DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    28-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAMENNAAIDAG 2015
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eindelijk is het zo ver !!!  op maandag 30 maart  heeft onze jaarlijkse Samennaaidag plaats,  en daar kijken we  echt naar uit !!!!!!!!!!  Antoinette kwam jaren geleden op het idee, om elk jaar een dag te organiseren,  waarop we met zoveel mogelijk  breisters,  lapjes aan elkaar zetten,  en dat idee was een schot in de roos !!!!!    

    we maken er een heerlijke dag van :  we starten om 9.30u,  in de voormiddag nemen we een kopje koffie, rond de middag eten we soep en boterhammen,  en in de namiddag drinken we nog een lekker kopje koffie met een stukje taart... en ondertussen zetten we naarstig lapjes aan elkaar,  wisselen we tips uit,  vertellen we over onze actie en waar het allemaal naartoe gaat.....  kortom ,  een dag om naar uit te kijken !!!!

    deze samennaaidag gaat door in de zaal van de oude jongensschool,  in Vinkt.  graag op voorhand inschrijven  via onze site van de breimadammen of via deze blog .  

    ondertussen zijn we druk bezig met breien voor Roemenië, Oekraïne  maar ook voor Babynest, De Tinten,  Huize Triest,  de Passerel,  de Viertorre.....  

    het is heel druk nu om alles op te halen,  te verdelen....  maar het is met heel veel enthousiasme dat we dit doen.  meer dan ooit is er armoede,  hier en in het buitenland.  in oorlogsgebieden komt daar nog de angst,  de gruwel bij..... je kan het nieuws niet meer bekijken,  of je realiseert je dat wij het hier eigenlijk,  ondanks de 'crisis'  goed hebben....  daarom is het niet meer dan normaal dat we ons uiterste best doen,  om op onze bescheiden manier hulp te bieden....

    toen ik deze week zag hoe de vluchtelingen van Syrië in de tentenkampen leven..... dat is echt verschrikkelijk.... kinderen lopen er blootsvoets...  hebben heel veel koude....  hebben angst.....  Sos Syrian Children ging vorig jaar,  in samenwerking met Wereldmissiehulp,  naar Syrië en de tentenkampen....  wij gaven hen heel veel breiwerk mee !    nu is het te gevaarlijk om  nog naar daar te gaan,  maar Sos Syrian Children heeft nu een online-shop waar je kan bestellen voor de mensen in de kampen of geld storten.    neem gerust een kijkje op de site als U dat zou interesseren...  



    28-02-2015, 13:24 geschreven door dino
    09-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DANKBAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    we breien zoveel,  en we weten dat het goed terechtkomt maar we zijn altijd blij als we eens een woordje van dankbaarheid horen,  of een mooi verhaal....  de Viertorre uit Oostende blikt tevreden terug op het voorbije jaar,  Patricia leverde er heel veel breiwerk af van de Breimadammen :

    in 2014 bereikten we 482 kwetsbare gezinnen waaronder 88 zwangere vrouwen met ons aanbod :  onthaal, individuele ondersteuning, groepswerk, het Ruilhoekje, ontmoeting, Pamperbank.   een groot deel van die gezinnen maakte gebruik van het Ruilhoekje voor kinderkledij en babymateriaal en van de Pamperbank.

    1400 keer deden (aanstaande) ouders beroep op het Ruilhoekje. naast de vaste openingsmomenten (2x per maand op maandag) kon men vanaf dit jaar ook komen op afspraak.  tijdens Het Ruilhoekje konden ouders terecht in de Ontmoetingsplaats voor een gezellige babbel.  

    er werden drie vormen van groepswerk georganiseerd : Nederlandstalige moedergroep, Franstalige moedergroep en Nederlandstalige moedergroep voor anderstaligen,  die telkens 1x om de 2 weken samengekomen zijn.   doorheen het jaar werden uitstappen gedaan naar de binnenspeeltuin,  naar het Kakelend Kippenmuseum en werkten we rond het project 'Samen aan Tafel'; 72 mama's namen deel aan de groepswerkingen.

    in september kregen we er dankzij het Fonds Bernard en Gonda Vergnes (beheerd door de Koning Boudewijnstichting)  een nieuwe collega, Salima, bij.  zij staat vooral in voor een warme ontvangst van ouders in het Ruilhoekje en de dagdagelijkse werking van het Ruilhoekje. 

    heel tof om dit eens te horen,  want ons breiwerk word daar heel graag aanvaard !

