DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLOTTE, GENTSE STUDENTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik kreeg vandaag nog een mooie mail van Annie toegestuurd.  het gaat over een gentse studente, Charlotte,  die ook breit.  ze had iets bijzonders bedacht voor kerstkado,  lees maar .....

    Toen mijn papa begin december vroeg wat ik en mijn twee broers graag zouden krijgen voor kerstmis, konden we eigenlijk niet echt iets bedenken. Ik vind het ook wat overdreven; wij krijgen al zo veel het hele jaar door en er zijn zo veel mensen die niets hebben. Ik had dus voorgesteld om het geld dat hij normaal zou uitgeven aan cadeaus, aan het goede doel te schenken. Om het toch een beetje spannend te maken, besloot ik om een quiz te organiseren!
    Ze zouden elk een goed doel uitkiezen en de prijzenpot werd zo verdeeld dat de winnaar het meest zou "winnen" voor zijn goed doel, de tweede het tweede meest en de derde logischerwijs dan het derde meest Ik had voorgesteld om de breimadammen een van de goede doelen te maken, aangezien we bij hen zeker weten dat het goed terecht gaat komen.
    Ik had hier ook al eens over gesproken met Annie en we beslisten dat ik het bedrag dan tijdens de solden zou spenderen aan wol die zij dan zou uitdelen onder de breisters

    Mijn oudste broer speelde voor de breimadammen en het lag heel lang op kop, maar in de finale moest hij dan toch jammer genoeg mijn jongste broer laten voorgaan. Maar er gaat toch een mooi bedrag van  90  euro naar de breimadammen!!

    Vrolijk kerstfeest aan iedereen maar vooral aan  en Nadine, Antoinette, Annie en Patricia die dit allemaal mogelijk maken!!

    ik vind het echt super dat jonge mensen, zoals Charlotte en haar broers,  hun kerstkado afstaan voor het goede doel !!!!  ik geloof er vast in dat we evolueren naar 'a new better world' !!!!   Zalige Kerst gewenst !!!!

     



    25-12-2013, 14:16 geschreven door dino
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN DE VOORAVOND VAN KERST....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik hield altijd al van mooie kerstverhalen, verhalen van vrede en geluk,  van dingen die een mooi einde kennen......

    maar nu heb  ik de indruk,  met onze actie,  dat ons jaar vol zit met mooie kerstverhalen.....  we krijgen prachtige mails van mensen die breien,  die heel gelukkig zijn dat ze dit kunnen doen...  en dan horen we ook van de mensen waar het naartoe gebracht wordt,  dat het hen gelukkig maakt !

     ik laat jullie even meegenieten !

    een dame uit Nederland mailde ons :

    lieve Breimadammen,

    zoals jullie al begrepen hebben,  is er weer een doos met breiwerk onderweg.  ik zal even uitleggen hoe ik aan het breiwerk kom.  zelf brei ik vooral sjaals en babysokjes.  ik houd van simpel breiwerk,  dan kan ik onderhand naar de radio luisteren.  er zit ook een pakketjes in om een dekentje te maken.  ik had allemaal resten Nigar van Zeeman gekregen,  heel zacht garen.  ik   heb luchtige blokjes gemaakt,  stroken aan elkaar.  hopelijk kan er weer een dekentje van gemaakt worden.

    omdat ik een weekabonnement op de trein heb (dat kan je hier in Nederland kopen, dan betaal je elke maand een vast bedrag en mag je elke vrijdagavond, zaterdag, zondag en maandagochtend vroeg gratis met alle treinen van de NS reizen)  kom ik veel in kringloopwinkels in het hele land.  ik vind het leuk om voor mijzelf zoveel mogelijk tweedehands te kopen.  

    gelukkig vind ik in de kringloopwinkels regelmatig breigaren en ook kant-en-klare truitjes voor baby's.  ik geef alles een goede wasbeurt en zo nodig lieve mooie knoopjes.  vandaar dat ik jullie niet kan helpen aan breipatronen van de ingeleverde truitjes,   die heb ik niet zelf gemaakt.

