DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP TEEVEE !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren,  om 8.30u zat ik vol spanning in mijn zetel om de 'Eerste Show' te bekijken  waar ik het met Els Deschepper heb over onze actie.  de week ervoor was ik,  samen met Antoinette,  in de studio van Libelle tv voor de opnames.     Antoinette zat in  het publiek,  en die konden op een groot scherm zien,  wat de kijkers zouden te zien krijgen,  maar ikzelf kon dat natuurlijk niet volgen.   
    ja,  en als ik eenmaal aan het praten ga over onze dekentjes, mutsen, sjaals.... weet ik van geen stoppen!!!      maar dan weet je nog altijd niet hoe dat voor de kijker overkomt,  maar mijn vrees bleek ongegrond,  want mijn telefoon stond niet stil,  ik kreeg oneindig veel gelukwensen met mijn 'teevee-optreden' !   toch wil ik  in de eerste plaats  alle breisters en mensen die zich inzetten voor onze actie,  en zeker Antoinette, Annie en Patricia bedanken voor hun inzet,  want zonder jullie allemaal had ik daar niets te vertellen.....  ik blijf dit zeggen : alleen zou dit nooit zo uitgegroeid zijn,  dit is iets wat één persoon niet aankan !  dus de pluim is helemaal voor jullie,  ik heb alleen verwoord wat we doen,  voor wie,  waar het naartoe gaat.....  

    dan wou ik ook al verklappen dat in  Kerk en Leven,  in de editie van West-Vlaanderen op 20 november er ook een artikel verschijnt over ons ,  want toen ik deze week , samen met Patricia breiwerk ging ophalen in Integraal in Brugge, was Liselotte (afgevaardigde van Kerk en Leven West-Vlaanderen)  daar om ons te interviewen. daar had zuster Noëlla voor gezorgd,  waarvoor dank.
    en zo krijgen weer wat extra reclame.  

    ondertussen heeft Suzy van Sos Syrian Children al heel veel hulpgoederen ontvangen,  en is nu samen met Wereldmissiehulp alles aan het sorteren,  en inpakken om in de tweede helft van november met een konvooi,  richting Aleppo, Syrië te vertrekken.  hun tocht duurt twee weken,  zodat zij daar juist op tijd zullen zijn voor de winter !!!  ik zou heel graag die kinderen zien daar in Syrië als ze ons breiwerk daar uitdelen, en zij zich kunnen warmen aan onze prachtige dekens,  mutsen, sjaals, truitjes..... !!!!


    31-10-2013, 19:51 geschreven door dino
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUZY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen woensdag 16 oktober was een heel bijzondere dag :  met mijn auto bomvol geladen,  reed ik richting Brecht naar Suzy .  
    Suzy is de vrouw die SOS Syrian Children oprichtte !  ze verzamelt kleding,  schoolgerief,  speelgoed,  medisch materiaal....  voor de kinderen van Syrië.  ik las het eerst over haar in de libelle  in de loop van de maand mei.  
    daar ik zelf familie in Syrië heb trok dit artikel mijn bijzondere aandacht.  ik mailde Suzy  over ons breiwerk  en zij was bijzonder geïnteresseerd.  het is ook voor haar actie dat ik het project in de basisschool De Kiem opstartte.  maar vorige woensdag kon ik nog geen mutsen van de school meenemen,  daarvoor ga ik nog een keer ,  half november,  met de mutsen die klaar zijn en nog ander breiwerk.  
    maar  sowieso zat mijn auto toch helemaal vol ,  vorige week.    Suzy was echt onder de indruk,  en superblij.  er komt al heel veel gerief binnen,  en ze gaan eind november weer naar Syrië met een konvooi.  al naargelang de toestand daar proberen ze tot in Aleppo te geraken,  en als dat niet meer zou lukken,  zouden ze het afgeven in de tentenkampen in Turkije.  
    ik heb wat met Suzy gepraat en het is heel zwaar voor haar alleen om dit allemaal te doen,  en ook het financiële plaatje is niet mis : 1 euro per km.    ik roep dan ook op om eens een kijkje te nemen op haar site www.sossyrianchildren.blogspot.com   het rekening nummer voor eventuele giften is BE71 3631 1707 2269.  ook op facebook heeft ze een pagina 'SOS Syrian Children. 
    ze zoekt ook mensen die eventueel iets willen organiseren om geld in het laatje te brengen.  
    ik heb heel veel bewondering voor wat die vrouw allemaal verricht.   


