DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PONNEKEBLOM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nu denken jullie waarschijnlijk :  welke rare titel staat hier nu boven.....?
    wel,  ik kreeg een mail van Annie,  ze had mijn blogje gelezen,  en vond dat ik eens naar het volgende moest kijken :  http://www.ponnekeblom.blogspot.be 
    dat heb ik ook onmiddelijk gedaan,  en daar ging weer zo'n mooie wereld voor me open !!!  zo'n creatieve vrouw !!!  ik las er dat haar eigen boek,  bijna klaar is,  en in september in de boekhandel te verkrijgen is !  het wordt uitgegeven door Lannoo.  het is een boek met heel eenvoudige, makkelijke, mooie spulletjes.  ik kan jullie alleen maar aanraden eens naar de blog van ponnekeblom te gaan,  en als jullie graag haken,  haar boek aan te kopen,  zodra dit in de winkel ligt.....  ik ga het alvast doen !

    wat ik bij deze eens wil vertellen :  door de jaren heen van dekentjes maken,  en leuke truitjes, sjaals, mutsen.... breien,  voel ik aan dat dat me heel gelukkig maakt,  het versterkt het zelfvertrouwen,  maakt me bewust  dat iedereen iets kan wat mooi is....  de talrijke blogs van mensen die hun creativiteit willen delen met anderen  bewijzen dat dat werkelijk zo is.   het brengt ook vriendschap mee,  en gezelligheid....  het brengt ook rust.....  kortom,  laat je gaan,  wees creatief,  geloof in jezelf !!!  en je zal zien,  het verandert je leven,  je voelt je goed !!!  



    31-07-2013, 23:43 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRANNY SQUARES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen daar het vakantie is en velen op reis en zo,  wil ik mijn blogje toch een beetje opfleuren,  en hoe kan dat beter met een vrolijk verhaal over granny squares.  
    iedereen herinnert zich nog jaren geleden toen die spreien en kussens ,  gehaakt in prachtige kleuren,  hun intrede deden.....  het werd een rage.  misschien dat je ze nu niet veel meer ziet maar nog heel veel mensen over gans de wereld vullen hun vrije tijd met deze hobby.  
    ik ben geabonneerd op ' Flow ' dat is een tijdschrift dat regelmatig uitkomt,  en vorige week was het weer zo ver.  ik kijk er altijd naar uit want je vind er heel mooie verhalen over mensen,  hun leven,  hun hobby's ,  over mindfullness......  
    deze keer een artikel mijn bijzondere aandacht : 'HAKEN  AROUND  THE WORLD'.
    de fotos die het artikel opfleuren  spreken boekdelen :  dit moet je gewoon doen !!!!
    enkele vrouwen  waaronder  Saskia Laan uit Almere, Nederland,  heeft een blog hierover : bijsaarenmien.blogspot.nl   daar moet je echt eens gaan kijken !  je kan haar ook volgen op Pinterest en Instagram.  je vind er patroontjes,  uitleg en alles over granny squares.  je wordt  gewoon vrolijk van  ernaar te kijken.  
    Tatiana Cordova,  een vrouw uit midden Venezuela,  vertelt dat het een echte 'booming' is in Venezuela :  iedereen wil het leren !!! ze ontwerpt en verkoopt dekens via haar facebookpagina;  
    'het is een manier van leven geworden,  zo simpel is het. ik vind het gewoon spannend.  ik word zo blij van de nieuwe kleuren en het experimenteren met nieuwe vormen.  haken tilt mijn creativiteit naar een hoger niveau. ik ga nergens heen zonder mijn haaknaald,  dus je kan wel zeggen dat ik verslaafd ben ! '
     en dan zegt ze iets wat ik zo bijzonder vind :
    'als je mij vraagt hoe we wereldvrede moeten krijgen, zeg ik : allemaal gaan haken en de teevee uitzetten ! 

    Annette Ciccarelli,  een zweedse vrouw van 43,  zegt :
    ' haken maakt me kalm en gelukkig,  het voelt als yoga voor mijn hoofd en ziel. het geeft me de kans om gewoon te gaan zitten en gewoon te 'zijn',  los te komen van de alledaagse stress en iets te  creëren.  het is zo'n praktische hobby,  je kunt het overal mee naartoe nemen en het even tussendoor doen of lange tijd na elkaar.   kleuren en steken mixen voelt soms aan als therapie, echt.  overal gaat mijn haaktas mee naartoe : de dokter, de lunchroom,  het station,  voor het geval ik een paar minuten over heb. 
    blogs en internet zijn mijn inspiratie en leraar in één. 
    ik denk dat haken nu zo populair is omdat we allemaal terugverlangen naar vroeger, toen het leven langzamer en echter was en minder gevuld met technologie.  in realityprogramma's hebben we het beste en het slechtste van mensen zien voorbijkomen,  oorlogen kunnen we van heel dichtbij volgen op het nieuws,   we willen allemaal terug naar voor die tijd ! de tijd waar we vandaan komen,  met minder geweld,  minder uitgesproken meningen...  terug naar de zoete herinneringen aan oma, zelfgebakken koekjes,  zelfgemaakte dekens....ik vind het heel mooi dat die generatie niet uitsterft,  maar juist weer helemaal hip is.  daar doe ik graag aan mee !'