    er zijn hier ook een aantal lieve oudere dames,  die het fijn vinden om te breien voor baby's die het hard nodig hebben.  en wij weten dat de Breimadammen er voor zorgen dat het daar terecht komt,  waar het echt nodig is.

    hartelijke groeten uit Nederland.

    van Katty uit Hoogstraten kwam volgende mail :

    Nadine,  

    er is hier een klein bommetje ontploft in Hoogstraten.  k ben de laatste weken verschillende keren gecontacteerd geweest dor de dames buiten de KVLV,  die willen lapjes en dekens breien.  jullie goede doelen zijn besproken,  de uitleg is gegeven,  wol  is uitgedeeld  én de resultaten komen langzaam binnen....

    ik zet de foto's van de afgewerkte stukken en de verhalen wel op Ravelry,  zodat iedereen op de hoogte blijft.

    ondertussen zijn de dames van de KVLV zelf ook nog aan het breien,  dus k heb hier heel wat afgewerkt materiaal zitten,  waaronder sjaals,  dikke warme bivakmutsen (precies zo'n 'riddermodel')  en dekens natuurlijk.

    nu is de vraag of ik zeker de sjaals en de bivakmutsen niet beter naar jou zou opsturen om eventueel te verdelen (Roemenië, Oekraïne...)  en dekens natuurlijk.

    wordt er nog een konvooi voorzien voor Syrië ?  

    zo ja,  da kan ik mmisschien de dekens beter houden voor daar.... alhoewel tegen dat de dekens er zijn is het zomer....

    ik weet niet goed wat beste is,  dus laat ik het aan jou over om te beslissen.

    jij weet waar de nood het hoogst is.

    prettige feestdagen,  Katty

    heel mooi vind ik.....  en zo zijn we aan de vooravond van Kerst,  en wil ik jullie allemaal een zalige Kerst toewensen,  en dat we nog veel zulke mooie ervaringen mogen delen.  Kerst is een heel bijzonder feest voor mensen die het hart op de juiste plaats hebben,  en we mogen fier zijn dat wij ons inzetten voor arme en dakloze mensen,  slachtoffers van rampen of oorlog.....  wij geven hen toch een beetje "warmte"... en dat doet deugd......



    24-12-2013, 12:42 geschreven door dino
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG 4 NACHTJES SLAPEN.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    inderdaad,  nog 4 nachtjes slapen  en het is Kerst !!!   en dit jaar geeft het mij een bijzonder goed gevoel omdat we de laatste tijd zoveel dekentjes en breiwerk hebben kunnen afleveren bij daklozen,  arme mensen.... we hebben ook heel veel kunnen meegeven  naar De Filippijnen en Syrië.    en naar Syrië vertrok donderdag nog een tweede container, nadat er al een eerste een tweetal weken geleden vertrok.  en voor deze laatste kon ik iets bijzonders regelen :  ik kreeg een oproep van Suzy van Sos Syrian Children dat er een groot tekort is in Aleppo aan melkpoeder.  ik stuurde dit bericht door aan mijn huisarts,  die voorzitter is van de sociale commissie van een serviceclub,  om te vragen of zij niets konden doen.  hij nam onmiddelijk contact met de leden,  en die maakten prompt 2.000 euro vrij om melkpoeder aan te kopen.  op enkele dagen was alles geregeld,  en werd de melkpoeder bij Wereldmissiehulp afgeleverd,  waar de container van Suzy geladen werd en donderdag vertrok,  per schip naar Turkije,  om vandaar verder vervoerd te worden naar Aleppo.   Suzy was in de wolken  met deze gift.   ik wil ook nog vertellen dat heel veel scholen,  en ook privépersonen allerhande kerstmarkten,  evenementen  organiseerden om zo geld in het laatje te brengen voor transport van die containers.  ongelofelijk wat ze allemaal samengebracht hebben,  waarvoor een dikke proficiat !!!!!

