebben er lang naar uitgekeken,  maar woensdag was het eindelijk zo ver !!!!  Katty uit Hoogstraten (de mevrouw die zo'n fantastisch mooie dekentjes maakt ,  en ook enkele dames van KVLV  zo ver kreeg om voor onze actie te breien !)  had gevraagd om eens te komen,  en te vertellen over onze actie.  dat deden we maar al te graag ! 
    we hebben eerst  Chrisje  (de mevrouw van de mooie gebreide knuffels,  en zij ontvangt voor ons zendingen uit Nederland)  opgehaald. 
    daar stond heel wat wol klaar voor ons,  en we besloten om die maar meteen  mee te nemen naar Hoogstraten,  want we zouden het gerief toch niet allemaal kunnen meebrengen naar Drongen.....

    we werden in Hoogstraten heel hartelijk ontvangen met aardbeientaart !  er waren een achttal breisters aanwezig,  die regelmatig samenkomen in het 'brei-café' dat door May werd bedacht.  ieder breit er naar eigen zin,  al dan niet voor het goede doel.
    volgend jaar zouden ze ook naaien erbij nemen,  en ze vonden de luiertassen een goed idee om mee te starten.
    ze waren blij ons eens persoonlijk te leren kennen en te horen vertellen.  je kon de ideetjes en plannen alweer in de lucht voelen springen.....
    de plakboeken en fotos werden bovengehaald en dit is een fijne manier om onze actie in beeld te brengen.  fotos zeggen soms zo veel meer dan woorden. we kregen van Katty weer enkele 'super' dekentjes mee,  alsook een tiental 'ververs-dekentjes'  die ze nog liggen had.  ze hoorde ons vertellen over Babynest  en gaf die maar meteen mee,  niettegenstaande ze eigenlijk voor een ander doel waren gemaakt.
    we hebben ook wat 'konen' meegedaan,  die met dank werden aangenomen.
    terug bij Chrisje hebben we de auto verder geladen met pakketten uit Nederland en het brei- en haakwerk van haar en haar mama... en nog breisters uit de buurt... en ook een lading gebreide knuffelpoppekes voor het opvangcentrum in Sint Niklaas.

    een dikke merci aan iedereen uit Hoogstraten !!! het was voor ons een heel deugddoende dag !!!! 
    ze hebben ons ook beloofd hun best te doen om volgend jaar naar onze samennaaidag te komen !!!


    14-06-2013, 20:10 geschreven door dino
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS SYRIAN CHILDREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen donderdag kocht ik zoals zo dikwijls de 'Libelle' (vrouwenblad)
    een artikel trok mijn volledige aandacht :  "een vrouw met een missie",  ging over  Suzy Bochi,  ze wil kleding, speelgoed inzamelen voor de kinderen in Syrië.  het is echt de moeite om haar verhaal eens te lezen,  en U vind er alles over terug op  http://sossyrianchildren.blogspot.com   

    daar mijn eigen familie (zus van mijn mama en haar vier kinderen en hun  gezin)  naar hier is gevlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië,  trek ik het me heel erg aan !  we horen er alle dagen over in het nieuws,  maar tis ver van ons bed,  en we beseffen niet half wat die mensen die daar nu nog zijn moeten meemaken,  wat de mensen in de vluchtelingenkampen   meemaken..... maar ook diegenen die hier zijn, zoals mijn familie, missen hun thuisland heel erg,  maar durven gewoon naar daar niet terug,  zolang de situatie daar zo erg is.
    als we dus iets kunnen doen,  mogen we dat zeker niet nalaten.  dus heb ik Suzy Bochi gemaild.  vandaag kreeg ik een antwoord van haar,  en ik zet het hier integraal op mijn blog :

    hallo,  hartelijk bedankt voor je mail,  en vooral om aan SOS Syrian Children te denken !
    je doet me een pracht aanbod ! ik ben eens even op jullie website gaan kijken,  en dat werk dat jullie maken is allemaal zo mooi !  proficiat !
    onze eerste container vertrekt op 19 juni bij Wereldmissiehulp.  het is spijtig dat het artikel in libelle pas nu verschenen is,  want nu komen de reacties los bij het publiek. 
    omdat examens en vakantie er nu aankomen,  zal de volgende actie pas in september in gang worden gezet.  dat neemt niet weg dat ik heel gelukkig ben met het aanbod,  want zo kan ik beter plannen op wie ik allemaal beroep kan doen voor de volgende container.  bovendie wil ik de tweede vracht voor de winter in Syrië krijgen,  en jullie warme dekens en kinderkleding komen dan uiterst goed van pas. 
    ik heb wel geen idee hoeveel jullie kunnen breien in welke periode?  ik zal op de site dat jullei heel wat kilo's verzetten blijkbaar.  misschien kan je daar nog wat informatie over geven?  met vriendelijke groeten, Suzy


    ik heb dit bericht doorgestuurd naar de breigroepen,  en doe dit naar iedereen via mijn blog.  ik kan alvast ook zeggen,  als U nog mooie bruikbare kledij  heeft,  die U wil meegeven naar Syrië,  U deze altijd in een  plastiek zak,  met vermelding "voor Syrië" in de rode  kledingbak van 'Wereldmissiehulp' mag deponeren.  zij doen het vervoer van deze actie naar Syrië.  wij gaan zeker breien en hopen heel veel te kunnen meegeven.  


