DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIBRA KOOPAVOND
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    woensdag 1 oktober van 18.30u tot 21.30u  koopavond bij WIBRA :  25 procent korting op al uw aankopen !!!  de bollen breiwol van 100 gr voor 1 euro kosten dan 0,75 euro .....  neem een kijkje op de site :   www.wibra.be/familiekoopavond 

    daar kan je zien welke wibra winkels open zijn op de koopjesavond.  



    30-09-2014, 22:27 geschreven door dino
    24-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.START NIEUW BREI-SEIZOEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het nieuwe brei-seizoen is weer begonnen !!!  in Vinkt startten ze twee weken geleden met een heel gezellige bijeenkomst.  gisteren was het de beurt aan de missiekring van Ruiselede.  Annie, Patricia en ik waren aanwezig.  Antoinette kon er niet zijn omdat ze als voorzitster van Okra andere verplichtingen had.  

    iedereen van de missiekring had zijn breiwerk van een ganse zomer breien mee.... en dat was niet niks!!!  na een bezoek aan de tentoonstelling Illud Mane,  die in het klooster doorging,   toonde Lia al het breiwerk .  Patricia, Annie en ik waren superblij met al de mooie kleedjes, truien,  sjaals,  dekens.... die we daar allemaal meekregen.  het grootste deel gaat naar De Viertorre in Oostende,  maar ook een deel naar Babynest in Gent.  er waren ook mooie babykleedjes die ik bijhoud om mee te geven naar Roemenië.   ik heb de mensen van de missiekring heel erg bedankt,  dat zij reeds zovele jaren al dat mooi breiwerk maken.    zuster Noëlla en Lia zorgen ervoor dat de missiekring zo een hechte groep is :  ze verdelen de wol,  verzamelen het breiwerk,  en iedere maand komen de leden samen en breien ze enkele uurtjes gezellig samen.    iedere maand ga ik het breiwerk afhalen,  en elke keer zit de auto bijna volgeladen....

    gisteren is ook weer een grote doos breiwerk toegekomen van Katty uit Hoogstraten.  weer waren er van die prachtige dekens bij en ook hele mooie mutsen,  waarvoor we heel dankbaar zijn.  

    vandaag is oma uit Betekom breiwerk komen afgeven bij Patricia.  zij breit ook al van in het begin van de actie.   

    en zo is het breien weer volop aan de gang....  de dagen worden korter,  de avonden langer... en dat is het ideale moment om te breien !

    ik wens iedereen dan ook aangename brei-avonden toe !



    24-09-2014, 22:41 geschreven door dino
    13-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEZOEK RUSTHUIS GENK

    donderdagmorgen vertrokken Annie en Patricia met de trein naar Genk.  Mieke wachtte hen daar op en samen ging het richting rusthuis,  waar Mieke haar mama verblijft en waar ze een echte breiclub hebben....   hier het relaas van een heel fijne dag !!!

    na de middag zaten de dames van de breiclub ons al op te wachten in hun breihoekje.  Iréne, Vickie,  Bertha, Fientje en Maria zaten daar vol ongeduld...  Lutje en Mimi voelden zich niet zo lekker en bleven op hun kamer.  we werden eerst voorzien van een Pools likeurtje door Iréne,  goed voor de maag,  zei ze.  ze hadden ook blokjes salami en chips voorzien.

    er werd breiwerk getoond en wat nader kennis gemaakt.

    Iréne  is de specialist in babyjasjes met kap.  Vicky breit heel wat mutsjes voor LUMOS en de andere dames breien dan weer lapjes,  die dan worden aaneengezet tot dekens, trappelzakken en andere ontwerpen waar Mieke als duizendpoot dan de ideeën voor heeft.  op de kamer van Bertha staat de voorraad wol die netjes door haar wordt gesorteerd.

    we leerden natuurlijk weer iets bij : Vickie leerde ons een bloem haken die we nog niet kenden.  zij zet die op de mutskes voor de meisjes.  

    dan werden de limburgse vlaaien aangesneden wat er voor zorgde dat we 's avonds geen eten meer hoefden.

    de dames breien ELKE dag, behalve de zondag.  om 10 uur 's morgens  zitten ze al paraat tot de middag  en om 3 uur in de namiddag komen ze alweer samen.  

    niet te verwonderen dat die dus massa's breiwerk maken met hun zevenen.  

    het is een heel aangename en goedgezinde groep en volgend jaar verwachten ze ons weer,  want voor hen was het leuk eens met ons kennis te maken,  en dat gevoel was wederzijds.  

    bedankt aan Mieke en haar mama Bertha die hier toch de drijvende kracht zijn.       

    op de terugweg waren Annie en Patricia het erover eens dat ze daar wel oud zouden willen worden.  we hadden niet het gevoel in een rusthuis te zjn.  we kregen ook nog een kopie van een bedankkaart die ze van CAW van Genk kregen.    (opgesteld door Annie)

    door omstandigheden konden Antoinette en ik niet mee,  maar ik hoop volgend jaar zeker mee te gaan naar daar.  ik wil bij deze Mieke nog eens heel hartelijk bedanken voor haar inzet,  en alles wat ze daar all gerealiseerd heeft !!!!!



