DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LUMOS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen van Mieke uit Linden kregen we een mail :  wat die mensen daar allemaal doen voor onze actie.....!  ongelofelijk.  er staat weer heel wat breiwerk klaar  die ze zelf naar Suzy van SOS Syrian Children zullen voeren,  maar daarbovenop breien ze ook voor Lumos.
     wat is Lumos ?
    UZ Leuven,  de groep Biomedische Wetenschappen van de KU Leuven en het departement gezondheidszorg en Technologie van de KHLeuven werken onder één koepel samen voor het coördineren van de medische ontwikkelingssamenwerking.  dat samenwerkingsverband wordt aangegeven met de naam LUMOS, wat staat voor Leuvense universitaire Medische Ontwikkelingsamenwerking en Solidariteit.
    Lumos mobiliseert ontwikkelingsrelevante academische, klinische en organisatorische expertise van deskundige medewerkers,  die zich op volledig vrijwillige basis engageren.   het doel is te werken aan een duurzame ontplooiing van gezondheidszorg in landen in ontwikkeling.   dat gebeurt door gerichte overdracht en opbouw van kennis en vaardigheden in een samenwerking die niet gevat zit in een éénrichtingsverkeer,  maar zich kenmerkt door wisselwerking.
    elke maand vertrekt een team vrijwilligers,  en in september was dat naar Rwanda.  daar is hun doel de zorgverlening in Rwandese materniteiten te verbeteren in het district Huye en de 6 erkende vroedvrouwenopleidingen in Rwanda ondersteunen.

    via Mieke,  die de contacten legde gaat nu hun breiwerk mee met die vrijwilligers. vorige week gaven ze 114 kleine dekens, 210 mutsjes en 15 jasjes mee.
    nu zijn ze dus weer volop aan het breien voor de volgende missie.  de  breigroep van Mieke vergroot ook steeds....  Mieke haar buurvrouw start met Femma  om mutsjes te maken met de breiring !   dit is echt SUPER !!!  een heel dikke proficiat aan Mieke en al haar breisters.  ook dank aan Lumos,  omdat zij het breiwerk meenemen naar hun projecten.


    24-09-2013, 08:51 geschreven door dino
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CROCOONEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 'Crocoonen.....' wat is dat voor een woord !
    dit najaar slaan we met zijn allen aan het 'crocoonen', dat wil zeggen : creatief cocoonen.
    de cijfers bevestigen het : liefst één op de twee belgen maakt opnieuw tijd om te knutselen, breien,  naaien.....  74 procent van de belgen spendeert zijn vrije tijd  graag met een creatieve hobby !  
    'na een lange werkdag achter de computer, willen we in onze vrije tijd graag opnieuw met onze handen werken,' verklaart trendwatcher Herman Konings.  'iets doen waar geen spitstechnologie bij komt kijken.  handenarbeid verlicht de stress.  bij het schilderen,  pottenbakken of breien kunnen we ons hoofd leegmaken en genieten van de rust.   bovendien is het voor jezelf leuk om iets te maken wat helemaal van jezelf is,  waar je je persoonlijkheid en creativiteit in kwijt kan.  je kunt je hiermee onderscheiden van de massaproductie.  velen showen ook hun gemaakte creaties op bijvoorbeeld facebook.  de mensen zoeken tips, patroontjes... op internet.'

    dit las ik vandaag in de krant,  en het deed me heel veel deugd moet ik zeggen.  wij ondervinden al jaren hoe leuk het is om te breien,  iets te creëeren,  en als dat dan  nog is om anderen te helpen,  geeft dat nog méér voldoening.  natuurlijk is het ook heel leuk eens iets voor jezelf te maken !
    de laatste tijd zijn we heel druk bezig voor de SOS Syrian Children :  pulls, mutsen, sjaals, dekentjes....  en deze week kreeg ik een mail van Suzy Bochi,  de vrouw die deze vzw oprichtte en met de hulp van Wereldmissiewerk reeds één konvooi hulpgoederen naar Aleppo kon brengen,  om te zeggen dat ze een nieuwe opslagruimte hebben,  en dat ik ons breiwerk mag brengen !  dinsdag aanstaande ga ik naar de missiekring in Ruiselede,  waar heel veel breiwerk klaarligt.  bij mij thuis ligt ook al een grote voorraad klaar,  en ook bij Antoinette ligt voorraad breiwerk.  we gaan alles sorteren en begin oktober voer ik het tot bij Suzy.  in november gaat een nieuw konvooi naar Syrië,  met onder andere 'ons breiwerk' !!!