    24-10-2013, 21:19 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIBELLE TV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren was het de grote dag !!!!!
    samen met Antoinette nam ik de trein richting Mechelen.  ik moest daar om 13 uur zijn voor de voorbereidingen voor de opname van De Eerste Show !  ze hadden me uitgenodigd om te komen spreken over het project dat ik opstartte in de basisschool De Kiem,  waar de kinderen mutsen breien voor de kinderen uit Syrië,  en over ons breiwerk.  ik ging graag op de uitnodiging in,  omdat het eens een extra steuntje is voor onze actie.  
    ik zou geïntervieuwd worden door Els Deschepper,  van wie ik persoonlijk een grote fan ben,  dus mijn geluk kon niet op....
    we werden goed ontvangen,  er was eerst een kort gesprekje over hoe het allemaal zou verlopen,  de micro's werden aangebracht,  en toen kond de opname beginnen.   alles ging heel vlot,  ik was echt niet zenuwachtig of zo,  ging helemaal op in mijn verhaal over ons breiwerk.  Els Deschepper stond vol bewondering voor de mooie kleedjes,  de dekentjes,  de poppetjes van Chrisje,  en ook voor de mutsen.   van de breiring waarmee de mutsen gemaakt worden door de kinderen van de basisschool,  had ze nog nooit gehoord,  maar ze vond het schitterend !!!  eigenlijk is de tijd te kort om alles te vertellen... dat zei Els Deschepper ook na de uitzending :  het programma duurt maar een half uur,  en daar zijn drie gasten.....  ze zei dat ze eigenlijk veel meer wilde vragen maar ja.... 
    Antoinette zat in het publiek en zij kon op een groot televisiescherm volgen wat jullie allemaal op tv zullen zien,  en ze zei dat het supergoed was.... dus ik hoop dat het inderdaad heel goed zal overkomen.  
    het programma word volgende woensdag 30 oktober uitgezonden op Libelle tv dat is kanaal 18 op telenet,  om 8.30u -13.45u -17u -22.30u  !  ook op Vijf tv kan je de uitzending zien om 15.45u ! (dit voor de mensen die geen telenet hebben)
    dus,  kijk er eens naar en laat niet na jullie je mening te laten weten.....  ik hoop dat het nog mensen aan het breien zal zetten,  we zijn al met veel,  maar er mogen er nog gerust bijkomen !



    24-10-2013, 00:00 geschreven door dino
    15-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAVELRY MEETING 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de Ravelry Meeting 2013 op zaterdag kon dit jaar weer rekenen op een 30-tal gedreven haaksters en breisters.  
    met 5 van onze groep de Breimadammen waren ze al voor de middag in Brussel en gingen eerst een hapje eten.  
    ze gingen nog wat in het zonnetje zitten op de vismarkt en begonnen alvast wat te haken en breien.  
    niet te geloven hoeveel mensen hun fototoestel bovenhaalden en vroegen wat ze eigenlijk aan het doen waren.  er waren zelfs mensen uit Noorwegen die foto's namen van hen.  hierbij een mooie foto van ons gezelschap met o.a. Annie en Patricia,  en Annie's dochter Lydia.  


