DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    22-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EARTH DAY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag is het Earth Day !  een dag waar we eens stilstaan  bij wat de Aarde ons allemaal geeft ..... en ook wat we kunnen doen om deze Aarde te bewaren,  te koesteren......  we leven hier met zijn allen op deze mooie Aarde maar we beseffen niet altijd goed,  wat deze Aarde ons te bieden heeft,  hoe mooi,  hoe goed het hier is.....  de natuur,  de lucht,  al het leven op Aarde krijgen we gratis.....  maar om deze Aarde te bewaren zullen we er zuiniger moeten mee omspringen,  onze manier van leven beter aanpassen,  de natuur beschermen,  afval sorteren......  dat gebeurt nu nog te weinig......  daarom deze dag,  dat wou ik jullie eens in herinnering brengen !

    vorige week waren Patricia en ik in Brugge bij Integraal.  dat is een "welzijnsschakel",  er werken heel wat vrijwilligers die mensen van vreemde origine helpen zich te integreren,  taallessen geven,  kinderen helpen met hun huiswerk na school.....  en er zijn heel wat van die vrijwilligers die breien voor onze actie.  via zuster Noëlla die de dagelijkse leiding heeft over Integraal,  leerde ik Jef Sneppe kennen van de Werkgroep voor Oekraïne.  Jef gaat al jaren enkele keren per jaar naar Oekraïne met hulpgoederen.   ze steunen daar verschillende projecten en ook enkele internaten.  in Brugge zelf hebben ze een tweedehandswinkel en ze doen ook rommelmarkten.... met de opbrengst van die twee,  steunen ze dan al hun hulp aan Oekraïne.  ieder jaar ook schrijft Jef bedelbrieven naar zelfstandigen,  maar ook naar de bisschop om financiële hulp te vragen.  Jef kwam vorige week vertellen over Oekraïne. sinds hij in 1992 naar Oekraïne begon te gaan,  verbeterde de toestand daar geleidelijk aan.... maar nu,  sinds er daar weer oorlog is,  gaat de toestand weer erg achteruit.... de mensen lijden enorm,  ze hebben echt heel veel armoede.....  via Integraal konden we al heel veel breiwerk meegeven met Jef :  dekens,  truien,  mutsen.... voor de koude winters daar.  dit keer geven we ook sokken mee,  en zoals bij vele organisaties vragen ze ook wanten.    het is altijd interessant om zo'n mensen te horen praten.  we vroegen Jef ook of het nog veilig is daar....  maar de streek waar hij gaat is nog veilig en hij hoopt dat het zo blijft..... we hebben heel veel bewondering voor deze kranige zeventiger !!!  die man leeft gewoon om de mensen daar te helpen....  ik hoop dat hij dit nog een tijd kan blijven doen en zijn gezondheid het toelaat.  zolang kunnen we nog breiwerk meegeven naar Oekraïne.   

    in Vinkt breien ze ondertussen sokken,  die we dan tegen de winter kunnen meegeven naar Roemenië met Bert Spaans,  en met Jef naar Oekraïne.   ondertussen liet Bert Spaans weten dat de dekens die we onlangs meegaven voor een weeshuis in Roemenië al afgeleverd zijn en dat de kinderen heel enthousiast waren !!! zo'n dingen doen echt deugd,  en ik wil al onze breisters en samennaaisters er heel hartelijk voor bedanken !!!!



    22-04-2015, 06:01 geschreven door dino
    02-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KINDEREN MET EEN OORLOGSTRAUMA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag wil ik het nog eens hebben over Suzy Bochi,  dit is een heel bijzondere vrouw die ik leerde kennen via een artikel in Libelle over 'Vrouwen met een missie'.   drie jaar geleden raakten Suzy en haar man Hamid (die Syriër is)  zwaar aangegrepen door het lot van de mensen in de oorlogschaos van Syrië.  impulsief beslisten ze zelf iets te doen..  intussen hebben Suzy en haar man Hamid met succes hulpgoederen tot in het de zwaar getroffen stad Aleppo kunnen brengen met de steun van Wereldmissiehulp. wij konden hen heel veel breiwerk meegeven..... op dit moment zamelen ze fondsen in voor de psychologische opvang van ernstig getraumatiseerde kinderen in Turkse vluchtelingenkampen. Suzy is ook met een internetwinkel gestart om geld bij elkaar te krijgen waarmee ze in Turkije voedselpakketten kunnen aankopen.  in november vorig jaar zijn Suzy en Hamid naar het turkse stadje  Reyhanli gereisd,  aan de syrische grens.  ze hebben er aan dokter Tamador Alomar,  de drijvende kracht achter het traumacentrum daar,  ingezameld geld overhandigd en warme mutsen en handschoenen uitgedeeld aan de kinderen van het centrum voor psychologische begeleiding.  met geld worden ter plekke medicijnen, voedsel, luiers, melkpoeder en kleding aangekocht.  en kinderen die niet naar het centrum kunnen komen, krijgen hulp en begeleiding op de plek waar ze verblijven.  

    hierna een kort interview met Suzy : 

    hoe merk je dat de kinderen getraumatiseerd zijn?   Suzy : "ze zonderen zich vaak af.  ze kijken je niet aan en ze functioneren moeilijk in groep.  ze zijn schichtig, bang.   naast groepstherapieën krijgen ze ook individuele begeleiding. "

    merk je een verschil tussen de situatie van kinderen in de stad Reyhanli en de vluchtelingenkampen?