    deze week dinsdag  was ik, samen met Annie,  in het opvangtehuis van het Rode Kruis in Sint Niklaas.  het is de derde keer dat we dit doen : we brengen voor iedere bewoner een deken,  en dit jaar hadden we voor ieder kind nog een muts en sjaal extra.  normaal gezien gaan Antoinette en Patricia ook mee, en is dit voor ons weer eens een moment om alle vier samen te zijn,  maar dit jaar konden ze niet mee.  eerst zijn we wel bij Antoinette de auto helemaal vol gaan laden,  we konden er zelf nog juist bij....  bij een kop koffie en heerlijke koffiekoeken hebben we dan wat bijgepraat, en weg waren we !  om 13.30u waren we ter plaatse en werd de auto uitgeladen,  onder de bewonderende blikken van de mensen van het opvangtehuis en enkele bewoners.   iedere bewoner kon komen kiezen,  en dat deden ze echt wel heel met veel aandacht.   de kinderen waren superblij met hun deken,  muts en sjaal !  er zijn daar momenteel 140 bewoners,  waaronder 28 minderjarigen.  

    we hebben nu al afgesproken dat we volgend jaar eens geen dekens brengen,  maar wel voor iedere bewoner een mooie, warme muts en een sjaal !

    en... er word ook volop gebreid !!! van alle kanten worden we gebeld om breiwerk op te halen....!   onze breisters doen echt hun best,  alsook de mensen die de lapjes aan elkaar zetten,  en niet te vergeten,  de enkele mensen die dan een mooi randje crocheren rond de dekens,  zodat ze echt 'afgewerkt' zijn.....

    maar met Kerst in het vooruitzicht wil ik iedereen er ook nog eens aan herinneren,  dat niet iedereen kan genieten van een lekkere kerstmaaltijd,  van de sfeer in huis,  van de kadootjes.....  er zijn nog heel veel mensen, die dat echt niet kunnen meemaken.........  als ik de beelden zie van Syrië en de Filippijnen,  dan doet mijn hart  echt pijn....  Kerst zou voor iedereen op deze wereld een heel bijzonder dag moeten zijn,  dat was toch de bedoeling ?????  maar niets is minder waar !  Kerst is een tijd van verzoening,   van samenkomen,  van vrede......  ik hoop samen met jullie  dat er betere tijden komen,  dat de mensen mekaar leren begrijpen en respecteren,  in plaats van ruzie te maken,  oorlog te voeren,  en mekaar onrespectvol te behandelen.   ik hoop dat er betere tijden aanbreken,  waar  alle mensen gelukkig zijn.... het is een  utopie,  maar we proberen met wat we doen toch een heel klein steentje bij te dragen  tot deze nieuwe wereld.....  zo voel ik het toch aan,  en ik hoop dat jullie dat ook zo ervaren,  en je met Kerst gelukkig voelen,  dat we dit kunnen doen.

    dan rest er mij niets anders dan jullie in naam van Antoinette,  Annie,  Patricia en mezelf een zalige Kerst te wensen !!!!



    21-12-2013, 09:39 geschreven door dino
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERST NADERT.....

    inderdaad,  Kerst nadert....  een jaar is toch snel voorbij...  een tijdje geleden,  waren onze breisters nog wat meer in tuin bezig,  gingen ze nog veel fietsen,  wandelen,  waren op reis....  maar nu is iedereen weer heel druk bezig met breien !!!  en dat ondervinden we wel heel erg :  ik heb  er weer bijna een voltijdse job aan om wol te verdelen,  lapjes of breiwerk op te halen,  ook het project in de basisschool De Kiem loopt verder....

    ik mag eerst en vooral vertellen dat het konvooi naar Syrië vertrekt !  alles is klaar,  het wordt een  reis naar een heel gevaarlijk gebied,  een reis die twee weken zal duren ,  de hulpgoederen zullen zeer welgekomen zijn.....want ook in Syrië kennen ze een winter,  weliswaar niet zo erg als hier soms maar,  zeker voor de kinderen die op straat leven,  in de tentenkampen zullen onze warme dekens,  truien,  sjaals en mutsen heel goed van pas komen.