     SOS Syrian Children liet weten dat ze heel blij zijn met de steun die ze krijgen,  zij zijn een kleine hulporganisatie maar kiezen hun projecten heel nauwkeurig uit.  wij gaven twee keer,  via Suzy Bochi en Wereldmissiehulp heel veel breiwerk mee naar Syrië,  waar de oorlog binnenkort het vierde (!) jaar ingaat.....  duizenden kinderen leven in vluchtelingenkampen in Syrië, Turkije en Jordanië.... SOS Syrian Children probeert hen een klein beetje hoop te geven...  ze danken alle mensen die op één of andere manier steun bieden.  je kan altijd eens kijken op hun facebookpagina of op hun website ....

    ik kreeg een mail van Christine uit Roeselare,  waar ze in de Arme Klarenstraat in het klooster breien.  ik was daar vorig jaar om uitleg te geven over onze actie.  ik had niets meer van hen gehoord en veronderstelde dat ze hun breiwerk in Roeselare zouden uitdelen aan armen,  want ook daar is zo'n opvang en werking voorzien.... maar blijkbaar willen ze ook onze actie verwennen met hun breisels... dus nodigen ze me uit om eens langs te komen op hun breinamiddag en hun breiwerk op te halen.      ik maak dan van de gelegenheid gebruik om bij Antoinette in Rumbeke langs te gaan.  deze kranige dame breit  al van heel in het begin van onze actie !  ondertussen is ze weduwe geworden,  en ze is altijd superblij als ik zelf eens langskom om haar lapjes op te halen....

    vorige week was ons Antoinette op een vergadering en daar kwamen de mensen van de voedselbank uitleg geven.  het was heel interessant om te horen hoe alles in zijn werk gaat. Antoinette heeft met die mensen een afspraak gemaakt om dekens te gaan afgeven,  alsook sjaals en mutsen....   de mensen van de voedselbank kenden Babynest niet,  en Antoinette heeft hen daar over verteld en uitgelegd hoe daar gewerkt wordt,  ze zouden misschien contacten leggen....  in groot Deinze zijn momenteel 93 gezinnen hulpbehoevend,  naar personen toe zijn dat 380 kinderen en volwassenen.....  toen de vrijwilligers daar over spraken werd het even stil.....

    er is heel dicht bij ons ook heel veel armoede !!!  mensen komen daar niet graag voor uit... en gelukkig dat daar zo initiatieven zijn,  die deze mensen helpen,  voedsel bedelen,  kledij geven...   wij trachten deze instellingen te helpen met ons breiwerk.  zo hebben we al sociale huizen in Oostende (de Viertorre)  en in Genk en Hasselt (de Passerel)  en in Gent (Huize Triest, de Tinten en Babynest)...    allemaal zijn ze heel blij met ons mooi breiwerk,  en dat stimuleert om ons werk verder te zetten.  iedereen bedankt ons ook voor onze inzet,  en dit geef ik jullie hierbij door !!!!

     

    bijlage :  foto van SOS Syrian Children



    09-02-2015, 07:40 geschreven door dino
    05-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE BIJEENKOMST MISSIEKRING RUIDELEDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vorige week dinsdag kwam de missiekring uit Ruiselede voor het eerst in het nieuwe jaar samen.   in december was er geen bijeenkomst wat ervoor zorgde dat er heel veel breiwerk binnenkwam.....  Annie en Patricia waren er ook,  enkel Antoinette was verhinderd,  waardoor we met drie klavertjes aanwezig waren....

    het was heel gezellig, er was ook koffietafel,  en er werd honderduit gepraat,  breiwerk werd getoond,  wol uitgedeeld....  en zo was de namiddag rap om...  Patricia nam de dekens mee voor de Viertorre in Oostende,  en Annie nam het babybreiwerk mee voor Babynest in Gent.  

    gisteren kreeg ik van Erna uit Maldegem telefoon dat ze weeral negen dekentjes klaarheeft.  

    mijn mama belde me op om te vragen om weer 20 bollen wol mee te brengen van Wibra !  ze breit als een breimachine... ongelofelijk.  elke zondagmorgen ga ik op bezoek en is ze supertrots om de voorraad lapjes van de voorbije week af te geven....  dat zijn er meestal een 50-tal !!!  

    volgende week is er breinamiddag in Watervliet en dan gaan Annie en ik ernaar toe...  

    maandag was ik bij Antoinette,  en vroeg of ze de datum al wist voor onze samennaaidag,  maar die is nog niet meegedeeld.  ze gaat deze week nog eens informeren,  en zodra we de datum hebben,  deel ik hem hier mede.  



    05-02-2015, 15:16 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!