    15-10-2013, 07:36 geschreven door dino
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.START 4de LEERJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dinsdag was ik terug in de basisschool De Kiem in Ruddervoorde.  vorige keer was het vierde leerjaar op sportdag en miste zo de start van ons project.   er zitten 15 leerlingen in die klas,  en die hoorden hoe leuk het breien wel was,  en stonden te popelen om ook aan de slag te gaan....  daarom belde directrice Nicole of ik zo vlug mogelijk kon komen  om ook het vierde leerjaar op te starten.   
    zoals bij de andere klassen had mijn zus Ann,  de mutsen al opgezet,  en na een beetje uitleg over de actie  konden we van start gaan.  
    doordat zij de oudste leerlingen zijn die meewerken aan het project,  ging het heel goed om het breien met de breiring aan te leren.  ze gingen er helemaal in op.....
    terwijl ik een kindje hielp,  hoorde ik een meisje tegen haar bankgenootje zeggen : "en later worden wij ook breimadammen hé!"    dat vond ik toch zo mooi gezegd.....  maar eigenlijk zijn ze al 'breimadammekes....." !
    ik moet ook zeggen dat de jongens het heel goed deden,  sommigen zelfs beter dan de meisjes !
    de juf vond het allemaal heel goed,  en is blij dat nu ook haar klas deelneemt.   
    vier klassen zijn nu bezig met de mutsen,  en het is de bedoeling dat ze al mutsen kunnen meegeven in november.

    woensdag moest ik naar het ziekenhuis voor mijn jaarlijkse coloscopie (inwendig darmonderzoek)  ter controle.  het is nu zes jaar geleden dat bij mij darmkanker vastgesteld werd  en ik een operatie,   chemo en bestralingen moest ondergaan.  tot nu toe  is alles goed,  en  ook woensdag was de uitslag goed.  we kunnen er weer een jaartje tegenaan...!

    toen ik thuiskwam en even mijn mails checkte,  zat er een mail bij van Libelle-tv  met een uitnodiging om in hun programma te komen vertellen over het project van de mutsen voor Syrië,  en de breimadammen !!!!  
    mijn dag kon niet meer stuk !!!!
    ik heb onmiddelijk geantwoord dat ik dat graag wil doen,  en nu wacht ik op een antwoord met verdere richtlijnen.  ik hou jullie op de hoogte !
    gisteren kwam Annie langs  om dekentjes op te halen,  waar nog een randje moet aangehaakt worden,  en wat gerief voor Baby-nest.  
    dinsdag moet ik breiwerk in Stalhille gaan ophalen,  en woensdag hoop ik naar Suzy te kunnen rijden met een bomvolle auto  breiwerk  voor Syrië !!!!

    het is nu wachten op een antwoordje van   Libelle - tv....
    k wens jullie ondanks  het slechte weer,  toch een leuk weekend.  het is echt BREI - WEER !!!!



    11-10-2013, 06:48 geschreven door dino
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000 LAPJES VAN LILIANE !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Annie kreeg deze week van haar collega, Liliane,  die ondertussen geniet van een welverdiend pensioen,  haar 10.000ste lapje !!!!!
    Liliane breit al van in het begin van onze actie,  gaf regelmatig pakjes lapjes mee met Annie,  die ze dan aan elkaar zette tot dekens.  zo gaf ze  deze week weer een pak lapjes af  en er zat een briefje bij,  dat het er nu in totaal al 10.000 zijn;  ongelofelijk !!!!    aan 48 lapjes per deken,  zijn dat 208 dekens van Liliane alleen !!!
    dat geeft ook een beetje een beeld van hoeveel dekens onze actie al opgebracht heeft.....  zoveel mensen die breien....  we kunnen echt niet schatten hoeveel dekens we al bij mensen gebracht hebben,  die ze goed konden gebruiken,  die zich ermee kunnen verwarmen......  
    ik wil Liliane  langs deze weg een soort 'diploma'  geven voor haar onvoorwaardelijke inzet !!!
    als er nog mensen zijn,  die bijhouden hoeveel lapjes ze al gebreid hebben,  laat het aub weten,  dan kan ik dat ook eens op mijn blogje zetten.  ik weet zeker dat er nog zijn die al een serieus aantal lapjes hebben gebreid !
    maar zelfs diegenen die er niet zoveel gebreid hebben,  wil ik extra bedanken,  want het is dank zij hun inzet,  dat onze actie zo'n succesverhaal is !   het zijn al die duizenden lapjes die het verschil maken !!!!  
    we gaan door !  de winter staat weer voor de deur,  en onze dekens zullen weer hun weg vinden naar de minderbedeelden,  de daklozen,  mensen uit verre landen......  
    toen ik gisteren in het nieuws hoorde dat er heel veel kinderen zonder morgenontbijt op school komen,  en sommigen zelfs geen eten meehebben voor smiddags,  dan denk ik dat dat nog maar eens aangeeft,  hoeveel armoede er in ons land is........   dus we hebben nog heel veel werk !!!! en we doen dit graag !!!


