DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    22-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIEN DOET GISTEREN EN MORGEN VERGETEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'breien doet gisteren en morgen vergeten'...  dat is de titel van een dubbel-pagina artikel dat verscheen vorige zaterdag in het laatste nieuws.  helemaal onderaan de tekst stond : 'in clubs en op café'.... en wie stond daar bij :  de breimadammen !!!  een korte beschrijving van wat we doen,  én een uitnodiging om mee te breien,  of,  indien je wol liggen hebt die je niet meer nodig hebt,  deze te schenken.....

    dat was echt een overwachte,  leuke verassing !!!

    het is een heel mooie tekst  waarvan ik één en ander hier wil neerschrijven :

    als je breit,  is er geen gisteren,  geen morgen,  alle zorgen vallen van je af....

    in Hollywood brengen steeds meer celebs hun breiwerk mee naar de set om de dode momenten op te vullen : Christine Hendricks, Daryl Hannah,  Julia Roberts....  ook mannen trouwens...  

    ook bij ons zijn er steeds meer vrouwen en mannen die oma's hobby weten te waarderen. hippe Bv's springen op de hype en brengen knutsel-, handwerk- en breiboeken uit....

    het meest recente is dat van Véronique Leysen.  haar werkstuk luistert naar de welluidende titel : nog een breiboek? maar nu één waarmee iedereen aan de slag kan. 

    'ik ben beginnen breien omdat mijn vriendin dat deed,  ik vond het heel rustgevend en verslavend. al snel nam ik mijn breiwerk mee naar de set, en tussen twee wraps door  trok ik mij terug om te breien.  mensen pikten dat op en van het een kwam het ander'  vertelt Véronique als we haar treffen tijdens één van haar workshops in de Antwerpse Wasbar.

    op de grote houten tafel liggen tientallen bollen kleurige wol,  priemen in alle maten,  schaartjes,  stopnaalden...   caffé latté, cappucino en chocoladekoekjes worden met een simpele knip van de vinger rijkelijk aangevoerd  en de aanwezige dames kijken elkaar vol ongeloof aan als Véronique hen vertelt dat ze nog diezelfde avond met hun eigen gebreide mutsen zullen kunnen pronken.   hier heerst pure concentratie..;   waar het aan tafel eerst een gekwetter van jewelste was,  is iedereen ondertussen vlotjes aan het breien en valt het op hoe rustig het geworden is...;  het repetetieve van het breien kan me in een rustmodus brengen.  breien ?  beter dan yoga denk ik vaak. 

    ze wil breien helemaal uit de muffe sfeer halen. 

    de prijs voor een workshop bedraagt 55 euro,  koffie, thee, taart en wol inbegrepen ! 

    verder in het artikel kan je kennismaken met verschillende 'breiboeken'  en onderaan,  zoals ik eerder al vermelde vind je heel veel nuttige adressen voor geïnteresseerden,  waaronder het onze van de breimadammen !!!

    ik ben 'het laatste nieuws'  heel dankbaar,  alsook Véronique Leysen,  om op die manier het breien onder de aandacht te brengen.  er wordt inderdaad héél véél weer gebreid !  

    in maldegem  is er een café,  waar ze op woensdagavond samenkomen om te breien,  en het is er heel gezellig en leuk  (zo zegt mijn kapster,  die ook is toegetreden tot het breigezelschap...)  

    wij met onze actie zijn dus héél hip !!!!  eigenlijk zijn wij een beetje de voorlopers van deze hype !!!  en dat op onze leeftijd.....!  en laat deze bezigheid dan nog eens voor het goede doel zijn,  dan brengt dat nog meer genoegdoening.....



    22-11-2013, 22:39 geschreven door dino
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SYRIE - DE FILIPPIJNEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dinsdag was ik in basisschool De Kiem in Ruddervoorde om alle mutsen op te halen die al klaar waren voor Syrië !!!  ze hadden de mutsen zorgvuldig klaargelegd en er waren er méér dan 200 !!!!  het eerste wat de kinderen vroegen toen ik daar toe kwam :  'en mogen we nu breien voor de kinderen van de Filippijnen ?'......
    je ogen schieten vol tranen als je dat hoort !!!  zo zie je maar hoe de kinderen aandachtig naar het nieuws kijken,  en heel goed beseffen wat daar gebeurt is.....  en ze willen ook iets doen !!!!  
    daarom ook dat ik zo blij ben dat we dit project hebben kunnen opstarten,  en we zijn ook van plan om als we de mogelijkheid krijgen,  dit nog in andere scholen te doen.

    woensdag laadde ik mijn auto vol met de mutsen,  maar ook met nog heel veel ander breiwerk voor Syrië.   ik was afgesproken met Suzy van Sos Syrian Children  die de laatste dagen in de gebouwen van Wereldmissiehulp,  samen met nog vele vrijwilligers,  aan het werk is om alles zorgvuldig te sorteren en klaar te maken voor vertrek naar Syrië.  veel tijd om met haar te praten was er niet want ze had het superdruk,   maar ik heb met haar een heel toffe,  lieve vriendin bijgekregen,  en we hebben afgesproken om na de reis naar Syrië eens samen te komen.  
    volgende week vertrekt het konvooi naar Syrië,  ze zijn twee weken onderweg,  wat wil zeggen dat ze begin december daar zijn.  alle hulpgoederen zullen meer dan welgekomen zijn,  en het breiwerk zal die mensen daar echt verwarmen !!!!