    en wij doen daar ook graag aan mee,  meestal is het bij ons breiwerk,  maar haken mag ook natuurlijk,  en het is altijd mooi om eens naar het handwerk van anderen te kijken.  en zoals ik al vertelde gaan we nu ook schoolkinderen leren breien.  gisteren is een doos wol van ' Knitting 4 Children '  toegekomen,  om dan in september in de basisschool De Kiem in Ruddervoorde te starten !  ik wil nog eens vermelden dat Knitting 4 Children projecten ondersteunt om kinderen weer aan het breien te krijgen.  en omdat wij dan nog eens breien voor het goede doel,  waren zij onmiddelijk akkoord om ons te steunen.  in bepaalde winkels, waaronder Dolce Lana in Hoevenen  (initiatiefnemers van Knitting 4 Children)  kan je wol kopen speciaal van deze vzw :  20 cent per bol gaat naar de vzw, die dan op haar beurt projecten voor kinderen steunt,  je kan ook online bestellen,  de service is super !




    31-07-2013, 09:06 geschreven door dino
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIKSMUIDSE BREIDAMES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amber, het kleindochtertje van mijn zus,  is heel creatief.     daarom vroeg mijn zus of ik eens wilde komen om haar 'iets' te leren,  (handwerken, breien.....)   ik schreef er vorige keer over hoe ik haar leerde mutsen maken met de breiringen .  het is iets wat heel gemakkelijk gaat en heel leuk is om te doen.  Dinsdag was ik met Patricia  in Diksmuide waar vier flinke dames van 75, 88, 89 en 91 jaar  breien voor onze actie :  dekens,  sjaals, mutsjes, truitjes.....  een ganse collectie lag er voor ons klaar !  Lory,   de dochter van de dame waar we samenkwamen,  had twee heel lekkere taarten gebakken,  en ook nog chocomousse klaargemaakt.    het was een heel gezellige namiddag,  en ik toonde hen ook hoe ik Amber leerde mutsjes maken.  het zijn  die mutsen die we nu aan de kinderen van basisschool De Kiem in Ruddervoorde gaan leren breien.   de dames waren hier ook heel enthousiast over,  en Lory haar mama gaat het ook proberen!
    na een heel toffe namiddag namen we afscheid van Lory,  haar mama en de vriendinnen,  die met volle moed weer verder breien.  wij zullen hen zeker nog eens opzoeken.
       
    ik plaats hierbij een foto van Amber, die een spreekbeurt gaf op school over haar hobby : breien !  het had blijkbaar veel indruk gemaakt,  want er werd over gepraat in de school,  de directrice praatte erover met mijn zus.... en zo komt het dat wij de kinderen daar gaan leren breien voor het goede doel !

    Bijlagen:
    HPIM3263.JPG (101.9 KB)   