    vrijdag was ik in de basisschool De Kiem om 28 leerlingen in het vijfde leerjaar te leren breien met de breiring.  mijn zus Ann helpt me daarbij,  en af en toe gaat ook haar schoondochter Jessica mee.  de kinderen, én hun leraar (!) vonden het super,  ze vonden het " de leukste les van het schooljaar tot nu toe".  ze gaan allemaal 1 muts maken voor het goede doel,  daarna mogen ze er nog maken,  maar niet verplicht.  maar ze zien het helemaal zitten.

    ik was ook bij zuster Noëlla en Lia van missiekring Ruiselede.  er lagen heel wat truien en dekens klaar.

    van de Ocra in  Meulebeke stonden zes grote dozen lapjes, sjaals mutsen... klaar.

    bij de Crea in Vinkt onder leiding van onze Antoinette en haar vriendin Mireille  is het ook weer een drukte van jewelste.  

    vorige donderdag waren Antoinette en ik in Dienstencentrum De Bosrank,  waar de ouderen breien.   ze hadden een heel mooi patroon voor babysokjes,  maar je kan het ook groter breien voor kinderen.  zij gaan nu extra sokjes breien voor Babynest.  ik heb het patroontje meegedaan naar Ruiselede waar ze het ook eens gingen uitproberen.

    gisteren   waren we uitgenodigd bij Mieke in Linden;  normaal gezien gingen Antoinette, Annie, Patricia en ik samen met de trein naar daar,  maar door gezondheidsproblemen kon Antoinette niet mee, dus vertrokken met drie  naar Leuven.   daar stond Mieke ons al op te wachten en ging het richting Kasteeldreef.  daar wachtte Kitty,  de vriendin van Mieke ons al op.  het werd een supergezellige dag !!!  eerst gingen we naar de kamer waar Mieke alle breiwerk verzamelt.... dat was echt de max!!!  alle wol,  per kleur in mooie doorzichtige dozen gerangschikt,  de dekens allemaal mooi samen,  de vestjes  (gebreid door een 92 jarige dame uit het rusthuis waar Mieke haar mama verblijft !!!)  lapjes per deken samengelegd,  en nog ander breiwerk.... ongelofelijk....   in het rusthuis in Genk houd Mieke haar mama de wol bij,  verdeelt ze,  en ze zitten samen gezellig te breien....  ze genieten er werkelijk van om zich nog te kunnen inzetten voor het goede doel !   het is echt super wat Mieke daar allemaal in gang gezet heeft.

    zij geven ook elke maand heel veel breiwerk mee met Lumus,  een project van uz Gasthuisberg,  waar artsen en verpleegsters naar een afrikaans land gaan om ondersteuning te bieden  en ons breiwerk dus meenemen naar daar !    

    het breiwerk dat nu nog bij Mieke ligt gaat naar Mechelen waar we er een contactpunt is van Stichting Hulp aan Oost- Europa.  deze Stichting gaat enkele keren per jaar naar Roemenië,  ze helpen daar o.a.  een schooltje bouwen,  hebben daar een speelplein aangelegd voor de kinderen,  doen ook zaadjes mee zodat de mensen daar zelf een groententuintje kunnen aanleggen en zodoende hun eigen groentjes kweken.... maar ze doen ook heel veel hulpgoederen mee.  vorige jaar reden we met twee bomvolle auto's naar Mechelen.  voor ons is dat een hele afstand,  maar van bij Mieke is dat niet ver.  dus is het heel makkelijk,  als zij hun breiwerk naar daar doen.... kwestie van een beetje vervoerkosten te besparen,  dat kunnen we dan weer aan wol uitgeven...  

     

    zo gaat het weer allemaal goed vooruit....  we hebben het superdruk,  maar dat is ook ons doel.  

    ik wil hier dan nog iets vermelden.  we kregen een oproep om dekens te schenken ,  om te verkopen,  voor Music for Life.  daar zijn we bewust niet op ingegaan.  van in het begin van onze actie hebben we tot doel gesteld :  breien voor armen,  daklozen,  slachtoffers van rampen....  zeker niets van breiwerk te verkopen.  én dat willen we zo houden.  



    03-12-2013, 09:25 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!