    deze morgen belde Antoinette mij op :  ze had in de krant gelezen over een vrouw die hulpgoederen voor de Filippijnen inzamelde,  en die vrouw was ook op Radio 2  bij De Madammen geweest.  
    Antoinette had al contact met haar opgenomen,  en gevraagd wat de noden zijn....  onze dekens en breiwerk zouden zeker goed van pas komen,  dus is ons Netje begonnen met breiwerk klaar te zetten,  die ze morgen met haar man Raoul naar die mevrouw brengt !!!!   eind volgende week vertrekken de hulpgoederen al naar de Filippijnen. 
     
    zo gaat ons breiwerk de wereld rond....  
    we weten niet meer hoeveel dekens we al gemaakt hebben,  en hoeveel mensen we al verwarmd hebben met ons breiwerk,  maar we weten wel,  dat we hier zo lang mogelijk mee doorgaan....!!!!  en dat dank zij al die lieve breisters,  mensen die de lapjes aan elkaar zetten....  en ik dank nog eens Netje,  die er al van in het begin was om me te helpen,  Annie  die alles rond Gent coördineert,  en ons Patricia,  onze PR-vrouw,  die zo'n mooie website maakte,  waardoor we nog meer mensen bereiken !  dank voor jullie hulp,  dank voor jullie onvoorwaardelijke vriendschap !!!  ik voel mij zo gelukkig dat ik zo'n drie fantastische vriendinnen heb !!!!



    15-11-2013, 17:39 geschreven door dino
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTROEREND VERHAAL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we kregen een héél ontroerend verhaal van Chrisje uit Putte : 
    ' ik ben vandaag met een hoop spulletjes naar Suzy (van Sos Syrian Children) geweest.  ik had vooral babygerief in zeer kleine maatjes mee die ik had gekregen van een vriendin.  ook nog gebreide  en gehaaktje poppen en beren,  mutsen,  enz....
    Suzy zelf was niet thuis,  maar haar man wel en we kregen een hartelijk onthaal met koffie en vooral veel verhalen !
    haar man,  die zelf de container naar Syrië zal brengen vertelde honderduit over de situatie daar en hoe het er allemaal aan toe gaat !
    ik kan je verzekeren dat we er even stil van waren !
    wat een dingen daar gebeuren...  en hoe machteloos ze zich voelen !  schooltjes,  ziekenhuizen... niks blijft gespaard of is veilig.  
    het is donker en koud nu,  want licht aansteken is gevaarlijk omdat je dan een doelwit bent.
    hoe bang die mensen moeten zijn,  en die kindjes....
    de nood is hoog,  vooral aan voeding,  medische hulp,  zelfs water enz...
    maar hij wil en kan niet toekijken vanaf de zijlijn en om toch iets te doen gaat hij dus zelf.  
    hoe meer hij vertelde,  hoe meer ik me realiseerde dat hij ook zelf gevaar loopt door dit te willen doen !
    maar waar je hart zit, zitten ook je gedachten.
    ik ben erg blij dat ik hem leerde kennen, en wens hem veilige reis !
    ik heb zeer veel bewondering voor de manier waarop ze dit doen !
    vanaf morgen begint het grote sorteerwerk waarvoor ze gelukkig hulp hebben. en dan dus plannen wanneer alles vertrekt.
    deze avond waren we er nog van onder de indruk, in ons veilige huisje, met de verwarming op.    hoe anders moet het daar nu zijn;

    dit trof me zo erg,  dat ik het op mijn blog zet zodat jullie dit ook eens lezen....  we hebben het hier goed,  in ons huisje is het warm,  we hebben eten, we hoeven niet bang te zijn ..... en Suzy en haar man wonen in Brecht en hebben het ook goed,  maar Suzy haar man is Syriër en ziet wat er allemaal in zijn land gebeurt,  en riskeert nu zijn eigen leven om toch naar daar te kunnen met hulpgoederen,  en zo de kinderen daar te helpen !!!!! dit verdient onze diepste bewondering !  
    willen jullie hier allemaal meer over weten,  kunnen jullie alles volgen via facebook op "Sos Syrian Children",  Suzy houdt er een soort dagboek die je kan meelezen.... of via haar website : www.sossyrianchildren.blogspot.com
    het vervoer naar Syrië kost ongeveer 1 euro per km,  als je dit wil steunen  kan je altijd storten op rekening nummer BE71 3631 1707 2269

    hierbij zien jullie een foto van Chrisje haar breiwerk,  ze maakt gebreide knuffeltjes voor de kindjes van Syrië !




    04-11-2013, 17:17 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!