    Suzy : " het ergste zijn de buitenwijken van de stad.  als kleuters, blootvoets en nauwelijks gekleed in de modderige straten in de kou zien rondploeteren... dat zijn schrijnende beelden die ons niet loslaten. veel vluchtelingen hebben zich in de buitenwijken geïnstalleerd,  in verlaten huize,   appartementen....  in natte koude ruimtes en zonder enige begeleiding. in de kampen is de toestand iets beter, want er  is materiële steun en voedselvoorziening van de Turkse regering en privé-organisaties"

    geef je soms de moed niet op als je zoveel leed ziet?

    Suzy : " nee, wij geven onze hulpverlening zeker niet op.  onze vzw zou heel wat helpers en fundraisers kunnen gebruiken, zodat de taken wat vlotter verdeeld kunnen worden. bovendien zouden wij graag zien dat de hele oorlog weer meer onder de aandacht komt en in de media.  want nu lijkt het een vergeten oorlog te worden,  terwijl er in drie jaar tijd helemaal niets veranderd is in Syrië....."

     

    hoe kan jij helpen?

    Suzy en Hamid konden hun behoefte om te helpen realiseren onder meer door de logistieke en financiële hulp van Wereldmissiehulp.  wil jij ook helpen? neem dan eens een kijkje op hun site www.sossyrianchildren.be  en ontdek de mogelijkheden om de acties van Suzy en Hamid te steunen

    ik kon het niet laten om dit even onder Uw aandacht te brengen.... groetjes, Nadine



    02-04-2015, 09:56 geschreven door dino
    01-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZE ZEVENDE SAMENNAAIDAG

    maandag was het eindelijk weer zo ver :  onze zevende (!!!!)  samennaaidag vond plaats in de zaal van de oude jongensschool in Vinkt.  Antoinette, Annie, Patricia en ik waren er al vroeg bij om de zaal klaar te zetten.  Annie had soep meegebracht en ook een bakplaat met crumble die haar buurvrouw Rita voor ons had gebakken.  Monique uit Eeklo had twee vlaaien gebakken, en Fiona uit Vlissingen (Nederland) had twee taarten gebakken,  en ons Patricia had twee heerlijke frangipannetaarten gebakken....  Antoinette had de gebruikelijke boodschappen gedaan (brood, toespijs, frisdrank....)  ja... er komt heel wat kijken bij zo'n Samennaaidag.  

    Antoinette kwam een 8-tal jaren geleden met dit idee voor de proppen,  en de eerste Samennaaidag was zo'n succes,  dat er ieder jaar meer aanwezigen waren...  dit jaar mochten we zo'n zestig tal mensen verwelkomen.  en die kwamen niet alleen uit de streek,  maar zoals U hierboven al kon lezen komt Fiona uit Vlissingen (Nederland) ondertussen al voor de tweede keer.... Mieke, Kathleen en Pascale uit Linden kwamen ook al enkele keren.  enige weken terug was ik in het H. Hartrusthuis in Grimbergen om over onze actie te vertellen,  en de KVLV was toen ook uitgenodigd om te luisteren.  Rita van KVLV vond onze actie zo mooi en toen ze hoorde over de Samennaaidag wilde ze er absoluut eens bij zijn,  dus kwam ze samen met haar vriendin naar Vinkt !  er waren heel veel leden van de Crea van Vinkt,  de breiclub van Watervliet, de missiekring van Ruiselede,  een vrouw uit Beselare, Jaklien en haar zoon uit Merelbeke,  verschillende mensen van rond Gent.....  ik hoop dat ik niemand vergeet want het zijn er zoveel.....  gans de dag werd er druk aan elkaar genaaid,  tips gewisseld,  wol uitgedeeld,  foto's genomen.... in de namiddag kwam Griet van de Viertorre,  een sociaal huis in Oostende, vertellen over wat zij doen :  vorig jaar konden zij 500 (!) kansarme gezinnen helpen.  ons breiwerk vinden ze super.  maar niet alleen het breiwerk.  ook de verzorgingskussens,  die Mieke en haar vriendinnen maken vinden ze echt de max !  en ik moet zeggen dat iedereen die aanwezig was op onze Samennaaidag met heel veel bewondering de verzorgingskussens en bijhorende tassen,  bekeek.  de Viertorre geeft aan aanstaande moeders zo'n verzorgingskussen en een tas met een basispakket (pampertjes, eerste kleedjes...).  ik plaats hierbij een foto van zo'n verzorgingskussen zodat jullie ze ook kunnen bewonderen !    

    rond 17 uur was iedereen naar huis en konden we de zaal opkuisen en weer netjes achterlaten voor de Crea bijeenkomst van vandaag.  

    weer was een meer dan geslaagde Samennaaidag voorbij en kunnen we al weer beginnen denken aan de volgende......

    Bijlagen:
    !cid_B874FD55166240B9A3A10D211CFA081B@Desktop.png (37.4 KB)   



    01-04-2015, 09:03 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN APRILGRAP !!!!! - 25 PROCENT OP DE WIBRA-WOL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vanavond 1 april (en dit is geen aprilgrap !!!!!)  is er bij WIBRA    FAMILIEKOOPAVOND  van 18.30u tot 21 u krijg je aan de kassa 25 procent korting,  dus ook op de WOL !!!!  dit is een unieke kans om een voorraad wol op te slaan.  

    op de site www.wibra.be/familiekoopavond  vind je al de adressen terug van de winkels die open zijn vanavond,  en je kan er ook je uitnodiging afdrukken.  

    doen zou ik zeggen !!!!!



    01-04-2015, 08:39 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!