    vorige week opende in Gent het nieuwe onderkomen van Baby-nest,  aan de Ryhovenlaan 166.  iedereen die baby-gerief heeft  (tot 2 jaar)  dat nog proper en bruikbaar is,  mag dit daar gaan afgeven.  het mogen ook bedjes, buggy's...  zijn.  Baby-nest helpt jonge moeders die problemen hebben,  het niet zo breed hebben.....  het is een prachtig initiatief waarvoor wij heel veel breien.  
    ik wil bij deze iedereen aanmoedigen om te 'crocoonen',  je voelt er je goed bij,  je maakt iets van jezelf,  en je geniet daar echt van !  dat is mijn ervaring.


    20-09-2013, 17:57 geschreven door dino
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN DROOM......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een droom als een ander,  zou je denken....
    een droom van de syrische kinderen....
    een mooi klaslokaal  vol vriendjes,  een lessenaar,  een pen en papier.  een vriendelijke leraar die hen leert wat democratie is....   een lunchbox met brood en een drankje.  een droom.......

    ik nam gisteren contact op met de directrice van de basisschool De Kiem  in Ruddervoorde,  waar we een project zullen opstarten,  in samenwerking met 'Knitting 4 Children',  om de kinderen te leren breien  met een breiring.  de bedoeling is dat we mutsen, sjaals en dekentjes zullen breien voor  de SOS Syrian Children (waarover ik reeds schreef).
    de directrice vertelde me dat de leraren en leraressen in de loop van september hun voorstellen moeten indienen,  en in oktober wordt dan alles ingeplant .  ons project is voorzien maar we kunnen dus pas in oktober starten.  de kinderen kijken er in elk geval heel erg naar uit,  want Marte,  het dochtertje van mijn nicht Annelies,  vroeg al aan haar mama wanneer ze nu eindelijk konden beginnen met breien op school.....
    dat is wel goed,  dat er op voorhand al over gepraat wordt.  in het begin van mijn actie,  deed een klas uit het Sint Michielscollege in het antwerpse ook mee,  en ook een school in het brusselse.  de leraren vertelden dat de kinderen nog nooit zo enthousiast waren voor een actie...;op de speelplaats praatten ze erover met de andere kinderen,  en die wilden ook meedoen.  we hebben nadien nog scholen gehad,  die ook breiden.  de bedoeling nu,  is ook om ons project nog in andere scholen te kunnen realiseren.  duimen dus !!!!


    06-09-2013, 07:13 geschreven door dino
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW SCHOOLJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zoals voor zoveel ouders en grootouders  is een rustiger tijd aangebroken :  het nieuwe schooljaar is aangebroken.  de voorbije zomer was ik dikwijls bezig met de kleinkinderen,  die heel graag bij oma komen....  met het schitterende weer is van breien ook niet zo veel in huis gekomen....  maar nu de herfst in aantocht is,  en ik wat meer vrije tijd krijg,  staan weer al heel wat lapjes klaar om aan elkaar gezet te worden.  gisteren was ik bij Antoinette om wat bij te praten,  en ook om wat afspraken vast te leggen.  zo zijn we van plan om net voor Kerstmis weer naar het opvangtehuis in Sint Niklaas te gaan,  om de inwoners daar te verwennen met een warm,  mooi deken,  een muts,  een sjaal,  popjes voor de kindjes....  
    in de loop van de maand september gaan we ook een hele grote lading breiwerk voor de SOS Syrian Children afleveren. (hierbij een foto van de eerste lading hulpgoederen die Wereldmissiehulp in Aleppo afleverde,  in oktober gaan ze een tweede keer )
    én vandaag vind de eerste bijeenkomst van de Crea van Antoinette en Mireille in Vinkt plaats.  het is die Creaclub die van in het begin hielp met breien en lapjes aan elkaar zetten....
    op 24 september,  mijn verjaardag (!),  komt de missiekring van Ruiselede samen,  en ik doe mijn best om daar aanwezig te zijn,  want ook daar ligt veel breiwerk klaar.  en zo zal het op een andere manier druk worden voor mij :  breiwerk verzamelen en op de juiste plaats brengen ! 
    Annie en Patricia genieten ondertussen van een welverdiende vakantie !


    04-09-2013, 07:26 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!