    09-06-2013, 21:19 geschreven door dino
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPROEP VOOR REISTASSEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen toen we maandag bij Wieske van Babynest waren,  kregen we een tip :  als mensen op reis gaan met een reisagentschap,  krijgen ze meestal een soort reistas mee....  die kan Mieke en haar vriendinnen gebruiken om verzorgingstassen voor jonge moedertjes van te maken !   dus hebt U zo'n tas,  en U wil ze ons bezorgen... graag !!!!!
    ik wou hier ook iets vertellen over een project van het KU Leuven,  waar wij nu mutsjes, kleine dekentjes, sokjes.... voor breien.  we leerden dit initiatief kennen door Mieke uit Linden :
     het project gaat uit van KU Leuven ven wordt vooral gesponsord door artsen en personeel van UZ Leuven.
    op regelmatige basis gaan er artsen, kinderartsen, vroedvrouwen..; naar ginder en die nemen ons breiwerk mee.
    van september zouden ze voor een permanentie zorgen en dus om de 14 dagen iemand sturen (ieder neemt verlof op om daar te werken !)
    dus een beetje gelijklopend met wat Trees Van Hove deed,  maar hier heb ze wel een organisatie die het kan dragen en met meer middelen.  
    hun vraag is dezelfde als deze van Trees :  mutsjes, sokjes, en ook kleedjes en truitjes, dekentjes... zijn welkom,  daar hebben ze  blijkbaar ook NIKS.
    een vroedvrouw is vorige keer met niks naar huis gekomen,  ze had al haar kleren daar achtergelaten...  toch weer een goed doel om voor te werken... Mieke uit Linden en haar vriendinnen zijn alweer een goede pijler en tussenpersoon voor die mensen !
    wil je meer lezen over het  project van KU Leuven klik dan hier :
     http://www.uzleuven.be/over-lumos


    06-06-2013, 16:52 geschreven door dino
    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIWERK VOOR OEKRAÏNE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen bij Integraal  breien ze al van in het begin van onze actie;  en via hen hadden Patricia en ik het genoegen kennis te maken met Jef Sneppe,  de man die achter de Werkgroep Oekraïne zit.  
    deze mens is heel gedreven en is al ontelbare keren met een konvooi naar  Oekraïne geweest.   daarom ook dat ik vroeg aan zuster Noëlla,  om hun breiwerk mee te geven met Jef en de Werkgroep Oekraïne. 
    op 2 juni is Jef alle breiwerk (grote en kleine dekens, pulls,  mutsen, vestjes, sokjes, sjaals....) komen ophalen,  want volgende week laden ze een camion en eind juni vertrekt er nog een tweede camion naar Oekraïne.   de mensen van de werkgroep Oekraïne hebben contact met 2 humanitaire organisaties in Oekraïne,  die de gebreide kledij zeker aan arme mensen bezorgen. 

    ter info :
    transport met een camion kost 4000 euro
    de eerste camion vertrekt 12 juni,  de tweede eind juni.
    per camion laadt men 2000 bananendozen.
    financies van de werkgroep zijn de rommelmarkten en de winkel (langestraat 66, Brugge)
    goederen komen bij arme mensen,  hoe?
    ze worden in centra - met vergunning - gebracht :
     - organisaties internaten
     - gaarkeuken : de mensen die er werken gaan met de ontvangen goederen naar de dorpen. zij krijgen aardappelen,  groenten in ruil
     - Strilky : een dorp/stad die gesteund wordt.
    de werkgroep startte met een project 'Tandlabo' met steun van de provincie.  want mensen hebben vaak afgebrokkeld tandgebit,  kunnen niet hersteld worden

    dit is dus één van de projecten waar onze actie voor breit en zoals U kunt lezen,  komt alles goed terecht !


    05-06-2013, 19:54 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUPERMAANDAG
    inderdaad,  maandag was een superdag !  rond half elf arriveerden Mieke en Kitty (uit Linden)  bij Annie in Drongen,  waar Patricia en ik ondertussen ook aanwezig waren.  we trokken rechtstreeks naar Babynest.  Wieske had zich vrijgehouden  om de dames uit Linden een rondleiding te geven en de werking van Babynest uit te leggen.  ze vertelde er meteen ook bij dat ze in september naar een nieuw onderkomen verhuizen,  daar het pand waar ze nu zitten,  afgebroken wordt. 
    om de huur van het nieuwe pand te betalen zoeken ze nog enkele sponsors die maandelijks een bijdrage willen leveren.....
    Mieke had verzorgingstassen mee,  die ze maakte,  en Wieske vond ze super,  dus mogen ze er nog maken....  er werden ook tips gewisseld,  zodat ze nu in Linden weten,  wat ze allemaal voor Babynest kunnen maken.
    van daar reden we naar Huize Triest.  ik was blij er nog eens te zijn,  normaal gaat Annie nu altijd naar daar omdat het niet ver van haar werk gelegen is. 
    er is daar de laatste jaren heel veel veranderd :  het binnentuintje werd herschapen in een ruimte met prachtige banken en tafels,  waar iedereen bij goed weer leuk kan vertoeven.   door de 'stille weldoener' uit het  gelijknamige programma,  hebben ze een broodjeszaak kunnen opstarten.  dit heeft heel veel bijval,  want geef een dakloze een pak spaghetti,  hij kan er niets mee doen, want kan het niet klaarmaken... maar met een lekker broodje met wat groente en vlees tussen,  heeft hij een lekkere maaltijd !  
    via het programma Volt op één,  kregen ze ook een stille weldoener,  die hen een huis schonk voor opvang van gezinnen !!!!  er zijn dus nog wel degelijk mensen die geld hebben en het ook gebruiken om anderen te helpen.   na al dat goede nieuws waren we toe aan wat eten.  Annie had alles voorzien,  en  Patricia had een lekkere taart gebakken voor bij de koffie/thee.  we konden nog gezellig napraten  en zo was het al snel vier uur in de namiddag.  iedereen reed heel tevreden terug naar huis !


    05-06-2013, 06:44 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!