    19-07-2013, 06:08 geschreven door dino
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNITTING 4 CHILDREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik ben vandaag zo blij dat ik U een wonderlijk feit kan vertellen : 
    een tijdje geleden vroeg mijn zus mij om haar kleindochtertje Amber die naar het derde leerjaar gaat,  te leren breien....;
    ik dacht eraan dat de mutsen die ik maakte met de breiringen toen mijn kleindochter Fien indertijd in het uz gent lag met leukemie wel een goed idee waren om mee te beginnen.  dus ging ik op een woensdagnamiddag bij mijn zus langs om Amber dat te leren.  de mama van Amber en mijn zus volgden mee want ze wilden het ook leren !  het verliep allemaal vlot,  en Amber was heel opgetogen met het resultaat,  zo erg zelfs dat ze er een spreekbeurt over gaf in de klas,  en trots haar muts toonde !
    enkele dagen later kwam de directrice van de school in de winkel bij mijn zus (heeft een carrefour-winkel in ruddervoorde).  ze begon een babbel over de muts,  wie die muts gemaakt had en zo..... mijn zus vertelde over onze actie,  en dat wij breien voor het goede doel en zo.  samen praatten ze erover dat het misschien een goed idee zou zijn,  om ook de kinderen uit de basisschool te leren breien met die breiringen,  en mutsen te maken voor het goede doel !
    mijn zus belde me op om te vragen of ik eventueel naar de school zou komen om alles aan te kinderen te leren.  dat vond ik super,  en ik belde Antoinette op om te vragen of zij ook zou kunnen meegaan met mij.  
    zo komt het dat we vanaf het nieuw schooljaar begint regelingen gaan treffen om daar in de school dit project in gang te zetten .
    maar.... dit is nog maar de helft van het verhaal :  sinds enige tijd ga ik af en toe naar een breiwinkel in Hoevenen : Dolce Lana.  het is echt hemels  om als breister daar eens langs te gaan,  maar je kan ook online kopen,  de service is super !  je kan er op je gemak een halve dag doorbrengen met de wol te bekijken,  de breiboeken op je gemak door te bladeren  bij een kopje koffie of een thee....  het is er echt geweldig.  ik schreef me dus ook in voor de nieuwsbrief.  zo kreeg ik een veertiental dagen geleden weer een nieuwsbrief.  er stond te lezen dat ze nu ook wol verkochten van 'knitting 4 children',  er stond een link bij van deze organisatie,  dus ik klikte daarop en wat ik daar las,  klonk als muziek in mijn oren....
    ik citeer hier een klein beetje wat zij doen :
     het is een vereniging  zonder winst die zich richt op projecten die kinderen kennis laten maken met handwerken en knutselen.  zij voorzien deze projecten van gratis materiaal voor handvaardigheidslessen die door vrijwilligers op scholen en jeugdcentra in belgië en nederland verzorgd worden.  uiteraard heef K4C inkomsten nodig om de projecten te ondersteunen en staat daarom open voor donaties van particulieren, bedrijven, organisaties....  die ons idee een warm hart toedragen.  maar bovendien heeft K4C zelf een initiatief ontwikkeld om projecten financieel te steunen :  K4C brengt een speciaal brei/haakgaren uit dat van 100 pct merinos superfine superwash in drie diktes is vervaardigd,  en dat in maar liefst 9 kleuren.  een deel van de verkoop,  per bolletjes 0,20,  gaat direct naar K4C om de projecten te ondersteunen !!!!!!!
    ik heb onmiddelijk een mail gestuurd om ons project voor te stellen,  en kreeg heel snel antwoord dat ze wol zullen schenken voor de kinderen van de basisschool die gaan breien.  
    DIT IS GEWOONWEG GEWELDIG !!!!
    DANK AAN   KNITTING 4 CHILDREN  !  indien er mensen zijn,  die deze organisatie willen steunen,  en wol kopen kunnen ze dat in de winkel van Dolce Lana in Hoevenen,  of online bestellen.  daarmee steun je de projecten waar K4C zich voor inzet !!!  
    ik hou jullie op de hoogte,  en raad jullie aan om eens een kijkje te gaan nemen op www.knitting4children.com 

    Bijlagen:
    logoK4Cklein.jpg (16.3 KB)   
    S5000630.JPG (235.8 KB)   
    S5000635.JPG (241.5 KB)   



    14-07-2013, 21:29 geschreven door dino
    02-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERVAKANTIE BEGONNEN....
    inderdaad,  we zijn al 2 juli !!!  voor veel mensen en voor onze kinderen of kleinkinderen is de grote vakantie begonnen !  voor mij is het superdruk,  en daarbovenop moest ik mijn pc missen,  daar hij moest hersteld worden,  maar nu maak ik eerst tijd om wat nieuws neer te schrijven.
    de laatste weken heb ik heel veel voorraad opgehaald;  veel groepen lassen een rustpauze in,  tijdens de zomermaanden.  ik was in Maldegem-Kleit,  en in Ruiselede om dekens en ander breiwerk te halen,  en de oogst was de moeite !
    vorig weekend was er de tentoonstelling in het dorpshuis van Watervliet van de breiclub de vierkantjes.  
    ondertussen hebben we al heel wat klaarstaan voor SOS SYRIAN CHILDREN.  je weet wel de actie die een vrouw opstartte voor de kinderen die in het oorlogsgebied in Syrië verblijven.  er is goed nieuws :  op 19 juni vertrok een vrachtwagen van Wereldmissiehulp,  volgeladen naar ginder (zie foto).  en nog altijd stromen er hulpgoederen toe om met het volgende konvooi in september mee te geven.  ze doen ook een oproep om lege injectiespuiten te kunnen meegeven,  en ondertussen zijn er al heel wat afgeleverd;  je kan ook eens kijken op hun website om te zien wat er allemaal gebeurt,  wat ze nodig hebben,  hoe het transport verloopt......  je googled gewoon op SOS SYRIAN CHILDREN  en je komt er zo terecht.   heb je thuis kleding of schoenen of speelgoed die je voor die kinderen in Syrië wil meegeven,  stop ze in een zak,  plak er een sticker of zo op met vermelding ' voor Syrië'  en stop ze in de rode kledingcontainer van Wereldmissiehulp,  en het komt goed terecht !  
    ik zie hier dat de zon ons vandaag gaat verwennen,  dus genieten maar zou ik zeggen !  en voor diegenen die met vakantie vertrekken : wees voorzichtig op de weg,  en geniet van jullie vakantie !  voor de thuisblijvers kan ik alleen maar hopen dat er eindelijk eens wat beter weer komt,  en blijft........

    Bijlagen:
    vertrek naar syrie.jpg (64 KB)   



    02-07-2013, 08:04 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!