    03-10-2013, 13:01 geschreven door dino
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUTSEN VOOR SYRIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vrijdag was het eindelijk zo ver !!!!  samen met Antoinette,  mijn zus Ann en haar schoondochter Jessica waren we te gast in de basisschool De Kiem  in Ruddervoorde,  waar mijn zus een Carrefour heeft. ik vertelde al over het project die we daar zouden opstarten :  mutsen breien voor de kinderen uit Aleppo !  met steun van de vzw Knitting4Children,  die wol geeft aan projecten die kinderen leren breien.  mijn zus kocht de breiringen,  om de mutsen mee te breien. 

    in de refter mocht ik de kinderen van het eerste,  tweede en derde leerjaar vertellen over hoe ik aan mijn actie begonnen ben,  na de aardbeving in Pakistan,  en we ons zo verder inzetten voor minderbedeelden,  en nu ook voor de kinderen in Syrië.  dit na een oproep van Suzy Bochi in Libelle voor SOS  Syrian Children. 
    op het digitale schoolbord,  kon ik fotos tonen van  onze actie,  van ons breiwerk,  die al heel veel mensen verwarmt !
    ze luisterden heel aandachtig,  en toen Nicole,  de directrice vroeg of ze mutsen wilden maken voor de kinderen in Syrië  antwoorden ze volmondig JA !!!
    mijn zus en ik gingen dan mee naar de klas van het eerste leerjaar,  Antoinette met het tweede leerjaar,  en Jessia met het derde leerjaar,  om hen te tonen hoe we met de breiring mooie mutsen maken !
    mijn zus had al alle breiwerkjes opgezet !!!
    ze vonden het heel leuk,  er werden ook fotos genomen,  die ik nog moet ontvangen.  deze fotos gaan we dan op de website van 'de breimadammen' zetten.  ook de vzw Knitting4Children  gaat ze op hun website zetten.  
    gisteren kreeg ik al een mail van de directrice dat de kinderen 'getieketakt' zijn om er verder aan te werken !!  ze vinden het heel leuk !!!
    het maakt ons zo blij,  dat we dit weer in gang konden zetten ;
    volgende week begin ik alles klaar te zetten voor Sos Syrian Children,  en doe het vervoer naar Suzy in Brecht.   in de loop van november gaat weer een konvooi naar Aleppo.  van Bert Spaans van de Stichting voor hulp aan Oost-Europa kwam ook weer vraag naar ons breiwerk.  dus voor hen gaan we ook een lading klaarmaken.  van overal krijgen we weer breiwerk binnen,  de vakantie is voor velen voorbij,  er wordt weer méér gebreid.  
    vorige week kwam ik met een auto vol van de missiekring in Ruiselede,  ik kreeg telefoon van Lydie van dienstencentrum 'het Zonneheem' in Eeklo om breiwerk te komen afhalen.  ook Rita uit Stalhille heeft breiwerk klaarstaan,  en in Meulebeke heeft de Ocra ook zijn best gedaan.  eind oktober gaan Patricia en   ik naar Integraal in Brugge bij zuster Noëlla Lapon,  want daar hebben ze ook niet stilgezeten !
      dus U leest het goed :  onze winkel draait weer op volle toeren en daar kunnen we alleen maar heel blij om zijn !!!  dank aan iedereen die breit,  wol geeft.....!


    02-10-2013, 17:19 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!