    13-09-2014, 13:07 geschreven door dino
    03-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HELLO SEPTEMBER !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    inderdaad,  tis al weer september.....  we zijn bijna allemaal terug uit vakantie,  het wordt al wat vroeger donker,  dus er wordt weer méér gebreid.   niet dat het deze zomer is stilgevallen,  integendeel,  we mochten gans de zomer verder breiwerk afhalen bij vele breisters.  

    eerst en vooral wil ik vertellen dat Annie en ik vorige week donderdag in Hoogstraten waren bij Katty  en dames van de KVLV .  we keken er enorm naar uit,  twas al een jaar geleden dat we daar waren.  er wordt daar een gans jaar goed gebreid,  en normaal gezien sturen ze hun breiwerk op,  maar één keer in het jaar wil ik daar zelf eens naartoe .  we vertrokken in de voormiddag en gingen eerst langs bij Suzy Bochi van SOS Syrian Children in Brecht.  jullie kennen Suzy nog wel,  we hebben via haar, twee keer heel veel breiwerk kunnen meegeven voor de kinderen in Syrië.  nu is dat spijtiggenoeg niet meer mogelijk,  het is er te gevaarlijk,  maar ze hebben daar wel een contactpersoon in Aleppo,  en met het geld die mensen storten koopt hij voedselpakketten voor de bevolking.  ook hebben  de SOS Syrian Children psychologen gestuurd naar de vluchtelingenkampen in Turkije,  om kinderen te helpen de trauma's te verwerken.   Suzy voelt zich een beetje verloren dat ze niet méér kan doen....  we hadden een fijne babbel met haar,  en reden dan door naar Hoogstraten.  daar stond heel veel breiwerk klaar:   een deel voor Babynest,  en een deel die meegaat naar Roemenië.

    en zo ben ik aangekomen bij wat ik maandag deed.  ik reed naar Mechelen met een bomvolle auto breiwerk voor Roemenië.  eind september gaat de Stichting Hulp aan Oost-Europa naar Roemenië,  en in Mechelen wonen Karen en Gerrit die voor de Stichting werken,  en die al dat breiwerk meenemen naar Nederland waar een vrachtwagen geladen wordt voor de reis naar Roemenië.  we konden al verschillende keren breiwerk meegeven,  ze houden ons op de hoogte en sturen ook fotos door, waardoor we heel zeker weten dat alles goed terecht komt.  

    dan kreeg ik,  via Patricia,  nieuws van de Viertorre.  "van september tot december 2014 gaan ze maandelijks appels uitdelen aan elk gezin dat langskomt in het Ruilhoekje.. en dit na een uitdrukkelijke wens van een mama die zelf ondersteuning kreeg van het inloopteam.  jaren in kansarmoede zorgden ervoor dat deze alleenstaande mama het heel moeilijk had om de eindjes aan elkaar te knopen;  zijzelf vond het heel pijnlijk dat ze geen fruit kon kopen voor haar dochter.  na een financiële meevaller wil ze onze dienst bedanken voor de steun en doet dit door gezinnen die nu in kansarmoede leven appels te schenken.  we zijn zeer dankbaar voor dit fijne initiatief !!! "

    dan is er ook een dringende oproep die ik hier letterlijk neerschrijf :

    oproep kinderkledij en babymateriaal

    de laatste jaren doen steeds meer gezinnen een beroep op het Ruilhoekje.  om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen,  een warme oproep voor :

    -babykledij (prematuur en maat 50/56)

    -winterjassen

    -dekbedovertrekken, dekens en hoeslakens

    -allerhande babymateriaal vooral kinderwagens, dubbele buggy's, plooibuggy's, bedjes, verzorgingskussens,  relaxen....

    heeft U spulletjes staan die U wil schenken,  neem gerust contact op via mail of telefonisch met de Viertorre

    wij van de breimadammen,  breien voor hen,  en ze zijn daar heel blij mee.

    volgende woensdag is de eerste samenkomst van de Crea in Vinkt.  zij breien al,  onder impuls van Antoinette,  sinds het begin van de actie !!!  Antoinette belde mij,  nadat zij het artikel van mij in de krant gelezen had,  en ze stelde voor dat haar Creaclub de lapjes aan  elkaar zou zetten,  en ook lapjes zou breien.  dat was het begin van een heel intense vriendschap en Antoinette was de eerste van mijn drie vriendinnen die me hielp om de actie te brengen tot waar we nu staan.  later zijn Annie en Patricia erbij gekomen.  we zijn als een klavertje vier :  samen werken we aan 'onze actie',  en verenigen we honderden breisters die breien voor het goede doel.  we zijn jullie allemaal heel dankbaar,  dat we dit allemaal kunnen doen en zoveel mensen helpen die ons  breiwerk heel goed kunnen gebruiken....



    03-09-2014, 08:05 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!